A.M.R. 2


Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Citesc pe site-ul oficial al clubului: „Următoarea partidă pe teren propriu: Ora: 19:30  Data: 17.05.2013 Locaţia: Cluj-Napoca, stadion „Dr. Constantin Rădulescu”, CFR 1907 Cluj vs Concordia Chiajna”.

Mă trec toţi fiorii numai când mă gândesc că avem din nou meci acasă cu o adversară no-name (de-aia şi vor un name de împrumut din Giuleşti). Una care în 2013 nu are nicio victorie, iar în deplasare a scos un singur egal, un amărât de 0-0 la Rapid. Iar noi suntem echipa, sper că nu aţi uitat, care nu a câştigat încă niciun meci pe teren propriu în 2013. Dacă nu se va termina egal, una dintre cele două echipe va sparge gheaţa. Dar de ce să riscăm? Nu vreau să dau în suporterii care abia aşteaptă meciurile de acasă ale echipei, să poată umple tribunele stadionului din Gruia, dar pentru evitarea unei ruşini gen Severin, nu li se poate propune chiajnăilor să jucăm la ei acasă? Să fim boieri, ei sunt ocupaţi până peste cap cu lupta pentru evitarea retrogradării, de ce să mai piardă timpul pe drumuri? Am merge noi încolo, să ne obişnuim cu clima şi fusul orar pentru semifinală, finală şi ceremonia de primire a Cupei României.

Din păcate, nu se poate, după cum v-am spus că scrie pe site-ul oficial, locaţia este Cluj-Napoca, aşa că va trebui să supravieţuim cumva ăstor două meciuri de acasă, pe care le mai avem de jucat, apoi din toamnă mai vorbim.

Am crezut că numai eu sunt obsedat de acasă-deplasare, dar în declaraţia dată la Dolce după meciul cu Braşovul, Felgueiras s-a referit şi el la această problemă. Nu mai reţin exact, dar a spus ceva de genul „da, avem probleme cu meciurile jucate pe teren propriu.” sau „da, nu am jucat deloc bine în meciurile de pe teren propriu”. Deh, SuperMario și cu mine nu suntem specialişti în jurnalism sportiv ca să prindem fineţurile. Uite, de fapt, care-i substratul problemei, ne spune un profesionist: „Atenţie la noul CFR! – CFR a arătat la Braşov că atunci când vrea să joace fotbal chiar joacă! O exprimare coerentă pe teren, ambiţie, agresivitate, mingea jos şi pase rapide din prima sau după o singură atingere, ofensiv până şi în inferioritate după eliminarea lui Maftei, dar, ce-i drept, cu reuşite tehnice foarte puţine. A fost o diferenţă uriaşă între echipa care dormea în bocanci la meciul cu Severin, pierdut ruşinos cu 3-1 pe teren propriu, şi cea de luni seara de pe stadionul Tineretului, iar asta îmi confirmă faptul că etapa trecută a fost vorba de un meci cedat fără luptă.” Şi, continuă prietenul nostru drag cu alte fitilisme pe pagina sa de facebook, cum că el ar fi unul al naibii de subtil, iar prostovanul de Trică i-ar fi căzut în capcană. Omule, dacă ai fi urmărit un pic mai atent CFR-ul, aşa cum probabil scrie în fişa ta de post, ai fi putut observa că a dormit în bocanci şi a cedat fără luptă toate meciurile disputate la Cluj în 2013 (mai puţin 3 meciuri încheiate cu 0-0, în care şi adversarii au dormit în bocanci), iar în deplasare echipa este neînvinsă. Că cel mai bun joc făcut în Gruia (probabil cu Dinamo, 0-1), dacă putem vorbi de aşa ceva, a fost mult mai slab decât cel mai prost joc din deplasare (poate la Constanţa, 2-0). Totuşi, îmi doresc ca distinsul jurnalist să aibă el dreptate, să vedem cu Concordia un CFR care vrea să joace fotbal, nu doarme în bocanci, nu cedează meciul, nici cu luptă, nici fără. 

Iuliu Mureşan: „Unii sunt plătiţi degeaba. Mă urc în avion, plec să caut jucători”. Până caută şi găseşte jucătorii pe care îi studiază de 2 ani, trebuie să ne descurcăm cu ce avem. Trică nu m-a informat dacă rotaţia jucătorilor de la meci la meci este o strategie pe care o va aplica până la sfârşitul sezonului sau a fost valabilă doar pentru meciul cu Severinul, aşa că eu fac un compromis şi dau o formaţie probabilă pe jumătate – 1,5 rotită, pe jumătate + 1,5 ne- : Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Mureşan, Vass – Deac, Rui Pedro, Hora – Maah. Maftei a făcut schimb cu Cadu pe banca suspendaţilor, deci nu-l vom vedea la acest meci (nici în următorul) pe cea de rezervă ori în teren, dar s-ar putea să joace vreo 80 de minute pe bancă şi 10 pe teren Ronny. Bine ai revenit!

O echipă de start a adversarului nostru ar putea fi următoarea: Niţă – Belu, Ghionea, Leca, Bambara – Serediuc, Ispir, Pană, Purece, Coşereanu – Wellington. Acum ar trebui să prezint punctele lor tari şi slabe, modul de exprimare tactica etc. Adevărul este că habar nu am, nu am auzit decât de Ghionea, un fundaş central nu tocmai tânăr, care nu are viteza fundaşilor noştri centrali, şi de Wellington, care este capitala Noii Zeelande sau un duce cu merite în altoirea lui Napoleon la Waterloo, nu mai ştiu exact. Poate apare Florinaccio şi ne spune el mai în amănunt cum stă Purece cu detenta, că pare singurul pământean de pe Pământ care urmărește Liga 1 integral, cu religiozitate.

Statistica meciurilor dintre cele două echipe nu-i complicată deloc. CFR-ul a bătut tăt-tăt-tăt la Chiajna, cu 4–0 (Weldon, Sougou 2, Renan Garcia) şi 2–1 (Rui Pedro şi Sougou), iar Concordia a bătut tăt-tăt-tăt la Cluj, cu 4–2 (Vranjes, Ronny pentru noi) în primăvara anului trecut (contraperformanță oribilă în Gruia, depășită recent de meciul cu Severinul).

Sper, sper, sper – a câta oară? – și sunt ferm convins că sper că vine în sfârșit şi victoria de pe teren propriu! Dă Doamne să vină acum, înainte de sfârșitul campionatului. HAI CFR!

P.S.: Iuuuui, mii de scuze, am uitat de clasamentele mele ciudate, așteptate de voi cu sufletul la gură! Hai să găsesc ceva, rapid, la nimereală!… Am găsit:

În clasamentul all-time al Ligii 1:

locul 19 – CFR Cluj – 18 ediții, 573 meciuri, 234 victorii, 158 remize, 181 înfrângeri, golaveraj 741-696, 772 puncte;

locul 59 – Chiajna – 2 ediții, 65 meciuri, 19 victorii, 17 remize, 29 înfrângeri, golaveraj 67-98, 61 puncte.

La o analiză sumară a acestor cifre, cea mai „aniversară” cifră ce poate fi atinsă după partida cu Chiajna pare cea de 750 goluri marcate de CFR, spre bucuria suporterilor prezenți la meci. 🙂

0 comentarii

  1. Să ai dreptate, maestre, dar îţi spun sincer că cele 696 goluri primite nu-mi dau pace…Dacă punem încă 4 boabe (câte am primit şi anul trecut), ajungem la 700 „primite”, şi cifra asta este si mai rotundă, şi mai „realizabilă”, în baza antecedentelor….)) Ai perfectă dreptate, parcă era mai bine să jucăm toate partidele în deplasare, în mod cert adunam mai multe puncte şi făceam şi jocuri mai spectaculoase. Neapărat trebuie să spargă gheaţa, altfel chiar putem vorbi de o „traumă”, de o „fobie”, de ceva…HAI CFR !!!

    Apreciază

  2. Este incredibil faptul ca n-am batut intrun intreg retur acasa!Explicatii(daca sunt) sunt mai multe.Una dintre ele poate fi atmosfera din tribune care se rasfrange negativ asupra prestatiei jucatorilor.Este evident pentru cei care populeaza frecvent tribuna, jalnica prestatie a suporterilor(cu rare exceptii)
    Acum daca stam sa privim realitatea obiectica a statisticii din partidele din deplasare vom vedea ca am fost(cu tot sezonul anost) cea mai buna echipa din deplasare.Am adaugat si punctele din deplasare unde am fost talhariti(la Piatra Neamt,Pandurii,cu oaia,chiar la rapid unde tudor i-a repus in drepturi cu un 11m si ne-a taiat superioritatea din teren cu un fault de rosu nesanctionat la Vass).In fapt am pierdut de 3 ori dar de fiecare data dupa decizii arbitrare ale judecatorilor Balaj ,Tudor si a unui macaronar cu buzunarele pline de branza de oaie.
    Explicatia rezultatelor din deplasare mi-e mai usor s-o dau.Echipa prin profilul jucatorilor ei este una de contraatac.Ca sunt doritori de un stil al posesiei si dominarii adversarului este alta discutie.Eu cred ca fiecare echipa trebuie sa se foloseasca de mijloacele sale pentru obtinerea rezultatului dorit.Am vazut si aseara Chelsea castigand finala EL dupa o partida in care vioara intai a fost Benfica cu un joc incantator dar fara sansa.Norocul londonezilor este ca nu evolueaza in Gruia unde dupa un astfel de joc ar fi fost desfiintati de o parte a suporterilor pentru jocul prestat.nu cred ca, comparatiile sunt deplasate din moment ce am reusit sa iesim cu fruntea sus din deplasari ca Istambul,Braga,Manchester,Basel.
    Dar asta se-ntampla cand lasi cum zicea un mare clasic roman(aflat inca ,din pacate,in activitate) „briciul in mana maimutei”
    Hai cu prima victorie…..importanta,pentru moral,chiar si acum.

    Apreciază

    • Cica si la Chelsea merge lumea la meci ca la teatru, te pomenesti ca noi ardelenii om avea ceva sange de englezoi in vene :))

      Apreciază

    • ai nimerit-o bine, Gică, echipa asta este una croită pe contratac, cele 10 puncte din CL se datorează mai degrabă acestui stil. Desigur, în funcţie de adversar, trebuie să şi joci, să combini, dar în ADN-ul ceferist scrie „contratac”. Să-ţi spun ceva : s-a tot discutat aici la momentul respectiv dominarea superbă a lui Inter…Aiurea, macaronarii (cinici şi oportunişti, cum îi ştim), ne-au invitat ei la joc, apoi ne-au lovit pe contraatac. Am intrat în capcana lor ca nişte fraieri…Îmi aduc aminte de un meci din 78′ (CM din Argentina) între RFG (aşa se numeau ei pe atunci) şi Peru. Sudamericanii au jucat frumos, au combinat, au avut o posesie zdrobitoare (undeva pe la 70%), scorul fiind 6-0 pentru…nemţi, normal. Din 7 contraatacuri…:) HAI CFR !!

      Apreciază

      • Se vede varsta 🙂 Eu tineam minte blatul Perului cu Argentina, 0-6, 🙂 zic sa verific, poate a fost un blat si cu RFG, dar nu, Peru nu a jucat cu RFG la CM’78. 🙂

        Apreciază

        • Ai dreptate, era într-adevăr RFG – Mexic, m-a încurcat şi pe mine blatul ăla evident şi oribil Argentina – peru, tot 6-0. Aşa i-au luat faţa gazdele brazilienilor şi au ajuns ei în finală (unde au învins Olanda, d.p., cu 3-1). Mersi de corecţie ! HAI CFR !!

          Apreciază

    • Nu cred ca problema jocului de pe teren propriu este legata de suporteri, ci, asa cum ai spus, lotul este format pentru un joc direct pe poarta, faza de constructie fiind o nuca tare pentru majoritatea jucatorilor nostri.

      Apreciază

  3. Caneto, crede-ma ca nu-i nevoie de zeci de ore pe saptamana pe care sa le dedici fotbalului romanesc pentru a-i cunoaste binisor pe 99% dintre fotbalistii Ligii I. Cel mai mult conteaza ca atunci cand te uiti la un meci de fotbal sa nu-l urmaresti – vorba unui fost profesor – ”ca pensionarii”, adica e esential sa fii atent la ceea ce vezi, ca sa pricepi ceea ce se intampla pe acolo. (Nu e cazul tau, eu zic ca tu intelegi indeajuns de bine fotbalul pe care-l comentezi, chiar daca uneori mai pozezi in nestiutorul care asteapta vreun ”specialist” in numararea purecilor fotbalului intern). 🙂 Mie-mi place ca atunci cand vad un meci de fotbal sa observ care sunt punctele tari si cele slabe ale unei echipe (asta faceam inca din curtea scolii, pentru ca altfel as fi pierdut tot timpul, asa bateam mereu cu 1-0), asezarea in teren, primul 11, sa observ daca jucatorii au calitatile care se impun postului pe care au fost dispusi in teren de catre antrenori, etc. Apucaturile astea le-am capatat inca de pe la inceputul anilor 90, din cauza (sau datorita?) unor albume Panini cu echipele din Serie A, in care, sub pozele fotbalistilor, apareau niste cuvinte – ”portiere”, ”terzino”, ”difensore”, ”mediano”, ”ala”, ”interno”, ”centravanti”, etc – pe care la inceput nu le pricepeam pe toate, dar care mai pe urma au constituit prima lectie de tactica pentru mine. Din ziua aceea, nu cred ca a fost meci in urmatorii cativa ani in care sa nu ma gandesc, indiferent de echipa pe care o urmaream: ”asta joaca centrocampista, asta centravanti, asta ala sinistra, celalalt terzino destra, iar cutare are calitati mai degraba de stopper decat de mediano”. Asa am ajuns ca la un moment dat sa stiu pe de rost cam toate echipele din campionatele importante ale Europei, iar pe cele ale primelor noastre divizii sa le visez si noaptea. Si asta nu din teribilism sau pentru cine stie ce moft adolescentin, ci pentru ca imi placea sa asimilez cat mai mult din tot ceea ce insemna fotbal la vremea aceea. Intre timp, odata cu scurgerea unor ani si cu imputinarea timpului liber, zelul acesta mi s-a mai domolit, dar cu niste ”apucaturi” din vremea aceea tot am mai ramas. De exemplu, ma exaspereaza comentatorii sportivi care – la prezentarea echipelor – ne insira 22 de jucatori in ordinea numerelor de pe tricou si nu dupa asezarea lor in teren, iar dupa numele portarului ai ocazia sa-l auzi de multe ori pe cel al atacantului, pe urma al vreunui mijlocas, fundas, samd. Azi probabil ca singura diferenta dintre Florinaccio si altii e aceea ca pe unul il intereseaza intotdeauna fiecare adversar pe care CFR-ul il intalneste, iar pe altii ii intereseaza doar propria echipa si rezultatul final. Si ca s-o spun pe aia dreapta, nu cred ca Florinaccio vede astazi mai multe meciuri decat cei mai multi dintre franarii tribunisti. (De pilda, Dinamo-Steaua de vineri nu l-am vazut absolut deloc pentru ca nu eram curios de el, aveam altceva mai bun de facut). ”Cu religiozitate” am urmarit in ultimul sezon doar meciurile CFR-ului si ale Iasiului, in rest doar franturi de meciuri, rezumate, sau – daca am ocazia – cate-un final de joc, care e intotdeauna mai atractiv decat grosul unui meci, plus jocurile Petrolului ori de cate ori aveam posibilitatea, dar asta mai mult pentru echipa (si mai ales atmosfera) frumoasa de acolo. Asa ca mai mult de doua (maxim trei) meciuri/etapa n-am avut niciodata ocazia sa urmaresc ”da capo al fine”. Acum pentru ca nu as avea rabdare, iar in trecut pentru ca nu le transmiteau televiziunile. Chestia e ca fotbalistii-mi sunt arhicunoscuti deoarece pe cei mai multi dintre ei ii stiu bine din editiile trecute, le urmaresc e(in)volutia, iar pe cei mai noi intotdeauna ii privesc cu mare atentie. Asa se face ca stiu, de pilda, nu despre ”detenta lui Purece”, 🙂 dar stiu ca respectivul fotbalist al Chiajnei e un bun executant al loviturilor libere si un jucator ”tehnicut”, iar Concordia o echipa foarte tanara, care pare sa stea cel mai bine la partea pregatirii fizice. Totusi, nici CFR nu pare chiar sa gafaie pe finalurile de joc, asa ca astept si eu acum prima victorie de acasa din acest 2013 de cosmar. Cred ca vom bate cu 1-0 sau 2-0, iar pseudo-echipa asta de pe langa Bucuresti va retrograda la finele acestei editii, pentru a disparea mai pe urma din peisajul fotbalului nostru, la fel cum au mai patit-o mai inainte si altii ca ei. Sper ca va fi asa, deoarece CC insumeaza cam tot ceea ce detest eu la un club de pe la noi: echipa mica, miticeasca, nascuta din ambitia unui primar vremelnic, spectatori putini in spate, tribune goale, fotbal sarac, fotbalisti anonimi, pe care unii si-ar dori sa-i urmarim etapa de etapa doar pentru ca sunt romani si nu niste ”merceneri” straini care vin in fotbalul nostru numai pentru bani (de parca romanasii nostri ar juca doar din patriotism pentru cluburile lor). Apropo de chestia asta cu ”patriotismul”, in urma cu doi ani, pe cand antrena Branestiul, Ilie Stan se batea cu caramida in piept ca el in viata lui nu va apela la fotbalisti straini, deoarece jucatori de calitate gasim destui si intre romani, doar ca n-avem noi ochi sa-i vedem. Stiti cu totii poezia asta, o auziti si voi saptamana de saptamana. Intre timp ”Iliesta” a retrogradat Branestiul si e pe cale sa se ingroape si la Chiajna, cu Belu si Leca de gat (chiar daca intre timp a mai abdicat de la principiile lui si azi ii titularizeaza pe veneticii Wellington si Bambara). Asta in timp ce echipe mici in urma cu 2-3 ani (Petrolul, Astra) au ajuns acum o forta in Liga I doar pe reteta mult-hulitilor mercenari care nu simt nimic pentru culorile echipelor romanesti pe care le reprezinta. HAI CFR! Fara tine si fara politica desteapta pe care ai facut-o in ultimii ani azi fotbalul din Romania ar fi egal cu zero.

    Apreciază

  4. Sper ca nu se asteapta nimeni ca atmosfera in tribune sa fie euforica, iar suporterii sa lesine de bucurie dupa aproape 6 luni de insuccese pe teren propriu. Sa pierzi acasa cu niste echipe in insolventa, care nu au luat licenta, neplatiti cu lunile, cu jucatori expirati, la sf. de cariera, cu niste antrenori care nici in liga 5 din Europa de vest n-are avea loc, este o batjocura la adresa clubului nostru. Sa inteleg ca suporterii au o prestatie „jalnica” si din aceasta cauza „galacticii”, „extraterestrii” nostri se inhiba, devin complexati si clacheaza, in fata acestor mega echipe pe care le-am intalnit anul acesta in Gruia. Pai daca noi suporterii cu abonament si cei care isi cumpara bilete si suntem in tribune la fiecare meci avem o prestatie jalnica, va rog sa caracterizati spectacolul fantastic oferit anul acesta.

    Apreciază

    • „Prestatia” echipei CFR e oscilanta, cu varfuri din doi in doi ani, „prestatia” tribunei a 2-a in special e constant liniara, cu cateva exceptii la lovituri libere sau de colt, cand se aude ca si cum „vine trenul”.

      Apreciază

  5. Pe drumul asta de meri,vei da socoteala Albului………si nu fara temei ,pentru ca atentezi la lungimea proverbiala a postului sau.Da-i la picioare Albule!

    Apreciază

  6. dragi tovarasi si pretini ceferisti, io zic ca meciul din cupa e mai important. asea ca sa ne odihnim/ferim titularii la meciul din campionat.

    Apreciază

    • Din pacate, in meciurile de pana acum, disputate acasa, toti s-au odihnit, indiferent ca au jucat sau nu. 🙂 Sper sa nu fie cazul si acum. Pericolul este sa fie eliminat vreun jucator pe care se conteaza la meciul de cupa. Grija mare.

      Apreciază

  7. Daca vreti o alternativa la …( nu la CFR , of course ) gsp , prosport etc, am gasit un site de sport , pe care, se pare , banii lui mister Oaie nu l-au corupt ….. „stiridesport” .Eu m-am saturat de G-ainiSiluitePermanent si de ProstOaia….. :O)

    Apreciază

  8. cascadorii rasului pascani-muresan schimbara pe sergio si adusara un oltean, plin de ambat, de la celebra juventus…colentina, nu torino, care facu o minune ce tinu ea 3 etape, ii umili pe bistrita…jalnicilor

    Apreciază

  9. Prin minutul 75 un vecin de tribuna imi explica cum ca ar fi blat. Ca nu vad ca noi nu tragem la poarta si prin minutul 84 unul de la Chiajna ori scapa singur cu portarul ori e o lovitura libera. In minutul 83 lovitura libera Chiajna gol.
    Sincer nu cred in astfeld e teorii dar in seara asta in repriza a 2-a nu am atacat poarta deloc, golul a fost din pura intamplare, la faza de dupa gol la o centrare a ilfovenilor prin careu SuperMario aluneca,
    In alta ordine de idei nu stiu cand a jucat Deac ca si coordonator de joc, ok e jucator tehnic, are viteza dar cam atat….
    Pe scurt, 2 ore pierdut aiurea:(

    Apreciază

    • Ai vazut cat de slab joaca CFR-ul in meciul cu Severin, in plus presa damboviteana te-a avertizat ca meciul asta va fi blat, de ce te-ai dus pe stadion? Mai bine asteapta sa cumpere Paszkany niste jucatori de valoare la vara si poate la anul pe vremea asta o sa prinzi niste meciuri cu miza la care merita sa-ti pierzi timpul, la care stadionul se va umple si la care incurajarile tale iti vor fi rasplatite de un joc de adevarati campioni. Poate… Pana atunci, eu ma multumesc cu faptul ca nu am dat toate cele trei puncte sudistilor din Chiajna carora le urez aterizare placuta in divizia B!

      Apreciază

      • Echipa asta mai e sustinuta si de suporteri care merg la meci indiferent daca suntem pe primul sau pe ultimul loc, indiferent daca ploua sau ninge! In promisiunile lui Paszkany nu mai crede multa lume, poate sa joace si Flores, Dica, Kivuvu, Nuno Claro noi tot in tribune vom fi. Se pare ca citesti prea mult presa damboviteana si incepi sa fi penibil cu acuzatiile astea de blat. Presupun ca n-ai nici o dovada concreta in aceasta privinta sau poate gresesc si atunci te invit sa le faci publice, sa ne deschizi ochii !

        Apreciază

  10. suporterii au inceput sa strige m*** steaua si m*** U, sa imi fie cu iertare, dar steaua nu ii opreste pe jucatori sa joace si nici pe suporterii cfr’ului nu ii incita la injurat.

    Apreciază

    • Imi pare rau dar acele scandari au pornit de la P1 si nu de la T2, multora din jurul meu le-a fost lehamite de acele scandari.

      Apreciază

  11. Lcfr ai dreptate si ma bucur ca singuri sesizati niste derapaje de comportament la suporterii vostri , cu nimic diferiti de ,, sudisti ,, :)) , toti sunt o apa si un pamant ,indiferent ca sunt de la nord sau de la sud , derapaje rezultate din lipsa de educatie si ceva …frustrari . Jucatorii adversi se intalnesc si beau impreuna dupa meci , iar suporterii isi arata vitejia injurand pe blog sau stadion .

    Apreciază

    • eh, e nitica diferenta intre suporterul din Gruia si ailalti. obiectiv vorbind. da’ sunt semne, mai ales in peluza, ca se ia virusul, din pacate.

      Apreciază

    • Asta cu jucatorii adversi se intalnesc si beau dupa meci o fi dupa un Chiajna – 5teaua sau Viitorul – 5teaua dar nu dupa un CFR – Chiajna. Nu stiu daca ai urmarit meciul, dar daca l-ai urmarit ai observat ce usor a dat arbitrul galbene CFR-ului si cat de greu i-a dat piticului ala blond care l-a faultat pe Camora pana la exasperare si a vazut galben doar pe final. Ti-l mai pot da exemplu pe Pinto care iar a fost faultat urat de cateva ori si care chiar a ajuns de si-a amenintat adversarul, exasperat si el. Nu mi s-a parut ca ar fi vrut sa bea cu el o palinca dupa meci sa se impace :))) Chiajna a folosit toate tertipurile stiute din liga1 sa ia cele trei puncte iar arbitrul era cel potrivit pt. asa ceva. Altfel nu dadea cateva galbene la inceput de meci CFR-istilor si la Chiajna doar pe final. Sper sa retrogradeze.
      Mi-a placut in schimb cum a fost intampinat Ronny de tribune la revenire 🙂 Hai CFR!

      Apreciază

      • Intr-adevar a fost un arbitraj un pic „ciudat” dar nu avem absolut nici o scuza pentru porcaria de meci de aseara. Am jucat urat, foarte urat, in fata nu am avut idei. Chiar nu ma intereseaza daca a fost sau nu un meci „aranjat” , sincer ma bucur enorm ca acest sezon s-a terminat pentru noi, dupa ultimele meciuri nici nu stiu daca mai am putere sa urmaresc semifinala cu Astra.

        Apreciază

  12. Baieti, spre rusinea mea n-am reusit sa vad nic meciul asta. Pana la cronica lui Albu nu se oboseste careva sa-mi scrie doua-trei vorbe despre meci? Numai sa nu-mi vorbiti despre blaturi, ca eu nu cred in d-astea. Multam fain!

    Apreciază

    • Cred ca Albu este in greva, ca forma de protest fata de prestatia slaba a echipei / clubului din acest retur. Cronica de dupa meciul cu Brasov nu a mai aparut si banuiesc ca nu va aparea nici cronica de dupa meciul cu Chiajna. Pe scurt, a fost in nota obisnuita a meciurilor din „era Trica”: echipa mult mai activa, posesie prelungita in stilul Barcelona (la o alta scara, cu un adversar foarte modest si cu eficienta de Varzelona), multe mingi care trec pe la Deac (care si de data asta a muncit mult si pe tot terenul, se pare ca avandu-l ca antrenor pe nashul Trica motivatia sa creste exponential, din pacate la eficienta mai are de lucrat, dar pe ansamblu a fost cel mai activ jucator), Weldon a jucat slab (ceea ce e un progres fata de meciurile anterioare in care a jucat foarte slab, putand remarca la el chiar si cateva ratari semi-incredibile), Felghe a cam somat ca urmare a jocului de posesie realizat cu jucatorii nostrii antrenati pentru contraatac, o aparare cam imprecisa la golul primit din lovitura libera in min. 83 (nu stiu exact cine e vinovat pentru golul primit, nu am putut urmari faza prea atent la momentul respectiv). Am marcat un gol norocos, dar meritat as zice, pentru ca am avut un joc semnificativ mai bun decat Chiajna (asta si pentru ca echipa lui Iliesta e departe de Chiajna lui Reghekampf si merita din plin retrogradarea). Ivo Pinto a fost iarasi un piston de banda dreapta, cu cel putin 1 plaman in plus (poate doar Deac s-ar mai putea compara cu el), chiar si Camora poate fi remarcat. Piccolo in nota obisnuita, Cadu a facut cateva driblinguri neobisnuite pentru el, Rui Pedro ca de obicei, poate, dar se pare ca nu vrea suficient. In rest, Muniru imprecis si imprastiat cum il stim (dar cu ceva potential de imbunatatire daca ajunge pe mana unui antrenor priceput), faulturi dure facute de chiajneni si tolerate de arbitru, Hora la fel hăbăuc, Maah inexistent, Bjelanovic a marcat un gol destul de norocos in prelungiri si astfel am descoperit ca era si el pe teren. Bakari Sare sper sa isi revina la forma de dinaintea accidentarii, a intrat si Ronny pe final si a jucat asa cum il stim (adica invers decat Rui Pedro, multa vointa, eva mai putina putinta). Una peste alta, aparare decenta in fata unui adversar foarte modest, mijloc aproximativ si atac cu eficienta aproape de zero.

      Apreciază

      • 🙂 In primele 3-4 minute a fost un tiki-taka perfect intre Cadu si Piccolo, fara solutii de continuare, apoi a venit in spate Deac, a cerut mingea de la Piccolo, dupa care i-a pasat lui Cadu si s-a dus inapoi in avanposturi. 🙂 Iar Cadu a pasat lui Piccolo. 🙂 Sa nu se creada ca imi pare rau dupa acel stil de joc, dar pe vremea cand bubuiam toate mingile in fata, mingea ajungea mult mai des in careul advers 🙂 si aveam si ocazii de gol destule. Pentru acel stil de joc a fost adus Bjelanovic. Normal ca ieri nu s-a vazut pana la gol, daca echipa nu reusea sa duca mingea in fata. Am crezut ca turbez cand, dupa intrarea lui Sasa, cele doua-trei cornere avute au fost batute scurt. Inainte, niciunul. Mie-mi place mult de croat, intra pentru 2-3-15 minute si nu da niciodata impresia ca ar fi resemnat sau ca n-ar avea niciun chef sa puna osul, ci se bate pentru fiecare minge, pacat ca nu-i este exploatata principala calitate. Ar trebui sa ploaie cu mingi pe capul lui.

        Apreciază

  13. thedarkside , te inseli ,ma refeream la voi ,clujenii care va plangeti ca veniti cu fularul in sacosa la stadion de teama suporterilor ,, U ,, si la jucatorii celor doua echipe care beau impreuna inainte si dupa meci . Cat despre arbitraj , asta e domeniul lui Ulise :)), e cel mai vocal in privinta asta .

    Apreciază

    • Măi Muşate, tu iarăşi eşti pe-aici ? Parcă ne înţelesesem să ne laşi în plata noastră. Dar tu : nu şi nu, iarăşi încerci să bagi strâmbe cu aşa-zisele comentarii critice ale tale. Nu-ţi mai irosi talentul cu noi. Comentează pe la „campioni” ori pe la insolvenţi, poate ai mai mult spor acolo !

      Apreciază

    • Fratele meu musat (cu litere mici) treaba asta cu sacosa si fularul este o prostie .Nu stiu la cate meciuri ale CFR-ului(cu litere mari) ai fost dar in drum spre stadion eu vad lumea cu fulare si tricouri VISINII (litere mari).Poate bucurestiul (litere mici) este prea departe ca sa vezi sau sa sti tu cum merg suporterii CFR-ului la meci.

      Apreciază

    • Musat, asta cu tricourile si fularele in sacose e o inventie a celor care n-au bani de chirii. Daca crezi ca poti baga o stmba sau inflama spiritele cu asta, gresesti. Cei de la Universitatea au frustrare si ura neputintei in ei. Noi nu ii urim, ca nu avem de ce, cel mult le ignoram furia oarba si prostia.

      Apreciază

  14. a fost asa un joc de posesie tot meciul pentru noi si hop dintr-o data lovitura libera chiajna si gol. posesie cred 80% la suta pentru noi si un gol norocos in prelungiri. nu stiu de ce nu se incepe cu bjelanovici meciurile pentru ca ati vazut ca si cu pandurii, intra si dupa 10-15 minute marcheaza. e mai bun ca lenesul de weldon si ca confuzul maah. o posesie sterila si un rezultat dezamagitor, inca un rezultat dezamagitor pe teren propriu.

    Apreciază

  15. noa bibie, m-am lamurit care-i treaba cu musat. nu-l mai bagati in seama, noi (si el, de ce nu?) sa fim sanatosi! la cronicutele voastre despre meci mai zic si eu ca am avut lovituri libere si cornere destule insa niciodata nu am pus in pericol poarta adversa. deac le executa pe toate insa le executa prost. astia la antrenamente ce repeta? 🙂 si in cupa vom zdorbi tot, mai ales ca arbitrajul ne va da acel 25% datorat oaspetilor de seama. dinu gh. va avea grija de asta. P.S: trebuia si albu sa faca greva japoneza prima data, nu sa sara la cea spontana, de avertisment. sau deja lucrurile sunt evoluate si in aceasta privinta si nu stim noi ?

    Apreciază

  16. luis ( cu litere mici pentru ca asa doresti , desi e substantiv propriu, nu comun) imi place cum iti aperi ,, glia ,, Nu e nevoie sa merg in Gruia , sunt la curent cu stirile si atmosfera de acolo citindu-va pe voi in mod constant :)) sper ca macar voi intre voi sa fiti sinceri :))

    Apreciază

    • Domnule Musat,totusi nu inteleg un lucru,fiind suporterterul altei echipe ,de ce te intereseaza asa de mult soarta CFR-ului (sunt la curent cu stirile si atmosfera de acolo citindu-va pe voi in mod constant ).Fara nici o rautate, doar asa ,din curiozitate.

      Apreciază

  17. Fara rautate si cu maxima sinceritate ,va citesc pentru ca ma amuza faptul ca majoritatea discutiilor voastre graviteaza in jurul Stelei, chiar daca nu sunt de bine . Mai ma amuza si vesnica antiteza ,, ardeleni / sudisti ,, , aerele de superioritate ale unora , obsesiile altora despre arbitrii , stilul bombastic al lui x , ironia fina a lui y , dispretul fatis al lui z . Si cam atat .

    Apreciază

    • „Fara rautate si cu maxima sinceritate” unde vezi tu de exemplu la acest articol ca discuta cineva steaua (cu litere mici fara suparare) .In mare parte se discuta problemele,reusitele sau nu ale CFR-ului (litere mari) dar daca este legatura si cu steaua de ce nu,dar nu este un obiectiv al celor ce intra aici sa discute de steaua (litere mici).Sunt destui care se ocupa de steluta.In ceea ce ma priveste nu citesc nimic unde apare steaua/jiji/mm etc nici macar la meciuri nu ma mai uit din cauza comentatorilor

      Apreciază

      • nu vreau sa te jignesc dar nu sunt sigur ca tu ai vazut vreodata STEAUA jucand ,dar sunt sigur ca ai vazut fc steaua berbecali si credema sunt doua echipe diferite

        Apreciază

    • Ardeleni buni (evident ca buni, ca doar is ardeleni), sudisti rai (vad ca numa’ nu scap de pleonasme!), 🙂 ”ironie fina”, ”stil bombastic” (asta e, unii mai culti, altii mai desculti), 🙂 ”dispret fatis”, ”obsesii”, ”aere de superioritate”, etc… Musatinule, stii ce sunt toate astea pana la urma? Viata! Nu crezi ca parca tot inseamna mai mult decat vesnicele obsesii despre ”blaturile” CFR-ului si injuraturile neintrerupte ale analfabetilor de pe forumurile pline de oi, oite si mielusei?

      Apreciază

    • Domnule Musat. Doar in mintea dvs. de sudist exista notiunea ca dezbaterea nord/sud ar fi o anti-teza. Haideti la Cluj si vorbiti cu oamenii de aici. Mergeti in orice alt oras din Transilvania si vorbiti cu oamenii de acolo. Si veti afla exact care este diferenta dintre oamenii din Transilvania si cei din afara Europei, care, din punctul meu de vedere, are Carpatii ca si granita spre est si sudest. La fel ca o mare majoritate dintre regateni, puteti sa continuati sa va mintiti singur cu prostii de genul „nu-i nici-o diferenta intre nord si sud” daca asta va face mai suportabila viata in sud. Chiar va inteleg. Am trait in Bucuresti si daca nu ma minteam singur cred ca innebuneam…

      Apreciază

  18. Asa e ,arbitri , e tendinta de a scrie anumite cuvinte ( arbitri , membri ,nostri ) cu ii . Multumesc .
    @ luis , ai uitat cratima .Crede-ma , Steaua e numai una :))

    Apreciază

    • @ luis , ai uitat cratima .Crede-ma , Steaua e numai una :)) da asa este am uitat cratima am observat prea tarziu,multumesc pentru corectura ,si da steaua (litere mici)e numai una cea a lui berbecali.Vezi ca putem sa ne intelegem

      Apreciază

  19. Multumiri acelora care v-ati obosit cu cronicute pentru a ma mai lumina putin cu privire la concordia de ieri din Gruia!

    Apreciază

  20. Nu va pierdeti vremea cu genul asta de „suporteri”. Pentru ei e un progres ca au trecut de la behaielile bufonului (Jiji) si cretinismele de bufon al bufonului (MM) la discutiile suporterilor altor echipe. Poate intr-o zi vor afla ca Steaua nu e numai una, ci e mai multe.

    Apreciază

  21. Mie mi-a atras atentia inaintea meciului o chestie interesanta. In urma cu vreo doua trei zile am dat de un articol pe gsp – da musat mai rasfoiesc si gsp.ro cand vreau sa ma amuz sau sa ma ingrozesc/oripilez de specimenele ce comenteaza pe acolo – tu poti doar sa te amuzi pe aici deoarece gramatica pe aici e destul de buna, ceea ce nu pot spune despre fituica voastra sudista desi va tineti mari romani he he – care dadea trei meciuri ca fiind foarte probabil blatuite. 5teaua – viitorul (sumbru) constanta (de acord, stapanii pot face blaturi cu satelitii cand vor), CFR – Concordia Chiajna si in ultima etapa Vaslui cu Iasi. Lasand la o parte faptul ca gesepistii incearca sa puna blatul in carca CFR-ului cu cine, tocmai cu satelitul numarul doi al 5telei, va dati seama cat is de perversi? Ei au inteles ca CFR-ul e atat de slab incat poate pierde acasa cu o anonima precum Chiajna si au profitat de chestia asta. Ma bucur sa Sasa s-a opus scenariului gesepist, altfel prostii din toata tara strigau iar in gura mare stiti voi ce.

    Apreciază

  22. Multumesc pentru raspunsurile acide 🙂 Eu in locul vostru as trata cu indiferenta un intrus . Promit sa revin cat de curand deoarece imi plac articolele cu tenta ironica ale lui caneto si comentariile si experientele de viata impartasite de kiruj .

    Apreciază

    • raspunsuri acide? intrus? eu cred ca gresesti. esti parte din familie, CFRul iti gadila placut inimioara, numai tu nu-ti dai seama inca. hai ai nostri!

      Apreciază

    • Deci recunosti singur si nesilit de nimeni ca esti mai nepoliticos decat ardelenii 🙂 Totusi sper ca apreciezi faptul ca nu primesti injuraturi la comentariile tale, asa cum primesc franarii ce posteaza pe gsp.ro. Frate, zici ca te intorci in evul mediu acolo!

      Apreciază

  23. Click AICI pt. note după meciul cu Concordia !! Cer scuze, dar am stat mai mult de 25 de ore prin aeroporturi, n-am văzut nici meciul, nici legătură internet, nimic…HAI CFR !!!

    Apreciază

  24. Salutare, dragii mei !! Am revenit -în sfârşit şi cu nişte peripeţii- dintr-un concediu de aproape 3 săptămâni, am fost în Spania şi Portugalia. Până-n Madrid cu avionul, acolo am închiriat o maşină şi dă-i la Lisabona (unde -într-o noapte- mi-au şi spart nişte „anticeferişti” lusitani geamul din faţă…), apoi Sevilla (vreo 2 zile), pe urmă am stat într-un sătuc lângă Marbella cam 9 zile, şi înapoi la Madrid (3 zile). Am făcut o fugă şi la Tanger şi una scurtă la Gibraltar, unde m-am şi fotografiat cu maimuţa aia cu care s-a pozat şi Gabi Mureşan (cu ocazia cantonamentului „fructuos” şi „extra-large” din ianuarie…). Sunt bucuros că după multe „sezoane” fără concediu -şi înainte de pensionare- am reuşit-o şi p-ăsta, cum se spune. Tot timpul mi-a venit în minte o melodie din anii 70′ a trupei maghiare Fonográf (click aici, cer scuze de la prietenii mei care nu înţeleg textul, este unul absolut „nevinovat”, este vorba despre impresiile membrilor trupei cu ocazia unei călătorii europene cu maşina, inclusiv Spania). În ciuda căutărilor mele febrile, n-am găsit niciun „mişlocaş” din păcate, iar vremea a fost destul de nasoală, în Madrid (de ex.) erau doar 6 grade la întoarcere, în timp ce la mine acasă, la polul frigului, erau 27 de grade…Asta e, gol să iasă…Din păcate nu prea „ies” golurile echipei mele favorite, nici jocul, dar nu-i nimic, vine vara „fierbinte” de dinaintea anului „par”, aşa că speranţa moare ultima (dar moare şi ea, cum spun pesimiştii…). Trebuie să admitem că acest sezon de primăvară a fost unul ratat „da capo al fine”, începând cu celebra „vacanţă” de la Marbella şi până-n prezent. Poate ne vom scoate în Cupă, echipa asta a mai produs „metamorfoze” incredibile de la o zi alta, să sperăm deci. Ăstea fiind spuse, vă promit solemn că nu mai fac „escapade” aşa de lungi, şi doar „moartea mă va despărţi” de echipa mea favorită şi de această minunată societată „virtuală”, compusă din voi, dragii mei prieteni ! HAI CFR !!

    Apreciază

    • Piesa din 1974… Eu terminam liceul in ’71… Bine ai revenit, prietene! Bine ar fi sa-si revina si echipa. De aici avem mult de pierdut! Ajunge cu bascalia! Iesiti din transa! Pe baricade! Si ar fi timpul sa gasiti si bocancii de inscris goluri… Ca tare de mult l-ati ratacit, oameni buni. Hai baietii! Haide CFR!

      Apreciază

      • Nea_Silică, să (ne) trăieşti încă vreo 150 ani, că tot eşti decanul de vârstă, dacă ai dat BAC-ul în 71 !! M-am gândit că eu-s „ăla” (decanul, adică), dar m-am înşelat…Revenim noi la anu’, nu este nicio problemă…”P…a măsii, gol să iasă”, cum se spunea plastic şi expresiv în argoul fotbalistic din RO…HAI CFR !!!

        Apreciază

  25. @Bogdan te minteai si continui sa te minti singur , diferenta dintre Romania si Europa se vede inca de Nadlac si Nadlacul nu e in sud . Esti un fel de capra raioasa cu coada ridicata care se minte singura 🙂

    Apreciază

  26. bine ai revenit kiruj. sa nu-ti para rau ca nu ai vazut meciul pentru ca n-ai avut ce vedea. la goluri te ai uitat pe rezumate? doar atat a fost tot meciul cele doua goluri in rest absolut nimic. nici o faza de poarta nimic. posesia barcelonei pentru noi si doua goluri pe final.

    Apreciază

    • M-ai liniştit, Miki, şi da, am văzut golurile, acceptabile (ambele) din punct de vedere strict fotbalistic, „rupte din context”, cum se spune. Îţi spun aşa, între patru ochi, nici nu eram foarte agitat, am simţit eu cumva acest rezultat, dar nu mai intru în detalii…În rest, să vină odată vacanţa adevărată (că aia „antedatată” durează încă de pe vremea „nisipurilor mişcătoare” ale plajelor însorite din Marbella…). Eu sper -sincer- că putem face lucruri minunate în Cupă ( a se traduce : putem câştiga Cupa), opinie cu care -probabil- întăresc teoria multimilenară că fetele tinere şi savanţii bătrini sunt şi cei mai naivi de pe planeta Terra…Precizare : n-am nicio treabă cu noţiunea de „savant”, poate cu celălalt, dar şi acolo sunt codaş de când Nea_Silică mi-a livrat acel „confession” de mai sus…HAI CFR !!!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.