Sunt subiectiv: v-am mai găsit un obiectiv!


Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

După cum spuneam în articolul precedent, problemele din jocul echipei se arată mai pregnant în meciurile disputate acasă, unde invincibilitatea de altădată a CFR-ului a devenit… vincibilă. Dacă ar conta doar meciurile din deplasare, încă am avea şanse reale la titlu. Iote dovada scripta manent, verba volant:

Este simplu: batem la Constanţa, câștigăm la Braşov şi izbândim la Giurgiu (pe lângă victoria din semifinala Cupei României), iar Steaua pierde cu Gloria, o face de oaie cu Dinamo şi ia 0 puncte cu Severinul şi vom putea striga din adâncul rărunchilor: Campionii în deplasare suntem noi… CFR! Campionii în deplasare suntem noi… CFR! Ar fi al 8-și-jumătatelea trofeu din vitrina clubului, cel puțin până la sfârșitul finalei Cupei României. Nu cred că vom avea probleme nici în a ne califica la toamnă în grupele UEFA Away Champions League.

Prima bornă pentru atingerea obiectivelor pe care le-am trasat echipei lui Eugen „Petrică” Trică o reprezintă meciul contra Viitorului „Hagi” Constanţa, programat duminică, 5 mai 2013, ora 20.00, pe Stadionul „Farul”, deranjând astfel de la masa festivă angajaţii postului Digisport1, care va transmite meciul la TV-urile color din toată țara.

Viitorul are următoarea linie de clasament în urma meciurilor jucate la Constanţa:

14 meciuri, 2 victorii, 8 remize, 4 înfrângeri; golaveraj 14-18; 14 puncte (1 punct pe meci)

Gazdele noastre primitoare (ouă vișinii, pâine și sare?) nu au reuşit să învingă decât pe CSMS Iaşi, cu 1-0, în etapa a 9-a şi pe Pandurii Târgu Jiu, cu 2-0, în etapa a 13-a. Într-un clasament al meciurilor jucate acasă, este penultima din clasament, doar Gloria Bistriţa fiind mai slabă la acest capitol. Se vede din start că stă mult mai prost chiar și decât noi la bilanțul meciurilor disputate acasă. N-a mai câştigat vreunul din 29 octombrie 2012 și ar fi culmea culmilor strigătoare la cer ca Viitorul să spargă gheaţa tocmai contra CFR-ului, când noi n-am reuşit s-o spargem nici acum, după atâția ani, contra Stelei (la altceva am reuşit să spargem gheaţa, am dărâmat o barieră sonoră). În clasamentul general, constănţenii ocupă  poziţia a 14-a, cu 27 de puncte şi un golaveraj de 31-43, la un singur punct deasupra primului loc retrogradabil. Echipa constănțeană pare că s-a cam înmuiat în utima vreme, dacă e să o comparăm cu cea care câștiga în Gruia și surprindea pe toți cunoscătorii fotbalului, fie ei cât de nepricepuți.

Formaţia probabilă a Viitorului: Buzbuchi – Mladen, Larie, Bejan, Toşca – Benzar (Cristocea), Vaştag (Lazăr) – Târnovan (Cl.Herea), N.Dică, Chiţu – Alibec. Antrenor: Cătălin Anghel.

Bălaşa a primit două etape de suspendare în urma cartonaşului roşu luat contra Rapidului, ca urmare este  suspendat şi pentru acest meci. Alibec a primit în etapa trecută al 8-lea cartonaş galben, dar cum se stă doar la 7 şi 9 adunate, va face figuraţie pe teren duminică, protejându-și gleznele pentru vremuri și echipe mai bune.

În tabăra CFR-ului, deocamdată ține metoda şocului produs de schimbarea antrenorului. Cu noul A1 pe bancă și în fața ei, echipa noastră nu a încasat încă gol în poarta lui Felgueiras şi a realizat o medie impozantă de 5 goluri/meci în partidele disputate în deplasările de la Bistrița! După cele prezentate mai sus, probabilitatea matematică arată că nici nu se pune problema învingătoarei din Cluj. Casele de pariuri zic şi ele „2 solist”. No, aşe să fie, să se umple de bani cei care pun „2”!

Gabi Mureşan și-a ispăşit două etape de suspendare de pe teren și una ședință foto cu lotul CFR-ului condus de noul antrenor. Să vedem cum stă cu iertarea păcatelor din partea şefilor şi/sau a lui Trică. Să sperăm că nu vor fi probleme, va fi reintegrat în echipă și societate și va putea ciocni din nou ouă… Atât Piccolo cât şi Rada au adunat cu Steaua cel de-al 5-lea cartonaș galben, deci mai au de căutat câte două de căciulă până să se odihnească puțin. La prima vedere pare că nu s-a mai accidentat nimeni (sper că Felgueiras doar făcea farse paparazzilor), nici de recuperat nu a fost nimeni anunţat, așa că bănuielile mele înclină spre ideea că vom începe cu acelaşi „unşpe” cristalizat deja în mandatul lui Trică: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – G.Mureșan, Muniru – Deac, Rui Pedro, Hora – Maah.

Mai multe nu cred că are rost să discutăm despre un meci pe care trebuie să-l facem simplă formalitate. Succes, băieţi! Grijă mare – totuși – să nu vă ia valul cu afluenţa mare de turişti din această perioadă de vacanţă şi să ajungeţi în Bulgaria, că acolo ar fi mai ieftin şi mai bine! Confirmaţi calculele hârtiei, nu lăsaţi nimic din cele trei puncte puse în joc, pe care trebuie să le readuceți acasă! Hai CFR! Fie ca cine marchează primele 4 goluri (dintre care Maah – 2) să câștige!

0 comentarii

  1. Bravo maestre. Un articol amuzant, optimist si plin de informatii. Sper si eu ca Gabi Muresan sa sparga oua , dar nu de adversari ci de paianjen,la vinclu, cu mingea nu cu oul lui si nici cu oul piciorului, si daca tot o va mai face uneori, sa nu-l vada cei de la Digi.In alta ordine de idei, daca CFR-ulului nostru drag ii merge asa de bine in deplasare, hai sa facem sa joace tot timpul in deplasare. Oricum din cei ce mergem la meci 95% nu ne obosim sa-i incurajam dar fluieram si huiduim la prima pasa gresita, se cheama ca tot deplasare ar fi daca ceilalti 5% facem galerie ,cu lehamite, echipei adverse, sau facem in vremea asta anti-galerie stelei,concidanilor, evreilor sau virusilor verzi. E doar o propunere, nu mai nebuneasca decat cea ce rezulta din articolul lui cj-07-cfr, si in plus propunerea
    mea duce ‘statistic ‘ spre victorie nu spre esec.
    Sarbatori fericite !
    PS. Nu ma supar daca meciul de duminica se termina la egalitate. In ziua de pasti , ar fi cel mai fair-play rezultat.

    Apreciază

    • Imi pare rau, nu pot fi de acord, victoria de azi este vitala, nu avem voie sa stricam ziua de nastere a lui cj-07-cfr. La multi ani, 07! Dar fara graba, altfel intri si tu in clubul bosorogilor :). Multa sanatate, bucurie si fericire din partea Tribunei CFR (deci si din partea ta :))!

      Apreciază

  2. nimic mai ! nici un sunet despre tansferuri iuliu muresan o vorba nu scoate daca sa inteles cu vreun jucator din strainatate. aceeasi replica ca in fiecare an (o sa aflati dupa incheierea campionatului) si cu asta n-ea inchis. anca a trebuit sa spuna ca s-au inteles cu 2-3 jucatori din afara. asa mare secret sa spuna, fara sa dea nume sau echipa ca a vorbit cu niste jucatori si vor semna dupa ce se va termina campionatul in tara in care joaca. nu vedeti nici cei din presa nu stiu sa spuna un nume de transfer ca altadata numele lui sougou si lui ronny care se stia inca din aprilie, acum doar asa din burta scriu despre aducerea lui rondon si nistor, care dupa parerea mea slabe sanse sa semneze cu noi, mai degraba cu oierii sau cu malaga. cred ca nici la finele lunii iunie n-o sa auzim de vreun transfer la cfr, noi intotdeauna in august facem transferurile cand deja incepe campionatul si altii au pus deja semnatura pe jucatorii importanti. noua ne raman petardele si ciurucurile gen: valente, maah, godemeche sau obiora.

    Apreciază

  3. Un jucator ca Batin nu are loc nici macar in lotul nostru largit???? Ati vazut ce gol a dat si azi in meciul Brasovului cu Rapidul????? Bine ca avem loc pt. petarde ca Hora si Valente!!!

    Apreciază

  4. ai dreptate adi cfr cluj ! de ce pe batin tot il plimba de la o echipa la alta non-stop si nu il opresc odata in lot pentru ca si-a demonstrat valoarea si la pandurii si la brasov ? il imprumuta peste tot si in locul lui ii aduc pe maah si valente care niciodata in cariera lor nu au facut atatea meciuri reusite cate a facut batin cat timp a fost trimis la brasov si pandurii. vedeti cum fac conducatorii nostrii dragi !, il imprumuta pe batin si il aduc pe maah, si dau si bani pe el 800.000 euro. cand vezi ca jucatorul ala in ce forma este, cand vine inapoi ar trebui sa fii prost sa il mai trimiti iarasi undeva. acum dupa finalul campionatului daca se va intoarce, sper sa nu il mai trimita niciunde pentru ca de o rezerva sa intre si sa marcheze tot ii bun si batin si asa ramanem fara atacanti la vara. sa speram ca o sa auzim un nume de transfer oficial cat de curand, macar sa avem si noi suporterii un gram de optimism pentru sezonul urmator ca jumatatea lui 2013 ne-a lasat un gust amar. o sa se indulceasca daca castigam cupa.

    Apreciază

  5. !! Dragi „pretini” !! Am reuşit să refac legătura cu serveru’, şi am reactualizat pe repede înainte tabelul cu datele meciului cu „stâna” (nu de „Vale”, că acolo-i frumos…). Au votat 22 de „profesori, nota medie a echipei : 6.4, maxim la Felghe (7.6) urmat de Deac (7.3), minim la Weldon – 5.3. Notă medie bună şi pentru Muniru = 6.9 , care mi-a plăcut enorm, vă spun sincer…Poate soarele de Andaluzia îi de vină (mă aflu acu’ la Sevilla, dar nici dracu nu a auzit de Steaua…). Mâine o iau la vale la Marbella (unde stau 10 zile), şi vă promit solemn că verific toţi copacii de unde au transmis Dinu-07 şi Călin (unde ai dispărut, frate?). Poate vreun ospătar îmi va povesti şi „mobilul” strategiei secretoase aplicate de PS în cele două amicale cu Rubin şi cu …ăia din Brazilia (nu mă pot concentra, baba mă tot trage s-o luăm la plimbare…). OK, după meciul cu Viitorul, voi da drumul la softul de notare, ca de obicei. HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Distracție plăcută! Grijă mare la șocul termic (de la -45 grade C în Secuime la +70 grade C în Spania)! PS: Dacă ai timp, Mister Kiruj, dă o fugă până în Portugalia și află cum poate fi motivat Diogo Valente.

      Apreciază

      • Când am ajuns luni seara la Madrid (pe 29 aprilie), erau 9 grade şi o ploaie urâtă. Tot luni -în secuime- erau 29 de grade…Am fost şi la Lisboa (am închiriat o maşină la Madrid), dar n-are nimeni leac pentru boala lui Valente…

        Apreciază

    • Lasa copacii in pace, ce a fost, a fost, mortu’ de la groapa nu se mai intoarce. Daca tot vrei sa fii util, baga mare ca scouter, vino acasa macar cu 3-4 transferuri realizate 99% 🙂 Neaparat un play-maker. 🙂

      Apreciază

  6. retardila ! asa sa fie cum spui tu, sa vina jucatori buni si valorosi la cfr-ul nostru drag si la anu pe vremea asta de pasti sa sarbatorim al patrulea titlu din istoria clubului. la anul in mai sa ne tremure degetele pe tastatura de bucurie si mandrie ca am castigat campionatul, si le-am dat peste nas stanei, pentru ca vai ce chibzuiti si increzuti mai sunt si nu isi mai vad lungul nasului. HAI CFR !!!

    Apreciază

  7. La mulţi ani 07 !!! După meciul de azi poate vei avea o dublă bucurie…Apropos : am discutat cu un ospătar la Marbella , şi şi-a adus aminte de tine, cică îi dădeai 10 euro pentru creanga „first class” a primului copac de lângă teren…A mai spus ceva şi de Caneto, pe el l-a fraierit cu 15 eu, zice el…poate aiurează…:) HAI CFR !!

    Apreciază

  8. Echipele de start:

    VIITORUL: Buzbuchi – Mladen, Puţanu, Larie, Toşca – Benzar, Vaştag – Chiţu, Mitriţă, Cârstocea – N. Dică.
    CFR CLUJ: Felgueiras – Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Mureşan, Muniru – Hora, Rui Pedro, Deac – Maah.

    Apreciază

  9. Un antrenament reusit, mai ales dupa pauza cand valoarea s-a impus clar. Bravo! Tot inainte spre reconstruirea moralului de competitie!

    Apreciază

  10. Super tare! Bravo CFR! Ma bucur ca a marcat Bus, stiu ca am spus cu cateva etape in urma ca nu va fi niciodata atacant din el, sper din toata inima sa ma contrazica. M-as bucura sa ajunga alibec la 5teaua. Mare atacant 😛

    Apreciază

  11. A început să joace echipa asta mult hulită…Desigur, mai e mult până-n departe, dar se vede cu ochiul liber că s-a schimbat ceva…În opinia mea necesarul „minim minimorum” este un „mislocas” care face şi desface şi un atacant „vero”…Dacă se aduc mai mulţi, cu atât mai bine, dar -în opinia mea- poate fi „valorizat” inclusiv Hora, inclusiv Buş, etc. (poate doar Maah nu…). La CFR totul depinde de motivare, de „alinierea astrelor” lui Ulise, dar în sensul că trebuie să-i apuci TU astrele de coaie şi să-i aliniezi convenabil ţie, inclusiv patron / conducător / antrenor / căpitan-de-echipă ceferist…Şi fani / suporteri, bineînţeles…Eu cred în echipa asta , aşa cum este ea, cu 2-3 plombe se poate ataca campionatul viitor cu şanse reale. Atenţie , totuşi, la astre…:) Sărbători fericite pentru toată suflarea ceferistă / „tribunistă”, HAI CFR !!

    Apreciază

  12. La multi ani CJ 07!
    Partida buna si rezultat pe masura.Ma bucur ca suntem pe primul loc……pacat ca doar la partidele din deplasare!Si bilantul putea sa fie mai bun daca nu-si puneau amprenta Balaj si Tudor la partidele cu JIU(2 lovituri de la 11m pt jieni) si Rapid(un 11m la simularea lui Surdu),macaronarul la partida cu steaua(cand nu ne-a dat un 11m clar la Rui Pedro).Astea la partidele pierdute,caci sunt meciuri unde am facut egal dar ne-au tocat…….imi aduc aminte de partida de la Piatra-Neamt cu 2 de 11m si gol primit din ofasid si ofsaid fluierat anapoda cand Kape scapase la poarta.
    Acasa rezultate catastrofale….dar cand iti aduci aminte in ce conditii ai pierdut cu Astra,Pandurii si Dinamo iti vine sa-ti iei campii
    Sper ca pe final de campionat sa scoatem niste victorii sa ne saltam si-n clasament si la moral in perspectiva jocului cu Astra.

    Apreciază

    • Din pacate erorile de arbitraj se uita (le-au uitat pana si majoritatea fanilor nostri) si raman rezultatele. Cred ca ar fi necesar un material video, inventar al erorilor de arbitraj. Criticam echipa noastra, antrenori, conducatori si mai ales jucatori, dar in conditii de neutralitate a cavalerilor negri, echipa era sus de tot. Nu sunt optimist pentru Cupa sau sezonul urmator, prefer sa fiu eu pesimistul de serviciu si sa fiu infirmat de fapte.

      Apreciază

      • Acum chiar că ar fi cazul și momentul să contabilizăm erorile contra CFR într-un material (eventual) video. Am avea material din belșug cu care să le dăm peste nas trecuților și viitorilor contestatari manipulați de subiectivismul presei si comentatorilor de meciuri.

        Apreciază

  13. btw pesimism. Sincer, nu văd un joc îmbunătăţit la echipa noastră. Cel puţin n-am văzut-o în meciul de ieri. Cred că de data asta, comentatorul digi a spus adevărul: echipa mai rutinată a învins una tânără (adaug eu: cam fără valoare). Puştiul Mitriţă a pus deseori în dificultate apărarea noastră de patru stele. Cât priveşte ofensiva, am jucat la fel de dezlânat, la nimereală, pase lungi airuite. Echipa cam părea în stază, până şi Deac părea plictisit (aproape că-l înţeleg, este singurul care aleargă pe tot terenul. Şi când vezi ce fac ceilalţi, te apucă lehamitea…). Nu ştiu dacă vom putea câştiga cupa cu un astfel de joc, vreau să cred totuşi. Un zâmbet pentru Buş, a dat un gol de vulpe bătrână 🙂

    Apreciază

  14. Inainte de a-i da o nota lui Maah in tabelul lui kiruj, am vizionat un clip cu “les meilleurs moments de Robert Maah”, zic poate-poate ma face sa-l vad intr-o lumina mai favorabila. Din alea 20 de minute jucate ieri, Bus isi poate face un montaj mult mai atragator decat si-a facut Maah din meciurile unui intreg sezon.

    Apreciază

    • Ai mare dreptate, monşer, m-am uitat şi eu la câteva „rezumate”, au fost unele acţiuni reuşite, dar şi mai multe nereuşite…Omul este prototipul fotbalistului incompatibil cu stilul CFR-ului modern : jucător mediocru de serie B, viteză cât de cât (dar niciodată în condiţii de periculozitate pt. adversar), ratări cu seninătate din 3m, combinaţii zero. Are ceva agresivitate şi disciplină tactică (deh, a jucat în Italia…), probabil asta-i motivul forţării lui în primul „unşpe” . Eu personal nu cred că s-au plătit 800 k euro pt. acest băiat (care este şi niţel încordat, nu l-am văzut zâmbind niciodată…), nu cred nici 1% în aceste informaţii (de „dezinformare, dacă vrei), nu condamn demersul, pt. că în fotbal românesc sinceritatea înseamnă că eşti fraier, până la urmă…De Maah trebuie să ne debarasăm cumva (indiferent cât s-a plătit pe el), nu va fi o soluţie constructivă în nicio formulă a CFR-ului nostru. Buş (şi -mai ales- Batin) sunt nişte soluţii mult mai bune, mai ieftine şi mai de viitor. HAI CFR !!

      Apreciază

  15. Aveți dreptate Maah e din ce în ce mai slab de la meci la meci, mai bine l-ar ține rezervă, cu cât joacă mai mult cu atât vor scăpa de le mai greu, cu suguranță că nimeni nu va vrea un astfel de jucător – nici gratis. E o victorie, e importantă pt. moral și mai ales pt. Trică. Totuși nu înțeleg cum de nu l-a introdus pe Buș mai repede, era clar că nu are cu cine da gol (golul lui Deac a fost norocos). M-a surprins jocul extrem de slab a lui Mureșan, mult sub Muniru (care nici el nu e grozav, dar parcă a crescut puțin în joc). Singurii jucători care mi-au plăcut au fost Camora, Buș și Vass (prin intrarea ultimilor 2 am schimbat fața atacului) restul amărâți. Hora merge ceva mai bine dar tot petardă rămâne. Deac și Rui Pedro au fost modești. Avem o apărare slabă (Ivo Pinto face din ce în ce mai multe gafe defensive, iar Cadu și Piccolo fac aceleași greșeli la centrările date pe jos în careu, mereu sunt prinși pe picior greșit, sunt foarte statici. Mă bcură victoria, dar mă îngrozește situația lotului, avem nevoie de o echipă întreagă la vară.

    Apreciază

    • De multe ori ma intreb daca comentam aceeasi partida………dar nu asta conteaza.In final este important
      sa castige echipa.

      Apreciază

      • Corectă observaţia ta, Gică ! De multe ori am avut şi eu impresia asta…Dar aşa-i în democraţie frate, mai bine să nu fim „egali” cu forţa, că ştii tu ce înseamnă asta…(sau dacă nu ştii -din cauza vârstei-, Caneto, Romanescu, Retardila şi cu mine -şi mulţi alţii, probabil- putem povesti mult şi bine despre „beneficiile” sistemului egalitarist…) HAI CFR !!!

        Apreciază

  16. da aveti dreptate! acest maah este din ce in ce mai slab, nu stiu pe ce criterii l-au adus la echipa pentru ca si pe youtube tot asa slab si impiedicat(cum ziceti voi) l-am vazut. nimic special la acest fotbalist. a fost prezentat cand a venit ca are super viteza si tehnica dar din ce l-am vazut pana acum nici viteza nici tehnica n-are, pierde posesia mingii imediat dupa ce il castiga si la o pasa mai puternica nu poate ajunge degeaba are super viteza(asa cum a fost descris). plus ca postul de varf impins,varf de careu nu i se potriveste deloc nu poate strapunge o aparare ca weldon,kape,bus sa creeze pericol, intotdeauna acolo este unde mingea nu-i. trica ar trebui sa se gandeasca bine si sa-l scoata din primul 11 daca vrea sa castige cupa, si mai bine sa il titularizeze ca varf impins pe bus sau weldon ca astia macar au tehnica si arata a atacanti , ati vazut aseara bus ce meci a facut pe langa ca a marcat mingea doar la el a fost pana la final. eu zic ca oricare solutie pentru postul de varf impins bus,bjelanovici,weldon ar fi mai bun si mai eficient decat maah.

    Apreciază

    • Da, ar fi interesante criteriile pe care au ajuns atatea petarde la echipa…. Suntem o echipa la care jucatorii au salarii de campioni, dar joc si valoare(prea multi) de jumatatea a doua a clasamentului.

      Apreciază

  17. despre jorge martinez ce mai stiti ca eu nimic. am cautat informatii noi dar nu am gasit niciunul. mai este accidentat nu este? se va intoarce la juventus sau va ramane la noi si din vara? pe site-ul oficial mai este acolo apai nu stiu, nimic nou despre el. daca careva stiti ceva scrieti acum,cand urmeaza perioada de transferuri e bine sa stim.

    Apreciază

  18. Oameni buni, ce-i drept si eu m-am legat de Maah :), dar macar la asa o victorie lejera sa nu vorbim doar de petarda(e) 🙂 Clar, jocul nu este incantator, nici nu va mai fi in restul jocurilor din acest campionat, totusi a existat dorinta ieri, s-a facut un presing insistent din primele minute si asa mai pe impiedicate 🙂 s-au creat multe situatii de a inscrie. Am castigat datorita mai mult experientei, dar am castigat. Per total, eu sunt multumit de acest joc.

    Apreciază

  19. Asa suntem noi carcotasi………pana acum n-aveam rezultate,joc penibil si dorinta zero.Acum incep sa vina rezultatele ,echipa are atitudine .Evident era necesar sa apara nemultumitii

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.