Sfârșitul coșmarului?


Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Prin ianuarie, hai… februarie, spre deosebire de criticaci, eram ferm convins că nu se va repeta scenariul din primăvara lui 2011. Luam în calcul faptul că au plecat 5 jucători (Bastos, Sougou, Luis Alberto, Nicoară, Aguirregaray) din lotul de care se leagă cel mai bun an din istoria CFR-ului (2012), dar au rămas 20 de jucători din lotul care a obţinut ultimul titlu de campioană sau 25 din cei care au realizat fabulosul parcurs din competiţia europeană supremă, plus a revenit la echipă Weldon. Apoi, s-au anunţat recuperările lui Bakary Sare, Deac, Vass şi transferurile lui Maah, Obiora. Antrenorul a fost menţinut în funcţie, am rămas în competiţie în cupele europene şi în Cupa României, aşa că, nene, mă gândeam eu, e clar, altele sunt perspectivele, să nu comparăm situaţia actuală cu cea de acum doi ani, că merele nu-s ca perele nici vara nici iarna.

Apoi, a început coşmarul: Vass se reaccidentează, Sare nu-și revine (nici măcar cu capul – vezi meciul cu Vultureni), Pászkány declară că nu ne interesează EL, Kapetanos se accidentează, Hora trage de la 174 de cm – central – fix în portarul lui Inter, Gabi Mureşan se accidentează, Rui Pedro se accidentează, Pászkány se înțelege cca. 99% cu Paolo Sergio pentru continuarea colaborării şi în sezonul viitor, Haţegan nu acordă repetarea loviturii de pedeapsă în meciul de la Vaslui, ci două cartonaşe roşii pentru Cadu şi Valente, Pászkány îl confirmă în funcţie şi din vară pe Paolo Sergio, Bjelanovic se accidentează, Cadu este suspendat 9 etape, mingea nu vrea să intre în poartă nici cu Oţelul, Rada nimereşte bara, Godemeche este eliminat, Maah pare petardă, Hora ajunge cu forma de joc la nivelul lui Deac, Weldon nu-şi revine după cura de slăbire din China, Pászkány declară că nu se pune problema înlocuirii lui Paolo Sergio, Avram ne refuză un penalty clar la Iaşi şi nu-l elimină pe Straton pentru un cot mult mai ascuțit decât al lui Mureşan în meciul de Cupă cu Astra Giurgiu, fostă Ploiești, Pászkány îl vrea neapărat pe Paolo Sergio şi din vară, oricât de cald ar fi afară, mingea nu vrea să intre nici cu Rapidul în niciuna din cele două porţi de fotbal de pe terenul stadionului din Gruia („nicio poartă fără gol; mai aduceți porți!”), Rui Pedro nu obţine penalty nici măcar în careu, Valente se accidentează, Ivo Pinto se accidentează, Godemeche se accidentează, Kapetanos nu primeşte penalty la Ploieşti la un dublufault (pe bune, aşa s-a exprimat specialistul Crăciunescu la televizor, când a analizat faza) clar în careu, Pászkány discută cu Paolo Sergio termenii contractului pentru sezonul viitor, în meciul cu Dinamo – în sfârşit! – intră mingea în poartă, şi încă de două ori, dar lui Tudor nu-i convine şi anulează golurile chiar dacă o dată n-avea niciun motiv, Obiora se accidentează, Pászkány discută cu Paolo Sergio despre proiectele viitorului sezon, din nou greşeală gravă de arbitraj contra noastră în meciul cu Pandurii (ce se soldează cu gol primit), Rui Pedro este eliminat de pe teren și iese, Pászkány confirmă confirmările precedente şi îl demite cu 1%  pe Paolo Sergio din cauza cuțitelor împlântate în spatele acestuia de cei 99%, Cadu n-o bagă în aţe de la 483 cm de linia porții (atenție! nu de ațe, care sunt în spatele liniei porții), Gabi Mureşan este eliminat prin surprindere după două sferturi academice de oră, Kapetanos se accidentează, galeriile se accidentează mortal, punct.

Dar, aşa cum ştim din propria experiență a altora, întotdeauna speranţa moare ultima, după ce cântă grasa… Ca urmare, să spunem un NU hotărât coşmarurilor şi să nădăjduim că Pászkány nu va mai confirma niciodată în funcţie vreun antrenor, ci se va limita să declare că are toată încrederea în el până i se gată răbdarea. Ca bonus, nu se va mai accidenta nimeni, de cartonaşe roşii se vor feri jucătorii noştri ca dracu’ de tămâie, arbitrii vor arbitra impecabil sau ne vor favoriza măcar cu un 5%, cât se cuvine legal gazdelor (jucăm acasă) sau oaspeţilor (când avem meci în deplasare), va fi pace între galerii și popoare, fără arme nucleare şi vor susţine toţi CFR-ul, nu se vor ține de fitile și tâmpenii. Este timpul să se producă reconcilierea cu soarta, să se termine cu ghinioanele şi să se producă acel magic „declic” pomenit recent de Andone.

Prima ocazie pentru alungarea viselor urâte va fi duminică, 21 aprilie 2013, ora 19.00, la Bistriţa, când în cadrul etapei a 27-a vom întâlni Gloria, eternă rivală regională.

Revine Rui Pedro, care după eliminarea din meciul cu Pandurii a primit o etapă de suspendare şi 740 de lei amendă, pedeapsă ispăşită prin meciul de Cupă și achitare de cash. Vor sta, în schimb, Gabi Mureşan pentru roşul cu Astra şi Bjelanovic pentru cumul de 4 cartonaşe galbene. Îmbucurător este că Sare, Vass și Ronny s-au întors la antrenamente, dar este puţin probabil să fie utilizaţi în acest sezon gata ratat. Godemeche, Obiora – accidentaţi, Kapetanos – incert. Formaţia de start ar putea fi: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Maftei, Sepsi – Deac, Rui Pedro, Maah – Weldon. Rezerve: Stăncioiu, Panin, Rada, Muniru, Hora, Celestino, Valente, Buş. Asta e, avem 7 mijlocaşi la acoperire în lot, din care unul suspendat, 4 accidentaţi, unul lipsit de formă de când a venit şi unul necopt, aşa că vom continua cu cele patru improvizaţii, care erau trei: Sepsi şi Maftei.

Nici Gloria Bistriţa nu trece printr-o perioadă prea fericită, dimpotrivă. Gazdele vin (de fapt nu vin, că mergem noi la ele) după trei înfrângeri consecutive: 1-2 la Iaşi, 0-1 acasă cu Rapidul şi 0-4 la Ploieşti cu Petrolul, singurul lor gol fiind marcat de Răzvan Radu, fiul fostului jucător al CFR-ului de la începutul anilor ’80, Gheorghe Radu. Suspendaţi nu au, de accidentaţi nu am cunostinţă, intrând pe site-ul oficial al clubului (http://www.cfgloria.ro/) n-am aflat nicio noutate folositoare, doar că este ”in insolventa, in insolvency, en procedure collective”, dar nu m-am dumirit dacă e vorba de club, de site sau de toată Bistrița.

Echipă posibilă: Dolha – Ţârcă, Kanon, Hlinca, Cubilla – Enescu, Pouye – M. Stancu, R. Radu, Chiţu – Antonache. Rezerve: Oghinciuc, Iordache, Berceanu, B. Oprea, V. Pop, Sighiartău, Oct. Ionescu.

Ştiu că toată suflarea microbistă din România îşi aduce perfect aminte de toată istoria meciurilor dintre Gloria şi CFR – mai puţin de faza în care Fabbiani i-a arătat o fentă sud-americană lui Balaj, şi care de-atunci, când ne-a prins, a suflat ca nebunu’ în iaurt – totuşi dau o statistică a meciurilor directe desfășurate la Bistriţa: 2 victorii Gloria, 2-0 în ediția 2004-2005 şi 3-2 (au marcat Coroian şi Surdu pentru noi) în ediția 2006-2007; un rezultat de egalitate, 2-2 (Fabbiani, Cadu) în ediția 2007-2008; 4 victorii CFR, 2-1 în ediția 2005-2006 (Anca, Surdu) și 2008-2009 (Didi, Queiros ag), 2-0 (Traore 2) în ediția 2009-2010, 3-0 (Traore 2, Bjelanovic) în ediția 2010-2011. Trei victorii în ultimele trei meciuri, tot mai concludente. N-are rost să stricăm progresia.

Băieți, deșteptarea! Dacă nu dormim pe teren, învingem la puncte coșmarul. Succes băieţi! Hai CFR!

0 comentarii

  1. Daca imi adun eu 10 „pretini” de pe sintetic pun pariu ca ii batem pe cei de la Gloria. Sunt curios daca si la Gloria Bistrita se va cotiza pentru tilul din anul viitor :)))))). Sa fiu si ironic asa cum se poarta in ultima vreme pot spune ca e un adevarat derby din subsolul clasamantului, cu aceasta posibila victorie CFR scapa definitiv de grijule retrogradarii. Cele mai slabe echipe din 2013, echipe cu orgoliul ranit si cu galeriile cele mai zgomotoase in Liga1, promit sa ofere un spectacol deosebit pe stadionul „Jean Padureanu” din Bistrita.

    Apreciază

  2. Wow Caneto, înspăimântător panegiric sau contrariul ei… M-au trecut toate sudorile doar citind aceste „chestii” petrecute în acest an (în majoritate, lucruri rele, urâte). Să sperăm că acele vremuri au trecut, odată pentru totdeauna. Şi ca să închei în stilul articolului tău: a venit timpul să învingeţi, băieţi! Haide CFR!

    Apreciază

  3. Daca tot avem probleme la inchizatori eu as juca acolo cu Piccolo. Disciplina tactica are pentru a putea fi folosit pe acest post, si din cate am vazut in ultimele meciuri, ca fundas incearca verticalizarea(de altfel si primul gol cu Braga tot asa a venit, verticalizare Piccolo, deviere Bastos, gol Pedro). Iar ca fundas as folosi cuplul Cadu-Rada, asa am avea si executant de lovituri libere. Nu cred ca Maftei poate da randament mai bun ca inchizator ca si Piccolo. Eu de mult as fi incercat aceasta solutie. Vedem cu Bistrita ce va fi hai CFR.

    Apreciază

    • Piccolo poate fi o soluţie de „închizător” doar într-o apărare în zonă, aglomerată în centru, pt. că -lucru ştiut de toată lumea- este un jucător lent, extreme de „dotat” tactic şi cu VP (vedere preriferică) dezvoltată, dar am impresia că în linia mediană s-ar cam pierde…Cunosc acest tip de jucător, ceva de genu’ ăsta am fost şi eu (păstrând proporţiile, evident…:)), am mai fost folosit la închidere de câteva ori şi m-am simţit „stingher” acolo, că e la modă expresia…Dar după atâtea experimentări, se poate face şi asta, desigur. HAI CFR !!

      Apreciază

  4. Eu zic să joace Trică mijlocaş că e ce avem mai bun la mijloc acum. Să intre şi Anca în atac (altul mai bun nu avem). Restul să vină de la juniori. Numai astfel vom putea bate Bistriţa. Altfel va fi tot un egal – după sistemul de joc al nosrtu 4-0-0.

    Apreciază

    • Păcat că în fotbal nu-s regulile privind schimbarea jucătorilor din handbal, ar putea intra să execute loviturile de la colţ, sigur o va putea face mult mai bine şi peste 20 de ani ca finu-so Deac acum.

      Apreciază

  5. Pai trecute scurt in revista si ti-a luat aproape o pagina…….s-a lucrat in draci in aceasta primavara!Mi-e atat de dor de prima victorie incat daca vine sambata o voi saluta ca pe una importanta.Daca nici acuma nu vine atunci nu-i solutie decat de la Bistrita traseul de intoarcere sa sune:pasul Tihuta si apoi una cate una (chit ca ratam partida cu oile) turul manastirilor din Moldova si abia apoi intoarcerea acasa.

    Apreciază

  6. Ai uitat de un singur lucru Caneto in recapitularea acestui an. In returul asta de campionat am facut fix 3 puncte ! O fi mult ? O fi putin ? ramane ca noi toti sa hotaram …Oh si in Gruia mai nou se striga mai mult Romania ! Romania ! decat CFR ! CFR ! iar Arpi de nacaz tot numara la cei 30 de mil de euro si probabil cand va termina de numarat o sa aduca si ceva fotbalisti la CFR caci vb cuiva care a postat mai sus daca strang si eu 10 preteni de pe sintetic cred ca batem CFR-ul

    Apreciază

  7. Caneto dragă, enumerarea ta „dintr-o suflare”, fără pauze (ca o copie legalizată a vreunui document) este şi adevărată şi aduce şi cu o tragedie de-a lu’ Sofocle, ca stil de trecere în revistă a unor tragedii recente şi a unora posibile în viitor…:). La grecul nostru (vorbim de Sofocle, nu de Kape…) mai mereu exista un leit-motiv periodic, interpretat de un cor aşezat undeva în spatele tribunei…pardon, scenei, de nişte doamne mai în vârstă, îmbrăcate în negru, din ce-mi aduc aminte eu din tinereţe…). Mă rog….Leit-motivul tău (confirmarea lui PS de către AP) este la fel sumbră, prevestitoare de ….demitere…:) Diferenţa dintre piesele lui Sofocle (care nu a fost vreun fotbalist la PAOK sau AEK, aveţi cuvântul meu de onoare…) şi „inventarul” tău este că după piesele primului am ieşit din sală „atacaţi de catharsis” (sau cel puţin aşa credeam noi la vremea respectivă…), pe când după rândurile tale simt o dorinţă imensă de-a lua un briceag mai ţărănesc, aşa, de vreo 40 de cm, şi să dau cu el în stânga şi în dreapta…Ca ţintă, m-am referit -evident- la plasa aia imaginară a lui AP în care aduna şi el acu’ 5-6 ani toţi arbitrii din RO, şi după şuturi zdravene în sacul respectiv nimeni n-a strigat după ajutor…HAI CFR !!

    Apreciază

  8. Ironia sorții: CFR avea rezultate mai bune în campionat când PS folosea rezervele, în formule de echipă experimentale! La Bistrița, fostul mijlocaș ofensiv al CFR-ului, Eugen Trică, ar trebui să menajeze titularii în vederea meciului cu Steaua. Așa, măcar la Bistrița poate câștigăm… *** În altă ordine de idei, presimt o migrare masivă a publicului către CFR II, care măcar are jucători de valoare (Gabi Mureșan, Sare), oferă tineri din pepiniera proprie (care la CFR I sunt aduși din alte țări) și seamănă mai mult cu echipa boemă de la începuturile paszkanyadei, cea luată din divizia C, decât actualul hibrid din prima ligă.

    Apreciază

    • Cel mai bun fotbal jucat într-o repriză din acest campionat, în opinia mea, a fost prima din meciul cu Rapidul, la Bucureşti. Şi-atunci au fost folosite rezervele. Inclusiv Nuno Diogo 🙂

      Apreciază

      • Dacă nu mă înșel, Nuno Diogo este considerat de suporteri cel mai puțin valoros jucător din lotul CFR-ului. Însă până și el a făcut un meci perfect (cel de la Mioveni), spre deosebire de câțiva ceferiști mai talentați și mai bine cotați, care au realizat „performanța” de a nu reuși vreodată o performanță notabilă.

        Apreciază

  9. Am oprit softul de notare, tabelul este reactualizat ! Au notat 21 de „profesori”, media echipei fiind de 5.7, notele fiind între 3.0 (Muri) şi 7.0 (Felghe). De remarcat, că 7 (!) jucători au primit cel puţin nota de 6 ! HAI CFR !!

    Apreciază

  10. nu stiu, nu se vehiculeaza inca nici un nume de transfer ca deja ma enerveaza ca nu aud niciun nume nou, nicio speranta. altadata deja pe vremea asta se stia deja transferul lui sougou de la academica, numele lui ronny deja se vehicula prin presa, acum nimic tacere profunda. gsp-ul si prosportul nu dau niciun nume, presa din portugalia mut si ea. inca nici daca revin lionn si edimar nu mai stim! NICI UN ZVON AMARAT NU SE AUDE DESPRE TRANSFERURI !

    Apreciază

    • Principala tinta e Targiniho,,,notati acest nume. Problema e la Zamfir care s-a certat cu intreaga filiera portugheza….de-acolo…mai greu. O sa fie un mijlocas la acoperiere care sa-l inlocuiasca pe Gabi, un „mah”(cum a fost inlocuit si Sougou) de la ceva echipa de SerieB…mai aducem un portar slabut in locul lui Felgueiras, si ne rugam sa indeplinim criteriile de licentiere sa ramem in Liga 1.

      Apreciază

      • Tiago Targino pare cam de valoarea lui Valente, ma rog ceva mai scump. O carieră plină de împrumuturi, când în Danemarca, când în Turcia. O fi pe placul patronului, presupun…

        Apreciază

      • Să-ţi spun ceva, Cristi : după „performanţele” şi -mai ales- randamentul arătat din 2013, parcă mi s-a făcut dor de un Edimar, de un Lionn, chiar de un Nicoară…Pe Batin l-am văzut în mai multe meciuri atât la Pandurii, cât şi la Braşov, crede-mă că este cu mult peste ce avem în lot în acest moment…să nu mai vorbesc că marchează mai multe goluri decât tot atacul nostrum la un loc…:)

        Apreciază

        • In conjunctura actuala, ar arata si ei exact la fel ca cei pe care ii avem. E paralizata echipa, nimeni nu stie de ce, cand, cum, unde si cat sa fuga, ai senzatia ca niciunul dintre jucatori nu are habar de controlul elementar al mingii sau de efectuarea unei simple pase. Nu stiu cum se poate iesi din prapastie, un lucru e clar, ar fi excelent sa treaca cat mai repede zilele pana la terminarea sezonului.

          Apreciază

  11. Cred că nu mai avem mult şi vom asista la vânzarea echipei. Altfel nu îmi expilc lipsa totală de reacţie a managementului aşa zis profesionist până acum 4 luni. Cum se face că în 4 luni s-a distrus totul ? Nici măcar un prost nu cred că ar fi putut avea o asemenea performanţă. Totul la CFR pleacă de la vârf, iar ce se întâmplă cu jucătorii e o consecinţă a ceea ce se întâmplă la vârf. Nu se poate ca 30 de jucători să fi devenit toţi petarde peste noapte, vreo 5-6 tot ar mai fi rămas. De aceea cred că la CFR sunt probleme mult mai grave la nivel de acţionariat, despre care nu avem cunoştinţă.

    Apreciază

    • „CFR e doar o afacere” de la Arpi citire la emisiunea lui Bebe I. in primavara. Vanzarea, sau abandonarea unui proiect inghetat de ceva ani, e o alternativa ce pare credibila. Mingea e la el, sa vedem ce face in vara.

      Apreciază

  12. Pe site-ul oficial al clubului scrie ca Weldon a fost inlocuit cu Nuno Diogo la meciul cu Astra. Citez:
    min 56. Schimbare la echipa noastra! Iese Weldon, intra Nuno Diogo
    Cum poti face ba, amatorule, asemenea greseli, ar spune Banciu 🙂

    Apreciază

  13. Constat faptul ca nici unul dintre noi nu am abordat problema noului simbol al stelei: conturul Romaniei umplut in rosu-albastru. Mie personal mi se pare o jignire, o aroganta becalista la adresa noastra, a ceferistilor alb-visinii, si a tuturor celorlalti suporteri din tara. Daca Romania inseamna doar steaua, ce rost mai are acest campionat?

    Apreciază

    • Ai dreptate .Insa daca IM ar avea ceva in cap ar face si el tricouri pt ceferisti cu harta Romaniei in alb si visiniu .Insa cred ca ii cer prea mult .

      Apreciază

  14. „Şi eu vreau să plec de la CFR, dar pentru ca acest lucru să se întîmple trebuie să existe oferte. Sînt vinovat la faza din meciul cu Astra, dar nu a fost ceva intenţionat” (Gabi Mureşan). Într-un fel o echipă este ca și o clasă de elevi de la școală. Aceștia se vor simți mai bine unii pe alții, vor fi mai uniți, vor dori să facă mai multe acțiuni comune în favoarea lor, vor dori să se afirme ca și clasă, vor fi mai cunoscuți și simpatizați… cu cât vor petrece mai mult timp împreună. Politica CFR de a rula un număr mare de jucători (cumperi ieftin, vinzi scump) în fiecare an, a dus la ascensiunea rapidă a clubului în plan financiar și sportiv. Dar, această strategie, pe termen lung este sortită eșecului. Fanii și jucătorii înșiși au nevoie de stabilitate, de repere față de care să se atașeze și care să-i definească și reprezinte. Acum că s-au atins trei obiective majore, (aproape) plinul financiar și (prea) plinul dulapului cu trofee și imaginea bună a CFR-lui în Europa, după mine un next level ar însemna și concretizarea unei echipe valoroase și menținerea jucătorilor care confirmă mai mulți ani la echipă a. î. când aceștia vor ajunge în sfârșit la o echipă mare din Europa, să se spună despre ei în toată cariera lor „fostul jucător al CFR-lui” / Îmi cer scuze dacă bat câmpii sau falimentez clubul! Sper să văd duminică CFR-ul pe stadion. Hai CFR! (sunt mulți bistrițeni cu ‘hai CFR’!)

    Apreciază

    • Să revin la declarația lui Mureșan că am uitat! Sunt dezamăgit când jucătorii CFR-lui își doresc să plece de la echipă (nu e cazul lui Mureșan, care oricum și-a făcut datoria față de CFR, a pus suflet, a jucat bine, ne reprezintă, are vechime!). Jucătorii ar trebui să joace și pentru echipă!!! (meci de meci, cu cap și suflet!) nu doar în Europa pentru a face impresia artistică necesară eliberării de la CFR! Strategia conducătorilor (declarații, management), atitudinea suporterilor și imaginea clubului în general formată prin prisma rezultatelor sau (de)formată de presă fiind esențiale.

      Apreciază

  15. Ultima informatie bomba, apropo ca nu sunt vesti despre transferuri, a aparut de cateva minute si se refera la stirea – aparuta pe site-ul lui Arpi – ca marele antrenor Trica nu este interimar, ci a semnat pe 4 ani ( !!! ), anuntand de pe acum hegemonia CFR-ului ! Sincer as vrea, dar nu mai am putere sa comentez .

    Apreciază

    • Caneto are dreptate, asta e sfarsitul cosmarului. Trecerea la valorile sudiste. Articole cu titluri sforaitoare si tu esti vai de mama ta…

      Apreciază

  16. AP seamănă cu secuiul, care văzând grădina devastată de grindină, ia în mână sapa şi zice „no, hai să videm Doamne, de ce suntem în stare amândoi”…

    Apreciază

  17. Observ că ET vorbește deja mai mult decât Cârțu! Poate ar trebui să-și consume timpul liber cu cititul unor tratate de antrenorat. Doar cu datul din gură nu trec 4 ani pe aceeași bancă. Numai mie mi se pare că printr-o declarație recentă tocmai i-a făcut pe fani suporteri de rezultat (+ un șutuleț în ouăle lui PS)? Citez: „Noi avem nevoie de fani foarte mult. Ei sunt obişnuiţi cu trofee nu cu 9 meciuri fără victorie…”. Cred că omul ăsta nu face încă deosebirea între jucătorul Eugen Trică (iubit de suporteri și după ce s-a dus în țările mai calde cipriote) și actualul antrenor ET (care pornește de la 0).

    Apreciază

    • De ce să-şi piardă timpul cu cititul? Sunt sigur că are consilieri personali bine pregătiţi şi dispuşi la întocmirea bileţelelor 🙂

      Apreciază

  18. De la Next level, care cel putin in Europa s-a cam reusit (pacat ca in Liga1 am fost suntati bine), se pare ca ne indreptam spre regres sigur: caci suntarea se accentueaza, iar lipsa de forma, de dorinta de victorie, de incredere si luciditate scad la maxim. Asa ca, Trica, Arpi, I.Muresan si altii pot sa viseze mult si degeaba. Ori fac echipa de doua ori mai buna decat una de titlu, ori fac echipa de juniori si se zbat in mediocritate. Calea de mijloc e cea mai posibila, dar si cea mai chinuitoare. Si de ea vom avea parte. Pentru Arpi e dezamagire probabil faptul ca in iarna nu a vandut 10-15 jucatori; intre timp cota lor s-a prabusit. Sau poate se felicita ca a vandut 2 la pret maxim si nu a cumparat alti doi la pret scump (Aquirregaray si Luis Alberto). Oricum, cu alinierea planetelor, ne indreptam spre o liga cu o singura echipa; ceilalti se retrag rand pe rand din joc.

    Apreciază

  19. Nu mai cenzurati comentariile, cand se scrie despre ce nu va convine… rapid le banati. Cand am scris de mirifica deplasare la Milano a galeriei [–] De ce nu afisati comentariile de acest fel?? Nu sunt la subiect? Nu sunt de interes? Nu sunt adevarate? Sunt jignitoare? Contin injurii, cuvinte obscene, rasiale sau etnice?… Pacat.

    Apreciază

  20. @Barox – Cu părere de rău, comentariile tale sunt la moderare de când ai călcat pe bec și ai postat cu numele altcuiva (rușinică!). Cred că ți-e clar că nu se face așa ceva. Ar trebui să fim nesimțiți să dăm drumul comentariilor acuzatoare ale unui semnatar cu pseudonim la adresa unor suporteri ceferiști cu nume și prenume (și care nici nu se pot apăra). După cum ai observat, comentariile tale echilibrate, la subiect, au fost acceptate integral. E numai opțiunea ta dacă accepți acest protocol sau nu ne mai bagi în seamă, nu ne mai citești, nu mai comentezi nimic pe Tribuna CFR, în semn de protest. E plin Facebookul de bârfe și atacuri la persoană între ceferiști, așa că nu-i nevoie și de Tribuna CFR.

    Apreciază

    • Comentariile „echilibrate si la subiect sunt acceptate” ??? …cele critice de ce nu sunt acceptate? Nu mai dau nume de famei CFR-iste celebre de data asta sa nu mai puneti [–] …dar se pare ca intre voi si conducerea clubului nu e mare diferenta, cantati aceasi partitura…foarte bine de multe ori dar, cu greseli elementare in situatii cheie.

      Apreciază

  21. Pai am vazut pe alte siteuri rubrica”carciuma”……aia pentru discutzii libere,shuete,zvonuri,birfe.Poate infiripam si noi experimental o sectiune pe variatiuni .Petrica da ba legatura la Bistrita!

    Apreciază

    • @gica10 : idee interesantă, dar la noi orice „client” mai normal, aşa, are şi un briceag la el când intră într-o „cârciumă”…Măcar unul „virtual”, de vreo 30-40 cm…:)

      Apreciază

  22. Am mai spus-o, nu ma numar printre cei care se bucura pentru inlocuirea lui P.Sergio. Chiar si asa, aducerea/readucerea lui Trica in Gruia eu n-o privesc cu atata pesimism cu cat o intampina altii. Dinu (mai voalat poate) si mai ales Albusibiu – si nu doar ei – s-au aratat deja neincrezatori cu privire la antrenorul Eugen Trica. Pentru Alex, daca bine am inteles eu in graba in care l-am citit, antrenorul Trica nu e decat un mitic de la care nu avem de asteptat prea multe lucruri bune. Eventualele rezultate pozitive ivite in inceputul mandatului sau nu vor fi decat rodul intamplarii (sau cel mult al entuziasmului caracteristic oricarui inceput), dupa care inevitabil va urma declinul. Argumentele pe care Alex le aduce in sprijinul tezei sale sunt, ca de obicei, nu numai logice, dar si de mult bun simt. In buna masura sunt si eu de acord cu ele (cu AlbuSB e si greu sa nu fi de acord in cele mai multe cazuri), insa acest prim ”descalecat” al lui Trica-antrenorul eu tot nu-l pot privi cu atata pesimism ab initio. Recunosc, nu ma arat nici la fel de optimist ca dupa debutul lui P.Sergio, dar poate ca macar in aceste ultime doua luni ale sezonului competitional 2012-2013 ar merita sustinerea noastra, daca nu chiar increderea. Am senzatia (dar nu-s nicidecum infailibil atunci cand ma pronunt aici pe Tribuna) ca Albusibiu si toti ceilalti contestatari ai olteanului pot gresi atunci cand n-au deloc incredere in el doar pentru ca e cam necizelat sau mai stiu eu cum vreti sa-i spuneti. Eu vreau sa spun insa ca cei mai de succes antrenori de prin liga 1 cu siguranta nu sunt nici foarte culti, nici prea manierati sau formati la scoli prea inalte, ceea ce nu constituie, desigur, o virtute, dar nici nu-i impiedica sa fie niste antrenori de succes. Iertata sa-mi fie paralela, dar nici Moromete nu era un om cult, dar asta nu-l impiedica sa fie um om de succes in mediul sau. De ce? Pentru ca desi el nu era citit, scolit, totusi nu era un om prost. Iar multi dintre noi suntem tentati ca in viata sa-l subestimam pe cate unul doar pentru ca este incult, confundand incultura lui cu prostia. La fel e si intre antrenori: nu e obligatoriu ca un necizelat ca Dan Petrescu, de pilda, sa fie un antrenor slab doar pentru ca nu va avea niciodata eleganta si (probabil) cultura lui Guardiola. Asta nu inseamna insa ca el nu poate fi un antrenor bun (ceea ce a si dovedit deja), chiar daca nu va fi in veci unul exceptional, de talia lui Guardiola. Noi ceferistii insa nici nu-l vom putea avea vreodata pe unul ca Guardiola, insa unul ca Dan Petrescu ne-ar putea ajuta oricand. Asadar, ce avea Dan Petrescu in urma cu 6-7 ani si nu are Trica acum? Nu prea multe in plus (experienta internationala, e adevarat, si ceva mai multa seriozitate). Nu sunt tocmai de neglijat, dar vreau sa spun ca un antrenor bun trebuie intai si-ntai sa fie un lider, ceea ce Trica este din plin, cred eu. Nu sustin ca asta ajunge, insa poate sa-l ajute foarte mult in cariera, chiar daca d.p.d.v. tactic nu va fi in veci vreun P.Sergio sau Mandorlini. Si nu m-as mira foarte tare ca peste cativa ani Eugen Trica sa fie considerat un antrenor mai bun decat PS. Pana la urma meseria pe care si-au ales-o ei e in primul rand pentru mase, pentru cei multi, nu doar pentru elite.

    Apreciază

    • Sunt de acord cu tine, Florinaccio ! Omul merită să-l privim (măcar) cu îngăduinţă, până la urmă vorbim de un idol de.al nostru. Timpul le va aşeza pe toate. Un lucru e cert : are un impact mai mare în rândul jucătorilor, asta-i clar. În privinţa celor spuse de tine vizavi de relaţia „cultură – succes” în ale antrenoratului, de acord şi aici ! Ca unul care m-am mai mişcat printre fotbalişti, antrenori, etc., pot afirma justeţea celor semnalate de tine. În fotbal antrenori manieraţi (să nu mai spun „culţi) nu găseşti la fiecare colţ de stradă, iar din ăia puţini care intră în această categorie, o bună parte a evoluat în timp de la stadiul de „cizmă-CAP” la cel de „Sir”, câteodată…HAI CFR !!

      Apreciază

        • Meciul cu Steaua e irelevant. Deocamdata sunt echipa cea mai in forma, pozitia de palmares se face cu echipele carora le luma puncte directe. Mai mult conteaza sa tina Petrolul locul 3 😉

          Apreciază

          • Ce sanse avem sa atacam titlul cu jucatori din actualul lot o sa vedem in meciul cu Steaua, ca doar nu Bistrita o sa ne fie contra-candidata sezonul viitor. Ce loc vor ocupa fostii „U”isti, sincer nu ma intereseaza… :))

            Apreciază

            • Nu ma refer la sezonul urmator ci la Europa League! Petrolul va fi in finala cupei, ori daca reusim sa ajungem acolo (un egal dar nu 0-0 cu Astra ne ajunge), iar ploiestenii termina pe 3, vom avea in toamna participare europeana.

              Apreciază

            • Nu ma refer la sezonul urmator ci la Europa League! Petrolul va fi in finala cupei, ori daca reusim sa ajungem acolo (un egal dar nu 0-0 cu Astra ne ajunge), iar ploiestenii termina pe 3, vom avea in toamna participare europeana.

              Apreciază

            • Stiam la ce te referi, dar vad ca tu vrei neaparat sa il bagi pe A.P. la cheltuieli… iti readuc aminte ca pe A.P. nu il intereseaza E.L. ci doar BANII din U.C.L.

              Apreciază

  23. @cristi Mai documenteaza-te;putem participa in Europa League numai daca luam cupa,sau terminam pe 4 ,iar petrolul in fata noastra.Cum locul 4 e putin probabil sa- l obtinem ,singura sansa reala e sa- i batem in finala cupei( daca vom ajunge acolo)

    Apreciază

    • Corect. Oricum e greu de crezut ca unu care declara ca prezenta in optimile E.L. nu sunt rentabile, sa isi doreasca sa cheltuiasca bani pentru ajungerea in grupele acelei competitii….

      Apreciază

  24. Meciul acesta cu Gloria nu e deloc relevant, cred eu, chiar daca scorul (prea) mare ne-ar putea lasa sa credem altceva. Bistrita in momentul de fata are doar doi fotbalisti care merita sa joace in prima liga, Dolha si Kanon. Portarul eu cred ca ar fi putut avea loc chiar si-n lotul nostru (ar fi rezerva aproape ideala a lui Felgueiras), iar africanul cred ca in doi-trei ani va fi mai bun decat Viera, fundasul pe care si azi spun ca l-am pierdut mult prea usor. Ce m-a amuzat la meciul acesta a fost momentul imediat urmator inscrierii golului de catre Hora. Bietul de el, dupa ce ca n-a mai avut realizari de atata amar de vreme, acum, cand in sfarsit i-a venit si lui randul si a inscris, n-a putut sa se bucure pentru ca tocmai mai batuse un cui in sicriul fostei lui echipe, batrana fosta prostituata a campionatului nostru, practic decedata dupa o indelungata suferinta. Daca in trecut Gloria fericea pe toata lumea atunci cand se apela la serviciile ei, daruind puncte cu nemiluita in dreapta si-n stanga, acum iata ca i-a ajutat si pe ceferisti, dar nu de bunavoie, ci pentru ca era prea neputincioasa ca sa se mai poata impotrivi cuiva, chiar si unui betiv urat si impotent ca Hora, unui zapacit ca Deac sau a unui copil ca Sergiu Bus, a carui fatza parca te imbie mereu sa-i imprumuti o suseta… Acuma, daca tot am dat-o pa din astea, cu gandul la depravata fiica a lui Tata Jean, sa concluzionez ”apoteotic”: Sic transit Gloria mundi!!! 🙂

    Apreciază

    • Sa nu-i plingem de mila Gloriei.. in prima divizie a fost mereu la vedere, dar perioada cea mai darnica a clubului a fost in seria a 3a a diviziei B in anii 80…

      Apreciază

    • Florinaccio, dragă, eu-s de acord cu tine, nu-i prea relevant nici scorul, nici randamentul jucătorilor, dar, crede-mă, m-am bucurat ca un copil pentru victoria asta…Ştiu, nu e „cool” ce spun acum, dar mie-mi plac lucrurile simple, bucuriile mici (în lipsă de altele mai mari), progresiile „step-by-step”…Mi-a plăcut determinarea echipei, şi -transit sau ne-transit Gloria mundi- mi-a plăcu şi jocul, în multe momente…Repet : sunt pe deplin conştient de „valoarea” acestei victorii (cu efecte în plan psihologic, poate), dar consider că o bucurie mică e mult mai bună decât o dezamăgire mică/mare, din care n-am mai ieşit de săptămâni…

      Apreciază

    • Iată că „impotentul” a reușit să marce printre picioarele lui Dolha, „zăpăcitul” a fost de nota 10, iar „bebelușul” a înscris un gol superb. Uneori se întâmplă minuni, chiar și la CFR…

      Apreciază

  25. Cand esti profesionist iti doresti sa castigi si la antrenamente.Personal am observat o mare dorinta si o alta determinare la baieti……au facut presing,au fugit si au inscris cat a trebuit.
    As fi dezamagit sa vad asa zisi cfristi care sa se bucure de insuccesele echipei (conduse acum de Trica) doar pentru a-si confirma predictiile.Am mai spus succesul unui antrenor este dat de rezultatele echipei.Acum ca sunt suporteri care ar vrea ca antrenori, indivizi cu prestanta nemtilor si eleganta (unora dintre ei) englezilor este ok din partea mea.Dar pentru mine ca cfrist cel mai important este sa ma bucur de victoria favoritilor……..ceea ce am uitat in acest an.Mai repede cred ca este o falsa problema acest subiect.
    Acum ar trebui sa ne pregatim de festivitatea de decernare a tricourilor de campioni pentru echipa ciobanului.

    Apreciază

    • Nu trebuie sa fi profesionist sa vrei sa castigi (si) la antrenament…..Pe vremuri, la meciurile de dupa antrenamentele de forta, cand Petru Emil, Szoboszlay (Laji bacsi) sau Sepsi (Bandi bacsi) – la….U…..juniori I – II…. – strigau: Cine da primul gol castiga….parca pornea meciul de la 0….––-Doamne, chiar am amintiri….

      Apreciază

  26. Nu trebuie minimalizata victoria, pana la urma aceasta Glorie a batut recent Otelul si a scos egal la Vaslui. Este de apreciat si lucrul ca baietii nu s-au culcat pe rezultat, ci au tras de ei pana la sfarsit. Ne-am chinuit, de ex., in cupa cu Berceniul si Botosaniul, asa ca eu ma bucur mult pentru victoria asta categorica.

    Apreciază

  27. Nu trebuie sa fi profesionist sa vrei sa castigi (si) la antrenament…..Pe vremuri, la meciurile de dupa antrenamentele de forta, cand Petru Emil (Nea Emil), Szoboszlay (Laji bacsi) sau Sepsi (Bandi bacsi) – la….U…..juniori I – II…. – strigau: Cine da primul gol castiga….parca pornea meciul de la 0….––-Doamne, chiar am amintiri….

    Apreciază

    • Ciobănelul nu putea sărbători nici dacă câştigau. şi-ţi spun şi de ce (construim scenariul favorabil ciobanului) : dacă învingeau, distanţa faţă de Pandurii şi Astra ar fi ajuns la 17 puncte (acum e 15). Să zicem că ne înving şi pe noi, avansul ajunge la 20 de puncte (presupunem că astra pierde în prealabil). Tot nu e suficient, pt. că Pandurii joacă peste o zi , şi în caz de victorie (acasă cu Bistriţa…) reface ditanţa la 17 puncte, care în cele 6 etape -teoretic- pot fi recuperate…Oricum, cu acest egal treaba e şi mai clară, să nu mai spun de ce bine va fi dacă-i batem duminică…Am pregătit deja nişte sticle de palincă…HAI CFR !!

      Apreciază

      • Ei, gasea el un pretext sa faca „o aroganta” ..asa nema. Oricum, fara Tudor oitele seara asta luau bataie. Asa ca sa ne pregatim de contacte ca la balet, provocari si satm bine cu 9 jucatori de cimp.

        Apreciază

  28. Parca i-am dat 7,5 dar cand am vazut cum este atacat de astia care au jucat fotbal doar pe FIFA 2013 as vrea sa-i dau 8.La varsta lui are miscari interesante………de Bouba mi-a placut de la prima aparitie la un meci cu Tg Mures si i-a trebuit ceva timp sa-si faca loc in prima echipa.Muniru imi pare mai promitator si mai rapid.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.