„Legătura sub Gruia”


Aşa a început pentru telespectatorii fani ai CFR-ului una dintre cele mai anoste „partide de maximă importanţă” din câte îmi pot aminti. Până la urmă Horia Ivanovici, cel supranumit „Bebe” (probabil pentru priceperea-i în ale sportului) chiar a avut oarecum dreptate în exprimarea sa oloagă sub aspect logic. A fost o semifinală de Cupă „la pământ” şi poate chiar „sub pământ”. Dacă aşa arată semifinala unei competiţii de prim rang, de tradiţie din România, atunci de ce oare să ne mai plângem de alte neajunsuri în ale fotbalului? Fără audienţă, la stadion dar cred că şi la televizor, fără vlagă şi fără goluri în ale jocului, fără ambiţia nebună de a „scrie o pagină de istorie pentru club”, ca fan CFR-ist, obligat de suflet să priveşti un asemenea meci, parcă îţi venea să te vâri chiar sub Gruia, de ruşine.

În ignoranţa sa „MeMeistă”, Ivanovici a prevestit involuntar desfăşurarea semifinalei. Probabil că nici nu era greu de prevăzut o astfel de situaţie, ţinând cont de forma ambelor echipe. Amândouă cu antrenori noi-nouţi, poate că măcar vreuna dintre ele ar fi putut avea o redeşteptare. Iar dacă n-o avea, atunci era perfect previzibil/scuzabil, se puteau invoca zeci de motive. 

Vorbind strict despre debutul partidei, putem spune că CFR-ul nostru n-a arătat chiar rău sub încruntarea lui Trică. Era până la urmă de aşteptat, istoria ne spune că la noi, la  fiecare nou antrenor, pentru măcar 4-5 meciuri se produce un şoc pozitiv. Doar că de data aceasta, chiar şi dacă ar fi ieşit mai bine, dacă ne-am fi spulberat adversarii, chiar şi dacă am fi rezolvat dubla semifinală încă din primul meci, tot n-aş fi putut fi entuziasmat. Demiterea lui Paulo Sergio, unul dintre puţinii antrenori pe care îi consider a nu fi murdar în peisajul românesc, mi-a lăsat un gust amar, mie şi, ştiu, nu doar mie. Am chibzuit ceva vreme dacă să mai scriu sau să mă opresc aici, în semn de suprem protest faţă de impacienţa infantilă a lui Paszkany, un afacerist obişnuit numai cu trend pozitiv, doar să obţină totul rapid. Ar fi folosit la ceva gestul meu? Încă mă mai gândesc… Oricum, demiterea lui Paulo Sergio demolează ca impact moral orice s-ar putea câştiga în restul sezonului, fie victorii cu rivalele, fie câştigarea unei Cupe. Sincer, vă spun, mi-e indiferent. Poate şi de aceea a intervenit nepăsarea mea în receptarea acestei semifinale. 

Nu am tresărit prea mult la ratările noastre, nu m-am consumat pentru neputinţa caracteristică echipei, gafele jucătorilor le-am privit doar cu un zâmbet amar şi am privit totul cu detaşarea celui care nu mai aşteaptă nimic, celui care îşi doreşte doar să treacă de s-ar putea cât mai repede acest rest de sezon.

Admit însă că ceferiştii au jucat mai bine, mai ambiţios. Au presat intens adversarii, au dominat chiar şi când erau cu om în minus, au avut ocazii uriaşe, unele venite până şi din faze fixe, dar, constanta ultimelor luni, ghinionul nu ne-a părăsit. Despre care echipă a fost mai bună vorbeşte şi desemnarea portarului Astrei, Silviu Lung Jr., drept jucătorul meciului. Da, el a ţinut în măcar 3 rânduri scorul alb. Totuşi, ţinând cont că 60 de minute am jucat cu om în minus şi că fiecare contraatac al giurgiuvenilor părea supranumeric, cred că şi faptul că nu s-a luat gol poate fi mulţumitor, poate fi un câştig. După aspectul turului, cu CFR-ul clar mai bună, cred că există aşteptările pentru un rezultat bun în retur; dacă nu putem să învingem, măcar nu prea avem cum să pierdem. Un gol, un 1-1 şi ajungem în finală. 

Echipa de start nu a părut ilogică. S-a folosit tot ceea ce s-a găsit „prin cămară”. Un 4-2-3-1 prin care se voia a se pune accentul pe mobilitate şi mobilizare. Iată că s-a putut juca de această dată cu Sepsi în rol de închizător, invenţia brevetată de Paulo Sergio fiind acum un element cheie datorită căruia nu am luat gol. Apoi, s-a beneficiat de revenirile lui Ivo Pinto şi Cadu, fiecare cu rol important în stabilitatea lotului. Doar în faţă a fost vraişte, cu Hora, Maah şi Weldon ineficienţi şi nelegaţi unul de altul. Asta însă nu mai e nicio noutate. Cel mai bun atacant pentru noi a fost Budescu de la Astra, cel care putea să ne dea un gol decisiv în a doua repriză, dar ne-a delectat cu o finalizare de diviziile C-D. 

Momentul de cotitură al meciului a fost eliminarea lui Gabi Mureşan. Nu vreau să-l scuz câtuşi de puţin pe mijlocaşul nostru, dar nici nu admit să fie „răstignit” de judecata comentatorilor, în „cuie” evaluative de duritate şi prostie, aşa cum se întâmplă în studiouri. E drept, la experienţa lui putea şi trebuia să aibă mult mai multă grijă, greşeala lui a fost de nivelul celei făcute de Rui Pedro vineri, cu Pandurii. Totuşi, pricep şi mecanismul acelui duel, dur în mod inutil, petrecut la mijlocul terenului. Mureşan a fost fixat şi hipnotizat de minge, a pierdut raţiunea protejării adversarului. A pierdut şi duelul aerian, a lovit şi cu cotul, a luat un roşu cât se poate de  justificat. De acolo însă şi până la a-l face pe Mureşan „criminal în serie” e cale lungă, iar ambalarea comentatorului Socol, de la Digi, este pur şi simplu de Socola.

Mureşan n-a fost singur în tabăra blamabililor pentru această partidă. Primul care-mi vine în minte este Hora, cel care a şi fost schimbat în minutul 41 şi din raţiuni tactice dar şi din cauza urgenţei de a acoperi un jucător care înota pe uscat. Toate nereuşitele sale din meci pălesc în faţa simulării din minutul 21. Trecuse şi el odată de un adversar, continua vijelios pe poartă, dar, imediat ce s-a văzut în careu şi l-a simţit pe Junior Morais în preajmă, şi-a dat drumul într-o piedică imaginară, într-un gest penibil pentru un jucător care încă mai vrea să fie de viitor. Doar pentru acel gest (nesancţionat cu galben), ca antrenor, l-aş fi înlocuit în secunda următoare! Weldon şi Maah au fost şi ei absenţi, dar în cazul lor există motivări. Maah s-a zbătut, a coborât mult şi a recuperat mingi importante, iar Weldon a fost mult prea izolat. N-au avut decât 30 de minute să arate ceva, căci după eliminarea lui Mureşan nici nu mai era chip să fie şi mai mult băgaţi în seamă. Trică şi-a dat seama de inutilitatea păstrării unui vârf şi deja din minutul 56, după a doua schimbare, putem spune că am jucat fără atacant, Maah fiind pierdut într-un soi de „je ne sais qoui”. 

Printre remarcaţii ceferişti, alături de Sepsi, l-aş pune pe Ivo Pinto. Cu tot riscul de a descoperi apărarea, urcările sale pline de frenezie în atac s-au văzut cât se poate de clar. Împreună cu Deac, pe partea lor s-a făcut tot pericolul. Deac ar fi putut fi şi el lăudat, dacă n-ar fi executat din nou cornere şi lovituri libere în cel mai inexplicabil mod posibil. Chiar nu mai e nimeni în echipa asta care să ştie centra pe 7-8 metri?! Pe partea cealaltă, printre eşecurile Maah, Hora sau Valente, doar Camora s-a văzut, cu câteva blocaje în apărare senzaţionale, la fel ca şi Piccolo, cel care a trebuit în câteva rânduri, mai ales în debutul meciului, să repare greşelile grave ale lui Cadu. Cu aceşti câţiva jucători şi cu exactitatea lui Felgueiras s-a păstrat poarta intactă, a fost suficient doar atât. 

S-ar fi putut găsi însă alte soluţii? Ţinând cont de eliminare şi uitându-mă şi pe numele de pe banca de rezerve, nu cred. Până la urmă ocaziile lui Deac, dar mai ales cea a lui Cadu nu pot fi uitate prea uşor, cu puţină normalitate una dintre ele ar fi trebuit să fie gol. Dar, cum zice proverbul: la omul sărac în atac…

Astra nu a fost trupa care ne-a bătut destul de meritat în toamnă. A fost o echipă chiar în mai mare suferinţă decât a noastră, una fricoasă, nesigură pe forţele sale. E greu de înţeles cum, având om în plus, au stat în continuare la cutie, aşteptând să dea lovitura tot pe contraatac. Ei aşteptând contraatacul ce nu mai venea, noi mulţumiţi cu acest scor alb, de criză a inferiorităţii numerice, era puţin probabil ca astfel să se marcheze. Dar dacă Astra va continua la fel şi în retur, iar noi nu ne vom mai sabota singuri, îmi este destul de clar că avem prima şansă. Dar, până atunci mai e ceva vreme, ne mai pândesc încă multe eliminări şi accidentări. Sunt 5-6 din cei 11 trimişi în teren acum de Trică chiar de neînlocuit. Absenţa oricăruia dintre aceştia va dărâma întreaga echipă. De aceea cred că trebuie să iasă soarele şi pe strada noastră, să ne ocrotească şi pe noi, măcar o vreme, norocul.

Putem ajunge în finală, ne este chiar la îndemână, ar ţine de demnitatea jucătorilor să se întâmple acest lucru. Ei n-au vreme să fie deziluzionaţi precum noi, cei care stăm lângă CFR doar din pasiune. Ei au un contract, au o profesie şi trebuie să şi le onoreze. Să iasă de „sub Gruia” şi să pună încă un trofeu pe Gruia!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Alex, cu presupusul (şi nedoritul) tău gest vei lovi exact în cine nu trebuie şi în cine nu merită : în comunitatea virtuală „tribunistă”, în noi, adică, în „copii tăi”, până la urmă, care ne-am adunat aici în jurul tău, al lui Dinu şi încă câţiva. Ne-ai (aţi) adunat pentru un proiect virtual „altfel”, noi am răspuns „da”, nu ne poţi (puteţi) abandona, chiar dacă scârba e din ce în ce mai mare, aici îţi dau dreptate. Gestul tău nu-l va lovi nicicum pe AP, el este un biet „chiriaş” al simbolului ceferist, noi putem fi dezamăgiţi / scârbiţi de el, de IM, de antrenori, de jucători, dar nu putem fi dezamăgiţi de idealurile noastre pro-ceferiste. Intenţia mea nu este să te responsabilizez şi mai mult („tu ţi-ai căutat-o cu lumânarea”, cum se spune), dar -vrând nevrând- ai devenit căpitanul de echipă al nostru , un fel de Cadu virtual, care nu renunţă niciodată…Vor fi momente mai bune, mult mai bune, zic eu, lucrurile se vor îndrepta. Poate eşti supărat un pic şi din cauza că nu toată lumea de aici te susţine cu anumite idei, dar aici n-avem ce face, „copii mai spun şi lucruri trăsnite”, nu-i aşa? ……..Despre meci : ai dreptate, s-a observat o uşoară creştere la capitolul angajament şi dăruire , poate şi seriozitate, şanse pentru finală există, desigur. Din păcate, criza este mai adâncă decât credeam la un moment dat, aducerea lui Trică a creat un şoc, dar nu la fel de intens ca şi în alte situaţii, fiind şi asta un motiv că PS nu a fost lucrat de jucători, pur şi simplu s-au aliniat toate „planetele” pentru o criză zdravănă, majoritatea acestor planete fiind în terenul nostru…:)) Dar nu-i nimic, le „dezaliniem” noi cumva, este ? HAI CFR !!!

    Apreciază

    • Ai multa dreptate, Kiruj. Crede-ma, daca eram singur, pe mysport sau in alte parti, faceam acest gest de suprem protest. Tocmai ideea ca suntem aici o echipa, ca mi-am asumat niste promisiuni de la inceput, ca trebuie sa ne sustinem unii pe altii, ma obliga la responsabilitate, chiar daca de aceasta data am scris cu mult, mult amar… Dar, pana la urma poate fi si asta o utilitate: nu ne convine decizia luata? Foarte bine, acest site poate avea si rolul de a protesta impotriva ei.

      Apreciază

    • Eu nu opresc comentariile acolo, trebuie doar sa ai cont mysport. Intre timp l-am rezolvat singur, pe Mr. Petrescu, mai ales dupa ce a folosit sintagma de sfertodoct „mai superior”.

      Apreciază

      • Cu băieţii ăştia tip DP există o singură strategie sigură, garantată : efectiv nu-i bagi în seamă (lucru valabil şi pentru „rătăciţii” pe tribuna noastră…), nu-i răspunzi pur şi simplu şi -volens-nolens- dispar din peisaj…

        Apreciază

  2. Sunt tare curios de vedtea cu Gabi Muresan scos din lotul primei echipe de scroafa executanta de ordine imparatesti. Mai nebunilor… daca arbitrul Kovacs ii dadea doar galben ( daca nu curgea sange) nu era nici o problema. Are salariul mare??? asta-i problema? Bine ca il tineti in brate pe Cadu …care are salariul foarte mic…

    Apreciază

    • Eu as fi vrut sa-l scoata din lot dupa meciul de la Ploiesti, cand Muresan nu a fost impecabil. Eu inteleg ca salariul lui Muresan este o problema pentru club, dar calitatea si seriozitatea vor fi mereu la mare pret. Sincer, nu-mi imaginez CFR-ul fara Muresan. Cum va arata, vedem tocmai in meciul CFR-Steaua, de peste 2 saptamani.

      Apreciază

      • Senzatia mea e ca ne-am cam inspirat de la „oieri” care dupa un meci mai slab, trimitea orice fotbalist la oi. Nu era mai inteligent sa se duca Zanfir (ca ala e capul rautatilor) la Gabi, sa-l traga de maneca si sa-i zica spotit : ” Gabi…nu mai intri in planurile conducerii pentru la anu, daca iti gasim o echipe la vara esti de acord sa pleci?” … nicidecum nu trimiti la echipa a 2-a (te discreditezi pe tine ca si club, si umilesti un jucator exponential si foarte popular) mai bine il ti pe banca de rezerve(prin tribuna) si invoci celebra „reconstructie”. Mai are sanse acum
        CFR sa ia macar 100 000 de el pe el acum?

        Apreciază

      • Şi mie mi-e greu de imaginat CFR-ul fără Gabi. Acest om a pus umărul la toate cele 8 trofee câştigate în istoria echipei, este deja o legendă vie, chiar dacă nu are impactul la fel de pronunţat ca şi Cadu , să zicem. Dacă ştirea cu echipa a 2-a este adevărată, vorbim efectiv despre un rateu psihologico-strategic greu de egalat de şefii noştrii…Sper să fie doar un zvon neconfirmat.

        Apreciază

  3. Albule,iti inteleg perfect supararea ,poate ai dreptate,PS intradevar a fost un antrenor mai spalat sa spunem mai domn fata de ceilalti,dar eu il invinovatesc pt ratarea completa a pregatirii de iarna,s-a huzurit 5 saptamini in Spania cu un singur antrenament pe zi,practic au stat in vacanta,ceea ce se vede si pe teren vorbind numai despre conditia lor fizica.

    Apreciază

    • Da, P.S. a ratat pregatirea de iarna, dar de ce raspunde doar el? Pregatirea de iarna a fost facuta sub stricta observatie a unora din conducerea CFR-ului, cei care au venit apoi pe la televiziuni si ne povesteau ce extraordinara pregatire s-a facut… Defapt acele persoane au fost in toate pregatirile ratate si de fiecare data, la sfarsit, laudau la TV modul in care au decurs stagiile de pregatire. Sunt aceeasi oameni care au o mare responsabilitate in lipsa de valoare a lotului numeros si echilibrat (non)valoric. Dar desigur, de vina e doar P.S.

      Apreciază

      • Corect, de fiecare data e scos tap ispasitor doar antrenorul, restul n-au niciodata nici o vina, de exemplu, din ce stiu eu, preparatorul fizic e acelasi de acum cinci sase ani.

        Apreciază

      • Interesant e ca ne prinde iarna mereu cu antrenori italieni sau portughezi veniti din campionate fara pauze de iarna. Imi aduc aminte si de Mandorlini care spunea ca in vara pregatise lotul sa fie top in Septembrie (campionatul incepuse la sf lui Iulie).

        Apreciază

        • Si eu imi aduc aminte de unu care a inceput campionatul spunand ca suntem la 70%…apoi la 72.5%….cand ajunsesem la vreo 80% deja ne indepartasem de primul loc… Cred ca nici el nu stia cand incepe campionatul, desi era roman…

          Apreciază

    • In Spania rezultatele au fost insa bune spre foarte bune. O victorie cu Rubin Kazan numai nemultumitoare nu poate fi. Pe mine nu m-ar supara daca nu faceau decat un antrenament de intensitate mare daca, in rest, puneau accent si pe pregatirea tactica. Nu mi s-a parut ca echipa noastra a suferit fizic, nu vad in lot jucatori care nu rezista la efort (poate doar Maah sa fie exceptia, dar aici exista circumstante, legate de momentul in care a fost adus la echipa). Chestia asta cu pregatirea insuficienta sau excedentara este un laitmotiv, totusi, prin felul onest in care se comporta, cred ca aveam uriasa nevoie de un antrenor precum Paulo Sergio pentru a incheia sezonul cu fruntea sus. Stati sa piarda la un moment dat Trica, din cauza unor greseli de arbitraj cum a suferit Sergio, sa vedeti ce va fi la gura lui…

      Apreciază

      • Daca dupa meciu de Cupa Trica i-a felicitat pe arbitri,crezi c-a fost multumit de prestatia lor?In prima repriza a fost un fault la Cadu (dupa ce da in minge) si arbitrul fara decizie…….apoi intrare la Deac luat pe sus si acelasi arbitru nu vede nimic.In repriza a 2 a intrarea lui Andrei Muresan care-l calca pe Maah(n-am vazut nici o intentie de a ataca mingea).Acum intrasigentul arbitru ii da galben(unde normal era rosu).
        Amintea unul de partida din campionat(cfrist de-al nostru) ca a fost castigata meritat de Astra…….se pare ca actiunile miticilor isi ating scopul.Daca ai ajuns in pozitia sa nu mai poti distinge bine de rau este bai mare.Asa si Pandurii au castigat pe merit si Poli cand in loc sa dea 11m si sa-l elimine pe Sepsi(piticania de sorginte securista Avram il elimina pe Bastos).Si sa nu uitam toate partidele in care am fost dezavantajati evident si rezultatul partidelor a fost influentat de aceste decizii.
        Cat despre decizia de al trimite pe Muri la CFR2 nu mai ai ce comenta…….am ajuns sa ne daramam constructia din interior fara ajutor de la mitici.Probabil ne meritam soarta!

        Apreciază

        • As fi spus de atacul lui Andrei Muresan asupra lui Maah, sanctionat doar cu galben, daca n-ar fi existat apoi doua atacuri, ale lui Camora si Sepsi, amandoua foarte dure, rasplatite tot asa, cu galben. Deci a arbitrat echilibrat si, da, la cartonasul rosu dat lui Gabi Muresan initial scosese galbenul. Apoi a scos rosu, cand a vazut ca e sange (se poate judeca si astfel). Chiar nu cred ca avem ce sa reprosam arbitrajului acum.

          Apreciază

  4. Pe mine doar Tribuna si articolele de aici ma fac sa nu declar sezonul incheiat. Sunt dezamagit si dezgustat de decizia demiterii, de minciunile pe care ni le serveste IM legat de aceasta poveste. Mai important, mi-am pierdut speranta si pt viitor: orice antrenor ar veni va fi dat afara daca nu obtine rezultate pe termen scurt, iar daca va obtine rezultate de la inceput printr-o conjunctura favorabila, sigur va fi demis la primele probleme. Deja se stie: cand merge bine avem 2 antrenori pe sezon, cand merge prost 3. Ultimul este numit doar ca o recunoasterea a muncii depuse ca fotbalist (si pt economii de cateva mii de euro), fara vreo asteptare de la el ca antrenor. Despre meci: Muresan a fost in postura lui Cadu la Vaslui, total deconectat de la meci, neatent, semn ca schimbarea i-a afectat si pe jucatori.

    Apreciază

  5. Suntem de acord că Sergio a fost un gentleman perfect. Din păcate însă a fost și un bleg perfect. Demiterea Domniei Sale nu mă întristează defel, dar îi înțeleg pe cei ce se simt dezamăgiți.

    Apreciază

      • Spre deosebire de Piturca, de exemplu, care nu e bleg, dar triseaza la cazino si ti se intoarce inapoi pe geam la echipa daca il dai afara pe usa :)))) That’s the spirit!

        Apreciază

  6. Cred ca lui Muresan nu trebuie sa ii cautam scuze. El are perioada cand se vede clar ca este in cautarea cartonaselor. A mai avut o perioada in care meci de meci le cerea pur si simplu, a fost data trecuta cand A.P. a declarat ca obiectiv evitarea unui loc de E.L. Sa privim rosul lui Muresan din alt unghi : in 2013 jucatorii CFR-ului au incasat deja 6 cartonase rosii… eu zic ca e o problema…

    Apreciază

    • Nu trebuie sa-l rastignim pe Muresan. Eu cred ca este mult mai sufletist decat multi altii din lot, s-a vazut si din declaratia lui frustarea (am jucat 6 ani, n-am stat pe bara), probabil are probleme de moral, nici nu e de mirare vazand neputinta fara sfarsit din jocul echipei, din aceasta cauza a dat-o in bara si cu Pandurii. Ieri, pe digi, Ilie Dumitrescu n-a fost nicicum de acord ca a fost lovitura intentionata cu cotul. Altfel vede unul care a jucat fotbal. Tot el, dupa meciul cu Vasluiul a spus ca Cadu putea evita, atenua contactul cu Milanov, chiar daca capul bulgarului nu avea ce cauta acolo. Intr-un campionat ca cel englez, cele 10 cartonase rosii ale lui Muresan ar fi fost max 3 sau 4. Referitor la intreaga echipa, este normal sa se inmulteasca cartonasele cand jocul nu merge de fel.

      Apreciază

        • Si eu zic ca in MMA era o lovitura foarte bine punctata (loviturile de cot sunt mult mai dure si eficiente decat cele de pumn). Din pacate, Muresan nu practica MMA ci fotbal, si joaca in Romania nu in Anglia. Deci ar fi bine sa isi adapteze actiunile la sportul pe care il practica si la campionatul in care joaca… Dar conducerea nu ar trebui sa fie cea mai suparata, ca doar aceste eliminari din ultima perioada asigura realizarea obiectivului de evitare a unui loc de E.L. Si gestul lui Muresan poate fi decisiv la eliminarea din cupa si astfel A.P. nu o sa mai cheltuiasca banii cu deplasarile din E.L. ….

          Apreciază

  7. Nu înţeleg de ce plângeţi după PS. Un antrenor care a ratat pregătirea de iarnă nu are scuze, la fel şi restul stafului tehnic inclusiv Iuliu Mureşan (ar trebui trimis şi el la echipa a doua). I. Mureşan are o mare vină în privinţa achiziţiilor din această iarnă şi a pregătirii de iarnă – o pregătire lejeră, s-a văzut de la o poştă. După jucătorul Mureşan nu pot să plâng foarte mult, ne-a lăsat în nenumărate rânduri în 10 oameni, rezultă că nu e prea inteligent. Oricum nu l-am considerat niciodată un jucător valoros, a fost un jucător de nivel mediu. Din păcate în situaţia actuală a lotului a rămas singurul mijlocaş care face ceva, fiind la printre cei mai buni jucători ai CFR-ului. Dacă un jucător de nivel mediu e vedetă acum la CFR rezultă clar că valoarea lotului este sub medie (locurile 9 – 18 în campionat) – aici apare clar vina conducerii, care poartă principala vină (după jucători şi antrenor) – e o performanţă managerială să aduci un lot de campioni (în condiţii de stabiitate financiară), în doar 3 luni, în subsolul clasamentului atât ca puncte cât şi valoric.

    Apreciază

    • Golurile din sezonul trecut au fost de nivel mediu? Aminteste-ti doar 2, cel din meciul cu Otelul si cel din meciul cu U. Apoi, aminteste-ti meciurile in care Muresan facea 10 + recuperari si tinea echipa sus in pressing. Alea erau bune? Adu-ti aminte de meciul U-CFR. Era 1-0 la pauza si s-a facut o schimbare, Muresan in locul lui Peralta. Oare cat de mult a contat Muri in felul in care, dintr-o data, echipa noastra s-a pravalit peste adversari. Cat despre Paulo Sergio, a existat un meci inaintea caruia l-a criticat toata lumea, pentru o tactica neinteleasa de nimeni. Acel meci s-a terminat 3-1 pentru noi, in fata Bragai. Paulo Sergio a incercat in 2013 absolut toate variantele de a face o echipa functionala cu lotul actual. Nu a iesit niciuna si, nu exista nicio garantie ca avandu-l pe Trica vom putea obtine mai mult.

      Apreciază

  8. Mare prostie au facut ca l-au dat afara pe Paolo Sergio. Si daca tot l-au dat afara, cum sa-l puna pe Trica in locul lui?! E ca si cum ti-ai arunca mingea de fotbal si ai incerca sa joci cu o besica de oaie umpluta cu paie. Dar in fine, daca ne iubim echipa, vom ramane alaturi de ea si in perioadele grele. E foarte interesant ce se intampla. 2012 a fost cel mai reusit an al CFR-ului din istoria lui; am avut cele mai mari si mai multe bucurii alaturi de echipa. In contrast, 2013 pana acum pare cel mai slab an de cand urmaresc eu CFR-ul. Nu inteleg de ce trebuie sa tot trec de la o extrema la alta! Nevasta imi tot zice in timpul meciurilor sa ma calmez, ca o sa fac un infarct (si am 31 de ani, nu 100). Dar nu pot sa ma calmez, pentru ca imi pasa prea mult ce se intampla acolo pe teren. Hai CFR!

    Apreciază

    • Mulţi ani înainte ! Dar ai grijă, cele mai multe „infarcturi” se întâmplă chiar la vârsta ta (statistic vorbind), nu la vârsta de 100 de ani (cât am eu, de ex….).

      Apreciază

      • Ei , lasa Kiruj , ca ,impreuna cu mine ai 109 (juma- juma )… Suntem tineri inca , nu ??? Nu-l mai intrista pe bietu’ copil. Da ‘ , nu infarctu-i problema , ci , cicalirile nevestei…..Cu astea nu stiu cum se descurca pana la varsta noastra ..

        Apreciază

        • Haha, nu-i stres, ca nu ma cicaleste. Atata doar ca nu intelege cum pot sa ma transform din elegantul si manieratul Dr Jekyll care sunt de obicei in crizatul si agitatul de Mr Hide atunci cand ma uit la meci. Da’ cum sa nu te apuce pandaliile cand vezi o eliminare stupida in minutul 30 intr-un meci in care, oricat ai fi fost de pesimist, tot stiai ca se poate castiga lejer? Sau cand mai vezi cate un Hora cum scapa absolut toate mingile de sub control, si le da cadou la adversar? Sau cand ratam din 6 metri, sau cand ii lasam prea usor pe adversari sa se apropie si sa suteze din careu?

          Apreciază

  9. Parerea mea este ca Muresan a faultat cu intentie, la intimidare. Se stie, cel putin eu asa stiu, ca el are si rolul asta la echipa. Cu siguranta nu se astepta sa ia rosu, cred ca s-a gandit ca risca cel mult un galben. Oricum ar fi, nu are scuza pentru gestul sau. Chiar nu mai era nevoie sa intimidezi o echipa ca Astra, puteam s-o batem daca ar fi fost si el pe teren. Daca jucam contra oilor poate ar fi avut sens intrarea la intimidare, nu stiu, ca n-am fost fotbalist.

    Apreciază

    • La Muresan e reflexul de fundas. El priveste doar mingea si stie ca trebuie s-o joace cu orice pret (exact ca si Cadu la Vaslui). Atata doar ca la mijlocul terenului lucrurile stau un pic altfel fata de zona careului propriu, de multe ori iti apar jucatori de unde nu te astepti. Cred ca a vazut prea tarziu adversarul, a facut gest instinctiv de a se proteja si astfel a iesit acel contact. Despre duritate intentionata sau despre cartonas rosu luat voit nu cred ca putem vorbi. Muresan stia mai bine ca oricine cat de important este acest meci pentru echipa. Imaginea lui pe tunelul de la vestiare, plina de necaz, cred ca spune totul…

      Apreciază

  10. Am impresia că am avea mult mai mare nevoie de un Thomas Neubert, decât de antrenor. Naiba știe de ce, dar în ultimii ani s-a greșit succesiv pregătirea de iarnă/vară.

    Apreciază

  11. „Demiterea lui Paulo Sergio, unul dintre puţinii antrenori pe care îi consider a nu fi murdar în peisajul românesc, mi-a lăsat un gust amar, mie şi, ştiu, nu doar mie.” (…făcând haz de necaz,) De o mie de ori pot spune: Și mie.

    Apreciază

    • Nu-mi explic altfel, decât că este un fel recompensă pentru Trică. Probabil este un moment (unic și) prielnic de lansare a lui Trică in ‘lumea fotbalului mare’ ca și antrenor. Pe termen mediu și lung, CFR în mod cert va avea nevoie de un antrenor cu experiență, valoros (poate P. Sergio ar fi produs surpriza!). /// Totuși păcat că nu a fost lăsat Sergio să-și ducă mai departe munca și proiectul având ca obiectiv organizarea, consolidarea lotului, atacarea cu forțe proaspete și în forță sezonul următor. Acum era suficient cupa României.

      Apreciază

      • Ce mi se pare o greseala e ca irosim meciurile care au ramas cu un antrenor prin definitie provizoriu, in loc sa ne pregatim pentru sezonul viitor. Am putea incerca jucatori(tineri), lucra la relatiile de joc, schemele prestabilite, la sinergie, la acele lucruri atat de importante din jocul unei echipe, ce iau timp (mai mult decat celebra pregatire de vara). Cred ca si publicul ar intelege si aprecia aceasta abordare, presupunant o minima comunicare din partea clubului.

        Practic sacrificam aceasta oportunitate pentru rezultate imediate si prea putin importante.

        Apreciază

        • La CFR lucrurile sunt fie albe, fie negre…Această planificare „bianuală” a trofeelor presupune două lucruri esenţiale : 1……în anul „par” toată lumea lucrează cu eficienţă maximă, toate deciziile sunt măcar bune (spre f.bune), planetele ne sunt aliniate nouă…2……în anul „impar”, lucrurile stau exact pe invers, se cumulează toate greşelile posibile din lume la toate nivelurile existente, planetele sunt cedate spre control către „alţii”, o descărcare generală adică, care poate fi concepută şi ca o pregătire ireproşabilă a sezonului viitor. La CFR nu există nuanţa gri.

          Apreciază

  12. Cei care se grabesc sa-l crucifice pe Muresan ar trebui sa stea putin cu picioarele in apa rece inainte de-a inghiti galusca aruncata de marele comentator bogdan socol………rapid a inceput cu statistica eliminarilor mui Muri in campionat.Deci a avut 10 eliminari in 6 sezoane……pai daca-mi amintesc doar in campionatul trecut a fost eliminat in partida cu Mures la o simulare a lui Astafei.Altul la simularea stelemuistului Popa.Iar alta in meciul cu steaua la o faza in care este faultat de 2 ori (o data de tziganul tanase aflat in fund) cand raspunde la o shicanare.Deci astea au fost duritatile lui Muri pentru care a fost eliminat.
    Imi aduc aminte de eliminarea de la Galati din tur…….exact intrarea aia a avut-o Andrei Muresan de la Astra la Maah.Doar ca ala nu-i cfrist.

    Apreciază

  13. kiruj, superb prim comentariu, ai spus perfect ceea ce multi dintre noi credem.

    Imi este greu sa inteleg de ce asa de multa lume se grabeste sa il critice pe Muresan. De ce nu pe Hora? De ce nu pe Cadu? Cei care au sabotat echipa prin prostie si delasare. De ce criticam o greseala intamplatoare mai mult decat o prostie / incompetenta constanta?
    Cum Muresan am stiut mereu ce avem: un fundash jucat la mijloc, mereu implicat, mereu dominant, cu un procentaj de pase reusite in jur de 50% si cu intrari dure care ocazional ii aduc un rosu.

    Apreciază

  14. Bravo stimata conducere,l-ati invatat minte si pe Muri,singurul jucator care mai tinea mijlocul si implicit echipa.mai bine apucati-va sa scrieti un eseu despre cum se poate distruge o echipa frumoasa in citeva luni Daca asta a fost dorinta voastra consider ca a-ti reusit pe deplin.Felicitari
    suporter

    Apreciază

    • Attila, fii serios! Muresan prea „le face”, de cele mai multe ori cam degeaba….Tocmai (adica amu’ vr’o jumate de ora m-a intrebat un FOARTE vechi tzeferist daca Muri e normal la cap… Si i-am zis ca se pare ca nu e…pacat, dar si eu cred ca are probleme, poate fizice poate din halealalte…. daca macar era o faza periculoasa la poarta, poate (!) mai intelegeam, dar a fost un cot la capatzana clar….A vrut sa iasa din joc, 1000 la %….

      Apreciază

    • Si eu ma intreb uneori pana unde putem cadea, atat echipa, cat si suporterii. Echipa joaca tot mai slab, spectatorii sunt tot mai putini, iar cei ramasi in Gruia mai mai avem putin si ne luam de gat. Pacat. Si ce vremuri frumoase am trait anul trecut pe vremea asta !

      Apreciază

  15. Eu cred ca peste cativa ani P.Sergio va reveni la CFR. Mai cred ca Trica a fost adus doar provizoriu, mai mult pentru a ridica moralul unor fotbalisti care d.p.d.v. mental sunt la pamant. Eliminarile din ultima vreme cred ca vin in primul rand de la frustrarile care s-au tot adunat in ultimele luni (desi -de ce sa n-o spun?- pe unii dintre baietii nostri, chiar daca-mi sunt dragi, ii suspectez si de nitica prostie…). Cu toata admiratia pe care i-o port lui Sergio, am senzatia ca undeva, cumva, lusitanul a pierdut fraiele si se impunea o inlocuire a lui. Tocmai pentru asta a fost adus Trica, nu pentru ca ar fi el vreun tactician sau mare antrenor, dar pentru ca are puterea de a resuscita o echipa aproape muribunda, pe care o cunoaste bine. Jucatorii nostri si-au pierdut total increderea in propriile forte, era nevoie de un lider adevarat printre ei, era nevoie de unul de-al lor, poate prea de-al lor (cazul Trica), dar care sa stie sa-i ”scuture” si sa-i trezeasca din amorteala. ANTRENORUL va veni abia la vara, acum era nevoie de o resuscitare rapida, nu de fineturi tehnico-tactice. Si daca stam sa ne gandim putin, oare nu tot cam la fel s-a castigat si ultimul titlu? Asa vad eu lucrurile, desi nu exclud deloc ca tocmai reconfirmarea lui Sergio sa fi fost adevarata solutie la problemele actuale ale echipei (cu M.Lucescu s-a procedat exact la fel la Sahtior si nu cred ca s-a gresit). Unii vor spune poate ca ma contrazic mai sus, dar eu sunt mai dilematic de felul meu, iar in momentul de fata nu pot sa dau verdicte, pentru ca sunt prea departe de club si in fapt nu cunosc deloc cauzele care au dus la prabusirea aceasta a echipei. Daca Paszkany asa a considerat ca e mai bine, eu deocamdata merg pe mana lui, pentru ca sunt convins ca stie cel mai bine ce n-a mers la echipa. Din punctul meu de vedere, adevaratul examen al conducerii va fi dat abia la vara, in perioada de ”mercato”. Mai cu seama pentru ca de acum inainte nu va mai fi deloc de joaca: Steaua se va tot intari, va fi tot mai greu de rapus pe viitor, isi mai revine si Dinamo, poate chiar si U, plus ca Petrolul si Astra vor fi mult mai puternice decat pana acum. CFR nu va avea acum voie sa mai faca pasi gresiti, vor trebui adusi fotbalisti adevaratati si un antrenor pe masura. Iata de ce in urmatoarele 3-4 luni eu voi fi mult mai atent la Paszkany si la Muresan decat la toti ceilalti la un loc.

    Apreciază

    • Bun dar de ce se repeta la virgula scenariul de anul trecut? Adusi jucatori noi in vara, adus antrenor portughez in vara, vandut cei mai buni jucatori din lot iarna, demis antrenorul portughez in primavara si inlocuit cu unul autohton. Oare la fel va fi si la anul? Nu putem, sau nu vrem, sa invatam din greseli?

      Apreciază

  16. kiruj o completare la articolul pe care l-ai scris. pe live texturi si la digi sport da a fost anuntat un 4-2-3-1, dar pe teren in primele 30 de minute pana la eliminarea lui muri a fost un 4-3-3 daca ai observat bine, dar nu 4-3-3 – ul ala clasic ci 4-3-3 extreme cu triunghiul ala la mijlocul terenului muresan, deac si sepsi. nu stiu, eu asa am observat ca pana in minutul 30 am jucat in sistemul 4-3-3 daca n-a fost asa sa ma contraziceti !

    Apreciază

  17. Eu vad putin altfel, acum, mai la rece……Pentru a se da un exemplu la tat lotul in caz de greseli mari (si Muresan a facut una barosana de tat!!) nu-l trimiti pe Obiora la livada….Cred ca este exemplul tipic de „batut in sa sa priceapa calul”… Poate s-or trezi ceilalti, vazand ca stafful incepe sa nu mai glumeasca si nu mai iarta greselile grosolane!

    Apreciază

  18. eu zic ca cel mai bine ar fi sa ne lamureasca kiruj in ce modul am jucat pana in minutul 30. A FOST 4-2-3-1 SAU 4-3-3, PENTRU CA S-A OBSERVAT DESTUL DE GREU. SE AMESTECAU PE ACOLO DE NU MAI STIAI. Pentru mine unul este foarte important, ca la meciul urmator sa stiu in sistem sa pun jucatorii in gind.

    Apreciază

    • Mi s-a părut mai degrabă 4-2-3-1, cu ceva „transformări” ocazionale în 4-3-3, dar şi în 4-2-4, cîteodată. Vorbim de primele 30 de minute.

      Apreciază

  19. ce articol mizerabil este la ziarul unde fiecare titlu incepe cu nu o sa iti vina sa crezi , este un articol la adresa lui Muri ca a luat mult cartonase

    Apreciază

  20. E o prostie si marsavie sa-l zbori asa pe Muri . Dar daca incercam sa fim sinceri, pe langa cele 10 rosii, a mai scapat nepedepsit de multe-multe altele, cand arbitrii ne erau oarecum aliati . Cred ca omul e plin de intentii bune, dar total inconstient, cu mari probleme la mansarda, ca si Cadu, de altfel .

    Apreciază

  21. Domnilor tribunişti, tot văd că se scrie despre sisteme de joc 4-4-2 / 4-3-3 / 4-2-3-1 …… Pentru toate aceste sisteme de joc trebuie să ai jucători – iar noi nu avem la această oră. Practic avem momentan numai fundaşi – 4 buc. – 2 buni (Camora şi Pinto) şi 2 medii spre buni (Cadu şi Piccolo) + 1 buc. portar (bun). În acest moment sistemul de joc ce se poate aplica este 4-0-0. Cu acest sitem putem scoate cel mult un meci egal – în acest context rezultatele din acest retur sunt foarte bune. Cu PS, fără PS, cu Trică, fără frică, tot aia e. E nevoie de o echipă întreagă la vară. Vom vedea la vară ce măsuri se vor lua (dacă se vor lua). Până atunci ne băgăm capul în pământ (de ruşine) şi stăm să treacă returul.

    Apreciază

  22. Am asteptat in zadar sa-l aud pe Arpi si Muresan ca-si asuma si ei partea lor de vina: Martinez, Lignani, Godfred Adofo, Obio, Maah, etc. Nici pomeneala ! Schimbam antrenorul. De aceea chiar m-am bucurat cand Mando a obtinut cele 500.000 euro daune pentru demiterea din 2010. Consider deplasata hotararea conducerii de a-l trimite pe Gabi la echipa 2-a cu atat mai mult cu cat au mai fost 3-4 faulturi ale adversarilor nesanctionate. Si daca-i asa un pericol, cum de nu a fost eliminat nici in preliminarii, nici in CL, nici in EL?

    Apreciază

  23. PS este un domn dar nu un antrenor. A ratat tot, pregatirea fizica de iarna (nu suntem in stare sa facem nici cel mai mic presing) cat si pregatirea tactica-meciul cu „n” fundasi de la Milano era suficient sa i se arate usa. In timp am vazut jucand la Cluj echipe cu o exprimare mult peste valoarea individuala a loturilor (Iasi, Urziceni, Pandurii, Brasov…) se vedea adevaratul ANTRENOR-acoperirea zonelor, relatii de joc joc. La noi nu se vedea nimic din toate astea, doar improvizatia tactica (scuza cu accidentatii zau ca nu tine) n’avem echipa la nivel de top (incepand cu cea manageriala) si nici valoare. Astept mutarea lui Arpi, sper sa iasa din cercul vicios in care ne invartim si nu sa trateze CFR-ul (in lipsa banilor si a rezultatelor) doar ca pe o afacere, care se poate si vinde, nu-i asa ?

    Apreciază

  24. Psiholog bun IM……..onor comisia de disciplina il va felicita pe Muri cred eu cu 3 etape.Pentru a lua presiunea de pe echipa si a-l elibera si pe Muri il trimite la echipa a 2 a.Cand se va termina suspendarea va reveni fresh la echipa gata de returul cu Astra punct
    Apropo oare cate etape i-au dat la moldoveanul care l-a lovit cu cotul pe Kape?Dar lui Grigorie care l-a scos pe tusa pe Vass pentru mai mult de 6 luni?Asta-i justitia de romanika……la toate nivelurile.Mai asteapta justitia putin si se prescrie si valiza lui cacareaza fecali.

    Apreciază

  25. poate au avut nevoie de putina revigorare..iar Trica stie sa faca asta..!! Am incredere in conducere, stiu ei ce fac!! Trecem prin momente grele..dar ne vom revenii!! Gabi tre sa plece si el pe bani buni macar un an doi..cu siguranta si el vrea asta, la CFR a castigat tot ce se poate. Sa ramanem uniti cu echipa noastra, HAI CFR!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.