Pan Durere


Întreaga noastră neputinţă a fost exprimată şi comprimată în cele 90 lungi minute de suferinţă ale meciului cu Pandurii. A fost încă o recapitulare completă a stării actuale de lucruri. Neputinţă atât individuală cât şi colectivă a jucătorilor, lipsă de soluţii, dar cu o abundenţă de nervi, frustrare şi crispare cât tot dealul din Gruia, o doză consistentă de ghinion şi, nu în ultimul rând, eterna greşeală de arbitraj, la singular sau la plural, mai mult sau mai puţin decisivă pentru soarta meciului. Nu a lipsit nimic, întregul a fost chiar întreg, panoramic, dintr-o parte în alta a cauzelor şi durerilor ceferiste actuale: PAN DURERE.

Ce-a mai fost şi de data asta? Ce n-a mers? Cine a greşit? Ei bine, ca totul să fie complet, de această dată a greşit chiar toată lumea, fiecare cu aportul său, care după cum s-a priceput mai bine. Nu cred că poate fi vreun element al echipei să poată fi nevinovat în acest meci. La precedentele partide puteam spune măcar „Gabi Mureşan a fost aproape de perfecţiune”, „Piccolo, Felgueiras, au blocat decisiv de câteva ori…”, „Weldon a venit de pe bancă şi a salvat remiza”… Acum, orice ar fi făcut careva, erorile cu care contrabalansează elimină orice scamă pozitivă. S-a greşit pe capete, cu câţiva în rol principal: Deac, Maftei, Panin, Kapetanos, Maah şi cu alţii cu erori punctuale, dar capitale: Mureşan, Felgueiras, Piccolo şi Rui Pedro. Cei pe care nu i-am menţionat aici dar au fost totuşi în teren înseamnă că pur şi simplu au făcut figuraţie.

Bineînţeles s-a greşit şi pe bancă: a greşit Paulo Sergio fiindcă a mizat din nou pe cuplul Kapetanos-Weldon, cel sigur failibil. A greşit, probabil, fiindcă a încercat o nouă combinaţie de 28 luaţi câte 11. Priviţi însă spre lista de rezerve ale acestui meci: Stăncioiu, Nuno Diogo, Muniru, Rui Pedro, Sepsi, Hora, Bjelanovici. Ăştia sunt toţi substituenţii apţi pe care-i putea oferi lotul CFR-ului?! Parcă, dintr-o dată, văd într-o nouă lumină alegerea ciudată a titularilor, parcă îmi vine să deplâng soarta portughezului. Nume multe, nume mari, dar opţiuni reale foarte subţiri. Ce-ar mai putea face Paulo Sergio (dacă i se va mai da ocazia, creditul necesar)? Să se uite în curtea CFR II. Decât să fie nume fără perspectivă (doar cu trecut) pe foaia de joc, mai bine încearcă ceva juniori. Nu garantează nimeni succesul, dar măcar aşa, în cazul înfrângerii, totul va avea un rost. Altfel, o înfrângere ca cea de azi, nu aduce cu sine nimic, nici măcar o lecţie. E trist un astfel de meci, e trist un astfel de parcurs precum cel din 2013, este ca un abandon, dar… Să ne minţim că mai există Cupa României pe care o vânăm. Nu ştiu pe ce temei ne bazăm, de fapt, speranţele la o accedere în finala acestei competiţii, judecând după halul în care stau lucrurile acum. Pe o minune, pe un 6-6, pe o alternanţă zi-noapte…? Dacă astfel de teste neesenţiale, de etapă, nu se pot câştiga, atunci cum oare se vor putea domoli brusc minţile la momentul critic al Cupei? E o întrebare ce rămâne deschisă pentru încă vreo câteva zile. Timpul ne va răspunde. Eu sper ca răspunsul să fie: jucătorii au experienţa Ligii Campionilor, sunt obişnuiţi şi se hrănesc  cu tensiunea momentelor importante. Vom vedea ce va fi, să vedem însă ce-a fost acum, în această seară:

A fost un meci pornit de la 0-1, cu amabilitatea arbitrilor, iar asta e indubitabil. Cât se vor chinui cei din mass-media să ascundă această realitate după paravanul celorlalte goluri marcate, ca şi cum primul n-ar mai conta, va fi o minciună. Faptul că o partidă porneşte cu handicap, din vina arbitrilor, schimbă total construcţia tactică a echipei, cursul întregului joc. Dacă CFR-ul avea de această dată şi câţiva jucători de viteză (vezi Deac şi Maah), probabil pregătiţi pentru eventuale contraatacuri, spaţii mai largi, deodată ei au devenit inutili, Pandurii având confortabila ipostază de a apăra un avantaj, de a putea dicta ei tempo-ul. O astfel de situaţie cât şi greşeala de arbitraj creează nervozitate, timpul trece şi adânceşte impacientarea, până la victorie mai e cale lungă. Iar dacă mai adăugăm şi situaţii precum cea la care Viera degajează mingea în corner, o fază la care nici nu se putea discuta de off-side, iar arbitrul de centru arată repunere de poartă pentru Pandurii, zău că te iei cu mâinile de cap. Ştiţi cine era arbitru, nu? Radu Petrescu, cel care a comis-o sezonul trecut la Sibiu, la acel gest teatral al lui Beto. Să ne mirăm aşadar de unde emană astfel de decizii? Doar din aşa-zisa valoare a acestui arbitru de doi bani, pe care eu încă nu l-am văzut până acum să se remarce prin felul în care a condus o partidă dificilă, ci doar prin erori penibile. Un arbitru cu alură, atitudine şi valoare de divizia judeţeană ajuns în prima ligă. Only in Romania! Au fost suficiente decizii care au enervat jucătorii CFR-ului în prima repriză. De ce doar pe ei? Fiindcă ei trebuiau să construiască, ei aveau mai mult mingea, altfel s-ar fi greşit şi împotriva pandurilor. Ciupeli mici, însă neintenţionate, doar erori pure de arbitraj ale unui tip net depăşit de nivelul nocturnelor sub care este pus să fluiere. A urmat repriza a doua, cu Kapetanos depăşind-ul pe Mamele într-un sprint direct, central, pe poartă. Urmează o piedică a gorjeanului şi doar un cartonaş galben. I-a fost evident frică lui Radu Petrescu să dea roşu, deşi toate condiţiile erau întrunite. A fost momentul în care Rui Pedro şi-a ieşit din pepeni, a protestat şi a primit primul avertisment, care nu l-a domolit defel. Rada a dat gol de acolo, dar o eliminare a unui adversar poate ar fi valorat mai mult. Aşa, am avut noi eliminarea, justă e drept, cu Pedro având un episod de pierdere inexplicabilă şi deplină a lucidităţii. Consecinţe în urma gestului său? Roşu, spaţiu imens căscat la mijloc pe zona lui, joc rupt, goluri încasate, partidă pierdută şi suspendare a unui jucător în meciul de Cupă. Vom construi iarăşi exclusiv cu Mureşan şi, poate, la nivel de deziderat, cu Hora. Vai nouă! Cât au cântărit deciziile aiurea de arbitraj în acest meci? Destul cât să facă diferenţa. Suficient cât să mai bifăm un meci cu eroare contra CFR-ului. Câte sunt până acum în 2013? Şapte meciuri, din care în şase vorbim despre astfel de erori decisive. Deja devine un laitmotiv.

Desigur, nici cu un arbitraj impecabil nu am fi meritat victoria. Jucători de Champions League au părut Viera, Ibeh, Voiculeţ şi mai ales Dan Nistor (extraordinar!), nu cei în vişiniu. Mingote a fost peste Felgueiras, portarul nostru având pe conştiinţă golul de plumb, al treilea (unul de categoria „Nuno Claro”), dar şi o doză din vina primului gol, acolo unde printr-o conectare mai bună, la fază şi nu la fluier, putea anula eroarea de arbitraj – centrarea numai grea nu a fost. Dar ceea ce a greşit Felgueiras este nimic pe lângă felul în care era Panin întors pe toate părţile de către Ibeh. Căpitanul nostru, deşi foarte înverşunat să ajute CFR-ul să spargă ghinioanele (vedeţi doar reacţia lui Panin de după golul 2), a fost primejdios de oscilant pe teren. Dacă în atac a livrat câteva centrări de foarte bună calitate, în apărare a fost cel mai adesea veriga slabă. Chiar şi atunci când a blocat salvator în ultima clipă un gol ca şi făcut, trebuie să ne uităm că vina pentru acel pericol îi aparţinea tot lui, din cauza poziţionării deficitare. Dar nu-i vina lui Panin că-l obligăm să joace la acest nivel, că nu-l lăsăm să se „pensioneze”, să treacă din teren în birourile clubului. E pur şi simplu situaţia care ne obligă să apelăm la orice resursă disponibilă. Şi, fiindcă tot e vorba de găselniţe, mi-au trebuit vreo 20 de minute să-mi dau seama unde joacă Maftei, mijlocaş defensiv de conjunctură la acest meci. Câtă alergare inutilă din partea lui, ce puţine realizări! Dar, dau dreptate aici lui Paulo Sergio. Muniru nu prezenta mai multe garanţii, era nevoie de oameni care să se poată apăra, fiindcă mijlocaşii noştri centrali joacă cel mai adesea în linie.

Cel mai agasant lucru din linia de mijloc a fost însă Deac. Executant a cel puţin 9 lovituri de colţ plus încă trei lovituri libere aruncate în careu. Nici măcar o fază n-a rezultat din toate astea, Deac parcă nu căuta coechipieri ci arunca mingi de urmărire la rugby. Cred că aici Paulo Sergio nu ştie ceva despre Deac, ceva ce până şi rapidiştii cunosc, din sezonul trecut: atunci când Deac este descentrat, în care corner după corner se duc aiurea din piciorul lui, nu-l mai laşi nicio secundă să execute, fiindcă nu va face decât să persevereze în traiectorii de catapultă oarbă. Ce s-ar fi putut face cu cele 12 faze fixe risipite de Deac? Sigur mult mai mult, atâta vreme cât în careul advers veneau Rada, Mureşan, Kapetanos, Weldon şi Maftei, suficiente variante de a marca.

Dar cum să vorbim despre a marca? Golurile noastre sunt pur întâmplătoare, iar ratările încântătoare. A fost execuţia lui Rada, ajutat de faptul că adversarii din zid nu au sărit – probabil se aşteptau ca Mureşan să bată, cel care era şi el în preajma mingii. Apoi a fost golul lui Bjelanovici, atunci când gorjenii porniseră deja duşurile de la vestiare, când nimic nu se mai putea schimba. Totuşi, acel ultim gol face o comparaţie între Bjelanovici şi Kapetanos. Grecul a mai bifat încă un meci fără gol, încă o reprezentaţie în care s-a zbătut ca peştele pe uscat, când în careu, când pe flancuri, când la mijlocul terenului, când în offside, când cu henţ. Bjelanovici în schimb a intrat şi a ştiut să stea doar în zona careului – între noi fie vorba, în alte părţi e dezastruos. A avut o centrare bună, a dat imediat gol. Nu, nu e Saşa omul cu lipici la gol, dar a arătat ce trebuie să facă la CFR-ul actual un vârf de forţă. Oare vom vedea în Cupă un cuplu de atacanţi Weldon-Bjelanovici? Doar zic..

Oricum, soluţii nu prea sunt. Stăm la cheremul formei lui Mureşan, cel care poate ţine mijlocul de unul singur, dar care şi când este să dea rateuri, golul sau cartonaşul roşu sunt garantate. Nu avem alte soluţii, Celestino nu s-ar titulariza nici el pe sine, Muniru e bun doar pe final de meci, când nu ştiu adversarii de unde să-l apuce, Obiora se pare că are probleme ce-l ţin în afara lotului de 16, după Godemeche nu voi ajunge să plâng, pe Sepsi l-am văzut mijlocaş la închidere cu Interul şi a fost suficient, iar Sare, în loc să revină la prima echipă, face boacăne la echipa a II-a, se pare că „se prosteşte din nou cu capul”.

În atare condiţii, cu asemenea penurie de variante, nu-mi permit să-l mai condamn şi eu pe Paulo Sergio, fiindcă văd că o face toată lumea, chiar şi el însuşi (vrând probabil să ia presiunea de pe jucători). Îi găsesc însă o vină majoră în faptul că nu poate controla mentalul echipei. Nu că nu i-ar motiva pe jucători, ba chiar dimpotrivă! Haosul care se instalează imediat ce tabela de marcaj ne este potrivnică spune că suferim de implicare exacerbată. Uneori e bine să facă cineva doi paşi în spate, să vadă o măsură corect dimensionată şi să astâmpere lucrurile. Paulo Sergio nu pare capabil să facă asta, cred că şi sub masca lui calmă este un vulcan; tot ce poate face este să introducă oameni în atac, să dizolve mijlocul în încercarea logică de a duce „focul la ei”. Probabil că în fotbalul scoţian funcţiona acest model, la noi însă această manieră e moarte sigură; nu se ştiu da centrări şi, mai rău, nu se ştie sări prea bine la cap (arbitrii opresc jocul la cel mai mic contact).

Cred şi sper că şi Paulo Sergio învaţă deodată cu echipa, că există încă răbdarea necesară continuării proiectului, fiindcă ar fi păcat să pierdem un asemenea OM. Din cauza condiţiilor specifice de acum ar fi hazardat să mă pronunţ asupra calităţii sale tehnice, de antrenor, dar pot lăuda îndelung calităţile sale umane; cred că este exact omul care ne poate scoate din obişnuinţa obiceiurilor fotbalistice româneşti. Schimbarea lui Paulo Sergio ar rezolva problemele pentru 2-3… 6 luni, dar apoi vom ajunge tot la punctul mort de acum. E nevoie ca să trecem prin foc cu Paulo Sergio pentru a face aliajul, pentru a-i da autoritate asupra vestiarului, să se arate astfel clar mesajul către fotbalişti: „Nu scăpaţi voi de mine, ci poate eu scap de câţiva dintre voi!”. Să nu dezarmăm, să nu disperăm, obiectivele pe care le avem acum nu ar trebui să ţină de acest sezon, chiar dacă mai e un trofeu în joc. Vedem acum Durerea întreagă, este Pan Durere, fiindcă Prin Durere vom ieşi din nou la lumină. Poate că vom sparge chiar şi Cupa, dar să ieşim din asta cu un plan temeinic de a cuceri în schimb, pe termen mediu şi lung, un întreg serviciu complet de Cupe!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Va spun eu cine a adus echipa in situatia…arbitrajele. Acolo e toata vina, acolo a fost demisia lui Andone(vezi meciurile din tur cu Iasi Panduri etc) cand arbitri ne au furat plus arbitrajele din retur..bataie de joc.

    Apreciază

  2. Si o sa inotam in continuare in noroiul ligii intai. Nimic serios, pe termen lung… Nu ca mi-as dori un Pustai la CFR, dar as vrea sa vad totusi un antrenor bun, care sa stea macar doua sezoane la noi, fara ca echipa sa aiba mai mult perioade negre decat albe.

    Apreciază

  3. Nu prea m-au impresionat actorii din capitală. Nici Dobitoceanu, nici Hapciu sau Mătase, dar nici oponenţii. Exceptând brichetele, pet-urile ş.a.m.d., un meci tern, plictisitor.

    Apreciază

    • Nu e nimic. O sa-i faca presa magistrali, imperiali, acum ca si Mourinho ramine la Real o sa ii dea transferati acolo sa plinga ronaldo si Özil din tribuna. Nici acolo lucrurile nu sunt roz chit ca sunt pe val. Deja rasufla prin presa ca sunt jucatori care asteapta in liniste sa li se termine contractele si sa plece liberi in 2014 – asa ca ori se va strica atmosfera cu presiune sa prelungeasca, ori vor trebui sa ii vinda ieftin ca sa mai obina ceva.

      Apreciază

  4. De cand a plecat Trica de la CFR nu am mai avut un mijlocas de profilul lui ,nici Peralta nici DeZerbi nu l-au putut inlocui cu real succes si chiar daca uneori disparea minute bune din joc , ii erau suficiente 10 min. pt. a-si arata clasa. Ca antrenor , ii doresc sa-i ajunga cele 90 de min. pt. a ne arata ca e la fel de bun ca tactician precum a fost ca jucator.Totusi ,ramane un mister.Traiasca Mister Trica !:)

    Apreciază

  5. E o improvizatie OK, parerea mea 🙂 ––- La cata mare tactica este in Liga 1 e suficient pe termen scurt si/sau mediu ca cineva sa-i preseze pe adormitii din lotul mare si echilbrat valoric la testicoaie….. Macar o sa vedem ceva mite si poate si o tzaruca de circus…. –– Imi aduc aminte de o poanta din anii ’70, secolul trecut, ca asta inca nu a ajuns acolo (inca!!!): Liverpool a avut o serie de n (sa zicem 8) meciuri in care nu a marcat…Un suporter intarzie la meci, cand sa urce scarile mari urale pe stadion…Alearga si intreaba: Am marcat??? Raspuns: Nu, dar noi ne bucuram si pentru un corner!….. Am lansat ideea volumului de amintiri/poante de la adevaratii amatori din anii ’70-’80….silenzio stampa…. desi era o idee buna (tot parerea mea!)…

    Apreciază

  6. Trica a semnat pe un an si 2 luni. Daca nu se pune problema unui antrenor cu experienta din vara, inseamna ca nu se vor aduce nici jucatori mai de Doamne-ajuta.

    Apreciază

  7. Acum s-a lamurit treaba cu „next level”. S-a terminat. Conducerea a ales tactica duelarii cu adversarii mai putin pe teren si mai mult prin scandalurile de dupa jocuri. Il voi sustine pe Trica cat timp nu se va cobori la manelismul celor din capitala, desi sperantele sunt mici. Decat mostre de caractere precum cele la derbiurile lor de traditie mai bine renunt.

    Apreciază

  8. Am terminat articolul sambata dimineata si am plecat la munte, la o intrunire a firmei la care lucrez. Avusesem parte de suficient CFR. Vestea cu Trica antrenor am primit-o acolo, prin sms. Raspunsul meu instant a fost „Jalnica veste mi-ai dat”. Din toate punctele de vedere condamn decizia luata. Inlocuirea lui Paulo Sergio este inca un act al imaturitatii clubului, iar comunicarea a fost aberanta, dezvaluind clar sursa tuturor problemelor. Toata vina aruncata pe jucatori, dar antrenorul este cel schimbat. Care e logica? Logica lasitatii de a-si lua macar o data o urma de responsabilitate. S-a dovedit acum ca Paszkany e ca un copil cu o jucarie, lipseste cu desavarsire orice firmitura de rabdare, sufera de problema pe care o cam au toti oamenii de afaceri ai tranzitiei romanesti: totul sa se faca peste noapte. Muresan este doar un „yesman” al patronului, iar in cazul acesta orice atu al antrenorului devine nul. Mi-ar fi placut sa ne asumam suferinta, sa-i facem pe jucatori sa plateasca (daca tot ii numim pe ei vinovati) si apoi sa vedem ce poate construi antrenorul. Atunci cand vom avea antrenor-manager, unul care sa se ocupe si de transferuri nu doar de combinari de solutii cu aproape toate variabilele proaste, atunci sa-l tragem pe el la raspundere. Pana atunci eu vad ca din cele 8 meciuri fara victorie in 7 putem vorbi despre greseli de arbitraj, ca in macar 4-5 am fost clar mai buni decat adversarul (iar asta s-a obtinut in principal prin asezarea in teren) si ca in absolut toate meciurile putem vorbi despre macar 2 sau 3 jucatori care au fost invizibili, la un nivel jignitor pentru notiunea de fotbalist profesionist. Da, faca-se voia lor, faca-se voia conducerii. Se schimba antrenorul, probabil va urma o perioada de revigorare (chiar si o victorie in Cupa), dar pe termen lung este o greseala cam de nivelul celei din momentul numirii lui Cartu. Da, Trica e un simbol ceferist, insa atat. Nimic din comportamentul lui nu e demn de ceea ce suntem noi, de felul moderat, civilizat in care comunica Paulo Sergio. Da, Trica va fi pe gustul presei, le va furniza subiecte…scandal, va face ca CFR-ul sa fie auzit, insa in modul cel mai inadecvat pentru noi, va indeparta notiunea de bun simt. Suntem ardeleni si ne vom comporta, s-o spun pe sleau, ca oltenii.
    –––
    Dupa cum vedeti, n-am zis nimic despre capacitatea de antrenor a sa. Mi-e indiferenta, pur si simplu. Stiu ca e un caracter dificil, ca se vrea sa fie un fel de bici peste vestiar. Exact Cartu! V-a placut cum s-a sfarsit acel moment, cum ne-am facut de rusine? Ei bine, cu Trica avem sansa ca in final sa fie de 2 ori mai rau, mai ales ca e mai necopt, ca e mai orgolios si ca are ambitia/incapatanarea de a reusi cu CFR cu orice pret – un astfel de om e periculos cand nu-i ies retetele. Prima parte va fi frumoasa, lapte si miere, probabil pana la vara ar putea curge laudele. Apoi avem 2 variante: fie lucrurile o iau in jos, ne anulam sansa la ritmul asta de victorii in campionat din 2 in 2 ani, fie se va dovedi un Reghecampf, va face o performanta vremelnica, dar va fi un mare dezgust prin comportamentul sau pentru toti cei care vedem in CFR mai mult decat un club de fotbal…romanesc. Sincer, va spun, imi vine sa ma opresc din scris (si chiar si din urmarit meciurile).

    Apreciază

    • S-o fi speriat rau Paszkany ca retrogradam, de a luat asa o decizie. Altfel chiar nu vad diferenta intre a termina campionatul pe locul 13-14 sau 5-6… Dar cine uita istoria, merita sa i se repete…

      Apreciază

    • De obicei sunt de acord cu ceea ce scrii, si postari, dar sa criticam pe cineva inainte sa vedem ce poate, sau ce va face, cum se va purta,…. cu acest aspect nu pot fi de acord. Ok si eu zic ca trebuia sa se continue cu PS, dar asta nu inseamna ca decizia nu ar fi corecta(vezi rezultate), sau ca Trica va fi Cartu 2. Ok din nou este oltean, ei au alt temperament decat noi, dar poate a invatat ceva din patania Cartu, poate i sa explicat ce si cum merge la CFR. Sa nu uitam cand erau antrenori mai „guralivi” care mai criticau arbitrajul nu eram furati in halul acesta, deci poate fi un avantaj. Eu zic sa-i dam o sansa si sa criticam dupa, daca merita. Principalul lucru pe care ar trebui sa-l facem este sustinerea echipei de aceea zic la sfarsit un hai CFR si la bine si la greu.

      Apreciază

      • Urmareste-i primele declaratii sforaitoare si contrastul dureros (pentru noi) dintre el si Paulo Sergio. Nu e chiar atat de greu de citit tipologia umana, iar pentru asta nu trebuie sa-l vezi si antrenand. Parerea mea personala este ca Trica va fi un fel de Minteuan (poate chiar Hagi, ca sa pastram proportiile pentru noi) combinat cu un Cartu. Ar fi grozav sa ma insel… Priveste totusi locul pe care se afla Juventus Bucuresti in divizia a III-a…

        Apreciază

      • e o adevatata „lovitura” sa aduci la echipa campioana(care cica va ataca iar titlul compionatul viitor) un antrenor din liga a 3-a… ca doar oricine merita o sansa. Eu zic ca si jucatorii din aceeasi liga ar merita o sansa, deci eu spun sa fie adusi la CFR…

        Apreciază

        • Consider absolut fireasca logica lui Paszkany. Sergio era terminat, niciun alt antrenor al CFR-ului din era Paszkany nu a beneficiat de atata rabdare, dar a devenit clar ca lumina zilei, ca sub comanda acestui om echipa nu va mai fi in stare sa castige niciun meci in acest sezon.
          Asa macar avem o sansa, cat de mititica la cupa.
          Iar la vara cu siguranta va fi adus un antrenor de afara.

          Apreciază

            • Mda, și e singurul lot echilibrat non-valoric din țară. Oare cum de reușesc Grigoraș, Țălnar, Pustai și alții să scoată rezultate bune cu loturi la fel de proaste? Oare cum de reușește Petrolul (cu antrenori schimbați de la etapă la etapă) să joace fotbal? Străinii lor sunt mai buni decât străinii noștri? Or fi… Oare jucătorii noștri sunt cei mai proști din liga1 (nu pot crede așa ceva)? Echipa nu joacă nimic, asta se vede ușor. Și nu doar acum. Ci în fiecare al doilea an. E o vrajă oare? Da, ni s-au furat multe puncte, suntem împiedicați de arbitri să obținem rezultate. Dar, în același timp, suntem incapabili de a marca și de câștiga. Cine-i vinovat?

              Apreciază

            • fata de echipele de care spuni, noi avem ceva in plus: un patron care a trasat ca obiectiv evitarea unui loc de E.L. … ce demotivare mai mare iti trebuie pentru jucatori? Acel;asi lucru s-a intamplat si acum 2 ani…

              Apreciază

    • deci: trebuia gasit un tap ispasitor. Antrenorul cica e omul ala care antreneaza lotul pe care il face conducere(asa zicea A.P.). Lotul pe care il avea la dispozitie P.S. a fost unu aflat sub incidenta „alinierii petardelor”…ca doar conducerea a scapat in ultima perioada jucatorii valorosi, si cu pricepere de pirotehnisti au gasit inlocuitori… Dar desigur P.S. e vinovat ca nu a reusit sa faca din rahat bici… Eu zic sa uitati de titluri si cupe atata timp cat continua strategia „ieftin sau gratis”. De remarcat si declaratia conducerii ca ei fac lotul, antrenorul doar ii pregateste…. pentru ca tare imi pare asemanatoare cu comportamentul unui alt patron, care a ajuns sa se creada un fel de Mourinho, si echipa lui nu a avut rezultate atata timp cat el decidea tot la echipa…

      Apreciază

    • Subscriu. Vom avea show, circ. Fotbal putin desigur. Oricum e clar ca sefii nu au un plan serios, nu cred ca ulciorul cu titlul din 2 in 2 ani mai tine. Mai mult, cred ca vom out din joc si sezonul ce vine, chit ca ne vom mai intari in vara.

      Apreciază

  9. trica a declarat la conferinta ca il va folosi pe rui pedro in spatele varfurilor nu in spatele varfului si ca echipa va juca ofensiv. in spatele varfurilor cel mai probabil va fii in tr-un sistem 4-3-1-2. OARE CE SISTEM DE JOC VA ALEGE TRICA ?

    Apreciază

  10. Alaturi de interventia lui Albu, merita citita – neaparat ! – si articolul lui Chefere pe chefere tv . Din cele doua scrieri rezulta clar actuala stare de fapt, scrise succint si anticipate de vreo doi ani si de unii din noi, care am fost injurati focos de pupincuristii felcerului . Am avut , din pacate , dreptate, dar asta nu e o lauda, trebuia sa fii orb sau pupincurist calificat sa nu observi incotro se indreapa echipa .

    Apreciază

    • Ola Vass vezi ca nen’tu Arpike ii sef la CFR adicatelea el face/desface echipa si totodata imparte banutzii… nu nen’tu Muresan pe care vad ca ai facut o fixatie . Cat despre previziunile tale marete vezi ca intre timp CFR-ul a facut zece puncte in Ch League si a mai castigat un titlu (dar asta nu il aduna fiindca nu conteaza) k mestere ?

      Apreciază

  11. Hai sa nu mai cautam vinovati, ba Arpi, ba Muresan ba mai stiu eu cine. Trebuie sa acceptam situatia asa cum este, suntem intr-un punct mort din multe motive. Orice moneda are doua fete iar acum vedem costul sezonului din toamna – jucatori demotivati, frustrati ca n-au plecat sau ca nu apuca sa joace, incapacitate de automotivare, sindrom bagami-as pe motive de ‘curatenie de vara’ preanuntata samd. Tot raul spre bine- PS chiar daca nu mai antreneaza, daca vrea sa isi ia banii pina la vara trebuie sa stea la dispozitia clubului; 4-5 ponturi bune ca scouter si ne va ajuta suficient sezonul viitor din umbra. Oricit de bun a fost ca si personalitate trebuie sa vedem realitatea; rezultatele nu au fost de partea lui. Ce ne ramine pentru restul de 5 saptamini din sezon? In primul rind un hei rupism la cost minimal. bine ca macar nu au venit ‘specialisti’ de citeva etape gen Hizo, Flocea si alti cunoscuti ‘salvatori’. Nu cred ca Trica va sta si sezonul viitor , asa ca o ultima mobilizare cu un heirupism si ba pe-a ma-tii poate nu le strica unora din jucatori.

    Apreciază

  12. Am citit foarte atent atât postarea lui Alex, cât şi a lui Che (de care a pomenit vass bela), recunosc -sincer- că sunt de acord cu multe din aceste idei. Dar nu cu toate, şi nu cu pesimismul care emană din ambele „manifesturi”. Lucrurile sunt oarecum mai simple, din punctual meu de vedere, şi nu neapărat aşa tragice. Toate bubele trecutului „postmodernist” de zece ani al CFR-ului s-au spart exact acum, ca un rezultat oarecum previzibil / predictibil al unui management nu neapărat păgubos, ci mai degrabă prea „accelerat”. Am mai vorbit noi la un moment dat despre evoluţia mult prea rapidă a echipei (din „C” în „CL”, în doar 10 ani), sărind etape normale / naturale de acomodare pe treptele noi de evoluţie. Acest ritm de „crescendo forţat” poate fi normal în cazul unei afaceri oarecare , nu şi în fotbal. Practic asta poate fi considerat „greşeala” cea mare a conducerii (ca strategie în timp), forţarea permanent a unor culmi din ce în ce mai înalte, fără alinierea resurselor bugetare / manageriale de rigoare. Ca şi când am dezvolta o afacere minunată din credite bancare masive, neavând grijă să asigurăm o producţie constantă, la nivelul dobânzilor lunare…În schimb, acest risc a şi fost din start unul asumat (pe de o parte), şi a şi fost pe placul nostru (al spectatorilor, al ceferiştilor în general), pe de altă parte…Nu putem fi farizei, trebuie să recunoaştem că ne-am cam obişnuit şi noi cu frecvenţa asta năucitoare a titlurilor / cupelor castigate (prilej de frustrare maximă pentru adversari), am băgat şi noi conştiincios capul în nisip, n-am mai vrut să vedem lucrurile în evoluţie…Revin cu o altă observaţie : să ne rugăm să nu ajungem în situaţia şoricelului lui Daniel Keyes (Flori pentru Algernon)…Cam atâta pe segmentul managerial. A doua problemă este cea a spectatorilor. Fotbalul a ajuns să fie sportul rege al lumii datorită impactului enorm asupra unor mase imense de oameni, de toate categoriile, dar el nu poate fi conceput nicicând un sport al nobilimii (cum ar fi, să zicem, golful, tenisul, chiar rugby-ul,etc.), galeriile celebre ale lumii (care sunt şi cele mai numeroase) nu se compun -ca medie- din oameni extrem de sensibili şi inteligenţi, iar un ataşament necondiţionat (fanatic, dacă vreţi) vizavi de favoriţii tăi nu presupune prea multe lecturi de Kant, Kierkegaard, etc., dimpotrivă. Revenind la CFR şi rezumând : tot ce se întâmplă la noi este oarecum previzibil şi logic, dar nu putem vorbi nicicum de fatalitate, NICI VORBĂ !! Poate este nevoie de o mica perioadă de „relanti” după cursa asta nebună de 10 ani, poate conducerea şi-a dat seama şi ea de acest lucru, dar -din considerente de orgoliu şi de vanitate- nu mai poate „decreta” venirea acestei etape…Şi am ajuns practic la buba cea mare : la comunicare (din partea conducerii) către mediul exterior (către noi, spectatorii, în primul rând), aspect unde -am văzut acest lucru la un sondaj mai vechi- băieţii stau prost de tot. Dar nici aici nu e nimic ireparabil, lucrurile pot fi corectate. În final, câteva gânduri despre tematica demiterii lui PS : un adevărat gentleman, contrastând enorm cu mizeria din Liga 1, cu deprinderi reale de tactician (s-a văzut acest lucru în meciul cu Braga, când a avut în spate şi motivaţia jucătorilor), dar mai mult teoretician, mai degrabă scouter decât A1. Am un respect deosebit pentru el ca OM, dar în mizeria asta de campionat practic era condamnat la moarte, greşelile de arbitraj şi neşansa accelerând doar destinul lui. ÎŢI DORESC NUMAI BINE, PAULO SERGIO ŞI MULŢUMIM PENTRU TOT !! Am ajuns la Trică. Din punctual meu de vedere trebuie primit cu braţele deschise, trebuie ajutat, trebuie să i se acorde şi lui prezumţia de „nevinovăţie”, mai ales lui, care ne-a câştigat primul titlu, cel mai frumos (ca şi prima dragoste, dacă-mi aduc bine aminte…). Că va maneliza sau nu atmosfera din jurul echiei, asta chiar nu ştiu, dar vă spun sincer că după îndelungatele „tăceri catedrale” ale conducerii din 2013 parcă mi-era dor de un pic de ardei iute, de ceva expresii din popor pentru „readucerea” balerinelor noastre cu picioarele pe pământ. AŞADAR, SĂ NU DRAMATIZĂM, FRAŢILOR !! În campionatul din RO (cel puţin pentru un timp) nu putem presupune modele de management şi de pregătire ca în occident, aici ori te iei la trântă cu duşmanul (care este peste tot şi cu multe capete) chiar cu armele lui, ori eşti efectiv FRAIER, care s-a băgat într-un război care nu-i al lui. Îl susţin TOTAL pe Eugen : cel mai important lucru este să readucă spectatorii / fanii în tribunele din Gruia ! Asta este cel mai important ! Iar spectatorul -mediu!- din Gruia (şi de pretutindeni) poate fi „pus pe spate” cu lucruri simple : cu devotamentul jucătorilor dovedit meci de meci, cu atitudine în joc, cu răutate pozitivă, adică cu lucruri care pot fi câştigate şi în plan psihologic, şi pentru care nu este nevoie de un „lot echilibrat valoric”, este nevoie de cineva cu sânge în instalaţie, care să lupte ca o leoaică pentru acest grup aparent dezbinat şi adormit, care să lupte pentru culorile CFR-ului. HAI CFR !! SUCCES EUGEN !!

    Apreciază

  13. Inca acum multe luni (ma rog, nu foarte multe..) am zis ca PS e un antrenor OK, dar nu are ce cauta in mocirla din Romania, va face cariera intr-un (orice) campionat cinstit….. Aici l-a mancat mafia becaliota, care conduce FRF si liga…. Toate frustrarile provocate de ECHIPA (si nu de Ando!!!) in campionatul trecut au fost sparte in capul lui…. Dar, in acelasi timp un antrenor care „nu reuseste sa marcheze” victorios niciun gol in 4 luni – sa ma ierte D-zeu – trebuie sa plece….
    Trica are avantajul lipsei de raspundere si cel de a fi fost coleg cu cativa marcanti din lot, cum le-am zis prietenilor: el poate sa spuna la oricare jucator: ia mai du-te in p***a matii sau, daca e mai putin vinovat in p**a calului. PS nu putea si cred ca nici intins pe saltea nu ar fi spus asa ceva. Dar sa nu uitam ca fotbalistii de azi nu’s prea renumiti cu diplome de la Scoala populara de bune maniere”.. 🙂

    Apreciază

  14. Probabil Vasile Dancu putea ajunge la explicatiile tale facand un sondaj si publicand datele seci in cateva luni…….meritul tau Kiruj este ca ai reusit intrun articol scurt(de-o dupa amiaza) si la obiect sa surprinzi fenomenul CFRului in ultimii ani si cauzele unui recul evident in acest inceput de an.Personal inclin sa cred ca toate insuccesele din acest retur(nu voi include si jocurile din EL) au cauze complexe……-plecarile lui Sougou si Bastos(deosebit de importante),
    -o atmosfera improprie pentru performanta,
    -neintegrarea jucatorilor veniti in iarna(si aici ma gandesc in primul rand la Maah care trebuia sa-l inlocuiasca pe Sougou)
    -arbitrajele catastrofale.De cand urmaresc fenomenul nu am vazut o echipa sa aiba atatea greseli capitale.Si aici nu ma gandesc la auturile care n-i le imputau „odihnitii”.Ma gandesc la penaltyuri neacordate,goluri primite din ofsaid si mai ales maniera subiectiva si la sange de care am avut parte.Nu mai departe de ultima partida cu greseli capitale care si-au indeplinit scopul in final……..pentru ca mi-e greu sa cred ca aceste greseli sunt intamplatoare!Calculul probabilistic nu poate sa dea impotriva CFRului greseala capitala in fiecare etapa,iar in cazul celorlalte animale(oi,caini,lupi,capre chiar si pinguini) niciuna…….si aici imi reamintesc faza de asta vara din supercupa romaniei cand Craciunescu(in fata tuturor arbitrilor facea galerie dinamo…….explicatia lui chiar nu mai are relevanta)
    Cat despre venirea lui Trica sper sa fie de bun augur…….este tipul de om care poate sa intretina o atmosfera in vestiar pe care sa se faca performanta.Cat despre ideea preconceputa ca este oltean ,voi spune doar ca prefer un Trica cfrist pana-n maduva oaselor decat un ardelean bashit.Si daca vreti exemple despre astfel de ardeleni uitati-va pe fereastra,cititi si voi un ziar sau mai rau deschideti o discutie……
    O partida se castiga mai ales cu inima…….ar trebui ca toti care se cred cfristi sa sustina in aceste momente eforturile echipei si intro scurta perioada sa ne revina zambetul.

    Apreciază

  15. Pentru mine Paulo Sergio a fost ,ca si Maurizio Trombetta,un meserias onest,un bun tactician ,un adevarat gentleman si un OM deosebit.Deloc intamplatoare vorbele frumoase ale lui Piccolo si ale lui Muri la adresa sa.A fost gasit tapul ispasitor de catre un patron tot mai lacom ,tot mai putin pasionat si dedicat echipei,care a involuat teribil in ultima vreme .Pacat ca dupa ce a construit cu bani ,migala si inteligenta un club cu care a obtinut rezultate remarcabile ,prin felul in care il conduce iin ultimul timp il condamna la dezintegrare…Iuliu Muresan este tot mai mult doar un angajat ( si tot mai putin sfatuitor si prieten) care a incercat sa- l apere pe PS.Jucatorii ,( in marea lor majoritate)nu au valoarea si mentalitatea necesara pt. repeta performantele sezoanelor trecute.Ei sunt principalii responsabili de rezultatele proaste.Arbitrii ne-au lucrat ca de obicei pe fata,meci de meci, profitand de lipsa de reactie si strategie din acest punct de vedere a conducerii.La despartire ,sa- i multumim lui Paulo Sergio pt.meciurile istorice cu Braga si MU ,sa- i dorim mult succes in continuare si sa speram ca vom mai colabora in viitor sub o forma sau alta.Trica ? A fost un jucator important la primul titlu,poate aduce un pic de mobilizare si rautate pozitiva,dar din pacate nu poate reprezenta ( din nici un punct de vedere )o solutie de la vara incolo.Marti voi fi din nou pe stadion,curios sa vad daca echipa va avea o reactie sau daca e in moarte clinica.Indiferent de rezultat e nevoie de o restructurare masiva a lotului la vara.Asta stie cu siguranta si AP ,intrebarea este cat va investi din cele peste 30 de milioane incasate in acest sezon,pt.ca petardele ieftine care pocnesc cel mult odata nu pot rivaliza cu artificierii care costa,dar care la sfarsitul sezonului iti asigura adevaratul foc de artificii al victoriei .

    Apreciază

    • < unitar: Cred ca si Paszkany si Iuliu Muresan stiu ce fac, ca doar nu se ocupa doar ca hobby de CFR…PS nu era de Romanica….din echipa asta, care e cum e sa vezi ce scoate prin mobilizare "olteanul"…… Nu tot calculati ci n-zeci de milioane luate de la Ioropa…cheltuielile zilnice sunt mari (salarii, taxe, impozite /doar impozitul pe teren si stadion cred ca e vr'un milion de ioroi/, chirii, promovare, etc) si pentru a fi la rand cu astea pe termen mediu trebuie sa dramuiesti banii castigati….
      Proiectul CFR va supravietui, chiar daca miticii vor face "infract"…..ca infractorii nu fac infarct…

      Apreciază

  16. haideti sa nu ii taiem elanul din start acestui tanar antrenor. ati vazut, a venit la noi cu intentii bune si serioase sa mai salveze ceva din mocirla in care am intrat.nu avem noi de unde sa stim daca va avea rezultate sau nu, plus ca nu depinde totul de el ci de jucatori, ati vazut ce au facut si cu paulo sergio. pentru acest sezon si acest retur eu zic sa ne multumim daca trica va castiga cupa, ajunge pentru noi si daca nu va avea nu stiu ce rezultate in campionat. si daca nu va castiga cupa si nu va avea rezultate asta e, o sa aducem un antrenor strain din italia sau portugalia cel mai probabil. sa stam un pic si sa asteptam sa vedem ce stie ca si antrenor!

    Apreciază

  17. Modelul meu de antrenor e cel care sta cu bombeurile de la pantofi pe linia proaspar depusa cu var din fata bancii de rezerve 95min/meci, si ii lauda sau cearta mereu pe jucatori din 10 in 10 secunde. Un om care nu-i slabeste deloc pe actorii din teren ii biciuieste de pe margine iar la final sa vina demn la fiecare interviu de dupa meci cu o voce ragusita si sa se descarce dupa victorie sau sa recunoasca superioritatea adversarului dupa caz. Trimitere la Contra, Reghe, nebunu ala de la Bilbao, Simeone, chiar si Hizo in zilele bune, Andone, Talnar, Dan Petrescu, Bergodi, Dorinel…

    Apreciază

  18. Cativa dintre voi sunteti culmea!nu va convine absolut nimic!PS are rezultate varza,dar il facem antrenor din vorbe, pe care cred ca nici voi nu le intelegeti,facem scheme,tactici,analize psihologice,Ilie Dumitrescu e o gluma fata de cum vedeti voi cum ar trebui jucat!Voi chiar va luati in serios?!Altul e scelerat,cred ca face chef cand pierde CFR-ul!Unul are atitudine talibana si vede
    numai conspiratii ,noi jucam cel mai bun fotbal din Liga1,arbitrii ne fura,Liga ,FRF,Ophrah si Uri Geller!Exista o atitudine pe care eu nu o inteleg,specica ,credeam eu,miticilor,prin care negi evidenta,nu conteaza ca nu stim centra,pasa etc,de ,,.vina” nu sunt echipele care fac asta si ne tavalesc ci altii,planetele,corpusculii Ruffini si Ghollum!Cel care a castigat doua campionate a fost
    trimis dupa tigari in modul cel mai abject si facut praf si aici,dar ia spuneti voi dumitrestilor,ce conteaza pana la urma,spoiala de posibil bun antrenor (de care n-a auzit nici Teufel)sau ce a realizat Andone?Ca voi le stiti toate!Peste 10 ani vom discuta de aceste campionate! Asa ca,
    lasati-o balta cu PS!Si in ciuda a tot ce credeti despre Trica,eu ii doresc sa castige cupa,sa reanimeze echipa asta de zombies si sa arate ca o echipa campioana ,nu una de trepanati!

    Apreciază

    • Incearca sa privesti problema si dintr-un alt unghi. Da, PS nu a avut rezultate in 2013, dar oare din ce motive? Slab meserias? Nu stiu, dar ma intreb, Piccolo (banuiesc ca el stie ce vorbeste) de ce nu a facut aceleasi complimente si antrenorilor de dinaintea lui Paolo Sergio? In toamna cum de s-a priceput, ca, in afara de meciurile de-acasa cu Astra si Galata, nu au fost probleme? Apoi, pur si simplu a fost lasat in curu’ gol. Jucatorii determinanti din ofensiva au fost vanduti, Cadu si norocul suspendati, greseli decisive de arbitraj contra noastra in 7 meciuri cat pentru 2 campionate. Ca n-o sa aflam niciodata, conducerea ce i-a cerut pentru acest retur, ce i-a promis pentru la vara (nu ma refer la contract, ci la reconstructie)? Da, altii au fost demisi pentru mult mai putin, dar de ce a trebuit sa se intample, iar, acelasi lucru, ca un antrenor sa fie confirmat cu mare tam-tam in functie, apoi demis. Nu inteleg, declaratiile astea nu pot fi facute cumva mai altfel? Nu-i mai normal sa spui ceva de genul “da, dom’le, il vrem pe Paolo Sergio si din vara, dar sa nu aiba 9 meciuri consecutive fara victorie in primavara, ca altfel il belim”? De ce trebuie demonstrat periodic prin declaratii de presa ca n-ai deloc cuvant?

      Apreciază

      • Asta cu lipsa de cuvant e doar pentru cei care nu cunosc CFR-ul, cei care il cunosc deja stiu ca atunci cand te confirma conducerea, esti deja pe faras, iar cand deja te confirma si jucatorii, in special Cadu, deja poti sa iti impachetezi hainele… De asemenea cand dai pe orice canal de sport si il vezi pe I.M., atunci sigur CFR-il trece printr-o perioada buna, cand acesta e de negasit, CFR-ul trece printr-o perioada prosta(pentru care desigur el nu are nici o responsabilitate, antrenorul e de vina…). Cand A.P. iese si promite aducerea de jucatori valorosi, atunci inseamna ca vom avea un lot „numeros si echilibrat valori”, iar cand anunta „curatenii” inseamna ca iar vor fi vanduti jucatorii valorosi… Deci nu e vorba ca nu se tin de cuvant, ei doar vorbesc codat… :))))

        Apreciază

    • Daca privim ingust pe rezultate, da, Paulo Sergio a avut rezultate „varza”. Totusi, hai sa panoramam putin: am jucat 8 meciuri (+2 europene) si cred ca in macar 5-6 cazuri putem spune raspicat ca am fost mai buni decat adversarii si poate am fi meritat sa castigam (da, chiar si asa, jucand lamentabil). Cate ocazii de a marca a avut CFR-ul in cele 8 meciuri de campionat? 20-25? Cate goluri? 4? Pe vremea lui Andone se dadeau cam 1 gol din 2-3 ocazii, iar pentru asta nu mai putem, cred, vorbi despre antrenor vinovat. Nu pot spune ca a fost un complot al jucatorilor, pur si simplu exista astfel de situatii in viata unei echipe cand nimic nu merge. Dar, de regula, a indura o astfel de seceta (atunci cand ai motive sa faci asta) este rasplatit pe termen lung. Din cate stiu, toti antrenorii legendari ai unor cluburi, cei care au stat 5-10 ani pe bancile tehnice, au inceput astfel, cu o perioada neagra. Care erau motivele pentru a-i face acest favor lui Paulo Sergio si nu altuia? Uitam repede victoriile din toamna, atunci cand toti credeam ca urma declinul european, cu CFR-ul stingandu-se ca o lumanare. Paulo Sergio a avut tactici inedite atunci, victoria cu Braga poate fi pusa la manual, iar cea de la Manchester…s-o mai amintim? Paulo Sergio ne onora prin felul in care comunica (sau comporta), prin felul in care potenta imaginea clubului. Si, nu in ultimul rand, ma voi referi si la opiniile jucatorilor. Doar despre Mandorlini l-am mai auzit pe Piccolo spunand asemenea vorbe, atatea elogii. Acolo era si fratia italiana, aici insa cred ca era pur si simplu respectul pentru un profesionist adevarat. Tocmai fiindca stiu profesionalismul lui Piccolo, respectul pentru inteligenta in joc, aprecierea pentru tactica, tind sa-i dau pe deplin crezare, asta dincolo de logica de joc pe care i-am remarcat-o intotdeauna. Paulo Sergio insa acum este istorie, ca si Uhrin la vremea sau Mandorlini, antrenorii pe care i-am apreciat cel mai mult. Mereu ne vom intreba daca nu ne-am pripit cu ei, daca nu am fi putut avea un proiect de durata pornind de la ei.

      Apreciază

      • Hai că prea îl umflaţi pe Sergio. A avut o singură victorie mare la CFR: 3-1 cu Braga. Ala cu Manchester a avut miză doar pentru noi, ei au jucat un amical. În rest, un procentaj ruşinos de victorii, comparbil cu perioada Minteauan.
        Dar haideţi să vedem ce rezultate a avut marele Sergio în trecut. A, a luat Cupa Scoţiei cu Hearts. Bravo. În rest: 42% din meciuri câştigate cu Hearts (locul 5), 64% victorii cu Sporting (locul 3). Ceea ce înseamnă că omul a avut rezultate constante când a avut un lot valoros la dispoziţie (Hearts 19 milioane, Sporting 128 milioane în perioada Sergio).
        Recunosc, că după Braga am făcut şi eu aceaşi eroare ca şi în cazul lui Trombetta, crezîndu-l mare antrenor. Adevărata sa valoare s-a văzut însă în acest an. De fapt a fost doar efectul pe moment al schimbării anternorului.
        Cu Trică …dumnezeul cu mila. Poate-poate va ieşi ceva pe moment şi luăm cupa. Cu Sergio cu siguranţă nu aveam speranţe.
        Vom vedea. Poate la Juventus Colentina a avut un lot de petarde. Sau doar o serie mai puţin norocoasă, ca toţi antrenorii mari, nu-i aşa.

        Apreciază

  19. Cat despre Trica, stiu ca pare hazardat sa vorbim inainte sa-l vedem la lucru. Sigur ca e mare ceferist, sigur ca vrea binele clubului (si al sau, evident), sigur ca e o intoarcere de 180 de grade fata de ceea ce am avut pana acum, DAR… Ce antrenor nu vrea, oare, binele clubului, cine nu-si doreste sa aiba performante? Cine nu cauta o apropiere de suporteri, de jucatori, de conducatori? Intoarcerea cu 180 de grade nu inseamna mare lucru. Mereu cand am schimbat antrenorii, pentru o perioada am avut rezultate, de parca s-ar fi rezolvat toate problemele din lume. Apoi sinusoida si-a urmat menirea… Ca e total diferit de Paulo Sergio, asta numai bine nu este. Da, va face spectacol (circ) pe gazon, in presa, in vestiar, dar asta e tocmai lucrul pe care nu mi-l doresc. CFR-ul trebuie sa fie altfel decat celelalte cluburi, trebuie sa fim civilizati pana la capat, indiferent de cum ne privesc cei din jur. Ce prevad cu Trica? Rezultate bune timp de 6-7 saptamani, apoi declin. Maxim Cupa castigata, dar daca se va intampla asta ma astept sa fie compromis startul sezonului urmator. Sigur, Trica poate fi un Reghencampf pentru noi, dar cu toate rezultatele pe care le-ar aduce, un asemenea model de antrenor ar umbri toata bucuria pe care succesele ar putea-o da. Nu imi imaginez ca Trica se va transforma dupa tipicul CFR-ului, ma astept sa fie mereu acelasi care a fost in momentul descalecarii. Cat despre priceperea lui la antrenorat, in acest moment, priviti locul ocupat de Juventus Bucuresti acum, in divizia a III-a. Nici Minteuan nu l-ar invidia…

    Apreciază

    • Albule, mie imi este clar ca povestea asta cu un an si doua luni contract pentru Trica e vrajeala. Am asa o presimtire ca exista deja o intelegere din vara cu un nou antrenor, deci Trica poate sa obtina victorii in 100% din meciuri, banuiesc ca stie acest lucru, dar si astea doua luni sunt un cadou fantastic pentru el, a intrat in circuitul antrenorilor de prima liga. Eu mi-as dori sa n-am dreptate, si sa nu ai nici tu, iar Trica sa demonstreze ca este un foarte bun meserias, ca nu intra in mocirla declaratiilor si conflictelor si ii doresc sa nu fie confirmat niciodata in functie de catre Paszkany.

      Apreciază

      • În mod cert angajamentul real este pe 2 luni, asta ştie şi Trică, şi da, ai mare dreptate, aceste 2 luni la echipa (încă) campioană reprezintă o promovare extraordinară pentru el, foarte mulţi chiar ar fi dispuşi să plătească ei ceva conducerii să fie aduşi pe 2 luni „de promovare”…:) În opinia mea există deja discuţii cu un antrenor pt. vară, cât despre Trică, depinde doar de el cât va profita din şansa asta enormă ce i s-a ivit în cale…El va ieşi în câştig, oricum, zic eu, va primi mai uşor contracte din vară (chiar în Liga 1), a reuşit practic să sară peste multe trepte intermediare (obligatorii) de antrenorat (aşa cum şi CFR-ul a sărit câteva trepte de evoluţie ajungând mult prea repede din „C” în „CL”, zic eu…). În acest moment eu nu am nicio aşteptare deosebită nici de la Trică, nici de la echipă, doar să mă „consoleze” cu cât mai multe victorii (că deja râd şi nepoţii mei de neputinţa CFR-ului meu drag…), iar dacă va reuşi să ne aducă Cupa şi vom învânge şi Stâna+Insolvenţa (ca bonus), atunci totu-i perfect pentru mine…:)) HAI CFR !! Succes Eugen !!

        Apreciază

  20. Pentru mine este deranjant si modul in care a fost numit: se enerveaza AP in min 70 al meciului, isi aduce aminte ca Trica a declarat cu 2 zile in urma ca doreste sa antreneze CFR-ul in viitor si il suna pe loc sa-i faca o mare bucurie inainte de culcare. Tipic Porumboiu, Niculae, absolut nici o diferenta. Lipsa totala de profesionism. Intelegeam daca era pus initial ca antrenor secund, eventual principal la echipa a 2-a timp de 1 an si apoi sa i se ofere o sansa la prima echipa. Conducerea nu vrea sa-si asume responsabilitatea unor decizii adevarate, cum ar fi rezilieri de contracte si atunci problemele vor continua. Pe Trica il respect pt ce a facut la CFR ca jucator si il voi sustine cat timp nu va iesi in decor, dar trebuie sa fii cel putin naiv sa crezi ca un antrenor amator va face performanta pe termen mediu-lung la o echipa cu obiective precum CFR. Intrebam la inceputul anului aici care este strategia clubului? Acum am primit raspunsul: nu exista nici una. Conducerea si-a atins nivelul maxim de competenta in formula actuala. O spun cu tristete, fiind unul care l-a apreciat pe AP deoarece in majoritatea situatiilor as fi procedat la fel.

    Apreciază

  21. Din păcate CFR e varză la ora asta pe toate liniile (jucători, antrenori, management). E o sizuaţie pe care critikacii au anticipat-o din iarnă. Ce e mai grav e atitudinea managementului, nu văd nici o strategie şi viziune la club. Se lucrează la plezneală în ultima perioadă, modul în care a fost numit PS a fost unul total neprofesionist (a fost adus cea mai râmas nevândut pe tarabă) şi rezultatele s-au văzut. S-au vândut cei mai buni jucători şi s-au adus nulităţi. Pregătirea de iarnă a fost un eşec total. Rezultatul cu Astra e previzibil (nu ne facem iluzii) şi oricum dăm apoi de Petrolul (sprijinită actual de federaţie) – în privinţa Cupei e clar. Vom ajunge în curând în subsolul clasamentului. Am ajuns mai rău ca U sau Rapid, nu suntem în stare să batem pe nimeni. La starea în care a ajuns acum echipa doar cu slujbe mai poate fi îndreptat ceva. Aş mai spune că o bătaie bună aplicată jucătorilor nu ar strica, dar cred totuşi că bătaia o merită în primul rând conducerea clubului – nu e permis ca la banii care au intrat în club în acest an să ai un lot atât de slab. Echipa joacă tot mai prost de la meci la meci – unde vom ajunge ? Nici un antrenor nu poate să facă ceva cu acest lot. Cu toate acestea PS nu m-a impresionat niciodată.

    Apreciază

    • “E o sizuaţie pe care critikacii au anticipat-o din iarnă” – asta-i tare de tot. 🙂 Pai, asa-i normal, cand nu merge nimic la echipa, critikacii anticipeaza corect, iar in cazul performantelor aplaudacii. 🙂

      Apreciază

  22. Jus de mentosan!………Unde a stat vr’un antrenor fara victori (si aproape si gol marcat in lume?)…..Hai sa fim (fiti) seriosi…..PS, da…poate fi unul bun, dar pe antrenor il califica REZULTATELE…ni opiniile de la tribuna noastra, gsp.ro, sport.ro…sau orice altceva… Sa fim intelesi: fotbalul de acuma e un show din care unii castiga, altii pierd….de regula pierd ….. hai, ca nu spun…. ––- Cred si Vreau ca CFR sa fie si in viitor prima linie!!! Na!

    Apreciază

  23. Am scris cu cateva luni in urma despre haosul de la echipa. Ne place sau nu la instaurarea acestei situatii a participat si PS. Au fost momente importante cand a gafat lamentabil, ba mai mult n-a invatat nimic din greseli, totul culminand in dubla cu Inter. O prostie de nedescris, gaselnita Sepsi la mijloc in fata lui Rada, o tactica super secretizata cu 9 jucatori defensivi… Returul la fel ! Despre folosirea lui Hora, meciurile pierdute in fata unor anonimi, egaluri cu echipe aflate la retrogradare, in insolvente, neplatiti cu lunile nici nu mai are rost sa amintim. Trebuia demis cu mult mai devreme, asta-i un antrenor mai slab decat Minteoan, poate o idee peste Cartu. S-a vrut o tactica bazata pe combinatii, posesie, presing avansat, presiune constanta cu liniile cat mai sus, dar sa nu vezi ca n-ai lotul format pentru asa ceva trebuie sa fi foarte naiv. Trebuia o schimbare fara discutii, macar pastram niste sanse minuscule in Cupa, nu cred ca Trica era omul potrivit, dar mai bine el decat PS.

    Apreciază

    • Uiti un lucru, apropo de dubla cu Inter. In prima repriza de la Milano, CFR-ul a jucat mai mult decat curajos, a dat tonul in multe momente, ca o echipa mare. In retur, in primul sfert de ora, din nou, CFR-ul parea stapana pe joc, pana la accidentarea lui Muresan, elementul central al intregii tactici. Paulo Sergio a stiut foarte bine atunci ca nu poate sta la contraatac (ca in meciurile din grupa), ca un gol in deplasare ar fi fost esential, iar in retur, a incercat sa repare ce se mai putea. Scorurile spun ceva insa desfasurarea meciurilor arata cu totul altceva.

      Apreciază

      • Fiecare antrenor are momente de glorie, asa cum si PS a avut. N-am sa uit niciodata victoria cu Braga, o lectie de fotbal si nici incredibila surpriza de pe Old Trafford. Referitor la Inter, daca stia ca nu poate sta pe contraatac atunci nu introduci 9 jucatori defensivi, sigur poti sa ataci si cu ei, dar n-ai nici o sansa. De ex. si Sepsi a avut vreo 2 ocazii bune de a inscrie…

        Apreciază

    • Nici nu concep sa nu invingem azi, acum ca am schimbat si antrenorul. Din experienta cu Andone si numirea lui, echipa asta se poate antrena chiar si singura!

      Apreciază

  24. Au vrut suporterii sange de antrenor, s-a oferit. Ce aveam de pierdut daca asteptam finalul sezonului si apoi sa-i strangem mana lui PS? Singurul risc era sa ne alegem cu un antrenor pe termen mai lung, fara abilitati de spargere a bancilor elvetiene si subtilitati tactice gen „plm”. Schimbarea este o nedreptate si prin faptul ca s-a facut inaintea meciului de cupa, singurul care conta. Asa, am adus un antrenor de la care nu asteptam absolut nimic, dar suntem multumiti pe moment ca am pus umarul la mazilirea unui om care era in stare sa-si asume greselile si sa raspunda pt ele. Stie cineva de cati ani a avut nevoie Ferguson pana sa ia titlul cu ManUnited? Inca 2 luni rabdare la CFR? Imposibil!

    Apreciază

    • Cu trei zile inainte de demitere: Adrian Anca crede că Paulo Sergio va pleca de la CFR: „Cunoscându-i pe șefii din Gruia, acesta nu prinde noul sezon pe bancă”. Apoi, nu-i sigur ca cupa conteaza. Implica participarea in EL. 🙂

      Apreciază

  25. Subiectivismul nu aduce niciun plus……..nici chiar aici pe Tribuna unde mai chibitzam despre fotbal.Daca nu ne stabilim niste repere obiective ne vom juca cu cuvintele si afirmatii fara argumentatie solida.
    Spunea cineva ca Mandorlini a fost cel mai bun……..a adus un titlu in vitrina clubului.Sunt multe de discutat.Nu voi uita ca in timpul mandatului lui, Muresan facea si tusa sa-i faca loc lui Bottone,sau Traore si Bud stateau in umbra lui Bjelanovic.Probabil Bjelanovic si daca mai descaleca odata in Gruia nu va realiza sezonul lui Bud.Acolo s-a si stins Bud……
    Cat despre Paolo Sergio pare ca este un om de tinuta si comportament ireprosabil,punct……..totusi suntem la CFR nu la scoala de balet si bune maniere.Ca a reusit nu stiu ce dispunere in teren,posesie(n-am vazut-o) si lucreaza mult la tactica este alta discutie.Cel mai deranjant lucru a fost schimbarea postului la Sepsi si Camora.Cel putin Camora a disparut din peisaj dupa acele incercari incununate cu zero realizari.Dar deja incep sa-mi depasesc conditia si sa-i pun la indoiala profesionalismul,ceea ce nu-i normal.Ca suporter insa pot sa fiu total nemultumit de senzatia de impotenta de la echipa pe care el trebuia s-o gestioneze…….
    Cand un fost mare jucator intra in antrenorat nu cred ca este strain de fenomen.Ca antrenor nu cred ca esti pus in postura sa dai regulat examene test……..masura valorii tale o dai in fiecare saptamana la ora jocului ,prin curajul de a schimba niste jucatori,prin inspiratia ta si prin modul in care gestionezi atmosfera din vestiar.Credeti ca Dinu nu avea competenta in ale antrenoratului?N-a reusit la nationala cu generatia de aur,iar la echipa de club n-a rupt gura targului.
    Spunea inainte de revolutie Lucescu cel batran „un antrenor este atat de bun ca si propriile rezultate”
    Deci asta trebuie sa urmarim la Trica,rezultatele……..restul este barfa.

    Apreciază

  26. Haideti ca incepem sa devenim ridicoli. Ba a fost PS cel mai tare antrenor chit ca rezultate nu s-au vazut, ba se aliniaza planetele impotriva noastra (cind am luat titluri cu ele aliniate pentru noi era OK), ba IM si Zamfir sunt niste nepriceputi ( cite titluri au si ce jucatori au adus/vindut ulterior uitam) samd. Muresan nu e bun ca nu-l inghite pe Andone care la rindul lui e ok ca are relatii subterane la luat trofee dar e antrnor la nivel de PLM, Mandorlini a fost nemaipomenit de bun dar si el avea vreo 40 de jucatori in lot si a antrenat echipa optimal pentru un campiont care sa inceapa in Septembrie (uitase ca e platit sa joace in Romania) samd. Orice antrenor isi alege meseria de buna voie si asumindu-si faptul ca e veriga slaba cind rezultatele nu se arata. Daca semneaza un contract ca prostul fara sa se acopere prin diverse clauze de acest risc e problema lui, nimeni nu-l obliga sa faca asta.

    Apreciază

  27. Din cate stiu, pana acum doar pentru Andone s-a organizat conferinta de presa la demitere. Paulo Sergio este al doilea la care demiterea este insotita si de o conferinta de presa. Asta probabil e un semn de apreciere fata de activitatea acestuia (desi eu personal nu vad motivul pentru care ceilalti antrenori nu meritau o conferinta de presa). In alta ordine de idei, cred ca pendularile intre locul 1 si locul 8-10 isi au originea, asa cum a sintetizat kiruj, in cresterea foarte rapida, in etapele arse pe fast forward. Dupa ce ai ajuns in varf, cel mai dificil e sa te mentii acolo si lipsa de experienta in fotbal si in gestionarea fotbalului isi spun cuvantul de fiecare data. Cel mai potrivit pentru asa ceva este un antrenor experimentat si pastrat macar 2-3 ani. Nici o echipa, nici macar Barcelona, nu castiga totul pe linie, sunt foarte multi factori care intervin in acest proces, dar Barcelona, spre deosebire de CFR, stie sa isi gestioneze mult mai bine succesele.

    Apreciază

    • Hai sa nu ne comparam cu Barcelona.. acolo de cind ne stim locul 2 este un esec, intrebarea care si-o pune clubul nu e de unde face rost de niste jucatori gratis ci cit ia pe productia de junior din La Masia care nu prinde lotul samd..piatra filozofala e cam ce ar fi mai bine? o alternanta de titluri si clasari submediocre, sau sa fim constanti bunicei acolo de locurile 2-5 si sa nu cistigam nimic.

      Apreciază

  28. Iuiuiui! CFR are iarasi motoarele la maximum, amenintand in repetate randuri mijlocul Astrei, ba chiar exceland prin 2 tentative de ocazii. Gladiatorii nostri, in persoana lu’ Gabi Muresan, au imobilizat un advensar prin binecunoscutul procedeu de iudo, oki-tzuriko, aratandu’i cine are cotul mai rezistent. Per total, ma declar optimist: azi scoatem egalul si macar nu pierdem, stare de spirit si buna dispozitie pe care, din altruism, doresc s’o impart familiei CFR. Hail CFR!

    Apreciază

    • trei tentative de ocazii; a fost si centrarea pe jos a lui Camora, de pe flancul stang, in fata portii la sase metri, pe care a incercat Weldon s-o bage in poarta si a fost foarte aproape de a reusi

      Apreciază

      • Sa nu mai incerci in viata ta sa ma corectezi. Nici eu n’o sa ma obosesc in ce te priveste. Fair enough?

        Comentariul l’am scris la pauza, daca verifici ora, cand, eram convins – si s’a confirmat – ca terminam cu un egal scremut.
        Degeaba se mint singuri majoritatea. Nu’mi aduc aminte sa fi vazut CFR’ul jucand atat de jenant de cand ma stiu.
        Sunt..impotenti! Nu’s in stare. Sufera de demotivare precoce. Ti’e jena sa te uiti la meci. Iti vine sa muti pe Cartoon Network.

        Nici nu ma mir ca cei 3 membrii ai galeriei ai vazut meciul de la plasma din birt…

        Apreciază

  29. Echipa pacii isi continua meciurile fara victorie. Meciul incepuse promitator, pana un jucator de-al nostru a decis sa isi bata joc de colegii sai si sa ii lase sa alerge si in locul lui. Pentru Muresan aceste gesturi prostesti nu sunt o intamplare, el le face des, uneori scapa, uneori nu. Oricum Muresan e un abonat la cartonase de ambele culori… Nu stiu ce pedeapsa va lua de la federatie, dar mi-ar placea ca amenda luata de la club sa fie una pe masura gestului sau. In rest, A.P. si-a schimbat omul care ii antreneaza lotul facut de el, dar ghinion, lotul e acelasi…

    Apreciază

  30. ora 23,07: Conducerea a vrut să scape de PS şi a exploatat momentul. La cum joacă Astra, şansele de calificare ale portughezului erau destul de mari iar calificarea (şi câştigarea cupei?) ar fi necesitat mai mult talent pt. rescrierea scenariului debarcării lui PS. Socotelile alambicate care l-au adus pe Trică ar putea ieşi foarte urâte dacă jucătorii vor coborâ ştacheta (fără a prinde chiar de veste) la toate capitolele iar la sfârşitul sezonului CFR-ul îşi va pierde identitatea ca echipă şi se va alege cu un lot de duzină,ieşit din formă şi fără nici un premiant (şi premiu). CFR-Astra 0-0 după o prestaţie de doi bani în repriza a II-a, ce a reflectat pe deplin ultima perlă a conducerii.

    Apreciază

      • Accentul era pe talent(e) nu pe scenariu. Cronicarii Tribunei apreciează interesul cititorilor-susţinători ai CFR-ului şi ţin să aibă cât mai multe comentarii în prelungirea / în completarea articolelor postate. Prin aceleaşi comentarii, cititorii pot întrezări multitudinea de faţete pe care le poate avea / îmbrăca tema dezbătută şi, în concluzie, trebuie susţinuţi /încurajaţi/priviţi cu bunăvoinţă toţi cei care alocă timp şi efort (nu mă număr printre aceştia) pentru a posta un număr mare de comentarii sau comentarii mai elaborate.

        Apreciază

  31. Să nu-mi spuneţi, că aţi crezut că de sâmbătă până marţi Trică va putea influenţa cu ceva jocul echipei.
    Măcar am scăpat de cea de a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu. 😦
    În altă ordine de idei: este o problemă gravă, că jucătorii „de bază” a echipei sunt labilii Cadu şi Mureşan, care în acest an nu ştiu dacă au reuşit să joace împreună un meci întreg. Mă tem că este time to say good bye.

    Apreciază

  32. Fain arata acum cheferetv.net, numai ca nu mai recunoaste contul de acces. Cat despre meci, Ivo Pinto si Cadu au adus un plus echipei. N-am inteles de ce mijlocasii defensivi sunt reprofilatii Sepsi si Maftei. Iar Maah, e mult sub Hora, chiar.

    Apreciază

  33. In primul rand trebuie inteles ca vorbim de o partida tur-retur,iar un 0-0 in aceste conditii nu este un rezultat rau.Personal am sesizat o schimbare in bine a atitudinii.S-a alergat mult mai ales dupa ramanerea in inferioritate…….nu-i ceva nou.S-a miscat mai bine chiar si Maah chiar daca fara realizari deosebite.
    Din pacate se pare ca zeita Fortuna nu ne are-n suflet in aceasta perioada sau pe Cadu cel putin…….daca din 11m nu-i modru ,din 6 m la fel nu……….inseamna ca trbuie sa mai suferim putin.Oricum pana la partida retur vom avea timp sa ne incarcam .
    Am mai spus ca dupa fiecare partida in care nu castigam noi obisnuim sa cautam vinovatii!Dar nu cred ca asta-i esential in aceste moment.Important este ca jucatorii sa ne simta alaturi,ca altfel suntem suporteri doar la modul declarativ.

    Apreciază

    • Mie mi-a placut Deac aseara. A inceput dezastruos meciul, dar incet incet si-a revenit. A reusit cateva centrari bune in careu, a executat impecabil lovitura libera, peste zid si la bara din spatele zidului si a rezolvat o faza nasoala in aparare. A alergat foarte mult. Bravo Ciprian, sper sa joci tot mai bine.

      Apreciază

  34. nu stiu! nu s-a observat foarte bine, dar pana la eliminarea lui muri am observat nu un 4-2-3-1 anuntat de digi sport ci un 4-3-3 dar nu 4-3-3 ul clasic ci 4-3-3 extreme cu deac,muresan,sepsi la mijloc si hora,weldon,maah in atac. deci pana la urma am observat un 4-3-3 extreme, pana eliminarea lui muresan. daca nu este asa scrieti.

    Apreciază

  35. Nu pot sa nu remarc faptul ca probabil datorita biletelor oferite gratuit de catre club, aseara au fost cam trei mii de oameni pe stadion, dupa estimerile mele, se poate sa ma insel, nu dati cu pietre. Oricum, eu ma asteptam sa fim sub o mie.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.