CONTRAindicaţii. [Petrolul Ploiești – CFR Cluj 1-1]


Acest meci conţine doze mari de nerv şi o cantitate importantă de ambiţie pentru ploieşteni. În contrabalansare, pentru ceferişti, o porţie revigorantă de stăpânire, elemente esenţiale de „mureşanizare” şi, ici-colo, reactivi vitali ai unei vitamine de campioni ce părea aproape pierdută. În echilibru total cele două părţi, se obţine un egal perfect just, mulţumitor şi stabil emoţional. Se recomandă privirea acestui rezultat cu calm şi administrarea graduală a beneficiilor sale, pe termen îndelungat.

A nu se înţelege acest meci ca un nou semi-eşec. Dacă în 2013, cu excepţia rezistenţei eroice de la Vaslui, toate celelalte egaluri au însemnat de fapt înfrângeri, episodul de la Ploieşti înseamnă exact scorul de pe tabelă şi nimic mai mult, dar nicicum mai puţin. Nemulţumirea celor două părţi este mai mult de faţadă. Cred că amândouă taberele sunt perfect conştiente că au obţinut exact cât au meritat, exact cât au putut. Pe de o parte Petrolul, cu un public fervent, demn de o sală de baschet (sau de Cupa Davis), dar cu un antrenor foarte limitat şi cu o echipă pornită de pe fundaţia lui U Cluj 2012, ranforsată cu materiale ieftine europene. Pe de cealaltă parte o campioană vlăguită, care de-abia acum pare să iasă din îngheţul iernii, cu Weldon, Mureşan sau Deac în rol de ghiocei tardivi.

A nu se gândi pripit, luându-se ca bilanţ doar linia de 4 egaluri, o înfrângere şi nicio victorie de până acum, ci, mai propice comparativ, între ceea ce s-a văzut (mai exact nu s-a văzut) în ultimele meciuri şi ceea ce s-a putut discerne la Ploieşti. Un joc un pic mai bun, mai competitiv, datorat însă, în principal,  recuperării unor piese-cheie. Cea mai importantă – revenirea lui Mureşan. Recunosc că am o părtinire în aprecierea mijlocaşului nostru, totuşi cred că duminică el a fost componenta principală a forţei noastre. A legat, în sfârşit, mijlocul de atac, mai mult prin rolul său de berbece al recuperărilor decât prin tehnicitatea (ce nu îl caracterizează), a astupat găuri în apărare, a fost omul bun la toate, a asigurat stabilitatea aşezării în teren şi cred că fără el candidam serios la încă o înfrângere. Ce mult ne-ar mai trebui încă unul ca Muri! Ce mult îmi doresc ca Sare să revină cât mai repede şi cât mai aproape de nivelul arătat în toamnă, să ia locul glumei proaste numite Obiora! Ar fi de-ajuns aceşti doi jucători la mijlocul terenului pentru ca CFR-ul să lege din nou un şir de victorii.

Nu se recomandă să cântărim acest meci după vreun raport de ocazii sau de cornere. Apărarea CFR-ului din prima repriză a fost una asumată, a fost o capcană în care Contra putea foarte uşor să cadă. Că a avut Petrolul vreo 7 cornere în prima repriză? Toate au fost respinse de către clujeni. Unul singur a generat o ocazie a gazdelor, cu un şut de la marginea careului la o palmă de bară. A mai fost o centrare la o lovitură liberă, la adormirea lui Panin sincronizată cu lovitura de cap a lui Geraldo, aparată foarte bine de Felgueiras. Atât. Restul, dominare galbenă secetoasă, pe marginile terenului, una care cerea ca multe piese ploieştene să urce mult pe teren şi astfel să expună fundaşii lenţi unor potenţiale CONTRAatacuri. În vremurile bune, CFR-ul reuşea într-o astfel de situaţie, măcar o dată să surprindă pe un contraatac. Sougou, Ronny, Weldon aveau nevoie atunci doar de o ţâşnire pentru a da meciul peste cap. Acum însă, cu resurse limitate, fără atacant vădit în formă şi pe un teren absolut infect, unul cu denivelări de divizia D, nicidecum de meci televizat, contraatacurile noastre au fost o caznă fără prea multe speranţe. Totuşi, aceasta era calea logică de urmat.

Era contraindicat să ne avântăm la conducerea acestei partide. Nu aveam argumentele să ne încredem că spatele ne era etanş. Fără Camora şi Ivo Pinto, stilul nostru de a duce mingea pe flancuri era compromis. Panin şi Sepsi nu puteau să fie avansaţi prea mult, dimpotrivă, trebuiau mult ajutaţi. Deac şi Hora trebuiau să stea cât mai aproape de ei şi, pe deasupra, Gabi Mureşan venea când pe stânga, când pe dreapta, pentru a echilibra raportul numeric în zone. Rezultau doar cornere sau faulturi în bandă, uşor gestionabile de către jucătorii ceferişti, mai experimentaţi pentru fazele fixe. În schimb, orice minge furată era aruncată rapid spre atacanţi, spre un Kapetanos agil şi rapid ca un şifonier. Să fi citit Paulo Sergio mai bine forma atacanţilor săi, să fi sfidat conducerea clubului, foarte nemulţumită de Weldon pentru precedentele meciuri şi să-l fi titularizat pe brazilian, din considerente pur tactice, cred că surpriza era totală. Cred că mingea scăpată de Bornescu în minutul 6 putea fi transformată în gol. Cred că măcar o dată o ezitare a lui Manasse putea să-l pună pe Weldon în faţa porţii. Kapetanos a păcătuit enorm prin lipsa de viteză, nu s-a pretat nicicum stilului de la Ploieşti. Rolul său s-a vrut mai mult de pivot, de om care ţine de minge până vin întăririle din urma sa, Hora, Deac sau Rui Pedro. Din păcate, dinamica fazelor l-a pus de foarte multe ori în situaţia mult prea favorabilă de a mai avea doar un singur adversar de depăşit până la Bornescu. Kapetanos la 30 de metri de poartă se face de râs. Nu are niciun atu pentru a juca acolo, el este exclusiv de careu. Nu ştie să dejoace offside-ul, nu are viteza de a face măcar o depăşire. Se izolează, se zbate pe uscat şi, în final, pierde mingea. Motivul pentru care CFR-ul nu a muşcat în prima repriză stă exact în această aşezare contraindicată. Iar dacă şi Rui Pedro a fost din nou mai mult preocupat de cum se cade la primul contact cu adversarul, atunci eram fără de şanse de mai mult. Înţeleg că, în privinţa lui Weldon, după ce a arătat la ultimele apariţii, nimeni nu putea paria pe el. Admit de asemenea că după episodul de la Iaşi, când Weldon şi Kapetanos s-au călcat pe picioare nu se putea miza nici pe ideea asta, dar pentru felul în care se mişcau lucrurile la Ploieşti, trebuiau gândite (măcar din mers) doar 3 corecturi: Pedro, Kapetanos şi Obiora înlocuiţi. Soluţia frumoasă ar fi fost pentru acest meci un cuplu Weldon şi Maah, pe axul central şi nu altundeva. Din păcate cred că şi Paulo Sergio şi-a epuizat încrederea în forma, (în toanele) jucătorilor săi, nu cred că are nici el cum să prevadă că azi Weldon dă gol din 2 mişcări şi mâine, tot el, nu primeşte măcar o pasă, nu se vede la joc.

Nu este prescris să rişti prea des, dar nici nu poţi să stai cu mâinile în sân când lucrurile o iau pe tobogan. A fost momentul de totul sau nimic de după golul ploieştenilor, cel care cred că a descumpănit pe majoritatea fanilor vişinii. Cred că deja se întrevedea o înfrângere, poate meritată după factorii cuantificabili (posesie, cornere, acţiuni de poartă), dar injustă după cum s-a luat golul, pe un şir de gafe personale. Greşeală Hora, absenţă nemotivată de pe flanc a lui Sepsi şi, la final, o gravă eroare a lui Felgueiras, cel care a tratat cu răsfăţ mingea, precum o pisică lasă să-i scape un ghemotoc. Degeaba şi-a făcut bine treaba în restul partidei, a fost exact în intervenţii. Exact, dar nu senzaţional! Dincolo de entuziasmarea afoană a comentatorilor, fiecare fază scoasă de Felgueiras a ţinut de normalitate. Dacă lua gol la una dintre acele intervenţii era, în mare măsură, doar vina lui. Acelea erau şuturi parabile, la care are însă meritul de a fi respins ca la carte, mereu în lateral, mereu în zona în care nu se afla vreun adversar. A fost mai mereu în nota jucătorilor buni ai echipei, alături de Piccolo, de Rada, dar greşeala de la gol a şters totul. Asta e soarta în poartă. Greşeala lui Felgueiras a trezit însă banca ceferistă, s-au făcut mutări decisive, s-a făcut diferenţa dintre echipe şi antrenori. Petrolul a cedat şi apoi a pierdut definitiv mijlocul, prin jocul de pase riscant cu care a încercat să fure timpul, iar CFR-ul a beneficiat, în sfârşit, de un atacant ce dă gol dintr-o singură ocazie.

Este nimerit să ai un atacant ca Weldon. Îmi aduc aminte de un meci de acum un an, din Giuleşti, atunci când tot Weldon şi tot dintr-o fază asemănătoare, preluare şi şut din rotire, egala scorul şi ne aducea un punct important atunci. Acum a fost singurul ceferist care a fost în stare să facă un stop curat la o pasă lungă (a lui Panin, nota bene!) şi apoi să simtă poarta. A ştiut exact când să vină la mingea lungă, a ştiut să suplinească o nouă scăpare a lui Kapetanos, a demonstrat că încă vrea şi poate. Pe celălalt taler, Kapetanos a beneficiat de lansările de maximă precizie ale lui Mureşan, dar nici măcar o dată nu a ştiut să facă o preluare către poartă. Dacă şi Maah ar fi avut ceva din Sougou şi dacă mai era ceva vreme, dacă am fi declanşat atacurile mai devreme, cred că rezultatul putea fi chiar mai bun. Răsturnarea meciului a pornit şi de la Weldon, dar şi de la schimbarea Muniru – Obiora. Săracul Obiora! Văzând ce joacă mă întreb cum poate să aibă o cotă de piaţă atât de bună? Nu a arătat absolut nimic, probabil a fost chiar cel mai slab jucător de pe teren, a lăsat toată povara liniei de mijloc pe umerii lui Mureşan. Muniru în schimb, aşa necopt la minte cum este, a arătat ce se poate face, doar privind către coechipieri, căutând mereu pasa înainte. Chiar dacă nu i-au ieşit lucruri extraordinare, chiar dacă a dat pasă (bună) pe poziţie viitoare către Kapetanos (una la care grecul a schiţat doar un gest, de fugă, apoi a ridicat din umeri), chiar dacă a exagerat în driblinguri în situaţie periculoasă la mijlocul terenului (fapt pentru care şi-a primit imediat muştruluiala de la Mureşan – bună lecţie!), Muniru a dovedit că se poate conta pe el, că poate fi un jucător care să crească foarte frumos la CFR.

Este propice acest meci de la Ploieşti pentru ca Paulo Sergio să tragă ceva concluzii. Să vadă mai clar diferenţele dintre posibilităţile de joc, să vadă lucrurile de bază în echipă, temelia pe care se poate construi, cei 5-6 titulari indiscutabili, la care să poată improviza, dar mereu cu multă chibzuinţă, pentru a nu mai ajunge iarăşi şi iarăşi în situaţia de a spune „azi am fost în 7 jucători de câmp”, „de data asta în 8” etc. Episodul de duminică indică o uşoară revenire a echipei, o creştere ce, cu puţin noroc şi feriţi de noi accidentări, se poate concretiza într-un vârf de formă exact când trebuie, la semifinala cu Astra.

Am lăsat la urmă, dar trebuie neapărat să vorbim şi acum despre arbitraj. Sunt 5 meciuri în campionat în 2013 şi deja putem vorbi despre faptul că la 4 dintre acestea putem spune că au fost greşeli care se încadrează la vicieri de rezultat. Facem referire la penalty-uri, la eliminări nesancţionate… Ce altă echipă mai poate spune asta? Ce s-ar fi întâmplat în presă dacă vreunul dintre cluburile bucureştene păţea aşa ceva? Voit sau nu, cu intenţia sau din neatenţia arbitrilor (ce nevoie să mai aibă să vâneze CFR-ul când este la loc cuminte în clasament), totuşi, deja s-au adunat prea multe momente. La Ploieşti a fost, mai întâi, acea intrare a lui Bokila, deja avertizat cu galben, asupra lui Felgueiras. Una complet tâmpă, văzuse clar că portarul nostru culege uşor mingea în careu, nu avea nicio noimă să sară spre ea, oricum n-o putea ajunge. A ales să sară, să-l izbească pe Felgueiras – cel care deja acuza o lovitură în muşchi, din prima repriză. O astfel de intrare de intimidare se sancţionează mai mereu cu cartonaş galben, iar un om în plus din minutul 55 schimba cursul jocului. Apoi a fost imprudenţa din careu a lui Guiherme asupra lui Kapetanos. Priviţi gestul ploieşteanului, ştie că a comis-o, că a fost contact, ridică imediat mâinile şi cred că deja în mintea lui auzea fluierul arbitrului. Kapetanos se repune pe picioare şi, neauzind semnalul arbitrului, încearcă să joace faza până la capăt, deşi nu era complet regrupat, mingea era un pic în unghi şi, în plus, Gerardo venea la blocaj. Nu se poate vorbi despre avantaj lăsat de arbitru, faza, aşa cum era ea, nu era nicicum pe măsura unui penalty. Pur şi simplu Adrian Cojocaru nu a avut curaj să fluiere. Spunem acelaşi lucru ca la ultimele egaluri: posibil să nu fi meritat să câştigăm, dar doar cu o decizie corectă de arbitraj s-ar fi întâmplat poate aşa. La fel s-ar fi întâmplat şi la Iaşi, la acel henţ clar în careu, la fel şi cu Rapid, la penalty-ul neacordat în minutul 91, la Rui Pedro. Undeva trebuie să adunăm şi aceste faze şi să tragem nişte concluzii. Fie există deja o coaliţie împotriva CFR-ului, fie arbitrii sunt timoraţi de toată presiunea pusă constant atunci când a fost vorba de CFR, fie trebuie să fim de 2 ori mai buni decât adversarii pentru a obţine o amărâtă de victorie. Toate lucrurile astea trebuie luate serios în calcul în următorul sezon, în construirea echipei şi în alegerea comunicării publice. Să vedem până unde va ajunge această poveste a arbitrajelor, dacă este vreo urmă de inocenţă în aceste greşeli în şir şi, să sperăm, aceste lucruri nu se vor continua, nu ne vor interzice şansele de a câştiga Cupa.

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Nu stiti, I.M. mai lucreaza la CFR? Ca nu l-am mai vazut de multa vreme la TV… Pe vremea cand mai bateam si noi pe cineva, dupa fiecare victorie era pe toate posturile de sport, de parca se clona…. acum, liniste…

    Apreciază

      • Dacid, distanţa dintre o „petardă” şi un „geniu” este -de multe ori- foarte mică, câteodată „de-un antrenor”…Aşa cum Ando l-a reinventat pe Bastos (o adevărată petardă acu’ un an), aşa cum l-a scuturat un pic şi PS pe Rui Pedro (nu suficient de tare…), tot aşa, şi Maah, şi Obiorah, şi -mai ales- Muniru pot fi revitalizaţi de CINEVA. Aşa cum nu există popoare apriori proaste / criminale / etc., nici loturi de 36 de jucători petarde în întregime nu există…Un antrenor este mai mult decât un contabil (şahist), trebuie să fie şi un bun psiholog, un bun motivator, altfel totul devine o treabă plată, fără vlagă…

        Apreciază

        • Imi pare rau dar niciunul dintre cei 3 jucatori nu mi se par cine stie ce fotbalisti. Totusi in vara a venit un Ivo Pinto,un Deac(care chiar juca fotbal pana s-a accidentat), chiar si maghiarul(imi scapa acum numele) da pase filtrante. Sincer cei 3 Obiora, Muniru si Maah nu m-au impresionat aproape cu nimic. Maah parca(sper sa nu il incurc) parca alearga mai mult ,parca is da silinta mai mult dar de ce le mai mai multe ori mi se pare ca un peste pe uscat.
          Legat de Bastos , imi pare rau sa va zic dar omul avea executii sclipitoare(cei drapt cam rare) si atunci cand era antrenor Minte1. Traore desi rata enorm , si uneori parea miserupist totusi isi crea ocazii de gol.
          Anul asta mi s-a acrit de Hora, Camora mi se pare tot mai fad, iar pe Deac nu l-am vazut demult asa de slab.

          Legat de commentul anterior poate ca termenul „petarda” e fortat, si folosit la nervi dar sincer cei 3 noi veniti nu m-aun incantat cu aproape nimic, singura „achizitie” care mi-a placut ici-colo a fost Weldon dar parca mi se pare cam plictisit omul.

          Apreciază

  2. Nu am avut încredere în acest Sergio, nu a avut rezultate semnificative în carieră, însă a reuşit să creeze pe moment o emulaţie la echipă, iar după victoriile din UCL l-am crezut mare antrenor. Cum l-am crezut mare şi pe Trombetta, după primele 2 meciuri din UCL.
    E prea uşor să dai vina pe arbitraj, prea convenient să invoci transferurile sau accidentaţii. Ne-a bătut o echipă net inferioară, suntem de râsul curcilor.

    Apreciază

    • Mai grav mi se pare faptul ca anumiti jucatori au devenit de nerecunoscut dupa pauza de iarna. Din cate am citit eu despre fotbal in pauza de iarna antrenorul isi pune amprenta mai mult asupra echipei.
      Sincer imi pare f rau de Cipri Deac dar in seara asta a fost dezastru, imi pare rau si de Weldon care nu are cu cine sa fac un-doiuri, imi pare rau si de Muri ca recupereaza multe mingi dar nu are cu cine continua, imi pare si mai rau de Felgueiras ca primeste goluri pe greseli mari de aparare.

      Apreciază

    • Corect. Oricând, oriunde, şi la orice nivel, când se face un şoc , apar şi nişte rezultate pe moment, fie datorită ambiţiei jucătorilor de-a demonstra „că acum e mai bine”, fie -pur şi simplu- din inerţie…Mai înainte exact asta am spus : dintre rezultatele lui PS din 2012 doar cea cu Braga (de acasă) poate fi catalogată drept una ce-i aparţine (aproape) în întregime, restul sunt fie una, fie alta…HAI CFR !!

      Apreciază

    • Felgueiras – 6 (nimic mai enervant decat sa nu aiba nicio treaba tot meciul, totusi sa ia gol); Panin – 6,5 (pensionar sau nu, a fost in joc tot meciul, a sustinut incontinuu atacul, mult peste Sepsi si Camora la un loc); Maftei – 2 (am spus-o si in momentul de maxima inspiratie a lui-golul cu Vointa-nu mi-a placut niciodata de el, ar fi culmea sa-i dau mai mult la o infrangere acasa cu Dinamo); Piccolo – 6.5 (doar doua lucruri i se pot reprosa, gherla din prelungirile primei reprize si faptul ca nu a dat gol); Sepsi – 4.5 ( lent, asa e felul lui, a avut si ghinionul unui Camora dezastruos); G. Muresan – 6,5 (acum ar fi avut nevoie mai mult decat niciodata de Peralta langa el, plus ca are in carca si sarcina lui Cadu de a pune la punct pe prea multi dintre coechipieri); Obiora 5 (decent); Deac 4 (habauc); Rui Pedro 3 (no comment); Camora 2.5 (mai bine cu Sepsi play-maker, dar lasati-l pe Camora fundas); Kapetanos – 6 (nu-i nicio problema cu el, dar trebuie mingi, mingi, mingi in careu, daca se poate pe frunte); Weldon – 6.5 (se vede diferenta, clasa, doar el, Felgueiras, Piccolo, G.Muresan si partial Kapetanos pot fi numiti fotbalisti din cadrul lotului apt, restul, din pacate, sunt jucatori de fotbal, nu vreau sa jignesc biciclistii); Maah – 4 (deobiciei, la cei care nu pot fi notati, dau 6, dar el a demonstrat in cele 13 minute ca nu merita nici 4); Bus 6 (in acest caz raman la varianta cu 6 pentru cei care au jucat putin, doar pe considerentul ca e made in CFR.

      Apreciază

  3. PS e pe ducă, indiferent de discuția valorii lui. Rezultatele te țin. Azi Bayern a devenit campioana cu un antrenor dat afara de Real Madrid ca luase doar Liga Campionilor. Echipa a jucat azi chiar OK, dar fotbalul nu are note pentru impresia artistica.

    Apreciază

    • Ar fi păcat să fie dat PS afară pentru o serie gri-neagră a unei echipe fără coordonator de joc (la un lot de treizeci și ceva), care nu joacă niciun meci în 11 jucători timp de 90 minute, când oricum sezonul era ratat de ceva vreme. Deja-l „aud” pe Iuliu M. cum declară că s-a dat satisfacție suporterilor CFR care au dorit schimbarea antrenorului. Gata, a fost găsit țapul ispășitor, moving on… Apoi poate o să fie adus Andone (apropo, știați că Ando a avut în trecut o serie de 7 înfrângeri la rând la Dinamo și totuși n-a fost dat afară?!), ediția a 3-a, și o să i se ceară scuze că a fost schimbat. PS mai are la dispoziție 9 etape pentru experimente și pentru a înțelege ce să ceară conducerii pentru sezonul următor. Eu nu l-aș taxa prea tare pentru meciurile „amicale” rămase din campionat, cât timp nu se lasă cu rezultate monstruoase (0-6, 0-7, 1-13…). PS mai are însă un obiectiv important, Cupa României. Altă mâncare de pește. E singura competiție unde trebuie să-și arate clasa (mai ales cu un lot șubred) și unde criticii au tot dreptul să-l judece. Baftă, PS!

      Apreciază

  4. Trebuie s-o luam pas cu pas………inainte sa cerem victoria trebuie sa inscriem prima oara acasa si noi!In 3 partide acasa n-am inscris este jale mare.Niciodata in istoria echipei nu cred ca s-a mai intamplat asta.Probabil ne este dat sa le traim pe toate:marirea si decadenta la foc automat.
    Pentru toti cei care cred ca un antrenor trebuie judecat dupa clisee gen:jucatorii au obtinut victoriile,antrenor slab pentru echipa ,cel mai bun antrenor din istorie etc.Voi spune ca un antrenor trebuie respectat pentru rezultatele sale.Si ma gandesc aici la Andone……..tot pentru istorie va ramane performanta lui.Doua titluri castigate intrun an jumatate…….
    Mergand pe linia consecventei as merge cel putin pana la sfarsitul campionatului cu PS.La echipa pe care a avut-o mai sustineti ca Minteoan a fost cel mai slab antrenor?
    Nicidecum nu spun ca antrenorul este vinovat de ce se intampla……..dar daca in fiecare saptamana se fac liste negre,jucatori dispar din anturajul echipei ,se dau declaratii si se fac amenintari ,cine sa se mai concentreze la joc?Pare mai degraba o cearta-n piata.Daca vrei sa iei masuri dure ia-le……dar nu fa circ.
    Despre arbitraj n-ar trebui sa vorbim dupa aceasta partida!N-a fost fault la al 2 lea gol…….poate.Dar daca in tur la Piatra-Neamt cu 2 penaltyuri clare,ofsaid semnalizat la Kape gresit ,gol primit din ofsaid nu spui nimic.La Rapid pierzi cum pierzi cu 11m ,Vass si Ronny rupti si nu spui nimic………in tur cu Dinamo „arbitrati ” de piticul porno cel putin 4 faze imputabile si spui cu jumatate de gura.Inainte de meci stiam ca vom fi arbitrati de Tudor sau Avram……..asta se va intampla mereu fiind arbitrati de bucuresteni acasa si-n deplasare.
    Acum obiectiv ce asteptam de la acest campionat?S-a cam terminat cu clasarea pe podium…….singurul obiectiv este castigarea cupei.Deci la asta sa ne gandim!

    Apreciază

  5. Mie clubul mi se pare acum intr-o situație similară cu Schalke sau Wolfsburg la debarcarile lui Magath : loturi supradimensionate, mulți jucatori mediocrii supraplatiti pt ce pot livra, mulți autosatisfacuti cu salariile primite pentru antrenamente. Solutia: lot mai compact, bani investiți in citeva virfuri in loc de multă umplutura, renuntarea consecventa la jucătorii nemulțumiți, fie ca e vorba de cei care vineaza alt contract fie ca nu au șanse sa joace.

    Apreciază

  6. 5 din 6! Care e probabilitatea ca planetele sa se alinieze ca erorile de arbitraj potrivnice sa reuseasca acest incredibil scor? Golul 2 al lui Kape anulat penibil, pentru un presupus fault care nici la baschet nu se da! Am jucat binisor, am ratat nepermis. Am jucat cu cateva petarde: Camora (de nerecunoscut), Matfei si Panin. Doar Piccolo a tinut apararea, dar cum a fost scos din pozitie centrala, cum a picat golul (la faza respectiva a centrat omul extremei Camora, pe flancul fundasului Sepsi). Cu o aparare completa, cu o solutie pentru mijlocas stanga si mai ales cu arbitraj corect, CFR Cluj e o echipa ce poate castiga orice meci. Iar victoriile ii vor readuce increderea.

    Apreciază

  7. Inca o data viciere de rezultat! 5 din 6 meciuri din retur ale CFR Cluj viciate de arbitri! Sa fie o incredibila coincidenta, intamplare? Sau e o stranie aliniere a planetelor? Golul 2 al lui Kapetanos recunoscut valabil pana si de Cornel Dinu, dinamovist si fundas de nationala. La faza aceea, nici la baschet nu se fluiera in veci! Penibila aliniere a planetelor! Inteleg erori, cand ele sunt un hazard si sunt repartizate relativ uniform. Dar ca arbitrii sa greseasca doar impotriva ta, asta nu mai e hazard. E maxima bataie de joc. E pedeapsa ca anul trecut au cutezat sa ia un titlu impotriva federatiei, a arbitrilor si a tuturor coalitiilor posibile! Mai arde cuiva de fotbal intro asa batjocura de competitie, de spirit sportiv? Ce se mai poate face? Cine, cum si unde ar putea, trebui sa protesteze? Ar trebui facut un video cu toate erorile de arbitraj si promovat apoi, la televiziunea proprie in principal, la foruri fotbalistice mai ales internationale! Trebuie facut ceva! Deja e mult prea mult, e mai mult decat bataie de joc!

    Apreciază

    • Ulise, sunt de acord cu tine doar parţial…Cam 30% din nereuşitele noastre din acest retur pot fi imputate -zic eu- arbitrilor şi celorlalte „alinieri de planete”, cum le zici tu. De restul de 70% avem grijă noi (conducere, staff, jucători). În opinia mea în mafia asta din fotbal orientată spre venituri grase (ilicite) şi rapide, ale mahărilor din FRF / LPF / CA, nu se urmăreşte neapărat o umilire „post-mortem” a vreunei echipe, nu există nici timp, nici interes pentru aşa ceva (=nu rentează, aducă). Pe de altă parte, nu sunt convins că CFR-ul nostru drag nu a profitat deloc din aceste „alinieri ale planetelor” în momentele fierbinţi dinaintea titlurilor din 2008 şi 2010 (2012 mai puţin). HAI CFR !!

      Apreciază

  8. Platim note ale indeciziilor trecute, vezi episodul de vara trecuta. Am inteles ca sezonul asta nu avem voie la nicio competitie, dar deja cred ca suntem exclusi din orice fenomen sportiv daca inghitim iar si iar „alinierea planetelor”. Degeaba visam fanii CFR si conducerea ca aducem jucatori si mai buni, totul e in van in conditiile date. Nu avem echipa atat de buna sa castigam impotriva arbitrilor, asta e o vina. Dar, de ce-ar trebui sa fie asa? E competie sportiva sau nu? Va aduc aminte, ca fara erori de arbitraj terminam turul inaintea liderului detasat de azi. In conditiile in care am jucat multe meciuri cu rezerve. Deci exista suficienta valoare pentru a face fata unei competitii oneste. Ce face conducerea pentru a apara sportivitatea competitiei in Liga1? Cand se va trezi? Ce solutii exista?

    Apreciază

  9. Am mai spus-o si repet, mi se pare ca PS incearca tot timpul sa faca shopping intr-un magazin de portelan insotit de niste elefanti. Stiu, ne-am dorit cu totii posesie, dezvoltarea jocului, combinatii, scheme etc, dar caracteristicile jucatorilor din lot nu permit decat jocul in forta, direct, urat, eficace, axat exclusiv pe rezultat.

    Apreciază

  10. Nu cred ca a ajuns Camora la valoarea in care sa fie peste valoarea unui mijlocas consacrat.Nu aprob aceste experimete,iar desfasurarea jocului de aseara l-a contrazis pe cel care a pus in scena opera!

    Apreciază

  11. nu prea avem ce comenta dupa meci,asta este echipa,asta este antrenorul,un lucru este cert,ne trebuie un antrenor roman,care sa cunoasca echipele din liga,Andone este liber,cu plm ori fara,macar reuseste sa mobilizeze gloabele noastre,PS se indreapta incet dar sigur spre deznodamint.Am totusi o curiozitate,vreau sa vad daca in cupa jucatorii pot fugi ,daca se pot mobiliza la un meci cu miza,si atunci mai putem trage niste concluzii.Concluzia mea de mult cristalizata este ca indepartarea lui Andone a fost o greseala fatala.Ce folos de cele 10 puncte,mai bine faceam 5 cu Andone si aveam si azi echipa.Faptul ca se aduc alti jucatori la vara nu este o garantie ca vor fii si buni,iar la curatenia de vara despre vinzarea lui Muri nici nu vreau sa aud.El este emblema echipei,in jurul lui trebuie recladita noua echipa,iar Arpi sa mai lase dracului afacerile in fotbal daca mai vrea sa aiba succes.

    Apreciază

    • Chiar daca nu o sa-ti placa: eu l-as lasa pe Muri sa plece in China, Arabia-Saudita…oriunde isi poate face plinul, ca e singurul care merita!!! Sa nu uitam si de omenie, ca pana la urma si despre asta este vorba…..Imi mentin parerea ca Andone este complet nevinovat cu titlul 3, jucatorii (in frunte cu Cadu) au hotarat sa se rupa daca trebuie (si nu neaparat pentru bani?) si sa arate ca nu pot fi fututi nici macar de catre FRF sau LPF. Iar cu afacerile? Daca nu vinzi cand ti se ofera un pret bun pe produs si tu ai de intretinut pe baza de contract niste ciurucuri ce faci? Il tii pe Bastos, care poate claca oricand, si/sau pe Sougou care stia ca are oferte – inclusiv pe salarii – „magice? Cum o sa-ti joace pe 10 mii pana la sfarsitul contractului cand el(ei) stie(stiu) ca ar fi putut castiga 100??

      Apreciază

      • Sandor,si eu vorbesc de omenie,dupa cit am inteles eu,Muri nu vrea sa plece,ci este fortat sa faca aceast lucru,la asta m-am referit ,si nu sint de acord cu indepartarea lui numai pt a lua 1 milion

        Apreciază

        • Nu poti forta un jucator sa plece. Contractul e contract, altfel Nuno Clar nu ar mai fi de foarte multa vreme angajat al clubului. Oricit de brutal suna, are deja 31 de ani, a pierdut nationala si valoarea lui comerciala este descendenta. Contract are inca 2 ani..asa ca in vara lui 2014 pretul lui va fi undeva la 3-400.000 de euro, adica mai putin decit costul inlocuirii cu un jucator gen Maah sau Hora.E normal ca si clubul sa isi puna problema inlocuirii in niste termeni comerciali rezonabili. Cum un jucator cu peste 6luni de contract nu poate fi contactat direct, semnalul in piata trebuie sa il dea clubul.

          Apreciază

          • Muresan inseamna pentru Cfr ceea ce reprezinta si Cadu. Adica, ei doi dau tonul de ani buni la echipa, valoarea lor nu se mai calculeaza in functie de cati bani poti obtine pe ei, ci cati poti pierde daca nu-i mai ai. Categoric ar trebui sa fie tratat de conducere la fel ca si capitanul, fara a se pune vreodata problema despartirii (decat prin retragerea din activitate).

            Apreciază

    • Nu vreau sa apar pe nimeni, dar nu incercam cumva sa cerem imposibilul? Antrenorul sa fie roman, dar sa aiba prestanta la jucatorii straini. Sa joace la rezultat, dar sa nu ne arate limite tactice de genul ‘autobaza’ si ‘focul la ei’.Daca e strain, sa il putem plati dar sa nu fie nici la inceput de cariera nici imbatrinit in Serie B, ca doar noi avem pretentii de Liga Campionilor.Vrei un antrenor pina la sfirsitul sezonului care sa fie liber, sa cunoasca liga si sa fie recunoscut ca are rezultate pe termen scurt? Candidati sunt in piata citi vrei: Halagian,Cirtu, Flocea. Pe Magiun l-am ratat ca l-a luat deja Astra.

      Apreciază

  12. Imi mentin parerea ca noi am avut 1 buc. Antrenor (cu A mare), un anume Mandorlini (i se spunea de catre xy….Mardolini, ca deh…copilaria’i grea).
    Jucam urat meci de meci, nu prea dadeam mai mult de un gol…..dar CASTIGAM….si nu ne simteam in pericol la vre-un atac advers….
    Sa faci spectacol si sa si castigi e nevoie de valoare, noi nu o avem. Vecinii de langa pariuas nu au nici ei, dar ei vor sa se vanda, asa ca joaca-nu joaca (nu ma uit la meciurile lor) produc ceva. Ai nostri au salarii peste medie in fotbal „la rumanica”…..stai 2-3 ani pe 10-15.000 pe luna, nu-ti mai faci griji toata viata daca nu-i spargi ca nulo….Oare nu s’ezista contract de „acord global”??? Faci = iei, nu faci = mumu???

    Apreciază

    • Din pacate asa e, a mai incercat ceva Bergodi, dar era la inceput saracul in Romanica, jucatorii se plictiseau la sedintele tehnice iar Ioan Colonel ii fugarea prea mult, asa ca portughejii’ s-au plans la Muri care a raportat la Arpy ca Bergodi a pierdut vestiarul si …am luat-o iar (pagubos) de la capat ca asa’i Proiectu’. Dar las’ ca luam Cupa (Supercupa nu ne intere’ probabil) si conform algoritmului de doi ani (sau bani) si Campionatu’. Dar daca…?

      Apreciază

  13. Confirm aici ca IM lucreaza inca la CFR; l-am vazut langa Zamfir 90 de min, nu s-a ridicat de pe scaun pt a agresa vreun spectator, arbitru sau jucator, desi unii meritau. Apreciez asta. Lui PS ii reprosez doar faptul ca este prea civilizat pt o natie de „tarani” (arbitri, jucatori, public). Echipa nu a jucat rau in conditiile in care nu avem nici macar 1 jucator care sa poata dribla (Weldon este pedepsit se pare de catre conducere si jignit cu cateva min in repriza secunda). Oricum, daca va fi schimbat PS pt readucerea lui Andone, Minteoan, Cartu sau alt roman cu talente de „plm” eu la stadion nu mai calc. Prefer sa nu castigam nici un meci 15 etape, dar sa construim ceva durabil, decat „autobaze” si improvizatii in urma carora trebui luat totul de la zero. Acum se vede clar lipsa lui Cadu, el este liderul care motiveaza echipa din teren. Chiar daca nu este cel mai bun fundas central din Rom, atitudinea lui face diferenta de cele mai multe ori. Stiu ca este tensiune si ca in orice organizatie calea cea mai simpla pt eliminarea ei momentana este gasirea unui vinovat in carca caruia sa se arunce toate greselile, insa eu imi doresc sa se pastreze un om (PS) si sa se renunte la toti jucatorii blazati si care nu dau 100% pt CFR; in acest fel s-ar transmite un mesaj puternic si nimeni nu s-ar mai multumi doar sa ia leafa de la club.

    Apreciază

    • Apreciez comentariul! Tactica lui Paulo Sergio scoate în evidență care sunt acei elefanți (excelentă figură de stil, Caneto!) care nu fac față în magazinul de porțelan. Toate aceste eșecuri și semieșecuri pot pune bazele unei însănătoșiri reale a lotului.

      Apreciază

  14. Mie imi e frica de impactul psihologic. Jucatorii pot sa simte dupa meciul de ieri ca „orice am face, oricat ne-am stradui, nu castigam”. N-am avut noroc, arbitrul Tudor a gresit impotriva noastra, etc. Si ieri chiar au incercat sa joace.

    Apreciază

    • Doar echipele slabe nu pot trece peste blocajul psihologic. Asta pentru că de fapt nu e vorba de un blocaj psihologic, ci de lipsă de calitate și constanță. Când zic „echipe slabe”, mă refer la echipele care au unii jucători de calibru, dar joacă meci de meci în 7-8-9 jucători de câmp sau care nu pot menține constantă calitatea prestației pe toată durata celor 90 minute. Ce folos că apărarea a făcut o primă repriză bună, cu ieșiri corecte la offsaid, dacă la o singură fază au cedat doi jucători (Sepsi și Maftei)? Ce folos că Rui Pedro și Deac au trecute în CV finețea și tehnicitatea, dacă au fost mereu cul-de-sac pentru echipă?

      Apreciază

  15. Echipa a facut ieri cel mai bun joc din retur.A avut atitudine ,s- a straduit,am avut posesie,am incercat sa construim,am avut cel putin vreo 6 ocazii si un gol anulat aiurea ( al doilea a lui Kape). Toate astea in conditiile unui lot disponibil mediocru,in care PS a trebuit sa improvizeze cu Panin ,Maftei ( care a gafat decisiv) ,Sepsi si Obiora, adica 4 din 11 jucatori sub nivelul jucatorilor unei echipe de mijlocul clasamentului …nu mai vorbesc de forma lui Camora si Deac.Au disparut si de pe banca „variantele” godemeche,hora si valente,iar bus si maah chiar daca au jucat putin nu dau dovada ca ar putea reprezenta solutii viabile.In conditiile astea nu am ce sa- i reprosez lui PS ( dezavantajat flagrant de arbitri in 5 din cele 6 meciuri,care puteau aduce in plus vreo 7- 8 puncte) ,cu exceptia faptului ca il introduce pe Weldon dupa min. 60 ,dar probabil pregatirea fizica deficitara a acestuia si lipsa perspectivei prelungirii contractului din vara il obliga la asta.In rest ramane valabil ceea ce am tot spus: e un deficit de jucatori valorosi in toate compartimentele si asta se vede ( mai ales cand esti dezavantajat constant de arbitri si n-ai nici norocul antrenorului ando plm).

    Apreciază

  16. nu stiu n-ar trebui totusi ca paulo sergio sa schimbe sistemul asta 4-2-3-1. eu zic ca un 4-4-2 s-ar replia mai bine la jucatorii pe care ii avem acum. la ce slab si in ne forma este rui pedro in momentul de fata sa il pui conducator de joc, al doilea varf si el cade la fiecare contact si nici macar o pasa filtranta nu poate sa dea. am vazut si aseara momentele mai bune in joc le-am avut cand sistemul 4-2-3-1 s-a dus spre un 4-4-2. AR TREBUI SA DISCUTAM TOTUSI CARE MODUL TACTIC S-AR POTRIVI CEL MAI BINE ACUM LA ECHIPA!!!

    Apreciază

  17. PS nu tre sa schimbe nimic in sistem. El tre doar sa isi dea demisia. Andone era dat de doua ori afara pana acum….8 meciuri fara victorie…. N-am crezut ca o sa o vad si pe asta….

    Apreciază

  18. În acest moment „situaţiunea” se prezintă astfel : în primele 12 etape (cu Ando) am făcut 16 puncte ( „recoltă” de 44%), cu Feri Dican în 2 meciuri 6 puncte (100%!), apoi în următoarele 11 meciuri de campionat (cu PS) am agonisit încă 14 puncte (42%). După meciul cu Pandurii va avea şi el 12 partide de Liga 1, cu un punctaj virtual situat între 14-17, deci pe perioade comparabile, rezultatele lui PS sunt cam aceleaşi ca şi ale „incompetentului” Andone…Comparaţia în CL e un pic forţată (pt. că vorbim de un număr diferit de meciuri) : acolo, din 7 meciuri, Ando a scos 16 puncte (76%), în timp ce PS în trei meciuri a cules 6 puncte (67%). Restul e filosofie. Un antrenor ideal la CFR trebuie să aibă câte ceva şi din Ando (calităţile de mobilizare, un „pelemism” pozitiv), poate şi din PS (abilităţi de aşezare în teren), dar ar fi nevoie şi de alte lucruri. HAI CFR !!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.