Lista neagră (sau gri)


CityNews ne anunță aici că domnul Arpad Paszkany și restul factorilor de decizie din conducerea CFR-ului (sau consultativi, dacă cumva nu există alți factori de decizie) s-au apucat de întocmit lista neagră a jucătorilor alb-vișinii care nu se mai vâjesc în proiectul din Gruia. Ca să animăm atmosfera de vacanță (cimitir) de pe „Tribuna CFR”, vă invit să vă întocmiți propria listă neagră (sau gri, dacă faceți unele compromisuri).

Aveți aici lotul actual al CFR-ului, momentan decimat de accidentări, suspendări și probleme cu capul. Pentru cine doriți să plătiți abonament și în sezonul viitor și pentru cine nu? Aveți însă mare grijă! Să nu „dați drumul” exact jucătorilor-revelație din restul sezonului! Succes și să vă audă cineva!…

0 comentarii

  1. repostez si aici lista provizorie(nu au cecuri in alb): Felgueiras, Man, Pinto, Cadu, Piccolo, Camora, Obiora, Muniru, Sare, Muresan, Deac(lui trebuie sa ii explice cineva ca fotbalul e sport colectiv si ca CFR-ul nu e doar o rampa spre alte echipe), Weldon, Maah, Bus, Paun, Ronny, Pedro. cam asa ceva ar arata in acest moment… dar mai vedem, ca mai e ceva din retur…

    Apreciază

    • completare : Pe tinerii abia sositi i-am lasat pe lista in speranta ca vor confirma, si nu isi vor aduce contributia doar la lungirea listei de salariati. Pe Pedro l-am lasat in ideea ca poate isi „revine si el cu capul” ca si Bastos, si isi arata macar lui ca in cariera de jucator de fotbal a avut mai multe meciuri in care a fost fotbalist!

      Apreciază

  2. Problema e ca lista neagra a conducerii e lista alba pentru mine si viceversa. Adica, daca pe lista alba cu plecarile a conducerii figureaza Felgueiras – 6 mil euro, Ivo Pinto – 4 mil, euro, Piccolo – 2 mil euro, Camora – 3 mil euro, Hora – 17 mil euro, pentru mine aceasta lista este neagra. Asa ca eu nu vreau sa fac liste negre. Sau gri.

    Apreciază

  3. Certitudini: Felgueiras, Ivo Pinto,Cadu, Piccolo, Camora, Mureșan, Muniru, Obiora, Sare, Weldon, Kapetanos, Paun.
    Opțiuni: Rada, Deac, Valente, Panin, Man, Bus S., Ronny
    Ultima șansă :Celestinho, Vass și Nuno Claro 🙂
    Out: restul
    Paulo. Sergio. (adică P. S.) : Carter, Martinez nu i-am văzut deci, nu pot sa ma pronunț.

    Apreciază

  4. Nici dacă m-ar ruga Paszkany să întocmesc lista neagră, n-aş şti ce să fac până nu-mi spune ce-a bătut în cuie la veniri sau ce va bate sigur. Că dacă de-aia nu şi-a prelungit Valdes contractul cu Barcelona pentru că a semnat din vară, din postura de jucător liber de contract, cu CFR, n-as avea cum să nu-l trec la plecări pe Felgueiras contra 6 mil euro. Insă dacă venirea înseamnă de fapt o împăcare cu Nuno Claro, nu-l pun pe lista aia pe super Mario nici să-mi taie mâna.

    Apreciază

    • Tocmai ce l-am văzut pe la 11-30 pe Nuno, urmat îndeaproape de Cadu , pregătiți de o nouă zi de munca. „Din dragoste” – se reia în noul sezon, numai la Look TV.

      Apreciază

  5. Tot n-am inteles….care-i problema daca CFR (este)..(devine) o pista de lansare…..
    Oare Paszkany e Abramovici sau vr’un seic arabian, cu surse infinite de bani???
    Daca CFR chiar devine o pista de lansare e mai mult decat OK pentru noi…..Urmatorii Drougbe, Meshi, Ronalzi ar putea fi rasaditi la Cluj???–-Ar fi o probema??

    Apreciază

    • Uite ca sunt de acord si eu o data cu tine! :)) Nu e rau sa devenim o rampa de lansare, dar as prefera ca cei care vin la CFR sa isi doreasca in primul rand sa isi faca datoria fata de clubul acesta, care plateste printre cele mai mari salarii din tara, si apoi sa se gandeasca la rampa. Ori, sunt unii care se gandesc doar la rampa, multi care se gandesc ca e viata frumoasa la CFR, ca iau salarii frumoase fara macar sa transpire la meciuri, si avem si putini care joaca pentru club! Ca sa nu zici ca vorbesc fara exemple, iti dau un citat din ziua in care un jucator a ajuns la CFR: ” Am plecat cu un gust amar de la Rapid pentru că nu am câştigat niciun trofeu. Am ales CFR-ul pentru că va fi o rampă de lansare pentru mine, poate cine ştie, mai prind un contract afară „….

      Apreciază

      • Cred ca toti care vin la CFR is profesionisti….ca doar au „gatat” o scoala generala de fotbal…..Ah, ca pe urma iese ca la strungari…..2 buni, 2…mere…7 pleaca…Va implor sa vedeti CFR ca o afacere, chiar daca sufletele noastre sunt acolo……Conteaza pana la urma cei 2 strungari buni, care „le trebe” la occident sau arabi…Sper sa ajungem in viata mea – lunga, cat mi-o doresc eu, nu un orezar – sa ajunga CFR sa nu dribleze an de an piata „muncii” din fotbal. Dar asta inseamna foaaaaaarte multi bani, care in Romanica nu prea o sa fie…

        Apreciază

  6. Lista jucatori care merita sa plece(mi frica sa nu isi piarda motivatia de a juca in continuare in Liga 1): Mario Felgueiras , Pantelis Kapetanos, Weldon
    Retragere: Panin
    Dezamagiri/petarde(trebuie sa scapam de ei): SepsiSepsi, Diogo Valente, Vasile Maftei, Kivuvu, Bjelanovi, Hora, Celestino, Minca, Nuno Diogo, Jorge Martinez, Nuno Claro, Liviu Ganea.
    Must Have: Ivo Pinto, Bakary Sare, Robert Maah, Ronny, Rui Pedro, Cristian Man(ar fi frumos a i se dea mai multa incredere), Alexandru Paun(la fel).
    Le-as mai da o sanse lui Bud (cred ca merita , pt contributia pt al 2-lea titlu) si Batin.

    Apreciază

  7. Lista neagra: Kapetanos (omul trebuie sa plece, nu e chiar asa de bun si nici nu e motivat), Nuno Claro, Hora, Godemeche, Celestino, Nuno Diogo, Sasa Bjelanovici, Kivuvuu, Panin (prea batran), Ronny (distrus). Restul pot sa ramana. Cei care ar trebui sa plece trebuie sa fie terminati de tot, sa li se fi dat o sansa si in sezoane mai bune. Mi-e greu sa inteleg de ce unii ii arunca repede la cos pe jucatorii nou veniti din sezonul asta in conditiile in care nu au avut cu cine juca. Daca faceam acelasi lucru cu Bastos acum n-avea cine sa se mai vaiete ca a fost transferat. Doar pe la jumatatea sezonului viitor ne putem da cu parerea despre Vass, Valente, Sepsi, Deac etc. atunci cand au avut sansa sa si joace cu o echipa competenta, nu doar cu rezervele rezervelor.

    Apreciază

  8. Din punctul meu de vedere exista 4 liste: 1. Jucatori carora le expira contractul in vara si nu e nevoie sa li se prelungeasca contractele -Nuno Claro, Panin ,Kivuvu, Bjelanovic 2. Jucatori carora le expira contractele in 2014 si in vara se mai poate lua ceva pe ei – Stancioiu, Piccolo, Maftei, Rada,Celestino, Kapetanos 3. ‘Batrinei’ in surplus – Weldon, Ronny 4. Jucatori care nu s-au impus – Amadio, Minca, Nicoara, Ganea, Bud , Batin (cei din categoria asta as prefera da fie dati la schimb in campionatul intern pe citivsa internationali de tineret). Dar cum in vara e posibil sa plece si 1-2 din perlele coroanei, sa nu ne miram daca unii vor primii o a doua sansa.

    Apreciază

  9. Toate „luptele” au un inceput si tot alea, au un sfarsit…..––-Orezzarule: trimite-mi un e-mail, ca doar discutam de CFR p’aici nu de lovituri de stat….Cred ca si tu vrei ce vrem noi (deci si eu)…ca CFR sa fie ce n-a fost si ce va trebui sa devina…..senyedi@yahoo.com…….daca vrei iti dau si nr. de telefon, desi prefer sa nu ma suni dupa 12,00 noaptea….uite, iti dau si telefonul: 0733-40.40.20.–- Suna si la o bere ne-om bate pe mci si/sau gratare…..

    Apreciază

    • Ce te face sa crezi ca am sa te sun sau scriu ?
      Iti doresc tot binele din lume , sanatate si sa-ti ia drujba din prima.
      Email-ul , oricum iti era public si daca vroiam iti scriam,sunam sau contacta.
      Pt. mine acest subiect nu e un motiv suficient de serios incat sa pun pasiuni exacerbate ori ranchiuni nejustificate , nu esti vreo nulitate pt. mine dar nici vreun erou….m-ai jignit nejustificat in trecut , ti-am raspuns. Si o voi mai face, atata timp cat nu stii sa te abtii , si pt. mine chiar nu conteaza cat de batran esti tu si cat de tanar eu.
      Daca vrei respect , obtine-l ! Dar nu jignind ! Doar varsta , nu e un atribut. Nici CFR!
      Daca ai vreo placere ascunsa , bani prea multi si ti’e greu buzunaru’ si n’ai ce face cu ei , suna un prieten,nu pe mine! Sunt convins ca nu poti duce lipsa de companie , inconjurat de atatea valori
      Daca ai ceva de zis in fata O.K.! , stii vb. aia :”Daca nu vine muntele la Mahomed , se duce Mahomed la munte! ” Peluza 1 Sector 27 R.20 LOC.144-Prefer sa nu ma cauti dupa 12,00 noaptea.
      Sanatate inca o data !

      Apreciază

  10. LISTA NEAGRĂ (din punct de vedere valoric, al prestaţiilor): Valente, Kivuvu, Godemeche, Celestino, Nuno Claro, Stăncioiu, Mincă, Nulo Diogo, Bielanovici, Maftei, Hora, Rada, Ganea. Cam mulţi, nu (12)? O echipă întreagă. Bune achiziţii au făcut managerii clubului – se plăteşte în mod gratuit o echipă de petarde. LISTA GRI (jucători care au fost valoroşi dar de la care nu aştept creşteri de formă sau reveniri de formă): Kapetanos, Weldon, Deac, Sepsi, Panin. O jumătate de echipă (5). LISTA ALBĂ (jucători de bază, esenţiali pt. primul 11): Felqueiras, Pinto, Camora, Piccolo, Rui Pedro. Observăm că nu putem alcătui un prim 11 competitiv (avem doar 5 jucători valizi). SPERANŢE: Maah, Obiora, Păun, Man, Buş, Muniru (5). ACCIDENTAŢI = INCERTITUDINI: Vass, Ronny, Bakary Sare, Mureşan. SUSPENDAŢI: Cadu. CONCLUZIA ESTE CLARĂ – CU DOAR 5 JUCĂTORI DE PRIM 11 ŞI CU 5 SPERANŢE NU NE PUTEM BATE NICI LA CUPĂ NICI LA UN LOC DE EUROPA.

    Apreciază

    • Cand vin pe tribuna dau CTRL + F si caut numele tau. Bravo pt comentarii pertinente si obiective! Tribunistii au cam devenit sentimentali, insa in fotbal nu prea e loc de smiorcaieli si plansete. Fotbalul este un business. Nu mai esti bun? La revedere. Altul in locul tau (cazurile lui Cadu si Muresan, care vad cu uimire si dezamagire ca apar pe lista de „MUST” ai unora de pe aici…).

      Apreciază

  11. Ca sa ajungem la cine sa ramana, sa incepem cu cei care pot fi transferati: Felgueiras, Ivo Pinto, Piccolo, Camora, Muresan, Rui Pedro, Kapetanos. La Nuno Claro, Weldon, Godmeche, Panin si (sper) Nuno Diogo li se termina contractele, nu as face prelungire pt niciunul. Apoi urmeaza cei de care ar fi bine sa ne scapam: Maftei, Rada, Kivuvu, Celestino, Vass, Hora, Valente, Bjelanovici, Ganea, Bus. In concluzie, ar ramane Stancioiu, Man, Sepsi, Sare, Muniru, Obiorah, Maah si Deac, plus Batin si cei care nu vor putea fi transferati din prima lista. PS. Ma repet, daca e adevarat ca s-a prelungit contractul lui nuno diogo pana-n 2015, atunci perspectivele sunt sumbre. Dar din pacate, asta nu este o noutate …

    Apreciază

  12. Pe siteul oficial a fost anuntat un nou mijolcas de la echipa de tineret. Asa cum am mai scris si ieri, se pare ca bate un vint de intinerire masiva in lot.

    Apreciază

    • Un mijlocaş şi un atacant (Carter-atacant, şi Veres mijlocaş central?). Ar fi bine să fie folosiţi anul ăsta, oricum am terminat-o cu Liga1 (ne-a rămas doar Cupa?)…

      Apreciază

  13. Este uncerc vicios in tot ce s-a intamplat din vara incoace.In prima faza au fost imprumutati Edimar si Lionn.Apoi s-au accidentat Deac,Vass si Rony plus Nicoara trecut pe linie moarta.Dar cea mai mare semn de intrebare a fost folosirea unor fundasi pe post de mijlocasi in timp ce Valente statea in lot pe banca.Mie personal acest jucator nu mi se pare ca ar avea probleme la cap………il voi retine ca jucatorul fara un dribling cat a jucat.
    Este usor sa faci liste negre sau sa aduci jucatori noi…….problema este cu jucatorii cu contracte in vigoare.Iar faza cu Batin sau Nicoara imprumutati nu-mi pare normala.Inainte de a aduce ceva nou trebuie sa vezi daca este peste ce ai tu in lot!Si s-au vazut exemple cu jucatori care s-au relansat din lotul de insamantare.Acum cel putin la mijloc am vazut jucatori care sunt interesanti:Sare,Muniru,Obere…….plus din cei imprumutati.Doar la noi exista pareri ca un jucator la 32 de ani este batran!Sa fim seriosi cand va pleca Kape sau Weldon vom avea o problema sa gasim de nivelul lor…….devreme nu vom gasi fara bani adevarati.Iar asta cu Muri lasat sa plece iar imi pare o gluma.Asta ar trebui sa se lase la vatra de aici.Imi pare ca joaca la un nivel inalt si jocul se invarte in jurul lui (chiar daca se vor gasi cativa carora nu le place estetica driblingului lui)Iar faptul ca este golgheter spune tot.
    Iarasi nu sunt de acord ca trebuie sa sacrificam campionatul……..fiecare partida trebuie jucata pe viata si pe moarte.Iar cand va fi sa vina varful de forma noi trebui sa fim montati.Programul ne este la indemana.Vom juca aici cu Pandurii,Dinamo,Rapid,cacareaza,usuratica miticilor si restul.Doar cu Astra avem in deplasare,dar pana atunci ne revenim cu capul!

    Apreciază

  14. Lista neagra: Maftei, Kivuvu, Bjelanovic, Celestino, Nuno Diogo, Minca, Ganea, Nuno Claro, Weldon
    Lista gri: Valente, Hora, Godemeche, Stancioiu, Martinez
    Lista alba: Sare, Muresan, Deac, Sepsi, Maah, Bus, Vass, Cadu, Ronny, Carter, Obiora, Muniru, Man, Paun
    Transferabili (de pe lista alba): Felgueiras, Pinto, Piccolo, Camora, Kapetanos, Pedro
    Restul pot fi imprumutati.

    Apreciază

    • Sepsi si Vass ar fi tot de lista gri. Godemeche asemeni. Oricum lucrurile sunt incurcate: de unii nu se poate scapa usor (au contracte bune, nu-i vrea nimeni); altii au fost mai mult accidentati si nu au apucat sa dovedeasca ce pot; cei care sunt de ramas, sunt curtati si sume frumoase se pot obtine pe ei. Lotul de supradimensionat din cauzele de mai sus, s-au facut mereu transferuri la kg, unii n-au confirmat si intarzie sa confirme; pe unele posturi e inflatie, altele (fundas dreapta) e slab acoperit (pentru ca Aquirregaray n-a fost pastrat si Lionn e imprumutat). Daca s-ar putea, s-ar pastra 5 mari valori, inca vreo 5 jucatori de perspectiva si inca vreo 15 achizitii una si una. Dar asa, nici venirile si nici plecarile nu vor fi suficient de adecvate si optime. Cumva ar trebui facut un tabel, un fel de vot, cine e de vandut, cine de pastrat ca jucator de baza, ca jucator de viitor, cine e inca supus dubiului.

      Apreciază

        • Cristi : sondajul se poate face relativ uşor (este o idee bună!), singura observaţie este că e cam devreme pentru aşa ceva. Eu zic să-i (mai) vedem pe ăştia noi : Obiora, Muniru, poate Păun sau chiar Veress. Mai sunt si alţii despre care nu ne putem pronunţa. Un rezultat mai apropiat de realitate (şi bazat pe argumente) poate fi scos undeva pe la mijlocul/sfârşitul lui aprilie, poate după dubla cu Astra, din semifinala Cupei (acolo -teoretic- există miză, deci analiza de randament este mult mai reală). Mi-am notat „tema”, dar eu zic s-o lăsăm mai încolo. HAI CFR !!

          Apreciază

          • ai dreptate.. totul e sa il facem cum ai scris si mai jos, din perspectiva realitatii – clubul vinde per pauza competitionala de 5-7 mil de euro si trebuie sa avem si asta in vedere; iti propun sa nu avem categoria ‘trebuie tinut neaparat’ ci mai degraba definitii gen ‘de vinzare la o oferta corespunzatoare’, ‘ de vinzare daca primim ceva’- aici ma refer la cei care intra in ultimul an de contract , astia fiind eventual si la o optiune ‘prelungire’, ‘sperante’, ‘jucatori de completare’ si ‘in afara competitiei’- aici intrind accidentatii pe termen lung. Si daca e sa fim manageri virtuali, ar trebui sa ii punem la socoteala si pe cei imprumutati, basca sa avem in vedere si pozitiile pe care pot juca, nu sa ne trezim cu 6 atacanti de careu si fara nici o extrema 😉

            Apreciază

      • …din care CFR fost eliminata cu un 0-5 sec. Insolventa il paste deja pe cioban de la atatea deplasari. Sper ca AP se zgarie de ciuda si va baga ceva lovele in echipa pentru la anul, ca incepem sa fim periculos de departe de astia. 0-1 cu Otelul vs. 1-0 cu Chelsea, vai de plm.

        Apreciază

        • Pacat ca nu ne-am dorit si noi un nou tur in EL,ar fi fost tot cu o echipa londoneza. Arpi putea sa faca un mic efort financiar,chiar daca ar fi zburat cu WizzAir si s-ar fi cazat la vreun hostel. Pana joia viitoare nu o sa auzim decat ca stana a batut campioana Europei.

          Apreciază

          • Pentru ce mai doreai un tur, sa mai joci un meci cu Totenham (citat dintr-un comentariu de dupa meciul cu Inter). Atunci multi aplaudau decizia conducerii de a trata cu dispret dubla cu Inter in special si returul in general.

            Apreciază

          • Intrebarea e cu cine am fi jucat contra lui Tottenham? Camora suspendat, Rui Pedro, G. Muresan, Kapetanos, Bjelanovic, Felgueiras accidentaţi, Weldon, Deac neconvocaţi. Nici nu mai am curajul să număr câţi au mai rămas apţi din lista UEFA. 🙂

            Apreciază

            • Imi pare rau sa zic dar acest comentariu imi aseamana echipa mea cu un elev destul de bun care nu mai vrea sa continue studiile pentru ca ii ocupa timp si il costa un pic.
              Sincer, chiar asa de sarantoci suntem?

              Apreciază

      • Ei na, fara meciuri de mana a doua, nu se strangeau puncte pentru Romania. A.P a incasat deja de 3 ori multi bani din UCL si pentru ca alti patroni nu au desconsiderat E.L. Revenind la meciul din seara asta, Chelsea a jucat bine, dar a avut in fata o echipa motivata care a crezut in sansa, si care a intrat fara morcov pe teren(or fi uitat cei din conducerea lor sa le spuna cat de mici sunt ei in comparatie cu jucatorii lui Chelsea). Oricum, veste buna pentru A.P. , se aduna puncte la coeficient fara ca el sa piarda bani pe deplasari aiurea…

        Apreciază

        • Da, Steaua trebuie felicitata, a demonstrat ca nu se moare din victorii in EL, ca se poate si pe doua fronturi. Poate ne va ajuta si pe noi victoria de aseara in campionatul urmator, daca Real Madrid va face rost de vreo 50 de milioane de euro sa sparga echipa luandu-i pe Reghe, Dodel, Chiriches si compania. Daca nu, poate va rezolva problema Olaroiu cu 5 milioane :). Nu am vazut decat repriza a doua, dar sa spui ca Chelsea a jucat bine …. O echipa de talia ei nu are cum sa piarda in fata unei echipe romanesti chiar jucand modest, satisfacator. Nu stiu cum au evoluat englezii in prima repriza, dar intr-a doua mi s-au parut intre slab si foarte slab, la un moment dat am crezut ca Lampard e Cadu si vrea sa-l schimbe pe Benitez 🙂

          Apreciază

          • aia cu „Chelsea a jucat bine” am zis-o doar asa ca sa nu fie adversara ei in primul plan si sa imi sara iar unii in cap ca ridic ode… :)))))))))))))). Nu stiu cat costa deplasarea la Londra, dar cred ca nu o sa iasa pe pierdere( pe langa incasari, ma mai gandesc si la cresterea cotelor unor jucatori ).

            Apreciază

  15. Merita sa ramana: Felgueiras,Pinto,Cadu,Piccolo,Camora,Muresan,Sare,Pedro,Deac,Maah,Weldon,Batin,Nicoara,Lionn.Lista B: tinerii Obiora,Muniru,Paun,Bus,Carter-doar daca arata vreunul calitati certe; trebuie sa li se acorde sanse in acest retur.Restul trebuie disponibilizati sau imprumutati.E nevoie de minimum :2 fundasi centrali,2 mijlocasi box to box,un playmaker adevarat,un mijlocas dreapta,2 atacanti : unul mobil si unul de forta,cu mentiunea ca nivelul valoric al acestora sa fie cel putin asemanator nucleului de baza din toamna:Piccolo,Muresan,Bastos,Sougou,Kapetanos.Dar pentru asta trebuie investite cel putin vreo 7-8 milioane din cele peste 30 obtinute din toamna pana acum.Evident daca intre timp finantatorul nu i-a investit in alte afaceri…Altfel ne vom ” bucura” de evolutiile celorlalti vreo 20 de jucatori care in mod normal s-ar gasi pe ” lista neagra”.

    Apreciază

  16. apropo de lista neagra…de pregatirea fizica ce ziceti? Eu zic ca acolo trebuie cautata si vina pentru foarte multe accidentari. Nu exista meci la care sa nu schioapete 2-3 jucatori, sa acuze dureri musculare, etc… S-a vazut asta si la meciul cu Otelul, si e primulmeci dupao lunga perioada de pregatire…

    Apreciază

    • Dl.Paskany declara ca este un fan a lui Bayern Munchen atunci de ce nu aduce in organigrama clubului cativa nemti care sa faca o treaba nemteasca.Nu vreau sa ridic in aer stana dar merita apreciat Reghe pentru faptul ca a insistat ca Thomas Neurbert sa ia 120 000 pe sezon si se vede cum echipa poate duce un meci intreg.

      Apreciază

      • Diferenta la Bayern e managementul e plin de fosti jucatori. Si mai au un atu: Gerland este antronor al echipei a doua, coordonator la juniori sau antrenor secund din 1990…cind vezi ca in echipa actuala joaca fostii juniori Lahm, Alaba,Badstuber, Contento,Can, Schweinsteiger, Kroos,Müller nu poti decit sa iti scoti palaria.

        Apreciază

  17. Mr. Dinu : eu fac liste negre (spre gri) cu cea mai mare plăcere, există -totuşi- o dilemă de abordare : în ce calitate fac lista ? „Pentru că de ce” : 1……în calitatea mea de fan înfocat/ subiectiv şi egoist al echipei, nu mă interesează nimic „extrasportiv”, şi atunci -în mod normal- vreau să-i văd pe Fleghe, Pinto, Camora, etc. şi la anul. 2……în calitatea mea de „preşedinte virtual” / „patron virtual” al echipei, poate mă gândesc că ar fi o chestie să-i vând pe cei menţionaţi mai înainte, şi cu 20% din suma obţinută să aduc 4-5 „speranţe” de pe lista scouterilor. Altceva : A)…nu sunt convins că s-a făcut o pregătire de „iarnă” foarte reuşită, şi asta nu pentru că am omis alergarea prin nămeţi (care -oricum- e binevenită pentru orice echipă). Mă pune pe gânduri această rată incredibilă a accidentărilor, din care aproape 50% sunt „neprovocate” de adversari. Aici avem o problemă. B)….chiar dacă-mi vine să-mi tai venele, trebuie să-i felicit pe „ăia” pentru victoria contra celor de la Chelsea. C)….Revenind la noi : reculul din campionat se explică nu neapărat prin uzura fizică (vezi contraexemple -iarăşi- la „ăia”…), ci mai degrabă printr-un „vid motivaţional” al multora dintre titularii nevânduţi (Camora, Felghe, Pinto, Kape, chiar Piccolo). Aici trebuie să lucreze PS (poate cu ajutorul cuiva, de ce nu?), echipa trebuie resetată motivaţional, campionatul s-a dus, dar fiecare meci trebuie abordat ca o finală CL, altfel n-o să obţii victorii de răsunet şi performanţe. HAI CFR !!

    Apreciază

  18. Lista NEAGRA: 1) terenul din Gruia…execrabil…se rupea la meciul cu Otelul in stilul „ogorului” din meciul cu Franta. Ma intreb de ce? ca doar nu s-a jucat pe el in iarna, instalatie de incalzire performanta are (oare nu i-au dat drumul cu 2 saptamani inainte de meciul cu Inter din lipsa de bani? 2) Lipsa de implicare a suporterilor…am mai zis si ma voi repeta de catava ori…cand intrii la incalzire si vezi 30 de spectatori in tribuna parca pleci de la 0-2. 3) Academie puternica si echipa a doua(de divizia B) ..vezi prin Germania, Spania …cam cate echipe cu B in coada se regasesc in liga a 2-a. 4) Strategia proasta cu jucatori imprumutati (vezi L Alberto)…ii imprumuti 6 luni, daca se impun si joaca bine pleaca, daca nu se impun ii aduci degeaba iar ei nici nu stiu cine-i mama si cine-i tata. 5) Primele de meci/obiectiv…daca le promiti la jucatori 20 000 la accederea in grupele UCL…da-le banii nu mai tot cauta motive sa nu le dai (ba ca in campionat nu au rezultate, ba ca primesc doar daca iau cupa si cacaturi de-astea) ……..cam aici e problema !!!!

    Apreciază

    • Barosule ai atins puncte sensibile cu o exactitate venita ……..din vestiarul echipei.Nu-i rau si chiar este bine ca jucatorii sa mai citeasca ofurile suporterilor poate astfel vor simti mai intens fenomenul acestei echipe.Slaba populare a tribunelor este si „meritul ” evolutiei jucatorilor…….cand vezi ca echipa n-are rezultate iar cei din teren par rupti din filmele anilor ’20 fara sonor,ce sa mai cauti pe la stadion?Nu sunt de acord cu acest mod de raspuns ,dar cauta si tu sa-i intelegi pe acesti suporteri care au fost obisnuiti cu performante.In rest ai perfecta dreptate…….de ce sa investesti intrun jucator ca si Luis Alberto care intro toamna plina a avut un sut sanatos la poarta si si-a facut intrare pe bani la alta echipa,in timp ce jucatorii tai cu contract i-ai terminat ca motivatie si lipsa de jocuri in picioare.O echipa a 2 a puternica iti ofera posibilitatea sa-i ti sub atenta observatie si in spiritul echipei,iar la nevoie sa-i aduci la prima echipa.Calculele cu cheltuielile echipei a 2 a sunt fara sens……..trebuie sa fie o pierdere calculata,iar cand un jucator face saltul la prima echipa si mai amoi este vandut se echilibreaza balanta.Il vazusem pe coreanul ala de la CFR2,KIM cred ca se numea.Imi parea un jucator cu calitate.Avea forta de patrundere pe banda si aducea bine mingea in careu.Cate faze a facut ala intro partida n-a facut Valente intrun tur de campionat.

      Apreciază

    • O echipa a doua se impune. Nu ai dreptate cu Germania, acolo ligile a doua si a treia sunt profesioniste si satelitii nu au acces. Doua sunt motivele pentru care cred ca ar fi bine sa fie reinfiintata si re-finantata : ingustarea lotului principal ar debloca niste resurse, obiectiv vorbind sunt prea multi jucatori mediocri adusi cu toptanul la umplutura si in al doilea rind incapacitatea structurilor din Romania de a gestiona calumea jucatorii imprumutati.

      Apreciază

  19. Ia sa-i luam la rand pe toti cei care ar trebui sa plece din varii motive: Felgue, Panin, Sepsi, Valente, Maftei, Piccolo, Kivuvu, Vass, Bjela, Cadu, Hora, Godemeche, Rada, Celestino, Minca, Diogo, Martinez, Ganea, Claro,Weldon si Kape (21 jucatori). Ar ramane deci: Ivo Pinto, Camora, Bakary Sare, Muresan, Deac, Maah, Ronny, Rui Pedro, Stancioiu si tineretul autohton si strainez. Poate vor pleca si altii (Pinto, Camora, Pedro)… Tot iese o echipa, de valoare indoielnica.

    Apreciază

  20. link ziuadecj Cica e dorit Jander, alt mijlocas central. Dar n-avem echipa plina de mijlocasi defensivi? Ori e mult peste ce avem, ori e aceeasi strategie la kg, ceea ce face echipa plina de rebuturi si lesturi, iar unele posturi raman totusi neacoperite nici valoric, nici numeric.

    Apreciază

    • Avem multe incertitudini – Sar e si Vass sunt accidentati, nimeni nu stie cum si-or reveni.Obiora si Muniru sunt sperante, daca unul se va impune va fi bine.Mursean e posibil sa plece daca are o sansa. Multi candidati, putine certitudini.

      Apreciază

  21. DE 8 MARTIE DORESC TUTUROR DOAMNELOR ŞI DOMNIŞOARELOR (ataşate CFR-ului şi nu numai) MULTĂ FERICIRE ŞI O VIAŢĂ LINIŞTITĂ !! Dacă putem vorbi de „linişte” lângă nişte bărbaţi ceferişti…SĂ NE TRĂIASCĂ DOAMNELE ŞI DOMNIŞOARELE, HAI CFR !!

    Apreciază

  22. Nu sunt idiot sa nu recunosc, ca steaua e mult peste noi in acest sezon . Si cum merg lucrurile, asa va fi si in urmatorul . Dar ieri daca ai nostri jucau cum a facut Chelsi, era groasa rau, aici pe forum ii desfiintam de jos in sus pe toti ! Asa ca sa vedem realitatea, oierul are noroc si atat . Dar puteam avea si noi noroc la o abordare normala a competitiei . Nu tine nici argumentul economic, din vanzarea biletelor si drepturilor tv se acoperau cheltuielile rezultand si un profit, e drept, mititel fata de CL . Pt asta trebuia sa aduci intariri si bani erau din vanzarea celor doi . Bine sublinia cineva aici, noi sa nu contribuim prin EL la punctaj , doar steaua ?! Chiar asa de jos am ajuns ???

    Apreciază

    • Cred ca tindem sa reactionam emotional. Datele problemei sunt diferite de la club la club si ceea ce e corect la unul nu este neaparat aplicabil si la altul. EL nu este atractiva dpdv al drepturilor de televizare si de marketing. Ergo prioritatea este secundara la un club ca CFR care poate aduna din bilete 200.000 de euro dar poate fi mare la Steaua care are un potential de 1 milion. Cum o deplasare te costa lejer 100.000 de euro, pentru unii e afacere, pentru altii nu. Hai sa nu negam exact ceea ce sustineam acum citeav saptamini ca e corect: sansele cu Inter au fost relativ reduse, punctul de zenit al echipei a fost meciul cu ManU. Tu daca ai fi fost patron, ai fi investit 3-4milioane in jucatori ca sa ai 25% sanse sa treci de Inter si sa nu cistigi din incasari nimic?

      Apreciază

        • Erau alte vremuri. O echipa de top din Romania avea buget sub 5 mil, Rapidul avea contracte ” de partid” cu Loteria nationala, sponsor principal Lukoil… in general Romania era dupa vreo 7-8 ani fara absolut nici o performanta interna. La vremea aia si noi ne exaltam cu o participare in Intertoto, asa ca sa ne amintim ca de pe ce pozitii criticam acum totul.

          Apreciază

    • Să recunoaştem, am avut şi noi acelaşi „noroc”. Am întâlnit o echipă la fel de „slabă” ca ei. Doar că noi nu am avut atitudine. Steaua are o echipă bună, joacă împreună de ani, au atitudine (ceea e nouă ne-a lipsit cu desăvârşire). Chiar fără Bastos, Sougou, Alberto sau Aguirre, puteam pune probleme unei Inter somnoros, nedispus la efort. Dar n-am mai avut echipă la ora meciului, din păcate. Vina cui? O parte, vina patronului, altă parte vina antrenorului, zic io, poate şi a jucătorilor. Lotul a fost ales prost, Deac şi Weldon au fost excluşi, accidentaţii incluşi. Lipsă de logică. Şi cu asta n-am zis că PS este un antrenor slab. Doar că nu e un atrenor bun pentru o asemenea echipă…

      Apreciază

      • Poti argumenta ‘lotul a fost ales prost’ ? A fost lotul lui Andone din care au fost extrasi cei doi vinduti si cei doi imprumutati temporar si existau 3 locuri libere. Deac si Weldon nu rup gura tirgului. Unul a fost tribunist la Schalke si risca recidiva accidentarii iar Weldon e un batrinel care nu s-a impus in China. Abordarea asta de glorificare a celor ce nu joaca si de blamare a celor care sunt in teren nu mi se pare corecta.

        Apreciază

        • Unul tribunist, altul bătrânel. Bine în schimb că n-au lipsit din lot Celestinho şi Hora, ca să nu-i amintesc decât pe ei, din lista destul de lungă a celor inutili echipei… Şi să nu vorbesc despre faptul că, un singur mijlocaş ofensiv adus la timp ar fi schimbat faţa echipei. Măcar unul… Pe care-l tot cerem de ani, dar nu vine. Noroc cu antrenorii, care reînvie câte un jucător quasi inutil, cu probleme la cap…

          Apreciază

          • A venit Maah. Si Diogo Valente e tot mijlocas ofensiv, dar din pacate sub randamentul de acasa. Nu poti spune ca nu se face nimic. Dincolo de faptul ca nu galeria sau chibitii fac lotul.

            Apreciază

  23. Cristi, corect zici, se incaseaza din bilete 200.000. Iar deplasarea 100.000, din nou corect . Ajungem la un profit de 100.000, mititel, cum am zis eu . Ceea ce nu-i corect in expunerea ta este investitia de 3-4 mil in jucatori , cand nu este sigura calificarea . Pai 3-4 mil nu s-a investit intr-o singura perioada de transfer de cel putin 5 ani, asa ca nu ne asteptam la asa ceva . Dar sa aduci un mijlocas ofensiv si eventual, un atacant, care sa fie in ultimele 6 luni de contract, se putea cu bani putini si oricum era de folos pt noul sezon . De altfel in fotbal nimic nu e sigur, or dupa aceasta logica n-ar mai trebui facute transferuri ?!

    Apreciază

    • Stai ca din 100.000 mai dai si prime etc..Emai greu fara un sponsor comercial care sa dea si prime de obiectiv samd. Cit despre adus jucatori, eu cred ca s-a facut ceva treaba anul asta. Pentru CL au fost adusi Aguirregaray si Luis Alberto, primul se pare la un cost relativ mare si nimeni nu a fost dezamagit. Acum se pare ca se doreste altceva – cum am mai scris eu vad un accent pus pe jucatori foarte tineri si poate inca 4-5 transferuri bune in vara. oricum dincolo de listele negre, gri, albe samd, n-ar fi rau sa se inceapa cu aducerea unui inlocuitor pentru Potocnik!

      Apreciază

      • Eu inteleg termenul de afacere, dar trebuie sa stii ca strategia de afaceri cand esti numarul 1 intr-un domeniu nu e la fel cu cea cand esti proprietarul magazinului din colt. Cand esti numarul 1 intr-un domeniu, si iti place sa iti vinzi marfa mai ales la export pe bani cat mai multi, atunci mai mergi si tu la expozitii in strainatate, participi si tu ca sa iti expui marfa. Nu totdeauna aceste participari iti aduc castiguri, DAR E IMPORTANT CA ESTI ACOLO!!! Esti acolo inconjurat de firme renumite, si nu iti faci un stand de rahat doar pentru ca acea expozitie poate nu iti aduce castig! Trebuie sa ai o atitudine corecta la TOATE participarile, astfel iti respecti clientii si te respecti pe tine ca firma! La urma urmei produsele tale pe care vrei sa le exporti, au cea mai buna expunere acolo la expozitiile internationale, ca doar vrei sa exporti!!! Participand cat mai des, iti intaresti si renumele firmei tale….. O firma de renume nu isi permite sa trateze cu dispret nici o astfel de ocazie, ca sa nu mai zic ca nu isi permite sa vanda un produs la pret de lux atunci cand el e facut in dispret….

        Apreciază

        • Pai nu vorbim de liste negre ? Marfa de vinzare s-a cam dat. Galantarul listei gri e prin Azerbaijan. Sa nu ne amagim- CFR nu e o un dealer de masini noi de pe Turzii ci un oser de jucatori resapati. Si cu second hand poti face business, dar lasi mai jos fudulia

          Apreciază

          • Pai cam asa e , marfa buna s-a cam dat, mai este ceva, dar putina! Cu atitudine corecta inca mai poti organiza cate un stand onorabil… Apoi in vara, daca vrei sa revii in top, iti iei marfa de calitate, daca nu, afaceri se fac si in Dragonul Rosu… :)). Daca vrei sa ai iar firma de top, uita-te bine si la concurenta…

            Apreciază

            • Problema e strategia jumatatilor de masura. Daca era un statement clar fratilor, s-a incehiat o etapa, facem bani, toti ar fi inteles. Dar atunci consecvent ar fi fost sa vinda tot ce puteau – la 3 portari in lotul UEFA il puteau da si pe Felghe, putea pleca si Kapetanos etc. Ne asteptam cu totii la un retur de refacere. Ori, mizau pe performanta de palmares si vindeau in vara. Asa a iesit o struto-camila. S-a vindut bine (nimeni nu contesta asta) dar dupa toamna trecuta lotul a ramas suficient de valoros sa faca o figura onorabila (nu spun buna!) in campionatul intern. De aici rezulta si frustrarile si nedumeririle tribunistilor. Sau cum spui tu, costum de pe Calea Victoriei si slapi de la Dragonul Rosu.

              Apreciază

            • Pai daca aduci vorba de Kapetanos, eu iti mai dau un argument pentru care trebuia vandut: este foarte bun la jocul cu capul, dar picioarele ii folosesc doar la deplasarea pe teren. Deci in lipsa unui jucator care sa ii aseze mingea pe frunte, el devine destul de ineficient….ori Sougou a plecat… Nu mai pun si faptul ca se accidenteaza des….

              Apreciază

  24. Din actualul lot prezent pe siteul oficial: 1.Minca, 2.Claro, 3.Diogo (tocmai i-a fost prelungit contractul pana in 2015!), 4.Martinez, 5.Kivuvu, 6.Hora, 7.Godemeche, 8.Celestino, 9.Valente, 10.Weldon, 11.Bjelanovic, 12.Ganea – toti de umplutura!!

    sunt curios insa tinerii cum vor evolua!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.