Campioană fără dinţi


O săptămână întreagă s-a vorbit doar despre dinţi. În decursul discuţiilor s-au pierdut şi măselele de minte, canalele nervoase, golite de logică şi memorie, au fost plombate doar cu puroi şi venin, o judecată fără urmă de igienă, vizibil ştirbă şi cariată până sub rădăcină. Suspendarea din „STRUNGĂreaţă” a lui Cadu, fix până la meciul cu Steaua (nici gând n-am să-i spun „de 9 etape”) a lăsat lumea cu gura căscată, iar, aşa cum e la români, dacă tot se cască (degeaba) atunci să se şi vorbească! În tumultul de inepţii s-a acoperit complet anestezia aplicată de arbitraj CFR-ului la Vaslui, greşelile hilare ale lui Haţegan au fost scuipate la coşul uitării. Freza „stomatoilogică” a extragerii lui Cadu a acoperit cu vuietul său atât meciul trecut cât şi cel care urma. 

Astfel, partida cu Oţelul a venit parcă pe nepregătite. Echipa noastră a arătat, surprinsă, că nu mai are cu ce să muşte. Campioana nu mai poartă dinţi de aur. De fapt, nici nu ştiu dacă a avut vreodată, dacă a avut altceva decât o dantură normală, sănătoasă, mai mult îngrijită decât puternică. În loc să ne ronţăim temeinic adversarul ne dăm seama acum că nu avem cu ce-l apuca, colţii şi incisivi rămaşi sunt mai degrabă temporari. Trebuie să digerăm o vreme şi înfrângeri amare până ce ni se vor ascuţi din nou dinţii, până ce va creşte aproape de la zero o nouă generaţie „de lapte”.

Calvarul cu Oţelul trebuie să ne pregătească pentru ceea ce vine, trebuie să ne lepădăm rapid de iluzia că reconstrucţia va fi uşoară şi presărată cu trofee. Şi eu am crezut că, lăsând deoparte eliminarea previzibilă din Europa League, lotul actual ar fi suficient pentru a face faţă cu succes în campionat, pentru a termina pe un podium onorabil şi a îndeplini obiectivul rămas în Cupă. Poate că nu m-am înşelat, dar am uitat un aspect: lotul se poate descompleta, iar fără piesele cheie şi cu altele scârţâind straşnic, nu mai ai aproape nimic. Asta am văzut aseară, un fel de CFR II, o echipă ce poate nici în amicale n-ar fi fost folosită. Nu a fost însă niciun experiment, ci o adaptare la realitate.

Se cuvine să privim cu realism această situaţie. Nu e sfârşitul lumii că s-a mai pierdut un meci (acasă sau în deplasare). Echipa de ieri a fost mai mult produsul unui spectacol de magie, precum „femeia tăiată în 3 bucăţi”, atât de clar delimitate erau sectoarele de joc. Doar că la noi partea de mijloc nu a mai putut fi pusă înapoi la loc. Am jucat cu apărare şi atac, dar fără mijloc, cel puţin fără mijlocaşi. Se putea obţine mai mult chiar şi aşa. Ocazii au fost cu nemiluita, putem vorbi despre ghinion la unele faze, ba chiar şi despre un penalty neacordat (la henţul lui Ljubinkovici). Până şi adversarii vorbeau despre un succes al lor norocos (a se vedea declaraţia lui Paraschiv). Dar să trecem peste aceste detalii de coloratură, care oricum sunt nefolositoare şi să vedem lucrurile mai concret.

Ceea ce m-a surprins neplăcut pe mine a fost randamentul slab al compartimentelor, lucru cauzat însă exact de absenţele elementelor definitorii din fiecare sector. Să iau pe rând lucrurile.

Atunci când din 8-10 ocazii de poartă nu se marchează se poate spune că „ai o problemă” la finalizare. Atacul nostru în acest moment a revenit la stadiul de formaţie de lăutari. Fiecare execută ceea ce ştie el, doar din talent ajung să sune cumva la unison, dar niciodată nu va rezulta o operă desăvârşită. Fiecare jucător pare de alt gen, unii sunt pentru contraatacuri, unii pentru centrări şi unii… sunt ieşiţi din formă. Luaţi împreună însă nu-s doi de-un fel, deci sunt ineficienţi. Nu-i vina lui Paulo Sergio că nu poate îmbina piese de puzzle ce nu sunt făcute pentru a se potrivi.

Aş începe însă analizarea acestui compartiment prin a-l lăuda pe Deac, cel care la gravitatea accidentării avute pot spune că a revenit peste aşteptări. Pe un teren foarte periculos (ce s-o fi întâmplat cu gazonul din Gruia, renumit pentru calitatea lui?), Deac a riscat foarte mult prin felul în care s-a mişcat şi a intrat în dueluri. Că n-a reuşit mai mult, nu e un dezastru, important este să capete încredere în genunchiul său. Maah, de asemenea, nu ar trebui pus la zid. A fost adus să îl facă uitat pe Sougou. Ei bine, am să spun că şi avându-l pe Sougou ieri n-am fi obţinut mai mult! Maah e mai bătăios, încearcă să facă şi treaba de vârf, îmi lasă mereu impresia că îi lipsesc 10 cm înălţime pentru a fi un Kapetanos şi încă vreo 10-20 puncte IQ pentru avea logica de joc a lui Sougou. Din ce am avut ieri pe teren, el a fost cel mai util, acum mai trebuie să ne arate că Maah este Maah şi nu e comparabil cu altcineva. Hora este ca un EKG în joc. Când foarte jos, când foarte sus. A avut sclipiri (precum pasa cu călcâiul prin care l-a lăsat pe Weldon 1 la 1 cu portarul), a scos adversari din joc, dar a greşit când a avut de făcut lucruri simple (vezi pasă de câţiva metri pentru Deac în poziţie de gol). La final, cea mai cruntă dezamăgire aici este Weldon, cel foarte departe de forma arătată atunci când a plecat în China. De la omul ce marca aproape la fiecare meci, cel care demonstra de fiecare dată sânge rece în faţa porţii, a ajuns ca acum să fie capătul speranţelor noastre. Nu mai are nici viteza de acum un an şi nici siguranţa în execuţie. Dar, cine să-i ia locul? Bjelanovici şi Kapetanos n-au fost ieri pe banca de rezerve, iar Ganea… vai de el. Când a intrat Liviu Ganea am avut impresia că se turna filmul „Omul Invizibil” în Gruia. A intrat în minutul 68 şi prima atingere mai sănătoasă de minge a avut-o în minutul 83. Ce-o fi făcut în tot acest răstimp?

Coborâm la aşa-zisa linie de mijloc, mijlocaşii pur-sânge. Godemeche şi Sepsi au fost cei care ar fi trebuit să fie temelia echipei pe faza de construcţie, pe aşezarea întregului joc. În cazul lui Sepsi am căzut de-acord de acum câteva meciuri, că este doar o improvizaţie de moment, că poate nu trebuie să aşteptăm mare lucru de la el acolo, în mijloc. Totuşi, remarc că în a doua repriză Sepsi a devenit mai util, a fost pozitiv în jocul de pase. Cel care m-a decepţionat însă total a fost Godemeche. În absenţa lui Mureşan, Sare şi Vass, cu Obiora şi Muniru încă neintegraţi şi cu Celestino fără speranţă pe bancă, Godemeche ar fi trebuit să fie creierul echipei. Experienţa lui, faptul că a fost căpitan la Naval (înainte de a veni la CFR), că a fost adus pentru a fi mijlocaş şi nu fundaş şi, mai mult, că are destule meciuri în picioare (a jucat foarte des în amicale) toate astea îl obligau la un randament mai bun. Avea de făcut defensivă, dar mai ales ofensivă. A nimerit ca orbul Brăila (a făcut doar defensiva), dar trebuia să nimerească Galaţiul! Din toate punctele de vedere Godemeche a fost ieri doar un Kivuvu alb, fricos în zona careului advers, lamentabil la finalizări (Kivuvu măcar avea şut şi lovitură de cap) şi cu rătăciri inutile pe teren. Eliminarea lui Godemeche este cea mai bună veste pentru următorul meci; vrând-nevrând, va trebui să apară altcineva pe poziţia aia. Sper să nu fie Celestino acela.

În fine, venim la linia apărării. Ivo Pinto şi Camora au fost în nota lor obişnuită. Au fost destul de exacţi în apărare (cu mici scăpări la Pinto) şi s-au putut ocupa şi de atac, atât cât au putut. De-ar fi centrat mai mult, tot n-ar fi avut la cine. Rada are meritul acelei lovituri în bară, cea care ar fi putut echilibra imediat scorul, meciul ar fi repornit ca la 0-0. Cine nu are însă nicio scuză pentru evoluţia mizerabilă de ieri este Piccolo, cea mai mare deziluzie pentru mine în jocul de ieri. A greşit la gol (cu complicitatea lui Rada şi a închizătorilor), Paraschiv a marcat de pe poziţia pe care trebuia să îl blocheze el. Mai grave au fost şi celelalte 2-3 scăpări, una când i s-a luat mingea din faţă şi alta când a făcut un fault de galben spre roşu în postură de ultim apărător. Mi-am pus mari speranţe în Piccolo după suspendarea lui Cadu. Am crezut că el va prelua rolul de lider al apărării. Din păcate Piccolo este un jucător de moral, asemănător unui portar; dacă prima intervenţie o are bună continuă ireproşabil. Dacă greşeşte o dată grav, cade total, într-o cascadă de erori.

Chestiunea că nu merge jocul echipei probabil că au conştientizat-o şi jucătorii, din teren. De acolo a venit lipsa de clarviziune de după minutul 60, de când a început graba. Până atunci CFR-ul măcina constant, Paulo Sergio dăduse un imbold la pauză, ceva se făcuse. N-a mai avut alte soluţii, o dovedeşte cele doar 2 schimbări făcute. Nu mi-a plăcut că nu a avut mai mult curaj, dar poate că nu a avut nici alte variante. Obiora, introdus târzior, a arătat fie că nu are valoare – lucru puţin probabil – fie că nu-i deloc integrat. Poate, pentru acest meci, Paulo Sergio şi-a făcut calculul că mai sunt şanse în campionat şi că trebuie cu tot dinadinsul să câştigăm. Mi-ar fi plăcut să-i văd pe Muniru şi pe Păun în teren, fiindcă acesta trebuie să fie imperativul pentru ceea ce a mai rămas din campionat: să găsim noi valori în cadrul lotului pentru viitorul sezon şi să identificăm punctele slabe, să experimentăm, să câştigăm în fiecare meci… experienţă şi poate câte un jucător. Nu cred că se va repeta situaţia de acum 2 ani, cu „CFR – echipa păcii”. Totuşi, Paulo Sergio nu e Minteuan, iar în meciul de ieri numai de lipsă de dorinţă de victorie nu se poate vorbi, ci din contră. De o ambiţie prea mare, care a degenerat, din cauza condiţiilor în lipsă de luciditate. Către final a apărut frustrarea. Nervii n-au mai fost stăpâniţi. Elocventă e faza la care Godemeche a luat primul galben în minutul 80,  în acelaşi moment Colţescu arătând galben şi lui Camora şi lui Felgueiras. Cu motive sau fără, nervozitatea echipei trebuie ţinută în frâu, iar dacă în teren nu sunt lideri capabili de acest lucru, atunci Paulo Sergio trebuie să se impună.

Mureşan şi Rui Pedro, aceste două elemente ar fi fost esenţiale, ar fi asigurat fluidizarea acţiunilor. Cu ei în teren probabil că am fi câştigat. Ce este sigur, cu ei şi cu ceilalţi accidentaţi refăcuţi, echipa ar arăta altfel. Dar, cine ştie? Poate până îşi vor reveni ei vor cădea alţii, la fel de importanţi. De neînlocuit sunt acum Camora, Ivo Pinto şi, cred, Felgueiras.

Meciul cu Oţelul ne-a arătat că nu avem voie să ne relaxăm, să ne consolăm cu câştigarea Cupei, să considerăm că obiectivul acesta va fi unul facil de realizat. La cum a arătat CFR-ul ieri, contra unei echipe aflată şi ea în semifinalele Cupei, cred că avem toate motivele să ne îngrijorăm. CFR-ul trebuie să „năpârlească” în acest sezon. A devenit deja un ciclu natural, biologic, acest recul, această schimbare de după un parcurs european. Există încrederea că ceva ce s-a mai întâmplat de două ori la CFR va funcţiona şi a treia oară. Există precedentele, expertiza în reconstrucţia unui lot, acum avem şi antrenor competent, dar… fiţi pregătiţi şi în eventualitatea că nu vom câştiga campionatul nici sezonul următor. Ideea aceasta „din doi în doi ani luăm campionatul” ţine mai mult de o superstiţie. Mai important este acum ca lucrurile să se construiască gradual mai bine, să fie mai temeinice, momentul de glorie să fie mai puţin volatil. Paulo Sergio, ai „cuvântul”!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Apropos, eu vad in comunicatul oficial de pe siteul clubului ca au definitivat un contract de profesionist cu un junior adus de la Genova. Daca-i mai punem la socoteala pe Obiora si pe Muniru cam bate un vint de intinerire.

    Apreciază

  2. N-as fi intervenit daca nu aparea prelungirea contractului lui nuno diogo pana-n 2015 si rechemarea lui la prima echipa . Strict economic, am incercat sa inteleg strategia de a nu aduce acum ceva intariri, deci sacrificarea EL si CR . M-a enervat totusi, ca am ajuns in penibila situatie de a juca la mijloc cu Godmeche si Sepsi, ceea ce arata valoarea lui Obiorah ( da fratilor, daca ar fi ceva de el, era bagat in primul 11 in ziua doua dupa sosire, textul ca nu-i integrat e pt naivi ) si increderea in mult laudatul Muniru . Plus nefolosirea lui Paun, care daca nu acum, cand pe nimeni nu intereseaza rezultatele, atunci cand sa joace, cand sa progreseze ? Dar n-am intervenit nici pt aceste aspecte . Insa azi citesc in siteul lui Arpi, ca in vara vor veni 4-5 jucatori . Cam putini, mi-am zis eu, daca se vrea intr-adevar un nou titlu . Dar in scurt timp m-am linistit . NU e nevoie de mai multi, doar in aparare sa rezolvat orice problema prin prelungirea contractului lui nuno diogo !!! Si pana-n 2015 !!! Am scris deunazi ca avem echipa de cacat, m-am referit evident la lot, Calin Cocora m-a taxat ca si cum m-as fi referit la club . Acum il intreb si va intreb, cu diogo in lot, ce calificativ putem da, desigur daca ni se permite ???

    Apreciază

    • Pai depinde ce rol va juca Diogo. Daca va fi ‘stilpul apararii’ nu e ok. Daca insa a prelugit la bani mai putini si e considerat jucator de completare e OK. In aparare ar fi teoretic 4 candidati la plecare in vara : Ivo Pinto si Piccolo pentru bani, Rada si Maftei datorita virstei si a ultimei sanse sa iei ceva pe ei. Basca Panin.

      Apreciază

      • Cred că aşa stau lucrurile, Cristi. Conducerea a făcut un scurt calcul, şi a rezultat că -pentru un contract mult mai mic!- merită reţinut Nuno Diogo, ca completare, ca rezervă, practic. Nu intru în detalii acum, dar strategia asta cu achiziţii direct „pe banca de rezervă” mai merge la portari, dar nu prea merge la jucători de câmp, acolo toţi trebuie -teoretic- să fie de aceaşi valoare, şi în funcţie de forma de moment, etc. se alege primul „11”. În fine, dacă omul a acceptat o reducere drastică, atunci e OK, dar ne-a cam mâncat destule meciuri şi puncte, din păcate, adică şi pentru statutul de rezervă e cam „neeligibil”. În rest, nimic personal cu el, l-am văzut de cîteva ori la TV, e un băiat OK, politicos (e ceferist, ce naiba!), dar una-i sula şi alta-i prefectura. Sper să aibă o bună prestaţie la Iaşi, că e cam nasol, din ce văd…HAI CFR !!

        Apreciază

        • Voi ganditi doar in termen strict sportiv. Credeti ca PSG l-a luat pe Beckham ca sa-si intareasca flancul drept? No, ase si cu Nuno Diogo, poa’ ca-i chestie de marketing. Materiale promotionale vandute, sponsori, imagine, fan-cluburi Nuno Diogo din intreaga lume, ma rog, tot cacatul aferent. 🙂

          Apreciază

          • Nu pot uita cum a intors rezultatul Dinamo in Gruia, la inceputul mandatului lui Costa, din cauza lui Diogo. Altfel de acord ca e un baiat simpatic, chiar si-a vopsit parul in culorile CFR-ului in ultimul meci cu Steaua, cand am luat campionatul.

            Apreciază

      • Cristi, nu sunt de acord cu tine atunci cand gasesti vreun argument in favoarea prelungirii contractului lui Nuno Diogo. De astfel de jucatori, chiar daca ar avea salarii mici, trebuie sa te desparti cat mai curand, nu sa le mai si prelungesti contractele. Crede-ma, in Liga I ar fi destui jucatori peste Nuno Diogo ca valoare, si cei mai multi dintre ei ar veni tot pe fuga la echipa noastra. Spun asta deoarece am pretentia ca stiu ce se intampla prin Liga I, chiar daca in acest campionat n-am urmarit cu atentie decat doua echipe: CFR si CSMS Iasi si sporadic inca 2-3. Pe prima, CFR, o urmaresc etapa de etapa din motive lesne de inteles, pe echipa moldava pentru ca acolo joaca un baiat admirabil, – Razvan Tincu – cu care am legat in ultimele luni o frumoasa prietenie. (Am facut aceasta mentiune ca sa se stie din start ca sunt subiectiv atunci cand fac referire la el). Cu tot subiectivismul meu insa, crede-ma ca acest fotbalist este cu cateva clase peste Nuno Diogo al nostru. De fapt, ma tem ca este mai valoros decat oricare dintre fundasii centrali din echipa noastra si ar avea loc in lotul fiecarei echipe de top de la noi, inclusiv la Steaua, care nu sta tocmai rau la capitolul stopperi. D.p.d.v. fizic, capitanul Iasiului seamana mai mult cu Ricardo Cadu (e mai inalt decat capitanul nostru cu vreo 2 cm), dar in joc imi aduce mereu aminte de Piccolo, cu mentiunea ca la viteza sta mult mai bine decat italianul. Foarte foarte calm, stapan mereu pe situatie, tehnica f.buna pentru un fundas (poate juca si inchizator, chiar daca spune ca nu prea-i place acolo) si, peste toate acestea, plasament excelent si multa-multa inteligenta in joc. In plus, a fost capitan cam peste tot pe unde a jucat, e mai tanar cu aprox. 5 ani decat oricare dintre stopperii CFR-ului si e roman, deci o bataie de cap in minus atunci cand faci lotul de 18 si nu-ti ies la numar autohtonii. Nu stiu ce salariu are Nuno Diogo, dar cu siguranta nici fotbalistul asta nu ar fi mai costisitor. Care sunt deci ratiunile pentru care e de preferat unul ca Diogo in detrimentul acestui fundas? Am ales exemplul sau pentru ca-mi era cel mai la indemana, dar sunt convins ca daca ar scotoci bine prin loturile echipelor romanesti (nu neaparat), conducatorii nostri ar mai putea gasi si alte solutii cu siguranta mai bune decat Nulo Diogo. Srgian Luchin ar fi costat niste bani, dar ar fi fost cu adevarat o solutie si Dinamo l-ar fi vandut cu sigurantala la ce probleme financiare are (avea). Mai bun decat Diogo ar fi fost si Viera (capitanul Pandurilor), dar si el ar fi costat ceva. Mie mi-ar placea si unul ca Paul Papp. Daca tot ni l-a luat Porumboiu de sub nas (Papp e din Dej), de ce n-am incerca sa-l aducem de la Chievo, unde se pare ca nu s-a integrat deloc? A fost cumparat de italieni cu 1,5 -1,7 mil., acum nu cred ca ar cost mai mult de 1 milion, ceea ce ar fi o afacere nu tocmai rea, cred eu, mai ales ca l-ai putea titulariza fara sa stai prea mult pe ganduri. Nu stiu din ce ratiuni a fost tinut in lot N.Diogo, dar daca e adevarat ca i s-a mai si prelungit contractul, atunci chiar nu mai inteleg nimic. Eu cred ca e momentul sa scapam de cat mai multi dintre cei care si-au luat pana acum salariile cam degeaba, si sa aducem SOLUTII VIABILE pentru sezonul care vine.

        Apreciază

        • Nu apar nici o decizie, personal nu o consider buna. Incerc doar sa inteleg un rationament posibil al conducerii. Personal si eu mi-as fi dorit ca dupa meciurile cu Inter sa fi citi despre citeva transferuri spre zona sovietica aunor batrinei si jucatori de umplutura si de spatiu suficient in lot pentru a-i forta pe cei foarte tineri adusi.

          Apreciază

  3. Cat am luat ? Noua etape pt. ca si-au uitat altii capul?
    Totusi desi nu a sarit vreun dinte,o decizie corecta , desi trebuia luata acu’ 5-6 luni.

    Apreciază

  4. 07, merci ca ai cenzurat interventiile mele, sau daca nu ai fost tu ii multumesc aceluia care a facut-o….De multe ori ma simt absolut in plus pe tribuna, desi, in toata viata mea am crezut ca ma pricep la fotbal (ca si la agricultura si gradinarit, dealtfel!) si imi pot da cu parerea acolo ude toata lumea „isi da cu parerea”….––In alta ordine de idei: imi mentin propunerea (de fapt a fost oferta neretractabila!) de a organiza o intalnire undeva (era vorba de „La Liga”….dar nu este obligatoriu, ca-i a lui AP) unde sa ne vedem face-to-face, eu cu orezaru’, tu cu danlapatrat, etc…––Cate un redbull (sau shark) +/- un gat de vizica platesc eu, ca atata pot trece pe costuri de reclama 🙂 –– Si-mi pun si lanturile de aur de 400 g/bucata, sa vaza tati…..

    Apreciază

    • Mai grav decat ca v-a cenzurat, pe tine si pe preten-to :), e ca aseara am sarbatorit de-a lela atingerea a 200 de comentarii la un articol de pe Tribuna :), iar amu vad ca in scurt timp tre’ s-o iau de la inceput. 🙂

      Apreciază

        • Ma, putulica…is in concediu medical dupa un atac „cordial”…..Disponibilitatea mea este limitata, nu ca a ta, care -poate?- esti la un loc de munca…..daca ai avut vr’odata asa ceva….

          Apreciază

  5. Habar n-am cine ii, nici el nu ma cunoaste….dar se „activeaza” numai cand pun cate un comment (stupid-nestupid, nu conteaza…). Cred ca nick-ul meu ii trezeste amintiri din copilarie :))…––Eram in „negociere” de pareri cu dan+dan cand s-a trezit banul (era sa zic leul!) din el si imediat a sarit la grumaz, ca orice „kjvhdx”.––Suport orice critica, dar daca se leaga ORICINE de problemele mele de sanatate (se iesclud halea mintale) scot arsenalul de fotbalist si santierist (ambele ex-), ca stiu si de alea….
    Niciodata nu am vazut vr’un post despre CFR d la el, deci e pus pe ce stie el mai bine….

    Apreciază

    • Nu pot posta ,pt. ca nu am implinit varsta necesara,dar nu-i nimic,peste 40 de ani,am sa Va cer permisiunea Dumneavoastra.
      Pana atunci,ma pun cu burta pe carte si cu nasu’n servetel.
      Imi cer scuze pt. timpul rapit…..Saru’mana!

      Apreciază

  6. M-a apucat din nou prostia-mi innascuta……Nu disperati in privinta mea :)… nu mai raspund/postez nimic referitor la un orezila zis si skonx…

    Apreciază

  7. Parerile unora despre altii, le-am cam vazut…. asa ca poate discutam ceva si despre CFR. Cj-07-CFR, iti intorc intrebarea: tu pe cine ai pastra din actualul lot? P.S. Cred ca este mai util daca lumea incearca sa comenteze subiectul si nu parerea unuia despre subiect, asa nu o sa avem atatea atacuri la persoana…

    Apreciază

    • Corect. Trebuie să intru și eu în joc. Felgueiras (dacă vrea să rămână), Man, Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora, Mureșan, Sare, Vass (numai ca să văd dacă aș câștiga pariul cu IQ), Păun (de curiozitate), Weldon. Mă tem că Rui Pedro și-a trăit momentul de glorie și s-a retras iar la umbră. Deac oricum a venit doar ca să plece iar în străinătate. Maah va rămâne, că doar acum a venit, dar eu nu m-aș baza pe el. Pe Muniru l-am văzut prea puțin, dar din ce am văzut n-aș risca cu el pe post de mijlocaș defensiv. Sepsi bye bye (nu l-am crezut pe SeaMan când a spus că-i atât de slab). Hora dat urgent la Arsenal, până mai e Wenger acolo să facă experimente! Pe Rada l-aș împrumuta la Karlsruhe, poate promovează în 2.Bundersliga. L-aș mai ține pe Panin un an, pentru situații de urgență (similare momentului actual). Și pe Ronny l-aș ține, dar nu m-aș baza pe el pentru un post de titular. Decât să aduc jucători care se vor adapta la CFR precum Diogo Valente, mai bine m-aș da peste cap să-i împrumut pe Renan și Tomas Costa.

      Apreciază

      • Pe tineri abia sositi i-am lasat pe lista in speranta ca vor confirma, si nu isi vor aduce contributia doar la lungirea listei de salariati. Pe Pedro l-am lasat in ideea ca poate isi „revine si el cu capul” ca si Bastos, si isi arata macar lui ca in cariera de jucator de fotbal a avut mai multe meciuri in care a fost fotbalist! Oricum observ ca in listele noastre raman destui de putini din „lotul numeros si echilibrat valoric”, ceea ce ar insemna ca avem foarte multe umpluturi, si e nevoie de intariri serioase daca conducerea isi doreste titlul anul viitor. de asemenea mai gandeste-te ca din numarul ala redus din listele noastre am pus multi tineri care habar nu avem inca daca se vor ridica sau nu la nivel de echipa campioana…

        Apreciază

  8. E bine totuși, că putem vb. și despre fotbal 🙂
    După o pregătire de iarna apatică, în care jucătorii +staff-ul tehnic au dat dovadă de amorțeală asemeni……… lui…… încep și jocurile,.
    Echipa noastră, deși rănită își propune o relansare a campionatului, condiționată de pașii greșiți ai contracandidaților (ce penibil suna!)
    Ne adunăm cu mic, cu mare să vedem grozavia. Trecem de meciurile INTERnationale ,și ne raportăm la cele de pe meleagurile noastre mioritice.
    Baciul ardelean, în minoritate, trebuie sa tina piept aversiunii eterne a baciului muntean eș al celui moldovean cărora lipsește fairplay – ul la ei((ulterior au aflat că nu e o specialitate de brânză) Oitele ardeleanului văzând cu câtă nedreptate dau ciobanii la gioale, au făcut un cerc la mijlocul terenului și au hotărât să antameze legal pajistea pe care au numito Hegemonie iar ulterior l- au schimbat în NextLevel. Urma ninsoarea mieilor, ba chiar apăruseră câțiva miei de trei zile, când, berbecul cel bătrân, al’ de 40 de ani în slujba turmei cu insigna de gabarit depășit înfiptă ‘ntre coarne (cântarea nu mai puțin de 120 de kg. la o lungime de 2 m!!!) și o evidenta lipsa de spațiu, se trezi să altoiasca verbal niște mielusei nătângi, neinitiati în domeniul claustrofobiei. „Iecsemplul ” cel mai elocvent de tactică domesticeasca (de la care P. S. -ar putea învăța cu succes) este preluat imediat de liderul minigaleriei, care odată’ și bagă dej’tele’n gură și fluieră fault la portar, deși acesta se

    Apreciază

  9. lovise cu capul de bara transversala, ridicandu-se – doar- în vârfurile degetelor (de la picioare, bineinteles) și începe să se prindă de cord și să facă spume de nervi, uitând că este un simplu sport și nu ai cum să te superi pe un biet mielusel cotogonar.
    Mieluselul zâmbi, gandindu-se că tocmai trecuse pe lângă o tragedie, simpla cădere a colosului, putând sa-i provoace un svaitzer intestinal., mai ales că după atâta brânză de burduf, se incuiase.
    Își reface strategia, de teamă, bineinteles, dar și pt. că oferta de transfer este fabuuuloassssa!!! și nu ar putea vreodată să refuze să o tzuce pe Doina intr-un loc public (Pana acum nu o făcuse, decât în beci , ferit de ochii vigilenti ai securistului de serviciu, varianta cu plete care se temea defapt să nu-i fie furată zacusca).
    Și ca orice introducere, trebuie să aibă și un cuprins dar mai ales o încheiere, am să închei, spunandu-vă că am uitat ce am vrut să spun și mai ales să fac, dar nici nu vreau ca acest Nuno Claro sa fie singurul care începe titular și nu termină subiectul și nici nu vreau sa-l fac invidios pe AlbuSibiu pt. lungimea jenantei mele povestioare cu iz de fotbal.
    Cu respect, Orezaru.
    Paolo. Sergio.
    Din dorința lui Caneto,(nu, nu și a lui 07) am să împart această povestioară, zadarnicind (sau cel puțin intarziind) ambiția mesterului de a-și desăvârși lucrarea. 🙂

    Apreciază

  10. Pe cine as pastra eu, atotpricepnicul?…….Hai sa-i iau la rand (ii exclud pe cei vandabili) ca-s putini….1. Stancioiu (e exemplul tipic de portar de rezerva…..fara bravade fara greseli majore….poate as umbla o tzara la salar?) 2. Sepsi (nu gafeaza, dar nici brav nu e …as umbla la salar..) 3. Vass (mi-e co-national…dar cat a reusit sa joace a dat niste pase „de vis”….dar poate as umbla la….salar?) 4. nu mai gasesc pe nimeni….––-Ar cam trebui o schimbare RADICALA……dar is constient ca nu se prea poate.

    Apreciază

  11. Pavilionul 6 a fost infiintat pentru retarzii mentali…..am stat acolo cateva ore, dar medicii (un fel de skonx-si) au hotarat ca nu-s de competenta lor, si m-au trimis in zona de avort instantaneu……De acolo am iesit, dupa ce am avortat 2 specimene (in popular se cheama diaree)….Din pacate unu din diareeati a supravietuit…..Si atata este toata povestea!

    Apreciază

  12. Daca vrem intariri serioase in lot ar trebui sa ne luptam la transferuri cu echipe ca Real Madrid, AC Milan, MU etc si sa-l suflam de sub nasul lor pe Chiriches 🙂

    Apreciază

  13. @retardila, uncleben – bagati mare fratilor, daca nu observa cj07cfr, am sanse reale sa mai trag o betie, inca azi, si cu ocazia sarbatoririi Sfintelor 300 de comentarii.

    Apreciază

  14. Ma baieti, vad ca toata lumea analizeaza, si pe buna dreptate, viitorul mai indepartat a lotului actual. Dar cu lotul care isi face deplasarea la Iasi cum ramane?
    Mergem cu un cuplu de fundasi centrali Mafter-Rada. Daca vreunul din ei se accidenteaza sau este eliminat, nu avem inlocuitor, DELOC.
    Nu avem mijlocas de inchidere, in afara de Celestino, cu Gabi, Vass, Sare accidentati, Godemeche suspendat si Kivuvu neinclus in lot. Fie se risca cu Muniru, fie se reprofileaza Sepsi, ceea ce e la fel de riscant.
    In fata mijlocasului la inchidere, nu avem deloc dirijor, maestru de joc, mijlocas de creatie, coordonator, etc. ( cum vreti sa-i spuneti voi). De fapt pe acel post suntem descoperiti de la plecarea lui Peralta, noroc cu sclipirile lui Bastos si Rui Pedro. Dar mijlocasii pe care ii avem acuam cu toti sunt mai potriviti in benzi, decat in centru. Si nici pe benzi nu sunt de o genialitate iesita din comun.
    Varf de atac nu-l avem decat pe Weldon. Daca adversari se pregatesc impotriva lui, alternativa este neintegratul Liviu Ganea.
    Imi e frica de aceasta deplasare. Iasiul ar trebui batut si in aceste conditii, dar avem destule slabiciuni de care ei ar putea sa profite.

    Apreciază

  15. @Retardila @uncleben – Dacă doriți, voi puteți rămâne on-topic sub articolul lui Albusibiu…
    @Ceilalți – Dacă doriți, puteți să vă mutați sub noul articol, apărut după o idee stârnită de un comentariu semnat dan dan.

    Apreciază

  16. am citit astazi peste tot aducerea la prima echipa al lui ANTHONY CARTER am inteles ca este atacant,daca stie cumva cineva ca de care atacant este de careu gen weldon,kapetanos sau poate juca si al doilea varf sau pe benzile laterale??? scrieti daca stiti pentru ca sunt putine informatii despre el

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.