După dealuri… După, idealuri


La Vaslui fotbalul e ca o mănăstire a răului, uitată de lume şi de vremuri. Cu Porumboiu în rol de stareţ dogmatic şi atoateştiutor, propovăduind habotnic şi făţarnic iubirea de dreptate şi adevăr, în acel colţ întunecat de lume se întâmplă unele dintre cele mai spurcate lucruri cu putinţă. E o instituţie a exorcizării rivalilor, în care arbitrii sunt de fiecare dată cei mai smeriţi monahi. Bolborosind regulamentele mecanic, ca într-o rugăciune, cu frică de „Dumnezeul porumbesc” căruia îi închină mătăniile şi plecăciunile ridicole, „ciupind” câte o pagină de regulament, una-două, când nu-i cheamă nimeni la „Judecata de Apoi”, „oamenii în negru” (actual vopsiţi altfel) îşi câştigă dreptul la o existenţă veşnică în fotbalul de acum şi din viitor. Într-o astfel de lume fotbalistică anacronică nu se poate şi nu se va putea vorbi vreodată de lumină, de progres, ci doar de un feudalism feroce, de o vasalitate ce duhneşte a fariseim.

Astăzi a venit rândul CFR-ului să încerce a sfărâma rânduiala seculară. O grupare pustiită de accidentări trebuia să cureţe stigmatul nereuşitei europene, să dea semnul renaşterii în întunecimea de la Vaslui. Ce-ar fi putut fi până la sfârşit în luptă dreaptă nu vom şti niciodată, fiindcă niciodată nu s-ar fi petrecut lucrurile neperturbate de factori externi. Încerc să înţeleg încrâncenarea vasluiană, gândul că pe ei doar campionatul îi mai poate face cetăţeni europeni, în vreme ce noi avem ca prioritară calea Cupei, acest Sfânt Graal confiscat de ceferişti până acum câteva sezoane. Îmi dau seama că o victorie ar fi fost decisivă pentru ei  în lupta directă cu CFR, era aşadar un meci de 6 puncte. Chiar şi aşa, acele prime 20 de minute ale jocului mi-au lăsat impresia de echilibru total, de joc ce nu avea voie să se termine altfel decât egal. Acesta cred că era raportul autentic de forţe. Însă, ceea ce a urmat de-acolo a fost doar o învălmăşeală, un asediu şi o rezistenţă eroică. Ai noştri au trebuit să se autodepăşească, să fie de 2 ori mai buni şi, cinste lor, ne-au demonstrat că sunt capabili de asta! Prin felul în care au scos acest egal, în pofida piedicilor puse şi dispuse, cred că el este mai glorios decât o victorie!

O victorie care poate chiar s-ar fi conturat şi pe tabelă dacă la acel penalty, avut destul de devreme în meci, Cadu ar fi marcat. N-a făcut-o. Cadu a început să rateze. De ce? Fiindcă portarii adverşi încep să-l cunoască, să-l ştie drept fundaşul care trage tare, fără să se gândească prea mult şi, de cele mai multe ori, central. Portarii rămân pe picioare şi capătă astfel o şansă în plus de a respinge. Asta a făcut şi Cerniauskas azi, a respins cu piciorul, însă în faţă. V-aţi întrebat ce-ar fi urmat? Portar culcat, minge aşezată cuminte în iarbă, Cadu în apropiere, adversari cu cel puţin 5 metri în spatele lui. Staţi! Ştiţi bine, Sălăgeanu a respins înainte să ajungă la minge Cadu. Cum? De unde? Dacă aş fi pus încă o minge pe direcţia lui de fugă, n-aş fi ştiut cine bate penalty-ul. Jucătorul nostru sau cel vasluian? În condiţii normale, Cadu marca în a doua fază, fără probleme. Iar dacă adversarii au fost atât de în faţă în careu, atunci se dicta un cartonaş galben şi repetarea loviturii. Era evident, era simplu şi, sunt sigur, era vizibil pentru orice arbitru. Poate că într-adevăr Cadu a bătut slab, dar acele şuturi, tari şi pe jos, portarii le resping în faţă. N-aţi văzut de atâtea ori marcându-se gol de pe respingere?  Să vorbim despre părtinirea arbitrului? La urma-urmei, dacă avea un dinte (sau mai mulţi, de scos!) împotriva noastră nu dădea penalty de la bun început. Sau, l-a dat el? Din ceea ce am observat, Haţegan a fluierat destul de târziu sancţiunea. E foarte probabil ca totul să fi venit de la asistent, cel bine plasat acolo, cel care a văzut că Weldon atinge mingea şi că apoi calea îi este tăiată. Nu un fault dur, dar fault, fără discuţii inutile.

Ce s-a întâmplat de la momentul penalty-ului şi până la pauză a fost grotesc. Cu doi demoni în rol de spirite malefice ale partidei: Cadu şi Haţegan. Pe de-o parte trebuie să vorbesc despre Cadu, despre rolul său de căpitan care-l obligă mereu la mai mult. Să rateze un penalty se întâmplă oricui, mai ales fundaşilor şi mai ales atunci când regulile de executare sunt de curtea şcolii. Ce nu e admisibil este însă ca un fundaş cu rol de căpitan să facă prostiile în cascadă pe care le-a comis Cadu. De două ori în prima repriză a rupt jocul la off-side al nostru, a părut din cu totul alt film decât Piccolo, Ivo Pinto sau Camora, cei atât de bine sincronizaţi. Apoi, a venit punctul culminant al partidei, acel fault oribil la Milanov. Discuţia aici este mai amplă. Cadu nu cred că a vrut să lovească adversarul cu piciorul în gură. Să fim serioşi, diferit de noi, suporterii/chibiţii, de cât de mult ne detestăm între noi, susţinătorii unei părţi sau ai alteia, în cazul jucătorilor este altceva. În teren există mult mai mult respect pentru adversar. Dacă n-ar exista, fiecare meci de fotbal ar degenera într-o bătaie ca la hochei. Spun aşadar cu toată convingerea că la acel contact exploziv Cadu a urmărit mingea. A urmărit-o turbat, orbeşte. Un fundaş de calitate (care e şi căpitan, pe deasupra) nu îşi pierde cumpătul, echilibrul în teren. El este un exemplu pentru coechipieri, este centrul de greutate al echipei. Acest lucru ar trebui să-l responsabilizeze pe Cadu, dar, deşi a ajuns la o vârstă suficient de înaintată, fenomenul maturităţii întârzie să apară. Când e bine, când toate merg bine, toată lumea poate fi căpitan. Postul său este însă mult mai important la regrupare. Iar la Vaslui Cadu a picat groaznic acest test. O intrare negândită, un roşu stupid, în terenul advers, o dezechilibrare decisivă a meciului. Nu cred însă că a vrut lovirea lui Milanov. Cadu este totuşi un fundaş experimentat, ştie să faulteze inteligent atunci când e cazul, dacă chiar vrea să oprească o fază. Nu, aici l-a luat valul pur şi simplu. Aşa cum s-a mai întâmplat, aşa cum se va mai întâmpla şi aşa cum se întâmplă majorităţii apărătorilor. E şi greu, dacă vă gândiţi la principiile fotbalului. Alte posturi au treabă constructivă cu mingea: creezi, pasezi, dai gol. Fundaşii au rolul principal de a distruge, folosindu-şi pentru asta doar picioarele. Nu pare complicat? În fine, Cadu a greşit, a lovit groaznic, a luat un roşu absolut meritat şi va sta mai multe etape. În condiţiile actuale, suspendarea lui Cadu poate fi un beneficiu pentru el şi pentru echipă în acelaşi timp. Se mai calmează şi se limpezesc lucrurile şi strategiile.

Ce mi se pare injust este linşajul mediatic care a început. „Cadu – criminalul”, o serie de victime şi antecedente, se portretizează personajul ca un monstru. Da, a lovit, imaginile sunt dure, dar doar pentru cei care n-au jucat acest sport. A te lovi cap în cap este uneori mai periculos decât a-ţi rupe dinţii. Dar lumea din afară lăcrimează la aceste aspecte, la sânge, la o arcadă spartă, la nişte dinţi rupţi. Să fim serioşi, ăstea nu ţin jucătorii pe tuşă nici măcar o etapă. De cele mai multe ori accidentele nevăzute sunt mai grave şi pot termina cariere. Acum, când Cadu este spânzurat în toate articolele de presă, îmi aduc aminte despre o întâmplare trecută rapid sub tăcere. Căutaţi şi veţi vedea că nu există nicăieri descrierea incidentului. Se petrecea, ce chestie, în meciul din tur, CFR-Vaslui, în 3 august. Era minutul 92, scorul 3-0 pentru noi. Lucrurile erau clare, CFR-ul arăta bine în perspectiva europeană. Deac recuperează o minge de la Sânmărtean, undeva la 30 de metri, aproape de tribuna a II-a. Vasluianul se întoarce, vede că nu-l mai poate ajunge, aşa că îi dă una din spate peste picioare. Îl prinde pe Ciprian cu piciorul întins, iar genunchiul său cedează. Sunt aproape 7 luni de atunci şi Deac nu e nici acum la maximum potenţialului său. Poate nu va mai fi niciodată la fel, mereu va avea o reţinere, inconştientă, în a băga piciorul la minge, iar asta îi va scădea valoarea. E destul de probabil ca Deac să nu mai prindă un transfer în Germania, aşa cum îşi dorea. Totul de la acel moment. Vedeţi, dinţii se repară, genunchii însă termină cariere. Ştiţi ce s-a dictat atunci? Cartonaş galben pentru Sânmărtean. Ştiţi ce sancţiune a primit vasluianul după meci, pe baza eventualelor probe video? Niciuna. S-a făcut vreun proces de intenţie (deşi acolo sigur a fost intenţia de a faulta)? Nici vorbă. Azi însă ni se vorbeşte despre Cadu, ca despre un criminal. Ipocrizie? Prea puţin spus.

După momentul de ieşire la rampă a lui Cadu, a urmat imediat cel al lui Haţegan. CFR-ul trebuia să continue în 9 jucători de câmp. Exista un dezechilibru, dar cred că putea fi gestionat spre o remiză. Cu 8 jucători de câmp însă, situaţia este radical alta. Deja adversarul te copleşeşte. Am mai văzut echipe ce au încercat să reziste astfel eroic şi care, în final, vlăguite de atâta apărare, de atâtea valuri absorbite, cedau pe final. Să rupi în aşa manieră echilibrul între două echipe valoroase nu mi se pare decât un lucru gândit (sau măcar speculat). După ce l-am văzut pe Haţegan atât de puţin interesat de regulament la executarea penalty-ului, dintr-o dată s-a umplut de scrupulozitate faţă de Valente. Al doilea galben pentru părăsirea terenului şi, rapid, totul era pus pe tavă Vasluiului. Da, la regulament scrie că un jucător care părăseşte terenul ia galben. DAR… Tot acolo scrie, de pildă, că un jucător care primeşte îngrijiri medicale poate reintra doar prin spaţiul de la mijlocul terenului. Ştiti pe unde intră, de pildă, Celeban după o ciocnire comoţionantă cu Felgueiras? Pe la poarta noastră. Galben? Da, tricoul vasluian e galben… Regulamentele pot fi interpretate în spiritul jocului, acesta este un lucru chiar indicat. Să dai doi jucători afară de la o echipă, la aceeaşi fază, sugerează că ceva extrem de grav s-a petrecut. Îmbrânceli, bătaie, proteste care depăşesc orice limită. Asta am văzut până acum. Azi însă Valente a primit galben pentru că Haţegan a vrut neapărat să respecte până la virgulă regulamentul. Fie nu l-a gândit (lucru puţin probabil), fie a urmărit ceva. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Valente? În timp ce Milanov primea îngrijiri medicale, ceferiştii făceau o schimbare. Intra Rada în locul lui Valente. Oficialii ceferişti făcuseră deja formalităţile de schimbare, Rada aştepta doar semnul arbitrului să intre. Semn care nu mai venea. În loc de asta, Haţeganu dictează reluarea jocului, fără să vadă schimbarea la margine. Atunci Valente reintră în teren, până ce avea să fie observată şi aprobată înlocuirea. Ce ciudat, pe Rada nu l-a văzut Haţeganu, dar pe Valente, care intra tot pe acolo, da! Aţi văzut cât de vehemenţi au fost oficialii ceferişti? Ştiau foarte bine că la mijloc e o lipsă de comunicare în cadrul brigăzii de arbitri. Că decizia era total aiurea şi, îndrăznesc să zic mai mult, ţintită împotriva CFR-ului. Tot Haţegan, cel ce sezonul trecut ne executa desăvârşit în Gruia, la un 1-1 cu Petrolul – vă aduceţi aminte, faze importante, în oglindă, judecate diferit, contra CFR-ului. Până la urmă, acum show-ul lui Haţegan n-a făcut decât să stârnească şi mai mult ambiţia ceferiştilor. E meritul jucătorilor că au ştiut în acel moment să se adune şi să răstoarne toate aşteptările. Imaginaţi-vă însă că acest lucru se întâmpla împotriva unei alte echipe din campionat. Nici nu îndrăznesc să mă gândesc la zgomotul asurzitor şi la văicăreala lui Porumboiu dacă Vasluiul păţea aşa ceva. Am văzut cu toţii scandaluri şi din lucruri infime pe lângă ce-a fost ieri. E meritul lui Paulo Sergio că a ieşit cu declaraţii calme, parcă desprinse de realitate, autiste… dar știe foarte bine ce face. N-are rost să tulbure el starea lotului de jucători, să tulbure prin scandal imensul efort şi mulţumirea de sine din mintea fiecărui jucător.

Pentru vasluieni nici că se putea mai bine: o repriză întreagă cu 2 oameni în plus, aşa cadouri nici la antrenamente, la jocurile-şcoală, nu se primesc! Singura necunoscută cu care începeam repriza era câte goluri vom lua. Singura şansă era să ne agăţăm cu disperare de egal. Minutele au curs chinuitor, era vreme de măcar 2 acţiuni pe minut, CFR-ul stătea pe 2 linii de doar 4 jucători, insuficienţi pentru a acoperi toată lăţimea terenului. Cu multă atenţie şi efort, dar şi cu foarte mult noroc – în măcar 4 situaţii când mingile au vâjâit pe lângă bare – am reuşit să ne punem împotriva timpului. Egalul înseamnă pentru Vaslui o înfrângere, e o umilinţă cazna lor stearpă de a marca în faţa unei echipe lăsată de arbitru în derivă. CFR-ul a fost uimitor prin felul cum a crescut în joc însă pe măsură ce minutele treceau. Parcă şi ei realizau tot mai mult că e posibil să reziste, prindeau puteri din fiecare respingere. Stângăciile de la început au fost înlocuite cu o sincronizare tot mai bună. Eu am numărat 7 ieşiri la off-side reuşite de către ai noştri, o metodă inteligentă de a ţine adversarul un pic mai departe de careu, o linie coordonată din centru de către Piccolo. Dacă am fi stat doar în cochilia careului golurile ar fi venit unul după altul, dar aşa, cu linia împinsă un pic mai sus, Vasluiul avea nevoie de atacuri în doi timpi, desfacerea apărării şi dejucarea off-side-ului. Godemeche a ajuns cel mai avansat om, a alergat ca unul de 20 de ani, Sepsi s-a comportat ca un fundaş, ca un om bun la toate atunci când a fost nevoie de el şi a alergat mult, poate mai mult ca niciodată. Felgueiras a fost calm, neaşteptat de calm după eroarea cu Inter. A intervenit de fiecare dată exact atât cât trebuia, niciun efort în plus, a dominat jocul aerian cu o siguranţă pe care, de fapt, nu o are. Dar când moralul e la cote maxime, totul este posibil, chiar să fii Super Mario! Camora a blocat nenumărate centrări, Ivo Pinto şi Maah (atât cât a putut) au ţinut şi ei flancul. O ploaie de centrări, exact ca la Istanbul, doar că de data asta un adversar mai slab şi probabil şi o echipă a CFR-ului mult mai câinoasă în a trage cu dinţii de rezultat. Remarc şi schimbările făcute de pe margine, corecte şi venite la momentul oportun, de fapt totul intrând în macro-planul tactic al lui Paulo Sergio. Repriza asta a fost probabil cea mai lungă din acest sezon, dar şi una dintre cele mai înălţătoare. Vreţi film motivaţional? Unul mai bun decât repriza a doua de la Vaslui nu veţi găsi.

O adevărată lecţie de voinţă a ceferiştilor, de tactică superb gândită de Paulo Sergio (Hizo îşi poate păstra în continuare buza umflată), de forţă a echipei ce chiar şi rănită de moarte rezistă până la final. Mai mult decât toate, un mare imbold pentru viitor. După astfel de momente de încercare parcă se simte şi idealul nostru: o echipă în adevăratul sens al cuvântului, ale cărei temelii, iată, sunt deja turnate. Campionatul acesta asta e menirea, să ne bucurăm de fiecare moment de fotbal, să experimentăm situaţii cât mai diverse şi să creăm unitatea de grup, scheletul pe care se va construi viitoarea campioană CFR.

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Foarte buna analiza, ca de obicei. O observatie am. A fost o faza care cred ca merita inlcusa in analiza. Nu stiu exact minutul dar sigur dupa minutul 80 sau 85 vasluienii primesc o lovitura libera din afara careului partea dreapta. Jucatorii nostri se aseaza pe o linie si in momentul executarii toti (dar absolut toti) fac pasul la off-side. Daca ai un stop cadru cumva cred ca merita adaugat in articol. „Prea fericitul” comentator l-a catalogat drep un moment haios… dar pentru mine a fost o faza care reflecta unitatea grupului.

    Apreciază

    • Aia este una dintre fazele la care ma refeream, un sah mat dat de ceferisti adversarilor. Si, din ceea ce am vazut, Piccolo era capul limpede la astfel de iesiri. Fara tactica de off-side (in 8 oameni) nu am fi vorbit azi decat de infrangere.

      Apreciază

  2. Apropo, Deac. De ce n-a jucat ieri? A fost protejat (de Sânmartean și ai lui)? Sau e nerefăcut în continuare? În altă ordine de idei: ăștia nu știu că lapidarea e interzisă de lege? Și că Mântuitorul a spus: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra”… Iar ăștia numai fără de păcat nu sunt. Și chiar că nu-i a bună ce se petrece pe acel tărâm spurcat…

    Apreciază

    • Pe terenul ala numai Deac ne mai lipsea. De-abia a dus efortul Maah. Deac probabil va intra etapa urmatoare, cu Otelul. Si el si Obiora sunt cei care vor aduce multe plusuri in jocul nostru.

      Apreciază

      • Albule, crede-mă îl stimez pe Deac. Dar încetişor vom ajunge să-i punem un clopot de sticlă şi să-l atârnăm undeva în vitrina clubului. Oricât de mult ţin la el, este fotbalist şi nu balerină. Dacă are oasele atât de subţiri, nu va fi niciodată fotbalist, oricât de mult talent ar avea.

        Apreciază

        • Un genunchi cu ligamentele afectate se repara foarte greu sau niciodata. Accidentarile de acest gen au 2 aspecte: fizic si psihologic. Oricat de mult s-ar fi refacut fizic, va avea inca o oarecare frica de a intra la minge. Dezechilibrul pe care il resimte corpul este foarte prezent si n-ai cum sa-l depasesti una-doua. Iar, se stie, cel mai adesea te accidentezi cand joci cu frica. De aceea sunt si recidivele atat de frecvente. Pe un teren de iarna, ud, Deac era intr-un mare pericol si, nu stiu nici daca era foarte eficient. Avem timp suficient sa-l recuperam pe Deac, mai catre vara.

          Apreciază

  3. Da, Hateganu a gresit neacordand repetarea penalty-ului (foarte rar se ia aceasta masura; la ratarea unui penalty in 99,99% din cazuri exista minim un fundas nerabdator intrat in careu), dar in rest a arbitrat corect. Trebuie sa-i remarcam pe tusieri (da, pe ambii, si in prima repriza au fost multe situatii la limita), nu cred ca a gresit careva vreo decizie, iar de lucru au avut destul.

    Apreciază

  4. Corect ce spui acolo, Albule, desi nu sunt 100% de acord cu tine in ceea ce priveste faultul lui Cadu. Eu nu l-as scuza pentru ce a facut. Mi s-a parut un fault intentionat, si un spitz in gura nu-i totusi un fleac. E un lucru destul de grav.

    Apreciază

    • Eu nu-l scuz. A luat rosu, pe deplin justificat. Va fi sanctionat cu 3-5 etape de suspendare. Asta este, e prostia lui, e capitan si e cu atat mai grav ceea ce face. Il scuz insa din fata procesului media care i se face. Sa fim seriosi, i se imputa acum accidentarea lui Niculescu, de la acel CFR-U 1-1. Stiti cum a mers faza acolo, Cadu a degajat mingea apoi s-a oprit in Niculescu. Ei bine, asta e linsajul care nu cred ca e de acceptat de catre noi.

      Apreciază

      • Nu-i vorba ca l-ar scuza cineva pe Cadu, s-a intamplat s-a intamplat, dar, pe de alta parte, Milanov nu avea ce cauta cu capul pe acolo, chiar daca nu acorda cartonas Hategan era acoperit de regulament. Milanov, in calitate de jucator profesionist, stia la ce se expune. Miticii inghit greu existenta unei echipe cu personalitate in Ardeal, al carei sefi nu se bat pe burta si nu joaca poker cu Jiji Branzovenescu von Gefegnis, asta-i, de fapt, motivul lapidarii lui Cadu.

        Apreciază

      • Da, cu asta is de acord. Nu intelesesem exact la ce te referi, ca nu am stiut ce au zis invitatii din studioul gigisport. Eu m-am obisnuit sa sting televizorul imediat dupa meci, si sa mut canalul in timpul pauzei, pentru ca orice s-ar intampla, comentatorii din Bucales o sa spuna ceva rautati la adresa jucatorilor nostri, si numa’ ma enervez. Ai punctat foarte corect faptul ca Sanmartean a primit un tratament total opus din partea presei, dupa ce l-a „scos din folosinta” pe Deac 7 luni. Presa zice ca Deac „s-a accidentat stupid” :))

        Apreciază

      • CADU va primi minim 10 etape… or suspendare pe tot returul!!!Inclus si cupa!!!Cine e la comisia de disciplina LPF..Walter, si berbecul mina dreapta lui GIGI.. NU uitati cind am scriss asta!!!ABIA se astepta asa ceva ca un „nimeni in fotbal” sa fie tirit in mocirla lui MITICA!!!

        Apreciază

    • Si eu sunt de aceeasi parere. Cine a facut sporturi de contact, si a avut si ceva experienta, stie ca pe cei mai putin experimentati este ceva care ii tradeaza cand intentioneaza sa porneasca un atac: mimica fetei sau anumite gesturi. Urmarind reluarea fazei, veti vedea la Cadu cum are un fel de grimasa inainte sa porneasca piciorul spre zona de contact… stia foarte bine ce face. In fine si-a luat o parte din pedeapsa, o alta parte urmeaza sa si-o ia. in rest,sunt de laudat cei 9 ramasi in teren pentru atitudinea cu care au jucat! Acea atitudine ar trebui sa fie prezenta meci de meci, si cand e prezenta, chiar daca pierzi, spectatorii vor fi multumiti de ce au vazut si vor aplauda efortul. Vad ca este mult invocata actiunea intentionata a arbitrilor impotriva noastra. Asta e si un motiv al pesimismului meu pentru campionatul viitor: conducerea trebuia sa ia in calcul ca trebuie sa avem un lot capabil sa lupte atat impotriva jocurilor de culise cat si a Stelei, care trebuie sa recunoastem ca si-a facut echipa…. are un lot cu medie de varsta de 24 de ani, jucatori care deja joaca de ceva vreme impreuna, si care au o atitudine foarte buna in joc. Ei au inceput reconstructia pe un schelet tanar, si care a fost netransferabil….

      Apreciază

    • Nu cred ca cineva face asa ceva intentionat. Un picior in gura inseamna automat rosu si orice jucator stie ce-l asteapta daca face asa ceva. Orice om normal s-ar pazi de asa ceva, iar pe Cadu nu-l suspectez ca e sarit de pe fix. Pur si simplu a urmarit acolo doar mingea si nu si-a mai dat seama unde e adversarul si ce face el. Cam asta fac de multe ori fundasii.

      Apreciază

    • Foarte bun link-ul. Diaby n-a fost eliminat acolo. Totusi, nu ne ajuta in demonstratie pe motiv ca nu se vad dintii lui Terry zburand. Pai ori facem reclama la Colgate ori stam locului! 🙂

      Apreciază

      • Se poate observa, evident, ca nimeni nu a luat cartonas, nimeni nu a sarit la bataie, cu toate ca lovitura mi se pare ca a fost mult mai dura…Se face deja o presiune mediatica imensa, ca comisiile sa-l sanctioneze aspru pe Cadu! Ma bucur ca domnul Paszkany a intervenit telefonic ieri la emisiunea de dupa meci, afirmand, ca daca vor sa-l crucifieze pe Cadu, mai bine sa-i retragem cetatenia ba mai mult sa facem acelasi lucru cu Radoi, Gardos etc…
        Evident „specialistii” din studio sa-u cazut de acord, ca nici macar penalty nu trebuia acordat!!
        Eu zic ca suntem pe drumul cel bun, 5telistii se tem de noi, chiar daca au 17 puncte avans!:)

        Apreciază

    • Doar ca acel meci se joaca in Premier League si nu in mizeria lui mitica,taman in fieful porumboului. Cadu e de acuzat pt neglijenta cu care a irosit penaltyul,indiferent de cati jucatori mai erau in careu si de modul in care a gestionat momentele de dupa,totul culminand cu acea accidentare urata. Peste toate insa ramane ura cu care comenteaza miticii incidentul,ura cronica impotriva CFR ului si lipsa oricarei deontologii profesionale. Daca asa arata si se manifesta coloratii trusturilor media din capitala tarii,sa nu ne miram ca totul pute in tara asta. Asta e o campanie fatisa impotriva noastra,purtata de ceva vreme,iar astfel de meciuri nu fac decat sa intarate si mai mult hienele din mahala.

      Apreciază

      • Diferenta esentiala este ca fundasul lui Arsenal se uita in sus, catre minge, si nu il observa pe Terry, in timp ce Cadu vedea clar bulgarul care se arunca in fata sa. Sunt convins ca se gandea ca va ajunge primul la minge, iar din dinamica actiunii este clar, ca nu avea cum sa evite contactul. Cu toate astea, greseala de apreciere a fazei ii apartine, iar cartonasul rosu este absolut meritat.
        Observati si reactia jucatorilor vasluieni: unul singur (care vine in fuga, de departe) se manifesta nervos, restul raman calmi, nu sare nimeni la bataie, semn ca si ei au vazut faza ca un accident, nu o crima.
        Pacat ca nu exista presa sportiva romaneasca (de fapt incet-incet niciun fel de presa, nu numai sportiva), si se accepta un astfel de linsaj mediatic.

        Apreciază

  5. Cu siguranta toti stim deznodamantul de aseara,dar totusi voi nu observati linia noastra mediana ?
    Cum se poate ca PS sa foloseasca aceeasi garnitura?
    Cum se face ca Muniru,Deac si Obiora nu sunt la mijloc prezenti din prima rezpriza, degeaba am avut atacanti de clasa ca nu au avut cine sa le duca mingea in fata.
    Pe mine ma dispera PS cu linia de mijloc, Hora pe partea lui e bulevard,Sepsi nu e mijlocas si nu trebuie insistat, ma bucur ca l-a intors pe Camora pe postul lui,din cate vad s-a dezvatat de postul lui,numai e asa sigur.
    Eu dupa mine l-as pune pe Obiora coordonator de joc, e puternic si are viziune, am vazut asta de la prima pasa pe care a dat-o.
    Pe langa asta as forma urmatoarea garnitura(4-1-3-1-1): Felge- Ivo-Cadu-Picolo-Camora;Godemeche-Deac-Obiora-Maah-Muniru-Weldon(Kape).
    Densitatea centrala de la mijloc a crescut considerabil si astfel nu se mai creeaza un gol imens intre atac si aparare, PS baga la tartacuta.

    Apreciază

    • Obiora e numai împrumutat. Chiar dacă va demonstra că e bun, peste 14 etape ne „scăpăm” ușor de el dacă se vor cere vreo 3 milioane pentru un transfer definitiv (și nu te baza că omul chiar va dori să rămână). Sepsi, în schimb, e al nostru, iar dacă nu e forțat să joace, ajunge pe tușă. De pe tușă nu-l mai transferi nimănui. Aceeași situație ca și la Hora. Ambii au în CV trecut talentul, din păcate neconfirmat în Gruia. Nu zic că e o politică OK (performanța e pusă în pericol folosind jucători care nu confirmă), dar asta pare să fie strategia conducerii, să dea șanse celor care ar putea fi vânduți.

      Apreciază

  6. Si binenteles Deac si Maah devin extreme pe contre,Godemeche e taietor de lemne in loc la Muri,Obiora in loc la Muri si Muniru un fel de Trica sau Bastos,tehnica are, ar fi o echipa foarte puternica.

    Apreciază

    • Eu nu cred ca PS e prost sau nu vrea trimita cei mai buni in teren. Daca Obiora a ajuns sa joace in meciul de ieri, la o saptamana de la sosirea la echipa, iar Muniru n-a prins nici banca de rezerve, asta inseamna ca cel din urma nu este inca la nivelul echipei.

      Apreciază

      • Eu cred ca nu-i da destula incredere lui Muniru,totusi nu e Wenger,e Paulo Sergio.
        Despre Obiora ,cred ca stii ca el vine de la Cupa Africii , iar asta spune multe despre pregatirea lui,probabil s-a rodat acum 2 luni, nu ca si ai nostrii de 1 luna.

        Apreciază

  7. La acea faza cu cartonasul rosu, eram si putin ametit (odata implineste omul 54 de ani in ziua cand joaca CFR-UL), am o singura nedumerire… oare cu ce viteza se deplasa capul lui Milanov asupra piciorului aparatorului nostru, de l-a facut astfel indisponibil vreo 3-5 etape dupa cum aprecia Albu.

    Apreciază

  8. Permite-ti-mi sa va intreb daca in contextul actual in care noi nu dispunem de multi jucatori, nu ar fi o idee buna sa aducem la echipa (acum si nu la vara) un jucator de profil ofensiv care sa mai aduca un plus de clarviziune si sa fie acea punte intre mijloc si atac? In iarna au venit cativa jucatori promisi, insa mi-ar placea ca cei care vin sa stea mai mult de un tur la noi. Cat despre meciul de aseara, imi pare foarte rau ca le dam presei motive si oportunitati sa ne batjocoreasca. Cred ca cel mai bine ar fi sa le raspundem tuturor printr-un joc frumos si rezultate.

    Apreciază

  9. Albule, felicitări pentru articol, pentru observaţii, pentru stil. Ai făcut o foarte bună analiză privind faza aia nefericită a lui Cadu şi în general despre „fenomenul” Cadu. Aşa este, cu observaţia, că în opinia mea era suficient un galben. Milanov s-a expus la un risc, nu i-a ieşit, asta e, îi doresc -sincer- să revină cât mai repede pe gazon. Dar una-i una, alta-i alta. Dacă Cadu ridica piciorul peste „limita normală” atunci putem vorbi de o vina exclusivă a lui Cadu şi de cartonaş roşu absolut meritat. În fine, cum ai zis, poate-i bine şi pentru căpitanul nostru să reflecteze puţin asupra anumitor lucruri. De exemplu asupra acestui mit / legende „marcă CFR” că penaltiul este executat de Cadu. E drept, toate cele trei titluri obţinute (şi câteva Cupe, chiar) au avut pe ele „ştampila” penaltiului decisiv al lui Cadu, dar orice mit are un sfârşit, e nevoie de noi şi noi strategii / variante, inclusiv la penaltiuri. HAI CFR !!

    Apreciază

  10. Albule…daca tot ai vorbit de accidentari voite (adeca d’alea criminale…) puteai sa amintesti si de Vass in meciul cu Rapid (?), calcat VOIT de un rapidist (?) in ultimul (ultimele) minut(e)….si fara cel mai mic cartonas (ala, vernil, stii tu…)––-Dar este exemplul tipic romanesc si in „albitraj” cel cu doua masuri….

    Apreciază

    • La Vass n-a fost ultimul minut. Mai erau cateva, noi aveam superioritatea aia numerica. Sa zicem ca la Vass vs. Grigore a fost ceva duel la minge. Dar la Sanmartean a fost doar inciudarea de a pierde mingea. Acolo a fost cat se poate de clar o intentie de accidentare.

      Apreciază

  11. Am avut un inceput bun de partida, dar dupa vreo 10 minute ne-am stins. Se vede clasa lui Weldon, din nimic scoate un penalty, pacat ca a ratat Cadu. Din pacate portarii l-au cam citit, tare si pe mijloc, nu merge la infinit. Am observat ca fiecare antrenor are o idee fixa cu care merge pana in panzele albe. Sper in continuare ca intr-un final gasim o alta solutie in locul lui Sepsi la mijloc, despre Hora nici nu mai amintesc. Parca Valente s-a miscat ceva mai bine ca deobicei, la experienta lui n-are cum sa gafeze asa infantil. Totusi trebuie remarcat faptul ca la mijlocul terenului mai era si un jucator de la Vaslui care era iesit din teren… cu vreo 10 cm :)))) Singurul compartiment stabil a ramas linia de aparatori si ne-a scos un punct nesperat. Tot respectul pt. Cadu, dar ieri n-a fost in apele lui, a gresit mult, a ratat si penaltyul, despre faultul grosolan n-avem ce sa comentam, cartonasul rosu l-a meritat, parerea mea. Posibil sa gresesc dar am senzatia ca ceva se intampla, ceva ne apasa, parca ceva nu merge la echipa, o fi sistemul nou pe care inca nu-l stapanim ?, vointa exista din partea jucatorilor, sunt tensiuni, asta e clar.

    Apreciază

  12. Eu am avut mari emotii la penalty vazand ca tot Cadu il bate si de aceasta data. Capitanul nostru, mie nu mi-a inspirat niciodata prea multa incredere la loviturile de la punctul cu var, iar de acum inainte, stiind ca adversarii au inceput sa-l cunoasca atat de bine mi s-ar parea sinucidere curata sa fie lasat tot el sa execute. Asta e, bine ca i-au intrat cele din meciurile cu U.

    Apreciază

    • In privinta penalty-ului, repet ce am zis in articol. Asa rau cum a tras Cadu, acolo tot marca. Pe respingere nu avea cum sa rateze…daca nu erau conditiile speciale ale acelui penalty. Acolo putem socoti asadar ca Hategan ne-a anulat fie un penalty fie un gol. Apropo, voi ati vazut ieri cate cartonase galbene au primit vasluienii? Si de cate ori s-au revoltat ai nostri, incepand cu Weldon, Maah si Camora? A fost un arbitraj pur si simplu cu tenta al lui Hategan. Am scos un punct jucand 9 contra 12 (chiar 13 daca ar fi fost si publicul lor capabil de altceva decat de fluieraturi). Noroc cu nea Hizo!

      Apreciază

  13. Dragilor, am vazut meciul pe viu. Atunci cand a primit Valente rosu, au parasit terenul trei jucatori in galben, toti cu aceleasi motive sa-si ia o sticla de apa. Intamplarea face ca nici unul dintre vasluieni nu s-a procopsit cu galben. Acceasi infractiune facuta de 4 jucatori, in acelasi minut, Sanctionat unul singur.

    Apreciază

    • Excelentă observație! Chiar mă gândeam să verific pe filmări dacă n-au fost și vasluieni însetați la acea fază. Oricum, Diogo Valente nu poate fi scuzat în totalitate. Modul stupid în care a încasat primul cartonaș galben spune totul despre atitudinea de loser cu care joacă la CFR. Valente trebuie dus URGENT la un psiholog sau lăsat să meargă înapoi la echipa unde era adorat. Pentru mine Valente este o deziluzie totală, sub Dorsin, de exemplu (nu știu de ce-mi tot vine comparația asta în minte; probabil pentru că amândoi joacă pe stânga).

      Apreciază

      • Fata de nivelul la care parea a fi in tara lui natala, e un Frangipane doi, parca unul mai slab chiar. La tv vezi mai putin, pe viu i se vede neputinta de-ti vine sa-l scoti si sa joci in zece. Nu se poate ca aproape faza de faza sa-ti spuna antrenorul cand sa te retragi si cand sa urci. Cred ca jumatate din indicatiile din prima repriza PS le-a consumat cu Valente. Personal, in virtutea celor ce le stiam despre el, am tot sperat sa se faca bine cu capul, acum incep sa cred ca, mai intai trebuie sa faca rost de unul.

        Apreciază

  14. Nu cred ca hategan ar fi tras pentru vaslui. A rupt echilibrul cand a vazut ca CFR-ul joaca tactic si poate sa marcheze.
    Dupa ce am ramas in noua, a fost corect la toate ofside-urile. Si daca cumva marca Vasluiul, gasea motiv sa-i anuleze golul, sau daca nu putea, ne ajuta sa egalam.
    Intr-adevar, a tras Hategan pentru cineva, dar nu pentru Porumboiu. O echipa trebuie sa se distanteze de ormaritorii ei, ca daca cumva ar claca in final, sa-i fie de ajuns avantajul de pana acum.

    Apreciază

    • Lucian, off-side-urile nu Hategan le semnaleaza. Iar daca a rupt echilibrul, e grav, nu crezi? Imi aduc aminte de prima repriza, un duel al lui Weldon la care a dat fault in atac (desi nu se petrecuse mai nimic), iar la faza urmatoare, Temwanjera vs Piccolo (cu mingea ajungand neatins de nimeni la Antal) nu a dat nimic – noroc ca acolo s-a dat off-side gresit. Cu 2 oameni in plus la pauza Vaslui avea avantajul decisiv. Daca ne marcau la una dintre acele ocazii nu-i mai egalam nici cu Hategan in echipament visiniu.

      Apreciază

  15. toate ca toate…dar Piccolo in sfarsit primeste banderola aia pe care o merita de mult…este incredibil cum a condus apararea fara greseala….Cadu ar trebui sa invete un pic de la el.

    Apreciază

  16. De cate ori jucam la tzaranoia, de atata ori incepe porcaria mediatica dinainte meciului si dupa, caci mereu gasesti o faza de care te poti lega.
    Anul acesta, deschidere a facut-o marele miner, poet, viitor presedinte Cozma, cel care a condus minerii in ’91 si a instaurat neo-comunismul o mare perioada de timp si apoi in ’99 dorea iar aducere inapoi in evul mediu a tarii. Un om al retelei de securisti care la orice ora sare in sus ..anul acesta a sunat Porumbacul pentru satisfacerea nebuniei lui.. obsesia CFR
    gsp.ro
    Ce mai poti zice cand isi da unul ca el cu parerea despre un Porumb. Poate porumbul la gratar e bun..:)))
    Dupa meci alt comunist si om care gandeste ca Porumbul
    gsp.ro
    Dupa el , Cadu ar trebui trimis intr-un lagar de reeducare ceva gen Canalul Dunare-Marea Neagra, drag multora care au trait si iubit comunismul.
    Cu ocazia aceastui meci am aratat ca suntem o echipa adevarata, care lupta pana la capat indiferent de conditie, iar asta e un foarte mare plus pentru noi.
    Hai CFR!

    Apreciază

    • Din păcate, pe rezumate nu apar faze ajutătoare. Păi da, că merge Călin Cocora cu mâna-n fund la meci, în loc să-și ia aparatul de fotografiat! Acum putea să livreze poze cu vasluienii bând apă cot la cot cu Valente și Tribuna avea oareșce credibilitate… Rușine! 🙂

      Apreciază

  17. SOFTUL DE NOTARE ESTE OPRIT, TABELUL ESTE REACTUALIZAT. După meciul de la Vaslui, media echipei este de 6.5, Felghe are 8.8, iar Cadu 3.4 HAI CFR !!

    Apreciază

  18. Vrem sangele lui Cadu! Pt ca razbunarea este cea mai buna metoda de corectare – s-a dovedit de-a lungul istoriei. Propun ca un maseur corpolent sa-i aplice un pumn in falca, dupa care un suporter dotat cu o caramida sa desavarseasca opera. La final, „breaking news” la televiziuni: „S-a facut dreptate!”, iar „specialistii” din studio explica, in timp ce le curge scuipatul din gura de fericire, cum desi au mai vazut picioare rupte si cariere terminate, dinti lipsa echivaleaza cu o crima, mai ales daca „agresorul” nu este roman. In plus, daca joaca la CFR intentia este clara.

    Apreciază

  19. Felicitari pentru postare. Eram curios ce va genera acest joc in presa, mai ales dupa cele intamplate. Iar acum cand vad mi-e greata de toata prese centrala, si trusturile lor, daca ar fi dupa ei scaunul electric l-ar paste pe Cadu. Ei parca nu au jucat niciodata fotbal in viata lor. Cadu a gresit, a riscat degajarea mingii, fara sa intuiasca ce va face Milanov(pe aceasta cale ii urez insanatosire grabnica), care a intrat ca un CAMICAZE. Mie mi se pare ca bulgarul a intrat fara a judeca corect faza, este nepermis pentru sanatatea ta personala ca sa intrii la o minge la inaltimea respectiva cu capul mai ales cand altii incearca sa bubuie cu piciorul aceasi minge. Daca ar fi fost alt campionat Cadu nu era nici macar eliminat, ce sa mai vorbim de „executat” ca la noi. Iar eliminarea lui Valente este ciudata, ok are acoperire a iesit fara acordul arbitrului, dar au fost si alti jucatori de la Vaslui care au iesit, dar cel sanctionat a fost cel care putea rupe de tot echilibrul in acest meci. Imi pare bine ca in aceste conditii am reusit un egal(sa-i fie ciuda lui Hizo, si …. lista ar fi prea lunga), as vrea sa felicit echipa(pe cei din repriza a doua) pentru daruirea pe care au aratat-o. Un singur lucru mi se pare straniu in tot acest atac impotriva lui Cadu: el a vrut sa degajeze mingea, un Camicaze a bagat capul sub nivelulu soldului – inseamna ca Cadu este criminal,…. Iar cand Deac este lovit din ciuda, cu intentie, si rautate, de catre Sanmartean, pentru ca a deposedat corect, dupa care lipseste mai bine de 6 luni – este catalogat accidentare stupida, la fel exemplele ar putea continua. Cu aceasta impartialitate a jurnalistilor ce ar fi de facut, cum ar fi posibil de contracarat? Daca-i ignori nu ajuta(a ca CFR-ist da), dar nu pe cei care sunt neutrii pentru care formeaza o opinie contra CFR. Intrebarea este daca se da in judecatea trusturile media oare ar ajuta cu ceva, sau totul ar veni sters cu buretele, libertatea presei este ok, dar aici nu se mai vorbeste de asa ceva, este defaimare de imagine, care este lucru grav. Acest lucru ar trebui sa analizeze bine conducerea (daca eram in locul lor toate trusturile erau de mult date in judecata, si as fi cerut daune sa-mi asigur bugetul pentru cel putin 5 jucatori de valoare cu tot salarii, si sigur aveau castig de cauza, la cate s-au spus contra noastra), in fine e drept sunt multe lucruri pe care eu noi nu le stim. Dar totusi nu cred ca ajunge reactia actuala a conducerii, sa iesi cu o declaratie,sau doua care nu este luata in seama de nimeni, si alti 10-15 insi zilnic improsca cu noroi CFR-ul, cand ai si contraargumente serioase. Sper ca Conducerea sa analizeze bine aceasta situatie, si sa ia pasul corect. Eu zic ca cu echipa actuala avem sansa la podium, si cupa, sper ca urmatorul meci sa nu fie cu un arbitru”de casa al CFR”. De lovitura de pedeapsa nici nu am pomenit, desi au fost voci care ziceau ca nu a fost penalty,… dar astea deja sunt lucruri obisnuite, pentru unii este clar ca lumina zilei(noaptea), pentru noi situatii mai clare sunt puse sub semnul intrebarii, si daca nu au contra argumente sunt uitate.

    Apreciază

    • Am mai discutat acest aspect (de-a le da în judecată pe lingăii ăstia) pe marginea unui alt articol, postat tot după meciul cu Vasluiul. „Fotbalfan” a amintit, că există o asociaţie ceferistă (AISCP, parcă), care (sau alta, cu un statut clar de susţinere / promovare / PROTEJARE a valorilor ceferiste, a clubului CFR 1907 Cluj, adică) ar putea da în judecată aceste trusturi-media sau eventual ziariştii respectivi. Am vorbit cu un prieten avocat, care -în fugă- doar mi-a amintit că există sute de cazuri câştigate (ca practică judiciară), dar treaba nu e deloc simplă, mi-a zis că revine cu detalii , când va avea mai mult timp. Cel mai nasol e la partea de dovezi, aceste hiene sunt extrem de bine pregătite contra acestor eventuale procese (mai ales aceste fiţuici de trei lei care îşi asigură „rating”-ul şi cifra de afaceri prin defăimare, cancan, etc.), cu o armată de jurişti pricepuţi, etc. Dar -repet- există cazuri concrete, destule. Mai revin cu detalii. HAI CFR !!

      Apreciază

  20. Cititi , va rog , comentariile strainilor pe Yahoo!!!! Am intrebat mai multe cunostinte de-ale mele : argentinieni, brazilieni,columbieni,americani… Toti la unison : ” N-A FOST NICI MACAR FAULT … !!!!!” . Pai daca toti „umbla ” cu capetele asa jos , atunci , nu mai lovim balonul cu picorul , il lovim numai cu capul , nu ???http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/world-of-sport/bulgaria-international-loses-five-teeth-horrific-tackle-111529651.html

    Apreciază

    • Păi asta am zis, frate, din primul minut : a fost o fază în care Milanov s-a expus voluntar, băgând capul într-o junglă unde legea se face de către picioare. Eu aş fi dat fault, OK, dar n-aş fi dat nicicum roşu, eventual galben. Pe vremea ta (= a mea) indicaţiile tactice erau presărate cu „să plângă mă-sa”, şi altele şi mai saftoase, toată lumea le ştia, le respecta, iar dacă -totuşi- te-ai expus la o prostie, de regulă erai taxat, exact ca în cazul lui Milanov. Punct.

      Apreciază

  21. PENTRU TOATĂ LUMEA (referitor la datul în judecată al „jegoşilor) : am mai discutat cu prietenul meu avocat şi el zice că în primul rând cel care dă în judecată trebuie să aibă calitate procesuală, altfel vei fi respins din start la judecătorie. O persoană fizică nu prea poate dovedi calitatea procesuală, aşa că rămâne asociaţia (AISCP, sau alta), dar şi aici trebuie să rezulte că asociaţia are în statut „apărarea intereselor / imaginii, etc. a clubului de fotbal CFR Cluj, protejarea brandului, etc., etc.”. Dacă AISCP are astfel de obiective specificate în mod expres în statut e bine, poate fi parte procesuală, bineînţeles dacă vor. Dacă nu, atunci este nevoie de o nouă asociaţie, înfiinţat în mod expres (şi) pe acest segment de activitate, şi atunci „una din părţi” este constiuită pentru un eventual proces. Referitor la cealaltă parte (trustul media) treaba e la fel mai complicată : ÎCCR (Înalta Curte de Casaţie) a „decis” că în astfel de cazuri nu trusturile, ci ziariştii concreţi pot fi daţi în judecată, trustul doar în situaţia în care apar articole nesemnate. O altă discuţie complementară este „suportul” dovezii (în baza căruia ceri daune) : formatul tipărit al ziarului, sau format on-line (caz în care prezentarea dovezii e mai complicată). În final, e o discuţie separată şi finalitatea procesului (adică ce dorim de fapt) : fie obligarea pârâtului (jegoşilor) să retracteze public articolele incriminate, fie ceri şi daune materiale (se poate dovedi că defăimarea a însemnat pierdere de contracte de sponsorizare pentru club, pentru jucător, eşuarea unor transferuri, etc., lista e lungă). CONCLUZIE : SE POATE, dar e „săpat” serios, depinde de capacitatea noastră de organizare. Propun lui Albusibiu, 07, Caneto, Calin, dar şi celorlalţi să posteze un articol special pentru acest aspect, să putem comenta / dezvolta iniţiativa. HAI CFR !!

    Apreciază

    • Nu ar fi rau ca imaginea clubului sa fie aparata, desi ma mir de ce nu o apara in primul rand actionarii, conducerea… In legatura cu procesul, cati dintre voi au umblat in Justitie pentru orice fel de proces? Eu din propria experienta pot spune ca pentru a stabili granita dintre doua terenuri am umblat 4 ani si ceva(fond, apel, recurs). Despre genul de procese pe care il propuneti, sa ceri doar retractarea unui articol care a aparut in urma cu „n” ani mi se pare umlat degeaba. Despre celalat gen de proces, cel cu daune de imagine, despagubiri, din cate stiu eu din start taxa de timbru e 10% din suma pretinsa. Daunele materiale pentru: „se poate dovedi că defăimarea a însemnat pierdere de contracte de sponsorizare pentru club, pentru jucător, eşuarea unor transferuri, etc., lista e lungă”, poti sa iti spun ca in instanta povestile nu conteaza, trebuie lucruri concrete cum ar fi ca firma x a avansat o propunere de sponsorizare cu suma de…, si in urma scandalurilor din presa nu a mai vrut sa semneze contractul, sau ca firma Y care sponsoriza clubul cu suma de… , a reziliat contractul in urma scandalurilor…. sau ca jucatorul X nu a mai vrut sa semneze din cauza scandalurilor in care e implicat numele clubului(o hartie scrisa de refuz). Deci nu e foarte simplu…

      Apreciază

      • Aşa este cum spui, am umblat destul de mult şi eu, de ambele părţi ale „baricadei”, cum s-ar spune. Cu taxa ai dreptate, dar plăteşte partea perdantă, dacă nu ţi se dă dreptate, nu trebuie să plăteşti, doar avocatul şi nişte taxe în cotă fixă, dar asta depinde şi de alţi factori. La un moment dat merită şi dacă îi sâcâi în mod permanent, să fie citaţi săptămână de săptămână, e un clavar şi asta (pentru ei). Oricum, trebuie gândită bine treaba.

        Apreciază

        • Calitatea procesuala activa (adica dreptul de a da in judecata) apartine celui care poate demonstra o incalcare a drepturilor sale, un prejudiciu. In acest caz este Cadu. Suporterii, nici individual, nici in asociatie nu pot chema in judecata vreun ziarist.

          Apreciază

  22. Multi îi reproseaza lui Hategan ca nu a repetat lovitura de la 11 m. Am convingerea ca aceasta lovitura s-ar fi repetat in cazul in care Cadu marca, iar arbitrul era felicitat pentru corectitudine si impartialitate.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.