Ca lupul publicitar. [CFR Cluj – Inter Milano 0-3]


Acest material se adresează, în primul rând, celor ce nu pot (sau nu vor a) înţelege mai mult decât mesajele promoţionale dintr-o (e)misiune. De aceea, voi încerca să le uşurez cât mai mult corvoada de a desluşi ceea ce s-a petrecut joi seară în Gruia. Îmi veţi da dreptate: microbistului flămând ca lupul de mega-performanţe aiuristice-fantastice, trebuie să-i livrez calupul.

De ceilalţi consumatori de nervi, dar şi de idei, nu-mi fac griji. Ei au înţeles deja totul şi sper că se vor uita cu interes la reluările situaţionale ce se vor difuza încă multă vreme de-acum încolo. Realităţile se schimbă în timp, nu de la o săptămână la alta.

INTERmezzo-ul de joi seara nu putea să înceapă decât cu reclame la asigurări:

Grup-iama – „Asigurăm tot ce contează pentru tine!”

Să dăm deci iama în asigurări, fiindcă ele sunt primordiale în societatea modernă. În fapt nu te feresc de nimic, nu rezolvă şi nu te scapă cu adevărat, doar cresc nivelul de speranţe: „Vom lupta”, „Mai avem şanse”, calcule de succes şi cote de risc. Imprevizibilul a ţinut însă doar până la urne, când a ieşit Interul deja speranţa de viaţă în această competiţie devenise infimă. Dacă ne-ar trebui o asigurare ar fi tocmai pentru acel moment în care ni se „urnesc” şansele, la tragerile la sorţi. Ar trebui o pavăză împotriva echipelor italiene, de departe cele mai incomode pentru cele româneşti. Tocmai de aceea rămâne atât de mare minunea de pe Olimpico de acum 5 ani, fiindcă nu văd românii făcând faţă valorii superioare combinate cu rigurozitatea tactică italiană.
Apoi, ne-ar fi trebuit câteva asigurări de sănătate, fiindcă ele sunt principala noastră problemă acum. Nu atât cele câteva transferuri ne-au slăbit lotul, cât suita de accidentări. Cum ar fi arătat lotul (şi implicit jocul) CFR-ului avându-i apţi, în ordine, pe Sare, Vass, Weldon, Deac, Kapetanos, Jorge Martinez şi Ronny 100% de joc? Iar dacă în timpul meciului au mai căzut la datorie şi Mureşan şi Rui Pedro este clar că de aici a venit frângerea aripilor. E absurd să fie acuzat Paulo Sergio pentru că a pus în teren doar jucătorii cu experienţă care i-au mai rămas valizi. A calculat (poate corect) că un fundaş pe la 30 de ani oricum e mai util, mai sigur, decât un tânăr de 20 de ani.

Lider-in – „Unele lucruri se prezintă mai bine pe verticală”

Cheia întregului meci din Gruia a stat în buzunarul lui Muri. Liderul nostru părea din nou să aibă „capă de erou”, părea în stare chiar să îşi depăşească performanţa remarcabilă de la Milano. Trecuseră doar 7 minute şi Mureşan făcuse deja 2 intercepţii în terenul advers, îşi dirija intens coechipierii din zonă, plus, participase decisiv la o mare şansă irosită de Rui Pedro. Ar fi vânat în continuare toate mingile din terenul advers, ar fi fost berbecul nostru de asalt la poarta italienilor. Cu el în teren în primele minute italienii de-abia treceau de linia de mijloc. Cine spune că CFR-ul a jucat fricos, defensiv, să revadă primele minute de aici (la fel şi primul sfert de oră al meciului de la Milano). Apoi a venit însă accidentarea lui Muri… Ca într-un moment dramatic, a şchiopătat vreme de 30 de secunde, apoi a făcut semn arbitrului să întrerupă jocul ca să poată ieşi pe margine. Medicii au venit şi de la prima investigaţie au făcut semnul schimbării. În acel moment s-a terminat jocul pentru noi; dacă mai era vreo şansă de a ţine dubla manşă în echilibru, se rupsese acolo. Fotbalul, conservator în regulile sale, are încă acest stil de a dezechilibra iremediabil într-o clipită totul. Un cartonaş roşu creează deseori un dezavantaj insurmontabil. La fel, acum nici 50 de ani, nu existau înlocuirile. Jucătorul accidentat lăsa echipa în inferioritate. În ziua de azi există cele 3 înlocuiri, zadarnice însă atunci când nu ai jucător de nivelul celui accidentat. Cu Mureşan în teren, CFR-ul punea în scenă ceea ce fusese gândit de Paulo Sergio: joc cât mai mult pe centru, la firul ierbii, cu verticalizări şi forţă. După ce a ieşit Mureşan, traseele găsite de Godemeche şi Sepsi erau mai toate în lateral, finalizate cu centrări cam oarbe.

Sepsi / Pepsi – “Dare for more”

… şi el cât şi Godemeche au fost copcile aplicate echipei. Pe faza defensivă rezonabili, cu destule mingi recuperate, au fost însă 0 (zero) pe ceea ce am fi aşteptat de la ei ofensiv. Joc fără imaginaţie, frânare constantă a acţiunilor şi, peste toate, cea mai mare problema, coborârea liniei de pressing, din cauza lor. Iar Hora…

Hora, Nike or Like – “Just do it”

Dacă există un jucător care a dezamăgit crunt joi, acesta este Hora. Absent din joc atunci când chiar era nevoie de el, prezent în a doua repriză, la ratări, Hora pare să arate că a fost doar un foc de paie trezirea lui din ultimele amicale. Dacă nu va impresiona rapid în meciurile de campionat, acolo unde are adversari mediocri, atunci îi prevăd o involuţie precum a lui Nicoară. Înlocuirea lui Mureşan cu Hora, dictată de împrejurări, a fost cea care a oprit definitiv maşinăria CFR-ului. Nu aveam pretenţia de la el de a fi un Mureşan, dar măcar ar fi putut să se implice mai mult, să se poziţioneze mai inteligent în jocul fără minge, să şi reuşească ceva, nu doar să se agite ca un titirez… pe loc. Iar din şansele de gol pe care le-a avut chiar trebuia să obţină mai mult!

Mitubishi Ivo MMXIII – “Drive Alive”

Ivo este un Evo veritabil. A fost jucătorul care mie mi-a plăcut cel mai mult joi, a fost mai viu decât toată linia de mijloc. El l-a hrănit cu centrări pe Kapetanos după intrarea grecului, dar tot el a fost singurul care părea în stare să facă ruperile de ritm atât de necesare. Un ghiocel într-o linie de mijloc înzăpezită. Cei care spun că CFR-ul a dat vedetele şi n-a adus nimic în loc să nu uite nicio clipă că în această iarnă transferul definitiv al lui Ivo Pinto la CFR (sigur cel mai bun fundaş dreapta de până acum de la club) a însemnat 1 milion de euro. O afacere excelentă, dar şi suficient de scumpă pentru aceste vremuri.

Red Camora – „Îţi dă aripi!”

Pe partea cealaltă Camora a fost pus din nou mijloc stânga, pe poziţia sa clasică folosindu-se iarăşi plomba Rada. Când şi-a dat Paulo Sergio seama că prin manevra asta se omoară un întreg flanc, era deja 1-0 pentru Inter. De-abia atunci s-a revenit la formula clasică, Camora a fost pus pe locul său şi problemele de lentoare din apărare s-au rezolvat. Toate până în minutul 80, când Camora a considerat util să oprească o fază de 1 la 1 cu Felgueiras. Că era 0-2 sau 0-3 atunci, nu era diferenţă mare. Aşa însă, cu un roşu încasat şi cu absenţă la următoarea participare europeană, chiar nu-i deloc cuşer!

Maah, Rui Pedro –  Efort – “Feel the difference!”

Cum era previzibil, ei au fost singurii noştri oameni destinaţi pentru atac. S-au zbătut, au încercat poarta, au arătat că, în condiţii mai propice, ar fi putut face diferenţa. Cu Deac şi Weldon pe lângă ei altele ar fi fost datele problemei, dar aşa, cu Kapetanos – golgheter de forţă, de România, jocul a fost mult prea schematic pentru a-i surprinde pe italieni. Totuşi, s-au creat multe ocazii de gol, dar, să recunoaştem, asta doar după ce italienii îşi asiguraseră calificarea.

Piccolo, Cadu şi Rada  – Politeţea română – Campania „Viteza ucide”

Calculând pentru toate cele 180 de minute ale dublei cu Inter, observăm că 4 din cele 5 goluri au fost luate pe depăşiri clare în viteză ale fundaşilor noştri. Nu doar că toţi 3 au o lentoare deosebită, dar, mai grav, s-a încercat un joc de offside sinucigaş în aceste condiţii. Sigur, dacă se voiau rezultate onorabile, s-ar fi obţinut, un scor general de, să zicem, 0-2. La ce ne-ar fi folosit însă? Faptul că s-a jucat la offside a fost un risc (imens) asumat pentru a putea ţine presiune pe italieni. Da, viteza lor ne-a ucis, dar şi calitatea fundaşilor centrali. De cel puţin 5 ori stoperii italieni au reuşit să protejeze 1 la 1 pe distanţe de peste 10 metri, mingi ce au ieşit în out de poartă, fără ca Maah sau Pedro să poată măcar să sufle spre minge.

Dove Felgueiras – „O atingere catifelată”

Exact acum o săptămână spuneam că îmi pare rău că nu a fost vândut Felgueiras în iarnă, având o cotă pe piaţă extraordinară în acel moment, mult peste valoarea lui reală. O greşeală ca cea de la golul 2 încasat acum înseamnă mai bine de 1 milion de euro în minus, la transfer. Asta a fost cea mai mare pierdere joi seara!  Problemă mare de concentrare la el, una care a amintit mult de Nuno Claro. O minge scăpată ca un săpun, apoi o pierdere totală a controlului în acel moment ridicol. Ghinion, neatenţie într-un moment în care chiar conta impresia pe care o făcea. Şanse de calificare la 0-1 oricum nu mai erau, dar el trebuia să nu se compromită în faţa scouterilor. Calitatea lui totuşi există şi fie îl vindem la un preţ extraordinar, fie, dacă nu, îl ţinem şi, pe următoarele 4 sezoane, avem asigurată poarta. Nu a strălucit Felgueiras nici în amicale, nici în dubla cu Inter, unde din cele 5 goluri încasate, 2 îi sunt imputabile. Are timp însă să-şi revină şi, citindu-i caracterul, cred că o va face. E de observat, că în principiu s-a lăsat impresia că ne-am fi bătut singuri. Da, exact ca acum 2 ani, cu Bayern. Totuşi, faţă de atunci, jocul nostru arată mult mai legat, cred că avem mult mai multă valoare în lot.

Guarin – Pufarin?

Fiindcă am spus Inter – Bayern, vor fi mulţi care vor strâmba din nas. „Cine-s italienii ăştia, dom’le? Iau bătaie cu 4-1 de la Fiorentina, sunt în cel mai slab moment al lot din ultimul deceniu…” Asta era placa ce ni s-ar fi pus în cazul în care făceam vreo minune. Am fi bătut o echipă mediocră. Aşa, toată lumea spune despre noi că ne-am fi făcut de râs, ca şi cum italienii nici n-ar fi fost acolo, pe teren. Ca şi cum n-ar fi fost Palacio, Guarin şi Cassano, ar fi fost nişte anonimi, ca şi cum mingile nu s-ar fi lipit de ei magic, din orice poziţie, din orice rotire a corpului. Handanovic a acoperit toată poarta, iar Zanetti şi Cambiasso au făcut o mare onoare stadionului din Gruia prin prezenţa lor.  Fiindcă, aţi observat, Interul a folosit la Cluj prima echipă, nu a făcut nicio clipă rabat de calitate. Cât de mare e diferenţa dintre CFR şi Inter? Să ne gândim numai că cel mai important jucător care a trecut pe la CFR, Alvaro Pereira, a avut nevoie de o mişcare în 2 etape ca să ajungă de la noi la adversarul de joi. Inter este, indiferent de poziţia din campionat, una dintre primele 10 echipe din lume, iar o eliminare, chiar şi la un scor drastic (mult mai sever decât realitatea din teren), nu este nici pe departe o ruşine.

Energia lui Paulo Sergio – „Esenţa mişcării”

Omul pe care l-aş aplauda cel mai mult după aceste 2 meciuri ar fi Paulo Sergio. A arătat, din nou, că ştie foarte mult fotbal. Doar cei care au ascultat meciul la radio sau au primit doar rezultatul final pot să nu observe faptul că CFR-ul a abordat cu îndrăzneală ambele meciuri. A existat o idee de joc bine definită, Paulo Sergio a ştiut exact ce vrea, cum vrea să deruleze acţiunile. A fost trădat de defensiva experimentată, de accidentările care au cerut ca tot angrenajul să se transforme din mers, a improvizat, atât şi cum a putut, totuşi, nicio clipă CFR-ul nu a încercat să păcălească disputa, jucătorii au fost dârji şi focusaţi pe ceea ce aveau de făcut. A existat pressing, a existat posesie (chiar superioară Interului), a existat fotbal! Nu s-a reuşit nicio minune, dar atitudinea în sine îmi dă încredere în ceea ce va urma. Un antrenor serios, care insuflă putere de luptă echipei, de asta avem nevoie. Într-un final îşi vor reveni şi accidentaţii, vor fi introduşi şi tinerii, adversarii nu vor mai fi atât de puternici. Sunt curios la Vaslui ce va fi, cu cine şi cum vom juca. Acolo ar fi cazul ca Weldon şi Deac să reînvie jocul ofensiv. Dar, pe termen lung, cu Paulo Sergio cred că „Viitorul sună bine!”

Alt Ex – Dar hal altul, Cât e hal altul? Dincolo era mai ieftin!

Toată România este acum la picioarele Stelei. E momentul în care CFR-ul trebuie pus preş, neapărat la subsolul paginilor, în care Becali să fie elogiat. Nu am o problemă cu ipocrizia asta, deşi îmi aduc aminte perfect că în toamnă, când Steaua pierdea cu 1-5 cu Stuttgart, CFR-ul bătea tocmai atunci cu 3-1 pe Braga. Desigur, în competiţii distincte, una mai importantă ca alta. Nu contează nici adversarul, deşi am putea vorbi la nesfârşit despre diferenţe între echipe. N-ar ajuta la nimic şi nici n-ar fi corect: orice echipă care revine de la 0-2 şi se califică la mare luptă merită felicitată, chiar de-ar avea ca adversar pe Concordia Chiajna sau pe U. Totuşi, nu îi invidiez nespus. Competiţia rămâne aceeaşi, Europa League, sunt optimi şi mai e enorm până departe. Başca, mai au şi un adversar foarte dur în faţă, unul care consideră banii Stelei şi ai patronului lor drept mărunţiş. Pentru noi, rămâne raportarea la Europa League: când vii din Champions League în Europa League e ca şi cum ai deveni din arhitect la oraş, arhitect la sat. Poţi construi câte ceva ce să ţi se pară măreţ, dar mai departe de 2-3 sate nu se va duce vestea. Faceţi un exerciţiu de sinceritate cu voi înşivă şi amintiţi-vă rapid cine au fost semifinalistele din Europa League în 2011. Aş fi putut face acest test şi pentru 2012, dacă anul trecut n-ar fi fost un interes aparte pentru români, în această competiţie. Chiar şi aşa, cred că în privinţa diferenţei dintre competiţii se aplică perfect şi cealaltă reclamă „Alt Ex”, nedifuzabilă pe motive de habotnicie ortodoxă: „Vezi mă, ţi-am zis că-i popă! Tu, nimic, Batman, Batman!”.

Atunci când mi-am cumpărat bilete la meciul de la Cluj nu speram la ceva anume, bănuiam că văd ultima reprezentaţie a CFR-ului în această competiţie. Adversarul era însă unul care merita orice efort, să îndur orice frig şi orice oboseală ca să ajung pe stadion. Nu mi-am făcut nicio clipă speranţe nerealiste, nu am vrut decât să văd jucătorii noştri luptând (ceea ce au făcut) şi rămân pe ideea enunţată acum o săptămână: obiectivele noastre sunt altele, meciul cu Inter e doar un barometru excelent pentru a şti ce avem de pus la punct. CFR-ul a făcut destul în Europa în acest sezon, daţi numai rewind la momentul meciurilor cu Basel (echipă ajunsă acum în optimile Europa League). Fiecare club are drumul său, iar noi nu trebuie nicio clipă să ne abatem, să ne dorim să fim pe un alt model decât cel care ne-a adus până aici.
Nu uitaţi sloganul de final: Aşa cum este acum, “Life is good!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. E geniala ideea de a asemana evolutiile jucatorilor cu spoturile publicitare. Felicitari albusibiu pentru acest articol dar si pentru faptul ca m-ai amuzat copios.

    Totusi exista un lucru cu care nu sunt deloc de acord,e vorba despre antrenorul nostru pe care il consideri ca fiind unul foarte curajos,serios si inteligent.Dimpotriva el in aceste 2 meciuri contra lui Inter mi-a aratat ca el este diametral opus,un antrenor care, dupa cum prea bine spunea un amic,se credea a fi noul Mourinho,liber sa faca orice experiment in orice moment la echipa. Mourinho actioneaza conform cu realitatea si la limita bunului simt,pe cand Paulo Sergio a intrat peste limita bunului simt ca un kamikaze din lumea reala in lumea fantezista,dorind ca echipa noastra sa invinga un club de top mondial prin schimbarea unui stil „monoton” cu unul ofensiv si de posesie.

    Este total inacceptabil ca el sa faca primele experimente (nici diferite ci aceleasi) in cele 2 meciuri capitale de cupe europene contra lui Inter,absolut niciun antrenor bun din Europa de Vest n-ar aplica primele experimente in meciurile internationale.

    Singura asemanare intre cei 2 antrenori,este felul lor grosolan de a da declaratii dupa meci,dand vina pe arbitrii,pe ghinion, etc si nicidecum pe deciziile tactice luate de ei.

    Rezultatele bune din Liga Campionilor i se datoreaza in cea mai mare parte lui Andone pentru ca el a stiut ce stil i se potriveste cel mai bine echipei noastre,chiar si in meciurile castigate contra lui Braga 3-1 si Manchester United s-a vazut ca echipa noastra a folosit aceleasi idei tactice ca ale lui Andone,cu o defesiva excelenta cu 2 linii de aparare si un contraatac ca la carte. Desi nu-l simpatizez ,ma simt nevoit sa-l laud pe Andone pentru urmatorul adevar cat se poate de clar:”cu lotul actual,echipa e de contraatac”

    Atata timp cat nu avem minim 3 „Bastosi” in echipa ,nu vom putea deloc sa practicam acest stil de posesie pe care-l dorim cu totii. Dar avem macar un Bastos pentru a crea probleme in poarta adversa?

    Odata cu pregatirea de iarna cum nu mai exista nici o urma a lui Andone asupra jocului echipei noastre,vom putea vedea exact in urmatoarele 5 meciuri care este valoarea reala a lui Paulo Sergio.

    Apreciază

    • Eu cred ca Paulo Sergio a invatat in gestionarea relatiei cu mass-media. Mesajele de dinainte si de dupa meci sunt, cred, mai mult de ochii lumii. Nu pun foarte mare pret pe ele, ele nu trebuie sa reflecte exact realitatea dintr-un meci, ci mai mult sa se vada in urmatorul. In privinta priceperii sale tactice, cat si privind abordarea acestei duble manse, eu cred ca Paulo Sergio a stiut un lucru: cu contraatacul castigi puncte, castigi un meci (poate), dar nu o confruntare tur-retur. Aici e cu totul altceva, aici trebuie sa fii pozitiv, nu poti lasa totul sa fie o loterie. Paulo Sergio a fost curajos si cred ca a insuflat asta si echipei. Pentru asta merita toata stima, chiar daca rezultatul a fost negativ. A incercat sa atace cu o echipa de defensiva, dar asta numai si numai pentru ca asta i-a stat la dispozitie. Ce as recomanda ar fi sa vedem analizele tactice asupra Interului din GSP facute de Antognoni si sa observati cum, pas cu pas, Paulo Sergio a gandit toate acelea inca dinainte. Repet, daca nu erau accidentarile cred ca raportul de forte era cu totul altul. Chiar si asa, am vazut posesia: 50% acolo si 52% aici pentru noi. Mai mult, in meciurile amicale, acolo unde capitolul fizic nu era decisiv, echipa noastra s-a comportat destul de bine. Rezultatul cu Rubin Kazan ar trebui sa ne dea incredere ca lucrurile se duc intr-o directie buna. Sa asteptam sa isi revina cei accidentati acum si sa vedem de-abia atunci mana lui Paulo Sergio. Asta nu va fi la Vaslui (acolo unde mai mult de un egal nu cred ca ne sta la indemana), dar se va intampla pe termen lung. Cred ca vom inspira forta, ne vom asfixia adversarii si nu vom mai fi nevoiti sa stam doar la specula.

      Apreciază

  2. felicitari, interesant articol! in dreptul meu pot spune ca CFRul imi lucreaza credinta insa e musai sa spun, uneori des: „Doamne, ajuta necredintei mele!”

    Apreciază

    • Eu nu pot spune mai multe despre personalitatea unui jucator caruia nu-i cunosc viata privata. Da, e acea condamnare a lui pentru infractiunea rutiera (combinata cu alcoolul), dar mai mult nu ma pot pronunta. Observ insa in joc faptul ca Hora intarzie sa arate vreun minim instinct de orientare. De unde echipa cu Muresan „varf de pressing” era ca o umbrela, dupa intrarea lui Hora totul a devenit o vraiste fara nicio noima, obligandu-l si pe Paulo Sergio sa schimbe radical jocul, cu Kapetanos.

      Apreciază

  3. Acest antrenor care ştie foarte mult fotbal, confundă patinajul artistic cu fotbalul, declarând că noi am jucat frumos. Aici, din păcate, nu se punctează impresia artistică. Când spui că, citez: „a existat o idee de joc bine definită”, că „a existat pressing, a existat posesie (chiar superioară Interului), a existat fotbal” cred că greşeşti. Am jucat exact atât cât ne-a lăsat Inter să jucăm. Au marcat când au vrut, când le-am dat noi ocazia. Jucând numai pe contre. Asta nu scade cu nimic meritele echipei, Inter e o „îmbucătură” mult prea mare pentru noi. Chiar având absenţii, ar fi fost greu de învins. Oricum, frumos parcurs, de povestit nepoţilor. Până aici, visele, de acum, realitatea. Poate că ai dreptate, cu Weldon si Deac (nedrept lăsaţi în afara EL) pe teren va fi altfel. Hai băieţii, haide CFR!

    Apreciază

    • In cazul lui Weldon si Deac nu cred ca e vorba de nedreptate. Niciun antrenor nu poate fi nebun sa lase astfel jucatori pe margine (mai ales cand apeleaza la improvizatii pentru a cladi echipa). In cazul celor doi, din ce-am vazut si in amicale, cred ca este vorba despre faptul ca nu sunt 100% apti de joc. Poate nici 75%, cat era Kapetanos pregatit. Am observat ca nici macar pe Diogo Valente nu s-a bazat antrenorul, semn ca avea nevoie de o echipa cu mare mobilitate dar si coeziune, un monolit care ar fi putut sa functioneze interesant. Sa nu uitam ca in multe momente Interul a combinat foarte greoi in propriul lor teren – asta nu din cauza ca ne intindeau curse, ci fiindca pur si simplu ii sufocam.

      Apreciază

      • Alex, din acest punct de vedere cred ca ai 100% dreptate, PS a stiut ca are nevoie contra lui Inter in primul rand de potenta fizica, de jucatori care sa poata alerga. La Weldon si Deac (ambii deficitari la forta, nu neaparat la rezistenta) a fost doar in parte decizia lui PS. Probabil antrenorul a vrut, in special la Deak si sa-i protejeze. Vazand ce a patit Muri, ne putem imagina cat de afectat de gazon putea fi Deac. Spre deosebire de antrenor si conducere, in momentul in care ne-am dat cu parerea despre neincluderea lor in lot, noi nu stiam nimic despre terenul din Gruia. Pentru CFR e mai importanta pregatirea unei echipe competitive pentru sezonul urmator si incep sa cred ca jocul cu Inter a fost privit din aceasta perspectiva si nu din cea a unei ipotetice calificari. Avem nevoie de un nou titlu, pentru asta avem nevoie de echipa cu un joc care sa-l faca accesibil. Cu o echipa de contraatac nu poti castiga un campionat. S-a vazut in acest an ce dezastru a produs in plan intern, ideea lui Ando cu echipa construita pentru contraatac.

        Apreciază

      • Nu mă bag în cazul Deac (mai ales că venea după o accidentare), dar Weldon nu cred că a venit pe jos din China, precum Lassie din Scoția, încât să fie atât de extenuat. În cazul lui Weldon nu a fost nedreptate (într-adevăr, Weldon a plecat prea ușor în China), dar a fost PROSTIE. Că a fost PROSTIA lui PS sau a lui Paszkany (care o fi vrut să-l taxeze pentru plecare; deși nu eu i-am făcut contractul ăla ciudat, cu clauză), nu mai contează. Un Weldon la 75% din capacitate poate băga în poartă mingea centrată de Camora la Milano. Tot la Milano (că acolo s-a jucat calificarea), parcă era mai potrivit Weldon pereche cu Rui Pedro, iar Maah undeva pe margine, dacă tot a fost declarat Sougou 2 (măcar de la 0-1). Am citit în multe comentarii că suporterii consideră că vom face minuni în campionat și-l dau printre atuuri pe Weldon. Ca de obicei, nimeni n-o să fie responsabil că în momentul când aveam nevoie de jucători ofensivi, Weldon nu era pe listă. Nici România nu ieșea campioană mondială cu Dobrin în teren, dar parcă era mai interesantă…

        Apreciază

        • Neselecţionarea marelui Dobrin, de către nea Angelo, poate fi înţeleasă. Omul nu făcea treabă, cică, era prea mult soare pe teren… Asta cu Lassie e faină, mulţam pentru zâmbet 07 🙂

          Apreciază

        • Ghinionul lui Weldon este ca a venit din China flamand, cu pierdere semnificativa de masa musculara(mai bine de 3kg sub standart), grasimea ca sa iasa kilogramele se pune usor, fibra ca sa iasa forta mai greu. Cred insa ca si asa (s-o mai fi refacut el un pic) era extrem de util. In ambele partide cert era mai util decat Celestino, ca nu vreau sa spun decat Hora. Si lui Deac i s-a dat peste nas, trebuia sa i se dea de inteles ca nu e indispensabil, ca sa inteleaga Kape mai precar fizic a intrat pe lista in timp ce el nu. E adevarat asa a fost ferit de o accidentare in Gruia.

          Apreciază

  4. Alex, imi place partea dedicata lui Paolo Sergio. Nu ma pricep la tactici si strategii, am tot citit ca PS a comis-o in aceste doua meciuri; la articolele precedente s-au dat si solutii care ar fi fost viabile, dar ma gandesc ca daca noi am fi mai destepti ca el, ne-ar fi contactat de mult clubul. 🙂 Sunt sigur ca omul a pus in balanta toate variantele posibile si pe asta a considerat-o cea mai buna. Nu i-a iesit, dar sper ca toata aceasta pregatire axata pe posesie, presing etc sa ne fie de folos in competitiile interne.

    Apreciază

  5. Multumim CFR pentru bucuriile pe care ni le-ai oferit in 2012, a fost ceva extraordinar! Titlul, calificare in Champions League (doar atat ne doream la inceput), si apoi bonus: 10 puncte in grupe, 1-0 cu Manchester United, calificare in primavara europeana! Antrenorul nostru e printre cei mai buni din ultimii ani, lotul e puternic. Inchipuiti-va ca dupa ce revin toti accidentatii, putem alinia urmatoarea formula de start: Felgueiras – Camora, Piccolo, Cadu, Ivo Pinto – Muresan (Muniru), Sare (Obiorah) – Deac, Rui Pedro, Maah – Kapetanos (Weldon). Pe Vaslui ii rupem, cu tot cu accidentatii pe care ii avem. N-am nicio emotie.

    Apreciază

  6. Eu nu vreau inca sa dau un verdict despre PS in varianta de primavara pana nu vad echipa in mai multe meciuri. Pe de o parte, recunosc ca unele experimente din dubla cu Inter m-au cam surprins (ma refer aici bineinteles la cei trei fundasi centrali si la folosirea lui Sepsi ca mijlocas central), dar in acelasi timp e adevarat si ca estetic am aratat suficient de ok in meciuri in compania unei echipe mari din Europa si ca majoritatea golurilor au fost incasate din cauza diferentei de calitate dintre atacantii Interului si fundasii nostri (poate PS ar fi trebuit sa ia aspectul asta in considerare, dar atunci ma intreb daca solutia nu ar fi fost ceva de genul abordarii lui Andone). Ma rog, dupa cum am mai zis, eu evit sa trag concluzii cu privire la PS dupa dubla asta, mai ales ca in toamna am fost foarte multumit de efectul lui asupra echipei. Sunt curios insa daca va continua cu cele doua experimente mai sus mentionate. De asemenea, eu nu l-am vazut pe Hora ca fiind chiar asa o catastrofa. Faptul ca a ajuns in mod repetat in pozitiile de finalizare in care a ajuns nu poate fi doar o intamplare. Astept sa vad cum va evolua in continuare fiindca stiu ca ceva potential exista la el, dar cred ca asa cum spune si Albusibiu, trebuie sa se implice mai mult in jocul de constructie (cum o facea de exemplu Bastos).

    Apreciază

    • Inca ceva: eu sper ca cei din conducere sa puna suficient de mult accent pe o calificare in grupele Europa League la toamna. Asta din doua motive. In primul rand, fiindca in viziunea mea, meciurile de acolo conteaza pentru imaginea noastra atat in Europa, cat mai ales in Romania. E adevarat ca nu-mi amintesc semifinalistele de acum doi ani, dar imi voi aminti pentru urmatorii 20 de ani cel putin ca Steaua a ajuns in semifinala in 2006. Daca vrem mai multi suporteri, atunci doar cu performantele din Europa putem sa-i adunam, iar o eliminare a lui Ajax ar contribui semnificativ. In al doilea, fiindca punctele adunate acolo contribuie la coeficientul UEFA atat la nivel de tara cat si mai ales de echipa (si asta ne va fi extrem de folositor cand vom ajunge din nou in preliminariile CL). Daca vom reusi sa castigam Cupa sau sa fim pe un loc de Europa League, in mod normal ar trebui sa fim capi de serie in tururile preliminare de la vara si deci in mod normal ar trebui sa avem echipe accesibile, chiar daca nu neaparat foarte slabe. Eu sper ca echipa, incepand cu cei din conducere, vor lua extrem de serios participarea respectiva si personal as fi extrem de dezamagit daca nu ar face asta.

      Apreciază

  7. Deocamdată nu sunt impresionat de PS, aştept cu nerăbdare să treacă câteva etape din campionat, ca să îmi formez o părere. Sigur este peste Ando şi Costa, pare OK pentru liga 1, rămâne de văzut dacă e în stare să ne scoată din condiţia de echipă modestă.
    Trebuie notat totuşi, că din 4 meciuri internaţionale decisive, a reuşti să câştige una singură (3-1 cu Braga, pierzând clar restul: 1-3 cu Galata, 0-5 cu Inter). Meciul de la Manchester era decisivă doar pentru noi, pentru ei era un fel de amical.

    Apreciază

  8. Daca ar fi sa-i imput ceva lui Paulo Sergio, este 11-le trimis in teren joi seara. Nu mi-am imaginat inaintea jocului ca ii voi vedea si la retur pe aceiasi ceferisti cu care a abordat jocul de la Milano, dintre care doar doi -Rui Pedro si Maah – erau de profil ofensiv. Nici in momentul acesta nu pot sa-i inteleg optiunea aceasta, dar cu siguranta si din cauza ca nu stiu exact cum a gandit el jocul si ce argumente mi-ar aduce in favoarea 11-lui ales de el. Tocmai pentru asta socotesc ca trebuie sa ii acordam incredere si pe mai departe, pentru ca doar el si cu cei din interior stiu ce sta in spatele masurilor pe care le-a luat inaintea acestui joc. Respectul si incredrea noastra ni le-a castigat in alte randuri (sa ne amintim numai de formula castigatoare de la jocul cu Braga, cand prea putini intelegeau si atunci de ce CFR incepe meciul fara atacanti), da ce sa-i sarim acum in cap, la prima partida in care n-am inteles exact ce si-a propus el, chiar daca si Albu a adus niste argumente consistente in favoarea lusitanului nostru. Ma mai asteptam insa ca la 0-2 sa-l fi introdus pe Paun in loc de Diogo Valente, pentru ca la momentul acela oricum calificarea era deja jucata, CFR nu mai pierdea nimic, dar 20-30 de minute impotriva lui Inter Milano ar fi putut conta enorm pentru un pusti ca Paun. Campionatul il astept insa mult mai increzator decat marea masa a suporterilor nostri, dar asta si pentru ca nu le impartasesc deloc opinia cum ca Paulo Sergio ar avea la dispozitie un lot lipsit de valoare. Eu ma gandesc asa: FELGUEIRAS; IVO PINTO, CADU, PICCOLO, CAMORA; G.MURESAN, OBIORAH; DEAC, RUI PEDRO, MAAH; WELDON – nu suna tocmai rau pentru o echipa care nu-si propune decat podiumul Ligii I si castigarea Cupei Romaniei. Daca-i mai adaugam aici si pe Kapetanos, Muniru, Sare, Sepsi, Rada, Stancioiu, Maftei si altii, care au demonstrat in trecut ca la nevoie se poate conta cat de cat pe ei, n-as spune ca situatia e chiar dramatica. Apoi, eu sunt convins ca in urmatoarele saptamani, macar unul dintre Hora, Valente si Paun se va dovedi o mare revelatie pentru echipa noastra. In urma cu un an, in situatia lor ii aveam pe Bastos, Rui Pedro si Sare, si toti trei aveau sa confirme intre timp ca nu au fost tinuti in lot degeaba. De ce nu s-ar intampla la fel si macar cu unul dintre Paun, Valente si Hora? Cred ca cei mai pesimisti dintre noi (chiar daca au si ei argumentele lor atunci cand contesta politica de la clubul nostru) uita un amanunt foarte important atunci cand vad in negru viitorul CFR-ului: acela ca Paszkany si Muresan au dovedit in timp nu ca sunt infailibili, dar ca stiu sa invete ceva din greselile trecutului. In urma cu exact doi ani, in ”era Minteoan”, si eu incepusem sa ma indoiesc putin de A.P.&I.M. Totusi, intrucatva le si intelesesem deciziile luate in iarna aceea, pentru ca venise criza (ale carei efecte abia acum se vad cu adevarat prin liga lui Mitica) si era nevoie sa tii foarte atent socoteala banilor. In primavara aceea, in discutiile cu prietenii ceferisti eram insa la fel de ”zelos” atunci cand venea vorba sa-i apar pe presedinte si pe finantator? Si stiti de ce? Pentru ca inaintea mea cei doi aveau sa-si dea examenul abia dupa cateva luni, vara, in perioada fierbinte a achizitiilor. Si si l-au dat: BETO, RENAN, SOUGOU, WELDON, CAMORA, RONNY si RUI PEDRO, plus KAPETANOS si MAFTEI, care aveau sa debuteze tot in toamna aceea. Voi ce nota le-ati dat pentru achizitiile astea? Eu le-am dat 10, si nu cred ca gratuit. (NOTA BENE, aproape toti cei enumerati doua randuri mai sus au fost adusi fara cine stie ce bani investiti in ei, cei mai multi liberi de contract!). De asta ii tot apar acum, de asta am incredere ca cei doi stiu ce fac, si fac ceea ce stiu. Iar asta se vede in rezultatele echipei, de-asta a ajuns clubul notru acolo unde a ajuns in acest ultim deceniu. Mana celor doi, ca si a oamenilor lor de incredere, se va vedea si de la vara, atunci cand cred ca noi franarii vom avea din nou parte de surprize placute venite in perioada de transferuri. Timpul va dovedi care dintre noi avem acum dreptate: ”aplaudacii”, sau ”detractorii de serviciu”. Am pus ghilimelele pentru ca de fapt stiu ca si unii si altii nu suntem nici detractori si nici aplaudaci; toti suntem de fapt ceferisti, si cu totii dorim binele acestui club. Numai ca drumurile pe care cautam acest bine pentru clubul nostru ne sunt cu totul si cu totul altele.

    Apreciază

  9. CFR sezonul de primavara.. e CFR Beta.. varianta Beta.. prin urmare se fac teste pana spre varianta finala din sezonul urmator. Asa ca, de la varianta Beta nu putem avea pretentii de rezultate.

    Apreciază

  10. frati franari nu va mai framantati ca bine a fi. Timpul va demonstra ce spun acum. Pana acum nu avem de ce sa ne indoim sau sa ne fie rusine cu ceea ce a realizat conducerea si echipa. Pe sistemul Reghe-motivare va atasez un clip motivational.
    CFR ale!

    Apreciază

  11. Sunt de acord cu tine în proporţie de 99%, Albule (de stil nu mai vorbesc, e absolut încântător, 100%, felicitări!). Îmi rezerv un amărât de 1% doar pentru „perseverenţa” lui PS în a utiliza aceaşi formulă de 3 fundaşi şi în retur, în condiţiile în care meciul tur ne-a furnizat „n+1” dovezi clare că această formulă nu ni se potriveşte, ACUM, ŞI CU ACEŞTI FUNDAŞI CONCREŢI. Mai înainte undeva am dezvoltat ideea, nu insist, pe lângă faptul că toţi trei sunt lenţi (fiind expuşi , nu-i aşa, la riscuri suplimentare, datorită noii aşezări mai „aerisite”), nici trecutul lor (ceferist sau nu) nu-i ajută : Cadu e fundaş centraL de picior drept de când are certificat de naştere şi nu prea a jucat în trio defensiv, şi tot aşa. În rest de acord, am şi eu încredere în PS, el vrea ca echipa să devină „tehnică”, sau măcar de posesie, dar , ATENŢIE!, această schimbare de atitudine a echipei (recunoscută de-a lungul anilor ca una de contraatac şi cu apărare beton) nu este un galop de sănătate, impune înţelegerea sarcinilor noi, începând cu portarul şi până la vârful de careu. În paranteză fie spus, posesia mingii este un indicator cât se poate mincinos, eu cred că numai în CL şi în sezonul de toamnă putem dovedi prin statistici, că echipele victorioase au avut posesie inferioară celor învinşi (chiar o să fac analiza, că tot am chiulit în ultima vreme…măcar mă vor înjura oamenii…). Posesia este doar un instrument pentru a obţine victorii, nu singurul şi nu cel mai important..HAI CFR !!!

    Apreciază

    • In privinta posesiei ai dreptate, dar, apare un dar, o echipa serioasa trebuie sa poata juca in orice maniera. Noua, conceptia lui Ando, aceea cu echipa eminamente de contraatac, ne-a adus ingrata situatie din campionat. Am iesit din carti pentru ca nu am fost in stare sa controlam jocul prin posesie. E normal si de dorit sa ai o echipa reactiva, una care sa treaca fulgerator la faza de atac. Ca sa mentii scoruri favorabile e bine sa poti controla jocul sa-ti obosesti, sa-ti iriti si sa pui presiunea timpului pe adversar. Nici o echipa mare din CL, chiar daca a optat pentru un joc de contraatac, nu a aratat carentele noastre din meciul de la Braga, adica sa nu poata tine de minge nici macar un minut. Nici intr-un alt meci n-au avut loc atatea actiuni la aceeasi poarta. Continui sa cred ca nu era obligatoriu sa joci cu trei fundasi centrali impotriva lui Inter pentru a avea posesie, chiar daca prin aceasta asezare se mareste densitatea la mijloc. Expunerea defensiva e prea mare si indiferent daca ramanea Gabi Muresan in teren sau nu gol tot am fi incasat. Nu se putea rezista cu Rada in stanga, iar pentru Cadu si piccolo era doar chestiune de timp si de zeita Fortuna. Oricat de bine functiona mijlocul, apararea era prea vulnerabila. Din acest punct de vedere putem susutine ca a gresit PS, nu si-a adecvat tactica la posibilitatile de exprimare ale jucatorilor disponibili. Alminteri in fata lui Mister, jos palaria, sunt extrem de multe lucruri pozitive pe care le-a facut.

      Apreciază

      • Exact asta am vrut să spun şi eu, Călin. Ştim cu toţii că de la un anumit nivel în sus nu ţi se iartă aceaşi greşeală comisă de două ori , în mod repetitiv. În sectorul privat patronul te face aeronavă la ,hai, a treia greşeală identică comisă în scurt timp. Tot timpul trebuie să învăţăm, inclusiv din greşelile noastre (sau mai ales din ăstea din urmă). HAI CFR !!

        Apreciază

  12. S-A OPRIT SOFTUL DE NOTARE, TABELUL ESTE REACTUALIZAT !! Reluăm procedura de notare luni (25 febr.) după meciul din campionat de la Vaslui. Au notat 39 de useri, media echipei e de 5.1 (în scădere faţă de 5.6 de la Milano). „Remarcaţii” partidei : Maah (6.5) şi Pinto (6.2), „repetenţii” fiind Felghe – 3.8 (meritat, în opinia mea, nu a fost concentrat la meci, apropo de frustrarea celor „nevânduţi”. Oarecum similar şi Camora), Rada – 4.1. HAI CFR !!

    Apreciază

  13. Dar ce ghinion putem avea, sa ni se accidenteze pana si cel mai dur fotbalist, „macelarul” Muri chiar in
    debutul meciului. Oare cat o sa ne mai urmareasca ghinionul asta…

    Apreciază

  14. Interviu cu Paszkany pe nemzetisport.hu
    Rep: Daca nu se reaccidenta, Vass prindea un loc pe lista Uefa?
    AP: Vass a fost pe lista, dar a aparut problema indisponibilitatii lui, ne lipseste mult si el si Bakary Sare sau Ronny. Din pacate au cazut jucatorii pe capete, cea mai mare problema o avem la mijlocasi.
    Rep: Din aceasta cauza s-a pus in discutie transferul lui Varga Jozsef? (mijlocas defensiv de la Debrecen VSC, ajuns in aceasta iarna in Bundesliga2)
    AP: Multe nume au fost in discutie, dar trebuie sa ne gandim ca avem cam 10 jucatori imprumutati la alte echipe si ne-au mai ramas aproximativ 35. Acesti 35 de jucatori trebuie platiti, o parte sunt accidentati, cand transferam pe cineva nu putem omite faptul ca va trebui sa-i platim salariul 1,2 sau 3 ani. Nu putem sa nu ne gandim si la latura financiara. Cei accidentati tot vor reveni, speram, nu-i o solutie sa avem la un moment dat 11 mijlocasi in lot, din care pot intra 3 pe teren.
    Rep: Este adevarat ca vara trecuta l-ati ofertat pe Feczesin Robert, iar in 2007 pe Dzsudzsak Balazs?
    AP: Cu Dzudzsak este adevarat, a fost greseala antrenorului de-atunci, ne-a fost propus spre transfer. In fotbal, intotdeauna relatia management – antrenori este una speciala. Acum o spun deschis, dupa o perioada de acumulare de experienta, managmentul alcatuieste lotul, iar antrenorul il antreneaza. OK, consultam antrenorul aflat in functie, dar prea multi jucatori buni am pierdut in trecut din cauza antrenorilor.

    Apreciază

      • Eu aş miza pe acea metodă de achiziţie made-in-CFR, şi ieftină, şi garantată, care se numeşte „transfer prin revenirea cu capul” !! Poate fi chiar brevetată !! Acum pe bune, şi acum am încredere că D.Valente poate fi „reîntors cu capul” şi uns mijlocaş de construcţie. De câteva ori am simţit la el astfel de „valenţe”. Nu ştim ce poate Obiora, în baza mult invocatei prezumţii de „nevinovăţie” îl putem bănui şi pe el de astfel de competenţe. Muniru trebuie să crească. A propos, să-mi zică şi mie cineva : CE MAMA DRACULUI SE ÎNTÂMPLĂ CU MARTINEZ ??? Mai este jucătorul nostru ? Va reveni cândva ?

        Apreciază

        • Lui Martinez nu i-am platit nici un salariu. El este asigurat de catre Juventus si pe perioada accidentarii firma de asigurari ii plateste salariul. La liga este inregistrat ca fiind al nostru, Pe statul de plata al CFR-ului va intra, partial doar, imediat ce va incepe pregatirea in mod normal. Din cate am inteles in acest moment el face pregatire de recuperare sub supraveghere medicala in Turcia si Italia.

          Apreciază

      • cu totii ne dorim binele cfrului. noi, nefiind actionari, gandim mai mult cu sufletul si de aceea ne punem unele intrebari: daca nu se aduc acum jucatori si se clameaza reconstructia echipei (da, inteleg ca la vara scpam de unii, de altii e greu sa scapam, poate reusim sa mai si vindem (daca nu le scade pretul prea mult in retur), ajungand la multi jucatori plecati) cum se va realiza aceasta avand in vedere ca perioada de pauza dintre campionate e mai scurta decat cea dintre tur si retur? ar fi super o campanie de achizitii precum cea din vara trecuta insa nu stiu daca paulo sergio e la fel de magnet pt jucatori cum a fost costa. nu critic, doar nu inteleg cum se fac anumite lucruri. frica, cum ai spus si tu, e ca sa nu scape in hegemonie stana. ca noi sanse am tot avut…eh, pana la urma e doar un joc, noi sa fim sanatosi si bine cu capul si sufletul, sa speram la mai bine!

        Apreciază

      • Daca la mijlocasul ofensiv G. Muresan se confirma ruptura de ligamente, s-ar putea sa fie musai transferul de pe acum al unuia ochit pentru la vara. Interviul a fost facut, banuiesc, inainte de a se sti situatia nenorocita a lui Gabi.

        Apreciază

    • In acest interviu, A.P. ne spune ca managementul are „meritele” pentru acest lot „numeros si echilibrat valoric”. Acum ca au plecat Sougou, Bastos, Aguirregaray, e drept ca lotul a devenit mai echilibrat valoric, pacat ca nivelul valorii nu e mai ridicat. In fine, a inceput returul, vom vedea daca evolutia echipei ne va da sau nu sperante pentru campionatul urmator…. Apropo, care sunt obiectivele pentru retur in campionat? Adica, terminam iar pe 10 ca sa scapam de cheltuielile cu E.L., sau ne vom bate pentru a avea sansa sa facem acele cheltuieli?

      Apreciază

  15. tot ziceam ca as vrea sa vad tribunele din Gruia pline meci de meci insa decat tribune pline care sa fluiere jucatorii imediat cum gresesc si care sa nu incerce sa ajute echipa noastra aproape deloc, mai bine 5k insa rai!

    Apreciază

  16. Este fundamental sa-l pastram pe Paulo Sergio. Pentru a avea succes in viitorul sezon, cel putin pe plan intern, trebuie sa adoptam stilul de joc propus de acesta: pressing avansat agresiv, posesie, viteza, verticalizare permanenta. In dubla cu Inter echipa a aratat in anumite momente aceste deziderate: personal consider ca am facut o buna/foarte buna prima repriza la Milano si o buna secunda repriza in Gruia (mai putin finalizarea), e drept pe fondul relaxarii italienilor. Din pacate PS a fost tradat de subtirimea (numerica si valorica) a lotului. Fundasii centrali au fost prea lenti, nu am avut mijlocasi centrali capabili de constructie, nu am avut un varf mobil si eficace. Daca nu vom acoperi aceste posturi cu jucatori rapizi, tehnici, capabili de joc combinativ, strategia lui P.S. nu va putea da rezultate. Prevad un viitor sezon in care campioana va pierde foarte putine puncte. Pentru a tine pasul cu steaua va trebui sa jucam permanent la castig si sa facem foarte putine greseli. Pentru asta e absolut necesar sa ne impunem jocul, sa jucam mai mereu in terenul adversarului, sa „sufocam” rapid echipele mici. Pentru a reusi asa ceva e obligatoriu „stilul Paulo Sergio”. Ramane de vazut daca i se vor pune la dispozitie jucatorii adecvati, daca se va tine cont realmente de parerea lui la achizitii (vezi interviul de mai sus din nemzeti sport cu AP).

    Apreciază

    • Subscriu la pastrarea cu orice pret a lui PS. Sub nici o forma nu-mi doresc experimente in care echipa nu joaca nimic. Cu Inter in afra lui Piccolo fundasii habar n-au avut ce li se cere, iar acggidentarea lui Muri i-a cam bramburit pe toti. E nevoie ca macar cativa jucatori sa inteleaga ce le cere antrenorul pana in vara, pentru ca atunci, noii veniti sa poata intra intr-un sistem, sa nu ne trezim iarasi ca jucatorii adusi, in lipsa oricarei unei idei coerente de joc, ajung sa fie eminamente fotbalisti de contraatac. Personal cred ca intot intervalul acesta am avut trei antrenori competenti, Bergodi, Mandorlini si Paulo Sergio. Sa speram ca ultimul e cu noroc de Ferguson, tot si-au strans mana, poate s-a luat ceva lipici pentru banca.

      Apreciază

      • Degeaba subscrii :), oricat de simpatic si meserias ar fi PS, nu avem tipul de conducere care sa ierte un antrenor care nu prezinta rezultate palpabile, indiferent de materialul pus la dispozitie de client 🙂 Stii discursul, pe antrenor rezultatele il tin … 🙂

        Apreciază

  17. Cel mai important lucru la PS mi se pare ca e hotarit sa pregateasca echipe cu dimensionare normala. Daca managementul si-ar pune un pic si intrebarea numarului mare de accidentati cu refacere incerta, s-ar mai cistiga ceva la omogenizare si la investirea eficienta a resurselor.

    Apreciază

  18. Eu cred sau sper ca se va avea rabdare cu PS. Obiective nu ar mai fi (pentru mandria patronului nostru un loc 2 in Liga lui Mitica nu e prea relevant si poate nici chiar un loc de Europa). Asa ca, eu intuiesc o perioada de tranzitie spre vara, una in care sa se construiasca un stil nou de joc. Iar PS nu e Minteuan, asa ca, e timp Beta suficient pentru a construi CFR-ul sezonului urmator. Se vor recupera poate cativa jucatori „cu capul”, se vor promova jucatori gen Muniru, Paun si desigur Obiora, iar la vara alte achizitii si revenirea accidentatilor. Eu asa vad lucrurile din afara, poate cei cu informatii din interior sa ma contrazica. Sper ca PS sa ramana pentru a construi.

    Apreciază

  19. In viata, perspecitvele sunt totul. Stim ca-i acru pentru ca am gustat dulce, stiim ca doare fiindca am fost fericiti. Iata inca o perspectiva, directionata catre cei care au facut praf echipa pentru ca n-a reusit sa treaca de Inter.

    Ieri seara Inter a facut egal cu echipa care miercurea trecuta a batut-o pe Barcelona, Milan. Cu acest punct de referinta; cat de praf a fost, de fapt, CFR-ul? De loc zic eu. Scorul a fost normal din punct de vedere a diferentei valorice intre cele doua echipe.

    Imi permit sa va dau un sfat prietenos; poate este asa ca frustrarea voastra poate provine si din alte motive decat performantele CFR-ului. Poate ca vi s-ar imbunatati viata de zi cu zi din toate punctele de vedere daca adoptati o atitudine mai optimista. Pana la urma, este o alegere sa cauti tot ce este rau sau tot ce este bun dintr-o situatie.

    Viata este, in mare parte, asa cum ti-o faci. Cine credeti ca are sansa la o viata de frumusete maxima? Cel care alege sa vada tot ce este negativ, sau cel care face efortul sa gaseasca positivul din majoritatea situatiilor care le intampina pe parcursul unei vieti.

    Sau pus altfel; ce fel de persoana vrei sa fii? Una care poarta o aura de negativism sau una care poarta o aura de positivism? Care dintre cele doua ALEGERI credeti ca duc spre o viata mai frumoasa? Merita gandit la asta inainte de meciul de azi.

    Hai CFR!

    Apreciază

  20. Degeaba tot comentăm despre PS, echipa nu are mijloc, mijlocul e zero. Dacă nu ai mijlocaşi nu poţi construi jocul. Practic îi rămâne doar varianta contraatacului. Dar cu cine să mergi pe cartea contraatacului, îţi trebuie atacanţi şi extreme de mare vitază şi mijlocaşi care să îi lanseze (cine să de pase? câţi atacanţi şi extreme de viteză avem?). Nu pot să îmi fac o părere clară despre PS atâta timp cât nu are material cu care să lucreze, lotul e de locurile 5 – 8 în campionat. Până acum totul a fost realizat de tripleta Bastos, Sougou, Kapetanos. A mai rămas doar Kapetanos (accidentat) care nu mai are valoare fără centrările precise ale lui Sougou. Eu unul sunt foarte dezamăgit de atitudinea conducerii şi nu mă voi mai duce la stadion până nu vor aduce mijlocaşi, dacă clubul se zgârgeşte atunci şi eu mă zgârcesc şi nu mai iau bilete la meciuri, le pot vedea gratis la tv.

    Apreciază

    • Ce fain… Anunti aducerea unor jucatori cum nu au mai fost in Romania, apoi vinzi abonamente pentru campionatul intern anuntand ca vrei iarasi titlul, apoi inainte de a incepe returul le spui: teapa, v-am pacalit, nu ne dorim nici macar un loc de E.L. … Deci, din doi in doi ani suporterii iau tepe… Asta e respectul pentru suporterii care au dat banii in avans? Sa nu se planga ca se goleste stadionul, daca economic se pot gasi scuze pentru campania de transferuri, lipsa de respect pentru suporteri nu stiu cum ar putea sa fie motivata. Stim cu totii cum a arata returul data trecuta cand conducerea a facut acelasi anunt si am terminat pe 10…

      Apreciază

      • @dan dan, eu sunt curios de unde tragi tu astfel de concluzii? Nimeni din club n-a spus ca nu vrea calificare in EL. Toata lumea o vrea, ba mai mult in sezonul urmator obiectivul este minim sferturi. Se doreste acumulare de puncte pentru o pozitie cat mai buna la tragerile la sorti. Jucatorii ce sunt monitorizati au un nivel ceva mai inalt decat pana acum si, in general sunt tineri de mare perspectiva. Se vrea un trofeu european in urmatorii 5 ani.

        Apreciază

        • In artico, spune: „CFR a ieşit din competiţiile europene după „dubla” cu Inter şi nu pare să-şi dorească cu orice preţ să prindă un loc de Europa League în stagiunea următoare.” Sa zicem ca autorul articolului are informatii gresite. Atunci sa gandim logic: din moment ce pentru A.P. trecerea de 16-imi ar reprezenta o pierdere, ce te face sa crezi ca isi doreste sa joace turururi preliminare, sa se chinuie sa iasa din grupe cand sa spuna ca nu ar vrea sa treaca in 8-imi? A.P. inaintea meciului cu Inter nu a spus nici macar un cuvintel despre faptul ca ar vrea sa mai faca ceva puncte la coeficient, sau ca in cupele europene orice meci se joaca pentru prestigiul clubului, referirire au fost stric financiare di demobilizatoare pentru echipa. Spui ca se cauta tineri cu care sa se faca o echipa care castige un trofeu european…. a fost cumva declarat Pinto, Camora sau alti tineri netransferabili? Atata timp cat sunt vanduti toti jucatorii care par mai rasariti din numerosul lot, un titlu european e S.F. ….

          Apreciază

        • poate ne spui si ce planuri are conducerea clubului in legatura cu suporterii. de fapt ti-am pus o intrebare la care nu ai sa dai un raspuns pentru ca nu exista planuri in acest sens!

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.