Ultima postare. [CFR Cluj – Inter Milano 0-3]


O înfrângere anunțată în urină și o eliminare meritată. Ăsta era, pe scurt, planul meu perfid pentru seara trecută, făcut cu grijă egoistă pentru evitarea supraîncărcării sistemului nervos și a palpitațiilor corazonului. Diferențierea dintre ce e mic și ce e prea mare.

De la Albusibiu citire: „… vine o vreme când viaţa de zi cu zi ia totul, când ea trebuie să capete prioritate înaintea a ceea ce este, în definitiv, o pasiune.” Deși – din fericire – viața de zi cu zi nu mi-a luat încă totul, iar Albusibiu, fiind mult mai tânăr, este – logic – mai prostuț decât mine, totuși am băgat la cap mesajul său dintre ghilimele. De ce să-mi explodeze mie cutia craniană, atriile și ventriculele pentru două înfrângeri matematice [0 + 1 = 1; 1 + 2 = 3; 0-2 + 0-3 = 0-5…] și o eliminare dintr-o competiție muribundă în care unele echipe joacă cu rezervele, altele numai cu fundașii, cele cu fundașii joacă în pierdere financiară, iar echipe precum Inter Milano joacă la mișto, nu ca nemții?

Viața mi-a luat totuși ceva, de parcă simțea și dânsa în pișat că n-o să mai am în curând nevoie de ceea ce-mi răpește: nopțile de joi spre vineri, între orele 19-07 (ora UK). În loc de ăstea 12 ore, i-a dat la schimb o gardă de noapte lui nevastă-mea (on call), iar pe mine m-a desemnat șoferul personal.

Acum una bucată săptămână am avut noroc (noroc?) că telefonul roșu n-a sunat decât la o oră după 0-2, așa că am prins toată povestea cu caii și taurii… De data asta, telefonul m-a lăsat să sufăr din ce în ce mai resemnat (și demn) până prin minutul 60, când mai aveam 30 minute plus prelungirile pentru a marca cele cinci goluri eliberatoare, de kinogramă sau nu (intrase și Kapetanos). Am stins calculatorul și i-am închis prin această manoperă și gura comentatorului care apucase să spună „de acum, numai în meciul de la București ne mai stă speranța…” (sau ceva asemănător). Am plecat la drum de noapte prin țara lui Tottenham Hotspur fără prea mari regrete, liniștit și împăcat sufletește. În definitiv, Paulo Sergio și echipa special alcătuită pentru meciurile cu Inter au avut grijă să nu-mi contrazică prea tare urina (care șușura, scârboasa naibii, despre un posibil 0-4). Foarte greu de crezut că poți întoarce un 0-2 cu exact aceeași formație din tur, de parcă ai vrea o rejucare în care să demonstrezi că ți-ai remediat punctele slabe și corectat erorile.

Gabi Mureșan părăsise primul competiția (accidentare, nu eliminare), dar ce conta un simplu pion lipsă dintr-o echipă câștigată? Destul de devreme în meci Ricky Álvarez ne arătase stofă fină, așa că n-a fost o surpriză să-l așeze pe Rada în poziția jalon și să paseze de 0-1. De acum ne trebuiau și Culio, și Bastos, și Sougou, și Rui Pedro la un loc ca să mai întoarcem meciul și soarta calificării. Nu uitați că în toate bătăliile memorabile câștigate în trecut (Olimpico, Basel, Braga la ei, Braga la noi; excepția e Old Trafford), pe lângă jocul de echipă a venit și plusul imens adus de explozia individualităților enumerate mai sus. Acum, pe teren mai era numai Rui Pedro. Nu vreau să spun că Rada ar fi fost mai puțin jalon la 0-1 sau Felgueiras mai lipicios la 0-2 dacă pe teren se aflau și Bastos sau Sougou, vreau doar să înțelegeți de unde țâșnea pesimismul din mine.

Mai apucasem să văd o ratare a lui Sepsi din marginea careului mare (la ce bun să te miri că un fundaș care ajunge în poziția aia de finalizare de 2-3 ori, în 3-4 campionate, cu 2-3 echipe diferite, nu nimerește cadrul porții de 7,32 m x 2,44 m?) și o pătrundere în forță a lui Hora în careu, cu un șut bun direct în Handanovic. Nimic care să mă sperie că ratez ultima jumătate de oră din meciul secolului…

***

După un timp, undeva între orele 22-23 (ora UK), pe când conduceam calm ca un călugăr tibetan, de la B la C, o pune dracul pe nevastă-mea să-mi arate că deține idei și să mi le comunice verbal:

– Hai să-l sunăm pe SB-45-GAZ [fiul meu e suporter Gaz Metan, după maternitate, nu știu dacă am apucat vreodată să vă zic], să-l întrebăm cu cât s-a terminat meciul!

– N-are rost. Ce mai contează?… Probabil vreo 1-3. Hora părea în stare să dea golul de onoare…

Cam așa simțeam pe moment în urină, dar aceasta nu era multă, că oprisem între timp la o benzinărie. Soția nu mă bagă în seamă, ca de obicei. Crede că sunt tăcut din cauză că-s supărat că n-am prins finalul meciului. Caută numărul de telefon și apasă „apel”.

– Alo! Salut! Ne zici și nouă cât s-a terminat meciul?… Ahaaa… 0-3. Dar dincolo, la mine?… [Nu! Nu! „Dincolo, la mine” însemna Lyon-Tottenham, nu Steaua-Ajax!] 1-1? Wow, înseamnă că s-a calificat Tottenham!

Nevastă-mea ține cu Tottenham de când era îndrăgostită de Gary Lineker. Între timp l-a înlocuit cu mine, mai tânăr și mai frumos, dar a rămas cu Tottenham. Chiar și eu ținusem cu londonezii în ultima vreme – din interes, desigur – în speranța că Inter CHIAR e o echipă de bătut! La vreo 3-4 zile după Valentine’s Day i-am făcut cadou nevestei o cană cu Tottenham, pe care aveam de gând s-o sparg după ce-i eliminam…

– 0-3? Deci n-am reușit nici măcar un gol? Asta e… Era să ajungem în primăvara europeană, dar ne-am oprit în februarie, zice călugărul tibetan din mine.

– Zicea 45 că la Steaua au fost prelungiri și acum sunt penalty-uri!, o mănâncă pe nevastă-mea limba moștenită de la Eva sau de la șarpele cu mărul lui Adam. Aaaa! Stai că mi-a dat mesaj… S-a calificat Steaua!!!

Călugărul tibetan m-a părăsit brusc. I-am tras o înjurătură – mai urâtă decât cea trasă de Hora suporterilor – unui șofer nevinovat, care conducea regulamentar și am vrut să iau o mușcătură din volan. Dincolo de orice analiză tehnico-tactică, vă jur că am simțit brusc, de la mii de kilometri de țară, fără să mă pot împotrivi fenomenului, un sentiment cumplit de umilință, pe care nu ai cum să-l descrii dacă nu-l trăiești pe viu.

Noaptea s-a sfârșit prost, cum a și început. Când nevastă-mea a întrecut orice limită și m-a întrebat dacă nu mergem la Chelsea-Steaua, dacă Tottenham-CFR nu se mai joacă, mi s-a părut brusc că am pe locul moartei un hoț de inimi și i-am trosnit un pistonius peste gură. Ea a ajuns la spital din dragostea mea de CFR antipatia mea pentru altă echipă, iar eu la secție. La secție mi s-a spus că am dreptul la o singură și ultimă postare…

P.S.: Pentru efect artistic, anumite evenimente au fost denaturate, exagerate sau chiar inventate. Senzația de umilință a fost reală și încă mai este, deși n-ar trebui. Nimeni nu-i perfect (dar voi puteți încerca să fiți!).

***

CFR Cluj (4-5-1): Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada (Kapetanos ’36), Camora – Godemeche, G. Mureşan (Hora ‘9), Sepsi – Rui Pedro (Diogo Valente ’71) – Maah. Antrenor: Paulo Sergio.

0 comentarii

  1. demult tare demult la un meci CRAIOVA MAXIMA BAYERN MUNCHEN cand nemtii conduceau cu 2-0 Cristian Topescu comnenta referindu-se la olteni,,indifernet ,invingatori sau invinsi ii vom iubi intotdeauna deoarece au fost si vor ramane vesnic ai nostri” asa ca dupa ce v-a trece supararea ve-ti reveni cu totii la sentimente mai bune.Respect CFR

    Apreciază

  2. @Dinule, umilinta mi-a intrat si mie in oase, incet, incet, un optimism incurabil mi-o scoate. E adevarat e greu sa ramai calm si nedezamagit, e greu sa vezi cum norocul e numai al unora. Eu aseara am inteles un lucru simplu, ce inseamna al 12 spectator. Steaua a castigat s-a calificat si pentru ca daca optimismul nu se educa, macar se falsifica. Optimismul tribunei a facut din Steaua echipa calificata, iar din CFR umilinta serii. Te contrazic in privinta intereului lui Inter pentru competitie. Ei chiar au aratat ca-i intereseaza, au jucat din nou cu cea mai buna formula. Daca punem jucatorii nostri si ai lor pe doua coloane post cu post iar intre coloane inventam una pentru un semn de relationare, vom vedea invariabil cum acesta este mereu echivalent lui mai mic. Deci umilinta a fost din clipa din care am acceptat sa jucam cu o echipa care ne era superioara post cu post. Ca n-am reusit sa ne autodepasim nu cred ca trebuie sa ne faca sa ne smulgem parul din cap. Si ca sa le zic pe toate iti spun si cum arata comparatia Inter-Ajax 174.350.000 € la 92.000.000 €. –– Dinule, mai este viata si dupa! Si, retine, calificare nu era obiectiv. Obiectivul clar, stabilit fara echivoc, este un nou titlu. Si, completez eu, dinspre Energobit se spune raspicat, lotul trebuie astfel construit incat sa asigure doua titluri legate, pentru asta s-ar putea sa vina repede si fonduri dinspe Oradea. CFR, vor cativa, sa fie echipa europei centrale si balcanilor. Sa-nduram Dinule si umilinta, uneori ca sa mergi mai departe intarit e nevoie de astfel de momente, cei alesi le depasesc.

    Apreciază

    • Nu mi-a venit sa cred cand l-am vazut pe Zanetti sarind de bucurie in carca lui Stramaccioni, dupa primul gol al lui Guarin. Astia chiar ca au venit la Cluj plin de morcovi. Nici prin cap nu mi-a trecut ca toti barosanii lor vor fi in echipa de start.

      Apreciază

    • Nu poți cere nimănui să fie vesel și fericit azi pentru viitorul luminos de mâine/poimâine. Deocamdată pasărea e moartă la noi în palmă și n-o putem da pe porumbelul alb sau lebăda de pe gard. Noroc că n-avem mult timp de jelit, că vine meciul de la Vaslui, un excelent prilej de a ne cunoaște valoarea, limitele și de a-l calibra/recalibra pe Paulo Sergio. E clar că deocamdată n-are rost să ne comparăm cu Inter, dar raportarea la Steaua e obligatorie. Că ne place, că nu, raportarea la Steaua face parte din drumul nostru spre mama lui de ‘next level’. Acel drum trece PRIN Steaua, și sunt sigur că nu-i doar o obsesie de-a mea și a încă câtorva.

      Apreciază

      • E si obsesia mea, nu se poate sa tot castigi campionate s sa nu le vari macar odata mortul in casa cu o victorie edificatoare. Nu ajunge sa-i umilesti cu golul unui renegat, trebuie pur si simplu sa-i bati, iar din acest punct de vedere cred ca in primavara asta a sosit momentul.

        Apreciază

        • dpmdv sa ne bata la scor in fiecare campionat insa noi sa fim campioni. nu m-ar incalzi cu nimic sa-i invingem insa ei sa ia campionate. si asa, daca noi luam tot la 2 ani, e ok sa ia si ei un campionat cam la 6-7 ani 🙂

          Apreciază

      • Cam acelasi lucru care-i de zis despre comparatia CFR-MU. E obligatoriu de adaugat si lipsa de interes a conducerii vis- a vis de EL si vom intelege de ce branzarii da si noi nu. Vreau sa inteleaga toata lumea, stelistilor le voi spune branzari cat timp specimenul cu pricina, de care atarna echipa, se manifesta public. E singurul mod de a nu-mi expulza greata din mine, branza imi place si indulcesc dezgustul starnit de jalnica jivina interlopa.

        Apreciază

    • stai linistit ca daca deschideau scorul ajax sau nu le intrau golurile, nu vorbeai de atmosfera…de parca aseara in Gruia daca marcam noi primii nu era alta atmosfera, dar la 5-0 la general ce va asteptati sa fie nebunie pe stadion. sau daca tot comparati reactia tribunelor, de ce nu mergeti ami departe cu comparatia si comparati cum au jucat stelistii si cum au jucat ai nostrii…..

      Apreciază

  3. la naiba cu titlurile astea care induc oamenii in eroare! ca deja ma gandeam ce putem noi spune/scrie sau face ca sa intoarcem din drum scriitorul (care-o fi el, i-am luat pe rand, din cei care au postat in ultima vreme: albusibiu-nevasta ii cere sa aleaga intre ea si CFR, pe urma am zis ca e calin cocora- satul fiind sa tot raspunda pesimistilor, m-a batut gandul ca e dantesc – satul si el sa rapunda „nesimtitilor” 🙂 ) din drumul spre orizonturi mai instelate. pe urma, vazand ca e 07, am zis f***, asta a trecut la nihilisti(la nuisti), dupa primele randuri cu urina am zis ca situatiunea e grava de tot, s-a convertit la mioarele inspiralate – ca astia au probleme cu vezicile urinare si marcarea teritoriului–pipi pe tot ce misca (cel putin la nivel declarativ), insa noroc ca am stat cu sufletul la gura si vezica stransa pana la sfarsit, unde m-am linistit la faza cu pistonius – e tot de-al nostru, mi-am zis, ca si eu am pistonius si nevasta si soacra si era sa pistonius 3 (si pe socru-meu) care era vesel nevoie mare pe skype la ora aia inaintata din noapte – norocul lui a fost ca nu am auzit niciun soptit dinspre el referitor la meci! da, cred ca ar trebui sa fiu un ginere bun si sa-l felicit (ca el e nascut pe acolo si e suporter de pe vremea cca-ului, cum spasit si-a motivat sustinerea odata 🙂 ) fie si numai pt faptul ca el m-a felicitat pt parcursul excelent al CFRului din aceasta toamna.
    P.S: si eu am zis ca m-am simtit umilit insa parca termenul „mic” – fara mustar – merge mai bine pt mine (ca suporter CFR).
    P.P.S: caline, e fain ca oamenii isi doresc sa faca din CFR o putere regional-europeana, n-ar fi super/mega fain sa incerce sa adune suporteri pe langa proiect ca ar da tare bine? nu sunt zvonuri si in privinta asta?

    Apreciază

    • @fotbalfan, cand intrebi „n-ar fi super/mega fain sa incerce sa adune suporteri pe langa proiect ca ar da tare bine? nu sunt zvonuri si in privinta asta?”, ma gandesc ca pe lumea asta sunt si mari optimisti, in cazul tau atat de mari ca intrec si definitia cuvantului. Cum de-ti veni ideea ca ar avea astfel de griji? Spectatorul e un rau necesar obligatoriu de folosit pentru ca da bine la televizor, e ceva ca un turnichet, il instaleaza, nu pentru ca ar vrea ci, pentru ca cere UEFA, la fel si cu spectatorul il accepta ca pe o obligatie care-i enerveaza si-i obliga sa platesca stewarzi, jandarmi etc.

      Apreciază

      • hehe, vezi, banuiam eu ceva de genul asta, multam de confirmare! 🙂 acuma, devenind un picut mai analitici(ca seriosi nu da bine:) ), ce se poate face si in privinta asta? pe mine ma roade chestia asta mai mult decat rezultatele. se vrea ceva, se incearca ceva in acest sens?
        P.S: eu recunosc ca sunt un optimist realist 🙂

        Apreciază

    • La începutul articolului eram extrem de serios. Eram gata-gata să iau o bucată de bordură și să dau cu ea în cine apuc. Apoi am citit articolul lui Cocora și comentariile la articol. Mi-am dat seama că nu mai aveam nimic nou, nimic în plus de adăugat, așa că am schimbat registrul. M-am gândit să dezamorsez tensiunile printr-un text în care să-mi bat nevasta, știind că baterea nevestei în literatură prinde foarte bine la publicul masculin sub papuc!

      Apreciază

  4. Astfel de bancuri cu „ultima postare” să nu mai faci şefule, că-s om bătrân şi cu probleme de inimă. Oricum, dacă-i nevoie, venim noi câţiva din ţară (din ăştia mai de la sat…înţelegi tu), înarmaţi cu coase şi cu topoare şi te găsim noi prin Inglaterra…OK, aducem şi palincă, pentru orice eventualitate…Nu de alta, dar cine-mi face manichiura şi pedichiura la articolele mele. Să nici nu te gândeşti…::)) Da, am simţit şi eu umilinţa aia, a durat exact 3 minute, am deja o metodă super de-a mă scoate din astfel de situaţii/stări nasoale şi ea se leagă într-un fel de produsul ăla lichidos (de la noi, de la ţară), cu care te vom hăitui prin Inglaterra de vrei să renunţi la postări…HAI CFR !!

    Apreciază

    • Tovarășe Kiruj, că acum nu-mi vine alt apelativ la gură, dumneata ce n-ai înțeles din text? Eu știu ce-i produsul lichidos (mai am și eu un pic… pe fund – mi-l tot bea un bihorean când vine în vizită), dar dumneata n-ai înțeles că eu eram la volan!? Și aici scrie peste tot: ‘Don’t drink and drive’, ‘Kill your speed not a child’, ‘Exit’ und so weiter…

      Apreciază

  5. Caline, nu te supara dar despre proiectul regional ai mai tot vorbit, si pana una alta asta a insemnat aducerea bunicului Sasa ca mare atacant central si vanzarea sau renuntarea la 4 jucatori buni, care se pot numi fotbalisti . Pana la regional, eu ma uit in tara, unde suntem de tot cacatul si la o distanta imensa de steaua in privinta lotului si a perspectivelor imediat urmatoare ! Altfel spus eternul bravo pt trecut, iar pt viitor fapte, nu vorbe !

    Apreciază

    • Mare fotbal avem in Romania, omule, daca dupa 10 puncte in CL suntem de tot cacatul! Propun sa se desfiinteze echipa. Daca nu-i cea mai buna din galaxie, daca pierde vreun meci cumva se numeste echipa de tot cacatul adica ETC si trebuie desfiintata. Varianta doi ar fi predarea echipei catre finantatorul Vass Bela.

      Apreciază

  6. So, let’s laugh…… Totul va fi ok…. Zice doamna catre prieten : ” – iubitule , sunt gravida, ce-ai vrea sa fie ? La care respectivul…….raspunde ..” 1 Aprilie ” .

    Apreciază

  7. am citit comentariile la cele doua postari de dupa meci, si vad ca majoritatea suporterilor nu vad bine viitorul echipei din cauza acestei infrangeri. Parca au uitat ca TOTUSI am jucat cu Inter, care cu tot jocul prost pe care l-au facut eliminau orice echipa din Romania(incluzand si Steaua). La fel uita ca postul de mijlocas central, unde erau situati Sepsi si Godemeche, pentru campionat avem 2 jucatori Obiorah(campion al Africii cu Nigeria), si Muniru, iar in scurt timp ar trebui sa-l vedem si pe Sare revenit, toti jucatori tineri, si cu certe calitati(peste cei folositi in aceasta dubla exceptie Muri). Pentru intarirea jocului ofensiv avem pe Deac si Weldone(am o presimtire ca ei nu au fost introdusi in lot intentionat pentru a arata conducerii ca este nevoie urgent de atacant valoros si playmaker, stiindu-se ca nu este presiune mare pentru calificarea mai departe). Legat de joc, m-am uitat de 2 ori la meci (nu mi sa parut ca am jucat chiar atat de prost pe cat se spune), singul lucru pentru care mi-a parut rau este ca nici pe reluare nu a intrat mingea in poarta. La Milano am avut 2 ocazii Inter 4, scor 2-0, la Cluj am avut cel putin 11 ocazii (dar mai repede intra capul lui Handanovici in poarta decat mingea, stie Hora de ce), Inter 3 ocazii, scor 0-3, la fel se poate observa ca Inter a inceput cu cea mai buna formula posibila, cu cei mai buni jucatori pe teren de la inceput. Comparatia cu Steaua si calificarea ei(pentru care ii felicit), nu cred ca are rost. La meci nu m-am uitat(nu ma intereseaza ce fac), dar dupa ce am citit comentariile mai ales pe tribuna am zis ca fac o comparatie intre descrierile meciurilor facute in timpul derularii lor, din care va dau doua aspecte: ocazii steaua/CFR: 6/11, ocazii Ajax/Inter: 6/3, de aici a rezulta scoruri diferite: Steaua-Ajax 2-0, CFR-Inter 0-3, de aici se poate spune ca Ajax a venit prea plina cu ea insasi, Iar Inter cu MORCOVUL in c.. Iar inca un lucru care se poate evidentia ca la noi a lipsit omul care sa bage mingea in poarta. Am increderea ca in capionat acest om poate fi Weldone(daca nu avem vreo surpriza pana pe 28), si din vara sa acoperim si acest post. Eu nu pot sa plang dupa un meci cu Inter(chiar daca am pierdut 0-3) in care am avut si posesie, si ocazii, mai degraba am fost nemultumit dupa meciul cu Viitorul, Berceni,…, unde echipa noastra nu avea nici posesie, nici ocazii, nu facea presing, si orice echipa ne domina, si daga cu fundul in poarta. Un mare regret totusi am dupa aceasta dubla, nu l-am vazut jucand pe Paun, poate nu aducea mari schimbari in joc, dar ii dadea incredere pentru viitor.

    Apreciază

    • Păcat că nici la reluări nu a intrat loabda-n aţe…Îmi aduc aminte de un film din anii 70′, cu un tip care se uita peste calea ferată la o gagică care se dezbrăca tacticos, dar când urma să se lipsească şi de ultimele pisese „deranjante” a venit trenul…Ţărănoii s-au mai dus de vreo 10 ori la film, dar trenul n-a întârziat niciodată…că aşa-i la…CFR !!!

      Apreciază

    • @levente, am revazut si eu meciul si, evident, am lasat si timp sa treaca intre articolul scris imediat dupa meci, la cald si opiniile ulterioare. Din punctul meu de vedere as sintetiza cam asa, am avut momente in care echipa a aratat bine, dar senzatia mea a fost ca Paulo Sergio o tactica incat echipei i s-au vazut toate defectele. Tactica aleasa nu a fost una care sa atenueze deficientele, ci una care le-a chiar facut vizibile, ma intreb si eu, de ce? Ma indoiesc ca antrenorul n-a inteles ca nu putem rezista in fata atacului interist cu o linie de trei fundasi centrali. Ori a vrut sa traga semnale de alarma, ori s-a straduit neperturbat sa continue seria de amicale pentru pregatirea returului. Daca imi spune cineva ca am platit prin aceste meciuri pentru Obiora, am sa-i replic aratandu-i ca Inter a aliniat de fiecare data cel mai bun 11. Celor care lauda excesiv echipa branzarilor, am sa le explic ca spre deosebire de Molde, Inter nu a trimis in teren juniorii, in scopuri legate de CL.

      Apreciază

  8. Caline, las-o mai moale cu iritarea si nu denatura cele scrise de mine ! Am scris ” de tot cacatul ” tinand cont de lotul actual si de perspectiva imediata . Daca prin plecarea a 4 FOTBALISTI, fara o inlocuire pe masura situatia nu-i de cacat, atunci ma dau batut ! Si daca azi asa vad situatia, nu inteleg de ce ma trimiti la CL, care a trecut de cateva luni stimabile, necazul e cu prezentul si viitorul . Dar tehnica asta de manipulare o folosesc toti pupincuristii, cum vad ceva critica, cum se vine cu trofeele bla bla bla … Si cu finalul scris ( si ) de tine, adica sa finantez eu echipa . Ati participat la cursuri de instruire la sala de sedinta de la Energobit ? Fi-ti mai inventivi si mai diversificati reprosurile la critici . Iar tu, asa cum am scris, acum constat, prea elegant, nu ne mai aburi cu mari investitii, ai spus-o si cu un an in urma, si e clar ca totul e o vorbarie goala ! Si apropo de investitii, ca tot ai sugerat sa fiu finantator, stii cumva cat a investit Arpi in ultimii 5 ani ? Si cat a incasat ? Daca nu stii, ar fi bine sa fii mai modest si mai precaut, altfel devii, fara sa vrei – cred eu – o simpla unealta in mana unora …

    Apreciază

    • @Vass Bela, eu iti inteleg frustrarea, nu inteleg cum de inlocuiesti felicitarile cu cacat atat de usor. In aceeasi ordine de idei sa stiu cum de dupa cativa ani in care echipa performeaza, folosesti limbajul pe care-l folosesti. In rest esti liber sa te exprimi, sa fii nemultumitul de serviciu de parca ai striga zilnic sa traiti in sala de sedinte a Prosportului. Eu te-as intreba daca la sedinte trimite reprezentanti care sa te instruiasca si GSP. Daca involuntar fac cumva jocurile conducerii nu ma intristeaza prea mult, ma intreb insa daca tu nu cumva faci contra plata jocurile detractorilor, promit sa-i intrebam pe Porumboiu, pe oricare din becali, pe Dinu(el face constient jocurile cuiva, ca daca n-ar fi asa n-ar fi ajuns sa spuna despre un fundas care a intrat in echipa etapei in CL, ca-i caricatura de aparator, penibil si „fara nici o calitate tactica). Ce zici este ca-s tare si eu in vorbe?

      Apreciază

  9. 07 daca stau sa analizez simptomele care le-ai trait ,o sa mi te inchipui un tinerel la fo 30si ceva de ani…..care dupa fiecare infrangere a CFR lui incepe tirada impotriva a tot ce inseamna acest club.M-a durut o infrangere cu Chiajna,cu Rapid,am suferit cateva zile dar cu Inter am trecut fara probleme.
    Uite ce trebuie sa privesti dupa o infrangere a echipei in acest retur: youtube
    si apoi o sa ti se ridice moralul si parul in cap!
    Cat priveste pe steaua chiar dupa meciul nostru speram sa le de-a 6 Ajax……dar dupa m-am bucurat ca s-au calificat si cum au evoluat.Au ridicat stacheta si i-au oferit lui Arpi o tema de reflectie(nu de frectie).

    Apreciază

    • Asta ai dedus tu despre mine din textul de mai sus? Un tip „care dupa fiecare infrangere a CFR lui incepe tirada impotriva a tot ce inseamna acest club.”? Poate-mi dai copy-paste după tiradă, ca să mă lămuresc cum de m-ai ghicit atât de ușor.

      Apreciază

    • Mestere, ne spui ca au plecat patru si nu s-au facut inlocuiri, eu iti spun 2 jucatori adusi Maah si Obiora. Maah a inceput sa confirme, Obiora nu poate fi un jucator slab, a revenit Weldon cel pe care il deplangeai si pentru care ai criticat conducerea in urma cu doar un an. Spui ca au plecat 4 jucatori, au plecat Bastos in urma cu sase luni il criticai ca pe ultima petarda, deci nu-i o perdere, pa Alberto, l-ai criticat din rasputeri, deci nici el nu-i opierdere. A revenit, asadar un jucator foarte apreciat si regretat de tine, in plus au aparut doua autentice sperante Paun si Muniru, de ce vezi tu viitorul ca fiind de cacat? Practic am pierdut 2 jucatori de certa calitate, a revenit unul si au mai fost adusi 2, n-ar trebui sa fim pe minus. In era Minteoan in iarna n-a aparut nimic notabil. Mie mi se pare ca stam mai bine decat atunci. In rest ce sa-ti spun criticabila sau nu, buna sau gresita pana la urma decizia nu-i nici la mine si nici la tine e la cei care-si risca banii, indiferent cum i-au castigat. Ca provin din vanzare de jucatori, ca vin de la UEFA, banii le apartin, ca urmare si dreptul de a decide ce fac cu ei. Timp de 10 ani clubul a fost in progres, indiferent de parerile mele sau de comentariile tale, indiferent de parerile unora sau altora. ––– Informativ iti spun ca in sala de sedinte de la Energobit nu a fost niciodata vreo sedinta in care sa fi fost eu instruit, dupa cum nu cred ca exista cineva intre cei care acceseaza acest site care sa fi fost instrut acolo. Iuliu Muresan si ceilalti nu sunt in stare sa-si exprime prea bine nici parerile proprii, nicidecum sa-i invete pe altii ce si cum au de spus. Mai mult cred ca le ajung institutiile de presa pe care Arpy le controleaza fara a mai fi interesati si de Tribuna. –––- Nu ma intereseaza sa exprim punctul de vedere al altcuiva si nu cred ca m-ar putea cineva plati pentru timpul alocat, astfel incat sa fiu multumit, pentru bani am ce sa fac la un nivel foarte rentabil. Nu tin sa am dreptate cand fac o afirmatie, vreau sa provoc discutii, puncte de vedere. E dreptul tau sa crezi ca echipa e mai slaba, nu sta in dreptul tau sa o etichetezi drept „echipa de cacat”, fie si pentru simplu fapt ca in echipa sunt cativa jucatori care tare ne-au dat motive de bucurie in iarna pe care tocmai o lasam in urma.

      Apreciază

  10. 07, citind mai sus vazusem o stare de nemultumire generala si am ramas cu sentimentul asta. Chiar ca nu te-as putea incadra cu ceva in acea directie. Mea culpa, eroarea-mi apartine…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.