Câți mijlocași fac un Bastos? [Inter Milano – CFR Cluj 2-0]


Bastos a fost cheia meciului. Nu poți juca fără calitate la mijloc. Încercările lui Paolo Sergio de a astupa svaiterul median prin cantitate n-a dat rezultat. E greu să bați Inter cu Mureșan în rol de playmaker, e greu să bați Inter cu strălucitul Maftei pe post de constructor, sau cu un Godemeche pe post de al doilea la minge. Nici măcar noroc cu accidentarea ultimului nu putem spune că a fost, întrucât ne-am procopsit cu multă dezordine, cu haos total generat de ex-giuleștean.

Am văzut puține lucruri arătate de echipa noastră în fața unui  Inter subțirel, un Inter de bătut, am văzut cum Rui Pedro dă răspuns tuturor celor care se întreabă de ce nu joacă la mari echipe portugheze. Răspuns simplu: pentru că să ai doar execuții nu e suficient în fotbalul mare. Nu l-am văzut pe portughez reușind nimic, nici măcar o pasă inteligentă. Am văzut în schimb un Maah și am aflat de ce Sougou joacă la OM, iar el abia a ajuns la Cluj. Calități fizice are, calități tehnice suficiente, păcat că la inteligență în joc punctează doar senegalezul.

Am văzut virtuozitate tactică din partea lui PS (dar și greșeli, probabil determinate de lipsa de soluții la nivel de lot). Am văzut că soluția cantonament continuu nu a fost una fericită, echipa a avut evidente dificultăți de concentrare. Dovada o face Cadu, omul cu gafele decisive. Schematic, pe tablă, A1 și-a făcut tema, în teren pionii au fost submediocrii, cu două excepții: Piccolo și Ivo Pinto. O mică eroare în partitură am remarcat chiar în start de meci, un spațiu care apărea mereu între Ivo și Cadu, dar i-am constatat și remedierea.

Meciul s-a pierdut, evident, la mijlocul terenului, acolo unde conducerea l-a lăsat pe PS cu chiloții-n vine. Calitatea liniei mediene, una în care n-am văzut jucători care să fie capabili să-și depășească adversarul, a fost cea care a făcut diferența. Probabil că odată cu schimbarea lui Godemeche, PS avea și o mutare care să ridice măcar calitatea paselor: avansarea lui Piccolo la închidere. Ar fi câștigat un pic de clarviziune tactică în fază defensivă (Piccolo e un pasator bun, cu clarviziune tactică, a jucat la Juve, cu succes, pe această poziție în anul calificării) și poate prin mobilitatea lui Maftei (acesta a mai jucat în sistem cu trei fundași centrali) un plus de viteză defensivă.

1) Nimeni din mijloc nostru, în absența lui Bastos, nu are capacitatea de a furniza mingi care să destabilizeze adversarul. Viteza lui Maah parcă n-ar fi existat, nici tehnica, nici sprintul nu i-au fost de folos în absența paselor, probabil că nici Sougou n-ar fi fost altceva decât un anonim.

2) Nu avem niciun mijlocaș ofensiv corespunzător acestui nivel.

3) Dovada lipsei de calitate la mijloc e data și de mulțimea de bâlbe tehnice din fața careului italian care au ținut loc de pasă.

4) În esență dacă PS a urmărit să prezinte ”live” minusurile lotului, atunci meciul de azi a fost o mare reușită.

Autor: Călin Cocora

***

CFR Cluj (5-4-1): Felguieras – Ivo Pinto, Piccolo, Cadu, Rada, Sepsi – Maah (’78 Hora), Mureșan, Godemeche (’39 Maftei), Camora – Rui Pedro (’84 Bjelanovic);
Antrenor: Paulo Sergio.

100 de comentarii

  1. e adevarat ca nu avem un creier limpede la mijloc cum era Bastos,e clar ca numai avem viteza pe flancuri asa cum aveam pe timpul lui Modou Sougou dar meciul a fost pierdut de antrenor care sa inchis incredibil cu 8 jucatori defensivi aveam toti fundasi centrali din lot pe teren de parca noi conduceam si nu ei, a jucat cu Sepsi la mijloc care a si gresit la primul gol nu era momentul ca marele antrenor sa faca experimente am pierdut pe mana antrenorului asa e cand nu aducem un antrenor bun si niste jucatori decenti …viitorul e sumbru nu cred in acest jucator Maah si nu cred in lotul actual al echipei, ce sansa am ratat totusi in aceasta dubla cu Inter o echipa slabuta sezonul asta

    Apreciază

    • Imi permit sa te contrazic. Nu PS si-a alcătuit lotul. Nu el a hotarat sa faca fata competitiei cu un singur inchizător corespunzator: Gabi Muresan. EL nu mai face si nici nu facea parte din strategia conducerii. Daca se punea cat de cat pret pe sansa in EL era adus urgent un mijlocas care sa-i suplineasca pe Vass si Sare. PS nu a avut soluții i-au lipsit mijlocașii. Poate ii putem imputa neinscrierea lui Deac sau Weldon pe lista UEFA din moment ce nu l-a folosit pe Celestino. Dar asta e alta poveste, tot era obligat să joace cu oameni defensivi la mijloc. Diferenta a fost facuta de calitatea jucatorilor nu de partitura tactica.

      Apreciază

  2. PS a vrut sa inchida jocul la 1-0 pt inter…..pacat ca Mario a gresit atunci cand nimeni nu se astepta…la 1-0 mai aveam sanse …asa la revedere.
    asta este tributul care trebuie sa-l platim pentru milioanele incasate pe Bastos si Sougou.
    Sa fim realisti si sa ne vedem de lungul nasului.
    Da intradevar daca jucam meciu asta in iarna inainte de pauza si inainte sa ne vindem cei mai buni jucatori atunci poate era alta poveste.HAI CFR..!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  3. Calin are dreptate….de departe PS este cel mai bun tactician pe care l-am avut vreodata.chiar nu putem sa-i imputam nimic.poate numai aruncarile de la margine executate de fundasii centrali foarte foarte riscante.

    Apreciază

    • Foarte corecta observatia, fundasii centrali nu au ce cauta acolo, il inteleg insa pe PS, a incercat sa scoata minime avantaje din toate maruntisurile jocului, pentru a compensa evidenta lipsa de calitate a mijlocasilor de azi, asta pentru ca altii nu are. Imi amintesc ca-i ridicam statuie lui Ando ca-i lovit de soarta cu accidentarile, iata ca in PS sunt unii care arunca cu pietre, uitand ca are practic trei mijlocasi centrali in lot, din care unul (chiar daca tare slab) s-a și accidentat. Raspunsul a fost corect având în vedere minutul schimbării, Maftei putea juca mai multe roluri, chiar daca era actor jalnic pentru oricare dintre ele, deci omul potrivit in caz de alte acidente. Repet, cred ca Maftei putea fi retras in linia de trei. Apărarea putea fi regândită cu trecerea lui Cadu în centru cu Maftei în dreapta si Rada in stanga. Piccolo avansat aducea avantajul unui mijloc mai puternic, mai precis si mai clar in pase.

      Apreciază

  4. am jucat repriza a doua fara orizont fotbalistic; Sepsi, RPedro.Maftei slabi; jocurile au fost facute deja si acest club cu pretentii de CL ajunge sa joace in EL cu 5 fundasi in viteza a doua..
    Acum stiu care a fost secretul meciurilor netelevizate: NIVELUL SLAB al echipei trebuia sa fie ascuns de cei de la inter. Multumim CFR pentru ce-ai facut pentru noi.

    Apreciază

  5. Sper ca Muri sa nu se fi accidentat la sfarsitul primei reprize. Tare mi s-a parut ca a jucat in repriza a doua cu frana de mana trasa. Dupa ce a “murit” el, n-am mai contat deloc in ofensiva.

    Apreciază

  6. Nu inteleg de ce il periati tactic pe acest Sergiulica, parca e frate cu Bus, se tot zbate degeaba.
    L-a lasat acasa pe Deac, singurul care are viteza. L-a lasat acasa pe vulpoiul Weldon care poate mai misca ceva in atac. A inchis toate amicalurile pentru a nu ii afla tactica pentru acest meci, adica un mare fas!
    A jucat fara atacant !!!, preferand sa il puna pe Pepsi coorodnator de joc!!!!!
    I-a introdus in teren pe elefantii Rada si Maftei, reusind sa ii lase sa se faca de ras!
    A dus la perfectionare antijocul lui Costa si Andone- nu am avut nici o ocazie, nici un sut la poarta, nici un sut pe poarta!
    Singura oaza de inteligenta de pe teren a fost Gabi Muresan, care isi dovedeste inteligenta la fiecare atingere de balon, in ciuda nepretuirii sale de catre conducere.
    Asteptam scuzele publice ale antrenorului pentru scremerea de la Milano, de unde a rezultat un big shit !
    Mi-e rusine de (anti)jocul facut de echipa mea favorita si astept si eu un meci de fotbal netacticizat, in care sa avem si noi 3-4 suturi la poarta.
    Cer prea mult? Dezamagit mult de tot….

    Apreciază

  7. Nu va inteleg pe cei care il criticati pe PS. Cu jucatorii actuali,chiar nu putea face mai mult. Daca dupa milioanele incasate din CL,plus vanzarea celor mai buni jucatori (si pierderea altora),tu te intaresti cu un jucator de 300 de mii din serie B,inseamna ca nu-ti doresti mai mult. Mie mi-e teama si in campionat cu lotul acesta. Ar fi pacat,ca dupa o participare onorabila in CL,anul acesta sa nu prindem nici macar EL. Aseara mai lipseau din teren Nuno Diogo si Nicoara,ca tacamul sa fie complet! Nu stiu cand vom mai avea sansa sa intalnim un Inter atat de slabut. Poate in next level?!

    Apreciază

  8. Paulo Sergio a riscat si a pierdut. A dorit sa atace Interul, in loc sa joace la contraatac. O echipa italiana nu poate fi batuta asa. Nu cand nu ai calitate si improvizezi. Formula 3-5-2 e din perioada romantica a fotbalului, iar noi nu avem interi pentru acest sistem de joc. Pana la urma greselile individuale au facut diferenta, dar i-am ajutat pe italieni, dandu-le spatii. Cred ca trebuia sa jucam cu 4 fundasi in linie, introducand un mijlocas ofensiv pe teren. Pe benzi Camora si Ivo Pinto nu au contat ofensiv cum se dorea, Maah si Rui Pedro s-au zbatut mult, doar Muresan incercand sa-i ajute. Dar Muresan nu e mijlocas ofensiv. Pentru un joc de posesie ai nevoie de mijlocasi centrali si ofensivi de mare calitate.

    Apreciază

  9. Chiar nu vreau sa fac pe Gică contra. Mulți se pare că au văzut un superantrenor, incapabil să astupe golurile din echipă, goluri datorate conducerii. Nu sunt de această părere. Am avut impresia că, având o cizmă deformată, încerca să fabrice calapodul după acel rebut. Mai altfel, încerca să-i înghesuiască pe jucători într-o schemă decisă de domnia sa. Și nu s-au potrivit. Aș fi considerat mai potrivit să facă sistemul pe potriva oamenilor săi. N-am fi încercat să stăpânim terenul, am fi stat mai în spate, poate n-am fi încasat atât de simplu golurile. Altceva, am avut impresia că interiștii puteau marca mai mult, dar n-au vrut, s-au menajat în vederea unor meciuri mai importante… Felicit jucătorii, au încercat să se ridice la nivelul tacticii antrenorului, deseori, din păcate, nereușind. Hai băieții, haide CFR!

    Apreciază

  10. Călin, analiza ta e corectă, dar poate ar trebui să vorbim puţin mai critic şi despre PS. Omul ne-a adus nişte bucurii imense, invenţia lui cu atacul fără vârf, brevetat în returul cu Braga, i-a ieşit la fix, de exemplu. Acum însă a greşit, şi -din păcate- nu doar în meciul de ieri, ci „în formă continuată”. 1……Totul a început cu neincluderea lui Deac şi Weldon pe lista EL. Cu oricare din ei pe teren (sau chiar cu amândoi) exprimarea era în mod cert alta, poate nu dădeam nici atunci gol, dar mai scăpam de impresia asta de echipă sterilă, anostă. 2…….Secretizarea meciurilor nu a dat roade (mi s-a părut şi anacronică puţin), nici nu putea, în condiţiile lotului dat. Era clar că va încerca o apărare supraaglomerată şi în faţă „scapă cine poate”. Pentru a „citi” această strategie, Inter nu avea nevoie nici măcar de spioni, totul era clar din start. 3……Aşezarea în sine (teoretic vorbind) nu a fost rea, dar actorii folosiţi nu se pliau pe conceptele lui PS. Oricum, utilizarea lui Sepsi la mijloc a fost o catastrofă, singurul lui post unde mai poate „performa” este cea de fundaş stâng, dar şi acolo doar dacă este masiv ajutat şi dublat. 4……Schimbările : în min. 39 scorul era deja 1-0 pt. Inter, s-a cam văzut şi stilul de joc, nu trebuia introdus Maftei, cu toate că observaţiile tale privind eventuala lui retragere pe linia de fund este absolut corectă. Mai bine îl băga atunci pe Hora şi făcea mici rearanjări de linii. Bonus : Hora şi Bjela nu puteau fi băgaţi mai repede ? Eu zic că da, aşa aveai impresia că de fapt ţinem cu dinţii de o înfrângere minimă. 5……Am căzut în capcana întinsă de Inter (despre care chiar am vorbit de câteva ori) : băieţii te lasă să joci, faci dominare (cu pase sterile, oricum), ai senzaţia că eşti peste ei, DAR TOTUL ESTE DOAR O IMPRESIE FALSĂ : când te prind cu mijlocaşii (şi aşa greoi) mai sus, te fac în câteva secunde, asta datorită calităţii individuale mult-mult superioare de la mijloc în sus. În final , îţi spun foarte sincer că nu prea m-am aşteptat la altceva, mai ales după faza cu lista EL şi „lăsarea” la vatră a lui Deac şi Weldon. Bastos lipseşte, desigur, dar să nu uităm că şi el era un „semi-ciuruc” huiduit de spectatori, dar revenit -în ultimul moment- cu capul şi ne-a adus mostre despre cum arată un mijlocaş ofensiv de clasă. Poate avem aşa ceva chiar în lot, dar mai degrabă nu. Este foarte important (pentru Cupă şi pt. campionat) ca PS să tragă concluziile, să înţeleagă exact unde şi ce a greşit, şi nu este nicio tragedie, Inter -probabil- ne scotea inclusiv cu Bastos şi cu Sougou. HAI CFR !!

    Apreciază

    • Da, Kiruj, lasati acasa Deac si Weldon se dovedesc niste jucatori providentiali. Cu Weldon lucrurile sunt clare, el este in dizgratia lui Arpy(suparare mare pentru plecarea in China, daca Renan a fost in logica de business, in cazul brazilianului aranjamentul a fost total neconvenabil, milionul cu iz asiatic abia a acoperit efortul de la aducere, daca e cazul revenim la subiect), lui Deac nu stiu cine i-a taiat numele din lista, probabil orgoliul sau cam impetuos. Ambii erau pe lista de trimis la UEFA, cel putin asa se stia in birourile din Cluj. Greseala mare a lui PS a fost data de excesul suruburi. Degeaba vrei sa fixezi roata unei masini cu 8 prezoane daca ai doar doar trei piulite, iar si alea doar de plastic. Neglijam rolul celui rau, dar facut bine cu capul, dar ia sa vedem cum ne-a curentat Interul. De fiecare data, la ocaziile importante, mingile au plecat de la mijlocasii Guarin si Gargano. –––-
      Cu 9,noua jucatori defensivi si doi mijlocasi mediocri intre care Sepsi(pe lista de solduri i-ar sta mai bine) care ii si intrece, sansele gravitau in jurul lui zero. N-as fi crezut ca se poate resimti vreodata negativ pierderea lui Godemeche(singurul capabil sa limpezeasca cat de cat jocul. Pentru schimbari antrenorul nu prea a mai avut de unde alege. Teoretic a gandit corect, un jucator polivalent e cea mai buna solutie. Numai ca polivalenta lui Maftei tinde spre submediocritate. Cred ca i se potriveste mai bine dansul popular decat fotbalul, parca l-as vrea la calusari, la CFR nu pre pare a mai avea nimic de spus. PS a avut o incercare ingenioasa de a surprinde Interul cu o asezare in oglinda, 3-5-2. Italienii au schimat partitura si le-a iesit, lui PS nu pentru ca fundasii nostri nu prea stiau sistemul, Cadu era mereu defazat, Rada parca juca fundas lateral in 4-4-2, de mijlocasi nu mai zic nimic, nu prea i-am vazut rezolvand culoarele, pasele intre linii, intre zone, i-au prins des cu fundul gol, adica incorect plasati, incapabili de reactie logica. Nici faza de tranzitie nu au inteles ei prea bine cum trebuie rezolvata, am vazut o sigura minge care incerca sa valorifice viteza lui Maah, pacat ca s-a sfarsit cu un luft. I-as imputa lui PS, stereotipia de dupa pauza. Iesirea lui Milito facea inutil sistemul cu trei fundasi. La pauza jocul trebuia reorganizat si, da, introducerea lui Hora putea da alta fata jocului. Probabil ca retragerea lui Pedro intr-un post de dispecer si jocul cu Hora si Maah in benzi cu intrari frecvente in centru, intre lateralii si centralii lor, ar fi putut schiba fata jocului. Muresan putea fi retras la inchidere si Sepsi mutat fundas stanga, Maftei fundas dreapta, Pinto ramanand mijlocas. Poate jocul capata alta fata, poate Interul putea fi surprins de viteza benzilor, chiar in absenta unui varf. Introducerea lui Bjelanovici mai devreme nu vad cum putea rezolva ceva, croatul fiind mult sub Ranochia. Fara schimbari tactice, slabiti la mijloc de iesirea, sau mai degrba de intrare lui Maftei am fost fara sansa.
      Picolo ne spune si unde afost problema lui PS: „În astfel de meciuri, ai senzaţia că joci bine, dar nu este aşa. Inter n-a prins o zi bună, dar a câştigat cu 2-0, aşa este fotbalul italian”. Tare mi-ar placea sa-i vad semnatura pe o prelungire de contract, eu i-as incredinta si un post de antrenor, poate la echipa a doua pentru inceput. Imi place la nebunie omul, dar ma surprinde mereu inteligenta lui tactica. Aseara a parut singurul care a inteles ce rol are in sistemul gandit de PS.

      Apreciază

      • Chiar nu ştiu detalii privind neincluderea lui Weldon şi a lui Deac, eu spun doar ce se vede la televizor, aici ai dreptate. Perfect de acord cu cele spuse despre Piccolo. PS trebuie să înveţe un lucru esenţial : vei deveni antrenor mare doar când vei avea curajul ca la nevoie să schimbi sistemul de joc chiar în timpul meciului. Acest curaj i-a lipsit lui PS, mai are de învăţat, asta-i clar.

        Apreciază

    • Si o mica rectificare. Esential si Kovacic(mai ales el a fost surpriza careia PS nu a stiut sa+i faca fata) cu pase decisive e de asezat alaturi de Guarin si Gargano.

      Apreciază

    • Zi-ne, draga kiruj, ce note sa dam? Iar e o problema, nu prea-mi vine sa acord nimic peste 6, dar am jucat cu Inter Milano, nu cu CMSCSM Iasi. Dupa gsp nu ma iau ca aia l-au vazut Ivo Pinto printre cei mai slabi, mie mi s-a parut ok; de Sepsi ce sa zic, degeaba are pe constiinta primul gol, nu-i el de vina ca a jucat unde a jucat; Rada, pacat de el, e un baiat foarte bun, dar deobicei e prea speriat sa nu greseasca si atunci o comite; Felgueiras (mai putin golul 2), Cadu, Piccolo, Muresan, Godemeche rezonabili; Camora, Maah, Rui Pedro pe aproape. De cei intrati pe parcurs n-are rost sa ma pronunt (chiar daca Maftei a jucat mai mult decat Godemeche).

      Apreciază

  11. Dupa meciul cu Galatasaray, acesta este un alt meci pe care PS l-a ratat.A fost o brambureala atat in defensiva cat si la mijloc, caci despre atac nu avem ce sa vorbim.Am jucat un caca-maca de exceptia si asta datorita unui numar exagerat de mare de fundasi pe teren. La un moment dat i-am avut la constructie pe Sepsi si Maftei ceea ce mi se pare o bizarerie.N-am inteles nici trecerea pe lista a lui Celestino, din moment ce Maftei a fost cel preferat la inchidere. Sper ca PS sa-si regandeasca strategiile, in functie de ce are in lot in acest moment si urmatoarele meciuri sa fie mai reusite.

    Apreciază

    • E adevarat dar trebuie sa tinem cont ca atat i-a pus conducerea la dispozitie. Jucatori care aveau menirea sa se inlocuiasca unii pe altii, au fost obligati sa joace impreuna pe posturi de care nici nu auzisera 3-5-1-1. Echilibrarea pe posturi a lotului nu e responsabilitatea lui PS. Daca s-a stiut ca Vass si Sare nu pot fi recuperati, oare cine e responsabil ca nu s-a incercat la modul serios nici un transfer util.

      Apreciază

      • Mi-ar placea sa avem un stil de joc clar definit iar jucatorii si antrenorii care vin la echipa sa fie adusi in ideea de a se impune acel stil. In momentul de fata vad ca ne lipseste cu desavarsire un coordonator de joc (plus rezerva lui), fara de care jocul nu merge.L-am avut la un moment dat pe Trica apoi pe Bastos cel facut bine cu capul si de care ne-am despartit mult prea usor. Conducerea ar fi trebuit sa constientizeze aceste lucruri si sa procedeze in consecinta.

        Apreciază

  12. nu sint un fan PS, l-am regretat pe Andone si m-am si exprimat de citeva ori in acest sens dar acum trebuie sa recunosc ca antrenorul nu are nici o vina.Aincercat prin toate mijloacele sa limiteze proportiile esecului.Nu are nici o vina ca ai un singur mijlocas de inchidere,ca nu ai nici un coordonator.Cred ca si staful s-a resemnat dupa tragerea la sorti si antrenorului nu -i ramin prea multe portite .Toata stima pt el ,a incercat prin toate felurile sa gaseasca ceva viabil,dar a fost tradat de calitatea jucatorilor.Asta este lotul cu acest lot mergem mai departe.Nu scrie nicaieri ca e musai sa te califici in dauna Interului.Inclin sa cred ca avind tot lotul de anii trecuti ,cu cei mai buni jucatori in forma maxima si tot eram eliminati poate prin doua egaluri dar totusi eliminati .Trebuie sa vedem partea plina a paharului,echipa a avut o comportare exceptionala in calificari si in grupa pt care trebuie sa le multumim si sa fim mindrii.Totusi cei care critica aztazi antrenorul,echipa ar trebui sa reciteasca un articol exceptional, mai vechi a lui Cj-07 despre the next level

    Apreciază

  13. L-am condamnat amarnic pe Andone cand a bagat echipa in poarta, dar domnul PS face acelasi lucru, tinand cont si de handicapurile Bastos, Sougou. Dar sa folosesti 6 fundasi, in fata Interului, mijlocasi la inchidere cu siretele legate, in afara de Muri (hai sa zicem) , si sa ne bazam pe Rui Pedro ca atacant care sa creeze MINUNEA la Milano, sa nu va suparati pe mine dar suntem chiar naivi. Aseara s-a dorit sa se castige fara mijlocasi, fara atacanti un meci ci Internationale Milano. Vina sa si-o imparta PS care a exclus jucatori care si la randament mediu ar mai face mai mult decat tot mijlocul si atacul de aseara, precum si a noastra luminata si geniala conducere care nu a suplinit locurile lasate libere de Bastos, Sougou, Aguiregaray. Mi-a fost rusine sa vad un asemenea CFR pe teren dupa meciurile frumoase din grupe si cand in sfarsit toate camerele si obiectivele au fost atintite asupra noastra asteptandu-se o confirmare.

    Apreciază

    • PS are vina de a fi incercat sa traga prea mult de plapuma, cred ca a vrut mai mult decat putea acest lot, poate ca acum era potrivit Ando cu tactica lui ciobaneasca, aparare disperata si mingi aruncate in fata, poate iese ceva din intamplare. In rest sa nu uitam ca mai puteau juca Stancioiu, Paun, Celestino si Valente. Era vreo unul capabil sa schimbe in bine soarta jocului?

      Apreciază

  14. Dupa o prima repriza buna, italienii s-au prins cum sta treaba si ne-au inchis total. Nu am avut solutii si am jucat slab. A fost desigur un experiment nereusit si pt antrenor. Mai departe insa, vad reactii tipic romanesti, pe care unii le considera de „winners” – vrem sange cu orice pret: de la antrenor, conducere, jucatori. Dupa o infrangere toti parem mai destepti decat cei care au pierdut: jucatorii nepusi pe lista se transformau automat in niste genii fotbalistice, orice alta asezare si tactica il dadea pe spate pe „amatorul” Stramacioni, iar cu achizitii de vreo 5 mil euro ne cresteam miraculos sansele de a trece de Inter de la 5% la 10% si bagam in conturile clubului uriasa suma de 400 mii euro. Va inteleg supararea, totusi realitatea este ca am jucat cu Inter Milano, nu cu vreo echipa in insolventa din Liga lui Mitica.

    Apreciază

    • nu este vorba ca se vrea sange neaparat, eu nu inteleg cum de la 1-0 pt inter jucam cu 8 fundasi pe teren: Pinto,Cadu,Picollo, Rada, Camora, Sepsi, Muresan(cand a fost cumparat de CFR de la Bistrita el juca Fundas),Maftei, si dupa zicem ca cei din atac nu au facut fata, nu ne intrebam oare si dece nu au avut cu cine combina, daca la 1-0 pentru ei era mai ok daca vedeam un atac compus din Hora-Rui Pedro-Paun sustinandul pe Maah,asa macar puteam spune ca am incercat si lotul care a ramas este mult inferior celui din toamna, dar cand nu incerci inseamna ca am mers acolo pentru un 0-0, sau sa primim cat mai putine goluri, sau nea fost frica ca am putea marca si noi un gol, sau sa scoatem un rezultat mai bun.
      Eu consider ca aici sa facut greseala tactica, dupa 1-0 pentru ei noi nu am incercat deloc sa revenim, sa schimbam, macar sa incercam sa jucam un pic de fotbal, cel putin dupa pauza. iar dupa schimbarile facute noi am ramas tot cu 8 fundasi pe teren, cum sa egalezi?

      Apreciază

      • Nu stiu daca Hora, Rui Pdro si Paun in spatele lui Maah ar fi putut fi solutii. La trioul pe care-l propui era nevoie de un alt tip de varf, unul care sa poata fructifica si centrari. Fara un al doilea mijlocas decent la inchidere nu cred ca putea functiona o formula 4-2-3-1, chiar daca la prima vedere ar fi putut fi un raspuns logic la golul italienilor. Trebuie sa tii cont si de forta ofensiva Interului, era posibil sa fi incasat mai multe. Eu cred ca PS, dupa gol si dupa pierderea lui Godemeche, a mizat mai mult pe conservarea rezultatului decat pe egalare, pentru care era constient ca nu are forta in compartimentul median. L-au tradat in meciul de aseara gafele jucatorilor, revenirea lui Felgueiras la nivelul de 500.000 euro de la 5.000.000 euro. Probabil la Mario isi spune cuvantul pastrarea sa cu orice pret pana in vara.

        Apreciază

  15. Vremea concluziilor tardive. Sa incepem cu …evident, inceputul. Daca ne-am batut in idei tactice inainte de meci, acum e vremea sa tragem linie si sa vedem unde l-am ghicit pe Paulo si unde ne-a „prostit” el. Am zis inainte de meci ca pastrarea in lotul de UEFA pe Celestiono e un semn ca vrea sa se aglomereze la mijloc cu 3 mijlocasi defensivi, la fel cum a jucat in primul sau meci cu galatasaray (G.Muresan, godemeche si L alberto). Acum a jucat cu GMuresan, Godemeche si …Sepsi. Ce am facut cu Galatasaray????? Am pierdut la 2 goluri diferenta? …la fel si cu Inter. Sa zicem ca a avut timp sa pregateasca meciul mai mult acuma, iar acest sistem putea sa functioneze, numai ca Inter nu l-a ascultat….a jucat ca o echipa”mica” pe teren propriu, aruncand momeala, jucand pe contra-atac(ceea ce stiu cel mai bine sa faca). Paulica n-a avut in scenariu pregatita partea asta se pare, sau accidentarea lui Godemeche a dat peste cap conceptia tactica. Nu sunt de acord cu autorul articolului cum ca Godemcehe a fost”al doilea la minge” ….de data asta chiar a fost primul la minge mai mereu si a bagat piciorul mai „sanatos” ca in alte partide. Pana la accidentarea sa CFR a avut dominate, pase precise joc mai legat. Defensiva prea expusa la viteza atacantilor lui Inter, Cadu desi a jucat bine la modul general, a avut la golul 2 un plasament haotic. Piccolo la fel ca si Cadu in general s-a achitat de fisa postului ..dar scorul e 2-0. Rada depasit total pe partea stanga, mai ales la primul gol unde vina si-o imparte cu Sepsi(nu se poate ca Guarin cu mingea la picior sa alerge mai repede decat Sepsi de la jumatea terenului pana la careu, iar Rada sa nu aiba grija de omul sau Palacio). Pe benzi Camora, sters, la fel si Ivo Pinto. Maah s-a zbatut dar ramane totusi un jucator de serie B in Italia(bun pt noi, insuficient pentru un joc cu Inter). Rui Pedro..cam impiedicat. Gabi Muresan, muncitor ca de obicei, a stiut cand sa faca fault spre deosebire de Sepsi (poate daca juca Muri la mijloc central cu Godemeche, nu luam primul gol) , a fot marginalizat in joc de pozitia prea laterala atribuita, de acolo nu putea sa foloseasca sutul, sau macar sa ameninte cu el. Godemeche, imi mentin pozitia in favoarea lui, cat timp a fost pe teren si-a facut treaba, mult mai bine ca in celelalte meciuri, dar inca pare a fi un jucator nou, la inceput, nu ai spune ca a jucat in cariera si pe o pozitie mai avansata. Nu inteleg de ce Paulo nu a jucat cu el in locul lui Muri pe lateral, Godemache jucand in multe meciuri la Naval acea pozitie, la Medias a jucat acolo, de unde a centrat pentru gol. (?????????). Sepsi lent, fara viziune, nu stie sa limpezeasca jocul, se vede clar ca a jucat in banda pana aacum, nu inteleg ratiunea alegerii sale sa joace acolo. Felgueiras ne-a abisnuit cu parade extraodinare pe iesiri din poarta si blocarea unghiului, numai ca acum Palacio avea mingea tzopaita si a putul lejer sa il execute. Cam atat putem, dar spre deosebire de stOaia, care a fost inghesuita de Ajax in cutia de carton a lui MM, jocul CFR-ului a arata ceva… dar insuficient

    Apreciază

    • Faina analiza! Mie imi pare rau mai mult pt modul in care am luat golurile: minge pierduta de Sepsi la mijloc si iesirile gresesite ale lui Cadu, respectiv Felgueiras.
      Cadu a facut linia pt ofsaid, cu cateva clipe inainte de pasa era ok, apoi Palacio a facut o miscare usoara in spate suficient cat sa intre in pozitie regulamentara. Felghe nu avea ce cauta acolo, din poarta avea sanse mai bune de respingere, cred ca aceste carente au facut sa nu fie vandut inca pe o suma buna. Frustrant cat de bine speculeaza italienii fazele.

      Apreciază

    • PS i-a avut la dispozitie pe Stăncioiu, Valente, Hora, Celestino, Păun, Bjelanovic, pentru a schimba fata jocului dupa pauza, oare putea cu cei enumerati?

      Apreciază

  16. Ei, nu puneti foarte tare la inima, doare foarte rau, si rezultatul, si evolutia echipei, dar, cu toate ca am cam fortat cu totii optimismul inaintea partidei, pana la urma diferenta intre cele doua echipe/cluburi este enorma. Paolo Sergio a incercat sa-i surprinda, nu i-a iesit, asta e. Ma supara si pe mine ca prea ne-am expus, ca n-am reusit sa ne cream ocazii (oricat de prost jucam sub bagheta lui nea Ando, alea 5-6 ocazii clare/meci erau asigurate), dar pe de alta parte e bine ca se incearca un joc diferit fata de cel cu curu’-n poarta, ne va prinde bine in competitia interna. Mai ales ca vor fi pe lista si Deac, Weldon sau Obiora. Nu ne-ar strica nici transferul unui fel de Bastos, gata revenit cu capul.

    Apreciază

  17. Cheia meciului nu a fost Bastos, ci Godemeche (sau Maftei, cum doriti). Daca a gresti cu ceva A1, a fost introducerea lui Maftei la mijloc, atunci s-a dereglat mecanismul in mod iremediabil. CFR-ul nu este si nici nu a aratat slab in acest meci, doar ca Interul este mult peste noi, cel putin sub aspectul valorii individuale ale jucatorilor. Echipa chiar a jucat fotbal – mai ales cat era in formula de baza – in ciuda faptului, ca aveam toti fundasii disponibili in teren, lucru ce ne da sperante pentru viitor. Un 0-2 cu Inter (chiar si in reconstructie, cu un antrenor mediocru) pe San Siro nu e un capat de tara: motive de ingrijorare aveam daca pierdeam cu alde Bate, Levante etc.
    Eu zic ca suntem pe un drum bun.

    Apreciază

    • Foarte corect in privinta lui Maftei, incorect in schimb in privinta lui Bastos. Doar el putea lumina cu pase surpriza potenta noastra de aseara. Indiferent ce mijlocasi din lotul minune trimitea PS in teren n-avea nici o sansa. Celestino probabil aducea un pic mai multa forta defensiva in mijloc, dar limita enorm optiunile tactice ulterioare. PS a gandit corect cu Maftei, l-a tradat forma jalnica a acestuia.

      Apreciază

  18. Daca PS avea in minte mijlocasii centrali Sepsi si Maftei, atunci ar fi trebuit sa-l bage pe Weldon pe lista in loc de Celestino. Si formula 4-2-3-1 se putea reface, cu Weldon in loc de Bastos, Maah in loc de Sougou si Godemeche (Sepsi) in loc de Luis Alberto.

    Apreciază

    • Foarte corect punctul tau de vedere. La punerea pe lista au fost mici probleme. Ambele au venit de la Arpad Paszkany. In cazul lui Weldon i s-a platit polita pentru plecarea in China, lui Deac i s-a dat peste nas pentru anumite declaratii si pentru atitudinea extrem de egoista, pentru ambitia lui de a se folosi de CFR.

      Apreciază

      • E bine că ai „divulgat” informaţia asta, nu de alta, dar vedem şi noi, cum se face o listă EL…Glumesc. Dacă erau poliţe de plătit şi faze de „dat peste nas”, nu asta (=lista) era momentul potrivit. La o echipă se găsesc „n+1” ocazii de a plăti poliţe. Mai învaţă şi conducerea…HAI CFR !!

        Apreciază

        • Deac a fost mereu in balanta cu Hora. S-a socotit ca Hora e mai pregatit fizic sa intre, la Deac s- considerat ca sunt prea multe luni de inactivitate, un pic a fost si bobarnac pentru declaratii. La Weldon a fost pedeapsa clara. Brazilianul isi dorea sa evolueze, sa faca joc bun pentru a-si mari sansele in vara la o oferta mai buna. Socoteala a fost sa nu i se dea sansa la vizibilitate din moment ce plecarea lui nu aduce nimic clubului, dimpotriva se socoteste ca fara o oferta buna ar accepta prelungirea cu un an sau doi ceea ce, dublat de conditii contractuale care sa nu-i mai permita plecarea, ar fi castig mare pentru club. Weldon inca poate insemna mult pentru CFR, are calitate cum n-a avut nici un varf de la Fabbiani pana in zilele noastre n-a avut. Aseara probabil era singurul care putea pune in dificultate apararea lui Inter, pacat ca ratiuni pe termen lung ne-au privat de aportul sau.

          Apreciază

  19. De cand a aparut acest superantrenor PS a fost periat in continu. Ce antrenor, mare strateg, in sfarsit cineva care va face o pregatire de iarna ca la carte, il suna noaptea pe Muri sa se consulte in prinvinta lotului etc. L-am facut albie de porci pe Andone care e un habarnist, n-are valoarea Cfr-ului care a prins deja acel next level visat de toata lumea. Cu parere de rau dar Stramaccioni l-a surclasat la toate capitolele, in primul rand surpriza a venit de la Inter nicidecum de la noi, de ex. Nu l-a introdus pe Palacio. Era foarte clar ca PS a pregatit meciul impotriva tridentului Milito, Cassano, Palacio, a pregatit un buncar unde ne retragem si incercam sa dezvoltam contraatacuri. Numai ca Stramaccioni a refuzat jocul, ne-a lasat sa visam, in loc sa facem si noi acelasi lucru am iesit la joc, noi CFR-ul care in viata noastra n-am stiut sa atacam, ne-am trezit sa atacam Interul… Gaselnita Sepsi la mijloc, Muresan in banda dreapta, renuntarea la Weldon si Deac, introducerea lui Hora si a lui Maftei,folosirea lui Maah ca atacant central, bulversarea compartimentului defensiv (cel mai stabil), sa nu vezi ca n-ai nevoie de 3 fundasi centrali impotriva celor 2 atacanti…, din min 60 am cazut si fizic. HAOS TOTAL. In aceste conditii sa da-i in Andone cu fiecare ocazie de cand a fost schimbat mi se pare lipsa de bun simt si desigur in plm sa nu creada nimeni ca eu am ceva cu PS…

    Apreciază

    • Ca sa-ti fac pe plac mai dau o data in Andone. E un gargaragiu ajuns antrenor. Tactic n-a insemnat niciodata nimic. Imi aminesc si daca insisti am sa caut declaratia lui Borcea in care ii aminteste despre titlul castigat cu Dinamo. Suna cam asa ”lasa gargara ca nu tu ai castigat titlul, eu ti l-am castigat”. E un citat aproximativ. Sub Andone am vazut o echipa dezorganizata, o echipa pusa cu fundul in poarta si atat, restul a venit din calitatile exceptionale ale lui Sougou sau Bastos. Oare ce ar fi facut stimabilul Ando fara mijlocasi, nici sa te aperi nu poti cu ce are valid la mijloc CFR-ul acum. A incercat sa joace si, e adevarat, a gresit pe ici pe colo, dar in special l-a tradat lipsa de solutii. Imi amintesc cum a pierdut Ando meciul cu Steaua, avand mai mula calitate in lot. Ne spunea ca joaca pe cartea atacului si noi nu ne dadeam seama cand ataca. Sa fim seriosi cu rabufnirea frustrarilor dupa Andone. Merita felicitari pentru titluri, dar pentru fotbal adevarat e mititel. Stie sa mobilizeze echipa, stie o serie de lucruri ce tin de partea nevazuta a ligii lui mitica si cam atat, pentru el fotbalul n-ar avea secrete daca n-ar avea mai multe faze de joc, cand vorbim de doar trei faze, defensiva, de tranzitie si ofensiva descoperim ca regulamentul nu-i destul de darnic cu el, de regula nu-l lasa sa puna pe teren destui jucatori.

      Apreciază

      • Incercati sa intelegi si voi odata pentru totdeauna: Nu Andone a castigat campionatul trecut ci jucatorii……Ei s-au adunat intre ei la o sedinta la care nici macar masorul nu a avut acces si ei au hotarat ca vor face totul (doamne ce cunoscuta mi se pare expresia :)! ) sa arate ca impotriva tuturor (FRF, LP, oaia, etc) se poate…..Poate numai eu l-am vazut pe Piccolo dandu-i lui Andone indicatii inainte de o schimbare intr-un meci???

        Apreciază

      • Am inteles, este mai important sa mai dai inca odata in Andone si sa citezi din Borcea (intr-o zi o sa ne trezim si cu o colectie din becali) , decat sa recunoastem ca PS a facut praf si pulbere acest meci, la fel ca cel cu Galatasaray din Gruia.

        Apreciază

  20. Doua observatii as avea, chiar daca nu prea au legatura intre ele (ca si Ando a contribuit la CL):
    1.. CFRul a avut in acest sezon 7 (sapte!!) victorii in CL
    2.. Inca nu am avut antrenor care macar sa pregatesca cu o idee originala un meci, si consider ca PS este cel mai bun antrenor pe care l-am avut in Gruia
    Asa ca in niciun caz nu pot fi suparat pe echipa sau pe antrenor, pana la urma am intailnit-o pe Internazionale Milano, ba mai mult nici pe conducere, care evident incearca sa pregateasca sezonul urmator

    Apreciază

  21. Jocul in sine nu a parut foarte rau. La impresia artistica am punctat mai mult decat la Istanbul, de exemplu, din pacate, nu si pe tabela. Lui Paulo Sergio nu i-a iesit astazi mai nimic si personal il acuz de mai multe lucruri. In primul rand de alegerea celor 3 jucaturi inclusi pe lista UEFA. Daca tot avea variantele Sepsi si Maftei la inchidere, nu inteleg de ce l-a ales pe Celestino in detrimentul lui Weldon. Apoi, daca tot l-a luat pe Hora in detrimentul lui Deac pe considerentul ca ar fi jucatorul cel mai in forma la ora actuala, (a dovedit aceasta in amicalele din aceasta iarna) atunci m-as fi asteptat sa-l vad chiar in primul 11, ori daca nu macar imediat dupa pauza. In general schimbarile au venit cam tarziu si parca gresit. Dar si componenta de baza a echipei noastre mi s-a parut a fi una gresita. Am jucat avantat la Milano, din pacate cu doar 2 jucatori care stiau cartea atacului, Rui Pedro si Maah, toti ceilalti jucatori din primul 11 fiind de profil defensiv, de aici si putinele ocazii create in intreaga partida. Daca tot bagam 8 jucatori defensivi in teren, in afara lui Felgueiras, atunci hai frate sa ne baricadam in aparare, ca nu e nici o rusine, mai ales in fieful echipei ce a facut istorie cu acel catenaccio inventat chiar de ei. Iar daca vrei sa iti surprinzi adversarul aruncandu-te peste el, atunci baga oameni mai ofensivi in teren, nu-i lasa acasa sau pe banca pana tarziu. Am fost de acord cu vanzarea jucatorilor nostri Bastos si Sougou, tinandu-i pe loc riscam sa-i vedem cum se plafoneaza sub ochii nostri. Deasemenea Aguirregaray inteleg ca nu a putut fi pastrat din alte motive pe care le stim cu totii. Eu consider ca aceasta e politica corecta a conducerii noastre la ora actuala, vanzarea jucatorilor exponentiali la echipe celebre din occident, desigur doar a celor care au oferte bune de transfer. E practic singura modalitate de a putea sa-i momim sa vina la noi, si de a-i face sa joace cu determinare odata ce au ajuns la Cluj.

    Apreciază

    • Si eu cred ca mai potrivit era sa punem Interul sa faca ce nu-i place, adica sa atace pozitional. IN cei priveste pe Weldon si pe Deac lucrurile sunt putin mai complicate decat se vede la televizor.

      Apreciază

  22. Tactic, „ne-a facut” italianul la pauza. Cu 2 fundasi centrali, lenti (orice ai alege), ar fi fost bulevard. Nici cu 3 nu am fost in stare sa-i blocam – vezi primul gol. Nu consider greseala ideea de a-i tine pe adversari departe de propria poarta, la ce individualitati au in fata. Cat despre Andone – multumim pt ce a facut la CFR, dar nu are rost sa amestecam lucrurile. Faptul ca am pierdut ieri cu Inter il face pe Andone super-antrenor?

    Apreciază

    • Aline, de ceva vreme am un „deja-vu”, şi am impresia că Ando nu cădea în capcana asta interistă cu „haideţi la joc băieţi, că se poate”. Fără să fie un omagiu adus lui Ando (dimpotrivă), el adopta probabil o strategie ţărănească de fundul în poartă, fără experimente cu fundaşi la mijloc şi cu mijlocaşi în atac, şi dăi pe contratac, dacă se poate. Acum, desigur, orice comparaţie este o simplă speculaţie. Sunt cazuri şi cazuri. PS mai are de învăţat, este un tip OK, ieri nu i-a ieşit cam nimic din ce a gândit, dar i-au reuşit alte lucruri bune în toamnă. Să sperăm că va trage concluziile cele mai corecte. Nu am deloc regrete, nu s-a întâmplat nicio tragedie, practic s-a întâmplat exact cea ce s-a şi aşteptat, inclusiv ca scor. Câteodată e bine să mai primim şi astfel de palme, că ne cam ia vântul cu CL, cu EL, şi aşa mai departe. HAI CFR !!

      Apreciază

      • Maestre s-ar putea sa ai dreptate in privinta lui Ando, vreau sa-ti spun ca asta nu ne garanta ca nu luam goluri. De dat nu cred ca am fi dat. Recunoaste ca Interul te-a pacalit, m-a pacalit si pe mine. I-am crezut mai slabi, cu toate ca stiam ca au 3-4 jucatori care ne pot inoda apararea orcand. Kovacevic a fost surpriza care i-a incalcit planurile si lui PS. Nu cred ca functiona tactica lui Ando. Italienii imi par specialisti in desfacerea echipelor aglomerate, cred ca e greu sa le rezisti cu fundul in poarta.

        Apreciază

        • Ai dreptate, Călin. Eu m-am şi liniştit (de fapt nici nu am fost foarte „neliniştit” niciun moment). Cu Ando sau cu PS, cu Bastos sau fără, cam tot acolo eram, părerea mea. Dacă-ţi aduci aminte, am remarcat vizavi de Inter mai de mult : „te lasă să joci, şi te taxează când lumea ţi-e mai dragă”, citat aproximativ. Când în min. 10 prietenii mei erau entuziasmaţi de posesia noastră, eu tocmai atunci mi-am făcut griji…La fel cu Milito…Mare bucurie la accidentare, nimeni nu înţelegea de ce oftez când l-au băgat pe Palacio. Lucrurile sunt clare : PS este peste Ando ca concepţie , dar trebuie să mai crească. Ando (mi-e simpatic din motive subiective, n-are relevanţă aici) are şi va avea tot timpul limitele lui, faza cu Borcea pare reală, nici primul nostru titlu nu este lipsit de aranjamente „underground”, ştii şi tu, ştiu şi eu, ştiu şi alţii, dar n-are rost să lungim vorba. În schimb, la „heirup” chiar e bun de tot. Ce va fi în viitor ? Mai vedem. Un mijlocaş ofensiv, creativ tot trebuie. Nici Vass, nici Sare, de fapt niciunul din lot nu mai poate fi uns acolo, chiar dacă vorbim de „reveniri cu capul” sau altceva. Dacă nu se poate, trebuie regândit jocul, din temelii. Nu-i bine să experimentezi cu Cadu aşezări de 3 fundaşi, când în viaţa lui n-a făcut aşa ceva. Adică ce mergea bine (cât de cât, de ex. apărarea) nu trebuie mişcată. De acord şi cu Godemeche : doar după ce a ieşit s-a văzut că lipseşte. HAI CFR !!

          Apreciază

  23. Sincer in prima repriza mi-a placut atitudinea jucatorilor, au stat la presing,… a doua repriza a fost slaba. Ce zic eu ca a fost greseala tactica au fost schimbarile, mai ales in repriza a doua. Cel putin eu altfel as fi schimbat si mai repede. Schimbarile pe care as fi facut eu: Sepsi-Hora, automat trecut la un sistem cu 4-2-3-1, Ivo Pinto fundas dr, Maftei, Muri Inchizatori, Hora-Rui Pedro Camora, in spatele varfului Maah, in acest fel avand mai multe optiuni tehnice(prin jucatori mai tehnici in teren), si automat am fi avut si un plus de viteza. Iar ca a treia schimbare in functie de cum evolua meciul Rada-Bjelanovici, sau Rada-Paun, prima varianta era in cazul in care vedeam ca Maah nu ar face fata ca varf impins, a doua daca as avea mai multa nevoie de viteza, si tehnicitate.
    Eu zic totusi mai sunt ceva sanse, PUTINE DE TOT, dar mai exista, si sper intr-un joc bun la Cluj. Deoarece trebuie neaparat sa castigam la Cluj nu as incepe meciul in acelasi mod ca la Milano, acolo am jucat cu 8 fundasi, 1 portar, si doar 2 jucatori de atac, daca jucam la fel nu avem sanse.
    Eu la Cluj as folosi urmatorul 11: Feguerias-Pinto,Cadu,Picollo,Camora-Muresan,-Paun,Rui Pedro,Hora,Maah-Kapetanos, Daca grecul nu este refacut as folosi ca varf impins pe Maah, si pe stanga pe Valente.
    Vazand jocul de ieri m-am intrebat un lucru de ce nu a fost inclus pe lista Weldone in locul lui Celestino(pe postul lui a fost introdus un fundas), el ar fi dat un plus de viteza atacului, un trio Rui Pedro-Weldone-Maah era mult mai periculos.
    Sa speram la mai bine pentru viitorul meci, si cu agresivitatea din prima repriza eu zic ca in campionatul nostru eram in avantaj cu vreo 2 goluri in pauza.
    Eu mai sper in echipa ca poate atinge obiectivele propuse in acest sezon, si sper ca antrenorul sa-si dea seama unde s-a gresit si sa remedieze aceste lucruri.

    Apreciază

    • Cred ca schimbarea Rada – Paun era una potrivita atunci pe final, oricum cateva minute ar fi insemnat enorm pentru Paun. Kovacic ne-a aratat ca se poate. Paun are calitati, are nevoie de tupeu si atunci poate deveni un Kovacic al nostru, bineinteles respectand proportiile. Tot un Kovacic proportional putea deveni si Negrut si la el s-a gresit prin prudenta, nici lui nu i s-a dat incredere atunci cand avea nevoie, acum imi pare ca e in scadere.

      Apreciază

      • Ma tot intreb, cum tata dracului reusesc fostii iugoslavi sa vanda jucatori cu preturi din astea de peste 20 de milioane euro? O fi valoros,talentat, tanar Kovacic, dar parerea mea e ca Traore a fost de doua ori mai bun decat asta, la momentul plecarii lui de la CFR.

        Apreciază

        • @Caneto, unul din atuurile lor e ca-i pun sa joace la timp. Cam asa juca Negrut la 16-17 ani. Nu a facut saltul si a stagnat. Introdus in lotul mare acum trei ani, introdus cand si cand pe final in meciuri, acum era marfa de export. Daca arata calitatile pe care le avea atunci, toata lumea vedea in el mare perspectiva, mult potential, acum cine-l vede il poate socoti eventual bunicel, dar nimeni nu-l mai vede ca jucator de perspectiva. Bus a fost la Targu Mures, a inceput sa miste, pacat de accidentarea lunga, acum sta, nici la noi in tara nu se mai vorbeste de el ca de un jucator de perspectiva. Jucatorilor nostri li se acorda sansa prea tarziu. –––- O mare problema este segmentul de impresariat. Escrocii machedoni au compromis jucatorii romani, au tras cateva tepe si i-au facut pe toti cei de afar sa aiba arici la punga. Remedierea situatiei cere timp si cere eradicarea raului. Acum pare ca apar inlocuitori pentru becali, ragecampii.

          Apreciază

  24. Bun, am pierdut cu Interul, sa incercam sa gandim mai departe. La ce loc sa speram in campionat cu actualul lot? E un lot cu care anul viitor putem ataca titlul? Arpy tipa ca din gura de sarpe prin noiembrie ca va urma „curatenia de iarna”….si a venit: am scapat de Sougou, Bastos, Aguirregaray, Luis Alberto…. Anul trecut atacul si speranta de gol statea in principal in Bastos si Sougou, Kapetanos dadeam slujbe ca nu cumva sa se accidenteze ca s-a terminat cu golurile. Acum doi au plecat, al treilea e accidentat. Spuneti-mi un jucator din lotul actual la care cand ajunge mingea aveti sperante de gol? Conducerea a incasat o gramada de bani anul trecut, dar au investit cu generozitate 300.000… Sper ca suporterii CFR-ului sa nu adopte strategia conducerii, si sa nu mai investeasca in bilete daca tot e un sezon ratat…

    Apreciază

  25. Hai sa nu ne mai jelim atita. Interul nu e o prioritate ci o dubla nice to have. Vrem nu vrem, media lotului e de jucatori din Serie B sau rezerve din Portugalia. Morinho sa fi fost pe banca si nu facea din stim noi ce bici. Nu cred nici in providentialii neinclusi pe lista si ridicati in slavi pe principiul „cine nu munceste nu greseste” . Sa nu plingem atita nici dupa Sougou si Bastos, vremea lor a trecut, acum important e locul 3 anul asta plus formarea unei echipe competitive pentru anul viitor.

    Apreciază

    • ai dreptate, nu trebuie sa plangem dupa Bastos si Sougou, ei au plecat cand a trebuit, dar ne putem plange ca nu a fost pus nimic in locul lor, acum sunt si mai vizibile lipsurile din compartimentul ofensiv. Daca tot suntem in club care face comert, atunci modul de functionare e ca la un magazin: cand vinzi marfa, aduci marfa proaspata din o parte din banii incasati. Daca bagi toti banii in buzunar, atunci te trezesti ca pe raft ai doar marfa rau vandabila, veche, expirata….si apoi te miri ca nu mai ai ce vinde, ca nu mai ai incasari, si clientii care vin sa-ti vada marfa ramasa in magazin sunt din ce in ce mai putini…

      Apreciază

      • Vor veni altii. Nu astepta sa vezi minuni la primul meci oficial. Si Sougou a venit dupa 6 luni de asteptare. Iar la bani investiti, nu uita ca echipa are si costuri curente. Sunt doi jucatori tineri adusi un junior promovat, discutam de ei in toamna.

        Apreciază

        • orice echipa are costuri aferente, dar CFR e de departe pe primul loc in ultimii ani in ceea ce priveste incasarile din participarea in cupele europene si din transferuri! Doar la valoarea achizitiilor nu e pe primul loc….

          Apreciază

      • Aici te inseli, Bastos a facut posibile majoritate golurilor. Fazele de gol s-au nascut din pase absolut geniale ale brazilianului, au fost pase care au destabilizat apararile adverse. Ieri nimeni nu a reusit pasa de verticalizare, pasa surpriza. De la Bastos au plecat in meciurile europene pase catre Sougou sau Camora, catre Pedro, pase care au stat la originea marilor ocazii. Cine vrea sa se convinga nu trebuie decat sa revada http://www.youtube.com/watch?v=GVHLUKLuqZE –––– Bastos a insemnat mult in CL. El a fost amenintarea pentru poarta adversa, a sadit frica, el a fost omul paselor decisive, el a fost omul accelerarilor si verticalizarilor. cine va urmari meciurile va descoperi ca aproape la fiecare gol inscris de CFR, Bastos prin pasa sau dribling scoate 2-3 adversari din joc. Cu Inter nimeni nu a putut face asta. In lipsa presiunii exercitata de un mijlocas cu pronuntate valente creative italienii nu au fost pusi aproape de loc sub presiune, nu au fost adusi in sittia de a gresi, lentoarea apararii neputand fi fructificata. Va intreb cat de mult putea face Sougou fara Bastos, cate pase i-au venit din actiuni initiate de alti jucatori? Probabil ca nici cu Bastos in teren n-am fi batut Inter, singur nu putea suplinii lipsa acut de calitate de la mijloc, dar sigur jocul ofensiv ar fi avut alta calitate.

        Apreciază

        • Ca Bastos si Sougou nu mai sunt la CFR, asta e un lucru sigur! Deci, ce facem mai departe? Pe cine vedeti voi din actualul lot „numeros si ECHILIBRAT valoric” care atunci cand ajunge mingea la el e un real pericol pentru poarta adversa? Nu mai e in lot nici „valorosul” atacant Nicoara, gaselnita conducerii pentru a nu da bani pe alt atacant…. poate incercam cu Diogo varf… pacat ca l-au dat pe Minca ca si el era inalt si merita incercat….

          Apreciază

          • Din cate stiu eu se cauta din rasputeri varf si mijlocas ofensiv. Acum depinde de conditii, dar te asigur ca se negociaza pe trei patru fronturi, in doua saptamani o sa vedem la lucru rezultatele. Obiectivul urmarit prin transferuri este un nou titlu, ceea ce se poate face acum se face. De regula jucatorilor le expira contractele in vara. Discutii se poarta inca si cu OM, de unde putem lua 2 jucatori imprumut, acestia vor veni doar in mod exceptional acum la echipa, probabil ii vom vedea din vara. De la Porto e posibil sa vina Castro, el a mai fost in discutie. Mai sunt cativa jucatori cu cae se discuta.

            Apreciază

  26. Incercati sa intelegi si voi odata pentru totdeauna: Nu Andone a castigat campionatul trecut ci jucatorii……Ei s-au adunat intre ei la o sedinta la care nici macar masorul nu a avut acces si ei au hotarat ca vor face totul (doamne ce cunoscuta mi se pare expresia :)! ) sa arate ca impotriva tuturor (FRF, LP, oaia, etc) se poate…..Poate numai eu l-am vazut pe Piccolo dandu-i lui Andone indicatii inainte de o schimbare intr-un meci???
    Piccolo s-a dus langa Andone si arata larg cu mainile ce trebuie facut…..Chiar nu a observat nimeni?

    Apreciază

    • Am vazut faza asa cum au vazut-o cam toti cei care plang dupa el, unii il cam injurau cand era la echipa. Ce m-a mirat pe mine este cum de Ando n-a scos pixul sa ia notite de la PIccolo. Nu el in loc sa invete a preferat o marlanie l-a tinut pe Piccolo pe banca cat mai mult.

      Apreciază

        • Unii au uitat si ce lot a fost la dispozitia antrenorului. Eu personal sunt incantat de incercarile lui PS de a implementa fotbal autentic in Gruia. Parca prefer astfel de infrangeri, parca imi place mai mult ca se implementeaza idei de joc. Faptul ca apar aceste idei contribuie si la modul de gandire a transferurilor. Bine ar fi sa-l avem pe PS pe termen mai lung, astfel incat sa se costruiasca o echipa care sa fie mai putin dependenta de o plecare sau doua. Poate ca daca Ando promova stil si ideie de joc plecarile lui Sougou si Bastos nu erau resimtite acut. Asa cu jocul la rezultat si atat, lotul nu are resurse pentru a suplini norocul si intamplarea.

          Apreciază

  27. Mie unul mi-a placut cum a jucat CFR la inceputul partidei cu pase precise, in viteza, chiar mi se parea ca vad o echipa mare ce o domina pe Inter la ea acasa. Dar dupa iesirea lui Godemeche si introducerea lui Maftei mecanismul s-a stricat. In repriza a 2-a Cfr nu a mai jucat nimic, adica au facut jocul la nivelul valorii jucatorilor. Sa joci fara mijlocasi si fara atacanti de meserie pe Giusepe Meazza impotriva Interului, doar cu aparatori, mi se pare 0-2 un scor foarte bun obtinut in final. Daca conducerea ar fi privit acest meci cu mai multa seriozitate si ar fi completat lotul cu jucatori (mijlocasi ofensivi si atacanti) de valoare CFR Cluj ar fi bifat inca o victorie de palmares si mare rasunet international in fata unui Inter mai slab ca niciodata, si aseara de batut, fara discutie.

    Apreciază

    • Adevarat asta ar trebui sa intelegem toti. Am jucat impotriva lui Inter cu ramasite de lot, cu juctori ce trebuie pusi lista de curatenie, cu posturi neacoperite etc. Am jucat cand conduerea a sters din obiective EL, cand, declarat, obiectivul clubului este refacerea lotului pentru sezonul urmator. S-a vandut ce s-a putut vinde profitabil, se incearca vanzarea a ceea ce a mai ramas de vandut, CFR e acum magazin de articole sportive la schimbare de sezon. Iese marfa, intra marfa, parte din ea nu e pusa in raft pentru ca nu are loc, parte din ea sta in raft pentru ca pe moment nu ai ce face cu ea. In aceasta conjunctura ce s-a intamplat la Milano e aproape firesc, e conform conditiilor. ––- Probabil ca, in oarecare masura, li s-a dat catorva o mica șansa de a se mai vinde.

      Apreciază

      • sper ca in acest „magazin de articole sportive” sa mai si intre marfa de calitate, nu de alta dar nu vreau sa se transforme in „oser”… :)). Si sa stii ca in magazine de articole sportive se fac promotii pentru a scapa de marfa veche, ca sa poti elibera rafturile alea si sa pui ceva nou in loc….

        Apreciază

        • Cam o promotie a fost si asta, ajucat Maftei in EL. A jucat si Sepsi, numai ca el cred ca ne va da batai de cap si din vara incolo. De Rada se intereseaza iar niste nemti din B-ul lor deci s-ar putea sa fie cu noroc. Asta in ce priveste nulitatile cu minus de aseara.

          Apreciază

          • dupa lejeritatea cu care a pierdut mingea Sepsi la primul gol, ca mai apoi sa fie prea las pentru a-si asuma un galben faultand de la spate dar reparandu-si greseala, cred ca la ora asta cumparatorii fac coada …

            Apreciază

            • Nu e loc de tristete, Sepsi e darul ramas de la Andone. El l-a vrut, el a salivat dupa el vazandu-l mare fotbalist. Noroc ca de o alta feblete, jucator pe care l-a pus pe lista, Nicoara, am scapat. Ce bine era daca in loc de Nicoara scria in toamna Hora si acum aveam un loc in plus, Oare se gandesc la aceste aspecte prohodisti după Ando?

              Apreciază

  28. Varza a la Cluj „same level” !
    1- Ce cauta Cadu in terenul advers sa bata autul inaintea primului gol ?
    2- De ce e bulevard pustiu pe stanga la fiecare meci si de ce Ivo Pinto are amnezii periodice referitor la zona lui ?
    3- Solutiile antrenorilor habarnisti sunt aceleasi :
    mai punem in plus 1-2 fundasi /atacanti si asa ne aparam/atacam; meciurile „secrete”-ce parodie de profesionalism !
    4- MIjlocas de valoare ? Daca tot suntem achizitori de sticle si borcane goale ar trebui sa stim ca aceste produse sunt mai scumpe decat inteligentele ci calculatele noastre achizitii.
    Important ca unii ne linistesc ca sunt planuri, se lucreaza…Apropo daca vrem sa devenim si babysitter pentru altii, sa incepem cu un antrenor (dupa buget) gen Grigoras, Dan Petrescu sau un italian mai amarit, care stiu meserie si fac echipe; epoca bunului plac al jucatorilor portughezi trebuie sa apuna odata si odata !

    Apreciază

  29. Un singur lucru mai vreau sa adaug. Am urmarit foarte atent jocul lui GODEMECHE, pentru ca inaintea meciului cu Inter s-a iscat o adevarata polemica la acest jucator, ba ca a fost adus de umplutura, ba ca nu are viteza, ca a din 70 si ceva de meciuri la Naval a avut 60 si ceva de meciuri proaste (mediocre), ca pleaca de la CFR, etc… VREAU SA VA ZIC CA A MEA CONCLUZIE e ca de la iesirea lui jocul CFR-ului s-a schimbat in rau, nici o pasa candita, nici o temporizare, NUMIC…poate si faptul ca am cazut fizic poate fi o scuza…dar pe Godemeche te poti baza….Daca PS scotea un egal..toata lumea zicea iar…bun strateg, a surprins din nou, atrenor bun ! S-a vazut clar ritmul competitiei. Daca jucam acelasi meci in noiembrie, cu aceiasi jucatori scorul era altul.

    Apreciază

    • Subscriu. Până-n momentul schimbării (min.39) Godemeche a fost practic unul dintre cei mai buni din echipă. Stă pe felia lui şi ce i se cere aia o şi face. S-a văzut de pe Marte că după ieşirea lui s-a dereglat tot (e drept, asta şi din cauza „calităţii” noului intrat). În mod cert nu în jurul lui se va reconstrui echipa pentru sezonul viitor, dar câteodată -în anumite situaţii- ai nevoie şi de astfel de jucători predictibili, care nu-ţi provoacă nici bucurii enorme, dar nici dureri de cap. HAI CFR !!

      Apreciază

      • Pot accepta elogiul la Godemeche atat vreme cat pui in balanta inlocuitorul, daca am vorbi de cafea, comparativ cu Maftei, in vremurile vechi ziceam ca nautul e mai ceva decat Lavazza. Da Godemeche isi face treaba cu multa disciplina, o face corect, dar echipei ii e greu sa profite de treaba lui. E lent in joc, e previzibil, e prea putin dispus la risc, ori cine nu risca nu castiga. Ca sa surprinzi adversarul trebuie ca macar odata sa fortezi o pasa decisiva, francezul nici macar nu gandeste asa ceva.

        Apreciază

  30. si eu sunt de parere ca PS nu trebuie pus la zid. Eu visez la ziua in care la CFR nu o sa mai existe in lot jucatori precum: Maftei, Rada, Sepsi ! Astia 3 si-au aratat aseara limitele, ei nu au valoare nici macar de divizia B dar fiind in lot s-a ajuns la momentul in care nu ai pe cine baga si trebuie sa te folosesti de ei din pacate. Cand am vazut ca la mijloc construim cu Maftei si Sepsi m-au luat durerile de cap :)). Eu il astept pe Bakari Sare, mi se pare cel mai bun mijlocas pe care l-am avut in ultimii ani. Hai CFR !

    Apreciază

    • In campionat vor fi solutii, acum tragem ponoasele momentului Andone, el a facut lista pentru grupele CL. Ne-au ramas doar trei schimbari si ciurucurile puse accidental e lista, Sepsi e jucator pe care tot el l-a vrut. Cand a aflat ca semneaza cu Vasluiul a insistat sa fie deturnat.––– Pentru campionat probabil la un moment dat va reveni Sare, pe langa el mai este Obiora, ganezul proaspat sosit, probabil, din moment ce a facut parte din lotul Ghanei, mai bun decat Maftei la mijloc. Sa admitem ca si Rada si Sepsi, pentru campionatul nostru, sunt rezerve decente daca nu aspiri la mari minuni, cu ei pe banca te poti bate cu Pandurii sau Petrolul. Maftei insa, mi se pare ca se cere dat afara, am senzatia ca isi doreste mult sau ca, neavand nici o certitudine ca va continua la CFR, nici nu-i pasa. El ma face sa inteleg de ce in Romania jucatorii in ultimele sase luni sunt trimisi la echipa a doua. Simplu sa nu-i incurce pe ceilalti.

      Apreciază

      • Caline, eu cred ca mana lui Paulo Sergio abia din acest retur de campionat se va vedea cu adevarat. Si mai cred ca lotul echipei nu arata deloc atat de rau pe cat lasa unii sa se inteleaga. Bastos si Sougou trebuiau vanduti, pentru ca era momentul potrivit, dar si pentru ca daca ar fi fost tinuti peste voia lor, la Milano n-ar fi dat probabil nici 50% din potential. Mai cred ca echipa noastra va incepe sa arate si in campionat din ce in ce mai bine. Cu Deac, cu Weldon, Kapetanos, Sare, Vass si Ronny, cu Muniru si cu nigerianul Obiorah (nigerian, si nu ghanez, campion al Africii) plus Hora si Valente (de ”explozia” macar a unuia dintre ei eu imi leg niste sperante pentru sezonul acesta de primavara), cu toti acestia cred ca echipa lui Sergio va arata mult mai bine. Timpul va arata daca avem sau nu dreptate.

        Apreciază

        • Eram cu gandul si la Muniru cand l-am facut ghanez. 🙂 Subscriu Florinaccio, avem lot bun pentru liga lui Mitica. Conjunctura (in unele puncte ea se numeste Andone) a facut sa nu avem lista UEFA competitiva, sa nu avem nici o solutie la mijloc.

          Apreciază

    • Un portar mediocru deja vede daca ajunge sau nu la minge….Ala mediocru face un salt pentru fotoreporteri, cel bun nu prea……––Dupa opinia ta niste turborachete pe jambiera trebuia sa-si puna Mario…..ca lobul a fost de vreo 4-5 m inaltime, altfel nu avea cum sa ajunga, iar italianul nu avea pozitie de sut, lobul l-a facut cu piciorul drept si i-a iesit, poate din alte zece nu-i iesea, dar acuma i-a iesit….Asta e, nici de departe nu a fost greseala de portar. (Eu de regula sunt foarte dur cu portarii, fiind singurul post pe care l-am cunoscut odata!)

      Apreciază

  31. Cred că cei mai mulţi şi-au pus prea multe speranţe înaintea dublei cu Inter. Am avut mari dubii în legătură cu dorinţa reală a conducerii de a scoate ceva din această dublă, dacă vroia să scoată ceva nu îşi vindeau cei mai importanţi jucători. Tripleta Bastos-Sougou-Kapetanos ne-a adus campionatul şi rezultatele bune din CL. Fără cei trei pe teren nu putem sparge nici o apărare. Conducerea s-a bazat pe PS – las că inventează el ceva şi ieşim onorabil. Dar adevărul iese la suprafaţă – „Nu poţi să faci din rahat bici şi să şi pocnească”. Nu spun că nu trebuiau să vândă, dar trebuiau să aibă nişte declaraţii mult mai rezervate, mai puţin războinice, poate poate îi adormeau pe italieni. Toată secretizarea antrenamentelor şi a amicalelor a fost praf în ochii presei şi a suporterilor. Nu poţi juca în Europa fără mijloc şi cu atacul improvizat. Eram curios cum se va evolua o echipă formată numai din fundaşi şi închizători. Spre surprinderea mea au jucat destul de bine pentru nivelul lor, dar era foarte clar că mai mult nu se putea pentru că nu era cine să de o pasă filtrantă şi nici cine să o vâre în poartă, deci singura speranţă era să scoatem un 0 – 0. Dar dacă speram la un 0 – 0 de ce am ieşit la joc ? Jucătorii noştri s-au obosit inutil în prima repriză. Chiar dacă de data aceasta tactica lui PS a fost greşită, totuşi nu îl putem acuza, singura lui vină e la nivel de declaraţii. Ce mă îngrijorează e faptul că adversarul din cupă (Dinu Vamă) ne-a citit imediat (echipa CFR-ului nu e în stare să construiască), iar dacă nu se va aduce urgent un mijlocaş bun pentru construcţie sunt convins că nu vom prinde EL anul viitor. Până la urmă mă bucură această înfrângere pentru că altfel ne minţeam singuri, poate poate va face şi conducerea ceva (mereu aducem atacanţi şi extreme dar uităm de mijlocaşul de creaţie).

    Apreciază

    • A fost si lipsa de solutii la PS, cu ce varf putea sa joace? Dinu Vama ne-a ghicit dar, numai cate un pic. Daca-l aveam pe Weldon pe lista, Pedro putea umple golul la constructie. Acum PS a jucat precum Ando in repriza secunda cu MU, cu doar jucatori de atac. Cum sa bati o echipa italiana cu 2 atacanti? A gresit PS, dar are o circumstanta majora, lotul disponibil.

      Apreciază

  32. Vad ca azi e la moda ca mai toti franarii sa dea in antrenor. OK, e democratie, fiecare are dreptul acesta, dar cu doua conditii: 1- macar sa stii ce vorbesti atunci cand critici; 2- sa-ti argumentezi cat de cat opinia (si cu argumente logice, nu cu mistouri). Cred ca punctele astea doua tin macar de bunul simt elementar de care macar suporterii ceferisti ar trebui sa dea dovada in tara asta de rahat in care cacatii vorbesc, in loc sa puta, cum bine a spus odata unul. Spun asta si pentru ca vad ca rataceste printre noi unul cu nume de cometa, care, sa-mi dea voie sa i-o spun direct, vorbeste numai prostii pe aici. Mai intai – intr-un prim comentariu – spune ca Inter a jucat cu un atacant si jumatate. Eu i-am vazut in atac pe Milito si Cassano, plus Guarin (daca tot suntem la capitolul ”jumatati de atacanti”), deci doi atacanti si jumatate, pentru ca Inter a jucat aseara un 4-3-1-2. Pe urma, marinimos, mai lasa de la el, afirmand ca de fapt Internazionale a jucat cu doi atacanti. Deci, cand a avut dreptate, si cand s-a contrazis? // Pe urma a vorbit de ”gaselnita Sepsi”, ca si cum aceasta ar fi fost inventia lui P.Sergio. Pentru cultura lui fotbalistica (n-ar strica sa nimereasca pe aici si Mironica, pentru ca si el se arata la fel de mirat de inovatia aceasta a antrenorului nostru), ii spun acum ca Sepsi a evoluat in mod constant ca inchizator, exact in urma cu un an, la Targu Mures. Si daca nu ma inseala pe mine memoria, chiar si la Santander a mai evoluat Sepsi ca inchizator, si poate si la Bistrita. Pe urma, glumetul nostru ”analist” mai spunea ca Gabi Muresan a jucat la Milano mijlocas dreapta! Recunosc, eu am vazut alt meci in seara de Valentine’s 2013. Unul in care Paulo Sergio a trimis in teren 3 fundasi centrali (Cadu, Piccolo, Rada), 3 inchizatori (Muresan, Godemeche, Sepsi), 2 laterali (care cautau sa acopere cele doua benzi, ma refer aici la Ivo Pinto si Camora), plus 2 jucatori mai rapizi, tehnici si imprevizibili, cu ceva libertate de miscare in fata (Rui Pedro si Maah). Ca uneori dinamica jocului l-a mai dus pe Muri si pe dreapta, asta e adevarat. Dar de aici si pana la a spune ca Gabi Muresan a jucat aseara mijlocas dreapta e cale lunga. Una aproape la fel de lunga cat distanta de la cometa Halley la pamantul pe care l-a calcat aseara antrenorul nostru. Poate si de asta bietul baiat n-a priceput mai nimic din ce-a vazut la meciul de aseara si l-a socotit pe Paulo Sergio total depasit de situatie. Bun, i-as fi respectat opinia, si nu l-as fi contrazis pentru nimic in lume, daca nu si-ar fi permis sa fie si fudul, dar mai ales nesimtit, luandu-i pe unii la misto pe aici doar pentru ca au crezut in echipa asta inainte de meci, si poate ca mai cred inca. Nu mi-am permis sa tin pe aici lectii de tactica pentru ca m-as fi socotit mai destept sau tactician decat altii. Stiu ca sunt inaintat si eu in ale tacticii pana la genunchiul broastei. Dar nici nu suport ca unul mai prost decat mine sa ia la misto pe cine-i vine lui bine, lovind in dreapta si-n stanga. Incepand cu antrenorul (probabil cel mai bun pe care l-a avut vreodata CFR-ul), care a facut tot posibilul ca echipa noastra sa aiba o prestatie onorabila pe Giuseppe Meazza, si terminand cu suporterii sinceri (si frumosi) pe care CFR-ul i-a nascut in ultimul deceniu. Si toate astea in timp ce respectivul nu stie nici macar sa scrie corect numele fotbalistilor (de ex.”Godmesh”) care asuda in tricoul formatiei pe care spune ca o iubeste. Il voi plagia acum putin pe Pastorel Teodoreanu, pentru ca a zis-o tare bine candva: ”Cate stele sunt pe cer/ Toate pana-n ziua pier./ Numa’ una, ca o proasta, / Sade pe tribuna noastra. Ca sade si el la tribuna, nu am nimic impotriva. Ba chiar ma bucura lucrul asta, atata timp cat are interventii de bun simt pe aici. Numa’ sa ii lase pe altii in pace, atata vreme cat acestia isi expun pe aici opiniile cu onestitate, si mai ales cu dragoste pentru culorile echipei noastre.

    Apreciază

    • No amu imi place de tine mai satmarene drag! Iti inteleg supararea si tonul tau cu care nu prea ne-ai obisnuit pana acum,dar trebuie sa ai ingaduinta fata de nivelul de intelegere si posibilitatile de exprimare ale fiecaruia. Pana la urma,stii tu ca fiecare pasare pe limba ei piere. Nici mie nu prea mi-a placut ce am vazut aseara la Milano,dar am zis din capul locului ca nu e vina lui PS. Eu iti doresc,daca tot mergi in retur fara mine la meci,sa ai parte de acelasi deznodamant ca la ultimul meci vazut fara mine in Gruia!

      Apreciază

      • Prietene, vezi ca data trecuta cand ai lipsit CFR a facut un meci exceptional, la care nici macar un optimist ca mine nu indraznea sa spere. E clar deci ca numai tu aduceai ghinionul in Gruia! 🙂 Asa ca daca lipsesti si acum, iar CFR face vreo minune si se califica, o sa fac eu cumva ca pana la finala sa nu mai calci pe stadionul nostru. Paszkany sa lipseasca la meciurile din deplasare, iar tu la cele de acasa, pentru ca numai voi sunteti vinovati pentru esecurile echipei! Salutari celor dragi ai tai!

        Apreciază

    • Totusi nu inteleg un lucru referitor la prestatia antrenorului. Noi ne-am „betonat” uneori cu sase fundasi (mare gaselnita) dar totusi am luat doua goluri, pe contraatac ?

      Apreciază

  33. Sa inteleg ca te-a deranjat faptul ca l-am criticat pe PS. Oare de ce? Nu poate cineva sa aiba o opinie despre un antrenor alta decat a ta? Daca pe tine te-a convins foarte bine si pe mine. Dar cand face praf un meci n-am cum sa lesin de bucurie. Putem sa-l criticam la unison pe Andone sa-i aruncam in carca tot ce se poate? Pana la urma Andone este cel mai de succes antrenor al Cfr-ului, cu doua campionate castigate si calificarea in grupele Ch. League, sa nu mai amintesc resuscitarea lui Bastos. Un gram de respect la adresa lui cred ca se cuvine, defapt pt. oricine care se implica in familia aceasta mare a Cfr-ului. Nu o sa ma cobor la nivelul tau ! Dar te invit sa urmaresti pe site-ul oficial Uefa unde l-au pozitionat in teren pe Muresan si sa revezi la inceputul meciului unde apare in opinia italienilor, probabil ca si ei sunt pe langa fenomen. Referitor la „gaselnita Sepsi” chiar nu vad unde am afirmat ca nu a jucat niciodata mijlocas. Aseara randamentul lui a fost foarte slab, poate si din cauza ca nu se simte confortabil in aceea zona. Guarin, nu o sa te contrazic, o fi atacant pentru tine, dar eu il vad mai degraba un mijlocas ofensiv. Pana la urma fiecare este liber sa inteleaga ce vrea la un meci de fotbal. In privinta lui Godemeche iti dau dreptate, numele lui l-am scris gresit si merita respectul nostru. Totusi mi se pare ciudat faptul ca pana astazi n-ai avut nici o problema cu greselile de genul acesta desi daca ne uitam prin arhiva te asigur ca vom gasi cazuri similare… In rest sa fi sanatos si Hai Cfr !!!

    Apreciază

  34. Tactica cu Braga nu avea cu sa dea roade ieri. Cu braga, Rui pedro a avut sustinerea lui Bastos si a lui Sougou. Ieri care dintre gheparzi nostri ar fi trebuit sa sprinteze: Cadu, Maftei, Godemeche, Muri, Piccolo, Sepsi?
    Problema e ca primele contraatacuri ale Interului au fost ocazii ratate. Atunci s-a vazut ca e problema, fundasi nostri avansati nu tin pasul cu mai rapizi si mai tehnici atacanti ai Interului, si tot nu s-a schimbat nimica. Primul gol a venit dupa a treia sau a patra ratare, nu mai stiu exact. Dar nu era primul asta stiu.

    Apreciază

  35. Fratilor, diferenta este urmatoarea: l-am vandut pe Perreira, cel mai cel mai etc bun transfer in Romania iar Alvaro este mai mult rezerva la Inter.

    PS este pe departe cel mai bun antrenor care a fost vreodata pe la noi dar subtirimea jucatorilor pe posturi cheie l-a tradat. Degeaba il ai pe Rada si Sepsi este clar ca ei nu se vor ridica niciodata la nivelul cerut de echipa. Iar dupa iesirea lui Godemeche nu s-a mai dat nicio pasa verticala. Cu toate ca Godemeche este mai lent in alergare fara minge decat Freddy Guarin cu mingea la picior…

    Se pregateste sezonul viitor. Este clar ca iarna nu poti transfera jucatori de calitate deoarece mercato-ul este scurt. Veti vedea la vara o infuzie de jucatori de mare calitate, deoarece din cate se stie , la finalul sezonului 2013-2014 se va merge iar direct in grupe sau in cel mai rau caz in play-off ca si cap de serie.

    Fotbalul este afacere, chiar daca pentru suporteri acest aspect este greu de digerat.

    Multa bafta in Cupa Romaniei, deaorece aste ne-a mai ramas

    Apreciază

    • Iarna jucatori gratis nu prea sunt. Lui Guarin trebuie sa-i ceri sa joace cu mige medicinala ca sa se tina Godemeche de el. Godemeche e un jucator acceptabil pentru FCM Brasov spre exemplu, la CFR intr-un meci cu Inter, daca astepti rezultat nu-l poti retine in lot. Despre Sepsi, Rada, Maftei ce sa spun. Nu vreau sa inteleaga nimeni ca le imput ceva, poate doar lui Maftei(acesta isi i-a salariul pentru sfarsit de contract, implicarea de care da dovada cred ca este o masura a caracterului, CFR l-a pus pe picioare si l-a astptat aproape un an dupa ce, cu transferul sau s-au cheltuit 400000 plus 120000 prima de instalare). Nici unul dintre ei nu are calitate, fiecare da cat poate cu exceptia lui Maftei (nu cred ca i-a scazut capacitatea de joc atat de mult). La transferuri se lucreaza din rasputeri, e posibil sa mai vina jucatori chiar acum in iarna. Se incearca deja structurarea unui schelet, a unui nucleu pentru viitorul sezon. Cu o infuzie in valuri se crede ca e mai usor de realizat integrarea, de construit o atmosfera de grup.

      Apreciază

      • Eu sper ca remanierea sa prindă si citeva plecări last minute spre tari cu gindirea in ruble. Mureșan pare blazat de decizia de a nu pleca in China acum un an, Maftei o fi fost mental in Cipru samd. Trebuiau sa existe numeric pina joia viitoare datorită listei UEFA dar apoi nimic nu ar mai exista împotriva unui transfer spre Ucraina sau Azerbaijan. Vremea lor a cam trecut si din păcate se vede.

        Apreciază

        • g muresan a fost cel mai bun jucator al nostru in meciul cu inter. a fost singurul care avea curajul sa dea o pasa verticala, sa faca un dribling. de la restul echipei nu am vazut nimic ! chiar si rui pedro, care nu e tocmai lipsit de tehnica, a pierdut toate mingile pe care le-a primit – in loc sa mearga pe culuarul liber tot timpul se intorcea in directia de unde era atacat si fie era faultat, fie pierdea mingea. sa zici ca gabi muresn e blazat si nu mai e cu gandul la echipa …

          Apreciază

            • eh … normal, pana in vara lui 2014 mai este. poate transferam ceva jucatori mai de doamne ajuta, dar momentan din lotul ramas dupa iarna asta, mi se pare stalpul echipei la mijloc. sper in revenirea lui bouba sare si sa vedem ce stie obiora. oricum nu vad pe cineva sa-l inlocuiasca, pana la vara, cu brio pe bastos.

              Apreciază

  36. Pe jucatori precum Sare sau Vass nu cred ca ne vom baza prea mult in acest retur, la cata pauza au facut e greu sa crezi ca vor fi apti fizic. E greu sa-si refaca musculatura, e greu sa dobandeasca ritm de joc, e greu sa-si invinga teama de contact. Sperante sunt la proaspat transferati, in special la Obiorah.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.