Old Trafford II (San Siro I)


În această fază a competiţiilor europene, când mulţi fotbalişti cu salarii de peste un milion de euro/an se uită la televizor, ai noştri au treabă, chiar dacă – din păcate – numai joi în loc de marți/miercuri (nu această avancronică apare prea devreme; meciul se joacă prea târziu). Chelsea, Internazionale, Stuttgart, Napoli, Liverpool și mai ales Tottenham (viitoarea noastră adversară, la cererea lui CJ-07-CFR), cam aşa se numesc colegele de suferinţă ale CFR-ului nostru drag. Numai nume, unu şi unu. Nu zic, s-au mai nimerit și 1-2 ciurucuri printre cele 32 calificate, dar acestea reprezintă excepţiile care întăresc regula (ce noroc pe Ajax, nu? :)).

Aşa că acest sezon de primăvară nu-l mai începem pe tăpşanul pentru gâşte de la Buzău, ca acum doi ani, ci tocmai pe San Siro (nici nu mă interesează că oficial vom juca pe Stadio Giuseppe Meazza). San Siro! Cred că aproape fiecare dintre noi am avut în copilărie câte un maidan denumit aşa. Legendar nume. Dar, încet, încet, ne obişnuim cu nume de echipe mari și stadioane celebre. Olimpico, Allianz Arena, Old Trafford. Nu ne-am făcut de cacao pe niciunul din ele. De ce ar fi acum altfel? În definitiv, ce avem de pierdut? Normal, calificarea, în rest nimic…

Întâlnim un nume uriaş din fotbalul mondial, INTERNAZIONALE MILANO, dar vorba patronului nost’, nu numele şi nu bugetele joacă pe teren. Poate unii dintre noi vom spune că nu avem nicio şansă, din diferite motive: că ne lipseşte un mijlocaş coordonator sau unul box to box, că n-avem înlocuitor pentru Sougou, că n-a trecut încă perioada de acomodare la echipă a lui Hora şi Valente, nu s-au cheltuit rapid și în totalitate banii încasaţi în 2012 (da’ ce? era să riscăm, ca Inter, o acuzaţie de lipsă de fair-play financiar din partea UEFA?!), dar toate astea nu prea mai au acum importanţă. Singurul lucru care contează este să avem echipă. Şi avem! Ne-au dovedit-o băieţii cu vârf şi îndesat până acum, de multe ori în ciuda neîncrederii noastre.

Problemele nu par să fie la noi, ci la ei, la favoriții istoriei fotbalului. Italienii sunt lipsiţi de fair-play financiar, au mijlocaş box to box, Kovacic și Kuzmanovic s-au acomodat la milanezi încă dinainte de a se transfera la ei, în schimb Inter nu-i sigur că are echipă. Să nu mai vorbim de faptul că au treabă importantă şi în campionat, în timp ce treaba noastră e mai mică. Avantaj pentru noi. Ei sunt în plin campionat, noi nu avem jocuri oficiale în picioare. Avantaj pentru ei, dar nu prea mare, că n-au avut rezultate grozave, deci nu se pune. Cu ambiţie, unitate, încredere, voinţă, noroc etc. putem şterge orice aşa-zisă diferenţă valorică dintre cele două echipe. La o adică, au ei portar de valoarea lui Felgueiras (fanii interiști să nu se chinuie să zică Handanovic, că șterg din oficiu, democratic, comentariile nefavorabile avancronicii mele!)? Sau cu ce-i mai bun românul Chivu (un peşte pe uscat – vorba comentatorilor italieni, n-am inventat-o eu) decât naturalizatul Cadu? Apoi, Rui Pedro a dat 3 (trei) goluri într-o repriză de Champions League, câte n-a dat echipa la care a jucat Kovacic în 6 (şase) meciuri. Ciuliți urechile: Cap Kapetanos, goooooooooooool!!! O obişnuinţă. Sună atât de natural, nu?… Cap Palacio şi gol. Bleah! Sună ca naiba, aiurea în tramvai! Și, la urma urmei, e mai aproape Stramaccioni de Mourinho decât Paulo Sérgio, care este portughez din start?

Oricum am suci-o, am învârti-o, băieții ne-au demonstrat de-a lungul anilor că nu mergem nicăieri ca porcu’ la tăiere (no, ce-i drept, am mai fost și crestați…), avem şansa noastră şi trebuie să credem în ea. Dar, în acelaşi timp, e recomandat să fim şi realişti, pentru că orice meci de fotbal e de 1X2. Nimeni să nu-şi facă iluzii că deplasarea la Milano e o simplă formalitate, iar 1-le imposibil. Nu, e limpede că X-ul şi 2-ul sunt din categoria suprizelor. Asta pentru casele de pariuri și alţii, că după mintea mea şi a lui Bastos surpriză ar fi necalificarea noastră în finală…

Să mă opresc niţel. M-am cam lungit cu introducerea, ori articolul ăsta s-ar vrea o avancronică de meci. Ce ar trebui să conţină, de fapt? Bănuiesc că un pic de introducere (s-a făcut, am ocupat tot spaţiul articolului cu ea), competiţia în care se joacă partida (16-imile Europa League), cine cu cine joacă (ştim), când joacă (joi, 14 februarie 2013, ora 22.05), unde se joacă (v-am spus mai sus, dar îmi face plăcere să mă repet: MILANO, STADIONUL SAN SIRO), prezentarea echipelor (pe ai noştri îi ştim din ultimele două amicale ultrasecrete, pe italieni ni i-a prezentat în amănunt kiruj în obsesia lui – totuşi vezi loturile celor două echipe în ANEXA 1).

Doar câteva rânduri ar mai fi de umplut în completare la munca lui kiruj:

Rezultatele obţinute de adversarii nostri în actuala ediţie a EL:

Turul 3 preliminar:

FC Internazionale Milano – HNK Hajduk Split  0–2 (acasă)  şi 3–0 (deplasare)

Play-offs:

FC Internazionale Milano – SC Vaslui 2–2 (acasă) şi 2–0 (deplasare)

Grupe:

FC Internazionale Milano – FC Rubin Kazan 2–2 (acasă) şi 0–3 (deplasare)

FC Internazionale Milano – Neftçi PFK   2–2 (acasă) şi 3–1 (deplasare)

FC Internazionale Milano – FK Partizan 1–0 (acasă) şi 3–1 (deplasare)

Sare în ochi că au o singură victorie acasă, şi aia italienească, dar și că au spulberat 4 echipe din 5 în deplasare. Grijă mare în meciul retur, CFR! E clar că dacă Rubin a bătut Interul cu 3–0, iar noi Rubinul cu 1–0, rezultatul din Gruia nu poate fi mai mare de 4–0.

Încă ceva: colegii noștri de la gsp (sic!) au făcut un sondaj – exclusiv pentru ediţia tipărită (exclusiv pentru acest număr am dat 2 lei) – în care 11 ziarişti din peninsulă au răspuns la 5 întrebări. Cu o singură excepţie, toţi au spus că la Milano Inter va juca cu titularii. Dacă prinderea unui loc de calificare în Liga Campionilor ar avea prioritatea 10 (pe scara 1-10) pentru Inter, în cazul interesului pentru Europa League răspunsul ziariştilor a dat o medie de 7,65. Pronosticurile gazetarilor italieni: 2–0 de două ori, 2–1 de cinci ori, 1–1 de trei ori, plus un răspuns victorie Inter la limită. Bine, măi macaronarilor, trebuie sa vină un non-jurnalist submediocru ca mine să vorbească cineva şi de o înfrângere a voastră?

Bun, să continuăm bifarea punctelor de atins: palmaresul meciurilor directe (perfectă egalitate, deci încă o dată, nu-i loc de niciun sentiment de inferioritate); forma arătată de echipa noastră în ultima perioadă (ştim cu toţii că nu ştim nimic despre ce ştim); forma arătată de italieni (ştie kiruj, dacă ne-a derutat, pe el să-l lapidați); şansele privind un rezultat final favorabil (batem, ce plm, dacă și Andone ne dorește victoria); indisponibilii (în spiritul fair-playului, sper să nu fie niciun italian de la noi); detalii despre scheme şi strategii prin care le-am putea administra un sec 5-0 (nici nu mă pricep, plus că, după cum v-am mai zis, prietenul kiruj a avut plăcerea deosebită să-i urmărească până a ațipit în mai multe partide de campionat şi Cupă, şi ne-a făcut o informare detaliată despre slăbiciunile italienilor; calități nu prea a vrut/avut ce să descopere); echipele probabile (le-om vedea pe cele sigure la startul partidei); arbitrii (se știu ei, nu trebuie să-i anunțăm noi să vină la meci); cotele la pariuri (le știe mafia pariurilor) şi gata. HAI CFR!

***

ANEXA 1 – FAȚĂ (nu căuta și VERSO, că dai numai de cablurile de la monitor)

Loturile celor două echipe cu jucătorii înscrişi la UEFA:

CFR 1907 Cluj: Portari: 1. Mário Felgueiras, 32. Mihai Mincă, 44. Eduard Stăncioiu.  Fundași: 3. Ivo Pinto, 8. László Sepsi, 12. Vasile Maftei, 13. Felice Piccolo, 20. Cadú, 24. Ionuţ Rada, 45. Camora. Mijlocași: 6. Gabriel Mureşan, 10. Diogo Valente, 22. Ioan Hora, 23. Nicolas Godemèche, 26. Pedro Celestino Silva Soares, 30. Rui Pedro. Atacanți: 9. Pantelis Kapetanos, 14. Robert Maah, 19. Saša Bjelanović. Antrenor: Paulo Sérgio (POR).

FC Internazionale: Portari: 1. Samir Handanovic, 27. Vid Belec, 12. Luca Castellazzi. Fundași: 26. Cristian Chivu, 42. Jonathan Cicero Moreira, 40. Juan Jesus, 55. Yuto Nagatomo, 31. Alvaro Pereira, 23. Andrea Ranocchia, 25. Walter Samuel, 6. Matias Silvestre, 4. Javier Zanetti. Mijlocași: 11. Ricardo Alvarez, 24. Marco Benassi, 19. Esteban Cambiasso, 21. Walter Gargano, 14. Fredy Guarin, 29. Mateo Kovacic, 16. Gabi Mudingayi, 20. Joel Obi. Atacanți: 99. Antonio Cassano, 22. Diego Milito, 8. Rodrigo Palacio. Antrenor: Andrea Stramaccioni (ITA).

Tulai, era să uit ce-i mai important, rezultatul final al meciului, în interpretarea mea! Vă veţi întreba că de unde l-aş şti? Pare greu, vorba umoristului francez Pierre Dac (pe numele lui real André Isaac, deci nu are legături de rudenie cu Burebista) – „este greu să faci previziuni, mai ales când este vorba despre viitor” – totuşi este simplu, precum derivatele funcțiilor hiperbolice inverse: trebuie să ţineţi minte repetiţia ultrasecretă cu Rubin Kazan din pregătiri. E clar, aşa se va desfăşura şi întâlnirea de joi, batem cu 1–0, autogol Inter în minutul 88 (pentru rezultate adverse, adresați-vă medicului sau farmacistului!).

79 de comentarii

  1. Total de acord cu pronosticul dat de Pierre Dac André Isaac. # Am găsit un argument în favoarea teoriei că este un meci echilibrat (care se va dezechilibra doar în minutul 88 – Chivu?): dacă la noi a avut loc interistul Sixto Peralta, și la Inter are loc ceferistul Alvaro Pereira. # Mark my words!!! Fiți atenți la schemele CFR-ului de la fazele fixe și cornere! Simt în oase că acolo s-a lucrat intens în perioada secretă de pregătire. Pariurile mele: Rada (lovituri libere), Cadu, Piccolo (cornere). Hmmm… poate de aia (se zice că) începem cu 3 fundași centrali (deși Tribuna CFR dăduse 4).

    Apreciază

  2. Maestre umorul dvs. este tonic si debordant, dar toate acestea n-ar insemna nimic daca nu ar fi un extractor, excelent, pentru morcovii anali ai nostri adica ai suporterilor CFR. Sa fie dupa voia dvs. Hai CFR!

    Apreciază

  3. Caneto, prietene, ai reuşit să-mi trezeşti emoţiile legate de acest meci ! Îşi spun sincer că până-n prezent nici nu m-am gândit ca la o partidă reală ce se apropie cu paşi repezi (cum era cazul înaintea meciurilor din grupa CL). Acum, citindu-te atent, m-au atacat emoţiile şi chiar anumite previziuni sumbre că nu vom reuşi decât un egal…;). Pe subiect : din păcate analiza mea de 8 meciuri chiar devine una „aiurea” şi datorită achiziţiilor de ultimă oră (Schelotto, Kovacic,Kuzmanovic), dar şi anumitor schimbări/reveniri spectaculoase „de după” : Milito, Stankovic. Cu ei în teren Inter va arăta altfel (nu neapărat mai bine), e posibil şi o nouă aşezare a echipei. Inter este în revenire, pare un urs rănit, cu Genoa au asediat poarta adversă ca nişte descreieraţi, nu prea-mi plăcea ce văd….Dar, înainte de toate sunt o echipă din Italia, câştigă mai greu (şi de obicei la limită) acasă, câştigă aproape sigur în deplasare. Dacă facem egal, avem şanse bune, că nici noi nu mai suntem nişte începători cu atacuri furibunde pe teren propriu (de fapt nu am fost niciodată) , sancţionabile de Inter. Dacă vei avea dreptate cu scorul, mă retrag într-o peşteră, şi…restul ştii…HAI CFR !!!

    Apreciază

    • “si ce scofala mare, la Inter n-au jucat Milito si alti titulari, nu s-au putut concentra, le-a stat capul numai la meciul de duminica de la Florenta”. Placa asta as vrea s-o aud de la “admiratorii” nostri in minimalizarea succesului nostru de poimaine 🙂

      Apreciază

  4. Piccolo a acordat un interviu in presa italiana (vezi aici) > Spicuiri (interviul e foarte lung): – Ziaristii prezinta CFR-ul drept una dintre putinele echipe care a batut Manchester in CL pe Old Trafford (alaturi de Real si Basel). – Este reconstituita cariera lui Piccolo de la juniorat pana azi; este intrebat daca s-ar intoarce in campionatul Italiei (spune sa in anumite conditii!). – Piccolo despre fotbalul din Romania: „am gasit stimulente mari in România ?i un nivel tehnic mult mai mare decât am crezut”, „Fanii sunt pasionali si exigenti, dar eu nu am avut probleme cu ei”. Piccolo despre meciul cu Manchester: „Seara de pe Old Trafford a fost istorica, dar victoria a avut gust amar, deoarece nu ne-am calificat in CL. Nici o echipa romaneasca nu mai reu?ise sa faca zece puncte într-o grupa de Liga Campionilor. Am terminat pe locul trei si acum jucam cu Inter si suntem gata sa dam 100%”. – Intrebat care dintre jucatorii (pe care a trebuit sa-i marcheze ca fundas de-a lungul carierei) i-au pus cele mai multe probleme, Piccolo raspunde: „Dintre toti, cel mai mult m-am temut de Zlatan Ibrahimovic, un colos, o for?a a naturii dar care in acelasi timp este foarte agil”. – Intrebat despre cel mai bun meci jucat, Piccolo raspunde: „Nu exista unul singur. Îmi amintesc multe meciuri importante ?i multe momente de fericire: debutul cu Juventus, golul european marcat cu Empoli, golul in Nationala Under-21 împotriva Frantei lui Ribery, un Napoli-Juventus în Serie B ?i ultimul, dar nu cel din urma, cel de pe Old Trafford ?i, în general, toate meciurile din Liga Campionilor cu CFR” – Apropo de Under-21, ai fost convocat la toate nationalele de tineret, dar nu ai ajuns si la Nationala mare, observa ziaristul, Piccolo raspunde: „În cazul în care as primi un apel, a? fi cel mai fericit om din lume, nu neg asta. Dar eu sunt con?tient de faptul ca, în special pentru ca joc intr-un campionat mai putin urmarit in Italia, acest lucru va fi mai greu, dar ramane unul dintre visurile mele”. – Exista jucatori la Cluj care ar putea sa joace la o echipa mare din Occident, poate chiar din Italia, intreaba ziaristul, Piccolo: „Cred ca da. Exista o colonie de portughezi si stilul lor iese in evidenta, Pinto e foarte bun, Valente, Cadu dar si altii. Acestia 3 ar fi gata oricand sa joace in Italia, si altii, dar ar mai avea nevoie de niste ajustari.” – Mai vorbeste si de Mandorlini si de colonia italiana care a fost atunci (De Zerbi, Sforzini) si il lauda pe Paulo Sergio: „un tehnician foarte bine pregatit si foarte disponibil din punct de vedere uman”. – Mai vorbeste cate ceva de viata personala (frati, parinti), despre scandalul Calciopoli, despre echipe italiene prferate (Juventus si Napoli) si spune ce sfaturi ar da unui tanar care se apuca de fotbal (printre altele, „umilinta”).

    Apreciază

    • Piccolo e cel mai simpatic fotbalist de la CFR, cel puţin mie. E modest, fără fiţe, arogenţe, comunicativ, liniştit. Tactic stă cel mai bine în defensiva noastră. Dacă avea un 5% în plus la viteză, acum juca la Juve, poate şi în squadra azzurra. HAI CFR !!!

      Apreciază

      • De cand il stiu, Piccolo a fost si va ramane un adevarat ‘signore’. Daca va mai amintiti, a fost singurul fotbalist de la noi care a venit in fata galeriei si si-a cerut scuze, dupa o infrangere pe teren propriu cu Chiajna sau o alta echipa, nu mai tin minte, dar atunci din seria aia neagra de mai multe infrangeri acasa…

        Apreciază

  5. @Caneto, spui ca „singurul lucru care contează este să avem echipă”. Ei bine, mi se pare cel mai pur adevar spus despre meciul ce sta sa vina. Paulo Sergio, imediat dupa victoria insotita de pierderea calificari pe Old trafford, spunea: „am pierdut o calificare, am castigat o echipa”, in consecinta trebuie sa avem incredere, ne deplasam pe Giussepe Meazza, nu cu Bastos, nu cu SSougou, nu cu Deac, nu cu cine stie ce alt nume ci exact cu ce trebuie, cu o ECHIPA. Acuma nu zic ca nu mi-o placut ce-ai scris da am mare obiectie, cam mic scorul final. Eu nu pot inca sa ma hotarasc, castigam cu 2-1, 3-1, 4-2, 3-2 sau 5-2. Cel mai mult imi place ultima varianta.

    Apreciază

  6. mai baieti, ia nu mai visati cu ochii deschisi! ce victorii si goluri multe pe meazza sau san siro sau cum ii mai zice? ce, noi suntem echipa mare? trebuie sa ne vedem lungul nasului: un 1-1 la milano si un 0-0 la cluj, chinuite amandoua si aparate 180 de minute! asta ne e nivelul, trebuie sa recunoastem.

    Apreciază

    • Eu as fi foarte multumit si cu cate un 1-1 in ambele manse, cu Milito ratand penalty-ul decisiv din seria loviturilor de departajare de la Cluj. Asa am vedea cu totii mai mult fotbal, nu? 90 de minute la Milano, 120 la Cluj, plus penalty-urile de departajare…

      Apreciază

  7. Începe, fraţilor !! Azi şi mâine optimile CL, joi….surprizele din EL !! (cu CFR în rolul principal…). Ok, să nu fim nici optimişti peste măsură, nici prea „obraznici”, că soarta ne va pedepsi…mai bine să să fie invers !! A propos : că veni vorba de stadionul „San Siro” , îmi aduc aminte de unul Sansiro Ciocoi, juca la Reşiţa, Craiova, sau pe acolo undeva…Cine ştie, după ce facem un meci memorabil la Londra cu Tottenham, după 9 luni vor apărea nişte bebeluşi cu numele Vaithartlein Georgescu, Vaithartlein Popescu…HAI CFR !!

    Apreciază

    • Turktelekom, din cate imi zice o prietena statistciana, n-a fost botezat nimeni in Romania, a aparut doar unul pe care-l cheama cimbumfas, botezat asa in urma cu cativa ani cand a jucat turma lui gigi acolo.

      Apreciază

      • Pai, mare Cataline ??? Noi avem „nationalitati din ashtia ” ca si suporteri , precum are Shtiaua ?? „La noi e numai ardeleni pur-sange ….. „

        Apreciază

    • Da, la CSM Resita juca Sansiro Ciocoi. Evident, tatal fotbalistului era mare fan Milan. Cum e si viata asta cateodata, Cristi Chivu, fostul sau coleg – si concurent pe post – din echipa aceea a Resitei, a ajuns sa joace ani buni tocmai pe stadionul San Siro! Nu puteam sa avem si noi vreun coleg pe care sa-l cheme macar… Gruia? Ca Retardila al nostru vad ca n-a avut noroc nici macar de-un Aurică… 😦

      Apreciază

  8. Sa tinem pumnii pentru toti cei care vor tine pumnii pentru echipa la fata locului: “Chiar dacă italienii nu prea se înghesuie să cumpere bilete pentru meciul Inter-CFR Cluj, ardelenii vor avea sprijin consistent. Fanii CFR-ului din Ardeal au aranjat deja o deplasare la Milano. Aproximativ 500 de suporteri clujeni vor face deplasarea din România, iar organizatorii anunță că alți aproximativ 1.500 de fani care sunt stabiliți în Italia vor fi pe Meazza. Astfel, gazdele au rezervat fanilor CFR-ului un sector de 2000 de locuri și aproximativ 80 de stewarzi pentru acest meci.” Se va simti Inter pe San Siro in deplasare? 🙂

    Apreciază

      • poate mai vin nişte băieţi şi din Barcelona că tot i-a eliminat Inter acu’ 2 ani în semifinalele CL…Atunci chiar „vom fi acasă”…Altfel, jos pălăria pentru toţi ceferiştii care vor face deplasarea la Milano ! Felicitări, aveţi tot respectul meu !! HAI CFR !!

        Apreciază

  9. He, he, dragul de Sougou mai citeste si Tribuna; sau am fost pe acelasi gand 🙂 „La CFR totul ţine de organizare. Fotbaliştii nu sînt atît de importanţi. Cel mai important lucru acolo este echipa. CFR a schimbat mereu jucători, dar nu şi-a pierdut niciodată identitatea, iar eu aşa am perceput reţeta succesului de la acel club. E adevărat că unele achiziţii au nevoie de timp, dar sînt convins că antrenorul a făcut tot posibilul pentru a grăbi acest proces pentru nou-veniţii din această iarnă”.

    Apreciază

    • E o bucurie imensă să vezi că jucătorii plecaţi / transferaţi în altă parte au numai cuvinte de laudă despre CFR, despre „ceferism” în general. Îmi aduc aminte -totuşi- şi de nişte declaraţii mai pe invers dinspre Y.Kone, Dorsin…Poate au fost scoase din context tocmai să ne strice imaginea „prietenii” cefereului…ştii tu care-s ăia, că-s mulţi (dar proşti…)…HAI CFR !!

      Apreciază

      • Văzut-ai ultimele declarații ale lui Peralta despre etapa CFR din viața lui, în ciuda faptului că omul se antrena prin parcurile Clujului la un moment dat? „… şi pentru afecţiunea de care familia mea a avut parte la Cluj. Am trăit ani minunaţi la Cluj, am mulţi prieteni de vizitat în oraş. Nu pot uita că acest club a fost cea mai importantă bornă din cariera mea. CFR e clubul pentru care am jucat cele mai multe meciuri. Am cîştigat tot în România şi sînt mîndru că am evoluat acolo.” No, ăsta caracter! – Și ghici cui îi este cel mai dor de CFR? Lui Renan. Nu uită o dată să ureze pe facebook baftă CFR-ului înainte de fiecare meci.

        Apreciază

        • Am citit confesiunile lui Peralta, nici nu mă aşteptam la altceva, era unul dintre preferaţii mei, atât ca OM (în primul rând), cât şi ca fotbalist. Nu reiau discuţia acum, dar am mai vorbit, parcă, despre despărţirea nu foarte elegantă de Peralta, merita o mică festivitate, o conferinţă de presă de adio, ceva….şi nu numai el…Hai, mai vorbim despre acest aspect, mai „avem” de lucrat la acest capitol…HAI CFR !!!

          Apreciază

          • Ce sa ne miram de domni adevarati ca Sougou, Renan sau Peralta. Tot niste domni adevarati au fost si au ramas si fostii jucatori romani (mai predispusi la ridicatul poalelor in cap :)) ai CFR-ului. Trica, Mara, Anca si altii au ramas cu o parte din suflet in Gruia.

            Apreciază

          • Mai lasati-ma cu cei „goniti” de la CFR…..––-Peralta – habar nu am ce om e -, dar i s-a fost spusa ca’i salaru’ mult prea mare si ar fi bine sa-si gaseasca echipa care sa-i dea tat ala salar….––A cautat si – bineinteles – n-a gasit, nici la Vaslui, asa ca a vrut sa ramaie la tzefere… Conducerea – buna tactica, dealtfel – nu l-o fost lasata sa faca antrenament cu echipa (de ce sa plateasca echipament, apa calda si rece, etc) asa ca, profesionist fiind a facut antrenament singur, in parc, pe malul Somesului…oriunde….––––Si-o fost data seama ca sau somer sau cu salar mic, dar si lipsit de orice sansa de a mai pleca undeva pe bani si-o fost revenita cu capul si o fost de acord cu salar mai mic, dar cu prezenta in teren….de unde poate (si a putut) sa plece altundeva, pe niste bani…multi-putini, nu conteaza….Si i-o iesit si lui si a si facut treaba pentru tzefere….Oare nu asta se cheama management? Puneti-va in locul conducerii: un om semiproductiv pe salar mare sau acelasi om (tot semiproductiv!!) pe salar mai mic….Oricum, salarul lui era undeva putin peste salarul minim pe economie, poate si putin peste cel mediu? 🙂

            Apreciază

  10. Si pe mine ma bucura sa aud ca Peralta, Sougou, Renan si altii s-au atasat de clubul asta, iar azi, cand nu mai imbraca tricoul alb-visiniu, au numai cuvinte de lauda la adresa CFR-ului. Cred ca ati observat si voi ca cei care vorbesc astazi de bine CFR-ul sunt si cei care au dat cel mai mult pentru culorile clubului nostru: cei patru de mai sus, plus Beto, Pereira, Culio, Tony, Didi, Anca, Coroian s.a. Sunt tare curios insa sa aflu ce are de spus si unul ca Nuno Claro, pentru ca in urma cu cateva saptamani l-am vazut tare suparat, amenintand in stanga si in dreapta ca la vara, atunci cand ii va expira contractul cu CFR, va spune tot ce are pe gusa. Presimt ca muribundele Gsp si Prosport, impreuna cu oile de pretutindeni, vor avea ceva motive sa ranjeasca satisfacute mai spre vara.

    Apreciază

  11. gazzetta.it Andrea Stramaccioni: „Pericolul este de a subestima acest joc. Au castigat pe Old Trafford, am pregatit fiecare detaliu pentru aceasta partida si dorim sa nu comitem greseala de a subestima Clujul.” Daca spune asa ceva inseamna ca de fapt ne subestimeaza :), iar daca si-a bagat deja dracu coada in cap la jucatori, s-ar putea sa fie un avantaj pentru noi 🙂

    Apreciază

  12. DIVERSIUNI MARCA „JESEPE” : titlu de articol : „…Nu ne e frică de Zanetti sau de Milito, SÎNTEM fotbalişti mari” . În articol declaraţia lui Godemeche sună „puţin” altfel : „Nu ne e frică de Zanetti sau de Milito. SÎNT fotbalişti mari, însă nu putem vorbi de frică…” No comment…HAI CFR !!

    Apreciază

  13. Maine e ziua cea mare, in care doar italienii au de pierdut. Nu m-as baza pe vorbele de duh simpliste ale „baciului ungurean” cum ca „nu numele şi nu bugetele joacă pe teren” de parca numai asta conteaza. Vom vedea o orchestra simfonica contra cel mult zis, tarafului nostru-„meritul” e al jucatorilor, pe antrenor il vad bine intentionat. Sper ca Paulo Sergio Bento Brito a lasat Roma si MU deoparte in abordarea acestui meci, istoria nu se repeta de regula decat pentru cei care nu invata nimic din ea.

    Apreciază

  14. MÂINE DUPĂ MECI RELUĂM NOTAREA !! Imediat după meci (în jurul orelor 24.00) softul de notare va fi reactivat, vom reveni cu un link special cu nişte „refresh”-uri privind utilizarea softului, vor apărea şi jucătorii noi (dacă va fi cazul), depinde de PS. Notarea va fi disponibilă până-n data de 16 februarie, orele 20.00. Pregătiţi ciornele, pixurile şi sper să fiţi „fortuiţi” în a acorda numai note de peste 9.0 !! HAI CFR !!

    Apreciază

    • Ca sa ne reintram in mana ar trebui sa pui separat softul de notare si inainte de meci 🙂 Comparand cu rezultatele “de dupa”, vom vedea daca am fost prea optimisti sau prea pesimisti. 🙂

      Apreciază

      • …Eventual şi în pauză. Lăsând gluma la o parte, este o idee ce merită măcar o dezbatere sumară, adică un soft separat, activ doar 60 de minuet, până-n startul partidei. Poţi prognoza evoluţia titularilor (se cam cunoaşte echipa de start cu 60 de minute înainte de meci), poţi indica şi un scor…Cine câştigă , va primi ….hmmm….felicitări !!

        Apreciază

        • Buna idee sa notezi titularii fara ca acestia sa fi dat cu picioul in nota. Hai sa incercam. Ar fi bine maine, pentru ca stiu sigur ca notele vor fi mai mici decat cele de dupa meci. Da, mai meci decat dupa meci, pentru ca dupa victoria cu Inter toti vor avea zece.

          Apreciază

  15. Un meci absolut incantator intre Real Madrid si Man. United! Englezii ne demonstreza cum ar trebui jucat in deplasare,in compania unui adversar redutabil. O aparare excelenta (cel putin pana in acest minut) si contraatacuri pe masura. Un meci mare,asa cum sper sa facem si noi maine seara. Hai CFR !!!

    Apreciază

  16. „Eu cred că, în acest moment, echipa mea e mai puternică decât Inter, pentru că am avut mai mult timp de pregătire decât adversarii noştri”
    PAULO SERGIO….u got to love this guy….there is no other way…:)

    Apreciază

    • Si eu cred asta , „G” ! Nu poti face nimic pe lumea asta daca n-ai incredere in tine … Maine este 14 februarie , ziua Sfantului Valentin . Eu sunt VALENTIN , si , stiu ca CFR-ul meu drag imi va face o bucurie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Apreciază

  17. Sunt curios cum va evolua echipa. Faptul (anunţat) că vor evolua Godemeche şi Celestino, nu îmi aduce mari speranţe. Nu ştiu ce poţi să faci cu 2 închizători modeşti, care sunt zero pe construcţie şi mai ales pe contraatac. Nu ştiu ce poate să facă PS cu astfel de „lăutari”. Asta nu înseamnă că nu îmi doresc o victorie sau un egal. Dacă PS reuşeşte un rezultat bun cu o astfel de formulă (mijloc „zero” şi atac improvizat) înseamnă că e mare antrenor.

    Apreciază

    • Cine, cand, unde a anuntat ca Celestino va fi pe teren? Doar nu l-or menaja pe G. Muresan pentru meciul retur? 🙂 Iar Godemeche n-o fi el cel care face diferenta intr-un meci, dar si-a facut intotdeauna cu onestitate treaba pe felia lui.

      Apreciază

  18. Fratilor incep sa am emotii… Am incredere in apararea noastra, au luptat eroic in multe meciuri, pana la sacrificiu, avem portar, experienta in astfel de meciuri. Oare cum stam in atac ? fara Sougou si Bastos? Fara Weldon, Deac, Kapetanos? Cum trecem jumatatea noastra de teren, cine face tranzitia din aparare in atac? Am ramas cu Valente, Maah, Hora, Pedro si poate Camora ! Privesc spre acesti baieti care au ramas in ofensiva si mi se strange inima. Va fi un meci teribil de greu pt. noi.

    Apreciază

    • Avem portar, dar oare pentru cata vreme? Se aude ca Felgueiras ar fi ofertat de ARSENAL!!! Suma de transfer s-ar invarti cica pe la 5 milioane. Franari, ce parere aveti?

      Apreciază

      • Am citit şi eu ştirea. Cică se va perfecta în vară, dacă nu intervine ceva. Ar fi o bună lovitură de imagine pt. CFR (de bani nici nu mai spun). Găsim noi pe cineva care să-l înlocuiască. Până atunci să-şi facă treaba cât mai bine în Gruia, că avem de tras la Cupă, poate şi în campionat, poate şi în EL (după meciul de astăzi vom şti probabil mai multe în privinţa asta). Ca teorie generală, în acest moment nu prea putem păstra aceste valori (chiar dacă valoarea lor i-am asigurat şi i-am crescut chiar noi, prin prezenţa în competiţii de prim plan). HAI CFR !!

        Apreciază

      • Mie mi-ar placea sa ramana mult si bine la noi. Dar inteleg ca daca primeste o oferta foarte buna, ar fi o greseala sa nu-l lasam sa plece. Dar cu conditia sa gasim un alt portar la fel de bun, sa nu ne multumim cu Edi, ca o fi avand el meciuri bune, dar de prea multe ori gafeaza si sare pe sub mingi.

        Apreciază

  19. Se apropie ora meciului cu Inter si emotiile incep sa-si faca simtite prezenta. Dupa ceva vreme de pauza revin si eu cu cateva randuri pe Tribuna, poate se scurge timpul ceva mai usor si mai dispar un pic si emotiile. Am sentimente destul de contradictorii pentru meciul din seara asta, cand sunt optimist, cand mai putin. Totusi, un lucru e cert. CFR-ul e deja la un alt nivel fata de acum cativa ani. Dupa parerea mea, acel ”next level” mult asteptat de noi toti, echipa deja l-a atins. Argumente? Tocmai faptul ca avem sperante reale de calificare inaintea unei duble cu INTER. De alta data, am fi mers la Milano resemnati, poate doar pentru a face niste cumparaturi de Valentines Day, acum insa credem cu totii intr-o prestatie excelenta a baietilor nostri si chiar in calificare. Sa dea Domnul sa fie asa si sa mai traim niste seri de neuitat si in primavara asta. Hai CFR !

    Apreciază

    • Paolo Sergio crede in echipa, cred si eu ca echipa pe care o aliniaza PS e mai puternica decat Inter, am si argumente. 1) Echipa e dopata cu increderea in munca, in daruire, in puterea sacrificiului. Inter e dopata cu o constiinta a superioritatii, primul s-a dat de gol Chivu, ”cu ce sa ne surprinda CFR?”. 2) PS a pregatit tactic acest meci nu altul si o face de cateva saptamani. Inter pregateste tactic meciul pentru un CFR care exista in toamna, acum CFR e altul. 3) CFR dorereste un singgur lucru in acest moment, calificarea. La Inter parerile sunt împarțite, unii cred ca locul de CL trebuie sa fie în prim plan, altii vor EL. Neclaritatea a dus mereu la rezultate submediocre. Mai apoi avem si un proverb: ”cine fuge după doi iepuri nu prinde nici unul”. 4) Pentru jucătorii CFR, o victorie inseamnă o nouă șansă la un transfer bun, o șansă de a călca pe urmele lui Sougou. Pentru băieții plictisiți de la Inter doar o nouă obligație asumată. Oare cât de dispus este Zanetti (sau oricare altul) să-și rupă picioarele pentru a învinge CFR? Câtă glorie îți aduce EL după ce ai la gât medalii CL? Si cate alte argumente ar mai fi inca… Inclusiv faptul ca o multime de ziaristi zevzeci nu inteleg nici macar asezarea pregatita de PS, una menita sa creeze forta defensiva in zona de actiune a lui Guarin. ––––– Da, acesta este un next level, unul in care emitem pretentii in Europa. In urma cu ceva ani ne aruncam intr-un vis personal si faceam planuri de rezultat bun obligandui pe daca si pe parca sa fie principalii protagonisti. Acum facem planuri dupa evolutii care ne indreptatesc visele. Zbaterea va fi ca sa ne mentinem aici, la acest nivel, pentru ca mai apoi sa facem pasul urmator. ____________ Eu cred in victorie in acasta seara, cred ca vom inscrie. Cred ca vom reusi cel putin un gol mai mult decat Inter.

      Apreciază

  20. Bon, să vină careva să-mi desfacă nodurile din stomac… Am încredere în… profesionalismul lui Inter… Ăştia nu se strofocă mai mult decât e absolut necesar. Vor să câştige, dar nu vor să se obosească prea tare. Vin meciuiri tari în campionat… Aşa că, sper să nu pierdem la prea multe goluri. Şi dacă vom avea ceva noroc, poate vom şi marca. Acceptabil pt. mine ar fi un 2-1 pentru ei. Dacă ar fi pentru noi, ar fi şi mai bine 😀 Hai băieţii, haide CFR!

    Apreciază

  21. Am văzut echipa probabilă a CFR-uli. Jucăm fără vârf , cheia e la Rui Pedro (se pare că va fi folosit ca un vârf retras) sau la Maah. Problema e cine îl serveşte pe Rui Pedro ? înainte era Bastos , acum ? Sunt foarte curios cum vom evolua, situaţia e diferită faţă de meciul cu Braga – atunci Braga avea nevoie de o victorie, acum sunt 2 manşe în care Italienii sunt convins că nu vor risca, aştept cu nerăbdare meciul. HAI CFR !!!!

    Apreciază

  22. AZI DUPĂ MECI RELUĂM NOTAREA !! Imediat după meci (în jurul orelor 24.00) softul de notare va fi reactivat, vom reveni cu un link special cu nişte „refresh”-uri privind utilizarea softului, vor apărea şi jucătorii noi (dacă va fi cazul), depinde de PS. Notarea va fi disponibilă până-n data de 16 februarie, orele 20.00. HAI CFR !!!!!!!!!

    Apreciază

  23. Cand a iesit Milito si a intrat celalalt atacant,Palacio daca nu gresesc ,puteam sa jur ca va face ceva si va inscrie..
    Sper sa nu iesim mai sifonati decat Steua in seara asta.

    Apreciază

    • exact asta am simţit şi eu, era să plâng când a intrat…Nu-i nimic, şanse sunt, nu sunt nici ei nişte balauri, numai că ne ia valul din când în când şi ne cam surprind pe contratac. HAI CFR !!

      Apreciază

  24. Pacat de greselile facute in aparare…puteam scoate mai mult in seara asta. Oricum la ce jucatori are,PS a incropit o echipa rezonabila. Asta e,am sacrificat performanta,in favoarea profitului…pacat!

    Apreciază

  25. O prima repriza frumoasa, a doua dezastru! A aparut nepasarea la unii jucatori, atitudine de looseri! Am avut atatia aparatori ca se calcau pe bombeuri! Si cel mai grav, nu mai avem cine sa dea goluri! Din competitia asta am cam iesit, fara om de gol nu o sa facem nimic nici in campionat…

    Apreciază

  26. Ei, prima repriza n-a fost rea deloc, am aratat a echipa, pacat ca lotul de UEFA e atat de subtire.
    Maah e bunicel, dar deocamdata clar de serie B. Sper sa creasca. Pacat de golul doi luat aiurea, dar ne scuteste totusi de emotii pentru retur.
    Keep walking.

    Apreciază

  27. Pacat de munca lui Paulo Sergio si a majoritatii jucatorilor…dar cand incasezi peste 30 de milioane din Champions League plus vanzarea jucatorilor de valoare si investesti 300000 , adica mai putin de 1%,e clar ca doar printr- o minune poti trece de un club cu un buget de vreo 100 de milioane…Mi-a placut insa modul de abordare a jocului,atitudinea curajoasa ,tupeul in joc,posesia mult mai buna.Avem antrenor,avem cativa jucatori buni ,dar de la mijloc in sus mai avem nevoie de cel putin 3 fotbalisti cu valoare superioara celor din lotul actual.

    Apreciază

  28. De ce ne-am temut, n-am scăpat. Inter a stat la cutie, a lăsat impresia că este dominată, ne-a scos mai în faţă şi a zburdat pe contraatac, depăşind uşor închizătorii noştrii lenţi şi greoi. Nu am înţeles nici formula de bază foarte clar, dar la 1-0 nu mai era nicicum nevoie de Maftei. Introducerea lui Hora şi -mai ales- Bjelanovic ne ducea cu gândul că noi de fapt ţinem de rezultat. Nu-i niciun bai, cam asta se putea cu lotul actual, acum măcar suntem „eliberaţi” de gândurile necurate (=calificare), aşa că de mâine cu toate forţele spre campionat şi cupă. HAI CFR !!

    Apreciază

  29. Doamne, ce impertinenti si aroganti sunt astia de pe sport.ro. Televiziunea asta habar nu avea de niciun jucator de la CFR. Niste discursuri de doi bani, ne-au luat peste picior rau de tot. Mai rau m-au enervat ei decat desfasurarea meciului…

    Apreciază

  30. Inter a jucat azi ca o echipa de Serie B. Daca ati fost atenti au fost fluierati de cateva ori de spectatori. Nu-mi vine sa cred ca o spun, dar Steaua nu pierdea (cel putin) azi. Dezamagitoare peste masura echipa CFR-ului, nu exagerez daca spun ca e fara nici un fel de dubiu cea mai slaba din EL. Maftei, Sepsi si Godemeche sunt mai aproape de amatorism decat de profesionalism. Pacat pt ca Inter a fost 10 clase sub Ajax, iar cei ce nu vad asta se imbata cu apa rece.

    Apreciază

      • Sigur. Eu gresesc iar tu ai dreptate. Am vazut mai multe meciuri ale lui Inter (de la stadion) decat are CFR-ul in liga I, dar desigur, tu faci parte din categoria romanilor care sunt atotstiutori. Nu aveti decat sa sustineti o astfel de echipa si sa credeti ca sunt cei mai buni. Mentalitate de looseri.

        Apreciază

  31. Dupa o perioada lunga si zbuciumata am vazut la lucru echipa noastra. Am stat prin cantonamente vreo 2 luni sa pregatim ce? Ca pe teren eu n-am vazut nimic. Nu va suparati dar am aratat sub orice critica, debusolati, fara nici o idee de joc, nimic, absolut nimic, penibili ! In meciurile precendente am avut o linie de aparatori foarte solida si doi inchizatori Muri+Godmesh, pierdem cei mai buni jucatori din atac, ce face antrenorul ? In loc sa reorganizeze compartimentul ofensiv bulverseaza si ce a mai ramas solid la echipa asta. Gaselnita Sepsi este de tot rahatu, Muri in banda dreapta la fel, debandada totala. Cum sa joci cu 7 jucatori defensivi cand Inter are un atacant si jumatate in teren, totul culminand cu golul incasat din contraatac. Cred ca in istoria fotbalului asa ceva inca nu s-a intamplat. Cineva mai devreme vorbea despre acel next level pe care cica deja l-am fi atins, era sa ma tavalesc de ras… O echipa impotenta, fara prea multe valori, asezata intr-o formula de amatori in teren cu un antrenor depasit total de situatie, asa am aratat astazi. Bine ca am incasat sume uriase si ca deobicei n-am investit nimic.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.