CFR Cluj – FC Luzern 1-0


În momentul în care am auzit că meciul se va disputa în ceasul al 12-lea, la amiază, am verificat din reflex clasamentele celor două ligi (Liga 1 Mitică și Swiss Super League), să văd care dintre cele două echipe trage mai cu sârg la retrogradare și se pregătește asiduu pentru matineu în această iarnă. Elvețienii din Lucerna sunt deocamdată la 7 puncte de ultimul loc, retrogradabil, în timp ce băieții noștri n-au nicio grijă, situându-se la 15 puncte de Steaua și 14 puncte de CSMS Iași.

Dacă tot nu m-am lămurit care a fost criteriul după care au programat meciul la ora la care Sandu e la serviciu, iar soarele bate enervant, într-o dungă, am zis să văd ce calibru are adversarul pe care-l vom avea în față. Ei bine, dacă echipa pe care ziariștii elvețieni au plasat-o în apropierea Patei-Rât vine după un 1-0 istoric pe Old Trafford, în decembrie 2012, FC Luzern vine după un 1-0 în fața lui Feyenoord, în 1992, în Cupa Cupelor. Prin prisma vechimii celor două cluburi, meciul se anunța echilibrat: FC Luzern – 1901, CFR Cluj – 1907. De altfel, etatea celor două formații se va vedea destul de bine și în jocul celor două echipe…

Am lungit intenționat introducerea, pentru că despre meci este foarte puțin de spus. Weldon a marcat în minutul 37, țâșnind dintre fundașii care l-au lăsat să țâșnească și expediind mingea derutant, cu pământul, în poarta portarului elvețian… derutat. Apoi, pentru al doilea meci la rând, jucătorii lui Paulo Sergio au exersat – cu succes – menținerea avantajului de un gol de pe Stadio Giuseppe Meazza (San Siro). Ceferiștii n-au mai schimbat liniile la pauză, ci după minutul 65, singurul rămas pe teren fiind veteranul Panin (pedepsit?). Doar Rui Pedro ar mai fi putut strica rezultatul italian, dar reluarea sa din fața porții, la o pasă bună a lui Gabi Mureșan, s-a dus în văzduh. Semn că Rui Pedro, față de meciurile oficiale cu Braga, continuă să dezamăgească în meciurile amicale. Meciul s-a încheiat cu câteva minute mai devreme, arbitrul nemaisuportându-l.

La meci au asistat multe tribune goale, dar și un grup de 4 suporteri ceferiști veniți din toate colțurile Spaniei. Ultimul din dreapta fuma!

Temperatura de la Marbella se pare că a fost destul de ridicată, mulți dintre fotbaliști plimbându-se pe teren. La marginea terenului, Iuliu Mureșan trăgea din când în când câte o dușcă dintr-o sticlă de apă minerală (nu am reușit să-mi dau seama dacă era plată sau bombată).

Deși nu am avut o imagine foarte clară (v-am spus că soarele bătea cruciș și umbrele te furau), mi s-a părut că Paulo Sergio a pus vreo 2-3 kilograme pe el, ceea ce denotă faptul că stresul nu-i mare și situația-i sub control.

Integralistul meciului a fost declarat, așa cum era de așteptat, Cristi Panin, în ciuda unui cartonaș galben încasat prostește.

Cu speranța că în relatarea mea am surprins toate fazele importante ale partidei, dau legătura de morcovi cu 1 leu și ne reîntâlnim la meciul de 1-0 viitor. Nu, nu mă refer la meciul de pe seară, cel cu trofeul pe masă, ci la viitorul meci al CFR-ului!

CFR: Stăncioiu – Panin, Maftei, Rada, Camora – Godemeche, Celestino – Păun, Deac, Hora – Weldon. Au intrat, în minutul 68: Felgueiras, Cadu, Piccolo, Sepsi, Mureşan, Muniru, Maah, Rui Pedro, Valente şi Kapetanos. N-a ieșit: Panin.

Reclame

7 comentarii

  1. Să înţeleg că printre cele mai importante aspecte de semnalat a fost acela că eu la ora meciului eram la serviciu? Mersi oricum, nu te pot susţine sau contracara în analiza ta, întrucât nu am văzut nimic din meci :))

    Apreciază

  2. Salut, 07 ! Nu am văzut meciul (se pare n-am pierdut nimic deosebit), eram prins în nişte treburi de serviciu. Mai avem timp (nu foarte mult) pentru a creşte calitatea jocului, o explozie prematură nici nu este indicată. Am impresia că se pune accentul pe organizarea pe faza defensivă, şi asta e un lucru bun, mai cu seamă când jocul ofensiv al interiştilor este pe o pantă crescătoare. Apropo, diseară la 21.45 mă chinui din nou,( Inter-Roma, returul semifinalei în Cupă, în tur 1-1), dar nu te mai bombardez cu „scurte observaţii”, poate fac o sinteză pe la 10 februarie, aşa. HAI CFR !!

    Apreciază

  3. Toti vorbesc de golul lui Weldon. Am vazut un rezumat al meciului, pus pe youtube, dar a scris clar pe ecran, autorul golului a fost Escobar Baronul Raului. Cand l-am adus pe asta?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.