Reîntoarcerea fotbalului. [Ferencvárosi TC – CFR Cluj 0-1]


Am așteptat cu nerăbdare reîntâlnirea cu CFR. Momentul a venit într-o perioadă în care semnele de întrebare ne macină timpul și ne încearcă puterea intelectului. Ne întrebăm cu toții câți jucători vom alinia în EL. În toamnă, pentru că era criză de efectiv, pentru că accidentările ne-au decimat, pentru că Ando era cam fript de importanța competiției europene, s-a încropit o listă cu minusuri. Acum s-ar putea să plătim oalele sparte. Atunci s-au făcut gesturi care au dovedit inclusiv necunoaștere a regulamentelor UEFA. Acum mă întreb, bombardat fiind de zvonuri privitoare la iminența plecărilor, dacă onor conducerea a studiat atent regulamentele competițiilor europene. Deja au plecat jucători importanți de pe listă, iar dacă limitarea noilor înscrieri este la trei, s-ar putea să asistăm la compromiterea șanselor. Dar să ne ocupăm de joc.

De la meciul de azi, primul de după vacanță, nu puteam aștepta mai mult decât reacomodarea jucătorilor cu ritmul de joc. Mai puteam vedea noutățile din lot și eventuale „mutații tactice” pregătite de banca tehnică.  Am văzut orientarea pe care Paulo Sergio încearcă să o impună, presing avansat, joc rapid din cât mai puține atingeri, joc cu module dinamice. Surprinzător, având în vedere că suntem la primul joc, echipa ca ansamblu s-a mișcat bine, a controlat jocul, a fost bine organizată. Imperfecțiunile au venit din mici neînțelegeri și din execuții ușor imprecise, explicabile în această fază a pregătirilor.

Am remarcat calitățile lui Rada la șuturi din lovituri libere (trebuie să admitem că a câștigat duelul cu Mureșan), două șuturi – două ocazii, una chiar importantă. La ocaziile lui Rada s-au mai adăugat două în prima repriză, Deac și șutul deviat al lui Weldon.

Am văzut o primă repriză fără inventivitate și fără viteză la mijloc, Hora e insuficient pregătit pentru a-și găsi locul, poate are nevoie de mai multe jocuri în rolul avut azi, Celestino (în progres) are nevoie de un plus de incisivitate, iar Godemeche parcă rămâne mereu deficitar la implicare.

Am văzut la lucru formula:  Stăncioiu – Camora, Maftei, Rada, Pinto – Godemeche, Celestino – Păun, Hora, Deac – Weldon (Buș), una care a fost funcțională, poate chiar mai funcțională decât formula de rezerve din finalul turului. E de remarcat că Paulo Sergio acordă șanse și tinerilor noștri. Până acum am văzut că antrenorii CFR plimbau juniori în cantonamente și atât, le ofereau minute pe posturi improvizate și în momente fără importanță ale amicalelor. Păun a avut șansa unei reprize și ne-a arătat multă dorință, ceva calități, brambureală tactică (oare ce lucrează la juniori?) și multe, prea multe emoții. Calități are și poate fi un jucător interesant.

Felgueiras – Panin, Cadu, Piccolo, Sepsi – Mureşan, Muniru – Maah, Rui Pedro, Valente – Ganea, au început mitanul secund, unul în care jocul a fost mai legat, mai incisiv. A fost o repriză în care am văzut noutățile la lucru și n-aș putea spune că au dezamăgit, ba dimpotrivă, chiar și Ganea s-a mișcat peste așteptări.

La Muniru, un jucător așteptat cu interes, primul lucru pe care îl remarcăm este lipsa educației tactice, dar, există un dar, nu putem să nu observăm concomitent cum deficiența e compensată de o tehnică impresionantă. E cert un jucător de mare perspectivă, un număr opt cu calități rare. Probabil că, dacă nu-i atârnă caracterul ca o piatră de moară, în cazul în care va semna cu CFR, va avea șansa de a concura cu Traore la titlul de cel mai important jucător încorporat în echipa Clujului..

De la Robert Maah nu puteam aștepta nimic după un singur antrenament și totuși am primit; e jucătorul care-l poate înlocui cel mai ușor pe Sougou. Poate face față aceluiași tip de sarcini, iar micul minus de viteză îl poate compensa prin plusul de tehnică. E suficient de rapid pentru a pune în dificultate orice apărare și are avantajul de a putea evolua foarte bine pe ambele benzi. Cu Deac valid, echipa ar putea fi chiar mai eficientă pe benzi, cei doi pot face ușor schimb de locuri, schimb care multiplică opțiunile tactice pe faza ofensivă.

Nefericirea noastră s-ar putea să vină de la Panin. Veteranul ne-a arătat că nu mai poate, că e nevoie de un nou jucător acolo, orice indisponibilitate a lui Ivo Pinto ne lasă complet descoperiți. Să sperăm că se fac demersuri în această direcție, întrucât Panin pare îmbrăcat deja în costumul oficialilor și parcă-l strânge la coborârea în iarbă.

46 de comentarii

  1. Salut, Căline. De acord cu tot, cam aceleaşi concluzii le-am avut şi eu vizavi de Muniru şi Maah. Ce părere ai despre Valente ? Mie mi s-a părut mai implicat, mai bine aşezat în teren. Poate îl va reactiva şi pe el PS, aşa cum i-a ieşit cu R.Pedro.

    Apreciază

    • Salutare maestre! Referitor la Valente inca n-as incerca, dar daca ma provoci… ei bine, mi sa spunem ca mi se pare mai asezat in teren, astept inca ceva jobenistica din partea antrenorului magician si sa-l vedem revenit la manifestarile care l-au dus la Porto, iar apoi l-au facut sa confirme la Academica. Deocamdata ma bucur pentru Maah, de ramane cumva Sougou, nici nu indraznesc sa ma gandesc la o banda Camora – Maah, primul suficient de vivace si rapid pentru a fi surpriza ofensiva, al doilea suficient de implicat defensiv pentru a da siguranta flancului, consistenta ofensiva pe stanga e clara, pe drapta stim deja efectul devastator pe faza ofensiva al cuplului Sougou – Pinto. Ar trebui la CFR pe langa medie de inaltime sa vorbim de o medie a vitezei. Oricum nu stiu cate aparari nu s-ar simti dezechilibrate intre Sougou si Maah. Pacat ca sansele sa-i vedem in echipa pe amandoi, macar pana in vara, sunt aproape de zero. –––- In alta ordine de idei parca imi doresc sa semneze Sulley Muniru mai repede, iar pana semneaza sa nu-l mai aratam, are prea multe calitati ca sa nu le surada si altora ideea unui transfer. Faptul ca IM o scalda cu declaratiile in privinta sa, ma fac sa inteleg ca negocierile nu-s simple.

      Apreciază

  2. O discuţie separată este cea privind neutilizarea lui Kape+Bjela. Dacă nu e vorba de sancţiuni disciplinare (şi nu cred că e cazul) respectiv de negocieri de transfer (eventual la Kape), atunci lipsa lor ne poate duce cu gândul la neîncadrarea lor în concepţiile tactice ale lui PS privind faza de atac (ambii fiind mai robuşti, PS preferând combinaţiile rapide ) şi testarea trioului Weldon-Buş-Ganea, care par să aibă mai multe „aptitudini” pentru acest tip de joc. Am mai putea vorbi şi de testarea lor în partide ulterioare şi în alt sistem de joc (unul de rezervă, bazat mai mult pe contraatac). Indiferent ce şi cum, avem 5 vârfuri în pregătiri (pe un singur post), pe când pe cele 2 benzi „oferta” e mult mai redusă procentual, certitudine fiind Deac, apoi Pedro (dar la el prevăd preluarea sarcinilor avute de Bastos), poate Valente (parcă îl văd mai degrabă în spatele vârfurilor), Maah, Camora (care e totuşi fundaş, ca ocupaţie de bază), adică tot 5 posibilităţi , dar pe 2 „posturi”. Sunt curios ce se va întâmpla cu cuplul Kape-Bjela, mai cu seamă cu grecul, care este cel mai „expus” în condiţiile noului sistem de joc dorit de PS (Bjelanovici poate fi utilizat ca pivot, chiar la combinaţii). În acest context, cred că o vânzare a grecului ar fi o soluţie decentă pentru toată lumea. Sper să greşesc (ca de obicei…). HAI CFR !!

    Apreciază

    • Sunt sigur ca vor fi incercate multe variante de echipa. De Ganea nu discut, probabil va fi imprumutat la sfarsitul perioadei de pregatiri, Weldon, in schimb, sigur va fi testat si in pereche cu Kapetanos sau Bjelanovici. Exclud din start nefolosirea lor in meciul de ieri, din ratiuni tactice. Nu se face asa ceva in startul meciurilor de pregatire. Cred 🙂 Toti trebuie sa primeasca o sansa de a juca. Nu stiu daca Maah a fost transferat pentru ca se stia ca va pleca Sougou, sau daca vom mai transfera pe cineva daca pleaca Sougou 🙂

      Apreciază

    • Cred ca ambii vor avea sansa lor, chiar daca PS nu are un sistem care sa-i scoata in evidenta. In cel priveste pe Sasa remarc ca PS nu a jucat, nici macar un minut, o varianta tactica care sa-i convina. Nu cred ca in afara preferintei lui PS pentru un joc rapid de combinatie sa fie vorba de altceva. Dupa parerea mea, ambii vor avea sansele lor.

      Apreciază

  3. PRIETENI !!! Iertati-mi „divagarea ” , dar ,titlul bunului prieten Calin Cocora, ma face sa spun ca IO nu m-am intors la fotbal , ci , am trait si traiesc aceleasi sentimente ca si cu CFR-ul meu drag cu o alta SUPER- ECHIPA : „” ATLANTA FALCONS „”. Peste cateva ore , GEORGIA DOM va vui de urletele zecilor de mii de „fani FALCONS ” . Acum traiesc asta , apoi CFR …..Iertati-ma daca va supar … Dar, as vrea sa vad FALCONS in Super-Bowl , asa cum vreau sa vad CFR-ul in Finala EL…………….

    Apreciază

    • Sa-ti fie vizionarea placuta. Poate ne initiezi si pe noi cat de cat, ca alminteri n-om reusi sa ne-ndragostim de ATLANTA FALCONS, careia, datorita tie, din spirit e solidaritate cu cel mai CFR-ist dintre noi, ii dorim sa castige Super-Bowl. Evident vrem CFR in finala, ba vrem chiar mai mult, sa castige finala. Cat despre fotbal intelege-ma, cu buna intentie am spus in titlu ca fotbalul se reintoarce, ca, doar el a fost nitel in vacanta, noi nu, nici macar o clipa.

      Apreciază

    • Romanescu si eu vreau CFR in finala EL, dar in Super Bowl vor merge 49ers:) Poate va indragostiti si de 49ers, ca de Green Bay Packers e gata indragostit amne:)

      Apreciază

    • dragul nostru, speram ca nu esti ft suparat, in definitiv si fotbalul american e tot un joc 🙂 daca e sa ne indragostim de vreo echipa de fotbal american eu anul asta sunt indragostit de baltimore. de fapt, eu ma indragostesc in fiecare an de echipa care le-o trage pe cocoasa la cei de la new england. nu ma intrebati de ce ca nici eu nu stiu exact. poate sa fie ceva legat de infumurare. oricum, indragostirea e una, iubirea altceva. si simtamantul din urma e rezervat CFRului. hai ai nostri!
      P.S: pronosticuri pt finala, ceferistilor?
      P.P.S: caline, fotbalul american e putintel diferit de cel european insa garantat ajunge sa-ti placa dupa ce gusti din el. e un sport extrem de spectaculos.

      Apreciază

  4. Dacă tot suntem la „divagaţii”, vă raportez solemn că de câteva zile i-am bătut şi noi pe Ferencváros, nu la fotbal, ci la hochei (HSC M.Ciuc), adică i-am cam „subordonat” pe băieţii în ultima vreme…Paralela mi se pare interesantă prin prisma asemănărilor izbitoare privind „lupta seculară” cu steliştii. După apr. 25 de ani de superioritate „stelemistă” la hochei, după „revoluţie” am refăcut treptat distanţa valorică faţă de ei, iar acum nu mai reprezintă un obstacol real pentru noi. Supremaţia lor era construită tot pe forţă şi pe dictatură : au luat tot ce era mai bun în armată (inclusiv Dinamo, care era şi ea puternică pe vremuri), iar arbitrii furau şi mai tare ca la fotbal…Decenii întregi de frustrări, fraţilor, v-aş putea povesti multe…După 89′ n-au mai putut continua cu aceste metode, şi treptat-treptat s-a făcut dreptate, ierarhia actuală fiind o oglindă oarecum fidelă a seriozităţii şi priceperii, la care se adaugă şi o piramidă solidă de echipe de copii/juniori/tineret, care asigură cam 75% din toată „producţia” activă la hochei. Am amintit de această paralelă cu gândul la lupta noastră ( a CFR-ului) mai recentă cu „stelemiştii”, o luptă cu multe bătălii câştigate în ultimii ani, încă netranşată definitiv, dar timp mai este. Dacă am aşteptat aproape 30 de ani să văd „subordonarea” hocheiului stelist, poate voi avea norocul să asist la ceva asemănător şi la fotbal, cu CFR-ul nostru în prim plan…HAI CFR !!

    Apreciază

  5. nu pot sa sufar pe deac de la meciul pierdut cu 05 cu rrapid cand la fiecare contact cu un jucator de la cfr se tavalea si cersea cartonase, ca un nesimtit…dincolo de asta, nu-i un jucator sclipitor cum era bastos, nu va puneti atata sperante in el, asa cred eu

    Apreciază

  6. Caline,

    Cred ca o inevitabila schimbare de generatie ar trebui facut si la CFR. Adica incet-incet sa se gaseasca niste inlocuitori pentru Muresan, Cadu etc . Pacat ca Sare s-a rupt . Copilul are calitati deosebite, ca si Muntari jr.-chiar daca tactic mai sunt de pus la punct- Deoarece am impresia ca toti cei care vin si pleaca sunt jucatori peste nivelul celor care raman mereu. De aceea ar trebui gasite solutii pentru un nou Cadu, Muresan tocmai sa se incerce ridicarea nivelului celor care „raman”. Pacat ca un Hora sau Deac nu reusesc nicicum sa se impuna . Iar daca Paun este pariul conducerii atunci inseamna ca la juniori avem degeaba antrenori. Iar Bus , la 20 ani, nu a evoluat absolut nimic de cand l-am vazut prima oara jucand.

    Apreciază

    • Cea mai mare problema, cel putin la jucatorii romani din lot, este ca greu gasesti inlocuitori in tara care sa se si ridice la pretentiile actuale si viitoare. Dintre cei ‘de-ai casei’ este evident ca Muresan este peste zenitul carierei si a ratat momentul optim pt un transfer acum un an, Deac este un revenit cu coada intre picioare din Bundesliga iar Panin mai are un contract pe criterii emotionale. Din pacate romanii tineri adusi in ultimii ani nu au confirmat. Cel putin din datele publice, acest clear cut ar cam avea loc iarna viitoare, deoarece multe contracte expira j 2014 – Piccolo, Rada si Maftei dintre fundasi, Kapetanos si Ronny in atac. Presupun ca daca va ramine din vara, nici Godemeche nu va mai primi un contract pe inca 3 ani. iar Weldon la virsta lui va mai sta sa zicem un an pina poate prinde un contract in lumea araba inainte sa iasa la pensie.

      Apreciază

    • @Zolt, extrem de justa observatia. Exista cativa jucatori care se primenesc dar scheletul ramane. E, cum bine zici timpul schimbarii. De la juniori slabe sperante, Paun e plin de talent, dar complet needucat tactic, nu eadmisibil la 17 ani sa ai atat de grave erori de plasament. La Bus se vad tot astfel de carente. Nu stie sa judece tactic fazele, nu are solutii care sa surprinda adversarul, este mereu prvizibil. Fara schimbari radicale la juniori, vom fi obligati tot la solutii de import si tot la minusuri serioase cand vine vorba de completarea listelor UEFA. Pentru next level e extrem de importanta pepiniera, la CFR ea exista dar e deja obosita. Asteptam o reforma, jucatorii formati de club pot fi oricand solutii pentru un schelet completabil cu valori, de fapt chiar deastfel de solutii e nevoie. Indiferent de cati jucatori aduci resursa proprie e cea care da personalitate echipei si totodata asigura cadru de stabilitate.

      Apreciază

  7. Cum am mai scris, strategia de a vinde acum tot ce se poate , este una corecta, tinand cont, ca acum jucatorii sunt cotati la maxim maximorum posibil . In plus campionatul este jucat, partida cu Inter prezinta interes doar pt obtinerea a unui profit cat mai mare la meciul din Gruia, iar Cupa , la fie ce-o fi ! Nu mai reiau cine a plecat sau va pleca, ci incerc sa enumar cine vor fi in retur : Stancioiu, Tiut, Man, Panin, Cadu, Rada, Sepsi, Camora, Sare, Vass, Maah, Deac, Valente, Weldon, Bjelanovici. La astia se vor adauga cei care nu vor putea fi transferati( sper ca nu Maftei, Hora sau Ganea ) si unele noi achizitii, care nu vor fi pe masura plecarilor datorita lipsei unor obiective mai pana la vara . Spre ex., daca s-a ochit unul care mai are 6 luni de contract, se semneaza cu el cu venire din vara, orice plata facuta acum ca sa vina din asta iarna reprezinta bani aruncati ! Deci va rog rabdare si intelegere, vara se va face adevaratul lot pt cucerirea unui nou titlu !

    Apreciază

    • Nu uita totusi ca pregatiile pentru un nou titlu incep bine Maah e o piesa pe care ne vom baza la modul serios, iar Muniru poate fi (daca are 18 ani cu adevarat) un succes peste Traore. Vanzarea lui Sougou la OM ne-ar spori renumele. Bine ar fi sa plasam ceva la o echipa de top. Oricum modul in care se vorbeste de senegalez in presa franceza e o reclama excelenta pentru CFR. O vanzare a lui Muresan, indiferent de suma ar fi mai mult decat benefica, mai ales daca i-am gasi un inlocuitor de calibru, poate Mateiu de la Brasov.

      Apreciază

  8. ROMA – INTER 1 – 1 , în serie.A (etapa 21). Rezultat cam mincinos, Roma a dominat, a creat ocazii, a ratat din toate poziţiile, iar Inter a încercat contraatacul. Roma a deschis scorul prin Totti (pen.), Inter a egalat prin Palacio, după o pătrundere pe dreapta a lui Guarin. Am asistat (din nou) la cîteva noutăţi : Chivu în centrul trioului defensiv, Ranocchia în dreapta (nu e postul lui, a fost bulevard acolo în repr.I), a apărut Nagatomo în locul anemicului Jonathan şi Livaja în atac. Se conturează atât sistemul de joc, cât şi cele câteva piese sigure : Handanovic în poartă, în mod paradoxal Chivu pare o soluţie şi în stânga, şi în centrul apărării, Zanetti joacă al treilea meci ca mijlocaş defensiv dreapta, Pereira pare de neclintit în stânga liniei mediene, Guarin în spatele celor doi atacanţi, Palacio în atac. Nu a jucat, dar Cambiasso pare şi el „abonat” la un loc de titular, e peste Gargano, să zicem. Nu vă mai chinui deloc, nici cu analize lungi, nici cu altele mai scurte, dar îi voi urmări în continuare, şi undeva pe la 10 februarie voi încerca să fac o sinteză cam ce joacă Inter, cu cine, aspecte pozitive / negative, oportunităţi, o analiză SWOT, dacă vreţi. Iar în final – după calificarea „en fanfare” a CFR-ului în optimile EL, care nu se discută – vom avea şi noi satisfacţii şi bucurii suplimentare…:)) HAI CFR !!

    Apreciază

    • Felicitari maestre, felicitari ca mai poti. Eu dupa ce i-am vazut trei meciuri la rand m-am saturat de lipsa de fotbal pe careo arata, astia sunt ca niste babe in chilotoi cu manecuta, din aia facuti din material de izmana groasa, ce mai sunt moartea pasiunii. Respectand proportiile aproape seamana cu rezervele nostre jucatori cu contracte lungi de care nu mai putem scapa. Imagineazati sa ramanem cu indezirabilii, pensionarii si accidental vreo doi trei mai rasariti… Daca n-am fi in mare goana dupa profit as garanta calificarea, asa pana nu vad cu ce ramanem, daca vom putea scrie destui pe foaie am sa ma pronunt. Pana atunci iti admir masochismul, pentru mineazi au fost ultimele minute. Inca ceva rezultatul ii tine sub presiune si cred ca-i obliga sa renunte la visul de marire din EL.

      Apreciază

      • Meciul de ieri a fost chiar acceptabil (datorită Romei, în primul rând), mai mergea şi cel cu Bologna (din Cupă), dar la restul chiar era masochism în stare pură. În ultimii 20 de ani nu ştiu dacă m-am uitat în total la 5 partide din serie A, şi uite, acum la bătrâneţe m-am bolunzit şi eu. Dar poate merită, după calificare cerem şi noi o primă specială pentru Tribună…:)

        Apreciază

  9. Caut si eu niste informatii proaspete in presa franceza despre transferul lui Sougou, dar nu gasesc nimic decat zvonuri bazate pe articolele aparute in presa din Romania (la loc de cinste prosport :)). Mai putin L’Equipe si France Football, vad ca astia nu pun botul decat pe informatii sigure. In primul site, la o cautare Sougou, apar 9 rezultate, cea mai proaspata se refera la dubla contra lui Basel (gigi becali da 44 de rezultate :)). Site-ul lui france football scoate 7 rezultate pentru Sougou, ultimul dandu-l in echipa probabila pentru meciul contra lui MU din decembrie (curios, la renumele lor, au fost in stare sa-i treaca pe Vass si Hora ca alternative in echipa de start, jucatori neinscrisi pe lista Uefa :)). gigi becali nu da decat 3 rezultate. Cum dracu-si fac astia traficul pe site? 🙂 Singura informatie interesanta gasita este ca, foarte recent, celor de la OM le-a fost propusa varianta Mauro Zarate de la Lazio Roma.

    Apreciază

    • Din pacate lucrurile nu stau tocmai bine:”L’OM ne veut pas surpayer Sougou”. (surpayer = a plati mai mult decat valoare justa) Criza s-a facut simtita si la marile cluburi, iar oferta vehiculata de autorul art. mi se pare foarte mica.

      Apreciază

  10. Sunt de acord cu vanzarea de jucatori, dar nu si cu pregatirea campionatului viitor abia din vara. In primul rand trebuie sa luam cupa, locul 2 si sa facem totul pt calificarea in urmatorul tur EL. Iar bazele pt castigarea urmatorului titlu acum se pun.
    Altfel ne trezim ca pana la iarna viitoare lotul nu e omogen, iar in retur incep „jocurile de culise” si in ultimul meci asteptam din nou un 11 metri in minutul 90 pt a deveni campioni. E timpul sa devenim un club mai serios pt „next level”.

    Apreciază

  11. Sunt de acord cu Alin, pregătirea pt. campionatul viitor trebuie să se facă de acum şi nu din vară. Este adevărat că transferurile mai facile se fac în vară. Eu unul am fost mulţumit de Muniru – este un închizător cu o tehnică foarte bună, e puternic şi fuge (nu ca elefanţii pe care îi avem pe aceste posturi). În privinţa aşazării tactice a lui Muniru nu putem avea încă mari pretenţii, dar sunt convins că după perioada de pregătire va fi altceva. Maah se prezintă ca un înlocuitor viabil a lui Sougou – are viteză, forţă şi ceva tehnică (Sougou avea mai multă tehnică şi mai puţină forţă) – ceea ce nu am văzut încă a Maah au fost centrările din bandă (foarte importante) – Maah are tendinţa de a penetra mai mult zona centrală. În continuare susţin că avem prea mulţi jucători care nu fac faţă nici măcar ca şi rezerve (Hora, Godemeche – catastrofă, Celestino, Ganea, Panin, Maftei, Valente). Dezamăgirile mari sunt în schimb Deac şi Weldon. Despre Buş şi Păun nu putem încă să ne pronunţăm.

    Apreciază

    • Chestia cu transferurile din vara este relativa. Atunci se face majoritatea transferurilor si poti prinde jucatori liberi de contract. Interbarea este daca vrei sa iei someri. Iarna iti ofera insa o fereastra buna pentru cei care mai au 6 luni si pot negocia deja oficial. Daca vin imediat sau nu, e o chestiune de detalii.
      O parte din jucatorii mentionati de tine au contracte pina in vara, asa ca e o chestiune de rabdare sa paraseasca lotul. Sunt insa si talente care vor muri sperante si au contracte ‘de perspectiva’, gen Hora (2015).

      Apreciază

    • Pe Bus l-am vazut in suficiente meciuri ca sa ne putem pronunta: e praf !
      Paun ala iarasi mi se pare un pariu pierdut din start, mai mult nu zic.
      La Hora nu o sa se renunte prea curand, e mai complicata povestea.
      Weldon e pe panta descendenta, se apropie de cuiul in care sa-si agate ghetele.
      Deac poate sa mai aiba sclipiri, cred ca merita macar un loc la rezerve.
      Valente in schimb, nu are fata de fotbalist oricat de mult l-ar lauda portughezii.. Sa spui ca-i mai bun decat Wesley e o blasfemie !

      Apreciază

      • Lui Valente, dupa CV si dupa ce l-am vazut in 2-3 jocuri plus meciul de cupa, i-am intrezarit un viitor mult mai bun la CFR, ai dreptate nu incape nici un fel de comparatie intre el si Wesley. Paun in schimb, la 17 ani are potential, ma surprinde doar ca nu se vede sa fi invatat mai nimic din lectiile tactice de la juniori. De la Minteoan, nu cred ca se astepta cineva sa fi invatat ceva anul trecut cand a fost antrenat de acesta la CFR II. Weldon a jucat slab in pregatiri si la prima sosire, nu pare terminat, ci doar un pic demobilizat.

        Apreciază

  12. Exista 2 strategii pentru meciurile amicale: una in care rulezi doua echipe (asa cum facem noi) si alta in care accentuezi pe un prim 11. Cum dubla cu Inter e aproape si e debutul sezonului, ar cam trebui ca PS sa treaca la varianta B. Cred ca era nevoie de amicaluri mai puternice, in perspectiva dublei din EL. Problema majora e lista lui Sergio, cu problemele cauzate ca multi sunt out si doar 3 pot completa lista.

    Apreciază

  13. In orice caz, ma bucur foarte mult ca a fost transferat un jucator ca Maah chiar inainte sa-l dea pe Sougou. Asta arata simt de anticipatie si deci profesionalism.

    Apreciază

  14. Presa franceza: „Il y a des négociations. Nous sommes en discussions avec les dirigeants marseillais, nous avons reçu une offre officielle”, a indiqué le président de la formation roumaine, Iuliu Muresan, sur le site GSP. Presa franceza: Le président de Cluj, Iuliu Muresan a confié à un site roumain que des «négociations étaient en cours avec les dirigeants marseillais» pour Modou Sougou (28 ans). Dolce Sport: „Este o ofertă oficială și am ajuns la un acord. Mai lipsește doar semnătura jucătorului. Toată lumea vrea acest transfer: noi, Sougou, agenții săi. Marseille este gata să plătească clauza de reziliere a jucătorului, așa că nu există nici un impediment în calea acestui transfer”, a declarat Iuliu Mureșan pentru presa franceză. Sport.ro: „Este o oferta oficiala si ne-am inteles. Toata lumea vrea acest transfer, noi, jucatorul si agentii sai. Marseille e gata sa-i plateasca clauza, asa ca nu avem motive sa refuzam oferta. Tot ce mai lipseste este semnatura”, a declarat Iuliu Muresan in presa franceza. Astept ca presa franceza sa preia informatiile astea bomba de pe dolce si sport.ro :))))

    Apreciază

  15. Sunt de acord ca e momentul sa ne despartim de cativa jucatori de valoare, care cinstit vorbind si- au cam atins potentialul maxim( Bastos si Sougou) cu conditia sa incepem de pe acum! pregatirea urmatorului campionat.
    Asta presupune ca din sumele importante obtinute din Champions League si transferuri sa alocam macar vreo 25 % pt. Intarirea echipei in vara.Campionatul viitor va fi foarte disputat: steaua are cea mai buna echipa din 2006 incoace,are si antrenor,sateliti ,arbitri si alte jocuri de culise…in plus va prinde gustul banilor din Champions League..Daca nu vom construi, pornind de acum ,o echipa foarte buna ne vom trezi peste 1an intr- o situatie similara pe plan intern.Sa nu uitam ca axul central a cam imbatranit( Cadu,Maftei,Muresan,Kapetanos,Weldon – toti peste 30 de ani)Piccolo intra in ultimele 6 luni de contract in vara,Ronny si Sare vin dupa accidentari grave…Sper
    ca finantatorii echipei nostre sa nu mearga doar pe ideea aducerii jucatorilor liberi sau foarte ieftini ,iar in vara sa transferam 3-4 jucatori cu valoare confirmata capabili sa faca diferenta.Avem experienta sezoanelor precedente,avem un antrenor foarte bun dar care trebuie sustinut de un lot valoros.Trebuie sub o forma sau alta sa scapam de jucatorii modesti( enumerati foarte bine de Luk 2170) ale caror salarii atarna greu in buget si sa aducem jucatori capabili sa devina rapid titulari .Maah si Muniru au calitati,ramane de vazut daca vor confirma in continuare.

    Apreciază

      • In sfarsit visul lui Sougou de a deveni „senef” prinde viata. Ma bucur mult pentru el, m-a facut sa las la o parte prejudecatile ce le aveam legate de oamenii „de culoare”.

        Apreciază

    • Pai sa-l dai cu 1.5 + bonuri e pacat, e o rusine. De banii aia iti iei un jucator bine cotat, dar poate sa nu confirme. Sougou a fost indispensabil, s-a simtit lipsa lui si am tremurat in CHL fara el. Sa nu ne pripim sa-l dam pe doi bani, doar de dragul profitului. Singurul plus ar putea fi castigul lui, faptul ca se duce la o echipa mai mare, pe bani mai multi.

      Apreciază

  16. Suma pentru Maah nu pare foarte mare si este in concordanta cu limitele vazute la ultimele tranzactii, care se situeaza undeva la 1 mil de euro. Nu este cel mai tinar jucator, dar la pretul asta pare value-for-money.
    Ar fi interesanta realizarea tranzactiei cu Kapetanos -ceea ce ar explica intrebarile pe care nu le-am pus in weekend, la primul meci amical.

    Apreciază

  17. Am vazut ca s-a abordat si problema juniorilor de la club. Va invit la un antrenament al copiilor „nostri” la fostul teren CMC, sa va formati o parere despre conditiile si posibilitatile diferitelor categorii de varsta oferite de CFR !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.