Darul moșului


Ne-a fost anul, când cu bucurii când cu înciudare, e timpul să privim in urmăși să ne bucurăm de isprava care, daca ne-ar fi fost prorocită cu 8 ani în urma, credeam ca cineva-și râde de noi. Nu, nu e vis, ca și voi m-am frecat și eu la ochi și va spun, dacă e nevoie și sub jurământ, e real tot ce CFR-ul ne oferă. Avem timp de visare, iar după ce am trait, oriunde ne-am aflat, visul de pe Old Trafford, știm că ne-am câștigat nu numai dreptul la vis ci și la împlinirea lui. Să visăm așadar, dragi frânari! Nu uitați am descoperit că visele noastre se implinesc, nu trebuie decât să credem. Ei cei ce au coborât acolo în arena cu lei a viselor s-au întors cu izbândă deplină, crezând au câștigat pentru noi  dreptul la bucurie și vise împlinite, le mulțumim încă odată lor și tuturor celor ce au făcut posibilă aducerea visului în real. Sărbători fericite frânari de toate națiile, de toate sexele, de toate vârstele. Bucurați-vă și petreceți, vom avea timp mai încolo de grija lotului, de strădanie pentru pronostic exact.  Bucurați-vă ne-a fost darnic și bun moșul și-și pregătește sacul sa-l umplă cu noi și noi nemăsurate bucurii.

CRĂCIUN ÎMBELȘUGAT, SUFLARE CEFERISTĂ!

29 de comentarii

      • Maestre cu parlamentarul asta mirosind a oaie ai sa te vezi mereu(chiar daca nici nu-ti urez, nici nu-ti doresc o asemenea napasta), ai grija sa nu ti se strice scriierea, ai sa scrii toate cele cu multime de eeee…. 🙂 Tembelii de mitic care l-au stampilat cu sarg(nu numai pe el) ne iau televizorul. Ceausescu ni s-arata numai el vreme de 2 ceasuri, acum vedem o turma de dobitoci de dimineata pana seara si pe jiji care-i si intrece. Nu te amara prea tare lasa-ti bucuria de craciun intreaga, o cornuta nu merita sa-ti faci sange rau.

        Apreciază

      • Te mai uiti la posturi romanesti? De ce? Daca mai ai impresia ca, neuitandu-te, o sa-ti scape ceva esential – da-mi voie sa te asigur ca nu-i cazul. De ani de zile nu mai consum productie interna de media si is convins ca-s la fel de prost cum eram cand consumam, dar cu mai putini nervi. Cam odata la 2-3 luni mai dau pe un post romanesc, ma fortez sa ma uit 2 minute, suficient cat sa-mi reamintesc ce decizie buna am luat. Mmeerryy sarbatori!

        Apreciază

        • Chiar că sunt dobitoc că mă uit la posturile de ştiri autohtone. Dar, din păcate, încetişor nu mai am răbdare de nimic, nici să citesc, nici să văd vreun film. Acum că nu am fotbal şi nici formula 1, n-au mai rămas de văzut prea multe lucruri. Bătrâneţea, haine grele 🙂

          Apreciază

        • Fa-ti abonament la UPC si ai ESPN Classic si America. Primul are niste documentare despre sport fabuloase, sa nu vorbesc de meciuri vechi si bune din EPL, plus alte productii ce musai tre sa fie dragi oricarui nostalgic ajuns la matusalemica-ti varsta (inclusiv F1 retro). Al doilea are meciuri din NFL, live, noaptea, exceptionale pentru insomniile specifice varstei. Cat de curand incepe turul de ski la ski fond, se reia sezonul la biatlon, de la mijlocul lunii viitoare incepe Cupa Africii pe Natiuni. Vrei stiri? Iti recomand, cu caldura, BBC, Euronews, France 24. Vizionare placuta!

          Apreciază

  1. I-am laudat pe Muri si Arpi pt transferul lui Bastos si strategia de a vinde acum cand ecoul evolutiilor din CL este inca proaspata . Acum insa ma vad nevoit din nou sa critic, de data asta pe Arpi . De mult am observat, ca la capitolul bani investiti exagereaza , ca e vorba de total – vai, dupa el ar fi 150 mil !!! – sau de stadion, sau de jucatori . In schimb cand vinde pe cineva, e fenomenul invers, adevarul lui Arpi este intotdeauna mult mai mic decat sumele vehiculate in presa interna si externa . Acum la Bastos de la 3,5 mil se ajunge la 1,7, maine poimaine pe gratis … Dar marea corectura facuta de Arpi prin ziarul lui se refera la banii obtinuti din participarea la CL . Mai exact nu-i vorba de 25 mil, ci doar de 14 mil ! Care cuprinde tot ! Deci daca o luam de buna, cum multi o vor face, am castigat mai putin ca si Galatiul ( 18,5 mil ), desi se anuntase oficial o majorare de prime ?! Respectiv am obtinut in plus doar 4 mil fata de Steaua, unde oierul vorbeste de 10 mil profit . Probabil totul o face ca sa nu-l fortam cu transferurile , caci alta explicatie nu vad, cel putin eu . Sau are grija de sanatatea ciobanului, care stiind ca 25+15=40 intr-un sezon este o cifra colosala, pe care chiar ca nu o va repeta prea curand nimeni ( 25, din CL si 15, din vanzarea jucatorilor ), si pt asta frustrarea si invidia e maxima, nu ?

    Apreciază

    • Ca o curiozitate, am gasit raportul financiar UEFA CL pentru sezonul 2010/11. S-au impartit €754.1 milioane intre 32 echipe, €413 milioane au fost sume fixe acordate pentru participare si performante, dar ceea ce a facut diferenta au fost sumele pe drepturi de televiziune, o chestie numita de UEFA „market-pool”, astea au fost in total €341,1 milioane. Astea tin cont de tara de origine a clubului si de performantele celorlalte echipe din liga respectiva si pot atinge echivalentul sumelor acordate pentru performanta. Deci ideea e ca nu conteaza strict perfomanta echipei in competitie ci suma totala e foarte dependenta si de asa numitul „market-pool”. Exemplu: CFR a facut in acel sezon 4 puncte si a incasat €18,4 milioane, Basel in aceeasi grupa a facut 6 puncte si a incasat €10,99 milioane. Cum in ultimii doi ani echipele romanesti nu au facut mare branza in Europa sunt convins ca „market-poolul” alocat Romaniei a scazut (posibil dramatic). In acel sezon s-a premiat victoria cu 800.000 euro si remiza cu 400.000 euro. raport

      Apreciază

      • „The 32 clubs featuring in the 2012/13 UEFA Champions League group stage can anticipate a minimum €8.6m – and the team that goes on to win the trophy next spring could collect €37.4m, not counting the market pool share.” (citat tot de pe site-ul UEFA: link). Deci sumele au crescut putin „The net amount available to the participating clubs will be split – €500.7m in fixed payments and €409.6m in variable amounts (market pool)”, DAR „market-pool share-ul” nostru cu siguranta va fi mai mic decat ce a incasat Otelul (care a facut un mare zero in sezonul trecut). Deci Arpi a spus adevarul cand s-a referit strict la sumele acordate pentru performanta, dar chestia cu „UEFA era mult mai darnica la primele participari ale Stelei in CL” e bullshit 🙂

        Apreciază

  2. Oricum s-ar socoti totalul incasarilor din CL nu este doar 14 mil , cum nici Bastos n-a fost vandut cu 1,7 si nici totalul investitiilor n-a atins 150 mil ! Dar sa trecem peste astea si sa vedem ce va fi . Dupa mine cu Inter formatia probabila va fi : Stancioiu – Aghuiregarai, Cadu, Rada, Sepsi – Luis Alberto, Sare – Deac, Bus, Camora – Bjelanovici . Deci pe noua lista vor aparea Deac si Sare ( stiu ca Deac n-a fost trecut, de Sare nu sunt sigur ) si inca un nou transfer, despre care acum nu stim nimic ( poate tanarul Weldon ) . Asta inseamna ca Felgueiras, Ivo Pinto, Piccolo, Muresan, Kape si Sougou, alaturi de Bastos , au fost vanduti, ceea ce , repet, e foarte bine . Nici nu mai zic de sume, ca Arpi oicum ne-ar contrazice, sa ne gandim doar, ca daca n-ar merita, nu s-ar face , nu ? Iar echipa pe care am prezentat-o, poate fi inbunatatita cu 1 jucator nou, sau doi, daca Sare era pe lista initiala . Ma rog, nu este o echipa care sa treaca de Inter, dar nici sa ne faca de rusine, exceptand ghinionul ca Edy sa prinda o zi de rahat ! Asta cu Inter, pt ca in Cupa Romaniei, daca nu se aduc intariri serioase sau se aduc gen Valente sau Martinez, atunci intr-adevar conducerea scapa de grija vopsirii unui nou trofeu pe autocar . PS. SE vorbeste ca inlocuitorul lui Mario va fi bunicul Lobont, care nici el nu mai stie de cand n-a mai aparat . Daca va fi asa, cred ca nu voi fi minoritar in a critica conducerea …

    Apreciază

    • Am impresia că, de această dată, eşti prea optimist. Destructurată, fără „şira spinării” (Felgueiras-Mureşan-Bastos-Sougou), fără un atacant de meserie (dacă şi Kape va fi vândut), cu un portar, să-i zicem „visător”, echipa nu are nici o şansă în faţa lui Inter şi (deşi sună straniu) are şanse nule în cupă sau în campionat. Consecinţa: ne bate (din nou) Astra în cupă, terminăm pe 5-6 în campionat. Sper că asta este doar un vis urât.

      Apreciază

    • Dacă îl aduc pe Lobonţ, vei avea un susţinător de nădejde în persoana mea..:). În rest minimizarea încasărilor respectiv umflarea cheltuielilor se practică cam peste tot, mai mult ca efect mediatic şi psihologic, în condiţii de legalitate contabilitatea trebuie să dea un răspuns ferm în acest sens. O singură remarcă aici (care poate da un răspuns la psihoza aia cu umflatul şi dezumflatul) : vorbim de o firmă privată, datele contabile generale (impuse de formatul de bilanţ) sunt publice, în rest toate datele analitice pot fi secretizate de firmă, caz în care nici măcar organele de control (garda, fiscul, DNA,…) nu au dreptul să divulge astfel de informaţii. Ştiu, la noi totu-i posibil, recunosc…Concret : toate veniturile posibile ale firmei se trec într-un singur rând (venituri realizate în perioada…), acolo intră şi cele obţinute din vânzări de obiecte promoţionale, bilete, transferuri, comisioane bancare, etc., etc., fără să-ţi răspundă în clar cât este cel obţinut de pe urma cedării lui Bastos la arabi. Revenind la minimizarea veniturilor, sunt şi contraexemple „consacrate” : oierul -din considerente de fudulie, de-a fi tot timpul pe primul loc- de regulă anunţă venituri „bombă” din transferuri, e drept , aici vorbim şi de nişte trucuri de 2 lei în scopul de-a supralicita valoarea jucătorilor. În altă ordine de idei, nu cred că vor fi vânduţi 7 jucători de bază, eu cred că mai mult de 4 nu vor fi (dacă vor fi), la care mai putem adăuga -desigur- alte 3-4 vânzări de „ciurucuri”, care nu se pun însă, în cazul lor nu venitul încasat contează , ci economiile viitoare, date de „dispariţia” salariilor exorbitante. HAI CFR !!

      Apreciază

      • Daca-l aduc pe Lobont inseamna ca au inacasat extracontabil atat de mult pe Bastos incat nici nu mai stiu cum sa-si bata joc de bani. Lumea-i plina de portari si noi umblam dupa petarde fara fitil. Columbia abia asteapta sa ne furnizeze marfa si noi rascolim in mormanul cu second hand. ––––-In alta ordine de idei am cateva convingeri. 1) Bastos e un transfer la varf (ma refer la extrafoloase), la concurenta cu Traore si cu Culio. Sunt piete bune spre est. Prin plecarea sa brazilianul contribuie si la titlul numarul 4 de anul viitor, mai ales ca anul acesta ciobanul, ca sa puna steluta pe locul unu a cumparat pe datorie(daca nu i se infunda in prima jumatate a acestui an, i se va infunda in anul ce vine cand nu va prinde CL ca sa-si plateasca datoriile. 2) Controalele garzii din acest an, pe transferuri in special, sunt comanda de la 2 oameni, ambii sesizand institutiile statului anonim, evident impotriva noastra, unul a depus si plangere penala. Faptul ca nu avem paduchi ne face favoriti la un nou titlu. 3) Cate un Bastos pe an ne-ar asigura continuitate (sa nu va ganditi ca se va fura pentru noi, nu oameni buni, doar ca vom fi protejati impotriva furtului pe fata manifestat in acest an). 4) Nici unul din jucatorii pe care-i avem nu este vreun talent care sa reinventeze gaura la macaroana, oricine pleaca, exceptandu-l pe Felgueiras, e relativ usor de inlocuit, poate doar unul care sa aiba timpul lui Sougou pe suta sa fie greu de gasit, dar cert se gaseste unul care compenseaza prin alte calitati. Imi pare rau ca o spun, cu exceptia portarului, nu avem nici un Mesi in lot. Cum la anul nu jucam CL, e momentul vanzarilor pe profit, e momentul unei noi garnituri. 5) O parte din vandabili o sa-i avem pana in vara.

        Apreciază

  3. Kiruj, tema ciurucurilor nu am atins-o, dar sper sa dispara Minca, Panin, Diogo, Celestino, Kivuvu, Hora,( Valente si Bjelanovici dupa meciurile cu Inter ), si cu voia voastra, Vass … Dar n-as plange nici dupa Edy – tot dupa meciurile cu Inter, daca n-aducem portar – sau francezul de la mijloc ( am lapsus, scuze ! ) . Pai daca se vrea reconstructie sa se faca, dar repet, nu cu Lobont sau alte petarde ori concediati de boala ! PS. Mi-am adus aminte ca m-ai rugat ceva . Este vorba de Elcond Zalau la volei masculin, mijlocul anilor 90 . Atat, pt ca orice in plus poate fi interpretat a lauda si chiar ca nu e cazul !

    Apreciază

    • Pentru unul care maraie atat de vehement impotriva lui Arpi si Muri, esti surprinzator de asemanator cu cei doi. Sa-l pui pe Panin in categoria „ciuruc de care abia astept sa scap” e dovada clara ca tara asta ii populata, in majoritate, de indivizi fara bun simt. Asta daca mai era nevoie de dovezi dupa dementa electorala de la inceputul lunii, printre multe, multe altele. Ce-i si mai dezgustator ii ca tin minte ca imi tineai isonul cand am condamnat conducerea pentru tratamentul aplicat lui Tony. Acuma ma scuzi, ma duc sa vomit.

      Apreciază

      • Corect, Panin este si va ramane un simbol al CFR-ului modern. Cu totii imbatranim, dar asta nu-i un motiv sa fim trecuti automat in categoria ciurucurilor, nu-i poti pune in aceeasi oala pe Panin si Diogo, el merita tot respectul franarilor pentru cariera lui extraordinara, care din pacate a ajuns pe final.

        Apreciază

  4. Aveti perfecta dreptate cu Panin, niciodata nu m-am gandit la el ca la un ciuruc, regret nespus de mult ca asa a aparut ! Dar pe lista disponibilizatilor il pastrez . Apoi l-am uitat pe Rui Pedro la enumerarea vanzarilor foarte posibile, deci numarul total ar putea fi chiar 8 ! Necazul cred ca va fi la sosiri, unde marele atacant va fi Weldon, care in China mai mult n-a jucat . In fine, oricum ne-ar surprinde sa fie altfel, dar cum au venit prea putini bani de la UEFA, nu trebuie sa avem pretentii … PS. 1) La cele scrise ca Calin Cocora as adauga, ca singurul din cei care pot pleca acum si care poate sa mai creasca in valoare este, dupa mine, Ivo Pinto, ceilalti si-au atins varful carierei in CL . 2) Toata presa reda declaratiile lui Arpi cu privire la banii veniti din participarea in CL, ce mai , e veselie generala, daca asta a urmarit, Arpi a reusit perfect, daca nu, …

    Apreciază

  5. Sindromul „Panin” l-am mai abordat de câteva ori, acest tip de jucător trebuie tratar cu foarte mult respect atât din partea conducerii, cât şi de către noi, suporterii. În era Paszkany – în afara lui Panin – vorbim de Tony, Trică, Peralta, Cadu, poate şi Mureşan, care intră în această categorie (meritând măcar un meci de retragere, o mică festivitate, ceva), iar Cadu şi Panin ar merita chiar mai mult. Am mai spus-o, istoria unui club de fotbal se „scrie” inclusiv prin respectul arătat legendelor echipei (prin „legende” înţeleg jucători care prin ataşamentul lor faţă de culorile echipei, faţă de suporteri şi-au câştigat un respect suplimentar şi de durată), altfel afacerea – oricât de profitabilă să fie ea- chiar devine una pur comercială, fără suflet, fără strălucire. Am mai vorbit la un moment dat şi despre iniţiativa de-a amplasa un bust (sau mai multe) cu antrenorul legendar dr.Constantin Rădulescu, eventual şi câţiva jucători-legendă (Ţegean, etc.),undeva la intrarea stadionului. În opinia mea demersul merită reanalizat, am vorbit atunci şi de eventuale contribuţii individuale pentru realizarea lui, armonizarea ideii cu conducerea clubului. Fiind pauză competiţională, consider că momentul este cât se poate de favorabil pentru a pune în practică o astfel de idee.

    Apreciază

  6. Probabil ca unii jucatori buni vor pleca, dar conducerea trebuie sa nu uite ca fara acei oameni de baza nu bateam nici macar echipa „vedetelor” de la U…. Sa se mai gandeasca conducerea ca mai sunt echipe in Romania care investesc din ce in ce mai mult si sa mai calculeze ca fara jucatori de valoare nu au nici o sansa sa faca concurenta Stelei…Niste transferuri valoroase ar fi bune inca din aceasta iarna, ca altfel la toamna iar ajungem sa trecem de etapa a10-a si sa invocam lipsa de omogenitate….Hai CFR si un an nou cat mai bun va doresc tuturor!!!

    Apreciază

  7. Neobositul nostru presedinte dr. Muresan, ca ecou la cele zise de Arpi ieri cu banii de la UEFA, azi a confirmat si el acest lucru ( adica ca vse incaseaza doar 14 mil ) . La intrebarea unui reporter, daca acesti bani acopera cheltuielile pe un an, doctorul a raspuns ca oarecum da, dar numai la limita ! Sper ca din vanzarea de jucatori sa mai rezistam un an, acum ca stiu cum stam cu banii nici nu mai visez la ceva transfer mai acatarii si tot asa cred ca multi, printre care si dan dan, se vor trezi la realitate ! PS. Citind cateva comentarii la stirile privind ” teapa CFR-ului cu banii UEFA „, bozgorii sa plece din tara sau bozgorii sa se multumeasca si cu atat, samd . Arpi si Muri, v-ati atins scopul …

    Apreciază

    • :)) incerc sa imi revin la realitate, dar: daca 14 milioane de euro sunt cheltuielile anuale ale unui club de locul 5 in Liga1, un club care transfera doar jucatori ieftini sau gratis, atunci cred ca nu eu sunt cel care trebuie sa imi revin la realitate…. Pentru comparatie, bugetul de salarii al echipei de pe primul loc, la 15 pct distanta de locul 5, e de 3.15 milioane euro anual….

      Apreciază

  8. S-a vorbit de incasari si cheltuieli, de ,,top 10,, jucatori s.a.Nu s-a incercat insumarea salariilor anuale+prime+costuri colaterale desi ,pe langa alte calitati, tribunistii au si surse de informatii si capacitatea de a le ,,prelucra,, pe toate fetele. Retrospectiva CL 28.12.TVR1:de la Braga 1 gol fara reluari, cu MU 3 goluri cu reluari, de la Istambul 2 goluri cu reluari, cu Braga 3 goluri fara reluari, cu MU 1 gol fara reluari. Probabil ca nici la retrospectiva CL de la TVAzerbaidjan nu s-au dat mai putine imagini si nici comentariile n-au vazut paharul mai gol. Daca o alta echipa (de pe un alt rau) ar fi avut parcursul CFR-ului atunci si telespectatorii ar fi avut parte de o glorioasa emisiune cu muzica din ,,Aida,, si cu Gigi Radames in prim plan.Revazand ,la retrospectiva J.O., scuzele celor de la scrima,canotaj s.a., mi-am dat seama ca acesti sportivi cereau, in acelas timp/masura, ingaduinta si incercau sa scuze ( fara sa ne reaminteasca) starea jalnica si statutul vitreg pe care-l are sportul (de performanta dar si de masa) in Romania de azi.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.