Istoria se scrie la Cluj


Este oficial, pauză de iarnă. FRF a decis amânarea etapei. E liber la mișcări. Cine pleacă, cine vine? Bucuria noastră, ar putea deveni tristețea noastră. Am intrat în lumea bunicică a Europei; pe cea bună ne-a ajutat să o ratam Braga. Îi mulțumim lui Ando că ne-a introdus în grupe și îi înțelegem spaima de rezultat. Când te-ai obișnuit să te pregătești doar pentru CL, e greu să joci. Venirea prea târzie a lui Paulo Sergio a făcut să rămânem departe de masa bogaților. Poate dacă ajungea la noi chiar la începutul răgazului dat de întreruperea provocată de meciul echipei naționale, primăvara ne prindea numărând boboci în CL. E bine și așa, e mai bine poate. E bine că se mai adună experiență, e mai bine pentru că dacă nimerim cu Inter, cunoscând importanța pe care o acordă italienii competiției, mai bifăm un rezultat de răsunet și mai avansăm cu un pas. Era bine poate dacă jucam semifinala de Cupă cu o echipă giurgiuveană obosită, cu toate că după cum au jucat cu Steaua, nu văd de ce ar fi obosit (cu teatru nu prea obosești).

Avem timp de calcule, avem timp de speranță, speranța că dezirabilii rămân, iar indezirabilii își iau rămas bun. Avem timp să încercăm să gândim anticipativ, să prevestim mișcările conducerii. Avem timp să sperăm că noi viitoare vedete vor îmbrăca tricoul vișiniu. Avem timp să ne rugăm să nu ne plece cei mai buni, mai ales cei din poziții cheie. Putem trăi cu speranțe,  gânduri, dorințe, între timp am învățat să întoarcem capul înspre ograda noastră, am aflat că putem avea perle în care nu mai credeam, ori perle pe care nu le luam în considerare. Cine ar fi crezut că Rui Pedro, din dezordonatul de serviciu la mijlocul terenului, devine nu numai un bun și surprinzător pasator, dar și golgheterul nostru în două competiții?! E timp să ne gândim de ce din talentul lui Hora nimeni nu poate scoate nimic. Mi s-a părut că Paulo Sergio i-a dat șansă după șansă, inutil parcă. E timpul să facem, fiecare după propriile afinități, liste cu jucătorii ce trebuie să plece, dar și liste cu jucători ce vrem să vină. Avem timp să scriem moșului ce transferuri vrem să ne aducă, dar e și timp de bilanțuri și analize. E vreme să aflăm ce a mers, ce nu a mers, ce zic statisticile, ce concluzii oferă rezultatele, putem dezbate și despica firul în patru până ni se încâlcesc ațele.

E timpul să facem bilanțul competiției interne, să înțelegem cum o echipă întărită după un sezon în care a câștigat un titlu de campioană, poate fi penibilă mai bine de jumătate de sezon, cum o echipă care produce proba superiorității individuale în meci direct cu una dintre principalele rivale, devine o chinuită pretendentă la mediocritate, să înțelegem cum, prin corecții anunțate după fiecare etapă, în loc să ne apropiem de podium ne apropiam de retrogradare. Până la un punct și doar aparent, sunt lucruri inexplicabile. Romanescu, cel atât de drag nouă, un amic al lui Ando, ne-a spus că fălcosul nu știe construi echipe, nu are calități, nu are abilități. Eu cred că nu e doar atât. Cred că s-a instaurat o delăsare izvorâtă dintr-o stupidă infatuare – „sunt cel mai tare”, răsuna cred fără încetare, precum un clopot de mare catedrală în mintea fergusonului de România. Infatuarea a fost vizibilă și prin sticla televizorului, dacă vă amintiți conferințele de presă alături de boss-ul mare, atunci veți înțelege despre ce vorbesc. După primul titlu, tot delăsarea i-a fost fatală lui Ando, atunci, aproape zi de zi îl auzeam, ori la radio, ori la TV, prin telefon, vorbind vrute și nevrute, dar de fiecare dată senzația mea era că aburii alcoolului îl tulburau rău de tot. Acum mai intră în discuție și ceva ce am auzit de la guri rele, cum că apropierea netăgăduită dintre Ando și clanul becaliot, ar fi făcut să fie și CFR-ul în ton, prin evoluții, cu cei ce declamau și declamă  că e anul Stelei (personal refuz să cred că această bârfă are vreun temei). Aparițiile TV ale oierului din Pipera, gestul cu steagul înfipt în poarta lui Super Mario, alte mici amănunte, fac să înțelegem că, în tabăra celor născuți la sugestia Moscovei, există o singură spaimă: CFR Cluj. Odată ce farsa asta de om a fost impusă în parlament e semn că vom avea din greu de tras dacă mai vrem titluri interne. Eu cred că intrăm în era hoției de stat. Oare cât respect va mai arăta oierul pentru lege și pentru cinste? Oare de ce sprijin va beneficia de acum încolo, dacă până acum otrepele fotbalului românesc i-au făcut atâtea favoruri?

E timpul să așteptăm transferuri, să răsfoim netul, de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga, avizi de zvonuri, dornici de știri. E timp de calcule și de vise, mai ales de vise, pentru că odată ce ni s-a împlinit și visul ce mulți nici n-au îndrăznit să-l viseze, e sigur, nouă visele ni se împlinesc. Putem visa, e anul în care s-a scris o nouă filă de istorie în cartea clubului, o filă în care s-au consemnat recorduri.

Eu zic să începem. Cine vine, cine pleacă, cine am vrea să vină, cine am vrea să plece. Mai mult decât orice, vă rog să menționați cu toții (din punct de vedere fotbalistic): 1) Satisfacția anului; 2) Să numiți personajul care a marcat hotărâtor acest an la CFR; 3) Surpriza anului (plăcută ori neplăcută).

73 de comentarii

  1. 1. Satisfactia anului – castigarea titlului de campioni ai Romaniei, dupa toate nedreptatile comise impotriva CFR. Momentul suprem de satisfactie l-am trait pe Cluj Arena, la fluierul final al arbitrului. :))
    2. Andone, fara doar si poate. Titlul si calificarea in grupele CL sunt performante care au dus la scrierea unei noi pagini de istorie in Gruia. Multumim, nea Ando!
    3. Bastos – surpriza placuta. Nu cred ca cineva mai avea incredere in acest jucator, pe care in primavara il injurau toti suporterii. Evolutiile sale din aceasta toamna au fost incantatoare (nu chiar totdeauna), aducand un plus de spectacol in jocul CFR-ului.

    Apreciază

    • Poate ca tocmai un titlu castigat astfel da satisfactie maxima, oare ce satisfctie o avea jijica stiind cul l-a aranjat pe cel de acum? 20 milioane dolari poate ca-i suficient, dar cine sa inteleaga satisfactia stelistilor? Ma alatur multumirilor adresate lui Ando, chiar daca ce a urmat a insemnat si multa dezamagire. Surpriza mare la Bastos, pentru mine, nu au fost reusitele, stiam ca are mare potential tehnic, ci determinarea cu care a abordat fiecare meci, daruirea cu care a jucat si atunci cand reusitele l-au ocolit. M-a surprins acel Bastos care alerga pana la epuizare, m-a surprins in Turcia, atunci cand, izolat in avanposturi, stia ca-i fara sansa si totusi a alergat de parca-l goneau haite de animale salbatice, a alergat stiind ca singura lui rasplata pot fi secundele de ragaz acordate coechipierilor. Dupa acel meci mi-a intrat la suflet. A facut tot ce putea face, s-a aparat alaturi de ceilalti si a atacat de multe ori singur, a jucat pentru echipa uitand de orice artificiu personal care sa-i aduca glorie, si-a asumat rolul de a pierde mingi tinand cat mai mult de ele.

      Apreciază

      • Uitandu-ma acum la aranjamentele facute de oier si acolitii lui, pretuiesc si mai mult titlul castigat in vara. Daca vom reusi sa mai trecem macar un tur in EL, oamenii (normali) care iubesc fotbalul vor intelege adevarata performanta reusita de Paszkany si CFR. Inca mai avem cel mai viabil proiect fotbalistic din Romania, sper sa ramana tot asa.

        Apreciază

  2. 1……victoria de pe Old Trafford, urmată îndeaproape de calificarea îm primăvara EL (paralel cu creşterea brandului CFR în plan internaţional, trecerea de la statutul de corigenţi ai grupelor CL la cel de echipă de temut). 2……Andone. Pt. contribuţia hotărâtoare în obținerea titlului în primăvară şi prin obţinerea accederii în grupele CL dupe patru victorii pe alocuri entuziasmante (inclusiv cele 4 puncte din grupe). 3……Bastos, fără doar şi poate, fără alte explicaţii. Te felicit, Călin, că ai şi deschis „balul” pentru această pauză de iarnă, acum trebuie să „confirmăm” şi noi că ne ridicăm la valoarea băieţilor (prin analize, statistici, prin păreri-observaţii, etc.). HAI CFR !!

    Apreciază

    • Brandul CFR a crescut intr-un an precum in sapte. Piata portugheza ni s-a deschis si mai mult, pentru aducere de jucatori. Cred ca de acum e mai ușor de adus valoare, CFR inseamna ceva, CFR impune respect, am iesit din grupa pe usa din fata, in timp ce galata a intrat in optimi pe usa din dos. Asta da temelie de brand. Cat despre Ando am postat destul in alte comentarii, cert a fost si ”inger si demon” fie si pentru ca il suspectam ca la reinventat pe Bastos, poate char prin propriile carente de organizare a jocului, poate tocmai un handicap al antrenorului sa fi fost sansa brazilianul. Cert neincorsetandu-l intr-o pozitie fixa falcosul l-a lasat sa-si arate calitatile, descoperind ca le are, dragul nostru Bastos s-a facut bine cu capul.

      Apreciază

  3. 1.) Refuz sa raspund 🙂 In cel mai bun an din istoria CFR-ului, plin de satisfactii, sa vii sa ne ceri sa mentionam doar una este revoltator 🙂 2. Paszkany. 3. Manchester United – CFR 1907 Cluj 0 – 1.

    Apreciază

    • Revolta-te Caneto ca si pe mine tot revolta m-a cuprins cand m-am oprit la doar o satisfactie. 🙂 Dar, ia stai sa-ti spun, întimp ce ma revoltam, doamne ce ma mi revoltam, m-a umflat rasul de bucurie ca asa o sa se revolte toti franarii, dar mai ales Caneto. __________ Cu raspunsul de la punctul doi… mai bine tac. Prea ar trebui să constat ca … am zis ca tac.

      Apreciază

      • Ca sa te dezumflu de rasul de bucurie m-am hotarat sa raspund, totusi, si la punctul 1. 🙂 Satisfactia anului pentru mine este pachetul CFR VISINUM EXTRA, ce contine: titlul de campioana, calificarea in grupele CL, calificarea in primavara europeana, victoria de pe Old Trafford, record de puncte pentru o echipa romaneasca in grupele CL, 22 de puncte obtinute in jocurile din cupele europene, primii din tara la coeficient UEFA pe 2012, diferenta nesemnificativa, la coeficientul UEFA pe 5 ani, fata de echipa aia care se tot lauda ca numai ei conteaza in Europa, prelungirea contractului de joc cu Cadu, un portar foarte bun pentru o jumatate de an, un portar foarte bun pentru cealalta jumatate de an, transferul lui Ivo Pinto, Deac etc, pastrarea in vara a lui Sougou, Camora, Piccolo etc, evolutiile lui Kapetanos, Sare, Rui Pedro, capul lui Bastos, incetarea contractului cu RMGC, gazonul nou din Gruia, venirea lui Andone, venirea lui Paolo Sergio si altele. O lista detaliata despre continutul pachetului veti gasi consultand site-ul nostru http://www.tribunacfr.ro. Si site-ul este pe lista. 🙂

        Apreciază

          • @romanescu; ce-ti veni sa te fericesti de raul altuia? adica de desumflarea aia care-l bucura pe Caneto. 🙂 Prietene daca toate cele zise de Caneto, daca toate intamplarile de el descrise si unele inca nedescrise, ori nenumite, au facut bine sufletului tau, nu pot decat sa-ti urez SA SE INZECEASCA CELE BUNE, nu de alta, dar om putea si noi, ceilalti, sa ne dedulcim din bucurii cu totii.

            Apreciază

        • @Caneto, balon flescait m-ai facut :), am ras, am ras, pana cand poc, în trei puncte mari si late ai pus cat altii in trei cincinale(aia care se lauda si fura, ca daca numai s-ar lauda…) Cele 22 de puncte daca le faceau eternii pupati in fund care, singuri ei conteaza, era criza mondiala de hartie. Asa, vedem ca mai sunt zevzeci care, se straduie sa ne povesteasca, vrute si nevrute, cu suprema echipa care, a avut o grupa extrem de grea, o grupa pentru castigarea careia au invins o nemaipomenita trupa de juniori. Ce MU, juniorii lui Molde conteaza, sa-i bati e adevarata performanta, ca s-au folosit de mareata echipa, aia de la Stutgart, ca de carpa de pantofi nu mai conteaza. Cat despre punctajul european eu subliniez ca am avut un an de absenta si unul in care am desconsiderat EL si totusi le suntem egali cu perspectiva certa de a-i depasi în foarte posibilul meci direct, daca cumva vor trece si ei in turul urmator(daca Bastos, de fapt capul lui crede in finala noi de ce n-am crede?).

          Apreciază

        • La tot ce ai spus, dacă mai adăugăm și statisticile UEFA plus sumele intrate și care vor mai intra în contul clubului (de la UEFA sau transferuri) plus alte eventuale statistici, nu am putea vorbi despre un RECORD de recorduri obținut de o echipă românească?!

          Apreciază

  4. 1 – depăşirea punctelor Urziceniuluzi în CL, calificarea în primăvara europeană. 2 – Desigur ANDONE (pentru parcursul bun din CL şi pentru parcursul dezastruos din Campionat – aici le dau dreptate celor care îl acuză de legături cu mafia Becali)
    3 – SUPRIZELE ANULUI : Plăcute (Bastos, Rui Pedro) şi Neplăcute (Cadu, Sepsi)
    PLECĂRI (dorite de mine): Valente, Bielanovici, Rada, Maftei, Nulo Diogo, Godemeche, Hora, Celestino, Sepsi, Kapetanos (chiar dacă ne-a ajutat mult în acest an şi nu pot să îi reproşez ceva, este la final de carieră – dacă pot să îl vândă să o facă acum până mai valorează ceva).
    VÂNZĂRI DE JUCĂTORI (preconizate de mine) : Sougou, Bastos
    ACHIZIŢII (dorite de mine) : a) în primul rând 2 fundaşi centrali buni şi tineri b) un mijlocaş (Eric de la Mediaş) – în cazul în care pleacă Bastos c) un atacant mai rapid, mai tehnic şi mai mobil decât Kapetanos (teoretic îi avem pe Weldon şi Ganea – practic nu ştim forma lor)

    Apreciază

    • Parcursul bun al lui Ando s-a vazut in preliminarii, in grupe odata cu meciul cu MU de la Cluj incepuse scarțaiala si nu vreau sa ma gandesc cum terminam la Galata daca nu era mizeria aceea de teren. Oricum Ando a invins pesimismul multora care nu ne vedeau in grupe sub nici o forma, merita gratitudinea noastra, a reusit totusi o premiera, prima calificare in grupele CL din preliminarii.
      Despre jucatorii care vor trebui sa plece, sau care ar trebui sa vina, vom vedea multe opinii. Eu inca mai cred ca Valente și Sepsi pot ma mult, ca Bielanovici, Rada, Maftei, Celestino, Kapetanos, in functie de transferurile ce pot fi facute mai pot fi utili. Hora? A fost talentul generatiei. Poate o pregatire buna de iarna cu un antrenor care stie ce vrea de la el il va revitaliza, nu-l regret, n-am pentru ce, dar ne trebuie romani in lot. Mi-e teama ca primul plecat va fi Felgueiras, iar odata plecat il vad tare greu de inlocuit. Pe celelalte pozitii se pot gasi jucatori, poate doar Sougou sa mai fie chiar special, explozie cum are senegalezul nu e la tot pasul. Eric nu stiu daca se potriveste sistemului propus de PS, i-ar trebui mai multa participare pe ambele faze.

      Apreciază

  5. 1) Renunțarea la parteneriatul cu RMGC; 2) Árpád Zoltán Pászkány (fără satisfacția de la punctul 1 nu apărea la punctul 2); 3a) Surpriza plăcută: Paulo Sérgio Bento Brito; 3b) Surpriza neplăcută: 15 puncte în urma Stelei (+ înfrângere în meciul direct).

    Apreciază

    • La modul in care asocierea RMGC aducea o pata negativa asupra clubului, renuntarea e chiar o satisfactie. In alta ordine de idei am avut cat de cat de a face cu zona, sunt multi finantatori externi care vor sa investeasca in zona, in minerit mai ales, nu ma pot pronunta. Ce exista in planurile si proiectele locale legat de partea ecologica pare a fi un pas inainte asocierea cu RMGC. La dezastrul existent, munti de steril, activitatile RMGC ar fi chiar benefice, conditia fiind ca toate cele mentionate in caietele de sarcini sa fie respectate. Dupa cum cunoastem cu totii autoritatile romane, e clar ca nimeni, daca va primi spaguta aferenta, nu va veghea la respectarea obligatiilor. Marea mea obiectie e in alta parte, si anume la nivelul redeventei. Cat priveste CFR nu stiu cat a fost renuntarea noastra si cat a lor. Din ce stiu RMMG miza pe relatiile lui AZP la varful PDL si chiar la varful statului, numai ca AZP era in plin proces de reorientare de schimbare a ”optiunilor si crezurilor politice”. Nici lui AZP nu-i veneau sume suficiente pentru a nu-i conveni venish-ul(un inalbitor cu reclama multa, pentru cei ce nu stiu) renunțării. Distantarea de ape tulburi e motiv bun de satisfactie.

      Apreciază

    • Hei, Sir Double O’ Sevenson !!! Ia prezinta-te Dumitale cu-n reportaj ( asa cum numai tu stii s-o faci!) ” da la fatza loculi, da-n Mencester”. Scrie-ne ceva frumos , ca subiectu’- i vast , te rugam !

      Apreciază

  6. Această întrerupere îmi aduce aminte (iertare), de coitus interruptus. Eram în plină viteză, ne gândeam la meciul extrem de dificil din cupă, la meciul rămas în campionat. Nu eram însă pregătiţi de pauza de iarnă. Cum ne vom descurca luni întregi fără fotbal? Trec la răspunsuri (deşi 1 cu 3 sunt aproape complementare): 1.Parcursul bun din CL. 2.Andone, Paolo Sergio. 3. Surpize plăcute: Bastos, Rui Pedro. Sougou nu mai e surpiză, îi ştim valoarea. Neplăcute: Maftei, Nulo Diogo, Godemeche, Nicoară, Hora, Kivuvu, Celestino, Vass (cu circumstanţe – accidentare), Valente, Bjelanovici. Eu aş mai avea încredere în Cadu, Sepsi şi Kapetanos. De clarificat ce se întâmplă cu: Godfred, Lignani, Martinez, Ganea, tinerii noştri jucători?

    Apreciază

    • Godfred si Lignani au jucat in tur pentru CFR II in liga a IV-a! E posibil sa ii vedem din retur la prima echipa… sau nu! Depinde doar de conducere. In privinta lui Martinez nu imi fac prea multe sperante, cel mai probabil ii va fi reziliat contractul in iarna.

      Apreciază

    • Ce sa facem? Pauza asta, si dorita, si venita cu forta ne lasa, pe noi cei ce privim la fotbal ca la teatru sa fim actori principali. E timpul nostru, ne putem da in spectacol vorbind despre unul despre altul, despre una despre alta. In plin sezon lucrurile merg de la sine, iar in ritmul infernal din toamna asta nici timp de critici dar nici de barfe ori suete nu mai este, acum le-a venit randul._______ Maestre ce sa zic lunga lista ti-a mai dat lotul asta care parca-i un fel de doi in unul. Lignani a fost o reala speranta in Italia, sa speram ca accidentarea care i-a franat ascensiunea nu i-a luat si din valoare. Martinez e un mare semn de întrebare. Probabil se gandește ca nu e rau dacă isi revine si-si confirma valoare sa apara CFR in CV -ul sau. Ganea cred ca e teapa lui Ando si a becalilor, a fost adus ca la sanatoriu. Din unele surse apropiate de Dinamo am inteles ca l-am primit gata accidentat si ca accidentarea l-a tinut departe de gazon si la caini dandu-le doctorilor mult de furca. 100000 de euro platita pentru el ar fi fost comisionul impresarilor, oare Ando cat a tras?

      Apreciază

  7. IMuresan a declarat ca RPedro a fost adus la CFR la indicatiile lui PSergio cu care se consulta inainte ca sa fie adus antrenor la CFR.
    1. castigarea campionatului si parcursul bun in CL
    2. Sougu
    3. cele 10 puncte in CL culminand cu victoria cu MU

    Apreciază

    • Interesanta numirea lui Sougou, oricum e un candidat veridic pentru ca, eu cred ca el a fost omul determinant in preliminarii, dupa cum determinant a fost si la Braga si in alte meciuri din grupă. Cu MU la Cluj chiar am vazut ce mai ramane din antrenorul Andone fara Sougou.

      Apreciază

  8. „Nu dăm un jucător cu 1,5 milioane de euro, poate doar o rezervă să plece pe această sumă. În rest, nu ne dorim să cedăm prea mulți jucători pentru că vrem să ajungem cât mai sus în Liga Europa”, a precizat Iuliu Mureșan.
    „Trebuie să mai scăpam din jucători pentru că avem peste 30. Patru sau cinci jucători sunt în plus”, a menționat Mureșan.
    „Ronny a progresat foarte bine, avem speranțe că la sfârșitul lui februarie va reveni. Sare va reveni în prima zi de cantonament, pe 10 ianuarie .Weldon va reveni la noi și nu ne mai trebuie alt atacant pentru că e foarte greu să găsim unul mai bun”, a conchis Mureșan.

    Ceva ce am gasit pe site-uri.

    Apreciază

  9. 1) Calificarea si parcursul din Champions League
    2) Ioan Andone(ne place-nu ne place, ne-a castigat un titlul si ne-a dus in CL)
    3) Surpriza anului: cele 10 puncte din CL

    Apreciază

    • @justin, numindu-l pe Ando ai oarecum dreptate, ne-a salvat un sezon intern ce părea ratat(in primavara) si a ratat un sezon ce parea fara probleme la dispozitia noastra(in toamna). In plan intern toate premisele ne indreptateau sa credem intr-un inceput de ”hegemonie”( o hegemonie care a sfarsit inainte de a incepe), cum, necum, falcosul ne-a linistit inainte de a incepe sa visam. Noroc ca extern lucrurile au stat altfel. E adevarat, pe Ando, in plan intern, l-a terminat si totala nedeterminare a jucatorilor (eu cred ca se saturasera de antrenor), pe plan extern, vointa lor de a-si pansa orgoliile de exilați, intr-o grupa cu Braga, i-a facut eroi. Eroi au fost si in preliminariile ligii, acolo pentru ca erau in asidua cautare de contracte mai bune. Apoi a venit PS si vointa a inceput sa aiba suport.

      Apreciază

  10. 1) Calificare in CL si apoi in EL. Acest lucru a dovedit ca suntem o adevarata echipa, care joaca fotbal 2) Andone pt meciurile decisive pt titlu si calificarea in grupele CL 3) Conducere:aducerea lui Paulo Sergio si la jucatori : trezirea lui Bastos si Rui Pedro

    Sper sa ramana PS cati mai multi ani 🙂

    Jucatorul anului : Modou Sougou – Un adevarat jucator si om, care poate face diferenta in meciuri capitale. Mai ales golurile si pasele decisive in CL spun tot 🙂

    Astept cresterea echipei in 2013 si am totala incredere in PS. Daca la transferuri va fi intrebat si PS pt OK, atunci e totul perfect pt viitorul CFR-ului

    Astept transferurile. 🙂

    Apreciază

  11. E prima oara cand cineva isi exprima increderea totala in antrenor. Despre transferuri… cred ca toti le asteptam si… cred toti ne dorim sa nu plece nimeni din primii 18, ba chiar sa mai vina cativa sa creasca serios concurenta.

    Apreciază

    • Sorry Caline, dar si eu „votez” cu Paulo Sergio de mult timp. Si va plictisesc din nou cu masurile ce ar trebui luate urgent in aceasta privinta: dublarea salariului, contract pe 3 ani si clauza de reziliere de 5 miliioane. Este o garantie pt succesele viitoare. 1,2 si 3 au avut un moment cheie fara de care nu ajungeam poate aici – Gabi Muresan cand a facut meciul vietii la acel 3-2 de pe Cluj Arena. Toti merita felicitari, insa intr-un top al jucatorilor cu siguranta il gasim pe Sougou, extraordinar atat ca fotbalist, dar si ca om.

      Apreciază

      • La calitatile pe care le-a aratat in timp scurt, la modul in care a redresat echipa ma mir ca nu si-a facut mai multi fani. Cred ca a fost providentiala venirea lui si sper ca se va vedea in meciurile din EL, eu zic ca putem sa ne asteptam la orice, inclusiv castigarea competitiei. S-ar putea sa devenim si rampa de lansare pentru antrenori.

        Apreciază

  12. „Nu dăm un jucători cu 1,5 milioane de euro, poate doar rezerve să plece pe această sumă. În rest, nu ne dorim să cedăm prea mulți jucători pentru că vrem să ajungem cât mai sus în EL. (…) Ronny a progresat foarte bine, avem speranțe că la sfârșitul lui februarie va reveni. Sare va reveni în prima zi de cantonament, pe 10 ianuarie .Weldon va reveni la noi și nu ne mai trebuie alt atacant pentru că e foarte greu să găsim unul mai bun.” V-ati prins, sunt declaratiile lui IM. IM mai sustine ca se va reduce lotul si numeric.

    Apreciază

  13. @Max – Din cateva declaratii la tv ale lui Paszkany a reiesit ca Ivo Pinto a venit imprumut pentru 1 an, ca la scurt timp sa fie transferat definitiv, jucatorul semnand pe 4 ani (asa apare si pe transfermarkt, si pe footballzz). Spunea si faptul ca exista un contract de coproprietate cu Porto, jucatorul nu poate fi transferat nicaieri fara acordul lusitanilor. Am mai retinut din spusele lui Paszkany ca ar fi stipulat in contract si o suma de transfer peste care CFR-ul are obligatia sa-i dea drumul jucatorului, dupa cum si ca, indiferent de marimea sumei de transfer, CFR-ul este plafonat la o suma maxima fixa pe care o poate primi. (de ex., indiferent daca pentru Ivo Pinto se primesc 10, 20 sau 36,7 mil euro, partea CFR-ului este fixa, hai sa zicem 4,95 milioane 🙂 practic, este stipulat in contract o suma minima si una maxima pe care o poate primi CFR-ul, in cazul plecarii jucatorului). Mai zicea ca si alti jucatori din lot sunt cu contracte asemanatoare (a spus “da” cand l-a intrebat moderatorul de Sougou).

    Apreciază

  14. 1) Satisfacția anului: victoria de pe Old Trafford.
    2) Să numiți personajul care a marcat hotărâtor acest an la CFR: Paulo Sergio.
    3) Surpriza anului – plăcută: Bastos; – neplăcută: desfiinţarea echipei a doua

    Apreciază

  15. 1) Satisfacția anului: parcursul din UCL distrugator de recorduri si intemeietor de noi repere ale succesului culminand cu cireasa de pe teatrul viselor. 2) Să numiți personajul care a marcat hotărâtor acest an la CFR: Pai eu votez pentru un personaj colectiv si anume Antrenorul din UCL in speta Andone (excluzand meciurile de acasa din grupele UCL) + Paulo Sergio. 3) Surpriza anului – plăcută: Bastos si Paulo Sergio; – neplăcută: Andone (excluzand meciurile din UCL).

    Apreciază

    • La meciurile din deplasare din UCL atunci cand l-am vazut pe Ando la carma am trait cu senzatia ca l-am descoperit pe cel mai bun antrenor al norocului. Exceptand cateva sprinturi uluitoare si cateva executii individuale exceptionale, n-am vazut nimic altceva decat un car de noroc. Felgueiras a spulberat toate legile ce domina calculul probabilitatilor, iar la Instambul era sa fim demni de cartea recordorilor, ca singura echipa care a inscris fara sa traga pe poarta.

      Apreciază

      • Ai perfecta dreptate. Dar no am zis sa fiu generos acum in preajma sarbatorilor si sa-l creditez si cu „fructele” norocului.
        Eu n-am fost niciodata mare fan Ando ba chiar l-am regretat mult timp pe Cristiano Bergodi. Nu vreau insa nici sa-i neg meritele lui Ando si pentru ca am fost dintre cei care l-au criticat constant am simtit acum nevoia sa-i dau si ce n-a fost 100% al lui.
        In schimb Paulo Sergio a reusit sa ma incante. Si surpriza a fost cu atat mai placuta cu cat la inceput am fost destul de sceptic in privinta lui.

        Apreciază

  16. @csongi Echipa CFR II exista in liga a IV. Din pacate singurele informatii sunt doar pe
    http://liga4cluj.wordpress.com/liga-a-iv-a-cluj-4/
    si
    http://www.frf-ajf.ro/cluj/competitii-fotbal/liga-a-iv-a-seniori-1043/scs-fc-cfr-1907-2-cluj-sa-725.html

    Jucatorii care au la nr de carnet /A la sfarsit sunt si jucatori de liga I

    Echipa merge bine si cred ca e mai bine asa, caci costurile sunt mai mici, deplasarile, si juniorii pot juca mai departe fotbal si arata daca pot ajunge si la prima echipa.

    Apreciază

  17. Dragi tribunisti care va faceti timp sa scrieti articole pe aceasta minunata platforma, va rog, in aceasta pauza competitionala, sa nu ne uitati pe noi, citititorii vostri asidui, si sa publicati macar cate un articol la 2 zile, pentru ca ne este deja dor de CFR si nu mai avem ce sa citim. In numele tututor ceferistilor, va multumim! Sarbatori fericite si Hai CFR!

    Apreciază

  18. Dupa cum ne informati, strategia de transferuri gandita de marele felcer este cea pe care am anticipat-o de vreo 2-3 luni, adica jucatorii refacuti vor constitui ” transferurile realizate „, la care se adauga Weldon, care s-a ofilit la chinezi de scapa aia ca de o masea stricata, iar inteleptul nostru zice ca nu ar gasi unul mai bun ?! Si vad ca si pe chefere tv franarii tot viseaza la ceva intariri, cum de altfel am visat mereu ! Si stim cum am suferit mereu …

    Apreciază

    • In functie de plecari vor fi si sosiri. Daca nu pleaca nimeni, e greu sa mai vina cineva, lotul oricum e prea mare, stiu sigur ca se incearca plasarea mai multor jucatori (vanzare, imprumut) sau reziliere daca alte posibilitati nu apar. Nimeni nu prea vrea sa plece de buna voie intr-o perioada in care salariile tot scad. Sunt destui in lot carora nimeni nu le ofera cat au la CFR. O lista definitiva de plecari va fi definitivata dupa prima parte a pregatirilor. Tatonari s-au facut pentru cativa jucatori, e aproape sigur ca va fi adus un fundas central, un mijlocas si un atacant. Depinde si de verdictul in cazul Martinez. Kapetanos e aproape de plecare. Alaturi de el ar putea pleca Sougou si Bastos, dupa cum nu-i exclusa nici plecarea lui Felgueiras. Cate un pic de interes exista si la G. Muresan Piccolo, Ivo Pinto sau Rui Pedro. De plecat insa nu vor pleca mai mult de trei jucatori exceptand cazul ofertelor fabuloase. Pentru un singur post nu exista alternative, pur si simplu nimeni n-a monitorizat jucatori. Cat de necesare ne sunt anumite transferuri inca nu stim. Paulo Sergio abia a facut o evaluare sumara. Asa cum l-am vazut facand jocuri excelente pe Rui Pedro ori pe Alberto, s-ar putea sa mai avem minuni neexploatate in ograda proprie. Nimeni nu cred ca poate afirma ca n-am avut macar jucatori de un prim 11 competitiv, oare cum de a reusit PS sai faca sa para altii? Eu cred ca ne-a lipsit antrenorul care sa puna in evidenta valoarea fiecaruia. Un pic de rabdare cred ca prinde bine, protejaza buzunarul.

      Apreciază

      • Referitor la Weldon e posibil sa nu fi vrut sa joace la capacitate maxima la chinezi, tocmai ca sa nu stea mai mult de un an. Nu cred ca e raiul pe pamant acolo, intr-o cultura total opusa celei occidentale. Deci sa nu tragem concluzii pripite. Acum un an, impreuna cu Renan au facut treaba buna la CFR.

        Apreciază

  19. 1) Meciul cu Braga din Gruia 2) Paolo Sergio 3) Satisfactii : Bastos si Rui Pedro in care aveam oricum incredere,Iuliu Muresan pentru faptul ca a stiut bine sa gestioneze tot ceea ce tine de club 4) Dezamagiri : Unii dintre suporteri care doresc cu tot dinadinsul sa copieze toate porcariile pe care le-au vazut la altii lucru care nu face bine nimanui

    Apreciază

    • Pentru mine surpriza e mentiunea acordata lui IM. Fara domnu doctor multe lucruri ar merge greu, are multe calitati pentru otrepele ligii lui Mitica, nu stiu cine, din postura de intrus, de om din afara sistemului, ar mai fi facut fata cum a facut presedintele nostru. Pentru mine e uimitor cum sa adaptat la sistem si cum a gasit solutii de a trai bine intre sacali si excroci, intr-o mocirla mai ceva decat cea in care se scalda politicienii nostri cei de toate zilele. E mare surpriza ca a reusit sa se impuna in CEx al FRF, ca a reusit la un moment dat sa asigure clubului un tratament cat de cat echitabil. Acum se pare ca are nevoie de un surplus de resurse, sa-i uram sa le gaseasca.
      In alta ordine de idei ma surprinde ca l-ai adoptat pe Paulo Sergio, asta ma face sa cred ca nu mai esti inversunat impotriva noastra a celor ce nu mai reuseam sa fim multumiti de Andone. Crede-ma si mie imi era greu sa-l critic, in liga lui mitica stiam cat de adanca s-a facut mocirla, cat de mare-i disperarea unei gasti sa ajunga sa-mparta bani din CL, nu ne mai puteau tolera inca o izbanda. Ando era vulnerabil pentru ca jocul era unul chinuit in plan intern. Performantele din plan extern m-au facut sa scriu cu teama ca voi tulbura un echilibru fragil in club, chiar daca mereu mi-am spus „pot scrie orice nimeni nu-mi da atentie mie”. Da, imi era teama sa nu cumva sa contribui la un si mai mare rau. PS dovedeste ca schimbarea dorita n-a fost in van si n-a fost optiune gresita. Ma bucur ca il socotesti pe el, om care a marcat hotarator performantele dragului nostru CFR.

      Apreciază

  20. Satisfactia cea mai mare pt. mine a fost obtinerea celui mai frumos titlu si felul in care a fost dobandit, dupa o lupta dramatica contra tuturor: adversari coalizati,arbitrii,liga,federatie.Scenariul si regia au fost perfecte: i- am ingropat pe dinamo( care a condus 3/4 din campionat) in prelungiri,am inviat in meciul cu sibiul tot in prelungiri prin sutul disperat al lui maftei,am invins( de doua ori) in meciul decisiv pe terenul echipei care ne uraste cel mai mult ,cu tribuna garnisita de dusmanii nostri in frunte cu oierul sef,dupa un adevarat thriller,lovitura finala in min.89,din nou Cadu din penalty,la aceeasi peluza care facea spume la gura,ca- n 2008…in plus am dat gol din corner in min.94 in meciul cu steoaia( oare cand au mai primit gol din corner?)Datorita acestui titlu a fost posibila remarcabila poveste europeana si salba de recorduri istorice..Personajul principal ( daca- l pot numi asa)pt. mine fost Divinitatea:numai ea putea trimite titlul in Gruia dupa povestea de mai sus ….cine nu crede ii mai dau noi argumente: potopul de la Mioveni si apoi Istanbul cu terenuri care ne-au avantajat,evolutiile senzationale ale lui SuperMario (dublate de sansa )in Ch.League,dublele formidabile ale lui Sougou la Basel,Bastos la Braga,hattrick-ul lui Pedro in 30′,iar cireasa de pe tort ,trasorul lui Alberto de pe Old Trafford.Vreti mai mult?Inlocuirea in al 12- lea ceas al lui Andone cu un antrenor revelatie ( Paulo Sergio) care initial era la subsolul listei conducerii dar care s- a dovedit a fi surpriza placuta a finalului de sezon.Dezamagiri: parcursul slab din actualul campionat si jocul uneori meschin a unei echipe care iata a dovedit acum ca poate mai mult jucand alt fotbal.

    Apreciază

    • @IQ, aproape ca nu e virgula in tot ce ai scris , iar eu sa nu subscriu. Trei amendamente as aduce(nu ca sa contrazic ce ai scris cidoar pentru ca am si eu o interpretare): 1. Contributia lui IM la castigarea titlului, el e omul care se ocupa de mecanismele ligii. 2. parcursul slab al echipei cred eu a venit dintr-o pregatire precara cel putin la nivel mental. Placerea de a juca a fost inlocuita cu o presiune negativa. 3. N-am avut un antrenor care sa puna calitatile individuale in valoare, decat intr-un sistem oarecum primitiv, toti cu fundul in poarta ca aven doi trei care pot, macar din intamplare face restul. In fapt avem jucatori in lot care pot face ca aproape meci de meci sa marcam minim 3 goluri.

      Apreciază

  21. Am tot citit comentariile pe marginea articolului (superb, bravo, Calin!), şi simt o nevoie din ce în ce mai mare să vă împărtăşesc opinia mea legată de involuţia din campionat. Discuţia porneşte de la constatarea (cu care absolut toată lumea este de acord) că CFR a avut în 2012 cele mai mari realizări în istorie, recorduri doborâte, titlu, 10 puncte CL, victorie la MU, primăvara. De ce nu s-a reuşit un parcurs mai bun în campionat ? Pentru că în acest lot de jucători nu „încape” mai mult, lucru de care au fost conştienţi atât ei, cât şi Ando, dar şi o parte a conducerii. S-a verificat în anii precedenţi că în toamna CL (cu rezultate mult mai slabe, dar oricum extenuante dpdv fizic şi mental) în campionat echipa gâfâia. Scenariul meu sună aşa : în august băieţii (la unison cu Ando, care era un frate mai mare pt. ei) au convenit că accentul se va pune pe CL şi imediat după aia pe Cupă. Conducerea (nu neapărat Arpy), de dragul celor 20 de milioane puse „lângă căruţă” a fost de acord -măcar tacit- cu această abordare. Ulterior, văzându-se efectiv cu sacii în căruţă (după intrarea în grupe), s-a cam uitat de acel accept (măcar tacit), s-a pornit o mică revoluţie declarativă de-a aşeza campionatul pe primul loc, Ando – de voie, de nevoie- a preluat şi el discursul ( aşi ajuns la mijloc în această încurcătură), dar deja era târziu, mentalul era deja setat pe obiectivele iniţiale „stabilite” , şi -oricum- un parcurs impecabil pe toate cele 3 fronturi este -deocamdată- imposibil. În concluzie , eu zic că realizările echipei (per global cele trei competiţii) sunt absolut remarcabile, marşul triumfal din CL trebuie să facă uitată gâfâiala din campionat (unde -totuşi- mai avem speranţe de măcar locul 2). HAI CFR !!

    Apreciază

    • Prietene ! Este adevart ce spui, dar , pe mine „ma munceste un gand ” (si atunci lucrurile trec in alta sfera ), care nu-mi da pace . In urmatoarele zile am sa incerc sa-mi expun parerea mea (cu care nu trebuie sa fie toti de accord) si am sa intitulez „dizertatia ” ; ” TEORIA CONSPIRATIEI ” . Vreau sa pun cateva intrebari legate de unele intamplari din timpul campionatului , sa ne lamurim cu ce se petrece in Clujul nostru , chiar si in plan politic si social, sa vedem cine sunt loiali „Grupului CFR ” , cine sunt dusmanii … Pentru ca , dupa cum am mai spus ; „Behind a Group, there’s an other Group ” . „Sa dam pe fatza” problemele sociale, economice, nationaliste , rasiste din Romania , fiindca si astea afecteaza situatia din Campionat , nu numai „psihicul, infatuarea , dezradacinarea …” . Eu nu cred ca doar super valoarea echipei, antrenorului, managerului, spectatorilor , au propulsat Steaua asa de sus ( pozitie care mi se pare emfatica ), noi ramanand la 15 pcte. diferenta . Ci, cred ca lupta a fost sa ne blocheze pe noi prin orice fel de mijloace… Dar , am sa incer sa ma explic cat de curand …De aceea spun ca; EU VAD O CONSPIRATE ( si nu doar o Teorie, alaturi de celelalte cauze ) impotriva noastra !!!

      Apreciază

      • Din start primeşti nota 10.5 (ca pe vremea ta şi pe vremea mea, care cam coincid, din ce-am înţeles) dacă faci această analiză !!! Discuţia / analiza trebuie ridicată la nivelul expus de tine, altfel ne învârtim în jurul cozii !! Aştept cu nerăbdare concluziile tale, voi adăuga -dacă este nevoie- şi eu câte ceva…HAI CFR !!

        Apreciază

    • Principial sunt de acord cu ceea ce spui. Dar ramane o intrebare la care nu cred ca se poate raspunde doar pe baza de scenarii si conspiratii? (fara ca asta sa le nege existenta)
      De ce echipa uitase sa joace fotbal? De ce ajunsese sa adopte doar stilul „autobaza”?
      De ce Paulo Sergio a putut sa schimbe asta? De ce de fiecare data cand Ando a fost la noi a alternat o perioada de inceput buna cu o serie catastrofala de infrangeri?

      Apreciază

      • Întrebare absolut logică. Răspunsul meu sună astfel : Ando este tipul de antrenor liniar, „monocultural” (da, ştiu, sună ca naiba…) în sensul că nu poate utiliza la un moment dat decât o singură strategie de joc, o singură echipă de bază, doar într-o singură competiţie. Este -după mine- un dezavantaj clar al lui Ando. În condiţiile „de primăvară” (când lupta pentru campionat în 2008, dar şi în 2012) nu avea presiunea divizării atenţiei pe mai multe competiţii, lucrurile au ieşit bine. În condiţii „de toamnă” , în 2012, era nepregătit (şi s-a lăsat uşor convins de dorinţa grupului de forţă din vestiar cu punerea accentului doar pe CL). PS este un cu totul alt profil, cu „multiculturalitate” fotbalistică (ca să menţin limbajul de lemn promovat la început), predispus să aibă mai mereu un sistem de joc de rezervă (chiar în timpul aceluiaşi joc), are curaj de-a utiliza o echipă de rezerve în anumite momente, etc. Bravo lui, şi în opinia mea este soluţia ideală pt. CFR, cel puţin după aceste câteva partide cu el la cârmă. HAI CFR !!

        Apreciază

    • Transfermarkt e irelevant cand se ocupa de Romania. El este gestinat de referenti romani, proveniti din presa sportiva centrala, in fapt tot pupincuristii lui Gigi. Veti obserava ca si Steaua a crescu tot cat CFR. Nimeni nu ma va convinge ca un fundas care gafeaza in serie cu Stutgart-ul valoreaza 5 milioane de euro. Nimeni nu ma convinge ca jucatori care bat juniorii lui Molde in EL cresc la fel precum cei care, in CL, bat MU pe Old Trafford. Clanul si-a plasat si acesti subordonati intr-o pozitie din care sa-i ajute sa faca cota.

      Apreciază

  22. I.Q. In mare parte sunt de acord cu cele ce le-ai scris mai sus, intr-adevar MANA LUI DUMNEZEU A FOST PESTE NOI in tot campionatul trecut, si parca mai ales in retur. Toate cele enumerate de tine insa, mie cel putin, imi mai dovedesc inca o data faptul ca jucatorii nostri au calitate, au valoare, au ceea ce se numeste mentalitate de invingatori. De Cadu, specialistul nostru in executarea penaltyurilor decisive nu cred ca e cazul sa mai discut. Valoarea si mentalitatea de invingator ale lui Muri s-au vazut cel mai bine la rejucarea partidei de pe Arena Urii, atunci cand la 0-2, efectiv a tras echipa dupa el. Maftei ne-a aratat mai ales in finalul meciului cu Vointa ca nu intamplator a purtat banderola de capitan la Rapid. Am observat chiar de la fata locului, adica din tribuna din Gruia, ca in acel final de infarct pentru noi ceferistii, Maftei de nenumarate ori a urcat in ofensiva, cu mingea la picior sau fara ea, incercand sa sprijine cat mai mult atacul nostru. Tocmai de aceea, socotesc eu, ca golul lui din final nu a fost deloc rodul hazardului, al intamplarii, ci mai ales al valorii acestui fotbalist, care nu voi uita niciodata cat de fericit m-a facut in acele clipe, injumatatindu-mi parca si distanta avuta de parcurs pana acasa… Aceste calitati avute de fotbalistii nostri si le-au demonstrat apoi si in Europa, acolo unde practic cu acelasi lot de jucatori am avut un parcurs de-a dreptul entuziasmant, insa deloc surprinzator pentru mine. Acest parcurs formidabil din CL. e pentru mine doar inca o confirmare a valorii fotbalistilor si a conducatorilor nostri. Ca de obicei draga IQ, am insa in final si ceva de obiectat la cele scrise de tine; 🙂 terenul de la Mioveni. Cum poti sa spui ca orezaria aceea, bazinul acela olimpic, ne-a ajutat pe noi, cand, defapt acela a fost inamicul nostru nr. 1 ?

    Apreciază

    • Sunt de acord cu tot ce ai scris , TGV dragă. Dar înclin să dau dreptate lui IQ în privinţa mocirlei de la Mioveni…Desigur, păpuşarii / regizorii campionatului au conceput-o ca un dezavantaj clar pt. CFR, dar au uitat un singur lucru : CFR are fotbalişti foarte diverşi, adaptabili pe mai multe „condiţii meteo” (vezi şi meciul din Turcia cu Galata!), iar -revenind la Mioveni- cred că totul era o miză până la primul nostru gol. Pe un teren „normal” misiunea noastră era mult mai grea, cred eu. A fost un bumerang pt. păpuşari. HAI CFR !!

      Apreciază

      • Cu tot respectul pe care vi-l port si voua, kiruj si Calin Cocora ca dealtfel si lui IQ, nu pot sa nu va contrazic de aceasta data. Toti stim din experienta proprie ca un teren desfundat, asa cum au fost acelea de la Mioveni si, culmea, de la Istanbul, ajuta foarte mult echipele care se apara, sau care practica antijocul. Cele care trebuie sa atace, au intr-un astfel de teren un adversar cu adevarat redutabil. Prin urmare, la Mioveni terenul a ajutat echipa gazda, cea care era multumita cu egalul, dupa cum la Istanbul ne-a ajutat pe noi, pentru ca acolo noi eram cei care trebuia sa inchidem jocul si sa taiem din fasa orice initiativa a turcilor, ei fiind clar echipa mai tehnica, care cauta cu orice pret victoria, noi fiind multumiti acolo cu egalul. Dupa aceea, draga Caline, aminteste-ti te rog, ca la Mioveni am incheiat rapid conturile, caci in min 30 era 2-0 pt. noi, iar la pauza era deja 3-0. Tocmai de aceea nu cred ca poate fi luata in discutie conditia fizica a argesenilor. Din nou, nu neaparat forta fizica, ci mobilizarea exemplara a jucatorilor nostri si mentalitatea lor de invingatori au facut diferenta facandu-i sa treaca peste orice obstacole ivite, caci jucatori de forta, fotbalisti solizi, gen Sandulescu ori Iordache aveau si ei destui. Faptul ca am scos rezultate formidabile in amandoua meciurile nu poate decat sa ne bucure, dar nu ne transforma neaparat in mari experti ai acestor terenuri desfundate.

        Apreciază

    • Pe astfel de terenuri care consuma, fizic daca joci la victorie(nu ca la istambul unde jucatorii nostri au fost ca la dansuri populare, tot pe loc, pe loc, pe loc) iti sporesti sansele cucat ai jucatori mai puternici si mai bine pregatiti fizic. La acest capitol noi am excelat, in fata unei echipe cu jucatori ce vazusera haltere, doar in vitrina magazinelor de sport. Imi amintesc, dar si stiu cat de greu e sa pasezi o minge in orezarie, stiu cata forta iti trebuie in piciorul de sprijin pentru a-ti echilbra organismul pentru sut sau pasa, mai apoi trebuie sa muti forta in celalalt picior ca sa poti muta obiectul din lot. Daca jocul tehnic ne putea fi anihilat forta si pregatirea fizica mai greu. La capitolul fizic a cazut Mioveniul. Cu toata bucuria celor care se straduiau sa ne puna piedica, datorita plusului evident de calitate fizica terenul ne-a avantajat, miovenarii nu erau in stare sa alerge daca-ti amintesti.

      Apreciază

  23. 1. Al treilea titlu.
    2. Confirmarea lui Felgueiras, noul Bastos si saltul lui Rui Pedro.
    3. Campania aproape perfecta in Europa. Dezamagirea din Liga1 (cu contributia deloc neglijabila a arbitrilor si accidentarilor). Sare o reinventare, pacat de accidentare, Valente o mare deziluzie, Vass o inca neconfirmata valoare (neintegrarea fizica plus accidentarea), Nicoara o ascensiune urmata de o cadere rapida (probleme la cap, vorba lui Bastos), eterna deziluzie Hora, reconfirmare pozitiva Sougou, oscilanti Muresan sau Luis Alberto. O placuta supriza e si antrenorul Paulo Sergio care reface din mers jocul echipei, pastrandu-i eficienta. Tot la plus e si Aquirregaray, dar s-a stins parca ulterior, tot pozitiv sunt si Ivo Pinto si Camora, o scadere la Cadu. Dezamagit ca totusi nu s-au adus jucatori de mare valoare pentru UCL si totusi, fara vreo 5 titulari accidentati, fara Martinez nedebutat, totusi am facut record de puncte si am fost atat de aproape de a ajunge in primavara UCL. Next level e inca departe, e nevoie de minim 3 sezoane consecutive de minim acelasi nivel european. Felicitari CFR Cluj! Felicitari voua fani si redactori tribunisti!

    Apreciază

    • Si pentru mine al treilea titlu a fost o satisfactie, nu pentru ca se mai adauga un trofeu, ci pur si simplu pentru ca s-a castigat cum s-a castigat. E o satisfactie sa castigi atunci cand vezi ca ceilalti recurg la tot ce pot recurge pentru a-ti pune piedica. Au recurs la ploaie si inundatii, au recurs la scenarii odioase, la orice marsavie careia ii puteau da cat de cat fata legala. A fost o victorie imensa. ––––- Ar fi interesant de aflat ce cum s-au ordonat lucrurile in capul lui Bastos.

      Apreciază

  24. La interventia mea precedenta m-am referit la declaratiile felcerului ( ex. nu aducem alt atacant, ca nu gasim unul mai bun ca Weldon, etc. ), acum citesc declaratiile lui Arpi, care zice ca aduce atacant de careu, ca vor pleca multi ( felcerul parca zicea de max. 4-5 ) samd. Explicati-mi si voi cum suna cele doua declaratii diametral opuse , venite din partea primilor doi oameni din club ! Si parca, daca memoria nu ma inseala, astfel de situatii s-au mai intamplat de cateva ori in acest semestru ! Oricum, un club care se respecta, are mare grija ce si cum comunica, nu ?

    Apreciază

    • D-le Vass Bela ! Va rog sa terminati cu apelativul „felcer” din fiecare dvs. interventie ! IM are, totusi, o diploma de medic obtinuta in 6 ani, pe bune (pana la proba contrarie), in regimul trecut si a si profesat niste ani. Sau sunteti dvs. prof.univ.dr. in medicina si l-ati supervizat candva ? ca atunci eu imi retrag critica. Totusi, nu am auzit numele dvs. prin publicatiile importante de specialitate. Puteti sa-l injurati cat doriti pt. performantele manageriale la echipa, dar va rog sa-i lasati profesia de baza in pace. De altfel, din textele dvs. reiese o infatuare si o suficiență realmente obositoare si suparatoare, iar acest site nu cred ca este locul potrivit pentru asta.

      Apreciază

  25. Tgv eu nu am contestat valoarea fotbalistica incontestabila a nucleului de jucatori care ne- au oferit un an atat de frumos: Felguieras,Pinto,Cadu,Maftei,Piccolo,Camora,MuresanAlberto,,Pedro,Bastos,Sougou,Kapetanos,Ronny au fost principalii artizani ai succeselor noastre,chiar daca uneori au avut si jocuri mai slabe.Evolutiile lor ,uneori senzationale si puterea mentala au facut diferenta in momentele cruciale.Maftei va ramane in inima mea prin golul fabulos cu Sibiulm;tin minte ca desi erau doar vreo 6000 de spectatori bucuria resimtita in tribune a fost imensa si atmosfera din final senzationala cu tot publicul!!! ovationand si cantand in picioare minute in sir…cat despre penalty- urile lui Cadu , torpilele lui Muri,golurile decisive ale lui Kape cred ca nu mai e nimic de spus…Am vrut sa subliniez finalurile de poveste( in opinia mea paranormale) ale ultimelor 5 meciuri decisive ale sezonului cu o serie de coincidente stranii( goluri decisive dupa min.89 in 4 din 5 jocuri contra unor adversari indarjiti ,victoria in prelungiri la dinamo dupa ce ne invinsera nedrept acasa’in tur tot in prelungiri,penalty-urile decisive transformate de Cadu pe Cluj Arena in 2008,2012 ,duelul Bornescu- Cadu repetat la cateva zile parca pt. a se face dreptate,revenirea de la 0-2 ,ca si cu Craiova la al doilea titlu,golul din corner cu steoaia marcat in min. 94 de un jucator pe nedrept marginalizat ( de Zerbi)care ne- a indulcit victoria finala ,si chiar victoria cu 5-0 in mocirla de la Mioveni…aparent dezavantajoasa la debut.Conditiile grele de joc au mobilizat echipa la maximum( istoria s- a repetat la Istanbul),ne-au oferit golul 2 ( al lui sougou ) cadou si un joc mulat pe atacantul de forta aflat in plina forma( Kapetanos care a deschis scorul bineinteles cu capul dupa un corner),plus caderea fizica a gazdelor in repriza 2-a …

    Apreciază

  26. Top 10, anul 2012. 10. Golul inscris de Maftei in prelungirile meciului cu Vointa Sibiu. 9. Victoria de la Liberec prin care ne-am asigurat un parcurs lung in Europa. 8. Revitalizarea catorva fotbalisti din lotul nostru (Bastos, Rui Pedro, Sarre). 7. Achizitiile din vara (Felgueiras, Ivo Pinto, Deac). 6. Venirea la carma echipei noastre a portughezului Paulo Sergio Bento Brito. 5. Victoria de la Basel si luarea unei optiuni serioase pentru accederea in grupele celei mai prestigioase competitii europene inter-cluburi. 4. Victoria de acasa cu Braga si calificarea in primavara europeana. 3. ”Dubla victorie” de pe Arena Urii si castigarea celui de-al treilea titlu de campioana a Romaniei. 2. Marea victorie de pe Old Trafford si trecerea la ”next levelul” mult asteptat. 1. Aparitia acestui minunat site al tuturor ”franarilor”, Tribuna CFR. La capitolul deceptii, am doar trei nominalizari de facut. 3. Cedarea mult prea usor a lui Sixto Peralta si Roberto De Zerbi, doi jucatori care ne-ar fi putut fi utili in aceasta toamna prelungita. 2. Parcursul dezamagitor din acest tur de campionat. 1. Slaba reactie a conducatorilor nostri la atacurile permanente din mass-media.

    Apreciază

  27. Satisfactia anului: parcursul european. Nu numai ca am trecut de doua faze preliminare (dus-a fost marota cu „ajungeti pe spinarea oilor in CL”), impotriva celor mai puternici adversari disponibili, dar am facut-o emfatic, cu 4 victorii din 4. 10 puncte in grupa cu Braga (finalista de EL acum doi ani), Galatasaray (echipa cu un buget aproape nelimitat) si MU (echipa cealalta din Manchester 🙂 )? Calificare in primavara europeana? Multam, sarumana, sa fie primite! Uitati-va la schimbarea de ton in presa, si nu numai, la adresa CFR-ului – acum, oricat ne urasc (si ne urasc si mai tare decat anul trecut, sa n-aveti nicio indoiala), nu mai pot s-o tina langa cu lipsa de performante europene (care, oricum, nu era reala raportata la fotbalul miorlaitic). Pe dinamomania, site-ul amicilor nostri dinamovisti, unul dintre bigotii care urasc ungurii (si, prin asociere tipic fecaliota – CFR-ul), imi urla recent ca de ce i-am furat pe nemteni (amuzant, venind din partea unui dinamovist, stiu) si de ce facem blaturi in campionat. Am avut deosebita placere sa-i replic scurt: „am blatuit doar alea 10 puncte din CL”. Si discutia s-a incheiat. Behaiau oile pana acum ca numa’ ele trag la coeficient? Suntem aproape la egalitate cu ei, in conditiile in care noi am lipsit din Europa un an de zile. Doua puncte ne mai trebuie la primavara peste copitate si n-o sa mai avem nici dialogul asta. Contrar opiniei lui Halbu (a carei pozitie o inteleg, dar n-o-mpartasesc), decizia de a ne concentra sezonul acesta pe CL, in detrimentul campionatului, a fost cea corecta. Daca, pana recent, datorita performantelor interne, CFR-ul era ca o bucata de carbon presat, acum diamantul a iesit la vedere, slefuit de traiectoria mingii lui Luis Alberto. Suntem un club European! Aceasta este satisfactia curata a anului 2012.*** Satisfactia castigarii titlului in conditii de adversitate extrema e una care vine cu o buna doza de Schadenfreude, ma-ndoiesc ca sunt multi franari care, pe langa bucuria inca unui titlu pentru CFR, n-au scapat si-un „muriti, ba, jigodiilor” (cu diverse variante: „crepa-u-ati in chinuri”, „lua-vi-s-ar curentu’ pe masa de operatie”, „da-V-ar Dumniezo ceas de aur pe mana de lemn” etcaetera) la adresa stelemistilor, kukuruzilor, lpfrf-istilor sau vecinilor nostri mai zgomotosi.***Nu cred ca e corect sa atribuim unui singur personaj meritele sportive pentru 2012. A fost o munca de echipa, in care fiecare a avut momentul lui de glorie, de sclipire: Arpi si Muri au facut (si) transferuri reusite, Andone a avut noroc, Paulo Sergio inspiratie si nous fotbalistic, Kape, Sougou, Mario et all sclipiri ce-au facut diferenta in momente esentiale, ceilalti au muncit din greu pentru ca mentionatele sclipiri sa conteze.***Surpriza placuta: Rui Pedro, la care, in foro interno (desi mi-era drag ca mai toti jucatorii nostri) cam renuntasem.***Sunt, de asemenea, multumit de situatia CFR-ului in competitiile interne. Nu uitati ca acum doi ani am fost groaznici, terminand pe 10. Anul acesta suntem la 3 puncte de podium, la 5 de locul doi si in semifinalele Cupei. Cu diferenta ca, daca acum doi ani nu speriam fotbalistic pe nimeni, sezonul acesta e cu totul altceva – cand vrem sa batem, batem pe oricine fara probleme. In concluzie – suntem inca in competitie pentru patru trofee: EL, campionat, cupa si supercupa. Io zic ca putem lasa cupa Galatiului.

    Apreciază

    • Cred ca aceasta este cea mai completa enumerare.Bravo!
      Dar ca importanta deosebita, as aduce in discutie ca veniturile care vin si vor veni ne vor asigura functionarea in continuare.La majoritatea cluburilor este dezastru financiar!!

      Apreciază

  28. Caline, ti-am citit articolul, nu insa si comentariile. Dragostea ta fata de culorile clubului nostru razbate din fiecare rand pe care il scrii pe aici, si de asta vreau sa te felicit. Eu as raspunde cam in felul urmator la chestionarul tau: SATISFACTIA ANULUI: parcursul european al echipei noastre; SURPRIZA PLACUTA : I- Bastos, II- Rui Pedro; SURPRIZA NEPLACUTA: Diogo Valente. La punctul doi al tau, PERSONAJUL ANULUI, eu as incerca un nume ”brazilian” (macar ca lungime) : Arpad Iulius Johann Ricardo Brito. Poate ca suna ca naiba numele lui, dar eu pa asta il socotesc personajul anului.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.