Avem antrenor de păstrat și jucători de dat pe gratis


După concentrarea de pe Old Trafford, greu de așteptat concentrare maximă în acest meci cu o formulă inedită, nici cal nici măgar, nici titulari nici rezerve. Paulo Sergio, în dorința de a odihni pe cât se poate jucători pentru confruntarea crucială din semifinala Cupei, încearcă marea cu degetul, folosind un prim 11 inedit, în care remarcăm cu bucurie și speranță revenirea lui Ciprian Deac. (Felgueiras – Aguirregaray, Maftei, Piccolo, Sepsi – Vass, Celestino – Hora, Rui Pedro, Deac – Kapetanos).

Începutul de meci e dominat de frig și de câteva combinații în banda dreaptă, loc unde lucrurile par a merge, spre deosebire de partea stângă, unde Hora și Sepsi nu par capabili să producă faze notabile. Cu închizători subțiri, Vass încă incapabil să alerge și Celestino lent, CFR domină jocul, dar pare o echipă vulnerabilă când nu are mingea.

Minutul 20 aduce golul, după o pătrundere a lui Deac până pe linia de fund, urmată de o excelentă pasă în spate la Rui Pedro, care plasează elegant balonul lângă bara din dreapta lui Miron, dovedind stofă de fotbalist veritabil. Așadar vom pune în dreptul lui un gol, o pasă de gol și un penalty, descoperind din nou, după meciul cu Braga, că avem un jucător providențial în ograda proprie, un jucător care a avut nevoie de sosirea lui Paulo Sergio pentru a fi distribuit în rolul care să însemne o veritabilă explozie valorică.

Gol anulat în minutul 45 la Kapetanos la o excelentă pasă a lui Aguirregaray, de același arbitru care interzice și nemțenilor un gol în condiții aproape similare.

Schimbare după pauză: iese inutilul Hora, înlocuit fiind cu Camora, rămâne în teren în schimb la fel de inutilul Sepsi. Schimbarea avea să aducă o altă dinamică pe partea stângă. Cealaltă schimbare, Mureșan în locul lui Celestino, nu schimbă cu nimic jocul, e posibil ca oboseala să-l fi făcut pe Gabi mai puțin eficient. În schimb, intrarea lui Bjelanovic în locul lui Rui Pedro (un gest prin care Paulo Sergio îi permite acestuia să culeagă uralele publicului după un meci excelent), era cât pe ce să aducă golul 4. E posibil ca în unele meciuri, după ce se rezolvă total problemele la costrucție, să fie o soluție eficientă utilizarea simultană a celor două vârfuri.

Meteahna principală a lui Rui Pedro, simularea, era cât pe ce să însemne 1-2 la faza în care Onciu alege șutul peste de la 20 de metri, în locul pasei care l-ar fi lăsat în poziţie ideală pe Constantinescu. Faza e urmată de un atac care se soldează cu un 11 m, în urma unui fault comis asupra aceluiași Rui Pedro. Deac execută și înscrie cu sigurantă. Ce și-ar fi putut dori mai mult decât revenirea cu gol și pasă de gol? Repriza secundă, mai ales pe finalul ei, ne arată un jucător fără ritm, un jucător la care se simte încă absența de 3 luni. E de lăudat și de remarcat plusul de disciplină în joc manifestat de Deac, cum lăudabilă rămâne cunoscuta-i disponibilitate la efort.

Ocazii multe, ocazii ratate nonșalant, campionul lor Kapetanos, grecul vrea, încearcă să fie prezent în faze, în joc, aleargă, dar, spre deosebire de perioada în care dădea goluri cu toate părțile corpului, azi nu-i iese nimic, nici măcar pasele simple. Nu e ziua lui, nu e momentul lui și e păcat, grecul are nevoie de o reușită pentru a-și intra în mână. Minutul 85 i-o aduce, la o acțiune la care Kapetanos a fost și la originea fazei și la capătul ei, într-un spectaculos un-doi cu excelentul Rui Pedro. Portughezul a fost azi jucătorul dorit de mulți tribuniști, acel jucător de creație.

Golul 2 al nemțenilor vine să ni-l arate pe Maftei care pare a avea un singur rol, acela de purtător de banderolă. Probabil a fost și nevoie de acest gol pentru a convinge conducerea că e iminentă nevoie de un fundaș central. Sperăm că IM va ințelege că e insuficient Piccolo și un Cadu parcă în scădere de formă. Ce am văzut la Maftei nu se poate numi greșeală, ci indolență. La fel de reușită și prestația celor doi închizători, care au pierdut mijlocul. Prestația subțire a acestora a dat spectaculozitate meciului. Lenți și fără suflu, cei doi au dat prilej Ceahlăului să ofere o replică viguroasă, cu multe acțiuni de poartă.

Aguirregaray, Piccolo, Deac, Rui Pedro, Kapetanos sunt remarcații serii, sunt jucătorii care merită, care ne dorim să rămână și în sezonul viitor. Evident, am văzut și petarde care ar putea fi un real câștig pentru club dacă ar înceta să mai încaseze drepturi bănești. La primii enumerați se adaugă Felgueiras, Camora și Mureșan (fără să strălucească). Ceilalți, cei ce n-au suportat călătoria cu avionul în Anglia, ne-au arătat cu prisosință că un meci văzut la televizor te obosește mai tare. Oare când și cum vom scăpa de obosiți? Alături de ei, remarci i se cuvin și antrenorului, care, încet, încet, descâlcește jocul și găsește soluții pentru ca echipa să controleze jocul, să aibă posesie, să recupereze rapid. Am văzut o echipă scurtă, eficientă, chiar dacă în multe faze s-a simțit prea multă relaxare. Chiar și în formule cu multe petice e remarcabil că se simte apariția modulelor funcționale, module eficiente în ambele faze. Fără a fi fost un joc strălucit, meciul de astăzi ne arată un CFR care poate câștiga toate meciurile până la finalul campionatul. Dacă o va face, dacă jucătorii vor fi dispuși la efort pentru asta, atunci cu certitudine sezonul următor vom fi din nou favoriții principali la titlu, indiferent de jocurile de culise. E bine că în sfârșit avem antrenor.

71 de comentarii

  1. Incredibil cu cata ambitie au putut juca moldovenii. I-am invatat prost, vin toate ciurucurile in Gruia si joaca cu o ardoare de parca s-ar disputa finala CL.

    Apreciază

    • Tactica andoniceasca inca are urmari, s-au obisnuit toti cu un cfr care nu joaca mai nimic, cu fundasi care mai degraba se calca pe bataturi decat sa-si incurce adversarii. Toți cred ca lentoarea (absolut reala) fundasilor nostri poate fi speculata prin mingi in adancime. E suficient sa organizezi bine jocul defensiv ca aceasta carenta sa dispara. Pana se vor intelege toti ca indraznelile lor se pedepsesc cu goluri va mai dura putin, nu mult va asigur, va trebui doar sa dispara carentele fizice. Vom vedea repede, după pregătirea de iarna, cum indrazneala tuturor va deveni istorie.

      Apreciază

  2. eu cred ca echipa a facut una din cele mai frumoase partide din cele jucate impotriva unei echipe mici…si scorul nu reflecta realitatea de pe teren

    Apreciază

  3. Calin, de acord cu : 1-avem antrenor, şi 2-putem câştiga meciurile rămase până la terminarea campionatului. În rest, am obiecţii : echipa asta semi-rezervă / semi-titulară (am anticipat, dealtfel, această strategie) nu a jucat chiar foarte rău, a avut unele momente bune / foarte bune, în contextul în care terenul a fost cum a fost. Deac a fost cel mai bun (în opinia mea), şi contrar aşteptărilor mele (recunosc, am fost pesimist…) am câştigat , contra unei echipe motivate din toate direcţiile…Am fost de sute de ori de acord cu tine, Calin (şi voi mai fi, sunt sigur), dar nu sunt de acord că nu avem rezerve. Poate 2, max. 3 sunt petarde „cu acte”. Eu mai văd -totuşi- o şansă şi în Vass (slăbuţ astăzi), şi în Celestino (ne-a adus 3 puncte la BV), şi în Hora, chiar…Sunt optimist incurabil, probabil. Dar aceste rezerve ne-au adus 3 puncte, cu 2 mai multe ca titularii din meciul cu Iaşiul şi Petrolul, şi cu 3 mai multe ca titularii din meciul cu Astra. Aşa cum Bastos şi-a revenit cu capul la un moment dat (ajutat fiind de nu mai spun cine, ca să nu fac revoluţie pe site), tot aşa şi Vass sau Hora, sau altcineva poate să-şi revină…La un moment dat ai zis foarte bine : să aşteptăm pregătirea de iarnă, poate vom avea surprize plăcute…Aşa cred şi eu, Caline, mai sunt speranţe la aceşti jucători (excepţiile fac regula…). PS a avut un curaj nebun ( FELICITĂRI !!) de-a folosi de ceva vreme rezervele în campionat, cu rezultate -zic eu- acceptabile. Calin , trebuie să fii de acord cu un lucru : 2-3 jucători vor fi vânduţi (Bastos şi Sougou nu degeaba au fost scutiţi astăzi de eventualele accidentări de dinaintea vânzării…), dar lipsa lor poate fi astupată cu tinere speranţe fără nume (din Portugalia, din Senegal, de oriunde), care ştiu foarte bine că CFR Cluj le este o trambulină spre alte culmi, iar şefii CFR (şi noi, câţiva) ştim foarte bine că ei ne vor ajuta în a progresa, step-by-step, spre nişte performanţe nemaivisate, cum a fost „întâmplarea” cu MU…Eu sunt liniştit, Calin, sunt mândru de această echipă (chiar a rezervelor, cu mici excepţii), simt, că suntem pe drumul cel bun, cu antrenorul cel bun. HAI CFR !!

    Apreciază

    • Asta zic si eu, mi-a placut mai mult jocul asta, cu combinatii, pressing, decat cea a starurilor, parca am vazut un CFR sin 2008, cu toate ca au fot 2-3 piese absulut inutile, dar care pot fi eliminate cu timpul.

      Apreciază

    • Kiruj, echipa a jucat bine doar pe un modul: Aguirregarai(minusuri defensive), Deac(mult peste asteptari, dar nu cel mai bun, inca precar fizic), Pedro(dezinvolt, plin de incredere, dispus la travaliu si executii). Acolo s-au facut actiunile noastre, cei trei au incercat sa-l faca pe Kapetanos golgheter intr-un singur meci. De la cei trei a venit pericolul, acolo s-au recuperat mingi. In aparare n-am avut benzi, am avut un Piccolo care n-a putut sa acopera si gaura lasata neacoperita de Maftei(tare dezordonat) Pe Vass l-am cautionat trei jocuri stiind ca vine dupa o accidentare, ei bine el nu ne lasa sa vedem nici un progres, aceasi incapacitate de a acoperi zona, aceasi imprecizie in transmiterea mingii. Nimic nu ma face sa-i vad explozia, mai degraba o oarecare plafonare, nu-i exclus sa o depaseasca. Celestino, mai mult decat o rezerva care intra cu determinare in teren nu cred ca poate fi. Sepsi continua sa arate mari limite, de executie, pe faza ofensiva(centrari proaste, pase slabe, previzibile), de plasament si interpretare pe faza defensiva, la care se adauga lentoarea. Hora? Creierul lui e prea putin pentru u7n judecator adevarat, e un fel de Tanase, oare ne trebuie? Da, avand in vedere cat de putini jucatori autentici am avut in teren, Paulo Sergio a fost un as intr-ale antrenoratului. Sa vedem ce se intampla cu restul din lot …

      Apreciază

      • Calin, am mai discutat noi, la un moment dat : lot „matematic” echilibrat nu există…Distanţa dintre statulul de „titular de drept” şi „eternă rezervă” e foarte mică, ca cea dintre iubire şi ură. Câteodată e suficientă o „tragere de ureche părintească” (îşi aduce cineva aminte de faza aia când Ando l-a prins de urechi pe Bastos după un gol, cu Vaslui, parcă) ca să te revii „cu capul”, dar astfel de „practici psihologice” nu-şi ating scopul în fiecare zi. PS e un foarte bun tactician, un „deschizător de pârtii” , cu curaj nebun, un optimist incurabil , iar aceste stratageme cu rezervele mi-au fost extrem de simpatice, curajoase şi -în bună măsură- reuşite. El încearcă să fie corect (mai corect ca Ando ) : „vă dau nu o şansă, ci mai multe, 3-4-5, depinde de voi…” Trage şi nişte concluzii (care trebuiau trase mai de mult), dar acordă şi o şansă în plus acestor jucători, a căror explozie -de multe ori- depinde de o „tragere de urechi”, de un „şut în fund părintesc”, de o vorbă bună…Acest lot, aşa cum este el acum, cu accidentaţi sau nu, cu titulari şi cu rezerve, trebuie neapărat băgat la „reciclare” (=pregătirea de iarnă + meciuri de pregătire), apoi putem discuta (cu PS în frunte) ce şi cum. Calin, eu sunt mulţumit cu acest joc, să ştii. N-am urlat ca miercuri (cu MU), n-am plâns ca după Braga, dar văd că se poate o victorie în campionat şi după un meci de CL, chiar cu o echipă de rezerve. Niciodată mai rău, Calin. HAI CFR !!

        Apreciază

        • Kiruj, cred ca vorbim oarecum acelasi lucru. Si eu am fost multumit si sunt multumit. Stiu cat de creu e sa faci meciuri bune dupa ce ai frecat banca luni intregi. Stiu cat de greu e sa te impui, stiu cum propria vointa de a reusi, daca-i prea mare, iti pune piedica. Pentru ca avem scriptic 38 de jucatori si pentru ca ei costa nu fac decat sa ma pronunt asupara celor care cred ca nu sunt peste nota de trecere, e posibil sa n-am dreptate, nu am date suficiente despre fiecare in parte, ca sa ma pot pronunta fara echivoc. Nici macar nu stiu cu exactitate ce le-a cerut antrenorul, dar chiar daca nu stiu imi dau seama ca la Maftei, de exemplu, in cateva faze, fisa postului recomanda altceva. Tot simpla vedere e suficienta ca sa constat ca Hora n-a facut nici ce i-a cerut antrenorul si ca nici macar ce a vrut el nu i-a iesit. Asta nu inseamna ca vreau capul cuiva. Nu eu decid, eu doar constat si constatarea e doar punct de vedere personal deci subiectiv. Ca incerc sa gasesc maxim de argumente obiective e altceva. Si mie mi-a placut jocul, implicarea jucatorilor, ca au fost greseli la multi dintre ei e alta discutie, doar la Hora nu gasesc puterea concesiei. Recunosc cand a ajuns la CFR mi-am frecat mainilede bucurie, a fost un jucator pe care-l voiam adus de pe cand juca la UTA. Poate ca trecerea pe la Bistrita l-a plafonat in halul asta. Cert daca ar fi sa compar meciul de azi cu meciul tur as spune ca am vazut un CFR cert mai bun, cu jucatori mai buni.

          Apreciază

    • Cu mai putin de un an in urma, nu cred, ca era vreun suporter care ar fi dat o ceapa degerata pe Bastos. Iar cu mai putin de o jumatate de an in urma, multi strambau la vestea transferarii lui Felgueiras. Eu nu m-as hazarda sa ii fac petarde pe unii. Este insa adevarat, ca nici nu l-i se poate acorda o rabdare infinita.

      Apreciază

      • Bastos era un indolent nu un jucator care nu-si arata calitatile. La el era clar branza buna… Acum in echipele acestea de rezerve avem jucatori care n-au calitate si jucatori care parca nu mai pot(Maftei). Cu el nu stiu ce s-a intamplat, multa calitate nu a avut niciodata, a avut in schimb o determinare iesita din comun, imi amintesc efortul sau din meciul cu Vointa Sibiu soldat cu gol. Acum parca n-are putere sa vrea. Nu inteleg ce e cu el.

        Apreciază

        • Da, au trecut şi anii peste el (Maftei), a avut şi o accidentare teribilă, care după o vârstă se vîndecă mai greu, spre deloc. Probabil, spun cu regret, el este unul de care trebuie să ne despărţim, omeneşte, pe cât posibil. La el nu sunt probleme „cu capul”, parcă nu mai poate, cum ai zis.

          Apreciază

          • Da, la Maftei sunt de arcord. Insa Celstino, Vass, Valente nu sunt tocmai de lepadat, ar putea sa-si revina ca Bastos si Pedro, intrebararea este doar cat merita asteptati. Eu n-as renunta inca nici la Nicoara si Hora.

            Apreciază

  4. Consider ca locul lui Aguireggary nu este pe linia de fund si ar fi mai util intr-o pozitie mai avansata + cele doua goluri ale nemtenilor au pornit din partea lui, deci e periculos sa avem un fundas cu un asemenea apetit ofensiv

    Apreciază

    • Ai dreptate, uruguaianul e deficitar la faza defensiva. E indisciplinat tactic chiar, personal sunt convins ca PS i-a cerut să-si acopera banda. Se pare ca-l fura faza ofensiva prea mult, ca are prea putine disponibilitati pentru subordonarea tactica, la fel ca majoritatea sudamericanilor.

      Apreciază

  5. De cand a venit Paulo Sergio, imi face placere sa ma uit la meciurile CFR-ului chiar si atunci cand nu scoatem un rezultat bun ca de exemplu in meciul cu Mediasul. Am simtit si eu azi ca suntem mult prea vulnerabili in fazele de atac ale Ceahlaului dar nu mi-a fost foarte clar daca e vina mijlocasilor centrali sau a fundasilor centrali (inclusiv Piccolo). Pana la urma e bine ca s-a terminat cu o victorie si sa speram ca scoatem niste rezultate bune si in ultimele doua meciuri din sezon (ambele extrem de importante, dar cel cu Astra putin mai mult). Kapetanos mi se pare si mie cam iesit din forma dar dupa golurile pe care le-a dat in momente esentiale anul asta calendaristic. eu ii iert ratarile de azi. Pe lista jucatorilor care ar trebui sa plece i-as pune si eu pe multi care au jucat azi, dar poate uneori mai avem nevoie si de rezerve care sa accepte statutul de rezerva.

    Apreciază

  6. Mie mi-a placut abordarea lui PS, era clar ca sunt sanse mici sa castigam doar cu rezervele. Cred ca doar lipsa concentrarii si sincopa de forma a lui Kape a facut ca noi sa marcam doar 3 goluri, ocazii am avut duium si se vede ca jocul echipei e tot mai bun, de la un meci la altul. De remarcat si colaborarea buna dintre grec si Rui Pedro, cert rezultata in urma exersarii la antrenamente. Cat despre conditiile in care se disputa aceste meciuri, trebuie sa multumim LPF si FRF, care fac totul ca iubita lor steluta sa ia titlul anul acesta. Nu conteaza riscurile la care se expun jucatorii, pierderile inregistrate de cluburile care joaca cu stadioanele goale sau spectacolul fara spectatori, toata lumea trebuie sa faca cum vreau ei…

    Apreciază

  7. Cred că PS are șansa și știința să scoată din Rui Pedro un fotbalist de milioane! Jucătorul ăsta – care se trântea la cea mai mică atingere, care dribla spre propria poartă, care nu îndrăznea să șuteze, care se pierdea în driblinguri inutile, fără miez, care părea imatur, avea un joc steril și dispărea din joc după minutul 60 – face de o vreme (aproape) NUMAI CE TREBUIE! Șuturi incredibile (golul de azi a fost reușit printr-o execuție de maestru!), pătrunderi periculoase, mingi puse pe tavă vârfului de atac (numai bune de… ratat de către Kape). Recunosc că sunt foarte surprins de evoluția bruscă a portughezului, pe care nu o dată am încercat să-l sugrum prin „sticlă” în trecutul apropiat, pentru că mă exaspera la culme. Rui începe să priceapă care-i sunt calitățile și cum poate să și le pună cel mai bine în valoare. Dacă nu devine vedetă cu nasul pe sus, din retur încolo cred că va fi unul dintre cei mai importanți jucători ai CFR-ului. Rămâne de văzut dacă PS mai descoperă și alte talente în stare latentă înainte de curățenia din iarnă. PS – Din păcate (deși nu demult aveam alte idei), sunt de părerea lui zsolt: nu cred că Aguirregaray dă mai multă siguranță în defensivă pe partea dreaptă, în locul lui Ivo Pinto, așa că deocamdată e mai simplu să fie menținut Ivo Pinto fundaș, iar Matias urcat undeva la mijloc.

    Apreciază

      • Nici vorbă! Albusibiu îl lăuda pe Rui Pedro când acesta nu merita. Una e să-l încurajezi, să crezi în potențialul lui, alta să-i girezi „părintește” toate greșelile, doar pentru că ți-e simpatic. PS (între noi doi) – Adevărul e că-mi place să-l sâcâi pe Albu cu Rui Pedro, tocmai pentru că știu că e favoritul lui. 🙂 Dacă vrea să-mi plătească cu aceeași bancnotă, poate să se ia și el de favoritul meu, Nicoară…. 🙂

        Apreciază

        • Eu nu critic, eu nu analizez… pentru ca nu pot !! Da’ , acuma , sincer OO7, Albu ‘ a avut dreptate cu Rui Pedro al lui ! Apropo’ : cica, Pedro calarea in viteza prin pampas,cand aude vocea Domnului; „Pedro , Pedro intoarce-te acasa , ca-ti arde casa …” Pedro se intoarce , alearga cu calul in „high-speed”, cam 200 miles/hour , dar … dintr-o data se opreste : ” Doamne, da’ , io n-am casa …. „.

          Apreciază

      • Cam in acelasi timp cu Albusibiu, vedeam în Rui Pedro un jucator cu potential, nici nu mai stiu bine daca ii dadeam credit datorita celor aratate in teren sau CV-ului(a jucat in toate nationalele Portugaliei de la tineret la juniori, Albu l-a si laudat l-a si facut petarda, cu care dintre aprecieri esti de acord?), cert l-am socotit o vreme transfer util, in cateva meciuri, 2-3, de mult tare mi-a si placut. Intre timp am incetat sa cred ca mai iese jucator din el, tocmai pentru ca in loc sa joace eficient se tinea de floricele ineficiente. A fost momentul in care nu realizam ca nu toata vina e la el. Din acest motiv cred ca CJ-07-CFR trebuia sa puna mai multe cuvinte in a-si descrie deziluzia inlocuita de bucurie in cazul lui Rui Pedro. Mai retine ceva, Rui Pedro nu putea fi pentru multi o deziluzie daca era jucator fara calitate, daca cei deziluzionati nu ar fi vazut si potential la el. In concluzie socot ca acest comentariu e total nepotrivit.

        Apreciază

  8. DUPĂ O SĂPTĂMÂNĂ DE URALE ȘI APLAUZE A VENIT RÂNDUL CRITICILOR ! De data asta antrenorul nu are nici o vină. În schimb jucătorii, împrună cu cei care i-au adus la CFR mi-au scos peri albi după cum era de așteptat – ne-am chinuit din nou cu niște nulități. Cine spune că am avut un joc bun cred că e dus cu capul. Avem apărarea de căcat (excepție Camora și Ivo Pinto) – nu avem nici un fundaș central de calitate – dacă nu se aduc cel puțin 2 fundași centrali buni nu terminăm pe un loc de EL – echipele din campionat ne cunosc și nu se chinuie să construiască, e de ajuns să arunce mingi pe fundașii noștri centrali sau în spatele lor. Pe lângă repetenții: Maftei, Piccolo și Sepsi aș mai menționa și câțiva corigenți: Hora, Celestino și Kapetanos (cred că la gol și-a propus să dea pe lângă poartă – altfel nu îmi explic cum a intrat mingea) campionul ratărilor. Nu îmi doresc dar prevăd sfârșitul carierei lui Kapetanos, care încearcă, se zbate dar nu îi iese nimic. Oricum trebuie să îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut până acum. Am emoții pentru meciul din cupă cu Astra – dacă se va susține anul acesta, la ce fundași avem sigur luăm 2 boabe – numai să putem înscrie mai mult decât ei. Trebuie felicitat clubul pentru calitatea gazonului – la cât a nins astâzi terenul a arătat foatre bine.

    Apreciază

    • nu fii aşa pesimist Luk. Mulţi dintre jucătorii de astăzi au fost prezenţi miercuri pe Old Trafford, i-am admirat, i-am omagiat, tot ce vrei tu. În fotbal nimic nu-i liniar, nimic nu-i previzibil / predictibil, efortu-i efort, în fotbal nu poţi decreta axiome tip ” X e prieten cu mine, Y e prieten cu X, înseamnă că Y e prieten cu mine”. Adică : „am învins echipa A, care a învins echipa B, aşa că -normal- trebuie să învângem şi noi echipa B”. Construcţii logice de „trei parale”, cum spunea Brecht. Băieţii ăştia de sub Pietricica au ceva valoare, ceva tupeu, ceva motivaţie (din mai multe direcţii), şi atunci de ce ne mirăm că a fost ce a fost ? De fapt, ce a fost ? A, o victorie…LUK, numai victorii de acest gen vreau să văd, cu rezerve, pe cât posibil…HAI CFR !!

      Apreciază

    • Cred ca e multa exagerare in ce spui. Am dominat jocul cap coada, victoria noastra nu a fost pusa sub semnul intrebarii, asta fara ca echipa sa fi fortat vreo clipa. Singurul semn grav este ca nu prea avem calitate la mijlocasii defensivi. In rest esti in mare eroare dcand vorbesti de fundasi centrali, nu cred ca in RO mai sunt fundasi de calitatea lui Piccolo. Pe celelalte posturi suntem acoperiti si nu uita, iarasi am aliniat o formula inedita. E ca la slalum pe partia de schi, dupa ce faci o recunoastere si cobori o data, de doua ori, cineva vine si schimba portile. Apoi iti cere a faci record din prima, e mai greu.

      Apreciază

      • Mda. Din punctul de vedere al arbitrajului. Din pacăte. Chiar nu-mi place să critic echipa. Dar acest joc n-a fost cel mai cel, nici măcar din liga1. Am învins, asta e ceea ce contează, struţocămila noastră a funcţionat. Cu ceva sprijin însă. Îmi cer scuze, dar aşa cred io (amateurul).

        Apreciază

  9. Conditii dificile din cauza carosabilului acoperit de zapada si frigului persistent. Alt obstacol pentru jucatorii nostri a fost si formula de joc in care omogenitatea a fost in suferinta. Retin victoria cu 2-1 din campionatul trecut cand nemtenii ne-au dominat, au avut posesie……. deci nu cred ca trebuie tras in jucatorii folositi. Este loc de mai multa calitate la fiecare jucator in parte.
    Presedintele Ceahlaului, Gh.Chivorchian era pornit pe tusier si spunea ca a avut mai multe ocazii decat CFR. Nu stiu ce partida a vazut si este deranjanta lipsa de obiectivism. Poate l-a luat valul…… Maftei nu este jucatorul meu preferat, din contra…… dar nu inteleg ce are el la golul 2 cand Piccolo sare pe sub minge si ramane nemteanul cu mingea. Cat despre primul gol, atat Piccolo la Golubovici (care si inscrie) cat si Sepsi au fost departe de adversari. De multe ori se poate vorbi de o vina individuala (cum a fost cazul la Picolo la ambele goluri) cat si complementara la alti jucatori prin pozitionarea deficitara (si aici trebuie vizionata si discutata faza). Asta nu inseamna ca trebuie decapitat vreun jucator…… mergand pe logica asta multi nu mai apucau sa ne bucure cu executiile lor: vezi Bastos, Muri, Deac, chiar si Alberto. Didi a inceput rezerva si a ajuns jucatorul determinant pentru echipa. Ciobanul ne-a ajutat mult timp cu iesirile lui dupa meciuri, in care-si desfiinta jucatorii. Este nevoie de rabdare si tact pentru o constructie si o atmosfera propice performantei.

    Apreciază

    • E adevarat picolo sare pe sub minge (atat i-a fost detenta), numai ca strict in momentul respectiv Maftei n-are nici o treaba, Numai ca tocmai pozitionarea lui astfel incat sa nu aiba nici o treaba il expune pe Piccolo, lasandu-l cu doi adversari. (la golul 2) E adevarat ca in faza respectiva Aguirregaray e si el prost pozitionat, iar Deac are o repliere tarzie. Maftei in schimb are o poziie in care-l poti suspecta ca apara careul de viscol ca sa n-avem inzapeziri pe acolo. E important sa intelegi faza ca sucesiune de evenimente nu doar static. E adevarat daca te uiti doar cine sare la cap nu vezi restul. La primulgol greșeala inișială este tot a lui Deac care nu si-a controlat suficient omul de banda. In minutul 41, Maftei are o respingere care pune poarta in mare pericol. Centrarea nemtenilor este respinsa slab pe 16 m la un adversar aflat in pozitie ideala de sut. In minutul 57 la un contraatac periculos al nemtenilor, prin pozitionare defectoasa Maftei este iarasi absent, autoanihilat ca fundas, noroc ca lovitura de cap, cu bolta mare, care l-a depasit pe Felgueiras, nu a fost pe cadrul porții. In minutul 80, acelasi Maftei bărbierește o minge la 30 de m3tri de poarta, urmare fiind extrem de periculoasă. Un arbitru care ar fi dorit sa ne facă scotea fara ezitare gaben, unul si zelos pe deasupra, avea acoperire pentru rosu. Asta ca sa nu purecam meciul, greseli a mai avut dar mai marunte.

      Apreciază

  10. Nu stiu daca Kape este in cea mai buna forma sportiva.Fizic cred ca sta bine,a fugit ,a inscris 2 goluri…..a si ratat este adevarat.Nu cred ca trebuie sa-i cantam noi prohodul.De multe ori increderea poate sa faca diferenta.Dar noi suporterii trebuie sa-l incurajam ,sa-l sprijinim cand va avea probleme……

    Apreciază

    • Kape cred ca si-a depasit astazi pasa proasta. A vrut, s-a straduit, a ratat din pozitii din care in alte randuri inscria si legat la ochi, ba si daca era cu spatele la poarta, important e ca a reusit pana la urma, ca nu s-a zbatut in van. Cu reusita de azi cred ca i s-a dezlegat norocul, asa ca eu ma astept la moi goluri decisive. Ai dreptate, azi Kapetanos a facut un joc bun, a venit la mingi, a facut tot ce trebuie sa faca un varf cand nu are mingea. Sa ne aducem aminte cum, la deschiderea scorului, grecul a luat cu el 2 oameni ceea ce a făcut ca Pedro sa ramana liber la 16 m. Au fost si alte faze in care jocul fara minge al lui Kape a fost salutar.

      Apreciază

      • Kape este un băiat extraordinar, serios, un profesionis desăvârşit. În era Ando jocul era oarecum croit pe profilul lui (deschidere Bastos spre Sougou, centrare şi gol cu capul). În filosofia de joc a lui PS se aşteaptă altceva de la el (asta explică -parţial- netitularizarea lui în multe partide, nu neapărat ieşirea din formă), o participare la combinaţii (a şi reuşit câteva, care e un pas înainte), dar eu zic că omul poate fi adaptat şi acestui stil de joc. A, dacă mai dă câteva goluri şi cu capul, cu atât mai bine…HAI CFR !!

        Apreciază

        • L-am apreciat întotdeauna pentru efort, dacă nu pentru altceva. De data asta, însă a exasperat. Noroc că a reuşit să marcheze până la urmă.

          Apreciază

  11. Sper sa nu fiu injurat de toata lumea dar eu nu sunt de accord cu o mare parte din acest articol. Eu stiu ca jucatori ca Vass sau Celestino nu se vad (unii dintre ei pe buna dreptate), dar sa spui ca Vass nu a contribuit la victoria de astazi si a fost printre petardele meciului e mult spus. De cand a venit la CFR a dat pase extrem de precise si a initiat faze extrem de periculoase. Daca va uitati la fazele golului 1 si 2 ambele au pornit de la Vass, primul cu o pasa de la mijlocul terenului pana la Deac – o pasa de 40 de metri perfecta de la un mijlocaj care a fost accidentat foarte mult timp. Eu zic ca nu e rau, prin comparatie cu Gabi Muresan care gresete si pasele simple de 5-10 metri. Intr-adevar am avut si petarde azi pe teren, dar acestea cred ca sunt ridicate in slavi degeaba pentru ca dau cate 1 gol la 7 meciuri. Ma refer la Kapetanos, care pur si simplu nu este jucator de primele 6-7 echipe din Liga 1. A facut multe pentru CFR dar trebuie sa plece. Cu Kapetanos in teren (in ciuda golului) jucam in 10. Kapetanos nu are viteza, dribiling, sut, pasa, absolut nimic! Nu se implica in constructie si golurile sale sunt pur intamplatoare (vezi Brasov, Man U, Ceahlaul) pentru ca este la locul potrivit din cand in cand si-l loveste mingea in cap sau are 5 minute sa preia si sa suteze. Dupa parerea mea CFR-ului ii trebuie neaparat un atacant care sa se implice in jocul de echipa, care sa dribleze, care sa poate depasi un FUNDAS CENTRAL (!!!!), care sa dea pase, etc. – in general, care sa joace fotbal (vezi Rusescu). Cat despre golul 2 al Ceahlaului, nu Maftei a gresit la acel gol ci Piccolo. Se vede clar pe reluare ca Piccolo nu se plaseaza nici bine si sare si fals, Maftei are treaba cu numarul 23 (nemarcat de Aguirregaray) nu cu jucatorul care da pasa cu capul pentru nr. 9 care si marcheaza. Jucatorul cu pasa era omul lui Piccolo. Nu in ultimul rand as mai mentiona ca in ciuda faptului ca este contestat vehement Sepsi acum 1 sezon era pe locul 2-3 in ceea ce priveste fundasii laterali romani disponibili atunci pentru nationala si pe vremea cand juca la Timisoara era titular pe post cand Latovlevici era rezerva. S-a plafonat putin omul (un an de „Liga 2” te cam plafoneaza) dar cred ca e prea devreme sa aruncam cu pietre in el in conditiile in care la CFR se decide foarte repede ca dupa un sezon prost toti jucatorii sunt buni de aruncat la gunoi. Unii dintre ei pot sa-si revina, sa se dezvolte si sa ne dovedeasca si calitatiile lor. S-a intamplat cu Bastos, Piccolo, Rui Pedro, etc. dintre cei care au mai ramas si cu Dorsin sau Sofrzini dintre cei care au plecat. Ceea ce trebuie facut este sa vedem cum se comporta acesti jucatori in conditii mai bune (adica atunci cand nu sunt rezerve eterne si mai exista vreo sansa la campionat) si doar dupa aceea sa decidem ca sunt petarde si merita dati gratis.

    Apreciază

    • E greu si pntru antrenor si pentru club sa tina peste 30 de jucatori in lot. Deac dupa pauza lunga a jucat bine, a facut risipă de energie, dar, trebuie sa admitem, la ambele goluri o mica contributie are si el si Aguirregaray. Vass, astazi, n-a dat gaura la macaroana. E drept vine după pauza, numai ca el, spre deosebire de Deac a ramas dator in primul rand la capitolul alergare. Nu stiu de ce dar fizic nu pare a fi in cea mai buna conditie. Accidentarea lui Deac a fost mai grava, implicit recuperarea mai grea. Posibil ca diferentele sa vina din viata extrasportiva. Petarda n-a fost Vass, nici nu am spus asa ceva, dar nici n-a rupt gura targului. La cursa primului gol mingea catre deac pleaca de la Aguirregaray. Dar nu asta e important. Ajungem la Kapetanos, ei bine in multe meciuri grecul nu rupe norii, dar e jucatorul care face jocul fara minge foarte bine, de multe ori golurile vin pe culoarele create de el, mai trebuie luat in considerare aportul defensiv si atunci abia ii descoperim importanta.

      Apreciază

      • adică să înţelegem că Vass a primit pasa de la Aguirregaray?
        sau ce să înţelegem?
        nu te mai obosi cu răspunsul, ştim cu toţii că nu asta e important…

        Apreciază

          • Cu riscul de a fi considerat un cărcotaş (din cauza lăţimii postului :).
            văd că eşti cam moroscănos, poate nu ţi-au ajuns cele şase ore de somn… totuşi din moment ce te apuci să faci nişte „analize”, eventual să mai şi notezi jucătorii, ar fi indicat să ai în vedere şi faptele (incluzănd meciul revăzut) nu numai impresiile (poate că ai impresia că şi la faza penaltiului tot Aguirregaray a dat pasa la Pedro 😛
            (da, sunt conştient că Vass mai greşeşte pasele [dar îţi ridic mingea – spune-mi meciul şi mijlocaşul defensiv, :_eventual şi vărsta_ – şi sper să nu vii cu LUIS de pe teatrul viselor sau cu Sare (care la un moment dat chiar a depăşit nivelul de {nu chiar next level dar măcar de} speranţă, cu meţiunea că Mureşan e pe cale să se stingă luănd pe urma lui Panin), [şi o altă menţiune, sper că nu aştepţi pe: PIRLO_LAMPARD_GERRARD_BOURCEANU sau ce ştiu eu ce alt OZN prin Gruia].
            Dacă tot ai menţionat de Kapetanos, el a marcat de fapt de două ori, din păcate la primul gol se afla cu un pas înaintea penultimului apărător, /APROPO ştie cineva cine este jegul care comenta meciul pe digi? …măcar pe inamici să cunoaştem, dacă n-avem şansa la aliaţi/ din pasa lui aoleu … Şi aici intră în discuţie FIŞA DE POST a fundaşului dreapta, care întămplător în meciul de duminica (ca şi în meciul cu Gazul) este mult lăudatul, binecuvântatul în al driblingurilor Aguirregaray. Păi băiatul asta în faţa căreia mulţi au leşinat are a carenţă mult prea mare, Aguirregaray habar n-are ce înseamnă DISCIPLINA, şi să nu veniţi cu idea cu sudamericanii şi ce ştiu eu ce, că CFR a mai avut fundaş reprofilat din mijlocaş din america de sud.[văndut pe bani mulţi]. Vă spun clar şi răspicat: în momentul de faţă Aguirregaray nu are ce căuta în apărare.

            Apreciază

        • Culmea, iar am scapat esentialul, am revazut faza, e adevarat, Vass a dat pasa catre Deac (mea culpa), a gandit bine momentul, a verticalizat oportun faza. Ce am, de spus, e ca pase de acest gen sunt in fisa postului. In fisa postului sunt insa si alte lucruri, pe care nu le-am vazut facute. Cu prilejul acesta am constatat ca si Kape a dat un gol si a risipit o gramada de mingi, care a fost mai bun, grecul s-au Vass? Vass e un jucator care are circumstante legate de adaptare.

          Apreciază

    • Inca ceva, probabil esential. Nu e necesar sa fii de acord. Menirea oricarui articol e doar sa exprime o parere nu sa o impuna. Eu cu articolele mele nu incerc decat sa ofer un punct de incepere al unor dezbteri ”aprinse”. cu cat sunt mai aprinse cu atat mai pretioase vor fi concluziile finale. Daca cineva te va injura, atunci, fii sigur, ii voi spune ca a gresit.

      Apreciază

  12. Un joc cum de mult nu am mai vazut. Personal, mi-a placut mai mult chiar si ca cel de la Manchester, sau cel cu Braga. Au fost multe executii personale frumoase, un fotbal care pe alocuri parea spectaculos, asta in ciuda frigului, a adversarului (aproape fara miza pt CFR) si a lipsei publicului. Un imens castig este Deac care a fugit cat toata echipa si a contribuit cum nu se putea mai bine. Dati-va seama ca asta este primul lui meci complet in vreo 5-6 luni. Remarcatii din punctul meu de vedere sunt Aguirregaray (cred ca e cel mai bun jucator al CFR-ului, se vede de la o posta ca e cu o clasa peste oricine, mi se pare mai bun ca Perreira), Deac si Rui Pedro. Daca mai jucau si Bastos si Sougou CFR putea incheia meciul cu un set de goluri de partea sa. Trebuie felicitat si PS, care, spre pesimismul meu initial, a imbunatatit considerabil jocul.

    Apreciază

  13. Revin cu ideea mea fixa: masura cea mai importanta de luat acum este dublarea salariului lui Paulo Sergio, contract pe 3 ani si clauza de reziliere de 5 milioane. Este cel mai mare „transfer” al CFR-ului in acest an. Dupa Old Trafford era esential sa castigam meciul cu Ceahlaul, nu conta cum. Am facut si un joc bun – super! Pe Kape l-a lasat antrenorul sa rateze si sa stea in teren pana cand a marcat – riscant, dar i-a reusit. Apreciem banda dreapta pt atac, insa pe faza defensiva, atat Aguirre, cat si Deac au fost superficiali si a fost pericol prin faptul ca nu au blocat centrarile, nu doar la goluri. Desi suntem in mare forma, sper totusi ca ultimele 2 meciuri sa fie amanate pt primavara (jucatorii se pot accidenta, spectacolul sufera, iar spectatorii stau acasa). FRcF si LPcF („c”este de la „cretini”) au azi ocazia sa ia decizia corecta si sa amane jocurile.

    Apreciază

  14. e o faza pe care nu prea a sesizat-o nimeni. la una din ratarile lui kapetanos pe final cand trage la poarta mingea se opreste in mana fundasului la 1m de linia portii.

    Apreciază

  15. Nu vă înţeleg pe toţi atunci când sunteţi mulţumiţi de fundaşii pe care îi avem. Ce vă determină să fiţi convinşi că avem fundaşii protriviţi (dar cică nu se alege cuplul corect) ? Haideţi să contabilizăm golurile penibile luate din vina fundaşilor nostri (Cadu, Piccolo, Rada, Nulo Diogo, Maftei, Pepsi) din campionat. Cred că fără greşelile lor ne băteam acum la titlu. Toată lumea vorbeşte de mijlocaşi şi atacanţi, când noi avem apărarea praf. Consider că am înscris suficient de multe goluri în campionat, dar atât de multe goluri primite nu cred că au mai fost în alte sezoane. Faptil că în CL rezultate bune cred că se datorează (pe lângă determinare) şi faptului că antrenorii adverşi nu ne cunosc la fel de mult ca cei din campionat. În campionat toţi ne cunosc slăbiciunile şi profită la maxim de ele. Meciul de ieri se putea termina rău pt. noi (putem să pierdem 2 puncte), am ratat foarte mult (totuşi atacul şi-a făcut treaba) şi am făcut prea multe gafe în apărare (toată linia de fund a fost de cacao).

    Apreciază

    • Sunt doua aspecte care trebuie sa le luam in considerare: 1 calitatea fundasilor si forma lor; 2 organizarea jocului (in special organizarea defensiva).
      1 La calitatea fundasilor sunt multe de comentat. Lipsa de valoare e clara si evidenta doar in cazul lui Nuno Diogo. Cadu si Maftei (la el exista o anume lipsa de valoare compensata prin determinare) sunt in pierdere de turatie. Piccolo e lipsit de viteza dar are o stiinta a jocului care compenseaza lentoarea. Viziunea tactica il face util si in faza de constructie, adesea pasele lui sunt extrem de utiile. Rada e predispus gafelor, lent, dar ambitios si, e singurul fundas central de picior stang din lot, are de partea sa determinarea si disciplina tactica.
      2 Organizarea jocului poate transforma fundasi pe care-i avem din modesti in siguri, sprijiniti corect de inchizatori si de ceilalti jucatori devin aparatori siguri, lucru dovedit in CL, unde, au dus greul in majoritatea timpului, fie ca am jucat cu fundul in poarta si cu mingi aruncate la ei, fie ca s-a recurs la o defensiva mai avansata si mai bine organizata. Hulitii nostri fundasi au rezistat. Gafe cu adevarat au fost, la nivelul lor, doar in meciul cu galata de la Cluj, atunci, opinia mea este ca Paulo Sergio n-a reusit sa implementeze filosofia sa privind organizarea jocului.
      ____ Concluzia ar fi ca fundasii sunt peste media campionatului, e adevarat imbunatatirile la nivel individual (transferuri) sunt si necesare, si binevenite.

      Apreciază

  16. Jocul a fost bunicel,tinand cont ca nu am jucat cu echipa buna. Observ o imbunatatire de joc la fiecare jucator. Kape a ramas la fel de sarguincios si de bun dar sa nu uitam ca stilul de joc al echipei este schimbat intentionat probabil pentru a arata ca si Hora are ceva valoare si Celestino si altii si poate Kape nu se pliaza perfect pe stilul asta. Iar Aguiragaray nu e de fundas dreapta, cu nitzica instructie, l-as vedea mijlocas ofensiv. Meciurile de cupa s-au amanat pe primavara asa ca sa speram ca ne putem concentra mai bine la celelalte meciuri.
    Avem un antrenor bun si pentru asta trebuie sa ne bucuram si sunt sigur ca la iarna mai aducem ceva jucatori pe care ii cunoaste bine PSergio si in care eu am incredere. Forta CFR!!

    Apreciază

  17. Căline – oricum o întoarcem tot avem nevoie de 2 fundaşi centrali buni. Faptul că ce avem se situează undeva la media campionatului se observă în rezultatele din campionat. Faptul că suntem mai sus de medie, locul 5, se datorează atacului bun de care dispunem şi portarului, altfel am fi exact la mijlocul clasamentului. Nu este o mândrie pentru o campioană să aibă fundaşi de nivel mediu, fundaşii sunt mai ieftini decât atacanţii, deci nu vă ce e aşa de greu să aducem 2 fundaşi centrali buni şi ceva mai tineri. Singurul fundaş central cu adevărat bun din istoria modernă a CFR-ului a fost Cadu (care a pus şi suflet în joc), dar din păcate e în scădere de la meci la meci. Când iei goluri prosteşte toată strategia pregătită pt. meci se schimbă, intervine o stare de nervi la echipă, se pierde luciditatea jucătorilor.

    Apreciază

    • 2 fundaşi centrali buni şi tineri. Şi 2 închizători la fel de buni (măcar până se reface Bouba – sorry nea Muri). Dacă nu vom lua goluri stupide, cu totul altfel vor arăta meciurile noastre.

      Apreciază

    • Luk, să nu uităm că acu’ 2 ani am luat campionatul tot cu aceşti fundaşi centrali, iar fundaşii laterali de astăzi (Ivo+Camora) sunt -fără discuţie- mai buni decât ăia de-acu’ 2 ani. Adică -teoretic- avem fundaşi mai valoroşi, decât în 2010, când am luat campionatul cu cele mai puţine goluri primite (parcă). Atunci vine -logic- întrebarea : cum dracu’ a scăzut eficienţa aceloraşi fundaşi în acest sezon ? Răspunsul este dat chiar de Calin : în organizarea defensivei. Prin organizarea defensivei ( -a blocului defensiv) nu înţeleg doar linia de fundaşi , ci aproape toată echipa (inclusiv vârful împins are anumite sarcini defensive, mai mari sau mai mici, în funcţie de atacul echipei adverse), exact aşa cum în „faza de atac” au sarcini foarte precise şi fundaşii (mai ales cei laterali), uneori şi portarul (prin calitatea repunerii mingii în joc). Or, „faza de apărare” a fost mult mai bine gândită şi implementată de italianul Mandorlini în 2010 (un bun discipol al celebrului sistem defensiv italian, foarte puţine goluri primite, un gol marcat, multe victorii cu 1-0), decât de către Ando în toamna anului 2012. Ando a implementat un sistem de apărare efectiv pe preliminariile CL şi pt. meciurile din grupă : un fel catenaccio ţărănesc, contratac prin 2-3 iepuraşi şi cu asta basta. I-a şi mers în CL, nu i-a mai mers în campionat, pt. că acolo deja mai trebuia să şi atacăm, echipa nu era pregătită suficient pe această partitură, au venit golurile…Ca o concluzie : eu zic că fundaşi avem , dar trebuie impus un sistem modern de apărare , iar PS nu a avut timp pentru asta, el a simţit că pentru a scoate echipa în primăvara europeană şi pentru a se păstra pe linia de plutire în campionat şi în Cupă trebuie să pună accentul pe reorganizarea jocului în faza de atac, lucru reuşit, după mine. Vine preioada de pregătire din iarnă, meciuri amicale, are tot timpul din lume să pună accent şi pe revitalizarea defensivei, inclusiv a fundaşilor, în speţă. HAI CFR !!

      Apreciază

      • totdeauna dupa vacanta de iarna cfr-ul a jucat mai prost(poate doar anul trecut sa fi schimbat placa, dar nu cred) avem o problema la mijloc mai mare decat in aparare. inainte mijlocul tinea mingea mai mult. si muresan avea cu cine pasa. culio era o jumatate de echipa. acum nu mai avem mijlocasul/ii care sa tina mingea la centru si care sa puna putina presiune pe adversar. tranzitia mingii se face rapid intre atac si aparare si nu se urmareste deloc posesia la mijlocul terenului. pe vremea lui mandorlini aveam posesie si nu mai aparea problema asta. problema a aparut de pe vremea lui costa nu lui ando. nu mi s-a parut ca ando a schimbat ceva in joc. a schimbat doar inchizatorii pana s-a accidentat sare apoi a jucat cu luis alberto. problema mare e la inchizatori. care desi recupereaza mult pierd destul de usor mingea. muresan care nu avea niciodata probleme de acest gen si care era de baza a inceput sa gafeze prea mult

        Apreciază

    • @Luk 2170: Cata vreme Piccolo e curtat de o echipa din serie A nu putem spune ca nu avem fundasi cu calitate defensiva, Cadu, chiar daca nu e la maxim inca nu si-a spus ultimul cuvant. Daca poti sa-mi numesti fundasi, cert mai buni decat ai nostri, de la rivale eu subscriu idei tale cum ca nu avem fundasi. Eu zic ca avem si ii multumesc lui Kiruj pentru ca a expus limpede ceea ce as fi avut si eu de spus si ce de fapt am spus pe scurt. E adevarat inca un pic de calitate nu ne strica, adica un fundas central rapid, puternic, experimentat si cu joc bun, atat de picior, cat si de cap. Oare nu vreau cam mult, poate da, dar sigur va satisface si dorintele tale si nu numai.

      Apreciază

  18. Cu exceptia meciului din primavara cu Rapid, acesta a fost probabil cel mai slab meci al lui Piccolo din 2012, asta cu toate ca mai ales in ultima vreme italianul a facut cateva meciuri remarcabile, din care s-a detasat in mod sigur cel de la Istanbul. / Grecul Kapetanos cu toate ca momentan pare pe o panta descendenta (el ratand si aseara cat pentru un tur de campionat), sa nu uitam totusi ca a marcat nu unul, ci doua goluri, e drept primul anulat in mod nedrept de arbitru. / Felgueiras n-a mai impresionat aseara. / Rui Pedro, e de la venirea lui na-na-na Paulo Sergio 🙂 (misto cantecelul suporterilor scotieni) cel mai in forma jucator al CFR-ului, si daca o tine tot asa, cel tarziu la vara va pleca spre alte zari alaturi de Felgueiras, Bastos ori Sougou. / Pe Maftei eu zic ca il criticati prea mult, dar asa faceati si in primavara inaintea meciului cu Vointa cand el prin acel gol de kinograma inscris in prelungiri, a inchis pentru o vreme gura tuturor carcotasilor de pe Tribuna 😦 . E drept, ca Maftei nu mai e la prima tinerete, insa greseli foarte mari in aparare din care sa inscrie adversarele noastre nu imi amintesc sa fii facut. Ba din contra, chiar si pe Old Trafford in putinul timp in care a evoluat a avut vreo doua interventii salutare, iar in campionat s-a lipit in doua randuri de gol, asta cu toate ca a evoluat putin in toamna asta. / Pe Aguirregaray il vad si eu nepotrivit pe acest post de fundas dreapta, pe faza defensiva el fiind la fel de nesigur precum Ivo Pinto. / Deac a jucat aseara aproape ca in vremurile lui bune de la Otelul si Rapid, ori ca si inainte de a se transfera de la noi la Schalke. Forma buna aratata de Cipri e in mod sigur cea mai buna veste de dupa meciul de aseara. / In Sepsi eu personal ma incapatanez sa mai cred, chiar daca pana acum, e drept, nu a prea convins. / Pe Nicoara imi pare rau ca nu il mai vad nici macar in finalurile de meci in care nu avem emotii. Viteza lui ne-ar fi putut folosi mai ales in meciul de acasa cu Manchester, in care am jucat pe contraatac fara a avea nici un jucator rapid in teren, asta dupa accidentarea lui Sougou, desigur. Eu nu uit ca in toate finalurile de meci in care a jucat Nicoara, el a adus un plus pe faza ofensiva; ba a dat gol, ba a scos penalty, ba a centrat perfect in fata portii pentru coechipierii lui din atac. E drept ca in cele mai multe meciuri in care a jucat titular, Nicoara nu prea a convins, 🙂 ! insa eu tot as fi dorit sa-l mai pastram in lotul nostru, poate, poate, se alegea ceva de baiatul asta. Din pacate neevoluand deloc sub bagheta lui Sergio, soarta lui imi pare pecetluita. / Vass cu toate ca inainte de accidentare ma impresiona prin pasele sale precise trimise in adancime, acum ma dezamageste aproape meci de meci, din postul lui cheie in care joaca el la mijlocul terenului neavand voie sa greseasca atat de des pentru ca pune permanent in pericol poarta noastra prin pasele chiar si de doi metri pe care le greseste adeseori. / Celestino mai are parte de increderea mea cel putin in sezonul asta competitional. De la el ma astept la fel ca de la Luis Alberto sau de la Gabi Muresan sa mai scutere plasele adverse precum in meciul acela de la Brasov. Si daca tot am pomenit de Luis Alberto si de al sau sut teribil, sa lamuresc acum si cum e cu visul acela al meu. Nu e deloc o pura inventie de-a lui florinaccio pentru a avea o introducere la articolul sau si nici nu i-am platit o bere sau un whiski pentru a ma face mare in ochii cuiva. Pur si simplu a fost adevarat, cu el trezindu-ma in gand intr-o dimineata si parca se zice ca visele de dimineata se implinesc, nu-i asa ? Al meu cel putin iata ca s-a implinit. Totusi ca sa fiu pe deplin corect, in visul meu golul lui Alberto era putin si mai frumos, de la o distanta ceva mai mare si putin mai din stanga. Tocmai de aceea, propun ca titlul de profet al Tribunei sa-l detina in continuare Caneto (impartit poate cu amne), caci el a vazut inainte de meci chiar si mangaierea barei lui De Gea. Eu prefer sa mai astept putin decernarea acestui titlu pana cand se va implini intocmai, trimis poate in poarta 5telei in sferturila sau in semi-finala Europa League. 🙂 Caneto a avut si doza de ”nebunie” necesara scrierii unei astfel de predictii, de aceea merita felicitarile noastre, mai ales ca trebuie sa ne amintim vorba latinului : ”verba volant, scripta manent”. Eu recunosc dragii mei, ca la cate am avut de indurat de la florinaccio in ultima vreme 🙂 m-am ferit sa amintesc de el si aici pe Tribuna, pentru ca riscam sa fiu socotit dus cu capul si mi-au ajuns mistourile lui 🙂 .Acum va las, ca iar m-am lungit prea mult desi nu mi-am propus asta. Fortza CFR !

    Apreciază

    • Rau a facut Florinaccio ca te-a „tachinat ” !!! Si el vede , da’ nu stie ce vede, iar ce vede, nu-i adevarat…. Ma-ntelegi , nu ??? Ii asa de simplu ; doar un pic sa te linistesti si sa astepti ..sunetul in subconstientul tau, imaginea in spatele privirii tale .. E simplu , nu , prietene TGV ???

      Apreciază

    • Maftei, deocamdata e deficitar din punct de vedere tactic. Fara sa faca greseli mari face destule. Pe el rar il vezi dand pe langa minge, dar il vezi mereu lasandusi, doar din plasament, colegul de linie singur intre doi oameni. Evident tentatia este de a atribui greseala celui care nu mai are ce face, celui care nu mai marcheza corect pe nici unul din cei doi. Asta e o meteahna veche a lui Maftei. Individual ai zice ca nu te poti plange de el niciodata. In plus jocul sau e dezordonat tactic, bramburist prin excelenta. _____ O mica explicatie, articolul nu vrea neaparat sa numeasca jucatorii de care clubul trebuie sa se desparta. Nu, prin titlu se vrea a fi o constatare a unui fapt incontestabil si anume, avem jucatori in lot pentru care nimeni nu va plati, iar ei, cert vor prefera sa ramana decat sa plece gratis. Alta certitudine e faptul ca lotul e prea numeros, ca o serie dintre jucatori au salarii mai mari decat merita. In mod sigur vor exista plecari si, la fel de sigur, vor exista jucatori care dati afara pe usa vor reveni pe geam, salarii ca la Cluj nu cred ca vor mai gasi pe undeva, evident nu cred ca-i situatia lui Felgueiras. Intrebarea mea e cati dintre cei pe care-i avem nu ne-ar starni nici macar cel mai mic regret prin plecare. Oricum multe se vor lamuri dupa meciul cu Vasluiul, un meci pe care suntem condamnati sa-l castigam, un meci la care ai lor si ai nostri vor fi cu gandul la zborul spre casa.

      Apreciază

  19. Observaţii corecte, TGV. Cu Nicoară povestea e oarecum similară cu cea a lui Kape (am scris mai sus undeva) : pe sistemul de joc dorit de PS (combinativ, de posesie şi de imaginaţie) nici Kape, nici Nicoară nu prea se pliază. Kape face eforturi să prindă morişca (se vede că PS a lucrat cu el la acest aspect), pt. Nicoară n-a mai fost timp fizic suficient, în opinia mea. Nicoară merită păstrat, şi de-acum încolo vom avea meciuri în care trebuie să revenim la celebrul joc de contratac (ca plan-B, de ex. în cazul unor eliminări, etc.), totul depinde de PS.

    Apreciază

    • Toti jucatorii valizi fizic si-au primit “portia” de sansa de joc in ultima luna, mai putin Nicoara. Posibile explicatii: 1. Este accidentat. 2. I-a demonstrat la antrenamente lui Paolo Sergio ca nu pricepe nimic din ceea ce i se cere. 3. L-a suparat rau cu ceva pe Paszkany (sau Muresan) si i s-a cerut lui Paolo Sergio marginalizarea lui. 4. L-a suparat rau cu ceva pe Paolo Sergio. 5. S-au intrunit toate conditiile pentru plecarea lui la alta echipa in perioada de transferuri din iarna ( intelegere intre cluburi, respectiv Nicoara – noul club).

      Apreciază

      • mai pune şi un posibil 6 acolo, prietene, adică ce am scris mai sus : poate n-a mai fost nici „timp” (= jocuri suficiente pt. experimente) şi nici „spaţiu” (= în echipa rezerviştilor,adică, unde nu poţi băga decât 11, iar rezervele rezerviştilor sunt -în astfel de partide- titularii de drept). Avem un lot de 36 de jucători , să zicem că titularii (cu tot cu schimbări) ne „mănâncă” 14 poziţii, la „rezervişti” pun doar 11 (din motivele de mai sus), şi ajungem la 25, hai, mai bag de la mine încă 2 rezerve, tot la cifra de 27 ajungem. Dacă scazi din totalul de 36 accidentaţii şi toţi dracii şi lacii, tot rămâi cu vreo 31 de oameni, adică faţă de cei 27 pe care îi poţi rula tot rămân cam 4 oameni valizi care (din considerentele de timp şi de spaţiu enunţate mai sus) pur şi simplu nu pot fi testaţi. Nu zic că în mod cert aşa este, e doar o deducţie mai degrabă aritmetică şi de logică, decât pur fotbalistică. HAI CFR !!

        Apreciază

  20. Minca, Panin, Nuno Diogo, Kivuvu si Bus, sunt dupa parerea mea singurii jucatori din lotul nostru de care ar trebui sa ne despartim in pauza de iarna, asta desigur daca vom putea. In functie de ce evolutii vor avea fiecare dintre cei ramasi in primavara viitoare si in functie de ceea ce vom mai transfera pe parcurs, ne-ar mai putea parasi fortat si cativa dintre : Godemeche, Celestino, Hora, Nicoara, Lignani, Godfred, Rada, Maftei, Martinez sau Diogo Valente. Cum pana in vara ne vom mai desparti probabil si de : Bastos, Sougou, Felgueiras si Rui Pedro sau chiar de : Camora, Ivo Pinto, Piccolo ori Kapetanos, atunci vom ramane cu doar 15 jucatori dintre cei 38 din lotul actual. Voua va vine sa credeti ca vom avea parte de o asemenea remaniere a lotului, ca mie nu ?

    Apreciază

    • Niciunde in lume nu aduci 15 jucatori si vrei sa ai rezultate. Eu zic ca ar trebui vanduti cei cu oferte bune si pastrat mare parte din lotul actual pentru omogenitate. E greu sa cred ca ne putem desparti de Diogo Valente, Maftei (trebuie scazut salariul) , Celestiono, revine Edimar, Bus, revine Bud, revine Batin, Godemeche – jucator de 800 000 E nu trebuie lasat sa ii expire contractul, poate se scoate ceva bani si de pe el in vara, Hora – care te mai ajuta cate-o data si nu e nici tare batran (il vad ca si pe Batin – la o alta echipa ar fi cel mai bun) .pe de alta parte jucatori precum Cadu, Piccolo, Muresan, Bastos, Rui Pedro, Sougu, Kape, Felgueiras …pot avea oferte frumoase si acum e momentul sa plece, pentru ca daca v-om rata Europa ( nici nu vreau sa ma gandesc la asta) …ii timen un an degeaba si nu-i mai ia nimeni ! Timpul trece, toti imbatranim…numai Mos Craciun ne poate salva !

      Apreciază

      • barox, eu n-am spus nici o secunda ca vom transfera pana in vara 15 jucatori. Am spus mai intai ca sunt vreo 5 jucatori din lotul nostru de care trebuie sa ne despartim cat mai curand, pentru ca nu au valoare de CFR. Am mai spus apoi, ca pana in pauza de vara s-ar prea putea sa ne despartim si de niste jucatori care au deja oferte de transfer, sau vor avea in curand (se stiu in mare care sunt acestia, asa ca nu ma mai repet). Ceea ce incercam sa sugerez era ca cei care nu au confirmat inca pe deplin, sau aproape deloc, adica: Hora, Godemeche, Celestino, Lignani etc s-ar prea putea sa ramana in continuare la noi, pentru ca altfel din lotul actual, care numara in prezent 38 de jucatori, am ramane doar cu vreo 15, ceea ce e aproape de neimaginat. In concluzie, marea majoritate a jucatorilor care sunt considerati de destui tribunisti necompetitivi pentru CFR, vor ramane chiar si de la vara in lotul nostru.

        Apreciază

  21. Lotul e prea numeros pt.sezonul de primavara si clubul investeste sume importante in salariiile unor jucatori care nu corespund valoric.In opinia mea ar trebui sa ramanem cu un lot de 25-26 jucatori( dintre care 3 portari):ar trebui renuntat sub o forma sau alta( imprumuturi) la vreo 10 -14 jucatori in iarna asta: Minca,Panin,Diogo,Maftei,Kivuvu,Celestino,Godemeche,Hora,Valente,Godfred,Bus….daca nu se recupereaza fizic: Martinez,Lignani si Ganea.Sunt absolut necesare transferuri pe posturi unde avem jucatori lenti ,cu aceleasi caracteristici si vulnerabilitati in joc:un fundas central de calitate,cu o viteza si o clasa superioara lui Piccolo si Cadu( lenti si vulnerabili in fata unor atacanti rapizi),a unui mijlocas central tehnic,rapid capabil sa faca ambele faze( imi place Herea) si obligatoriu a unui varf rapid,tehnic,combinativ( Fatai)

    Apreciază

    • Punctul slab din pacate a devenit postul ocupat de Cadu.Cand echipa adversa se apara pe linii, este f important ca unul din cei doi fundasi centrali sa sparga prima linie adversa, cu mingea la picior.Ceva de genul Pique sau Gica popescu mai demult.Spargand prima linie inamica, se nasc o multime de solutii de continuare a atacului.La noi ce se intampla? La pressingul facut de adversar se raspunde cu pase pe linia de 16 parale cu poarta dar cel mai adesea pasa la portar cu degajarea acestuia (cu ochii inchisi) si oferirea balonului liniei defensive adversa sau in cel mai bun caz pe o deviere a la Sougou tot spre fundasii nostri.
      Pe vremea lui Cadu, mai ales acasa, acesta devenea un adevarat nr 10 si chiar cocheta cu titlul de golgheter al echipei. Este pacat ca nu mai avem asemenea abordare a iesirii din aparare, mai ales ca avem cei mai buni fundasi laterali din istoria echipei, Pinto si Camora.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.