Power & Glory


Fraze înainte

În aceste momente de du-mă fericire, în sus, şi izbește-mi tâmpla de stelele Champions League, în ajunul Crăciunului, Sfârșitului Lumii, Revelionului și Paștelui, cred că e momentul cel mai potrivit ca noi, autorii de pe „Tribuna CFR”, să ne scoborâm de la mă-sa presei în rândul suporterilor feroviari din care poți stoarce adrenalină de cea mai bună calitate, unde ne este locul.

Fraților și surorilor – cărora nu vă vrem trupul, facă-se voia voastră! – și noi suntem doar oameni simpli, nemuritori! Și noi suntem supuși greșelilor și chiar greșim, că nu putem să fim mereu perfecți și geniali. Știm că uneori întotdeauna ne lungim la infinit și epuizăm cel mai eroic cititor, iar altădată de fiecare dată băgăm mai mult din burta proprie decât furnizăm informație proaspătă ca un pește cu ochii zglobii – pe care mulți o caută, dar n-o prea găsesc (e furnizată de noi în procent mai mic decât posesia CFR-ului).

Prea des textele noastre sunt socotite articole profesioniste și sunt citite cu ochii ciuliți, da-de-da-de ni se găsesc niscaiva gesepizme sau prospoarte, ca să fim băgați în aceeași kukta. Prea ușor suntem catalogați drept ziariști, gazetari, (de)formatori de opinie, deși niciunul dintre noi nu e (poate în afară de Albusibiu 🙂 ). Prea ni se aruncă în față că suntem făcători de rău (răufăcători?) clubului dacă scriem critic sau desenăm parcări de biciclete. Prea ni se spune că suntem orgolioși și nu suportăm criticile, deși se știe că e de neacceptat să critici pe cineva că e orgolios…

Azi și mâine și întotdeauna, rămânem suporteri feroviari cărora le place să scrie (și – de ce nu? – să se audă scriind) despre CFR. Atât și nimic mai mult! Nu scriem pentru faimă (aici vorbesc în numele celorlalți autori) și nici pentru autografe, pe care nu știu de ce nu ni le-a cerut nimeni. Scriem pentru sport, minte, inimă și literatură, ca să parafrazez o anumită  foaie.

Și pentru că tocmai v-am amintit că nu suntem profesioniști (e o laudă, nu o scuză), o să-mi permit să mă înscriu astăzi în curentul go mad și o să vă compun un text care numai articol normal nu se poate numi.

***

CFR = No.1

În articolul pfui, drace!… textul de ieri, Caneto vedea CFR-ul peste tot pe locul 1. După cercetări amănunțite, aprofundate în profunzime, am făcut o descoperire aproape arheologică, care confirmă teza lui Caneto cum că echipa din Gruia este predestinată să fie No.1!

Puțini știu (de fapt, puțini sunt atât de nebuni încât să știe!) cum scriau fenicienii mai demult (cu mult mai demult, cincinale înainte de inventarea Champions League și a urnelor valorice) denumirea echipei de fotbal CFR! Nu vă mai țin în suspans. Priviți imaginea de mai jos. Priviți și vă minunați cu ce cifră seamănă litera „C”, cea cu care începe CFR!

În plus, să nu uităm că „F” este simbolul forței! Forța vine din interiorul CFR-ului.

Power & Glory

(varianta mai optimistă a articolului pfui, drace!… ultimei mele compuneri, cea cu pregătirea psihologică, chiar dacă textul nu era scris într-o cheie pesimistă)

Dedicație specială: pentru colegul truditor tribunist, Călin Cocora.

Can’t wait for the time, to come together

No sleep at night, say now or never

Say, now… now we’re ready to rock

The place where we are, is we’re longing forever

Thousand miles on the road, on the boat or wherever

Now… now we’re coming to town

To have a good time all together

Oh, the time has come, for power & glory

And tonight, for a happy metal  football party

Oh, the time has come, for power & glory

For a happy metal  football party

The crowd sounds great, the curtain falls

The band team on the stage tonight is Freedom Call C.(si) F.(ef) R.(ar)

Are you ready… are you ready to rock

The crew works off their ass poponeț for us

For the drums and the bass and the two guitars

Are you ready… we’re coming to town

To have a good time all together

Oh, the time has come, for power & glory

And tonight, for a happy metal  football party

Oh, the time has come, for power & glory

And tonight, for a happy metal  football party

Oh, the time has come, for power & glory

For a happy metal  football party

Happy, happy metal  football party

Oh, the time has come, for power & glory

And tonight, for a happy metal  football party

Callers singing…

Oh, the time has come, for power & glory

And tonight, for a happy metal  football party

Callers partying!!

Oh, the time has come, for power & glory

And tonight, for a happy metal  football party

Oh, the time has come, for power & glory

For a happy metal  football party.

(Cer iertare trupei germane Freedom Call pentru masacrarea textului original)

Theatre of Dreams

Biletele de meci = £54 x 2 = £108

Locul de parcare la stadion = £14

Motorina = £ câte încap în rezervor

Pentru toate acestea există Mastercard și PayPal.

3 puncte + calificarea = priceless!

***

HAI CFR! HAI BRAGA!

Anunțuri

38 de comentarii

 1. 🙂 de atata ras nu gasesc cuvinte, multumesc! Dinule, nu neaparat intre optimism si pesimism vedeam eu problema, ci intre increderea totala in propria forta si frica. In tur m-a dezamagit jocul fricos la conservarea unui 1-2, oricum defavorabil. Daca, cu mult curaj, atacand, aveam norocul unui 2-2, cred ca acum stateam fericti cu calificarea in buzunar.

  Apreciază

 2. Astept si eu cu nerabdare meciul de deseara, nu insa foarte optimist. Scepticismul imi vine mai ales din faptul ca nu depindem doar de noi pentru a ne califica, ci depindem intr-o foarte mare masura de rezultatul meciului de la Braga, acolo unde favorita certa o vad pe Galata, nu pe Sporting. Sa nu uitam ca turcii vor juca cu o ambitie fantastica in Portugalia. Au o sansa uriasa de a se califica in primavara C.L. pentru ca depind doar de ei, dar si pentru ca au un lot superior valoric din care face parte si Burak Yilmaz 😦 . Daca adaugam aici plusul de motivatie al jucatorilor turci in detrimentul celor portughezi, dar si faptul ca noi, sa nu uitam, jucam pe Old Trafford, as zice ca soarta ne e deja pecetluita, adica locul 3, cel de Europa League e al nostru. Cu siguranta pana acum am fost printre suporterii cei mai optimisti de pe Tribuna si de fiecare data am nimerit-o :), insa mai mult cu pronosticurile pe termen lung: castigarea campionatului, intrarea in grupele C.L. si primavara europeana E/C.L., (cata modestie! :)). Aici dovada imi stau postarile anterioare.(sic) Mai rau ma descurc la pariurile de o etapa, pe care mai rar le ”nimeresc”, ca daca m-as pricepe si la astea m-as lasa de serviciu si as juca toata ziua la pariuri. Aici martor imi e I.Q. fata de care am pierdut un pariu, cel de la Tg. Jiu, e drept aici ajutat in mare masura de baimareanul Cristi Balaj, la nevasta caruia (o superba profa de mate) am fost candva la colindat. 🙂 Totusi, exista si aici o exceptie, victoria de acasa cu Braga, pe care am simtit-o inainte de meci 🙂 (sunt absolut sigur ca va amintiti cu totii), 🙂 atunci cand destui dintre voi erati gata sa schimbati tot staful administrativ, inclusiv pe Paszkany 😦 .Deci, pronosticul meu pe deseara e ca nu ne vom califica in primavara C.L.. Totusi, cum eu nu prea nimeresc rezultatele de o etapa si cum deseara trebuie sa vina Mos Nicolae, aveti tot dreptul sa fiti optimisti, dragi suporteri alb-visinii. Macar de-ar castiga baietii nostri la Man.Utd. si am pierde totusi calificarea si tot n-ar fi deloc rau. Hai CFR !

  Apreciază

  • TGV-ule drag,eu nu-mi doresc decat sa facem un meci frumos pe Old Trafford in seara asta,de unde ar fi extraordinar sa plecam neinvinsi. Ce face Braga cu Galata nici nu mai conteaza pentru ca deja nu mai depinde de noi. Important este sa terminam jocurile din grupe cu fruntea sus,iar la primavara cu lotul complet,dupa o pregatire adevarata,sa mai prindem cateva meciuri frumoase. Singurul meu regret dupa acest parcurs bun in competitia suprema,ramane meciul tur (urmarit impreuna) cu MU,unde simt si acum ca puteam obtine mai mult. Poate e o doar o impresie subiectiva,dar asta simt. Una peste alta nu putem decat sa fim foarte incantati de performanta noastra,avand in vedere ca echipe precum Manchester City,Montpellier sau Anderlecht au parasit deja competitia europeana. Hai CFR!!!

   Apreciază

 3. M-a ajutat Goagăl (autorul e anonim):
  „A good time is coming,
  I wish it were here,
  The very best time
  In the whole of the year;
  I’m counting each day
  On my fingers and thumbs–
  The weeks that must pass
  Before Santa Claus comes.

  Then when the first snowflakes
  Begin to come down,
  And the wind whistles sharp
  And the branches are brown,
  I’ll not mind the cold,
  Though my fingers it numbs,
  For it brings the time nearer
  When Santa Claus comes.”
  Happy Santa everybody!
  Moş Nicolae să vă aducă o performanţă inegalabila!
  Hai băieţii, haide CFR!

  Apreciază

 4. TGV te provoc la un nou pariu: tu crezi ca nu ne vom califica ,eu simt ca daca ne va tine norocul din anul asta din meciurile decisive,putem da lovitura…Pronosticul meu: Galata nu bate la Braga,iar calificarea noastra se va decide in ultimele 15′.Doamne ajuta!

  Apreciază

 5. foarte tare noi jucam pentru o posibili calificare in CL si avem un singur articol in mijloc cu meciul in rest este vorba despre lucruri mult mai „importante”

  Apreciază

 6. In seara asta trebuie sa fim mandrii de echipa noastra, indiferent de rezultat. Suntem in primavara EL, putem fi in optimile CL, vom vedea. Important este ca suntem acolo. Si vom fi si in februarie/martie. Cel putin 12 meciuri in cupe, este ceva nu?
  Hai CFR-ul meu!!
  In seara asta vom scrie istorie!!!!
  Alee, alee…….

  Apreciază

 7. I.Q. Eu cred in baietii nostri si acum, totusi Galata mie mi s-a parut cu o clasa peste Braga. Poate ca au prins otomanii o seara fantastica in Gruia, iar baietii lui Peseiro una ceva mai proasta in meciul de la Cluj si perceptia mea e putin deformata. Ori s-ar prea putea ca noi sa fi jucat mai slab cu turcii si senzational cu portughezii si de aici sa para diferenta neta de valoare in favoarea celor dintai. Cert e, ca eu in fotbal nu prea imi amintesc ca la acest nivel o echipa mult mai motivata si superioara valoric, sa fi fost incurcata de o alta scoasa din cartile calificarii. Sper sa ma contrazica in aceasta seara Beto et company si sa-i invinga pe galben-rosii, iar in acest caz chiar voi visa cu ochii deschisi la primavara C.L.. Atunci promit sa fiu suporterul braghezilor de acum inainte, mai ales ca brelocul cu Beto il tin si acum la loc de cinste. @ Saul, pacat de rezultatele nesatisfacatoare inregistrate de baieti in meciurile in care i-am sustinut impreuna in tribuna din Gruia. Dupa egalul cu 5teaua din mai si infrangerile cu Man Utd si Galata din aceasta toamna, cred ca ar fi timpul sa vedem impreuna si o victorie in primavara. Daca se poate cu … Barca, iar daca nu e sa fie una in C.L.,atunci m-as multumi cu o victorie si cu … F.C. Copenhaga in E.L.. 🙂

  Apreciază

  • De acord cu Barca,doar in finala:) Sunt cu telecomanda in mana si am prins live golul de la Braga. Cu mai multa luciditate si fara atatea greseli nepermise in aparare,putem da lovitura. Pacat ca n-am reusit sa fructficam una din ocazii,pt ca e greu la 0-0. Sper sa ne ajute scorurile pana la final. Suntem la 45 de minute de o performanta uriasa! Hai CFR!!!

   Apreciază

 8. Bravo CFR!!! Victorie istorica,uriasa! Pacat ca jucatorii nu se pot bucura deplin de aceasta izbanda. Imagine superba cu Luis Alberto la final,multumind Celui de Sus,apoi plecand de pe teren cu tricoul lui Rooney si cu mingea acestei partide. Asa ceva ti se intampla o data in viata. Felicitari baieti! Chiar nu por fi trist in aceasta seara,desi turcii n-au meritat sa castige dupa cum s-a jucat. Hai CFR!!!

  Apreciază

 9. felicitari baieti, bravo !!!! sunt mandru de voi! multumim ando, multumim paulo sergio, multumim pascani, multumim echipei! ati facut istorie! la mai mare peste 2 ani! 🙂 hai CFR!!!!!!! nici in cele mai vesele vise nu mi-am imaginat ca vom face 10 (zece) puncte in grupele CL. eu nu-mi imaginam ca ne vom califica, nu mai vorbesc de calificara in primavara europeana si zece puncte. eu sunt super multumit, mergem inainte.

  Apreciază

 10. Felicitari tuturor! Am reusit 10 puncte, un parcurs magic! ManU a jucat caineste, noi ne-am luptat, am fost uneori mai putin inspirati, alteori atenti si daruiti. Jocul rezultatelor ne-a fost defavorabil, dar noi am reusit imposibilul! Mandru ca sunt cfr-ist!

  Apreciază

 11. 10,10,10 baieti. Am scris istorie in seara asta. Daca ne calificam de-acum ce naiba mai sarbatoream peste 2 ani. Incet incet. Timpul le va aseza pe toate. O sa vedeti voi!
  Aleee, alee…..

  Apreciază

 12. Cand jucam cu ISCT, Olimpia Gherla sau Sticla Turda, v-ati gandit vreodata ca vom bate MU? Eu unul, sincer, nu. Felicitari si multumim CFR!!! Mandria de ardelean e imensa!

  Apreciază

 13. FELICITARI ECHIPEI ! E O SEARA FABULOASA! Sincer ma doare oblu in pix ca nu mergem in CL , acolo sincer nu prea mai aveam nici o sansa, in EL avem sanse sa mergem mai departe in Europa. Stiu e diferenta de bani, dar….banii nu intra in contul meu:D
  FELICITARI INCA O DATA!

  Apreciază

 14. in momentele astea as vrea sa fiu acasa la Cluj sa pot sa merg la aeroport sa-i astept si sa-i felicit pt performanta incredibila….sper ka multi dintre voi veti putea merge…baietii merita..!!!

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s