Rezultatul plezirismului din vară: căderea fizică. [Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj 1-1]


Antrenorul Paulo Sergio a ales din nou, cum toți ne așteptam, odihna pentru cea mai mare parte a celor care au dresat câini în Cupă. La fel ca în Derby de Cluj și de această dată cuvântul de ordine este: victoria. Partida în care CFR-ul va scrie istorie împotriva lui Manchester United face ca decizia să fie mai mult decât firească, mai ales că Sougou, Kapetanos, Bastos şi ceilalţi au dus o luptă de 120 de minute cu Dinamo pentru un loc în semifinalele Cupei. Astfel, echipa de start a fost previzibilă:

CFR CLUJ: Stăncioiu – Aguirregaray, Maftei, Rada, Sepsi – Godemeche, Vass – Hora, Celestino, Valente – Bjelanovic.

Pe bancă: Felgueiras, Cadu, Panin, Gabi Mureşan, Rui Pedro, Bastos, Kapetanos.

Ocazia mare din minutul 6 lasă Gazul cu poarta intactă doar pentru că fotbaliștii cu jocuri în picioare stau pe banca de rezerve. Celestino ezită, gândește greu, singur la 16 m, la mingea bine centrată în spate de Aguirregaray și ratează clipa șutului, în pofida pasei bune. La fel, și la ocazia lui Șașa se vede tot lipsa jocurilor în picioare. Primele minute ne arată un CFR combinativ, ofensiv, dispus la efort.

Markovic respinge salutar, iar la cornerele care urmează vedem excelenta detentă a lui Bjelanovic, anulată de fluierul anapoda al lui Avram, care ne convinge astfel că, dincolo de orice bănuială privitoare la corectitudinea sa, de tradat, îl trădează valoarea.

Incursiunile lui Aguirregaray atrag un galben pentru cel mai important apărător medieșean, l-aș numi pe Markovic, cel care reușește să domine careul gazdelor la toate fazele fixe. Petarda noastră din prima repriză face tot ce poate face negativ, șutează anapoda, se ascunde după adversar (elocventă faza din minutul 32 când s-a chinuit să-i facă inutilă, prin plasament, cursa de 50 de metri a aceluiași incisiv Aguirregaray), faultează inutil etc.

Valente fructifică sec centrarea venită perfect din dreapta, de la Godemeche, în minutul 36. Faza a fost cel puțin ciudată. După gol apar și carențe, pare-se că titularii de azi și-au dobândit statutul de rezerve după ce în mandatul Andone au deprins meteahna delăsării după gol. Datorită atitudini de care vorbim s-au pierdut puncte importante în acest sezon. Personal, cred, acum, că atitudinea are și ea cauza ei, și anume, pregătirea precară.

PS ne arată că nici el încă nu i-a studiat calitățile lui Bjelanovic. Devierile croatului nu sunt urmărite de nimeni. E ciudat cum e căutat de mingi lungi și nimeni nu vine la mingea a doua, nimeni nu-i fructifică devierile.

Minutul 50 e prilej de evidențiere pentru Stăncioiu, care salvează o situație la limită. A fost primă mare ocazie a Gazului, una care vine ca și consecință a pauzei. Ușoarei relaxări a jucătorilor noștri i s-a adăugat știința lui Pusztai, care a folosit din plin pauza pentru a remedia defecțiunile din prima parte. Consecință firească vine și golul, după o greșeală majoră a unei caricaturi de fundaș, Sepsi (nu a fost singura greșeală; în plus, contribuția sa ofensivă a fost egală cu zero), la care se adaugă erorile de poziționare a celorlalți apărători, în special Maftei, care n-a simțit nevoia să închidă în zona lui Aguirregaray, cu toate că argentinianul a strâns, acoperindu-i zona. Mă întreb cum de nimeni nu i-a spus că-i închis la bere. Fiind lanțul greșelilor prea lung, Stăncioiu n-a mai putut fi providențial, cum a fost în câteva rânduri (probabil l-au contaminat titularii din ultimi doi ani).

Cu toate că medieșenii rămân în 10 oameni (eliminare Markovic), CFR-ul nu produce nimic. Lipsesc centrările pentru două vârfuri puternice. Finalul oricum nu poate aduce nimic, Paulo Sergio a greșit schimbările, deja avem ce-i imputa și lui. Hora a rămas mai mult decât era normal în teren, Bjelanovic a fost complet anihilat de introducerea lui Kapetanos. Degeaba două vârfuri masive, puternice, cu joc bun de cap, dacă servanții, oamenii cu centrările lipsesc total. Mă întreb care a fost rațiunea care a stat la baza deciziei de a juca cu doua vârfuri, oare Paulo Sergio chiar nu știe că ambii ca să fie eficienți au nevoie de mingi utile, într-un careu pe care-l dominau clar după ieșirea lui Markovic? Ei bine, acele mingi fructificabile au lipsit cu desăvârșire. Încă din prima repriză s-au simțit minusurile de pe benzi. Înlocuirea lui Celestino face ca echipa vișiniilor să devină o echipă ruptă, o echipă fără forță de construcție și, concomitent, cu dificultăți în faza defensivă. Un meci care a fost relansat după pauză de Cristi Pusztai, un meci cu rezultat echitabil. Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj 1-1. Rezultatul băncilor tehnice, în schimb, a fost favorabil medieșeanului. Un scor care ne dezamăgește, un meci care ne obligă să mizăm totul pe Cupă, pentru a avea o prezență europeană în sezonul următor.

Carențelor semnalate li se adaugă incapacitatea fizică. Cu tot protestul public al lui Ando, chiar meciul de astăzi demonstrează că lotul în ansamblul său e nepregătită fizic. O dovadă certă este diferența evidentă de capacitate fizică dintre Aguirregaray și ceilalți jucători, uruguayanul fiind singurul care putea alerga cu adevărat. Dincolo de rezultat, dincolo de carențele fizice, meciul de azi ne mai arată ceva. Echipa de rezerve condusă de Paulo Sergio e la nivelul echipei de titulari a lui Ion Andone. Ne rămâne speranța că, după pregătirea de iarnă, nivelul se va ridica la un nivel corespunzător atât din punct de vedere fizic, cât și al calității tactice. Până atunci, regretul că am ratat un ‘next level’ la nivelul jocului, un rateu cu repercursiuni, spun eu, cel puțin la nivel de lot. Să sperăm că Galata nu câștigă la Braga, pentru a putea accede în primăvara CL și prin asta să diminuăm proporțiile eșecului sezonal.

Arbitrajul, după cum ne-am dat seama în prima parte, fără a fi tendențios, s-a dovedit a fi unul cu greșeli serioase. În contul lui Avram semnalăm mutarea unui 11m  în afara careului (acolo fiind în discuție frica sa, pentru că era foarte aproape), erori în interpretarea faulturilor offside-urile semnalizate aiurea, câte unul de fiecare parte la faze de gol, sunt bomboane pe colivă puse de o brigadă slabă.

48 de comentarii

  1. jucatorii platiti cu gramezi de bani abia alearga pe teren. acest diogo valente incepe sa devina foarte enervant. nu dribleaza, nu alearga, nu se apara. da’ poate face si el ceva in afara de golul norocos de azi? nu mai zic de hora, celestino sau godemeche, ca sunt praf. oricum, astazi parca se plimbau pe teren. au gresit pase cu nemiluita si mai sunt si indolenti…

    Apreciază

  2. Nu pot fizic. Probabil in pauza competitionala vom vedea schimbări si la nivelul preparatorilor. In acest moment avem o echipă leșinată. Ciudat că mulți vor jucători mai buni. Mă intreb ce am putea face cu ei. Să-i ratăm? Sunt câțiva care au crezut în ei și s-au pregătit cu seriozitate(speranta unui transfer bun a fost factor motivator), ceilalti s-au molipsit de cioacele lui Ando și, ca și la primul titlu s-au culcat linistiti pe propria lor glorie. Pentru Godemeche, Valente, Sepsi etc, CFR nu-i halta, e punct terminus, deci nu trebuie sa ne mire ca au prins din zbor expresia, ”no, lasa ca mere si ase”. Pe Celestino incă nu l-as incrimina tare, el revine după o accidentare destul de gravă. La el problema e ca n-are suficienta viteza pentru CFR, alminteri manifesta determinare. Poate in alt stil de joc s-ar potrivi.

    Apreciază

  3. Calin, cand comentam mai inainte la articolul lui Florinaccio, asta am avut in vedere: lipsa valorii si neputinta in exprimare a rezervelor noastre. Chiar daca tu erai mai optimist inainte de meci, eu m-am temut de un joc la fel ca cel cu u, cu diferenta ca mediesenii sunt mai bine organizati ca acestia. La cum nu mai alergam, va fi greu de tot la Manchester, dar si in meciul de cupa, pt. ca de la campionat mi-am luat gandul.

    Apreciază

    • In optimismul meu am mizat pe un plus de creier la Hora. E clar cu asta n-ai ce face, oricâte calitati ar avea, fara creie nu poate juca. Am mizat ca Maftei se va stradui macar cat s-a straduit anul trecut, ca Sepsi nu-i chiar petardă, că Valente are pașaport valabil si-n jumatatea proprie de teren, dar parcă lui i se termina viza cand ajunge la linia alba de la mijloc. M-am mai gandit ca lui Godemeche nu i se taie complet entuziasmul pentru faptul ca nu-i in carti pentru CL. Am mai mizat si pe faptul ca PS s-a prins ca, daca-l ai pe Sasa in teren, poti crea mare pericol angajandu-l, cu conditia ca mijlocasii de banda sa vina la mingea a doua. Astea au fost principalele mele scapari, datorita lor am fost nesabuit de optimist. Daca il aveam pe Ando, jocul de azi cu rezervele(spectaculozitatea lui) ni s-ar fi parut parfum, asa, uite, macar pretentii de mai mult ne permitem și noi, nu ne multumim ca nu mai zicem ”n-am jucat nimic, am fost 0 barat”, suntem necajiti ca am jucat cam slabut, credem ca se putea mai mult. Eu zic ca e un pas inainte.

      Apreciază

  4. Aşa este, mutările de şahist ale lui PS nu prea i-au ieşit cu Gazul. Pe lângă incompatibilităţile / suprapunerile create prin schimbări (cu dereglări tactice), am constatat că nici calitatea individuală a schimbărilor n-a mai fost aşa relevantă cum era cu studenţii. Bastos (de ex.) n-a prea intrat în joc, de câteva ori am revăzut acel Bastos indolent de-acum un an, parcă era mult prea conştient de statutul lui de „salvatore della patria”, şi n-a mai adus nici limpezimea , nici accelerarea necesară în atac. În fine, acest punct chiar nu ajută pe nimeni (totuşi medieşenii au mai mare nevoie de el). Are drepate Calin, nimeni nu-l ajuta pe Saşa la devieri (atuul principal al lui), pe urmă mă miră că repetatele curse în atac ale lui Aguirregaray n-au fost măcar odată acoperite de careva din mijlocaşii care stăteau cam degeaba prin zonă…Are la ce lucra PS. Înclin să-i dau dreptate lui Calin şi cu pregătirea fizică, măcar rezervele trebuiau să are terenul. Să nu uităm, totuşi, că unii dintre aceşti jucători de rezervă care au jucat astăzi erau titulari de drept în preliminariile CL (inclusiv în campionat şi în Cupa RO) acu 2-3 luni (Rada, Sepsi, chiar Valente). O pregătire de iarnă „la sânge” (pardon, „la munte”), coroborat cu mişcările de trupe ce se întrevăd (vânzarea perlelor) ar pute oferi şanse reale unora dintre titularii de astăzi să devină titulari de drept în primăvară : Valente, Vass, Aguirre, etc.) În schimb avem câţiva, de care musai să ne despărţim cumva, mă gândesc la Hora în primul rând, dar foarte mult nici Godemeche nu ne poate ajuta în viitor (cu toate că pare un băiat simpatic şi disciplinat tactic), nici Sepsi…Vom vedea…Până atunci : cu mic, cu mare : HAI LA MANCHESTER !! SĂ-I SPARGEM PE BEŢIVANII ĂŞTIA !! DOAMNE AJUTĂ !! HA CFR !!

    Apreciază

    • Kiruj acolo unde m-ai pus sa dau note de-a valma si celor care vor si indolentilor tocmai am zis ca uruguaianul a rămas fără sprijin si fara acoperire in banda. Bastos in meciul cu U l-a avut pe Camora în stânga lui, acum nimeni. După cum ai vazut, Pusztai și-a invațat oamenii sa-l închidă, așa că orice intrare a lui în centru era pentru el imposibilitate de a continua, Sepsi era plasat aiurea(ca sa-i paseze trebuia sa faca intoarceri de cel putin 180 de grade, Bjelanovici și Kape erau înghesuiți în careu, Bastos putea doar să strecoare cumva mingea către varfuri sau sa intoarca mingea in spate. La una din faze nici in spate nu a putut, Maftei se ascundea dupa Eric. Au fost metehnele care ne exasperau in meciurile cu Ando pe banca. Si atunci parea ca jucatorii nostri nu stiu sa paseze, nu era asa, pur si simplu nu exista demarcare cum n-a existat nici azi. Variantele de pasa au fost putine si asta a usurat sarcina aparatorilor Medieșeni. De fapt de 2-1 până la urma urmei ne-a privat zidul acela care pe final de mecia refuzat să sară. Daca sărea consemnam un nou moment de glorie în dreptul lui Bastos, traiectoria afost perfecta, mingea se infigea jos langă bară, atunci când toți credeau, inclusiv Plesca, ca va bate in coltul opus.

      Apreciază

  5. Pacat de punctele pierdute azi. Zic pacat, pentru ca am controlat meciul in cea mai mare parte, cred ca doar 15 minute din a 2-a repriza am cedat (si atunci ne-au si egalat).
    O schimbare totusi se vede, avem mai mult mingea, noi controlam meciul, ceea ce se vede in sansele pe care le au adversarii nostri. Ok, nu am invins azi, probabil nu o vom face nici la MU, dar macar nu mai vad 20 de suturi spre/pe poarta noastra. Daca mai si invatam sa atacam cu cap, sa fructificam ocaziile create va fi super.
    Am facut noi egal la Medias si cu Mandorlini antrenor, si cu Costa, asta e acum. Azi macar am jucat cu echipa a 2-a.
    Intr-adevar, unii dintre jucatori sunt complet iesiti din forma. Om vedea la iarna ce concluzii o tras si Arpy din meciurile astea.
    Miercuri va fi greu, foarte greu. Doar tupeul si nebunia unora din jucatori ne pot aduce un rezultat bun.
    Haide CFR-ul meu!
    Alee, alee…..

    Apreciază

      • de unde pana unde atata optimism? pe ce ne bazam ? 🙂 eu m-as multumi si cu un egal. daca ar fi coroborat cu o infrangere a turcilor ar fi istoria istoriei 🙂

        Apreciază

        • MU in momentul de fata e cam disfunctionala, iar echipa a 2 nici la ei nu-i echipa, indiferent de valorea jucatorilor, n-au ritm de meci, i-am vazut cu Galata, finalul a fost clar al turcilor, fizic vorbind. N-au nici ei omogenitatea necesara, iar cand nu se pun pe doua linii sunt vulnerabili, lenti. Ai nostri s-au odihnit si cred ca pot face fata unui MU care-i hotarat sa nu se omoare cu firea. Meciul e si prilej pentru accidentati sa intre in ritm fara sa se loveasca, fara sa riste ceva, crezi ca cu o asa abordare sunt premise sa castige. Pentru ai nostri e meciul vietii. O calificare in primavara CL mareste semnificativ cota fiecaruia. Sougou a fost elocvent cu o declaratie: ”Nu ne intereseaza egalul, pentru noi nu-i important, mergem sa castigam”. Sir Alex Ferguson deja le-a spus ca meciul e fara importanta, ce o sa-i motiveze, gloria ca au batut CFR Cluj? Nu cred…

          Apreciază

  6. Un meci foarte foarte slab, antrenorul la fel. Cel mai bun om al nostru a fost Stancioiu, sadic, nu? M-am saturat sa vad suferinta asta fara sfarsit la CFR, jucatori care n-au nici o treaba cu fotbalul, antrenori de mana a doua etc. La ce am jucat astazi sa zicem mersi ca n-am pierdut… Daca as fi in locul lui Arpi ar zbura toti cei care au intrat astazi in teren, Aguirregary asta n-a reusit o centrare tot meciul, alearga intr-adevar, o fi un Banel Nicolita. Vass dupa 30 min. e mort, se plimba pe teren, Valente penibil, Celestino zero barat, un fel de Kivuvu cu pasele lui in spate, despre restul jucatorilor nici numele lor nu mai trebuie mentionat. Aaaaaa, sa inteleg ca noi vrem sa batem Manchester, foarte bine, dar in mizeria asta de campionat pe ce loc vrem oare sa terminam? Pai asa oricine ar munci ca astia, un an ne relaxam, ne organizam sa fim siguri ca din tur nu mai avem nici o sansa la campionat si ne luam salarile fara efort.

    Apreciază

    • Munca asta a fost facuta de antrenorul ce a demisionat de vreo luna. Pentru ca pregatirea fizica era la pamant dumnealui ne-a servit o gogoasa ce am inghitito urgent. Echipa a fost construita pentru contraatac. Da asa o construise el insusi. Erau 4-5 mai alergareti (Bastos, Sougou, Ronny, Pinto, Camora și ei pentru ca erau ori cu dor de duca, ori nativ inzestrati cu o rezistenta buna) si gata 5-6 cu fundul in poarta, 2-3 la fuga. Gata avem echipa de contraatac, pe noi nu ne intereseaza jocul ci golurile, noi nu vrem mingea noi vrem scorul. Multi i-au inghitit gogomaniile debitate smechereste. Rezultatelese vad, jucatorilor le cedeaza picioarele, li se inmoaie genunchii dupa o jumatate de ora, nu mai pot avea o executie tehnica reusita duopa o alergare de cativa metri. In trecut aveam forta, intre timp a diparut si asta. Pentru mine e elocvent Cadu, era greu de dat la o parte portughezul, era stanca in campionatele trecute. Sub Costa si apoi continuat cu largul concurs al lui Andone a disparut conditia fizica. Si accidentarile au fost mai multe ca in alti ani. E de vazut si Pinto, care a venit cu rezerve serioase, cum a inceput si el sa cedeze. Aguirregaray alearga pentru ca nu a venit nepregatit. De retinut, in jocul de fotbal cand se da o pasa participa minim doi, ca la sex, cand e doar unul se numeste altfel. Azi ce am vazut? Majoritatea asteptau sa le-o dea coechipierul pe bocanc. Pentru astea nu e vina lui PS. Si inca ceva, nu cred ca avem echipa in campionat care sa joce macar la jumatate din nivelul la care am jucat noi azi cu rezervele. In fond primul 11 arata cam asa Felgueiras – Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Muresan, Alberto (Sare) – Sougou, Pedro, Bastos(Deac), Kapetanos (Ronny).
      E drept ca noi l-am adus pe Sepsi si i-am dat drumul lui Edimar, care oricum e peste pacaliciul lui Porumboiu. Eram asa de fericiti ca l-am pacalit in vara dar, se pare ca teapa e la noi, el a scapat de un salariu mare degeaba. –––– Revin la meci PS a gresit schimbarile, in rest nu pot spune decat ca-i greu sa faci echipa din cativa nepregatiti si din 2-3 petarde.

      Apreciază

      • Idea asta referitor la prgatirea fizica si mai ales aruncarea responsabilitatii in carca antrenorului este deplasata rau de tot. Fiecare echipa are preparator fizic platit cu bani grei, exista un program de pregatire fizica, tehnica, probabil si tactica :)))))) Sa revenim la cea fizica, toata lumea stie (cei care au facut sport de performanta) ca la conditia fizica se lucreaza INDIVIDUAL, nimeni nu o sa stea dupa tine sa tragi la sala de forta, sa alergi, sa exersezi elementele tehnice care iti lipsesc. De ex. ca la scoala, degeaba mergi la ore sunt materii pe care nu le intelegi, trebuie sa faci ore suplimentare, adica sa te pregatesti si individual. In momentul partidei trebuie sa fi pregatit, ca la bac…, ai avut un profesor slab ? crezi ca la exemen intereseaza pe cineva, nu cred. Crezi ca Mourinho se ocupa de pregatirea fizica a lui Cristiano Ronaldo ? Acesti jucatori care au intrat ieri pe teren nu sunt pregatiti pentru ca nu se pregatesc, sa fie foarte clar, poate sa vina si sf. Andrei s-ai antreneze. Pai ca si ceilalti angajati, jucatorii au si responsabilitati, la ora meciului trebuie sa fie pregatiti, atat ca echipa cat si individual, daca exprimarea echipei in teren lasa de dorit este si vina antrenorului, dar daca tu jucator nu poti mentine un ritm de joc speciific campionatului romanesc (adica de tot rahatu), atunci vina este clar la tine !

        Apreciază

        • Probabil ca sportul facut de tine e haltere ori altul individual. Nu ai dreptate decat partial, intamplrea face sa am pregatire in domeniu cat de cat, nu numai sa fi facut sport si individual si de echipa. Preparatorul fizic isi face programul dupa cerintele antrenorului. Uite cum stau lucrurile: antrenorul x vine la preparator si ii spune, omule la zetulescu vreau sa-i cresti detenta, la y nu-mi place rezistenta, la cutare care are calitati poate ai solutii sa-i maresti viteza si asa mai departe. Preparatorul fizic individualizeaza. Tot datoria antrenorului este si strategia de pregatire, sunt echipe care la pregatirea fizica generala, in presezon, au incarcare generala, altele prefera diferentieri intre jucatori, in asa fel incat sa appar varf de forma diferiti. Preparatorul pune in practica, antrenorul pe tot parcursul cere corectii. Antrenorul are datoria de a sti cate sprinturi face un jucator pe meci, sau cati kilometri alearga fara accelerari (asta in functie de sistemul tactic gandit si de postul jucatorului) in functie de aceste date se stabilesc programe individuale, de grup sau generale. Pregatirea fizica se face pentru ca jucatorul sa fie apt de randament in conditii de joc. Indiferent cat de mare sau demic e salariul preparatorului e atoria antrenorului sa indrepte lucrurile. Vina poate fi la jucatori, tot antrenorul e cel obligat sa aiba solutii, daca nu se poate altfel macar prin amenzi, ai auzit de asta. Mai mult daca preparatorul fizic nu corespunde antrenorul isi ia altul, ai observat asta la alte cluburi, ai observat ca sunt antrenori care vin cu propriul preparator? Oare de ce? Murinho s-a preocupat permanent de pregatirea fizica, documenteaza-te dar nu din GSP( nu din ziar ca la gsptv au fost niste documentare in care mai multi antrenor englezi au povestit cum rezolva ei partea asta neplacuta jucatorilor a pregatirii fizice), ca de acolo nici macar cultura generala nu dobandesti. Guardiola la randul sau era preocupat de pregatirea fizica. Pentru pareri precum cea de mai sus ai nevoie de mai multe cunostinte. In rest dac-ti place sau nu un antrenor sau altul e optiune personala si eu ma straduiesc sa ti-o respect indiferent care ar fi ea, deci imi poti spune chiar ca, dupa parerea ta Marian Iancu e mai antrenor de Guardiola, ti-as respecta afirmatia ca parere nu ca adevar. ––––– Concluzie antrenorul este extrem de responsabil de pregatirea fizica. Ca la scoala, la acelea superioare, nu la scoala generala ca acolo vad ca stii cum e, profesorul da nota, seminaristul ajuta la pregatire dar la indicatiile profesorului. Trage te rog concluzia, pe mine m-a obosit sa-ti explic un, chiar si sumar un lucru atat de simplu.–––– Inca ceva de ce are antrenorul cronometru, de ce exista teste de masurare a capacitatii fizice, atat pentru pregatirea specifica, cat si pentru ea generala?

          Apreciază

          • in ecuatia ta ai uitat sa ii introduci pe cei 2 reprezentanti ai conducerii care sunt prezenti in cantonamente, si care teoretic le supravegheaza, si care ar trebui sa remarce diferenta dintre cantonament si vacanta, si care au o mare parte de responsabilitate in ceea ce priveste valoarea jucatorilor din lot…

            Apreciază

            • Da, ai dreptate, cand ai manager general (un Ferguson) nu conteaza cei doi. La noi cei doi au tras semnale, nu o puteau face public clar si raspicat, dar au vorbit de echipa obosita datorita accidentarilor si alte balbaieli. Andone s-a plans ca nu a avut sustinere totala., s-a plans de Muresan, acum cand si Arpad Paszcani s-a plans de pregatirea fizica, a atacat frontal „cine spune ca echipa nu-i pregatita fizic nu se pricepe la fotbal” si ne da ca exemplu meciul de la Instambul. Uita sa ne spuna ca acolo i-a fugarit pe Bastos si Kape, partial Camora de le-au iesit ochii, in timp ce restul isi relaxau muschii asteptand un nou atac, statistica UEFA a fost clara a fost meciul cu cea mai mica distanta alergata de echipa. E adevarat ca a fost un teren numai bun sa rupa muschi.
              Deci, concluzia, ce-i doi s-au plans, Paszcani, dupa anumite surse, ca sa stinga conflictul dintre antrenor si presedinte, a cerut sa se faca cateva teste fizice. Nu va spun cum au iesit cand a venit PS. Andone a demisionat inainte de a face cu pretextul ca a fost sicanat de IM si RZ. Obiectia ta e valabila pentru cantonamentul de vara, oare cei doi n-au vazut nimic in neregula pentru a lua masuri la timp?

              Apreciază

  7. meci plictisitor, oare cu ce am gresit de ne rasfata antrenorul cu ciurucurile astea? miercuri o sa se spuna si despre titulari ca sint obositi dupa meciul cu dinamu. saracii, muncesc 2 ore pe saptamana si iau sute de mii de euro anual, oare nu au pic de rusine? eu in locul lor as dona mare parte din salariu caselor de copii. in toata aceasta ecuatie se pare ca fraierul e patronul, care scoate la greu euro din buzunar. eu nu i-as mai include in lot 3 luni, le-as plati salariile si apoi i-as disponibiliza, sa vad cine mai da un ban pe ei daca nu au jucat deloc? iar asta cu contractele, ca nu ii poate da afara, mi se pare cam trasa de par. sint si ei angajati si daca esti nemultumit de ei sau nu mai ai nevoie de ei poti renunta la serviciile lor, cu preaviz, conform legii. daca Arpi a facut contracte beton pe 2-3 ani, ar trebui sa isi asume raspunderea, sa le dea pretentiile financiare si sa ii lase sa plece, altfel cu aceasta politica risca sa piarda si din ce in ce mai putinii suporteri care vin la stadion meci de meci. modelul e la indemana, astra, intai se cere performanta si abia apoi se dau salarii mari. va saluta un ceferist care este alaturi de echipa de peste 40 ani. hai CFR!

    Apreciază

    • Morero, daca sunt contracte de prestari servicii (profesii liberale), rezilierea este tare anevoioasa. In instanta constatarea ca serviciul prestat nu e corespunsator trebuie facuta de experti. Pe timpul procesului ratele contractuale trebuiesc platite. Procesul e mai lung decat contractul. In caz de castig ca sa recuperezi banii platiti injust pe timpul primului proces, trebuie sa deschizi altul. Retine ca procesele incep la judecatorie si se sfarsec la Inalta Curte, numai recursuri sunt 5 posibile. Ca sa te vezi cu castig de cauza si cu banii in buzunar, dureaza minim 6 ani. Ar trebui luat de urechi cel ce a propus contractul, evident fara iertarea celui care i-a ales. Paszkani spune ca el are unul singur pentru care a bagat mana in foc. Cum necum a ajuns sa joace si ne dovedeste ca omul nu s-a pacalit.

      Apreciază

  8. Eu sunt multumit, nu atat de rezultat (totusi n-am pierdut), ci de organizarea jocului. Am sustinut pana la despartirea de el ca Andone trebuie sa ramana (sigur il voi sustine la fel si pe Paolo Sergio cand va veni vremea sa i sa ceara plecarea :)), dar: na, na, na, na, na, na! Paulo Sergio! Sergio! Paulo Sergio! 🙂 Atat titularii in meciul cu Dinamo, cat si rezervele de ieri au aratat ca incep sa priceapa lectia, mingea e la noi, au inceput sa se rareasca simtitor momentele de deranj la poarta noastra, dupa ce se vor crea automatismele in joc se vor rari si ezitarile care conduc la multele greseli personale de tehnica individuala ale jucatorilor. Am controlat jocul aproape in totalitate, am pierdut doua puncte pe mana noastra, Gazul n-are niciun merit in acest egal, doar a profitat de faptul ca in repriza a doua ai nostri n-au mai fost la fel de diciplinati tactic ca in prima partea jocului.

    Apreciază

    • Sa nu exageram, nu-i cazul de plecare la PS. Nimeni nu-i poate cere sa faca fotbalisti din eterne petarde. Asta nu inseamna ca n-a gresit azi schimbarile, dupa cum nu inseamna ca n-a gresit tactica reprizei secunde. E drept doar ca la ce jucatori a avut in teren nu poti fi sigur ca ei au inteles si respectat vointa antrenorului. Ce nu inteleg de mult timp este de ce nu-l vedem pe Valente la locul lui nici macar cinci minute? Pe Hora l-am vazut pe dreapta, a horit si acolo ca dupa horinca. Pusztai si-a facut tactic treaba mai bine decat PS. E adevarat, cu rezervele acestea, multi nu credeau ca putem scapa neinvinsi, iar acum, desfiinteaza din rasputeri, doar pentru a fi negativisti. Spui ca ai sustinut ramanerea ca antrenor a lui Andone. La ce ne-ar fi servit? Care ar fi fost perspectiva, orizontul de asteptare? E adevarat momentul a fost gresit ales, putea iesi rau de tot, sa pierdem in toate competitiile, sa avem o iarna in care sa ne gandim doar la ce se poate vinde si sa ascultam povesti despre posibila reconstructie. Andone s-a dovedit incapabil, insuficient pregatit pentru misiune, echipa intrase deja pe o cale fara viitor.

      Apreciază

  9. macar dupa un meci ca asta, cel de pe cluj arena si alte cateva care vor urma in care joaca acesti pseudo fotbalisti vreau sa-i vad plecati in iarna pe toti!!! exceptandu-l pe aguiregarray si un eventual vass (pe care l-as astepta inca un retur dupa ce face pregatirea de iarna), restul care au intrat azi in primul 11 pur si simplu sunt de nivelul diviziei C!!! pai ei nu stapanesc abc-ul fotbalului, o pasa simpla cu latul de 5m, un sut la poarta mai de doamne ajuta… vai de curul lor.
    nu vreau sa ma apuc sa-i caracterizez pe fiecare in parte ca ma iau de cap. si pun pariu ca cei 11 magnifici de ieri au insumat un salariu anual de cel putin 1mil 200 de mii de euro… oare in loc de 10 handicapati, pe aceeasi bani, nu putem aduce doar 2-3 jucatori de o valoarea mai buna? (gen thomas costa)

    Apreciază

    • Iti inteleg frustrarea in mare asa este, nu-i calitate. Mai e in schimb o problema, sunt multi intepeniti adormiti in amorteala fizica de dinainte, acum le sunt muschii firavi. Godemeche are sanse sa-si revina, spre exemplu, trebuie insa obligatoriu reintremat fizic. Hora, in schimd, indiferent de calitati, e rudimentar cu capul, la fel si Sepsi. Partea cu pasele vine de la pregatirea fizica. Sunt cel putin 150 de jucatori mai slabi, decat acestia, ai nostri, pe la diverse echipe, aceia in schimb pot sa alerge si multi dintre ei par mai buni. Gandeste-te ca, in pofida impotentei fizice, au jucat cel putin de la egal la egal cu Mediasul. Pregatiti corect unii ar putea fi surprinzatori de buni.

      Apreciază

  10. Ce bine că avem în echipa noastră un pivot excelent: Saşa Bjelanovici. Asta cu siguranţă mă face mult mai fericit. E adevărat că nu face nimic, dar ce spectaculos deviază mingile… Probabil că un zid aşezat acolo în careu, ar reuşi acelaşi lucru. Şi ar fi cu siguranţă mult mai ieftin. Ce mai, „superatacantului” nostru i se potriveşte perfect zicala: „Înalt ca bradul…”.

    Apreciază

    • Maestre nu te supara, indiferent cum s-ar numi pivotul el, ca atacant e mai dependent de cei din aripi sau de cel de-al doilea varf. Acestia trebuie sa speculeze mingile deviate. In Italia Sasa a fost aprecita pentru calitatile de pivot, inclusiv in serie A. Era cunoscut ca jucator care creaza culoare, care duce dupa el fundasii nu ca marcator, nu ca finalizator sau dribleor, au fost calitati care l-au propulsat si in nationala Croatiei, una mereu peste cea a Romaniei. Nu ne putem plange ca Sasa nu joaca, putem in schimb afirma ca nu-i sunt speculate calitatile, putem afirma ca e o manevra tactica putin practicata in fotblul portughez, dar tare prezenta in cel tacticizat din Italia si asta pentru ca permite simultan o incrucisare de jucatori si o rupere de ritm, lucruri care pun pe picior gresit orice aparare. Probabil Paulo Sergio n-a lucrat cu acest gen de atacant si nu realizeaza inca cum sa-l joace, ori pur si simplu nu are jucatori care sa priceapa ce au de facut. E adevarat ca el e potrivit unui joc reactiv, cum practica Andone, numai ca nici el nu juca cu minge in centru pentru patrunderile din margine spre centru ale extremelor, nici el nu aplica o schema simpla pe placul croatului, da si du-te.

      Apreciază

  11. Din punctul meu de vedere cred că pentru Paulo Sergio acest meci nu a contat, să vedem ce va face în cupă. Spun că nu a contat deoarece nu s-a pregătit deloc pentru acest meci (e vorba de pregătirea lui și nu a echipei). Dacă nu reușește în cupă (ceea ce e posibil – am mai spus CAZUL PETROLUL) s-ar putea ca Paulo Sergio să și-o fi tras singur. Vina la acest meci aparține clar antrenorului, deoarece despre echipa reyervelor știam că nu va face față (o echipă care ar fi luat-o în freză de la U – U echipă de nulități, fără antrenor și cu jucători neplătiți). Ca să câțtigăm acest meci trebuiau făcute bine schimbările și trebuia implementată și o strategie după schimbări. S-a jucat cu 2 vârfuri puternice și cu bun joc aerian cărora nu le-a fost furnizată nici măcar o centrare aeriană, asta în condițiile în care Markovici (cel care domuina careul advers) a fost eliminat. S-a jucat exact invers cum ar fi trebuit să se joace – în prima parte cu Markovici în teren s-a jucat mult pe sus, iar în ultimele 10 minute (când nu mai era timp de construcție) s-a jucat pe jos încercând să construim cu răbdare. E posibil ca cele 2 puncte pierdute (putea fi și 3 pierdute) să ne coste scump la final (asta în cazul în care nu ne calificăm în CL și nu luăm Cupa R) – artunci ar fi un sezon complet ratat. În continuare consider că antrenorii străini din campionatul nostru nu studiază cu atenție adversarii interni, iar Pustai nu trebuia neglijat (ne-a făcut cu doar 3 jucători). Susțin că Pustai este un antrenor bun care dacă mai stă la Mediaș se pierde, și care exploatează la maxim defectele adversarilor (acolo unde are interes). Despre jucătorii noștri de rezervă nu mai are sens să vorbim sper să nu îi mai vedem din primăvară. Singurii pentru care merită făcute eforturi de reabilitare sunt : Vass, Deac, Ganea (acesta e un caz ciudat). Nicoară este util dar doar ca rezervă. Restul (Rada, Maftei, Sepsi, Godemeche, Valente, Bielanovici, Hora, Celestino) sunt o gaură neagră pt. club, și devoratori ai nervilor pentru suporteri.

    Apreciază

    • Dacă pleacă de la Gaze, Pustai va fi un antrenor perfect pentru „U”. Poate că fac cu capul, dar am impresia că omul ne urăşte şi reuşeşte să-şi mobilizeze echipa când joacă cu noi. Ştim că e pupincuristul dâmboviţenilor şi servitorul lui Poromboiu. Oricum, aştept cu nerăbdare momentul când îl vom umili, aşa cum ne-a umilit el de prea multe ori.

      Apreciază

      • ai dreptate, silică, aşa stă treaba cu Pustai. Pe lângă faptul că nu ne are la inimă (ca să fiu mai blând în expresii), mai are -din când în când- şi apucători de pupincurist al miticilor. Chiar dacă -deocamdată- nu este de actualitate, cred că aducerea lui la CFR ar fi adus „beneficii” reciproc „dezavantajoase”. Cineva a zis mai sus -şi are perfectă dreptate- că strategia lui este mai degrabă defensivă, de contracare a echipelor bune (le citeşte jocul destul de corect), dar nu este un antrenor eminamente de construcţie. Chiar aş fi foarte fericit să-i tragem una, cândva.

        Apreciază

    • Dragule, suntem calificati in EL. E O PERFORMANTA MARE. Un club care acum 10 ani era in pragul defiintarii se CALIFICA PRIMA DATA IN EL si tu vorbesti nonsalant de sezon ratat daca nu ne calificam in CL. Probabil daca o sa prindem primavara CL o sa spui ca-i sezon ratat daca nu castigam CL. Oare de unde atatea pretentii. E drept, daca nu-ti propui mult obtii putin, dar una e sa-ti propui si alta sa canti prohodul la o performanta. In contrareplica la „Pusztai ne-a facut cu trei jucatori”, pot a-ti spune ca PS i-a facut in pima repriza cu unul singur(Vass ca Deac si Nicoara n-au fost pe foaie), restul dupa cum pui tu problema n-au luat nota de trecere. Hotaraste-te cu Mediasul n-am avut jucatori s-au n-am avut jucatori. –––––- Nu exista antrenor fara greseala, cum nu exista om fara de ea, toti gresim, persistenta in greseala e grava. Sa stii ca ai gresit, sa spui mereu ca stii ce si sa afirmi ca stii cum sa indrepti eroarea si sa nu o faci, sa nu se vada ca o faci, e cu adevarat grav.

      Apreciază

  12. Meciul cu Gazul îmi ridică semne de întrebare în privința lui Paulo Sergio. Orice antrenor face treabă atunci când are în teren jucători de valoare (gen Bastos, Sougou, Camora, Ivo Pinto, kapetanos, …). Valoare antrenorului se vede când are în teren jucători modești (aici a dat-o în bară). Deci să așteptăm următoarele rezultate și pauza competițională și vom vedea atunci.

    Apreciază

    • Asta cu orice antrenor e vorbarie goala. Andone i-a avut pe mana ce a facut? Ai vazut meciul din tur? Am tremurat atunci mai tare decat acum fara primii 14. Da PS a facut echipa din rezerve, una decenta, avand in vedere de ce a preluat de la predecesor.

      Apreciază

    • Nici noi nu am pupat migea nici la Braga, nici la nstambul, cu toate astea l-am laudat pe Ando ca-i mare antrenor. Pusztai care a facut acelasi lucru ce-i, ce hiba are? Trebuie sa admitem doua lucruri PS a facut minuni alcatuind un prim 11 asa cum l-a alcatuit, acelasi Ps a gresit schimbarile, sau, sa acceptam, tactica de dupa schimbari, de fapt de dupa pauza, poate n-a apucat sa afle care-s metehnele mostenite, poate nu stie ca, sub Ando jucatorii nostri uitau de fotbal si se ocupau de ceas, cu gandul la un dus revigorant, demisionarul n-a putut indrepta problema, sa speram ca, in timp, noul A1 va reusi.

      Apreciază

  13. Vad ca iar apar criticii lui Paulo Sergio, pe principiul: cu Braga ti-au castigat meciul jucatorii de „valoare”, aici in campionat, ia ba 12 rezerve si fa din ei o superchipa in 3 zile, ca de nu, esti un antrenor „varza”. Pe de alta parte, stie cineva ce procent de pase reusite are Rada si cate mingi a pierdut Godemeche? Sau de ce rateaza Hora si Rada doar cu portarul in fata? O fi vina antrenorului…

    Apreciază

    • Sergio nu are nici o vina pentru valoarea scazuta a rezervelor…. vina e in alta parte… in zona celor care se laudau cu „lotul numeros si echilibrat valoric”… Avem un lot din care putem face 3 echipe, dar deja echipa a doua e cam de zona retrogradarii…. Dealtfel am vazut ca unii se simt cu musca pe caciula,si dupa cate-o victorie, la declaratii, nu uita sa spuna ca totusi au mai si nimerit ceva jucatori(ei au fost vanduti deja…).

      Apreciază

      • Pe jumatate au dreptate 🙂 lotul este numeros, cu valoarea e mai greu. Dar chiar si asa, sa ajunga „petarde” din promisiuni Hora si Nicoara o parte din vina e si la club – nu stim sa crestem tinerii romani, putini cati sunt.

        Apreciază

  14. Nu am mai scris de mult pentru ca uneori ma sufocau atitudinile acestui lot tinut in palma, platit la zi cu bani grei si care se comporta lamentabil, alteori ma simteam umilit si rusinat de nu gaseam cuvinte alese a ma exprima. Si eu am sperat pana ieri ca mai sunt sanse de a accede in cursa spre castigarea campionatului, dar azi cand ma uitam pe clasament m-a pufnit rasul. Haideti domnilor si doamnelor (nu se stie niciodata) sa recunoastem ca aceasta echipa este o echipa de jalnica pe care nu te poti increde nici zece minute dintr-un meci. Sa mai lasam tacticile si strategiile, antrenorii si conducerea, oboseala si epuizarea psihica, numarul competitiilor si perioada scurta de recuperare si sa recunoastem ca majoritatea jucatorilor de la CFR sunt niste oameni comozi, nemotivati pentru culorile CFR-lui si pentru care CFR Cluj este acelasi lucru ca si orice echipa pentru care ar trebui sa joace din iarna de exemplu. Sunt niste mercenari platiti cu bani grei cu lame tocite. Tot ceea ce face aceasta echipa in momentul de fata o face chinuit, fortat si uneori cu noroc. O sa-mi spuneti de CL, de Braga, Istambul, reduta care a cedat cu greu in fata lui Ferguson dar tocmai aici este ipocrizia. In CL acesti mercenari se aseaza pe podium spre vanzare la un mai mare imparat, imperiu sau rege, isi imbraca armura cea mai stralucitoare, isi ascut armele, isi incoarda muschii si fac demonstratii care mai de care.
    Cand ajung acasa se simt obositi de la parada, considera ca faima lor este indeajuns pentru victorie si nu le mai trebuie armura cea stralucitoare, ca doar nu o murdaresc la Iasi, Neamt, Constanta, Giulesti, Medias. Cu ganduri in departare si alte tari viseaza la iarna in care cu doua filmulete pe Youtube sa-si negociezeurmatorul contract si poate sa-l dubleze ca doar vine de la campioana. Multumim Valente, N. Diogo, Alberto, Godmeche, Hora, Nicoara, Celestino, Kivuvu, Sepsi si alti pe care anii nu i-au iertat si care chiar daca sunt embleme ale CFR-lui trebuie sa stie cand sa se retraga. Cinste lor. Imi pare rau ca scriu aceste randuri, dar asta simt si am simtit si pe stadion. „Next step” = „Next generation”

    Apreciază

  15. Dragi carcotasi tribunisti, dar de Stancioiu nu mai ziceti nimic ? Pe el nu-l mai desfiintati nici unul dintre voi si nu-l mai treceti nici unul pe listele voastre negre ? Parca prea v-ati domolit dintr-o data criticile indreptate impotriva rockerului nostru. Astept deci pareri pertinente legate de ultimele lui prestatii si o lamurire : in vacanta de iarna, trebuie sa-l aruncam din tren, sau nu ? 🙂

    Apreciază

    • în opinia mea mea Stâncioiu mai are şanse la CFR doar dacă : 1……face o pregătire de iarnă ca lumea, şi 2……dacă îşi mai revine şi el „cu capul”. Nu-i portar prost, dar s-a molipsit cam repede de boala „rezervelor de stat/de aur” ale CFR-ului : bani mulţi, efort minim, „timpul trece, leafa merge”. La mediaş a jucat bine în opnia mea, ne-a cam scos vreo 3-4 mingi grele (unele foarte grele), a bubuit foarte puţine mingi înainte, majoritatea lor le-a furnizat fundaşilor laterali (sau centrali, decâteva ori). Problema cu adevărat mare este că -din auzite / din văzute- are o predilecţie şi pentru meciuri trucate…Din partea mea i-am dat nota 7 pentru prestaţia lui. HAI CFR !!

      Apreciază

    • eu as las-o mai moale cu listele negre, cel putin pana dupa ce vedem cine pleaca(de bunavoie, transfer)…nu sunt jucatori asa rai pt ce ne mai ramane ca obiectiv, trebuie doar adusi la capacitatea de joc ideala…si, ca o parere personala, mie imi place celestino, mi-a placut de cum juca cu costa antrenor, vine dupa o accidentare, sper sa isi revina complet

      Apreciază

      • Și eu sunt de părere că Celestino a intrat prea ușor pe lista indezirabililor. A avut câteva meciuri nereușite în trecut, în care a jucat cam din topor și noi l-am pus rapid la zid, că așa ne e obiceiul. Chiar dacă n-a fost decisiv, pentru mine a fost o surpriză plăcută în ambele meciuri (cu U și Gaz Metan), demonstrând mai multă finețe în execuții decât mă așteptam, mai ales că vine și după o accidentare serioasă. Îndrăznesc să-l pun pe scara personală a încrederii în potențialul jucătorilor pe o treaptă deasupra lui Luis Alberto. La Mediaș nu văd cu ce a fost vinovat că a încercat absolut deageaba să combine cu Hora, care în afară de același dribling repetat la infinit, n-a avut ochi pentru coechipieri.

        Apreciază

        • Celestino are suficiente calitati, determinare in primul rand, pacatul lui este lentoarea, atat in privinta alergarii cat si a executiei. Altceva nu i se poate imputa, poate jocul de cap. E un jucator destul de sigur. Alberto cred ca inca nu si-a artat integral valoarea, are potential mai mare decat ce vedem noi, nici el nu e 100% fizic. De Hora, cred ca nu mai trebuie sa vorbim, degeaba s-ar face bine cu capul la el problema-i mai grava, e creierul mic, si a lipsit si la cursurile ce tin de ABC jocului.

          Apreciază

  16. Celestino pune frana jocului ij viteza, creatiei la mijloc, sugruma orice „un-doi” in fașă. La fel este Alberto, Godmeche, Valente și chiar și Muri. Mijlocul nostru este unul lent, lipsit de creativitate, bazat pe pase in spate, primitiv. De la Culio și Peralta CFR distruge jocul la mijloc , iar rezultatele se văd în campionat. Așteptam un NEXT STEP după plecarea lui Peralta, cu aducerea unui înlocuitor dar pe locomotiva noastră s-au montat doar frâne și abs-uri.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.