O calificare cu emoții


Un meci care duce spre Europa League e tratat cu maximă dorință și determinare de ambele echipe. Rezultatul? Un meci încrâncenat, un meci în care riscul nu e dezirabil pentru nici una dintre combatante. Echilibrul părea a se rupe la mijlocul reprizei odată cu eliminarea lui Boubacar. Vă amintiți? E jucătorul care ne-a făcut minute fripte în cupă. Azi? Azi Boubacar e jucătorul de care ne pare rău că a fost trimis la cabine. Cu el în teren vișinii erau mai concentrați, iar dinamoviștii aveau omul care asigura tranziția mingii, nu din apărare în atac, ci transferul ei la adversar. După minutul 30, deci după eliminare, ne-am așteptat la mai mult de la cei trimiși în teren de către Paulo Sergio. Dar echipa pare a nu avea suficientă consistență la construcție, așa că acțiunile periculoase  vin din contre și sunt ratate una după alta de Kapetanos. Am remarcat în schimb evoluția excelentă a lui Piccolo, care a rezolvat câteva situații ce păreau a fi periculoase.

Am mai remarcat în prima repriză poziția avansată a lui Gabi Mureșan, o poziție care putea surprinde dacă printre calitățile mijlocașului se putea menționa și viteza. Lipsa de soluții la construcție a fost alt aspect care ne-a surprins neplăcut. Conlucrarea dintre Rui Pedro și Bastos a lăsat de dorit, iar Sougou n-a mai strălucit. Nu în ultimul rând trebuie să constatăm și relaxarea indusă de eliminare.

Repriza secundă începe cu un CFR ofensiv, fapt ilustrat de șutul lui Camora, sau de un Kapetanos egoist, care ratează o altă ocazie. Urmează momentele de grație ale lateralilor noștri, care, ambi,i ne exemplifică cum se centrează prin spatele porții. Iertarea lui Țucudean de al doilea galben, la cotul evident aplicat lui Cadu, ține câinii în joc.

Cert nu e ziua lui Kapetanos și asta o spune șutul, bun de altfel, care trece peste. Presiunea crește, golul plutește în aer și cade, culmea, nu în poarta dinamoviștilor. Stupoare în tribuna CFR-istă, e 0-1. Un zero-unu care n-ar fi fost posibil fără naivitatea lui Ivo Pinto, cel care din poziție de ultim apărător a plecat cu ușurință după fenta lui Alexe.

Izbăvirea, adică egalarea, vine rapid. Câteva combinații în banda dreaptă sunt urmate de pasa în spate a lui Rui Pedro și continuarea e de povestit nepoților: Bastos culcă din fentă jumătate de echipă dinamovistă și șutează ușor pe lângă Bălgrădean, 1-1. Asediul trebuie să continue și continuă, dar marile ocazii lipsesc. Remarcăm astfel lipsa de soluții la construcție, iar atunci când apar oportunități, densitatea maximă din careul dinamovist se opune.  Simultan trebuie să remarcăm din nou siguranța defensivă manifestată de Felice Piccolo care, din acest punct de vedere, se dovedește un ”italiano vero”. Am văzut la fundașul vișiniu aproape tot ce am putea pretinde de la un fundaș, probabil dacă avea și un plus de viteză, nu numai că nu l-am mai fi avut la echipă, ba cred că nici nu am fi reușit să-l aducem.

Ceea ce nu doream cu nici un chip, am primit: prelungirile.

Kapetanos mai găsește o ratare, dar vine rândul lui Gabi Mureșan să-și vadă încununată dăruirea din acest meci. Șut sec din lovitură liberă și zidul, la care se alătură Bălgrădean, desăvârșește „blatul”. Iarăși la șutul frânarului zidul se dă la o parte și ne aducem aminte de acuzele și insinuările din meciurile cu Oțelul ori cu U, de la finele campionatului. Urmează un joc de pase, dar și canonadă pentru 3-1. Eliminarea lui Nica ne asigură un confortabil 11-9. E doar o aparență, pentru că problemele musculare ale lui Ivo Pinto anulează parte din avantaj, iar 2-3 minute mai târziu îi vedem acuzând la rândul lor dificultăți fizice pe Kapetanos și pe Rui Pedro.

Precaritatea pregătirii fizice din vremurile lui Andone s-a văzut azi, în compania unei echipe despre care specialiștii susțin la unison că e și ea deficitară la condiția fizică. La fel s-a văzut și tentația paselor lungi, apariția momentelor în care jucătorii nu mai puteau să alerge și alegeau soluțiile facile. Au alternat momentele în care am văzut calitate, preocupare pentru posesie, cu momentele în care, parcă, principala dorință a vișiniilor era să scape de minge. Un meci greu, un meci care a fost până la urma urmei câștigat datorită efortului colectiv, un meci care putea fi câștigat mai devreme, în timpul regulamentar, dacă grecul nostru nu făcea eforturi disperate de a-și epuiza ratările din tolbă în acest meci. Mult angajament, atât de mult, încât înțelegem cât de oportună a fost decizia conducerii sau a lui Paulo Sergio de a utiliza rezervele în meciul cu concitadinii. O victorie care ne păstrează în cărți pentru un loc în Europa.

Ca o concluzie, dacă ar fi să parafrazăm Ștucanul prosportului, putem spune c-am văzut un blat, dinamoviștii au fugit din fața lui Bastos și, pentru că nu a fost destul, s-au dat la o parte și din fața lui Mureșan. Da, așa sunau concluziile anul trecut, după faze precum cele de azi. Între timp, aflu că Dinamo acuză arbitrajul, acuză un joc periculos la Piccolo, o fază la care, conform reluărilor, înainte de a fi joc periculos (oarecum discutabil, Grigore s-a aplecat mult pentru a lovi cu capul) a fost fault în atac, așa cum se vede pe reluări, italianul este îmbrățișat de numărul 10. Iar dacă e să fim cinstiți, e de amintit și penalty-ul refuzat lui Sougou. Dinamovistul atacă omul, nu mingea, iar atacul nu este un umăr la umăr, ci un brânci grosolan. Atacurile mizerabile continuă, răgazul pentru a savura victoria e prea scurt.

84 de comentarii

    • Uneori omul face toți banii. De exemplu, în seara asta sau la acel 3-2 de pe Arena Cluj, când (probabil) i-a salvat lui Andone campionatul. Nu văd ce alt ceferist ar fi dat gol din acea lovitură liberă. Mai iese el pe lângă adversarul cu mingea și nu se mai poate opri (practic se scoate singur din joc), dar noroc că astfel de faze, la care intră „în viteză”, în speranța să ajungă primul la minge, se petrec mai mult dincolo de jumătatea terenului. La Muri mi se par mai importante erorile defensive (când lasă echipa descoperită) decât faptul că frânează atacurile.

      Apreciază

      • Dacă m-ar intreba cineva ce as face să-l pun în valoare pe Muri i-as raspunde sec. Aș schimba regulamentul, l-aș face ca la handbal, poti schimba oricand un jucator, l-aș introduce la fiecare lovitură liberă și l-aș scoate imediat după. Cred că ar avea procentaj mai bun dacă ar fi odihnit. E adevărat e mijlocaș puternic, util la închidere, dar o pacoste prin lentoare și prin transmiterea telefonată a mingii în faza de construcție. Probabil acesta e motivul pentru care Paulo Sergio îl încearcă foarte avansat, practic elimină frâna din mijloc și surprinde totodată adversarii, neobișnuiți cu Muri în acele zone de teren în faza de tranziție. Avansarea lui Muri îi aduce antrenorului încă un avantaj, crește capacitatea și forța de presing.

        Apreciază

    • …..dar compenseaza cu viziunea si exactitatea paselor in adancime ….plus – normal -golul marcat . Cu un singur lucru nu sunt de acord . : – Golul cateilor chiar daca a venit impotriva cursului jocului , a fost unul frumos , contraatac de nota 10 chiar daca a a venit si pe o mare eroare a lui Pinto , totusi inevitabilul nu putea fi evitat. Adica , egalare si victorie. Nu prea am avut emotii .Parerea mea 🙂

      Apreciază

  1. Piccolo – imperial! Nici Camora n-a fost departe. Faza de la golul lui Bastos – chiar de povestit nepoților și de pus pe You Tube! Întrebarea asta se impune din capul locului: oare băteam Dinamo dacă foloseam titularii contra lui „U”?

    Apreciază

    • No way. Titularii au fost odihniti tocmai pentru ca exista o mare probabilitate ca meciul de azi sa ajunga in prelungiri. S-a vazut inca din start, unii jucatori si-au dozat oarecum efortul, iar cei care nu au facut-o s-au resimtit pe finalul prelungirilor. Ivo Pinto e cel mai bun exemplu, a facut un efort urias si pe final a ajuns sa schioapete.

      Apreciază

    • Ce vorbesti !? „specialistul” C.Dinu , punea vina pe noroc .+ ca daca Piccolo a ajuns jucatorul meciului , atunci sa ne punem mari semne de intrebare asupra valorii fotbalului romanesc. Eu zic sa-si puna semne de intrebare asupra valorii atacantilor dinamovisti pt. ca , sa fim seriosi n-au prea miscat pe langa el. Si filozofia e incheiata cu o concluzie haioasa.: – e fundas de anii ’70 , adica exact anii in care evolua el. Imi si imaginez deja cum isi imagineaza ca-l ridiculizeaza el , marele C.Dinu , pe macaronarul cel mic. . La sfarsitul meciului , Piccolo ii multumeste pt. onoarea de a fi ridiculizat de MARELE Atacant C. Dinu , il saluta , ba chiar ii trage o limba pe obraz cand , e trezit de cateaua lui – caine lup g (adevarat) cu care ne tot f*** creierii. Ce a fost si ce a ajuns omu’

      Apreciază

      • Cornel Dinu e ilustrarea tipică a imbecilului snob si sfertodoct. Face parada de citate din carti din care n-a priceput nimic si, pentru ca n-a priceput, citeaza și potriveste citate oriunde i se pare ca merg doar din dorinta de epatare. Ce sa asteptam de la el? A fost un jucător bun dar cam cotonogar, protejat de arbitri si, mai ales de regim. Ca antrenor a trait din ce au muncit altii si la Dinamo si la nationala. Asadar in ultima instanta un ratat profesional, un frustrat, ce sa astepti de la el.

        Apreciază

      • Ajuns acasa, impresionat tare de Piccolo, dau pe Digi si il aud pe C. Dinu cum spune „nasoale” despre Cadu si Piccolo. Am crezut ca cei doi au fost la un interviu pt un job la Dinamo si nu stim noi de ce i-a refuzat „marele” antrenor Dinu. Dar nu, erau doar frustrari penibile in genul: daca tu esti incapabil arunca cu gunoi in ceilalti.

        Apreciază

    • Piccolo a fost regele apararii la meciul asta. Nivelul fotbalului e jalnic daca la o echipa cu pretentii (Dinamo) ajunge un jucator din liga X-spea din Franta (e vorba de Boubacar), care a stat o jumatate de sezon fara echipa (conform transfermarkt.de) si ia 2 galbene in primele 30 minute.

      Apreciază

  2. Imi cer scuze pentru exprimare, dar parca prea mult se striga m… pe stadionul nostru! Daca pe uisto-dinamovistii din tarc ii inteleg intr-un fel, pentru ca sunt un fel de animale, nu pot sa accept comportamentul galeriei noastre care nu face decat sa intre in capcana dialogului trivialitatilor. Avem renumele celui mai civilizat public din tara si e pacat sa ni-l stricam prosteste. In rest, meci foarte greu. Noroc ca am odihnit titularii in meciul cu U 🙂

    Apreciază

    • Trivialitățile sunt tot mai frecvente si tot mai gratuite. Trebuie sa fii rau tare cu capul (ca sa adopt limbajul dragului nostru Bastos), ca să crezi că strigatul acela urangutanic ”m… nu stiu cine, ori ce, ori care inseamnă ceva. E o defulare ieftină sau poate nici măcar atat, e poate doar manifestarea unor imberbi teribilisti, daca o fi asa e pacat ca o adopta tot mai multi. Oare cum sa impiedicăm aceasta viciere de atmosfera de pe stadionul din Gruia, una cu care ne mandream, cu care ne mandrim inca numai ca incepe sa fie o mandrie falsa si-i pacat.

      Apreciază

      • E o porcărie chestia asta și să nu mai vină nimeni cu scuza că-i stadion, nu teatru, și că nu-i bai dacă se înjură și se scandează cum au auzit ei la galerii mai cool, că nu ține! Suporți o dată, de două ori și apoi renunți să mai mergi la stadion, că nu vrei să te simți mânjit chiar de cei din „marea familie CFR!” No, dragii mei, aici nu mai sunt de vină transferurile lui Paszkany sau declarațiile lui Mureșan, ci numai noi! O soluție ar fi ridicarea în picioare a celor care nu suportă astfel de mizerii și întoarcerea cu spatele spre propria galerie, cât timp durează scandările. E un mijloc simplu de protest și gestul poate fi făcut de oricine dorește să-și păstreze obrazul nepătat.

        Apreciază

        • am fost la meci,in spatele meu uncopi lde 10-12 ani cu tatal sau,copilul imita galeria m..e etc.tatal spune daca mai aud odata nu mai vi la nici un meci,copilul, dar de ce tata vreau sa fiu ca si galeria.atunci plecam acasa si copilul n-a mai scandat.no acesta a fost un exemplu bun.mai exista speranta

          Apreciază

  3. Ca de obicei,superb articolul.

    Deesi a fost cel mai activ de pe teren,Ivo Pinto m-a dezamagit in seara asta nu numai datorita greselii la golul primit ci si pentru actiunile sale de atac extrem de slabe. Trebuie sa mai scriu ca el nu e la prima sa greseala de aparare de acest ge,e a doua oara din ultima luna cand il scapa extrem de usor din marcaj pe un adversar,dupa acel meci cu Galatasaray la golul 2 marcat de turc.

    Evolutia slabuta a echipei noastre vine in urma dorintei lui Paulo Sergio de a jucat relaxat cu un tempo scazut pentru ca jucatorii nostri sa nu-si risipeasca ultima sursa de energie pentru urmatoarele meciuri. E o decizie inteleapta dar extrem de riscanta pentru o echipa ca a noastra care nu prea sta deloc bine la constructie si posesie.

    Despre criticile dambovitenilor nu merita sa mai scriu ca ii las pe ei sa se scalde in continuare ca niste porci adevarati asa cum sunt ei intotdeauna in necivilizatie si debilitate mintala ,cat despre Negoita,nu are rost sa ne batem capul cu acest politician de meserie proxenet.

    Apreciază

    • Multumesc pentru aprecieri. Probabil ca tocmai aceste inabilitati defensive ale lui Ivo fac ca el sa joace la noi si nu la FC Porto. Are determinare, are calitati teribile, viteza de invidiat, pacat ca e usor deficitar cu capul in faza de aparare. Forumisti portughezi zic de el ca e un atlet desavarsit, un alergator, un fel de Banel lusitan, un jucator care alearga mult cu folos putin. La noi parca a fost si cu folos, a avut meci de meci si cateva actiuni ofensive notabile, pe cele defensive nu stie sa le rezolve. Nu e mare deranj pe partea lui datorita vitezei, can ajunge in centru e vulnerabil, dintre fundasii nostri el e diametral opus lui Piccolo. Daca italianul are o stiință a jocului rarisima in liga lui Mitica, Ivo n-o are aproape de loc. Poate ca are nevoie de mai multa atentie din partea colectivului tehnic, poate un pic mai mult lucru individual i-ar face bine.

      Apreciază

      • Domnule Calin Cocora,perfect de acord. Doar acest lucru ii mai trebuie lui Ivo Pinto,sa fie permanent sfatuit de un antrenor pentru ca el sa nu mai greseasca,de asemenea sa devina din ce in mai bun in aparare. In cazul in care va reusi sa-si imbunatateasca valorile defensive,mai mult ca sigur peste cativa ani va deveni titular incotestabil in nationala Portugaliei.

        Uitasem sa mai scriu despre Kapetanos care si el m-a dezamagit in seara asta. Oare el nu a fost in apele lui in aceasta seara si din cauza faptului ca el ar fi semnat un contract important venit de la o echipa din Vest?Desi el este unul dintre preferatii mei,mai ales pentru faptul ca am reusit datorita lui sa obtinem calificarea in grupele Champions League ,sper sa-l vedem tranferat in aceasta iarna la o echipa din vestul Europei pentru o suma de minim 2 milioane de euro si apoi sa vina in locul lui un atacant tehnic si rapid,gen preferatul meu Traore sau Yssouf Kone, pentru a aduce un plus de posesie si viziune de joc la echipa noastra.

        Apreciază

        • Pentru mine Ivo Pinto face parte din categoria transferurilor reusite, alaturi de Camora. Urcari foarte bune, multe pase decisive, viteza. Il ador, sper sa nu fi fost doar imprumutat, sa ramana la noi.

          Apreciază

    • cercul_O, „Evolutia slabuta a echipei noastre vine in urma dorintei lui Paulo Sergio de a jucat relaxat cu un tempo scazut pentru ca jucatorii nostri sa nu-si risipeasca ultima sursa de energie pentru urmatoarele meciuri.” Ai jucat fotbal doar pe playstation? Stii cum e explicatia asta a ta? Ca si cum ti-as spune eu ca porcii nu se spala in Dambovita pentru ca e murdara. Si inca ceva. Vezi c-ai incurcat fratii.Proxenetul de la Dinamo nu prea are treaba cu politica.

      Apreciază

      • @b_o_g_d_a_n

        Nu am jucat fotbal pe playstation sau xbox,dar am jucat fotbal din placere pana acum de la o varsta frageda. De asemenea am jucat si tenis la nivel profesionist participand la turnee internationale de juniori pana cand o accidentare mi-a pus capat carierei de tenisman,impiedicandu-ma sa fiu in zilele de azi un jucator de top 20 in clasamentul ATP. Deci stiu prea bine cum sta treaba cu rezistenta fizica si mentala.

        Acei frati pe langa femei ,mai furnizau si banii de campanie sau de orice alta natura contra unor beneficii materiale catre partidul lor Psd.

        Apreciază

        • cercul_O, Cu tot respectul si parerea de rau pentru ce ti s-a intamplat, pregatirea fizica (si chiar cea mentala) in sporturile de echipa are foarte putina legatura cu cea din sporturile individuale. In pauza competitionala poate chiar am sa detaliez acest subiect. Revenind la pasajul din comentariul tau, revin si spun ca e amuzant si n-are legatura cu realitatea. Faptul ca ai jucat tenis, oricum explica viziunea ta. Te-as felicita pentru victorie, dar pentru porci e mai greu sa intinda copita.

          Apreciază

          • @B_o_g_d_a_n, cred ca cercul _0 nu la persoane ca tine sau care-ti seamana a facut referire, ci la eternii mancatori de rahat de prin studiourile tv. Trebuie sa fii de acord ca exista suficienti pupincuristi si atarnatori de 2 bani pe malurile Dambovitei ( nu ca prin alte locuri n-ar exista) pe care puhoiul de posturi tv ii scot in prim plan de zici ca pe acolo au disparut oamenii normali. La ei face referire prietenul nostru in comentarii, sunt convins. Asa ca te rog nu te lasa prea tare afectat. In alta ordine de idei, eu personal, as fi incantat daca ai posta si tu un articol despre meci pe site. Din punctul de vedere ar fi foarte interesant de vazut perspectiva celeilalte tabere. Eu, recunosc, am privit evitat sa vorbesc de jocul lui Dinamo. Marturisesc, insa ca mi-a placut organizarea defensiva, mi-a placut ca am vazut o echipa jucand peste calitatea individuala a jucatorilor. Inca, se pare, se mai simte mana lui Boneti dar incepe sa se vada o anumita agresivitate indusa de Dorinel. Poate asa a venit si eliminarea lui Bubacar, i s-a cerut sa faca o treaba pentru care nu are calitate tehnica si fizica. Cert Dinamo, intarita la mijloc, poate fi o forta.

            Apreciază

          • b_o_g_d_a_n

            Exact cum a spus domnul Calin Cocora,cand am zis de damboviteni ma refeream strict la cei care se afla in presa,in studiouri TV,politicienii si oameni cu mai multa sau mai putina influenta care incerca sa ne traga pe noi toti romanii inapoi prin hotie,minciuna,inselare in toate domeniile posibile economie,cultura, civilizatie,etc.

            Asa ca Bogdan,eu n-am facut referire la locuitorii Bucurestiului,ci doar la cei care detin controlul Bucurestiului ,automat si a Romaniei .

            Apreciază

            • Nu sunt afectat. Doar am provocat aceasta precizare care pune lucrurile mai in ordine pt. cercul_O(zic eu).N-am vazut meciul, deci nu pot sa scriu. Mi-am propus sa mai scriu aici in pauza competitionala, ca si pana acum.Felicitari si bafta.

              Apreciază

    • Cercul_O – Ivo Pinto a fost ghinionist la faza golului dinamovist, lui Alexe i-a iesit o preluare perfecta, dar neintentionata, asa mi s-a parut, asta l-a derutat. Oricum, Ivo Pinto s-a revansat rapid, el a fost initiatorul fazei de la golul egalizator. Iar joc relaxat din partea noastra nici intr-un caz nu a fost, dimpotriva, au intrat pe teren cu gandul la importanta jocului, fiind mult mai incordati decat era cazul, tocmai dezinvoltura a lipsit din jocul nostru.

      Apreciază

      • Ai observat bine caneto, preluarea aceea n-a fost intentionata. Calitatea lui Alexe a venit tocmai imediat dupa cand s-a adaptat repede si aprofitat de ce i-a iesit involuntar.

        Apreciază

  4. acuma am vazut si eu golurile…. ce gol ala Barcelona cu Bastos in rolul lui Messi….SUPERB…
    PS: felul in care a fost marcat golul asta ne da sperante pe viitor..? sau este o pura intamplare…?

    Apreciază

  5. sincer, eu ma toto uit la golul lui bastos si, parerea mea, in acel moment meciul trebuia intrerupt, iar cfr-ul trebuia declarat castigator pentru frumusetea fazei. modul cum ambii dinamovistii sunt trimisi la plimbare este de-a dreptul hilar. eu nu imi amintesc sa ma fi uitat cu mai multa placere la jocul unui fotbalist din campionat de la hagi incoace. si stiu ca nu se compara cu hagii dar are putin din nebunia marilor jucatori, chair daca nu e constant, face toti banii pentru cele cateva faze pe meci…

    Apreciază

    • Articolul nu e la misto. A fost unul din cele mai bune meciuri, dar asta pentru ca celelalte din competitiile interne au cam fost jalnice(exceptie jocul cu Vasluiul). Partitura, inca total imperfect interpretata, impusa de Paulo Sergio, e total de diferita de mimarea fotbalului din epoca Andone. Au fost multe greseli, atat individuale(si de tehnica, si tactice), cat si colective(multe de interpretare a fazelor de joc), dar se vede fara echivoc conceptia antrenorului, dorinta lui de a juca ceva, o mostra am avut la golul lui Bastos. Echipa aseaza balonul si nu mai incearca sa scape de el cu disperare. E bine daca pronuntatului spirit reactiv impus de Andone, noul antrenor reuseste sa aduca si o stiinta a constructiei. Despre organizarea jocului nu mai spun nimic, imbunatatirile evidente de la acest aspect le-am semnalat deja la jocurile pecedente, de acum nu socot ca mai sunt necesare reveniri. As vrea sa se inteleaga ca nu din laude cresti ci din spirit critic. Stiind asta, incerc sa critic cat pot de constructiv neajunsurile.

      Apreciază

  6. Paulo Sergio impinge echipa sa joace la posesie si e foarte greu fizic si mental pentru o echipa obisnuita sa joace la contraatac. Antrenorul joaca des cu numai un mijlocas defensiv, iar in anumite situatii ale meciurilor (aseara si cu U) joaca si fara un fundas central. Vass are tehnica dar nu reuseste sa tina mingea, inca nu e complet refacut si integrat in echipa. Luis Alberto e defensiv, jucator de angajament si travaliu, Muresan face presing avansat, incearca a juca box-to-box. Avem inca o problema la forma un cuplu de mijlocasi centrali care sa ajute echipa sa joace la posesie. Sare e inca accidentat, dar el e tot defensiv, iar Godemeche joaca pe varfuri. Aseara nu am prea am avut mijlocas stanga, Rui Pedro si Bastos aglomerand-se pe centru. Ce se mai aude de Deac, de ce nu joaca?

    Apreciază

    • Ai sesizat perfect. Da, schimbarea de tactica, trecerea la un joc combinativ si la o noua organizare cere jucatorilor efort constant. Chiar daca fizic au incarcat suficient(sa admitem asta) pregatirea fizica specifica este deficitara, lasa de dorit, iar asta e vizibil si pentru nespecialisti. Jocul se va imbunatati radical atunci cand si rezervorul de resurse va fi corespunzator. Pana atunci vor aparea sincope si joc inconstant. Daca lucrurile merg pe fagasul pe care par a fi puse, probabil dupa pregatirea de iarna, vom descoperi ca nu jucatori cu calitati ne-au lipsit, ci n-am avut jucatori suficient pregatiti pentru a arata ce stiu, pentru a-si pune in valoare calitatile.

      Apreciază

  7. Si inca ceva, la pauza Ilie Balaci spunea ca cel mai bun om al nostru este pe banca de rezerve si in cele din urma nici nu a intrat in teren. E vorba de Aquirregaray. Matias poate ajuta la ideea tactica a lui PS, pentru ca e si combativ si combinativ.

    Apreciază

    • Ilie Balaci mi-a parut aseara un ingamfat care face pe desteptul, echilibrati in discurs au fost mai degraba Mitran si Vochin. Dinu care ne povestea cum era mereu plasat gresit Piccolo se vede ca mai mult decat clar ca nu prea pricepe din punct de vedere tactic sportul de care vorbim. Da, l-am vazut des la TV cu creta in mana desenand scheme, de cateva ori am avut convingerea ca nu are nici o treaba cu jocul despre care vorbea si ca facea desene din carti. Acum m-am convins, triunghiurile pe care ni le arata erau lectii invatate pe de rost, memorie are individul, iar de papagal e tare bun. Ilie Balaci vorbeste despre oamenii nostri de parca n-ar fi vazut meciul. Sa-mi povesteasca dumnealui daca a fost vreodata in stare sa faca ce a facut Bastos aseara. Eu l-am vazut jucand si va spun ca nu. Daca prin absurd Bastos juca in vremurile lui Balaci in aceeasi echipa il transforma in anonim carator de pian. Prin ceea ce spun nu vreau sa-l transform pe Balaci intr-un jucator mediocru, vreau doar sa subliniez ca „minunea blonda” isi da aere si-si aroga o superioritate care-i goleste de continut discursul. Si el si Dinu precum si prostituatul ala de moderator voiau sa ne explice cat de grozav a fost Dinamo. Ei bine, Dinamo a semanat cu CFR-ul de la Braga, mai putin pe partea ofensiva. In atac sigura lor reusita a fosr preluarea partial ratata a lui Alexe. Arpad Paszkani le-a spus clar, a fost meciul pe care CFR l-a dominat cel mai clar in acest sezon.

      Apreciază

      • Nu ca as avea ceva impotriva alcoolului (doamne da sa curga destul) :), dar cand il vad pe Balaci la tv, tot timpul imi da senzatia ca e beat muci (chiar cand nu vorbeste prostii) 🙂

        Apreciază

        • Eu l-am intalnit pe Balaci de trei ori(nu ca am avut eu mare tangenta cu el, dar au fost evenimente publice la care s-a intamplat sa fiu) de fiecare data mis-a parut ca-i cazan de fiert tuica. Odata nu bause nimic in cursul zilei, vreo 16 ore si tot emana alcol prin toti porii seara. Iar vorba a ajuns sa-i fie de mahmur in permanenta.

          Apreciază

          • Eu cand il vad pe Balaci invitat la studiorile Digisport,imi dau seama cu adevarat cat de tare s-a becalizat acest post si cat de „inteligent” poate sa fie suporterul fanatic al lui Becali,Ivanovici.

            Daca ar vedea un strain fie ca e somalez sau bhutanez fii sigur ca ei ar muri de ras cand l-ar vedea pe acel betivan la tv.

            De asemenea mai vin si alti oameni care nu pre au au vreo tangenta cu bunul simt ,limba romana si cultura generala cum sunt: plagiatorul Andrei Niculescu,viitorul puscarias Mimisor, cameru”l”ezul Falemi

            Apreciază

  8. Salutare , băieţi ! Eu zic că jocul nu a fost unul prost, dimpotrivă, mie mi-a plăcut, se simte dorinţa antrenorului de-a asigura calitate jocului (mai are de lucru, evident). Totuşi, din echipa catalogată drept „de contraatac” începem să ne transformăm în echipă (şi) de posesie, asta nu se face peste noapte, dar direcţia e bună. Un aspect pozitiv este că mişcările de şahist ale lui P.Sergio nu (mai) pot fi citite / intuite înainte de meci (aspect la care stăteam deficitar în era Ando). S-a văzut clar că „ne-am dorit mai mult victoria”, iar asta contează în astfel de partide. În opinia mea nici la mediaş nu vom vedea mai mult de 3-4 jucători de bază folosiţi ieri, dar dacă-i asează bine pe „restul” (printre care se află Deac -dacă nu-i accidentat- , Aguirregaray, etc.), eu zic putem lua 3 puncte şi acolo. HAI CFR !!

    Apreciază

    • Paulo Sergio spunea ca nu exista echipa de contraatac, ca o echpa trebuie sa stie face toate fazele jocului si, vazand-ul ce obtine, vazand evolutia echipei, incep sa constat ca stia ce spune si ca nu ne servea o lozinca. Pare a fi un pic alta stofa decat Andone, pare a fi antrenorul care, nu numai ca stie sa constate ce nu merge ci, poate sa indrepte, sa remedieze problemele. Ma intreb pe ce loc eram daca in intersezon, onor conducerea clubului nu traia intr-o continua zi a recunostintei si aducea un antrenor adevarat, poate tot acest Paulo Sergio. Lui Andone era bine sa i se fi dat o pozitie de varf in organigrama, macar om bun la vorbe, ca tot suntem deficitari la exprimare prin IM. Putea si mai mult, putea fi factor de decizie la transferuri, putea conduce scutingul, intern mai ales ca e plin de relatii si poate nu mai plangeam dupa jucatori romni de calitate. Cert Ando pastrat la club ar fi fost o buna solutie, pentru unii jucatori ar fi fost un fel de Costa, i-ar fi atras la CFR. Daca nu stie sa construiasca echipe, nu inseamna ca nu are ochi la jucatori.

      Apreciază

      • ai dreptate, cam aşa trebuia procedat, dar să sperăm că ne ajungem din urmă şi cu P.Sergio instalat cam târziu şi întrun moment nu foarte favorabil nici lui, nici echipei, şi în contradicţie totală cu practicile universale privind înlocuirea antrenorilor. Un antrenor calculat , un vulpoi nu accepta atunci postul (chiar am fost refuzaţi de câţiva), în schimb P.Sergio a văzut o oportunitate în acest job, a riscat, şi -deocamdată- i-a ieşit. Sub masca omului aşezat, cumpătat în declaraţii şi gentleman desăvârşit văd un caracter predispus în a-şi asuma riscuri, fie ele existenţiale (acceptarea postului de antrenor), fie tactice (aşezarea echipei în returul cu Braga). Vorbim de riscuri asumate şi calculate, dacă vrei, cu şanse reale de izbândă, în opinia lui. Lui Ando chiar îi vine ca o mănuşă fişa postului descris de tine, cu relaţiile lui pe la toate echipele şi FRF ar putea da o mână de ajutor şi lui IM (în acţiuni underground, că se mai practică peste tot, din păcate…). Oricum, acest implant nu-i posibil, deocamdată, ruptura lui cu IM este destul de evidentă. Vom vedea, ce şi cum…HAI CFR !!

        Apreciază

  9. La golul lui Alexe Ivo Pinto are numai jumatate din vina, pentru ca „fenta” a fost neintentionata, practic a sarit mingea din Alexe cu noroc. Posibil, ca daca isi facea preluarea corect, era blocat de fundas.
    Paulo Sergio demonstreaza ca stie meserie.
    Nu mi se pare plauzibila explicatia cu incrancenarea (aveau infinit mai multe motive sa fie incrancenati cu Braga decat cu Dinamo), mai degraba pareau relaxati, decat stresati.
    Per ansamblu, echipa incepe sa emane forta, iar daca jocul va fi mai consistent – cu mai putine momente de zapaceala (vorbea antrenorul de acest lucru in interviul de dupa meci) – vom ajunge cu siguranta pe podium. Premise exista, dar depinde mult si de campania de transferuri din iarna.

    Apreciază

    • Fundasii centrali erau plecati “la cap” in careul advers, n-au apucat sa se replieze. Tocmai de-aia l-a prins faza pe Ivo Pinto in centru. De obicei el si Camora asigura spatele la cornerele sau loviturile libere din apropierea careului advers.

      Apreciază

  10. @csongi + ulise : în faza aia s-au văzut acele deficienţe ale lui Ivo care mai apar din când în când, mai ales în ultima perioadă (concomitent cu suprasolicitarea fizică, uitaţi-vă în tabel, e cel mai „folosit” jucător). Un fundaş experimentat, cu grad ridicat de intuiţie şi de răbdare (gen Piccolo, să rămânem la CFR) nu se ducea aiurea chiar dacă Alexe a preluat greşit, asta nu e o scuză la un fundaş de meserie. Trebuia să tatoneze, să vadă ce face Alexe, şi tot avea timp să-l blocheze câteva fracţiuni de secundă, timp în care se mai repliau câţiva apărători. Îmi pare rău pt. Ivo (pe care-l apreciez enorm pentru ce a făcut la noi), dar faza era una de manual : „cum nu trebuie să te aperi…”. Am jucat libero vreo 10 ani în judeţ (chiar şi în C), ştiu despre ce vorbesc. HAI CFR !!

    Apreciază

  11. A fost un meci bine gandit,puteam castiga lejer in primele 90 de minute, dar n-a fost sa fie, pana la urma o calificare meritata. Vreau sa remarc pasele absolut sclipitoare ale lui Vass, care a avut si ceva scapari, dar se vede clasa lui. Vreau sa intreb daca stie cineva de ce nu joaca Deac, si Aguiregaray? Multumesc

    Apreciază

    • Deac si Aguiregaray au fost rezerve, puteau intra pe parcurs, insa primul 11 era cel mai pun posibil tinand cont de jucatorii disponibili. Imi pare bine ca a fost folosit Camora fundas.

      Apreciază

      • Camora folosit fundas da mai multa siguranta decat orice alta varianta. Ar fi interesant de vazut cuplul Camora-Deac, ambii jucatori de viteza, ambii jucatori de travaliu. Camora ma intreb daca oboseste.

        Apreciază

  12. De subliniat ca echipa joaca fotbal, iar pana la urma vin si golurile. Ma asteptam la un pressing mai mare, insa am construit atent si cu rabdare pana la victorie. Dinamo mi s-a parut neasteptat de buna, motivata, aici trebuie recunoscut meritul lui Dorinel. Mi-a placut cum a intrat Vass: i-a fixat pe dinamovisti la 20 de metri si a inceput sa distribuie mingi catre toata lumea, lucru de care Bastos si Pedro nu il pot face constant, ei fiind experti in „fineturi”, gen golul egalizator. Avem sperante si la spectacol odata cu omogenizarea din iarna.

    Apreciază

  13. A fost un meci care s-a terminat cu bine şi la care personal nu am avut emoţii chiar şi atunci când am fost conduşi. Există nişte plusuri şi nişte minusuri care trebuie subliniate şi bineînţeles corectate. Aş începe întâi cu antrenorul nostru: la capitolul plusuri aş trece atitudinea total schimabtă în ceea ce priveşte abordarea meciului şi organizarea din teren (am început meciul determinaţi am fost bine organizaţi şi cred că puteam câştiga acest meci şi jucând 11 la 11), la capitolul minusuri consider că s-a greşit prin schimbările efectuate târziu (acest lucru este o boală permanentă a antrenorilor CFr-işti), puţin neinspirate şi în special ţinerea în teren a lui Kapetanos. Kapetanos a fost petarda meciului şi consider că este principalul vinovat pentru chinuirea noastră 120 de minute. Trebuia schimbat din prima repriză, s-a văzut clar că este depăşit la toate capitolele : viteză, condiţie fizică, tehnică, forţă, şi mai ales la duelurile aeriene. Este pentru prima dată când Kapetanos a fost depăşit în permanenţă la duelurile aeriene. În situaţia în care Kapetanos era depăşit la duelurile aeriene (singurul lucru în care excela) nu a fost justificată ţinerea lui pe teren 120 de minute. Aici cred că a fost principala vină a antrenorului nostru şi din această cauză s-a mai echilibrat meciul (practic am avut un om în minus pe tot parcursul meciului). O altă strategie proastă o consider forţarea lui Ivo Pinto pe banda dreaptă. Acest jucător este jucat meci de meci şi este forţat cu prea multe lansări pe bandă, având în vedere că acolo e şi Sougou care poate să facă acest lucru, de aceea consider că forţarea exagerată a lui Pinto este inutilă iar rezultatele se văd (gafează în apărare, dă o mulţime de centrări proaste). În privinţa jucătorilor la capitolul plusuri i-aş enumera pe : Piccolo (omul meciului) şi surprinzător (nu sunt fanul lui) pe Mureşan. Mureşan a început mai ezitant dar pe măsură ce timpul trecea evolua din ce în ce mai bine, la finalul meciului fiind singurul care mai putea să alerge. Dezamăgirile mele sun Vass (lipsă alergare, lipsă determinare, lipsă tehnică, a avut doar plasament) şi Hora (intrat în a doua repriză nu a reuşit să depăşească în viteză fundaşii obosiţi ai lui Dinamo) care la sfârşitul meciului abia mai putea alerga, ceea ce nu e normal fiind un jucător odihnit. Mai sunt multe lucruri de corectat, încă insistăm prea mult pe benzi şi nu atacăm central (consider că s-ar putea având un Bastos şi un Rui Pedro), avem o condiţie fizică precară, ne trebuie 2 fundaşi centrali. Un alt plus pentru Paulo Sergio este scoaterea de pe teren a lui Cadu, este primul antrenor care face acest lucru (golul i se datorează lui şi nu lui Ivo Pinto – era zona lui Cadu + avea deja galben şi riscam un roşu). Felicit CFR-ul pentru victorie, chiar dacă a fost chinuită sunt bucuros că am avut determinare şi am presat, adversarii trebuie să ştie de fircă pe terenul nostru nu să ne preseze în propriul careu. Felicit în acelaşi timp şi pe Dinamo pentru efortul depus şi pentru determinare.

    Apreciază

    • Luk, perfectde acord cu tine in ceea ce-l priveste pe Kapetanos. Si eu m-am tot rugat sa fie schimbat si n-am inteles de ce a fost tinut in teren tot meciul. Sunt sigur ca Bjelanovici ar fi fost mai util macar in jocul aerian

      Apreciază

    • Vass a jucat ceva mai bine decat in meciul cu U. La el problema este de ritm de joc, de conditie fizica, nici cand a venit la Cluj nu era in regula cu pregatirea, acum pare a-si fi pierdut aproape total conditia fizica. Problema lui nu-i ca nu stie, ci ca nu poate alerga in ritm sustinut. Se vede ca i se inmoaie picioarele. La Hora ai dreptate. Acum in aceasta faza cred ca doar fitilul ii lipseste pentru a fi veritabila petarda. Sa speram ca il poate remonta Paulo Sergio.

      Apreciază

  14. In primul rand cred ca nimeni nu mai poate contesta faptul ca Paulo Sergio incearca sa schimbe complet jocul echipei si sa-l transforme intr-unul de posesie, cu mingea pusa jos. Eu am scris aici inca de la meciul pierdut cu Astra ca am sesizat acesta stradanie a antrenorului si ca l-am vazut la un moment dat gesticuland nervos catre Felgueiras sa termine cu mingile aruncate pe sus si sa dea pase pe jos. A avut nevoie de timp pentru aceasta schimbare si inca mai are, dar deja rezultatele incep sa se vada cu ochiul liber.
    Din acest punct de vedere eu il declar pe Paulo Sergio drept cea mai placuta surpriza a anului pentru noi ceferistii. Daca mai pun la socoteala si gesturile si declaratiile de gentleman pe care le-a facut incep sa fiu tot mai incantat de acest antrenor pe care la inceput l-am privit cu multa suspiciune.
    Referitor la meciul in sine, ma ingrijoreaza gafele decisive pe care Ivo Pinto le face tot mai des. Vad ca toata lumea vorbeste despre gafa de la gol dar sa nu uitam ca si faza in care dinamovistii acuza penalty la Piccolo a pornit de la o gafa majora tot a lui Ivo Pinto si a continuat cu inca o balbaiala a lui. Astfel de erori pot ingropa echipa. Alti arbitri, mai mult sau mai putin prietenosi cu Dinamo ar fi putut acorda penalty fara probleme. De altfel sunt mai multi jucatori care au momente in care zici ca-si pierd capul si dau pase direct la adversar in situatii in care nu exista o presiune foarte mare pe ei. Nu pot sa-mi dau seama daca au chiar asa mari carente tehnice sau nu mai stiu sa paseze din cauza tacticii la „bubuiala” imprimata echipei de mult timp, nu doar de Andone.
    In final vreau sa spun ca visul neu cel mai umed si mai fierbinte este sa se intample o minune si sa scapam o data de acesti comentatori TV de la Bucuresti care pur si simplu te fac sa te dai cu capul de pereti si iti strica placerea meciului cu partinirea evidenta pe care o au fata CFR.
    Cand Sougou a fost impins in careu a fost penalty clar ca lumina zilei, aparatorul dinamovist n-a avut absolut nicio treaba cu mingea s-a vazut clar la reluare. Daca nici ala nu mai e penalty atunci nu stiu care e. Ei , in conditiile astea , sa vina un bou de comentator si sa ne faca pe toti prosti si chiori in fata, sa ne explice el imediat ca a fost doar un duel umar la umar si ce decizie buna a luat Coltescu e peste limita suportabilului.

    Apreciază

    • Ivo Pinto are astfel de greseli meci de meci, nu intotdeauna iese rau. La faza la care sereclama penalty de catre dinamoveti orice arbitru stapan pe el si pe fluierul sau, echidistant si nepartinitor acorda fault in atac. Urmareste reluarile si vei vedea cum Alexe il trage din spate si il impiedica sa ajunga la minge.

      Apreciază

  15. mi s-a parut mie sauerau mai multi dinamovisti in sectorul oaspetilor decat sunt la meciurile lor din bucuresti? sau erau pinguini deghizati pentru acest meci dinamovisti?

    Apreciază

  16. Scippio – aştept să văd cum va fi jocul echipei după pregătirea din iarnă, atunci ne vom da seama de adevărata valoare a lui Paulo Sergio, dacă echipa va evolua înseamnă că e omul de care avem nevoie. Echipa trebuie să crească de la meci la meci sub bagheta unui antrenor, în special după perioadele de pregătire, până acum cu toţi antrenorii a fost invers. Gafele lui Pinto le pun pe seama oboselii, omul ăsta ară efectiv terenul pe bandă, e lansat de prea multe ori, e folosit meci de meci şi oboseşte, nu avem nici un jucător care a efectuat atâtea raiduri ca şi Pinto, cred că puţin echilibru în utilizarea lui Pinto nu ar strica. În privinţa lui Kapetanos am emoţii să nu fie sfârşitul carierei lui, ar fi păcat fiindcă a fost un jucător conştiincios, profesionist, trebuie să îşi revină repede altfel …. În privinţa arbitrajului nu sunt prea multe de comentat, pe ansamblu mi s-a părut corect.

    Apreciază

  17. E bine ca am castigat,chiar si in prelungiri si cu oarecare emotii. Sper ca jucatorii de baza sa se poata reface pana la ora meciului cu MU. Sambata seara vom vedea din nou la Medias aproximativ aceeasi echipa din meciul cu u,care de aceasta data imi doresc sa arate mult mai bine. Acum nu o sa mai aiba scuze ca nu au mai jucat impreuna.:) Din pacate s-au ingramadit absolut aiurea aceste trei etape din retur de care nu aveam nevoie acum si ceea e cel mai ilogic,programarea primei manse din semifinala de cupa! Imi doresc sa trecem cu bine de meciurile cu MU,Astra/Rapid si Vaslui,apoi in primavara sunt convins ca vom arata mult mai bine,asta evident in functie si de cine va veni/pleca.

    Apreciază

  18. În privinţa pinguinilor nu are rost să ne obosim cu comentarii. Ce merită efortul este lupta pe care trebuie să o ducem (nu ştiu exact pe ce cale, dar trebuie să găsim soluţii) cu posturile MITICE (GSPSTOIA, DIGISTOAIA, …) de care sunt sătul până peste cap. Nu există alte emisiuni în grila de programe şi suntem obligaţi să vizionăm meciurile (în special cele din deplasare) şi implicit comentariile pe aceste posturi. Ar trebui creat un post de sport permanent la televiziunea Transilvania, achiziţionate pachete de meciuri şi pornită o campanie de susţinere a sportului din provincie şi în special din Transilvania. S-a încercat ceva prin anumite emisiuni dar încă este prea puţin în lupta cu Bucureştiul (pt. că trebuie să recunoaştem Clujul este singurul care a pornit acestă luptă dintre provinciali şi avem obligaţia de a o duce mai departe, altfel Bucureştiul ne desfiinţează). În acest moment facem involuntar raiting acestor posturi sportive infecte de televiziune – acest lucru trebuie să se schimbe.

    Apreciază

    • prima borna kilometrica a fost pusa pe acest drum, urmeaza restul, si sunt sigur ca in viitorul apropiat vom fi peste ei si la acest capitol, ma bucura f mult faptul ca tot mai multa lume se revolta impotriva acestor asa numiti jurnalisti..usor-usor vor fi multe schimbari, prima data trebuie lumea invatata sa accepte aceste schimbari

      Apreciază

  19. Niciodată nu mi-a părut atât de rău de un jucător CFR-ist care greșește, ca de Ivo Pinto! Nu contează dacă greșește și din cauza oboselii, tot greșeală se numește. Și aseară s-a complicat în colțul terenului exact ca la faza golului de 1-2 din meciul cu Galatasaray. Alteori trimite pasele spre zona mijlocașilor defensivi, iar acestea sunt interceptate. La faza cu Alexe e și el suficient de vinovat. A fost lăsat să acopere zona fundașilor centrali și a fost păcălit prea ușor. De altfel, în alegerea fundașilor laterali se ia în calcul, în mod normal, și capacitatea acestora de a strânge spre centru și de a acoperi absența fundașilor centrali. Camora, pe partea cealaltă, e parcă mai dotat la acest capitol. Cred că și Rada a fost preferat de mulți antrenori pentru că are ceva experiență și pe stânga, nu numai pe centru. Ivo Pinto ar trebui să aleagă soluțiile cele mai simple. Nu-i rușine să dai mingea în aut. Decât să faci degajări oarbe, peste cap, din care să iasă faze periculoase pentru adversari, mai bine în tribune. Ivo Pinto e foarte iubit de suporteri, pentru că are abnegația lui Tony și, cel puțin pe faza de atac, este superior acestuia. Însă greșelile meci de meci, pe care le remarca Călin Cocora, trebuie stopate, altfel nu are șanse să se impună ca fundaș. Cum am mai zis, cred că soarta lui Ivo Pinto, pe care eu l-aș denumi „jucător (nu fundaș) corner to corner”, depinde de integrarea lui Aguirregaray în echipă. Oricând ar fi loc pentru Ivo Pinto pe o poziție mai avansată (vă rog să dați delete din memorie celor 3 centrări prin spatele porții de aseară! 🙂 ), dacă ar juca Aguirregaray fundaș dreapta. Însă aici e o mare dilemă! Oare nu i s-ar limita uruguayanului posibilitățile de exprimare pe acest post? La mijlocul terenului a arătat și el valoare, ba chiar și +valoare. Din păcate, Aguirregaray e deocamdată om de… banca națională la CFR, așa că nu putem să ne lămurim unde e cel mai rentabil, avantajos să fie folosit. Probabil cea mai comodă și facilă soluție (deocamdată) ar fi folosirea lui Ivo Pinto pe postul de fundaș și a lui Aguirregaray pe cel de mijlocaș defensiv (cu unele urcări în atac), dar cu sarcini de sprijinire și înlocuire a fundașului (când se duce spre cornerul adversarilor, să combine cu Sougou). Aseară Muri a jucat mai avansat, așa că singurul ajutor primit de Ivo Pinto a fost de la Cadu, nu și de la vreun mijlocaș defensiv (Luis Alberto era pe cealaltă parte, mai aproape de Camora). Ivo Pinto joacă foarte mult mingea. E unul dintre cei mai activi jucători de la CFR. Cu câț joci mai mult, cu atât șansa să greșești mai mult crește. Ca să ajungă să joace un meci întreg cu siguranța pe care a avut-o Piccolo aseară, de exemplu, Ivo Pinto ar avea nevoie de mai mult ajutor, atât de la coechiperi, cât și de la antrenor. Altfel, încă 3-4 greșeli în 5-6 meciuri și încrederea în capacitățile sale defensive se poate șubrezi dramatic. Atât în subconștientul său, cât și în ochii celor din jur. Și ar fi păcat.

    Apreciază

    • Ivo Pinto are nevoie de un Beto in teren, de un Beto, care de acolo din poarta, sa-i sopteasca mereu ce are de facut, nu are nici experienta, nici stiinta a jocului suficienta, el iese in evidenta prin determinare totala si prin calitati individuale de exceptie. Ar fi pacat sa nu fie ajutat sa creasca. Eu sper ca gafa de la gol sa nu-l afecteze prea tare. La urma urmei a fost pacalit de o greseala la preluare a lui Alexe. Parerea mea este ca, pentru acel tip de faza a stat prea aproape de adversar si a plecat un pic prea repede spre directia normala a mingii. Daca ii iesea preluarea dinamovistului duelul era castigat fara dubii de Ivo.
      Intrarea lui Aguirregaray in tandem cu Pinto e posibila doar in 4-3-3, alminteri trebuie renuntat la Sougou, ca nu sunt decat 2 locuri in banda dreapta. Cert e ca nu am avut niciodata atat de multa calitate in banda dreapta. Paulo Sergio are de unde alege ii trebuie doar inspiratie.––––––
      Mi-a placut caracterizarea in cateva cuvinte „jucător (nu fundaș) corner to corner” pe care i-o faci portughezului, cred ca nici intr-o carte nu-l poti descrie mai bine. Cata esenta in expresia asta!

      Apreciază

  20. Şi eu cred că Pinto are mai mult calităţi de mijlocaş de bandă decât de fundaş dreapta foarte util în atac şi util în apărare. La fel şi Aguirregaray cred că e mai util ca închizător cu valenţe ofensive, decât fundaş dreapta. Singurul potrivit pt. postul de fundaş de bandă este Camora. Pe benzi stăm foarte bine, cred că ne lipsesc în primul rând 2 fundaşi centrali de calitate, în momentul de faţă îi avem doar pe Piccolo (în creştere) şi Cadu (într-o vizibilă scădere de formă). Fundaşii centrali sunt expuşi mereu la cartonaşe iar noi având doar un fundaş şi jumătate suntem foarte vulnerabili acolo, toate golurile le luăm pe centru. datorită golurilor pe care le luăm foarte uşor nici atacul nu se poate construi în linişte şi cu luciditate, se schimbă total stategia meciului după primirea unui gol din nimic. Fundaşii centrali se găsesc mai uşor decât mijlocaşii de calitate şi costă mai puţin, tot timpul conducerea s-a bătut pentru atacanţi, fundaşi au luat în general cam pe cei care au venit să le bată la poartă, nu s-au străduit să îi caute.

    Apreciază

    • Nici Camora nu e un fundas lateral autentic si el are carente. El pare, genetic vorbind, a proveni dintr-o stirpe fara plamani. Faptul ca are conditie fizica foarte buna face ca el sa intre mai greu in criza de oxigen si, astfel, judeca mai bine fazele ceea ce-l face mai eficient, mai ferit de greseala, el gresete de regula la inceput de meci, e surprins o data, de doua ori, apoi intelege ce poate adversarul si-si domina banda prin inteligenta de joc.

      Apreciază

  21. Ai dreptate dar greşelile pe care le face sunt puţine şi el cel mai bun fundaş lateral stg. pe care l-am avut până acum (cred că e şi cel mai bun din campionatul nostru pe postul lui).

    Apreciază

      • E posibil ca Pereira să fi fost mai bun. Camora e mai „rentabil! însă la raportul preț-calitate (și nu mă refer aici la profit, ci la banii plătiți pe jucător și prestația oferită). În plus, bănuiesc că la Pereira s-a vizat de la început profitul (altfel nu se plăteau atâția bani!), în timp ce Camora a fost adus ca o încercare de a acoperi un post deficitar. În timp ce Pereira a trecut doar meteoric pe la CFR, Camora are toate șansele să urmeze calea lui Panin sau – mai pe portugheză spus – Cadu! Mărturisesc că „mafiotul” (evit cacofonia) este jucătorul meu preferat de la CFR, chiar dacă sunt alții mai valoroși. Simt că se potrivește ca o mănușă pe proiectul CFR și încurajez și alte astfel de achiziții, în fapt niște surprize plăcute.

        Apreciază

  22. Chiar vroiam sa intreb…numai mie mi s-a parut ca Balaci era beat ? Pacat de el fiindca desi acum ii mai dau astia de la Digi de o pita in conditiile astea nu cred ca il vor mai tine mult pe acolo. As mai avea o intrebare 🙂 Ce ii impinge pe cei din galeriile echipei vizitatoare sa incite sa injure? care e motivul sau motivatia? Pana la urma nu le-ar avea (cred) nimeni treaba daca si-ar incuraja strict echipa favorita. Asa au facut si astia de la Dinamo aseara,nici nu au intrat bine in sectorul rezervat lor si ne-au si dat UE din plin. Oare chiar asa mult le place sa ii suduie/fluiere/un intreg stadion ? Fiindca pe jucatori chiar nu ii vad intimidati de porcarii de genul asta. Cat despre ai nostri…ma abtin,oricum cert e ca vinovati sunt cei care conduc galeria ei fiind aceia care dau tonul.

    Apreciază

  23. am fost la meci,in spatele meu un copilde 10-12 ani cu tatal sau,copilul imita galeria m..e etc.tatal spune daca mai aud odata nu mai vi la nici un meci,copilul, dar de ce tata vreau sa fiu ca si galeria.atunci plecam acasa si copilul n-a mai scandat.no acesta a fost un exemplu bun.mai exista speranta

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.