„Z” Cluj – cu voia sau voinţa conducătorilor


Totul e bine când se termină cu bine. Iar atunci când la mijloc este şi un derby, poate că n-ar fi cazul de nicio umbră de nor. Daaaar… Atunci când îţi pui singur piedici, parcă nici happy-end-ul nu mai are savoare, nu este decât un răsuflat a uşurare. Scapi teafăr, e obligatoriu să tragi nişte concluzii, să iei totul ca pe o lecţie, fiindcă laurii nu se mai decernează. E simplu: dacă nu tratezi derby-ul ca atare, nu meriţi nici gloria sa. Iei doar muştruluiala că te-ai pus singur în pericol, prosteşte, din cauza neseriozităţii.

Încerc să înţeleg care a fost noima pentru care într-un derby U – CFR ai noştri au ales să-şi alcătuiască formaţia integral din rezerve. De-acord, accept ideea că „unii jucători sunt obosiţi după meciul cu Braga”, că poate unii dintre ei ar fi riscat prea mult cu încă o apariţie şi că poate, la o adică, nici n-ar fi dat randamentul necesar în condiţiile de acum. Totuşi, sunt câteva posturi într-o echipă de fotbal care nu se încadrează în această categorie: portarul, fundaşii centrali – acestea sunt posturile cele mai logice, cele pe care nu se aleargă chiar atât şi deci şi uzura ar putea fi mai mică. Spuneţi-mi, aşadar, de ce au lipsit jucători precum Felgueiras sau Piccolo din 11-le de start al marelui derby clujean? De ce ne-am asumat aceste riscuri inutile? De ce pe aceste posturi au fost Stăncioiu şi Nuno Diogo? De-acord, în cazul lui Stăncioiu nu a fost ceva flagrant, ci doar un pericol latent. Lui Edy nu-i putem imputa mari greşeli, poate doar faptul că nu a bănuit că în aproximativ 3 din 4 cazuri un executant de penalty de picior stâng, atunci când bate uşor, cu latul, pune mingea în stânga (asta, desigur, când apuci să vezi, când tu, ca portar, nu pleci cu 2 secunde înainte de execuţie). Dar, în cazul lui Nuno Diogo, putem să fim revoltaţi, portughezul este un pericol public! Golul încasat este o eroare personală strigătoare la cer, nu atât pentru că a intervenit cu disperare ilogică, provocând penalty când coechipierii se regrupaseră în spatele său, ci mai ales pentru faptul că în momentul acţiunii U-iştilor, când toată linia noastră de fundaşi făcuse un pas la off-side, Nuno Diogo dormea la vreo 5 metri în spatele lor, o poziţie ilară pentru un titular de CFR. O astfel de fază dă peste cap un meci întreg, iar introducerea unui asemenea jucător nu poate fi decât o bombă cu ceas. Mai putem găsi alte câteva bâlbâieli (atât defensive cât şi ofensive) ca să ne dăm seama că Diogo nici la un CFR III n-ar avea ce să caute.

Aşadar, de ce s-a apelat la o întreagă echipă de rezerve într-un derby de atâta importanţă? Chiar nu putea fi forţat Rada sau Piccolo lângă Maftei, pentru a se face o linie rezonabilă în apărare? Iar la mijloc, chiar nu se putea renunţa la Vass, Celestino sau Godemeche, o soluţie moartă din faşă, nu putea oare unul dintre Rui Pedro sau Bastos să forţeze în prima repriză pentru ca, eventual, în a doua parte să intre celălalt? De ce s-a pus o întreagă echipă de rezerve, ca într-un meci din primele runde ale Cupei? Nici cu Berceniul nu s-a trimis în teren o echipă atât de slabă!

S-a luat această decizie doar fiindcă peste 4 zile urma un meci foarte important cu Dinamo? Păi, să ne gândim un pic: meciul cu Braga a fost marţi, următorul meci e miercuri. Efort din 4 în 4 zile (nici măcar din 3 în 3, ca să fie cât de cât strâmtorare). Oare vorbim despre jucători profesionişti, vorbim despre fotbal sau despre maraton, acolo unde, într-adevăr, recuperarea e îndelungată? Ce să mai zică atunci echipele naţionale, puse să joace în preliminarii în sistem marţi-vineri sau, la turneele finale, meciuri istorice la intervale la fel de scurte? Se justifica odihnirea unui întreg set de titulari atâta vreme cât jocul nostru şi aşa este cât se poate de şubred? Nu spunea oare o maximă din fotbal că nu există meci mai important decât următorul?

Iar când acesta este derby-ul cel mai important pentru toată suflarea ceferistă, cum să acceptăm această decizie, cum să nu credem că este lipsă de respect? Fanii ceferişti au stat ca pe ace toată săptămâna aşteptând cu înfrigurare această confruntare. În joc era dominaţia Clujului, da, o reconfirmare indiscutabilă a ei. Îi prinsesem cu garda jos pe U-işti şi trebuia să dăm lovitura de graţie. „U” este pe marginea prăpastiei, pare abandonată până şi de fani (un număr de maximum 10.000 de spectatori pe Cluj Arena la un astfel de meci e ridicol pentru pretenţiile lor mult clamate), iar o victorie categorică a noastră, un 3-0 (să zicem), i-ar fi distrus definitiv. În schimb, o eroică rezistenţă a lor, poate şi un succes epocal ar fi putut constitui acea gură de oxigen ce reaprinde flacăra lor. De ce am fost aproape să le oferim această scăpare? Exces de încredere, milă sau un alt motiv care îmi scapă mie?

Nu e frumos să dorim răul rivalilor? Păi, în condiţiile în care cel mai pronunţat termen de pe stadion a fost sâmbătă seara „CFR” – în conexiune cu binecunoscuta înjurătură „universitară” – noi să le dăm altceva decât ce ne doresc ei nouă? Să nu-i dispreţuim în măsura în care merită? Ce folos că marea parte a fanilor U-işti sunt altfel, au valori, au tradiţii, au civilizaţie, dacă cei ce ies în faţă, cei ce au confiscat fenomenul şi se manifestă au fost şi sunt într-un asemenea hal? Să nu le dăm lovitura decisivă? Să-i iertăm? Mai bine să-i împingem în jos pe scări, poate astfel le facem chiar un bine, poate există şi pentru ei o şansă de a se curăţi, de a se regenera pe un fundament mai pur, chiar dacă mai umil, după modelul timişorenilor.

E drept, să jucăm şi să-i învingem cu rezervele ar fi fost la fel de umilitor pentru ei, dar n-ar fi fost nicio noutate: după cum ni s-a spus în repetate rânduri, substituenţii noştri sunt de nivelul titularilor. Ei aş! Noi am jucat de fapt cu rezervele şi iată că nu am fost în stare să-i învingem pe U-işti. Chiar dacă i-am dominat pe alocuri, tabela şi cursul jocului arătau altceva. A fost nevoie de întăriri, de titulari, am tremurat, am renunţat la ideea iniţială şi, cu câteva sclipiri ale vedetelor, am făcut să nu ne mai stea picior „universitar” în cale.

Ce-am demonstrat la final? Că nu avem rezerve valoroase. Asta ştiam de mult. Am mai văzut că am fost foarte aproape să scăpăm lucrurile de sub control, că ne-am jucat cu focul. Atâta vreme cât până în minutul 70 a fost 0-1 şi cât ne-au salvat 2 goluri în 10 minute, plus acea eliminare (justă, nimic de zis), eu zic că am scăpat la limită de un dezastru. În fine, un alt aspect negativ: le-am dat şansa U-iştilor să se facă văzuţi, să pară demni, să lupte pentru supravieţuire, să îi înfrângem doar prin „arsenalul nostru nuclear”. Iar dacă acesta este „U”, iar CFR-ul nu a vrut să se arate drept ceea ce este, trimiţând în teren o echipă ce era inferioară chiar şi rivalilor „bolnavi”, permiteţi-mi să intitulez arătarea ce a îmbrăcat tricouri vişinii sâmbătă seara drept „Z” Cluj, ultima literă a alfabetului – cea mai slabă echipă a Clujului.

Problema este acum pe cine să acuzăm pentru ce s-a întâmplat pe Cluj Arena. Pe Paulo Sergio? Poate… Probabil că el este nou-venit, poate că nu ştie raporturile din oraş, background-ul confruntărilor dintre cele două echipe. Poate că el ştie că are ca obiectiv câştigarea Cupei şi o eventuală minune la Manchester, deci ar alege just să neglijeze orice meci de campionat în detrimentul ţintelor sale. Între noi fie vorba, nu ştiu dacă un loc 2 în campionat nu ar fi mult mai profitabil/dezirabil decât câştigarea Cupei – măcar e o portiţă, fie şi teoretică, spre Liga Campionilor! Tind însă să cred că decizia finală a comediei din derby-ul Clujului nu i-a aparţinut lui Paulo Sergio. Ştim foarte bine că astfel de hotărâri nu se iau la CFR de către antrenori. Am fost foarte atent după meci să văd tonul declaraţiilor conducătorilor noştri şi am detectat un Paszkany foarte relaxat în voce, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ca şi cum nu tremurase deloc pentru victorie, aşa cum o făcuserăm noi cu toţii. Oare nu-i păsa de acest derby? Dincolo de eleganţa cu care încerca să ocolească subiectul „U”, sunt absolut sigur că lista titularilor pentru meciul cu U primise parafa sa. Dar oare de ce s-a expus astfel clubul? Care să fi fost strategia din spatele acestui meci?  Blat – nu cred, nu avea cu cine, nu avea de ce, dar mie mi s-a părut că CFR-ul (cu voia sau voinţa conducătorilor, desigur) ar fi întins o mână de ajutor nemeritată celor de la U.

Paulo Sergio a fost până la urmă cel care a salvat situaţia, care a făcut grabnic schimbările, a riscat enorm (ca în meciul cu Astra) şi, meritul său, chiar şi numai cu 3 rotiţe noi mecanismul a funcţionat. Am văzut câteva minute de dezlănţuire, cu pressing acerb, am văzut joc de pase la firul ierbii pornit în special de la Bastos şi Rui Pedro, echipa noastră chiar a avut câteva suite de faze frumoase şi, chiar dacă finalizările au fost oarecum norocoase, cu devieri „a la Kapetanos” de la Bjelanovic, la multitudinea de şanse avute cred că cele 2 goluri ni se cuveneau pe deplin. De altfel, la numărul de ocazii de pe parcursul întregului meci se face lumină şi asupra victoriei. U a avut doar 2 situaţii bune de a înscrie, pe când noi am avut doar în prima repriză 4, iar în a doua încă 5, printre care, Mon Dieu!, ratarea cu poarta goală a lui Godemeche, cel blestemat să nu dea gol pentru CFR, bara lui Bastos sau reluarea din prima, din 10 metri, a lui Valente.

Dacă în prima repriză am suferit în principal din cauza neputinţei ofensive a lui Vass şi Celestino şi cu Godemeche chinuindu-se să fie ceva ce nu este, în a doua repriză mijlocul a ţinut altfel de minge, a măcinat constant, cu schimbări de poziţii, cu faze venite pe toate părţile terenului. Pe lângă cei doi eroi ai confruntărilor cu Braga, Rui Pedro şi Bastos, cred că un mare merit îl are şi Camora, mereu acolo unde trebuie, mereu implicat în circulaţia balonului şi în acoperirea zonelor. Dacă în prima repriză singurul cuplu care a funcţionat cât de cât a fost Aguirregaray-Valente, pe partea dreaptă, în a doua repriză Camora a echilibrat şi a plusat pe stânga. A dat centrări excelente şi, evident, acel şut care a decis jocul. Din punctul meu de vedere, el, alături de Bjelanovic, sunt jucătorii meciului. Croatul a devenit acum, cred, principala noastră armă de atac. Iar dacă un calcul este ca miercuri să atacăm cu Kapetanos cred că facem o mare greşeală, fiindcă Saşa a găsit în sfârşit calea spre gol.

Mai multe despre meci nu sunt a se spune, asta şi din cauza adversarului. Cu toată îndârjirea unui mare meci, U-ul a arătat într-adevăr foarte rău, la nivelul locului pe care-l ocupă în clasament, adică precum Iaşiul sau cei de la Turnu Severin. În stilul de acum nu au niciun viitor, tot acest sezon e doar o lungă agonie pentru ei.

Iar noi ne continuăm drumul spre meciul pentru care am părut că suntem gata să sacrificăm cea mai importantă victorie din sezon şi, dacă tot am luat această decizie, atunci cu Dinamo nu sunt permişi sub nicio formă paşi greşiţi. Dacă tot voiam odihnă, cred că cel mai prielnic moment era de fapt etapa următoare, cu Gaz Metan Mediaş – pe care oricum nu-i mai batem de 3 ani deja, dar se pare că încurcate şi greu de bănuit sunt planurile noastre. Rămânem cu bucuria meschină a unei echipe care a câştigat un derby deşi nu şi-a dorit şi încercăm să ne consolăm cu celelalte lucruri bune rămase din această toamnă.

Autor: Albusibiu

96 de comentarii

  1. Bon soir. In asteptarea marelui meci (Packers @ Giants, la 3:30 pe ESPN), m-am decis sa marai vag in directia lui Halbu.***”derby de atâta importanţă”? Cu cine? Cu non-entitatea care a devenit u? Cu „suporterii” lor, haita de maimute urlatoare? Nici macar prea mult dispret nu merita, a te enerva pe ei ii echivalent cu a racni la o balega-n care tocmai ai avut nenorocul sa calci.***Nuno Diogo. Scumpul de el, mi-e aproape la fel de drag ca Rada. Totusi, desi pozitionarea lui la faza cu pricina a fost hilara, hent nu prea mi s-o parut – blegutul de el s-o pravalit ca bolovanul catre minge, dar mana mi s-o parut a fi lipita de corp. Nu ca insist foarte mult ca am dreptate, ii doar o parere. „Meci important” – important pentru vargati, care se agata de orice umbra de pai ca sa-si prelungeasca agonia. PR stunt-ul ala cu 6500 de lei o fost mai mult decat jalnic. Repet: maimutele urlatoare trebuie ignorate, se pare ca mai traiesc doar din faramele de atentie cu care-i mai cadorisim noi.*** Bjelanovici, pastrat in primul 11? Pentru c-o facut un meci semirezonabil cu impiedicatii astia de la u? Nu.

    Apreciază

  2. Abordarea meciului a fost simpla: joaca rezervele si daca e nevoie intra si titularii. U este in deriva, ce rost avea sa oboseasca si sa expuna accidentarilor titularii, cand peste cateva zile avem meci de cupa cu Dinamo (care trebuie castigat), meci de campionat cu Gazul in prima etapa din retur (care trebuie castigat) si meci in CL cu Manchester (care trebuie castigat). Eu nu vad decat alegerea corecta a prioritatilor. Prea multi jucatori s-au accidentat aiurea in meciuri mai putin importante.

    In plus, Sergio a vrut sa vada la lucru rezervele si asta a fost o ocazie foarte buna. Doar nu era sa ii bage in cele 3 meciuri mentionate.

    Iar despre „derby”, sa fim seriosi. Pentru jucatorii de la U e o realizare ca inca mai fac act de prezenta la meciuri.

    Apreciază

    • Stii cum e aia cu „dupa razboi…”? Sunt sigur ca la fel s-a spus si despre meciul cu Iasul (acel 2-2), cand chiar daca s-au introdus titularii avusesem ceva informatii cum ca pregatirea s-ar fi facut ceva in genul „baieti, paziti-va, nu va accidentati, pastrati-va pentru meciul cu Braga”. A fost simplu? Cu 2-1 facut in minutul 80? Da-mi voie sa cred ca daca nu ramaneam cu om in plus nu castigam acest meci. Am riscat mult, am riscat inutil si totul intr-un meci care inseamna enorm pentru orice fan ceferist.

      Apreciază

  3. Pentru prima data comentez si eu pe Tribuna:
    1. Am fost la meci in galerie deci nu am vazut foarte clar mare parte din asezarea tactica sau din evolutiile individuale.
    2. Ce am vazut:
    A. Am dominat mare parte din meci (in min 30-35 groparii deja strigau: Jucati/jucati de p… sa ne luati – Pungutza cu 2 bani de la final a fost intr-adevar o chestie de PR esuat a lor);
    B. Paulo Sergio a gandit bine partida: in contextul in care e cam cea mai usoara partida, valoric vorbind, de cand antreneaza el, a incercat rezervele (urmeaza Dinamo si MU + eventual alte meciuri in campionat in functie de forma 5telei). Pe scurt: evaluarea lotului si gasirea de solutii eventual noi pentru viitor. Nu poti da afara un jucator pe povesti, fara sa-l vezi la lucru.
    C. I-am batut (destul de greu ce-i drept) cu REZERVELE. Umilinta mai mare pt ei? 3-0 cu titularii era tot acolo!
    D. Panin merita un meci important ca si capitan pe final de cariera, chiar daca a jucat din ratiuni tactice doar o repriza (sa nu uitam ce a patit Tony!).
    E. Baietii care au intrat au jucat putin si cu atat mai putin impreuna. Stancioiu, de exemplu, a evoluat exemplar pe final cand alti portari probabil mai jucatzi gafau din postura de libero.
    F. Nuno Diogo nu a facut hent in careu! (asta din reluarile TV). In rest nu cred ca a evoluat sub media echipei din acest tur; si nu vreau sa-i tin apararea dar nici sa-l condamn pentru ca asa ne-am obisnuit.
    P.S. Astept cu nerabdare momentul in care Peluza va striga: Aguirre si restul stadionului: GARAY! Lupta CFR!!!

    Apreciază

    • Am dominat meciul dar nu i-am batut cu rezervele, asta spuneam si in articol. A trebuit sa renuntam in pripa la strategia de rezerve si sa introducem cei mai importanti oameni ai nostri (daca aveam 4 schimbari disponibile, ca la divizia C, intra si Sougou). Asadar cred ca antrenorul si-a dat seama de pericolul existent si a reactionat grabnic (schimbarea inca de la pauza indica masura de criza). Cu rezervele nu ii bateam, dovada ca atata vreme cat am jucat cu ele scorul era 0-1. Si, tot ca o masura de cat de stapani am fost pe joc, sa notam ca ambele goluri le-am dat din devieri… Inca una-doua ratari ca ale lui Godemeche si ramaneam cu buza umflata.

      Apreciază

    • Ce pot rezervele noastre se poate vedea la antrenamente sau in vreun meci-scoala pentru care ar fi fost timp saptamana trecuta. Iar daca chiar voia sa vada ce pot in meciuri oficiale putea solicita inregistrarea meciului cu Berceniul. Era suficient ca sa-si dea seama de ce nu trebuie sa abordeze acest derby cu o asemenea echipa. Repet insa: nu cred ca decizia este exclusiv a lui Paulo Sergio, acesta este aspectul care ma ingrijoreaza cel mai mult.

      Apreciază

  4. Mi se pare absolut injust sa imputam cuiva decizia de a juca cu rezervele. U nu ne-a pus nici o clipa in pericol victoria, a incercat arbitrul, dar nu i-a iesit nici lui. Cei care au decis astfel stiau ca baietii aceea cu tricouri vechi, albe, care-si pusesera inscriptia „Sepcile rosii” fix peste tomberonul romprest, nu erau in stare nici sa alerge 90 de minute nicidecum sa joace fotbal. Titularii nu stiu cat s-ar fi omorat cu firea, poate atat de putin incat reuseau un rezultat precum in alte meciuri de pomina. Asa rezervele noastre i-au fugarit pana la intrarea toreadorilor. Mie meciul mi-a parut un fel de trial comandat de conducere, un meci in care sa se vada cine-i bun de eliberat de obligatii, asadar un trial. Alora din tribune care se straduiau sa-si indemne la voinicie mareata echipa nu cred ca le trebuie mai multa umilinta. Sa te bata un convalescent Vass si inca cativa, care isi joca trialul, care sa le dea acces gratuit in tribuna si care, stau la club, ca sa iasa la numar in caz ca trebuie completat primul 18 de-or mai fi accidentari. Eu cred ca mai umilitor de asa nu poate fi nici un 5-0.

    Apreciază

  5. Albule, cu toată aprecierea pentru efortul tău, o să-ți spun direct: e cel mai puncte-puncte text al tău pe care l-am citit vreodată. Poate că unii dintre suporterii CFR-ului o să-ți dea dreptate, dar eu – cel puțin – am văzut alt meci și am tras cu totul alte concluzii. >>> 1) „Atunci când îţi pui singur piedici, parcă nici happy-end-ul nu mai are savoare, nu este decât un răsuflat a uşurare.” – Consider că dacă jucam cu prima echipă nici nu era nevoie să așteptăm un happy-end, victoria fiind – vorba domnului Țegean – asigurată în proporție de peste 80%. N-aș da satisfacția acestui 2-1 scos cu echipa de rezerve, pe un 3-0 sec obținut cu echipa „CFR Braga”. Oricum, contează că s-a atins obiectivul, chiar dacă s-a apelat și la titulari veritabili (doar nu degeaba i-a ținut Paulo Sergio pe bancă). Nu poți să scalpezi pe nimeni de la club după o victorie, doar pentru că aceasta PUTEA să nu vină./ 2) După meci, Paulo Sergio e declarat explicit că n-a ținut titularii pe bară pentru că „unii jucători sunt obosiţi după meciul cu Braga”, ci pentru că a dorit să-i vadă și pe ceilalți. Mi se pare un argument foarte puternic și credibil. Deși e greu să mai recupereze vreun „Bastos” sau „Sare” dintre rezerve (Andone a avut avantajul timpului), Paulo Sergio era dator să încerce să vadă ce are prin lot. În plus, chiar dacă a primit, cu siguranță, girul conducerii să introducă rezervele, eu văd acest gest ca pe unul de curaj, nu de inconștiență. / 3) Vă rog, pe cei care citiți, să vă aduceți aminte de faza în care se părea că s-a accidentat Camora (imediat după introducerea pe teren)! Nu-i așa că v-ați gândit instinctiv că rămânem fără el? După un sezon în care un antrenor s-a curățat în mare parte și din cauza accidentărilor jucătorilor, cum poți scoate ochii următorului A1 că-și protejează piesele grele?! / 4) Stăncioiu a încasat un gol din penalty. Mare lucru… Nimic din ce nu ar fi putut încasa Felgueiras sau Beto. Eu m-aș fi legat mai degrabă de o fază din repriza a doua în care putea încasa un autogol, ca în vremurile „bune”. Oricum, dacă țin bine minte, Edy a rezolvat prima ocazie de gol a partidei și… cam singura a lui U. / 5) Nuno Diogo nu e de CFR III, ci doar de CFR II. Și nu uit că la Mioveni a avut o prestație ireproșabilă, într-un meci cu miză enormă, pe un teren de toată jena. / 6) „Iar la mijloc, chiar nu se putea renunţa la Vass, Celestino sau Godemeche, o soluţie moartă din faşă?” – Cred că aici n-ai prins deloc ideile lui Paulo Sergio. Celestino n-a avut un rol eminamente defensiv, dar nici n-a fost desemnat să facă construcția. Mie chiar mi-a plăcut acuratețea paselor schimbate cu Panin (care a jucat bine!) și cu Vass. Vass a jucat ceva mai defensiv, dar nu sunt sigur că așa trebuia. Am impresia că Aguirregaray a acaparat prea multe mingi și a intrat prea des în zona centrală, făcându-l pe Adam cam inutil în prima repriză. În a doua s-a văzut mai mult în joc și a dat și o pasă de gol… ratat. De ce n-a mers jocul CFR-ului? Din cauza lui Godemeche, care ar fi trebuit să fie cheia de la mijlocul terenului. Să nu uităm că PS îl știe din Portugalia. Bănuiesc că a încercat să-i dea exact rolul pe care-l avea la Naval, unde era căpitan de echipă, dar francezul pare dezobișnuit să ducă greul și preferă să fie doar o rotiță în mecanismul CFR-ului. Nu mi-am pus nici un moment întrebarea de ce au fost folosiți cei trei, ci m-a intrigat mult mai mult (și nici acum nu găsesc explicația) de ce a insistat antrenorul cu extremele puse „fals”, fără măcar câteva schimbări periodice de locuri (Valente – dreapta: Hora – stânga). În situația în care Godemeche n-a rezolvat construcția pe centru, iar extremele au fost cam chinuite fiecare pe banda opusă, s-a ajuns ca Bjelanovic să fie nejucat o repriză întreagă. Asta și pentru că antrenorul a impus ieșirea din apărare cu pase la firul ierbii, nu cu mingi aruncate pe Bjelanovic. În apropierea porții lor n-am avut claritate, dar în rest echipa a jucat mai legat (în prima repriză) decât te-ai aștepta de la o „adunătură”. S-a văzut, din păcate, diferența de valoare individuală față de titulari. Ajungea ca ceferiștii să pună mingea pe spațiul porții în vreo 3-4 faze, dar n-au reușit, și s-a intrat la cabine cu 0-1. Atenție! Jocul nu s-a schimbat în bine imediat după intrarea lui Bastos și Camora, pentru că echipa a fost bulversată de modificările tactice și de așezare. Au trecut 10-15 minute până mecanismul s-a rodat, iar intrarea lui Rui Pedro a fost decisivă. În sfârșit am văzut exact genul de fază pe care o aștept demult de la el (sau oricare alt mijlocaș central), încheiată cu șut pe poartă! Exact ce știau să facă Trică sau Coroian. / 7) „Îi prinsesem cu garda jos pe U-işti şi trebuia să dăm lovitura de graţie. […] iar o victorie categorică a noastră, un 3-0 (să zicem), i-ar fi distrus definitiv”; „Să nu le dăm lovitura decisivă? Să-i iertăm? Mai bine să-i împingem în jos pe scări…” – Aici văd că – din păcate – ți-ai lăsat la vestiar orice urmă de fair-play. Te comporți ca ei, ajungi ca ei! La ură nu răspunzi cu ură, ci cu ignorare. Să nu uiți asta niciodată, AlbuSB! Nu-ți împingi vecinii cu handicap, cu căruciorul mobil pe scări în jos, doar pentru că tu ești tânăr și poți coborî cu liftul… / 8) Eu n-am văzut niciun „Z” Cluj, cea mai slabă echipă a Clujului, sâmbătă, în echipament vișiniu!!! Băieții au jucat, fiecare după capacități, și au reușit chiar să lovească de două ori bara, în timp ce adversarii au lovit doar mâna lui Nuno Diogo. Până la urmă am câștigat pe toate planurile: am câștigat 3 puncte, am văzut un antrenor pregătit să schimbe din zbor când ceva scârțâie, n-am avut jucători eliminați/accidentați și ne-am lămurit că nu trebuie să ne pară rău după unii jucători care ne vor părăsi în iarnă. Nu văd de ce să punem problema pe cine să acuzăm pentru prestația de pe Arena Cluj, din moment ce ne-am atins atâtea obiective. Paszkany era mulțumit și avea toate motivele să fie. Pentru el contează eficiența. Iar după meciul de sâmbătă, ultimul lucru de care avea Paszkany nevoie era să fie din nou acuzat că ar fi groparul Universității. A dat o declarație decentă după meci și nici măcar nu cred că băga din burtă.

    Apreciază

    • daca vecinii handicapati au pumnul greu si daca ajung sa-ti puna in pericol integritatea (la acest meci sau la altul) fizica si/sau psihica, daca iei ue pana nu mai stii ce limba materna ai atunci cred ca-ti doresti sa nu stai cu inima cat un purece pana aproape de final, iti doresti sa le aplici o corectie care sa-i usture(da, pt ca a iesit pana la urma bine, e o lectie care ar trebui sa-i doara–insa nu cred ca ai cu cine). nu cred ca meciul asta reprezinta un branci pe scari. ca daca am putea sa-i imbrancim (usor si cu mult fairplay), as fi primul in peluza! pt ca animale ca alea din galerie de la uen nu merita sa ajunga pe stadioanele din nicio tara civilizata! hai CFR, bateti echipa militiei!

      Apreciază

    • Subscriu la cele mai multe observatii. Totusi riscant joc cu Godemeche fundas central; si cu Astra am riscat totul ramanand cu 3 fundasi, dintre care doar unul central, si ne-am furat golul 2. Pana la urma, s-a convins si Paulo Sergio de valoarea rezervelor. Din pacate, sunt mult sub titulari, sunt blazati, nu au ambitie si nici putinta. Va trebui in iarna, ca multi dintre ei sa plece. Totusi U e o echipa slaba si in deriva, asa ca, era aiurea sa nu o bati chiar jucand cu rezervele. Locul 2 e inca posibil, sunt doar 6 puncte pana la revelatia Astra, si un retur intreg in fata.

      Apreciază

    • Intr-adevar, CJ007, i-am spulberat pe U-isti cu 2-1. Am controlat jocul in toate aspectele lui? Adu-ti aminte de primele 15 minute. Dupa ce-au dat gol ei s-au retras, ne-au lasat pe noi sa construim. Trebuia sa-si vada Paulo Sergio jucatorii de rezerve? La ce mai bun mai sunt antrenamentele? Tocmai acum, la meciul la care toata suflarea CFR-ului era in fierbere? Cati vorbeau marti, dupa Braga, despre meciul cu Dinamo si cati despre cel cu U? Nu e clar oare cat de mult conteaza acest moment? Nu trebuia sa le dam lovitura de gratie? Te-ai uitat la TV cu sonorul pornit? Stii bine existenta lor parazitara, singurul lor scop sa incurce CFR-ul. Si, atunci, sa nu ne scapam de ei cu prima ocazie ce ni se oferea? Imagineaza-ti doar pentru o clipa ca sutul lui Rui Pedro nu era deviat norocos. Imagineaza-ti ca Balauru prindea un meci ca pe vremea cand era la Tg. Mures. Imagineaza-ti ca nu castigam acest meci. Chiar nu era nimeni vinovat pentru asta? Nu e SF, nu tine doar de imaginatie. Ne-au despartit doar 15 minute de o mare rusine pe care ne-am fi provocat-o singuri.

      Apreciază

    • De acord cu domnia ta, domnule 07. Din toate punctele de vedere (1-8). Albule, chiar dacă pierdeam (sau terminam egal) nu se întâmpla nica. Primul loc e lost forever (în acest sezon), al doilea sau al treilea e posibil de prins, multe jocuri până la capăt. Că trebuia să-i zdrobim pe cei debili e adevarat. Dar asa cum ai văzut ceva mai devreme, au şi suporteri adevăraţi, unii care cânta de la început până la sfârşit. Nu sunt ăi cu „muie”, sunt suporteri cu „S” mare, merită stimaţi. Adevărat, mie mi-e uşor, văd meciul comod, din faţa tembelizorului, şi nu sunt ameninţat şi înjurat de primatele de pe stadion.

      Apreciază

  6. Bine fratilor ca am jucat cu echipa a 2-a de ce nu a jucai nicoara , deak , bus, ganea,godfred or martinez? EU personal asi fi vrut sa vad o echipa a g’u’noilor in genunchi la vreo 6-7 goluri
    nu ca sa tremur pina la sfirsit .Unii au zis ca bine ca am cistigat restul Nu conteaza…. dar eu va intreb si daca Nu cistigam….atunci ce fel de saliva savuram???

    Apreciază

  7. Sunt curios cum ati mai fi ridicat in slavi tactica lui PS,daca s-ar fi terminat 1-1? Cand inscrii in minutul 80,cu o deviere,nu poti spune ca ai castigat lejer. Si eu sunt de partea celor care considera ca meciul acesta ar fi trebuit tratat putin mai altfel si castigat de o maniera categorica,pentru ca sunt absolut convins ca primatele din galeria lor n-au inteles nimic din acest 1-2 cu rezervele noastre. Probabil e bine ca ne-am menajat titularii,dar nu uitati ca ultimele trei meciuri le-am jucat in Cluj,la fel si cel cu Dinamo de miercuri,deci nu putem invoca un program incarcat cu deplasari istovitoare. Si inchei si eu cu intrebarea adresata mai sus de colegul CFRUBERALLES,ce se intampla cu Deac,Ganea,Martinez si altii,care e situatia lor? Sunt sau nu,recuperati? Macar voi cei care aveti intrare pe la club,spuneti-ne cate ceva,ca de grija conducerii,putem sta linistiti,

    Apreciază

  8. „Atunci când îţi pui singur piedici, parcă nici happy-end-ul nu mai are savoare, nu este decât un răsuflat a uşurare.”Ba are savoare. 🙂

    Apreciază

  9. Maestre Albu, este prima dată când eşti pe lângă. Nu poţi să consideri „derbi” meciul cu o echipă cu un picior în B şi celălalt în mormânt.
    Am forţat exact cât trebuia pentru cele 3 puncte, nimic nu era de demonstrat în acest joc. Mai bine aşa, decât un 5-0 şi cu vreun titular la spital.
    De asemenea rog să notaţi că am câştigat după meciul de UCL.
    De acord, rezervele sunt aşa şi aşa, în afara momentelor individuale n-ai ce să te aştepţi de la ei, că nu joacă regulat împreună. Unii au potenţial, alţii nu prea, asta este destul de evident. Probabil că acum se triază cei la care se va renunţa în pauza de iarnă, mă gândesc că vom mai vedea această echipă de rezerve în campionat, dacă va mai dori Gigi să se joace în decembrie.

    Apreciază

    • Echipa joacă contra jucătorilor, nu împotriva galeriei. Dacă vă deranjează pinguinii cretini din tribune, aveţi opţiunea să mergeţi la meci – slavă domnului sunt locuri în ozn – şi să cântaţi până nu se aud maimuţele. Dar la ce să te aştepţi, când nici cu Braga nu au fost pline tribunele!? Şi ăia mai mult spectatori, decât suporteri. E mai simplu să te aştepţi ca jucătorii să închidă gura galeriei adverese. Sau, şi mai comod, să dai jos sonorul la tv, nu-i aşa? (glumesc).

      Apreciază

    • Acum 4 ani a fost un meci de Cupa cu ei. Ei in B, noi cu echipa de rezerve. Am castigat cu 14-13, la penalty-uri, cu multe spaime si am fost foarte aproape sa pierdem ceea ce avea sa devina un nou trofeu castigat. U, chiar si cu echipa de C, ar fi jucat de 2 ori mai bine contra noastra. De asta e derby. Eu i-am vazut chinuindu-se sa ne tina piept si cred ca chiar si-au depasit conditia. In privinta razbunarii CFR-ului, ea nu este adresata in principal galeriei. Imagineaza-ti ca se termina 1-0 sau 1-1. Ce emulatie era in Cluj? Cate laude ar fi curs? Esti sigur ca n-ar fi aparut investitori dornici sa le salveze echipa? Ne revedeam in vara si in alte campionate exact in aceeasi ipostaza, exact cu la fel de multa ura aruncata inspre Gruia. Atata vreme cat intreaga lor menire este sa impiedice CFR-ul, da-mi voie sa cred ca nu le datoram niciun fel de respect.

      Apreciază

      • Ei, aici sunt de acord, cu exceptia frazei referitoare la menirea pinguinilor. Nu pot sa cred ca singura justificare a echipei este sa ne puna piedica noua. Sigur, si-au acumulat multe frustrari mai nou, de cand suntem net si constant peste ei, cum ne frustreaza si pe noi 5teaua, dar au totusi o traditie si o istorie care ar trebui sa ii plaseze peste echipele care joaca amicale oficiale cu 5teluta.
        Cat timp nu isi fac echipa, din partea mea putem juca si cu copii si juniorii contra lor, ma doare-n cot, pot sa injure pana le sta in gat.

        Apreciază

        • Adu-ti aminte despre luna mai si cum isi doreau ei sa piarda cu 0-3 ambele echipe. Asta le e menirea, poate clubul a fost altceva in trecut (desi era la un moment dat sora de cooperativa cu Inter Sibiu), dar in momentul de fata singurul lor scop este sa bruieze CFR-ul. Noi, de exemplu, nu cred ca vom prinde vreodata ziua cand sa ne dorim ca intr-un CFR-Steaua sa piarda ambele echipe…

          Apreciază

  10. Articol penibil scris de un frustrat penibil.
    Credeam ca nivelul de inteligenta este mai ridicat dar sa-ti faci propria echipa „Z” Cluj este mult prea mult.

    Oricum este penibil, penibil, penibil ….

    Apreciază

  11. nu sunt de acord cu articolul lui albu. consider ca e cel mai nelalocul lui text scris de el pana acum, probabil a scris in umbra unui sentiment prea puternic de inversunare impotriva concitadinei…in schimb ce a spus CJ-07-CFR putin mai sus descrie obiectiv realitatea. Decizia de a se juca cu echipa a 2 a a fost foarte corecta tinand cont de circumstante, aveam cel mai slab meci din acest final de an 2012, antrenorul avea nevoie sa vada intreg lotul la lucru intr-un test si si-a luat masuri pt cazul in care meciul v-a deraia de pe cursul normal al obiectivului. pe stadion au fost putini „U”-isti, probabil cei mai infocati, cei ce nu au gramul de respect in a pronunta ori scrie CFR. Sperantele lor implicit hopul nostru au fost o iluzie creata de o greseala de arbitraj…peste care am trecut, mai greu ar zice unii nu foarte as zice eu. am controlat meciul, si am avut bune ocazii de a marca atat in prima cat si in a doua repriza..iar pt cei care gasesc satisfactii in umilinta adversarului, in sport, as incheia prin a expune ce mi-a trezit mie satisfactie- surpriza pe care au avut-o specialistii sportivi autohtoni cand au vazut ce echipa aliniaza CFR-ul, in „marele derby ardelenensc” asta dupa ce antemergator partidei se intrecusera in a ghici echipele probabile….
    ..in schimb impartasesc dorinta expriamta tot mai sus de a afla ce se intampla cu accidentatii nostri…un club profesionist ar trebui sa tina la curent suporterii in astfel de situatii cu actualizari publice asupra felului in care decurge recuperarea…o posibilitate ar fi chiar aici pe tribuna..

    Apreciază

    • Arbitraj? Daca era arbitrajul contra noastra putea considera ca Nuno Diogo a atacat mingea cu mana, ne trezeam si cu penalty si cu cartonas rosu. In plus si pe parcursul meciului eu n-am detectat un dezechilibru major al fluierasului. Ba daca-mi aduc aminte, au existat 2 faze pe final de meci la care puteam sa ne alegem cu cartonas rosu, unul la lovitura cu cotul in saritura a lui Bjelanovici. Cred ca incercam sa scuzam nemeritat evolutia stearsa a echipei in primele 50-60 de minute. Un derby cerea alta abordare, alta ambitie.

      Apreciază

      • eu ma refeream la golul lor unde a fost greseala de arbitraj, in rest U nu prea ne-a pus probleme…echipa care a intrat in teren nu poate fi numita echipa pentru ca nu cred ca s-a mai jucat un meci in aceasta formula..au fost rezervele care s-au daruit, au gresit, au ratat, dar au controlat jocul, puteau si inscrie…
        …aceasta victorie, cu rezervele e mai importanta decat o umilinta la scor in eventualitatea in care ar fi intrat titularii..derbyurile nasc orgolii ce duc la exces de zel si la posibile accidentari…asa, prin faptul ca nici nu i-am luat prea in serios am stins din fasa orice ita de scandal ne-am indeplinit obiectivul si privim cu incredere spre meciurile ce vin mult mai importatnte decat meciul cu U

        Apreciază

  12. Alex – Albu, iti spun sincer ca pe mine nu m-ar fi incalzit prea mult daca ii bateam pe U cu 10-0. Pentru ca , asa cum au spus-o si altii mai sus, nu pot avea sentimentul unui derby atunci cand jucam cu o echipa aflata la reanimare. Nu e vorba nici de ideea de a-i menaja. Pur si simplu , in momentul de fata, nu ma intereseaza aceasta echipa. Si orice lucru care nu te intereseaza nu-ti starneste nici pasiuni si nici cine stie ce ambitii. Tot ce conteaza este ca am castigat. Pentru pitecantropii din tribune un mare Ignore. Umilinta mai mare pentru ei decat sa vada rezultatele noastre nu poate exista!

    Apreciază

    • Sincer, daca se termina meciul 1-0 ti se schimba viziunea? La cat ghinion am avut in acest sezon in anumite situatii, nu mai era mult pana la acest deznodamant nici acum. Cei din tribune vor exista indiferent de scorul acestui meci, problema era daca U le va oferi suportul defularii.

      Apreciază

      • Alex daca s-ar fi terminat 1-0 n-as fi suferit mai mult decat dupa infrangerea cu Viitorul de exemplu. Intr-adevar ar fi fost foarte neplacut sa vezi bruiajul suporterilor si presei Uiste crescand in intensitate.Pana la urma sunt satisfactii de oameni mici si de scurta durata. Cred ca este mai important sa batem azi pe Dinamo. Nimic nu poate egala placerea de a vedea fetele de inmormantare ale lingailor platiti care pozeaza in „ziaristi” la tv-urile de sport din bucuresti.

        Apreciază

  13. Oare unde frantz a disparut Deac? Sper ca nu s-a reaccidentat. Cu Deac pe stanga si Sougou pe dreapta, Bastos, Rui Pedro si Kapetanos pe mijloc, Camora si Ivo Pinto pe benzi, rupem tot!

    Apreciază

  14. Violenta si prostia trebuiesc ignorate, nu hranite, atata timp cat pt combaterea lor exista organisme abilitate. Faptul ca U ar putea sa dispara este un lucru rau nu doar pt fotbalul romanesc, ci si pt CFR. Ce campionat credeti ca vom avea peste 2 ani? Cu greu vom aduna 14 echipe pt prima liga, participari in CL si vanzare de jucatori cu 4 mil de euro vor parea de domeniul fantasticului. Legat de meci – pt U este partida sezonului, pt CFR sunt 3 puncte ce trebuiau bifate. Scorul normal era de 5-1, emotii au fost doar pt ca s-a inscris tarziu in fata unei echipe aflate in genunchi din toate punctele de vedere. Despre Paulo Sergio pot spune de pe acum ca il voi regreta cel putin la fel de mult ca pe Trombetta cand va pleca de la CFR. Inteligent, echilibrat, foarte civilizat, tot timpul conectat la meci – este un mare castig pt club, iar faptul ca astfel de oameni sunt considerati in vest ca avand o valoare medie arata cat de departe sunt antrenorii romani de aceasta profesie.

    Apreciază

    • Se vor aduna cu greu 14 echipe pentru prima Liga? De ce crezi asta? Acum adunam cu greu 14 echipe din 18 tocmai fiindca foarte multe meciuri sunt de umplutura. Decizia cu 14 e menita tocmai sa creasca atractivitatea competitiei, tocmai ca sa umple stadioanele si sa sporeasca veniturile. Ar fi fost si mai bune o decizie de reducere la 12. Avem nevoie de U ca sa avem venituri mai mari? Ba, dimpotriva. Cred ca daca U n-ar mai exista, mai multi clujeni ar veni in tribune in Gruia, asa cum a fost si in primul val de migratie.

      Apreciază

      • Eu sustin sistemul cu 12 echipe de cel putin 2 ani. Dar sa dispara echipe ca Poli TM, Craiova si U Cluj nu poate fi decat un minus atat timp cat in locul lor vin Chiajna, Viitorul, Severin, Bistrita, poate Berceni si Maciuca in viitor. Si cu 12 vor fi probleme pt ca echipe precum Dinamo sau Rapid sunt in „faliment nedeclarat”. Sa vedem licentierea, nu cred ca UEFA va mai tolera mult timp fentari ale regulamentului.

        Apreciază

  15. Simt eu, asa, ca PS nu a primit girul conducerii, ci ordin de a nu folosi niciun titular din meciul cu Braga in echipa de start. Decizie corecta. Era foarte greu pentru acei jucatori sa ia in serios meciul din campionat dupa extraordinara concentrare din meciul de CL. S-a demonstrat dupa celalalte meciuri din CL, degeaba vor, nu pot si pace. Nici eu nu sunt adeptul umilirii adversarilor, dar daca a ajuns in discutie, nu stiu care umilinta e mai mare, sa-i bati cu 4, 5 sau 9-0 cu titularii (lucru imposibil de realizat datorita celor scrise mai sus) sau aceasta desconsiderare a lor bagand rezervele. Problema e ca aceste rezerve nu au fost tinute “in priza” (cum s-a facut in primavara, dupa venirea lui Andone) si s-a vazut lipsa jocurilor la multi dintre ei. Privind in urma, poate ieseam mai bine cu rezultatele in campionat daca mai aduceam vreo 5-6 jucatori si din 43-44 de jucatori faceam doua loturi distincte, unul de 22 transmis la UEFA si restul, cu alt antrenor, pentru campionat 🙂 Nu se mai punea problema oboselii si a punerii accentului pe una sau alta dintre competitii 🙂

    Apreciază

    • Acesta este un aspect pe care-l semnalam si eu. Conducerea s-a varat peste Paulo Sergio in alcatuirea acestei formatii, iar acest lucru mi se pare cat se poate de neprofesionist. Paulo Sergio nu este o „carte deschisa”, dar sunt tare curios sa aflu cum a fost luata aceasta decizie. Pripeala in a face schimbarile, imediat de la pauza si a le epuiza in minutul 65 spune multe.

      Apreciază

  16. Alin mai bine sa ai numai 12 echipe dar serioase si pe picioarele lor decat 18 din care o parte sa fie doar niste butaforii de umplutura, controlate indirect de aceiasi mafioti din Bucuresti sau de alti milionari de carton care le folosesc doar ca moneda de schimb pentru tot felul de combinatii murdare.
    Campionatul trebuia curatat de mult de balastul si figuratia care exista in toate ligile. A mai fost o tentativa acum cativa ani cand, culmea, Mircea Sandu a fost de acord cu reorganizarea dar Mitica si mafiotii de la cluburi au sarit imediat de teama ca nu-si mai pot face combinatiile murdare si s-a revenit la sistemul cu 18 echipe in liga 1 si doua serii de liga a doua.
    Dar pana la urma tot se ajunge, hard way, la adevar. S-a terminat cu banii facuti usor asa ca butaforiile isi dau obstescul sfarsit de la sine si sistemul se va reorganiza pe cale naturala.

    Apreciază

  17. Albule, ţi-am mai zis (undeva prin septembrie) că o să ajungi ca patronul ăla din bancuri care şi-a făcut o firmă, a angajat oameni, pe urmă în şedinţa „COM” s-a decis să fie demis el…:)) Ca om „bătrân”, oarecum te înţeleg, tu „arzi” pt. CFR -probabil- la cote mai ridicate, e foarte bine aşa, în schimb prea mare atenţie nu merită să-le acorzi „studenţilor”, iar în contre şi în lupte de gherilă / underground nici atât, nici măcar pe Tribună. Nu sunt de acord nici cu criticile cam aspre pe care le-ai primit, nu neapărat pe conţinut, ci mai degrabă cu limbajul folosit. Fenomenul „U” merită o discuţie separată, fără patimă, undeva în iarnă, este una complexă, sunt multe aspecte de care nu s-a vorbit încă pe acest site. Un punct de plecare poate fi un articol mai vechi al lui Dinu (CJ-07-CFR), un remake atrăgător, plin de nostalgii din anii tinereţii lui………………Pe concret : meciul nu-lam văzut, înclin să-i dau dreptate lui P.Sergio cu strategia aleasă (cu verificarea rezervelor), omul trebuie să vadă ce şi cum, campionatul s-a dus de mult, întro mică măsură şi din cauza lui (înfrângerea cu Astra). Omul promite, are idei (încă o felicitare pt. soluţia aleasă cu Braga!), dar să-l mai vedem în câteva meciuri. HAI CFR !!

    Apreciază

    • Am facut deja asta pe un grup pe facebook, nu tin sa fiu „sef” si nici „lider/formator de opinie” daca pentru asta trebuie sa-i multumesc pe cei multi. Eu spun ceea ce vad si ceea ce simt. Iar in cazul meciului de sambata mi se pare ca nu am tratat cu seriozitate un derby pentru care cei din galerie (si nu numai) ardeau deja de dinaintea meciului cu Braga.

      Apreciază

  18. Cu siguranţă meciul cu U nu a contat pentru conducerea CFR-ului, de aceea s-a abordat meciul cu rezervele. Oricum trebuia să batem la scor chiar şi cu rezervele. Concluzia este simplă – Avem rezerve slabe şi exagerat de bine plătite (gaură inutilă în buget) – Echipa rezervelor nu are ce căuta la CFR. Sunt dezamăgit totuşi de evoluţia unui jucător în care îmi pun totuşi speranţe – Vass – se pare că după accidentare nu e recuperat nici fizic, nici mental (aici cred că e marea problemă – joacă fără nici o logică). Restul rezervelor din formula de start sunt balast, iar câţiva (gen Nulo Diogo sau Stăncioiu) sunt pericol public, mai bine jucăm în 10 decât cu ei, nu există meci să nu luăm goluri cu ei în teren (din greşelile lor), parcă ar fi plătiţi în permanenţă de adversari. Doar 3 titulari au rezolvat meciul în 10 minute, asta spune mult despre valoarea adversarului şi despre prestaţia rezervelor noastre în prima repriză. Cât o priveşte pe U şi aşa zisa rivalitate (care vine doar din partea lor, pt. noi e un meci ca oricare altul) sper ca U să nu se desfinţeze – atunci toţi golanii din Cluj, suporteri ai Universităţii, nu vor mai avea echipă, nu vor mai avea teren de desfăşurarea a forţelor, nu vor mai avea obiectul muncii, şi vor veni pe stadionul nostru pentru a se manifesta acolo stricând buna atmosferă de la CFR. Singura rivalitate adevărată e cu STOAIA.

    Apreciază

  19. Ai pus punctul pe i. Romanii au doi, trei, cel mult patru antrenori. Restul sunt fosti fotbalisti care au facut un curs sau doua, din care nu stiu cat de mult au inteles. Stiu ca din pricina faptului ca, virgula, cariera de fotbalist e foarte scurta toti isi doresc sa devina antrenori, numai ca nu se poate. Trebuie sa te mai ajute si capul si inca destul de mult, in ziua de azi.

    Apreciază

  20. Albule, din articolul tau, ca dealtfel si din comentariile postate anterior, eu imi dau seama de un lucru: ca pentru tine in afara de a fi campionii Romaniei aproape ca nu mai conteaza altceva. Deci, prioritatea ta nr 1, ca suporter al CFR-ului, o reprezinta de departe castigarea campionatului, Cupa Romaniei sau reprezentarea onorabila in cupele europene trecand in plan secund. Nu spun ca o astfel de abordare ar fi neaparat gresita, spun doar ca unii suporteri ceferisti care posteaza aici, printre care ma numar si eu, au o alta optica, o alta gandire. Pentru mine, de exemplu, reprezentarea meritorie in cupele europene e de departe cea mai importanta, celelate meciuri, din cupa si din campionat, fiind doar o pregatire pentru adevaratele examene cu echipele straine, caci acelea iti arata cel mai fidel nivelul la care ai ajuns. Bineinteles, ca pentru a ajunge sa te bati cu granzii Europei, trebuie sa demonstrezi ceva si in competitiile interne, insa daca tu, CFR Cluj, ai la dispozitie un lot bun de jucatori, care sa faca fata in cupele europene, atunci cu siguranta te vei descurca onorabil si in Cupa Romaniei sau in Liga 1. Ca sa fac o scurta paranteza, trebuie sa fii premiant in clasa in care inveti pentru a-ti reprezenta scoala la olimpiade, ca altfel nu te mai trimite nimeni sa-i reprezinti in afara.Pe de alta parte insa, daca tu te pregatesti asiduu pentru a fi olimpic, n-ai cum sa nu faci fata si in scoala ta, printre colegii tai de zi cu zi. Cam asa vad eu lucrurile cu cele trei obiective ale echipei din fiecare sezon : campionatul, cupa si prezenta in cupele europene. Acum, cei care gandesc la fel ca si tine (posibil f. intelept), ca prioritar pentru o echipa in crestere cum e CFR Cluj trebuie sa fie campionatul, normal ca sunt dezamagiti dupa o astfel de abordare a unui meci din competitia interna si inca a unui derby local. Pentru cei din ”tabara voastra”, urcusul in clasamentul Ligii 1 trebuie sa fie prioritatea nr.1 a clubului nostru favorit, iar privind lucrurile din perspectiva aceasta articolul tau e scris perfect, in nota Albu Sibiu. Pentru noi cei situati in ”tabara adversa”, raman celelalte doua obiective inca in viata, Cupa Romaniei si Champions League. Spre aceste doua obiective socotim noi ca trebuie canalizate toate eforturile alor nostri, cel putin in momentul actual, pentru ca o situare pe podiumul Ligii 1 si implicit participarea in cupele europene e perfect accesibila echipei noastre, chiar cu riscul de a face inca un pas gresit pana in pauza de iarna. Indiferent de pozitia in care ne-am situa oricare dintre noi, totusi, eu sunt sigur de un lucru : ca toti dorim binele acestui club si ca defapt aici pe ”Tribuna” nu exista ”tabere”, caci pentru noi toti primeaza performantele CFR-ului.

    Apreciază

    • Eu imi fac griji pentru existenta acestui club. De-acord, din ceea ce am castigat numai in acest sezon ar trebui sa avem fonduri puse deoparte pentru 2-3 sezoane. Totusi, pe mai departe? Cupa Romaniei, Europa League nu aduc mare lucru in vistierie. Ca sa putem creste la „next level” avem nevoie de bani, cat mai multi si cat mai repede, avem nevoie de valori in teren si de spectacol. De asta pentru mine e prioritar campionatul, acele 10-20 de etape una dupa alta care iti dau avant si pentru celelalte lucruri. Chiar daca la acest meci am pariat pe un 2-1 pentru noi, de prin minutul 60 ma apucase groaza ca nu vom castiga. Totul din cauza subestimarii adversarului. Doar un pic mai atenti sa fi fost U-istii si nu mai vorbeam acum de nicio „victorie de parcurs”, de nicio „intelepciune” sau de conservarea fortelor. De ce nu vorbeste nimeni despre menirea unui fotbalist de a juca chiar si din 4 in 4 zile?

      Apreciază

      • Sunt foarte putini jucatorii care pot juca din patru in patru zile la nivel constant, in campionatele tari unde jocurile au astfel de ritm se intampla ca si Mesi sa fie odihnit, uneori fara voia lui. Toate cluburile au prioritati, inclusiv MU despre care, dupa logica ce a stat la temeiul articolului, ar trebui sa spunem ca e club lipsit de profesionalism, doar a pierdut la Galata. Lucrurile nu stau chiar asa. O victorie cu U era una ce trebuia sa vina intr-o logica a orgoliului, nu intr-una a performantei. In logica pragmatica a performantei, practicata in birouri, prioritara a devenit cupa si CL. Iesirile lui Arpy, cele legate de arbitraj arata clar, se vrea loc de EL cu orice pret, argumente ca este asa sunt suficiente. Daca expui jucatori intr-un meci cu U pretul de vanzare e mic rau tare. Daca faci pauze la prezenta europeana expunerea scade. Excelentul sezon reusit acum ne-a adus puncte care ne plaseaza in pozitii favorabile la tragerile la sorti, ca lucrurile sa stea mai bine e obligatorie prezenta si in sezonul viitor. Pe langa faptul ca nu poti vinde, in anii fara participare europeana se inmultesc jucatorii care spun nu. Fara pretentia de a fi epuizat avantajele unui loc in Europa, socot ca sunt suficiente argumente, pentru ca pragmatismul sa primeze in fata unui orgoliu orb, satisfacut printr-o victorie impotriva unui adversar marunt sustinut de o presa care se alimenteaza cu iluzia unei echipe boeme. A fost candva un U frumos, in timp, vor intelege tot mai multi, din acel U, azi, exista doar sigla, a disparut continutul, a disparut ratiunea de a fi a clubului. Dar sa las in amarul ei echipa concitatinilor(eu as reboteza U, i-as spune Concitadina Cluj) si revin la durerea noastra. Cred ca onor conducerea n-ar fi fost deranjata nici de o infrangere. Inca un amanunt pur si simplu folosirea rezervelor a venit ca urmare a unui gand incoltit in mintea celor din birouri (o spun reproducand o sursa certa) si anume, ca jucatorii albnegri(unii dintre ei) ar fi platiti de adevaratul lor sef pentru a ne accidenta unii jucatori. Oricum, fie ca prin vointa unui alb negru, ori doar rod al intamplarii, daca ni se accidenta un jucator am fi regretat toti. Am fi spus ca nu merita riscul. Eu cred ca e mai importanta cupa, eu cred ca jucatorii aveau nevoie de o mica odihna mentala, psihic refacerea e mai grea si mai cred ca, nefiind obisnuiti cu nivelul la care joaca, fotbalistii CFR-ului au un consum psihic mai mare decat cei ai lui MU in astfel de meciuri. Mai cred ca noi incercam sa ne comparam cu echipe care joaca obisnuit din trei in trei zile, e incorect. La ei e modus vivendi, la noi e stare de exceptie, la ei jucatorii joaca la randament normal sau chiar sub, ai nostrii s-au autodepasit. Cred ca meritau un pic de odihna pentru a se reincarca pentru noile batalii, Cred ca e mai importanta refacerea lor decat orgoliul nostru vis a vis de concitadini, niste concitadini de care n-ar trebuie sa ne pese. Sa nu uitam ca multe echipe mari isi odihnesc jucatorii cand nu mai au obiectiv, noi de ce nu am face asta?

        Apreciază

        • Caline, te intreb si pe tine: Felgueiras si Piccolo meritau odihna? Posturile lor nu se incadreaza la categoria „Uzura”, dar ar fi dat foarte multa siguranta in zonele in care am fost oarecum descoperiti. Derby-ul cu U are si insemnatate pragmatica, economica. Un CFR singur in Cluj ar avea numai de castigat pe latura financiara – mai multi spectatori, poate si o sustinere unica din partea autoritatilor (care momentan impart banii in mod egal cica). De aceea trebuia sa-i azvarlim peste gard cu prima ocazie.

          Apreciază

          • Nu uitati, ca pentru a juca intr-un ritm sustinut din 4 in 4 zile, iti trebuie o baza de pregatire fizica si recuperare foarte solida, incepand de la ultimul maseur pana la nutritionist si medic, care sa fie de „next level”, sa cunoasca toate pungutele si pastilele care inca nu sunt pe lista interzisa etc. Mai pe simplu: o gramada de bani investiti intr-un mod foarte nespectaculos, pe termen lung, ceea ce aparent nu este pe placul conducerii. Vedeti si numarul mare de accidentati, pregatirea fizica posibil ratata la vara… N-ai cum sa ii fortezi pe astia.

            Apreciază

          • Alex cred ca si Felgueiras a acumulat uzura psihica, poate doar Piccolo sa fie suficient de echilibrat incat sa nu acumuleze stres. Eu nu cred ca oboseala fizica a primat la luarea deciziei. Pentru jucatori meciul urma sa fie, datorita antecedentelor, unul stresant. Bovinele capitalei au avut grija si au in continuare sa fie asa. E un punct de vedere personal, mi-l expun fara sa vreau neaparat sa am dreptate, nici nu stiu daca pot si cu adevarat polemic pe aceasta tema, nu de alta dar si mie mi-ar fi placut un scor de la 5-0 in sus. Am incercat sa gandesc si din punct de vedere pragmatic si inclin sa cred, cantarind circumstantele, ca birourile CFR-ului au decis corect, adica si-au evaluat bine interesul. Daca lucrurile ar tine strict de performanta sportiva, gandirea ta ar fi corecta, financiar ar fi de castigat. Dar, dupa cum cu totii am vazut, Walter n-a venit la Cluj pentru performanta sportiva. Deciziile nu se iau pe criterii valorice. Meandrele intunericului sunt prea ocultate spre a le deslusi noi, muritorii de rand. Hai sa fim ingaduitori macar odata, fara sa ne mai gandim ce ar fi fost daca n-ar fi iesit, prea ne obosim mintea cu reversul intrebarii, cum ar fi fost daca n-am fi pierdut puncte cu Iasul, Mediasul, ori alte echipe pe care trebuia sa le batem si cu spectatorii obisnuiti ai tribunelor folositi cu U (asta daca ne uitam la statele de plata si la fisa postului, sigur la nici unul nu scrie spectator salariat).

            Apreciază

  21. Nu sunt deacord cu mesajul din articol. Eu eram convins si in minutul 70 ca vom invinge. Nu am avut nici un dubiu, U e simplu mult sub nivelul CFR-ului chiar si al rezervelor. Nu am marcat dar am dominat clar si ocazii au fost destule.
    Daca vrei o explicatie a deciziei de a juca cu rezervele uita-te la cati accidentati am avut si inca avem. Avand in vedere valoarea adversarului decizia a fost una f buna.
    Legat de rivalitatea cu U eu cred ca putem mai mult, atunci cand adversarul e jos si sangereaza abundent nu vad nici o mare realizare in a-l lovi in continuare. Pana la urma noi nu suntem fanii lui U. Am luat cele 3 puncte si la revedere, eu sper U sa ramana in A altfel derby-ul nu va mai fi o vreme…

    Apreciază

    • Aici nu vorbim despre un adversar jos, ci despre unul care se agata de acest meci pentru a-si intoarce soarta. Iar dupa ceea ce ne-au facut in sezonul trecut (ati uitat deja?) consider ca U-ul poate fi mult mai periculos decat pare. Nu e cel mai bine sa ne pazim spatele? Gandirea mea se vrea una pe termen lung, nu vizez doar sa distrug cati ultrasi U-isti dezorientati in principii de viata.

      Apreciază

      • Recunosc, chestia asta cu aplicarea loviturii decisive nu o inteleg. Chiar daca, prin absurb, castiga U cu 3-0 crezi ca venea Abramovich sa ii salveze? Nu, ei nu mai au nimic de oferit, doar pasive. Au avut o mare ocazie cand s-a inaugurat Cluj Arena, era un posibil moment de cotitura, insa un management absolut execrabil i-a ingropat. Altfel, desi 2 echipe pe prima scena pare mult pt Cluj, cred ca o rivalitate gen Milan-Inter sau Lazio-Roma era benefica.

        Apreciază

        • Exista momente limita cand o astfel de victorie impotriva tuturor sortilor starneste un val de simpatie. Cred ca daca U invingea „bogatii de la CFR” ar fi putut induiosa pe cineva, se gasea careva sa zica „E pacat ca o astfel echipa muncitoare sa moara”. De asta nu trebuiau resuscitati tocmai de CFR, cei pe care i-au vanat mereu in ultimii ani.

          Apreciază

  22. Eu sincer sa fiu, cand am vazut alcatuirea echipei, apoi ocaziile u-istilor de la inceput, si pana la urma, penalty-ul primti de ei, am crezut ca e blat, am dat intentionat meciul concitadinilor, ca pe un gest de bunavointa. Si nu e exclus ca in adancul inimilor, erau care ar fi dorit acest lucru, insa la scandarile universitare s-a schimbat atitudinea din mers.
    Despre jucatori: s-a vazut ca n-au mai jucat un meci oficial in aceasta formatie, nu s-au gasit unii pe altii cu mignea, la inceput. Apoi au intrat in ritm.
    Pacat de Nuno Diogo. Nu e asa de slab, dar extrem de ghinionist. Am pierdut anul trecut cu Dinamo in campionat din cauza lui, cand primadata a intrat la mignea si s-a dat penalty, apoi n-a mai riscat, si Marius Niculae s-a intors de langa el, si tot gol a dat. Acuma si acest penalty care nu a fost, dar s-a dat. E foarte ghinionist, si nu mai merita riscat cu el. Nu in meciurile care urmeaza. Cadu-Piccolo in meciurile de importanta maxima si Maftei-Rada in cele secundare, asa ar trebui sa intram.

    Apreciază

  23. Si ma mira ca desi a fost cfr m.. cfr aproape tot timpul, n-a fost cealalta scandare academica si de spirit european, ala cu afara, afara… ideea originala a profesorului hatieganu era una buna, si formualt in spiritul dragostei pentru sportul amator, in scopul vietii sanatoase, si nu neaparat a goanei pentru performanta. Dar in prezent n-a mai ramas nimica din aceasta idee, si majoritatea u-istilor – mai ales fanii, dar si unii din staff, sa ne aducem amitne de anul trecut – au un singur scop: sa incurce CFR-ul, sa-i faca rau unde pot, nu conteaza daca beneficiarul este Steaua, o echipa din Moldova, de oriunde, numai sa pateasca ceva rau CFR-ul. Cred ca majoritatea lor, cu afara afara cu tot, daca CFR-ul ar juca meci decisiv cu Ujpest, ei cu Ujpest ar tine, numai ca sa piarda CFR-ul. Si sunt de acord cu albusibiu, ca fata de acest spirit nu trebuie sa aratam clementa, nici noi si nici clubul, cu cat e mai rau pentru ei, cu atat ne e mai bine noua.
    Desigur, ar fi loc de un „U” profesionist, cu un management care sa controleze huliganismul, cu o echipa care trage in primul rand pentru ea insusi in campionat, in cupa, etc. Dar in clipa de fata, spiritul Uist inseamna anti-cfr si numai atat.
    Si inca ceva: cred ca anu ltrecut am avut mare noroc ca Walter nu dorea – asa cu vroia becali, Porumboiu, chiar si Felix si cu ti – ul de Clau Niculescu – sa piarda ambele echipe sa piarda cu 3:0, ci rejucarea partidei. Evident, el vroia sa vande clubul. Dar multi u-isti ar fi fost multumiti ca echipa lor sa piarda cu 3:0, daca prin asta pierdea si CFR-ul, si implicit nu mai iesea campioana.

    Apreciază

    • Ai perfectă dreptate, Luciane, cu acel „singur scop” descris de tine, asta-i de fapt problema de fond a lor : negarea altor valori şi nu promovarea/definirea unor valori/simboluri proprii. Dar toate aceste lucruri sunt „efectul” şi nu „cauza”, iar dacă intrăm în analiza cauzei trebuie să ne întoarcem chiar în anii aparent idilici de dinainte de ’89 : la politica ceauşistă de populare / depopulare a unor oraşe transilvane din alte / în alte regiuni ale ţării, startegia prin care s-a distrus identitatea culturală a unor grupuri, etc. Din capul locului trebuie s-o clarific : nu mă gândesc neapărat la aspecte etnice , pur şi simplu la distrugerea spiritului istoric al Clujului (şi nu numai), cu tot cu români, maghiari, saşi, etc. la un loc, indiferent de etnie. O strategie ordinară stalinistă care nu dă greş niciodată, dar chiar nu vreau să intru în detalii. De acolo ni (li) se trage -în opinia mea- această ură, aceste strategii au la bază -în colateral, în baza celebrului „divide et impera”- favorizarea urei , intoleranţei, etc. Acesta a fost fundalul „istoric” care a deviat-o treptat (în anii ’90) acest club în direcţia respectivă, cu acordul tacit al unor conducători inconştienţi ai clubului (chiar ai urbei) din acea perioadă, din această cauză a fost posibilă în final acapararea clubului de personaje de ultimă speţă din RO. Cum am mai zis-o : este un caz patologic, sociologic complex, sunt multe alte aspecte aici, dar -în opinia mea- orice discuţie despre acest subiect trebuie făcută cu o oarecare distanţare, în „ton academic”, şi nepărat prin reluarea firului istorico-politic care a favorizat „efectul”. Spiritul universitar declarat de Haţieganu a fost corect definit la vremea respectivă, salvarea acestui club se poate face doar prin dureri foarte mari şi prin asumarea publică a unor erori de către unii, dar asta -desigur- nu este problema noastră, a ceferiştilor. Totuşi, în calitatea noastră „extraceferistă”, de oameni mobilaţi la „cap”, adepţi ai unor valori pierdute / în curs de pierdere, trebuie să admitem că ideal ar fi salvarea clubului, dar neapărat printro „curăţenie generală” şi delimitarea fermă de toate mizeriile care caracterizează acest club în prezent. HAI CFR !!

      Apreciază

  24. Albule-ca de obicei vi cu articole interesante. Impartasesc acelasi sentiment cu tine si Lucian si altii. Si eu mi-am zis la inceput ca ceva nu miroase a bine si ca asta e. Vad ca multi nu au fost deacord cu tine dar,nu se intreaba nimeni ce s-ar fi intamplat daca nu bateam???? ne-am fi indepartat de locul 2 pozitie care ar aduce mult mai multe decat castigarea cupei. Ca sa nu mai zic cat de umilitor ar fi fost.
    Bine-ar fi daca Paszkany ar lua U si rezervele astea le-ar transfera acolo-si asa nu cred ca poate scapa de ele.

    Apreciază

      • Da, e o eroare in text/in planul logic. Intr-adevar, eu stiam ca doar din sezonul 2014-2015 avem doar un loc in Champions League. Totusi, iata, Steaua a pierdut. Ma uit cu jind acum la pozitia Astrei si ma gandesc ca, doar cu un pic mai mare grija, acum eram nu la 13 puncte, ci doar la 7 de Steaua. Desigur, vine meciul cu Gaz Metan si se reface mare parte din diferenta… Nu i-am mai batut pe medieseni de 3 ani..

        Apreciază

      • Bani mai multi din drepturile de televizare 🙂 E cam riscant sa te axezi pe cupa pentru un loc de cupe europene, in oricare din meciurile eliminatorii poate aparea ghinionul (prinzi o zi catastrofala, nu intra mingea in poarta ci se loveste de 13 ori de bara, te face arbitrul etc). In cazul nostru este mai bine sa fugim dupa doi iepuri 🙂

        Apreciază

  25. Trebuie sa spun cu parere de rau, ca atata vreme cat si membrii ai galeriei CFR-iste scandeaza cuvinte obscene, iar pe grupurile de pe facebook se permit astfel de „manifestari lingvistice” nu ne diferentiem prea tare de „U” sau alte echipe din campionat. Sunt convinsa ca nu majoritatea celor din galerie scandeaza astfel de expresii, dar oricum sunt destui care o fac. Prin ce ne diferentiem astfel de ceilalti suporteri de la alte echipe? Am ramas cu un gust amar si in drumul meu catre stadion pentru meciul cu Braga, era un grup de „suporteri” CFR-isti care m-au lasat masca, in sensul in care au folosit niste scandari absolut gretoase. Imi permit sa le reproduc doar cu ****. Asadar in concluzie, atata vreme cat moderatorii de pe facebook cat si liderii galeriei permit astfel de scandari… cred ca ne incadram cu totii (desi nu sunt majoritari cei care se manifesta precum am mentionat) in aceeasi „oala” de NECIVILIZATI.
    Iubesc echipa CFR si o sustin, dar intr-un mod civilizat asa cum cred ca ar trebui sa o facem cu totii. FORTZA CFR, forever!!!

    Apreciază

    • Doini, eu pe facebook am facut curat de zeci de ori, din postura de moderator. Apoi a iesit scandal ca „de ce cenzuram”, altii erau curiosi sa vada si ei injuraturile si, uite asa, am ajuns sa mi se scarbeasca de tot de acea treaba, drept pentru care acum sunt un simplu membru.

      Apreciază

  26. Am mai scris, dupa mine decizia de a juca cu rezervele a fost una corecta, chiar daca poate nu castigam. Esential e s-o batem pe Dinamo – obiectiv prioritar ! – , apoi un joc bun cu MU, si in al treilea rand 1 sau 3 pct cu Gaz . Sa nu uitam pe langa accidentari, ca echipa e slab pregatita fizic, deci comparatiile cu alte campionate, respectiv echipe, nu-si au rostul ! Iar cu privire la U eu cred, ca pt CFR retrogradarea rivalei locale ar fi o pierdere, si invers, un U puternic ar fi element catalizator pt dezvoltarea echipei noastre . PS. Pe mine alte chestii ma deranjeaza . La sport.ro, cretinul de stiucan a insinuat clar, ca meciul n-ar fi fost curat, ca nu sunt coincidente ultimele doua rezultate, cand chipurile, U s-ar fi predat in repriza a doua . A fost sunat Claudiu Niculescu, care insa spre cinstea lui nu i-a facut jocul spurcatului . Dar e de mirare atitudinea postului, cand Arpi desi promisese cu inversunare, totusi nu i-a actionat in justitie ?! La fel si cu arbitrii straini pt meciul cu dinamo . Din surse, nu se accepta cererea noastra, dar e de mirare daca n-am mers pina la capat cu TASS-ul ?!

    Apreciază

    • Folosirea rezervelor a fost anuntata chiar de Arpi la Footbal look cu 1-2 zile inainte de meci si mi s-a parut corecta; cred ca la fel se va proceda si in meciul cu Gaz-Metan. O victorie cu rezervele a fost mult mai umilitoare decat una cu titularii, iar riscul unor accidentari grave era de evitat. Regret imputinarea echipelor din Ardeal si ma tem sa nu se abata ziua nefasta si asupra noastra. Pe Stucan l-am auzit dar numai cateva minute din cauza starii de greata care ma incearca de fiecare data cand il aud si asta inca de pe vremea cand latra fara incetare impotriva CFR-ului la Telesport. Mult mai triste sunt insa scenariile de toata jena facute chiar de ceferisti. Dupa unii am ajuns sa facem blat cu o echipa muribunda dupa ce am scos din hora in preliminarii 2 campioane si avem 7 puncte in CL. Vad ca başica umflata a oilor incepe sa se dezumfle.

      Apreciază

  27. Doini, tousi exista o diferenta mare intre ai nostri si pinguini. Ai nostri inca n-au omorat pe nimeni in bataie, scursurile din groapa da ( daca vrei, da cautare pe google cu numele de Bencze Istvan) , ai nostri nu prea ataca copii de zece ani sau fete, sau pensionari numai pt. ca au fular „U” iar ai lor fara problema! Plus daca citeste careva dintre baieti ultrasi comentariile, sa ne scrie cum au fost luate bannerele in trecut, prin ce marsavii. Si asta e caracteristic: n-au luat banner de ani de zile de la nimeni, nici macar de la Avanti Cucuteni, ei cu copii si pensionarii ceferisti se razboiesc. Si in formule zece pe unu, fara nici o remuscare.

    Apreciază

    • Lucian, nu ma refeream doar la suporterii de la „U”, la meciul cu Braga, au fost putine scandari impotriva „U” au fost alte scandari scarboase asa doar ca sa iasa in evidenta unii, la modul cel mai negativ. Cat despre suporterii de la „U” se stie cum sunt, dar de ce alor nostrii nu le atrage nimeni atentia? Adica, na… ne pretindem civilizati… insa nu suntem si aici ma includ si pe mine desi eu nu fac niciodata astfel de scandari,ma includ pentru ca publicul in general nu face diferenta intre suporterii civilizati si „birjarii” care se cred mai deosebiti’ daca fac astfel de scandari.

      Apreciază

  28. Din pacate ne arbitreaza coltescu, acum Arpi vede si el ca miticii se pisa pe noi, daca n-am fost in stare sa ne luptam cu ei ! Din acest pct de vedere, mititelu e de admirat si lupta lui se pare ca n-a fost in zadar !

    Apreciază

  29. A fost Blat! Motive:
    1. CFR in dezavantaj la pauza si da doua goluri in ultimele 20 minute-perfect pentru pariuri cota rea la pauza dar castiga.
    2. CFR prea a intrat cu rezervele, chiar cu toate rezervele-era sigura de victorie altfel risca enorm si prosteste.
    3. Jucatorii lui U sunt varza financiar, sunt neplatiti de foarte mult timp-aveau toate sansele sa fie dispusi sa vanda meciul.
    4 Paszkany relaxat in declaratii, dupa meci, fara sa fi fost stresat- nu avea de ce stia dinainte scorul.
    Sunt CFR ist dar traim in Romania, eu zic sa fim realisti -toate echipele fac blaturi la un moment dat.

    Apreciază

  30. Subscriu la opiniile lui Albu.Un derby local cu traditie trebuia abordat cu maxima seriozitate.Trebuia jucat la turatie maxima si executati fotbalistic fara mila.Ca vechi suporter al CFR- ului imi aduc aminte si de derby-urile de dinainte de ’89.Nu pot uita cum in sezonul ’77-78 cand aveam o echipa frumoasa si luptam pe viata si pe moarte la promovare cu Baia Mare antrenata de regretatul Mateianu au facut tot posibilul ( in meci direct si prin indirecte)sa ne blocheze( fapt recunoscut de Remus Campeanu).Odata cu ratarea la limita a promovarii ne-au luat (prin ordin de partid!)cei mai buni jucatori ( Ciocan,Manu,Liviu Mihai,Batacliu,ulterior Boca,Tegean ,Neamtu si Albu) cu care au promovat si pe noi ne- au impins spre mediocritate.Sa nu uitam de incercarile disperate de a ne bloca in meciurile directe decisive,nu mai vorbesc de manifestarile de ura si intoleranta ale galeriei( prezente si inainte de ’90).Personal,daca am fi pierdut in fata lor in prima liga dupa 40 de ani ,as fi considerat acest rezultat drept cel mai rusinos esec al CFR- ului in epoca moderna.

    Apreciază

    • uite, lucrurile astea lumea nu le stie. la iarna, in loc sa discutam transferurile aiuritoare marca porcsporc si jijisiepie, ar fi frumos sa scrie fiecare ce-si aminteste (traite sau auzite) din istoria CFRului. avem un club de care suntem mandri, cred ca e momentul sa ne invatam istoria. dragii mei, nu va fie frica, e o istorie frumoasa, chiar daca a fost scrisa si in diviziile inferioare. faceti o rubrica de genul acesta si ne-am rezolvat lungile seri de iarna 🙂

      Apreciază

  31. Hai CFR.salut.cred ca decizia asta de a juca cu rezervele face parte din aceeasi strategie de la inceputul turului cand declaratiile celor din conducere spuneau ca .nu exista jucatori de rezerva.un fel de incercare de spalare de creier a jucatorilor sa se simta cu totii la fel de importanti.Dar accidentarile si rezultatele au dus la cristalizarea titularilor incontestabili.Totusi ca orice investitor trebuie sa crezi ca ai investit in ceva viabil si in cazul unor jucatori de fotbal ,nu ai cum sa ii reincarci daca nu le dai victorii.probabil conducerea inca spera sa mai salveze pe cativa dintre rezerve.clar echipa a fost facuta dupa dispozitia coducerii chiar daca PS a declarat ca vrea sai cunoasca si pe ceilalti jucatori.Hai CFR.

    Apreciază

    • In nota in care se arbitreaza in campionatul romanesc, cum se dau penalty-urile (vezi meciul lui Dinamo si al Stelei din aceasta etapa) a fost penalty 150%.

      Apreciază

  32. Epilog : U Cluj a fost sanctionat de Comisia de Dsciplina pentru incidentele de la meci. Banuiesc ca e vorba de scandari, sau de coreografie.
    Pentru focurile din jurul coreografiei nu ar merita sanctiune. Cu scandarile e alta poveste.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.