O victorie a jucătorilor de clasă


Un meci care nu contează. Un meci care e sortit doar să mai țină vie ranchiuna unor farseori, pentru că ne întrebăm ce poate fi un club la care patronii se schimbă mai des ca izmenele. E bine că Paulo Sergio ne arată cumpătare, ne arată că știe ce primează, că poate renunța la gloria efemeră, că poate alege varianta care să-l apropie de obiectivul intern principal, Cupa României. Un meci în care galeria lui U putea părea frumoasă, dar scandările, care nu prea au avut treabă cu încurajarea propriilor jucători, ci s-au cam limitat la trivialități la adresa vișiniilor, au făcut-o penibilă. Cam puțin pentru niște vașnici universitari.

Repriza întâi a stat sub semnul unui aparent echilibru, cu un început bun al alb-negrilor, urmat de un 11 m inventat pur și simplu. A urmat asaltul steril al CFR-ului.

Personal preferam și o întoarcere a mijlocașilor de bandă la locurile lor, parcă și Hora și Valente sunt prea dependenți de piciorul de bază. Așa, în afara câtorva centrări, Diogo Valente n-a contat, iar Hora a fost responsabil cu ratările. Au fost ocazii mari, tratate cu insuficientă concentrare. A mai fost și lovitura de cap a lui Nuno Diogo pe lângă poartă. Notabilă și încercarea lui Celestino de a-l decapita pe Muzac din lovitură liberă. Cam puțin pentru o primă repriză, semn că în Gruia sunt salarii nu numai supradimensionate, dar și inutile.

Repriza secundă se animă după introducerea lui Camora, Bastos și Rui Pedro. Paulo Sergio a mutat pentru victorie, renunțând la inutilul Nuno Diogo, la lenții Panin și Celestino, iar o altă frână, Godemeche, e retrasă în linia de fund. Viteza de joc crește și normalitatea își intră în drepturi. Presiunea dă rezultate, Rui Pedro, cu generosul sprijin involuntar al „artistului devierilor” (cum i se spunea cu ceva vreme în urmă în Serie A lui Bjelanovic), înscrie. A urmat și golul lui Sașa, tot o deviere, la șutul pe jumătate ratat al lui Camora, au mai fost și barele, prima dată Godemeche, apoi Bastos cu un șut năprasnic.

Am mai remarcat un arbitraj jalnic, cu balanță măsluită. Parcă după meciurile din CL să vezi câte o maimuță penibilă suflând în fluier e pur și simplu grotesc. O victorie care menține echipa în viață, în lupta pentru podium, un meci care spală din rușinea locului din clasament. Meciul ne-a arătat și clasa pe care o au totuși Rui Pedro și Bastos, ambii parcă descinși dintr-o mare echipă de CL, iar CFR-ul chiar poate fi o mare echipă de CL cu două-trei completări ale lotului. Am văzut și câte parale fac componenții lotului, cei care au intrat mai rar. Vom vedea câți vor rămâne. Acum să ne bucurăm că titularii de drept confirmă, indiferent de minutul în care intră în teren, să ne bucurăm că, totuși, sub bagheta lui Paulo Sergio chiar și rezervele joacă fotbal, nu cât ne-am dori, dar, tactic parcă ceva mai mult decât titularii în perioada în care Iașiul ne fura puncte în Gruia. E semn bun că mâna antrenorului se vede și la rezerve. Să nu uităm că lui Paulo Sergio îi sunt străine echipele și jucătorii ligii lui Mitică. E semn bun că antrenorul dă jucătorilor o conștiință a propriei valori, e lucrul cel mai important la urma urmei. E în fapt punctul din care se poate vorbi de valoare adăugată de antrenor.

Urmează Dinamo și îmi permit un pronostic: CFR nu va mai pierde nici un meci intern în acest sezon competițional.

39 de comentarii

  1. Eu m-am bucurat cand am auzit ca antrenorul va trimite o echipa de rezerve la derby-ul acesta al Clujului. Am tremurat putin, pana la urma tot senatorii de drept au facut diferenta, dar la final putem spune ca PS s-a dovedit a fi inspirat, pentru ca macar i-a odihnit azi pe Felgueiras, Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada, Gabi Muresan, L.Alberto, Sougou si Kapetanos. Ne asteapta meciuri foarte importante, cu Dinamo si cu Manchester, meciuri in care e bine ca fotbalistii nostri sa fie cat mai proaspeti. In plus, mai vine si partida de peste o saptamana de la Medias, care s-ar putea sa fie insa ultima jucata in campionat inaintea vacantei. Aveam eu banuiala ca dupa umilinta pe care a indurat-o 5teluta in Europa League sefii fotbalului nostru vor incerca sa le protejeze in felul acesta pe oi (ca nu cumva sa inceapa degringolada pana la iarna), iar azi am si auzit ca nu se vor mai juca trei etape din retur, ci numai una. Sa vedem daca va fi intr-adevar asa, poate ca si pe noi ne-ar ajuta in cele din urma decizia aceasta. Bine ca CFR-ul este pe drumul cel bun, de la plecarea lui Andone echipa adunand o victorie in Cupa Romaniei, o victorie si un esec in Champions League, plus 12 puncte (din 15 posibile) in campionat. S-au pierdut doua meciuri (cel cu Galata din cauza unor greseli ale fundasilor, celalat si cu contributia insemnata a arbitrului), dar cu Ando mentinut pe banca CFR-ului ma tem ca acum stateam mult mai prost in toate competitiile.

    Apreciază

    • hehe, exact asa m-am gandit si eu cu programarea meciurilor. daca stana intra intr-o pasa proasta imediat se amana etapele. niste rasi cu deciziile lor. insa ii bate Cel de sus. la copenhaga pot manca bataie (n-ar fi rau ca CFRul sa fie singura echipa romaneasca in primavara europeana 🙂 ). clar ca meciul cu dinamo e ft important, sper sa castigam si sa nu avem parte de un arbitraj cu tema, impotriva noastra. la iarna, cum spuneam si in alta parte, imi e frica ca nu vom aduce inlocuitori pe masura celor plecati (bastos, sougou, kapetanos). sa speram ca domnul hegemonie va fi inspirat si nu se va zgarci. Doamne ajuta si hai CFR! P.S: concitadinii golani si-a utrait cele 15 minute de glorie in meciul cu noi, nu mai merita pomeniti de acum incolo.

      Apreciază

      • Baieti, stiti cu cine trebuie sa joace 5teaua in a doua etapa din retur ? Va dau si niste indicii: cu cea mai in forma echipa din Liga 1; cu, probabil, singura care ii poate lua campionatul in anul asta; cu cea care dispune de cel mai periculos si mai in forma jucator din campionat, Tembo. V-ati prins asadar ca e vorba de … Astra Giurgiu. Iata unul dintre motivele pentru care mai mult ca
        sigur ca nu se va mai juca in sezonul de toamna decat un singur meci din retur. Mie, inca o data mi-e scarba de tot ceea ce se petrece pe la noi.

        Apreciază

        • Vorbesti de echipa aia care ne-a batut pe noi la Cluj,fara sa fi jucat Tembo? Tot cu ei vom juca in primavara in Cupa,asta,evident,daca vom trece de Dinamo!

          Apreciază

  2. Sunt lucruri pozitive in joc, dar mai e mult pana departe. Multi jucatori si-au mancat multele sanse avute sa confirme. Paulo Sergio incearca sa schimbe jocul, dar deocamdata ideile sale tactice au nevoie de timp. Si pana la urma, lotul nu e croit pentru un alt registru tactic. Valoare are lotul, nu atat cat ne-am dori noi, dar valoarea s-a aratat in UCL. In liga1, clasamentul e profund mincinos.

    Apreciază

    • Abia acum ti-am citit comentariul domnule Kiruj. Va multumesc mult pentru treaba minunata pe care o faceti aici,de asemenea si pentru comentariile dumneavoastra pe care le citesc cu multa placere.

      Apreciază

  3. Abia astept sa deschida tabelul de note domnul Kiruj pentru ca eu sa acord niste note slabe si meritate unor jucatori care n-au ce mai cauta la noi.

    Eu care am vazut mii de jucatori din intreaga lume,in timpul meciul mi-am zis ca in viata mea nu am intalnit un jucator atat de slab precum Godemeche. Azi nu a fost in stare sa faca absolut nimic bun insa a reusit sa rateze inscrierea unui gol important in poarta goala,sa nu alerge,sa nu faca marcaj,sa dea pase adversarilor ,de fapt lui nu-i pasa de meci ci mai degraba de parul lui de care tot avea grija pe parcursul meciului. Cat despre Celestino,Nuno Diogo,Hora nici nu mai trebuie criticati.

    Singurul jucator titular si favorit care m-a dezamagit extrem de mult nu a fost nimeni altul decat Aguirregaray care nu a fost in stare sa centreze absolut nicio minge in careu,de asemenea nici controlul bun al balonului nu a avut. La cat de slab a jucat in seara asta imi venea sa-l tund zero ca poate asa o sa fie mai concentrat la joc si aerodinamic,pardon agil. Eu tot raman la parerea ca el chiar a jucat extrem de prost in seara asta,va juca peste cativa ani la o echipa importanta din vestul Europei.

    Omul meciului in seara asta a fost fara indoiala Paulo Sergio.

    Apreciază

    • De acord cu tot ce spui pe aici, o 0. Apropo de Paulo Sergio, sper sa ma auda dl.Kiruj si sa-l treaca si pe el pe viitor in catalog, pentru ca-i pacat sa nu-i dam niste note bune acestui om care mie mi-e tot mai drag pe zi ce trece. Cred ca a fost nu numai omul meciului de ieri, ci omul acestei saptamani minunate, chiar inaintea renascutului Rui Pedro.

      Apreciază

    • @Cercul 0, e adevarat ca Aguirregarai n-a facut un meci stralucit, ca nu i-a iesit jocul, eu am apreciat determinarea lui, disponibilitatea la efort si am luat in considerarea faptul ca, de cand a venit la echipa, a jucat pe tot felul de posturi, numai pe cel de fundas dreapta nu. Deci, zic eu, are circumstante.

      Apreciază

  4. Eu cred ca cel mai slab a fost Stancioiu, a pierdut toate mingile care-i veneau spre spatiul portii. Procentaj suta la suta negativ… In schimb mi-a placut Hora, pentru determinarea cu care suta, iar Godemeche cred ca ar fi o alternativa pentru Cadu…

    Apreciază

  5. Din pacate echipa a doua a CFR-ului e extrem de slaba. Jucam impotriva unei echipe care a strans o victorie in ultimele 11 meciuri, iar faptul ca am fost condusi atat de mult timp pe tabela de niste amatori e de-a dreptul rusinos. Nu voi intelege niciodata pe cei care lauda decizia lui PS de a juca cu echipa a 2a. Cum credeti ca se formeaza o strategie, un stil, relatii de joc, combinatii? Schimband jucatorii la fiecare meci? Nu cred. Pana in acest moment PS nu m-a convins de loc ca antrenor. Din contra mi se pare total luat prin surprindere de ceea ce se intampla pe teren (mi s-a parut mie sau voia sa-l introduca pe Rada la un moment dat? Asta dupa ce introduse un fundas la 0-1). In plus, ce sa mai zicem de echipa ca Barcelona, ai caror jucatori au infinit mai multe meciuri de jucat? Si nimeni nu se mai plange de prospetime si scuze similare. Sunt jucatori profesionisti de fotbal, castiga intr-un an cat un om „normal” in 30 de ani, trebuie sa joace! Mai ales intr-un derby ca cel de azi. Slaba echipa a doua dar foarte slab si PS.

    Apreciază

    • Din moment ce avem un meci mult mai important peste cateva zile, mi se pare normal ca PS a folosit rezervele. Nu as fi preferat sa ne obosim titularii intr-un meci pe care oricum l-am fi castigat, cand ne asteapta Dinamo in Cupa, si apoi, peste 3 zile, alt meci in campionat, dupa care mergem la Manchester.

      Apreciază

      • Cata, de acord 100% cu tine. In plus, i-as mai spune celui de mai sus (too big to fail) ca la toate mutarile antrenorul nostru s-a dovedit a fi deosebit de inspirat. Mai intai l-a introdus pe Camora in locul lui Panin, deoarece e un fundas lateral mult mai ofensiv decat Cristi. Spre deosebire de ex-aradean, portughezul ajuta mult mai mult atacul, aducand si multe centrari utile in careul advers, lucru dovedit cu prisosinta chiar la golul doi, cel al lui Bjelanovic. E adevarat, pe Rada l-am vazut si eu pregatindu-se sa intre in teren, dar numai atunci cand Nuno Diogo se accidentase si parea ca nu va mai putea continua. Bastos si Rui Pedro, nu mai e nevoie sa o spun si eu, au schimbat la fata jocul echipei, practic ei doi (impreuna cu Mario Camora si cu Bjelanovic) fiind cei care au adus victoria de partea noastra. De retinut insa ca la introducerea lor nu s-au scos doi mijlocasi, asa cum ar fi facut poate cei mai multi antrenori, ci un fundas (Nuno Diogo) si un inchizator (Celestino), aducand mult mai multa fantezie si viteza in jocul nostru, cele care in final au si facut diferenta.

        Apreciază

      • Şi nu doar atât. Paszkany et al. aveau nevoie de acest trial pentru a deosebi grâul de neghină. Başca odihinirea multor titulari. Decizie corectă PS (zic eu). Bravo Paolo, bravo Conducere!

        Apreciază

    • Cu jucatorii pregatiti de Ando nu poti sa-i ceri lui Paulo Sergio sa joace din trei in trei zile. A facut progrese uriase in timpul pe care l-a avut la dispozitie. Ca sa intelegi ce vreau sa spun incearca un exercitiu usor facut la pas. Aseaza-te intre doi pereti cu o minge si stabileste o succesiune de pase. De exemplu doua la stanga, una in dreapta, intoarcere una la stanga, doua la dreapta. Fa exercitiu de cateva ori la pas, dupa care fa din alergare 2-3 repetari. Dupa care incearca sa-l faci fugarit de un caine rau, sa vezi daca-ti iese fara sa te incurci. Cainele rau e adversarul. Daca repeti de zeci de ori, iti iese indiferent de rautatea cainelui, cam asa stau lucrurile si cu tactica predata de antrenor, insusirea si exersarea noilor cerinte cere timp. In cazul echipei pe care o avem ori tebuie sa admitem ca jucatorii sunt de calitate, cu abc fotbalistic invatat ca la carte, ori ca antrenorul e genial, eu cred ca macar un pic sunt valabile ambele ipoteze.

      Apreciază

  6. daca continuam sa aducem jucatorii cum au fost majoritatea titularilor din acest meci si le vom da si salarii mari vom ajunge mai rau ca pinguinii,nu se poate sa avem in lot jucatorii precum bjelanovici,valente,celestino sau godemeche cu salarii enorme si ei sa nu poata da o pasa corecta sau o centrare buna ,nu in fiecare an primit bani de la uefa pt participarea in ucl ca sa ne permitem astfel de jucatori depasiti ,modesti dar scumpi…cat dsp meci pot spune ca echipa e in crestere se vad schimbari dar sper sa nu ne impiedicam de dinamo sau gaz metan ca oricum la manchester nu prea avem sanse la egal

    Apreciază

    • @Adrian, mare dreptate ai. Nu stiu daca vom fi in situatia concitadinilor, dar e mare pacat ca se investesc atatia bani in petarde, cu atat mai mult cu cat sunt interzise pe stadioane. N-ar strica mai multa atentie la semnarea contractului. Exista o categorie de jucatori care nu se adapteaza niciodata si niciunde, noi avem cativa cu contracte pe termen lung. In locul lor ar fi de preferat unul singur care joaca de rupe pamantul. 37 sau 38 de jucatori figureaza in lotul nostru, pe vreo 15 nu ne putem baza sub nici o forma.Economia facuta la 15 salarii face cat banii incasati pe Renan. Daca in fiecare an faceam economie la petarde si investeam cu cap, nu cu IM, va dati seama ce lot aveam?

      Apreciază

  7. 11 goluri marcate de Rui Pedro de cand a venit PS daca nu ma insel? de cand a venit la cfr la primu interviu luat cand a coborat din avion mi-a placut acest jucator .

    Apreciază

  8. Meci perfect. Victorie si 3 puncte in plus in clasament, obtinute in liniste, fara scandal si scantei pe teren, cu greseala de arbitraj impotriva noastra, restul nu conteaza. Eu n-as pune la zid echipa asta “a doua”. Bineinteles, m-au enervat si pe mine multe aspecte pe parcursul jocului, dar sa tinem cont si de urmatoarele lucruri: 1. Ne-au facut in campionat destule suprize neplacute “titularii”; dupa efortul din meciul cu Braga (mai ales consumul nervos) nu sunt sigur ca se descurcau mult mai bine daca majoritatea aparea si ieri in echipa de start. 2. S-a schimbat cursul din care invata baietii, trebuie un pic de timp pana se obisnuiesc cu materia noului profesor, si chiar conteaza, dupa parerea mea, ca multi din echipa de start nu au meciuri in picioare, cat de slab ai fi ca jucator, tot altfel te misti cand ai un ritm de jocuri. 3. A fost primul meci al acestei echipe :), vreo 5 dintre ei au mai jucat impreuna (in meciul cu Berceniul, cu tactica lui Andone) intr-o echipa amestecata cu titulari.

    Apreciază

    • @caneto: ai punctat, cred eu, prea putin princialul motiv, lipsa de omogenitate, e pentru prima oara cand aceasta formula e pusa sa joace intr-un meci. Unii ar argumenta ca dorinta de afirmare trebuia sa fie suficienta, aceia uita de morcovul pe care-l maruntea fiecare dintre cei trimisi in teren. Unui jucator cand i se da o sansa e introdus in formula de baza si nu e aruncat in joc alaturi de toti novicii lotului. Jucatorii ce compun o echipa precum cea de aseara sunt jucatori stresati. Capacitatea lor de a arata ce pot e mult diminuata. Mai trebuie semnalata lipsa automatismelor. Dupa parerea mea s-au descurcat excelent avand in vedere lipsa de omogenitate(nici unul aproape ca nu stia cum reactioneaza oricare dintre coechipierii sai la un anumit tip de faza in conditii de meci), iar ceea ce i-a ajutat sa se descurce au fost lectiile tactice predate de antrenor dupa sosirea la echipa.

      Apreciază

  9. Pentru mine a fost primul meci al CFR-ului din acest sezon pe care nu l-am vazut. Da, n-o sa ma mai uit niciodata la U – CFR pentru ca pentru mine acest meci pur si simplu nu exista. CFR este singura echipa din Cluj. Stiam ca vor invinge si doar ca sa aud injuraturile „studentilor” nu merita vizionarea acestui meci.
    In alta ordine de idei sunt curios de un lucru. Are cineva dintre voi fanionul CFR atarnat in masina? In Cluj. Eu as vrea foarte mult sa-l afisez, dar mi-e teama ca intr-o saptamana masina mea va fi tabla de X-0. Pe toate troleele vad fanionul lui U, dar al CFR-ului nu-mi amintesc sa-l fi vazut in vreo masina.

    Apreciază

    • Avand si de aceasta data un arbitraj influentabil ,totusi am castigat meritat.In alta ordine de idei constat o mare diferenta intre primul suporter u-ist cunoscut prin anii 70 in orasul meu ,si actuali lideri u-isti ce i-mi aduc aminte de fraza „Vrem direptate, naltzate amparate” acestia nestiind ca dreptatea nu vine din ….Bucursti sau din …”Dealu grui” .Dreptatea este un lucru sfant!

      Apreciază

    • Mah, sa stii ca eu am vazut o masina cu steguletul CFR-ului la oglinda retrovizoare chiar in „gura lupului”, in Manastur. Era parcata acolo, la un bloc. M-am si dus sa vad cate zgarieturi de cheie are, si nu avea nimic! Am fost socat :). Dar e adevarat, nici eu nu mi-as pune stema CFR-ului la masina, pentru ca ma tem sa nu mi-o vandalizeze posesorii de spirit universitar.

      Apreciază

    • Eu am chiar si fularul permanent in masina,la luneta din spate,dar e drept ca nu locuiesc in Cluj ci in alt orasel. Doar ca vin cel putin saptamanal in Cluj si fiind obisnuit sa-l port acolo,nu mi-am pus problema ca ar putea deranja pe cineva. Inseamna ca primatele nu-s chiar asa raspandite prin Cluj:)

      Apreciază

      • Eu am fularul CFR-ului în birou, agăţat de nişte rafturi, nici dracu’ nu se atinge de el că-i bai mare (îl arunc prin geam, omul, nu fularul!). Mai vin şi nişte televiziuni locale din când în când să mă întrebe ce şi cum în domeniul cutare, şi fără fular nu discut…

        Apreciază

  10. S-a vazut pe jocul rezervelor ca au jucat in meci oficial in aceasta alcatuire pentru prima data, s-au adaptat din mers. Din pacate pentru ei, majoritatea lor n-o sa primeasca inca o sansa ca sa dovedeasca, nu e cand.

    Apreciază

  11. Baieti, cum, necum probabil ca stiaua va lua campionatul. Dar balonul mitologic a inceput sa se dezumfle, inca un esec si Becali va da cu bota-n balta. Si, cine stie, in preliminariile de UCL una steluta va da piept cu vlajganii de prin Stuttgart, asa pentru incalzire. A alora…
    La meciul acesta mi-a placut Vass, are un bun control al balonului si este artagos.

    Apreciază

  12. Mie imi place de Vass ca nu se precipita sa scape de minge cand o primeste, cum face Luis Alberto de exemplu. Se uita intai, daca e cazul sa se intoarca sau sa faca un dribling il face si apoi da pasa. Si da pase lungi de 30 metri exacte. Acuma normal, dupa accidentare poate are nevoie de cateva meciuri sa intre in forma, dar eu cred ca va juca bine in viitor.

    Apreciază

    • Vass are suficienta seriozitate, tehnica, forta, vointa, disciplina si stiinta a jocului, suficient tupeu si simt al jocului pentru a fi un jucator util. Eu cred ca el si Sare ar putea fi solutia de calitate la mijloc, o solutie care sa vaca din G Muresan o rezerva, ceea ce nu-i putin lucru. Oricum Vass, datorita varstei, e certa solutie de viitor. E bine ca-l avem, ca altfel ajungeam sa ne critice miticii ca suntem echipa ungureasca si n-avem nici un ungur. 🙂 Deocamdata la el e greu sa fie solutie, dupa atata pauza nu are ritm de joc, ori in atari conditii faptul ca si-a pierdut uneori suflul nu e condamnabil. In rest a fost plusul de exactitate de la mijloc care a suplinit lentoarea lui Celestino, pe care se pare ca-l recomanda doar forta.

      Apreciază

  13. Am invins,am odihnit titularii,am vazut in meci oficial ce pot rezervele.Peste toate imi place curajul lui Paulo Sergio care adapteaza echipa in functie de adversarul din fiecare meci ,iar cand lucrurile nu merg bine nu ezita sa faca in timp util schimbari inspirate.P.S. Ma bucur ca unii care il vedeau mare antrenor pe andone si ne catalogau drept „dusmani” pe cei care il consideram o frana veritabila in revenirea echipei si salvarea sezonului,au inceput sa descopere ca echipa are acum cu adevarat un antrenor capabil ,ca a inceput sa joace alt fotbal si sa aiba rezultate din ce in ce mai bune…

    Apreciază

    • E bine daca, acei „unii” despre care faci vorbire, au inceput sa inteleaga si nu ne poarta ranchiuna. Eu as fi bucuros ca toti cei care aproape ca ne injurau pentru faptul ca-l criticam pe antrenorul, nu pe omul Andone(de om cred ca avem nevoie in structurile de conducere), sa inteleaga ca daca am trecut la critica, nu am facut acest lucru in dauna CFR-ului ci dimpotriva. S-ar putea sa fi descoperit un antrenor care sa ramana la club mai multe sezoane, eu asa sper.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.