În vizită la măgarU’ Brutus


Se zice că odată, demult, un biet măgar se ruga zeilor să-l ajute cumva să-şi schimbe şi el stăpânul. De o vreme încoace începuse să-şi blesteme zilele, pentru că avea un stăpân rău, un grădinar fără inimă, care-l ostenea toată ziua, dar care seara uita să îl hrănească. Şi iată că într-o bună zi, spre bucuria nespusă a măgarului, grădinarul cel rău îşi duce animalul în târg, vânzându-l unui olar. Zilele bietului măgar erau însă de acum şi mai grele, pentru că noul stăpîn îl împovăra cu lut, cu oale şi cu cărămizi, iar de hrănit îl hrănea şi mai prost. Bineînţeles că din nou măgarul visă la o soartă mai bună, şi părea că de data aceasta norocul îi surâde şi lui, căci olarul se hotărî să-l vândă şi el. Noul stăpân însă se dovedi a fi un… pielar, spre disperarea dobitocului, care de acum înţelesese că nu mai are de aşteptat decât ziua în care  stăpânul îl va jupui, ducându-i pielea în târgul din apropiere…

Dragi „frânari”, nu ştiu de ce, dar fabula aceasta, ca de altfel mai toate poveştile cu măgari pe care ni le-a lăsat nemuritorul Esop, pe mine mă duce cu gândul  la  U, adversarul nostru de mâine. Da, U este măgarul pe care-l schimbă azi toţi netrebnicii şi ticăloşii aciuaţi prin Liga I, iar ziua în care noul stăpân îl va beli şi-i va vinde pielea la un preţ de nimic nu pare deloc departe, chiar dacă Black Friday a cam trecut deja…

Şi totuşi, formaţia aceasta a Clujului – la care destui dintre noi privim încă cu milă – era odată una dintre echipele frumoase ale fotbalului nostru, una la care îţi era drag să priveşti. Între atâţia alţii, U i-a dat fotbalului românesc pe Dan Anca, pe Remus Câmpeanu, pe Ioan Ovidiu Sabău (cel râvnit cândva chiar de marele Milan) sau pe Zoli Ivansuc (pe care înţeleg că l-a dorit cu ardoare însuşi Real Madrid). Nu voi insista prea mult pe partea aceasta, pentru că aici eu n-aş avea decât de învăţat de la voi, cei ce i-aţi prins jucând pe aceşti monştri sacri ai fotbalului ardelean. Mă gândesc însă că şi azi, dacă şi-ar putea aduce acasă numai fiii risipitori, U n-ar arăta tocmai rău: Oltean (prin B); Giurgiu (Oţelul), Cordoş (Vaslui), A.Mureşan (Astra), L.Buş (Oţelul); Szekely (Korona Kielce), Cociş (Rostov), Florescu (Arsenal Kiev), T.Bălan (5teaua); Goga (Rapid), Jula (Anorthosis). Nu că ar merita suporterii o astfel de echipă, dar cu băieţii ăştia cred că U s-ar bate astăzi liniştită la cupele europene. În lipsa lor însă, u-iştii trebuie să se mulţumească azi cu Balauru, Cleiton, Ciupe, Krumov sau Viorel Dinu, şi aceştia mai flămânzi cred decât măgarul  lui Esop.

Nu e de mirare deci că după aproape o jumătate de campionat scursă, „şepcile roşii” se găsesc pe un loc retrogradabil (15), cu slabe speranţe de mai bine.  Mult-doritul nou stăpân întârzie să mai vină şi nimănui nu pare să-i mai pese nici măcar de pielea măgarUlui de sub Feleac.

CFR-ul, în schimb, pare din nou pe drumul cel bun, succesul răsunător din Champions League neputând fi trecut cu vederea nici măcar de către cei mai mari duşmani ai noştri. Temerea mea legată de acest joc de pe Cluj Arena este aceea că după un succes ca cel înregistrat marţi seară, Bastos şi ceilalţi nu vor putea fi aduşi prea uşor cu picioarele pe pământ până la ora jocului cu U. Ar fi prea frumos ca jocul magnific din UCL să fie continuat şi în competiţiile interne, mai cu seamă pentru că ne aşteaptă încă meciuri importante, în care trebuie să facem paşi importanţi înspre locul doi din campionat şi  înspre cucerirea Cupei României, trofeu  pe care nu avem voie să îl ratăm în acest sezon.

Ce-mi doresc legat de acest joc? Un meci bun, în care să ne punem adversarii la respect încă din startul jocului, iar dacă ar fi să preluăm rolul lui VfB Stuttgart de aseară, ar fi minunat. 🙂 (Bietul Angheluţă – vi-l mai amintiţi? – aproape  plângea aseară de fiecare dată când 5teaua reuşea să treacă de centrul terenului, doar-doar vor înscrie şi cincipanzeii golul lor ‘„de onoare’”…). 🙂

Mai presus de orice, însă, îmi doresc ca Bastos, Rui Pedro, Sougou şi toţi ceilalţi să ne demonstreze tuturor că şi-au revenit cu toţii cu capul şi că putem pune bază în ei şi pe viitor.

Echipele de start pe care le-am putea vedea trimise în teren sunt următoarele: CFR: Felgueiras; Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi; Gabi Mureşan, Aguirregaray; Sougou, Rui Pedro, Camora; Bastos.

U: Balauru; Krumov, Szilagyi, Paraskevas, Nicola; Năstăsie, Pătraşcu, V.Gheorghe, Dos Santos; Viorel Dinu, Drăghici.

Cel mai periculos om al adversarilor e de departe V.Dinu, mai cu seamă la fazele fixe din preajma careului; mă tem că e cel mai bun din Liga I la acest capitol! Atenţie mare deci la faulturile pe care adversarii vor căuta să le scoată la 18-20 metri de poarta lui Felgueiras! Aici ne-ar putea pune u-iştii cele mai multe probleme şi cu siguranţă că de aceste lovituri libere îşi leagă ei cele mai multe speranţe. În rest, o echipă care poate pune probleme, mai cu seamă dacă ai noştri îi vor trata cumva de sus. Pătraşcu a jucat ani buni prin Italia, portarul e unul destul de bun, Paraskevas – un internaţional cipriot care ar putea juca oricând la o echipă cu pretenţii mai mari de pe la noi, iar Krumov, Dos Santos şi V.Dinu erau în primăvară trei dintre titularii constanţi cu care Chiajna a făcut returul acela de pomină. N-ar fi deci tocmai înţelept din partea alor noştri să-i trateze cu dispreţ, pentru că s-ar putea trezi cu surprize tare neplăcute. Şi asta n-ar fi, din păcate, tocmai o noutate.

Meciul este programat să înceapă mâine, de la 18.00, iar cei din afara Clujului îl vom putea urmări la Digi Sport 1.

HAI CFR!!!

Autor: Florinaccio

37 de comentarii

  1. Un articol in stilul tau inconfundabil,Florinaccio! Daca ai inceput cu o fabula a lui Esop,in aceeasi nota,as vrea ca maine seara noi sa fim leul iar U magarU’,dintr-o alta fabula de acelasi autor,in momentul in care se vor imparti punctele. Imi amintesc cu drag acea seara superba de mai,in care am castigat al treilea titlu,tot pe Cluj Arena,dupa care noi ne-am (re)intalnit,manifestandu-ne bucuria in fata stadionului nostru,in Gruia. Hai CFR!!!

    Apreciază

    • Mersi pentru aprecieri! O seara minunata a fost si aceasta de marti… Chiar daca as fi mers numai pentru huiduielile de la final adresate prosportului infect, si tot n-as fi regretat ca am batut atata drum, la cata obida am adunat in suflet in ultimul an din cauza acestor asa-zisi jurnalisti! Toata ziua nu marti, inainte sa pornim, n-am auzit altceva decat Steaua, Chiriches, Georgievski, Chipciu, Reghecampf, etc, etc. // In Gruia, dupa meci, in entuziasmul acela general, am mai avut parte si de o faza care m-a amuzat teribil si pe care nu cred ca o voi uita prea curand, mai cu seama si pentru ca imi spune foarte multe despre cea mai mare parte a Stelistilor de astazi. La un moment dat, in timp ascultam cum galeria canta ”cine tine cu 5teaua ii f…familia”, unul din apropierea mea striga si el, cat il tineau bojocii. La un moment dat insa, unul de langa el, pesemne ca o fi fost vreun amic de-al sau ceferist care l-a adus la meci, ii striga in gura mare: ” Ba, da’ tu singuru’ stelist dintre noi, si canti despre cum iti f… astia familia?!?” :))) La care 5telistul, cam rusinat, ii raspunde: ”Lasa-ma-n pace, sa ma bucur si io astazi, ca de maine o sa fiu iar stelist!” Dupa care, la fel de avantat ca mai inainte, canta din nou cu toata puterea: ”Cine tine cu Steaua, ii f…em familia”. 🙂

      Apreciază

  2. Eu as spune cam ca meciul de maine conteaza prea putin. Ce sa demonstram? Ca suntem mai buni decat o echipa in curs de desfiintare? Cu cine ne masuram fortele, cu un muribund? (eu sper ca in cazul lui U, zicala cu mortul ce nu se mai intoarce de la groapa sa fie reala) Eu cred ca obiectivele sunt altele, calificarea in cupa si in CL. Nu socot ca merita sa riscam accidentari, nu cred ca merita sa se adauge oboseala intr-un meci care la urma urmei conteaza doar pentru o mana de aurolaci adunati sub fluturari de poale alb-negre, de parca Prodanca inca ar fi acolo. Ce satisfactie poti avea cand umilesti o prostituata decazuta? Acum U asta este. Dupa ce a fost terfelita de Walter si a fost epuizata in bordelul matroanei Prodan ce sa-i mai faci? Dupa ce, pentru ca Steaua si-a luat avans suficient, mica tarfa inecata in mizerii, a fost si aruncata din bordel. Acum noi ce sa-i mai facem, ii sunt spurcate si decalibrate toate orificiie? Pentru satisfactie trebuie sa asteptam ani buni sa se spele, sa se curete, sa gaseasca resurse sa revina cat de cat la potenta si, mai ales, la onorabilitate. Pana atunci trebuie sa socotim confruntarea doar antrenament, unul in care rezultatul nu conteaza, unul in care evitam oboseala suplimentara si accidentarile. Evident meciul poate fi castigat lejer si cu frana de mana trasa, trebuie doar un dram de seriozitate si concentrare.

    Apreciază

    • O mica atentie,meciul se joaca azi la ora 18 dar nu doar pentru asta iti scriu ci vreau doar sa-ti multumesc mult pentru comentariul tau minunat care m-a impresionat profund si pe care l-ai scris in celalalt articol.

      Multumesc Calin Cocora!

      Apreciază

      • Multumesc pentru aprecieri. Stiu ca azi e meciul. Partea ciudata e ca m-am trezit cu gandul ca azi e vineri si tot mereu scap realitatea din vedere. E ciudat. In comentariul de la articolul lui Romanescu mi-am exprimat o revelatie. Eroi sunt „bozgorii” CFR-ului care au dainuit si nu lasii U-ului care au spalat putina la prima adiere. Chiar imi vine sa intreb: Cinei mai bozgor (om fara tara) cel ce sta intru perenitate si-si apara prin rezistenta sa (uneori pasiva), fiinta, ori cel ce fuge precum sobolanul si pandeste vremuri mai bune pentru eventuala intoarcere?

        Apreciază

  3. Schimbati formula de start, conform gsp, vom trimite rezervele in teren. Titularii sunt menajati pentru meciul de cupa cu Dinamo, iar unii dintre ei nu vor fi nici macar rezerve.

    Apreciază

    • Mersi pentru atentionare! Pana nu demult nu puneam mare pret pe formulele de start date de gsp, dar in ultima vreme vad ca sursele lor au fost foarte bine informate (vezi asezarea lui Bastos in locul lui Kapetanos la meciul cu Braga). Daca spui ca jucam cu echipa a doua, atunci care ar putea fi aceasta? Poate urmatoarea: Stancioiu – Panin, Nuno Diogo, Maftei, Nicoara – Hora, Kivuvu, Celestino, Valente – Bus, Bjelanovic. Probabil ca pe banca de rezerve vor sta Felgueiras, Rada, Vass, Deac, Aguirregaray, Sougou si Kapetanos, ultimii doi fiind introdusi doar in caz ca titularii nu ar putea face diferenta. Ma astept ca in a doua repriza sa prinda cate 20-30 de minute si Deac si Vass, doi dintre jucatorii care ne-au lipsit atat de mult in aceasta toamna.

      Apreciază

  4. E super intelept sa evoluam cu rezervele . Dar de declaratia felcerului, ca vrea sa dea o masa celor de la U , ce ziceti ? Ne mai miram, ca suntem urati de toata tara ? Sau ca razboiul – absurd – pe plan local, asfel se escaladeaza ? Grasul unsuros crede , ca prin astfel de manifestari, total contrare spiritului ceferist, il vom zeifica, uitand de adevarata lui valoare profesionala si morala ? Si ce misto a vorbit Arpi, subliniind ca este un simplu meci de campionat, ca vom juca cu multe rezerve, si ca bine ar fi sa fie chiar 3 echipe din Cluj in liga 1 , deci nici vorba sa-si doreasca ca U sa dispara . Da , Arpi e intelept, dar uita ca in numele clubului mai grohaie si grasul !

    Apreciază

    • Cred ca-n cazul de fata Muresan n-a gresit cu nimic. E semn de generozitate si sportivitate sa ajuti. A ajuta un adversar cazut e semn de noblete, ca bordurarii clujului cred altfel si injura peste tot e alta poveste. Celor carora omenia le este valoare umana acceptata nu cred ca le-a cazut greu la ficati discursul presedintelui. Eu il apreciez, rivalitatea sportiva nu trebuie sa devina dusmanie, ea trebuie sa ia sfarsit atunci cand se incheie meciul. Cand rivalii au caracter trebuie sa scoti palaria si sa spui RESPECT, cei ce poarta cu trufie fulare alb negre nu pot asta, ei n-au calitatea necesara, motiv pentru care nu pot fi niciodata castigatori, nici macar dupa o victorie. Gestul si discursul lui Muresan e unul normal, unul pe care ar fitrebuit sa-l poata face u-isti, e inscris in actul lor de nastere, spiritul de sportivitate e motivul pentru care au fost infiintati, e samanta lor genetica de care isi bat joc prin manifestarile pe care le au.

      Apreciază

    • Are dreptate Calin, IM nu a vrut sa faca misto, insa nu avea rost o astfel de afirmatie. Presedintele nostru comunica atat de prost in ultima vreme incat ne-ar face un mare serviciu daca ar tacea pur si simplu. Ar trebui ca Arpi sa poarte o discutie cu el astfel incat pe viitor mesajele lansate sa nu mai poata fi interpretate ca aroganta.

      Apreciază

    • Na nu tye szupara Beluka draga, dar tu stai cu valaki in casa, ca atata esti de acru mint a savanyu ugorka, lasand gluma la o parte tu nu poti fi niciodata pozitiv numai bombaneli si felcereli am citit de la tine, nu as vrea sa te superi dar nu-mi plac oamenii acrii.

      Apreciază

  5. @TOATĂ LUMEA : Sunt în străinătate, ajung (din nou) în faţa PC-ului pe la ora 23.00 (ora României), şi doar atunci pot da drumul la softul de notare. Cer scuze de la toţi prietenii mei „tribunişti”. Totuşi, dacă aţi posta după meci un mic comment cu echipa de bază, schimbării, cartonaşe galbene/roşii, goluri, ar fi super, aş configura mai repede softul. HAI CFR !!

    Apreciază

  6. Chiar ca e bataie de joc, inteleg ce ca nu poti sa ajungi pe aia de pe locul 1 , dar macar incearcas a termini pe podium. Daca o luam si in cupa ce pana mea facem la anul? Iar spunem pa la cupelor europene?

    Apreciază

  7. Sa joci cu rezervele la un astfel de meci mi se pare o aroganta maxima, dupa faza cu masa platita de muresan. Pentru ca si aia a fost tot o aroganta, indiferent ce scuze iar gasi cineva.

    Apreciază

  8. acum se vede cine trebuie sa plece urgent ! un singur fotbalist pe teren Aquire , la restul le trebuie stransa mana si ….. la revedere ! jalnici jucatori , platiti regeste , care simuleaza fotbalul , pacat de ambitiile celorlalti !

    Apreciază

  9. cred ca unii au exagerat cu laudele la adresa antrenorului dupa meciul cu braga dar ma intreb de ce dracu nu isi ia muresan jucatorii pe bjelanovici si diogo valente si sa se duca cu ei in portugalia sau unde vrea el si sa ramana naibi acolo ca numai jucatori din astia au adus vara trecuta

    Apreciază

    • Conteaza campionatul acesta,si inca foarte mult.E foarte important sa terminam pe podium,sa continuam in Europa si l anul si astfel sa ne construim un coeficient solid.Una esa termini pe 5-6 si alta e sa termini pe 2-3.

      Apreciază

      • Sunt de acord cu tine, dar dupa primul 11 aliniat am avut impresia ca cei din conducere nu mai vor nimic de la acest campionat… Dar cred ca defapt acest meci a fost un „examen de corigenta” pentru unele umpluturi din lot, desi a fost cam riscant…. In urma examenului, sa zicem ca unele rezerve de la noi ar fi rezerve si la „U”…. dar totusi, de ce mai sunt tinuti in lot si platiti unii care in prima repriza au fost condusi cu 1-0 de o echipa care nu castiga nici pe departe salariilelor, ba mai mult, nici macar nu isi iau salariile..??? Eu astept cu interes mult anuntata ” curatenie de iarna”…

        Apreciază

  10. Nu fiti naivi. Cand ratezi din 2 metri cu poarta goala, oricat de slab ai fii e ciudat. Cat or fi luat porcul si chelul pt meciul asta nu stiu, dar stiu ca ei isi bat joc de toti suporterii care pun suflet. RUSINE. Sa fii prost sa te mai uiti anul asta in campionat.

    Apreciază

  11. Slabe rezervele noastre. Dar stiam asta. Inca o confirmare pentru Arpi ca unii nu-si merita locul la CFR, nici macar ca rezerve, neavand nici valoare, nici vointa de a juca. Paulo Sergio a riscat cu Godemeche fundas central, apoi a ramas cu un singur inchizator. Valoarea individuala si-a spus in cele din urma cuvantul.

    Apreciază

  12. am jucat cu rezervele, am avut ocazii multe–am lovit si de 2 ori bara–, golanii Clujului au avut un 11m inexistent si am castigat. bravo, ft bine! mai avem cateva meciuri ft importante in acest sfarsit de sezon, la iarna se trage linia. frica mea este ca dupa ce-i vindem pe sougou, bastos si kapetanos nu vom aduce jucatori la fel de buni sau chiar mai buni in locul lor. sper ca oamenii din conducere sa fie inspirati, sa nu cheltuie banii pe jucatori care nu se ridica la nivelul echipei. dorinta mea ar fi ca din banii veniti din CL sa se aduca profesionisti la echipa a 2a/juniori si sa producem de acolo. ma bucur ca am castigat, acum toate eforturile si gandurile la meciul cu dinamo. va fi un meci ft greu insa avem posibilitatea sa castigam hai CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.