O victorie cât un sezon


Precum la meciul precedent, cel cu Astra, iarăși primul 11 este cu surprize. Suntem nevoiți să vedem cum CFR atacă fără atacanți, să vedem cum Camora joacă unde nu prea știe. În locul maturității și abilităților de pasator decisiv prin care s-a remarcat Bastos, îl vedem pe un Rui Pedro insuficient de experimentat, insuficient de ordonat. Bastos în postura de vârf a mai fost încercat de Mandorlini pare-mi-se. Atunci n-a fost o soluție, dar acum, având în față fundași parcă la fel de abili tehnic și la fel de iuți ca Rada (cam de nota 6, de altfel și cel mai slab jucător al nostru; ajungem să-l regretăm pe Sepsi), aceștia ar putea fi ușor depășiți tocmai cu această stratagemă. Finalul ne va arăta că neexperimentatul a putut fi chiar omul meciului.

Fantezia lui Paulo Sergio, privită cu scepticism de mulți, a dat rezultate după doar 8 minute: viteza sporită de joc i-a pus în dificultate pe braghezi și… firesc, zic eu, a venit golul lui Rui Pedro. 1-0 și, mai important, mingea nu stă mult la adversar. Urmează o nouă execuție de tipul blitzkrieg, Bastos-Sougou-Rui Pedro (primii doi de notat cu 9 – Bastos pentru că a pasat magnific în câteva rânduri, Sougou pentru că a înghețat orice reacție în banda dreaptă, cu un plus pentru brazilian și un minus pentru senegalez pentru precipitarea și agresivitatea gratuită ce a premers schimbarea, iar Rui Pedro merită 10, fără discuție, pentru efort, dar mai ales pentru că a fructificat cu sânge rece tot ce era de fructificat și, pentru ca tacâmul să fie complet, a scos și o minge de pe linia porții) și…  cine să creadă??? 2-0!!! Folosirea lui Bastos pe postul de vârf a fost surpriza perfectă, a adus un plus de tehnicitate și, mai ales, un plus de mobilitate, acel plus suficient pentru a face diferența pe tabelă. Păcat că antrenorii CFR-ului sunt obsedați de utilizarea lui Camora pe postul de mijlocaș și de utilizarea lui Sepsi sau Rada ca fundaș. Slăbiciunea a fost taxată și de astă dată, după 2 greșeli succesive săvârșite de Rada, Alan reduce din handicap: 2-1.

La fel ca la meciul cu Astra, s-a văzut dezechilibrul ofensiv între banda stângă și banda dreaptă. Organizarea este însă mult mai bună, echipa e așezată corect pe teren, iar Braga, în pofida tuturor celor care nu vor să vadă schimbarea adusă de Paolo Sergio, nu mai domină categoric, nu mai șutează o dată la două-trei minute. Hattrick-ul lui Rui Pedro nu face decât să consfințească dominarea tactică. Luis Alberto a fost marea surpriză la Braga (o notă de 8 i se cuvine și lui și lui Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora sau Felgueiras, Mureșan fiind și el pe aproape ca evoluție), acolo unde a făcut cel mai bun joc de când îmbracă tricoul vișiniu, acum aproape și-a repetat evoluția. N-am să înțeleg niciodată cum de în restul meciurilor e un neadaptat.

Secretul primei reprize a fost clar: retragere Bastos, pătrundere Pedro, forfecarea fundașilor de încrucișări frecvente la care se adăuga al treilea om al triunghiului, Sougou, ca o năuceală indusă de un vânt aprig de pe partea dreaptă.

Bomboana pe tort vine pe final de repriză, când Douglao vede cartonaș roșu, ca urmare a unui cot aplicat fără temei lui Rada. Rezultat la pauză 3-1 și 11-10. Este rezultatul dăruirii din teren și a inteligenței tactice de pe bancă. A fost suficientă o repriză pentru a demonstra că mare parte din victorie este meritul antrenorului. Dovada a fost făcută de Douglao, un fundaș care ar fi trebuit să-l anihileze pe Kapetanos, numai că grecul nu era pe teren, iar masivul fundaș a trebuit să joace ce nu putea sub nici o formă, adică să joace iute. Greșind mereu, prins pe picior greșit de viteza atacanților noștri, brazilianul, socotit cheia de boltă a apărării de către Peseiro, a acumulat frustrare peste frustrare până când a cedat, lovindu-l fără minge pe Rada. În locul vârfului masiv pe care să-l domine fizic, s-a trezit asaltat de fâșneții care i-au stârnit otita. Paulo Sergio – Peseiro, mat, un mat fără replică, superioritatea unor jucători a fost neantizată subit de imaginație, de gândire, de logică. Felicitări Paulo Sergio pentru o primă repriză excepțională, poate cea mai bună a CFR-ului din meciurile europene! O repriză în care s-a muncit cât în tot meciul din debutul de la Roma.

Repriza secundă debutează cu Braga dornică de remontare, dar primele 10 minute înseamnă doar luptă de uzură, fără ocazii, fără istoric chiar, dar cu greșeli vișinii, greșeli la preluare, greșeli la transmiterea balonului. După acalmie se remarcă Beto, cursă devastatoare Bastos, urmată de reflexul sclipitor al fostului nostru portar, faza, în loc de gol liniștitor, se încheie doar cu un corner.

Repriza ne mai aduce două superbe acțiuni plecate din piciorul lui Bastos, ambele finalizate cu bară de Camora. La una dintre ele a fost din nou salutar Beto. Putea fi cinci-șase la unu, dar a fost să fie 3-1, așa cum s-a stabilit în primele 45 de minute. A fost cum am anticipat, poate chiar mai bine.

A urmat multă, multă tensiune, mulți nervi și nedorite cartonașe galbene. Ocazii mai clare, poate chiar mai multe, chiar dacă UEFA prezintă alte cifre. A fost o victorie a inteligenței tactice, iar mâna antrenorului chiar s-a văzut. Au fost și clipe în care am avut senzația că s-a întors Andone, dar au trecut repede, au fost puține. A primat fantezia și știința tactică, a primat dorința de victorie. Felicitări pentru dăruire, felicitări pentru victorie! Primăvara e a noastră. Poate fi primăvara CL. E moment de bucurie, e și moment de iertare, e momentul ca toți să se strângă, toți să ne strângem în jurul echipei și să o susținem. Să-i susținem și pe cei care uneori joacă sau au jucat mai slab, să admitem că nu e vina lor pe de-a întregul pentru prestațiile slabe. Încă o dată, felicitări! Felicitări Felgueiras, Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada, Mureşan, L. Alberto, Sougou, Rui Pedro, Camora, Bastos, Kapetanos, Aguirregaray, Godemeche, felicitări tuturor celor care au contribuit la energia pozitivă a echipei! O victorie și calculele noastre continuă!

61 de comentarii

  1. Felicitari CFR! O seara magica! Putea fi perfecta daca Man United nu inclina steagul la turci. Dar suntem in primavara! Felicitari! Asa cum am spus si am repetat, lotul nu foarte rau. In Liga1 suntem atat de departe de prmul loc pe mana arbitrilor. In clasamentul adevarului (fara contributia arbitrilor) eram la egalitate cu echipa ce a ucis campionatul asta. Si cat conteaza victoriile la moral! Victoriile aduc victorii si incredere si reciproca e adevarata!

    Apreciază

      • Daca nu pierde si contra noastra, MU trebuie neaparat descalificata pentru desconsiderarea competitiei 🙂 Afara, afara cu Manchester din UChL! 🙂 Au scazut sansele pentru o primavara CL, dar nici in EL nu-i rau. Eliminam Steaua, facem surpriza mare in dubla urmatoare si vom fi aproape de spusele lui Paszkany (cu mica intarziere, La Multi Ani!) de prin 2008: “maximum ce putem spera este ca in cativa ani sa prindem o finala EL” 🙂

        Apreciază

        • @caneto, ca sa eliminam Steaua trebuie sa trecem de primul tur eliminatoriu din EL. UEFA are grija sa nu se intalneasca in saisprazecimi echipe din aceeasi tara. Daca eliminam Steaua, daca nu ne calificam cumva in CL, sunt sigur ca o eliminam, vor fi doua victorii stralucite, vom fi in sferturile EL. Mai departe nu stiu ce va fi. Capacitatea mea premonitionala nu bate deocamdata dincolo de sferturi, dar cine stie, poate ne iese si mai mult.

          Apreciază

  2. Victorie !!! Paulo Sergio a fost genial, felicitări !! Atacul gândit de el cu Bastos şi Rui (fără Kape) i-a ieşit la fix, căutările din ultimul timp au dat -în sfârşit- rezultate !! Vă iubim , băieţi !! Haideţi să uităm de toate necazurile, această performanţă (care poate fi chiar „îmbunătăţită”) este o bornă importantă în istoria echipei. Ce nu mi-a plăcut ? Declaraţia lui Arpy de după meci, că primele promise în caz de victorie se dau , de fapt, condiţionate de alte şi alte victorii… Sunt extrem de revoltat de această declaraţie (în cazul în care promisiunea de acordare a primelor era reală), aşa ceva nu se face nici în judeţ, dacă adevărul e alta , cer scuze…Oricum, băieţii au fost geniali, antrenorul la fel, JOS PĂLĂRIA !! HAI CFR !!

    Apreciază

    • Declarația cam așa a sunat. Cred insa că a fost doar pentru mas media. Cert, momentul a fost fost prost ales. Sunt convins ca Arpy a vrut să țină echipa în priză. Păcat că n-a realizat că într-un astfel de moment declarația demobilizează nu mobilizează. Uneori trebuie sa intelegi ca-i sarbatoare si pur si simplu sa te abtii, mai ales cand managementul clubului are cel putin 50% culpă pentru eșec. Trebuie să taci atunci când echipa face cel mai bun joc din istoria europeană a clubului. –––– In alta ordine ma bucur că mi-a ieșit pronosticul, dar mi-e ciudă că am ratat la Instambul. OF! Eu cred că putem câștiga și la MU. Despre Braga – Galata încă nu zic nimic. Pur și simplu incă nu simt nimic, zarva meciului a fost atât de mare încât e greu să judec etapa urmatoare. E prea mare bucuria. DA cea mai potrivită expresie, JOS PĂLĂRIA! și o reverență profundă în fața câștigătorilor.

      Apreciază

    • Felicitări pentru o victorie anticipată, cel puţin de mine. Cît despre faza cu primele, finanţatorul greşeşte grav. E posibil ca Andone să fi avut o primă grasă dacă – împotriva tuturor astrelor – califica echipa in CL. În schimb, jucătorii erau obligaţi să cîştige şi în campionat pentru a fi remuneraţi pentru miracolele din CL. Sper ca discrepanţa financiară dintre meritele antrenorului şi cele ale jucătorilor, să se estompeze odată pentru totdeauna!

      Apreciază

    • Nu am auzit declaratia lui Pazkany, dar sper si eu sa nu fie cazul. E adevarat ca jucatorii au dezamagit in multe meciuri din turul asta, dar au si realizat performante pe plan european: cu exceptia meciului de acasa cu Galatasaray, am jucat cel putin de o maniera onorabila absolut toate meciurile – asta nu e putin lucru. Si deci parerea mea e ca daca Pazkany le-a promis ceva jucatorilor in materie de bani atunci ar face bine sa-si tina promisiunea. Eu cred ca m-as enerva rau daca as vedea ca nu mi se dau bani pe care i-am castigat. Ma rog, sper ca nu e cazul ca Pazkany sa se preteze la asa ceva, desi in ultima vreme mi se pare mai interesat de bani decat de performanta.

      Apreciază

  3. Nu cred ca se gandea nimeni acum 3 luni, ca vom face 7 puncte in grupa si ca vom lupta pana in ultimul meci cu sanse de calificare in primavara CL. Ce mai putem sa le reprosam acum jucatorilor?
    Poate doar faptul ca nu joaca asa meci de meci. Dar probabil ca ei stiu mai bine decat noi, cat de greu e acolo pe teren.
    O seara mare pentru CFR! O seara mare pentru noi, suporterii!
    Felicitari antrenorului( foarte inspirat) si mai ales jucatorilor. Au fost mari astazi.

    Alee,alee, CFR alee!

    Apreciază

  4. Bravo CFR!!! O prima repriza cum n-am crezut c-o sa mai vad curand si cand o noua tactica a iesit la iveala; mai avem mult de lucru in privinta posesiei dar tot ce-i posibil. Felicitari pentru victoria frumoasa si putin sperata!!!!!

    Apreciază

    • @canad, e adevarat ca in privinta posesiei avem inca de muncit, dar s-a vazut ce nimeni nu voia sa vada, putem combina, avem jucatori de creatie, unul chiar surprinzator(Bastos). Posesia nu se invata in cateva zile, acolo e nevoie de munca, de invatat trasee, de creat blocuri funcționale, trebuie ca fiecare jucator sase miste in spatiul sau de actiune dar corelat trebuie sa se miste toata echipa, pentru a-l sprijini pe cel cu mingea, asta se va exersa negresit in iarna. Pana atunci sa ne bucuram ca avem un antrenor care a inlocuit PLM cu niscaiva imaginatie, fantezie si inteligenta tactica. Poate nu va reusi la noi Paulo Sergio, dar acum să-l felicitam fara rezerve, in mare parte e victoria lui. Si, hai sa-l mai felicitam pentru ceva, să-l felicităm că ne-a iertat de a trai meciul strangand zdravan din fund. Parca totusi am stapanit jocul, parca jocul de de aparare cu miză pe contraatac n-a fost la intamplare, ci a urmat o logica tactica clara si decisiva.

      Apreciază

  5. ceferisti, haideti sa fim alaturi de echipa tot timpul, nu numai cand ne merge bine! merita! am facut ISTORIE in aceasta seara. bravo baieti, la mai mare! visul meu: egal la manchester si galata sa piarda la braga. e un vis, insa merita sa visam. inca o data: multumiri tutoror, incepand cu ando si terminand cu paulo sergio! P.S: pe digi2 e meciul i nreluare. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • @fotbalfan, noi câștigam la Manchester, la braga nu stiu eu ce va fi, turcaletii sunt in stare sa cumpere meciul, pentru ei e mai importanta calificarea decat banii, pentru portughezi ar fi consolarea perfecta sa incaseze vreo 3-4 milioane. Tind să cred ca si MU s-a dedulcit o leaca.

      Apreciază

    • in romania mai este de invatat cultura suporterului.cand CFR v-a reusi sa joace in fiecare etapa cu stadionul plin indiferent ca este pe primul loc sau este pe la mijlocul clasamentului atunci putem vorbi de suporteri devotati si atunci ar creste si echipa deoarece stadionul plin la fiecare meci inseamna mai multi bani incasati,bani care bine cheltuiti pot intari echipa prin transferurile de jucatori facute cu pricepere cresterea propriilor jucatori si alte investitii facute cu cap care ar intari clubul.sunt curios daca doamne fereste dintr-un motiv sau altul echipa ar retrograda ar putea la un meci din liga inferioara sa umple stadionul asa cum s-a intamplat recent in Scotia.
      Cred ca multi dintre cei care critica sunt suporteri de conjunctura la victorie alaturi iar la necaz uita de tine.Trebuie sa stim din experienta proprie ca nimanui nui merge perfect tot timpul iar la greu familia trebuie sa te ajute nu sa te injure,dar pana acolo este mult poate eu nu voi apuca aceea zi dar cei ce vor veni din urma poate vor realiza acest lucru.FORZA CFR

      Apreciază

  6. FELICITARI CFR !!! O victorie mare, dar trebuie remarcat si jocul foarte bun. Jucatorii au jucat cu o totul alta motivatie fata de cea din campionat si rezultatul s-a vazut. Asa cum mai spuneam, in UCL jucatorii joaca pentru a-si creste cotele, pentru a prinde un contract mai bun. Defapt la sfarsitul partidei si Bastos declara: „Am fost foarte motivaţi, am vrut să demonstrăm că putem juca la o echipă mare din Portugalia şi am făcut-o.”Oare pe ce loc eram acum in campionat daca jucatorii tratau si meciurile din campionat de aceeasi maniera?

    Apreciază

    • In campionat, indiferent de mobilizare, daca antrenorul trimite in teren meci de meci 7-8 jucatori defensivi, iar adversarul se apara pe doua linii sperand intr-un contraatac norocos, e greu sa speri la rezultate pozitive. Pozitia din clasament o datoram in mare parte abordarii tactice a jocurilor. Mental, daca incepi jocul pe pozitii pronuntat defensive, trebuie sa stii ca jucatorii isi pierd din incredere, suficient cat echipa sa nu mai emane forta, suficient cat sa nu mai impui respect, cat adversarul sa aiba curaj si sa indrazneasca.

      Apreciază

  7. Nu am vazut prima repriza din pacate, insa mi s-a parut ca am jucat ok in repriza a doua avand in vedere contextul. Au fost cateva momente cand am avut emotii mari (mai ales la faza golului anulat al portughezilor), dar pe ansamblu am jucat bine. Iar rezultatul e intr-adevar mare fiindca o calificare in primavara europeana e intotdeauna o performanta pentru o echipa din Romania. Regretul meu cel mai mare dupa acest meci e ca nu am reusit sa tinem rezultatul de 1-0 la Istanbul pana la sfarsit. In meciul cu turcii din Cluj, am avut senzatia inca din primele minute ca nu avem nici o sansa, insa la Istanbul am ratat o sansa mare. Insa si daca terminam doar pe locul 3, eu o sa ma declar multumit si sper sa luam in serios si meciurile din primavara din cupele europene. Aproape sigur Sougou (si poate Bastos vor fi vanduti la iarna), dar in schimb sper sa se aduca un mijlocas central de valoare. Mai ales daca revine Weldon si ne acoperim pe postul de atacant cu el si Kapetanos.

    Apreciază

    • Nu stiu cat s-au bucurat sau nu sefii CFR-ului cand a plecat Weldon in China (dupa delaratiile de atunci, n-au avut incotro), dar I. Muresan nu mi s-a parut din cale afara fericit cand a spus ca s-ar putea ca clubul din China sa nu doreasca activarea clauzei de cumparare definitiva. Sezonul in campionatul intern este ratat, Weldon are un salar peste medie, depinde si de plecarea sau nu a lui Kapetanos, parerea mea este ca va ramane la CFR doar in cazul in care nu se gaseste nicio solutie de transfer pentru el.

      Apreciază

  8. Braga va juca pentru ei, 1M euro nu e de colea. 7 puncte in UCL fac 2,5M euro. Cele 10 puncte ale Stelei in Europa League fac 0.7M euro. 5-1 e raportul dintre competitii. CFR are cativa jucatori in topul UCL: Felguieiras primul la parade, Camora cu doua mingi trimise in bara e primul si el; Sougou e primul la assisturi la egalitate cu Ibrahimovici; Rui Pedro e si el in top. Totusi Bastos e peste toti ca valoare. Va fi greu sa ajunga CFR pe locul 2, dar inca e posibil. Daca repetam jocul de aseara si avem si sansa, un rezultat pozitiv pe Old Trafford ar fi o incununare a unei campanii remarcabile. Pacat ca arbitrajle ne-au privat de puncte cu Man United acasa si mai ales la Galata, pacat de jocul prost si mai ales de gravele erori care au facut diferenta in meciul de acasa cu Galata. Dar, CFR a depasit orice asteptari. Macinata de accidentari, tocata de arbitri in Liga1, lovita la incredere, echipa a renascut aseara. Si important, numele ei va fi si mai respectat si recunoscut in elita fotbalistica. Mai ramane ca echipa sa fie construita atent in continuare cu rabdare, pricepere si staruinta. Forza CFR!

    Apreciază

  9. Am impresia ca PS cam de atat a avut nevoie ca sa cunoasca jucatorii la adevarata lor valoare. Acum stie cum sa-i aseze, stie cat si ce pot juca. Si sper ca, de aici inainte, alta va fi jocul echipei. Multumim CFR, ne-ati facut fericiti. Bravo baieti, haide CFR!

    Apreciază

  10. Mai e mult de lucru, dar aseara am aratat ca se poate. Se poate si fara mingi bubuite, se poate juca si la firul ierbii. Un jucator rudimentar si atehnic ca Luis Alberto poate jongla uneori, un Rada lent poate juca bine (cu cateva erori). E nevoie de timp si rabdare ca ideile tactice ale noului antrenor sa fie puse in aplicare, e nevoie de timp ca revenitii din accidentari sa fie integrati in echipa. Si in iarna, in functie de context, lotul va fi remaniat. Daca nu prindem locul 2, probabil Sougou, Kapetanos si Bastos vor pleca pe bani multi si buni si vom aduce alti jucatori. Avem firma si mai buna acum, pacat ca nu avem ce promite in Liga1, unde diferenta de 16 puncte de Steaua e 100% acoperita de erori de arbitraj. Daca, doamne ajuta, prindem locul 2, atunci conducerea nu ii va vinde pe cei trei si va incerca o intarire pentru o prezenta onorabila in primavara. Vreau un CFR si mai bun, unul care sa poata castiga impotriva tuturor: adversari, arbitri, federali, ghinioane, etc.

    Apreciază

    • Despre erori de arbitraj nu putem vorbi cand sunt atat de multe. E vorba evident de tendinta, e vorba de furt pe fata, asa cum a fost si in campionatul trecut pe final. Anul acesta a fost mai bine pus la punct. Arbitri, observatori, presa, toti au fost setati sa ne faca. De regula nu dadeam importanta prea mare arbitrajului, stim toti nu exista arbitri perfecti, dar in cazul nostru nu-i vorba de perfectiune sau neperfectiune, e vorba de furt. sa ne amintim cum ne-a rezolvat Balaj ori cum ne-a facut Tudor in Giulesti, 11 m imaginar, plus accidentarea lui Vass. Daca Muri al nostru facea un astfel de fault primea vreo 6 etape suspendare daca nu mai mult, tudor a inchis ochii. Nu i s-a intamplat nimic, nu tu retinerede la delegari, nu tu suspendare, nimic, iar presa setata impotriva nostra a tacut malc, ba mai mult a lansat fara intrerupere atacuri impotriva noastra. Furtul declansat anul acesta se intemeiaza pe complicitati inimaginabile. Intre timp noi am acuzat echipa si antrenorul pentru joc si rezultate. E motivul pentru care mi s-a parut mai mult decat laudabila actiunea galeriei de dupa meci, cu toata trivialitatea scandarilor. Pacat ca punctele CFR-ului se adauga in dreptul Romaniei. Presa nu face decat sa creeze adversitate impotriva CFR-ului, astfel incat furtul sa mearga, in liniste, inainte, sub acoperirea unui „bine le face” Noroc ca organele statului sunt pe faza si s-ar putea ca hotii sa aiba mari surprize.

      Apreciază

      • Nici eu nu cred ca loteria erorilor a facut ca Steaua sa aiba 9 puncte in plus de la arbitri, iar CFR minus 7 puncte, alte echipe deasemenea defavorizate. Dar Steaua se acopera prin joc atractiv, prin mass-medie favorabila. Si unii au liniste, altii au focul pe ei si asta afecteaza moralul echipelor si al jucatorilor. Si unii cresc prin victorii, iar altii scad prin infrangeri, nu doar in clasament ci si in joc, caci moralul e parte importanta a acestui sport. Dar asta e, strangem randurile, mergem intainte, recuperam accidentatii si jucam toate meciurile la victorie. Sper sa trecem de Dinamo, sa luptam frumos la Manchester (si cine stie ce o iesi!) si dupa o pregatire buna de iarna, cu posibile plecari si veniri care sa dea consistenta jocului, sa facem un sezon de primavara atat de bun, incat sa fie premisa pentru sezonul urmator de Liga1 si mai ales sa dovedim si prin puncte si prin joc ca suntem cei mai buni!

        Apreciază

        • Nu stiu cum ai ajuns la minus 7. Rapid, Ceahlaul, Pandurii, Petrolul, Steaua, Astra, mie-mi ies macar 9. Greseli au fost si-n meciurile castigate. La Steaua n-am contabilizat. Dincolo de greselile care au influentat rezultatul final, ramane duritatea manifestata impotriva jucatorilor nostri, trecuta cu vederea de arbitri, dar care a influentat si ea jocul, curajul de a intra la minge. Se adauga presiunea psihologica la care am fost supusi de presa, plus presiunea adaugata de conducere. Aici a fost si nitel neprofesionism din partea managerilor care n-au stiut sa gestioneze. Se vede ca n-au invatat suficient dupa precedentele titluri. N-au invatat nici din pataniile Otelului, nici din propria experienta, n-au invatat nici din alte sporturi nimic despre apetenta romanilor de a-si devora campionii, asa cum, in general, isi devora valorile.

          Apreciază

          • 🙂 Meciul cu Petrolul nu l-am contabilizat. Si ca regula am tinut cont de erorile de arbitraj care au influentat rezultatul: goluri din ofsaid, penalty-uri neacordate.
            Cu Ceahlaul a fost 2-2 cu 6 erori impotriva noastra (din comentariul gsp.ro), deci am pierdut 2 puncte.
            Cu Rapid a fost 2-3, dar la 2-1 rapidistii au primit un penalty inventat. Am pierdut un punct (n-am zis ca puteam castiga daca nu eram egalati astfel).
            Cu Pandurii a fost 1-2 dar am avut 2 penaltyuri neacordate, deci am pierdut 3 puncte.
            Cu Steaua a fost 0-1, dar am avut 11 m neacordat la 0-0, deci am pierdut un punct (la fel n.am zis ca puteam bate daca deschideam noi scorul).
            Astea sunt cele 7 puncte. Cu Astra, am pierdut cu 0-2, primul gol din ofsaid, daca grecul Kapetanos transforma penaltyul din final, mai contabilizam un punct furat de arbitri.
            Iar Steaua a avut erori favorabile cu Otelul, Chiajna, CFR, Dinamo (astea pe care le-am retinut din analiza gsp.ro; si probabil or mai fi si altele).
            Andone si-a pierdut postul pe mana arbitrilor. Ca a aratat limite ca antrenor, ca avut erori, ca jucatorii au jucat inconstant si au gafat mult in aparare, ca am jucat prea defensiv, prea lent in atac, ca am schimbat prea multi jucatori de la un meci la altul, ca uzura UCL s.a cunoscut, ca teroarea accidentarilor ne-a lovit, ca moralul a fost afectat de cumulul de lucruri potrivnice, e adevarat. CFR n-a avut forta sa le depaseasca, precum in finalul sezonului trecut (desi acolo a fost vorba de sansa uneori si de mult entuziasm fata de un obiectiv foarte concret si apropiat).

            Apreciază

      • „E motivul pentru care mi s-a parut mai mult decat laudabila actiunea galeriei de dupa meci, cu toata trivialitatea scandarilor.”….Ce s-a intamplat? Am auzit ceva dar eram in afara stadionului

        Apreciază

  11. Iarta-ma Paolo bacsi! N-am prea avut incredere in matale pentru aceasta toamna, dar aseara ai fost genial. Senzationali au fost si baietii, mii de felicitari! Un joc foarte spectaculos, inteligent si eficient, fara obisnuitele avioane, jucatorii foarte determinati, rezultat si calificare exceptionale. Inca odata felicitari!

    Apreciază

  12. bravo cfr. in campionat insa pana in primavara ne vom chinui. cu u si cu iasiul nu merge contraatacul ca aia se apara si cu maseurii si nu ies la joc

    Apreciază

  13. si uite ca totusi s-a putut incuraja echipa tot meciul. dar noi stim sa facem asta doar cand echipa ne incurajeaza. adica noi conditionam incurajarile de rezultat. altii sustin echipa si la rau. cineva ieri imi spunea ca steaua a fost huiduita vreo 5 ani la rand. da, dar steaua in 6 ani a luat o doar o cupa. iar cfr a luat 3 titluri, 3 campionate si 2 supercupe. ce ar trebui sa faca jucatorii ca sa fie sustinuti macar un sezon intreg neconditionat? nu suntem barcelona sa invingem tot in linie. suntem o echipa mica furata constant de arbitrii si hulita de toata presa centralizata. dar noi nu tinem cont de asta. pacat, cfr merita mai mult de la public. un public mai cald scotea mai multe puncte pentru cfr in meciurile cu constanta, astra sau iasuil. dar asa… o tinem ca echipa joaca prost. cfr-ul a demonstrat ca stie sa faca spectaol din teatru aseara. sa speram ca si pe teatrul viselor o sa tina pasul. daca nu oricum merita felicitati neconditionat

    Apreciază

    • Ai dreptate totala o echipa mica furata si hulita, vrem sa ne schimbam statutul, dar deocamdata, asta suntem. Pentru moralul si increderea jucatorilor ar trebui, ca indiferent de rezultat, atunci cand toata presa ii huleste, ar fi bine ca macar propriul public sa nu-i fluiere, nu neaparat sa-i aplaude pentru esec, dar macar sa le fie aproape.

      Apreciază

  14. Bravo CFR ! Bravo Paulo Sergio ! Este prima dată când îl laud pe noul antrenor. A riscat puţin şi i-a ieşit. În CL, acolo unde bugetele competitoarelor sunt mult peste bugetul nostru (implicit şi valoarea teoretică a jucătorilor este peste cea a jucătorilor noştri) trebuie să îţi surprinzi adversarul, altfel nu ai nici o şansă. Totuşi riscul asumat de antrenor a fost unul calculat, se pare că el cunoştea inerţia fundaşilor Bragăi (asemănători cu Rada al nostru). Felicitări tuturor jucătorilor noştri ! În afară de trioul ofensiv (Sougou, Bastos, şi Rui Pedro de data asta ) care a excelat, trebuie luat în considerare jocul şi organizarea bună a întregii echipe. Totuşi trebuie evidenţiate şi 3 minusuri (la care mă aşteptam) în dreptul jucătorilor: Rada (nu ştiu de ce toţi antrenorii riscă cu Rada fundaş stânga – nu poţi pune fundaş de bandă un jucător lent); Godemeche (nu e în stare să fugă 3 metri – ăsta e pensionar tânăr) şi Mureşan (a alternat perioadele bune cu cele mai puţin bune). De remarcat prestaţia bună a lui Luis Alberto (prima de până acum), a închis foarte bine, a alergat mult, i-a ajutat mult pe Cadu şi Piccolo (care de data asta nu au mai gafat). Ivo Pinto şi-a revenit, a fost precis şi a făcut o risipă mare de efort (ar trebui să avem totuşi o rezervă pt. el, a fost un jucător forţat de antrenori, nu ştiu cât mai rezistă). Peseiro a fost neinspirat şi în această seară (ceea ce a fost bine pt. noi), a fost surprins din nou şi nu a ştiut să fructifice punctele slabe ale echipei noastre. Pe partea lui Rada era o pâine serioasă de mâncat pentru portughezi şi spre surprinderea mea aceştia nu au forţat suficient pe acea zonă (ceea ce a fost bine). Mă bucur nespus de mult că le-am închis gura miticilor, care şi în această seară au vorbit despre Stoaia, chiar dacă era evenimantul CFR-ului. Victoria noastră a întristat inimile bucureştenilor şi nu numai a lor, datorită campaniilor de presă avem un număr impresionant de duşmani în ţară (ar trebui sistate contractele cu Digi, GSP care ne-au adus un prejudiciu de imagine enorm – nu există emisiune să nu lovească în noi). M-ar bucura enorm un punct câştigat în Anglia (chiar dacă nu ne-am califica în CL) pentru că am egala la puncte Urziceniul, dar avem mai multe participări – ŞI AR TURBA MITICII !!!

    Apreciază

    • Ivo Pinto a avut o eroare mare pe final, cand a fost fentat din dribling si toata partea lui a ramas descoperita si am avut noroc ca sutul sa dus paralel cu poarta! Neasteptat de slabut a intrat Aquirregaray in joc. Pana la urma antrenorului i-a iesit pasienta aseara. Poate in repriza a doua cu un om in plus trebuia sa facem un plus de posesie, dar dupa ocazii au scapat ieftin doar cu 3-1.

      Apreciază

  15. Felicitari echipei, felicitari celor ce au crezut sincer inaintea meciului ca vom castiga. Eu, spre rusinea mea, m-am dus la stadion pregatit pentru o infrangere. Si la 2 – 0 am fost la fel de buimacit ca jucatorii oaspeti. Dar fericit. Eu am ce am cu Tribuna 2, acolo am stat si acuma si tin sa subliniez faptul ca daca Galata s-a simtit ca la ea acasa in Griua, de data asta Braga a simtit presiunea publicului clujean. A fost la fel ca la meciul cu Basel. Nu stiu daca e faptul ca totusi clujenii simt meciurile decisive, sau faptul ca echipa a jucat bine, dar tribuna 2 a fost mult mai „vie” decat la meciurile cu MU si Galata. Si asta nu poate decat sa ma bucure si sa-mi dea speranta ca intr-o zi CFR va avea sutinerea intregului stadion in toate meciurile, nu doar in cele decisive. Nu mai vorbesc de galerie, desi ar trebui s-o fac, pentru ca galeria isi face intotdeauna datoria.

    Apreciază

  16. O victorie frumoasa obtinuta in primul rand prin schimbarea atitudinii(fata de meciul cu MU si galata)dar si a antrenorului.In sfarsit am castigat jucand fotbal consistent,marcand 3 goluri avand 2 bare plus vreo alte 3 ocazii clare.Inspiratia antrenorului s-a vazut prin renuntarea la Kapetanos(din pacate in ultima vreme capat de linie al atacurilor noastre)castigand in schimb viteza,tehnica si mobilitate.Singurul repros,utilizarea lui rada pe stanga(a gafat la gol,a mai fost depasit).Imi pare rau ca noul antrenor nu a fost adus in pauza de dupa meciul cu steaua.Ar fi avut 2 saptamani in plus sa pregateasca echipa si poate cu galata am fi evoluat cum am jucat aseara cu braga.Cu MU trebuie jucat cu incredere si as zice cu o doza de rautate pt. lipsa lor de fair play.Chiar daca nu vom ocupa locul 2,un rezultat pozitiv acolo ar insemna foarte mult.

    Apreciază

  17. Recunosc, după meci am fost la un pas să plâng de bucurie…P.Sergio a luat examenul de licenţă în antrenorat cu brio. Recunosc, această invenţie cu „rombul” fatal nici nu mi-a trecut prin cap (nici băieţilor de la Braga…), ea a fost nu numai neaşteptată, ci şi de-a dreptul letală. Spun „romb”, pt. că eu îl pun acolo şi pe Camora, s-a văzut clar această construcţie nouă, inventată pe jucători rapizi, tehnici, „obraznici”. Peseiro era setat pe combaterea unui „triunghi” (cu un vârf periculos, dar pe stilul fundaşilor săi, care-s la fel de lenţi…), şi în loc de ăsta i s-a servit un romb dinamic, în plină mişcare, a rămas mască, au şi venit golurile foarte rapid. FELICITĂRI PAULO SERGIO, A FOST O INVENŢIE SIMPLĂ, DAR GENIALĂ, ÎN CUNOAŞTERE DE CAUZĂ (lentoarea fundaşilor adverşi, buimăceala lor în faţa unor combinaţii rapide, în viteză) !!………………………Ce şanse avem la locul 2 ? Pe lângă calculele prezentate deja pe toate site-urile aş mai adăuga ceva : echipele mari din CL (abonate la primul loc) NU AU ABSOLUT NICIUN INTERES SĂ „DUCĂ” CU EI DE PE LOCUL 2 O ALTĂ ECHIPĂ BUNĂ. Nu de alta, dar în sferturi / semifinala se pot întâlni din nou că ăia mai buni (în cazul nostru Galata), deci interesul lor absolut logic (verificat de multe ori înj ultimii ani) este să „tragă” cu ei o echipă mai slăbuţă (cum suntem văzuţi noi). Că primesc 1 mil. euro la victorie ? Le doare fix în cot, suma aia , împărţită (să zicem) la 20 înseamnă 50.000 eu pe jucător, adică cât câştigă în 2-3 zile. Să fim serioşi. Desigur , nu pot spune cu certitudine că va fi aşa, dar astfel de situaţii am mai văzut în CL, chiar şi în alte sporturi. Să nu veniţi cu „Kirujule, ai înnebunit de tot”, că ştiu… HAI CFR !!

    Apreciază

      • Corect, pare că nu e cazul. Fenomenul , în schimb, există, sunt exemple destule, îmi vine în minte (de ex.) un meci la Milano între Milan şi Celta Vigo (=”echipă slăbuţă”), acu’ 5-6 ani, tot în grupe, în ultima etapă, când Milanul (având deja locul 1 asigurat) le-a dat practic meciul celor de la Vigo, care au terminat pe 2 şi s-au dus în optimi. Mai sunt şi alte exemple, probabil le ştii şi tu. Aici se bat cap în cap trei strategii de „final de grupă” pentru echipele care au asigurat deja locul I. : 1 – asta cu favorizarea unei echipe mai slăbuţe (strategie de viitor, în interes propriu, nu prea fair-play) , 2 – abordarea corectă a meciului (cu titulari,la victorie) pentru a nu „murdări” brandul, şi 3 – odihnirea titularilor (şansă pentru tineri, nu contează rezultatul, strategie undeva la mijloc -ca moralitate- între cea de la pct.1 şi 2, cazul MU cu Galata, de ieri). Mai am şi o variantă de rezervă : să-i batem pe nenorociţii ăştia de alcoolici de la MU şi atunci am rezolvat toate dilemele…HAI CFR !!

        Apreciază

      • Cred ca mai degraba Ferguson simte mari dureri in cot cand gandeste spre a doua calificata. Ca-i Galata, ca-i CFR tot una pentru domnia sa. De regula englezii nu se omoara dupa caprele altora. Nu cred ca avem a vorbi de teorii infirmate ori confirmate, ci mai degraba imi aduc aminte cum jumatate de Tribuna, mi-a sarit in cap dupa meciul cu MU, cand am incercat sa spun ca strategia si tactica idioata a lui Ando ne-a privat, aproape fara riposta, de un posibil punct. Punctul de atunci il obliga pe Sir sa-si asigure punctele la Instambul. Noi am fi avut 8 iar MU doar 10 puncte cu esec la Galata. Ar fi fost obligati sa scoata macar un egal. Sunt convins ca turcii n-ar fi facut mai mult de 5 (adica maxim un punct cu MU), asta pentru siguranta englezilor. E punctul pe care am anticipat ca o sa-l regretam, era punctul care obliga MU sa joace pentru noi. Andone prea preocupat de desavarsirea inteligentei ancestrale ascunse in expresia PLM, n-a avut suficienta rabdare sa inteleaga ca un 5-1 pentru MU avea aceasi greutate ca si 2-1. Un 2-2 ar fi insemnat sansa maxima de calificare, merita orice risc. Daca-si gandea corect si nu superficial strategia probabil il vedeam in continuare pe margine. Uneori nici nu poti evalua cat de bun poate fi raul. Poate asa am castigat timp, antrenor si jucatori chiar daca e posibil sa ratam CL. Sa nu uitam ca Ando n-a stiut gestiona relatia cu Fabianni, cu Semedo sau Culio pe care am fost cat pe ce sa-l pierdem. Cu mici favoritisme acordate cand unuia, cand altuia castigi, rand pe rand, pe unii, sau pe altii dar distrugi vestiarul, distrugi spiritul de echipa. E bine ca avem antrenor cu inteligenta tactica (al treilea dupa Bergodi si Mandorlini), e bine ca inca avem sanse, e bine ca ne consolidam pozitia europeana, e bine ca ne consolidam o pozitie care sa ne permita postura de cap de serie in preliminarii si acces in urne mai favorabile in cazul grupelor. Sunt puncte care conteaza.

        Apreciază

    • Kirujule, ai innebunit de tot! 🙂 Unu la mana, desteptu’ de Peseiro de ce n-a citit gesepeul? Au dat baietii formatia exacta cu vreo 24 de ore inainte de meci 🙂 Si doi, MU si Galatasaray sau CFR nu se pot intalni in optimi. Pentru englezi amandoua sunt slabe, deci (numai ca sa-ti caut nod in papura :)) trebuie sa favorizeze pe cea care are sanse mai mari sa elimine o echipa buna in optimi, de ex. un Bayern, care ar putea pune probleme lui MU in sferturi 🙂

      Apreciază

  18. Există şi posibilitatea ca cei de la Galata să se fi înţeles cu MU, banii circulă şi la ei. Totul e să bată Braga pe Galata, altfel toate calculele sunt inutile.

    Apreciază

  19. Bune statisticile de la UEFA. Lucruri interesante. Cine cu cine-a pasat, cum au fost pasele: lungi, medii sau scurte. Rata lor de reusita, pe reprize si pe total. Si altele asemenea. Cu 50% mai multe pase am incercat si reusit repriza a doua, dar cu o rata mai mica de reusita. Se vede din pase o diferenta dintre jucatori pe posturi similare, Rada e sub Ivo Pinto, Muresan sub Luis Alberto, Cadu sub Piccolo. Sau dispunerea in teren, a noastra fiind mai judicios realizata.

    Apreciază

    • Corect, apropos de astia din urma, de ce nu se adopta si la echipa noastra ca in intreruperile unui meci sa se imparta printre jucatori niste pungi cu visinata? 🙂

      Apreciază

  20. O seara grozava si o calificare deja obtinuta, asteptam minunea la MU. Sa continuam sa visam, caci nu mai avem nimic de pierdut. Am castigat un antrenor in aceasta luna si seara si sper ca el sa ramana cat mai mult. Poate el e antrenorul mult visat de noi, profesionistul asteptat care in timpul scurt a confirmat prin acest meci capital :). Daca o continuam asa, chiar o sa devenim o echipa fara adversar, dar o sa vedem mana lui la primavara, dupa pauza de iarna. O sa vina si transferuri la fel de bune in iarna si la vara, caci chiar daca criticam, au fost adusi jucatori buni si in aceasta vara pentru posibilitatile noastre financiare, numai trebuie sa avem rabdare cu ei. Hai CFR !

    Apreciază

  21. Daca au fost orchestrate lucrurile intre MU si Galata,acestea nicidecum nu au pornit de la MU sau otomani ci de la UEFA.Forumul european are toate motivele ca Galata sa treaca mai departe.UCL a devenit o afacere mare si respectata,ei vor cluburi care sa vina in UCL cu bani,cu sponsori,zeci de mii de suporteri la meciuri etc. iar la capitolul acesta CFR nici macar nu se poate compara cu Galata.Cu alte cuvinte daca CFR ajunge in optimi UCL,competitia va avea de suferit la imagine pe cand daca Galata merge mai departe competitia isi respecta standardele.Ei nu vor echipe mici pe acolo care doar sa suga milioanele.Cu cat sunt mai putine echipe fantoma ca CFR in preajma cu atat afacerea prospera si la inceputul fiecarui sezon cand se negociaza pentru tv pool si cu obisnuitii sponsori(Ford,Mastercard,PlayStation..), ei ca sa ceara aceasi bani sau mai multi ei trebuie sa vina cu un numar cat mai mare de spectatori si telespectatori in competitie.

    Apreciază

    • Un sir Alex Fergusson nu se preteaza la gainarii, il doare fix in pix de Galata, CFR sau UEFA. Sunt sigur ca a tinut cont exclusiv de interesul propriei echipe, fara intentii necurate. La fel si-a menajat titularii si in sezonul trecut al CL, dar a facut-o cam devreme si s-a fript. Acum, vazandu-se cu calificarea in caruta, era de asteptat sa faca la fel.

      Apreciază

  22. SOFTUL DE NOTARE ESTE OPRIT, TABELUL ESTE REACTUALIZAT. URMĂTOAREA NOTARE SÂMBĂTĂ (24.11.2012) LA ORA 20.00, DUPĂ MECIUL CU „U”. HAI CFR !!!

    Apreciază

  23. BRAVO BAIETI.Nevasta mi-a spus ca daca CFR mai pierde si acum,adio mers la Cluj la meciuri. Esti batrin si bolnav,mergi sa ingheti pe stadion ? Da iaca mai merg si in primavara (bat 140 km de la noi din Orastie ). Merita CFR !!!

    Apreciază

    • @pintea, eu credeam ca odata ramas fara Andone CFR nu mai fani in Hunedoara si nici in Alba. 🙂
      Tare-s curios cati fani are CFR in Orastie, mai multi sau mai putini decat Steaua.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.