Zidul Campionilor


Sérgio Conceição e întors pe dos, furios chiar. Olhanense a fost eliminată din Cupa Portugaliei, după ce a primit două goluri stupide, în decurs de 3 minute, de la Paços de Ferreira. Asta e… Acum i-a mai rămas doar campionatul. Situat cu Olhanense la jumătatea clasamentului, Sérgio trebuie să se hotărască dacă trage la titlu (13 puncte de Porto) sau la evitarea retrogradării (4 puncte de ultimul loc, Beira-Mar). La orice-i stă capul fostului internațional portughez, numai la Champions League, nu…

Edoardo Reja n-a avut meci nici în week-endul acesta. Ajuns la 67 ani, „Edy” a lăsat-o mai moale cu antrenoratul. Alaltăieri s-au împlinit 6 luni de când a părăsit-o pe Lazio, cu toate că Claudio Lolito s-a pus în genunchi și l-a rugat să mai rămână. S-ar putea să fi fost de ajuns. Lazio a fost a 23-a bornă în cariera sa de antrenor, începută acum mai bine de trei decenii la echipe de care n-a auzit nici măcar mama lor (Molinella, Monselice, Pordenone, Pro Gorizia). Borna 24 ar fi fost prea complicată. În ținutul usturoiului, slanei, valizelor, țepelor și țepușelor, prea mulți antrenori italieni și-au prins urechile. Bunicul Reja se joacă în grădină cu nepoțeii, le povestește cum i-a antrenat doi ani pe puștii de la Pescara, cum încercau micii hormonali să aducă pipițe în cantonament și ultimul lucru de pe Pământ la care-i stă gândul e Champions League…

Aud că Ioan Andone e la pescuit. Iar dacă nu e la pescuit, cu siguranță e în altă parte. Fiind ardelean, probabil încă mai face calcule în cap, nu se îndură să lase trecutul în plata domnului Paszkany. Calculează unde și cu cât a greșit. Cu Vasluiul și cu Dinamo e clar că nu. Cu Mediașul, Ceahlăul și chiar cu Iașiul… nu-i ceva grav. Campionatul era bugăt de lung, timp era destul de recuperat. Însă nu prea ies calculele de la 2-0 cu Rapid, nu prea ies nici la Târgu-Jiu, la Steaua nici măcar n-a folosit semnul +, copiii lui Hagi i-au trasat perpendiculare, cotangente și alte șmecherii pe propria tablă… Oricum, păcat de Europa. Putea să fie încă acolo. Putea să fie șansa lui. Și-au băgat însă dracii cozile. Tot ce a câștigat pe mere de import a dat pe pere mălăiețe autohtone. Iar din ălea circa 20 milioane de uefoi băgate în buzunarul clubului, precis o să-și aducă Paszkany aminte la anu’ să-l penalizeze moral pentru următoarele circa 20 ratate, intrate în contul stânei. Acum însă calculele sunt tardive. Ori că și-a depus Andone cuțitul, ori că i l-a ridicat cu delicatețe Paszkany, principalul este că altcineva se chinuie să taie pâinea la ora actuală în Gruia. Andone e istorie și n-are altceva mai bun de făcut decât să pescuiască. La cum stă cu norocul, precis captura va fi ori un crap chinezesc, ori o cizmă de gumă indigenă, spartă. Pentru Andone, etapa CFR II s-a terminat din nou prost. S-a dovedit că cel ce părea să fie pestișorul de aur pe care l-a prins de o aripioară, era de fapt împăiat, nu îndeplinea prea multe dorințe. Unii se bucură că au scăpat de el, alții încă-l regretă. Chiar dacă Andone se mai gândește la Champions League, competiția nu stă după el…

20.11.2012. Țineți minte această dată! Dacă la ora meciului nu cade cumva un meteorit sau o ceață groasă și cele două echipe nu pot decola, mâine seară CFR joacă o partidă masivă, cum zice englezul. Ori că că, ori că că! Mâine se joacă destine. Mâine se joacă poker. Chiar și cu o mână moartă, cum pare a noastră, la poker se pot câștiga averi.

Ne temem. Încrederea e la cote scăzute. I-am bătut la ei cu 2-0, dar parcă nu i-am bătut noi. Parcă i-au bătut alții în locul nostru, acum 10 ani. Avem impresia că echipa noastră (Ce zic eu „echipa noastră”?! Asta nu-i echipa noastră!!! Ăsta nu-i CFR!!!) nu mai poate bate pe nimeni și că poate fi bătută de oricine. Echipa e impotentă și toți jucătorii sunt impotenți. Ce caută „ăștia” în Gruia? „3-0 ne dau!!!”…

Un eșec mâine poate fi un capăt de drum. După 10 ani fabuloși, proiectul CFR se poate lovi de „zidul maratonistului”. E simplu: dincolo de zid e progresul, dincoace e stagnarea. Să recunoaștem o realitate: CFR nu mai reprezintă ineditul pe piața fotbalistică internă. Apar tiptil noi forțe, noi proiecte, noi strategii, care-și trag poate seva și din modelul CFR, dar care aduc și elemente noi. Toate aceste echipe vor să ne ia locul. Nu e doar Steaua. CFR pare că bate pasul pe loc, iar ăsta e un semn de uzură morală. Spectacolul e cu țârâita, iar ritmul de trofee din 2 în 2 ani are șanse să se taie ca maioneza. „Mulți aduși, puțini chemați” pare să nu mai dea satisfacție. Un singur meci poate înclina balanța în mod dramatic. O eventuală înfrângere cu Braga ar trebui să-l determine pa Arpad Paszkany să se retragă câteva zile în munți, fără Mureșan sau Zamfir, și să cumpănească serios la viitor, așa cum numai el poate s-o facă.

Am pus răul în față, drobul de sare portughez, hăul ce se cască în Gruia, apocalipsa. Opusă tuturor elementelor negative din jurul acestui joc, ne rămâne numai speranța. Presiunea ne apasă, totul ne pare împotrivă. Nici măcar Romanescu n-a mai visat frumos… Așa că tot la speranța aia care moare ultima, în prelungiri, trebuie să apelăm. Jucătorii CFR-ului trebuie să mai găsească ceva resurse în interior, nu se pot preda atât de ușor. Trebuie să mai găsească o dată forța de a se strânge în cerc, în vestiar, și de a-și insufla curaj și determinare unul altuia. Trebuie să uite de scouteri, să-și șteargă de pe creier fraza pregătită pentru interviurile de după meci – aia cu „asta e, au fost mai buni decât noi…”, să-și reprime orice urmă de lașitate, să nu se ascundă pe teren, să pună osul, să joace la victorie. Să joace ca niște profesioniști. Să știe că meciul nu e câștigat la 1-0, dar nici pierdut la 0-1. Să dea tot ce pot pentru victorie. Pentru că doar victoria e un rezultat mâine seară. Doar victoria e portița deschisă spre progres.

Știu, unii ar putea spune că victoria CFR-ului ar putea face mult rău, pentru că ar minimaliza unele aspecte grave, ar legitima strategiile eronate, ar da din nou drumul curentului de nasuri pe sus, ar da cu spray peste mirosul de mucegai, ar flatula din nou hegemonie. Se poate, dar asta tot nu trebuie să ne oprească din vânarea victoriei. E prea importantă. E pasul înainte pe care-l așteptăm de câțiva ani buni. Să facem doar pasul și sunt convins că multe se vor schimba la CFR. În bine.

La final mă voi ocupa sumar de cel care că a venit ultimul, antrenorul Paulo Sérgio. Un antrenor ciudat, care pare că nu-și cunoaște încă jucătorii, nu le-a prins limitele și posibilitățile, dar care dă evidente semne de curaj (hâtrii spun că e doar inconștiență; să vedem cine are dreptate), încercând deja câteva inovații. În cazul său e simplu: victoria l-ar aduce într-o poziție foarte puternică, dacă nu de pui de Mourinho, măcar unul de Villas-Boas pentru CFR. O variantă de invidiat, doar pentru un singur meci câștigat! Degrevat de grijile campionatului și cu mirajul cupelor europene încă viu pentru potențialele achiziții, antrenorul portughez și-a putea da drumul în voie la fantezie în pauza de iarnă. Înfrângerea, în schimb, i-ar fi fatală. Ar urma calea lui Trombetta, cel mazilit la scurt timp după ce a ieșit de sub luminile Europei. Probabil va ieși Iuliu Mureșan cu alt antrenor în decembrie și va declara – pe modelul Uhrin – că PS a fost incompatibil cu jucătorii CFR-ului și cu stilul nostru de joc.

Oricât de talentat sau inspirat ar fi Paulo Sérgio, mâine nu poate câștiga de unul singur meciul, în cap sau dând din mâini. Are nevoie de sprijinul întregii echipe. Să sperăm că echipa CFR-ului din 20.11.2012 nu va fi doar… probabilă. Cei care nu știu să paseze, să paseze! Cei care nu știu să șuteze, să șuteze! Cei care știu numai cu capul, să dea și cu piciorul! Cei care se cacă pe ei de frică, să se abțină! Căpitanul echipei să nu fie doar banderolă!

Ceferiști, nu dați ocazia suporterilor „pătimași” să vă „încurajeze” din nou cu fluierături și huiduieli, arme pe care le-au adoptat cu pasiune în ultima vreme. Mâine, în Gruia, să fie Stalingrad!

36 de comentarii

  1. Vechiul proiect CFR este expirat. Paszkany trebuie să pună pe masă un proiect nou, o strategie nouă. Îmi doresc să câştigăm, dar mi-e frică în eventualitatea unei victorii, că prea multe nu se vor schimba din iarnă şi ne vom scălda din nou în aceeaşi mocirlă (mă refer la joc şi la atitudine).

    Apreciază

  2. I-ai intrebat daca pot sa fie rusi?–––––- Sper ca Paulo Sergio, sau oricare altul, oricine o fi pe acolo cu pricepere la mobilizare (daca nu-i nimeni sa-l aduca pentru discursul de dinainte de meci pe Ando, ca tot am ramas prieteni) sa le spuna ca, ori se vindeca de bine prin nu stiu ce siberii ori danseaza tango la Paris. Pentru un tango la Paris cred ca stiu si ei, chiar si purtatorul de banderola, ori, chiar mai mult, el, ca merita sa castigi un Stalingrad, macar o data in viata. ––- Pronosticul meu e meci egal. In plus am si credinta in calificare.––– Ca multi altii am indoieli atunci cand ma intreb cat de oportuna-i calificarea, mi-e teama ca odata cu ea se-ntareste managementul antiperformanta de tip hegemonicus. ––– Daca stau bine si judec, la fel ca multora, mi-e mai aproape maieul decat camasa, asa ca vreau calificare. Sunt sigur ca scoatem macar un egal.

    Apreciază

  3. Egalitate sau infrangere, ganz egal. Doar victoria ne tine in joc. Pentru ca imi vine extrem de greu sa cred ca CFR-ul va putea tine piept lui Manchester, la ei acasa… Hai baietii, haide CFR! Semper fi!

    Apreciază

  4. este clar ca ne trebuie un suflu nou la echipa, ne trb o intinerire poate chiar masiva cu jucatori tineri de la echipa a doua dar si un antrenor bun care sa stie sa isi motiveze jucatori nu toti anonimi portughezi si chiar as merge mai departe si spun ca ne trebuie o noua conducere poate chiar un patron nou care sa vina cu ceva nou si sa aduca trofee in urmatorii ani,o conducere care sa fie motivata si sa nu se mai ghideze dupa principiul merge si asa sau sa stea toata ziua pe la tv spunand aberatii cu limbaj civilizat….cat despre meciul de maine cred ca va fi o seara trista vom pierde si dezamagirea va fi mare

    Apreciază

  5. Ce frumos, ne-ai atins cj-07-cfr! Sunt convins ca toti ne dorim victoria, sa luptam pe baricade pana la ultimul om, ultima suflare, acum sau niciodata! Din pacate „stalingradul” nostru a fost returul campionatului trecut, cele 5 meciuri fara infrangere in liga, a fost Maftei cu golul fenomenal din meciul cu Sibiul, Kapetanos, Bastos, Sougou si ceilalti care au luptat pana la epuizare si ANDONE ! Am luptat, au cazut multi (vezi accidentatii), ne-am sacrificat atunci cand ne era cel mai greu, atat jucatorii cat si antrenorii, suporterii ! Echipa noastra a demonstrat ca poate, are capacitatea de a depasi toate obstacolele, e in masura sa infrunte sistemul infect, batjocura presei, denigrarrile taranului si al oierului, chiar si natura (partida de la mioveni) ! I-am trimis la razboi asa cum i-am trimis iar ei au invins impotriva tuturor, au reusit miracole, au fost eroi si vor ramane in inimile noastre pentru totdeauna. Au reusit foarte multe dar astazi suntem victime sigure si paradoxal nu e vina lor, e vina CONDUCERII, ii trimtem la lupta cu sabia, calare impotriva mitralierelor si tancurilor. Avem un singur varf epuizat Kapetanos, mijloc zero barat, flancul stang inexistent, aparea sufera la toate capitolele, fara investitii nu ai cum sa ajungi in primavara europeana, Eu voi fi in tribune si voi incuraja echipa din rasputeri, sunt mandru de realizari ei !

    Apreciază

  6. adrian 4 – ce patron nou doresti, poate unul sudist, pe modelul U Cluj? Tu nu vezi ca in primul rand nu se inghesuie patronii sa bage bani in fotbal? Arpi a ridicat echipa asta cat de mult a putut, a luat-o din B, in plus e clujean, mai pune si suflet la CFR, zic eu… L-ai vazut pe Walter unde l-a durut de U Cluj cand a plecat? Cei care vin de prin alte parti vin doar daca le iese si vreo afacere buna, sau mai multe, poate cu primaria, ceea ce in cazul CFR-ului nu prea tine. Spune-mi ce motiv ar avea sa vina nu stiu ce patron strain de orasul nostru la Cluj? Lasa ca e foarte bun patronul ce-l avem.

    Apreciază

    • nu am spus sa vina un sudist dar imi doresc un patron la aceasta echipa care sa fie mai echilibrat in declaratii si sa nu mai abereze pe la tv un exemplu ar fi chestia cu marele portar minca pe care arpi tot il vroia titular si tot abera pe la tv ca el e portarul de viitor al cfr-ului din aceasta cauza el nu aducea un portar bun la echipa pana sa trezit si la luat pe beto…dar nu vreau plecarea lui arpi ci plecarea grasului muresan care distruge aceasta echipa

      Apreciază

  7. @07 – trimite-mi pe fb o poza cu tine suspinand dupa jaws. Sa vad daca se potriveste cu imaginea pe care-o am io-n cap. Multzam anticipat, mon cher ami.

    Apreciază

  8. Ziarul brazilian Bahia Noticias (http://www.bahianoticias.com.br/esportes/noticia/22953-rafael-bastos-sobre-decisao-na-liga-dos-campeoes-contra-o-braga-039-vamos-mostrar-que-nao-somos-apen.html) il intervieveaza pe Bastos care spune ca „Trebuie sa demonstram ca nu suntem in Liga Campionilor din intamplare”. In articol mai scrie ca CFR Cluj are un singur scop: sa castige pentru a fi mai aproape de o clasificare in etapa eliminatorie a CL. Bastos spune ca acest meci e ca o finala si ca „nu vrem sa ne inecam la mal” (expresia in portugheza e: nu vrem sa murim pe plaja!). „Scopul nostru este unic: victoria. Vrem sa incepem bine meciul cu totii, ca sa ne indeplinim visul: calificarea din grupe.” Articolul comenteaza: Autorul a doua goluri la debutul meciurilor din grupa, care s-a incheiat cu 2-0 pentru romani considera ca aceasta intalnire va fi diferita. „Echipele se cunosc reciproc si Braga stie forta noastra. Vreau sa repet meciul bun din primul joc, care a fost foarte important pentru noi toti. Vom juca acasa si trebuie sa avem atitudine din primul minut.”

    Apreciază

  9. La multi s-a instalat ideea ca se va repeta scenariul de-acum doi, respectiv 4 ani: 4 puncte in grupa, adio titlu, pregatirea sezonului viitor. Dar, CFR-ul ne-a obisnut deja, intotdeauna se intampla altfel decat ne asteptam, ca atare sunt sigur nu vom termina grupa cu 4 puncte. Ramane sa vedem cate se aduna. 5, 6, 7, 8 sau 10?

    Apreciază

    • @caneto, avem si un punct de sprijin, o certitudine in marea de incertitudini, 9 puncte nu putem face sub nici o forma! 🙂 Personal mizez pe 8 puncte, chiar daca pentru calificare ne pot fi destule 5 puncte. facem egal cu Braga, Galata pierde cu MU si face egal la Braga si… cu cinci puncte acumulte suntem in primavara CL.

      Apreciază

      • cu 5 puncte se face clasament in 3? galata este peste noi, noi suntem peste braga iar braga este peste galata 🙂 ar conta golaverajul in aceasta situatie ? oricum, nu cred ca rezervele de la manchester vor invinge galata. si, pana la calcule, trebuie sa jucam noi si sa avem noroc sa scoatem un rezultat bun. eu ma multumesc si cu un egal. sper sa ne tina norocul!

        Apreciază

    • Sa vedem ce o face si MU cu rezervele in Turcia, nu le va fi usor deloc. Sa ramanem realisti si sa nu uitam cat de greu ne-o fost la Braga. Totusi cum ”mingea e rotunda” si orice se poate intampla in fotbal ramanem optimisti,nu?
      Suntem atat de aproape de o noua performanta imensa. Haideti sa credem in ea. Si noi suporterii, si mai ales jucatorii.Sa incheiem un an frumos asa cum se cuvine: cu o sarbatoare ”a la Cluj”!
      Ale CFR!!

      Apreciază

  10. Vreau sa vad o echipa vie,determinata,agresiva in sensul bun a cuvantului,care sa alerge pana la epuizare,care sa creada pana la sfarsit in sansa sa,la fel ca- n finalul sezonului trecut.O voi aplauda indiferent de rezultatul final.De multe ori echipa noastra draga ne-a facut fericiti cand putini dintre noi credeam intr- o izbanda.Poate sa reuseasca sa scrie istorie si maine.Hai CFR !!!

    Apreciază

  11. Am evitat sa intru in ultimul timp pe acest site, fiindca sunt prea prea multe energii negative dar Dinule cand scrii,pictezi si nu m-am putut abtine. Articolul e scris exceptional, transmiti un mesaj si il transmiti catre toata lumea,amu insa vedem cine il intelege…Dar as vrea ca substanta lui sa ajunga la cine trebuie… la echipa,restul(galerie,public) cu toata parerea de rau nu prea conteaza in ecuatie, m-am convins si nu de ieri de azi. Eu,insa sincer multe nu prea sper, poate cu Ando la echipa maine da,pentru, poate un viitor apropiat… cu nenea Sergio asta insa,nu stiu fiindca pentru el e prea devreme… de aceea inca odata spun inca odata depinde de echipa, de cei care vor fi maine in teren de ambitia lor de ceea ce isi doresc …pe mai departe,vedem HAI CFR !

    Apreciază

  12. Tot cea ce se poate astepta de la meciul de diseara este sa murim frumos. Poate ciupim chiar un punct, insa sansele la calificare sunt indentice cu cele la titlu.
    Sper la un joc in care sa se intrezareasca ceva sperante pentru viitor, si la un public care sa isi ia ramas bun de la CL in mod onorabil.

    Apreciază

    • Am ramas fara cuvinte. Joc absolut genial, ireal, in comparatie cu ceea ce a aratat echipa in acest sezon, posibil cea mai buna repriza jucata vreodata de o echipa romaneasca in CL.

      Apreciază

  13. „nu dați ocazia suporterilor „pătimași” să vă „încurajeze” din nou cu fluierături și huiduieli”
    dar oare cand voi vedea in gruia o atmosfera ca si in ghencea sau national arena? unde adversarul se, citez „caca” pe el cand iese de la cabine? suporterii cer insa ofera doar atmosfera unui spectacol de circ in gruia. ma uitam la meciul cu galata si suporterii(in afara de galerie) se pierd in ceata si in letargie. la galata, spectatorii si cand erau condusi sustineau echipa. la noi totul tine 5 minute. nu am vazut in gruia niciodata o atmosfera incendiara. totdeauna o atmosfera pasnica fara flacara aia care tine echipa in priza. ma uitam la steaua si ma gandeam ca 3-4 meciuri le-au castigat din elanul dat de tribuna. aici in schimb doar un colt de stadion isi aduce aminte ce ar trebui sa faca. atmosfera din meciul cu galata din gruia, in unele momente, imi aducea aminte de meciurile galatiului de anul trecut din UCL

    Apreciază

  14. Haideti toti astazi intre orele 16:00 si 20:00 la Kornel’s pe strada Trâmbiţaşului la numarul 19 ca sa va inscrieti pentru deplasarea de pe Cluj Arena. Biletul costa 15 lei + 3 lei pentru coregrafie. Haideti cat mai multi sa sustinem echipa! Inscrieri se vor face pentru aceasta deplasare si joi intre orele 15:00 si 17:00 si vineri 23.11.2012 intre orele 17:00 si 19:00. Nu ar fi rau sa faceti o stire pe prima pagina despre deplasarea asta importanta sa afle cat mai multa lume aceste informatii!

    Apreciază

  15. Cătăline – în Ghencea până anul acesta, când echipa a început să joace, suporterii vărsau o găleată de înjurături la adresa echipei și a patronului. Atmosfera inendiară de care vorbești a venit odată cu îmbunătățirea jocului. Pentru a umple un stadion e nevoie și de spectatori nu numai de suporteri, iar spectatorii (care contribuie și ei la atmosferă) nu vin să își consume nervii. Acesta este adevărul fie că ne place, fie că nu.

    Apreciază

    • si uite ca totusi s-a putut incuraja echipa tot meciul. dar noi stim sa facem asta doar cand echipa ne incurajeaza. adica noi conditionam incurajarile de rezultat. altii sustin echipa si la rau. cineva mai sus imi spunea ca steaua a fost huiduita vreo 5 ani la rand. da, dar steaua in 6 ani a luat o doar o cupa. iar cfr a luat 3 titluri, 3 campionate si 2 supercupe. ce ar trebui sa faca jucatorii ca sa fie sustinuti macar un sezon intreg neconditionat? nu suntem barcelona sa invingem tot in linie. suntem o echipa mica furata constant de arbitrii si hulita de toata presa centralizata. dar noi nu tinem cont de asta. pacat, cfr merita mai mult de la public. un public mai cald scotea mai multe puncte pentru cfr in meciurile cu constanta, astra sau iasuil. dar asa… o tinem ca echipa joaca prost. cfr-ul a demonstrat ca stie sa faca spectaol din teatru aseara. sa speram ca si pe teatrul viselor o sa tina pasul. daca nu oricum merita felicitati neconditionat

      Apreciază

  16. Haideti sa uitam pt o zi de proiecte expirate, jucatori de la solduri, declaratii deplasate din partea conducerii si sa ne bucuram de ceea ce poate fi, pt multi ani, ultimul meci in CL la Cluj. Avem timp de maine sa ne reluam frustrarile. Acum e un nou moment istoric pt CFR, pt a reusi trebuie in primul rand sa crezi.

    Apreciază

  17. adrian 4 – de acord, nici mie nu imi place Muresan de cand se baga el in transferuri, plus ca are totdeauna un discurs de lemn, se vede de la o posta ca e reminiscenta a perioadei comuniste; n-as avea nimic cu el, ca e de mult timp la club, daca nu s-ar baga sa dicteze el transferurile, in loc sa aduca un profesionist care sa se ocupe de asta

    Apreciază

  18. Cuvintele se deruleaza cu prea mare repeziciune , desi le citesc cu atentie ,frazele se scurg jinduind dupa ele , simt cum jucatorii sunt insuflati de aceste indemnuri , chiar eu la randu-mi , ma vad parca intrand in teren capabil de acele grozavii descrise de tine…..dar , nu pot ! Sunt pe buda , constipat , rugandu-ma cetii sa amane debutul partidei poate-poate oi prinde si io batar ultimele 07 minute de speranta din cosmarul ce sta sa inceapa si …..ajung la faza cu ca**tu’ ( sa ma ierte nobila asistenta ) vizati fiind cel putin 7 jucatori de-ai nostri , cand , in ciuda indemnului facut / tocmai aia am facut . Mult’am fain , tocmai ai devenit felcer in constipatii ! Poate , cine stie , o dai in ghioc si cu mersu’ burtii. Avem nevoie , ca tare cufuriti sintem in ultima vreme .Hai CFR ! ( parca suna mai bine acum ).

    Apreciază

  19. Stiti ce ar fi perfect maine? Un 4-4-2 cu Kapetanos si Bjelanovic in fata, Valente si Sougou pe benzi, Bastos in spatele celor 2 atacanti, Muresan inchizator, Camora-Piccolo-Cadu-Pinto. I-am extermina.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.