Ai se eu te pego!


Una dintre Porunci spune „Să nu-ţi faci chip cioplit, nici să te închini lui”. Iată, în acest sezon, rând pe rând, toţi eroii noştri, oamenii la care (în faţa cărora) ne închinam şi în care ne puneam necondiţionat bazele ne lasă de izbelişte. Ne-au ridicat încrederea la cote la care poate nu visam, nu meritam, ne-au făcut să dăm drumul speranţelor, pentru ca apoi, rând pe rând, fiecare nume să fie ras de pe lista eroilor. A fost mai întâi Andone,  catalizatorul firesc al laudelor şi al criticilor comune, apoi a urmat Cadu, ale cărui erori au fost mai naturale decât orice acţiune de sabotaj din trecut, iar acum vin la rând lăudaţii primelor meciuri europene, Kapetanos şi Bastos, ambii ieşiţi complet din forma şi conţinutul de fotbalist. Iar, să nu uităm, înainte de toate, prima care ar trebui să primească nominalizarea deziluziei ar trebui să fie tocmai conducerea clubului, grăbită la a promite în vară mari realizări – de la solduri, dar mult prea scoţiană pentru a le şi face să se îndeplinească.

Reprezentaţia de ieri cu Astra Giurgiu a consfinţit starea de lucruri actuală, capătul de drum al unei noi generaţii de „campioni en-titre”. Calculele diferenţei de puncte din clasament se opresc acum şi cred că prioritatea va fi dată unei noi reconstrucţii zadarnice. Ştim foarte bine: până acum singurele reconstrucţii s-au făcut prin transferuri, prin investiţii serioase. Pentru a putea produce şi din interior ceva, trebuie să avem un mecanism care să funcţioneze până la ultima rotiţă a sa. Iar la un club de fotbal asta înseamnă: conducere, lot valoros, antrenor care să pună valoare, tinere talente, echipe secunde şi de juniori. Faceţi singuri socoteala câte dintre acestea le putem bifa fără să ne acuzăm de indulgenţă.

Înfrângerea cu Astra arată de această dată adevărul de la CFR. Am sperat în zadar după ultimele 3 victorii că ceva se trezeşte în sânul echipei, că există acea forţă interioară de autoregenerare, că ne putem recăpăta echilibrul şi că ne putem sui din mers pe „bicicleta campionilor”. Zadarnic. Se spune că mersul pe bicicletă nu se uită niciodată. Aşadar, campionii ar trebui să fie mereu campioni. Nu ştiu însă dacă această regulă se aplică şi la cei ca noi, de conjunctură. Asta am fost sezonul trecut, la fel şi acum 3 sezoane. Am câştigat titluri pur şi simplu fiindcă nu avea cine altcineva să câştige. Apoi, prea repede ne-am luat nasul la purtare, prea repede ne-am crezut vedete… eroi. Ăsta e păcatul actual: lipsa unei atitudini de campioni, a unei orientări spre muncă, spre seriozitate. E doar o furie oarbă a celor ce simt că le fuge pământul de sub picioare.

Echipa noastră e formată din 11 piese de puzzle total opuse, care nu par a fi provenit vreodată din aceeaşi imagine, darămite că se mai pot îmbina. Nu se pot coordona, nu pot alerga împreună cu un sens, fiecare aleargă după 3-4 iepuri deodată: „să impresionez scouterii, să îmi cresc cota în Champions League, să iau banii contractuali de la CFR, mai mult decât am visat vreodată, să fiu respectat, din oficiu, căci sunt campion”. Aceste chestiuni nu cred că vreun antrenor din lumea asta le poate repara. Trebuie să selectăm acum elementele stabile din echipă, să le aruncăm cât mai grabnic pe celelalte şi doar aşa putem reîncepe construcţia.

Înfrângerea de ieri, sub aspectul strict al jocului, nu e un capăt de lume. Astra a reuşit în faţa noastră cam ceea ce am făcut noi la Braga. Vreţi să vedeţi care erau, de fapt, datele reale ale confruntării, care era raportul de forţe? Aşteptaţi până marţi! Înfrângerea asta cu Astra, împotriva unei formaţii din ceea ce va fi, în curând, play-off-ul campionatului, nu este atât de ridicolă precum au fost alte eşecuri din acest sezon. Sunt motive să spun asta, fiindcă s-au întrunit câteva lucruri pe care le reproşam în trecut: am avut posesie, am avut chiar şi un joc incipient de pressing, s-a renunţat la tactica aceea cu 2 închizători, s-au făcut toate schimbările ofensive posibile.

A rezultat doar o înfrângere, dar una din care putem decupa anumite momente pentru a înţelege ce este de fapt jucătorul ceferist. Îl putem vedea pe Ivo Pinto, cu a sa poziţionare de la ambele goluri. Da, la primul a fost un off-side enorm – dar ce mai contează asta. Astfel de alibiuri sunt deliciul presei, nu al nostru. Ivo Pinto a arătat cum un jucător care este extraordinar în 95% din meci, poate greşi fatal exact atunci când depindem doar de el. Acela e un element de nesiguranţă pentru o mare echipă. De aceea el joacă la CFR şi nu la Porto. De aceea noi ne luăm doar astfel de piese “second hand” care cedează exact atunci când te bazezi mai mult pe ele. Kapetanos, pare altceva: a intrat în perioada de după goluri, în care, dacă ar fi fost la Steaua, viitorul parlamentar Gigi ar fi dat de pereţi cu el – fără efect, desigur. La noi este altceva, tot mizăm că se va dezmorţi simţul său de golgheter. Oricum nu avem cu cine să-l înlocuim, aşa că stăm la mâna lui. Kapetanos şi-a pierdut complet încrederea în sine, aşa cum o arată şi executarea penalty-ului care nu mai schimba nimic în meci. Încrederea, în mod paradoxal, se poate regăsi pe banca de rezerve. Dar cine trebuia să se asigure că avem înlocuitor pentru Kapetanos? Cine a promis aceste lucruri după meciurile cu Basel? Ştiţi prea bine…

Ajungem în cele din urmă la Bastos şi Rui Pedro. Despre primul vorbea Magazinul UEFA Champions League. Despre al doilea, după ultimele goluri, vorbea presa portugheză. Două vedete care au fost frâna acestei partide. De la cei doi aşteptam mult mai mult, ei ar fi trebuit să fie acel foc viu de la mijlocul terenului. Totul era bine pus în spaţiu, erau densităţi mai bune de jucători, dar ce folos câtă vreme cei doi erau complet lipsiţi de inspiraţie, erau orbi. Atât de orbi ca Bastos, la acea ocazie uriaşă din minutul 61, când centrarea i-a venit pe frunte, avea poarta goală în faţă, dar, vă rog revedeţi reluările, cum Rafael închide ochii, cum se sperie de minge. Cât de în formă au fost oamenii de la mijloc, s-a văzut: Luis Alberto – nici măcar stângace (fiindcă e o jignire la adresa stângului să atribuim ceea ce făcea Alberto), Camora vizibil în faţă doar când executa cornerele (3 a avut şi pe toate le-a bătut prea scurt – motiv pentru care era muştruluit serios de antrenor), Bastos şi Rui Pedro neconlucrând deloc (aş fi tare curios să văd câte pase au schimbat cei doi), cu un Kapetanos dispus să joace doar mingile pe sus şi, doar cu Sougou apt de acţiune. Atât de vizibilă au fost şi pentru adversar diferenţele dintre solidarii CFR-ului încât pe Sougou îl împrejmuiau şi câte 4 deodată.

Cum să se pună ceva pe tabelă în aceste condiţii? Paulo Sergio a judecat corect, a apăsat pedala de acceleraţie până la podea. A introdus mijlocaş stânga de meserie, apoi a pus un închizător de la care se aştepta să fie mai tehnic în posesie şi, în cele din urmă, a riscat totul pe o carte cu doar 3 fundaşi. Dar nici măcar cu 6 mijlocaşi nu reuşeam să apucăm mingea. Ce să facă mai mult antrenorul? Cei care îi atribuiţi înfrângerea lui Sergio, apucaţi-vă şi faceţi voi singuri lotul, pornind de  la ceea ce am avut la dispoziţie. Fără Bjelanovic, Mureşan, Aguirregaray, cu imperativul de a ţine ceva forţe şi pentru meciul decisiv de marţi… Nu am ce să reproşez antrenorului, ci, mai degrabă m-aş lega de tot mai desele certuri şi neînţelegeri din teren: Piccolo cu Vass, Cadu cu oricine din jurul lui, Kapetanos cu Rui Pedro. Ai noştri se simt în echipă doar când trebuie să reproşeze, doar când trebuie să paseze vina de la unul la altul. Atunci avem joc de pase…

În condiţiile astea cum să reuşim victoriile care contează? Alergăm după ele, dar haotic, devenim repede enervaţi că nu le prindem, ne pierdem capul în eterna şi inexplicabila lamentare. Ai se eu te pego! Păi, suntem campioni en-titre sau aspiranţi la faimă?

Autor: Albusibiu

59 de comentarii

  1. domnule tot respectul meu pentru ceea ce scrii. atat de clar le spui celor de la clubul CFR care sunt problemele, ca sunt surprins cum de nu faci parte din conducerea clubului. Din pacate ai spus un mare adevar: CFR a castigat 3 titluri de campioana pentru ca in acei ani atat de slabe au fost contracandidatele noastre ca aproape ne-au invitat sa luam acele titlturi. Acum vedem clar cat de mediocrii suntem, ce vedete au fost aduse la club. Jucatori care nu stiu sa faca o preluare sau sa dea o pasa corecta de 5 metrii. Sa nu mai vorbim de atitudine………..

    Apreciază

  2. Mijlocul a fost si este marea problema la CFR. Pana nu o sa fie adusi jucatori tehnici, nu o sa avem la ce ne astepta.
    Paulo Sergio este un antrenor bun, dar n-are cu cine. De aceea toti ceilalti antrenor jucau cu autobaza si totul pe contratac. Chiar Andone a spus ca asa e lotul contstruit. Am jucat bine, cand era Sare la mijloc si cand incepuse si Vass sa joace mai bine. Bastos se intelege bine cu Sougou, dar asta in anumite meciuri. Rui Pedro e unic in felul sau..:))…M-am intrebat de ce nu a jucat cu Camora fundas stanga, pai cina sa faca faza defensiva pt Bastos ?
    Poate Weldon daca revine o sa avem un atacant care e tehnic si stie si cu mingea, nu doar cu capul…
    Asteptam sa revine jucatorii accidentati si mijlocasi adevarati sa fie transferati la iarna.

    Apreciază

    • Atunci cand esti campioana si ai o vara intreaga pt pregatirea urmatorului sezon, parca e nepermis sa construiesti echipa de contraatac. Constructia echipei s-a facut de catre conducere + antrenor, deci e usor de gasit vinovati. Dar sa reparam?

      Apreciază

  3. You win some, you lose some. Oricum, mi-ar placea la anul sa fim la fel de linistiti in privinta castigarii campionatului cum e Steaua acuma. Noi niciodata n-am avut un joc bun si constant, si un avans asa de linistitor cum au ei in campionatul asta.

    Apreciază

  4. Articol foarte bun, concis.
    Intelegem cu totii ca e criza economica si ca a cumpara jucatori pe bani multi nu e la indemina oricarei echipe din Europa. Dar sa tot faci gargara, sa promiti, sa te bati cu pumnu-n piept, falos, ca ce jucatori vei aduce, ca bugetul iti permite, ca faci totul cu cap etc., asta mi se pare cel mai reprobabil. Am devenit din pacate o echipa care traieste din amintiri… Pacat de noi, suporterii…

    Apreciază

  5. Prea usor ne-am lepadat de Culio si Peralta….Si am adus in locul lor …petarde. Ca si acest Valente.Am jucat ca o
    echia de B , cu mingi bubuite pe varfuri…Asta nu e joc de o echipa care vrea sa ajunga in primavara CL…Trist …

    Apreciază

  6. Multe dintre punctele atinse de Albusibiu mi-au rămas și mie in memorie după meciul cu Astra. Ar fi imaginea de puzzle din 4-5 cutii diferite, singurătatea lui Sougou cu 4 adversari în 4 puncte cardinale în jurul său, fotbalul de „prostănac” al lui Rui Pedro (faulturi de copil prost la 0-2) etc. *** Am impresia că CFR a făcut un ciclu și s-a întors cam prin etapa a IV-a a campionatului trecut, când Jorge Costa (și noi cu el) nu mai știa ce se întâmplă. Atunci au venit imediat Beto și Weldon și CFR-ul s-a întremat. Acum, până sezonul ăsta se poate compromite total, nu mai vine nimeni! Poate o să vină cineva la iarnă. Dacă nu câștigăm cu Braga, poate nici în iarnă nu se vor înghesui mulți să vină. *** Azi vreau să-l laud pe Sougou. Chiar dacă nu-i ies toate fazele, măcar încearcă să joace fotbal cu onestitate. Nu așteptați să tragă echipa după el; nu-i genul de lider. E mai degrabă un lup singuratic, care preferă să-i servească pe alții pe tavă decât să fie servit. Aseară a fost o fază grăitoare pentru profesionalismul lui Modou: cred că era la 0-2, după ce a ratat Kapetanos penaltyul. Meciul era jucat și totuși Sougou încerca să-i explice cu calm zevzecului de Rui Pedro cum ar fi trebuit să trateze nu știu ce fază. *** În condițiile în care extremele stânga (Diogo Valente și Nicoară) sunt praștie, iar de Camora e păcat să ne batem joc dincolo de jumătatea terenului, aș recomanda încercarea lui Ivo Pinto pe extrema stângă, chiar dacă e de piciorul drept! Nu uitați că și Panin a fost întotdeauna mai bun pe stânga decât pe dreapta, așa că nu cred că ar fi ceva exagerat, forțat. Poate fi retras Aguirregaray pe dreapta, iar Ivo Pinto mutat pe stânga, degrevat de sarcinile defensive. Merg pe ideea că mai bine folosești un jucător rapid, chiar de picior „greșit”, care măcar ajunge să centreze, decât jucători care nici măcar nu reușesc să ajungă în zona de unde ar trebui să centreze. Cred că ieri n-am avut mari șanse în primul rând din cauză că n-am avut deloc partea stângă. În condițiile în care nici centrul n-a dat satisfacție, a fost clar că doar pe dreapta putem să-i străpungem. De câteva ori era să reușim, dar e prea puțin. Când vom ataca pe toate cele 3 căi, vom putea emite pretenții. Altfel ne vom limita la cea de a 4-a, atât de dragă lui Rada: mingi aruncate spre grec.

    Apreciază

    • Cred ca ai pus un punct pe i. E o lipsa totala de solutii pe partea stanga. Intr-o vreme ratacea si Hora pe acolo, Ivo Pinto poate fi o solutie dar si el e fundas. De la Rada in postura de fundas stanga credeam ca numai Cartu asteapta minuni, acum vad ca mai avem un antrenor care vrea sa-si faca glorie din fantezii ieftine. ––––– In alta ordine de idei, cred ca Andone a reusit in cateva luni, nu o omogenizare a lotului ci o instrainare a jucatorilor, au ajuns sa joace de parca nu s-ar cunoaste unii cu altii. Or fi vinovate si accidentarile, dar, e limpede, nu exista module de joc, Paolo Sergio n-a mostenit nimic din acest punct de vedere. Echipa stie doar o partitura aceea in care scapa toti repede de minge, degajeaza si Sougou cu sau fara intermediar pe traseu, fuge dupa ea si trage la poarta ori centreaza. In vara am fost la 2-3 antrenamente si cam atat se exersa, pasa lunga din preajma propriului careu pe aripa, centrare in careu urmata de finalizarea varfului. Indicatiile erau: pune latul in plm, hal la prima bara in plm etc, dupa cum plutea obiectul in aer. Exercitii care se fac la juniori. N-am vazut nimic niciun exercitiu pe blocuri functionale, nimic care sa insemne tranzitie cu progresie pozitiva, nimic care sa aiba legatura cu organizarea jocului.

      Apreciază

    • 07, de acord cu tot ceea ce spui. O singura intrebare am: decat sa-l pui pe Ivo Pinto pe stanga, nu mai bine l-ai aseza acolo pe Aguirregaray?

      Apreciază

      • Aia ar fi altă discuție. Eu am pornit de la observația lui AlbuSB că Ivo Pinto a fost depășit la ambele goluri. Și cam așa e, din păcate. E păcat de el să lupte tot meciul și să aibe scăpări defensive care se lasă cu gol. Adu-ți aminte și de faza cu Galata. Ivo Pinto nu are valoarea lui Camora pe faza defensivă, dar este net superior pe cea ofensivă. Și atunci de ce să jucăm cu Ivo Pinto fundaș și cu Camora mijlocaș, când ei dau randament mai bun pe alte poziții? Acum, normal că pe Aguirregaray l-aș clona de câteva ori, dar deocamdată m-am limitat să-l pun în locul lui Ivo Pinto, să se simtă la CFR ca la naționala Uruguayului.

        Apreciază

  7. Albu, personal preferam articolele in care tratai exhaustiv partidele alb-visiniilor, dar ce sa-i faci, vad ca acesta e trendul pe Tribuna in momentul de fata, cat mai putine analize la rece a partidelor jucate de favoritii nostri, in schimb lamentatii necontenite. Cei ce posteaza aici n-au rabdare vad nici sa mai citeasca ceva de calitate despre echipa lor de suflet, ce sa mai zic sa o sustina in momentele de cumpana cum e si acesta pe care il traim azi. Cu asa suporteri, vai si amar… Va inteleg oarecum supararea, franarii mei. Si eu sunt dezamagit de parcursul nostru din campionat. Nu uitati insa ca suntem in fata celei mai importante realizari europene de pana acum, tocmai acum sa ne dam batuti si sa ne vaicarim ? La iarna vom avea tot timpul din lume sa ne deplangem soarta, asta daca marti favoritii nostri vor iesi invinsi din teren. Acum insa inainte de cel mai important meci din istoria acestui club nu e vreme de bocit, acum e vremea sa ne sustinem echipa, asta daca suntem suporteri adevarati, nu doar de conjunctura. Hai CFR !

    Apreciază

    • Acum scriu de pe mobil, de la Baisoara. Articolul l-am publicat cu exact 2 min inainte sa ies din casa. Nici n-am crezut ca apuc sa scriu.In aceasta perioada activitatea zilnica, munca, sunt mult mai solicitante, iar hobby-ul asta al scrisului trebuie sa faca loc, vrand-nevrand. Articolul ar fi putut fi mult mai lung, mult imbunatatit, as fi putut gasi si niste solutii. Deocamdata singura pe care o sugerez este rabdarea si reorientarea spre 2 obiective: Cupa Romaniei si locul 2 in campionat. Gargaunii europeni cred ca ne ies marti din cap…

      Apreciază

      • Albule, eu apreciez foarte mult tot ceea ce faci aici la ”Tribuna CFR”, si stiu ca uneori depui eforturi supra-omenesti ca sa ne impartasesti la cald, impresiile tale deosebit de pertinente, pe care mai toti ti le apreciem. Totusi, am si ceva obiectii… Atata timp cat mai exista o sansa oricat de infima de calificare eu cred in ea, mai ales ca pentru mine o accedere a echipei noastre in primavara europeana inseamna mai mult decat un titlu de campioana a tarii. Am spus inainte de dubla cu Liberec, nu doar acum, ca eu cred intr-o reprezentare onorabila in cupele europene anul asta. Defapt, lasand acum modestia la o parte, am fost printre putinii de pe tribuna care, am sperat la calificarea in grupele C.L. si la o calificare macar in primavara E.L., chiar cu actualul lot de jucatori, iar drept dovada imi stau postarile din ”perioada Liberec”. Ar fi culmea, ca tocmai acum cand mai avem de castigat doar un singur meci pentru ca acest vis al meu sa mi se implineasca sa nu mai cred in el. Nu, eu voi crede pana in final in sansa noastra, oricat de mica ar parea ea acum in ochii unora care tin cont doar de jocul prestat in momentul de fata de baietii nostri, mai ales in campionat. Si din acest motiv, fata de meciurile trecute din C.L. voi mai duce pe stadion inca doua persoane care sa incurajeze echipa asta, pentru ca baietii acum au intr-adevar nevoie de sustinere. Daca pe un semen de-al nostru se cuvine sa-l ajutam, nu atunci cand putem noi, ci atunci cand amaratul are nevoie de ajutorul nostru, la fel si echipa asta, acum, in acest moment mai dificil are nevoie de sustinerea noastra, nu (numai) dupa victorii de genul celor de la Liberec, Basel sau Braga. Atunci a fost usor si nespus de frumos pentru toti sa fim suporteri ceferisti, acum insa iata ca se cerne graul de neghina, acum se vad adevaratii franari. Si ma intreb acum: daca in urma cu 2-3 luni, cam cu acelasi lot de jucatori, am reusit sa scoatem niste rezultate entuziasmante in Europa, de ce nu am mai reusi si de aceasta data ? De ce nu ar mai prinde Sougou, Bastos sau Kapetonos un meci formidabil ? De ce nu am putea sa ne aparam exact pret de doar 90 de minute, asa cum am mai facut-o si in alte randuri ? De ce sa nu mai castigam odata chiar si cu noroc, ca tot sustin unii pe aici ca doar asta ne-a tinut in viata din primavara si pana acum ? Cam mult de atunci, nu ? Oare sa fi fost doar noroc chior, sau si ceva stiinta de partea jucatorilor nostri ? Pentru ca fotbalul e un joc foarte imprevizibil si pentru ca in 90 de minute se poate intampla absolut orice, tocmai de asta eu nu-mi voi scoate ”gargaunii” astia din cap ci voi visa cu ochii deschisi la o calificare. In primul rand, cu performante europene ne putem atrage de partea noastra mai multi fani din intreaga tara si le putem inchide gura mai usor celor ce ne ataca zi de zi. Sa-mi fie cu iertare, dar cu un loc doi in campionat nu cred ca vom intra in istorie, in schimb cu o calificare de pe locul doi sau, macar trei din aceasta grupa, ne vom atrage multe simpatii. Daca un succes european rasunator ar fi dublat de castigarea Cupei Romaniei, aproape ca nu m-ar interesa sa terminam chiar si pe locul 14 in campionat, numai sa nu retrogradam. Iata de ce, abia astept meciul de marti seara. Iata de ce ma incapatanez sa cred pana la sfarsit in echipa asta. Deja parca si intru in febra partidei si stiu ca nu voi regreta deplasarea asta, fie si numai pentru ca voi avea ocazia sa-l mai vad o data pe viu si sa-l aplaud din tot sufletul pe Beto, goalkeeperul care prin paradele sale ne-a facut campioni in sezonul trecut. Asa ca dragi ceferisti, macar pana la cumpana dintre ziua de marti si cea de miercuri, fiti realisti, cereti imposibilul, calificarea. Hai CFR !

        Apreciază

        • Felicitări, TGV ! Sunt de acord cu tine, „mot a mot” ! Am zis şi eu de câteva ori în perioada „Liberec+Basel” că o ieşire din grupe ar fi mai important ACUM decât un titlu (desigur, este doar o părere, nu neapărat cea mai bună sau cea mai corectă). Tocmai pentru a consolida brandul CFR în Europa, pentru a aduna puncte, pentru a trece de o barieră psihologică…Chiar cer scuze prietenilor mei de pe tribună că nu mă bag foarte tare în analiza acestui meci cu Astra, după mine a fost o „haltă” cu ceva probleme la locomotivă, vor fi ceva (zeci) de minute de întârziere a trenului (a „TGV”-ului!), mă rog. Dar meciul cu Braga este CEL MAI IMPORTANT din ultimii 4-5 ani, nu avem voie să nu credem în victorie. O singură completare : mai repet o dată, că schimbarea de antrenor s-a făcut în momentul cel mai prost posibil, şi aici nu vreau să-l laud pe Ando, nici să-l critic pe P.Sergio. În era Ando echipa avea totuşi o organizare, e drept, mai ţărănească, aşa : apărare ermetică şi contraatac. Practic echipa era setată pe acest stil, o interpreta destul de bine, iar trecerea la alt sistem -mai de posesie, mai de progresie- o prindea oarecum nepregătită mental. O astfel de trecere NU SE FACE PRIETENI NICIODATĂ ÎN PLIN CAMPIONAT, doar în pauzele mari, se putea în minipauza aia de-a jucat naţionala, dar şi ălea 2 săptămâni erau insuficiente, de fapt. În altă ordine de idei, acel sistem era oarecum şi justificat prin calitatea lotului existent şi -parcă- era susţinut (măcar tacit) şi de conducere, din moment ce s-au realizat ţintele principale : intrare în grupe, bani, imagine. Momentul psihologic a fost cel în care conducerea a enunţat (oarecum tardiv şi instantaneu) : „primordial este campionatul”. A fost o mişcare farizeică, văzându-se cu sacii în căruţă (intrare în grupele CL+20 de mil.euro) au „deraiat” trenul de la ţinta prioritară (CL) , dar nu s-a ajuns nici măcar în apropierea celeilalte halte. Ca şi cum te-ai duce la biserică rugându-te pentru o anume realizare, iar când ţi s-au îndeplinit doleanţele, te duci înapoi şi spui că de fapt nu pentru aia te-ai rugat , ci pentru altceva. Traducând pe munca antrenorului şi a lotului : o strategie (tărănească, dar eficientă) a fost abandonată în timp ce trenul era în mişcare, nişte automatisme (ţărăneşti, dar eficiente) trebuiau înlocuite cu altele mai sofisticate, şi timp suficient nu a existat pentru acest lucru, şi -în mod absolut logic- a urmat „decăderea”. Din punctul meu de vedere asta a fost schema logică a unei decizii proaste, pornită de la conducere, am presimţit-o şi atunci, o văd şi acum, nici nu mă enervez. Un singur lucru vreau din toată inima : victorie cu Braga, şi da, cred până la ultima minge dezumflată în echipa asta, chiar şi în div.C. HAI CFR !!

          Apreciază

          • @kiruj si tgv, subscriu ideilor voastre. Mobilizarea pentru Europa e alta si cine stie, poate macar odata e si arbitrul cu noi, ca tare ne-au mai furat posesorii de fluier anul acesta. Conducerea a gresit radical cand a perturbat ritmul de CL, cand i-au venit fixuri ca vrea toate trofeele. Subt ambitii desarte de multe ori, pacat ca se declama public, pacat ca o crasa lipsa de obiectivitate in aprecierea potentialului lotului, starneste reactii nepotrivite, impaunari nefolositoare care fac rau echipei si prin suplimentul de presiune gratuita, dar si prin diminuarea increderii jucatorilor in propriul potential. Cand vezi ca nu e anul tau, ca s-a vandut altora campionatul,e stupid sa-ti declami prioritatile, sa bulversezi concentrarea jucatorilor. Sunt lucruri care arata amatorismul celor care s-au intalnit cu sportul cand si cand la televizor. –––– Echipa, cu sansa, cu mobilizare maxima poate depasi grupa. Cred asta, nu o spun de circumstanta. Cred ca facem egal cu Braga si castigam cu MU. Cum ne calificam cu 8 puncte socotiti voi.

            Apreciază

            • TGV, KIRUJ, CALIN ET ALL : ma bucur ca exista suproteri cfr ca si voi! gandim si simtim la fel. care cum putem, haideti sa fim alaturi de echipa acum cand are mai mare nevoie de noi! HAI CFR !!!

              Apreciază

  8. In fiecare an schimbam complet echipa. Cei buni sunt vanduti, altii pusi pe liber, si multi alti adusi. Mare parte iarna, restul vara. Cine reprezinta stabilitatea in echipa? Nuno Claro, Edy si Cadu (tot respectul pentru capitan, din pacate iesit din forma)? Asta este si se vede. Daca am avea un nucleu, in care sa integram cei cativa jucatori adusi, am fi o echipa. Patronul vrea rezultate, dar vrea si bani. Pana se obisnuiesc jucatorii cu antrenorul, patronul il demite pe acestia, iar pana sa mai obisnuiesc unii cu altii, pleaca de la echipa. Pacat de banii patronului, de echipa lui si de sufletul nostru (dar asta conteaza mai putin pentru el).

    Apreciază

  9. Meciul cu Braga este decisiv,Arpi a si declarat ca strategia anului viitor depinde de rezultatul de marti.Daca batem ( putin probabil- avem nevoie de mobilizare maxima si mult noroc)vom reusi o performanta istorica atat prin posibila calificare in premiera cat si prin parametri de joc cei mai slabi ai unei echipe (dominate in toate meciurile )care trece de grupele Ch. League.Daca facem un egal e situatia cea mai proasta: ne iluzionam ca avem ceva valoare si ca vom face ispravi in Europa league,uitand sezonul intern ratat si fotbalul modest pe care- l jucam.Vom mentine in mare acelasi lot,aceeasi mentalitate si vom pierde in continuare in toate competitiile si pe toate planurile.Daca pierdem( rezultatul cel mai logic la felul in care evoluam) atunci vom retrai povestea de acum 2 sezoane: jucatorii mai rasariti vor fi vanduti ,vom suferi noi umilinte si se va clama reconstructia .In opinia mea echipa( lotul ) asta poate supravietui numai in cazul unei victorii,problema este daca oamenii de baza vor si mai ales pot s-o obtina.In cazul unui insucces am putea avea sansa unei reconstructii radicale cu conditia remanierii totale a lotului si a unor investitii

    Apreciază

  10. Jucam iarasi prost, jucatorii nu formeaza o echipa. Unii din jucatori nu pot sa alerge, altii stau prost in teren, nu au ambitie si determinare, au atitudine de divizia B. Dar locul in clasament nu reflecta valoare lotului si nu reflecta nici ceea ce au reusit jucatorii in teren. Eu nu uit ca arbitrii au facut diferenta intre noi si Steaua, de ex. Intrun clasament al adevarului, unul fara erori de arbitraj, CFR ar avea minim plus 7 puncte, iar Steaua un minus 9 puncte. Cam asta e si diferenta din clasament dintre invincibila Steaua si dezastruosul CFR. Asta nu inseamna ca echipa nu poate arata de azi inainte ca poate mai mult, ca poate reusi si impotriva factorilor adversi. Dar cum victoriile aduc victorii, tot asa esecurile aduc noi esecuri. Presiunea creste, neincrederea sporeste, neputinta devine cuvant de ordine si dezinteresul manifest. Sezonul e inchis, dupa forma de aseara si Europa va ramane o amintire. Nu ne ramane decat sa speram ca tranzitia spre noul sezon va face o echipa mult mai buna.

    Apreciază

  11. Problema mi se pare lipsa de strategie la CFR. Doar aducerea a 4-5 jucatori mai valorosi decat ai principalelor adversare nu mai este suficient. Echipele din fata au loturi echilibrate si, mai ales, omogene. La CFR se vand jucatori dupa 6 luni.Conducerea vorbeste de proiecte pe 3 ani, insa in spate se afla dorinta finantatorilor si a jucatorilor de a da in primul rand tunuri financiare. Eu imi doresc sa vad jucatori decenti, onesti gen Peralta, Culio, jucatori care sa stea 3-4 ani la CFR; la fel, un antrenor cu minim 2 sezoane incheiate. In prezent, jucatorii „mai vechi” nu mai au motivatia necesara pt a face performanta, iar noii veniti vad Clujul ca pe o halta pe care trebuie sa o bifeze rapid. Legat de meci: am avut posesie, perioade de presiune, dar ce poti sa-i reprosezi lui Paulo Sergio cand jucatorii reinvata abc-ul fotbalului: pase simple, combinatii, centrari, toate par o corvoada pt ai nostri. Totusi se vede un inceput de constructie ce ne da sperante pentru meciul de cupa cu Dinamo. In meciul de marti cu Braga doar printr-un miracol putem evita infrangerea. „Next level” pt CFR inseamna stabilitate, continuitate in joc, nu jucatori scumpi, nu meciuri tratate ca „finale”, din care iesim mereu umiliti si deznadajduiti. Este nevoie acum de calm, incredere, echilibru. Reset, cu munca si modestie ne repunem pe sine.

    Apreciază

  12. Mie de altceva imi e frica acuma, de meciul cu Braga. Nu-l vad pe Paolo Sergio facand rotatia jucatorilor. Numarul mare de meciuri jucate se vede pe Cadu, pe Ivo Pinto, si s-ar putea ca si pe tridentul ofensiv ( Bastos-Kape-Sougou). Si nu stiu fata de meciul cu Astra cien ar putea sa intre, poate Gabi Muresan, poate Aguirregaray, dar pe altcineva nu prea vad. Si daca Kape trebuie inlocuit, nu-l vad bine pe Sasa.
    Doamne da sa ma insel.

    Apreciază

  13. cel mai vinovat ptr.situatia actuala de la cfr e GRASANU si apoi zamfir.De cand cei doi se ocupa de achizitii,incurajati si de Arpi(intr-un interviu acesta a zis ca de acum antrenorul care vine la Cfr trebuie sa lucreze cu marfa clientului)echipa arata cum arata.Macar menegerul ciobanului cand zice ca nu ia nu stiu ce jucator ca nu e pe profilul lor stie ce echipa vrea (vor).La noi Grasu cumpara dupa cum mananca nu conteaza calitatea important e sa fie matul plin.Nu exista o idee clara de ce echipa vrem,asta e lipsa de comunicare la nivelul conducerii.Se vede tot mai clar ca e decat o afacere ptr. ei Cfr-ul.In perioada in care Marcel Popescu propunea jucatori, echipa arata altfel,asta e parerea mea.

    Apreciază

  14. In primul rand eu nu m-as arunca la gatul lui Paulo Sergio. Aici ii dau dreptate lui Alex- Albusibiu. Ce am vazut eu, asa inghetat in tribuna, a fost ca Paulo Sergio chiar incearca sa faca echipa asta a noastra sa joace fotbal. Adica, mai precis, sa puna mingea jos si sa faca pase. Chiar l-am observat la un moment dat pe P.S. explicandu-i nervos, prin gesturi, lui Felgueiras sa puna mingea jos. Asta dupa ce portarul nostru trimisese o noua minge lunga in fata catre nicaieri.
    Ori ceea ce incearca antrenorul – eu nu am nicio indoiala ca asta incearca si pentru asta are sustinerea mea deocamdata – scoate in evidenta cateva lucruri:
    – in mod evident echipa nu mai este obisnuita cu un astfel de joc. De aici cazna si chinul, lipsa de idei, senzatia de adunatura ad-hoc de jucatori precum si unele din gafele de tehnica individuala. Pentru ca daca tu nu mai esti obisnuit sa pasezi, nu mai ai in reflex niste automatisme de genul asta ajungi sa uiti cum se da o pasa.
    – echipa este lipsita de mijlocasi centrali ofensivi . Prin mijlocas central ofensiv intelegandu-se acel jucator care isi poate depasi adversarii prin dribling in viteza, care acopera zona din fata careului advers unde se bate pentru mingile deviate de atacanti sau de apararea adversa, care, din aceeasi zona,este capabil sa suteze sau paseze decisiv si care, in momentul in care se pierde mingea, ii ataca pe adversarii care ies cu mingea la picior din aparare si asigura densitatea in zona respectiva. Asta este o problema atat de veche ca ne-am plictisit de ea dar evident ca in stilul de joc autobaza – contraatac nu era atat de vizibila.
    – echipa este total lipsita de omogenitate si automatisme tactice din cauza schimbarilor prea dese de lot si de antrenori si din cauza accidentarilor si suspendarilor foarte dese.
    – sunt cativa jucatori care n-au absolut nicio treaba cu fotbalul la acest nivel, jucatori care au jucat numai la echipe medicocre, care au mediocritatea in fibra lor si nu vor face niciodata saltul la nivelul urmator

    Direct sau indirect eu cred ca toate aceste concluzii arata falimentul strategiei manageriale aplicate in ultima perioada. Poate ca sapt viitoare vom prinde o zi exceptionala si vom avea si mult noroc si vom invinge Braga. Dar asta nu va schimba cu nimic viitorul daca strategia va ramane aceeasi. Adica jucatori mediocri cu toata cariera la echipe mediocre, transferati la kilogram, liberi de contract sau pe bani de nimic si antrenori schimbati ca ciorapii.

    Apreciază

  15. Mortul nu-l mai intorci de la groapa, dar momentul schimbarii lui Andone a fost foarte prost ales. Paolo Sergio are nevoie de timp ca sa-si impuna ideile tactice, iar pe noi ne arde la cur deoarece meciurile decisive curg unul dupa altul. Foarte bine a punctat autorul articolului de pe blogul kvsc, oricat de prost juca echipa pe vremea lui Andone, aveam un joc (de contraatac) dinamic, avantat si rapid, nu exista meci fara cateva actiuni purtate in viteza si, chiar daca pierdeam, aveam 10 ocazii clare de a marca intr-o partida. Acum, jucatorii sunt inca foarte departe de ceea ce doreste antrenorul de la ei (probabil, posesie, joc elaborat, constructie progresiva etc.) si s-a renuntat si la lucrurile bune din conceptia lui Andone. Ori noi avem marti meci cu Braga. Apoi cu U, Cupa Romaniei, MU etc.

    Apreciază

    • Corect. Altceva: nu c-ar avea nevoie de aparare nea Ando, dar cu lotul actual nici marele Mou n-ar juca ofensiv. Daca n-ai cu cine… Prin urmare, poate ca Ando nu e un antrenor chiar atat de prost. Doar ca a vazut clar ce lot de jucatori are. Cred ca a judecat corect si a scos tot ce se putea de la echipa. Ceea ce PS inca nu a inteles.

      Apreciază

  16. Totul porneste de la management. Si in cazul CFR-ului managementul este dezastruos. Paszkany Arpad vrea doar tunuri, sa aduca jucatori liberi de contract ca poate, poate se intampla sa reuseasca sa vanda unu, doi pe bani mai multi. Nu-l intereseaza coagularea unei echipe cu jucatori valorosi, care sa faca si performanta. Iuliu Muresan fara sa se priceapa in domeniul fotbalului aduce jucatori cu camionul, bineinteles, ciurucuri ce nu trebuiesc altora. Si apoi nu inceteaza sa-si dea drumul la logoree ca avem lot valoros, ca avem cel mai bun lot din Liga 1. A cutezat sa spuna chiar ca avem cel mai bun lot din cate a avut CFR-ul vreodata.

    Schimbarea antrenorului s-a facut, pe bajbaite, fara nici un plan stabilit in prealabil.

    Echipe de copii, de juniori, echipa a doua, nici vorba. Nimic nu produce acest club. De unde performanta? In fine, un management de amatori.. Oare ce o fi insemnand pentru ei „next level”?

    Apreciază

  17. foarte buna analiza, nu spun ca antrenorul a pierdut meciul, dar ce cauta l.alberto pe teren, de ce deac si aguiregaray privesc meciul din tribuna? foarte multe greseli individuala, debusolare , sigur toti sunt vinovati, de la conducere pana la ultimul jucator, nu exista atitudine,nu este spiritul de a fi jucatorul CFR-ului, sunt doar niste mercenari fara nume, care s-au trezit peste noapte vedete, mai mimam fotbalul, ne luam salarul, poate ne mai creste cota daca jucam ceva in Ch. L., si tot asa. Dezamagire totala

    Apreciază

  18. Pe langa cele scrise de voi, ma opresc putin asupra declaratiilor lui Arpi de dupa meci . Au fost doua, una la transilvania looke, celalalt dupa meciul walter contra walter la degisport . In ambele a subliniat, ca echipa a evoluat f. bine, ca si-a creat multe(!) ocazii, doar lipsa de noroc si inspiratie facand sa nu marcam, apoi erorile de arbitraj etc. A mai zis ca lotul e bun, doar a adus 14 jucatori cu bani multi ! Oricum am lua-o, sunt doua variante : Ori ne crede pe toti idioti, ori el chiar asa judeca, si atunci e mai nasol ! Voi ce ziceti ? In fine, constat ca si acum multi asteapta iarna in speranta unui nou inceput . Da, ni se va zice ca cele mai bune achizitii reprezinta reantoarcerea accidentatilor si posibil a lui Weldon, plus alte cateva petarde si gata cel mai valoros lot din campionat,cu care vom cuceri titlul urmator en fanfare, mai ceva ca steaua acum ! ( … ) Cine crede altceva se insala amarnic, doar Arpi a demonstrat ca nu da 1 mil pe un atacant chiar daca a incasat peste 20 mil !!! Noroc ca numai steaua a scapat ca joc, ca valoare a lotului si logic si ca si puncte acumulate, din pluton si asa o mai lalaim in prima parte a clasamentului . In schimb sa visam la detronarea stelei in conditiile de management actual este utopia cea mai mare cu putinta din istoria fotbalului ! Din pacate …

    Apreciază

  19. Ceva e putred si vicios la CFR d-le Paszkany.
    Vorbim de performanta cand primeaza „legea vestiarului” (la fel de eficienta ca legea pumnului) ?
    Gasca nu accepta pregatire fizica si tactica ? Se aproba, concediem preparatorul tip „colonel” si schimbam urgent antrenorul tip „italian” si reintram in cercul vicios Oare Cadu pe linga bucuriile aduse pana acum nu este o frana in depasirea nivelului echipei din ultimii ani ?
    Nu se poate iesi din acest ciclu pagubos repetat a treia oara ? Multe intrebari si o certitudine : „ceva e putred….”

    Apreciază

  20. Spun de ceva vreme că nu există nici un fel de strategie la CFR, că se lucrează la ciupeală, dar am fost contrat mereu de colegii tribuniști. Tot ce se întâmplă este din vina conducerii, a stafului tehnic. Cum de jucători noi, care vin cu vizibile calități, joacă bine primele meciuri iar apoi, o dată cu integrarea în echipă joacă tot mai slab până ajung niște petarde ? Cum se explică faptul că acești jucători în loc să ridice echipa după ei coboară ei la nivelul echipei ? Există o singură explicație – nu există nici un fel de pregătire (fizică, tehnică, tactică, psihologică) la nivelul clubului nostru. Unde e managementul profesionist mult trâmbițat ? Toți jucătorii noștri intră într-o transă din care nu mai pot ieși. Nu pot să alerge, iar când aleargă o fac haotic. Ceea ce mă șochează e faptul că nu pot să dea o pasă simplă, nici o pasă nu e dată firesc, natural, toți se chinuie, se pregătesc prin multe mișcări până când furnizează pasa (acest lucru nu se întâmplă atunci când jucătorii sunt proaspăt sosiți la club). Nu avem un jucător care să poată trage la poartă din afara careului. Toți jucătorii care au mingea se sperie atunci când adversarul vine spre ei și dau drumul la minge la nimereală. Alunecăm mult prea mult, ce fel de ghete au în picioare jucătorii noștri ? Adversarii nu alunecă atâta. Jucătorii noștri pică de mule ori în FUND, la propriu, nu au nici un pic de orientare în teren. Cum se face că toate defectele se acumulează la echipa noastră ? Cum de acumulăm defecte și nu corectăm nimic ? Ce se dorește cu acestă echipă (dacă ne luăm după declarații nu se dorește nimic – totul merge bine) ? Cum de nu deranjează pe nimeni că stadionul este gol ? Cum de sunt suporterii atât de cuminți ?

    Apreciază

  21. Ca fapt divers m-am uitat astazi pe youtube la golurile cfr-lui din returul 2007-2008, unde se vede o forta ucigatoare in atacuri, Didi, Trica si Fabbiani pur si simplu rup plasa, un-doiuri care te lasa cu gura cascata. Am avut joc, ce dracu, astazi nici umbra nu mai suntem acelor vremuri.

    Apreciază

  22. Prima data dam in antrenor fiindca el e cel mai expus ,apoi dam in jucatorii exponentiali si terminam cu cei care se ocupa de transferuri ! Pionul negativ e introdus pe tabla de joc,ai impresia ca e alb(u) dar el e negru …O strategie ieftina jurnalistic vorbind . Sincer mie greata ,mie greata de cei care sustin sus si tare ca iubesc acest club ,de cei care isi vand biletele inainte de meciul cu Braga,de cei care scuipa cu sarg azi si pentru care ieri pentru ei CFR 1907 Cluj nu insemna nimic. Cica ei ajuta CFR-ul, cum ma ?!? Lamuriti-ma si pe mine !

    Apreciază

  23. Senor Sergio, pentru a resuscita echipa, ar trebui sa renunte la majoritatea inovatiilor. In primul rand, 4-1-4-1 poate merge in Scotia, dar la noi nu. Mai bine 4-3-3 ofensiv (fara varf, ca ambii sunt prastie) si 4-2-3-1 defensiv. In al doilea rand, Camora nu e mai folositor ca mijlocas decat Valente, iar improvizatiile de fundas stanga nu tin. Deci inapoi in linia de fund. In al treilea rand, Muresan e un distrugator, nu mijlocas ofensiv. Acolo ii este locul. Singura inovatie care i-a iesit a fost Valente mijlocas dreapta, asta ar mai putea fi incercat (in 4-2-3-1, cu Sougou „varf”).
    Trist e, ca tot acolo suntem, ca si la vara: ne trebuie un fundas central de meserie ca pereche pentru Piccolo, un numar 10 si un varf meserias. Asta din urma s-ar putea rezolva cu revenirea lui Weldon si insanatosirea lui Martinez.
    A, ne mai trebuie tribune pline si galerie ca lumea. Propun sa transferam niste irlandezi.
    Cei norocosi care puteti merge marti, faceti spectacol, faceti atmosfera, ca e ultimul meci de CL pentru o buna vreme.
    Hai ca prindem primavara EL.

    Apreciază

  24. Csongi ai dreptate, s-au folost siteme neadecvate profilului jucătărolor noștri. În atac este clar avem acel trunghi Bastos, Sougou , Kapetanos (singurii de calitate). Pentru a-i pune în valoare pe aceștia se potrive sistemul 4-3-3. Problema mare e la mijloc unde în acel grup de 3 avem doar distrugători (Mureșan, Luis Alberto, Godemeche – care se mișcă în reluare), accidentați (Deac, Vass, Martinez), unele catastrofe (Valente, Hora, Nicoară) și alte inovații (Camora). Mijlocul la noi este mort demult, de la plecările lui Trică, Culio și Dani. Mijlocul nostru nu produce nimic, cred că este valoric undeva la subsolul Ligii I. Aici e vina conducerii (pt. achiziții) și a stafului tehnic (pt. pregătire). Situația dezastruoasă din ultimul timp se datorează căderii fundașilor centrali, care în anii trecuți ne-au adus campionatul și cupele. Fundași se găsesc mai ușor, trebuie aduși ceva mai tineri nu pensionari gen Maftei, Rada, Piccolo iar Cadu trebuie scuturat puțin (vedetismul îi face rău). Avem urgentă nevoie de : 2 fundași centrali buni, 1 închizător bun și mobil, 1 mijlocaș coordonator foarte bun, + 1 bucătă ANTRENOR adevărat. Prin aceste 5 achiziții, care nu pot fi ieftine, cred că putem redresa echipa în retur și să prindem un loc de EL (jucăm prea slab pt. a visa la podium).

    Apreciază

  25. “Mais où sont les neiges d’antan” cand de 2 ani nu pierdeam pe teren propriu ? A venit Cirtu si a rupt traditia, ne-a scos din cupa, practic din toate competitiile. Cand dai afara un jucator sau un antrenor se presupune ca aduci unul mai bun in loc. Noi ne-am despartit mult prea usor de unii si i-am inlocuit cu altii de mica valoare. Cu cat transferurile erau mai slabe, cu atat declaratiile presedintelui erau mai umflate, dar din pacate declaratiile doar irita nu tin loc de performanta. Fara investitii va trebui si conducerea sa se multumeasca cu un loc de mijlocul clasamentului. Pacat ca suntem pe punctul de a compromite o oportunitate de C.L. cu care nu stiu cand se va mai intalni CFR-ul. Sa presupunem ca trecem de Braga; cu ce lot vrea Arpi sa mearga mai departe ca jucatori mai de doamne-ajuta tot nu va aduce. N-avem un lot de baza pe care sa-l intaresti cu 1-2 jucatori. La noi vin 12, pleaca 10 si din acest du-te vino n-ai veci echipa. Am incredere in Paulo Sergio, dar sa-l lasam sa se dezmeticeasca. Secundul lui, Sérgio Cruz, il poate ajuta mai mult cu pregatirea fizica. Fost fundaş, mit al anilor 90, teroarea atacantilor “ponta-de-lança”,el a fost 6 ani preparator fizic avand licenta in educatie fizica.Ca secund, prea putina experienta.

    Apreciază

  26. Fum si pucioasa, neguri si traznete, suparati mai mi-s franarii mei! Am promis ca scriu un articol laudativ la adresa conducerii daca intram in grupele CL, n-am avut timp/chef s-o fac, asa ca o sa ma (va) multumesc (multumiti) cu postarea asta. Sunt fan Packers si devin din ce in ce mai prins de fotbalul american. Unul dintre fanii GB a trimis intrebarea asta editorialistului site-ului: „How bad would it be to know your team is an extreme underdog and has almost no chance of beating your opponent? I feel, as Packer fans, we never have to fear that. We always have a good chance to win each game.” La care Vic Ketchman i-a raspuns: „That’s a fantastic luxury that should be enjoyed and cherished, because it doesn’t have to be that way. There is no rule that says the Packers must win. In fact, this franchise went through a long, extended period of losing when, in fact, it had no chance of beating some of its opponents. Those days are gone, and it’s because the Packers have a personnel department and a coaching staff that embrace a proven philosophy for winning. Enjoy it, but don’t take it for granted, because it doesn’t have to be this way.”*** Observ mentalitatea de „must win” pe site-ul suporterilor catzailor, dinamomania. La ei fiecare infrangere e o tragedie, dar ei au o istorie (marcata de comunism si favoritismele inerente) care le-a modelat gandirea. „Istoria” care ne face pe unii dintre noi sa strambam din nas la infrangeri e una construita de Arpi si de Muri. Pana la venirea lor ne faceam probleme cum sa batem Minerul Iara. Acum cadem in depresie dupa o infrangere cu MANCHESTER UNITED. Cu majuscule, in caz ca mai sunt franari care nu fac diferenta intre Dej United si Manchester. Nu zic ca e anormal sa fii amarat dupa o infrangere a echipei de suflet, dar, rogu-va, sa pastram o perspectiva realista. ***Se puteau obtine rezultatele din ultimii ani fara Arpi et Co? Nu, nici vorba. Se putea obtine mai mult? Da, fara indoiala. Doar ca nu-i frumos sa maraiti la fiecare infrangere, dupa ce faceti nunta la prima victorie. Acum ceva timp scriam despre lipsa de planificare pe termen lung din partea dragii noastre conduceri. M-ati facut, majoritatea, mootch, in frunte cu Halbu. Acuma va spun ca n-aveti niciun drept sa bombaniti, indiferent de rezultate. Nu inainte de a da un copy/paste comentariilor voastre din „vremurile bune”. *** Sunt mandru ca-s franar si astept de la ceilalti franari verticalitate. Acum nu e momentul sa criticam conducerea, e neproductiv in aceeasi masura in care este si ipocrit. Putem mai mult de-atat.

    Apreciază

        • Lambeau Leap! 😀 Ma intreb cum ar reactiona lumea la noi, daca Bastos, dupa un meci precum cel cu Astra, ar face un Gruia Leap la Tribuna I… Cateodata, si eu sunt primul vinovat, luam fotbalul prea in serios. Clubul trebuie luat in serios, absolut! Dar nu si jocul in sine, esenta ii ca suntem o comunitate unita de principii, in primul rand, apoi de pretextul jocului unor baieti care-alearga dup-o loabda. Hai noi, hai CFR!

          Apreciază

    • Who „s talking now?? AMNE??? Interesant ..De multa vreme cind vad nicul de Amne sar peste ca nu vreau sa intru intro polemica ca si anii trecuti.. dar .. acu Amne punct ochit punc lovit.. Oricum sa mearga echipa EU sint recunoscator de ce a ce a facut ARPI si Co.Multumim Paskany si multumesc CFR!!

      Apreciază

    • Frumos! Trebuie sa ne intelegi: aici suntem fani, antrenori, manageri, finantatori. In varianta fericita ca trecem de grupele CL si vom fi eliminati apoi de Real tot vom fi nemultumiti si vom reprosa „halul” in care ne prezentam la un astfel de meci. Daca faci o lista cu toate parerile de pe site vei obtine in final o varza, nu ceva coerent, poate doar faptul ca intre ce declara conducerea si ce se face efectiv exista o mare diferenta „transpira” dinspre majoritatea suporterilor. Mai multa modestie si realism din partea tuturor ar fi binevenite.

      Apreciază

    • dupa mine „franar” e cel ce joaca cu frana trasa; e cel ce are mingea la mijlocul terenului si, desi cu posibilitati de dat pasa in fata,el va alege sa dea mingea la portarul lui pentru ca nu-si asuma responsabilitatea unei pase inteligente,..CFR-istii trebuie sa fie patrunzatori, explozivi, puternici, conducatori(in clasament zic) si nu franari. Probabil ca jucam ca niste franari-corect, dar jenant.
      Maine mi-as dori sa vad jucatori de fotbal si nu franari, avem nevoie de acelerari si nu de franari, de jucatori viteji si nu de somnambuli. CFRul trebuie sa prinda viteza si nu sa franeze.
      franar=un cuvant de janga-banga.

      Apreciază

      • Nu tie ti-am mai raspuns odata, canad? „Franar” a fost un peiorativ folosit de adversari, asumat de CFR-isti cu mandria celor care stiu exact cine sunt. La fel cum cei de la Spurs si-au asumat antisemitul Yids, printre altele. Ar trebui sa fi stiut asta inainte sa te revolti.

        Apreciază

    • Ce veriticalitate ma? Unii abia asteapta sa ia toporul in mana, nu vezi?!? Unii pana amu cativa ani erau fani ai rapidului iar CFR pentru ei reprezenta „descultii” dar s-au reorientat beti’as si intre timp si-au vandut sufletelul ,vin in tribuna si zambesc sarcastic cand ei au dreptate ,dar se ascund ,ca de’ uneori nu se poate altfel…. cand amaratii „descultii” castiga ceva… Da’ nu conteaza o sa va spun o chestie,atunci cand joc fotbal am obiceiul sa scuip la o ratare a echipei in care joc, ‘ de ciuda…Amu is in meci si scuip pe aia de se cred se dau mari ceferisti….

      Apreciază

  27. Dacă unii nu acceptă sau nu le place critica este doar problema lor. Nu sunt de acord să fim nişte aplaudaci permanenţi ai conducerii. Tribuna nu cred că a fost construită pt. a aplauda conducerea clubului. Până în anul 2010 managementul clubului a fost felicitat şi merita felicitat (deşi au existat şi atunci greşeli, dar numai cine munceşte nu greşeşte). În schimb din 2010 încoace nu prea mai avem ce lăuda (la ultimul titlu norocul a fost cu noi – când toţi au fost împotriva noastră, norocul a fost aliatul nostru). Nu văd nici o strategie de 2 ani încoace, majoritatea achiziţiilor de jucători şi antrenori au fost la ciupeală, chilipiruri. În contrast cu declaraţiile umflate ale preşedintelui, pregătirea jucătorilor a fost la pământ. Chiar şi după meciul de sâmbătă conducerea a declarat că echipa a jucat bine, că meciul a fost pregătit bine de antrenor, că amavut posesie, dar ne-a furat arbitrul. Eu unul nu sunt nici prost, nici orb, nici aplaudac. E normal că am avut posesie, Astra a cedat deliberat posesia, ştiau că noi vom fi obligaţi să construim şi nu ştim să facem acest lucru – deci care antrenor a fost mai bun ? al lor sau al nostru ? Ce noutate a adus noul antrenor la echipă ? Da, a adus ceva nou – Kapetanos, Bastos şi Sougou joacă mai prost de la meci la meci. Cine doreşte să se consume în continuare gogoşi este liber să o facă. A aplauda echipa şi managementul atunci când treaba merge prost nu este o soluţie, ei trebuie treziţi la realitate. Mulţi spun că banii proveniţi din încasări nu contează, că sumele provenite din vânzarea biletelor nu acoperă nici pe departe cheltuielile echipei. Este adevărat dar se pierd sume nu chiar neglijabile, preţurile la bilete fiind printre cele mai mari din ţară (ceea ce pentru un management profesionist ar conta). De asemenea se pierd sponsori, care sunt interesaţi de numărul de spectatori şi telespectatori. Eu unul nu aş sponsoriza o echipă care are atât de puţini spectatori precum la meciul de sâmbătă. Fiecare sumă corect gestionată duce la progresul clubului. Deci criticând proasta strategie, dorim rău clubului ? Eu sunt convins că nu.

    Apreciază

    • super spus…. Am luat campionatul de trei ori si de fiecare data au urmat reculuri. Trebuie sa asteptam pana in iarna ca o ultima speranta-indiferent daca ne calificam in primavara europeana sau nu-sa vedem daca vorbele se transforma in fapte sau meciurile se vor aranja de asa natura ca la anu sa ne fie mai usor cu Astra si alte echipe pentru a incerca sa luam din nou campionatul. Returul va fi edificator. Pentru toata lumea.

      Apreciază

  28. A fost tare antrenorul Astrei in conferinta de presa de dupa meci cand a spus ca e tare bucuros ca a facut trei sferturi de Cluj fericita 🙂 Un ochelarist no-name, cu o echipa de negri a batut campioana la ea acasa si nu a ratat oportunitatea sa intepe. Sa isi faca si el un nume in Romania, eu unul sincer nici acum nu stiu cum il cheama. Dar ma distreaza cum toti trepadusii din Romania isi umfla muschii cand bat CFR-ul. Desi suntem putini, inca suntem repectati totusi, daca adversarii au astfel de reactii cand ne bat. Sper sa revenim odata la forta aia de alta data, cand CFR-ul chiar daca era condusa, cand incepea sa puna presiune pe adversar nici o echipa din Liga 1 nu-i rezista.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.