Două ceasuri în Rai


După ce o toamnă întreagă ne-am tot obişnuit să vorbim despre meciuri importante disputate de echipa noastră prin Europa, iată-ne acum pe toti frînarii în faţa unui meci crucial, CFR – Galatasaray, pe care fiecare îl aşteptăm cu înfrigurare. Un meci care cu siguranţă va cîntări foarte greu în stabilirea clasamentului final al grupei, cu toate consecinţele care vor decurge de pe urma lui: fixarea strategiei pentru sezonul de primăvară, bani mai mulți, mai puţini sau deloc veniţi de la UEFA, achiziţii sau plecări de jucători etc. Un meci înaintea căruia se pot face deja, nu fără temei, destule calcule. Calcule pe care poate că n-ar fi rău să le începem încă de pe acum, pînă să ne punem berea, pălinca sau whisky-ul la rece…

Să începem aşadar cu CFR-ul, pornind însă de la premisa (eu sper că realistă) că Manchester United  nu va pierde în confruntările cu Braga şi Galata care îi stau acum înainte. United îşi va dori cu siguranţă primul loc, care i-ar scoate în cale la primăvară un adversar probabil mai accesibil, venit de pe poziţiile secunde ale celorlalte grupe de UCL. Va dori deci să-şi securizeze cea dintîi poziţie a clasamentului, şi asta cît mai devreme, mai cu seamă pentru că în campionat, pentru titlul din Premier League, are de dus o luptă foarte aspră cu Chelsea şi Manchester City. Pe concitadina City o va întîlni în chiar week-endul de dinaintea meciului retur cu CFR, deci sunt toate şansele ca partida cu noi să o abordeze cu multe rezerve în primul unsprezece, dar şi cu gîndul îndreptat mai mult înspre marele derby local. Pentru asta însă vor trage tare ca pînă atunci să fie şi din punct de vedere matematic cîştigătorii grupei noastre. Iată de ce eu cred că echipa din Manchester se va întoarce neînvinsă din deplasările ei din Portugalia şi Turcia, realizări pentru care noi frînarii n-avem decît să le ţinem pumnii strînşi, pentru că ne-ar ajuta foarte mult. Desigur, cu condiţia ca noi înşine să ne ajutăm mai întîi, prin jocul prestat, dar mai cu seamă prin rezultatele pe care le vom realiza în următoarele confruntări europene.

Aşadar, eu socotesc că un egal scos mîine seara de echipa noastră n-ar fi un rezultat deloc rău. O eventuală VICTORIE realizată împotriva ienicerilor ar fi însă de aur, pentru că ne-ar aduce nu numai certitudinea primăverii europene, deci atingerea celei mai mari performanţe externe din istoria clubului nostru, dar şi postura de favoriţi pentru ocuparea poziţiei secunde a clasamentului, care ar trimite-o pe CFR  în optimile Champions League. Cu o victorie am fi deci favoriţi la locul doi, asta pentru că noi am acumula 7 puncte, în timp ce portughezii n-ar aduna decît 4 (cele 3 care stau în dreptul lor în momentul de faţă, plus 1 cu Manchester). Cu un egal scos pe urmă în Gruia – din meciul cu Braga, de peste două săptămîni – am fi deja matematic calificaţi de pe locul doi, pentru că am păstra cele trei puncte avans faţă de lusitani, iar în caz de egalitate de puncte scorul meciurilor directe ne-ar avantaja pe noi. Dacă mîine îi învingem pe turci, pe urmă chiar şi o înfrîngere la limită în faţa portughezilor n-ar fi capăt de ţară, pentru că încă ne-ar păstra pe locul doi (la egalitate de  puncte, dar cu golaverajul superior şi cu rezultatele meciurilor directe de partea noastră). Acest loc doi însă ar trebui apărat pe urmă, la Manchester (probabil cu echipa a doua a englezilor, cum spuneam şi mai sus), în timp ce Braga şi-ar juca calificarea acasă, cu  Galatasaray.

Nici cealaltă variantă, EGALUL CU TURCII, n-ar fi însă tocmai de lepădat: nouă ne-ar aduce al cincilea punct în clasament, turcilor abia al doilea, în timp ce braghezii n-ar avea decît cel mult patru. Am avea nevoie însă de un alt egal, cu portughezii, în timp ce turcii ar putea chiar să o învingă pe Manchester la Istanbul, pentru că tot n-ar avea decît 5 puncte, la fel cît portughezii, în timp ce noi am fi tot pe doi în clasament, cu 6 puncte (victoria de la Braga plus cele trei egaluri). În felul acesta, înaintea ultimei etape de Champions League, am fi cu certitudine calificaţi măcar în primăvara Europa League, cu şanse reale însă chiar la locul doi (victorie a noastră la Manchester,  sau meci pierdut de noi în Anglia, dar egal în războiul turco-portughez de la Braga). În cazul acesta din urmă, cu CFR, BRAGA și GALATA avînd toate cîte şase puncte, cel mai bine clasaţi am fi noi, datorită clasamentului meciurilor directe: 1 – CFR – 6 puncte; 2 – BRAGA – 5 puncte; 3 – GALATA – 3 puncte.

CONCLUZIA pe care o trag eu de pe urma acestor calcule ar fi că ar trebui să jucăm la egal meciurile care ne stau acum înainte – atît acesta cu Galata, cît şi cel cu Braga de peste două săptămîni – căutînd însă să punem probleme serioase, aşa cum ştim noi mai bine: pe contraatac în primul rînd. Dacă Bastos şi Sougou vor fi apţi de joc, aşa cum se aude, atunci cred că jucînd în felul acesta avem şanse mari să scoatem chiar patru puncte din confruntările cu Galata şi Braga, ceea ce ar fi aproape echivalent cu o calificare în primăvara Champions League! Ne va avantaja, în ambele meciuri, disperarea cu care vor juca adversarii noştri, obligaţi să cîştige pe terenul nostru pentru a-și realiza obiectivele.

Nu ne va fi însă deloc uşor: din declaraţiile lui Terim eu n-am citit altceva decît asta: victorie, victorie, victorie! „Clujul e cel mai important obstacol, dar  încă nu ne-am spus ultimul cuvînt în Ligă”- spunea antrenorul Galatei. Iar eu nu am niciun motiv să nu-l cred pe cuvînt: are la dispoziţie aproape o echipă întreagă de internaţionali turci, plus nume mari ca Muslera, Eboue, Felipe Melo, Riera, Amrabat, Elmander și nu numai!

Cu șansă pentru noi, din confruntarea cu CFR-ul vor lipsi brazilianul F.Melo (suspendat) și suedezul Elmander (accidentat pentru 6 săptămîni), cel care în urmă cu cîteva săptămîni contribuise din plin la meciul acela memorabil al Suediei, 4-4 cu Germania, de la 0-4 prin minutul 65! De colegul lui Ibrahimovici din atacul Suediei ne-a scăpat însă Luis Alberto, acum două săptămîni, prin minutul 35 al meciului de la Istanbul. De atunci, Elmander nu a mai apărut în echipa lui Terim şi sunt toate şansele să lipsească şi în meciul de la Cluj. Pe lîngă cei doi, cred că din primul unsprezece aliniat împotriva noastră la Istanbul va lipsi acum şi internaţionalul turc Semih Kaya, dar acesta din urmă din considerente tactice. În locul său va juca cel mai probabil Cris, fostul căpitan al Lyonului.

Aşadar, dacă CFR-ul ar putea începe cu Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Gabi Mureşan, Luis Alberto – Sougou, Bastos, Valente – Kapetanos, la turci i-am putea vedea în teren pe următorii: Muslera – Eboue, Cris, Nounkeu, Riera – Hamit Altintop, Selcuk Inan, Kurtuluş, Amrabat – Umut Bulut, Burak Yilmaz. Cu aceştia unsprezece  a început Terim ambele partide jucate în campionat de la ultima noastră confruntare şi nu văd de ce i-ar înlocui cu alţii, pentru că n-ar prea avea de ce: au învins-o acasă pe Kayserispor, cu 3-0, scor stabilit încă din minutul 36 (goluri Bulut, Cris şi Yilmaz) şi în deplasare pe Istanbulspor, cu 3-1 (cu goluri înscrise de… staţi să caut… Bulut şi Inan, plus autogolul lui Zayatte). Rezervele turcilor: Ufuk, Hakan Balta, S.Kaya, Emre Colak, Sabri, Aydin Yilmaz, Serkan Yildirim. Parcă toţi şapte internaţionali turci, poate cu excepţia portarului.

O observaţie importantă, cred eu, ar fi aceea că – odată cu accidentarea lui Elmander şi cu forma slabă prin care trece Milan Baros – turcii nu vor avea pe bancă prea multe soluţii de atac. Poate doar tînărul Şerkan, dar acesta n-a adunat pînă acum decît trei prezenţe în echipa turcă.

O altă notă importantă ar fi aceea că turcii par o echipă în care nu înscriu decît atacanţii: din 26 de goluri înscrise pînă acum în campionat şi Ligă, 8 le-a reuşit Umut Bulut, 7 Burak Yilmaz, 3 Elmander, 1 Şerkan, 1 extrema Amrabat, plus două autogoluri şi două sau trei goluri înscrise din penalty-uri (H.Balta și Inan). Singura excepţie de la regula acesta ar constitui-o golul înscris de fundaşul Cris, în ultima partidă de campionat. Nu că la Cluj n-ar putea înscrie şi vreun fundaş sau mijlocaş, dar poate că e bine să ştim de unde poate veni pericolul mai cu seamă.

Arbitrul de centru va fi scoţianul William Collum, iar la meci sunt aşteptaţi şi 1.000 de turci fanatici, dintr-aceia care se lăudau la meciul tur cu următorul mesaj „de bun venit” pe Turk Telekom Arena: „NU TREBUIE SĂ MORI, CA SĂ AFLI CUM E ÎN IAD!”. Nu ştiu cum a fost pentru ai noştri în infernul otoman, însă eu unul abia aştept să-i văd la lucru şi pe suporterii turci, nu numai pe jucători. Nu de alta, dar ca să nu fiu nevoit să mor pentru a afla şi eu cum e în iad. 🙂 Sper, în schimb, ca jucătorii noştri, prin evoluţia lor de mîine, să ne facă să spunem la întoarcerea de la stadion ceea ce Nazarineanul şi Dostoievski ne tot zic de sute sau mii de ani deja: că raiul poate (şi trebuie) să înceapă încă de aici. Poate „îngeru” nostru, Rafael, să se simtă bine în ajunul sărbătoririi celorlalţi doi îngeri ştiuţi după numele lor (Mihail şi Gabriel), şi să ne facă, prin jocul său, ca la sfîrşit să le spunem şi noi otomanilor: „NU E  NEVOIE SĂ MORI, CA SĂ AFLI CUM E ÎN RAI”.

HAI CFR!!!

Autor: Florinaccio

72 de comentarii

  1. Frumoasă avancronică, Florinaccio, în stilul tău inconfundabil, „marcă înregistrată”. Să vedem ce ambuscade ne pregătesc otomanii ăştia la intrarea în Rai…Că tot e la modă, mi-am notat şi eu nişte observaţii pe marginea superbului tău articol : 1…………eu unul voi încerca cu „şi” acolo cu berea,pălinca,wisky…Combinaţie mortală, crede-mă…2…………analiza combinaţiilor de rezultate e bună, o singură remarcă : ManU probabil îşi va asigura locul 1 (şi matematic) după această etapă a 4-a (câştigând la Braga coroborat cu un egal al nostru, cel puţin potrivit cotelor la pariuri ), şi atunci va putea aborda şi returul cu Galata mai lejer, în etapa a 5-a (mai ales în iadul de la Istambul). 3…………Nu e prea indicat să joci la egal, experienţa „multiseculară” spune că de regulă se pierd acele meciuri. Mai degrabă trebuie urmărită victorie (ca abordare mentală, evident), cu măsuri stricte în faza de apărare. Doamne ajută, HAI CFR !!

    Apreciază

  2. frumos scris, felicitari! cine ar fi crezut ca in noiembrie ne vom afla inaintea unui alt meci capital ? au fost slovan, pe urma basel. n-ar fi rau ca si prin primavara sa ne aflam inaintea unui alt meci pt istorie. 🙂 eh, visez si eu insa n-ar fi rau deloc 🙂 este un meci istoric pt noi prin prisma rezultatului. e momentul ca sa scoatem capul in primavara europeana. va fi greu insa nu imposibil, nu trebuie sa-L maniem pe Cel de sus, cred ca ne-am multumi si cu un egal. sa vedem daca terenul bun ne va ajuta. Doamne ajuta, merg sa iau primul calmant cde pe acum.

    Apreciază

  3. Ziarul turcesc de sport Fotomac ii ia un interviu lui Culio inaintea meciului (aici). – – –

    Culio o sfatuieste pe Galatasaray sa fie prudenta la fazele fixe. Spune ca CFR are 3-4 jucatori de top de nivel international si ii numeste pe Cadu, Muresan, Bastos si Kapetanos. Spune ca CFR a jucat foarte bine in aceasta editie de CL si ca au avut ghinion ca au pierdut cu Manchester. In final Culio declara ca se simte foarte bine in Turcia (acum joaca la Mersin cu nr. 10, imprumutat de la Galatasaray) si ca si-ar dori chiar sa devina cetatean turc! – – –

    Si Rotariu, fost jucator la Galatasaray, da un interviu in presa turca (aici). Spune ca ii va fi foarte greu lui Galata la Cluj, ca CFR are un stil de joc care se adapteaza fiecarui meci si ca se poate chiar schimba pe parcursul unui singur meci, si ca Bastos si Kapetanos sunt cei mai importanti jucatori. Rotariu crede ca Bastos va fi omul meciului. – – –

    Ziarul Milliyet (aici) il citeaza pe Paszkany care a declarat ca suntem motivati sa continuam aventura europeana si spune ca meciul de la Cluj va fi foarte greu. Este amintita si schimbarea de antrenor si declaratia aceluiasi Paszkany ca este foarte fericit ca a reusit sa obtina semnatura unui astfel de antrenor, care s-a batut de la egala la egal cu Benfica si FC Porto in campionatul Portugaliei. Se mai spune ca au ramas doar 200 de bilete pentru meci. Un comentariu la articol spune ca daca Galata nu reuseste sa bata la Cluj, echipa tehnica ar trebui sa demisioneze (comentariul a primit aprobarea mai multor citititori).

    Apreciază

  4. Buna analiza ta florinaccio, dar vad ca pentru acest meci nu iei in calcul decat victoria noastra sau remiza. Macar sa fie asa si sa ne intoarcem bucurosi acasa. 🙂

    Apreciază

  5. Off-topic (Liga1): conform analizei gps, Steaua are un numar mare de erori pro, pe care daca le cuantifici in puncte dau un plus 9 de la arbitri. Cum eu am socotit un minim minus 7 puncte in dreptul nostru, altul era clasamentul. Si Andone nu pleca, iar la liderul de azi era mare deranj. Nu se mai vorbea de fotbalul urat practicat de unii si cel spectaculos prestat de altii. Dar, sa speram ca noul antrenor va reusi in primul rand deseara, iar apoi in cupa Romaniei (iar in campionat sa stearga impresia si sa demonstreze ca suntem cei mai buni, indiferent de locul la final de campionat).

    Apreciază

  6. Bun comentariul lui Florinaccio. Eu unul aş începe partida cu gândul la victorie, altfel „o luăm în bot „. A merge la victorie nu înseamnă că trebuie să ne aruncăm peste ei, avem fundaşi centrali lenţi şi ne-ar surprinde pe contraatac cu mingi aruncate peste linia apărătorilor. Trebuie să facem un presing sustinut (pe tot parcursul jocului) la mijlocul terenului pt. a recupera rapid mingea şi a putea lansa contraatacuri periculoase, trebuie să ne apărăm puţin mai avansat. Dacă vom sta la fel ca la Istambul, cu fundul în poartă, din start am pierdut meciul. Pentru a scoate cel puţin un egal trebuie să dăm gol. Din punctul meu de vedere cred că soarta meciului depinde de forma lui Sougou şi de jocul mijlocaşilor noştri (care vor trebui să distrugă mijlocul advers – posesia cred că va fi tot a turcilor, şi să îl lanseze bine pe Sougou). Sper ca în perioada foarte scurtă de timp noul antrenor să fi găsit ceva cu care să îi surprindă pe turci, dacă nu aducem ceva nou în jocul nostru cred că ne va fi foarte greu. Să sperăm că va curge multă bere după meci pentru suporterii vişinii. Să ne dea Domnul noroc, pentru că avem nevoie.

    Apreciază

  7. Meciul asta trebuie tratat ca fiind decisiv, in mod identic cu cel de-acasa cu Basel. Concentrare maxima, poarta proprie ferecata bine, cap si gol Kapetanos, morcoveala totala din partea noastra pana in min. 90+1, cand tre’ sa facem 2-0, apoi putem vedea cum sta treaba in rai.

    Apreciază

  8. Cred că va juca Bastos, el e dispecerul, Sougou şi Kapetanos trebuie să fie serviţi. Doar Rui Pedro mai poate da pase utile dar el nu poate duce momentan un meci de ligă (şi mai ales unul de o asemenea importanţă). Dacă nu l-a refăcut pe Bastos felcerul poate să îşi tragă palme singur.

    Apreciază

  9. Dragii mei, eu sunt pregătit ! Am cumpărat un kil de algocalmin, şi am refăcut şi stocul la „tridentul mortal” al lui Florinaccio :bere,pălincă,wisky…Doar ordinea trebuie s-o stabilesc…HAI CFR !!

    Apreciază

  10. Baieti, imi pare rau pentru ca n-am prea avut timp sa schimbam doua-trei ganduri… Sper sa facem azi un meci mare cu turcaletii. Eu unul abia astept sa-i vad si pe otomanii de prin tribune. Cred ca cel mai nimerit ar fi ca CFR sa se lase dominata putin, dar sa caute sa fie cat mai taioasa pe contraatac si sa tina de minge cat de mult poate, atunci cand i se va ivi ocazia. Daca tridentul Sougou, Bastos, Kape va fi pe teren, cred ca n-au cum sa scape fara gol primit. HAI CFR!

    Apreciază

  11. Intr-un meci istoric,trebuie sa aratam DETERMINARE(agresivitate pozitiva cu pressing permanent si ” bagat material” in duelurile directe,travaliu)ORGANIZARE(echipa scurta,compacta,pozitionata sus,pressing si aglomerare pe zona centrala cand ataca turcii)MOBILITATE( joc in permanenta miscare in momentul posesiei si mai ales viteza- sougou,pinto,camora si bastos au o viteza in plus fata de turci),MENTALITATE ( concentrare ,angajament si tenacitate indiferent ce arata tabela : scor si minut)Daca demonstram cele sus mentionate si avem si un pic de noroc batem sigur ,dar si fara sansa daca arbitrajul va fi corect,nu pierdem.HAI CFR !!!

    Apreciază

  12. Pe langa avantajele enumerate, eu vad un castig la fel de important. Cel de imagine si impact in mentalul colectiv daca vom fi prima echipa romaneasca in primavara Ligii Campionilor. E greu, zic ca avem sansa a doua in meciul de azi, dar putem „scrie” noi istoria si nu sa o tot ascultam pe aceea mincinoasa si umflata cu nerusinare de damboviteni.

    Apreciază

  13. Slab joc, prost rezultat! Dar, mijlocasii centrali lipsiti de agresivitate, de determinare, lenti si slab pozitionati. Godemeche e cel mai slab. Primele 4 minute au fost foarte bune, apoi ne-am stins. Bastos a intrat de nevoie, dar se vede ca are probleme fizice. In mod normal, ar trebui sa intre si Rui Pedro, caci altfel nu avem forta deloc sa atacam. Hai CFR! Treziti-va si luptati adevarat!

    Apreciază

    • Gresit! In CL, in toate cele 7 meciuri jucate sub comanda lui Andone, jucatorii au avut o atitudine pozitiva, conectati total la joc, chiar daca uneori am evoluat foarte urat si paream mult inferiori adversarilor. Intotdeauna jucatorii au dat senzatia ca urmaresc un scop precis, cu mijloacele de care sunt capabili. Infrangerea de aseara este imputabila suta la suta antrenorului. Jucatorii n-au fost deloc montati mental pentru meci, a lipsit acel “stim ce vrem sa obtinem”. Hai, prind 1, 2 sau 4 dintre ei o zi foarte proasta, dar sa fie absolut toti atat de crispati, neputinciosi si plini de erori in procedee tehnice elementare nu se poate explica decat printr-o lipsa de pregatire la nivel cerebral. La diferenta valorica existenta intre cele doua echipe nu poti sa te prezinti pe teren cu teoria lui “cand avem mingea atacam, cand nu o avem ne aparam”. Singura noastra sansa era tactica lui parjolire, otravire, sacrificiu, determinare, entuziasm etc (lucru valabil pentru orice partida din grupa), nici intr-un caz meciul nu trebuia tratat incercandu-se un joc de la egal la egal cu turcii.

      Apreciază

  14. M-a disperat Luis Alberto asta, e cel mai de gasca jucator de pe teren. N-am mai vazut jucator asa de slab. Bubuie mingile, nu stie sa se pozitioneze in teren, greseste pasele. Doamne, da-le minte conducatorilor sa aduca jucatori de calitate sa nu mai urlu de nebun la meciuri de nervi!

    Apreciază

    • M-am bucurat si eu, ca prostul, prea repede. Primavara?! Cu lesinatii astia?! Muhahaha.
      Va fi un miracol, daca mai scoatem un punct.
      Nu va suparati, dar nici cu Andone n-am fi jucat mai prost.

      Apreciază

  15. Ne-a inmormantat Ghita Muresan, prea obosit (trebuia sa observe antrenorul). Ce sa mai vorbesc de Luis Alberto – mai bine nimic. Am simtit lipsa lui Andone. Sergio are nevoie de timp. Inca mai poate face o echipa din adunatura asta. Mersi patroane pentru Bjelanovici.

    Apreciază

    • De inmormantat ne-a inmormantat Pinto (care dupa ce le-a dat mingea, s-a dus in careu sa il marcheze pe Cadu), dar Muresan ne-a pus crucea la cap (nu au reusit turcii cand le-a dat prima oara mingea, le-a mai dat-o o data). Concluzii? Galata nu e Brasov… Cica zicea I. Muresan ca o sa jucam la victorie, deci, dupa prima repriza: o ocazie periculoasa, nici un corner, nici o lovitura libera din preajma careului advers, de posesie nici nu mai zic nimic ca cica pe noi nu ne intereseaza posesia (jucam la victorie fara posesie si fara sa atacam deloc). Deci, rezultatele sunt pe masura valorii lotului si mai ales a anvergurii investitiilor in transferuri…

      Apreciază

  16. Dedic infrangerea tuturor celor care il pupati in fund si ii dati note mari lui Muresan. Am vazut pe tabelul lui kiruj ca e unul dintre cei mai bine cotati cu o nota peste 7.5. Acelor fraieri care cred ca aceasta panarama e jucator de fotbal va doresc sa aveti parte numai de meciuri ca acesta. Va credeam diversi de bucuresteni, dar in realitate sunteti toti o apa si un pamant. Dezamagitor.

    Apreciază

    • Prietene, cine te-a numit judecator peste noi? Incearca sa comunici cu mai multa masura pentru a nu te asemana cu cei pe care ii dai ca exemplu negativ.

      Apreciază

  17. 10 minute de fericire, dar erorile defensive, unele stupide, ne-au tocat. Bine ca Braga a pierdut. Asa ca, mai avem un loz. Dar previzibil, ne indreptam spre locul nostru, ultimul loc. Pacat ca nu am fost echipa in seara asta. Personal nu inteleg de ce nu a jucat Rui Pedro, Godemeche oricum a fost minus defensiv, iar Rui putea face un pic de combinatii. Am pierdut prin atitudine, n-am reusit sa facem joc colectiv. Golul 2 practic ne-a ingropat. Pacat, un egal era de aur. Asa, trebuie sa batem musai Braga pentru a mai prinde primavara. Dar sa speram ca pana la acel meci, antrenorul poate gasi solutiile potrivite.

    Apreciază

  18. Ce echipa, ce valoare cu muraturile astea ? Mare transfer au facut cu Bjelanovic, L. Alberto…si „mana” lui Brito.
    Am fost slabi rau, de data asta chiar penibili; ce cautam in Liga ?

    Apreciază

  19. Bai fratilor, am pierdut cum am pierdut impotriva Galatasaray-ului, nu impotriva Iasiului, ce naiba, un pic de decenta. Inca suntem pe locul 2, mai avem un meci decisiv cu Braga, asta este. Si la bine si la rau trebuie sa sustinem echipa, sau o fi de vina albusibiu ca l-o schimbat pe Andone? Sa fim seriosi ca daca nu ploua la turci ne-o furam mai tare. Of ce repede ne mai infuriem noi suporterii si trecem de la un sentiment la altul.

    Apreciază

  20. Deci cu ce e mai breaz acest antrenor anonim decat antrenori nostri de ex Dorinel Munteanu care mai antrenase in liga campionilor si castigase si un titlul asta ce dracu a castigat? dar trebuie sa vine marele presedinte Iuliu Muresan sa ne aduca el alt antrenor de genul neica nimeni ca asa vrea muschii lui sau grasimea de pe creier in cazul lui…ne trebuie un antrenor italian urgent care sa ne organizeze in aparare si ne trebuie 2 fundasi centrali ca altfel o sa plangem mult si bine cu nea cadu in aparare numai gura e de el ca valoare nu are nici cat unii dintre juniori. Sa nu ne facem sperante cu Braga ca nu avem sanse nici macar la un punct din pacate cu un asemenea joc si un antrenor asa mare cum avem acum.

    Apreciază

  21. Nu-l invinuiesc pe amatorul portughez ci pe amatorii din fruntea clubului.Sa fugi dupa 2 iepuri dar sa judeci lucrurile dupa cel pe care l-ai scapat nu dupa cel pe care-l aveai in mana e dovada de amatorism.Modul (straniu, spuneau englezii) in care echipa s-a pricopsit cu un nou antrenor in ajunul unui meci crucial pt. evolutia clubului e dovada de amatorism.Mandorlini italianul spunea ca conducatorii CFR-ului nu se pricep la fotbal.La CFR lipseste o veriga in staful tehnic/decizional care exista la Munchen,Torino,Milano adica foste varfuri fotbalistice-jucatori si antrenori care sa judece situatiile numai din punct de vedere fotbalistic/profesional fara socuri si altele cele.Pt. esecul de azi exista un singur vinovat – conducerea clubului. E drept, e aceeasi conducere care a dat prilej bucuriilor de pana acum avute de microbistii clujeni si chiar daca toate greselile si le platesc cu bani grei,ultima e mai mult decat o gresala – e o crima prin care s-a ucis (pe langa visul suporterilor) o oportunitate unica pt.ca CFR-ul sa faca un mare pas inainte din toate punctele de vedere.

    Apreciază

  22. Ei, asta e… Rezultatul este dureros , dar just, cam asta este diferenţa. Important este să şi învăţăm, dacă putem, ceva din această înfrângere. CL este o competiţie dură, surprizele o fac şi mai captivantă, dar -de regulă- valoarea echipelor este care face diferenţa, din fericire. Toată lumea (şi noi, tribuniştii) trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, fără calcule, fără supărări, vinovaţi, etc., şi să revenim de unde am pornit în august : calificarea în grupele CL a fost deja un rezultat mai mult decât excelent pentru noi, şi restul era deja cireaşa de pe tort. Să nu fim supăraţi pe băieţii, poate vor face nişte meciuri mai reuşite în cele 2 etape rămase (va fi extrem de greu), şi – în fond- ei nu au nicio vină. Am putea discuta mult şi bine despre tactica lui Ando (cu fundul în poartă dar cu 4 puncte) sau despre strategia lui P.Sergio (nici ofensivă, dar nici bine organizată în defensivă, o ştruţo-cămilă). Timpul le va limpezi pe toate aceste aspecte. Noi trebuie să ştim un singur lucru : să susţinem echipa indiferent dacă câştigă sau nu. HAI CFR !!

    Apreciază

  23. asta ne este valoarea….poate isi da si conducerea seama ca nu antrenoru este in teren ci jucatorii si acolo in teren valoarea si mentalitatea fac diferenta…cu 3 jucatori valorosi nu faci echipa

    Apreciază

  24. am facut un rahat turcesc cand a fost meciul cel mai important am facut un rahat romanesc am facut pe noi nu am aratat absolut nimic au fost 11″jucatori” de la noi numa sa se tina meciul oricum locul 4 e asigurat nu am batut acasa pe galata si astia cred ca o sa batem braga ei o sa ne dea si mai mult halal meci a fost si asta stim sa dam din gura si 0 fapte

    Apreciază

  25. Dupa meciul cu MU ziceati ca erau nemultumiti jucatorii de tactica antrenorului,ca nu i-a lasat sa joace. Acum de ce n-au jucat? Nu le-a permis antrenorul sau valoarea lor? Ivo Pinto ne-a ingropat,intr-un moment cand jocul nostru mergea cat de cat,apoi marele Muresan care isi pregatea sutul de parca era singur pe teren,ne-a pus crucea. Pacat de inca o mare sansa irosita,pacat de sperantele si trairile noastre. Ramanem si in acest an cu 4 puncte,in iarna mai vindem 2-3 jucatori mau buni si mai transferam ceva la oferta,ca sezonul e oricum compromis. Ce mai conteaza,banii din CL intra oricum in contul clubului…

    Apreciază

  26. s-a vazut mina lui Brito, de la anuntarea echipei era clar ca jucam la egal,dar sa joci la 0:0 din primul minut in CL este o performanta.Acum va rog sa ma luminati si pe mine ,totusi de ce a fost schimbat Andone?Vorbind la serios ,asta este valoarea actuala a echipei,rezultatele slabe din campionat sint graitoare.Totusi cei mai vinovati sint cei din conducerea echipei,conducerea care ne incinta altadata acum a dat dovada de cel mai pur amatorism.Nu se poate concepe schimbarea antrenorului inaintea unor meciuri de importanta capitala,in mijlocul competitiei.De fapt se poate,s-a mai repetat de vreo doua ori cu rezultate grozave,locul 4 in grupa,loc patru ce ne este rezervata si anul acesta.Scuze se gasesc,a gresit Pinto,Muresan,arbitrul,dar adevarul este ca aceasta echipa era batuta si de Tehnofrig,Clujana,Cmc,16 Febr,clujenii de virsta mea cred ca imi dau dreptate.Pacat ,poate niciodata nu ne mai intilnim cu asa o sansa,deaceea ma enerveaza abordarea chiar rusinoasa a partidei

    Apreciază

    • Analizand la rece, nu avem de ce sa fim nemultumiti. Realist, atat era de asteptat din dubla cu Galata: 1 punct. Daca pierdeam 1-3 la Istanbul, si faceam 1-1 acasa, nu ne putea declara nemultumiti.
      Nu este vina jucatorilor: asta e nivelul lor, atat pot sa joace. Nu se putea ca norocul de la Braga si Istanbul sa tina la nesfarsit. Iar de antrenor ce sa zici: Terim a castigat cupa UEFA, Sergio a jucat primul meci in UCL. Sincer, te puteai astepta la alt rezultat (vazind si echipa de start)?
      Politica asta de transfer al strainilor slabuti, care nu au cautare in vest, moca, nu tine. Cu noroc pot aduce campionatul sau cupa, insa in Europa sunt pur si simplu insuficienti. (Strategia Stelei, de a transfera crema din campionatul intern, pare mai productiva.)
      Tocmai, pentru ca se poate lua si asa campionatul, nu are rost sa certam conducerea pentru ca nu transfera jucatori de cateva milioane de euro (hai sa fim seriosi, mai mult de 2-3 milioane nici daca ar vrea n-ar putea da Paszkany pe un jucator). In UCL nici cu un lot de peste 100 milioane nu ai garantia performantei, uitati-va: Dinamo Kiev 4 puncte, Anderlecht: 4 puncte, Zenit: 3 puncte, Ajax: 4 puncte, Man City: 2 puncte, Lille: 0 puncte, Benfica: 4 puncte, Spartak Moscova: 3 puncte, Galata: 4 puncte, Braga: 3 puncte. Si cea mai slab cotata dintre acestea are o valoare de piata de peste 75 milioane.
      Va rog sa nu veniti cu BATE, pentru ca e o exceptie, cum au fost si cipriotii anul trecut. Regula sunt cei pe care le-am enumerat.
      Per total, din punctul de vedere al performanei sportive, ne ar fi mult mai bine in EL. Dar, din punctul de vedere al performantei economice, ne trebuie UCL, cu cele 4-5 puncte posibile. Cum recunostea Paszkany, pentru el fotbalul este o afacere. Corect, dar eu, daca merg pe stadion vreau sa vad fotbal. Pentru restul este Mastercard.

      Apreciază

  27. As pune aceasta infrangere in cârca conducerii pentru transferurile de intarire a lotului (practic inexistente) si schimbarea antrenorului care trebuia facuta fie mai repede, fie lasata pana in iarna. In lot, mult balast, iar curatenia de iarna va consta in vinderea celor mai buni 2-3 jucatori. Pentru cei care mai spera la transferuri de calitate, le amintesc declaratia patronului invitat la Fotbal Focus, 21 mai a.c.: “Nu merita sa investesti 1-2 mil. intr-un jucator pentru Liga 1”. Numai ca pentru a ajunge in CL mai intai trebuie sa joci in Liga 1, iar daca oierul interlop, viitor parlamentar, va investi in continuare, cu aceeasi politica de transferuri nu mai avem nici o sansa sa castigam vreun campionat. Cu alte cuvinte vom lasa masa bogatilor pentru cei cu “obrazul subtire care cu cheltuiala se tine” si vom manca la cantina saracilor.

    Apreciază

  28. Asta ne este valoarea lotului facuta de IMuresan cand echipa se vrea sa se lupte in campionat, cupa si CL. IMuresan ar fi trebuit introdus pe teren pe post de milocas box-to-box ca sa suplineasca lipsa unui mijlocas. Avem o echipa plina de figuranti buni. Noi nu jucam fotbal-noi jucam turca. Da mingea in fata .baaaaaa–poate intra in poarta

    Apreciază

  29. pe langa faptul ca valoarea lotului este cum este….totusi ma intreb si eu ce antrenor incepe cu trei mijlocasi defensivi un meci care vrei sa il castigi…?

    Apreciază

  30. poate ma credeti poate nu….dar am stiut inainte sa inceapa meciul ca vom pierde cand am vazut alcatuirea echipei…tot asa am stiut si in meciul cu manchester ca nu mai dam gol fara Sougou in teren…50% din vina este a antrenorului….totusi am sperat…Galata era de batut…

    Apreciază

  31. Andone a plecat din cauza rezultatelor din Liga1. Dar si aici e cu cantec, caci Steaua are plus 9 puncte de la arbitri (dupa o analiza a gsp, nu a mea), iar CFR are un minus 7 puncte pe mana arbitrilor. Poate nici antrenorul nu a asezat prea bine echipa, a fost neinspirat cu Godemeche si chiar si apoi cu Bjelanovic si Valente (eu nu inteleg de ce nu a mers pe Rui Pedro), dar jucatorii au fost praf mental: nu presing, nu joc agresiv, nu minim de posesie, erori de pozitionare, tehnice, pierderi de memorie, etc. Echipa a fost deconcentrata, departe de adversar in teren, delasatoare si neglijenta la multe faze. Locul 4 e mai aproape de noi. Daca nu batem Braga acolo suntem. Cu egal cu Braga, nu cred ca prindem nici locul 3 (desi teoretic e posibil). Primele 4 minute ale meciului am jucat si mai apoi vreo 10 min in repriza a doua. In rest, am fost absenti si chiar debusolati. Ne-am batut singuri.

    Apreciază

    • Imi pare rau sa zic dar chiar esti patetic cu analizele tale din GSP . Ma doar fix in cur ca am fost dezavantajati de arbitri, am facut egal acasa cu Iasi si Medias, am luat-o de la Viitorul Constanta, am facut egal la Piatra Neamt. Te rog termina cu greselile de arbitraj ca deja devi agasant.

      Apreciază

  32. Vrem nu vrem trebuie sa respectam realitatea…….ne amagim avem deziluzii ca si cea de aseara.Treziti-va si si acceptati ca suntem o echipa mica venita la masa bogatilor,dar cu pretentii de primadona.L-am desfiintat pe Ando ca juca defensiv.Acum constatam ca avem jucatori penibili.Inca cativa ar vrea si capul lui Muresan (Iuliu,dar de fapt si al jucatorului)……Urmeaza peste cateva saptamani sa cerem si demisia antrenorului si tot asa .
    Am spus si inainte de debarcarea lui Ando ca solutia este sa dam timp(si noua de altfel) fiecaruia sa-si faca treaba si sa-si duca proiectul la sfarsit.Aseara s-a vazut diferenta de valoare dintre jucatorii celor 2 echipe.Pe toti jucatorii echipei(stiu eu sa zic 20-25) nu s-a platit cat cei 11.5 mil euro cat a dat Galata pe portarul Muslera!Sunt convins ca se putea face o formula mai buna aseara cu jucatorii accidentati si cei suspendati……dar cauze obiective ne-au impus formatia de aseara. Mai avem 2 partide in CL unde se pot intampla multe…….ne ramane campionatul si Cupa Romaniei care nu-s de neglijat avand in vedere orgoliile noastre.Capul sus si hai CFR…….

    Apreciază

    • Sincer nu vreau sa mai accept ca suntem o echipa mica. Suntem deja la a 3-a participare in ultimii 5 ani in grupele CL, s-au castigat bani frumosi din aceasta competitie dar din pacate nu vad un progres. M-am saturat sa ma bucur pt firimituri. Cred ca daca se dorea puteam sa progresam dar din pacate se doreste numai si numai profit.

      Apreciază

  33. O spun cu ceva strângere de inimă (am mai spus-o dealtfel) : Ando -cu toate deficienţele lui- trebuia lăsat până-n iarnă, cel puţin. De bine, de rău, a aşezat echipa într-un sistem ultradefensiv destul de performant (faţă de calitatea lotului), a scos 5 victorii + un egal în CL, campania trebuia terminată cu el. Nu am absolut nimic cu Paulo Sergio, sper să reuşească, dar are nevoie şi el de timp. Bate la ochi -totuşi- de la o poştă aşezarea absolut greşită a echipei, să începi meciul cu Galata cu 3 elefanţi la mijloc e sinucidere curată, cam asta au sugerat şi „invitaţii” Dolce înaintea partidei (V.Moldovan+Şumudică), care -chiar dacă nu sunt nici mari antrenori, nici foarte simpatici- se cam pricep la fotbal, ambii. Să-l laşi pe lentul Alberto singur în faţa apărării…Mă rog, nu continui, mă enervez degeaba. Lotul este cel existent, minuni nu poţi realiza cu aceşti jucători chiar dacă te numeşti Mourinho, sistemul de joc e dat de calităţile acestor jucători. Asta e. Va fi mare nevoie ca conducerea (chiar şi noi) să înţeleagă că fără continuitate nu se vor obţine rezultate. Continuitate pe banca tehnică, continuitate în a menţine un nucleu de jucători de bază câţiva ani…Atunci poţi emite pretenţii reale de performanţă, de fapt nici atunci nu ai garanţii certe. Tot ce-am obţinut noi pînă acum în CL este extraordinar, credeţi-mă, intrare în grupe după 4 victorii, câteva meciuri chiar entuziasmante, dar vine şi „bariera” la un moment dat. Să nu fim necăjiţi, vor veni -sperăm- şi vremuri mai bune. HAI CFR !!

    Apreciază

  34. Sunt meciuri, cum a fost cel de aseara,care arata care este realitatea momentului ,nefardata de evolutii individuale de exceptie dublate de un noroc chior sau de un teren impracticabil.Ar fi de discutat 2 aspecte:valoarea jucatorilor si abordarea meciului.Valoarea jucatorilor s-a vazut clar ca este la majoritatea (mult) sub valoarea medie a jucatorilor din grupele Ch.League:diferenta de mobilitate,viteza,tehnica,inteligenta in joc,pregatire fizica si mentalitate.Ieri au fost cativa jucatori depasiti total de ritmul partidei si nivelul competitiei:trebuie enumerati in primul rand cei 3 mijlocasi centrali,lenti,limitati tehnic,lipsiti de incredere si viziune a jocului.Se adauga cei 2 fundasi centrali lenti,cu greseli de pozitionare,depasiti usor fizic si tehnic de atacanti buni.Au deceptionat si Pinto(precipitat si destul de haotic)si Kapetanos(in scadere de forma si cu o viteza in minus).In concluzie cand 7-8 titulari nu se pot ridica la nivelul adversarului intr-un joc decisiv si nu ai nici variante de rezerva e foarte greu sa emiti pretentii de calificare. Pe de alta parte (cu toate limitele valorice)e de discutat modul de abordare a jocului:Aici am suferit foarte mult.Se stia :joci acasa un meci decisiv,cica pe viata si pe moarte,bani multi ,posibilitatea unui transfer afara,antrenor nou,stadion plin etc.Am vazut doar 10 min. ceea ce ar fi trebuit sa vedem tot meciul:dorinta,daruire,angajament la fiecare duel,agresivitate pozitiva,pressing-cand le-am avut, am pus presiune am egalat,am echilibrat jocul.In rest am intrat din primul minut cu o mentalitate si atitudine de looseri:echipa defensiva,moale,fricoasa,precipitata,care a pierdut din start partida din punct de vedere mental.Personal asteptam de la echipa noastra sa vad capacitatea de lupta si dorinta de victorie de Instanbul si chiar de era sa pierdem macar s-o fi facut cu fruntea sus .Am vazut insa o echipa debusolata dominata pe toate planurile.Pacat!

    Apreciază

  35. Kiruj sunt de acord cu tine. Dar dacă nu aveam jucători de calitate trebuia să aducem antrenor de calitate (pt. a compensa cumva lipsa de valoare a lotului). Din păcate viitorul nu sună bine pt. echipa noastră. Conducerea clubului nu doreşte să investească s-a văzut asta în acest sezon – jucăm în liga campionilor şi aducem panarame de jucători – nu s-a investit deloc în transferuri (excepţia – Deac) iar rezultatele se văd. Cei 3 jucători de calitate din atac joacă singuri, total rupţi de restul echipei (de altfel cred că ne vom despărţi în iarnă de cel puţin 2 dintre ei – vom rămâne cu elefanţii, sau vom aduce alţi elefanţi). Şi jucătorii care au evoluat bine la început s-au lăsat pe tânjeală ( Ivo Pinto – tot mai slab de la meci la meci ; Camora – folosit pe alt post decât cel din cartea tehnică).

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.