13 vs. FC Brașov și Tribuna vs. GSP


Comparaţia notelor acordate celor 14 (11+3) jucători ceferiști care au jucat în meciul contra lui FC Braşov cu mediile notelor aceloraşi jucători obținute în primele 13 etape de campionat. Bonus: comparaţia notelor acordate de „tribuniști” la  meciul cu Braşovul, față de cele acordate de „gesepiști”.

A). Comparaţia „note Braşov” cu „media notelor pe 13 etape”, ambele acordate de tribunişti.

 • Se observă o creştere de 0,7 puncte a evoluţiei celor 14 jucători din meciul cu Braşov faţă de „prestaţia medie” a aceloraşi 14 jucători în primele 13 etape (lucru absolut normal, din moment ce am făcut unul dintre cele mai reuşite meciuri din campionat).
 • Media obţinută cu Braşovul (6,7) a fost depăşită în campionat doar cu Vasluiul (3-0) şi cu Gloria (5-1), în ambele partide echipa evoluând de 6,8.
 • Printre cei care au avut o prestaţie inferioară în partida cu FC Brașov faţă de primele 13 etape se remarcă (de departe) Felgueiras (nu strică ca noul A1 să aibă o discuţie cu el), Bastos (la el vorbim de puţine minute, din cauza accidentării) şi Deac (irelevant, a jucat puţin şi cu Brașovul, şi în primele 13 etape).
 • Restul jucătorilor au o creştere mai mică sau mai mare, semnificativ fiind saltul uriaş al lui Valente (sperăm la un nou caz Bastos, în regia lui Paulo Sergio), Gabi Mureşan (extremă dreapta de meserie, ce mai…) şi Rui Pedro (care mai are potenţial de exploatat, după mine). Putem vorbi de un salt însemnat şi la Luis Alberto, Sepsi şi Cadu, în cazul lor vorbim – probabil –de o dorinţă suplimentară de a „se pune” bine” cu noul antrenor (lucru care ar trebui să fie valabil, de fapt, şi la ceilalţi).

B). Comparaţia „note Braşov acordate de tribunişti” față de „note Braşov acordate de gesepiști”.

 • Prin această comparaţie am dorit să verific diferenţele de apreciere între cele două sisteme de notare (al nostrum, evident superior, ce dracu’!). GSP are un sistem de notare mai rigid (doar note întregi, fără virgulă); în plus, jucătorii intraţi după min.75 nu primesc note (vezi Aguirregaray, deși a marcat!).
 • S-ar putea remarca „spiritul critic” ușor mai pronunţat la băieţii gesepişti. Ei au scos o medie de doar 6,4 faţă media noastră de 6,7, diferenţa fiind de 0,3 puncte. Diferența era însă ceva mai consistentă fără supraevaluarea prestației lui Kapetanos.
 • „Pretenii” noştri de la GSP practic au acordat note mai mici pentru nu mai puţin de 9 jucători ceferiști! Eu simt şi o anumită dorinţă a lor de a minimaliza – chiar şi prin note – fenomenul CFR. Totuşi, nu exclud nici o euforie pronunţată în tabăra noastră, o descătuşare, o apreciere în plus, un „cec în alb” acordat noului antrenor.
 • Două vorbe despre diferenţele foarte mari: cea mai mare diferență apare la Camora, care a fost pur și simplu desființat (6,9 – Tribuna CFR, faţă de 5 – GSP)! Camora e un tip al cărui aport, deși consistent, nu sare în ochi, cel puţin nu gesepiştilor, care apreciază, pesemne, mai mult „pianiştii” decât „ocnaşii” sau au privit meciul de pe cealaltă parte a ceței. Gesepiștii nu i-au iertat la notare nici pe Piccolo (aici au greşit în mod clar), nici pe Ivo Pinto (la el adevărul pare a fi la mijloc), nici pe Felgueiras (aici probabil au avut dreptate).
 • În schimb, singura „supraevaluare” semnificativă a lor apare la Kapetanos, explicaţia fiind admiraţia sudiştilor pentru atacanţi (adică pentru tot ce „străluceşte”), dar regăsim şi o nostalgie a lor pentru trecutul stelist al grecului.

HAI CFR!!!

Reclame

8 comentarii

 1. Probabil adevarul e undeva la mijloc, in sensul ca si noi e posibil sa fi fost un pic mai entuziasmati decat de obicei cand am dat note, dar si gigisp sunt hotarati sa „dezumfle balonul” CFR, ceea ce ei incearca sa faca de cand am luat primul titlu :).

  Apreciază

 2. Kiruj, eu cred ca relevanta intre notele acordate la meciul cu Bistrita si cele acordate meciului cu Brasovul aratqa subiectivism mult. Dragii nostri iubitori de CFR au dat note la meciul cu Bistrita cu multa indulgenta, nu pentru meritele jucatorilor, ci pentru a alimenta speranta lor in revenire. In meciul cu Brasovul, multi gica contra (nu gica 10), au refuzat sa vada jocul fiecarui jucator in parte, pentru a nu admite inca elementele benefice ale schimbarii lui Andone. ––––––– Cat despre admiratia pentru obiecte stralucitoare, ce sa zic? Tu vorbesti de sudisti, eu de ciori, se stie bine sunt niste pasari atrase de obiecte mici si stralucitoare. –––––––– La gsp nu m-as raporta decat pentru a vorbi de jegosenia unor manipulatori care deformeaza adevarul. Cate titluri ai vazut in ziarul lor care sa vorbeasca de greseli de arbitraj pro ciobaniada? Numai la meciul cu Dinamo au avut un 6-1 clar(3 de 11 m judecate pro ros-albastru + trei cartonase rosii neacordate) La meciul cu noi a mai fost un 11 m, care, spun eu, ne-ar fi adus victoria. Multi obiecteaza ca nici noi, nici Dinamo nu meritam sa castigam, eu le spun ca regulamentul acestui joc da castig de cauza celui care inscrie mai multe goluri nu celui cu merite. Doar comunismul punea accent pe merite si nu pe rezultate.

  Apreciază

  • @Calin Cocora : corectă „pledoaria” ta vizavi de jesepişti, am vrut şi eu doar să atrag atenţia „maselor largi” de pe tribuna-CFR asupra manevrelor de subevaluare ale CFR-ului inclusiv la detalii gen notarea jucătorilor. Practic, le ştiam de multă vreme (aşa cum -probabil- toată lumea de pe tribună le ştia), dar am vrut să aduc şi un mic argument statistic în această direcţie. În mod clar n-o să-i mai acord nicio importanţă, ce era de demonstrat s-a demonstrat şi cu asta basta…HAI CFR !!

   Apreciază

 3. Kiruj, n-am prea avut timp pana acum sa-ti citesc analiza, si nu pot sa nu-ti spun macar acum doua-trei vorbe. Ca ai facut o treaba excelenta, deja nu mai e o noutate. Eu mi-as dori cate o astfel de analiza dupa fiecare etapa, dar cred ca ai face o mare greseala daca ai scoate din ea notele date de gesepisti. Dimpotriva, eu mi-as dori mult sa vad (”batar” la iarna, pe cand vom tot lenevi cu totii pe la gura sobei), media data de miticii astia fotbalistilor nostri pentru intreg turul. Ma opresc aici … ma tem ca incepi sa ma injuri deja pentru ca-ti tot caut de lucru.

  Apreciază

  • Nici vorbă să te înjur, Florinaccio, dimpotrivă. Nu-i o idee rea, nici foarte complicată nu este, adevărul este că nu vreau să-le fac o reclamă chiar aici, etapă de etapă, dar o comparaţie completă pe sezonul de toamnă ar fi interesant. Mai vorbim.

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.