Hallo WIN


În noaptea în care toate lucrurile trebuie să fie înspăimântătoare, CFR-ul a vrut neapărat să fie în ton. S-a deghizat într-o dezgustătoare echipă de divizia B, un zombie fotbalistic al unei campioane în exercițiu. Trick-or-treat-ul care a urmat în teren a dat fiori și mai reci unei asistențe înfrigurate, a crescut tensiunea și a băgat groaza celor ce nu știau că își luaseră un bilet la o oră de thriller. Abia apoi a urmat demascarea, oribilul ce îmbrăcase până atunci toate formele sale posibile s-a demachiat, iar fantoma echipei de Champions League, fluierată pentru ridicolul spectacolului până în acel moment, s-a încarnat într-una care câștigă fără să știe ea însăși cum o face.

La capătul tuturor lucrurilor demonice veghează însă felinarul speranțelor. Spectacolul trece, gândurile rele se consolează cu ideea finalului, dacă nu fericit măcar mulțumit, până la urmă e doar un episod depășit cu bine. Halloween-un terminat cu victorie trebuie întâmpinat doar vesel, spunându-i-se „Hallo WIN”!

Cât de negru a fost dracul acestui meci? Când ne gândim că cel mai vizibil ceferist a fost Felgueiras, când ne amintim de ocaziile mari ratate de adversari și când revedem suferința creativă a echipei, cu 4 jucători, Maftei, Rada, Alberto și Celestino pasând mereu către portar, atunci ne retrăim deplin coșmarul continuu al momentelor sumbre de până acum. Putem adăuga și nedreptatea făcută botoșenenilor, obligați să aibă o astfel de confruntare în deplasare, ca și cum Cupa este o competiție doar a celor vrednici, doar a celor ce dețin nocturne. Farmecul competiției unde la astfel de meciuri s-ar fi umplut stadioane venite să-și susțină echipa locală în fața unor mari echipe ale campionatului este sfărâmat din lăcomia de audiență televizată. Având și acest cadou în buzunar, avantajul terenului propriu, parcă ar fi fost cazul să arătăm mai mult.

Când cer acest lucru de la echipă mă gândesc și la faptul că Paulo Sergio era în tribune și că jucătorii erau atent cântăriți. Era pentru mulți o mare șansă de corijare a poziției lor la CFR, acest meci de Cupă era prilejul perfect pentru a-i demonstra noului antrenor de ce sunt în stare. Desigur, Ivo Pinto, Camora, Bastos sau Felgueiras, alcătuiau nucleul indestructibil, dar restul, eternele rezerve, chiar erau în fața unui test hotărâtor. Așteptam mai multă ambiție, mai multă dorință de a face și de a arăta lucruri, de a munci și de a risca pentru ele, așteptam ca măcar individual ceferiștii să fie cu o clasă peste adversari. Este clar acum că avem câteva cazuri de jucători care sunt o cauză pierdută și, dacă tot am schimbat antrenorul, acum va trebui să echilibrăm balanța vinei dând sancțiuni și în cealaltă parte. Nu e normal ca jucători cu mari pretenții să nu poată să se impună, individual sau în grup, în fața unora veniți din divizia B.

Despre Botoșani, ar trebui să observăm mai întâi câteva lucruri, câteva nume: Todoran, Bordeianu, Maghici și mai ales, excelentul Croitoru. Foști jucători de divizia A, ascunși la o echipă de eșalon inferior. „Cimitir al elefanților”, dar, chiar și așa, cred că această echipă a Botoșaniului era mai valoroasă decât Voința Sibiu sau decât adversara noastră de sâmbătă, Turnu Severin. De fapt, sunt multe echipe în prima Ligă care ar trebui socotite de divizia B, iar faptul că deja am pierdut puncte cu vreo câteva dintre ele (Iași, Ceahlăul, Viitorul) numai onorabil nu este. Dacă am șchiopătat în astfel de situații, cred că era de așteptat să avem probleme și cu FC Botoșani. Iar dacă îi întrebăm pe vasluieni ce părere au despre frații lor din nord, sigur vor mormăi a neplăcere, trădare, neputință, fiindcă ei, în condiții similare cu ale noastre, s-au văzut eliminați de adversara noastră de miercuri.

În aceste condiții, victoria, sub orice formă, nu mai este atât de lipsită de valoare, luăm calificarea ca fiind esențialul, fapt îndeplinit, iar erorile le socotim ca greșeli din care avem doar de învățat. E bine că au greșit acum de atâtea ori Rada și Maftei, pentru că atacanți precum Cârjan și Fulop n-au fost în stare să speculeze imediat. Astfel, noi am rămas doar cu concluzia: nu se poate face un cuplu defensiv cu cele două rezerve. Este, de asemenea, foarte bine că s-a încercat acum readucerea lui Celestino (refăcut după atât amar de vreme) și oferirea încă unei șanse pentru Luis Alberto. Și în cazul lor cred că se poate desprinde aceeași idee, că cei doi pot fi cel mult rezerve. A fost foarte prielnic momentul acestui meci și pentru a li se mai da o șansă celor din atac. Hora s-a zbătut, dar mereu zadarnic, însă nu a fost nicicum atât de slab precum Nicoară, acest „Bănel alb” al CFR-ului. Cu cei doi în teren sarcina de a centra a rămas, cum era de așteptat, pe umerii lui Camora și Ivo Pinto, iar adresantul – doar unul singur: Bjelanovic. Cât de neputincios pare a fi Sașa! Cât de inutile par eforturile sale! Și cât de valoros/eficient pare pe lângă el Kapetanos, nu? Greșit! Cine vrea să-l judece pe Bjelanovic să se gândească la „cazul Sforzini” și la explozia de formă a fostului atacant al CFR-ului după ce a părăsit clubul. La fel poate fi și Bjelanovic, în pofida vârstei sale. Priviți-l cum vine în sprijin, cum face jocul de pivot, cum deviază. Este mult mai pozitiv pentru echipă decât Kapetanos. Problema croatului este că prinde doar frânturi de meciuri sau doar șanse de a se lupta cu ciurucuri și chiar și acolo este lăsat, abandonat, izolat în față. Ce centrări primește? La 14-15 metri de poartă? De acolo poate da goluri? O minge să-i fie pusă la 8-10 metri… S-a văzut, detenta lui este grozavă! Ar fi putut și poate chiar mai mult, dar trebuie jucat corespunzător. Problema nu este la atacanți, ci la mijloc, la felul în care se construiește fiecare fază. Iar acolo va fi mult de lucru.

Deocamdată, în meciul de Cupă am văzut aportul antrenorului. Schimbarea corectă făcută de Dican la pauză, Rui Pedro vs. Nicoară, explică în bună parte revigorarea ofensivă din a doua repriză. S-a ținut mai bine de minge, s-a atacat cu idee și cu o temă dată și au apărut acele câteva faze fixe, decisive. Spuneam la meciul cu Viitorul Constanța că într-o partidă cu decalaj evident valoric acestea pot face diferența. Atunci au fost nenumărate cornere și n-a rezultat nimic. Acum, din două bătute în sfârșit bine de către Bastos au rezultat două goluri. Două lovituri scurte, năucitoare pentru adversar – o partidă rezolvată. O victorie fără strălucire, dar parcă și fără forțare, una de parcurs, dar poate că așa e mai bine. Decât alternanța unor victorii cu 5-1 sau 3-0 cu eșecuri inexplicabile, dureroase, mai bine avem victorii urâte și căznite, hotărâte doar de diferența de valoare și experiență. Până la urmă contează acum cel mai mult victoriile, pentru a clădi moralul necesar abordării din Champions League. Suntem în primăvara Cupei României, ne revin accidentații (bun revenit, Deac!), mai sunt doar 2-3 adversare puternice (Rapid, Dinamo, Petrolul), putem crede și accede în realizarea acestui obiectiv intern.

Victorie după victorie, atât contează și, sperăm cu toții, Paulo Sergio să știe secretul acestor succese. Bun venit noului antrenor, Hallo Sergio, Hallo WIN!

Autor: Albusibiu

22 de comentarii

 1. Pa’ cuvantul tau de onoare ? Citez : „Decât alternanța unor victorii cu 5-1 sau 3-0 cu eșecuri inexplicabile, dureroase, mai bine avem victorii urâte și căznite, hotărâte doar de diferența de valoare și experiență. Până la urmă contează acum cel mai mult victoriile, pentru a clădi moralul necesar abordării din Champions League.” Dupa egalul de la Istanbul ziceai altceva, sa te citez? Tie chiar nu tie rusine de ceea ce debitezi? Putem pastra si noi o linie ? COLOANA se numeste ea general vorbind…Dar ca sa iti reamintesc… Cum ziceai dupa egalul de la turci? mai bine o infrangere demna decat un egal nemeritat? …am scos din context stiu insa ideea ramane si cine are ochi observa te asigur

  Apreciază

  • Dantesc, Dantesc, eu cred ca nici nu mai poti spune ma doare maseaua,ci ma doare Andone. In dorinta de-ai razbuna demisia care, pana una alta parca n-a fost demitere, ai luat viteza nemaipomenita si i-ai depasit lui Alex ideile fara sa le prinzi. Cred ca oricine e de acord ca egalurile nemeritate pot insemna doar momente de falsa glorie, pentru a te pozitiona ai nevoie de adevar si nu de miciuna, deci de merite. Victoriile la scor 5-1 urmate de esecuri lamentabile nu inseamna nimic. Orice echipa de la mijlocul Ligii lui Mitica poate prinde zi de 3-0 dar, nu orice echipa poate castiga meci de meci cu 1-0. De la constanta lui 1-0 incepe manifestarea valorii. Cam asta este ideea transmisa. Asta am inteles eu. Evident esti liber sa intelegi orice dintr-un text si nu faptul ca nu-i dai dreptate lui Alex ti-e imputabil, ci modul bolovanos in care jignești frecvent. Cu mici exceptii toti cei care ne-am adunat aici iubim CFR-ul si ii vrem binele, fiecare cu ideile noastre cu capacitatea nostra de intelegere. Ca urmare ne spunem ideile. Ei bine, probabil pentru cei mai multi dintre noi nu e important sa avem dreptate(chiar daca asta ne flateaza adesea), ci să ne lamurim ideile, sa intelegem mai mult din confruntarea gandurilor. –––- Aceasta impetuozitate cu care dai buzna peste oameni, cu aerul celui care negresit e stapan in tara dreptatii, m-a facut la un moment dat sa-ti spun ca esti mizerabil, oricum a fost un joc de cuvinte. Mi-am cerut scuze mai apoi. Stii de ce? Simplu, pentru ca acele cuvinte ti le-am spus ca sa-ti arat cat de usor e sa jignesti un om fara sa te intrebi daca acesta merita. Ei bine, dragul meu Dantesc, eu cred ca nici acum nu meriti sa fii jignit, in cosecinta asa cum te-am rugat inainte de a-ti spune mizerabil, te rog si acum sa incerci sa fii tu cu ideile tale si sa ataci prin ele gandurile, teoriile, ideile care nu-ti convin. Ataca tot ce sustine oricine, argumenteaza cum stii mai bine, dar nu-i jigni pe cei care au alte opinii. Hai sa construim o familie CFR si noi si echipa avem nevoie de aceasta unitate, destul doresc altii sa ne ostracizeze, sa ne atace, sa ne dezbine, sa ne jigneasca etc. Stii pentru ce? Pentru ca stim sa castigam? Transforma-te dragul meu Dantesc intr-un castigator, pentru asta nu trebuie decat sa parasesti taramul injuriilor si sa te manifesti din plin pe cel al argumentelor. Daca ai citit tot ce am incercat sa-ti spun iti multumesc si te chem sa lepadam ranchiuna ca prea ne otraveste pe noi insine mai mult decat pe cei asupra carora o revarsam. Inca o data multumesc si FII VICTORIOS!

   Apreciază

  • E ciudat ca tocmai tu, Dane, sa vorbesti despre coloana. Ia mai spune o data ceva despre ineptia aia pe care o raspandeai despre mine, cum ca eu as fi avut vreun aranjament cu Pustai pe tema CFR-ului. Este o onoare pentru mine sa spui ca ma cunoaste si ca ma recunoaste, imi cresti mult cota, fara sa-ti dai seama. 🙂 Nici macar n-am apucat acolo, la Medias, sa dau mana cu Pustai, fiindca ma accidentasem grav inainte sa apuc sa jucam contra echipei lui si a trebuit sa plec de urgenta acasa, spre carje (zic ca o ruptura partiala de ligamente e o accidentare grava). Da, probabil ca ai vazut ca am luat premiu pentru cel mai bun portar. Dragul meu barfitor, acela l-am luat pentru doar 2 meciuri si jumatate, eu atat am prins din competitia aia, fapt pe care tu n-ai de unde sa-l stii. Daca vrei, iti gasesc link sa vezi, sa citesti, tocmai ca sa ma „dezvinovatesc” eu – desi, nu uita, tu trebuie sa demonstrezi ceea ce afirmi…
   Cred ca mai intai trebuie sa descoperi coloana, sa ne spui cum te simti cu ea si de-abia apoi sa incerci sa dai lectii de moralitate.

   Apreciază

  • hai sa-ti amintesc ceva 1986 mai o finala de toata jena un meci in care pur si simplu echipa comunista nici NU a egzistat inafara de parada lui romano-svab cel operatu la brat. Pina azi se vorbeste despre meciul antologic… acolo .. in tara voastra.. inafara tarii se aminteste despre cel mai urit meci de finala de CCE..
   Amu te intreb.. frate ce este mai bun ..o infringere de rasunet la turci cu un meci egal la egal sau punctul greu trudit??? Nici mie nu mia placut meciul nici de la Basel.. nici dela Braga si sigur nici meciul cu ienicerii dar ma bucura sa vad cum isi baga degetele in git de frustrare concetatenii tai :)))….BINE ca Ando a plecat pt ca… sa fim sinceri NU cu el am cistigat campionatul( hai.. sfirsitul campionatului a fost egzemplul total al ROMANIEI TIGANIE .. nu cred ca este unul care sa numi deie dreptate) hai sa nu uitam meciurile cu echipa lui LR 2-4 numai miracolul nea salvat cu Sibiul meciul cu jegUrile .. te intreb un antrenor cu nume pregateste asa meciurile?? hai sa NU cvorbim de meciurile de acu… Iasi . Gazu, Nemtenii,.. si sa nu uitam rusinea meciului cu Soimii patriei…. meciul cu echipa albanezului,… antrenorul a fost zero barat iara ne-m facut de rusine…asa sa pregaresti meciul asa sa jucat parca albanezul ne-a facut sistemul cum sa jucam impotriva lor!!!.. DORESC si SPER ca de acum vom juca un fotbal cum au nivvelul jucatorilor ca nuvel este daca le dai inafara de inima (ce lea dat Ando) sa primesca si cap .

   Apreciază

   • Dantesc nu a sesizat nuanta, diferenta dintre egal si victorie. A sti cum sa scoti si sa tii de o victorie, tine insa de tactica pura si nu doar de cum alearga Sougou, cum dribleaza Bastos sau cate maini are Felgueiras.

    Apreciază

 2. Excelent punctate calitatile lui Bjelanovici. Croatul este dedicat echipei si munceste chiar foarte mult. Ca si pe Kape nici pe el nu-l scoate tehnica din casa, daca vrei sa dea gol nu-l pui sa dribleze si nici nu-l tranformi in ultima piesa in caz de verticalizare. Ca pivot e excelent, dar are nevoie de jucatori care vin spre el, care sa patrunda si sa fructifice devierile. Nu e spectaculos dar e util, e jucator de echipa in sensul adevarat al cuvantului. E util si ca jucator de schimb pentru Grec. Odata introdus in teren se schimba total tactica echipei, se poate surprinde adversarul cu un alt tip de joc, in loc sa impinga varful, un antrenor stapan pe meserie poate repozitiona mijlocasii de banda si pe devierile sale poate creste viteza de joc.

  Apreciază

  • Observaţii corecte, şi ale tale, şi ale lui Albu, vizavi de Bjelanovici. Chiar dacă fizic seamănă cu grecul, tactic este cu totul altceva. Are o bună predilecţie pentru combinaţii şi pentru devieri (=joc de echipă), doar că, cum ai zis, ăia din faţă trebuie să fie mai grupaţi pentru a-l „eficientiza” pe măsură. La vârsta lui are şi o bună detentă, să ne amintim cele două devieri către gol în meciul cu berceniul, golul cu Botoşaniul. Nu poate fi „piesă de schimb” a lui Kape în acelaşi registru tactic.

   Apreciază

 3. nicoara, acest „banel alb” al cfrului 🙂 ___________ se apropie meciul decisiv de miercuri. acolo cred ca ne jucam particica din viitor. Doamne ajuta sa mai tina norocul lui andone si ambitia jucatorilor. daca ploua oare ar trebui si noi sa nu curatam jumatatea noastra ? 🙂 oricum, sper ca meciul cu brasovul va fi abordat cu multe rezerve sa nu avem ghinionul sa ni se accidenteze din posibilii titulari de miercuri. _______ ca tot se vorbea de bjelanovic zic si eu ca omul nu e jucat pe calitatile lui. am avut un golgeter din serie b italiana (dupa ce a fost in lotul cfrului) la noi in curte si i-am dat cu piciorul in dos: sforzini. macar de-ar invata cei care aduc jucatori din aceste greseli (sa nu mai vb de anselmo ramon). muriniche hegemonicus parca ar avea nevoie de un ajutor profesionist. oare „sedinta” din loja, surprinsa de camerele televiziunilor, cand pascani a gesticulat nervos si si-a spus oful catre mr. hegemonie si r.zamfir va avea vreun rezultat vizibil ?

  Apreciază

  • Pana acum multi jucatori n-au fost folositi pe calitatile lor. In schimb, au fost altii, gen Bastos sau Nicoara (atat cat a putut el). Cei care ar putea mai mult ar fi Valente, Bjelanovic, probabil Rui Pedro si identificarea unei pozitii mai bune pentru Aguirregaray. Ramane sa vedem asta, in timp, functie de tactica adoptata de noul antrenor. In meciul cu Brasovul imi doresc si eu sa jucam la fel de „inexplicabil”, tocmai pentru a fi complet necunoscuti turcilor pentru intalnirea de miercuri. Avem avantajul unui nou antrenor, avem poate sansa de a-i lua complet prin surprindere. Macar un egal si rezolvam poate calificarea in Europa League.

   Apreciază

 4. Obsrev că Bastos şi-a îmbunăţăţit mult condiţia fizică (pe lângă atitudine), el calităţi avea cu carul (tehnică excelentă, viteză, ruperi de ritm). La fel trebuie să se schimbe şi Rui Pedro, şi el are o tehnică foarte bună dar îi lipesc: condiţia fizică, viteza, curajul. Dacă la capitolul viteză nu cred că se pot produce schimbări, celelate 2 aspecte (condiţia fizică şi curajul) pot fi corectate, totul depinde de antrenor. Acest jucător ne-ar putea fi foarte util la mijloc (nu ar trebui să căutăm prin alte părţi), dar se poate pierde dacă nu este bine antrenat. La mijloc mai avem un jucător tehnic, care este util şi la închidere – Vass. În concluzie – AVEM 3 JUCĂTORI CU BUNE CALITĂŢI TEHNICE (Bastos, Rui pedro şi Vass) – nu înţeleg cum având aceşti 3 jucători în ogradă nu putem să construim atacul. Cu aceşti 3 jucători adversarul nici nu ar trebui să vadă mingea (mărefer la echipelei din campionat). Pe benzi stăm foarte bine, în atac bine. Singura problemă majoră o are antrenorul în centrul apărării, acolo nu are material cu care să lucreze.

  Apreciază

 5. CFR, Dinamo, Rapid, Astra, Petrolul, Otelul, Concordia, Ceahlaul… cele opt echipe calificate in sferturile Cupei Romaniei. Nu stiu cand va fi tragerea la sorti, dar mi-as dori ca in sferturi sa o intalnim pe Ceahlaul. Pe urma – in semifinale – putem juca cu oricine, tot vom fi favoriti. Bine ca dupa Vaslui am scapat si de Steluta, anul asta n-avem voie sa ne scape trofeul. Pacat numai ca cei care conduc fotbalul romanesc strica aceasta competitie prin formatul pe care i l-au dat. Cat de interesanta ar fi daca pana-n semifinale meciurile s-ar juca mereu pe terenul echipelor din esaloanele inferioare, iar la tragerile la sorti n-ar exista capi de serie! Cred ca in felul acesta s-ar mai inviora fotbalul mic de pe la noi, iar echipele mari ale campionatului si-ar putea castiga noi suporteri prin oraselele (sau chiar comunele) pe care le-ar vizita. Sau pentru noi, cei din judete cu echipe de ”C”, ce sarbatoare ar fi ca in orase gen Carei, Negresti, Tasnad sau Satu Mare sa vina odata fie si rezervele CFR-ului! Asa, aproape ca nici nu m-a interesat cu cine a jucat Olimpia pana sa o intalneasca pe Rapid, sau ca giulestenii ne-au dat vreo sapte boabe anul asta …

  Apreciază

   • Nu juca finala, ci o CÂȘTIGA! 🙂 Fragment de pe Wikipedia: Sezonul 1960-1961 este cunoscut ca unul de referință în istoria Arieșului Turda. Echipa antrenată de Ștefan Wetzer a ocupat locul șase în seria a treia a Divizia B, iar în Cupa României a trecut pe rând de Corvinul Hunedoara (2-0) în șaisprezecimi, Penicilina Iași (7-1) în optimi, Știința Timișoara (2-1) în sferturi și UTA (3-0) în semifinale. Finala jucată împotriva Rapidului la 12 nioembrie 1961 pe stadionul Republicii a câștigat-o cu 2-1. Fotbaliștii care au jucat în acea finală sub culorile Arieșului au fost: Vasile Suciu (portar), Eugen Pantea, Ioachim Zăhan (fundași), Alexandru Vădan, Eugen Luparu, Ion Onacă (mijlocași), Vasile Mărgineanu, Vasile Pârvu, Dionisie Ursu, Gheorghe Băluțiu și Liviu Husar (înaintași). Golurile acestui meci memorabil au fost marcate de Nicolae Văcaru în min.24 (pentru Rapid Bucuresti) și de Gheorghe Băluțiu în min.50 (penalty) respectiv în min.51 (pentru Arieșul Turda). Arbitru: Nicolae Mihăilescu (București).

    Apreciază

    • Mersi pentru efortul pe care l-ai depus pentru a ma informa corect. Eu stiusem de o performanta de data mai recenta a turdenilor, din postura de divizionara C. Intrand si eu pe Wikipedia, am vazut acum ca in ’81 au prins, intr-adevar, o semifinala, performanta aproape la fel de importanta ca si cea dintai (daca tinem seama ca de data aceasta erau o echipa de C). Cred ca eu am facut ”media” intre cele doua realizari din cupa ale lor, de-asta i-am ”retrogradat” putin. Sper ca n-am dezinformat pe cineva.

     Apreciază

 6. Se apropie in sfarsit meciul cu Brasovul. Abia astept sa vad cum va arata echipa sub comanda lui P.Sergio, un antrenor care mi-a lasat o impresie foarte buna. Sper ca am terminat-o cu pasii gresiti, a venit vremea sa legam si noi victoriile. Vestea buna vine dinspre Brasov: Cartu nu-i va putea trimite in teren pe Batin, L.Munteanu, Madeira, Cr.Ionescu si Tames (primii patru titulari de obicei). Sunt jucatori importanti, e aproape imposibil sa nu li se simta lipsa. HAI CFR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 7. Deja e 5-0 si ne frecam la ochi. Sunt inca probleme in joc, dar si sperante pe masura. Si ceata tine cu noi, cei de la Galata au scapat schemele de pe final de meci.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.