Trombetta Turnu-Severin


Schimbarea antrenorilor pare a fi tratamentul cel mai bun la CFR. În ciuda tuturor blamărilor, a denigrărilor venite din toate direcţiilor, iată că amputarea nemiloasă a părţilor bolnave produce întotdeauna rezultate instantanee. Atâta vreme cât ştim că nu e vorba de vreun capriciu personal al vreunui conducător/acţionar, ci remanierea are ca bază argumente serioase, pragmatice, înlocuirile de antrenor par cea mai simplă şi mai sigură cale spre revigorare, atunci când criza este generalizată. Putem lua ca exemple absolut toţi antrenorii perindaţi pe la CFR, momentele venirii fiecăruia la echipă. Fără deosebire, de fiecare dată, s-a generat un impuls pozitiv. Da, până şi Minteuan ne-a oferit prime meciuri de bun augur! Aşadar, nu puneţi prea mult preţ pe toate vorbele de prin presă despre CFR, neseriozitate, despre demiterea lui Andone, ca şi cum chiar i-ar interesa binele clubului pe, să zicem, prosportişti. Nimeni nu-şi protejează mai bine interesul decât noi înşine!

După atâtea astfel de episoade cu repetiţie, cu echipe trezite din somn de noii tehnicieni, era oarecum de aşteptat să vedem un suflu nou, să vedem o schimbare. Nu putea să fie decât în bine, căci de mai rău decât în ultimele două meciuri de campionat nu era loc. Avem un interimar, un secund ce urmează stilului prăfuit al lui Andone, exact cum, acum câţiva ani, era Trombetta, cu acea victorie măreaţă de la Roma. Sâmbătă a fost Turnu Severin, un loc mult mai lipsit de importanţă, dar faţă de care aşteptarea noastră era la fel de înfrigurată.

Prea mult timp ni s-a vorbit despre faptul că echipei îi lipsesc o sumedenie de titulari, ni s-a „vândut gogoaşa” că noi nu avem nevoie de posesie, iar Andone a ridicat în repetate rânduri din umeri a disperare, încât fie şi în faţa codaşei clasamentului aveam motive să ne temem că nu vor fi soluţii. Iar această nou-promovată, aşa firavă cum lăsa să pară, fusese învinsă greu de către Petrolul în etapa precedentă, deci aveam toate temeiurile să ne îngrijorăm. Nicolo Napoli chiar ştie să pună o piedică, el este unul dintre antrenorii buni ai campionatului, păcat că, în general, nu prea are „materie primă”.

Noi, fără Bastos, fără Sougou, fără Camora, fără toţi ceilalţi accidentaţi, cu oboseala după lupta de la Istanbul, sigur am fi putut invoca încă un set de scuze. Oricum, Dican nu avea nicio datorie, el era doar o „dădacă” până spre următorul antrenor. Acesta va veni probabil cu o întreagă echipă tehnică, astfel încât cârmaciul de la Severin va trebui să facă un pas în spate, să dispară. Gândindu-mă la acest lucru, la ceea ce am văzut sâmbătă şi având experienţa anterioară a nebănuitului Trombetta, parcă îmi pare rău pentru Dican, cel care a demonstrat că în câteva zile se poate schiţa o idee de joc, o compoziţie legată, cu idee clară. Poate ar fi în stare să facă şi o construcţie propriu-zisă, cine ştie?

Ce-am văzut la Drobeta Turnu Severin e destul de clar. O trupă ceferistă cu foame de victorie, cu răutate pozitivă pentru noi (cum zice clişeul) şi rea pentru gazde (evident). O urcare de linii peste adversar, o sufocare straşnică a oponentului şi un joc ce părea terminat după doar un sfert de oră. Cred că multora nu le-a venit să creadă că echipa noastră putea arăta şi aşa. Cu destule motoare „gripate”, gen Valente, Godemeche şi Kapetanos, ceferiştii au ştiut totuşi să se suplinească foarte bine unul pe altul. Cu Aguirregaray şi cu Rui Pedro excelenţi servanţi, cu Hora suficient de lucid încât să ştie să nu tragă repezit, ci să ia la ţintă exact prinderea plasei în bara laterală, cu Mureşan terorizând linia mediană severineană, am fi putut avea chiar şi mai mult confort la pauză. Am văzut, în sfârşit, combinaţii la firul ierbii, pe centrul terenului, pătrunderi decisive în careu. N-am mai stat după Kapetanos (autorul unei finalizări dezonorante pentru el), am plusat însă pe Rui Pedro, cel care pare un „Schumacher al ploii” – nu ştiu cum face, dar mereu face meciuri bune pe iarba udă – şi, desigur, pe Aguirregaray, pus într-o poziţie de fundaş dreapta din care a avansat către toate părţile: mijlocaş de bandă, ofensiv, atacant, orice. Dacă echipa ar fi ţinut ritmul din debutul meciului, probabil iureşul ne-ar fi dus spre o victorie extraordinară. Aşa, a trebuit să ne luptăm cu emoţiile, de fapt, mai mult cu noi înşine, cu propriile noastre greşeli, până la final.

Faptul că repriza a doua a arătat diferit are multiple cauze. Ploaia şi poate că, în cele din urmă, ne-a ajuns şi pe noi oboseala acestei săptămâni, este un aspect al problemei. Apoi, nelipsitele erori personale, cele care rup grupul, distrug încrederea reciprocă a coechipierilor, retează siguranţa de sine afişată în prima repriză. Cadu a comis o eroare imensă, pe care dacă o făcea pe vremea lui Andone era pus în capul listei sabotorilor. Aşa însă, nu se poate spune că ar fi vrut să-l demită şi pe Dican, iar faptul că în a doua repriză a mai avut o respingere aiurea, din careu, e un indicator că multe probleme chiar le are, că asta e forma sa actuală. L-a acoperit însă Piccolo, atât cât a putut, mai puţin la faza cu offside-ul inexistent şi, mai ales, la grava neînţelegere din minutul 90. Atunci salvatorul a fost Arnăutu şi execuţia sa de divizia B, căci altfel acum eram din nou într-o şedinţă cu tema „Apărarea e ţăndări”. Chiar şi aşa, cred că e bine să ţinem şedinţa asta, fiindcă în apărare într-adevăr avem o mare problemă, ce se cere pusă prima pe lista reparaţiilor. Acolo, pe linia fundaşilor, se vede cel mai bine slaba pregătire tactică şi, tocmai de aceea, cred că Dican nici nu a putut face nimic pe tema asta, nu avea cum să corecteze aşa ceva în câteva zile. În a doua parte a jocului ocaziile au alternat, au avut şi severinenii câteva ruperi de ritm, ne-au dat de furcă, dar lucrurile ar fi putut fi rezolvate printr-o execuţie rapidă de unul dintre multele noastre contraatacuri supranumerice. Nici Kapetanos, nici Valente şi nici ceilalţi nu au ştiut cum se ajunge la careu prin 3 pase rapide pe jos.

Într-o astfel de situaţie a scos însă Nicoară un penalty deloc glorios pentru noi. Nu că n-ar fi fost, tragerea de tricou a fost evidentă, se fluiera un penalty pentru aşa ceva, însă acţiunea adversarului nu a fost atât de puternică încât să-l doboare pe Viorel. Să recunoaştem şi faptul că Nicoară a căutat penalty acolo, într-o situaţie de contraatac supranumeric care trebuie să aducă golul mult mai rapid şi simplu. Adaug la acest gest dezonorant al lui Nicoară şi pe celelalte, petrecute în doar 10 minute: o trânteală stil „avion” undeva în colţul terenului advers (din care fază mingea recuperată de gazde a fost oprită cu greu în careul nostru), dar şi situaţia când a plecat cu mingea în braţe, deşi dispunerea în câmp nu impunea o astfel de tragere de timp, primind un cartonaş galben cât se poate de… românesc. Toate aceste gesturi îmi spun clar că Nicoară e la ani lumină de maturizare, că probabil mentalitatea sa este încă pe drum, de la Brăneşti către club.

Am mai notat erorile (deja obişnuite) ale lui Sepsi, care are însă meritul că a compensat prin recuperarea ofensivă şi pasa de la golul 2. Camora va fi titularul indiscutabil acolo, dar a arătat şi Sepsi că, uşor-uşor, ar putea fi inclus în angrenaj. În fine, nu am voie să nu amintesc de intrarea furibundă în teren a lui Ivo Pinto. Nu ştiu cât o fi clauza prin care putem transforma împrumutul său în transfer definitiv, dar zău că merită să dăm oricât pe el. Viteză, centrări, orientare bună în teren, are tot ce îi trebuie unui fundaş de bandă modern! Cu astfel de oameni putem domina clar echipele mici, în acele meciuri care fac diferenţa într-un campionat.

Cel mai mare câştig în acest meci rămâne însă strângerea rândurilor. Ceferiştii au arătat că ştiu şi au ştiut dintotdeauna, de fapt, pasele scurte, că pot face schimbări de locuri (mai ales Hora, Aguirregaray şi Pedro), că ştiu să facă dublaj eficient. Atâta vreme cât vom putea să ne apărăm în jumătatea adversă, aşa cum ne-ar îngădui valoarea, forţa lotului, nu vom avea probleme nici cu posesia şi nici cu erorile decisive din apărare. Trebuie doar să avem insistenţa unui antrenor special pe această idee. Dican a gândit corect pentru acest meci în sine, dar faptul că şi el, după ce părea că rezolvase totul, a scăpat lucrurile de sub control, arată că problemele sunt de profunzime.

La ora la care începusem să scriu acest comentariu ştiam că noul antrenor va fi Conceicao. După toate variantele de antrenori italieni momite, se părea că revenim la filiera portugheză. Acum, când să termin, numele care se dă ca sigur este Paulo Sergio, un antrenor a cărui ultimă performanţă, câştigarea Cupei Scoţiei cu Hearts, îl face destul de interesant. Indiferent care va fi numele final, îmi este clar că va fi un portughez şi, poate şi mai clar îmi este că alegerea se face în pripă (asta e de înţeles), dar, inacceptabil, fără un plan bine definit. Nu e de bun augur felul în care se trece de la antrenori de +60 de ani, cu multă experinţă, la unii mult mai tineri (cum a fost tentativa cu Conceicao), la cum se sare din Italia în Portugalia, de parcă ar fi cam totuna. Avem totuşi 3 meciuri în Champions League de oferit, avem şanse la calificare, ar trebui să avem destulă atractivitate pentru a atrage un antrenor cu un CV mai bun. Dar, cred că încă suferim de zgârcenie. Zgârcite ne vor fi şi rezultatele. Da, Andone trebuia să plece, a arătat că nu ştie să remedieze echipa, dar decât să căutăm un antrenor doar de dragul de a avea un nume pe bancă, mai bine îl lăsăm pe Dican. Prima (şi probabil singura) demonstraţie a sa a fost nu strălucită, dar corectă, ca a unui tehnician ce ştie ce urmăreşte. Cred că ar fi putut fi un Trombetta 2. Iar cu o singură victorie în Champions League el ar fi intrat în istorie, ne-ar fi dus sigur în primăvară.

Oricum ar fi, măcar acest meci a demonstrat că avem resurse, că nu suntem la capătul puterilor. Sperăm într-un om potrivit (în sfârşit!) căruia să-i placă şahul pe „tabla verde” mai mult decât doar luminile nocturnei. Un strop de noroc, un pic de inspiraţie, pentru multă, multă glorie!

Autor: Albusibiu

97 de comentarii

  1. Hai sa nu ne entuziasmam asa de repede ca totusi am jucat cu o echipa slaba. Eu sincer sper sa aduca un antrenor OFENSIV macar o odata sa jucam si noi fotbal ca jucatori avem, dar nu au avut tactica impusa.

    Apreciază

    • Ba da, putem sa ne entuziasmam linistiti, nici Gazul, Ceahlaul, Iasiul ori Viitorul nu-s echipe mult mai bune ca Severinul si am dat-o in bara, si ca rezultate, si ca joc. Sa mai amintesc si de chinuiala din cupa cu Berceniul.

      Apreciază

  2. nu ma intereseaza cum jucam, eu vreau puncte. ce aiureala si cu antrenorul. aici, din pacate, se vede ca ai nostri nu sunt profesionisti. daca tot l-au dat pe ando afara, trebuia adus un antrenor adevarat, nu este momentul sa fie ieftini la faina. incerc sa le caut o scuza si ma gandesc ca au fost extrem de siguri ca vine reja insa acesta le-a tras clapa in ultimul moment. reja ar fi insemnat, cu siguranta, un next level. acest titrat antrenor nu merge la o echipa fara garantii in privinta lotului, achizitiilor viitoare, a stabilitatii. din pacate nu a fost sa fie momentan. visez la ziua cand domnii din conducere vor aduce un staf profesionist la prima si la a doua echipa. ar avea numai de castigat. pana una, alta imi doresc sa scoatem cat mai multe puncte din meciurile ramase in campionat si sa ne batem la locurile de europa. in CL imi doresc ca norocul lui ando sa nu ne fi parasit.

    Apreciază

    • Fotbalfan… fratioare ..ANDO nu a fost dat afara.. el a plecat de rusine.. cum am jucat in ultimile meciuri si Dican baci facea fata cu mai mult har… apropo de CL am jucat egzact ca si Steaua in 86 un fotbal enervant tipic fotbalul glorios echipei de aur aparare solida si atac ..contraatac la limita.DAR totusi sint ffffoarte bucurosde cele 4 puncte, multi care ma cunosc stiu ca mai bine tac decit sa zic rau echipei mele preferate dar ..eu nu vreau faima si cupa cu un fotbal de rusine si o amintire de naftalina ca si cum imprastie balele compatriotii din sud despre o istorie asemanatoare a cea a neamului ..ci vreau …scuze doresc ca CFRul sa fie diferit decit restul granzilor ca reprezinta ceva diferit decit restul …reprezinta ARDEALUL!!! HAI CFR!!!

      Apreciază

  3. Severin e o echipa cu posesie buna, dar am intrat bine in joc, i-am sufocat. Ca in repriza secunda i-am bagat in joc, e o meteahna ce trebuie corectata. Daca Sergio Conceicao nu a putut veni, datorita clauzei, mai bine plateam clauza pentru Reja si primavara europeana facea toti banii, in plus gloria si prestigiul imens meritau acei bani. Acest Paulo Sergio Bento Brito, are ceva experienta, dar nu a rupt gura targului. A ajuns la Sporting acum 2 ani, clubul platind 1 Milion euro clauza reziliere, dar nu a convins. Cred ca, dincolo de limitele lui Andone, de problemele de efectiv, erorile de arbitraj au contribuit suficient incat punctele sa fie sarace ca numar si pana la urma circumstantele se uita si ramane linia de clasament jenanta in Liga1. Dar, sa renunti la Andone si sa aduci un antrenor mai putin cotat, care nu cunoaste nici Liga1 si nu iti mareste sansele europene, asta e o problema. Sa speram, ca va fi bine, noi suntem doar fani si atat.

    Apreciază

  4. În privinţa antrenorilor ne agităm degeaba. Schimbările de antrenor nu se fac în plin campionat (acest lucru nu înseamnă că nu trebuia schimbat Andone), pentru că în plin campionat găsim doar antrenori puşi pe liber sau cei pe care nu îi vrea nimeni. Antrenorii cu o oarecare carte de vizită sunt aflaţi sub contract, iar la cum se zgârceşte conducerea în privinţa antrenorilor, nu există şanse de a se plăti clauze de reziliere. În plus un antrenor principal vine în general cu tot cu staful său tehnic, ceea ce e mai greu în plin campionat. În plus oricărui antrenor căruia i se cere performanţă cu o căruţă de accidentaţi şi o mulţime de „handicapaţi” (pe care i-am mai enumerat în comentariile mele), va refuza oferta în situaţia în care este un om corect şi lucid. Aşa că cei din conducere trebuie întâi să îşi revizuiască poriectul (dacă există) şi atitudinea. HAI CFR !

    Apreciază

  5. Alex, pe zerozero.pt e trecut ca Ivo Pinto este transferat definitiv la CFR, cu contract pana in iunie 2016. Probabil face parte din grupul jucatorilor de care vorbea Paszkany, in coproprietate (in proportie de 50 – 65%) si clauza de transfer (clubul are obligatia sa-i dea drumul, exista suma minima si maxima de transfer. Adica, degeaba se primeste o oferta de 50 mil euro pe el, partea CFR-ului este suma maxima din intelegere).

    Apreciază

    • Ai dreptate Ivo Pinto e copropietate cu Fc Porto, nu stiu procentele, stiu doar ca sun contracte ultravantajoase pentru noi. Transferurile ar urna sa se faca dupa ce din vitrina noastra este expus si la Porto, pretul crescand pe masura.

      Apreciază

  6. Am ajuns pana acolo incat sa ne temem de un joc cu ultima clasata, si sa rasuflam usurati dupa o victorie cu 3-1. E de inteles dupa rezultatele cu iasi, ceahlaul, viitorul. Echipele din a 2-a parte a clasamentului sunt din ce in ce mai slabe pe an ce trece si trebuiau efectiv spulberate, cu accidentati sau fara, cu rezerve sau fara,nu sa pierdem o groaza de puncte cu ele. Ca te mai incurci cu rapid,petrolul sau steaua e de inteles, sa zicem ca sunt echipe mai apropiate de valoarea ta, dar de cele cu muuult sub valoarea ta nu ai voie (decat accidental),daca te vrei echipa mare cu pretentii. Asa vine avortonu’ ala de mironica si sustine ca ne-au ajutat arbitrii la severin, ca noi nu bateam pe nimeni de 4 meciuri.Dam ocazia tuturor jegurilor sa ne atace din toate partile.
    Prima repriza a fost o placere de urmarit. Asa ar trebui abordate toate meciurile, cu pressing sufocant de la inceput, cu combinatii rapide si la firul ierbii. 2 goluri in 15 minute si i-ai zapacit de nu stiu ce sa mai joace. Le-ai dat peste cap toate planurile.Om vedea ce o fi cu noul antrenor. Sper sa jucam ofensiv in campionat ca valoarea ne-o permite. In Ch.League e alta poveste.
    Hai baietzii, strangeti randurile. Si noi suporterii. Gata Andone a plecat, sa il sustinem pe noul venit(care o mai fi, nu stiu). Hai ca vin si accidentatii, mai sunt 21 de etape, 63 de puncte puse in joc.
    Hai sa le aratam tuturor ca noi suntem campionii!

    Apreciază

  7. Nu mai sariti asa usor la gatul conducerii, in toata lumea antrenorii vin si pleaca. Ma rog, nu chiar in ritmul in care se circula in liga lu’ mitica 🙂 Bine spunea kiruj, orice angajare a unui antrenor implica si riscul unui esec. Conducerea este singura care cunoaste dimensiunea plapumei, n-are sens sa ne bagam prea adanc in socotelile ei, nu stim absolut nimic din culisele negocierilor. Astea-s vrajeli ca unul sau altul a refuzat CFR-ul, nu s-au inteles la negocieri :), “oferte de nerefuzat” fac doar cluburile cu patroni arabi sau rusi 🙂 Nu te poti lua dupa presa, unii au scris ca Reja a solicitat 500.000 clauza de reziliere, altii ca a dorit sa poata pleca imediat daca primeste o oferta din serie A.Care-i adevarul? Daca ambele stiri sunt adevarate, prost trebuie sa fie ala care accepta asa ceva.

    Apreciază

  8. Justin – nu doar Mironică are comentarii răutăcioase la adresa noastră. Toată presa şi toate televiziunile Stelei (digi, gsp, sport,.. ) sunt dirijate împotriva noastră de aprox. 2 – 3 ani. Tot marketingul este pregătit de la începutul campionaltului PRO – STEAUA – emisiunea Prodanca şi Reghe, toate spoturile de promovare fotbalistică se fac cu jucători de la Steaua, meciurile echipei naţionale sunt promovate cu emblema Stelei şi jucători stelişti (restul nu există), toate comentariile favorabile sunt pentru Steaua, Becali este prezentat peste tot ca un salvator naţional. Şi în campionatul trecut am deranjat şi am încurcat socotelile miticilor (norocul a ţinut cu cei drepţi), jocurile au fost făcute pt. Steaua dar nu le-a ieşit. Anul acesta oricât de bine am fi jucat am fi fost executaţi (fără scrupule). Sunt supărat pe modul în care am jucat până acum în camionat (chiar dacă nu aveam nici o şansă la titlu – era programat) pt. că ne-am cam făcut de cacao, dându-le prilejul miticilor să râdă de noi (asta mă doare cel mai mult). Sper ca în cel mai scurt timp să putem viziona meciurile proprii din deplasare pe postul local Transilvania, unde să fim scutiţi de comentariile răutăcioase (le acceptăm în schimb pe cele pertinente).

    Apreciază

    • Asta am vrut sa subliniez si eu, ca prin jocul si rezultatele slabe din campionat le-am dat ocazia sa ne atace si sa rada de noi. Este incredibil cum pot sa ne denigreze fara ca nimeni sa aiba nici o reactie. Doar atacuri fara scrupule si lipsite de etica(daca tot ataci pe cineva ,da-i si posibilitatea sa se apere).Si nimeni nu reactioneaza de nici un fel. Eu stiu ca sunt prosti, dar sunt multi si se uita cu gura cascata si baga la cutiuta. Le tot repeti, le tot repeti si pana la urma incep sa creada.

      Apreciază

    • Ai perfectă dreptate în tot ce ai scris, o mică remarcă doar : anul ăsta derbedeii ăştia de la Stelemea au şi echipă, trebuie să recunoaştem. Mai mult, am făcut cîteva prostii şi noi, neforţaţi de nimeni, cu mâna noastră , „handjobs”, dacă vrei :))). Am mai spus-o : am senzaţia că ne confruntăm cu o criză profundă în privinţa strategiilor manageriale (la nivel de conducere, adică), sau -mai pe româneşte- asistăm la un război al „trandafirilor”. Actualul sistem de conducere (atât ca structură , cât şi ca „organizarea muncii”) este depăşit, scârţâie de-a binelea, el a fost bine conceput în momentul pornirii (2002-2003), dar ulterior s-a deviat spre un balcanism / miticism din ce în ce mai pronunţat (fiind fluturate în contrapartidă titlurile şi cupele câştigate, aici un sincer bravo lor! ), şi poate există şi interese (pentru comisioane). Singurul care poate face ordine e Arpy, ar trebui luat un model de conducere din Germania (hai, Portugalia, Porto, să zicem) şi el să fie implementat, dacă e nevoie chiar cu oameni noi (sau măcar cu o „reciclare” a celor existenţi), chiar cu riscul unor rezultate mai slabe pe termen scurt. Om trăi, om vedea…HAI CFR !!

      Apreciază

      • Te contrazic. Steaua joca la fel de slab ca si anul trecut. Acum are aranjamete, adversarele se dau la o parte. As paria ca daca noi castigam tot de acum incolo si oile fac la fel. Vasluiul a slabit, la fel Rapid si Dinamo, la noi apele sunt tulburi, cu meciuri aranjate si fara adversari reali oile domina campionatul. Cu noi au castigat fara a arata mai nimic in conditiile in care jocul nostru a fost penibil, mult sub potential.

        Apreciază

    • Bun, presa merge pe Steaua in primul rand pt audienta si apoi din interese mizerabile. Totusi, pt a putea arata cu degetul trebuie sa ne facem intai noi treaba: Medias, Ceahlaul, Iasi, Rapid, Viitorul – si eram pe locul 2 la 1 punct. Sansele pt un retur bun sunt mari. Sunt de acord: conducerea trebuie sa de comunicate clare cand suntem atacati, dar in niciun caz nu trebuie sa ne bagam in aceeasi mocirla in care se scalda „dusmanii” nostri.

      Apreciază

    • Şi o mică completare : cea mai nasoală criză este cea managerială, aceste deficienţe se propagă „în jos” şi „în lateral (media / suporteri) cu viteza luminii (un fel de cădere liberă a „rahatului” spre stafful tehnic şi în final spre vestiar ) , pe când crizele de vestiar -în cazul unui management sănătos şi intransigent- se pot „stinge” imediat (chiar în vestiar, sau la nivelul staffului tehnic, sau -în ultimă instanţă- prin intermediul conducerii) , propagarea mizeriei „de jos în sus” fiind mai greoaie, fără urmări foarte grave. Nu spun că neapărat aşa stau lucrurile la CFR (indicii există, totuşi), eu am enunţat doar o teoremă generală valabilă în fotbal, şi nu numai. HAI CFR !!

      Apreciază

  9. Mă întreb ce-o fi fost în capul conducerii când au adus jucători gen: Bielanovici (a mai fost pe la noi şi nu s-a remarcat prin nimic – acum parcă e mai slab), Valente… Nu au avut ce să facă cu banii? Trebuiau neapărat cheltuiţi?

    Apreciază

    • Bună şi remarca asta, că ţine şi ea de „management” : în condiţii normale aducerea unor jucători este treaba staffului tehnic (când antrenorul este de fapt manager, vezi exemplele din Anglia), sau -în cazuri speciale- conducerea preia „profile” de jucători doriţi de stafful tehnic (de ex.: fundaş stânga cu disponibilitate la efort şi pentru combinaţii la mijloc, etc.) şi se duce la piaţă cu „lista de cumpărături” făcută de specialişti, nu se ia nimic la nimereală, la kilogram.

      Apreciază

      • in Valente eu cred ca jucator ar fi 2 posibilitati dc joaca in halu asta :1 inca nu s-a acomodat 2 joaca pe un post care dupa parerea mea nu-i pentru el , eu l-as pune in spatele atacantilor sa fie acel nr 10 ca nu este un vitezist care sa fuga ca semedo dar are calitati tehnice si centrari foarte bune sau l-as folosi in sintem 4-3-3

        Apreciază

  10. Sunt un nou neim, insa as dori sa ma autopropun antrenor la CFR, acum cu criza asta de personal… Este adevarat ca nu am prea multa experienta la nivel inalt, adica chiar deloc, dar as avea ceva, ceva experienta de cartier. Ceea ce doresc, insa, este sa sugerez conducerii un proiect serios, adica mentinerea pe cit posibil in Liga 1 sau, in caz de alunecare inspre B, o revenire imediata pe prima scena si, bineinteles, accederea inspre grupele europa lig sau cempion lig.
    Deci va pot promite seriozitate, constanta si spectacol, iar rezultatele sint convins ca o sa vina in cele din urma. Inchei cu o chestie importanta, clauza de reziliere nu va fi foarte mare, dar asupra sumei o sa ma consult cu colaboratorii mei de pe banca tehnica. Astept cu emotie raspunsul lui Arpi, altfel ma voi orienta inspre afara.

    Apreciază

    • cu para’ndaratul cum stai? daca stii tabla impartirii, poate ai sanse… :))), iar daca ai fi antrenat ceva echipa de curtea scolii prin Italia, aveai chiar sanse reale… Dar la interviu sa nu uiti sa spui ca esti roman adevarat, ca respecti si aplici traditiile acestui popor: in toata istoria noastra cica nu am atacat pe nimeni, numai ne-am aparat…si am mai castigat cate ceva pe contraatac…. :))))

      Apreciază

  11. Gluma se ingroasa,sa il dai afara pe Andone pt Lucescu jr este amatorism pur.Am inghitit cu noduri demiterea lui Andone dar daca s-a intimplat, atunci va rog sa faceti un efort si sa aduceti un antrenor consacrat si nu pe Lucescu.Vin doua meciuri cruciale in CL cu sanse reale de calificare iar d-l Muresan bijbiie prin Europa dupa antrenori.Pt mine este de neinteles ,este o neintelegere in sinul conducerii,ori este o prostie crasa ,daca stie cineva o informatie mai exacta despre aceste bilbiieli va rog lamuriti-ma si pe mine

    Apreciază

    • Andone a demisionat sustinand ca nu mai lucreaza cu IM si RZ. AP n-a avut de ales si a acceptat. Discutii despre calitatea jocului au existat. Ap a fost nemultumit de organizarea defensiva. IM si RZ au dorit schimbarea si (din acest punct sunt presupuneri) cu sprijinul nemultumitilor din lot au pus umarul la scaderea calitatii jocului. (alte certitudini urmeaza) De ce? Care a fost sursa conflictului? Ando a cerut alti jucatori decat cei pe care ii aveau cei doi pe lista. Lista de posturi pe care le dorea acoperite Ando a prezentato direct la biroul AP. (Continuare cu presupuneri)Suficient ca IM sa-si simta orgoliu lezat si pozitia de intai privilegiat in pericol. Presupun ca amestecul lui Ando la si in transferuri putea sa tulbure comisioanele. Pentru IM si RZ e inacceptabil sa le intre un intrus in domeniu, e total de neacceptat pentru ei ca Ando sa le tulbure apele. (o certitudine urmeaza, adica fapt real) Era destul ca AP i-a tras la raspundere pentru anumite transferuri, pentru calitatea lor. In toata telenovela s-a jucat cu masti false. Lamuririle vor veni cu certitudine in yilele urmatoare. Kiruj m-a determinat sa sap si sa aflu astfel de detalii. In ce-l Priveste pe Ando inca nu stiu ce sa spun, trebuia demis?… nu trebuia demis? Nu cred ca putea(era lasat) sa redreseze situatia.

      Apreciază

    • te ember nem erted szegyenebe menyt el … nem dobta ki senki?!!!… vreti sa va traduc?
      na binie na.. ando NU a fost dat afara a plecat de rusine!!!! a pierdut si ci soimii patriei??English ,,, frances.. Deutsch.. ceva…??..ok..one..twice.. third ??? ok sold!!!

      Apreciază

  12. Sa asteptam numirea oficiala a antrenorului. Un simplu anunt, dupa plecarea lui Andone era suficient: „Noul antrenor va fi anuntat luni” si apoi liniste. Nu am inteles de ce trebuie sa fim penibili in mod gratuit. Am ajuns sa regretam antrenori no-name inainte sa fie instalati. Apoi, sa fim seriosi, niciun antrenor nu face minuni in 10 zile. Chiar si la obiective cred ca se greseste: pe langa primavara si cupa, ar trebui si sa fie si locurile 2-3 in campionat. Prinzi o zi proasta in cupa si s-a dus obiectivul, in vreme ce in campionat mai ai 21 de meciuri in care sa-ti demonstrezi valoarea. Oricum, cel mai trist este ca nu se vrea un proiect pe termen mediu, cu 2 antrenori slabuti pe sezon ne-am atins limitele.

    Apreciază

    • Clasarea pe un loc III in campionat e promordial.Oricum in acest moment sunt doar 5 puncte intre noi si podium. E musai,sa nu ramanem pe dinafara Europei in sezonul urmator ci sa continuam sa ne cladim un coeficient bun si avem sanse sa reusim asta,e doar mijlocul sezonului,avem nou coach si o echipa buna totusi.

      Apreciază

    • Circul cu numirea antrenorului face parte din tactica miticilor, a fost o campanie de presa gandita din timp. Nu cred ca stimabila noastra conducere a facut atata tambalau. Am fost jucati de presa, care ne-a facut din nou sa aratam mai prost decat suntem. Cat timp Ando era la noi, ne mai apara cat de cat de campaniile astea de presa. De altfel, nu stiu cat la suta din plecarea lui poate fi pusa pe spatele acestor campanii, care l-au macinat.

      Apreciază

  13. Drajilor! Niste probleme de sanatate (cu origini mai vechi…dar reactualizata….un mic…nici nu vreau sa-i spun numele…) ma obliga sa stau cel putin 2-3 saptamani fara nicio activitate, decat cea de a respira si a lua medicamentele prescrise….
    Nu-mi declin propunerea ca interviul sa aiba loc la mine (impreuna cu amne, albu, radubarbier si cine mai doreste sa participe), dar am rugamintea ca organizarea sa o faca „un altcineva”…dar sa ma tina la curent, ca totusi nevasta-mea s-ar supara daca ar afla maine ca azi vin in vizita 4-5 ceferisti…:)

    Multumesc mult pentru intelegere!

    @Attila: te invit la o cafea – din pacate tuica/vizica/rachia se iezclud – la mine acasa cand vrei si poti, indiferent de ce va hotari „majoritatea”….

    Apreciază

  14. Penibil, penibil, penibil !!! Daca asa se aduce un antrenor, atunci e clar ca managementul clubului e de tot rahatu ! De fapt management mai bun a fost cand s-a apelat la specialisti, ex. Marcel Popescu si scouteri din Portugalia si America latina . Dar de cand felcerul i-a eliminat pe toti, el considerindu-se marele priceput, totul a devenit haotic si neputincios, a se vedea goana dupa un atacant valoros, care in cele din urma a ajuns sa fie mos Sasa, si acum goana dupa antrenor. Ca felcerul e cum e, nu ma mira, dar sa vezi cum Arpi, scolit in pracica in Germania la fiecare antrenor vine cu aceleasi text de adormit copiii, adica ca respectivul corespunde portretului robot pt echipa noastra, ca a fost atent monitorizat, bla, bla, mi se pare o decadere imensa si imposibil de explicat . Dar asa macar s-a devoalat adevarata fata a managementulyui echipei, pe care mai muti dintre noi am criticat-o cu argumente, primind reprosuri jignitoare ptr acest lucru de la pupincuristii conducerii . PS. Si totusi, cine o va antrena pe CFR pt meciul retur cu Galata ? …

    Apreciază

    • nu cred ca e usor sa mergi sa lucrezi la o echipa la care poti fi lucrat de jucatori, conducere,…unde se cer rezultate de CL dar se aduc jucatori foarte buni pentru liga 2 a lui miticutza,..mai urmeaza sa-l aducem pe lucescu jr si pe surdu de la rapid. Daca vrei cu adevarat un raspuns mai precis eu zic sa-l intrebam pe Henry Potter,baiatu ala cu batzul magic

      Apreciază

    • @vass bela

      Ai prins corect adevarul si l-ai formulat precis. Conducerea CFR-ului a dat-o rau in bajbaiala. Nu ne putem astepta, cu asa conducere, la nimic bun in viitor. Cautarea asta de antrenor, pusa alaturi de aducerea de jucatori, mai ales atacanti, completata si cu invariabilul „inteligent” discurs al lui Arpi cum ca totul este urmarit si monitorizat cu atentie de ani si ani de zile si ca e cea mai potrivita optiune pentru CFR, bla, bla, bla… da intreaga nota de penibil in care a ajuns conducerea CFR-ului. Fara profesionisti acolo sus, anuntul lui Paszkany Arpad de acum ceva timp cum ca vrea sa faca din CFR un brand este doar un vis irealizabil. Notiunea, care se pare, a inceput sa devina emblematica pentru conducerea CFR-ului este: penibil, penibil, penibil

      Apreciază

      • Va lasati manipulati extrem de usor de presa miticilor. Imi cer iertare daca va insult, dar cred ca ar fi timpul sa mai ganditi, cate un pic, si cu capul vostru.

        Apreciază

          • Salicene, te „cunosc” drept un om cu sira spinarii. Comentam toti, se mai intampla sa spunem ca si Mary, „quite contrary” de la o ocazie la alta. Acum insa am impresia ca tot siteul duce o campanie desantata impotriva conducerii. Si, in mod straniu, este o campanie instrumentata de presa miticeasca. Daca ma cunoasteti cat de cat, nu sunt omul care sa apere conducerea, dar acum as recomanda un pic de cumpatare, de filtrare a stirilor venite din Bucale. Stiu, suntem avizi de stiri, abia asteptam sa aflam ce va fi cu echipa, dar sarabanda asta a stirilor la gespe si porstsport nu arata altceva decat ca stiristii lui Berbecali, vor sa ne faca de cacao, ceea ce le iese de minune, cu spijinul fanilor franari. Asta am vrut sa spun Salicene. Iertare daca m-am exprimat gresit sau prea tare.

            Apreciază

            • Nea Silica, nush cat de cu sira spinarii sunt, insa unul dur cu siguranta. D’aia’ti si spun, ca fara a intentiona a’ti intoarce aprecierile, pt ca nu’mi plac gratuitatile, insa placandu’mi franchetea, te stiu drept un om echilibrat, care’si cantareste bine vorbele, ca nu ma simt luat catusi de putin de curentul majoritar. Nu mi’i soiu’.

              Si’ti spun asta, pt ca in general n’am rabdare sa citesc toate comentariile. Din apreciere pt unii comentatori o fac, cautandu’le parerile. Restul sunt pleava. Asadar, habar n’am care’i curentul. Si nici parerea lui despre conducere.

              Insa banuiesc, judecand psihologic problema, ca fiecare vrea sa devina interesant adoptand pozitia lu’ Gica Contra. Deh, sense of self varianta mioritica. Fiecare vrea sa devina. Si asta’i un proces interesat. Poate mai interesant decat subiectele dezbatute. 🙂

              Apreciază

  15. Vad ca multi dintre ceferisti critica conducerea pentru deciziile din ultima perioada. Baieti, eu zic sa nu uitati atat de repede ceea ce au facut oamenii astia pentru CFR, nu uitati ca au demonstrat-o in atatea randuri ca stiu sa gestioneze momentele mai grele prin care trece echipa. Mie mi-e foarte clar un lucru: inaintea oricaruia dintre noi, primul care isi doreste binele CFR-ului e Arpad Paszkany. Mai cred ca daca n-ar fi dorit sa aduca un antrenor de mare valoare, inlocuitorul lui Andone era deja numit demult; de antrenori de duzina e plina lumea. Cred ca Arpi a incercat (si sper ca mai incearca) sa aduca un nume cu greutate pe banca CFR-ului, de asta n-a reusit inca nimic. Mi-e teama numai sa nu patim si cu antrenorul la fel cum am patit-o si cu atacantul: in locul unui Yazalde sa ne trezim la urma cu un Bjelanovic al antrenorilor.

    Apreciază

    • Nu doreste binele clubului precum isi doreste binele buzunarelor. Daca aplicam o metoda matematica simpla, regula de trei simpla, Yazalde -> Bjelanovic, Reja -> X?

      X = Bjelanovic * Reja / Yazalde 🙂

      Apreciază

    • Florinaccio : per global trebuie să admitem priceperea conducerii, fără aşa ceva nu pupam noi 3 titluri, cupe şi supercupe şi grupe CL. De acord până aici. Cea ce semnalăm noi (eu cel puţin) este acest haos apărut parcă de nicăieri cu noul antrenor, şi în lumina acestor evenimente cred că eşti de acord că Ando trebuia lăsat măcar până-n iarnă (când şi bilanţul arată mai fidel lucrurile), oricum meritul pentru accederea în grupele CL este meritul lui şi al băieţilor, era mult mai profesionist să se termine un ciclu normal de competiţie. Între timp se putea pregăti / alege un nou antrenor, fără tam-tam, fără „scurgeri” în presă (asta nu poate veni decât de la conducere). Eu semnalez aceste lucruri cu intenţia sinceră de-a trage un semnal, iar menirea noastră tocmai asta trebuie să fie. Cea ce se vede din exterior este o greşeală de management numai bună pentru o „prelucrare” a mediei adverse nouă, greşeală izvorâtă fie dintr-o eroare umană, fie din cauza unor sfere de interese diferite în sânul manageriatului. Pentru a ajunge la un „next-level” măcar comparabil cu Şahtior, este nevoie şi de un management mai profesionist, unde toţi caii trebuie să tragă în aceaşi direcţie. HAI CFR !!

      Apreciază

  16. „Ne-am înţeles cu Paulo Sergio, nu există nicio îndoială.” „Nu ne vom grăbi cu decizia, vrem să alegem pe cineva în care să credem cu tărie.” Deci l-au ales insa nu sunt foarte sigur de calitatile sale. Halal conducere. A! Si desigur, deviza CFR: „Paulo Sergio e mai iefin decât Andone”. Deoarece „IEFTIN si BUN” e preluat de catre Kaufland, noi vom avea „IEFTIN sau GRATIS”.

    Apreciază

  17. Cica Arpi spune ca inca Paulo Sergio e alesul. Ca e mai ieftin decat Ando. Si ca vrea performanta, nu sa vanda tineri, deci nu are timp sa lucreze cu un Boloni. Multescu e mai meserias decat multi alti antrenori, a facut mereu echipe entuziaste, ofensive. Totusi, obiectivul principal e primavara europeana, mai avem doi pasi pana la o performanta unica nu numai in istoria clubului ci in istoria recenta a Romaniei. Daca ne-am zgarcit la cativa jucatori si am adus un Sasa la apus, un Martinez accidentat, daca l-am pastrat pe Ando pentru ca aveam o datorie de onoare la el, de ce ne zgarcim la un antrenor care ne poate aduce glorie. Un pic de meserie si experienta in plus pe banca, pot compensa multe din slabiciunile si lipsurile de efectiv.

    Apreciază

  18. am ajuns bataia de joc a tuturor antrenorilor portughezi modesti care doresc sa adune experienta pt cv, asta din vina conducerii dar mai ales din vina acestui muresan care ingroapa echipa in fiecare sezon cu decizile lui tampite. sper sa nu ajungem in diviza b cu neica nimeni asta mai ales ca erau alte variante precum Dorinel Munteanu dar ce sa te astepti de la o conducere precum cea de la cfr

    Apreciază

  19. Pászkány despre Bölöni: „Pentru mine fotbalul e o afacere. Vreau rezultate, trofee, eu n-am timp să mă bazez pe tineri. Ladislau Boloni e un antrenor bun pentru un club cu un patron care are răbdare şi vrea să vîndă. Pe noi nu ne interesează partea financiară, ci performanţa.”
    Pászkány despre Răzvan Lucescu: „De Răzvan Lucescu nu pot spune nici da, nici nu… Americanii spun „never say never”. Are şi el rezultate, nu ştiu.”
    Next level?! În visele sale erotice.
    Omul pare să fi pierdut contactul cu realitatea.

    Apreciază

  20. Aceste declaratii sunt total deplasate, din partea patronului. Cu parere de rau dar ne-am becalizat in ultimul hal. Multa vorba fara nici un rezultat palpabil, avem o sansa istorica sa ne calificam in primavara Ch. League si noi nu suntem in stare sa gasim un antrenor valoros. Mie imi pare foarte rau, „proiectul CFR” s-a gripat de tot, batem pasul pe loc de vreo 2-3 ani. Aceasta echipa a fost iubita datorita profesionalismului, seriozitatii, decentei, insa astazi aceste trasaturi nu se mai regasesc, constat cu tristete ca nu suntem cu nimic mai presus decat Vaslui, Steaua, astra, dinamo etc.

    Apreciază

    • In loc sa fi adus din Transilvania profesionalism in fotbalul miticist romanesc, s-a topit in miticism balcanic si aparentul profesionalism al conducerii CFR-ului. Pe cand sa atraga suporteri datorita profesionalismului aducator de valoare, caderea in derizoriu, in penibil a conducerii CFR-ului ii indeparteaza si pe cei ce incepeau sa priveasca cu interes si admiratie spre CFR.

      Apreciază

      • La inceputul anilor 2000 nu ma interesa fotbalul din romania tocmai din cauza lipsei de profesionalism si seriozitate (mi se parea o mocirla condusa se sandu, dragmoir, „nea gigi” et co.). Cand a aparut CFR in peisaj, mi s-a parut ca ceva se schimba. Era echipa care te facea sa visezi ca intr-o buna zi va ajunge ca una din Vest (sau cel putin ca Shakhtar Donetsk). Putine vorbe, multe fapte, jocuri bune, campionate castigate. Acum insa „CFR e o afacere”, se foloseste tot mai des pronumele personal („EU nu am timp sa joc cu tineri”), multe vorbe si jucatori din ce in ce mai slabi. Insa cred ca ceea ce doare cel mai rau e ca profesionalismul si seriozitatea de care a dat dovada CFR la inceput, care de altfel au fost fundamentale sa isi atraga fanii a cam disparut… Pacat…

        Apreciază

  21. Fratilor, dar de unde atata inversunare impotriva conducerii si a antrenorului adus? De unde atata convingere ca Brito acesta e un antrenor mediocru? Nu uitati, a ajuns sa o antreneze pe Sporting, a treia mare forta a Portugaliei. Daca era chiar un neica-nimeni, asa cum va temeti destui dintre voi, ma tem ca nu ar fi apucat sa o antreneze pe Sporting in vecii vecilor! Pe urma, daca bine am inteles eu, omul asta a dus-o pe Sporting pana in semifinalele E.L.(in urma cu vreo doi ani numai). Nu cred ca e un aspect de neglijat, mai cu seama daca mai si tinem cont ca in momentul acesta aveam nevoie in primul rand de un antrenor cu ceva experienta europeana, care sa o cunoasca bine pe Braga (de exemplu), si care sa fie capabil sa ne califice din grupele UCL. In Scotia, cu Hearts, a cucerit o cupa, practic maximum din ce se putea castiga cu o alta echipa decat Celtic sau Rangers. De ce deci sunteti atat de convinsi ca ar fi un antrenor de mana a doua, lamuriti-ma si pe mine, pentru ca nu reusesc sa inteleg. Lasti-l in pace macar cateva meciuri, sa vedeti ce poate omul, pentru ca daca va dovedi ca nu e cine stie ce de capul lui veti avea vreme destula la iarna sa-l tocati marunt. Pana atunci insa, nu ar fi bine oare ca macar noi sa-i acordam putina incredere? Cu parere de rau o spun, dar ma tem ca destui dintre noi s-au lasat manipulati in ultima saptamana de presa asta de doua parale de pe la noi. Ma intreb numai, sa fie oare doar pura coincidenta faptul ca nesuferitul de Gabi Safta l-a tocat ieri o ora intreaga pe Iuliu Muresan – in acelasi timp neuitand sa-l ridice in slavi pe bietul Marcel Popescu, pe nedrept ostracizat la ordinele lui Muresan – iar la nici doua ore distanta unul dintre noi s-a si luat aici de ”felcer”(nu ca n-ar avea voie), care nu face decat pagube pe la clubul nostru (exact poezia lui Safta si a invitatilor sai, Felix Grigore si Marcel Popescu)?!? Nu pot sa nu va rog si eu, la fel ca Nea Silia, sa cautati sa mai ganditi si cu capul vostru, pentru ca televiziunile si fitzuicile astea bucurestene nu urmaresc altceva decat sa ne serveasca idei gata rumegate de cine trebuie, pentru ca noi sa nu facem altceva decat sa le inghitim cu cat mai mult nesat. HAI CFR!

    Apreciază

    • Hai sa fim seriosi: a avut 17 etape la Sportingi. Si nu, nu a jucat nicio semifinala de cupe europene, a fost eliminat de Rangers in saisprezecimile EL, dupa care a si fost condediat de portughezi. A lasat echipa pe locul 3, la 15 puncte de locul 2, a fost inlocuit de Couceiro. In cupa a fost eliminat in optimi de Vitoria Setubal.
      La Hearts a stat aproapte un an intreg, 47 meciuri, a fost eliminat in calificarile EL de Tottenham (0-5, 0-0). A terminat sezonul pe 5 (dupa Motherwell si Dundee United), a castigat cupa. Insa Hearts nu figureaza pe harta fotbalului mare.
      Cam asta e palmaresul omului care trebuie sa ne califice in primavara europeana.

      Apreciază

  22. @Calin Cocora : să ştii că confesiunea lui Ando (aruncată doar cu jumătate de gură ) poate fi considerată informaţia sezonului de toamnă, şi confirmă multe din ipotezele lansate de noi. Desigur , există „omerta” chiar şi în fotbal , anumite întâmplări vor fi „desecretizate” doar peste mulţi ani (sau niciodată). Am impresia că aceste cuvinte ale lui Ando au fost transmise chiar nouă, suporterilor, pentru a face oarece lumină care era contextul demiterii lui. Şi dacă tot am ajuns aici , mă simt obligat să pun o întrebare „semiretorică” : În ce măsură ştie Arpy de toate aceste manevre, este el fraierit sau mai degrabă se lasă fraierit ? Practic el este singurul care nu are niciun interes să-şi „strice” jucăria, pardon , investiţia, afacerea. Pe lângă respectul etern pentru tot ce-a făcut la CFR, e bine să ştim că majoritatea investiţiilor sale în club au fost amortizate prin scutiri la impozite în diferite ţări unde are afaceri şi firme, în unele dintre ele impozitul de profit poate ajunge chiar şi la 70-75%, iar o investiţie dovedită în ţinte sociale (cum se percepe sportul în majoritatea ţărilor dezvoltate) reduce drastic acest prag de impozitare. Nu intru în detalii, e plictisitor al naibii, dar aceste practici există peste tot în lume, alţii bagă bani în cultură / educaţie, etc. ca să scape de taxe şi impozite uriaşe şi mai şi câştigă în imagine. Acest om care conduce un adevărat imperiu, poate fi fraierit în ultimul hal ? Nu cred. Mai degrabă vorbim de nişte relaţii speciale între el şi IM, existente cu mult înaintea fotbalului, iar anumite manevre ale lui IM sunt tacit trecute cu vederea pentru a ajuta un prieten, în care are încredere şi care -poate- l-a ajutat şi pe el cândva, la început de drum…Dacă e aşa, problema nu e chiar foarte gravă, factorul uman contează oriunde şi oricând. În această ecuaţie RZ este un personaj de nivel inferior, de care cei doi chiar au nevoie, un fel de „măturător” ca în filmele cu spionii, iar manevrele acestuia din urmă se trec cu vederea nu din amiciţie ci din interes instituţional, ca „pagubă colaterală”. În opinia mea asta explică rigiditatea unor acţiuni din ultima vreme, nu se doreşte spargerea acestui monolit construit de ei, iar rezultatele -totuşi- sunt o bună justificare per ansamblu. În final : comision / necomision, pricepere / nepricepere, eu cred că există intenţie bună la această conducere actuală, cu mult peste media din RO, dar va ajunge şi ea la un moment dat ca şi Ando : elevul (echipa de fotbal CFR sau fenomenul CFR) îşi va depăşi dascălul , moment în care pentru binele „elevului” va fi nevoie de alţi profesori, alte şcoli/universităţi, metaforic vorbind. Sper ca incertitudinea generată să dispară cât mai repede, nu de alta, dar dacă o ţinem tot aşa , vom ajunge să regizăm filme de acţiune unde FBI şi CIA se războiesc în jungla din Columbia…HAI CFR !!

    Apreciază

    • @kiruj; Nici o secunda n-am dorit sa se inteleaga ca IM e cel ceumbla la comisioane. Situatia e extrem de simpla. Afon in fenomen, IM pur si simplu are nevoie de un om care-l pricepe, de unul care nu confunda autul de poarta cu un hent. RZ indeplinea conditiile. Plata pentru ca-i informat, IM o face inchizand ochii. Cred ca IM s-ar lasa impuscat mai degraba decat sa-l tepuiasca pe AP. Relatia lor e veche de prin 92, acolo inainte de business e prietenie. Deci IM inchide pe ici pe colo ochii, la micile interese financiare ale lui RZ (intre noi fie vorba nu e ca in cazul lui Mimi caruia oierul a trebuit sa-i sechestreze dreptul de semnatura dupa afaceri gen Elton). Partea proasta nu-i ca RZ isi mai asigura batranetile, ci ca uneori il instiga si manipuleaza cu informatii fotbalistice mai putin ortodoxe pe IM.

      Apreciază

      • Aşa cred şi eu. În altă ordine de idei, comparaţia cu alte structuri de conducere din RO ne este net favorabilă, cu tot cu micile noastre „hibe”, exemplul cu Mimi fiind absolut corect şi cât se poate de grăitor. În cazul conducerilor numite de primării (ceahlăul,etc.) sau departamente (Pandurii, etc.) treaba e şi mai simplă : acolo toată lumea, cu mic cu mare, vrea să fure de la stat.

        Apreciază

  23. Despre meci in sine nu prea am multe de spus cu exceptia faptului ca mi-as fi dorit sa jucam in fiecare meci ca in prima jumatate de ora a meciului asta: cu presing, cu pase scurte, etc. Despre noul antrenor, pe de o parte admit ca cei din conducere au incercat niste variante onorabile, dar cred ca nu au oferit suficient pentru a-i convinge sa vina in Romania. Sau ma rog, nu au fost de acord cu anumite clauze de natura materiala. Se poate ca nereusitele din domeniul asta sa fie similare cu cele din momentul in care am incercat in vara sa aducem un mijlocas central de valoare sau din toamna cand am incercat sa aducem un atacant. Adica am senzatia ca s-au incercat variante bune, dar ca nu s-a oferit suficient. E adevarat ca faptul ca CFR-ul joaca in Romania e un minus in ochii multor potentiali jucatori sau antrenori, dar pe de alta parte cu suficienti bani poti cumpara orice. Nu poti sa arunci cu bani in stanga si-n dreapta, dar ma intreb totusi daca raportat la veniturile pe care le are clubul in anii astia, conducerea (AP si IM) nu se zgarcesc putin. Nu le reprosez insa rezultatele din toamna asta din campionat fiindca ele cred ca i se datoreaza in proportie de 90% lui Andone, iar lui trebuia sa i se dea sansa care i-a fost data, desi poate ca daca s-ar fi cautat un antrenor cu vreo 2 saptamani mai devreme, ar fi fost ideal.

    Apreciază

  24. Nu înţeleg de ce sunt deranjaţi unii prin faptul că este criticată conducerea. Când au realizări merită felicitaţi, când dau cu bâta-n baltă trebuie criticaţi, e simplu. Prin critică nu înseamnă că suntem împotriva echipei şi a conducerii, din contră, dorim cu toţii binele acestei echipe iar privind din afară lucrurile se văd mai clar decât din interior. Poate că nu ar strica faptul ca această conducere să arunce o privire peste părerile tribuniştilor (chiar dacă sunt şi păreri contradictorii), s-ar mai lumina. În privinţa profesionalismului acestei echipe manageriale, acesta este în cădere de aproximativ 3 ani (chiar dacă în aceşti 3 ani am luat 1 titlu, 1 cupă şi 1 supercupă). În această perioadă echipa a jucat din ce în ce mai urât şi mai chinuit. Sigur că unii vor spune – am luat nişte trofee jucând aşa, ce contează restul. Eu unul nu sunt de acord cu asta. Prin jocul din ce în ce mai chinuit câştigi unele meciuri, dar începi să pierzi din ce în ce mai multe, astfel încât într-un anumit interval de timp ajungi să te bucuri când mai câştigi câte un meci (de titluri nici nu mai vorbim). Prin jocul chinuit prind curaj toţi adversarii (de la echipele de top până la echipele cele mai modeste) care vin călare peste noi chiar şi când jucăm acasă – ACEST LUCRU ESTE EXTREM DE RUŞINOS PT. O CAMPIOANĂ ! Acest lucru s-a întâmplat din vina jucătorilor şi a antrenorilor, dar pe aceştia cine i-a adus ? Eu ? Putem spune atunci că avem un management bun în momentul de faţă ? De ce trebuie să menajăm o echipă managerială care face prostii ? Aşa cum spuneau unii dintre dumneavoastră NE-AM BALCANIZAT (Becalizat). Sper să se îndrepte rapid acest lucru, pentru că în acest mod nu putem avea nici o pretenţie (la CL cred că visăm prea frumos).

    Apreciază

    • Cu jocul asta chinuit au alungat iar lumea de la stadion…. Si in ultima vreme parca transferurile sunt facute pe alte criterii decat valoare jucatorilor care sa duca la intarirea echipei. Unii spun ca eo campanie de presa impotriva conducerii….. pai presa spunea ca Reja a fost vazut la Cluj, ca a vizitat stadionul, apoi a iesit conducerea si a negat orice intalnire cu Reja, ca apoi Arpy sa zica ca el nu plateste clauze de demitere nimanui… Apoi l-au anuntat pe Novellino…apoi pe Conceicao….apoi l-au anuntat pe Brito, ca imediat dupa asta sa nu nege interesul pentru Razvan Lucescu… Pai presa face campanie impotriva conducerii sau ea isi arata amatorismul?

      Apreciază

      • Exact asta e „situaţiunea” Dane, mă doare fix în cot şi în gât de presa din Bucale, mă interesează ce „transpiră” şefii mei, şi acolo e adevărata bubă, cât de mică să fie ea. Tot ce semnalăm noi aici e de bun simţ -zic eu- la care ar trebui să reflecteze puţin şi şefii, că o autoreglare nu strică nimănui. În rest cu toţii dorim binele clubului, şi asta e cel mai important. HAI CFR !!

        Apreciază

  25. De pe site-ul oficial al clubului: “ASTĂZI, 30 Octombrie 2012, ora 13, la conferința de presă care va avea loc la Stadionul „Dr.Constantin Rădulescu”, clubul nostru își va prezenta oficial noul antrenor PAULO SERGIO și echipa tehnică: Sergio Cruz (Secund), Francisc Dican (Secund), Daniel Tudor (antrenor portari), Paolo Potocnik (preparator fizic), Cristian Dragotă (preparator fizic).” /// Orice antrenor are in cariera perioade mai bune si altele mai putin bune (lucru valabil, de altfel, in viata oricarui om), atingand la un moment dat varful de performanta. Paolo Sergio are experienta, a lucrat si la cluburi cu oarecare pretentii, dar nu pare a fi atins acel varf. Nu vad de ce ar fi exclus ca la varsta pensionarii sa-i figureze CFR-ul in CV ca perioada de succes maxim intr-ale antrenoratului 🙂 Deocamdata sa-i uram spor la treaba, n titluri si n+15 calificari 🙂

    Apreciază

  26. Şi eu îi doresc succes noului antrenor (oricare ar fi el) , umează să demonstreze, dar are nevoie de întăriri seriose pt. retur (2 fundaşi centrali buni, 2 mijlocaşi buni). HAI CFR !

    Apreciază

  27. Cei 2 mijlocaşi de care avem nevoie posibil să îi avem printre cei recuperaţi. Vass are calităţi tehnice şi poate veni în sprijinul atacului, susţinândul pe Bastos. Aquirregaray poate la fel să vină în sprijinul atacului, trebuie doar să facă treabă şi la închidere. În privinţa celor 2 mijlocaşi totul depinde de antrenor cum va şti să îi folosească. La capitolul fundaşi centrali, cu materialul pe care îl avem, consider că noul antrenor nu are şansă de reuşită, acolo avem cele mai mari probleme (care dacă nu vor fi rezolvate vor produce o stare de tensiune şi nesiguranţă în rândul celorlalţi jucători, iar atacul nu va putea fi construit cu limpezime). Pe benzi stăm bine (cuplurile Pinto – Sougou şi Camora – Deac) dacă nu vor fi vânuţi. În atac îl avem momentan doar pe Kapetanos, dar sper prin refacerea lui Ganea să avem variantă de rezervă. Cu Ganea nu am înţeles ce s-a întâmplat, a stat un an pe tuşă, dubios.

    Apreciază

    • La fel dubios mi se pare şi telenovela cu martinez, ok, l-am luat accicdentat ( am dubii şi aici ), dar pe urmă s-au avansat vreo 5 termene de recuperare, care -fiecare- a trecut deja. Îl aştept cu încredere să revină la un moment dat, vom avea mare nevoie de el, dacă e refăcut complet.

      Apreciază

  28. Sa speram ca onorata conducere a tras un loz norocos,pentru ca dupa telenovela antrenorilor din ultimele zile numai de ceva gandit in mod profesionist nu poate fi vorba.Personal sunt sceptic ,mai ales privind la rezultatele de pana acum ale lui PAULO SERGIO,dar cum speranta moare ultima,cine stie poate reuseste ceva…Sa-i uram succes,noroc si sa speram ca vom juca altceva decat cu nea ando.

    Apreciază

  29. Telenovela s-a lungit din cauza negocierilor. Arpi a zis ca el pune banii jos, aduce un antrenor scump, dar daca nu se atinge obiectivul propus sa puna si respectivul antrenor ceva jos. Nimeni nu garanteaza, toti au pretentii. Cam asta era nemultumirea lui.
    Sper din tot sufletul sa se schimbe ceva la pregatirea fizica. M-am uitat mai atent in ultimele meciuri si am vazut o conditie fizica proasta la lotul nostru. De acolo disperarea finalurilor de meci, nervozitatea, faulturile urate sau gafele. M-am uitat si la prietenii nostri din capitala.. Un mare plus pentru Steaua actuala este conditia fizica. I-am urmarit si in meciurile din EL, nu doar in campionat. Jucatorii aia si in minutul 90 alearga ca in minutul 1, i-am vazut surclasand in dueluri 1-1 jucatori de la Stutgard, Kopenhaga, deci nu vorbim doar de conditia modesta a jucatorilor din campionatul nostru. Din pacate trebuie sa recunoastem ca Steaua are momentan doua clase in plus fata de noi si fata de orice echipa din campionatul nostru.
    Sa-i uram bafta noului antrenor si sa speram ca in pauza competitionala il vom vedea alergand prin zapezile din Carpati, nu in vacanta in Antalya.

    Apreciază

  30. Fratilor, ma numar printre cei care „indraznesc” sa critice argumentat conducerea . Acum vad, ca pe langa expirata contra cu trofeele obtinute etc., se mai contaataca si cu ideea, ca as ( am ) fi contaminati de ziaristii mitici . Nea silica, pt care am un sincer respect, trebuie sa stie, ca nu citesc si nu urmaresc nimic din afirmatiile facute despre echipa noastra de alde ioanitoaia, nici de becali ori porombou , doar trebuie sa-mi ocrotesc sanatatea ! Dar declaratiile lui Arpi si a felcerului da, si astea imi provoaca mai nou dezgust . Despre logoreea lui Arpi cu antrenorii am scris pe aceasta pagina, acum amintesc din ultima declaratie a felcerului, ca cica plecarea lui Ando l-a surprins si a trebuit sa apeleze la planul B ( adica la n+1 antrenori ?! ), ca niciodata n-a fost vorba de vreun antrenor italian ( !!! ) , bla, bla, bla . Asa ca nu ma mai futizati ca as fi influentat, ca va inselati amarnic, aprecierile le fac strict pe baza enormitatilor declarate de cei doi, care prin alungarea tuturor specialistilor romani si straini, au ajuns de rasul curcilor, si da, cu regret in suflet o spun, bataia de joc a presei si tv-urilor mitice !

    Apreciază

    • Draga domnule Vass Béla. Nu prea avem posibilitatea de a ne informa din surse sigure. Citim presa scrisa din Bucale. Urmarim la televizor aceleasi surse. Si este clar interesul acelora de a ne distruge, de a ne sicana. Ceea ce le reuseste perfect, atata timp, cat noi credem in ceea ce ni se transmite pe acele canale. Si nu ma refeream aici doar la domnia ta, ci si la mine si altii ca noi. Oare acele declaratii ale patronului si presedintelui sunt aievea? Sau macar cat la suta sunt reale? Si cat la suta concepute de euroier si oamenii sai? Sper ca acum am fost inteles mai bine. Cat de corect poti sa judeci, intoxicat de informatiile preparate de Bucuresti?

      Apreciază

      • ca sa nu se ajunga aici-chestie care nu face bine clubului-nu ar putea felcerul sa-i prescrie un comunicat sub forma de daily news celui care administreaza site-ul clubului ca sa-l afiseze, sa stie si suporterii ce se intampla? Daca vreau sa aflu ceva in legatura cu clubul, prima data caut pe Tribuna .
        Cat priveste situatia lui Andone, staful CFR a fi avut o slabiciune fata de el sau polite de platit , iar acum dupa degringolada asta cu antrenorii imaginea clubului are de suferit. Si nu numai imaginea. Oricum sa uram un „welcome” noului antrenor care speram ca a invatat ceva in ultimul an de antrenorat si ne va folosi si noua.

        Apreciază

        • Ai dreptate,asa ar fi normal daca celor din conducere le-ar pasa cat de putin de suporteri. Parerea noastra oricum nu conteaza,asta e si motivul pentru care am evitat sa ma agit pe aici in aceste zile premergatoare numirii noului antrenor. Fara sa-mi pese despre ce se mazgaleste in asa zisa presa de sport din sud,raman la parerea ca cei din conducere au dat dovada clara de amatorism in aceste zile. Altfel trebuia tratata aceasta schimbare de antrenor,daca tin la imaginea clubului. Sper ca aceasta dezamagire sa fie uitata cat mai repede prin evolutia buna a echipei. Hai CFR!

          Apreciază

          • Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a declarat că noul tehnician al echipei, Paulo Sergio a fost mereu prima lor opțiune, deoarece și-au dorit un antrenor portughez. „E antrenorul pe care l-am vrut în primul rând. Îl cunosc personal de un an şi ceva, a fost în urmă cu ceva timp la Cluj, dar atunci nu am putut să îl luăm deoarece era sub contract cu FC Porto. Este un antrenor cu calități excepționale, echipele pe care le-a antrenat au avut un joc consiatent, modern. Am foarte mare încredere în el şi cred că vom face treaba bună împreună. El cunoaște echipa, jucătorii. (ftr.ro)

            Apreciază

  31. Nu va mai agitati, fratilor. Cred ca va fi bine. Noul antrenor pare un tip modest si echilibrat. Maine pe banca va fi Feri Dican. O decizie corecta. Cititi un materialul de pe citynews. Hai CFR!

    Apreciază

  32. Consider si eu ca declaratiile puerile ale lui Muresan si mai nou prea desele interventii telefonice ale lui Arpi fac mai mult rau clubului decat posturile sportive care la randul lor speculeaza din plin aceste declaratii, de multe ori contradictorii. Am incredere in noul antrenor, foarte iubit de suporterii din Scotia; sper ca nu degeaba. Numai la ideea ca patronul ar putea renunta la jucaria lui si am putea ajunge pe mana unei mahalagioaice de Dabuleni, accept pana si greselile facute de conducere in ultima campanie de transferuri.

    Apreciază

  33. @bgabry > ,,steaua are 2 clase in plus fata de…,,; cand se citeaza din digi-uri si pro-uri fara ghilimele exista riscul de a le lua in serios etichetarile; nu stiu daca s-ar putea accesa o arhiva mai veche de 5 ani cu cliseele verbale triumfaliste si bombastice intru preamarirea stelei ce se revarsau in mass-media (presa si restul lumii); frustarea din ultimii 5 ani se leaga de obligativitatea de a invata si alte tonalitati si modalitati de exprimare in aprecierea celorlalte competitoare din campionatul in care joaca steaua; chiar si asa,presa noastra a indus premeditat, neobosit si nemasurat ideea ca singura echipa care conteaza in Romania e steaua si orice privitor din afara , nevazand clasamentele ultimilor 5 ani, era incredintat intotdeauna ca ar fi fost vorba de echipa din fruntea competitiei interne.

    Apreciază

    • Nu era un citat, era o parere personala. Nu citesc mizeriile din presa care lauda Steaua de muulta vreme. Ziceam ca Steaua de anul asta care chiar are valoare, are antrenor, punctele din clasament de data asta indica situatia reala. Astept sa prinda si ei zile mai proaste, ca parca prea le merge in plin.

      Apreciază

  34. onoare muncii grele: „Sunt un tip modest. Nu am realizat nimic singur. Îmi place să fie discret şi să lucrez. Succesul vine după muncă”– Paulo Sergio.

    Apreciază

  35. Nea silica, vad ca n-am fost destul de clar . Eu analizez spusele celor doi doar cand le aud cu urechile mele sau cand le citesc in Citynews, ziarul lui Arpi !

    Apreciază

  36. Din ce am vazut la instalare Paulo Sergio este inteligent, simpatic, la obiect. Cred ca va fi iubit si de fanii din Cluj; senzational videoclipul in care ii scandeaza numele scotienii: citynews. Trebuie si putin noroc in primele meciuri si sa fie ajutat sa-fi faca treaba.

    Apreciază

  37. Da, domnul Sergio declara ca este adeptul pasilor marunti, ca nu va face modificari spectaculoase inca de la inceput. Sa-i spuna si lui cineva ca aici nu are nimeni rabdare, trebuie sa obtina rezultate de la primul meci !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.