Posesia după Andone


Suntem la un prim meci fără Ando pe bancă. El rămâne responsabil pentru trecut, pentru ce a fost. E timpul să ne lămurim dacă echipa l-a săpat sau nu. Ne va lămuri nivelul de determinare. Vor juca ai noștri cu dăruire, așa cum ar trebui să joace acum când au scăpat de Ando? Nu e cazul să uităm că după fiecare meci bun în ligă am avut parte de dezastre în campionat: după victoriile cu Basel au urmat un 2-3 în Giuleşti, cu Rapid, şi un 2-2 acasă cu Petrolul, excepționalul succes, 2-0 cu Braga, a fost prefața altui eşec intern, 1-2 la Pandurii, e adevărat, contribuția lui Balaș a fost mai mult decât decisivă. Jocul respectiv a cântărit greu la moral și ne-a privat de prezența lui Aguirregaray la meciul cu Steaua. E adevărat că în actualul format al Champions League, nici o participantă a României în grupele competiţiei n-a putut să recîştige titlul și doar Urziceniul a avut o comportare meritorie. În acest an, declarațiile oficialilor, ale antrenorului, lotul de jucători ne-au făcut să visăm. Am căzut de sus, ne-am trezit și mulți am fost tentați să-l învinovățim pe Andone. Poate am exagerat, poate am scăpat din vedere alți vinovați, poate n-am evaluat situația suficient de obiectiv. Personal am trăit între sentimente, îmi părea rău după omul Andone, dar mă revolta tacticianul, îl voiam în continuare măcar până în iarnă de dragul continuității și dintr-un sentiment de recunoștință. Simultan simțeam că nimic nu se va îndrepta, că se pierde un an.

Punctele sunt vitale, în timp ce echipa pare decimată, cu mulți jucători epuizați de cumplita batălie în neajlovul Istanbulului. Echipa pare aleasă de Feri Dican, pare în regulă, corectă, fără improvizații, fără fantezii inutile: Felguieras – Aguirregaray, Cadu, Piccolo, Sepsi – Mureşan, Godemeche – Diogo Valente, Rui Pedro, Hora – Kapetanos. Debutul e o surpriză, lotul construit pentru contraatac oferă un prim 11 mai de posesie decât echipele tradiționale de posesie. Combinații rapide, presing avansat, acțiuni variate, verticalizări și… absența ingredientului principal din jocurile de până acum, pasa lungă. După o primă repriză echipa arată bine, scurtă, pare a fi alta, nu se simt absențele lui Bastos sau Sougou, de ceilalti absenți nici nu mai vorbim. Jocul combinativ, presingul eficient în terenul advers, organizarea și disciplina tactică (parcă se vede tactica), fantezia ofensivă, ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva presa miticilor vorbea după surse reale atunci când semnala revolta grupului împotriva excesului de defensivă practicat de Andone. Să reținem un amănunt: în primele 30 de minute am avut o posesie de 84%. Tiki taka care l-ar face să tacă și pe șovinul căruia nu-i mai ajungi la nas.

Da, echipa poate juca fotbal. O să-mi spuneți că adversarul a fost slab, eu am să vă spun că am mai avut și-n cupă un astfel de adversar. Restul, adică aprecierile făcute acelui joc, le știți. Nu calitatea adversarului contează, ci important este că avem jucători de calitate, jucători cărora nu le este străină pasa, driblingul, un-doiul, verticalizarea, mișcarea și demarcarea, avem jucători care știu ține mingea, care știu accelera, au capacitatea de a surprinde adversarul cu multă mișcare.

Am închis prima repriză cu un 2-0 spumos, chiar dacă grecul nostru a jucat cam de 4,5, fiind total neconectat, chiar dacă Valente a greșit toate centrările, smulgând cu greu un cinci, strict pentru efortul de la recuperare. Am văzut o lecție de posesie și recuperare rapidă care, sub Andone, nu ne-a fost arătată niciodată. Am văzut o echipă care se organiza defensiv extrem de rapid, o echipă judicios așezată în teren, astfel încât era suficient ca jucătorii să-și respecte pozițiile pentru a putea crea urgent pungi de recuperare. Poziția ofensivă includea în ea virtual poziția defensivă, am văzut fiecare jucător cum imediat după ce-și încheia contribuția la atac își căuta poziția defensivă. Repriza s-a încheiat cu 2-0 și a fost doar atât pentru că a existat o nonșalanță dezarmantă în risipirea ocaziilor.

Repriza a doua, în loc să văd meciul, mă străduiam să aflu cum naiba a revenit Andone! Am încasat un gol penibil după ce, cu câteva secunde mai devreme, tușierul a avut o intervenție salvatoare. Probabil Cadu a vrut să corecteze eroarea omului cu steag. Celor care zic că am fost avantajați, le spun că nu, n-am fost, dimpotrivă, dacă cumva arbitrul lăsa jocul să continue și încasam golul, nu-l încasam pe al doilea, pur și simplu faza în care Cadu a gafat mai ceva ca un debutant n-ar mai fi avut loc. Faultul din final a fost fault, s-a văzut asta după cât de mult s-a întins tricoul lui Nicoară și a fost prilej pentru căpitan să se spele un pic. În final, nu pot decât să vă reamintesc ceea ce știți: golurile vișiniilor au fost semnate de Hora ’12 (joc bun în startul meciului, după care s-a stins; oare mai iese ceva din el?), Rui Pedro ’15 şi Cadu ’90+2. O constatare suplimentară, Aguirregaray a ajuns pentru prima dată la locul lui și se pare că poziția i se potrivește ca o mănușe.

3-1 cu reprize diametral opuse: în prima am aflat ce-am putea juca pe viitor, în a doua, în schimb, am revăzut coșmarul. O echipă jucând de parcă Andone era pe bancă, au reapărut mingile lungi, au reapărut gafele inexplicabile. Cert este că meciul ne-a arătat un CFR care are nevoie de un antrenor riguros care să aducă disciplină și responsabilitate, indiferent de adversar și indiferent de scor. Echipa trebuie făcută să trateze serios toate fazele jocului, fără momente de delăsare.

Finalul meciului ne aduce și o confirmare din partea boss-ului: antrenorul este Sergio Conceicao. Telenovela s-a terminat, începe hora pentru calificare. Cine este noul antrenor? Un fotbalist care mi-a plăcut, mare jucător, acest Conceicao, iar CV-ul, ce să zicem?, impresionează. Ne-a impresionat și CV-ul lui Costa… Sergio Conceicao are deficit de experiență în meserie. Pe ambii i-a recomandat Porto. Ce are în plus Conceicao? Școala de antrenori din Italia, la care se adaugă disciplina și rigoarea tactică dobândite la Inter sunt argumente considerabile. Pe Costa l-am luat din fotoliu, după ce, conform afirmațiilor sale, abandonase fotbalul. Conceicao abia s-a apucat de antrenorat, îl motivează setea de perfornanță mai mult decât banii, ca și Costa a câștigat suficient în cariera de jucător ca să nu-l mai gonească sărăcia la muncă în această existență. Ce atuuri are față de alți antrenori care ar fi putut ocupa banca ceferistă? Cunoaște deja o parte din jucători. În etapa anterioară, Olhanense (echipa care-l va elibera pentru noi) a încheiat jocul din deplasare, cu Braga, cu scorul de 4-4! Deci își cunoaște bine viitorul adversar din CL, iar acest fapt este un atu pentru el și o șansă pentru noi! Este un argument deloc neglijabil atât timp cât principalul nostru obiectiv este ”primăvara europeană”

Succes Sergio Conceicao!!! Forza CFR!!!

36 de comentarii

 1. Va fi greu, pentru primavara europeana, de care ne despart doi pasi, parca merita o investitie intrun antrenor de mare valoare si experienta. Ii uram succes si speram sa vedem mai des CFR-ul primei reprize.

  Apreciază

  • Experienta lui Andone a fst folositoare in CL, in campionat numai experienta n-a mai fost destul. Acum e adus un antrenor care inca nici nu stie ce scrie in fisa postului de antrenor. Eu sper sa aiba parte de norocul incepatorului intr-un singur meci, in cel cu Galata. Daca iesim din grupa e deja o mare performanta. Meciul cu Braga l-om carpi noi cumva. Toata presiunea e la ei. Noua ne e bun egalul, Braga va avea nevoie maxima de victorie. Ultimul meci cu un MU fara nici o motivatie putem sa-l castigam. Evident totul e valabil daca MU castiga cu Braga. Conceicao nu cred ca a fost recomanda de Porto de pomana, cum nu cred ca seamana cu Costa. Costa a avut si alte probleme decat cele de cariera fotbalistica. Conceicao vrea sa se afirme, Costa parca in momentul in care a ajuns la noi nu avea ambitia seatata la maxim, eu mereu am avut senzatia ca el trebuia salvat, ca mai multa nevoie a avut el de CFR decat CFR de el.

   Apreciază

 2. Recomandarea lui Costa de catre Porto nu a fost gratuita. Ei au vazut potentialul, dar probabil stiau prea putin despre problemele din viata personala a lui Costa. Un tip vulcanic, dar vulnerabil emotional si asta s-a vazut imediat in jocul echipei. Dar asa cum era el, cu jocul ala incalcit, a lasat echipa pe locul 1 cand a fost inlocuit de Andone, care de altfel i-a si recunoscut meritele (bravo lui).

  Apreciază

  • Nu cred ca cei de la Porto erau straini de problemele lui, datorita lor a declarat ca renunta la antrenorat si s-a retras intr-o viata casnica. Parea, intradevar ca strea conflictuala era pe drum bun. Schimbarea de mediu si de anturaj ar fi trebuit sa solutioneze total conflictele conjugale. Nu s-a intamplat asa, iar senzatia mea a fost ca pe banca aveam un Costa hiperinteriorizat, realmente marcat de probleme personale. Cred ca, in limbajul atat de drag lui Andone, a fost la 50-60% din capacitate. Nu cred ca a fost demis din pricina rezultatelor, cat din pricina faptului ca nu se putea dedica echipei, iar consecintele s-au vazut in jocul tot mai slab si mai ales in atitudinea jucatorilor. Porto ne-a obisnuit sa nu prea dea gres la antrenori, in consecinta nu cred ca recomandarea expresa a lui Conceicao sa stea sub semnul erorii. Eu cred ca singurul handicap al acestuia sta in lipsa de experienta. Tactic sunt convins ca e bine scolit. Daca va creste odata cu echipa s-ar putea sa-l avem pe mai mult timp. Si ar mai fi de spus ca un antrenor care a pregatit o echipa care poate inscrie de 4 ori intr-un meci cu Braga nu poate fi chiar neica nimeni in meserie, e drept a si incasat 4 dar, sa ne amintim ce forta ofensiva are Braga.

   Apreciază

 3. Cred ca o sa fie un antrenor bun. Daca a facut scoala de antrenori din Italia, atunci e un plus . Experienta de fotbalist + scoala italiana + lb portugheza + setea de afirmare si sa speram ca o sa aibe si noroc, atunci sa speram ca astea o sa ne ajute sa jucam si noi un fotbal adevarat si nu sa vedem o autobaza mereu..mai ales cu echipele mici.
  Feri nu sa descurcat rau in prima repriza, dar in a 2 a au revenit obiceiurile vechi cu centrari pe atacanti. La iarna trebuie adus un atacant brazilian..

  http://www.abola.pt/nnh/ver.aspx?id=360365

  Din cate am inteles dintr-un comentariul lui julio82, cred ca e un antrenor bun…o sa vedem.

  Apreciază

 4. Cadu şi Kapetanos erau absolut neconectaţi la partida de ieri (să zicem că erau deranjaţi de plecarea lui Andone). Iar Mureşan a pornit cu 2 viteze în minus faţă de restul echipei. Când o echipă joaca de la început fără 3 jucători, spre capătul meciului apare oboseala. Ceea ce s-a întâmplat şi ieri.

  Apreciază

  • Cadu, vorba lui Caneto, parea sa-l sape pe Dican. Adevarul este ca stam rau la fundasi mai trebuie macar unul care sa puna la modul real presiune pe Cadu, adica unul mai bun decat capitanul. Kape mi-a parut ieri nu numai deconectat, dar si obosit psihic, adica cam fara putere de concentrare. El a vrut dar capacitatea de mobilizare (componenta psihica a bioritmului) era undeva la nivelul de jos, probabil pe minus. Muresan s-a vazut clar (nu stiu ce ai cu el) e franar adevarat :), incetineste jocul in orice conditii, ieri cred ca i s-a dat un rol in pozitie prea avansata, ceea ce a adus o doza mare de previzibil in multe actiuni. Avea mereu nevoie de prea multi pasi a-si potrivi mingea.

   Apreciază

 5. am vazut in acest meci o ehipa care a aratat ca are forta, a dominat fara drept de apel prima repriza, dar repriza a doua parca m-a dus inapoi in timp, un timp in care sufeream la fiecare meci al Cfr-ului, un joc fara orizont, lipsit de clarviziune, tactica, o echipa debusolata care nu se regaseste, o echipa care a luat doua goluri in 3 minute de la ultima clasata a ligii 1. Oare care echipa este cea reala? eu sper ca cea din prima repriza va invinge echipa din repriza a doua, sper ca noul antrenor va aduce acel plus pentru a reusi acest lucru, sa avem incredere in decizia conducerii, care aluat multe decizii care nu pareau cele mai bune ptr multi dintre noi, dar pana la urma s-au dovedit alegeri inspirate. Forzza CFR, multumim Nea Ando

  Apreciază

  • Te intrebi care este echipa reala? Eu cred ca cea care ataca,echipa care cauta golul, cealalta este una construita de antrenorii care au preferat conservarea rezultatului in dauna jocului. A antrenorilor care au crezut ca jocul de asteptare economiseste resurse pentru un sezon competitional lung si greu. Personal cred ca o echipa tinuta in priza meci de meci 90 de minute isi sporeste, isi antreneaza capacitatea de concentrare. A fi continuu in joc si a nu numara minutele nu este mult mai obositor fizic ( fizic refacerea e si rapida), este, insa, mult mai obositor psihic sa astepti finalul, iar refacerea fizica este net mai lunga si mai dificila.Barcelona nu mi se pare a fi tare obosita dupa victoriile la scor, ele sunt tonice, contribuie la constiinta propriei valori, la cresterea increderii etc. Pastrarea rezultatului dimpotriva, aduce neincredere si acumulare de stres, jucatorii devin iritabili, placerea jocului dispare.

   Apreciază

  • In prima repriza senzatia mea a fost ca vad o echipa usurata, o echipa care a scapat de incorsetari nepotrivite si inutile, ca atare s-a vazut si placerea jocului. Echipa a jucat parca dupa chipul si asemanarea lui Feri, asa juca el la U, cu multa fantezie, cu multa dezinvoltura si cu disponibilitate la efort.

   Apreciază

 6. Din nou am văzut 2 ehipe diferite în cele 2 reprize. De 2 ani încoace vedem acest lucru, sper ca noul antrenor să rezolve această problemă, care din punctul meu de vedere ține de concentrare și de condiția fizică. Chiar dacă am avut pe ansamblu un joc mai bun decât cele precedente, minusurile de la echipă sunt clare : 1 – pe lângă gafa de amator a lui cadu, fundașii centrali au în permanență probleme la mingile aruncate în spatele apărării (am luat o căruța de goluri în acest mod și nu am învățat nimic = prostie sau nepăsare) ; 2 – pe banda stângă Sepsi este slab iar valente este o CATASTROFĂ ; 3 – Hora își continuă evoluțiile oscilante chiar și pe parcursul unui meci (nu cred că mai iese fotbalist din el) iar Rui Pedro este om de 1 repriză, e tehnic dar firav ca o domnișoară și nu are condiție fizică. 4 – Nicoară nu va ajunge fotbalist pt. că nu are inteligență 5 – Mureșan e din ce în ce mai slab, nu cred că își va mai reveni 6 – Cu toate că în campionatul trecut Kapetanos a fost determinannt în câștigarea titlului, în campionat a fost complet aerian tratând cu superficialitate faze clare de gol (sunt convins că va pleca la finalul turului).
  Avem și un plus prin Aquirregaray care are evidente calități : comdiție fizică, forță, tehnică, plasament. Totuți acest jucător este puțin dezordonat în joc, este cam aruncat. El va trebui atent coordonat de către staful tehnic, pentru că altfel se va pierde (în caz contrar va deveni un alt Hora).
  Nu s-a văzut lipsa antrenorului la acest meci.

  Apreciază

 7. !!! AM REACTUALIZAT TABELUL CU NOTELE DATE PT. MECIUL CU SEVERIN. AM CREAT ÎN TABEL O CENTRALIZARE A DATELOR PE TOATE CELE 3 COMPETIŢII, O GĂSIŢI ÎN FOAIA „NOTE-TOTAL-3-COMPETITII”. ……….AŞTEPT PĂRERI, OBSERVAŢII !!! URMĂTOAREA NOTARE SE VA FACE MIERCURI (31 OCT), LA ORA 21.30, DUPĂ MECIUL DE CUPĂ CU BOTOŞANI. HAI CFR !!

  Apreciază

 8. Excelente observatiile( caracterizarile) lui LuK2170.Mi-as permite cateva mici completari: fundasii centrali sunt surprinsi si de actiunile in viteza purtate pe jos( vezi contraatacurile Viitorului )iar iesirile la ofsside sunt de multe ori necoordonate.Este obligatoriu( am spus-o de mult) achizitia unui fundas central valoros ,mult mai rapid decat cei pe care-i avem.Personal am fost dezamagit( mai ales in perspectiva europeana) de veteranii axului central Cadu,Muresan( tot mai greoi,mai retras,mai neinspirat) si Kapetanos,toti trei lipsiti de concentrare ,lenti si cu multe greseli elementare de pozitionare si executie.Daca nu se vor trezi ,mai ales in conditiile unui nou antrenor,trebuie sa ne gandim serios la noi variante pe posturile lor.In rest ramane cum deja stim: valente si sepsi adusi ca mari valori si cu salarii mari sunt slabi de tot ,iar „sperantele” pedro,nicoara ,hora ,mai au mult de munca pt. a reprezenta solutii viabile pt. un meci intreg contra unor adversari peste berceni si severin.

  Apreciază

 9. vad ca unii pe aici chiar au incredere in acest nou antrenor fara experienta si care nu a fost in stare sa castige mai mult de 1 meci in cariera sa pana acum… daca era asa bun si de viitor de ce nu a fost integrat in staff-ul celor de la fc porto daca tot il recomanda bun pt banca cfr-ului? astia de la fc porto fac experimente pe echipa noastra asa a fost si cu Costa asa va fi si acum cu acest antrenor mediocru nu pot sa cred ca nu a fost un antrenor cu experienta care sa ne duca in primavara europeana si ca se fac astfel de experimente ba chiar dam si bani ca sa aducem pe acest nimeni desi erau o gramada de alti antrenori liberi si mult mai buni deja asta se numeste prostie iar de acest lucru se face vinovat acest Iuliu Muresan si desigur marele fundas Cadu care au insistat cu aducerea unui antrenor portughez .

  Apreciază

 10. Legat de telenovela cu noul antrenor : 1……….Din ce observ / deduc eu, conducerea nu doreşte cu adevărat un antrenor titrat (AT), cu rezultate, pentru că unii dintre ei (conducători) pierd influenţe însemnate ( implicit comisione grase) în planul transferurilor, iar un AT care se respectă nu lasă acest aspect pe mâna unor „nepricepuţi”, fie din considerente sportive, fie din raţiuni tot financiare. 2……….Un AT serioas nu se aruncă în aventuri fără acoperire (aşa se vede CFR-ul în ochii lui, cu tot cu excelentele rezultate din CL şi titlurile de campioni) şi cere garanţii foarte mari, mai bine aşteaptă un moment prielnic „de-acasă”. 3……….Aşa cum (bine) au observat şi alţi tribunişti, filiera Porto e una mai mult de „rudă săracă” (n-are cum să fie altceva), în mod clar suntem un fel de poligon de încercare pt. ei (şi la antrenori, şi la jucători), dar în acest moment avem şi noi de câştigat din această cooperare. 4……….În ultimii ani „speranţele” tehnicienilor lusitani au confirmat în timp, asistăm la o evidentă dorinţă de afirmare a marilor jucători din generaţia lui Figo şi în acest context „testul” Sergio Conceicao poate da rezultate bune, chiar foarte bune. Desigur există şi posibilitatea eşecului, dar să nu uitaţi, fotbalul nu este NICIODATĂ ŞI NICIUNDE doar o problemă de buget şi de matematică, riscul face parte din acest fenomen, ca în cazul tuturor afacerilor serioase din occident, unde statul nu-ţi întinde tot felul de plase de protecţie sub tine (ţesute din banii contribuabililor), trebuie să-ţi faci tu această plasă de siguranţă. Aici ajungem la punctul în care managementul CFR-ului diferă în mod esenţial (în bine) de restul echipelor din RO : la ceilalţi vezi fie implicarea ( = plasa ) primăriilor, fie „pasiunea” / „hobbyul” unor bogătaşi , combinată cu ceva spălare de bani şi de imagine, trafic de influenţă, etc. Ca o părere de final : în opinia mea nu trebuie blamată foarte tare aducerea acestui tânăr antrenor , un fost mare jucător, care a dat dovadă de seriozitate şi de profesionalism oriunde a activat. Nu am nici cea mai mică îndoială că va încerca să facă o treabă bună, o rampă de lansare mai bună nu va avea niciodată ca acum. Dacă nu se va reuşi, asta e, mergem mai departe, „the show must go on”, cu el sau fără…Să încercăm să-i acordăm o şansă / un credit şi noi, suporterii, un fel de prezumţie de „nevinovăţie” (= de competenţă) de care chiar are nevoie. HAI CFR !!

  Apreciază

  • …Cât am scris aceste gânduri, se pare că s-a schimbat modificarea : vine -totuşi- Brito. Ar fi o soluţie ceva mai bună, cel puţin la nivel teoretic…Sper ca în aceste secunde de „compunere” nu apare un nume nou…

   Apreciază

   • Pacat! In ritmul asta se transforma intregul club in taram de telenovela, nu numai povestea antrenorului. Sa vedem ce ne aduce dimineata. Cand castigi cat castigi din CL e stupid sa te zgarcesti la antrenor. Daca nu e zgarcenie ci calcul meschin in folosul vreunui buzunar personal, atunci inseamna ca la club sunt si niste fraieri. Nu credeam sa avem asa ceva in actionariat. Ca sunt pe acolo oameni de cuvant am avut dovezi personal, ca sunt fraieri nu mi-as fi imaginat, se intelege vorbesc de principalii finantatori. ___________ Dupa cum pui problema noi cei care insotim CFR-ul cu sufletul ar trebui sa devenim spectatori simpli, spectatori ca la teatru, fara sa ne mai implicam afectiv. Practic n-ar trebui sa ne mai intereseze meciurile pentru ca de fapt cei invinsi suntem noi. Mai mult, inseamna ca cineva se foloseste de anumiti jucatori pentru a-si face jocurile, antrenorii pleaca, jucatorii pleaca, in locul lor vin altii, intre timp comisionele curg. Nu! E prea mult pentru mine. Sunt prea pervese persoanele! Intre timp unii dintre noi renunta la o paine pentru un bilet, iar altii (Alex de exemplu) bat drumurile tarii si-si picotesc noptile in zi pentru a scrie despre Profesionismul dela CFR. Oricum, indiferent de intentie conducerea a fost prinsa cu nadragii in vine. Rusine! Ma surprinde superficialitatea lui Arpy, cine l-o fi pus sa vorbeasca la Tv despre Conceicao? Daca cineva i-a intins o cursa atunci a muscat din plin. Toata presa portugheza stia ca plecarea lui e conditionata de o compensatie financiara. Daca meciul cu Braga ne-a pozitionat interesant pe piata lusitana, dansul asta cu poalele-n cap care tine de cateva zile, face sa fim vazuti tot ca niste romani a caror principala reusita este datul cu mucii in fasole.Inca odata rusine domnilor!
    Nu stiu daca Brito (Paul Sergio) este mai potrivit, eu nu simt asa.

    Apreciază

    • Nu te enerva, Călin, cel puţin nu TU, şi nu în public…Şi tu, şi Albu, şi eu, şi aproape toată lumea de pe această tribună se duce în lung şi în lat în ţara asta să vadă echipa favorită. Mă voi duce la Cluj şi cu Galata, şi cu Braga, cu toate că fac vreo 8 ore dus-întors, doar drumul cu maşina, şi am un serviciu nasol, de la 7.00 la 21.00, zi de zi. Iubim echipa asta, iar iubirea e oarbă -nu-i aşa?-, dar trebuie să observăm şi problemele, chiar dacă ele (ne) deranjează. Cu toate nebuniile acestui sezon supraîncărcat ne scapă un amănunt extrem de important : acel „next-level” deja legendar va fi posibil NU neapărat cu un nou antrenor, NU neapărat cu un lot remaniat, CI CU O CONDUCERE „RESETATĂ” MENTAL (poate şi „fizic”), care va avea priceperea / inteligenţa să lase problemele tehnice în grija staffului tehnic, care se va lepăda de toate bolile cronice ale managementului fotbalistic din RO, care va avea încredere în profesionişti, care …Mereu vor fi probleme la o echipă de fotbal, iar la CFR (şi la orice echipă cu pretenţii) cu atât mai multe. Iubirea noastră însă nu se leagă de PERSOANE CI DE CULORI, aşa cum nici credinţa adevărată în Dumnezeu nu se datorează slujitorilor Lui din biserici…Persoanele se vor schimba, vom fi „schimbaţi” şi noi la un moment dat, dar iubirea echipei / a culorilor vişinii trebuie să acopere aceste mici (posibile) mizerii…Ce să-ţi mai spun, Căline : nu te enerva, nu TU, care vezi cât se poate de bine toată telenovela…HAI CFR !!

     Apreciază

     • Maine voi afla ca Paul Sergio a fost ales dupa o indelunga si matura chibzuinta pentru ca ultima lui isprava este o cupa, ori noi de un specialist in cupe avem nevoie. „O minciuna dupa fiecare balba” se pare ca-i noul slogan al conducerii. _________________ Mie mi-ar placea ca maine cand ma trezesc sa aflu ca a cazut intelegerea cu Brito pentru ca nu vrea fie platit in lei si sa aflam ca se semneaza cu Pep Guardiola, deoarece el se potriveste situatiei de acum. Ultimele lui performante, o sa ni se spuna, il recomanda, a castigat in cariera tot felul de cupe, se pricepe si la castigat campionate, ori noi vrem asta chiar daca pare imposibil, stie si ceva despre primavara europeana, ba chiar despre castigarea CL. Onor conducerea o sa ne spuna ca il urmareste de mai mult timp si ca, in sfarsit momentul a venit, grabit fiind, el, momentul, de proaspatul esec in negocierile cu Brito.
      Ma culc rugandu-ma: da DOAMNE(ti-am scris toate literele cu majuscule ca sa ma auzi mai bine) sa se implineasca. Mister PEP te asteptam, chemati-l toti in gand poate telepatia functioneaza si asa salvam conducerea de ridicol.

      Apreciază

 11. Vand bilete la Tribuna 2 ptr meciurile de acasa cu Galatasaray si Braga . Am cate doua ptr sectoarele, 49-50 Pretul este cel de cumparare (110 ptr meciul cu Galata, 90 ptr meciul cu Braga). Ma puteti contacta la tibi_08@yahoo.com sau la 0728-094820

  Apreciază

  • La un antrenor conteaza mult personalitatea. Conceicao are o personalitate puternica, e genul care se impune. Asta ma face sa cred ca va fi un antrenor de succes. Eu simt ca am pierdut pierzandu-l, nu cred(nu simt ca Brito e solutia castigatoare, poate daca era Carlos), ca e pansamentul potrivit, poate si pentru ca la Sporting n-a dus echipa pana in ultima etapa. In Scotia a castigat o cupa, ar putea fi semn de adaptabilitate. Bilantul de antrenor e mai bun decat al italienilor 42,08 % victorii, 33,55 % egaluri, 34,36 % infrangeri. Ca jucator n-a fost stralucitor, a semanat cu Toni, travaliu travaliu si iar travaliu si multa seriozitate. S-ar putea ca obisnuinta dea munci sa-l ajute. Rational castiga comparatia cu Conceicao, posibil ca simturile sa ma insele.

   Apreciază

   • @Calin Cocora

    Sunt perfect de acord cu articolul si comentariile tale.

    Actiunile conducerii din ultimele 5 zile dar mai mult din aceasta seara ,m-au convins acum sa scriu ca ele n-au fost decat un amatorism pur pe care nu l-am mai vazut pana acum la noi. Crezusem pana ieri sau alaltaieri ca presa a inventat acele stiri cu urmatorii antrenori ai CFR-ului dar ascultand si citind declaratiile ale lui Arpi mi-am dat seama ca toate actiunile intamplate in numirea antrenorului au fost reale.

    Conducerea a inceput bine pasul in cautarea noului antrenor- Reja,un antrenor mai mult decat excelent insa surprinzator s-a incheiat prost refuzand cu o zgarcenie cum rar mai exista in lume sa accepte clauzele de 500.000 de euro in cazul demiterii si de a-l da drumul gratis in cazul in care va primi o oferta de la un club italian.Cu Edoardo Reja mai mult ca sigur am fi ajuns in primavara europeana .

    Cum nu au reusit cu Reja au trecut la urmatorul pas care a fost sa fie cea mai proasta posibila,numirea lui Walter Novellino- un antrenor sub-mediocru ce nu a antrenat decat o singura echipa din prima liga iar restul de 8 sau 9 echipe fiind din ligile inferioare. Pentru ca a refuzat oferta de antrena CFR,acum un mare respect fata de el.

    Apoi a venit varianta Sergio Conceicao care mi s-a parut una buna dupa care s-a trecut la probabil varianta finala Paulo Sergio ,mai rea decat cea anterioara.

    In retur Conceicao avand doar 4 infrangeri din 17 meciuri a reusit sa duca echipa pe locul 8 , cea mai buna pozitie din ultimii 60 de ani ,de asemenea a reusit sa obtina niste rezultate bune impotriva echipelor de top,egaluri cu Benfica si Sporting si victorie in deplasare cu Braga 2-1.

    Rezultatele sale bune din retur nu au fost trecute cu vederea de Braga care l-au vrut ca antrenor principal in aceasta vara dar in ultima clipa a fost ales Peseiro.

    In acest sezon are un parcurs slab datorita mai multor factori :umarul mare de transferuri-16 jucatori plecati si tot 16 noi veniti,terenul extrem de prost pe care se joaca acasa,nesansei in meciurile Braga incheiat nedrept 4-4 in deplasare datorita unui gol primit din ultimul minut de joc,Nacional Funchal pierdut cu 2-1 in urma unui gol primit din corner tot in ultimul minut de joc si a unui autogol total stupid din prima repriza.

    Iar acum ca sa fac o comparatie corecta intre Conceicao si Paulo Sergio mi-am propus sa ma uit doar la rezultatele din returul campionatului care incepe in luna ianuarie.

    Cand era la Vitoria Guimaraes o echipa mult mai cotata decat ce a lui Conceicao,Olhanense – din 16 meciuri are 6 infrangeri iar impotriva echipelor de top a avut numai infrangeri 3-0 Porto,3-2 Braga,3-1 Benfica,3-1 Sporting Lisabona.

    La Sporting Lisabona sta in retur doar 6 etape avand 2 infrangeri(benfica 0-2 acasa,pacos ferreira 2-3 acasa ) ,2 egaluri cu modestele Olhanese acasa si Naval deplasare si 2 victorii insa tot in retur in Cupa ligii portugheze este invins rusinos de o echipa de liga secunda Estoril-Praia iar cu putin timp inainte de retur in Cupa Portugaliei este invins de modesta Vitoria Setubal.

    La Hearts in retur din 17 meciuri de campionat are 8 infrangeri,unele usturatoare :5-0 in deplasare cu Celtic,3-0 Motherwell deplasare,acasa 4-0 Celtic,acasa Rangers 3-0, acasa Dundee 2-0,acasa Motherwell 1-0.

    Loc final : 5.

    Sa nu uitam ca Heart era a treia echipa ca valoare din Scotia dupa Celtic si Rangers.

    In concluzie nu pot sa scriu decat ca acest Paulo Sergio este mult mai slab decat Conceicao si poate de aceeasi valoare ca Novellino .Cu el pe bine nu mai sper la niciun punct in UCL totusi sper ca maine dupa-amiaza sa apara stirea ca nu el este noul antrenor.

    De asemenea vreau sa-i transmit un mesaj scurt conducerii noastre : RUSINE!

    Apreciază

    • S-ar parea ca a avut dreptate presa, nu numai a dezvaluit nume de antrenori ci si cand a vorbit despre Cadu si puterile sale in privinta antrenorilor. Incep si eu sa-mi pun intrebari (ca multi altii), daca nu cumva doctorul nostru nu nea transformat fundasul in instrument pentru rezolvat treburi murdare, bun cand vine vorba de impunerea propriilor interese. Am tot mai mult senzatia ca lui Ando i-au fost deliberat accentuate slabiciunile (nestinta organizarii jocului) pentru a fi indepartat. Nu stiu daca e vorba de profesionalism. Rasturnarile de situatie in privinta numirilor par sa indice un razboi intern la nivel de conducere.

     Apreciază

 12. Oare in dimineata asta cine e antrenorul CFR-ului? Mai continua telenovela numirii antrenorului? Faptul ca o echipa ce joaca in UCL este refuzata pe banda rulanta, spune mult despre imaginea pe care o are CFR-ul datorita strategiei conducerii….

  Apreciază

  • E greu de stiut cine pe cine si de ce refuza. Un antrenor care a spus da poate fi constrans sa refuze in momentul in care i se pune contractul in fata. Eu ma intreb ce interese au stat in spatele refuzurilor.

   Apreciază

 13. @Calin Cocora

  Din nou perfect de acord.Cu siguranta sunt niste mari neintelegeri dintre Arpi si Muri.Intr-o zi ascultam declaratiile lui Arpi care spunea ca a recunoscut ca i-a contactat pe Reja si Novellino,iar Muresan tot in aceeasi zi a negat orice contact cu acesti antrenori.

  Azi ma intrebam cine este gura sparta de la clubul nostru care dezvaluie presei toate miscarile din club. Initial am crezut ca e vorba de cativa jucatori dar ei nu au o legatura stransa cu conducerea ca sa afle noutatile si eliminandu-i pe ei au ramas doar oamenii care fac parte din conducere.

  Oricine ar fi acea gura sparta ,ea ar cam trebui eliminata de la noi.

  Daca as fi stiut ca ar putea veni antrenori mediocri de gen Paulo Sergio sau Lucescu Junior as fi vrut sa ramana Andone in continuare pe banca.

  Mai sunt 8-9 zile pana la meciul cu Galatasaray si noi inca nu avem antrenor,un moment mai rusinos ca acesta nu exista,de asemenea ne-am facut de ras in toata Europa. Toata presa straina din Islanda pana in Armenia a scris si ea despre toate numirile de antrenori de la noi.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.