Comoţie de toamnă


A venit, a venit cu adevărat toamna…
Toamnă peste aşteptările noastre, toamnă, în curând peste bruma de speranţe europene… Forţe astenice în aceşti jucători ce par tot mai tomnatici, un antrenor cu planuri sterpe şi o exprimare în joc de te apucă frigul. O toamnă implacabilă ce pare că până la urmă va veştezi totul: aşteptări-realizări, speranţe şi deja foste bucurii. Aşa sunt anotimpurile ceferiste: după ce rodeşte câte un campionat, în următorul sezon pare că ne mai pricepem doar să arăm ogorul. Noi nu ştergem cu buretele o victorie, ci cu plugul!

Au trecut două săptămâni în care să ne obişnuim cu umilinţa toamnei, acea înfrângere la Steaua care a distrus şansele noastre la campionat, dar care a şi dezarmat echipa, a făcut-o să pară la minimul condiţiei sale. Probabil că mulţi au crezut că mai jos de-atât nu mai e loc, că în pauza competiţională există timpul necesar regrupării forţelor. Am întâlnit şi destui visători care puneau totul pe un horoscop al ghinioanelor, al accidentelor. Asta ca şi cum ceea ce se vedea în teren nu era real ori, dacă era real, echipa putea fi redresată total în aceste zile, să se facă în 2 săptămâni ce nu s-a reuşit în 4 luni de antrenamente. Concluzia tuturor acestor gânduri am avut-o joi: se poate şi mai rău şi, atenţie, mai este loc chiar şi de mult mai rău!

Am aşteptat 2 zile pentru a scrie, pentru a vedea în prealabil ce se decide la club. Mă aşteptam la orice variantă: demisia sau demiterea lui Andone sau, la fel de firesc, continuarea, întinderea şi mai mult a răbdării, a stoicismului parcă nefiresc. Din punctul meu de vedere este clar că la acest subiect al antrenorului stă acum cheia problemelor noastre. Este singurul lucru pe care-l putem mişca, din mers, singurul fel în care putem devia măcar puţin traiectoria descendentă, de fapt vria în care suntem. Cred că nefăcând nimic, păsuind nefasta evidenţă, dar şi alegând calea onoarei, a unei potenţiale datorii faţă de Andone, chiar nu vom obţine nimic în plus. Nu văd cum, nu văd în ce fel o echipă ce lasă puncte nou-promovatelor din campionatul românesc poate scoate mai mult în Europa; asedii ca la Braga nu ne vor mai ierta.

O fi bine, o fi rău să ne proptim tocmai acum de un antrenor, să încercăm soluţia statorniciei? Pare o greşeală sub mai multe aspecte. Să vedem precedentele şi să ne aducem aminte că totdeauna când am luat-o pe tobogan cu un antrenor a mers din rău în mai rău şi nu ne-am revenit decât făcând clasica înlocuire de pe bancă. Apoi, acum încă este miza de Champions League. Asta poate atrage un înlocuitor cu nume (şi calitate), îl poate aduce la Cluj chiar şi în mijlocul sezonului. În fine, nu cred că am găsit încă omul de neînlocuit, cel care prin priceperea sa să ne demonstreze că că este un mare antrenor. Cred că la mijloc este şi o lecţie pe care conducerea clubului trebuie s-o înveţe pe propria piele, exact cum a făcut-o pe tema portarilor echipei: ani la rândul s-a mers cu portari mediocri, s-a socotit disproporţionat ce se câştiga faţă de ce se pierdea de fapt. A trebuit să vină un portar adevărat, plătit corespunzător, să ne demonstreze ce înseamnă acel post pentru ca în sezonul următor să investim în sfârşit într-un portar de calitate. La fel ar trebui să fie şi cu antrenorii, care, până acum au fost tot din categoria „Modeşti”. Spuneţi nume mari de antrenori care au fost la CFR! Mandorlini, Conceicao, Costa, Andone…? Ce cărţi de vizită? Ce palmares? Sigur, un antrenor cu realizări costă mult şi, da, nu poate garanta chiar aprioric rezultatele, nu imediate. Însă el este un garant al calităţii, cu un astfel de om merită să aşteptăm să-şi zidească temelia şi proiectul. Va trebui însă să băgăm mâna adânc în buzunar, antrenorul ar trebui de fapt să fie cel mai bine plătit din echipă, măcar ca o atestare a autorităţii sale.

Schimbarea de antrenor trebuia să se facă cel târziu acum pentru a încerca un şoc la Istanbul. A funcţionat această manevră în trecut, atât la Roma, cu Trombetta, cât şi cu Basel, în cazul lui Cârţu. Cu ambii, la primul lor meci pe bancă, imposibil de „citit” de către antrenorul advers, CFR-ul, cu un nou suflu, a câştigat, a părut că reînvie. Acesta ar trebui să fie unicul ţel, fiindcă a câştiga la Istanbul este cel mai important lucru care ne-a rămas în această toamnă. O victorie acolo asigură în foarte mare proporţie măcar ieşirea spre Europa League în primăvară. Acest şoc al schimbării antrenorilor revigorează CFR-ul măcar câteva meciuri, exact cât ne-ar mai trebui să ne îndeplinim măcar obiectivul care ne lipsea din palmares: un traseu european onorant. În lipsa acestei mişcări şi în halul în care s-a mişcat echipa în ultimele săptămâni, înfrângerea în Turcia e iminentă. Iar o astfel de situaţie repetă la perfecţie aventurile nefericite din celelalte sezoane de Champions League. Ne vom amăgi că putem recupera punctele în Gruia, pentru ca, mai apoi, rând pe rând, să ne dăm seama de lipsa de temei a speranţelor. Cred aşadar că sub aspect pragmatic conducerea trebuia să reacţioneze acum şi nu mai târziu, fiindcă se prea poate ca atunci să fie prea târziu.

M-am aşteptat o clipă, văzându-l pe Andone părăsind cu capul plecat terenul, ca antrenorul să-şi dea el demisia. Cred că într-un sezon comun, în care etapele s-ar fi succedat cu repeziciune doar pe plan intern, la conferinţa de după meci tehnicianul capitula. Însă, îl înţeleg: cartea pe care o joacă e prea mare, încă un meci în Champions League îi este o ispită irezistibilă. Încearcă să câştige totul marţi, o performanţă europeană făcându-i un renume, o anvergură, în sfârşit. Probabil că-şi dă seama că, la fel de bine, poate pierde umilitor, fie prin scor, fie prin aspectul jocului, dar probabil calculul său este că, chiar şi aşa, echipele româneşti, cipriote sau arabe tot îl vor considera dezirabil. Iată de ce abandonul nu era o opţiune pentru Andone. Era însă o opţiune pentru CFR, abandonarea/abandonul antrenorului.

Cheia întregii construcţii stă în jurul lui Andone, totuşi, voi zăbovi puţin şi asupra ruşinii de joi seara, înfrângerea în faţa Viitorului. Una dintre ipotezele de lucru pe care le-am auzit, din nou, ar fi cea a unui sabotaj din partea jucătorilor. E drept, atunci când auzi că jucători de la CFR şi-au permis în trecut să demită antrenori, sacrificând rezultatele (şi să nu păţească nimic pentru asta, ba chiar să rămână şi căpitani de echipă), te gândeşti, te îndoieşti de scrupulele lor, nu mai ai încredere în nimic. Iar când vezi nişte puşti făcând combinaţii şi dându-şi pase cu călcâiul pe lângă un apărător legendar cum este Cadu, bănuielile se amplifică. Suspiciuni, antecedente… însă dovezile infirmă acum această ipoteză. Îşi aminteşte cineva de Maftei tremurând şi ezitând să-l atace pe Alibec? Sau de felul absolut defectuos în care s-au plasat, pardon, călcat pe şireturi, cei doi apărători ai noştri? Aţi văzut nervozitatea tuturor jucătorilor, a lui Gabi Mureşan, lovind cu cotul, a lui Felgueiras neputincios în a redresa scorul? Nu cumva e real ceea ce vedem? Iar, să ne gândim cel mai bine la intrarea lui Cadu, la faza la care Dică a luat roşu. Inconştienţă sau sacrificiu, dar acolo putea să îşi rupă piciorul! Un jucător care vrea să-şi demită antrenorul cred că păstrează ceva pentru sine în meci, egoist, se protejează. Apoi, cred că un astfel de sabotaj nu se poate face individual, trebuie un colectiv. Iar acest complot poate fi lesne detectat la antrenamente. Andone ar fi putut imediat sancţiona orice gest în momentul în care a făcut echipa. Nu avea opţiuni, avea mulţi jucători accidentaţi? Iată, s-a mai adăugat încă unul, esenţial: Sougou. Atât de pregătit a fost Sougou să joace acest meci, încât a rezistat exact 8 minute. Nimeni din staff-ul CFR-ul nu a bănuit asta, nu a bănuit că nu era refăcut total?! Medici, preparatori fizici, antrenori secunzi… adică exact colaboratorii lui Andone. Da, aşa este, avem jucători accidentaţi. Ei şi? Avem în lot 38 de opţiuni. Unde-s ceilalţi, cei care ar trebui să ştie juca ceva, măcar cât să bată o echipă ca Viitorul Constanţa?

Puştii lui Hagi primesc acum toate elogiile. Poate că, într-adevăr, sunt o echipă redutabilă. Până la urmă, dacă gândim just, în pofida dominării noastre, cele mai mari ocazii le-au avut ei. Dacă la pauză era 2-0 pentru Viitorul n-ar fi fost nicio minune: Chiţu a ratat o şansă uriaşă singur cu Felgueiras, iar Iancu a tras peste poartă chiar în finalul primei reprize. Deci, să reclamăm ghinionul? Haideţi mai bine să căutăm un element important în arhivă. Acum aproape 3 sezoane, într-o semifinală de Campionat al Juniorilor I, CFR învingea Viitorul Constanţa cu 1-0 în deplasare şi 2-0 acasă. Eroii acestor meciuri erau Tiuţ, Buş, Negruţ… Dar ştiţi oare că măcar 3 jucători dintre constănţenii care joi au învins prima echipă a CFR-ului erau atunci în teren şi luau bătaie de la juniorii noştri? Portarul Buzbuchi e chiar unul dintre ei! Da, a apărat el bine joi, a fost eroul partidei, cu măcar 2 intervenţii ce îi demonstrau valoarea, altele decât respingerile cu piciorul, de portar de handbal, dar haideţi să ne gândim mai departe. Este tolerabilă nedreptatea făcută juniorilor noştri, niciunul promovat în dauna unor seniori ce par neputincioşi? Dacă vina principală este a lui Andone, pentru neputinţa de a pune în aplicare măcar un desen tactic, atunci de ce nu este promovat antrenorul Vasile Gheorghe, cel care a demonstrat ceva, cel cu care juniorii au făcut performanţă şi chiar au fost superiori celor ce joi au umilit vedetele noastre?

Îmi aduc aminte că acum 4 ani, la demiterea lui Andone, aspectul jocului nostru era la fel de căznit, toate mingile mergeau pe flancuri şi se încercau zadarnice centrări. Acum avem jucători de mai bună calitate în bandă în comparaţie cu adversarii, mai ales că nivelul general al fotbalului românesc a mai scăzut. Măcar Ivo Pinto este excelent la depăşiri şi centrări. Degeaba ne căznim astfel dacă nu avem o strategie de atacare a mingii în careu. Kapetanos nu este totuşi imbatabil, iar pe lângă el nu vine nimeni. Bastos nu poate ataca la prima bară, Valente ştie să dea cu capul, dar înălţimea lui este o glumă pentru astfel de situaţii, iar partea cea mai proastă este că la respingeri sau devieri, în faţa careului, nu vine nimeni. Mureşan este totuşi un mijlocaş provenit dintr-un fundaş central, iar Luis Alberto e socotit mai bun decât oricare altul, dar mereu invizibil. Lipsa unui plan minimal de rezolvare a centrărilor se vede cel mai clar la fazele fixe. O singură ocazie am avut joi după un corner, la lovitura de cap a lui Kapetanos, în rest mingi irosite, fie din cauza centrărilor de slabă calitate, fie din cauza învălmăşelii de a ataca mingea la grămadă, fără un plan tactic pus la punct; toţi se îngrămădesc în aceeaşi zonă unde pică centrarea. În două săptămâni cât a fost pauza de campionat măcar aceste lucruri să se fi exersat, să se fi văzut ceva! Era prima metodă ca o echipă mare, chiar şi neputincioasă, ca a CFR-ului, să dea totuşi câteva lovituri unui adversar fără experienţă. Ce-am avut? Cu Bjelanovic şi Kapetanos în careu, Bastos bate cornerul pe jos… Nimic de adăugat. Schimbările? Am avut om în plus 40 de minute şi nu am avut aproape nicio şansă de gol. Spune iarăşi totul. Dacă există vreo scuză pentru Andone tare aş vrea s-o aflu. Nu joacă el, dar nici nu dă semne că ar fi pe undeva pe-aproape de teren, pe bancă. Iar titularii îi dau de gol carenţele tehnice (din nou „în fundul gol Andone”), arată clar că nu este nicio idee, nicio schemă generală, fiecare joacă exact „după ureche”.

Acum nu mai există nevoie de calcule pentru campionat. Puteţi face, dacă doriţi, calcule pentru alte obiective, pentru Cupa României (unde avem parte de adversari uşori până în sferturi), pentru Champions League, dar aceste lucruri sunt doar pentru a ne încălzi palidele speranţe. Din şanse practice vor deveni matematice, apoi teoretice, apoi neşanse. Un singur lucru am de calculat, un lucru esenţial:
CÂND ŞI ÎN CÂT TIMP VA REÎNCEPE SĂ ARATE FOTBAL ACEASTĂ ECHIPĂ ÎN DERIVĂ.

Autor: Albusibiu

50 de comentarii

  1. Trebuie totuşi remarcat şi rolul managementului în tot acest dezastru. Lipsa unei strategii coerente la echipă: se pare că tot ce îşi propune conducerea sunt afacerile cu jucătorii, altfel nu îmi pot explica de ce nu s-a învestit în jucători importanţi la posturile deficitare (fundaş central, mijlocaş de creaţie, vârf), într-un sezon în care jucăm în UCL.
    Cu un lot atît de prost structurat, A1 nu prea are variante de joc: în lipsă de mijlocaşi de creaţie nu poate juca la posesie, iar în lipsă de jucători de viteză nu poate juca nici contraatac. Mai rău, rulând de voie-de nevoie atâţia jucători, şansele pentru omogenizare, pentru betonarea unor relţii de joc sunt de asemenea reduse.
    Mă tem că pentru next level este necesară în primul rând o schimbare ori de mentalitate ori de persoane chiar la vârful echipei.

    Apreciază

    • Maestre, in momentul actual conducerea are o singura eroare, eroarea se numeste Andone. In vara voia sa plece la arabi (o fi fost teatru?), iar conducerea l-a induplecat. De fapt mai exista o greseala in dreptul conducerii, lotul prea mare. In rest nu cred ca, daca, prin absurd, am transfera cei mai buni jucatori pe posturile lor de pe tot globul, am avea mai mult succes cu Andone antrenor. Conditia e sa nu fi jucat in bloc la vreo echipa, ci sa fie adunati cate unu de la o echipa. Indiferent de valorile individuale o echipa are nevoie de trasee, de scheme de joc pe zone de teren, de blocuri functionale antrenate functie de sarcini, ori asta la noi nu se vede. Blocurile functionale, fie ca vorbim de faza defensiva, fie ca vorbim de faza ofensiva, nu se vad, nu exista, totul e intamplare, in esenta Albusibiu spune cam acelasi lucru.

      Apreciază

    • Atunci cand campioana ia bataie acasa de la o nou-promovata, atunci cand jucatori cu 2-3 trofee la activ sunt invinsi de o formatie de „tineret sperante, atunci cand nici macar nu putem gasi scuze de „ghinion, asa-i in tenis/fotbal”, atunci cand tot jocul atarna de racheta Sougou si il mai accidentam si pe asta, atunci cand noi jucam ca la rugby, cu finalizare pe flancuri, cand nu se da o pasa mai scurta de 10 metri (de legat ce jucam), cred ca putem vorbi si despre lipsuri de jucatori (cu ce-o fi mai bun Diogo Valente decat Iulian Popa, de la Sibiu -> Brasov?!), dar mai ales de un antrenor invizibil. Iar daca astea apar la 4 luni de la inceperea sezonului (socotesc aici mai ales perioada de cantonamente) atunci cred ca toata croiala e gresita. Fie ne facem de ras in continuare, fie rupem totul si-o luam de la capat. Macar Cupa Romaniei s-o castigam – acolo unde doar in primavara sunt meciurile importante (desi, cu Andone parca si de Botosani mi-ar fi frica).

      Apreciază

  2. Andone trebuia schimbat demult. In ultima vreme conducerea reactioneaza tardiv in momentul in care echipa intra pe o traiectorie descendenta evidenta si asteapta sa ajungem jos de tot (umiliti!) inainte sa faca schimbarea. Asa a fost si cu Costa, s-a asteptat recordul negativ, 0-5 acasa, desi echipa juca din ce in ce mai slab inca dupa etapa 12, evolutiile din amicalele din iarna erau fara orizont anuntand scaderea ce a urmat, iar meciurile din startul returului prefatau dezastrul iminent. Sansa noastra a fost socul pe care-l provoaca de regula schimbarea antrenorului (mai putin numele si priceperea sa), atitudinea suporterilor si jocurile murdare ale adversarilor. Acestea au determinat mobilizarea generala a ultimelor resurse de energie si ambitie care dublate de un noroc fenomenal (cum altfel poti numi castigarea a 7 puncte in ultimele 3′ a 4 partide decisive?) au permis succesul la limita. Pentru cine analizeaza cariera lui Andone e clar ca nu este un antrenor de cursa lunga, creator de echipe si bun tactician. Performantele lui au fost in mare masura realizate de conducerile puternice a celor 2 cluburi (CFR si Dinamo) care prin loturile puse la dispozitie si nu numai… au asigurat succesul. In rest pe unde a antrenat (si in tara si afara) a plecat fara nicio performanta, lasand insa frecvent echipe in deriva cu un joc lipsit de orice orizont. Asa a fost si de aceasta data, sederea lui pana acum fiind asigurata nu de jocul bun si consistent al echipei ci de evolutiile si executiile de exceptie a catorva jucatori plus noroc cu carul in Europa. A venit insa momentul in care trebuie sa joci si fotbal, iar rezultatele din campionat (4 pe linie la propriu si la figurat) si evolutiile penibile cu medias, ceahlaul, iasi, steaua, viitorul, plus parametri cei mai slabi din Ch.League arata de fapt care e nivelul de pregatire al echipei. Din pacate, schimbarea sa care se impunea macar in ultima pauza competitonala, pt.a strange randurile in vederea finalului de sezon, nu s-a facut, preferandu-se un picnic cu o echipa sateasca. Drept urmare echipa este in vrie, am pierdut acasa cu o echipa de pusti aflata 35′ in inferioritate numerica, va urma o noua infrangere in Turcia, un meci care nu trebuie pierdut! Asta este, sa speram ca de saptamana viitoare vom avea un nou antrenor care sa dea semnalul redresarii!

    Apreciază

    • Adevaratul antrenor al echipei a fost… prima de obiectiv. Banii promisi pentru campionat si pentru calificarea in UCL au facut ca Ceferistii nostri sa rupa terenul, sa faca sedinte interne, sa actioneze ca o adevarata trupa de mercenari – atunci cand s-au strans, cand s-au mobilizat unul pe altul. Cat despre umilintele noastre si eu cred ca la CFR exista multa bunavointa, este tolerata suita de esecuri, din ce in ce mai catastrofale, in speranta ca doar-doar se va putea redresa cumva. Ca nu s-a intamplat pana acum niciodata o insanatosire este un argument care ne face sa asteptam si acum inevitabilul: schimbarea de antrenor.

      Apreciază

  3. Iarasi cadem in extreme… Cand am batut Braga la ei acasa eram cei mai tari, strategia managementului era cea mai buna din Romania, jucatorii cei mai buni din coltul nostru de galaxie, Andone folosea foarte bine potentialul fiecarui jucator. Acum, gata. Suntem cei mai naspa, strategia clubului e cea mai gresita, jucatori is vai de capul lor, nu avem nicio sansa sa mai jucam fotbal cu antrenorul asta, etc etc. Haideti sa ne calmam, sa numaram pana la 10 si sa vedem ce se intampla la Istanbul. E adevarat, nu-l avem pe Sougou, deci avem o problema la jocul pe contraatac. Dar haideti sa ne sustinem echipa, inclusiv antrenorul care ne-a adus 5 victorii consecutive in Europa, urcandu-ne atat de sus in clasamentul pe cluburi!

    Apreciază

    • La ce ne va folosi clasamentul european al cluburilor daca noi anul trecut nu prindem Europa League? As fi curios sa aud asta. Cat despre contra de acum si pro-ul de altadata, asta spune pur si simplu ca pot echilibra, ca nu sunt pornit pe o idee.

      Apreciază

      • Albule…am mai scris de multe ori..anu asta jucam pt. cupa cel mult… si pt. primavara EL..ar fi exceptional o primavara CL…SUGOU va juca la ianicerii Galata.. totul a fost teatru. Managementul stie ca campionatul sa decis deja.. dupa meciul de la Tg, Jiu sa vazut clar pt. ce se joaca GLORIA Stinei si un campionat pt Bucuresti.C”on fratilor voi chiar credeti ca sinteti o tara Europiana daca sinteti in EU…trezitiva!!!

        Apreciază

        • Eu nu cred ca a fost vreo strategie cu Sougou. Daca ar fi fost ceva planuit, cred ca Sougou ar fi mimat accidentarea mai tarziu putin, dupa ce ar fi dat vreo 2 goluri, prin minutul 60 poate. Dar nu in minutul 8, totusi..

          Apreciază

      • Sunt convins ca prindem loc de Europa League, n-am nicio emotie in privinta asta. Din pacate am pierdut sansa de a termina pe locul 1, dar eu tot sunt mandru de ceferistii mei ca au reusit sa intre in Champions League prin propriile forte. Asta e un lucru mare, urias chiar, tinand cont ca am picat cu adversari foarte grei, pe care i-am batut de i-am snopit. Nu trebuie uitat atat de repede lucrul acesta. Daca tot e sa fie un recul, si echipa sa prinda o perioada proasta, prefer sa fie acum aceasta perioada decat sa fi fost atunci cand luptam cu Basel si cu Slovan. Daca avem rabdare, inclusiv cu antrenorul, ne vom reveni si vom face treaba buna.

        Apreciază

        • Is cu totul in asentimentul tau, singurul lucru major care il reprosez A1-ului este faptul ca ii frica sa riste. Nu inteleg de ce a fost readus Bus daca nu e jucat deloc, nu inteleg de ce nu se promoveaza jucatorii din pepiniera noastra desi am avut cateva generatii destul de bune la juniori.
          PS
          Prin promovat nu inteleg sa il bagi 15 minute intr-un meci si apoi sa il iei la rost ca nu a rezolvat meciul.

          Apreciază

        • „Batut de i-am snopit”. Cu Slovan, in retur, cel mai bun om de pe teren a fost declarat Felgueiras. La Basel, dupa prima repriza si 0-1 eram cu totii murati, fara orizont. Iar pentru „prindem sigur Europa League”, eu zic sa aruncam o privire si peste clasament. Am mai fost o data „siguri” de loc european si am terminat in a doua jumatate a clasamentului. Ca sa fiu sigur de ceva trebuie sa fie si niste argumente. Iar deocamdata ultimele meciuri n-au livrat niciunul.
          Cum vedeti voi revigorarea facuta de Andone? Ati vazut ceva imbunatatire in joc dupa cele 2 saptamani de pauza?

          Apreciază

  4. Sezonul pe plan intern este compromis, probabil si in Europa. Si nu stiu daca aducerea unui umpluturi de antrenor (gen Minteoan) ar rezolva ceva. Daca se poate aduce un antrenor cu staif, cu care sa poti salva se se mai poate sezonul acesta (tur-retur), plus campionatul viitor, da, altfel… de cate ori am mai vazut filmul asta??????? Daca nu pot aduce pe nimeni saptamana asta (dupa infrangerea cu Galata, daca vine, sper ca nu), poate ar trebui sa-l „pregateasca” pe antrenorul care va veni din iarna – sa urmareasca echipa, sa se faca un plan de redresare ptr retur, cu bataie lunga, pt. campionatul viitor. Dar „modus operandi” pt. Arpi si ai lui in situatii similare a fost vinderea a tot ceea ce se poate, aducerea unui „antrenor” ascultator si inceperea de la zero anul urmator. Dar o echipa care se respecta nu ia anii de pauza pe care ii luam noi, in care nu contam DELOC. Este o rusine. Cu putina ambitie (daca avem valoarea necesara – cred ca da, dupa ce revin accidentatii), ar trebui sa luam cupa Ro, o primavara europeana, si o clasare in primele trei… cu astea ar fi un an decent. Fiindca e de-a dreptul gretos sa fie martie si noi sa ne uitam la meciuri gandindu-ne la … sezonul urmator, meciuri amicale, fara miza. Echipa este intr-un blocaj mental, in primul rand, nu mai avem bucuria de a juca fotbal (inlocuita de corvoada de a juca „tzurca”), au disparut si executiile personale eficiente …fiecare joaca mai mult ptr el, nu ptr CFR . In afara de Bistrita , cand am batut si noi pe cineva in campionat ? Sincer , nu mai imi amintesc.In Europa vom vedea cat mai pluteste balonul de sapun numit noroc, daca nu cumva s-a spart in meciul cu Manchester… si daca da, e jale, am ajuns sa speram ca facem si noi puncte ajutati de zeita Fortuna. Trist dar adevarat. Intr-o nota mai optimista, sa speram ca va fi ultimul an in care ne facem de ras in campionat. Si va fi din ce in ce mai greu, cu mai multe echipe bune comparativ cu ceilalti ani. Am fi fost acolo sus, sunt convins – cu Deac, Vass, Martinez, Sare, Sougou apt, Ganea, plus varful pe care l-am pierdut in ultima zi de mercato. Asta chiar cu domnul PLM la timona. Sper doar sa nu vindem la iarna tot ce joaca cat de cat fotbal. DOMNULE ARPAD PASZKANY, VREM MECIURI CU MIZA SI IN PRIMAVARA LUI 2013. Nu va bateti joc de suporteri (mai ales cei cu abonamente), luptati pana la capat. Ar trebui sa avem macar satisfactia unui sezon luptat pana la capat, pe tot parcursul lui, nu al unuia abandonat la jumatate, sau la 30% in cazul nostru. Si probabil va trebui sa tragem tare, daca nu luam cupa ro s-ar putea sa nu prindem un loc de cupe europene. Am fi singura echipa din istorie care dupa doua titluri anul urmator termina campionatul pe 8-10, fara jena.

    Apreciază

  5. Înainte să-mi fac curaj să pătrund în text, trebuie să remarc calitatea montajului fotografic. O singură nedumerire am referitoare la imagine. Văd că pe A1 din poză – aflat în curul gol la câteva momente date – l-a prins un articol de îmbrăcăminte, însă nu-mi dau seama dacă e pardesiu sau palton. Ce are în valijoara-diplomat gata făcută, nu-i treaba mea… Acum pătrund în text. Amin!

    Apreciază

    • Am citit și mi-am notat câteva aspecte (vă recomand să faceți și voi la fel la textele lui Albu, altfel la final o să uitați ce ați vrut să-i comunicați și trebuie să recitiți articolul! 🙂 ): 1) Foarte bună comparația dintre investirea într-un portar de calitate și găsirea de către conducerea CFR a unui antrenor de certă calitate, consacrat.
      2) „… atunci când auzi că jucători de la CFR şi-au permis în trecut să demită antrenori, sacrificând rezultatele (şi să nu păţească nimic pentru asta, ba chiar să rămână şi căpitani de echipă)” – Albule, formulare nasoală, la un plural inutil, similară cu cea pentru care i-am scos ochii lui Che. Dă-i naibii pe „căpitanii” ăia de echipă, că-i unul singur: Cadu!
      3) Bun exemplul de „pro-combat” al lui Cadu la eliminarea lui Dică
      4) Interesantă informația cu jucătorii constănțeni bătuți de 2 ori de tineretul (inutil?) al CFR-ului.
      5) Corect! Absolut de neînțeles amplasarea jucătorilor ceferiști la respingerile din careu. Și deja vizualizez golul marcat de Cambiasso Vasluiului după o astfel de respingere.

      Apreciază

      • De acord cu tine, mai puţin punctul 3. Mai exact nu că nu sunt de acord, ci vreu să fac o mică remarcă la nivel teoretic (am sute de exemple din experienţa mea) : un jucător care „sapă” antrenorul (repet : nu vorbesc acum neapărat despre Cadu!) are grijă să facă max.3-4 faze „contrafăcute” într-un meci (din care se primesc unul sau două goluri şi la care -atenţie!- publicul larg are impresia că a greşit celălalt coechipier sau nu s-a putut face nimic), în rest -în momente neesenţiale ale jocului- bagă material, cum se spune, şi are grijă ca percepţia publicului neiniţiat în tainele „sabotajului” să fie una de „uite cum se sacrifică, uite cum bagă săracu’ material”. Această partitură poate fi interpretată cu succes doar de jucători experimentaţi, trecuţi prin multe. În concluzie : s-ar putea ca Ricardo Cadu să nu fi jucat nicio „piesă de sabotaj”, dar exemplul dat de Albusibiu (cu sacrificiul) este doar necesară pentru a susţine această afirmaţie, nu şi suficientă. HAI CFR !!

        Apreciază

      • Pentru imagine. E importanta si valiza dar si faptul ca e costumul negru. Deh, asta am gasit pe net… 🙂 Iar pentru plural, ca sa fiu propriul meu avocat, gasesc o chichita. Intr-adevar, Cadu este „capul rautatilor”, insa nu cred ca mazilirile din trecut le-a facut doar el, nu vad cum ar fi putut face asta de unul singur. A fost un grup, a fost si Tony si Panin, jucatori care au mai purtat si ei banderola de capitan. Sigur, in esenta la Cadu (la singular) ma refeream, era insa o formula prin care se putea „blura” un pic identitatea.

        Apreciază

  6. Eu spun sa nu ne mai facem iluzii si sperante ca prea curand o sa avem un antrenor de top…sa fim realisti CFR nu isi permite unu si daca isi permite tot nu vin antrenorii buni pt ca aia vor continuitate si siguranta la lot ceea ce CFR nu poate oferi (nu vrea sa ofere ) in momentu de fata.

    Apreciază

    • Cata vreme ne permitem jucatori platiti cu 2-300.000 (chiar 400.000) de euro pe an, cred ca ar fi loc si pentru un antrenor platit la nivelul maximal. E drept, antrenorul nu-l vinzi, nu-l iei pe gratis ca sa-l dai cu 2-3 milioane, dar el este drojdia, este elementul esential prin care iti poti creste si vinde celelalte ingrediente din echipa. Un salariu de vreo 500.000 de euro pe an cred ca ne-ar asigura serviciile unui antrenor de buna (sau foarte buna) calitate si rezultatele (pe termen lung) pot fi asteptate cu un temei.

      Apreciază

      • Albule, nu vreau sa crezi ca sunt un fel de Gica-contra astazi, dar sa stii ca si cu un antrenor foarte bun o echipa poate sa joace slab si sa nu realizeze nimic. Poate sa fie el antrenor stelar, nu e o garantie ca o sa reuseasca pe termen scurt. Uita-te la Villas-Boas. A luat Europa League, dar la Chelsea n-a reusit sa faca o echipa buna. Daca ar veni Villas Boas la noi, sau chia Guardiola, nu e sigur ca am incepe sa pasam din prima, sa driblam toti adversarii si sa dam 5 goluri pe meci. Cea mai buna soutie e stabilitatea, dupa parerea mea. Nu putem sa schimbam antrenorii ca pe sosete.

        Apreciază

        • Cata, n-ar fi o problema nici daca ai fi Gica Contra. Cata (repetitie) vreme e polemica pe idee este totul perfect.
          Acum, apropo de termen scurt, tocmai asta am incercat sa subliniez acolo: „calitate si rezultatele (pe termen lung) pot fi asteptate cu un temei.” Asadar, da, stabilitate, dar sa existe undeva o garantie, o experienta, o noima de speranta ca lucrurile se pot imbunatati. Ori la Andone cu cat avansam mai mult in timp, cu atat lucrurile merg inspre mai rau si pare a lipsi atat de evident ABC-ul antrenoratului incat pana si noi, profanii, il putem vedea.

          Apreciază

  7. Problema inlocuirii lui Ando este aceea, ca nu se va aduce un antrenor mai de D-ne ajuta, ca asta ar costa ceva bani . Si atunci ?! Exact ca si cu jucatorii, adusi numai expiratii care n-au mai jucat de nu stiu cita vreme, sau accidentatii, care e varianta si mai proasta a managementului practicat . Dar nu-i nimic, cu noroc chior potul mare s-a castigat, ba chiar pt a treia oara, euroii vin, ce conteaza prestigiul sau durerea fanilor ?! PS. Un excelent articol de citit in ziua de cluj.ro scris de Alin Fornade, care desi U-ist ca si simpatie, analizeaza cu multa obiectivitate starea actuala a echipei noastre.

    Apreciază

  8. Stau si ma gandesc la ce se intampla, dar cu cat ma gandesc mai tare, imi dau seama ca numai stau…:) Or fi probleme financiare la club (nu imediate, ca alea ar aparea mintenas’ in presa rumaneasca…) si Il Calciatori vor sa se vanda cat mai repede si cat mai bine undeva (oriunde!!!) afara…..nu-l vor pe Andone?…..dar in ecuatia de vanzare – daca sunt probleme financiare – macar pentru cei mai mici de la echipa devin interesante echipele mai rasarite din Romania….Este anarhie?….Cui ajuta anarhia de la club? Jucatorilor, daca ei au provocat-o nicidecum, cine vrea sa cumpere „complotisti” la echipa lui….. Singura explicatei (io mi-s specialist in analize-sentinta!!!) : Andone nu mai are cuvant la echipa, I.Muresan nu mai stie ca sa faca, A.Paszkany isi face niste calcule despre cat va putea incasa daca mai ies cateva puncte din ChL…. Noi, Campionatul, Cupa, celelalte competitii? Pagube colaterale….. Prea mare linistea de la „comenduire”! Nu transpira nicio informatie?? Unde sunt cei mai aproape de conducerea clubului? Nimic? Chiar nimic????

    Apreciază

    • Mici informatii transpira, nu sunt insa confirmate si nici nu pot fi. Incertitudinea e cuvant de ordine. Au fost contacte, mai sunt si altele noi, se cauta variante, se negociaza. Limpede nu e nici calea, sunt trei idei (a se intelege directii) pana acum privind nationalitatea italian, portughez, roman, timid se cocheteaza si cu varianta neamt. Cei pe care ai nostri i-ar vrea si care ar putea fi variante cat de cat serioase (antrenori cu cat de cat staif si cat de cat performanti) se lasa greu, variantele de avarie au minusuri si nu ne prea sunt pe plac, dar doar ele pot raspunde urgentei care ne preseaza. Cineva din club s-a chiar necajit ca a semnat Cartu. Dintre ai nostri chiar si Sabau e considerat varianta, in timp ce tinta Pustai pare fata mare. Grigoras e stampilat cu Ghencea, chiar daca nu ne-ar spune nu. Una din vocile cu autoritate s intreba: „Cand om avea si noi un Stoichita al nostru?”.

      Apreciază

    • Pana la urma singurele ne-zvonuri sunt cele ce vedem in teren si pe tabela. Boala este evidenta si nu cred ca nu se cauta deja un tratament, mai ales ca fiecare saptamana care trece ne face sa ne dam seama ca nu avem anticorpi.

      Apreciază

  9. !!! PUTEŢI DA NOTE PT. MECIUL DIN DEPLASARE CU BASEL (TUR CL, 2-1 PT. CFR) PÂNĂ MÂINE DUPĂ MASĂ (ORA 18.00), S-A REACTUALIZAT ŞI TABELUL . MÂINE DE LA ORA 18.00 URMEAZĂ PARTIDA RETUR CU BASEL DE LA CLUJ (1-0 PT. CFR). MARŢI, DE LA 23.30 DĂM NOTE DUPĂ MECIUL CU GALATA, APOI MAI AVEM DE RECUPERAT DOAR PARTIDA DE LA BRAGA DIN CL. HAI CFR !!

    Apreciază

  10. Nu-i chiar asa simpla treaba cu aducerea unui antrenor cu nume. Pentru asa ceva trebuie un serios suport financiar. A tot aparut exemplul Sahtior in discutiile despre next level. Pai sa nu uitam ca la ucranieni au dat rateu Nevio Scala si Schuster, nume scumpe de tot.
    Nu cred ca CFR-ul isi poate permite angajarea unuia de acest nivel salarial, mai ales ca nu ai nicio certitudine ca iese si pasenta, chiar daca i-ai satisface pretentiile (rezonabile) in privinta lotului. Iar la antrenori, in caz de esec, sunt bani aruncati, nu-i recuperezi prin transferarea meseriasului la Kuban 🙂

    Apreciază

    • Caneto, de cand am firma imi aleg oamenii dintre cei muuult mai tineri ca mine…..ii iau, ii tin in treaba catva timp si daca sunt Ok ii lansez…..Stiu, e vorba de contracte minuscule fata de orice contract in domeniul fotbalului, dar iezemplu’ poate fi aplicat (Ce noroc are conducerea ca nu ma intreaba!!!).
      Cred ca in primul rand ar trebui o DISCIPLINARE EXEMPLARA in vestiar, in asa fel incat TOTI jucatorii sa inteleaga ca ei sunt DOAR niste meseriasi care tre’ sa executa urmatoarea/urmatoarele lucrari…. Io am stat ceva vreme – prea putina, sau poate chiar suficienta(?) – in vestiar(e) si, ma rog nivelul a fost mult inferior, dar a fost un MUKLES total…. Dar astea or fost acu’ 127 de ani sau chiar mai mult…. Conducerea accepta cumva nesupunerea angajatilor fata de sefii angajati? Daca da, asta suntem, sa nu asteptam niciun rezultat nicodata…..Asta spun nu sa’l absolv pe Andone, care e un antrenor (foarte) limitat, dar angajatii tre’ sa faca ce le spune sefu’ de brigada…..

      Apreciază

    • Personal cred ca exact lotul ar fi primul motiv pt care un antrenor cu adevarat bun nu ar veni la CFR. Un antrenor de calitate cere in primul rand sa fie *manager*, adica sa ia toate deciziile legate de administratia clubui (in limita masurilor financiare), inclusiv transferurile. Ori Paszkany a zis de mai multe ori ca „eroarea” cea mai mare facuta de cand e la CFR a fost ca l-a lasat pe Mandorlini sa construiasca echipa, iar ca pe viitor antrenorul trebuie sa se descurce cu ce are. Am sperat ani buni ca CFR va ajunge undeva langa Shakhtar, un simbol pt Europa de Est, dar se pare ca aceasta ne este limita. Sigur, nu e rau pt romania, din contra, am ajuns sa fim pe harta istoriei fotbalistice din aceasta tara, dar tare mi-e ca aceste momente, cand echipa joaca in CL, sunt apogeul acestei formatii.

      Apreciază

    • Caneto, noua ne lipseste timpul, dar din staful clubului cineva poate urmari antrenorii care au stat minim 2 ani la echipe de prima divizie in Europa(in unele campionate poate fi luata in discutie si divizia a doua). E suficient sa faci abstracie de lot si sa urmaresti cum imprima antrenorul coerenta tactica, poti vedea, urmarind meciuri, modul in care echipa se individualizeaza la nivelul exprimarii tactice. In paralel se poate urmarii si evolutia performantei, rezistenta la stres capacitatea strategica etc. In functie de asta se poate gasi un antrenor decent. Nu e nevoie sa angajezi un mare nume, e suficient sa gasesti omul cu mult potential.

      Apreciază

    • Dar nu e vorba numai de salariu. Pe de o parte orice antrenor mai acătări ar avea pretenţia să aibă un cuvânt greu de spus la transferuri, să nu i se vândă jucătorii-cheie la prima ofertă serioasă şamd. La noi nu e cazul. Pe de altă parte, haideţi să fim serioşi: în campionate ca ale noastre antrenorii cu nume vin doar dacă a) sunt îngropaţi în bani, b) sunt deja la apusul carierei şi nu mai fac faţă în campionatele serioase. Iar antrenorii de perspectivă nu prea dau buzna să plece în campionate cvazi-anonime, ei preferă să stea chiar şi în ligile inferioare, pentru că au infinit mai multe şanse să-şi facă carieră acolo. Sunt convins că soluţia optimă este aducerea unui antrenor român care a arătat deja potenţial (gen Pustai sau Grigoraş, de Petrescu nu mai zic, că e prea târziu), şi care să fie lăsat să crească (zicea cineva şi bine zicea, că nici Fergusson nu a câştigat nimic în primii ani la MU).

      Apreciază

  11. Dupa o saptamana plina, obositoare, pe la 10 si jumatate aveam o dilema: sa urmaresc repriza secunda a meciului de la Targu Jiu, sau sa citesc noul articol al lui Albusibiu? Dupa primele randuri citite stiam insa ca voi lasa la o parte, pentru Tribuna, inca vreo 20 de minute din acest meci. Si nu mi-a parut deloc rau de alegerea facuta: articolul acesta mi-a amintit inca o data de ce mi-e atat de drag site-ul acesta si de ce ma socotesc privilegiat pentru ca-s ceferist. Cel mai mult mi-a placut paralela dintre pustii din echipa lui Hagi si cei trei tineri (inca) si promitatori copii ai CFR-ului – Bus, Tiut si Negrut – pe nedrept uitati de cei care conduc destinele clubului si lasati sa se risipeasca pe la Alba Iulia, Medias, Targu-Mures, echipa a doua sau mai stiu eu pe unde…

    Apreciază

  12. Cand am vazut la amicalurile din vara modul in care Andone „dadea indicatii” la fiecare atingere a mingii de catre un jucator: „alearga Nicoara”, „paseaza Deac”, „pressing Muresan”, etc, mi-am zis ca e o gluma proasta. Apoi, ne-am calificat in CL si am crezut/sperat ca metodele antrenorului sunt eficace. Acum, dupa 12 etape, concluzia din articol ca totul se face „dupa ureche” este corecta. Imi doresc un atrenor inteligent cu care sa jucam fotbal. Ok, terminam pe 4-5, dar sa vedem spectacol la stadion, sa mergem la meciuri pt placerea de a vedea combinatii de pase, suturi, driblinguri, sa fim o echipa frumoasa.

    Apreciază

  13. Nu înţeleg de ce a fost evitat Pustai de către conducerea CFR-ului. Echipa lui ne-a creat tot timpul probleme dispunând de jucători mediocri, plătiţi modest faţă de ai noştri. Antrenorul nu trebuie să fie sportiv, el trbuie să aibă inteligenţă (exclus în cazul sportivilor) ceea ce Pustai o dovedeşte că are. În plus mai are o calitate – este ardelean – ceea ce face să poată fi corupt mai greu de către mitici. De asemenea cred că cealaltă jumătate de vină aparţine conducerii şi stafului tehnic (antrenor secund, preparator fizic, medicul echipei). Avem mult prea mulţi jucători accidentaţi, care se refac parcă prea greu. Jucătorii noştrii nu sunt capabili să fugă – unde este pregătirea fizică ? medicul echipei ce rol are ? Sunt convins că sunt atâtea metode de energizare a jucătorilor practicate de marile echipe – medicii noştri nu s-au documentat ? Antrenorul secund ce rol are ? Avem mulţi jucători cu carenţe serioase la executarea şuturilor din afara careului. Eliminarea acestor carenţe se face prin exerciţiu – nu văd unde a intervenit antrenorul secund pentru diminuarea lor. Avem jucători care nu ştiu să dea o pasă simplă, se vede clar cum se chinuie când dau o pasă. Aici e vina conducerii – cum de au fost aduşi asemenea jucători, sau cum de cei existenţi mai fac parte din lot ? Dacă nu fugi, dacă nu pasezi bine şi dacă nu tragi bine la poartă, cum poţi să faci performanţă ? Să facem o analiză. Câţi jucători fug ? 4 – Sougou (accidentat), Deac (accidentat), Camora şi Ivo Pinto. Câţi jucători pasează bine? – Bastos, Sougou, Vass (accidentat). Câţi jucători şutează bine? – Mureşan (şi acesta şutează tare dar nu precis). Observăm că nu avem mijlocaşi care fug şi în acelaşi timp să şi paseze bine. De aici reiese clar că nu putem avea posesie. Lipsa de posesie se concretizează în presiune crescută pe apărarea noastră (care şi ea stă slab – extrem de lentă) – deci eşecul este asigurat. Singurul cuplu de jucători care merge bine (Bastos, Sougou, Kapetanos) nu poate să rezolve meci de meci problemele unei echipe. Sper să mă înşel, dar nu avem nici o şansă în Turcia.

    Apreciază

    • Cred ca ai dreptate in tot, cu exceptia lui Pustai. Nu am incredere in omul asta, ne-a batut peste tot, dar a pierdut intotdeauna contra stelemioarelor, dinamuistilor si crapidistilor. Analiza ta e super. Turcia? Cine stie? Poate ne iau prin surprindere baietii nostri… Si sper ca n-o vor face luand un sac de goluri…

      Apreciază

    • Nu mai putem crea faze fixe pt Gabi Muresan si cred ca suferim si din cauza asta. Parca erau mai multe lovituri libere in trecut…. In ultimul meci cornerele au fost batute cam de-am pixu….(asta ca sa fiu extraordinar de draguta). Eram o echipa care scotea mult din faze fixe, pacat de noi ca nu le mai putem obtine…. Hai sa recunoastem ca e in mare parte vina conducerii. De ce renuntam mereu la jucatori ca Weldon (si altii) care au facut enorm pentru echipa?! Nu vreau sa-l absolv pe Ando de vreo vina, dar asta e. Eu chiar ma intreb, oare Paszkany e CFR-ist? Sau e doar afacerist?…. HAI CFR!

      Apreciază

  14. Augusto Inácio e liber 🙂 Stie jucatori din Portugalia, are legaturi, a fost deja in Romania si are un rating bun chiar si in ziarele din capiatala. Mai bun decit Costa si Andone, se pliaza pe tactica CFR-ului, ceva mai bun nu cred sa se aduca la CFR acum.

    Apreciază

  15. Pt. nea_silica_MS. Observaţia ta e corectă, Gazul a pierdut toate meciurile cu echipele din Bucureşti, dar nu cred că de vină e Pustai. Să nu uităm că acolo preşedinte e Horoba, care face parte din vechea cooperativă şi e în relaţii strânse cu Dragomir. Augusto Inacio ar fi o variantă bună, păcat că a trecut pe la Porumbac, iar ce trece pe acolo se cam strică.

    Apreciază

  16. Hai, ca se pare conducerea a gasit solutia pentru viitorul apropiat si vinovatul pentru evolutia din liga 1….. Azi am citit ca Hora va fi dat afara la iarna!!! Deci totul spre bine, asa-i?? :))

    Apreciază

    • In urma unor argumente logice, stiintifice si de bun simt expuse in materialul prietenului nostru Albu, CFR pare sa nu mai aiba sanse la titlu. DAR, eu sunt unul dintre acei nebuni/naivi care mai cred ca echipa noastra nu si-a spus inca ultimul cuvant in acest campionat si ca, in ciuda unor manevre evidente de sustinere pe toate planurile, inclusiv cel al mass-mediei, steaua inca nu a luat titlul. Mai vorbim noi..:)

      Apreciază

  17. Sunt de acord, am pierdut foarte multe puncte cu echipele mici, nu mai avem sanse la campionat, trebuie sa schimbam ceva. Pe de alta parte nu ai cum sa pierzi un meci cu Viitorul, care din min. 60 a ramas in 10 oameni. Sa inteleg ca jucatorii trebuie asezati fiecare cu subleru unde sa stea in teren de catre antrenor ? Sa alerge Andone in locul lor, sa centreze, sa dribleze, sa inscrie in locul lor in situatii de „singur cu portarul”? O prestatie mai jenanta decat in acest meci n-am vazut in viata mea, astia sunt jucatori care castiga sute de mii de euro pe an, altii au luat milioane. Pai fratilor astia din aparare au fost toti niste JALOANE penibile. Hai sa nu ne mai prostim, meciul asta si fara antrenor trebuia sa-l castigam, daca Cadu poate recomanda antrenori in locul lui Ando, sa-l vedem si pe banca, nu? Marele Luis Alberto, l-as da afara si pe ala care l-a adus. Adica papagalii astia din teren joaca doar atunci cand vor, poate sa vina si Sf. Maria sa-i antreneze !

    Apreciază

  18. !!! PUTEŢI DA NOTE PT. MECIUL DE ACASĂ CU BASEL (RETUR CL, 1-0 PT. CFR) PÂNĂ-N DATA DE 23 OCT., ORA 18.00. S-A REACTUALIZAT ŞI TABELUL . MÂINE DE LA ORA 23.30 URMEAZĂ PARTIDA CU GALATA, PÂNĂ JOI DIMINEAŢA, ORA 8.00, CÂND VOM RECUPERA PARTIDA DE LA BRAGA DIN CL, ŞI ATUNCI PRACTIC „NE-AM AJUNS” DIN URMĂ. HAI CFR !!!

    Apreciază

  19. Albule, despre care adversari usori pana in sferturi vorbesti ? Eu dupa meciurile cu Berceni si Viitorul sunt convins ca ne vom bate de la egal la egal cu Botosani si cine ar putea urma apoi. In CL trebuie sa ne multumim cu cele 3 puncte, este clar ca lumina zilei ca urmeaza infrangeri pe linie. Campionatul e pierdut, Andone ar trebui lasat pana in iarna.
    Imi pare rau ca l-am pierdut pe Sougou, asta a fost cea mai importanta accidentare, sansele noastre s-au redus cu 30%. Il mai pierdem si pe Fegueiras, si putem sa ne facem calculele pentru evitarea retrogradarii.

    Apreciază

  20. […] sursă: Tribuna CFR window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.