Sezonul recunoștinței


Andone a dat deja de veste în Emirate că vrea să antreneze pe acolo, conform Prosport. Oare o fi vândut meciul? Oare o fi vândut sezonul?
O primă repriză în care CFR a arătat doar multă stereotipie. Au fost câteva acțiuni individuale pe ici pe colo, din care din lipsă de echipă n-a ieșit nimic. O reaccidentare neprevăzută la Sougou și imediata înlocuire a acestuia cu Hora ne-a arătat o combatantă, CFR, având o distribuție prea statică, cu jucători mereu prea departe de minge, prea departe de coechipieri. Am văzut o pregătire fizică insuficientă. Presingul n-avea cum să aducă ceva bun atâta vreme cât jucătorii vișinii după ce recuperau obiectul muncii în urma unui pic de alergătură, nu erau în stare să se mai demarce pentru a primi pase în poziții favorabile.
Începutul de repriză secundă, așteptat de mulți fani cu speranță, nu a arătat decât jocul coerent, închegat al Viitorului și incapacitatea noastră, cronică de acum, de a construi. Ne e dat să vedem un Maftei care abuzează de singurele soluții ce-i sunt la îndemână: mingi aruncate lung spre Kapetanos. Început de repriză trist: Maftei și Felgueiras sunt jucătorii noștri de construcție. Cum să nu fie trist când îi vezi pe cei doi încercând să construiască la 1-0 pentru adversari. Bine intenționați amândoi, de altfel, doar că nu e treaba lor să dea pasa decisivă din propriul careu. Urmarea firească: mingi pierdute. Între timp, Viitorul zburdă și amenință cu golul 2.
Pentru spații mici și adversari arțăgoși, care nu vor să țină cont de nume sau renume, nu e suficient pentru a putea să ataci, îți trebuie ceva mai mult, măcar un pic de viziune în joc și o reală capacitatea de a-ți transpune viziunea în realitate prin judicioasă așezare și mișcare în teren. Jocul pe benzi, care a devenit o marotă pentru bravul nostru antrenor, cere mai mult decât voință și anume: știință și putință. Nu avem din ce se vede nici una, nici altă, toată forța noastră pe benzile terenului vine de la Sougou. Sougou și atât, atât e jocul nostru pe benzi, în rest sunt acțiunile noastre total întâmplătoare pe o bandă sau alta. Nimic elaborat cu rigoare, nimic construit judicios, nimic care să arate muncă la antrenamente, nimic care să transforme CFR în echipă, nu tu o schemă pregătită, nici măcar la nivel de miscare a jucătorilor, ce să mai vorbim și de circulația mingii. În condițiile acestea vorbim, spre exemplu, etapă de etapă, că Valente nu s-a integrat. Unde?, întreb eu. L-am văzut de câteva ori în Portugalia, nu e jucător de sprint, nu e jucător care să facă diferența prin cine știe ce execuții, e un jucător de combinație pe spații mici, capabil de centrare la punct fix. Cu cine?, întreb eu. Cu cine, de vreme ce jocul nostru tactic în zona lui se limitează la o învăluire pe care au învățat-o deja și nepoții nenăscuți ai antrenorilor adversarilor noștri din liga lui Mitică?
Mureșan și Alberto, atât la gol, cât și la multe alte faze, au fost departe și unul de celălalt și de adversari. Cadu și Maftei parcă au vrut să se laude cu lentoarea. Bastos are uneori tente individualiste, însă nu mi se pare că vina-i aparține; mi-amintesc o fază, nu mai știu în ce minut, în care brazilianul nostru se uita cu disperare în toate părțile. Era în careul advers, atrăsese adversarii și… ei bine, nimeni la susținere! Ce rost mai are să povestim de greșelile de la gol? Despre incredibila incapacitate a echipei de a se organiza defensiv am mai vorbit și eu și alții. Acum am observat că în întâmplarea numită apărare, relele se petrec mai des dacă întâmplarea face ca jucătorii noștri să se apere sus. Am văzut cum frica l-a făcut pe Mureșan să tatoneze, pe Maftei să încremenească, pe Camora să piardă prim-planul, iar pe Cadu să rătăcească mental între constănțeanul care primea mingea și cel care deja se demarca în spatele său. Evident, căpitanul nu mai avea ce face, așa cum nici bravul Felgueiras n-a mai avut ce face. Noroc că portughezul își ia în serios rolul de salvator și scăpăm astfel de înfrângeri la scor. De ce toate astea? Simplu, pentru că avem un ax central greoi și poate că bătrânețile au făcut ca Maftei să-și fi trăit traiul și să-și fi mâncat mălaiul. Cam atât la cald, restul în comentarii și, rețineți, a început să ne laude Gigi Becali că avem lot, că suntem tari și buni, că putem pune probleme etc. etc., semn că nu mai contăm, semn că nu mai contează dacă Andone pleacă sau nu în Emirate.
Ce urmează în Turcia?

126 de comentarii

  1. Nu va faceti grija. Am zis eu mai demult ca vom pierde multe puncte din cauza participarii in CL. Azi a fost un dus rece pentru baieti si o sa vedeti ca ne vom intoarce cu un rezultat bun din Turcia. Am zis asta si inainte de meciul cu Braga si o sa vedeti ca asa va fi si de data asta.

    Apreciază

  2. as vrea sa fie cum ziceti voi un dus rece dar nu cred…dar stiti ce spune proverbu romanesc olu nu merge de multe ori la apa…adevaru este ca echipa nu joaca absolut nimc…va fi dezastru in turcia

    Apreciază

    • Vom juca la fel ca in partida cu Braga. Retrasi in poarta. Cu un Felgueiras brav, care prinde tot ce se misca, poate scoate un rezultat de egalitate, sau cine stie, daca Galata n-a invatat nimic, poate invingem cu 1-0. Sau nu.

      Apreciază

  3. „Gaselnita” cu primele din CL care se dau conditionat de victoriile din Liga 1 nu functioneaza. Jucatorii se gandesc ca trag tare in CL, dar ce folos? La meciurile interne jocul se gripeaza si pierd tot ce au acumulat in CL. Pentru ei e un motiv de debusolare si asta se vede cand primesc gol. Devin imediat nervosi, chiar crispati si asta duce imediat la pierderea concentrarii, a calmului si a luciditatii. Viitorul Constanta e o echipa tanara si frumoasa, dar era de batut destul de usor azi. Cel mai grav mi se pare ca Andone si-a pierdut tupeul, „rautatea”, acea determinare pe care o insufla jucatorilor si care ii ducea spre victorie, care i-a impins spre victorie in meciuri cum au fost cel cu U din sezonul trecut, cand am revenit de la 0-2 si cel cu Basel, cand scorul era 0-1. Remember, CFR e o echipa de moral, nu ofensiva, defensiva, combinativa etc. Doar de moral.

    Apreciază

    • Astazi CFR nu a lasat sa se vada ca ar fi echipa. Tot ce am vazut ma face sa afirm ca nici Ando nu arata ca-i antrenor. Cand iti arde buza dupa un gol e absurd sa faci o schimbare de genul Valente – Sepsi. E absurd sa mai introduci un fundas, un jucator care nu prea stie centra in locul unuia care stie, chiar daca cel ce stie da dovezi clare ca nu prea poate, ca nu prea ii iese. Introducerea lui Bjelanovici a fost alta stupizenie, ne-am trezit ca avem doi jucatori care se calca reciproc pe bataturi, oare cei doi or fi exersat ceva impreuna la antrenamente? Tot ce am vazut azi mi-a dat o cumplita senzatie de improvizatie, o improvizatie lipsita de inspiratie. ________Cu Galata, marturisesc, imi doresc ca Ando sa repuna marfarul asta hodorgit de azi pe sine si sa-l transforme in TGV, chiar daca mai apoi o sa mai indur cuplite enervari, nu pentru scor, ci pentru joc. _________ Celor ce adesea declama pe aici, pe Tribuna, sustinand asertiuni referitoare la iubirea pentru echipa indiferent de rezultate, doresc ale spune ca nu dragostea de CFR scade dupa astfel de meciuri, ci sansa noastra, a fanilor de a mai vedea meciuri cu MU, Galata, Braga, Baiern ori cine mai stie care alta echipa.

      Apreciază

  4. din pacate cu pregatirea fizica stam prost asta e si cauza a multor accidentari pe care le are echipa cred ca ar fi timpu sa fie schimbat si ceva la staff ca daca vor performanta trebuie un preparator fizic care sa le faca se joace si 4 meciuri pe saptamana asta conteaza mult

    Apreciază

    • Pregatirea fizica, pregatirea tactica, pregatirea volitiva, toate-s la limita inferioara, stam bine la pregatirea pentru scuze, la aruncatul pisicii, la ascunsul in cires la aratatul cu degetul. La capitolul asumarea greselilor tindem spre nota doi, apropo cum sa-l convingem pe Kiruj sa descida coloane de notare si la aceste capitole?

      Apreciază

  5. cand o echipa, cu un om mai putin, se apara in propriu careeu de 16 m , tu nu pui 3 sau 4 oameni in careeu la pomana sa astepte centrari da daca o intra mingea in poarta–trebuie facut joc de posesie si ademenit adversarul afara din careeu, facut joc de poseie si luat adversarul prin surprindere.
    daaaaa-CFR ul e la ani lumina distanta!!! jucatori buni(in principiu) da prost organizati
    te intrebi – CFR a luat campionatul anul trecut? si daca „Da” apoi greu de crezut.
    Dezamagire „asteptata”.

    Apreciază

    • Culmea este ca in loc sa punem oameni in careu inlocuim atacantii cu fundasi. Echipa e moale. Au simtit asta cam toti adversari nostri din liga. Avem o echipa precara fizic si tactic, una cu jucatori care nu pot alerga. Daca nu pot alerga e greu sa joace combinativ, pentru ca una din cerintele jocului combinativ este demarcarea continua. La Barcelona nu precizia paselor e secretul, ci miscarea jucatorilor. Andone nu a inteles asta, in consecinta tot povesteste despre echipe construite pentru contraatac. E adevarat poti avea jucatori mingicari si firavi fizic sau jucatori robusti, oricat ar fi de robusti pot construi(Bayern vis a vis de Barcelona), noi nu.

      Apreciază

  6. Eu cred ca cea mai mare greseala a lui Andone din meciul asta e folosirea lui Sougou. Mi se pare atat de stupid faptul asta ca aproape ca-mi vine sa cred ca e doar o manevra facuta cu scopul de a-i induce in eroare pe cei de la Galata in a crede ca Sougou nu va putea juca cu ei. Altfel, chiar nu-mi vine sa cred ca l-a introdus in meciul asta. In rest, nimic nu ma mai surprinde sezonul asta. Nici macar nu m-am enervat dupa meci. Deja sunt convins ca Andone va pleca in curand. Singurele lucruri pe care le mai sper e ca vom reusi sa facem macar ceva in Liga cat sa ne calificam in Liga Europa la primavara si sa nu iesim din Cupa Romaniei in dubla cu Botosani. Campionatul e clar pierdut. Poate cu un nou antrenor la primavara vom reusi un loc de Liga Europa si cine stie, poate sa si castigam Cupa.

    Apreciază

    • Asta a fost lucrarea lui de diploma ca antrenor,iar introducerea lui Sepsi,acest cocis al nostru,a fost lucrarea de doctorat!! Mie mi-e teama ca daca nu isi da demisia sau nu este dat afara ne vom bate pt. evitarea retrogradarii!! Sper totusi sa nu ajungem chiar in situatia asta si conducerea sa aduca un antrenor adevarat,capabil sa puna in valoare lotul pe care il avem!!

      Apreciază

      • btw – antrenor adevarat, capabil? Sincer, nici nu mai stiu cand am avut JOC? Unul frumos, combinativ, joc de atac, joc in viteza, cu un-doiuri, suturi tari etc. Cred ca echipa asta e blestemata sa nu poata juca frumos. Asa ca, ii dam inainte. In chinuri.

        Apreciază

        • Mie mi-a placut echipa pe vremea lui Bergodi, chiar si in turul de campionat din primul mandat al lui Ando iar cireasa de pe tort mi s-a parut CFR-ul de pe vremea lui Trombeta. Chiar daca erau unele rezultate mai slabute, totusi echipa juca un fotbal foarte frumos.
          E drept ca pe atunci aveam jucatori bunicei , buni si foarte buni gen Trica,Dubarbier(favoritul meu), Culio, Y Kone, dupa acel moment parca am jucat tot mai urat. A urmat juniorul , Conceicao, Mandorlini,Cartu ,Minteoan,J Costa si acum Andone. Cred ca in momentul inlocuirii lui Trombeta frumusetea a trecut pe locul 2 si a primat doar rezultatele.

          Apreciază

          • Cel mai bun fotbal a fost pe vremea lui Dorinel……pana au fost rezultate.Jocurile alea din deplasare cu atacuri furibunde ale lui Tilinca,Coro,Minteuan,Anca.
            Si apoi turul cu Ando in 2007……diferenta este de valoare a jucatorilor.Atunci erau o echipa si jucau ca atare.Acum valoarea este pe hartie si doar cand toti vor fi valizi se va vedea daca este si reala……

            Apreciază

          • Sezonul acesta am jucat o singura data, cu Vasluiul. In rest turca, fara bucuria jocului, fara fantezie, am castigat de fiecare data doar daca norocul a avut tricou visiniu, de parca Ando ar antrena norocul doar, iar cand acesta se accidenteaza, Dumnezeu cu mila… si cum mila nu-i antrenata…

            Apreciază

  7. Eu nu cred ca CFR se mai poate redresa in actuala formula. Jucatorii se vor mobiliza pt CL, insa nu vor scoate puncte decat cu o doza uriasa de noroc si „parcat autobuzul” in poarta. Egalul cu Iasi si infrangerea cu Viitorul, ambele acasa, anuleaza orice scuza privind arbitrajul si accidentarile. Cand a spus Rednic, la meciul cu noi, ca CFR se bazeaza pe calitatile jucatorilor si nu pe un joc de echipa combinativ am inteles ca discursul conducerii privind specializarea echipei pe jocul de contraatac sunt menite doar sa ascunda slabiciunile. Andone a aratat ca poate mai mult decat in acest sezon, dar in nici un caz nu poate fi o solutie pt o constructie de durata. Lipsa de reactie pe banca, insistenta pe cuplul Camora – Sepsi, anularea unor jucatori precum Valente, Pedro, Bjelanovic arata ca se alfa intr-un blocaj mental care risca sa-i compromita total cariera. CFR il va demite sigur, cel mai tarziu in pauza de iarna. Imi pare rau pt el si sper sa-si gaseasca o echipa care i se potriveste, poate la arabi.

    Apreciază

    • Rednic a spus un adevar pe care-l descoperim si noi, tot mult, dupa fiecare joc care trece. CFR e mult sub valoarea jucatorilor care o compun. Ne-au tinut si ne tin in viata executiile jucatorilor. Parte din cei adusi nu sunt exceptionali, dar sunt jucatori de echipa. Ma intreb daca brusc echipele din liga lui Mitica ar avea bani, iar noi am deschide sezonul la vanzari cu ce am ramane? Eu cred ca 20 de jucatori am vinde peste pretul de cumparare.

      Apreciază

  8. nu este frumos si profesionist sa judecam dupa o (alta) infrangere antrenorul,dar cred ca ne-am cam saturat cu totii ca sa vedem cfr-ul la fiecare meci alergand dupa egalare, sa vedem acest joc fara luciditate, bazandu-ne doar pe o executie personala a vreunui fotbalist, dintre cei 11 care-s imbracati in visiniu. personal am fost placut surprins de Andone sezonul trecut cand a gasit puterea de a redresa echipa, dar poate s-a autodepasit, si nu mai este de nivelul lotului, sau nu poate face fata doar cu rezervele, nu stiu, oricum ceva nu este in regula, clar. si din pacate nu-mi amintesc doua meciuri din acest sezon pe care sa le fi controlat autoritar, ba mai mult, si cei din liga a treia au jucat mai bine ca si noi. iar si rezultatele din liga campionilor au fost scoase cu mult noroc, si gratie unui portar aflat in zile de gratie, in rest posesie zero,nunai si numai sprinturi Sougou sau Bastos,da de careva reuseste un miracol. Demiterea antrenorului ar fi o solutie numai daca s-ar aduce un antrenor adevarat, nu cineva gen Cartu, Minteoan sau alte experimente. Sper ca sa ne revenim cat de curand, cred ca au nevoie de sustinerea noastra si la bine si la rau, si sa avem incredere in conducere ca vor lua masurile potrivite. Nu a-si exclude nici o demisie de onoare.

    Apreciază

    • Andone la sfarsitul sezonului trecut nu a schimbat nimic la echipa, mai degraba a reusit sa ii mobilizeze prin celebrele fraze care toate contin „PLM”… Mana lui Andone se vede deabia acum, dupa ce a avut o vara la dispozitie sa ii „antreneze”. Dar si conducerea si-a pierdut din profesionalismul recunoscut pana si de adversari. Au vandut orice jucator care a jucat mai bine, dar inlocuitorii nu au fost pe masura. In plus ne putem uita la lot si sa remarcam ca avem mai multe umpluturi decat fotbalisti. Au ramas in lot multi dintre cei care nu au confirmat si sunt atat de valorosi incat nu da nimeni bani pe ei! Daca ma mai uit la lot, avem 3 atacanti tineri care nu au fost folositi deloc deoarece conducerea nostra profesionista a tinut sa readuca epava Bjelanovic…. Arpy si iarna trecuta ameninta ca face curatenie in lot….dar e dreptul lui ca cineva sa isi bata joc de el, pe bani lui… Se pare ca tribunele se golesc, oamenii nu mai platesc pentru a fi umiliti… la urma urmei asta e rezultatul unui „bun management”…

      Apreciază

      • Am o intrebare: de cate ori „epava Bjelanovici” a jucat ce stie mai bine, de cate ori i-au fost fructificate calitatile? L-ai vazut jucand rolul de pivot? Asa a jucat la Genoa sau Verona in serie A, asa a jucat in nationala Croatiei, asa a jucat peste tot. Andone il pune sa joace rol de Kapetanos, ei bine nu stie sau nu poate. Oricum el a ajuns deoarece un transfer programat din timp, atacantul de care aminteau bosii, a cazut, Braga nu ni l-a mai dat pe Yazalde. Yazalde avea rolul de a-l face pe Kape rezerva de lux.

        Apreciază

        • 🙂 o sa iti raspund dintr-un alt domeniu abordat de tine mai jos… Deci: daca tu ai nevoie de sudor, dupa ce mama …cului iti angajezi strungar? Daca tu conform activitatii tale te gandesti ca ai nevoie de sudor de rezerva, pai cauta un sudor de meserie…. Ca strungarul pe care tocmai l-ai angajat nu are nici o vina ca nu il lasi tu sa strunjeasca… In plus tu la firma ta mai ai 3 ucenici de sudor, talentati, dar nu ii lasi sa sudeze pentru ca il ai pe strungarul cu ochelari de sudura pe ochi….

          Apreciază

          • La problema ridicata de tine a raspuns retardila, asa retardat cum ii, isi da cu parerea mai destept decat noi toti, a raspons joj de tot, cum ca noi avem jucatori de expus nu de folosit in campionat, el zice ca CFR-ul s-o transformat in taraba de export. Jucatori astia, zice el n-ar avea nimic in afara de dorinta de a pleca la un salar mai mare. Am ajuns la magazionierul Bjelanovici pentru ca, dar si intrucat, cum am mai fost zisa Braga nu ni l-o mai dat pe Yazalde. Pe ala, cica, l-am fi cumparat chiar.

            Apreciază

    • N-o fi frumos, dar ce face antrenorul e frumos? Nu sunt de acord ca un antrenor sa fie demis la mofturile echipei. Dar, exista un mic dar, sunt momente in care continuarea nu duce nicaieri. Nu am socotit necesara schimbarea antrenorului decat in cazul lui Minteoan. Acum o socotesc iarasi necesara, nu neaparat azi sau maine, dar la sfarsitul turului o cred binevenita pentru a putea si reconstrui pentru sezonul ce vine, dupa cum socot necesara si primenirea lotului. Jucatorii se pare ca si-au inceput demersurile de schimbare cu mai mult timp in urma. Meciul cu MU, din ce s-a vazut pana acum, a fost sfarsitul mariajului. Din zona echipei razbat si ofuri ale jucatorilor(vorbesc prietenii, apropiatii etc) ca nemultumirile sunt generate de incompatibilitatea tactica, sunt unii care cred si spun ca ei pot mai mult decat le permite strategia lui Ando. Altii spun ca nu vor sa piarda prime pe mana lui A1. Adevarul vom vedea care este. Deocamdata am constatat ca unei tactici nepotrivite i se suprapune o lipsa totala de determinare.

      Apreciază

      • Sunt de acord cu tine cu acest „mic dar”…În anumite cazuri „sabotajul” jucătorilor poate fi absolvit, în cazuri în care se doreşte într-adevăr binele echipei şi nu doar interese mărunte ale jucătorilor . V-am mai dat parcă un mic exemplu din experienţa mea de dinainte de 89 când am vrut să scăpăm de un antrenor imbecil adus de „partid” şi am pus umărul şi noi (conducerea), şi jucătorii…şi a ieşit. Atunci era chiar periculos, vă spun. Dealtfel, distanţa dintre „sabotaj” şi „revoltă populară dreaptă” este foarte mică, istoria tuturor popoarelor este plină că astfel de cazuri, totul depinde de cine face „reportajul”…Dacă treaba din dec.89 nu ieşea cum trebuie, băieţii de la TRV erau „sabotori” (şi executaţi), aşa au ajuns „revoluţionari” ai unei cauze drepte (după mine nu era nici una, nici alta, dar acum chiar nu vreau să intru în detalii , am luat-o aşa, ca exemplu). Se mai spune că şi în viaţa de cuplu distanţa dintre iubire pasională şi ură pasională e extrem de mică…Cert este că ceva s-a întâmplat în viaţa de grup a CFR-ului, nu prea văd deocamdată dacă vorbim de „sabotaj ordinar” sau „revoltă dreaptă”…Ne vom edifica în câteva zile.

        Apreciază

  9. atata timp cat la echipa noastra exista jucatori precum: nuno diogo, maftei, rada, hora, luis alberto, minca, szepsi, kivuvu … imi pare rau sa o spun dar nu vom face performanta in mod constant.
    pe jucatorii astia i-am vazut in amicalul cu corvinul … pot juca la nivelul diviziei C fara nici o problema si nu cred ca ar excela cu ceva, s-ar integra perfect in peisaj.
    aseara maftei a fost mai rau ca un jalon iar hora … un betiv care dupa 15 minute nu e in stare sa mai alerge, dapoi sa mai faca o preluare, sa vada spatiile din teren, sa mearga pe culuarul liber, sa dea o pasa-n gaura …
    de ce jucam cu viitorul constanta cu 2 inchizatori ? ce aparam ? si luis alberto nu e inchizator niciodata, nu face o repcuperare, o deposedare ceva.. tot timpul e la 10m de adversar.
    mi-e dor de sare(cel mai bun mijlocas al nostru), vass asa nepregatit cum era dar musca din adversar, ronny bataios.. aguiregarray … poate cu jucatori de genul asta mai poti emite pretentii 🙂
    oricum, HAI CFR !

    Apreciază

  10. Noncombat ! Oare de cate ori trebuie sa fim martori la scenariul asta obosit si jenant ? Managementul in cardasie cu jucatorii, gretos, scarbos.. Ne-am becalizat si manelizat in ultimul hal, vrei sa-l demiti pe Ando, dute spune-i fata-n fata, multumim frumos, ramanem prieteni in continuare, ramai in istoria clubului, iti facem statuie, dar nu mai putem continua impreuna. Asa ar fi normal, cinstit si elegant. Astia din teren (jucatori nu-i pot numi) si aia cu banii chiar ne cred prosti sau redusi mintal, orbi ? Pai trebuie sa-si dea seama pana la urma ca noi nu suntem suporteri de dambovita colorati carora le curg balele dupa oierul infractor ! Vreti sa vina lumea la stadion? Ma prapedesc de ras, de acum incolo mai bine mergem la teatru… Sa va fie RUSINE !

    Apreciază

    • Nu cred ca are nevoie conducerea nevoie de colaborarea jucatorilor pentru a da jos un antrenor. Daca ar fi adevarat ar fi extrem de grav, astfel de atitudini fac conducerea extrem de vulnerabila. Oare cine-i atat de fraier incat sa se dea la mana unui jucator?

      Apreciază

  11. Stiu ca la o infrangere cei mai buni sunt intotdeauna cei care n-au jucat. De mult sustin ca Maftei este un pericol permanent pentru apararea noastra. Nu cred sa fie diferenta intre el si Nuno Diogo. Deci trebuia Piccolo sau Rada. Godemeche, asa lipsit de valoare cum spun unii ca ar fi, este mult mai integrat in colectiv si prezent in joc decat Luis Alberto. Introducerea lui Sougou este pur si simplu de neinteles, indiferent de asigurarile corpului medical. Schimbarea lui Valente cu Sepsi??!! I-a iesit lui Andone o data schema la Braga, probabil ca-si admira si acum ideea geniala si tot insista cu acest Sepsi + Camora. Si ieri a reusit sa transforme un flanc stang de nota 4,5 intr-unul de 2,5. Problema mare oricum nu-i la maruntisurile astea ci s-a pierdut acea inteligenta in joc din campionatul trecut, facand loc precipitarii, nerabdarii, nervozitatii etc.

    Apreciază

    • Caneto zici bine ce zici, nu in maruntisuri sta problema, ci in pregatirea din vara, care, se pare ca a fost inlocuita cu niscaiva plezirism, ceva de genul alergam un pic in plm si mult joc de glezne, multa plm pentru socializare si integrarea noilor veniti. La Braga Luis Alberto a ajuns ca mijlocas pentru un 4-3-3, nu ca inchizator tipic, meserie pentru care nu are mijloace, dupa cum se vede, nu stie cei acela takling, nu stie decat tatonare. E un jucator de posesie, nu de ultima pasa. Evident daca era de mare calitate nu accepta Braga sa ajunga la noi asa cum n-a acceptat sa ajunga Yazalde. Andone e chiar tipul de antrenor care trebuie demis dupa castigarea unui campionat, ce poate face a mai aratat si la noi si la Dinamo. E bun sa-l aduci cand vrei sa revitalizezi mental o echipa care deja are relatii de joc, automatisme etc, e bine sa nu aiba timp sa-si puna in aplicare genialitatea tehnico-tactica. Nu cred ca poate construi, ideile sunt putine si imprumutate nu asimilate. Ma intreb daca el ca antrenor asimileaza.

      Apreciază

      • In concluzie, pregatirea de vara a fost ratata. Inseamna ca am lucrat de pomana: link 🙂 Solutia este demiterea lui Ando si angajarea unui alt antrenor, cel mai indicat ar fi Andone, foarte bun in revitalizarea echipei 🙂

        Apreciază

        • Genial! Daca-i demis echipa scapa de un insuportabil, daca-i numit noul antrenor, adica tot el doar ca acum e noul antrenor (Arpi n-a priceput smecheria, l-a tot reconfirmat in loc sa-l demita si apoi sa-l aduca tot pe el), asa aveam si mult necesarul soc la echipa si reambitionarea jucatorilor, care s-ar stradui din rasputeri sa demonstreze noului ca merita loc de titular. Clar am fi campioni an de an, am avea cea mai determinata echipa. Demiterea poate fi aplicata si la pauza meciului. Astfel clubul ar putea intra si in cartea recordurilor pentru cei mai multi antrenori intr-un sezon

          Apreciază

  12. mioriţia „reloaded” ? „Baciul ardelean îl roagă pe cel dobrogean (care a stat mult timp cu oile lui la Istambul) să-i roagă pe vizirii de acolo să nu-l decapiteze când se duce la ei în vizită. Pentru a-l motiva şi mai mult, îi dă şi un caş măricel, de vreo 3 kile…” Acest comment este un pamflet, luaţi-l ca atare, hihihi…Mai glumim, nu ? HAI CFR !!!

    Apreciază

  13. Observ ca nimeni de pe aici nu a observat un lucru: cadu, maftei, muresan si luis alberto au fost suspect de noncombativi si cu niste greseli de „fata blocului”. Inclusiv Kapetanos s-a dus sa-i zica lui Andone in timpul meciului ca astia nu strang de loc. S-a suparat nenea Cadu pe Andone? Oricat de slab ii fundasul dupa 2 sapt de pauza scapi omul te stresezi sa repari… nu sa alergi la pas in spatele lui.

    Apreciază

    • Lusi Alberto a jucat in nota lui obisnuita la CFR, cuplul Cadu-Maftei a fost dezastru aseara , asta s-a observat dar nu cred ca cei 4 jucatori au fost marea problema, bubele cele mai mari mi s-au parut Hora(indolenta fara margini) si Diogo Valente(parca fugea de minge). Singurii care mi-au placut cat de cat au fost Camora,Bastos (desi si el a centrat ca p…a la cornere si a incercat un dribling in plus cand putea suta) si Ivo Pinto.

      Apreciază

    • Pe mine m-a surprins intr-un mod foarte neplacut Muresan prin atitudinea pe care a avut-o la ratarea lui Chitu din prima repriza, la 0 – 1. In prima faza omul era chiar langa Muri, s-a demarcat spre marginea careului sa primeasca mingea iar al nostru se uita pasiv fara sa schiteze vreo miscare. Poate nu era in sarcina lui constanteanul, dar la experienta pe care o are trebuia sa-si dea seama ca “arde”, era singurul care putea interveni si nu a facut-o.

      Apreciază

  14. N-am vazut meciul….sweet dulce teve….
    Am prins doar o declaratie de-a lui Andone de dupa…..
    Mi-am adus aminte de sedintele de Birou Executiv…..Tovarasi, am constatat multe probleme in procesul de productie, trebuie sa le analizam cu ce mai mare forta revolutionara. Rog toti sefii de servicii productie, vanzari, servicii sa intocmeasca cat mai repede un plan de masuri tehnico-organizatorice (se chema Plan MTO!) pentru a readuce competivitatea produselor noastre in planul cincinal de dezvoltare economica a tarii si a creste posibilitatile intreprinderii noastre pentru export sau chiar schimb de marfuri cu intreprinderile fratesti din CAER…..tare mi se pare ca „iezact” acolo am fost ajunsa….

    Apreciază

    • Retardila l-ai prins pe maestru. Dupa ce si-a aratat fundul in public unui stadion intreg si mai ales unor oficiali, se pare ca drept penitenta, a fost pus sa invete autocritica goala, aia in care iti recunosti greselile dar ai grija sa le atribui mai mult altora. Tu, vorbitorul, esti impersonal si te numesti noi(contributia celorlalti e majora), niciodata eu. Eu devii doar cand iese bine, atunci contributia celorlalti e mica. Exprimarea asta a lui Ando, acum cand situatia e critica adanceste faliile dintre conducerea tehnica si lotul de jucatori, e un sut zdravan in curul solidaritatii de care e atat de multa nevoie acum. ______ Alminteri esti un fericit daca n-ai vazut meciul, ai scapat de o imagine penibila a CFR-ului, una menita sa alunge fanii din tribune. E pacat ca ai ratat Viitorul, erau cateva lucruri bune de vazut acolo.

      Apreciază

  15. Credeam ca intentia mea de a face un interviu cu Dl. Lengyel Attila, singurul jucator al CFR-ului care nu se ascunde dupa vre-un nick poate fi o chestie….. Vad ca unii se leaga imediat de retardul meu si ma „ia” la mishto pentru acest lucru si-i cere D-lui doctor Lengyel sa explice cum ma trateaza si de unde dracu m-a cules sa ma trateze…. Oi fi eu de tot plansu-rasu, dar cine se leaga de unul care sufera de retard (mintal, fizic, social, etc) cum , vorba lu’ Ando, plm este?? Astept in continuare intrebarile voastre catre Dl. Lengyel Attila!

    Apreciază

  16. Cineva mai sus spunea ca doar la Minteoan si acum la Ando i-a cerut demisia. Tin doar sa-ti reamintesc ca in iarna aia au plecat de la echipa Traore, Culio, Bjelanovic, Sforzini, Alcantara, Costa (si inca dar nu-i mai retin). Plus ca la astea au mai fost si obisnuitele ”palituri la gioale” gen meciul cu timisoara acasa cu eliminarea lui Bastos in loc de 11m si eliminare la Sepsi…..deci la Minteoan eu i-am acordat inca de atunci circumstante atenuante. Acum oricat ati vrea sa faceti abstractie de accidentari ele sunt in mare masura responsabile de evolutiile din aceasta toamna. Dupa ce vor fi apti sa poata antrenorul sa aleaga de pe banca poti sa ai pretentii. Dar oricum o echipa are nevoie de timp sa ajunga la un nivel de exprimare. Jucatorii astia trebuie sa joace si impreuna………In toamna Ando a reusit sa-i mobilizeze dar acum nu mai poate……..hai sa fim seriosi. Sunt niste ”valori” in echipa care nu de mobilizare au nevoie. Astia-s caz de targa: Diogo, Maftei, Alberto, Valente, Hora…..si din astia au jucat multi aseara. Toti vrem rezultate dar trebuie sa fim maturi sa acceptam si realitatea. Ce usor ar fi ca doar prin schimbarea antrenorului sa se poata rezolva aceste probleme, de valoare…… La acest moment se pare ca prioritatea este evolutia din CL. S-au intrebat multi de ce l-a folosit pe Sougou…….pai avea nevoie de joc in picioare si sa vada daca este apt. Nimeni nu si-ar fi permis sa riste sa-l foloseasca acolo fara sa fie sigur ca-i apt. N-a rezistat este dureros dar asta este……si oricum staful medical si-a dat avizul favorabil daca este sa cautam vinovati. Sa speram ca cei lasati pentru partida cu Galata vor schimba fata echipei.

    Apreciază

    • Cand pierzi puncte cu Viitorul si CSMS Iasi nu ai voie sa te plangi de accidentari. De ce mai exista antrenor daca doar valoarea jucatorilor conteaza? Teoretic ai dreptate, fara accidentati probabil castigam, dar tot fara sperante eram pentru ca nu faceam fata cu echipele ce au pretentii europene. Revezi perioada de pregatire cand erau toti valizi si vei intelege.

      Apreciază

    • Ei Gica, Gica, eu nu i-am cerut demisia minteoanului pentru rezultate, ci pentru modul in care isi injura jucatorii. Nu mai retin la ce meci l-au preluat si microfoanele de fond. Al doilea motiv a fost ca fara obiectiv fiind nu a acordat sanse unor tineri de la echipa a doua, recte lui Negrut care poate ar fi explodat, calitati avea.––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Gica ai sa ma convigi ca daca ne lipsesc patru cinci jucatori devenim echipa de divizia B, oare asa o fi. Tu ai numit cateva petarde, la acestia adaugam accidentatii, lui Ando tot ii raman vreo 20 de care nu te-ai lepadat. Maftei a jucat pe semnatura antrenorului, erau si altii disponibili, Ando asa a vrut(unde mai pui ca Ando a decretat ca ar fi al doilea capitan, da a dat gol intamplator cu Sibiul, se zbate se lupta etc, dar nu-i o valoare, accidentarea si batranetile isi spun cuvantul). Hora? Tot Ando la plasat in teren, mai avea optiuni a ales indolenta acestuia. Valente? In Portugalia a fost un jucator apreciat, chiar cei de la Braga au vorbit frumos de el. Daca intri pe forumuri de sport portugheze si intrebi de Valente, ai sa observi ca toti il vorbesc de bine. De ce nu accepti ca randamentul unui jucator depinde de capacitatea antrenorului de al folosi. ––––––––––––- Sunt lucruri pe care schimbarea antrenorului nu le poate schimba e adevarat asta. Dar intrebarea pe care ti-o pun este de ce jocul este din ce in ce mai slab? De ce spectatori ai altor echipe de fotbal afirma pe siteuri diverse ca Andone e sub nivelul jucatorilor? De ce multi neutri, dar si multi fani ai altor echipe au convingerea si chiar afirma ca avem jucatori buni si ca jocul nu merge din cauza lui Ando? De ce unii sustin ca Ando are diverse parghii mai putin ortodoxe prin care castiga titluri, a de stinta intre antrenoratului n-ar fi prea multe de spus? De ce toate echipele antrenate de Ando au avut defensiva slaba? De ce la toate echipele lui organizarea jocului a fost punct slab. ––––––––––––- O alta intrebare pe care ti-o pun este una simpla: exista echipa eminamente de contraatac?

      Apreciază

      • Raspunsul la nenumaratele deceuri formulate de tine:pentru ca romanul este un politician foarte fin,ii place ca o data cu degustarea tuicii sa dezbate ultimele noutatzuri(barfele) din oras si nu in ultimul rand romanashul nostru este cel mai tare antrenor.
        Problema cea mai mare (revenind) a acestui popor este de respect pentru cel de langa noi…..suntem ca si copii aia mici ,cand nu ne da ceva incepem sa plangem.Ne luam mingea si-am plecat.Si nu in ultimul rand ne lipseste traditia,munca si continuitatea.Ne luam exemplele din viata sociala care este invadata de nonvalori si infractori pe post de modele.Aici este tot secretul……..pai daca as da exemplul cu Sir Alex Ferguson care in primii 7 ani n-a castigat nimic as fi luat ca dus cu pluta.Pentru ca deja anormalul a ajuns pentru noi carte de capatai.Iar lucrurile firesti ni se par niste utopii.Am ajuns sa credem in basme cu Greuceanu…….secretul reusitei este simplu,cel putin la fotbal:munca la greu insotita de un bun management.
        Alta chestie simpla este ca n-am vazut sau n-am fost atent la ce se vrea de la echipa de catre conducere.Pentru ca daca scopul unic este sa se realizeze profit ,atunci vom avea parte de mici victorii insotite de perioade mai mari de seceta(pana se reface echipa dupa niste tunuri cu jucatori)

        Apreciază

        • Gica le-ai zis ca mine despre noi, despre romani. Dar te intreb oare Andone, omul asta de care ne tot luam, pe care il nedreptatim, a gresit ceva? Oare placa lui de la fiecare meci „am gresit, stim unde trebuie sa remediem”, la care adauga asta „a fost cel mai slab joc de cand sunt la echipa” nu spune nimic despre cum suntem noi romanii? Oare nu vorbeste despre autocritica aceea comunista care semana cu un spalat cu apa multa, dar un spalat in care totul ramane neudat?–––– Acea zicere cu cel mai prost meci imi arata traiectoria echipei, din mai rau in mai rau, oare cine sa fie vinovat? Acolo in spunerile antrenorului e o contradictie, o logica schioapa repetata cu obstinatie „stiu ce sa fac”, „stiu cum indreptam”, iar in etapa urmatoare placa de la capat, cu „acesta a fost cel mai slab joc al nostru”. Mai este ceva tot smecheresc de fiecare data la insucces, „au fost multe greseli individuale”, la succes „am gandit bine tactic meciul”, de fiecare data insuccesul e al altora, „am gresit” cu referire la ei, la jucatori, „am gandit”, „am rezolvat”, „am gasit solutia” etc, in dreptul lui, a antrenorului. In conditiile in care antrenorul nu pare a fi constient de propriile-i tare si jocul nu merge ce-i de facut? Crezi ca A1 nu are nici o vina?

          Apreciază

  17. luam bataie de la orice echipa (mai putin sancraiu) si suntem tinta de scuipat a oierului si oii sefe, mimi. daca mai scoatem 3 puncte cu vreo echipa sa fim multumiti. devizia conducerii: ieftin sau gratis.

    Apreciază

  18. una peste alta cu toate discutiile despre antrenor, jucatori, din pacate nu facem altceva cu acest joc dezastruos decat sa dam apa la moara contestatarilor, care acuma au din belsug motive sa ne atace, si sa jigneasca. Cam asta e nivelul lor, n-ar trebui sa -i bagam in seama, dar doare,bine ar fi daca si jucatorii ar simti un fel de rusine ptr cum reprezinta aceasta echipa de fanion al Transilvaniei. La alte echipe nu sunt conditiile de la CFR, aici sunt lasati in pace, sunt platiti, si ei parca ar fi din alta lume. Admit ca am si fost furati cu cateva puncte la multe meciuri, dar nu sunt scuze ptr. ce au aratat in ultimele evolutii, sa le dai 2-3 goluri la adversari, si nimica nu te mai opreste, poate fluiera si jiji

    Apreciază

    • Oare doar jucatorii au vina? Ma gandesc la situatia urmatoare: un sudor bun e pus de sef sa lucreze la strung si strungarul, slabut el, e pus sa sudeze, iar frezorul sa mute obiecte cu macaraua, in timp ce macaragiul lucreaza la al doilea strung, iar al doilea strungar ia in primire freza, lacatusul face pe magazionerul, in timp ce magazionerul devine electrician, oare ce randament are echipa de lucru? Dar daca ei au de facut lunar 1000 de tone suruburi elicoidale din cupru, o mie din otel si alta mie din aluminiu si sunt aprovizionati in prima luna cu 1938 kg de cupru 559 kg de aluminiu si 687 kg de otel, in luna a doua cu 876 kg cupru, 705 kg aluminiu, 798 kg otel, in luna a treia cu 999 kg cupru, 444 kg aluminiu si 1855 kg otel, muncitorii fac si ore suplimentare oricand e nevoie si se straduiesc toti la maxim, ce iese? Daca toti implicatii lucreaza 16 ore in loc de 8 isi indeplinesc sarcinile? Si… cine-i vinovat? Oricum eu intreb va place organizarea?

      Apreciază

      • se vede clar ca jucatorii nu se simt intre ei, nu-si gasesc locul in echipa, poate cu organizarea este cea mai mare problema intr-adevar. Are si meritul de l-a readus pe Sare in forma buna, pe Bastos la alt nivel, are multe calitati, a si avut nesansa cu atatea accidentari, dar trebuie sa sti sa schimbi din mers in functie de necesiteti si alte imprejurari. Eu cred ca cel mai mare dusman al echipei vine de la bucuresti, unde de asta data au inceput atacurile impotriva noastra din prima etapa, cu arbitrii, si alte mijloace, astfel nu ne-au dat nici o sansa sa fim acolo unde meritam, si din acest motiv toate probleme la echipa, ce poate simti un jucator cand nu este lasat sa joace, totul este impotriva lui, sunt macinati fizic si psihic de niste glume de arbitrii cu deciziile lor absolut eronate. Si de aicia lipsa de concentrare, precipitare, si lipsa de rezultate

        Apreciază

        • 🙂 Gica omul de la marketing n-a fost angrenat in alte activitati, n-a intrat in rotatia cadrelor ori in morisca posturilor. Asa ca la firma asta criza a fost depasita, asa cum in visele noastre criza CFR-ului ii gata depasita si dorintele de marire is iara vii.

          Apreciază

  19. Trebe sa-l mai pun odata, ca in mintea mea de retardat nu poate sa ramana nepus…..Retardila
    Friday, 19 October, 2012 at 11:49

    Ma, Orezila, plange-te la primaria comunala, poate vre-un consilier te va asculta…. Ca am un retard este o problema pentru tine? Pai nu te lega de retardati, ca nu-i frumos! Epateaza-ti valorile personale in confruntare cu cei care nu au niciun retard, e usor sa fii mare vs. cei cu retard…. Ca nu-i frumos, ase-i? Intrebarile tale le-am transferat intr-un folder si o sa vad daca retardul meu imi va permite sa le scot de acolo. Daca tu consideri un handicap (retard in cazul meu) comic…e treaba ta, denota nivelul tau de (copro)cultura! Ah, inca ceva: pe mine ma apara legile tarii (haia care apara handicapatii, inclusiv pe cei cu retard), nu simt nicio nevoie sa ma apere DOMNUL doctor Lengyel, care – fiind de alta specialitate – nu se ocupa de retarzi ca mine….In rest, daca nu stii bancul cu merii, ti-l spun: meri in pula!!! In rest meri si uda-ti gradina, ca-i cam seceta si acuma….

    Apreciază

  20. Sa fim realisti, titlul era pierdut dinainte sa inceapa campionatul. Sper sa mai scoatem ceva puncte in CL, iar Andone sa fie lasat pana in iarna. Am stiut ca scoatem cel mult un punct cu Viitorul, nici nu am fost la meci chiar daca aveam intrarea asigurata. Fara Sougou s-a dus si ultima sansa de a scoate macar un egal la Istanbul. Sunt curios la iarna cand tragem linie, cate goluri va fi inscris superatacantul Bjelanovic, ca doar din vara a tot anuntat conducerea ca vor aduce un atacant de calibru.. Rusinos..

    Apreciază

    • In cel priveste pe Bjelanovici, am sa repet mereu, e un jucator folosit tactic anapoda de Ando. Eun jucator altruist, disciplinat tactic, subordonat echipei si foarte onest. El nu e un pacalici. Nu-l poti pune sa joace altceva decat ce stie, daca-l pui nu refuza, dar oricat se straduieste nu da randament. Dan Dan zicea mai sus ca a fost luat fara sa avem nevoie de el, imagineaza-ti urmatoare situatie: pasa lunga pe varf, deviere catre jucatorii care patrund in centru cu incrucisare din benzi, evident jucatori de viteza, nu-i asa ca de regula unul ar trebui sa ramana liber? Ai vazut aplicata vreodata o astfel de schema cu Bjelanovici de catre Ando? Pentru o astfel de schema nici n-are nevoie de Sougou, ci doar de doi fasneti.

      Apreciază

  21. Dau si eu cu parerea, ca-mi pot permite….e voie….. Cred ca e vorba numai si numai de o greseala a conducerii care a adus jucatori, pe baza posibilitatii de a fi prezentati la o expozitie europeana, expozitie la care ei se vor putea vinde muuult mai scump, dar si clubul sa ia niste parai…. CFR-ul de acuma este o echipa de EXPO…. joaca bine in ChL, jucatorii isi etaleaza „valoarea” de fotbalisti (nicidecum valoare de oameni de onoare) in vederea vanzarii propriilor suflete la altii care dau mai multi euroi. E de inteles, si Mos Gerila merge acolo unde i se pfera mai multi bani pentru prezenta, dar toate „are” limite: oare in contract, pe langa salarul fix lunar nu este stipulat si oarece conditie de performanta? Se pare ca nu este…din moment ce pierdem cu juniorii de la pontica srl…… Lot de EXPO avem…..toti vor sa se vanda si Conducerea vrea ca toti sa fie vanduti….. Pacat ca cei de la Sancrai au dat numai 1 gol, desi pe nimeni nu ar fi intersat din conducere…

    Apreciază

    • Eexponatele astea a noastre oare cand or venit aice n-or intrebat pa ai mai batrani si mai demult ajunsi exponate, ce sa-ntampla cu ai de au salarii nesamtate? N-or fi aflat ei ca dupa luna de miere exponatu nevandut beneficiaza gratis de presiuni pentru reducerea nesimtatului? Nu le-o spusa nimeni ca de nu castiga campionatu, ori de nu sa vand iute ca alea de la bara, parcu ii asteapta, parcu ori juniorii. Io le recomand sa vorbeasca cu De Zerbi sa le spuna cum dupa ce o zas nu o fost tat timpu accidentat, chiar si atunci cand era apt saracu si-ar fi vrut sa joace. Amu din exponat o ajuns saracu unu la care stramba din nas si liga a triia italiana cu tate ca-i gratis omu. Mai avem unu din asta, de dat exemplu, Nulo Claro, saracu… si tat nu li clar? Peralta o picat mai bine, s-o dus pa mai putan de jumatate din salaru de aici si noua tare ne pare rau dupa el, ca nu face parte din categoria alora ce-o fost adusi sa fie exponate, da de el nu i-o placut la exponatu sef, la Ando, si-o zas ca si-o trait traiu si si-o mancat malaiu destul pa la noi.

      Apreciază

  22. Eu chiar nu mai inteleg ce se intampla …..chiar nu pot sami dau seama daca jucatorii nu vor sa joace ca sal demita pe Andone sau este vina lui Andone si din cauza lui echipa joaca asa de prost….in orice caz este trist ce se intampla si doare….nu mai conteaza care dintre variante este adevarata…

    Apreciază

  23. Poate adevaru este undeva la mijloc….oricum eu nu pot sa inteleg nici una dintre variante….refuz sa cred ca asta este valoarea echipei si inclin sa cred ca Andone chiar nu stie cum sa faca o echipa din jucatorii care ii avem….dorinta de joc este …sa vazut si in meciul de ieri cum am iesit la presssing din primele minute ca sa ii sufocam …sa ii speriem un pic….

    Apreciază

    • Andone constrange echipa sa joace dupa ideile si stiinta lui. E pacat ca nu joaca dupa stiinta jucatorilor. In plus are si un handicap, e deficitar la organizarea jocului. Pentru organizare iti trebuie si viziune spatiala, poate Ando nu o are. E ca la geometrie, ai sau nu ai vedere in spatiu, pentru cel care o are disciplina e usoara, pentru cel ce nu o are e munca si chin. Deci poate Ando nu reuseste sa vada mental, in spatiu si sa imagineze miscarea echipei.

      Apreciază

  24. Trezindu-ma brusc si dintr-odata cu un bilet deja platit ramas in plus ma gandesc sa nu-l las asa nefolosit si mai bine sa fac un gest nobil si sa-mi invit un prieten sa vada meciul moca.
    Dupa ce-mi epuizez lista de cunoscuti CFR-isti, toti ocupati, sun un amic si-l intreb: „Auzi , tie iti place fotbalul”? El zice: „Da”. „Atunci nu vrei sa vii la CFR-Viitorul Constanta”? – zic. „Am un bilet in plus”. El: „Bine-ai intrebat daca-mi place fotbalul. Imi place dar echipa aia nu joaca fotbal! Multumesc, dar nu vin.”
    A avut dreptate! In rest nu mai e nimic de comentat!

    Apreciază

    • Ei bine asa este. De ce nu joaca e intrebarea. O parte de raspuns a dat-o Retadila, si-n mare masura asa este dupa plecarea lui Traore s-au inmultit exponatele. Sa fie doar atat? Discutiile nu-s de prisos. Exista probleme si ele pot fi descoperite. Poate trage si conducerea o concluzie, deocamdata aratam ca o taraba ponosita cu exponate expirate. De ce?

      Apreciază

  25. Principala vină este a conducerii clubului. Nimeni din conducere nu vede că avem probleme grave şi destul de vechi pe axul central. Fundaşii cantrali sunt toţi foarte slabi şi extrem de statici. Chiar şi Cadu este în scădere vizibilă de formă de la meci la meci, faptul că nu are competitori este vina totală a conducerii (mereu s-a afirmat că stăm bine la nivelul fundaşilor centrali – cred că cei din conducerea au nevoie de ochelari). La nivelul mijlocaşilor centrali stăm şi mai prost, nu avem nimic de la plecările lui Trică şi Culio. Mijlocaşii centrali trebuie să alerge mult, să facă presing şi să dezvolte atacul. Aici e problema cea mai mare, cine să dezvolte atacul ? Problema gravă este că aceşti mijlocaşi nu pot fugi (nu au nici viteză, nici rezistenţă, nici tehnică). Singurele lucruri pe care le fac sunt: să faulteze şi să bubuie mingi în atac. Astfel cei trei atacanţi: Bastos , Sougou şi Kapetanos sunt total rupţi de restul echipei, nu au susţinere, restul echipei rămâne mereu în preajma propriului careu. Lipsa totală a mijlocaşilor dă prilejul adversarului să manevreze dezinvolt mingea la mijlocul terenului. Acest lucru se întâmplă de la meci la meci, noi nu cedăm deliberat mijlocul terenului – noi nu avem oameni la mijlocul terenului ! Oare aici nu e vina conducerii ? În permanenţă grija conducerii a fost să aducă atacanţi şi extreme, restul nu contează. Eu nu văd ce antrenor face performanţă cu un asemenea mijloc. Vina principală a lui Andone consider că este pregătirea fizică, tactic dacă nu ai mijlocaşi cu cine să construieşti ? (cu Mureşan?) La capitolul pregătire fizică stăm prost iar dacă nu fugi nu ai cum să câştigi. S-a ratat complet pregătirea de vară, iar despre restul ce să mai vorbim. Nu are rost să ne mai facem speranţe la campionat, dacă prindem un loc în cupele europene să spunem mulţumesc (la cupă nu avem nici o şansă). În privinţa Ligii Campionilor nu cred că există antrenor care să nu ne cunoască acum (cu cele câteva calităţi şi cu restul defectelor) – nu trebuie să fii mare antrenor pentru a contracara CFR – ul. Păcat de încă un sezon ratat (din 2 în 2 ani), parcă nu vrem mai mult.

    Apreciază

  26. Circumstante:echipa era in genunchi (ca joc,moral si atmosfera) de ceva vreme ,campionatul si supercupa au fost pierdute,tactica fundului in poarta croita de andone,era singura stiuta pt. a nu (i) se vedea pantalonii rupti in cur!( scuze!).Onor conducerea in loc sa profite de pauza competitionala si sa- l trimita la plimbare pe ” urechistul” andone ,a preferat sa pregateasca relansarea campionatului si dubla decisiva cu turcii,printr-un picnic cu o echipa sateasca.
    Rezultatul: o noua infrangere ,de data asta contra unei echipe de pusti,chiar daca au fost lasati de izbeliste in iarba dupa vreo ora de veteranul dica.Nicio problema ,schimbarile magistrale ale lui ando numite hora,sepsi si bjelanovici,plus tintirea picioarelor debutantului de 19 ani buzbuchi au desavarsit opera de ingropare a ultimelor sperante.A ,era sa uit, ultima speranta va muri marti ,cand chiar daca nu vom lua 7 boabe cum prevede senin Arpi,vom manca bataie…macar de- am scapa de andone care ne anunta ( pt.a cata oara???)ca am facut greseli mari,colective,dar cunoaste cauzele si ca ne vom reveni(????!!!) la urmatoarea partida.Il mai crede cineva???

    Apreciază

    • Faci o mare greseala, Andone nu numai ca intradevar cunoaste cauzele, el cunoaste si vinovatii, cei care fac greseli individuale sau colective. Evident mereu altii. Aceasta lipsa de asumare a greseli proprii ma face sa cred ca nu le poate corecta, neasumandu-si nimic nici nu poate realiza care-i sunt erorile si care-i calea indreptarii. In conditiile in care A1 vede vinovati doar jucatorii nu si pe el insusi, mersul inainte nu poate decat adanci antagonismul dintre echipa si banca tehnica. La noi incompetente cred ca sunt mai multe, unele si la nivelul secunzilor. Oricum ceva s-a rupt, tandreturile precum cea dintre Stancioiu si Ando sunt de domeniul trecutului, sanii antrenorului nu mai intereseaza pe nimeni, iar cum bine zici, remediile nu-s la Sancrai. –––––– In alta ordine de idei iti urez ca in privinta Galatei sa n-ai dreptate. Eu inca prefer sa cred in puterea de mobilizare a tuturor si mai cred ca expojucatorii nostri isi vor dori sa straluceasca pentru a se face bine vanduti.

      Apreciază

  27. Se poate discuta la nesfarsit aici. Nu aveam voie sa pierdem aseara. Daca echipa asta avea vreo idee de joc trebuia sa castigam, indiferent daca unul sau altul din jucatori e iesit din forma, joaca bine sau rau. Nu jucam nimic si cu asta basta. Nici anul trecut nu jucam dar macar castigam meciurile. Anul asta atat am stat cu curu’n poarta ca nu mai stim sa atacam nici cu echipele astea mici. Mingea scoasa pe flancuri si centrari cu nemiluita spre Kapetanos. Atat am vazut aseara.
    Dar na, tot noi avem cel mai bun lot, cum ar zice domnu presedinte.De parca ma incalzeste cu ceva asta. Bine ca avem 37 de jucatori, cu salarii mult peste media campionatului, si ne zbatem pe la mijlocul clasamentului( asta deocamdata) .
    Pai sa nu-i arda Arpy la iarna pe unii dintre ei?

    Apreciază

    • Ando a avut, la un interval de patru zile, doua meciuri care l-au bulversat.
      Unul cu Rapid, in care si-a odihnit citiva titulari, echipa a jucat la posesie, a jucat bine, dar a pierdut datorita ghinionului. Apoi unul cu Braga, in care echipa a jucat la contraatac, si a cistigat datorita norocului si a unei zile de gratie prinsa de doi jucatori (Bastos si Felgueiras). Datorita momentului Braga, Ando a jucat citeva meciuri doar la contraatac. Doar ca ce-ti iese in C.L., nu e obligatoriu sa-ti iasa in campionat. Andone e acum in vrie. Crede ca infringerile se datoreaza greselilor din aparare. Asa ca va blinda si mai mult acest compartiment!

      Apreciază

      • N-ar fi rau daca ar insista la faza defensiva a jocului, n-ar fi rau daca ar intelege ca nu suplimentarea numarului de jucatori defensivi e cheia. La fel ca si la atacanti daca n-ai calitate la mijloc, daca n-ai echilibru, daca nu ai organizare coerenta degeaba ai multi aparatori. Poate intelege si Ando, totul pleaca de la organizarea jocului, de la echilibru. Chiar si la Barcelona despre care multi ar spune ca e echipa eminamente ofensiva, faza defensiva incepe de la varful de atac. Acesta chiar fara implicare directa contribuie decisiv, tine doi jucatori ocupati. etc etc etc.

        Apreciază

  28. Calin Cocora, dupa mine gresesti in legatura cu Bjelanovici ! In trecut a fost poate un bun pivot, dar acum nu vezi cum sare la cap ? Intra cu totul in adversar si se fluiera evident fault ! Tot asa cum si Maftei a fost bun in urma cu cativa ani, dar acum e de-a dreptul penibil ! In rest ma apropii de ideile lui dan dan, adica principalul vinovat pt situatia existenta este conducerea, care chiar si cind stia ca incaseaza peste 20 mil euro, n-a adus nimic mai de D-ne ajuta, cu exceptia fericita a lui Aguireguarai . Poate schimba Arpi tot lotul, asa cum declara, ca tot rebuturi va aduce, asa ca nu se va schimba nimic si trofeele cucerite in timp se vor dovedi a fi fost pur ocazionale , Din pacate !

    Apreciază

    • S-ar putea sa ai dreptate in privinta lui Bjelanovici, nu insist in a te contrazice. Iti atrag doar atentia ca un transfer a cazut in ultimul moment (Yazalde) achizitia unui varf era imperios necesara. Sub presiunea timpului ne-am ales cu croatul. Sa nu uiti de Martinez pe care inca nu l-am vazut. Ce nu stim e de ce a fost adus gata accidentat.

      Apreciază

      • Să fim serioşi, Călin, Bjelanovici a fost adus pentru a umple vitrina lui retardilă…Dar o să rămână în vitrină, sau -şi mai rău- va fi aruncat în debara / la tomberon la proxima curăţenie generală. Băiat simpatic, nimic de zis, călit în fotbalul mare, discurs coerent şi plăcut, dar prestaţia…anii se văd, Călin, şi uzura specifică seriei A şi B din Italia. Mai degrabă trebuia insistat cu Buş ( pentru ce naiba l-au adus înapoi ?), sau luat oricine mai de doamne’ ajută din RO…tot era mai bine. Bud, de exemplu, ne-a cam câştigat un titlu, de acord ? El nu poate creditat cu o „a doua şansă” ? Revin : Bjela a ajuns la noi pentru că cineva şi-a tras nişte avantaje, crede-mă, un fel de „ultimul cartuş”…

        Apreciază

        • Kiruj draga, io n-am crezut niciodata ca-ntre exponatele noastre, ma rog ale lui Arpi, are loc Bjelanovici. Eu cred ca ligile italiene l-au supt si pe el ca si pe Mutu, care la aceeasi varsta vad ca-i bun de supt prin baruri. Croatul poate ca-i mai putin uzat, ca nu pare sa fi trecut prin multe scandaluri. Oricum nu ma asteptam sa fie jucatorul de baza care duce 30 de meciuri unul dupa altul, dar sunt convins ca inca poate duce cu succes finalurile, are experienta, are stiinta tactica, are posibilitati sa devieze cate o minge utila. Niciodata n-a avut capacitatea sa fie Kapetanos doi. De cand l-a primit, Ando trebuie sa-l integreze in combinatii. Apropo, ti se pare ca avem o echipa cu jucatori integrati?

          Apreciază

    • Asta e, Bela… Acum ne putem gandi ca daca aduceau ceva mai de Doamne ajuta, poate era acel ceva de care mai aveam nevoie pentru o mare surpriza in fata lui Manchester…. acel ceva care ne facea sa fim in fruntea clasamentului si nu in a doua jumatate a lui… acel ceva care facea ca tribunele sa ramana pline… Cu o evolutie mai buna, aveam jucatori cu o cota mai buna, incasarile erau mai mari…si in final profitul era mult mai mare decat investitia…. deci, la urma urmei banii dupa care alearga conducerea puteau fi mai multi…. Dar transferurile bomba pe care le anuntau, au ramas doar cuvinte… Apropo: nu tot ce bubuie e bomba, mai sunt si petarde…. Calin zice ca problema e ca a cazut transferul lui Yazalde, iar Martinez era accidentat(stiau deci ca nu se pot baza pe el..)… deci pana la urma trebuie sa ne bucuram ca au reusit sa il aduca pe ultimul atacant ramas disponibil pe planeta….

      Apreciază

      • Dan Dan zic si eu ce pot, nu le caut scuze, dar incerc sa nu cad in extreme. Pentru Romania noastra, cred eu conducerea a adus cam ce a putut aduce. Pana la urma urmei cand aduci nu platesti numai suma de transfer(comisioane, drepturi federative etc) ci salariul jucatorului. E adevarat, acum se platesc 36 de salarii, multe degeaba, dar trebuie tinut cont si de ele. Echipa nu se poate intretine din bilete si alte contributii ale fanilor, n-ar ajunge nici daca s-ar juca cu stadionul plin. La noi lumea vrea bilete cu cinci lei. In consecinta cumperi ieftin, platesti salarii mici si incerci sa vinzi cat mai bine ce poti vinde. In astfel de conditii te mai multumesti si cu un Bjelanovici. Mai mult degeaba vrei jucatori, mai trebuie sa vrea si ei. Poate CFR are cat de cat imagine, dar Romania? _________________ Da, Bus ar merita mai multe sanse, pentru ca nu le are nu cred ca trebuie criticata conducerea, ajungem tot la Andone. Ajungem la un Andone care nu are de gand sa-si asume nimic, nici macar o demisie „sunt mai multe motive pentru care nu am câştigat acest meci, dar nu avem nicio scuză. Eu îmi fac meseria, am un contract. Dacă lucrurile nu funcţionează şi dacă va considera domnul Paszkany că au o altă soluţie, ne dăm mâna foarte frumos, dar e decizia lor şi aşa e normal, nu?”, un Andone care e cam din acelasi aluat cu Stancioiu, el antreneaza pe oricine numai sa ramana la club si sa ia mai departe salariul. De fapt cam acelasi lucru-l zice si Nulo, cum care Nulo nu va e Claro? Si el isi duce contractul la bun sfarsit.

        Apreciază

        • pai ca tot ziceai de Stancioiu…s-au tot chinuit sa scape de el, dar cand ii expira contractul, in inteligenta lor, conducerea i l-a prelungit….asa ca sa plateasca 36 de salarii ca nu sunt prosti cei care le iau!!! Cat despre a adus ce puteau aduce, eu zic sa faci o comparatie: cati bani a luat in ultimii ani Cfr si cati a incasat Steaua…apoi compara politicile de tranferuri ale celor doua cluburi… E dureros, dar la Steaua sunt luati toti cei care se remarca la alte echipe din campionat, pe cand la noi…. Defapt eu cred ca la trasnferuri o mare influenta o au dedesupturile, cum zicea kiruj „niste avantaje”….de aceea o mare parte din jucatorii care vin nu au calitate, nu ca nu s-ar gasi mai buni…. In rest sunt de acord ca un club nu se intretine din bilete, dar vin bani si de acolo…Apoi daca vrei sa vinzi un produs la pret bun, pana si un pietar stie ca degeaba isi expune produsul pe o taraba plina de legume expirate…. Asa ca daca tot voiau sa ii vanda la bani buni pe Sougou, Bastos si Kapetanos, le mai trebuiau niste coechipieri care sa ii puna mia bine in valoare…Crezi ca daca am fi batut Manchester, pretul lor crestea deloc?(din start aveam 1 milion pentru victorie…)

          Apreciază

          • Pe Muresan l-am banuit si eu de foloase necuvenite mult timp ar crede-ma, nu e cazul. Platile sunt toate controlate. E adevarat ce spui cu marfa buna, numai ca legumele se lasa culese, fotbalistii din vest refuza Romania. Pentru cei din tara se cer bani grei cand vine vorba de CFR. Steaua aduna jucatori printr-un sistem de relatii mafiot inventat si pus la punct inainte de intrarea CFR-ului in afaceri. Kiruj cred ca stie ce spun si despre ce vorbesc. –––––––– E greu sa luam jucatori din tara, iar pe unii ii ratam pur si simplu. Jucatorii vor sa ajunga la CFR, numai ca eu au telecomanda prin alte parti. O sa ne vina randul sa cucerim Romania, deocamdata e razboi cu clanul becalilor, iar anul acesta pierdem, ma intreb la modul serios daca Ando e sau nu strain de jocurile care s-au facut impotriva noastra in acest inceput de campionat. Candva vom afla. Oricum el e in relatii bune cu fratii, foarte bune chiar.

            Apreciază

  29. Nu cred ca ar mai fi multe de adaugat la cele spuse de voi,e pacat ca s-a ajuns aici… M-am gandit sa va trimit totusi un gand,inspirat de un meci pe care l-am urmarit in seara asta. Sakhtar Donetk a obtinut,la pas,cu gandul la Chelsea,a 12 a victorie din acest sezon,din tot atatea meciuri! Cu putina vreme in urma,sub euforia recent castigatului titlu,se tot vorbea aici pe Tribuna despre hegemonia CFR-ului si despre un „next level”,in care personal n-am crezut nici o clipa. Sper ca nu acesta era! Dezamagirea noastra e mare si indreptatita,insa cred ca nu vom abandona echipa acum la greu. Mingea e in terenul conducerii si imi doresc sa ia cea mai buna decizie,acum sau la iarna. Tare ma tem insa,ca pana la iarna sezonul va fi compromis in totalitate. Mi-as dori sa fiu contrazis de cateva evolutii incantatoare,macar in C.L.

    Apreciază

    • Saul, imi frec ochii si nu-mi vine a crede ca am atins atat de repede si de usor next level. E incredibil, pentru next level ne-au trebuit doar 12 etape, adica un fleac de timp. Si… iata-ne traim un next level al penibilului. Nu-mi doresc in schimb schimbare cu orice pret, daca putem avea un antrenor adevarat atunci da, fie. Daca nu mai bine ne inghitim visele si ne multumim cu fotbalul marunt pe care ni-l ofera trupele lui Ando, poate din cand in cand ne iluzionam cu revenirea. Ando, daca-mi amintesc bine, a avut o revenire magnifica la Dinamo dupa o serie neagra de 5 infrangeri, odata cu revenirea, cainii au chiar jucat spectaculos. De ce n-am sperat si noi. Probabil in functie de decizie ne lamurim cum stam cu levelul, e next sau nu e next.

      Apreciază

  30. chiar nu este clar ca cu acest antrenor nu mai avem nici o sansa la campionat? normal pt ca totul se face la intamplare la Cfr de cand e pazskany si bip de muresan la conducerea clubului

    Apreciază

    • @adrian4, de cand cei doi asigura finantarea si managementul, clubul a scapat de desfiintare, a promovat in prima liga, a castigat 3 titluri, 3 cupe, 2 supercupe, poate din intamplare, nu inteleg cum de minunile astea nu s-au intamplat inainte ca prezenta lui Muresan sa se faca simtita.

      Apreciază

  31. Calin Cocora, inteligenta adevarata e atunci cand din media de comentarii, reusesti sa le punctezi pe cele mai importante. Cu simt, maiestrie si tact. Parerea mea…….

    Apreciază

  32. Ai dreptate cu sistemul mafiot, Căline , ştiu -desigur- despre ce vorbeşti. Am vrut să spun însă altceva : performanţa la orice echipă de fotbal este o funcţie cu (cel puţin) 3 variabile : conducere – antrenor – jucători. Din ce văd eu , ca model matematic , această funcţie şi-a atins minimul absolut la CFR, pt. că fiecare element (variabilă) s-a situat la nivelul lui minim în această perioadă, adică o suprapunere nefericită a „hibelor” fiecăruia în parte (şi acum chiar nu vreau să intru în detalii, cam asta discutăm de apr. 2 zile). După astfel de perioade nefaste vine în mod obligatoriu o ieşire „din groapă” (cu „şoc electric” sau nu), pierderile consemnate se amortizează cu noile performanţe, şi tot aşa. Fotbalul nu va avea niciodată o formulă magică cu tot cu Barca, cu MU şi cu restul, apar la un moment dat căderile şi urcuşurile, totdeauna este loc de-o surpriză (provocată sau nu) şi CFR-ul nostru drag nu poate fi excepţie de la regulă. Trebuie să trecem şi de faza asta (este un test şi pentru noi, suporterii), şi dacă direcţia e bună, vom progresa. În opinia mea, direcţia e bună, dar apar derapaje temporare , ca la orice şofer începător, cauzate de mirajul vitezei nemaiatinse până atunci…Mai vorbim. HAI CFR !!!

    Apreciază

  33. multa multumita si respect pt andone ca a pus umarul la 2 din cele 3 titluri pe care le-a agonisit CFRul pana acum! imi e groaza ca ar trebui luate masuri si in privinta lui. de multa vreme am zis ca nu i s-ar putea gasi un alt post la club? ca a adus 20 de meleoane anul asta si altele in primul an deci nu ar trebui sa fim zgarciti cu el. oricine orice ar zice, ando (ca si cadu, de altfel, ironic, nu? 🙂 ) se confunda cu CFRul modern. inca o data: domnule Andone, nea Ando, dragul nostru, multumim frumos pt tot, speram sa fie bine pt toata lumea(lumea din Gruia!), Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Dintre cele peste 100 de comentarii postate mai sus cred ca punctul meu de vedere se apropie cel mai mult de cel al lui fotbalfan. Cu tot regretul, dar a cam venit vremea despartirii de cel care ne-a facut campioni in doua randuri – Ioan Andone – si salvat ceea ce se mai poate salva in momentul de fata. Cu un antrenor priceput cred ca locul doi in campionat, Cupa Romaniei si primavara europeana nu ar fi obiective de neatins. Lotul (chiar asa decimat de accidentari cum e) este puternic, are forta sa recupereze cele 9-10 puncte care ne despart de locul doi. Am incredere in conducatori, sunt convins ca vor gestiona bine si momentul acesta greu, sper sa fie inspirati in aducerea urmatorului tehnician, pentru ca nu-mi imaginez ca Andone mai are zile multe la CFR in acest mandat. Sunt curios cum s-ar exprima echipa sub ”bagheta” unor nume ca: 1 – DAN PETRESCU – inteleg ca nici lui nu-i merge prea bine prin Moscova; 2 – BOLONI – oare ce-o face pe la arabi?- ; 3 – INACIO – cunoaste bine campionatul nostru si n-a facut treaba deloc rea pe la Vaslui; 4 – PUSZTAI – dupa promovarea Mediasului echipa lui juca cel mai frumos fotbal din prima liga, chiar daca cu nume deloc sonore in lot (gen Dudita, Boaru, Cipri Prodan, etc), pe urma matematicianul a demonstrat ca stie sa interpreteze si partituri mai defensive, de echipa mica, dar care i-au adus rezultate notabile; 5 – GRIGORAS. Nu sunt convins insa ca cei cinci enumerati de mine ar si dori sa vina la CFR in acest moment, mai cu seama Boloni si Petrescu. Chiar si Grigoras imi lasa senzatia ca n-o va parasi pe Pandurii pana la vara, pentru ca se afla in fata unei mari performante cu echipa gorjeana, numa’ buna de trecut in propriul CV.

      Apreciază

  34. !!! PUTEŢI DA NOTE RETROACTIV PT. RETURUL CU LIBEREC DIN PRELIMINARIILE CL, PÂNĂ MÂINE, ORELE 18.00, CÂND O SĂ „DESCHID” NOTAREA PT. MECIUL TUR DE LA BASEL, TOT DIN PREL.CL. CE AMINTIRI, CE JOCURI ! DE PARCĂ ERAU ACU ‘ 100 DE ANI…HAI CFR !!!

    Apreciază

  35. Pana acum consideram comentariile lui Dantesc deplasate. M-am convins ca are dreptate si ca noi nu suntem suporteri. Din ce se scrie pe aici inteleg ca vina conducerii este ca nu i-au adus pe Messi si Ronaldo gratis la CFR, desi ei isi doreau cu disperare sa vina si ca nu facem investitii de cel putin 30 mil euro pe an, in conditiile in care noi mergem vreo 3 mii de oameni la un meci, vrem bilete cu 5 lei ca sa putem fluiera si injura la final antrenorul si jucatorii. Nu pot decat sa ma bucur ca Arpi si Muresan sunt la CFR si nu cativa „manageri” de pe aici; aveam demult soarta lui Poli Tm, Vointa Sibiu, etc. „Steaua este numai una”, lasati CFR-ul pe drumul ei, nu ii cereti sa devina copia unei formatii care nu a mai castigat titlul de 7 ani.

    Apreciază

      • poate ca totusi avem noi pretentii exagerate….Cum sa ai pretentia de la campioana sa castige acasa contra unei echipe nou promovate alcatuite din copii, care are o medie de varsta de 21 de ani(medie ridicata tare de Dica), si care pe deasupra joaca si in inferioritate numerica? Cum sa vrei mai mult de la jucatorii ceferisti avand in vedere ca salariul a doi dintre ei e cat salariul intregii echipe a Viitorului? Cred ca avem pretentii exagerate….

        Apreciază

    • Fi serios Alin 🙂 Comentariile mele sunt deplasate iar restul celor care comenteaza pe aici sunt cei mai mari/tari specialisti in fotbal .Nu toti bineinteles cea mai mare parte a lor 🙂 chiar ma mir si probabil voi ramane asa mirat cum de nu l-au ajuns in performante pe cel mai mare manager in viata 🙂

      Apreciază

  36. Vad ca practic toata lumea e de acord ca andone trebuie demis. Constat chiar ca si fanii lui ando- ( care in naivitatea lor sustin ca ne-a facut de 2 ori campioni- cand in realitate meritul lui a fost absolut minor,punctele decisive fiind castigate de altii!)au ajuns la concluzia ca favoritul lor nu mai e capabil sa mai salveze ceva…Oare de ce? A uitat subit meseria sau i s-a terminat norocul.De ce nu mai e capabil sa castige nici macar 1 punct pe final de meciuri,daca el „marele antrenor „a avut un rol decisiv in castigarea a 7(sapte ) puncte in ultimele 3 min a 4 meciuri decisive in finalul sezonului trecut… Ce sa-i faci ,bulanul nu te poate tine la nesfarsit,iar cand trebuie sa construiesti,sa ataci,adica sa joci fotbal ca sa invingi se vede nivelul real al pregatirii echipei si ” meritele” antrenorului.Unii dintre noi ,cu memorie buna,nu si-au facut mari sperante reamintindu-si primul mandat a lui andone-(famagusta,10 puncte avans pierdute,noroc cu dinamo,rapid si altii…liniste,liniste,se gandeste andone…plus istoricul lui de la dinamo: record de goluri incasate,apoi „performantele”din cipru,bulgaria ,tarile arabe)Inca din perioada de pregatire ,urmata de jocurile cu medias,ceahlau,iasi mi- a fost clar( si am sustinut de atunci)ca in scurt echipa va arata ca este nepregatita,dezorganizata,incapabila sa schimbe registrul tactic,rezultatele bune obtinute in Europa fiind rodul evolutiilor de exceptie a catorva jucatori ,a mobilizarii generale in vederea unui eventual transfer si a unei doze bune de noroc.Unii au sustinut ca andone a judecat magistral meciul de la braga,ca a avut o idee geniala cu sepsi( care a fost cel mai slab si atunci si dupa!) …Eu le-am raspuns ca la braga ne-am aparat ca o echipa de liga 2 – a cu fundul in poarta aproape tot meciul,ca am avut noroc cu carul si 2 jucatori care au facut meciul vietii..Statisticile au fost clare:cea mai slaba posesie,cele mai putine actiuni ofensive,cele mai putine intrari in careu,dar cele mai multe suturi,cornere,faze in careul nostru etc.Aparent paradoxal 2 jucatori in echipa etapei: portarul si omul cu golurile prin actiuni individuale…intre ei a fost jocul echipei( adica munca antrenorului) la parametri mentionati.In campionat,unde a trebuit sa atacam si sa jucam fotbal dupa 12 etape avem la propriu si la figurat 4 pe linie!Cu toate acestea andone(mai) este antrenorul nostru,zic eu pana miercuri,adica dupa infrangerea de la galata.Se zvoneste ca doar in acest caz va fi schimbat,iar alesul pare a fi Costa.Daca se va intampla asta,atunci ne asteapta alte suferinte ,in opinia mea costa fiind ( dpdv tactic)copia portugheza a lui Andone.Arpi ar fi mai bine sa aduca fie un antrenor italian( mi- e dor de Trombetta si Bergodi) sau sa- i dea o sansa,fie si numai de amorul artei fotbalistice, lui Grigoras.

    Apreciază

    • sunt de acord cu ceea ce spui despre A1, si jocul total defensiv cu care numai prin minuni am castigat cu braga, basel,dar nu cred ca Grigoras ar fi o solutie viabila, ar fi alt experiment care poate reuseste, poate esua, eu cred ca prin jucatori si joc am ajuns la alt nivel, care a depasit toti antrenorii pe care i-ai enumerat, cred ca ar fi timpul da fie adus un tehnician ca D Petrescu, Boloni, sau ceva asemanator, antrenori care cunosc fotbalul mare,si nu la CFR vor sa ajunga sa antreneze in CH. League, sa aiba ce scrie in CV cand merg la arabi,sau chinezi

      Apreciază

  37. La peste 100 comentarii, o speculatie in plus nu e un risc prea mare.S-ar fi putut intampla ca dupa meciurile postBraga sa se fi facut contactarea unui/unor antrenori, direct ori indirect, informativ-tatonari ori demersuri mai explicite.Indiferent in ce masura era si intentia de a se finaliza o schimbare de antrenor, e posibil sa fi transpirat (Europa, chiar si lumea e mica) atat catre Andone cat si la jucatori o astfel de informatie care, ca a fost tzantar ori armasar,a fost de natura sa submineze increderea la echipa si sa induca ideea,inclusiv la antrenor !, ca e o chestiune implacabila-de zile ca metrul/etalonul in ierarhizarea sportiv-profesionala si busola echipei sa nu mai e fie la Andone.Daca presupusa tatonare e mai de multisor,demersul ar fi putut induce la jucatori (probabil asa se intampla mereu) ca vinovatul (si tapul ispasitor) pt. rezultatele slabe a fost deja ,,nominalizat,, iar atat timp cat exista ,,cauza,, , prestatiile lor in teren au si o scuza.

    Apreciază

  38. Se vehiculeaza in presa ca il presidente a luat unda verde sa porneasca tratative cu antrenori din portugalia si se pare Cadu & Co lar vrea inapoi pe Costa…..vom vedea cat sunt miciuni si cat nu…un sambure de adevar tot este undeva.

    Apreciază

  39. Echipa e in blocaj psihic, ma repet. Ii lipsesc rezultatele. Chiar jucand mai putin stralucit, am fost tocati de arbitru (meciurile cu Ceahlaul, Rapid, Pandurii, Steaua). Increderea scade cand nu ai rezultate si se cunoaste in joc. Echipa a renuntat sa mai paseze ca in primele etape, isi pierde cumpatul rapid, ajunge rapid in pana de idei si solutii. Vinovatii, toti, si Andone si jucatorii si conducerea. E nevoie de o restructurare a lotului si a bancii tehnice. E nevoie de un lot construit altfel, incat sa poata juca si altceva decat contraatac.
    Din lotul actual, eu i-as pastra pe: Felguieiras, Ivo Pinto, Cadu, Camora, Sare, Aquirregaray, Muresan, Deac, Sougou, Kapetanos, Ronny, Bastos. Si am fost indulgent cu unii, fie ca sunt romani, fie pentru ca isi dau sufletul pe teren. Prin urmare, 15-20 de jucatori ar fi necesari, unui alt proiect. Asa ceva nu se poate, e evident. Totusi, un minim de vreo 7 jucatori peste ce avem, in posturile deficitare, atat in centrul defensivei, cat si la contructia ofensiva, ar putea face ca si restul jucatorilor sa joace altceva.

    Apreciază

  40. Ulise ,subscriu,doar jucatorii mentionati de tine merita sa ramana in lot,eventual ar mai merita o sansa Piccolo si Nicoara;restul din pacate nu-si merita locul in lotul CFR- ului si salariile grase pe care le primesc.Echipa trebuie intinerita cu jucatori dornici de performanta( mi-au placut bejan,iancu si alibec) a caror calitate obligatorie ar trebui sa fie viteza.E nevoie de cel putin 2 fundasi centrali de calitate / cu valoare confirmata,in niciun caz lenti care sa puna presiunea concurentei pe cadu,de macar 2-3 mijlocasi capabili de joc combinativ si de vreo 2 atacanti rapizi gen weldon;.din pacate s-au transferat prea multe umpluturi.In primul rand trebuie insa adus un antrenor care a construit echipe si a descoperi/lansat jucatori,adica sa fie capabil sa salveze ceva din sezonul asta si sa inceapa reconstructia echipei.Grigoras( in ciuda indisponibilitatilor si a faptului ca va fi arbitrat de tudor)ar putea demonstra maine daca e sau nu o varianta de luat in considerare.

    Apreciază

  41. Cand rezultatele lipsesc trebuie cautate si solutiile. Una ar fi aducerea unor jucatori de valoare care sa faca fata pretentiilor noastre. Am vazut si o lista de vreo 12 jucatori…..din care la acest moment 4 sunt accidentati. Alta posibilitate ar fi schimbarea antrenorului. Totusi inainte de asta ar trebui sa realizam un consens asupra alesului……nu de alta dar la primele infrangeri vor aparea nemultumirile. Cate infrangeri ii vor fi acceptate? Sau ii dam credit pana la sfarsitul campionatului?

    Apreciază

  42. Eu zic ca desi unii jucatori din lot par a fi cauze pierdute (Hora e exemplul cel mai proeminent), inainte de a schimba jucatorii, trebuie neaparat schimbat antrenorul fiindca se poate ca unii dintre jucatorii care acum par a fi de umplutura, sub un alt antrenor sa arate altfel. Ca antrenor, eu l-as prefera pe Grigoras. Nu sunt 100% convins ca experimentul ar reusi, dar avand in vedere ca deja am pierdut campionatul, cred ca ar fi momentul ideal ca sa incercam sa vedem cum ar arata CFR-ul cu el la conducere. S-ar putea sa fie un esec, dar merita incercat fiindca s-ar putea sa iasa si ceva deosebit. Nu stiu daca ar fi el de acord sa lase Pandurii in mijlocul campionatului cand e pe locul doi, dar poate ca l-ar convinge ocazia de a antrena in Liga Campionilor plus o promisiune ca nu ar fi indeparatat inainte de vara viitoare indiferent ce se intampla intre timp.

    Apreciază

  43. Eu spun sa nu ne mai facem iluzii si sperante ca prea curand o sa avem un antrenor de top…sa fim realisti CFR nu isi permite unu
    si daca isi permite tot nu vin antrenorii buni pt ca aia vor continuitate si siguranta la lot ceea ce CFR nu poate oferi (nu vrea sa ofere ) in momentu de fata.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.