O înfrângere reală?


Steaua cu două debuturi fulminante de repriză, absorbite corect și calm de ceferiști, gafele majore au venit în momente în care părea că vrem și putem să punem probleme. Roș-albaștrii au stăpânit jocul și, dacă socotim fotbalul un joc în care câștigă doar cei meritoși, atunci au câștigat pe merit. Dacă nu admitem ipoteza, atunci putem spune că Steaua a câștigat pentru că a vrut un arbitru italian adus cu dedicație. CFR-ul i-a răspuns cu pase greșite, dar și cu multe, multe mingi recuperate și cu un final bun de primă repriză. Mirare mare că o echipă care dovedea la fiecare fază reușea să reziste. O mirare și mai mare, abordarea. Mărturisesc că, la fel ca mulți alții, mă așteptam să văd un CFR defensiv, adunat ca un arici în propria treime, poate chiar mai aproape de propria poartă și de acolo răspunsuri hotărâte pe contraatac. Am văzut o echipă a Stelei cu o exprimare net superioră, cu momente de ritm foarte bun, cu viteză, o echipă care, vorba lui Ilie Dumitrescu, ne-a subordonat total.
N-a fost așa. A fost un 4-3-3 cu presing în jumătatea adversă, cu încercări de recuperare rapidă, cu reușite chiar. O echipă cu un om anihilat de propriile neputințe: Șașa Bjelanovic. Croatul a fost mereu singur și singurul care s-a bătut cu adevărat pentru fiecare minge. De fapt nu singurul, între buturi mai era încăpățânarea lui Felgueiras. Pe Șașa nu-l juca nimeni. Stau și mă întreb: n-a pregătit Ando atacul, sau nimeni n-a mai ținut minte ce s-a pregătit? Șașa știe să devieze, din lateral jucătorii de bandă trebuie să pătrundă pe centru pe aceste mingi, nimeni n-a făcut asta. A ieșit Șașa și ne-am trezit cu Kapetanos dribleor. Joc prost și din partea grecului. Oare de ce? Oare Kape a ieșit în margine pentru că nu primea mingi sau pentru că brusc l-au ajuns din urmă talentele?
De la 4-3-3 la 4-4-1-1. Poate că schimbarea de sistem n-a fost rea. Poate doar poziția lui Bastos cam forțată. N-a fost locul lui și asta s-a văzut. În fond problemele n-au fost acolo la vârfuri, vârfurile n-au prea primit obiectul ca să arate că au rol pe teren. Lui Mureșan și lui Alberto ce putea să le facă antrenorul? Poate să-i trimită la meditații, să recupereze lecțiile pe care le-au pierdut la juniori, lecții care să le spună ceva despre poziționare la faze precum cea a golului, precum cea a barei lui Rusescu.
Un 11 m refuzat și încep să înțeleg de ce Gigi Becali sau Porumboiu erau atât de hotărâți în solicitarea arbitrilor străini. Știau amândoi că pot exista dedicațiile impresarilor. Ce n-au înțeles ei e că italienii fură mai puțin grosolan decât Balaj. Un 11 m e mult, se mai adaugă câteva contacte judecate la limită pro Steaua, să zicem că una peste alta 10 către 15% a trimis către roș-albaștri favorurile. Chiar și cartonașele au fost mai puțin binevoitoare cu noi, oare de ce? Oare dacă se acorda lovitura de pedeapsă, iar noi transformam, cum ar fi arătat ultimele 20 de minute? Eu sunt sigur că Rusescu n-ar mai fi înscris.
La gol, gafă colectivă grosolană. 5 retrași în poartă, Luis Alberto pierdut undeva pe teren, Rusescu la fel de liber ca de parcă avea de executat un 11 m. Cine a greșit? O fază pentru care întrebarea devine nonsens. O fază care, cumulată cu alte erori ale jucătorilor ceferiști, ridică serioase întrebări privind dorința unora dintre ei de a-l păstra pe fălcos pe bancă. Ceva necurat se întâmplă. Pentru sănătatea clubului e nevoie ca antrenorul să rămână, e necesar ca măcar o dată jucătorii să nu-și impună punctul de vedere.
Personal nu sunt un mare fan Ando, îi găsesc culpe și la meciul abia încheiat, dar nu pot fi de acord cu schimbarea impusă de jucători prin șantaj, prin refuzul de a juca, prin sabotarea clubului. O dictatură a jucătorilor este de neconceput, motiv pentru care îl susțin pe Ando fără rezerve.

40 de comentarii

  1. Cred ca exagerezi. Inteleg ca esti suparat, dar nici chiar asa. Cat despre Andone, cel mai bine ar fi sa ramana inca vreo cativa ani. Nu e un geniu, dar e potrivit pentru actuala echipa si pentru relatia pe care o are cu conducerea. Una este sa antrenezi stiind ca la prima greseala mai mare esti demis si cu totul altceva cand nu mai exista aceasta sabie deasupra capului. Nu se pune problema ca nu si-ar dori performanta. Conducerea a inteles in sfarsit ca terapia prin socuri e dezastruoasa pe termen lung si ca mai bine accepta unele esecuri care apar inevitabil, dar lucrurile pot in sfarsit sa se aseze. Mai important decat sa obtii cat mai multa performanta este sa inveti sa gestionezi toate situatiile cu intelepciune. Asa a crescut MU sub comanda lui Ferguson, cel mai longegiv antrenor al planetei, si intalnirea cu el s-ar putea sa deschida ochii spre aspecte care pana acum erau ignorate.

    Apreciază

    • Nu vad unde este exagerarea. Asta sustin si eu ca avem nevoie de un Ferguson al nostru, nu stiu daca poate fi Ando, ca om mi-e simpatic, ca antrenor ma face sa ma iau cu mainile de cap adesea. Cert nu cred ca e potrivit sa fie schimbat la presiunle unui grup de jucatori. Cred ca revolta jucatorilor a fost vizibila dupa pauza, odata cu revenirea la „magnificul sistem” 4-4-1-1. Un sistem invechit care nu se prea mai practica. Normal contra Stelei care strangea bine pe centru, Ando trebuia sa joace altceva, mai mult trebuia sa puna viteza in zona Szukala-Gardos, amandoi greoi si lenti. Nu stiu ce s-a intamplat, dar am vazut ca ai nostri inghesuiau mingi in centru, fara deschidere in benzi, fara viteza in zona stoperilor lor.

      Apreciază

    • Nu stiu daca anul acesta am fost vreo clipa aproape de titlu. Cred ca nu cred ca anul asta am fost Mama Dolores, am dat puncte tuturor celor care au vrut, doar bistritei nu. Obraznicia lui Tata Jean trebuia sactionata si sper sa o sanctionam tot cu cinci si in retur, poate=si revine Lordul si-si vede lungul nasului.

      Apreciază

  2. Corect, impresia este că o parte a jucătorilor vor să scape de Ando. Din acest punct de vedere grupul este „unit” şi redutabil : Cadu şi compania au mai pus pe liber şi alţi antrenori (Uhrin, etc.). Întrebarea este : de ce doar acum ? Sau , pur şi simplu , de ce ? De aici trebuie pornită analiza : am o bănuială că ieşirile în decor ale lui Muri şi Cadu nu sunt neapărat de capul lor, poate e un semnal că conducerea vrea să scape de Ando, dar n-au puterea s-o facă şi bagă jucătorii la înaintare. Dacă e aşa, atunci nu numai jucătorii , dar şi şefii sunt vinovaţi, şi mă alătur lui Călin de-al susţine fără rezerve pe Ando. Dacă nu , atunci e o altă discuţie, atunci putem vorbi despre multe, dar un lucru este clar : steliştii au fost mai buni. Putem vorbi de penalty (a cam fost), de ocazii,…Campionatul s-a cam dus, singura consolare ar fi dacă am prinde un loc de „primăvară” în grupele CL. Dacă nici asta, atunci „end of job”, trebuie depus mandatul, demisie de onoare, etc. şi regândit totul.

    Apreciază

    • Daca nu e coada conducerii, atunci explicatia e simpla. Ando a gresit in repetate randuri tactic, Jucatorii au tacut, frustrarea s-a acumulat. Sunt si banii de prime in joc, daca simti sau crezi ca-i pierzi din cauza antrenorului, inghiti cat inghiti, dar nu prea mult. Primele CL sunt o miza care nu te lasa sa inghiti, ti se opreste dumicatul in gat. Declaratia lui Gabi Muresan dupa meciul cu MU nu prea a lasat loc de interpretari, nu cred ca vorbea atunci de frica lui sau a lui Cadu. Azi Muri a jucat la alibi, pe alberto nu l-a jutat de loc, n-a deschis jocul, n-a pasat util, cam multe nereusite in dreptul lui. Cu lantul rupt la mijloc tactica lui Ando nu putea da roade nici macar in prima repriza, in a doua, dupa ce a schimbat iarasi neinspirat si oamenii si sistemul, sarcina celor care n-au vrut, ori n-au putut a fost mai usoara.

      Apreciază

  3. Eu zic sa nu ne ascundem dupa penaltyul neacordat la Rui Pedro fiindca ne-am insela amarnic daca am crede ca meritam sa castigam meciul asta. Am fost la fel de penibili ca in meciul cu Manchester, doar ca de data asta am stat putin mai sus in teren.

    Apreciază

    • Andrei n-ai citit atent. Nici o clipa n-am sustinut ca am fi meritat victoria. Dimpotriva, stelisti meritau sa castige la un scor mai mare. Lipsa de maturitate si inteligenta vizibila la cativa jucatori bucuresteni a fost principalul nostru aliat. Aseara ne-a lipsit calitatea in joc, ne-a lipsit mobilizarea, ne-a lipsit spritul de echipa, ne-a lipsit clarviziunea tactica si a lipsit in cazul unor jucatori dorinta de victorie. Stelisti au alergat storcand ultima picatura de energie, ai nostri aveau rezerve pentru inca o repriza. Oare de ce? Poate vom afla poate nu. E cert la capitolul mobilizare e diferenta mare intre CL si competitia interna. Asta legat de joc si de merite. Legat de lovitura de la11m neacordata, spun doar atat, contactul a fost mult mai clar decat la multe dintre faulturile acordate stelutelor la mijlocul terenului. Cu acel 11 m acordat, meciul continua conform formulei de la Braga si doar o gafe ce bateau la ochi mai tare decat facatura lui Muri de la gol ne puteau impiedica sa luam macar un punct.

      Apreciază

      • Da, sunt de acord ca a fost 11 metri la faza respectiva. Eu tot ce spuneam e ca dupa un astfel de meci, daca primul nostru gand ne duce la faptul ca am avut un 11 metri neacordat, atunci nu facem altceva decat sa irosi o ocazie de a invata din greseli. Cat despre determinarea jucatorilor, daca asta ar fi fost singurul meci cu probleme de genul asta, atunci as fi dat vina pe jucatori. Dar cred ca in cazul de fata e vina antrenorului. Nu m-as mira ca sa-si fi dat seama si jucatorii ca nu vor realiza mare lucru cu Andone si deci ca ar fi mai bine sa pierdem ceva puncte acum cand nu este totul pierdut (CL, etc) decat sa ne amagim ca avem potentialul de a face performanta, pana cand irosim toate oportunitatile de a realiza ceva anul asta. Accidentarile sunt si ele o problema, dar am pierdut puncte importante si cand aveam tot lotul valid. In plus, avem 35 de jucatori in lot – daca nu poti face un 11 competitiv din astia 35 atunci fie conducerea fie Andone sunt incompetenti.

        Apreciază

  4. Pe Andone-l tine rezultatul de la Braga si faptul ca are accidentatii, cu care se presupune ca ar juca altfel. Asta pana-n iarba, cand va fi debarcat.

    Apreciază

  5. Am fost vanati sezonul asta din start: minim 8 puncte fara sa socotesc meciul de aseara (nu am vazut mai deloc repriza a doua, asa ca nu stiu daca a fost sau nu penalty la Rui Pedro). Vanati de arbitri, macinati de accidentari, epuizati psihic mai ales de meciurile europene. Si am pierdut multe puncte si pe mana noastra, a jucatorilor, a lui Ando. Mergem inainte, ne raportam la locul 3, dar pentru asta trebuie sa batem Astra. Si mai ales, ne axam pe UCL, sper ca meciul de la Braga sa nu fi fost (iar) un foc de paie.

    Apreciază

    • problema nu e ca am pierdut acum cy steaua desi doare problema e punctele pierdute cu echipele din subsolul clasamentului ceea ce pune mare presiune pe jucatori deoarece nu ne mai putem permite pasi gresiti iar cand vin echipele mici care intra cu fundul in poarta atunci e mai greu deoarece tactica de contraatac se poate aplica in meciuri cu echipe care ies la joc dar cand trebuie sa ataci si sa desfaci aparari atuci e mai greu.daca am fi pierdut numai acest meci am fi fost peste steau acum deoarece ei au facut si un egal iar in retur i-am fi putut bate la o diferenta de goluri mai mare si sa avem avantaj in meciurile directe.problema e ca nu am batut steaua de pe vremea lui munti

      Apreciază

  6. Eu subscriu la analiza si concluzile din articol. Mai ales daca tinem cont de spusele lui Gabi Muresan dupa meciul cu M.U. Imi place de Ando si ar fi o mare greseala sa-l schimbam doar pentru ca jucatorii vor asta. Pe de alta parte, Ando trebuie sa inteleaga ca antreneaza CFR ceea ce, daca antrena in Spania, este echivalent cu Barca sau Real. Abordam unele meciuri din campionat ca si „under-dogs”, iar parerea mea este ca ar trebuie sa privim toate echipele din campionat ca pe echipe mici pe care trebuie sa le sufocam in careul lor. Am facut asta cu Vaslui si i-am zdrobit cu 3-0… Nu inteleg de ce cu alte echipe nu putem sa fim la fel de agresivi in atac? Meciul de ieri seara s-a dus cand a fost schimbat Nicoara. Nu-i Sougou, dar s-a vazut ca apararea Stelei isi cam facea griji cat a fost el in teren. In fine; acest moment este decisiv. Cum trece clubul prin aceste momente grele? Cu scandal sau cu calm? Cred ca modul in care se abordeaza aceasta situatie va fii decisiv pentru urmatorii doi-trei ani…

    Apreciază

    • Da Bogdan, cred ca ai pus degetul pe rana. Andone si baietii lui nu-si iau in serios rolul de cea mai puternica echipa a campionatului, ei intra in teren doar cu aerele de mare echipa. Andone trebuie sa renunte la cabotinismul declaratiilor si sa fie mai atent la stilul de joc pe care-l imprima echipei. E idioata ideea de a pe contraatac cu echipele mici. Acestea au pus in dreptu CFR de cele mai multe ori 0 puncte, cum sa-i surprinzi pe contratac cand ei stau cu fundul in poarta ca sa nu ia cinci. ––––-Se pare ca mai nou lui Ando ii gasim un nou calcai al lui Ahile, Nicoara. Asa cu minte putina cum e ultimul vitezist valid trebuia sa ramana in teren. Era mai util decat Pedro. Daca Ando crede in ce spune, cum ca lotul a fost facut pentru viteza nu pentru posesie, atunci nu-i normal sa mizezi pe valseurul Valente in partea dreapta cand el nu s-a adaptat nici pe stanga. Asta nu inseamna ca e acceptabila schimbarea antrenorului de catre jucatori. Cred ca o sedinta precum cea de anul trecut e imperios necesara.

      Apreciază

    • Tocmai tacerea lor ne spune ca lucrurile scartaie. Anumite elemente spun ca Ando si-a taiat craca cu ceva timp in urma, inaintea meciului cu MU. L-au tinut in functie rezultatele din CL. Sper sa nu fie demis de jucatori, nici macar de jucatori pusi la treaba murdara de conducere.

      Apreciază

  7. Raman la parerea ca meciul a fost pierdut inainte sa inceapa. Detalii vor aparea in aceste zile. In rest, no comment, sunt prea suparat sa mai spun ceva legat de meci.

    Apreciază

  8. Deja se cauta antrenor, Sumudica a fost contactat azi-noapte. Am impresia, insa, ca nici Sorin nu e sub contract… Oricum, Sumudica a fost urmarit de multa vreme, cam de un an incoace, fiindca la noi nu se fac lucrurile dupa ureche.

    Apreciază

  9. Eu n-am vazut nici dorinta, nici putinta de victorie. Am vazut ceva presing la inceput, dar pe contre eram surprinsi. Repriza a doua nu ma pronunt, nu am vazut. Trebuie ca la urmatoarele mercato sa aducem si jucatori pt joc de posesie, combinativ. Acum noi avem doar jucatori defensivi si cateva aripi-sageti. Cam putin, CFR are nevoie de o exprimare mai bogata.

    Apreciază

    • Ulise, daca ai vazut doar prima repriza, pot sa-ti spun ca recitalul nostru de joaca de-a stangu-n dreptu a inceput cu adevarat dupa pauza. A fost ceva ce a semanat cu acel 1-4 cu craiova care a consfintit demiterea lui Uhrin, dar cred ca Felgueiras ca n-a fost instruit.

      Apreciază

  10. Reiau comentariul meu si aici:

    Eu cred ca „cea mai buna echipa din campionat” e doar in mintea noastra. Cred deci ca ne iluzionam cand credem ca avem o echipa si un staff superioare mediocritatii din România.
    Daca la aceasta echipa s-ar fi facut un management cu putin mai performant puteam fi intr-adevar cu zece clase peste orice alta echipa din campionat. Si nu e vorba de antrenamente, ci de modul in care e gandit lotul; nu se poate sa ataci Ch.L. cu doi atacanti bunicei si sa-l reciclezi pe Bjelanovici dupa ce nu l-a vrut nimeni. Daca tot nu erau bani, trebuiau adusi jucatori mult mai buni: Bud s-a refacut, poate Dubarbier, Koné sau chiar Weldon, macar sub forma de imprumut pana in iarna.
    Desi lotul e numeros cantitativ, el e foarte slab calitativ: e clar ca de la Nicoara, Hora, Luis Alberto, Valente si multi altii nu se poate astepta nimic, nu au ce sa ofere.
    Mai este apoi si mediocritatea lui Andone, care pur si simplu nu stie cum sa pregateasca in mod specific un meci anume: s-au pierdut insuportabil de multe puncte cu echipe marunte care trebuiau spulberate, s-a gresit catastrofal meciuri precum cele cu Rapid, Pandurii sau Steaua. Si se vor mai gresi pana in iarna, urmeaza Brasov, Concordia, Astra, U, toate echipe artagoase de la care nu vom scoate mai mult de un egal. Iar asta pentru ca echipa e prost legata, nu are posesie, nu deseneaza, nu are creativitate – si se bazeaza pe forma momentana fie a lui Bastos, fie a lui Sougou.
    Daca nu se schimba antrenorul sau daca nu se intareste lotul, vom termina si mai rusinos ca acum doi ani, sub locul 10.
    Iar in loc sa faca management, Paszkany a inceput sa intre in dispute inutile cu bufonii mediatici, semn ca mediocritatea se instaleaza si la CFR.
    E nevoie deci de o schimbare de atitudine, pe fiecare palier: jucatori, staff, antrenor, conducere. Pana atunci, nu are rost sa ne iluzionam ca suntem cei mai buni din Liga 1. Pentru ca nu suntem.

    Apreciază

    • pai daca comentam meciul de aseara, sa comparam de exemplu politica de transferuri a celor 2 cluburi: Steaua cumpara tot ce apare mai bun si e cumparabil din Liga1, pe cand noi…. Steaua nu isi vinde jucatorii care joaca bine la prima oferta venita, pe cand noi…. Si astea in contextul in care sunt incomparabile in favoare CFR-ului sumele primite de cluburi in ultimii ani din vanzari de jucatori, din participari in Cupele Europene…. Asa ca noi traim din amintiri….. ……. Avem un lot numeros, dar din pacate numeros in umpluturi! Cred ca ar fi foarte necesara o adevarata curatenie in lot! De ce sa tii in lot jucatori pe care nu ai incredere sa ii folosesti nici macar cu eternul exemplu, Berceniul? Daca nici impotriva alora nu te poti baza, atunci cu siguranta nu te poti baza pe ei in Liga1 pentru ca nu au valoare de CFR…. Despre Andone, nu stiu, unii zic ca e antrenor bun, eu ce nu inteleg e ce a facut toata vara? In plus, el e cel ce declara ca nu mai are nevoie de intariri, ca e multumit de lotul pe care il are la dispozitie….. deci e responsabil pentru ca Sougou nu are inlocuitor si fara el noi nu avem atac….

      Apreciază

    • Daca admit ca ai dreptate atunci trebuie sa ma intreb unde a disparut mentalitatea? Intreb asta pentru ca intre Bourceanu si Muresan a fost diferenta de mentalitate. Valoare valoare mai mare la Muresan mentalitate mai buna la Bourceanu. Creier mai mult tot la Muresan… Trebuie sa ma intreb unde i-au disparut calitatile lui Alberto? In meciul cu Braga si le-a aratat apoi… Cum au aparut calitati nebanuite la Bastos(determinare in primul rand)? Unde au disparut calitatile lui Maftei? De ce Rui Pedro face cand si cand meciuri excelente? Ce poti astepta de la Bjelanovici cand de cand a revenit nu s-a jucat pe calitatile lui, ci pur si simplu s-a incercat substituirea lui Kape? E ca si cum ai pune pictorul sa fie numarul 1 la pian. Sunt prea multe semne de intrebare pentru a putea fi de acord cu un verdict care cade ca un satar. ___________Si pentru ca nu accept verdictul stau si ma intreb cine a instalat autosuficienta? Cum de toti jucatorii nou veniti se molipsesc de delasare atat de repede?

      Apreciază

      • o sa incerc sa iti dau un raspuns… In primul rand s-a schimbat in rau mentalitatea conducerii, atat in ceea ce priveste politica de transferuri, cat si al motivarii jucatorilor! 1. Politica de transferuri: ca tot ziceai de pictor si pian…ai dreptate, DAR, daca mie imi lipseste din orchestra un pianist, nu aduc un pictor doar pentru ca l-am gasit ieftin, liber de contract… Iar daca vrei sa ai pretentii la titlu, atunci trebuie ca valoarea jucatorilor pe care ii aduci sa fie in crestere, nu vizibil invers…. 2. Cum poti sa ai pretentia la jucatori sa aiba atitudine si sa dea tot pe teren, cand chiar conducerea e cea care le cauta scuze incepand chiar dinaintea meciului? Nu stiu daca iti mai amintesti cand la sfarsitul sezonului trecut Arpy anunta curatenie generala…fugeau jucatorii de mancau pamantul….acum amenintarea a trecut si viata la CFR e frumoasa, timpul trece, leafa merge… Calitatile lui Bastos sunt vizibile acum pentru ca spre deosebire de sezonul trecut cand cred ca era cel mai lenes jucator din Liga1, acum a descoperit ca alergarea nu e daunatoare… Cum de jucatorii noi se molipsesc asa de repede? Simplu, pentru ca intotdeauna modul in care merg treburile il stabilesc cei vechi in lot nu cei noi, ori cei noi vad multe exemple in lot care sunt de ani buni la CFR, iau un salariu bun, si nici macar nu trebuie sa se chinuie sa joace…. La comparatia dintre Bourceanu si Muresan, primul prin daruirea cu care joaca, face ca valoare lui sa creasca foarte mult…

        Apreciază

      • Ai atins un punct nevralgic Căline, un fel de tabu nu neapărat al CFR-ului, al tuturor echipelor, în general, de care nici eu n-am vrut să pomenesc până acum, dar care mă tot încearcă -periodic- de vreo 3-4 ani : automulţumirea unor jucători (mai ales a ălora care dau tonul) şi care chiar este molipsitoare. Poate nu chiar automulţumirea este cuvântul potrivit, ci mai degrabă expresia : „îşi cunosc bine interesele”. În ce sens ? Jucătorii, ăia mai vechi, ăia mai vocali, sunt şi mai în vârstă. Ei ştiu foarte bine că le va fi greu să reziste pe 2-3 planuri, ştiu că mai au câţiva ani pentru a-şi face plinul. În acest context nici capacitatea de mobilizare a lui Ando nu mai are efect. Ei aleg -instinctiv, sau premeditat- să „sacrifice” una din obiective (=campionat) în favoarea altuia mai „atractiv” atât ca reţetă financiară, cât şi ca vizibilitate. În acest context tactica întradevăr deficitară a lui Ando le vine de perfecţie ca alibi : „nu-i bine că jucăm defensiv, nu atacăm, tralala”, adică arunca pisica dincolo de gard. Nu-mi face plăcere s-o spun, dar majoritatea jucătorilor sunt nişte „curve” (am fost şi eu jucător, pe urmă din hoţ am ajuns şi vardist, adică preşedinte, ştiu ce spun), când banii vin la timp şi rezultatele sunt OK, te laudă, etc., dar la primele semne de regres o iau pe pista de „autoapărare” , de căutare de alibiuri, chiar de sabotaje…Uite-te ce s-a întâmplat în cele 2 ediţii trecute de CL, am asistat cam la aceaşi poveste, şi niciodată nu a fost vinovat vreun jucător, ci mai degrabă antrenorul. Un grup unit de jucători poate impune ce-şi doreşte, iar conducerea asistă de cele mai multe ori neputincios la evoluţia lucrurilor, de multe ori fiind chiar în cârdăşie cu ei…Despre aceste aspecte n-o să mai vorbesc niciodată pe acest forum, nu vreau să stric „atmosfera” cu nişte lucruri incomode, dar măcar acum , când a bătut ora adevărului , trebuie s-o spunem şi p-ăsta, că politica ştruţului nu dă niciodată rezultate. Şi în final : nu spun că în mod sigur aşa stau lucrurile, dar există semnale periodice că ele ar putea exista. Totuşi, şi „forever” : HAI CFR !!

        Apreciază

        • kiruj draga, nu stiu daca ai dreptate, nu spun ca n-ai, eu n-am avut niciodata treaba cu culisele fotbalului, poate de-aia nu pricep. Ce inseamna “obiectiv mai „atractiv” atât ca reţetă financiară, cât şi ca vizibilitate”? Din cate imi amintesc nu s-au promis prime uriase pentru puncte obtinute in grupa la primele doua participari in CL (de fapt puteau promite, oricum nu s-au castigat decat cate 4 puncte), iar acum s-a povestit de conditionarea primelor CL de rezultatele din campionat. Jucatorii aia exponentiali si-au castigat grosul banilor totusi din primele de obiectiv pe plan intern si salarii. Apoi vizibilitatea. Doar Traore a avut de castigat din expunerea in “vitrina” CL. I-am nmai putea adauga, eventual, pe Dubarbier si Culio, au ajuns la salarii mai bune, dar profesional erau poate mai castigati daca ramaneau la CFR. Jucatorii mai vechi, mai vocali sunt Cadu si Muresan. Muresan n-a vrut sa plece la bani mai multi in China, iar Cadu nu cred ca ar vrea sa incerce o noua aventura, acum, inainte de pensie. Pai atunci de ce dau tonul pentru menajare in jocurile din campionat si pastrarea fortelor pentru partidele din CL?

          Apreciază

  11. Am vazut faza litigioasa. Penalty clar, fundasul nu atinge mingea. Poate a batut vantul si Rui Pedro a cazut singur (sic). CFR a jucat prost, dar nu a jucat prima garnitura, ci mama ranitilor. Distanta pana la primul loc e facuta de arbitri. Unii si-au luat masuri sa scoata CFR-ul din cursa devreme. Vina CFR-ului e ca nu poate bate cu rezervele chiar si impotriva arbitrilor, asa cum a reusit in finalul sezonului trecut. Asta da vina. Pentru asta trebuie sa investeasca si mai serios.

    Apreciază

    • Eu plec de la premiza ca arbitrul nu e pus acolo, cu fluierul in gura, ca sa dea note celor ce joaca mai bine sau mai frumos, nu e pus sa stabileasca cine merita victoria ci, sa sanctioneze abaterile de la regulament. Banuiam ca un italian va lua de la noi si va da la ei, nu degeaba Giovani&Victor stau bine cu relatiile in Italia. Pot spune ca meciul arata altfel cu un britanic ori alt nordic la centru. Italianul a ales sa sanctioneze contactele usoare, tocmai pentru ca fusese informat ca avem mai multa forta fizica, vorbesc de intentie pentru ca era perfect pozitionat la faza respectiva ca sa vada contactul. Modul in care a distribuit cartonasele galbene a fost bine gandit si iarasi a avantajat Steaua. Daca urmarim pentru ce a luat galben Muresan si cum a fost sanctionat, in prima repriza, faultul lui Georgievschi la Rui Pedro, e clar care a fost comanda primita. Smecheria refuzata continuu de sefii nostri tocmai asta a fost, intrarea becalilor pe filiera arbitrilor. Sa speram ca vom putea contracara, pana atunci va recomand sa urmariti greselile arbitrilor straini in favoarea stelei. In aceasta privinta o singura intrebare ma roade: cat de implicat este MIrcea Sandu, arbitrajele pe care le are Steaua in Europa ma face sa cred ca este.

      Apreciază

  12. Dragi ceferisti,
    Articolul lui Adrian Szelmenczi este o bijuterie si un manifest. Cred ca pornind de la el trebuie imaginate actiuni concrete pe internet si pe stadioane, pe strazi, in institutii, pentru a atrage atentia asupra periculoaselor derapaje produse de niste analfabeti cu bani si mediatizate de dragul banilor. Cred, asemeni voua, ca trebuie oprita in mod clar si responsabil campania mediatica impotriva CFR-ului, pentru ca ea nu face parte dintr-o competitie sportiva, ci dintr-o strategie ce implica foarte multi bani, dar cu riscuri pe care nimeni nu le asuma. Sunt mandru ca sunt de partea bozgorilor de la CFR, chiar daca sunt roman si din pacate nu stiu o boaba ungureste. Si cred ca inteligenta celor care scriu aici ar trebui sa le permita si sa ne permita sa inventam niste strategii de denuntare si de blocare a campaniei mizerabile duse de ani buni impotriva CFR-ului (si care nu vizeaza doar un club de fotbal). Propun celor care sunt mai activi si implicati aici sa deschida o campanie de idei care sa dea roade publice si vizibile, pe termen mediu si lung.
    Ce ziceti, albusibiu, calin cocora, cfr07 si toti ceilalti, carora nu le retin acum numele (imi cer iertare)? Se poate?

    Apreciază

    • Dragii mei, eu în afară de acțiuni modeste, de categoria Facebook, nu pot ajuta cu nimic. Am postat un banner prin care ceream ca Steaua, datorită manifestărilor rasiste și șovine, să nu primească dreptul să evolueze pe Arenă Națională. Să joace în peșteri, în mine părăsite sau pe terenuri virane abandonate de Ministerul Apărării… treaba lor! Au jucat, au câștigat, s-au manifestat cum era de așteptat, iar noi acum ne plângem. Inițiativa mea a fost primită ca una naivă, ba unii s-au arătat iritați că prin ce ceream eu CFR risca să piardă la masa verde. Să vină alții, mai inteligenți și mai inspirați decât mine, și să facă ei revoluția bunului-simț și să lupte ei pentru dreptate. Decât un 0-1 pe teren, cu ceferiștii băgați în mamele lor din primele secunde și cu manifestările infecte de la final, eu unul preferam un 0-3 demn, la masa verde. Să nu mă înțelegeți greșit: sprijin orice inițiativă bună, dar aștept mai mult ca CFR să închidă tuturor gura pe teren, cum a mai făcut-o de cel puțin 3 ori în ultimii ani.

      Apreciază

    • Am mai propus asta. Acum am sa ma ocup de problema mai mult. Exista posibilitatea fiecarui cetatean UE de a adresa petitii forurilor UE. Va propun sa trecem la actiune. Patronul Stelei e parlamentar european sa+l sanctionam pe el si pe corifei. Pentru asta trebuie sa adunam probe, texte de presa inregistrari audio video etc si sa le atasam petitiilor noastre. Cine este dispus sa adune semnaturi pe o petitie la meciul cu Viitorul? Pana la sfarsitul saptamanii putem avea un text pentru petitie. Am sa fac in urmatoarele 2 zile, dupa cum imi ingaduie timpul, un text pe care am sa+l fac public pentru dezbatere. Manifestarile rasiste si xenofobe pot fi sanctionate si penal, pentru asta ar fi bine daca am gasi un jurist printre noi, apropo este vreunul? ASTEPT SI EU PROPUNERI SUPLIMENTARE!!!

      Apreciază

      • Calin,
        Te rog sa-mi trimiti si mie textul pe email inainte de dezbaterea lui mai larga, pe andreipopa1978@yahoo.com. Ma voi stradui sa-l fac sa sune mai convingator. Daca va fi nevoie, il putem traduce si in limbi straine si sa-l publicam pe site-uri straine, in ziare de sport din strainatate (Franta, UK, Italia, Germania). Hai sa facem textul.
        Toate probele incriminante pot fi adunate de cineva si se poate crea un site sau mai multe unde ele sa fie depuse spre consultare. In momentul in care textul e gata si-l punem online, putem crea hyperlink-uri in text cu trimitere la fiecare proba incriminanta.
        Cred ca printr-o astfel de actiune iesim din sfera simplelor simpatii fotbalistice si intram in cea a unei actiuni civice, europene.
        Alte idei?

        Apreciază

  13. Chiar daca stiam ca arbitrul (indiferent de nationalitate) va inclina balanta in favoarea Stelei (sunt interese mari de marketing – trebuie in acest an sa castige campionatul o echipa din Bucuresti), totusi am pierdut meciul pe mana noastra: avem 3 fundasi foarte lenti (Cadu, Picolo, Sepsi) si doi inchizatori foarte lenti (Muresan si Alberto) care nu stiu sa impinga jocul in fata si au plasament foarte prost. In aceste conditii singura sansa de a obtine un rezultat acceptabil era sa dam goluri. Dar cu cine sa dam goluri ? Cu Bielanovici ? Acesta este o catastrofa – nu are viteza, nu are tehnica, nu are plasament. Mai bine jucam cu Bus (macar era de-al nostru). Rui Pedro va muri speranta (la fel ca Mitea). Singurul care a creat pericol a fost Nicoara care a disparut dupa pauza. Din nou a fost introdus Valente care fuge mai putin decat un copil in curtea scolii. Insa principalii vinovati sunt cei din conducerea clubului care nu au ambitii (de cate ori trebuie sa stam „capra” la Bucuraesti?) si platesc cu bani grei cel putin 10 „handicapati'” . Preferam sa pierdem cu jucatori din propria pepiniera (daca exista). Chiar daca nu imi place Andone, in aceste conditii nu stiu ce putea face. Totusi cred ca antrenorul Gazului ar fi facut mai multe chiar cu acesti jucatori.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.