Imagini ȘOCANTE! Bucurie stelistă INCREDIBILĂ! Dacă știa, NICOLIȚĂ nu mai pleca! [Steaua – CFR Cluj 1-0]


Nu băgați în seamă titlul! Acest titlu este o parodie. Articolul, în schimb, e real. E scris la cald, probabil cu greșeli fierbinți, pe care mi le asum.

***

Mi-e tare greu să-i iau gâtul lui Andone cu maceta după un joc în care nu știu dacă se poate contoriza măcar o singură perioadă de 5 minute în care 3-4 jucători ceferiști să joace concomitent bine (nici nu pretind foarte bine!), la valoarea lor de „piață”. La ce au jucat feroviarii noștri în prima jumătate de oră, cu tonul dat de ezitarea lui Cadu, mi-a cam fugit gândul la bietul Mandorlini și cele două catastrofe (Sportul Studențesc, Rapid) care i-au fost fatale.

Se știa că CFR e o echipă decimată, se știa că Andone nu prea are ce lucra nici la capitolul flexibilitate, nici la cel de genialitate, dar exista speranța că cei care vor intra pe teren au o șansă la picior și vor încerca să profite de ea. Sunt nevoit să las maceta deoparte și să iau satârul de tocat vinetele și să-l utilizez pe cârca jucătorilor. De ce simt nevoia să toc mărunt jucătorii? Pentru că n-aveau dreptul să prindă o formă lamentabilă exact la meciul cu Steaua, indiferent de tactica adoptată de Andone! Execuțiile simple, gen stop, pasă, degajare, nu au legătură cu tactica, ci cu tehnica, concentrarea, forma sportivă. Ori jucătorii noștri parcă au funcționat pe vaporii din rezervorul golit cu Manchester. Cele două zile în plus de odihnă față de Steaua nu s-au prea văzut decât în finalul primei reprize și, din păcate, deloc în a doua, când șansa noastră era ca adversarii să se sufoce.

Deși am primit golul în repriza a doua, cheia partidei se regăsește în prima parte. La cum erau prinși jucătorii noștri mereu pe câlcâie, la cum sărea mingea din ei, la cât de rar ieșea vreo pasă spre înainte, la cum alunecau unii de parcă nu aveau crampoane și la cum se încurcau alții în minge… deja victoria era ca și tăiată de pe lista cu dorințe. Cu jucători ieșiți din formă, neodihniți (ca să o zic pe ocolite),  cu relațiile de joc șubrede și construcția „zeroidă”, egalul era deja un rezultat mare, iar 9 puncte diferență parcă nu chiar atât de multe…

Ivo Pinto – n-a reușit să iasă deloc din apărare în primele 30 minute, jucând parcă pe loc. Rui Pedro nu i-a venit în întâmpinare, la combinații, așa că Pinto s-a zbătut fără folos. Ulterior a reușit să scape de 3 ori pe extremă, dar de tot atâtea ori a centrat în pripă și modest. O repriză a doua mai bună, dar presărată cu vreo două gafe.

Rui Pedro – dezastru absolut, în viziunea mea. A început meciul în banda dreaptă și-a păstrat poziția a fost de nevăzut, o fantomă cu număr pe spate. În ultimele 15 minute ale reprizei a căutat mai mult mingea, a navigat spre centru, dar a fost mai slab decât l-am văzut vreodată până și pe Hora. Driblinguri anemice, mingea lovită și mai anemic, foarte ușor de deposedat, fără pic de clarviziune. Dacă voi apreciați căderea lui careu drept o fază de fotbal adevărat, puteți să-i dați o notă mare. Pentru mine, Rui Pedro e una dintre deziluziile partidei.

Cadu a început cu o chiflă de toată groaza, care ne-a băgat morcovul încă din debutul meciului. Nu foarte îmbietor la optimism. Cadu și-a revenit pe parcurs, dar l-a lăsat pe Picollo să-și facă vreo două numere de ciudățenii. Alți morcovei pentru noi.

Sepsi. Poate aici ar trebui să-i dau lui Andone un lat de macetă peste fund. Să-l lași un meci întreg fundaș stânga pe Sepsi (adică să nu faci rocada cu Camora), în condițiile în care plasamentul său era cel puțin ciudat, iar Adi Popa îl împingea din dribling, fază după fază, cu fundul în careu, e un semn de inconștiență. De acolo, din zona neacoperită de Sepsi, avea să vină, de altfel, pasa de gol. Dezamăgitor. Chiar aveam impresia că fundașul are clasă de CFR.

Gabi Mureșan n-a mai început cam demult atât de subțire un meci. Ocolit parcă de toate mingile, cu cartonaș galben amenințător încasat devreme, pase slăbuțe, inofensiv… Să spunem că s-a mai scos la pasa de gol către Nicoară, dar ce ne facem cu el la golul Stelei? Dacă așteptam de la Mureșan să tragă echipa după el, nu prea a fost cazul pe Arena Națională.

Sincer, nu reușesc să-mi dau seama ce poate oferi Luis Alberto CFR-ului! Care este plusul pe care-l poate aduce, care-i sunt calitățile, punctele forte? Din ce am văzut în ultimele două meciuri nu m-a convins că poate deposeda mai bine decât Kivuvu sau este mai tehnic în joc decât Celestino. La capitolul pase nu-i de nivelul lui Godemeche sau Vass, iar la șuturi e departe deocamdată de Diogo Valente. Singura certitudine este că e… brazilian. Însă doar această „calitate” nu mi se pare suficientă.

Deși aruncat acolo de Andone, Camora s-a ferit cât a putut de zona centrală, rezervată inițial lui Godemeche și a tras tot spre stânga, dar degeaba. Destul de puțin a ieșit la joc și fără aport ofensiv demn de apreciat. Nu mi s-a părut în largul său pe un post pe care nu știu dacă a mai evoluat. Încă o dată, rocada cu Sepsi putea oferi mai multă siguranță, dacă nu mai mult randament ofensiv.

Nicoară. Ufff… Nu mai am vlagă să mă leg de Nicoară. Singura soluție ar fi un transplant sau un schimb troc: voință contra putință. Nu mai sunt sigur că o simplă consiliere psihologică are șanse prea mari de reușită. Să caute cineva într-un manual de fotbal și să-mi spună cât timp se acordă încredere unui jucător (și nu mă gândesc numai la Viorel). În cărțile citite de mine, de foarte multe ori, jucătorul care se destăinuie (ajuns, bineînțeles, fotbalist), povestește cum s-a accidentat titularul de pe postul lui și așa a prins primul 11, din care nu l-a mai scos nimeni. Și nu cred că-s numai povești.

Bjelanovic a intrat cu patine, nu cu ghete cu crampoane. A durat un veac până a ajuns și el o dată primul la minge, iar de făcut vreo preluare ca lumea nu țin minte să fi făcut. E drept că am fost până la toaletă vreo 90 secunde. Nu mai analizăm devierile cu capul, că ele oricum n-aveau unde devia…

Ăștia au fost titularii. Andone i-a pus să joace împreună, că nu prea avea alții, și a așteptat de la ei să bată Steaua. Nici nu cred că a așteptat prea mult, de altfel. Doar până în momentul în care i se citea pe față expresia „bun și bronzul”. După ce că lotul e șubred, exact la meciul cu Steaua se găsesc și puținii jucătorii valizi să „presteze” lamentabil. A fost Steaua prea bună, cum zicea Andone după meci? NU! Le-am făcut noi viața prea ușoară, jucând prost. Fără parada de gafe și slăbiciuni nefirești pentru nivelul jucătorilor CFR-ului, măcar egalul ăla fără glorie era lejer de obținut.

Era să mă duc la culcare fără să zic nimic de Bastos, Kapetanos și Diogo Valente. De primii doi nici nu voi vorbi, pentru că nu știu la cât la sută din potențial se aflau în minutul introducerii în teren. Nu știu dacă puteam cere mai mult de la ei sau s-a riscat cu introducerea lor. Nu cred că Andone i-a aruncat în luptă la alibi, ca să nu se spună că n-a forțat victoria. Bătălia era aspră, adversarii bine făcuți, coechipierii… varză, așa că n-are rost să-i bag și pe ei la tocat. Îl iert și pe Diogo Valente, care a făcut și el ce a putut pe partea dreaptă, și n-a putut mai nimic…

Și acum, înainte să vă zic „Noapte bună!”, hai să încheiem prematur, dar frumos, acest campionat, punând palmă lângă palmă, într-un ropot de aplauze pentru portarul Felgueiras, portughezul ce era cât pe ce să ne scoată un egal în Ghencea pe stadionul echipei fără casă! Sper să adormiți cu imaginile paradelor lui Mario, ca să nu vă bântuie bucuria lui MM din final. Aștept să apară CFR-ul care o să-l facă să plângă după meciul direct, nu doar ridicând trofeul campionilor la final de sezon (alt sezon, în general vorbind, nu actualul).

Până atunci… Noapte bună!

52 de comentarii

  1. Bine le zici Dinu….respect si mare multumita fiindca articolul tau vine si scrie exact ce trebe si cum trebe,restul…vant in desert…hai acasa Dinu

    Apreciază

  2. E primul meci cu miza pierdut impotriva Stelei de la meciul din primavara lui 2008, insa eu sincer sa fiu aproape ca m-am bucurat la golul Stelei. Pur si simplu ma saturasem de jocul pe care l-am facut pana atunci, care era si el doar o continuare a jocului pe care il prestam meci de meci sezonul asta. Efectiv ma dezgusta uneori modul cum abordam meciurile. E adevarat ca e si vina jucatorilor intr-o anumita masura si ca unii dintre ei n-ar trebui sa fie in lotul CFR-ului daca chiar avem aspiratii la a realiza ceva mai mult decat am facut-o pana acum, dar lucrurile astea sunt secundare in cazul de fata. Principala problema e strategia cu care abordam meciurile. De exemplu, azi toata prima repriza, imediat ce am recuperat mingea in terenul propriu, am aruncat-o direct pe Bjelanovic, care nu a castigat absolut nici o minge. Aceeasi faza repetata la infinit: minge recuperata, minge aruncata spre Bjelanovic, respingere a lui Szukala, recuperare a unuia dintre mijlocasii Stelei, nou atac al Stelei. Trebuie sa fii idiot sa nu vezi ca nu merge tactica asta decat dupa o intreaga repriza (in a doua, nici nu am realizat ce tactica am abordat). In aparare ne bazam pe cantitate si noroc, in atac doar pe noroc sau pe sclipirile unor jucatori care azi au lipsit. Daca Pazkany vrea sa renunte complet la a realiza orice sezonul asta atunci poate continua cu Andone. Eu am cam renuntat de mult la a spera ca putem face mare lucru cu el ca antrenor. Pare un tip de treaba si cred ca trebuie sa-i fim recunoscatori pentru ce a facut pentru CFR de-a lungul anilor, dar pur si simplu nu merge cu el ca antrenor. Mai bine i se da ceva post in cadrul clubului si se aduce un antrenor serios (poate Grigoras sau portughezul care a fost anul trecut la Vaslui) si poate asa reusim sa facem ceva treaba in CL si sa ne clasam pe un loc de Cupa UEFA la finalul campionatului (sau sa castigam Cupa Romaniei).

    Apreciază

  3. Hai sa nu mai criticam atata, mai bine ar fi sa gasim o solutie pt. a ne trezi la realitate. Noi CFR-istii adevarati trebiue s-a stangem randurila, de critici au grija miticii (din pacate).

    Apreciază

  4. Aşa stă treaba, Dinule, cum ai prezentat. În acest moment este nevoie ca toată lumea să pună nişte întrebări corecte (chiar dacă ele sunt incomode) şi să se şi găsească nişte răspunsuri / soluţii corecte. Iată câteva (doar întrebări) : 1 – chiar nu putem lupta pe două fronturi în „anul CL” ?…………..2 – Au accidentările un rol aşa determinant în evoluţia slabă (spre proastă) a echipei ?…………3 – Este acest lot de 36 chiar aşa de „acoperitor” şi echilibrat valoric ?…………4 – În ce procente se repartizează vina între conducere, antrenor şi jucători ?…………5 – Există un sabotaj din partea jucătorilor (şi chiar din partea conducerii) contra lui Ando ?……………6 – (ultima) chiar trebuie sacrificat în acest moment Andone ? Din partea mea, am nişte răspunsuri la fiecare, dar vreau să văd ce se întâmplă. Vreau să cred, că în CL o vom scoate, totuşi, şi atunci se şterg toate frustrările. Cu inimă grea : HAI CFR !!

    Apreciază

    • 1. am fi putut daca am fi avut lot complet
      2. normal ca are cand aproape toti jucatorii nostrii de ofensiva sunt accidentati jocu cu ce poti adica 8 jucatori defensivi bagati pe teren
      3. acel lot dupa parerea este dar din cauza nr2 nu se poate folosi cum trebuie
      4. eu cred ca nici unul pentru ca antrenoru joaca in cum poate si ce are iar parerea mea ca mai mare parte din vina o au preparatorii fizic ca cei mai multi jucatori s-au accidentat din chestii banale care ar fi fost minore daca ar fi fost mai bine pregatiti
      trebuie sa plec continui cand am revenit

      Apreciază

          • Aici e buba, caneto, prietene, că sabotaj „nepremeditat” nu prea există…Este un aspect extrem de important, care trebuie clarificat în cel mai scurt timp, că e una să joci prost din varii motive (greşeli Ando, etc.) şi altceva când e vorba de „săpătură”. Eu ştiu foarte bine cu se mănâncă acest desert, recunosc onest că am pus şi noi botul la aşa ceva prin ’88, când partidul ne-a băgat în gât un antrenor arogant, nedorit de nimeni, schimbând „din pix” fostul antrenor local, iubit de toată lumea şi cu excelente rezultate. Dar atunci era altceva, un fel de „disidenţă” provincială, de care chiar sunt mândru, că am înfruntat „partidul”…Dar aici vorbim de o cu totul altă situaţie, dacă ea există. NU TREBUIE PERMIS AŞA CEVA LA CFR ! Şi dacă pune botul şi conducerea, e nasol de tot. Dacă tot vor să scape de Ando, s-o facă bărbăteşte, „face to face”, să-şi facă mea culpa pentru promisiunile unui contract pe eternitate (enunţate în iunie) şi atunci e altceva. Părerea mea FERMĂ este (voi fi foarte nepopular cu asta, în acest moment nefericit) : omul trebuie lăsat măcar până-n iarnă, printro reconfirmare apăsată din partea lui Arpy (nu Muri-le-president), sabotorii puşi pe labe (dacă există) şi dă-i înainte. În iarnă se va trage linia : ce şi cum, ce s-a realizat în plan fotbalistic (ne poate salva aici CL, dar şi Cupa-RO), ce s-a realizat în plan financiar (aici deja treaba-i clară : 20 mil eu) şamd. O discuţie profesionistă, cu Ando în faţă, civilizată, iar în final o singură decizie, fie ea de re-reconfirmare până-n iunie, fie ea de despărţire.Punct.

            Apreciază

            • Asa cum am spus-o la timpul respectiv ca sunt pentru mentinerea lui Mandorlini, apoi a lui Costa, si acum sunt de parere ca antrenorul nu trebuie schimbat la primele semne de criza. Deci, de acord si eu cu cele spuse de tine , mai putin partea “reconfirmare apăsată din partea lui Arpy”. Sa nu uitam din anii trecuti, asta e un semn clar ca, in cateva ore, zile, urmeaza demiterea 🙂

              Apreciază

            • referitor la ,,sabotajul ” jucatorilor as dori sa aduc in discutie un episod citit despre sahtiorul lui mircea lucescu in editia in care a castigat cupa uefa.la inceputul sezonului se spune ca jucatorii brazilieni au pus de un puci impotriva antrenorului iar reactia patronului a fost dura si fara interpretari.se spune ca patronul s-a dus in vestiarul echipei fara mircea lucescu si le-a spus jucatorilor in fata ca toti jucatorii care se afla acolo se afla deoarece lucescu a fost de acord cu aducerea lor asa ca cine nu-si vede de treaba va juca la echipa a II a sau va sta pe bara pana la expirarea contractului,daca va fi nevoie ii da pe toti afara si aduce altii dar nu-l schimba pe lucescu.urmarea in acea editie sahtiorul lua cupa uefa si supercupa europei

              Apreciază

        • 6. sa ramana, dar sa facem 20 de puncte cumulat in CL si cele 6 etape ramase din tur. Nici nu ma intereseaza cum se impart aceste puncte intre competitii.

          Apreciază

          • Ce optimist esti,Caneto! N-ar fi rau sa facem macar atat in cele 10 meciuri ramase de disputat,dar la cum ne prezentam in acest moment e destul de greu. S-ar parea ca se vor juca si primele doua etape din retur tot in acest an si deja mi-e groaza sa ma gandesc la terenuri inghetate sau alte posibile accidentari.

            Apreciază

        • nu cred ca este un sabotaj al jucatorilor,nimeni nu este timpit sa joace la alibi exact in meciul cel mai important.Pur si simplu asta este potentialul echipei in acest moment si vorba lui Murphy, dupa bine vine rau ,dupa rau foarte rau.Din pacate cam asa se va intimpla.Nu cred ca Andone trebuie sacrificat,jucatorii mai vorbesc,mai critica ,au si ei dreptul, doar nu sint niste sclavi.In general antrenorii se consulta cu jucatorii importanti inaintea jocurilor.Echipa este obosita ,totusi prea multe accidentari,aici se poate vorbi de pregatirea fizica.Am vazut si am fost atent la incalzirea echipei atit la Munchen cit si la Bazel acum doi ani.Au fost 20-25 de minute foarte intense ,pur fizice si numai in sprinturi mai scurte ori mai lungi.Personal; aveam impresia ca echipa incepea obosit meciul dupa solicitarea de la incalzire.Acum poate a-ti observat la meciul cu MU incalzirea a fost foarte usoara,numai alergari usoare,citeva miute,in general ceva foarte lejer.Cum este mai bine zau ca nu stiu,dar m-a frapat diferenta de intensitate.Cred ca in timpul lui Mandorlini,erau mult mai bine pregatiti fizic,cu toate ca jucatorii se plingeau de supraantrnament,dar nu prea se rupea nimeni,acum cred ca antrenamentele sint poate mai lejere,echipa a fost mai proaspata la inceput ,dar totusi prea multi s-au rupt. Astea sint pure supozitii ,poate sa nu am dreptate de loc,incerc si eu sa caut o explicatie la situatia actuala a echipei

          Apreciază

          • Attila, chiar poate fi vorba de razbunarea echipei….Jucatorii mai „rasariti” vor contracte afara, nu de 250.000 euro/an la CFR…..Andone poate ar vrea sa-i oblige sa joace si la intern la fel, dar e ca la expo….angajatorii vin la ChL, la nationale (oare de ce plm are saivanul 9 jucatori p’acolo??), daca-ti folosesti energia in campionatul intern poate nu mai ai capacitatea sa joci bine la „grupe”…Din pacate in fotbalul profesionist e vorba de multi bani (tu ai fi visat la un contract in Macedonia – de exemplu – de vre-o 200.000 DM in anii ’70?)
            Dar parerea mea este in continuare ca la tzefer e vorba de supra-antrenament + ghinion si sabotaje multe de la echipele din bucale…

            Apreciază

    • Stiu ca sunt printre noi unii care se pricep. Care poate fi cauza atator accidentari? Poate fi de vina proasta pregatire din Austria? Sau e doar nenorocul? Greu de crezut, la acest numar (ceva de speriat) de raniti. Bine ca macar morti nu avem (Doamne fereste)…

      Apreciază

      • Silica….combinatia letala este ghinionul cu supra-antrenamentul….Am fost zisa ince de pe la inceput ca la tzefere e vorba de supra-antrenament, crede-ma, stiu ce inseamna….Oboseala in primele 4-6 saptamani, predispozitie la accidentari in urmatoarele 6-8….Ca s-au rupt si oase, asta-i partea „rumaneasca” care se cheama „ghinion” (am scris si despre asta, cu tenta agresiva…tocmai echipele din bucale au accidentat tocmai principalii reprezentanti in ChL…..stiu, is bolund, ca tatat e teoria constipatiei la mine in greiere…)
        Pai daca O INTREAGA echipa este la „infirmerie” cum spuneau rahatzii de pe sjportular.ro la ce dracu sa ne asteptam? Nimeni, „nici macar Ando” (te rog sa apreciezi ghilimelele) nu poate pregati 2-3 echipe fara interactiuni….. Asta nici de departe nu inseamna ca Ando e super-antrenor, inseamna ca a avut ecuatii de rezolvat cu niste formule pe care nu le cunoaste, si tare m-as mira ca cineva sa cunoasca vre-o formula din asta….. Oricum, am ferma convingere ca majoritatea accidentarilor sunt din cauza supra-antrenamentului din vara.

        Apreciază

        • la vass si deac nu se poate pune problema supraantrenametului penrtru ca au fost loviti…dar exista sttudii care releva ca pana si alimentatia este un factor determinant in producerea accidentarilor…ceea ce am obseravt eu in putinul timp in care ajung la un televizor si vad sport au fost exerciiile de stretching, coordonare si mobilitate extraordinar de frumoase facute de steaua in pregatire…si eu am vazut poate 2 sau 3 astfel de execitii pe fundal la gsp sau sport.ro in timp ce se abera pe mai stiu eu ce subiect..interesant e ca la prima noastra prezenta in champions league mi-am luat si eu bilete la pachet si la fiecare meci al nosttru mergeam cu cel putin 30 de minute inainte pe sttadion si asfel de exercitii am vazut la chelsea la incalzirea dinainea partidei…
          la steaua preparatorul fizic este din germania probabil foarte bine pus la punct cu noutatile in domeniu…la noi parca e micuul blond italian si nu stiu cat de bine sta cu noutatile..aceste exercitii de stretching si de mobilitate au rolul de a creste elasticitatea structurilor mai „rigide” de la nivelul muscilor si articulatiilor, tendon, ligament,fascie…sunt indispensabile si bine integrate in pregatire au un rol major in prevenirea accidentarilor, rupturi musculare, entorse, leziuni ligamentare, etc
          dupa cum spuneam, in cazul lui deac care a fost lovit puternic, voit, de sanmartean in genunchi, accidentarea nu putea fi evitata, la fel si la vass…ciudat mi se pare la sare si poate si la ronny..
          ..in concluzie nu am studii specifice pe pregatirea fizica in fotbal dar modul de pregatire a jucatorilor se reflecta in lista accidentatilor..

          Apreciază

    • vorbind de accidentari de ce nu aduce oare dl.Arpi un preparator fizic din germania deoarece dupa declaratii este fan Bayern.Daca ne uitam la adversarii nostri din meciul trecut vedem ca antrenorul lor fan al fotbalului german a adus la echipa un preparator fizic din germania si rezultatele se vad echipa alearga pana in ultimul minut.de asemenea de la clinica nova vita hospital din tg.mures a luat unul din cei mai buni kineto terapeuti pe Ovidiu Kurti si rezultatele se vad.deja CFR este un brand asa ca poti aduce si in staful echipei oameni competenti.eu personal sunt fan al germanilor ca popor si cred ca ar trebui sa luam exemplu de la ei si in fotbal

      Apreciază

    • Fratele meu Adrian indiferent de cine a fost ai contestat tot timpul antrenorul…..La pauza meciului cu Bistrita din 2008 strigai din toti bojocii demisia lui Ando!Problema-i ca Ando nu joaca si nici nu da o pasa in teren.Asta-i calitatea jucatorilor…..

      Apreciază

  5. SENZATIONAL! 07 cred ca isi incearca norocul la prosport pt ceva post 🙂 nu ne-ar prinde rau un insider 😛
    altfel, ma bucur ca nu am vazut meciul. eu de la inceputul campionatului imi luasem gandul de la titlu insa tot citindu-va articolele si comentariile am inceput sa sper din nou 🙂 greseala! 🙂 trecem printr-un moment greu insa asta e viata, mergem inainte. sper ca sefii sa decida corect. am sperat la titlurile si participarile precedente in liga sa ne putem desprinde definitiv pt cel putin o bucata buna de vreme de restul competitoarelor. insa asta vine cu investitii si management super profesionist. ai nostri sunt momentan doar profesionisti 🙂 babuta cu coalcii aia s-a dus, sa vedem ce iese din participarea actuala in liga. si ma refer strict la banii care o sa ne vina si la modul cum ii vor cheltui sefii. despre primaveri europene si alte cele, e fain sa speram insa va fi extrem de greu, ne trebuie o tona de noroc la cum ne prezentam momentan. la turci va fi infern. Doamne ajuta, hai ai nostri!
    P.S: stiati ca exista CFR2? in liga a 4a.

    Apreciază

  6. Tare ma bucur ca am facut fericiti milioane de romani, in frunte cu eurooierul sef… Si-mi pare rau de noi, cei care am mai baut un pahar de amar. Aproape nimic de comentat in legatura cu partida. Totusi, 2 lucruri: 1.Mario al nostru este chiar super, un mare castig pentru noi. 2. Sougou este de neinlocuit. Traim pe spinarea lui si-n campionat si in CL, fara el se gripeaza mecanismul. Cei care au avut impresia ca am jucat bine, sa urmareasca caseta tehnica a meciului. Cifrele sunt seci, suturi la poarta au fost cam 17-8. Daca nu era in forma super Mario, luam vreo 3 boabe. Si in incheiere, o echipa fara atacant de valoare n-are ce cauta acolo sus. S-a zgarcit domnul patron si l-a luat pe o nimica toata pe Sasa. Si tot atat si valoreaza jucatorul.

    Apreciază

    • Silica…un atacant central trebuie jucat, el nu are cum sa construiasca ceva…. Sasa nu e un jucator rau, dar daca nu-i dai mingi unde-i trebe sau undeva unde se poate descurca nu are cum sa faca orice…Esti batran ca mine (?), iti mai aduci aminte de Gerd Muller ? Nu ca ar fi vre-o echivalenta de valoare intre ei, dar Muller primea niste mingi in situatii imposibile, se impiedica de tot ce era in jur, dar pana la urma tot o dadea catre poarta, gol sau nu…dar facea ceva… N-am vazut meciul (URA, dulshica tv), dar nu cred ca s-o fost intamplata altfel…

      Apreciază

      • Valeu taica, Gerd Muller si Bjela al noastru. Diferenta de ani lumina. Am inteles de la voi, ca asta al nostru e un fel de pivot, are nevoie de un servant ca sa devieze catre alt atacant care nu se iezista. Asta inseamna ca sunt trei tipuri de atacanti: unul care ia actiunile pe cont propriu, dribleaza si trage (gen Messi, CR7), altul care asteapta sa fie servit (gen Kape al nostru), si altul care deviaza mingi spre alti atacanti (care la noi nu exista). Pai Muller marca oricand, oriunde. Numai cu mana n-a marcat. Dar ce-mi placea, ca nu exista imposibilul pentru el. Se batea pana la capat, suta din orice pozitie. Ce n-as da sa avem asa ceva… Merita (re)vazute golurile lui pe Youtube, orice atacant are de invatat din ce stia el!

        Apreciază

  7. Poate ca in pauza de campionat Andone va reusi sa readuca echipa macar la stadiul in care era nu de mult: macar o repriza buna dintr-un meci. Ca in loc sa imbunatatim aia proasta, am stricat-o si pe cea buna. Spre deosebire de infrangerea cu Manchester United, cea de aseara m-a durut, m-a enervat, mi-a venit sa mor de ciuda vazand atata neputinta. Notele pe care le-am acordat la votare nu le mai comentez de frica sa nu-mi para cumva rau ca am fost prea generos, cu toate ca peste 5,5 n-a fost decat cea a lui Felgueiras (7,5).

    Apreciază

  8. Mi-ati mancat un post destul de lung. Ma rog. In esenta: prea multe de comentat n-am decat ca: 1. Mario e chiar super si 2. Fara Sougou suntem egali cu zero. Cei care au impresia ca stelistii au avut noroc, sa verifice fisa tehnica. Fara Felghe, am fi luat vreo trei boabe.

    Apreciază

  9. Nu vreau sa comentez si sa spun mai multe pentru ca inca sunt prea amarat dupa meciul de ieri. As fi preferat orice,dar sa nu pierdem meciul de aseara,sa nu fiu nevoit sa asist la bucuria lor de final,la bufonul penibil de mimi si la exaltarile ciobanului schizofrenic. Din pacate echipa noastra ne-a oferit acest umilitor moment,dar daca am gustat impreuna din cupa dulce a victoriilor trebuie sa gustam si din cea amara a suferintei. Urmarind meciurile CFR-ului ajung tot mai des la concluzia ca acest consum nervos,emotional,energetic,merita canalizat spre o cauza mai buna. Sper sa am intelepciuea si vointa necesara sa pot renunta intr-un viitor cat mai apropiat la aceste trairi

    Apreciază

  10. Nu vreau sa fiu radical, desi imediat dupa meci era in stare de orice (mai putin de ebrietate), dar cred ca ar fi cazul sa ne gandim la schimbarea antrenorului. Nu noi, ci sefii CFR-ulu.

    Apreciază

  11. Foarte buna analiza, Dinule! Meciul bun se cunoaste din primul minut or, in momentul in care Steaua avea corner in secunda 12, mi-am cam pus mainile la ochi. Foarte probabil insa, deznodamantul intalnirii sa fi fost cu totul altul, daca nu ne prezentam cu o echipa macinata de accidentari. In alta ordine de idei, as vrea sa va sugerez Dinule, tie si lui Alex, ca de aceasta data, sa nu postati articolele si pe MySport. Ajunge cata emulatie produc Gazeta si Prosportul in randurile suporterilor anti-CFR si nu cred ca mai e nevoie de aportul nostru, criticandu-ne echipa. Apropo, aseara am stat la asa-zisa masa a presei. Voi nu va inchipuiti cate trairi intense pe metru patrat, la fiecare ocazie a Stelei. Nu va inchipuiti bucuria imensa la golul lui Rusescu. Tipul de langa mine, probabil reporter pe la vreo televiziune de profil, topaia de parca l-a prins pe Dumnezeu de picior. Dincolo de el, tot pe randul pe care am stat eu, alti doi manifestau o bucurie de nedescris. Astia doi purtau si insemne, ambii aveau veste „GSP” 🙂 In fata mea altii, in spate, asijderea. De parca mai avea cineva indoieli privind impartialitatea presei sportive de pe la noi (mai bine zis, de pe la ei). Asa ca, macar acum sa nu dam apa la moara dracilor. Eu asa zic.

    Apreciază

  12. Dupa partida asta,nu mai astept decat sa jucam si noi fotbal. Jocul pe contraatac nu tine in campionat, de ce naibii jucam asa chiar nu stiu. Da, sunt accidentati o groaza, dar din ceilalti 27 de jucatori, sau cati or mai fi apti in lot, nu putem sa facem o echipa care sa joace ofensiv? Nu cred.Ce mai avem de pierdut?Locul 8?
    Sa fim seriosi. Anul trecut atacam pana in min 94 si asa am luat campionatul. Cu cateva goluri inscrise in ultimele minute. Acum ne aparam excesiv inca din primul minut. Am inteles in meciurile cu Basel tactica asta, era important sa ne calificam in grupe, gata.
    Altfel te simti cand vezi ca te urci pe echipa adversa, ca ii presezi, ca ii sufoci. Normal ca au iesit la atac in presa si Cadu si Muresan.
    Sa speram ca in astea 2 saptamani schimbam ceva la tactica si atitudine. Vreau sa vad un CFR ofensiv, fara frica. Macar in campionatul asta de 2 lei. Auzi tu sa faci 2-2 cu Iasiul si Ceahlaul?
    Echipe care nu bat pe nimeni.Trebuiau spulberate.
    Sa speram ca se vor trezi si Cadu & co..Macar ei daca Ando nu.

    Apreciază

  13. @lengyel_attila : sper din suflet să ai dreptate, şi criticile / observaţiile celor doi să fie doar expresia dorinţei lor de-a îmbunătăţi jocul şi nimic altceva. În acestă situaţie există o singură observaţie doar (şi sunt sigur că vei fi şi tu de acord) : rufele murdare se spală în familie şi nu în public, aceste observaţii ,fie ele doar constructive, lansate în media (spre deliciul taberei adverse), pot eroda autoritatea antrenorului, cea ce iarăţi nu e bine.

    Apreciază

  14. Repostez, „ca consider ca” e interesant……. Silica….combinatia letala este ghinionul cu supra-antrenamentul….Am fost zisa ince de pe la inceput ca la tzefere e vorba de supra-antrenament, crede-ma, stiu ce inseamna….Oboseala in primele 4-6 saptamani, predispozitie la accidentari in urmatoarele 6-8….Ca s-au rupt si oase, asta-i partea „rumaneasca” care se cheama „ghinion” (am scris si despre asta, cu tenta agresiva…tocmai echipele din bucale au accidentat tocmai principalii reprezentanti in ChL…..stiu, is bolund, ca tatat e teoria constipatiei la mine in greiere…) Pai daca O INTREAGA echipa este la „infirmerie” cum spuneau rahatzii de pe sjportghrular.ro la ce dracu sa ne asteptam? Nimeni, „nici macar Ando” (te rog sa apreciezi ghilimelele) nu poate pregati 2-3 echipe fara interactiuni….. Asta nici de departe nu inseamna ca Ando e super-antrenor, inseamna ca a avut ecuatii de rezolvat cu niste formule pe care nu le cunoaste, si tare m-as mira ca cineva sa cunoasca vre-o formula din asta….. Oricum, am ferma convingere ca majoritatea accidentarilor sunt din cauza supra-antrenamentului din vara.

    Apreciază

  15. cred ca in legatura cu accidentarile e chiar ghinion si stafful medical (sau pregatirea din austria) nu poarta nici o vina. poti sa previ niste accidentari la muschi, dar cand e vorba de crampoane pe oase, acolo nu prea ai ce face.
    altminteri, e un moment destul de umilitor. Insa totusi, sa nu uitam ca tot astia (cu si fara accidentati) au castigat 5 meciuri europene sau i-au batut pe vasluieni fara probleme. important ar fi acum pentru noi cred ca adunam puncte cu echipele mici si sa nu pierdem (sau daca pierdem unu sa-l castigam pe celalalt) cu galata. uzura intervine la toti nu doar la noi, si stelistii si ceilalti o sa schioapete, iar eu unul cred ca daca ne apropiem la finalul returului la 6-7 puncte de primul loc, sansele raman intacte. Sa nu uitam totusi ca locul si punctele pe care il ocupam / le avem acum se datoreaza si programului: toate derbiurile (steau, dinamo, rapid, vaslui, petrolul, pandurii) in primele 11 etape.

    Apreciază

    • De unde matematica asta a ta,frate,cu apropiatul la 6-7 puncte,ca mie nu prea imi iese?! Pai chiar daca,prin absurd,am castiga noi toate cele 6 meciuri ramase,unde pierde stana 5-6 puncte? Sigur imi vei raspunde le Pandurii si cu Dinamo,dar mie mi-e greu sa cred. Problema mare e ca ,dpdv al jocului,sunt peste noi. Nu ca ei ar juca asa bine,dar noi nu jucam mai nimic.

      Apreciază

      • poate ca optimismul meu e un pic excesiv (dar din cate stiu excesul in acest domeniu, spre deosebire de cel al vitezei, nu constituie o infractiune). ideea e ca, bun, o fost nasol, n-am jucat nimic ieri, ca ei pareau sa fie o echipa inchegata, DAR sa nu uitam ca sunt jucatori romani, ca se pot vedea prea usor cu sacii in caruta, si sa lase puncte pe unde nu te astepti. plus ca multi dintre ei sunt chemati la nationala, plus au si ei meciuri in europa. Si sa nu uitam ca in anul primului titlu am avut vreme in vreo 12-13 etape nu doar sa pierdem o diferenta de 11 puncte (de ce n-ar putea si ei?), dar chiar sa o recuperam. asa ca decat sa imi fac sange rau, sa cant prohodul titlului, mai bine o dau cu sa vedem ce-o fi.
        ps. ca din 6 meciuri noi putem face 16 pct (un egal, 5v) iar ei doar 11 (3v,2e,1i), nu-i chiar de domeniul lui luke skywalker.

        Apreciază

        • Departe de a constitui o infractiune,optimismul e chiar indicat. Doar ca in cazul de fata am ceva retineri. Daca parcursul celor doua echipe ar fi apropiat de cel preconizat de tine,pana la finalul turului,am mai avea ceva sanse. Altfel,ciobanul isi va lua toate masurile de precautie. Tare mi-as dori sa pateasca la fel ca finul sau,dupa declaratia:lasati-ne sa ne pregatim….! Parca e totusi prea devreme sa te vezi in Liga,cand mai sunt puse in joc 69 de puncte,suficiente pt a castiga un campionat.

          Apreciază

  16. Eu cred ca „cea mai buna echipa din campionat” e doar in mintea noastra. Cred deci ca ne iluzionam cand credem ca avem o echipa si un staff superioare mediocritatii din România.
    Daca la aceasta echipa s-ar fi facut un management cu putin mai performant puteam fi intr-adevar cu zece clase peste orice alta echipa din campionat. Si nu e vorba de antrenamente, ci de modul in care e gandit lotul; nu se poate sa ataci Ch.L. cu doi atacanti bunicei si sa-l reciclezi pe Bjelanovici dupa ce nu l-a vrut nimeni. Daca tot nu erau bani, trebuiau adusi jucatori mult mai buni: Bud s-a refacut, poate Dubarbier, Koné sau chiar Weldon, macar sub forma de imprumut pana in iarna.
    Desi lotul e numeros cantitativ, el e foarte slab calitativ: e clar ca de la Nicoara, Hora, Luis Alberto, Valente si multi altii nu se poate astepta nimic, nu au ce sa ofere.
    Mai este apoi si mediocritatea lui Andone, care pur si simplu nu stie cum sa pregateasca in mod specific un meci anume: s-au pierdut insuportabil de multe puncte cu echipe marunte care trebuiau spulberate, s-a gresit catastrofal meciuri precum cele cu Rapid, Pandurii sau Steaua. Si se vor mai gresi pana in iarna, urmeaza Brasov, Concordia, Astra, U, toate echipe artagoase de la care nu vom scoate mai mult de un egal. Iar asta pentru ca echipa e prost legata, nu are posesie, nu deseneaza, nu are creativitate – si se bazeaza pe forma momentana fie a lui Bastos, fie a lui Sougou.
    Daca nu se schimba antrenorul sau daca nu se intareste lotul, vom termina si mai rusinos ca acum doi ani, sub locul 10.
    Iar in loc sa faca management, Paszkany a inceput sa intre in dispute inutile cu bufonii mediatici, semn ca mediocritatea se instaleaza si la CFR.
    E nevoie deci de o schimbare de atitudine, pe fiecare palier: jucatori, staff, antrenor, conducere. Pana atunci, nu are rost sa ne iluzionam ca suntem cei mai buni din Liga 1. Pentru ca nu suntem.

    Apreciază

  17. Partida slaba din partea noastra……diferenta de calitate a fost destul de evidenta.Dar nu asta a facut diferenta in aceasta partida.Ci 2 faze trase la indigou(ironie a sortzii la aceeasi poarta si-n loc) cu rezolvari diferite.In timp ce la sutul lui Nicoara a respins de pe linia portzii Georgevschi(de 2 ori),Rrrraul Rusescu a bagat-o-n poarta.Restul cu dominarea din repriza a doua a oitzelor a fost garnitura partidei.
    Alt aspect care putea sa schimbe foarte usor rezultatul final (cel putin din partea noastra) penaltyul la Rui Pedro (foarte clar) si faza cu Bastpos cand putea foarte bine sa-l angajeze pe Bjelanovic singur in careu central.A avut alta optiune…….
    Cat priveste cauzele accidentarilor de la CFR cred ca-i foarte usor sa rememoram fazele.La Deac il rupe Sanmartean in min 92,pe Vass il calca Grigore.Pe Rony il rupe Orosz.La Sougou i-au dat picioare-n cap si-n coaste la greu…..si daca era Morosanu in locul lor cred ca cadea!Daca voi la aceste accidentari le spuneti suprasolicitare,no comment……
    Cat despre valoarea unora de la echipa la fel nu fac vreun comentariu.La cate inexactitati,pase gresite,preluari anapoda…..mi-e greu sa cred ca poate antrenorul sa le mai faca ceva.Dar tot asa cred ca echipa cu incredere si revenirea unora dintre cei accidentati poate sa faca un sezon acceptabil ca rezultate.Adica Cupa Romaniei si un loc 2-4……dar cu strangerea randurilor si incredere!

    Apreciază

  18. Domnilor,noi ne dam sufletul aici,dar,ne baga cineva in seama ??? In campionat echipa noastra aproape in toate meciurile joaca prost. Nu vezi o idee clara de joc. Steaua joaca pe atac cu o mobilizare deosebita a jucatorilor…ai nostri misca agale sa nu oboseasca…ai lor cad din picioare de atita fuga !! Ne-au umilit cu dominarea lor. Sper ca sefii vor cauta solutii si jucatori nu petarde !!

    Apreciază

    • Bun articolul, T-Bone. Dacă tot ai deschis discuţia, hai s-o continui cu o observaţie : faţă de anii trecuţi oile au luat cam toate măsurile posibile (inclusiv cele sportive, să fim obiectivi) , şi – pe lîngă „brichete” la CCA, „subordonarea” mediilor, etc.- au pus accentul pe rasism şi xenofobie. Plan diabolic, să recunoaştem, asocierea CFR-ului cu „echipa ungurilor” urmăreşte doi iepuri : 1…….strângerea „stupid people” din mahalalele bucureştene lângă echipa „neamului”, inducerea ideii că asistă şi participă activ la un război de independenţă, care musai să se termine prin „lichidarea duşmanului”, şi 2……………dezbinarea suporterilor ceferişti, inclusiv a noastră, cunoscând compoziţia multietnică a galeriei. La punctul 1 treaba i-a mers la fix : în această zonă a Europei extremismul şi xenofobia se vinde ca pâinea caldă, oierul măcar atât a învăţat de la nişte politicieni de doi lei (care-l şi fraieresc, ca bonus : Hrebenciuc, etc.). La punctul 2 am convingerea că ea nu-şi va atinge scopul, iar noi, „tribuniştii” trebuie să avem grijă de acest aspect şi să ne respectăm reciproc. Ştiu că sună ca naiba, dar chiar aşa simt. HAI CFR !!

      Apreciază

      • La punctul 2 subliniat de tine te contrazic vehement. Cu cat ne vor jigni, insulta si desconsidera mai mult cu atat mai uniti vom fi noi, fanii CFR formati din unguri, romani, moldoveni si eschimosi. :))) Fara sa-si dea seama ne fac un favor in toata mizeria si prostia in care se scalda cu atata satisfactie. Si pana la urma stai sa vedem, campionatul nu e chiar terminat, hai sa nu tragem linie inca. Toata treaba e sa ne revenim la nivel de conducere-antrenori-jucatori si sa ne urmarim interesele, adica sa jucam fotbal, pentru ca numai de valoare fotbalistica nu ducem lipsa (desigur, raportat la tara noastra).

        Apreciază

        • Păi asta am zis şi eu, T-Bone, la pct. 2 : „…am convingerea că ea nu-şi va atinge scopul…”, mai mult, sunt convins că vom fi şi mai uniţi, cum zici tu.

          Apreciază

        • Mersi pt articol, T Bone. F,f. interesant. Ma bucur totodata ca nu sunt singurul care nu socoteste ca totul e pierdut in privinta campionatului. (Cred ca din tot ce ai postat pana acum pe Tribuna, cu exceptia unor blaturi -parca – pe care le-ai vazut la niste partide, am fost de acord mereu cu ceea ce sustineai, asa ca adeseori nici nu mai trebuia sa ma obosesc sa-mi mai spun si eu parerea, pentru ca tocmai o citisem expusa de tine). Daca insa vom reusi o calificare in primavara europeana, plus locul doi in campionat si cupa Romaniei, cred ca vom putea spune la final ca am avut un sezon chiar foarte reusit. Astept cu speranta ultimele sase etape ale turului, plus meciurile din Champions League, poate vom reusi sa mai salvam ceva din ceea ce s-a gresit pana acum in toamna aceasta. Cu Vass, Aguirregaray, Deac si mai ales Martinez, mi-e imposibil sa cred ca echipa noastra nu se va schimba in bine la fata in urmatoarele saptamani.

          Apreciază

      • Am preluat link-ul de la cineva care l-a postat pe chefere. Ma bucur ca ti-a placut, am simtit si eu ca merita sa fie citit de cat mai multi ceferisti, deci multumiri lui 07&co. pentru amabilitate si activare link.

        Apreciază

  19. Cu tristete am constata ca sunt taiat de la comentarii, ele fiind chiar inocente….
    @ Lengyel Attila: chiar daca ma doare in suflet, te rog sa uiti de oferta mea de interviu cu multe episoade….sunt chestii muuuult mai importante p’acilea…Iti multumesc pentru poze, le astept pe celelalte, dar le voi pastre pentru mine…
    Pe tine te astept la o palinca/vin/bere cand vii din nou ACASA!!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.