Steaua – CFR, de la A pînă la… Beee


Mi-am propus în ultima vreme ca atunci cînd voi mai scrie avancronici pe ”Tribuna CFR” să caut ca acestea să fie mai concise (pe cît se poate), deci cît mai lipsite de „floricele”. Înţelegeţi deci că n-aş fi riscat să vă plictisesc cu o anecdotă care la prima vedere nu pare a avea prea multe în comun cu meciurile de fotbal, dacă nu mi s-ar fi părut că aceasta pe care urmează să v-o spun acum chiar ar avea destule în comun cu vremurile (fotbalistice) pe care le trăim noi azi. Se spune deci, că într-o bună zi, pe cînd se afla cu armata lui pe lîngă Arbela, în faţa a şase sute de mii de perşi, Alexandru cel Mare era într-o mare dilemă: să atace sau nu? I se părea că în faţa unei armate atît de numeroase  – cum era la vremea aceea oastea perşilor – nici măcar unul ca el nu putea avea prea mulţi sorţi de izbîndă. Soldaţii săi însă, văzîndu-i ezitarea, l-au încurajat imediat, strigîndu-i: „Înainte, împărate! Nu există duşman care să reziste la duhoarea de oaie pe care o ducem cu noi!”. 🙂

Din cîte ştiu eu, mult mai rafinaţii perşi nu s-au descurcat prea grozav în lupta cu „oile” din vremea lor. Mai sigur e însă că de celebra duhoare de oaie nu am scăpat, din păcate,  nici măcar noi, frînarii: o simţim în fiecare zi, o mirosim la tot pasul, riscă să ne intre în toţi porii, ameninţă să ne sufoce. Şi asta de ani de zile deja! Dacă în alţi ani însă, în afara mirosului puturos cu care ne urîţeau viaţa, oile nu aveau prea multe alte arme de care să ne fie frică, mă tem că de data aceasta, pe lîngă duhoarea specifică de care ne e atît de silă la toţi, oile machidonului Jiji mai au şi alte  argumente în confruntarea cu noi.  Şi nu puţine! De acestea voi căuta să mă ocup în rîndurile care urmează, iar dacă voi reuşi sau nu să fiu obiectiv (şi realist) în analiza mea, voi afla citindu-vă comentariile, dar şi analizînd – de duminică seara încolo – partida CFR-ului de pe Arena Naţională din Bucureşti.

Înainte de toate, Steaua pare că  şi-a rezolvat în ultimul an problemele care o făceau să bată pasul pe loc de cîţiva ani buni deja. Desigur, nu au scăpat încă de  Gigi Becali, patronul care, deşi steliştii n-o recunosc, li se potriveşte ca o mănuşa: ignorant, gălăgios, obraznic, arogant, superficial. Următorul catren îmi revine mai mereu în minte (şi nu cred că întîmplător) atunci cînd îl văd pe ”sticlă” pe patronul stelist: „Peste tot îşi bagă botul, / Se pricepe la orice; / De-l întrebi, el ştie totul, / De la A, pînă la… Beee”. Nu au scăpat deci de el steliştii, dar nici nu era nevoie: în el se recunosc prea mulți dintre ei, pe el îl ascultă, pe el îl divinizează, îl citează (chiar fără să-şi dea seama) atunci cînd încerci să porţi un dialog argumentat cu vreunul din ei. Jiji este deci exact ceea ce le trebuia.

Clubul lor şi-a rezolvat însă întrucîtva problema conducerii: nesuferitul de Meme Stoica, cu toate minusurile lui, este un conducător destul de priceput. Din toate transferurile ratate din trecut (vezi Klemi Saban, Elton, Andrey sau Carlos) el pare – ca şi conducătorii noştri de altfel – că a învăţat ceva. Dacă a văzut că din străinătate ia numai ţepe, s-a cam reprofilat în ultima vreme pe aducerea de fotbalişti din campionatul românesc (în special români, dar şi străini). În felul acesta au poposit în Ghencea tineri foarte promiţători, de care însă CFR nu prea se putea atinge, din pricina impresarilor şi a conducătorilor celorlalte cluburi (vezi Condescu, Walter, ”Pinalty”, Iancu, Neculaie, Nicolae și lista ar putea continua), pe care trecutul dubios îi leagă se pare de Gigi Becali. Aşa s-au înrolat în echipa armatei fotbalişti precum: Latovlevici, Bourceanu, Chipciu, Rusescu, Chiricheş, fraţii Costea şi alţii. Strategia lor, deşi nu-mi place să recunosc, pare una destul de bună: întîi că pentru tinerii aceştia transferul la Steaua e un mare pas înainte în carieră, dar şi, foarte probabil, la cîţi stelişti găseşti în întreaga ţară, un vis împlinit. Pe urmă, nu au pretenţii exagerate, dar nici problemele de adaptare pe care un fotbalist străin le poate întîmpina la întîlnirea cu Liga lui Mitică. În plus, în ochii prostimii care o venerează, Steaua punctează serios şi la capitolul „imagine”: pozează în „echipa românilor” (în opoziţie cu CFR, stigmatizată pe veci ca fiind echipa mercenarilor din Ardeal, sau mai rău, echipa „bozgorilor”). Iată deci, un prim capitol la care mă tem ca Steaua ne surclasează, chiar dacă armele cu care luptă împotriva noastră nu o onorează deloc. De parcă la o lepră bolşevică cum e ea se poate vorbi vreodată de onoare…

Un alt capitol la care steliştii cu siguranţă stau mai bine decît noi e cel al omogenităţii. În timp ce în vara aceasta în Gruia au fost aduşi nenumăraţi jucători (peste o duzină, chiar dacă nu toţi de duzină), în ultima vreme în Ghencea s-au făcut transferuri relativ puţine, dar bine ţintite, pe posturile care trebuiau neaparat acoperite.  S-au adus deci jucători fie cu mare potenţial (Chipciu, Gardoş, Rusescu, Chiricheş, Latovlevici, Costea), dintre care cei mai mulţi au şi confirmat destul de repede, fie fotbalişti cu ceva experienţă (Szukała, Bourceanu, Pintilii, Rocha – primii trei căpitani cam peste tot pe unde au jucat). În plus, am senzaţia că cei care se ocupă de destinele echipei au reuşit să creeze acolo o adevărată familie, dar în privinţa aceasta nu cred că ne depăşesc, pentru că şi vestiarul nostru pare unul destul de unit, graţie lui Cadu în principal.

Un alt capitol la care noi am excelat în sezonul trecut, dar la care acum lăsăm puţin de dorit, este cel al mentalităţii. Sigur că şi jocurile din Europa macină destul, dar paşii greşiţi din meciuri cu outsideri gen Mediaş, Iaşi, Ceahlăul ş.a. consider că sunt de neiertat pentru nişte fotbalişti profesionişti de la care toată lumea aşteaptă rezultate. În timpul acesta, la marea noastră rivală din capitală, antrenorul Reghecampf a făcut din Steaua aproape o echipă nemţească. Dacă despre echipele germane se spune că nu poţi fi sigur că le-ai bătut pînă ce nu le-ai văzut suite în autocar, mă tem că tot cam la fel am putea spune şi despre echipa lui Reghecampf. Pînă acum (în campionat) Steaua a pierdut puncte doar o singură dată după ce a deschis scorul (la Vaslui). În schimb, a învins-o pe Rapid în ultima secundă a meciului, a egalat-o pe Gaz Metan (tot spre final) şi le-a învins pe Astra (după ce giurgiuvenii au condus cu 1-0 şi 3-2), Petrolul (de la 0-1) şi pe Tg.Mureş, deşi mureşenii au avut chiar şi doi oameni în plus, şi nu puţine  minute. Toate acestea mie îmi spun că duminică seara vom da piept nu numai cu o echipă destul de valoroasă, dar şi una bine pregătită fizic şi mental.

În toate aceste argumente (pe care nu mi-a făcut deloc plăcere să le enumăr), ca şi în altele pe care nu le-am mai pomenit (de exemplu foamea lor de trofee sau publicul tot mai numeros pe care pare că şi l-a recîştigat în sezonul acesta) se ascund rezultatele lor bune de pînă acum. Linia lor de clasament stă mărturie: din 10 meciuri în campionat au realizat 8 victorii, un egal și o înfrîngere; au al doilea atac (23 de goluri) și a doua apărare (10 goluri primite), locul 1 în clasament, la 9 lungimi distanţă de CFR. Nu pot decît să sper că cifrele acestea ale lor vor arăta mult mai rău după meciul nostru de duminică.

În ciuda celor spuse de mine mai sus (care în urechile unora dintre voi ar putea suna a laudaţio) am convingerea fermă că CFR-ul nostru drag poate învinge mîine. Chiar dacă socotesc că Steaua-CFR e un meci de 1X2, eu aş miza, ca-ntotdeauna, pe victoria băieţilor noştri. La situaţia pe care o văd în clasament nici nu vreau să mă gîndesc la altceva. Mă bazez pe valoarea fotbaliştilor noştri (în primul rînd), pe orgoliul lor rănit, pe directivele clare venite dinspre conducere cu privire la concentrarea pe cel de-al IV-lea titlu, pe etapele încă numeroase care au mai rămas de jucat în campionat, dar şi pe slăbiciunile bucureştenilor. Mă voi referi acum doar la steliştii pe care îi văd titulari in confruntarea cu noi: TĂTĂRUŞANU (un portar talentat, dar care o comite nu tocmai rar), GEORGEVSKI (internaţionalul macedonean e un fotbalist inimos, dar cu Ivo Pinto al nostru nu cred că se poate compara în momentul de faţă vreun fundaş lateral din prima ligă), SZUKALLA (cel mai bun săritor la cap din Liga I, dar, ca orice fundaş foarte înalt, cam imobil şi lent; poate că n-ar fi rău ca Bastos al nostru să încerce pe aici cîte ceva), CHIRICHEŞ (complementar lui Szukalla, dar cam gafeur şi cu capu-n nori în ultima vreme), LATOVLEVICI (luat de val, nu de puţine ori o mai şi comite prin apărare), BOURCEANU (un mijlocaş defensiv care are evoluţii constant bune, dar fără să exceleze; atenţie mare la felul în care execută fazele fixe!), PINTILII (ajută echipa, dar fără să iasă foarte des în evidenţă), CHIPCIU (fotbalistul de care mi-e cel mai frică; pe lîngă tehnica şi viteza foarte bune e şi un excelent pasator – coautor la vreo 6 goluri numai prin campionat – , dar şi un bun finalizator (3 goluri înscrise, dacă nu mă înşel), RUSESCU (golgeterul echipei, un fotbalist pe care-l apreciam pentru execuţiile sale încă de pe vremea în care debuta la Urziceni), TĂNASE (liderul echipei, fotbalist cu destule sclipiri, dar şi cu destule pase de gol (cinci sau şase pînă acum), NIKOLIC (atacant de careu, poate mai tehnic decît Kape al nostru, dar cu siguranţă mai puţin valoros). N-ar fi exclus să-i vedem în primul 11 şi pe MARTINOVICI sau DUMITRAŞ (ca fundaşi dreapta) şi pe AD.POPA, ROCHA sau PREPELIŢĂ pe parcurs. Singurul mai imprevizibil dintre ei e Adi Popa, dar cam ieşit puţin din formă în ultimul timp, la fel ca şi atacanţii Rocha şi Rusescu.

„Unşpele” lui Andone cred că va arăta astfel: FELGUEIRAS; PINTO, CADU, PICCOLO, CAMORA; G.MUREŞAN, L.ALBERTO; SOUGOU, BASTOS, VALENTE; KAPETANOS. Mărturisesc că de la meciul cu Manchester încoace n-am reuşit să mai aud/citesc mai nimic despre fotbal, aşa că sper ca Sougou sau alţi băieţi care au tot avut probleme cu accidentările (ce bine ar arăta echipa asta cu MARTINEZ în locul lui Valente…) să fie refăcuţi complet pînă mîine.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Nu ştiu cîte dintre cele 23 de titluri naţionale cucerite pînă acum de Steaua sunt curate, pe deplin meritate. Dacă mă întrebaţi pe mine, cifra pe care v-aş da-o imediat ar fi 0 (zero). Mă tem însă că ciuma roş-albastră e pe cale ca la finele sezonului 2012-2013 să se întindă şi peste titlul cu numărul 24. Pentru mine ar însemna – cu toate performanţele ei europene – douăzeci şi patru de ani luaţi din viaţa fotbalului românesc. Sper ca noi să fim aceia care, și cu ajutorul rezultatului de mîine seară, să oprim această nouă fărădelege. HAI CFR!

Autor: Florinaccio

37 de comentarii

  1. N-ai reusit sa fii prea scurt 😀 Dar macar ai fost exhaustiv. Va fi tare greu fara Sougou. Iar daca si Kape va lipsi, va fi imposibil sa obtinem mai mult de un egal chinuit. Sau, cine stie? Hai baietii. Haide CFR!

    Apreciază

  2. @ 07: ti-am trimis un email in legatura cu interviul, vezi in spamuri 🙂
    @ Alex: sper sa-ti Fw 07 emailul meu, poate iese o treaba buna!!
    @ Amne: chip in taci
    @ Radubarbier: noi mai vorbim despre asta cat de curand

    Apreciază

  3. Stie cineva unde se „da” pe internet meciul la o definitie minima…..ca io am numai mobil romtelecom si vodafone….si cam nimik nu merge….

    Apreciază

  4. Se vede ca ai lipsit in ultimele zile,prietene,pentru ca toata presa scrie ca sigur va lipsi Sougou,iar Bastos si Kape sunt incerti. Sper sa nu fie adevarat si sa putem conta pe ei,pentru ca altfel…..e de rau. Fara macar doi dintre ei in teren,n-as vrea sa fiu in locul lui Ando,sa fiu nevoit sa gasesc un prim „11”competitiv. Se pare ca stana ne-a preluat „karma” din sezonul trecut si sunt intr-un moment in care totul le iese. As exemplifica doar (pe langa altele) recentele succese norocoase cu Rapid in ultimele secunde,ratarea uriasa a lui Hamza in ultimele minute la Ploiesti,golul cu barba „maronie”a lui Nikolici. Pe langa toate astea au sansa sa ne intalneasca intr-unul din cele mai proaste momente ale noastre din perspectiva lotului valid de jucatori. Era altceva daca meciul ar fi fost etapa viitoare,dupa pauza de doua saptamani pt meciurile natinalei. Cu tot optimismul meu,nu pot spera la mai mult de un egal la meciul de maine seara,desi imi doresc mai mult ca oricand victoria. Imi este asa o lehamite de duhoarea stelemista si de propaganda lor mitocaneasca,incat joi seara am preferat sa citesc,in loc sa arunc macar un ochi la „meciul saptamanii”! Dupa meciul cu ei,urmeaza in ultimele sase etape din tur sa intalnim echipe,teoretic,mai accesibile,mai putin poate,meciul cu Astra,din care ar trebui sa scoatem maximum de puncte,daca mai vrem sa ne gandim la campionat. Cu toate acestea daca ei nu se incurca,macar cu Pandurii si Dinamo,ne va fi aproape imposibil sa-i mai ajungem in primavara,cu tot lotul nostru valid la dispozitie. Pana dumininca seara,cand totul va fi mai clar,nu ne ramane decat sa credem! Hai CFR! P.S. Nu mai vreau sa-ti preiau tot optimismul,ca si inainte de meciul de la Tg Jiu,ca sa nu mai fiu dezamagit.

    Apreciază

  5. Daca nu joaca sougou suntem ca si batuti din pacate. Oricum nici asa nu avem prea mari sanse tre s-o spun cu regret. Nu am reusit sa-i batem nici cand eram intr-o forma mai slaba, acum cred ca nici atat. Desi imi doresc din tot sufletul sa-i batem sau macar sa nu pierdem.

    Apreciază

  6. Prieteni, noi putem discuta orice, că Sougou în sus şi în jos, dar Ando n-are voie să inducă în grup un aşa sentiment de „fatalitate” cauzată de eventuala lipsă a simpaticului senegalez. El trebuie să fie convins (şi este, în opinia mea) că lotul -aşa subţiat, cum este el- are tot ce-i trebe’ pt. a-i înfrunta pe stelemişti. Nici Reghe nu-i vreun Mourinho, e adevărat că au crescut ca joc, dar au avut şi şansă din belşug, iar asta nu poate fi „antrenat” şi invocat tot timpul. Trebuie să traducă pe înţelesul echipei în ce constă această superioritate de moment a lor, şi să ia măsurile necesare cu oamenii pe care-i are şi cu o gândire tactică potrivită. Din ce văd eu, atuurile stelei sunt (pe lângă noroc, care nu se pune) : 1-o f.bună mobilitate a jucătorilor, datorită şi pregătirii fizice superioare anilor trecuţi. Trebuie răspuns cu o mobilitate la fel de bună, avem cu cine. 2-prestaţia mult superioară a liniei mediane. Băieţii se mişcă mult, mai ajută la construcţie şi atacanţii (sarcină în plus), vin şi fundaşii laterali destul de mult. Acel bloc trebuie distrus, eventual cu un om la om anacronic şi ţărănesc (metoda preferată a lui Ando ca jucător), măcar până ce i-ai enervat suficient, cât să-i scoţi din joc. 3-oile sunt o echipă de moral, dacă reuşeşti să bagi beţe-n roate în sistemul lor, dacă-i obligi să întoarcă mingi şi să facă 5-6 pase greşite în doar câteva minute, e posibil să apară chiar fluierături, cum a fost cazul în Giuleşti (că am proşti acolo, e o altă discuţie). Îmi aduc aminte de un sfat al lui Öcsi Crişan (să se odihnească-n pace), cât eram la Venus, dat atacantului nostru înaintea unui meci cu Gherla : „stai tată tot timpul în coasta liberoului, practic să faci marcaj la el, ca să-l încurci”, şi i-a ieşit. Cu Chiricheş treaba e identică : talentat, dar predispus la artificii şi îşi pierde capul în condiţii de presiune (vezi meciul cu slovenii). Mă rog, sunt multe altele, Ando le ştie pe toate, sunt sigur. Văd mai degrabă un egal, dar dacă Ando va reuşi celebra mobilizare a băieţilor, e posibil să câştigăm. HAI CFR !!

    Apreciază

  7. Dacă antrenorul român al echipei CFR 1907 Cluj, Ioan Andone, și-ar da seama ce capital de simpatie ar câștiga după o victorie cu rezervele în fața Stelei, pe gazonul neutru al Arenei Naționale, i-ar monta (nu termenul zoo) pe Nuno Diogo, Rui Pedro ș.a. în așa fel încât să zburde precum la Mioveni și Rapid (repriza I). Dacă reușește să reediteze acel meci și jumătate, nicio Steaua nu ne face față. Baftă, Andone! E șansa ta să-ți atragi o masă importantă de simpatizanți, câștigând în fața a zeci de mii de spectatori ostili. Chestia cu muritul încercând… pe mine nu mă încălzește cu nimic. Victorie!

    Apreciază

    • Am gasit raspunsul: ,,Comisia de Arbitri din Peninsulă a decis să trimită în România unul dintre primii 3 „centrali” ai săi – Mauro Bergonzi (41 de ani), care e pe lista FIFA din ianuarie 2009.
      Bergonzi e cel mai intransigent arbitru italian şi unul dintre cei mai duri din Europa. În ultimele 10 meciuri pe care le-a condus a acordat 11 cartonase rosii.,,

      Apreciază

  8. Vad si eu, in sfarsit, ca Sougou, Bastos si Kapetanos sunt dati toti trei ca indisponibili. Ca sa o spun pe aia dreapta, eu (inca) nu prea cred in stirea aceasta. Poate ca nu am auzit-o destul. 🙂 Mi s-ar parea prea de tot ca fotbalistii in care ne puneam cu totii cele mai multe sperante pentru meciul cu Steaua – si de care stelistii se temeau cel mai mult – sa se ”hotarasca” sa lipseasca toti trei deodata, si tocmai la un meci atat de important cum va fi cel de pe National Arena! Mai degraba cred ca e o strategie a lui Ando de a da peste cap planurile lui Reghecampf, decat sa iau de buna stirea aceasta… ”Trei, Doamne, si toti trei!” Pe asta sa o fi scris Cosbuc special pentru noi? 🙂 Puneti-i langa Sougou, Bastos si Kapetanos si pe Aguirregaray, Martinez, Vass, Deac, Ronny, Sare si Liviu Ganea, si ganditi-va ce echipa s-ar putea forma din ei, chiar si cu Stancioiu in poarta! Cred mai degraba ca vom fi privati ”doar” de aportul unuia dintre ei, insa, fie si numai Sougou daca ne-ar lipsi, si tot ar fi o pierdere imensa pentru CFR. Vom vedea… Cum ar arata insa primul nostru ‘unspe” fara trio-ul letal din atac? In poarta Felgueiras, fundasi Ivo Pinto, Cadu, Piccolo & Camora, la mijloc Gabi Muresan, L.Alberto, Rui Pedro, Valente si Nicoara, iar varf Bjelanovic. Rezerve: Stancioiu, Maftei, Sepsi, Kivuvu, Godemeche, Hora, Liviu Ganea. Hîmm, parca nici cu astia nu mi-ar fi chiar frica… Poate ca in locul croatului ar putea sa apara ”copilul” lui Ando, Liviu Ganea, pentru ca e un atacant de viteza si se pare ca s-a refacut deja de vreo doua saptamani (la meciul din Berceni l-am vazut parca rezerva). // In timp ce asterneam randurile acestea, ma gandeam tot mai des si la ce spune 07. Da, chiar… CUM AR SUNA O ASTFEL DE VICTORIE IN FATA STELEI , CU ECHIPA REZERVELOR NOASTRE ZBURDAND IN VOIE PE O ARENA UMPLUTA DE 50.000 DE OITE?!? Cred ca Ciobanul sef s-ar tot calugari. Hai CFR!

    Apreciază

    • Așa „văd” și eu echipa CFR-ului, cu o mică diferență: cred că Andone va începe cu Godemeche în locul lui Luis Alberto. Poate intră și Bastos. Mi-e greu să cred că are ceva serios. Referitor la Sougou și Kape, Andone trebuie să fie foarte inspirat. Dacă-i introduce nerefăcuți, riscă să-i accidenteze grav. Sougou și Kape la jumătate din capacitate nu cred că vor ajuta cu ceva în meciul cu Steaua, dar accidentarea lor ar cântări foarte greu la meciul cu Galatasaray.

      Apreciază

  9. Sper numai sa nu fie formula din gsp, unde avem 3 inchizatori: Muri, Gode si Alberto. Ar fi sinucidere curata sa ataci doar cu Nicoara, Bastos si Sasa. Trebuie jucat fie Rui Pedro in dreapta, fie Valente in stanga si Bastos in dreapta, cu Nicoara pe rol de varf fals complementar lui Sasa. Vreau victoria, caci intrun sezon blestemat de accidentari, unul predestinat la recul, o victorie la Steaua e un balsam pentru sezoanele anterioare.

    Apreciază

  10. Poate vom avea mai multa sansa cand ne asteptam mai putin. Insa tare mi-e teama. Se pare ca Sougou nu a facut deplasarea iar Kape nu e refacut. Naspa rau de tot. Forza CFR!

    Apreciază

  11. Urmeaza un meci decisiv: daca-l pierdem va fi sfarsitul actualei echipe.De ce ?Pentru ca am ratat campionatul ( dupa supercupa),vom rata probabil Europa( greul de abia acum incepe- prevad meciuri f. grele cu Galata,iar Braga – pun pariu!- nu va pierde ambele meciuri cu MU),iar la iarna vom pierde( contracost ) principalii jucatori…Andone va ramane tot pana atunci, avand alibiul numeroaselor accidentari,dar campionatul nu se va pierde maine ci Andone l- a pierdut in meciurile in care avand aproape tot lotul valid a risipit 9 puncte(iasul,ceahlaul,mediasul si rapid ) adica exact distanta fata de steaua.In cazul unui egal vom pastra sanse minime,ne-ar trebui un traseu pana la final impecabil,fara sincope ,ceea ce cu un tactician slab pe banca este imposibil…cea mai buna dovada cele 6 meciuri din 10 in care am pierdut puncte grele!Ramane si varianta unei posibile victorii…ar fi un ( nou) vis frumos care ni s-ar indeplini.Pentru asta avand in vedere contextul desfasurarii meciului am avea nevoie de cateva conditii cumulative: o echipa alcatuita corect ( felguieras- pinto,cadu,piccolo,camora- muresan,alberto- nicoara ,bastos, pedro-kapetanos ( bjelenovici) ,pe banca sa nu lipseasca( in conditiile de lot actuale!)…bus si hora,adica oameni de viteza.In plus un arbitraj bun( noroc cu … nea gigi ca a cerut arbitri straini si a(m) primit un italian) si mai ales noroc cu carul( n-ar fi prima oara,in plus steaua a avut cam mult noroc in ultima vreme).Daca toate conditiile astea vor fi indeplinite,plus mobilizarea asigurata de banii promisi de Paszkani ,avem sanse sa ne bucuram din nou dupa un alt meci in care totusi plecam cu sansa a doua.

    Apreciază

  12. Felgueiras – Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Muresan, Godemeche – Rui Pedro, Bastos, Valente – Kapetanos Avem chipa OK, putem sa-i desfiintam si cu 4-0! Conditia e sa nu se lase baietii intimidati de zecile de mii de suporteri care vor fi la meci, pentru ca asta e atuul principal al Stelei, atu pe care noi nu putem sa-l avem inca: au multi multi suporteri in tribune, si asta se simte si in jocul gazdelor, si in jocul oaspetilor.

    Apreciază

  13. Sa dea Dumnezeu sa facem maine un meci mare cu Steaua, pentru ca dupa aceea datele problemei s-ar putea modifica radical! Pe Steaua o asteapta macar inca doua meciuri dificile (la Pandurii si cu Dinamo), in care ar mai putea pierde puncte, mai ales ca entuziasmul care-i impinge acum spre victorii li s-ar mai domoli. Pe noi, in schimb, ne asteapta meciuri usoare (Viitorul, Severin, Brasov, Chiajna, Astra si U), din care putem scoate maximum, 18 puncte, mai ales ca singurele echipe mai incomode (le numesc aici pe Brasov si pe Astra) vor veni in Gruia. In cazul acesta, optimist, desigur, distanta dintre noi si ei s-ar reduce la max.4 puncte, cu meciul direct dintre CFR si Steaua jucat la Cluj. Daca mai tinem cont ca de acum inainte ar trebui sa reintre si Deac, Vass, Martinez si Ganea (solutii importante pentru linia mediana si atac) viitorul nu suna chiar atat de rau. In conditiile acestea poate ca nici un egal pe National Arena n-ar fi tocmai de lepadat. Cred ca Dinamo are puterea sa o incurce pe steluta, asa cum ne-a tot obisnuit in ultimii ani, iar 6-7 puncte diferenta ( reduse la 3-4 dupa o eventuala victorie a noastra in meciul direct) n-ar fi chiar imposibil de recuperat intr-un retur intreg. Sa nu injuram deci prea tare nici daca vom vedea ca Ando va juca la egal maine seara. HAI CFR!

    Apreciază

    • Imi place optimismul tau si calculele pur teoretice,doar ca practic va fi foarte greu. Nu poti sa ai pretentii de la Dinamo sa-i incurce,daca nu vom face noi asta. La cum a jucat Dinamo aseara,mai repede se incurca pe ei decat pe altii. Vom vorbi mai multe in seara asta,dupa finalul meciului,cand vom sti cum stau lucrurile. Un egal nu inseamna mai nimic,daca stana nu se incurca,cel putin,in urmatoarele doua meciuri si sincer nu pot spera la mai mult,fara Sougou,Aguirregaray si toti ceilalti cu mai vechi accidentari. Hai CFR!!!

      Apreciază

  14. Eu zic ca diferenta dintre CFR si Steaua anul asta e egala cu diferenta dintre Andone si Reghecampf. Speranta mea pentru meciul de maine e data de faptul ca sezonul asta rezultatele noastre par a fi cam aleatoare si deci poate avem norocul ca de data asta sa iasa o victorie. In rest, e clar ca la momentul actual ei sunt peste noi. Daca cumva reusim sa castigam, eu zic ca am putea spune ca teoretic reintram in cursa pentru titlu atata vreme cat Steaua are meciuri mai grele decat noi in restul turului, iar in retur noi vom avea majoritatea meciurilor grele acasa. Din pacate, cred ca si cu o victorie in meciul asta n-am realiza mare lucru fiindca e destul de probabil ca am pierde punctele in meciurile cu Viitorul, Severin samd. Putem castiga campionatul doar cu alt antrenor, dar Andone nu va fi demis cat mai avem sanse la campionat.

    Apreciază

    • Depinde ce inseamna “situare jos”? Nu cred ca ar pica bine conducerii o eventuala necalificare in cupele europene, mai ales acum cand stam bine la adunatul punctelor la coeficientul UEFA si la tragerile la sorti din editiile viitoare ale cupelor europene putem fi cap de serie.

      Apreciază

  15. Dupa returul cu Basel, cred ca asta este cel mai important meci al sezonului de toamna. Nu intr-atat pentru sansele la titlu (bine, conteaza), cat ca a sosit momentul sa batem si Steaua la ea acasa. De 5 ani suntem cea mai de succes echipa, i-am batut pe absolut toti macar o data in deplasare, mai putin pe astia. Acum ar fi momentul, i-am si dezumfla putin. Tocmai pentru faptul ca toata lumea spune ca sunt favoriti, ca-s pe val, ca au bulan, iar noi avem problemele bine stiute cu accidentarile, am o presimtire ca va fi ziua noastra. Sa vezi ce mama de bataie ii dau presimtirii daca-mi va trage clapa 🙂

    Apreciază

  16. Sa dau si eu variante de echipa: 1. Foarte defensiva 🙂 Felgueiras – Ivo Pinto, Maftei, Cadu, Piccolo, Sepsi – Godemeche, Muresan, Luis Alberto – Bastos, Camora. 2. Relativ ofensiva Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Muresan, Godemeche – Rui Pedro, Bastos, Valente – Kapetanos (Bjelanovici). 3. Banuiesc ca Andone va alege Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Maftei, Sepsi – Muresan, Godemeche – Rui Pedro, Bastos, Camora – Kapetanos (Bjelanovici).

    Apreciază

  17. E bine ca am echilibrat putin,incepand pe final de repriza sa avem posesie. Pacat de ultimele doua faze ale primei reprize,puteam pleca in avantaj la cabine. Nicoara asta ma cam dispera. Putem mai mult in seara asta. Hai CFR !!!

    Apreciază

  18. Si Luis Alberto ma dispera,sper sa-l scoata si pe asta! Nu tinem deloc de minge,ne calaresc oile. Scriu sa-mi mai temperez emotiie. Comentatorii execrabili!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.