De ar râde curcile…


Dacă ar putea curcile să râdă, atunci partida de ieri de la Berceni ar fi, pentru ele, cea mai bună comedie disponibilă în acest moment pe piaţă. O parodie perfectă a unei încleştări între o echipă de Champions League şi una din competiţia lui „scapă cine MAI poate… financiar”, Liga a III-a. Un dezechilibru evident în orice condiţii, care ar fi trebuit să se traducă într-o concludentă victorie, la scor, pentru echipa venită din sferele înalte. Ce-a ieşit, de fapt, a fost doar o scălâmbăială, o zbatere pe uscat, o împiedicată încercare de a livra un act sportiv din partea starurilor şi o eroică şi foarte lăudabilă rezistenţă a amfitrionilor.

Dacă ar putea curcile să se amuze, atunci noi le-am fi ţinta predilectă, ne-ar râde nouă în nas, spunându-ne că au ele avut mai dreptate şi atunci când s-au distrat nespus de păţaniile noastre împotriva unor firave echipe ale campionatului, precum Iaşiul sau Ceahlăul. Râsul lor nu ar fi prostesc, ci ar fi cel al unor pertinente cunoscătoare ale fotbalului, fiindcă, iată, se dovedeşte că scuzele şi alibiurile găsite de noi până acum nu ţin la nesfârşit. Ce s-a văzut, de curând, cu Pandurii, este aievea, nu mai e loc de eschive, nu mai putem arunca vina pe arbitraj, ci trebuie să ne credem ochilor, să pornim de la rădăcina problemelor. Dacă nici măcar contra unei echipe liliputane nu am reuşit să avem posesie zdrobitoare, dacă nu am creat faze într-o repriză măcar cât degetele unei mâini, atunci ar trebui să ne fie clar că avem probleme grave, care trebuie rezolvate grabnic, printr-o reorientare tactică. Destul cu comoditatea celui ce stă în apărare, destul cu liniştea recuperării mingii, servite în zona ta şi destul cu jocul ruginit, bătrânesc! Dacă tot nu avem alte soluţii decât să jucăm cu 2 închizători retraşi, meci de meci, atunci măcar să avem grijă ca aceia să stea mai tot timpul în terenul advers, să sufoce şi să recupereze acolo. Doar aşa prima lor pasă ar putea să fie decisivă, doar aşa nu vom mai lăsa oponenţii să se aşeze tacticos în apărare şi să aştepte calmi inerenta şi anosta centrare, către unicul jucător ce se pricepe în domeniul aerian. Soluţia aceasta a mea poate părea extremă, disperată, un atac la baionetă, dar situaţia de acum este aşijderea, nu mai este loc pentru reglaje fine pe un mecanism ce macină în gol.

Dacă ar vrea curcile să râdă de noi atunci s-ar gândi că fazele de fotbal adevărat, cursiv, din meciul de Cupă, au aparţinut echipei din Divizia C şi nu starurilor coborâte de pe ecranele Champions League. Noroc că ele nu prea gândesc, ci doar râd de ceea ce am văzut, la un moment dat: lecţie predată de cei mici, campionilor: un „un-doi-trei-patru şi centrare”, unde la pasele cu număr par venea acelaşi jucător. Se depăşea astfel o apărare de jaloane. Încerc să mă gândesc dacă am văzut vreodată un astfel de efort de echipă la CFR şi îmi dau seama că trebuie să sondez departe în memorie, undeva pe la începutul sezonului trecut. La noi merg cel mult combinaţiile în doi sau ruperile de ritm, iar ceea ce ne-a arătat micuţa echipă ilfoveană ieri este cât de mult am pierdut contactul cu lucrurile simple şi frumoase, cu noţiunile de bază. Dacă fotbaliştii gazdelor nu erau limitaţi de câteva atribute tipice fotbalului mic, precum lipsa vitezei sau a forţei, atunci în mod sigur CFR-ul păţea o imensă ruşine. Aşa însă, era timp ca Sepsi să se trezească la timp şi din 4-5 paşi să ajungă atacantul bercean, ca Piccolo să întindă gâtul cu o fracţiune mai repede decât omul din marcaj sau ca Stăncioiu să prindă şuturile moi pe poartă. Chiar şi aşa, cred că putem spune cu toţii că ilfovenii meritau un gol (poate dacă îşi păstrau cumpătul în faţa porţii), iar cum a doua reuşită a noastră a venit după minutul 90, vă daţi seama ce-ar fi avut de spus tabela. Da, statistica va consemna un scor cuminte, un 2-0, dar ştim foarte bine că realitatea de ieri a fost cea a unei cazne nepermise. Ne putem gândi la aspectul că nici în alţi ani nu am spulberat divizionarele C sau B, că şi atunci jucam cu echipa a II-a, ca ieri. Da, doar că atunci, în acel lot B apăreau pe lângă eternele rezerve şi mulţi tineri, chiar de la CFR II, adică tot fotbalişti de al treilea eşalon. Dacă ar fi fost aşa, ieri ar fi trebuit poate să apară Godfred, Lignani, Buş sau vreunul dintre mânjii aduşi din Italia pentru lista B a Champions League. Iată că nici acest aspect nu se poate invoca acum, fiindcă, să ne gândim, cei care au primit ieri o nouă şansă au fost Panin, Valente, Hora sau Rui Pedro. Adică, jucători de la care, în orice moment, avem pretenţia să intre în prima echipă, chiar şi în meciurile de Champions League, nicidecum unii de umplutură. Şi, iată, dacă Pandurii bătea în acest tur al Cupei o divizionară C cu 7-1, CFR-ul a scos, folosind „vedetele”, un 2-0 mult mai căznit decât o arată scorul. Chiar nu e nicio îngrijorare?

Dacă ar pricepe curcile ceva din fotbalul CFR-ului, atunci sigur nici nu ar surâde. Deocamdată însă, cred că se prăpădesc de râd când văd ce număr 10 avem. Adus cu surle şi trâmbiţe din Portugalia, regretat de fanii săi de acolo, Valente este cea mai mare deziluzie a perioadei noastre de transferuri. Tot mai sper de la el să înceapă să arate ceva consistenţă, să decidă meciuri de unul singur, aşa cum un număr 10 ar trebui s-o facă şi aşa cum alţi ceferişti, precum Sougou, Kapetanos sau Bastos au făcut-o până acum. Dar, dacă nici cu adversari de liga a III-a nu face lumină în jocul nostru, atunci când oare va mai reuşi? Nicio depăşire în viteză (armă esenţială pentru un jucător de bandă), nicio pasă filtrantă şi nicio centrare logică, ci doar automatisme tactice sterpe, fără imaginaţie, fără succes. Un singur vârf, între 3 adversari – degeaba muţi norii pentru o ploaie de centrări.

Curcile se prăpădesc deja de râs după ce au văzut flancul nostru drept. Cred că pe acesta îl putem împrumuta direct la Berceni, deşi, prin asta, s-ar putea să le dăm lor stilul de joc peste cap. Panin şi Hora au fost dezastruoşi, atât luaţi împreună, cât şi separat. Nu-mi amintesc să fi văzut măcar o centrare blocată de ei în apărare, iar în atac cu greu a mai răzbătut câte o minge, dinspre ei. Curcile poate s-ar opri măcar câteva clipe din hohotire, gândindu-se că ei sunt totuşi de-ai lor: nu poţi râde de două curci plouate.

E veselie mare pentru curci, în centru, atât de mare încât se încinge o horă a lui “tot pe loc, pe loc, pe loc”. Îi avem pe “degrabă trecătorii pe sub centrări”, Maftei şi Luis Alberto, pe boemul Rui Pedro, a cărui eleganţă în mişcări aminteşte doar de fotbalul începutului de secol XX, pe Godemeche, care deşi a dat vreo 3 goluri în toată cariera lui, se vede acum nevoit să ia el taurul de coarne, doar-doar iese ceva şi, undeva în faţă, Bjelanovici, rupt total de restul echipei, un avanpost mult prea îndepărtat pentru ambiţiile noastre… şi ale lui. Se poate să rezulte ceva din toată abrambureala asta în care CFR-ul nu pare un întreg, ci vreo cinci-şase cioburi de echipă, irecuperabile una lângă alta? Da, faze penibile, cum este cea în care, Nicoară simte nevoia să simuleze în careu. Doar-doar primim un penalty, cu care să învingem „dificilul” adversar. Deci, chiar în Nicoară ne-am găsit la Târgu Jiu să ne punem noi reclamaţiile de lovituri de pedeapsă?!

Singurii care impun respectul curcilor sunt Piccolo, mult prea serios pentru o competiţie atât de neserioasă, Stăncioiu, cu o singură bâlbâială, scuzabilă faţă de nereuşitele celorlalţi şi, desigur, cel mai adevărat jucător şi singura lumină vie din teren, Aguirregaray. Schimbarea de criză a lui Andone care a ştiut cum arată şi ce se face cu o minge. Doar uruguayanul este exemplu de jucător care nu stă să vină faza la el ci o caută el, care face ce face şi se trezeşte mereu în vâltoarea evenimentelor şi, iată, într-o asemenea conjunctură, scoate două goluri pe devierile lui Bjelanovici. Dar să vină un jucător, zice-se, fundaş defensiv şi să dea clasă unei întregi linii de mijlocaşi, parcă e chiar prea mare umilinţa pentru restul. Dar, ăştia suntem la momentul de faţă. Cu mintea şi picioarele în sfere înalte, mult prea aerieni pentru a ne mai înhăma la astfel de competiţii mărunte, cum este Cupa. Iar prestaţiile sunt jignitoare la propria lor condiţie de fotbalişti profesionişti. Partea proastă este, că după ce vezi o astfel de reprezentaţie, curcă să fii şi parcă tot îţi dispare zâmbetul.

Fiindcă, ştiţi ce? Am fi chiar de râsul curcilor, dacă nu am fi, în fapt, de plânsul lor de milă…

Autor: Albusibiu

34 de comentarii

  1. Mi-e groază de convocarea lui Aguirregaray la Naționala Uruguayului. Normal că orice evoluție pentru Uruguay i-ar ridica cota, dar nu pot să nu-mi aduc aminte de Mojica, bolivianul care a făcut o navetă nesfârșită între două continente și a fost prea puțin valabil pentru CFR.

    Apreciază

  2. nu stiu ce sa mai zic….euforia meciului de la Braga a trecut si norii negri se aduna parca tot mai mult….sunt ft ingrijorat….( din toate meciurile noastre din toamna asta lam vazut si eu pe ala de ieri si am ramas ft dezamagit..:(….)

    Apreciază

  3. Eu personal nu as trage prea multe concluzii din meciul asta fiindca nu e reprezentativ, atat din cauza adversarului cat si a faptului ca am jucat cu multi jucatori care nu ar trebui sa joace niciodata intr-un meci serios (Panin, Hora). Pe de alta parte, sunt si eu dezamagit de Valente – in jumatate din fazele in care ajunge la minge in terenul advers, centreaza fara nici un fel de orizon in careu. Dar asta e, nu toti jucatorii adusi confirma si eu cred ca vara asta campania de transferari a fost destul de reusita, in ciuda unor esecuri. Hora intr-adevar e complet indolent – sper sa il cedeze undeva la iarna. Macar Nicoara se vede ca incearca sa faca ceva, chiar daca nu intotdeauna reuseste mare lucru, pe cand lui Hora se pare ca nici nu-i prea pasa de nimic. Cat despre Panin, acum ca ii avem pe Ivo Pinto si pe Aquiregaray pe pozitia de fundas dreapta, eu sper sincer ca asta e ultimul meci oficial pe care l-a jucat la CFR.

    Apreciază

  4. Felicitari,Albule,cineva trebuia sa spuna lucrurilor pe nume! Ne tot incurcam in argumente,incercand sa negam evdenta.O echipa (campioana)care se respecta nu are voie sa se chinuie in fata unor anonimi din liga a 3 a.Pentru ca asta a aratat jocul nostru,nu doar cel din cupa,o chinuiala penibila.Ar fi fost oarecum de inteles daca ar fi jucat in echipa,pe langa rezervele Panin si Hora,tinerii din lista B pt CL.Doar ca la noi au „jucat” cativa dntre cei prezenti la Braga sau altii care pot intra oricand in meciurile din competitia suprema. Daca jocul nostru ar avea vreo idee tactica,meciul d la Berceni trebuia sa fie un antrenament cu public. Ce a iesit am vazut cu totii! Daca le intra si mingea aceea care a lovit transversala ne puteam face pe deplin de rusine.Mie nu de United mi-e groaza ci de inca un meci chinuit,sambata cu Bistrita,caci asta urmeaza. Daca te bate MU,mai ai o scuza,dar daca te chinui si cu amaratii….

    Apreciază

  5. Deocamdata ne pricepem (parca) la tactica contratacului. Stam inchisi ca un arici fara tepi si zvacnim pe contratac. Penru asta e nevoie de o formatie care sa te domine (vezi Braga, MU, Galata). Si nu de Bistrita sau Berceni. Atacul nu l-am invatat inca. N-avem relatii de joc, habar n-avem cum sa desenam frumos pe teren. Din pacate asta e realitatea. Deocamdata…

    Apreciază

  6. Ai dreptate Albule, degeaba ne umflam in pene ca paunii ca tot curci ramanem si aici trebuie sa ne resemnam si noi tribunistii care degeaba incercam sa gasim tot timpul o scuza tactica, fizica, psihica echipei ca tot penibili sunt. In a doua repriza imi era rusine de penibilul situatiei, iar la sfarsit cand am auzit declaratia lui Andone cum ca „oricine din echipa aceasta poate juca miercuri cu Manchester” , „le-am spus ca v-a fi un meci greu” mi-am dat seama ca si antrenorul nostru este de rasul curcilor nu doar prin tactica dar si prin atitudinea aratata in tribuna si in declaratii. Era momentul de alta atitudine. M-am saturat de rasetele lui sterile, glumele superficiale si atitudinea ca totul este bine si frumos. Mie nu imi este frica de meciul cu MU, nici de meciul cu Bistrita (ca de penibil ne-am umplut de mult cu Iasiul) ci de meciul cu STEAUA care e pe buzele tututror corifeilor, jesepistilor, care ne-ar soarbe dintr-o inghititura. O echipa care daca ne v-a invinge (daca si la scor) v-a matura pe jos cu noi in toate pozitiile posibile flancata de media si televiziune. Nu v-a mai exista Basel, Braga, campioni, plm ….nimic. Mi-e greu sa o spun dar Steaua joaca fotbal iar antrenorul stie ce vrea. Daca pierdem pe National Arena pierdem tot. Vazand meciurile cu Pandurii, Rapid, Berceni etciasi, etcceahlalul, precum si atitudinea echipei ciobanelului rasist, ma trec fiorii unei decaderi a tot ceea ce inseamna fotbal si campionat 2012-2013 pentru CFR Cluj.

    Apreciază

  7. AVEM IN SCHIMB UN ANTRENOR GENIAL,DOAR EL PUTEA CONCEPE O TACTICA SI O ECHIPA DEFENSIVA CU UN ADVERSAR DE LIGA 3 SI MAI ALES INTR-UN MECI CE NU SE PUTEA TERMINA LA EGALITATE!! POATE NU STIA CA IN CUPA SE JOACA SISTEM ELIMINATORIU!! CE MAI TOT VORBIM AICI,EU IL VAD PE ANDONE IN CURAND ANTRENOR LA BARCELONA SAU REAL MADRID!! DAR NOI NU IL VOM LASA SA PLECE,EVENTUAL II FACEM CONTRACT PE VIATA,CA LUI FERGUSSON LA UNITED!!!

    Apreciază

  8. Am trecut mai departe de o echipa de liga 3 a dupa un meci disputat .O echipa buna,inchegata cu un stil de joc bine implementat.Se vede ca joaca de timp impreuna .Diferenta dintre 2 echipe nu se face neaparat la capitolul fizic.Iar daca detaliile tehnice ale unor rezerve ale noastre nu au fost asa evidente incat sa ne impunem de o maniera clara,trebuie sa ne gandim si la valoarea individuala sau motivatia lor.
    Primordial in acest meci a fost calificarea,care s-a si obtinut.Acum ca n-a impresionat este alta discutie si la o eventuala castigare a Cupei Romaniei se va spune cel mult ca a fost o partida grea.Mergand mai departe o sa ajungem sa le reprosam ca n-au facut destula risipa de energie ,ca n-am vazut crampe musculare.Intro perioada cu multe partide trebuie sa sti exact cat sa fortezi fara prierderi inutile de energie.Si dintre cei care au jucat vor fi si sambata si in meciul cu MU in teren.Important ca nu sunt accidentati si ca am mers mai departe intro competitie draga noua……punct

    Apreciază

    • „maniera clara” zici? tu ai urmarit meciul sau frizurile jucatorilor? acuma stim ca suntem subiectivi si fiecare are dreptul la opinie dar,fara sa dramatizez deloc, pot spune ca am avut noroc cu shimbarea lui Andone ca am trecut de Berceni. Pana la primul gol Berceni a jucat mai frumos decat noi.Da. E bine ca ne-am calificat dar nu trebuie uitat ca nu inchegam jocul deloc si vorba lui Paszkany: „fotbalul nu poate fi pacalit”. Super analiza Albule. Cel mai bun jucator:uruguayanul.

      Apreciază

  9. Cu MU o să facem iar o partidă onorabilă, ca de obicei în UCL, şi iar o să-i ridicaţi în slăvi, precum după meciul cu Braga…sunteţi prea preneţioşi, şi se pare încă necăjiţi de simulacrul de meci de la Tg. Jiu.
    Au bătut, s-au calificat, au jucat un oficial şi rezervele, s-a văzut care cum se mişcă. Ar fi frumos să bată la set-zero în fiecare meci, dar ştiţi şi voi că nu se poate.
    Şi ce dacă ar fi făcut spectacol, şi ar fi bătut cu 7-1, avea vreo relevanţă, cu o echipă de C?
    Valente eu un jucător bun. O să-şi revină în timp. Esenţial e să aibă echipa dubluri de valoare pentru fiecare post. Sezonul este lung, nu poţi trage concluzii relevante după abia 8 etape.
    Aveţi puţintică răbdare.

    Apreciază

  10. Albule, eu sunt de parere ca nu e cazul sa dramatizam prea tare dupa meciul cu Berceni. Ei au jucat chiar foarte bine. Nu sunt multe echipe in Liga 1 care sa joace asa din prima, dupa cum ai mentionat si tu in articol. 1-2-3-4-centrare. O sa promoveze baietii astia in B si o sa faca treaba buna si acolo, sunt sigur. Puteau sa castige si cu noi, dar nu neaparat pentru ca am jucat noi slab, ci, repet, pentru ca au jucat ei foarte bine. Apoi, cu Valente, eu n-as zice neaparat ca el a fost lipsit de idei, pentru ca sunt convins ca de fapt el a respectat intocmai ce i-a cerut antrenorul. Ideea era ca Valente sa furnizeze centrari cat mai multe, Sasa sa devieze si Pedro sa stea la mingea a doua si sa dea gol. De aia Valente a insistat atat de mult pe centrari astazi.

    Panin si Hora intr-adevar, varza, aici ai dreptate. Dar, per total, eu zic ca nu ne-am facut de rusine intr-atat incat sa rada curcile de noi.

    Apreciază

  11. Sunt de acord ca trebuia sa folosim tinerii adusi luna trecuta, Panin sa se lase de fotbal, Valente e un caz special, mai sper sa-si revina, Hora trebuie imprumutat obligatoriu. Baiatul asta Nicoara trebuie calmat, intra in teren supramotivat si se sufoca in 10 minute, Rui Pedro e un fel de Deac inainte sa plece in Germania, multa agitatie fara nici un sens si se vede ca nu-i pregatit fizic. In momentul in care s-a accidentat Ronny trebuia sa-l readucem pe Batin, dar probabil nu se putea, poate din iarna. Nu imi fac probleme, cu Manchester n-o sa pierdem, batem Steaua cu siguranta, insa cu Bistrita vom avea probleme !

    Apreciază

  12. Imi place ca unii incearca sa se minta singuri, sa caute diverse scuze pentru evolutiile echipei…. Unii spun: pai bine, am jucat cu rezervele de aceea ne-am chinuit atat …. Daca asta e scuza, atunci fie rezervele nostre ar putea fi titulari in liga a 3-a, fie titulari din liga a 3-a ar putea fi rezerve la noi…(desigur cu costuri financiare mai mici de cel putin 30-40 de ori…. Altii ar spune ca nu am fost concentrati, ca cei de la Berceni au jucat meciul vietii…. eu ma intreb de unde lipsa de concentrare si motivatie la ai nostri? In primul rand vine din lipsa de profesionalism…. primesc o gramada de bani dar nu isi fac munca atunci cand li se ofera sansa, nu au nici o ambitie de a demontra ca merita sa fie in lotul CFR-ului…vorba aceea: timpul trece, leafa merge… Avem o foarte mare problema de ATITUDINE ! Si de ce s-ar chinui jucatorii cand conducerea le furnizeaza alibiuri dupa fiecare meci? De data asta nu au mai fost arbitrii, a fost „complexul de superioritate”….In rest, avem probleme doar in aparare, la mijloc si in atac…..oare ce a facut Andone toata vara?

    Apreciază

  13. Categoric, nici eu nu am fost incantat de ceea ce am vazut miercuri, chiar imi faceam griji sa scape nevatamat televizorul, dar, acum la rece, n-o mai iau atat de dramatic, s-a obtinut ceea ce s-a urmarit, ne-am calificat, spre deosebire de altii care s-au facut de cacao si in privinta rezultatului. Este diferenta mare de motivare intre cele doua echipe in astfel de meciuri, se intampla si prin alte parti, nu odata am vazut ca echipe de liga a 4-a sau a 5-a au eliminat formatii cu nume din Premier League in Cupa Angliei, spre exemplu. Problema noastra cea mare este ca n-am fortat sa batem si inca la un scor mare in meciuri cum au fost cel cu Gazul sau Iasiul, sa impunem respect, vin toate ciurucurile si se ambitioneaza in fata noastra stiind ca e o paine de mancat.

    Apreciază

    • aşa e caneto, alţii chiar s-au făcut de cacao, râd şi acum toate curcile din toate ţările (motto : „curci din toate ţările, uniţi-vă!”) . Mai mult, chiar CFR însăşi s-a încurcat la un moment dat cu o echipă de ţărănuşi de la polul frigului, anno 1993, prin octombrie (se numeau atunci CFR-Steaua, parcă), unde preşedinte de club era…ghici cine? Ai ghicit, era ţărănuşul de „Kiruj”…

      Apreciază

      • e adevarat ca altii s-au facut de rusine….dar depinde de fiecare cum gandeste viata…. Daca esti o echipa slaba, te multumesti cand constati ca sunt si mai slabi decat tine…. pe cand daca esti o echipa puternica, te raportezi la cele mai bune rezultatele si evolutii ale contracandidatelor….

        Apreciază

  14. Scopul scuza mijloacele, cica. Totusi, chiar si la rece (special am lasat sa treaca 24 de ore inainte de a scrie), cred ca CFR-ului ii lipsesc acum mijloacele. In afara de cei 7-8 jucatori esentiali in linia de start, restul par a fi doar niste jalnice umpluturi (asta a fost senzatia de miercuri) si, mai rau, nici modulul tactic nu pare sa ii stoarca de resurse. Nu zic, posibil ca doar cu acesti cativa jucatori sa mai facem meciuri senzationale, asa cum au fost cele din Liga Campionilor, dar, obiectivele CFR-ului sunt mult mai diverse, trebuie neaparat sa tintim un loc de podium (macar) si in campionat. Iar asta nu se poate face decat avand macar 16-17 jucatori apti in orice moment de a intra pe teren. Despre cei de miercuri, cu greu putem spune asta…

    Apreciază

    • Alex, cred ca, vorbind de jucatori nu ai sesizat adevarata problema. Valente abia invatase cum sa centreze pentru Kapetanos(asta in meciurile oficiale, ca in amicalele din vara a fost un mixaj care nu permitea automatisme) acum a jucat prima oara cu Bjelanovici. In aceeasi situatie sunt si altii, la acest meci s-au intalnit intaia data. Am vorbit de Valente pentru ca e jucator disciplinat tactic, cum de altfel sunt aproape toti, el a centrat mereu pentru devierile lui Bjelanovici, prezent a raspuns doar Rui Pedro, Hora fiind ocupat cu horitul ne-am trezit in situatia in care din linia a doua nu venea nimeni in timp util la sustinere. Nu stiu cata legatura are asta cu valoarea individuala, poate la Panin care arata a fi uzat deja, il tradeaza lentoarea care se tot accentueaza.–––––- In principal marea problema cred ca nu vine de la valoarea individuala ci de la lipsa totala de omogenitate si de la deficiente majore de organizare a jocului.

      Apreciază

  15. Nu va suparat, dar dupa parerea mea ar fi cazul sa fie schimbat antrenorul. A antrenat in Liga Campionilor, a iesit a doua oara campion cu CFR-ul, probabil si-a primit bonusurile financiare, de ce nu s-ar face o schimbare?. Eu unul m-am saturat ca dupa fiecare meci sa vina si sa ne spuna cum s-a jucat, ca s-a gresit la mingi usoare, ca baietii n-au fost concentrati, ca arbitrii etc.
    Poate ca sint prea intransigent, insa am o intuitie, anume ca dupa jocul cu Manchester, Ando ne va spune pa!

    Apreciază

    • Poti spune fara sa gresesti ca CFR a jucat cu rezervele……as vrea sa-mi spui un jucator care ti-a placut in acest meci.A avut realizari,a dat o pasa geniala,a facut o preluare ……pas de aceste lucruri per total.Crezi ca daca era Mourinho pe banca era altceva?Pai ala cu jucatori de zeci de milioane n-are jocuri si rezultate multumitoare.
      Sunt uni care-si iau adrenalina din senzationalul de la OTV si ziarele de scandal.Ca sa ai rezultate trebuie sa liniste la club,incredere din partea conducerii si sprijinul suporterilor……si destinul sa fie de partea ta.Un antrenor este tot atat de bun ca si jucatorii pe care-i antreneaza.Cu valoarea la CFR m-am lamurit sau cel putin la anumiti jucatori…….inca nu am avut un antrenor care sa poata dupa 2 sezoane sa faca un raport in care sa-si prezinte rezultatele.Daca suntem club cu pretentii trebuie sa vina si ziua aia,in care sa-si faca prezenta respectul pentru sport,pentru club si suporteri si nu in ultimul rand pentru antrenorul in cauza.

      Apreciază

      • Andone stie ca are un lot mai putin valoros decat se spune. Apoi Andone are un stil caracteristic defensiv si asta ii va caracteriza toate meciurile lui. El si clubul momentan merg in aceeasi barca-ne aparam cat putem mai bine si lovim pe contraatac. Si cat va merge chestia asta, Andone va sta la CFR. Cine va fi de vina ca CFR va pierde? Andone – ca nu a organizat destul de bine echipa- si apoi jucatorii. Dar oare ce sa faca Andone cu Valente ca sa merite numarul 10? Sau cu Nicoara ca sa-i mearga mintea tot asa de repede ca picioarele? Sau cu Rui Pedro? Hora? Personal cred ca Mourinho sau Ferguson ar face mai mult, dar pentru asta trebuie sa mutam Gruia in vest. Asa ca meniul il face Andone si ce coace el aia mancam noi.Cu ingredientele clubului.

        Apreciază

        • E de datoria bucatarului sa se asigure de calitatea si cantitatea ingredientelor din bucatarie, mai ales mai ales cand e „Master Chef” la un restaurant care e de 5 stele… Eu imi aduc aminte ca bucatarul e cel care a iesit si a declarat ca are in bucatarie tot ce ii trebuie, ca are cele mai bune condimente din tara si nu mai are nevoie de altceva pe stoc…. Tehnica gatirii mancarii se reflecta in locul pe care il ocupam in clasament…

          Apreciază

            • pai vezi? daca voia sa faca un paprikas bun, spunea: Patroane, nu prea am condimentele care imi trebuie….cu ce am, pot face cel mult o supa chioara, care nu se prea preteaza pentru restaurantul nostru…. Stii tu cum e un bun bucatar, se mai uita in camara…la condimente…. mai vede care e expirat, care nu are nici o aroma, sau de care nu mai are nevoie…nu le tine pe raft numai ca sa para camara mai plina… :)))

              Apreciază

            • Corect ! Camara a fost plina la un moment dat ! Acum i-au shimbat destinatia , se numeste infirmerie.Si cu ce o ramas merge si o varza a’la’Cluj , servita la Berceni.
              Dar asta-i alta mancare de…peste.

              Apreciază

      • Da, Gica, ti-as spune Bjelanovici, doua pase de gol, doua devieri decisive, au si altele dar au fost risipite cu nonsalanta, repetat de Rui Pedro care parca a vrut mai mult decat poate(cert el a jucat pentru antrenor). Spune-mi si tu, cum s-a vazut pozitiv antrenorul?

        Apreciază

  16. Albule,nu te poate nimeni contrazice pt ca ai dreptate.Recunosc si eu ca asa stau lucrurile, dar totusi era un meci de calificare cu o echipa mica si nimic altceva.Nimeni nu poate motiva o echipa mai bine cotata intr-un meci de cupa cu un adversar mai modest.L-am vazut si pe MU si alte echipe mari facindu-se de rusine in meciurile de cupa cu adversari modesti.Pt aceste echipe mici chiar conteaza aceste meciuri si se mobilizeaza exemplar.Deci echipa s-a calificat,urmeaza alt joc.Este chiar greu sa ai meciuri din trei in trei zile sa nu mai punem la socoteala si deplasarile ,zau cred ca te si saturi de atita concentrare aproape la fiecare meci ,deci este normal o anumita relaxare.Ce nu inteleg eu este ca de ce se relaxeaza jucatorii de rezerva,ei ar trebui sa manince pamintul pt a prinde un loc in echipa.Totusi asa se intimpla si la alte echipe,vezi declaratia lui Ferguson ca nu va mai folosi echipa a doua in grupe.S-a ars si el anul trecut cu rezervele.Anul acesta toti jucatorii se vor concentra in CL si sa speram ca se vor autodepasi.Referitor la sistemul de joc ,cu lotul actual se poate juca numai cu doi inchizatori,eventual cu trei stoperi si cu doi inchizatori,poate asa ne vom lipi la citeva egaluri.Cred ca Andone de asta repeta in fiecare meci aceeasi partitura,neavind un Trica nu poti construi deci foloseste unn sistem cit de cit compatibil lotului,cistigam nu cistigam dar macar nu pierdem.

    Apreciază

    • IN parte sunt de acord. Am o obiectie, lui Ando ii lipseste un Trica, e adevarat, dar mai tare ii lipsesc fundasi centrali de valoare si cu calitati adecvate postului, el are doar un Rada-lent, Picolo – pacat ca stiinta tactica nu-l salveaza de eticheta cel mai lent, Maftei – scund si bramburist, Diogo – aici discutam totusi despre fotbalisti.

      Apreciază

  17. Supărați am fost cu toții de prestația echipei, dar de aici și până la înmormântarea lui Ando și a echipei e cale lungă. Parcă vă și văd (inclusiv – me) pe majoritatea celor care au fost vehemenți acum, ce fericiți veți fi în următoarele două, trei meciuri mai tari în care veți diseca tactica (aproape, sic!) perfectă și jocul bun prestat. Încerc să mă pun în locul lui Andone, să văd cum pot controla vestiarul, nedând șanse tuturor jucătorilor să joace. Imposibil, zic eu. Trebuia totuși să folosească și o astfel de formulă de joc, pt. a odihni jucătorii cei mai obosiți. Când spun formulă de joc, mă refer la faptul că s-a gândit la un portar și 10 jucători de câmp, din care doi, musai să fie închizători și restu’, „Dumnezo’ cu mila”. Sunt convins că riscul pe care Andone și l’a asumat a fost mare, și trecând peste ironie, chiar cred că așa a gândit. Că Hora n-are nici o idee de joc nu e o noutate, nici prestația unor jucători cu cerebelul umflat artificial, gen Nicoară, Kivuvu, Sepsi ori Stăncioiu (de Panin nu mă iau, pt. că a făcut enorm de mult pt. acest club, acum „doar” a îmbătrânit), dar, dacă aceștia doar se antrenează fără să joace într-un meci considerat ușor, atunci se reiau problemele din trecut, când Uhrin, Minteunu’ și chiar Andone nu au putut gestiona vestiarul în situații oarecum asemănătoare. Diferența de atunci e că jucătorii trași pe dreapta erau jucători cu personalitate, care nu acceptau acest statut, știau lovi și loabda, pe când Hora&co se mulțumesc cu fărâmituri gen Berceni în care chiar lasă impresia de jucători de mâna a doua și se mulțumesc cu acest statut, atâta timp cât banii le intră în cont. Mă mir doar, fiindcă îmi amintesc de Hora, în perioada când juca la Bistrița, ca fiind un jucător cu tupeu, degaja forță și incursiunile lui pe zona centrală (curios) erau devastatoare. Nicoară la fel, unu’ care era dispus să te stoarcă de ultima picătură de transpirație… dar cam atât, ba scuze, ulterior a învățat să și centreze. Hora nu. Acum, ca în cazul nevestei, nu știu ce am văzut la ei… Cu ei nu poți construi. Vor, au ambiție, sunt harnici, devotați, dar oricât am vrut să evit termenul, ei par loviți cu leoca’n cap. Mai puțin nevasta! Am vrut să spun la fel și despre Rui Pedro la un moment dat, dar în cazul lui văd mai mult naivitate, asociată uneori cu egoismul unui copil ce vrea să demonstreze altceva, iar uneori chiar îi reușește. Nu mă întrebați ce e acel altceva, că nu-i copilul meu. Dacă era, nu scăpa la câteva faze fără vreo două scaltoace date „părintește”. De’acu’, avea și privirea mai ageră. Andone are mult de lucru, trebuie să predea suplimentar niște lecții la care el însuși nu a primit note de trecere, la altele a lipsit motivat sau l-au motivat alții când a rămas fără pantaloni. Totuși, când n’ai pantaloni, parcă ți-e greu să stai pe scaun fără să semeni pe alocuri cu „prințul” Cristea, chiar dacă ultimul face parte din altă categorie, cea a lui „laban”. Dar cohonez, trebuie să recunoaștem, a avut. Știe și Vali! Are în schimb, per total, media bună, pt. că în ciuda a ceea ce se crede despre filozofia lui fotbalistică, a văzut ce poate echipa în acest moment, ce alternative imediate are și luxul de a-și permite să construiască pe termen mediu și lung, nemaipipăind sistematic picioarele scaunului de pe care studiază. Cu această siguranță agățată de piept și-a permis să riște, da! să riște, în această competiție cu leocile primite cadou. Fine primo tempo. În secondo tempo, sperăm să primim și noi cadou niște siguranțe, preferabil cu lița groasă, care să „sară” greu, știind faptul că sărind mai greu, ne încingem mai tare! Să evităm să provocăm un „scurt” cu pretențiile noastre, altfel perfect justificate, din prea marea dorință de a vedea ŞI spectacol. Să nu sară doar scântei! Nu consider că îmi las pretențiile deoparte, aștept răbdător (și tensionat :)) ca tot omu’ să vină spectacolul și pe Gruia noastră, convins fiind că atunci când va veni, vom numara și înșira pe lângă adversari și goluri, alte neajunsuri specifice unui joc deschis. Dar asta e o altă poveste, trebuie să ajungem acolo, să o povestim. Până atunci, cu Hora, înainteeeeee…….. Marș!!! P.S. – Bă! plm! Cine o scos siguranța?!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.