Pandurii, CFR și, cu unanimitatea dumneavoastră, caneto


Ceferişti din toate ţările – indiferent de vârstă, naționalitate și sex – uniţi-vă!

Cuvântarea tovarășului Domnul caneto, avancronicar-şef al Tribunei CFR, adresată oamenilor muncii aflaţi pe site, cu ocazia pregătirilor multilateral și în adâncime dezvoltate pentru întrecerea sportivă de la Târgu Jiu*

(*Articol recomandat doar minorilor peste 30 de ani. Cei sub 30, slavă Domnului, nu vor pricepe nimic. Probabil nici cei peste.)

Domnul caneto:

Dragi domni și pretini,

Duminică, la ora 21,30, pe stadionul din Târgu Jiu, construit de oamenii muncii la Târgu Jiu, încep în plen lucrările la meciul Pandurii – CFR Cluj. [Aplauze şi urale puternice, prelungite; se scandează îndelung ”caneto – CFR!”, ”caneto și meciul!”, ”caneto și iar caneto!” și ”Hei, hei, huo Pandurii!”]

Propun ca în prezidiul de start să participe următorii domni, aleși cu profesionalism din loturile lărgite de tovarăși de joacă:

Pandurii: Lazăr – Ungurușan, Viera, Mamele, Al.Vlad – Lemnaru, Nistor, Răduț – Maxim, Cristea, Ibeh.

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Rada, Camora – Luis Alberto, Mureșan – Aguirregaray, Bastos, Nicoară – Kapetanos.

Cine este pentru? 1, 2, 3… Deci, formațiile de lucru s-au votat în unanimitate de mâini ridicate și câteva degete izolate.

Propun ca domnul echipat prematur în negru (pentru spectatorii din cochetele tribune gorjene încă n-a murit mă-sa), trimis de la centru la centru, să fie ferm ajutat de doi asistenţi cu drapele şi de un membru supleant cu tabelă. Factorul de decizie în negru trebuie să declare deschise lucrărili printr-un fluier atât de hotărât, încât să răsune valea. Aveţi grijă cum conduceţi şedinţa și cu cine vă întovărășiți pe tarlaua verde, domnilor în negru! Hmmm… Parcă văd că o să fluierați și fluturați perfect și o să vă alegeţi cu câte un vot de blam şi excludere pe 5 etape, dar fericiți! Cine este pentru? 0… Deci, s-a votat în unanimitate ca arbitrii să fie corecți.

Pentru buna desfăşurare a şedinţei de lucru, propun următoarea ordine de seral:

  1. Implementarea în joc de către Pandurii a măreţei idei tactice descoperite de oamenii muncii din străinătate (Barcelona), cu numele de cod tichi-taca.
  2. Oamenii muncii de la CFR Cluj, în rândul cărora s-au infiltrat elemente ale agenturilor străine din Portugalia, după cum ne-au informat organele gesepiste, vor pune la dispoziţia tovarășilor de partidă mingea pe durata a 70% din timpul de joc și 65% din suprafaţa totală a terenului, mai puţin partea de ogradă situată aproape de poarta proprie.
  3. Pentru delectarea poporului spectator şi tele ori flashspectator, protagoniştii să ofere sare şi piper, adică ocazii imense și goluri.
  4. Recomandarea expresă (mai degrabă directivă decât recomandare) este ca domnii din rândul clasei muncitoare feroviare să realizeze mai multe goluri, în scopul menţinerii la un nivel ridicat a moralului de lucru, cunoscând faptul că trebuie să ne reprezinte cu cinste patria peste hotare, la marele congres al fotbalului european.
  5. Desemnarea domnului Bastos pentru marcarea primului gol, ca recompensă pentru merite deosebite în demonstrarea superiorităţii sistemului nostru cooperativist, faţă de cel al imperialiştilor de la Sporting Braga.
  6. Desemnarea domnului Luis Alberto, membru intrat de curând în rândurile noastre, pentru marcarea celui de-al doilea gol, ca o încurajare pentru o activitate prestigioasă în viitor, cu scopul declarat al demonstrării superiorităţii sistemului nostru cooperativist față de cel imperialist britanic sau al celui de harem stambulian.
  7. Desemnarea domnului Lemnaru pentru a reduce din handicap, în minutele de muncă suplimentare, în vederea descurajării unor manifestări reacţionare, contra orânduirii noastre superioare, din partea pandurilor huilei.
  8. Restricţie pentru domnul cioban proprietar de oi Gigi Becali să ia legătura în timpul meciului cu cei doi antrenori (Grigoraș și Reghe), pentru a le dicta schimbările de mood.

[Aplauze şi urale puternice, prelungite; se scandează îndelung ”caneto și ordinea serală!”, “caneto – CFR!”]

Dacă sunt cumva observaţii… Dacă doreşte să se înscrie cineva la cuvânt?… Poftiți, domnule Toteudomnulcaneto! Vă rog să fiți scurt și la obiect în lăudarea propunerilor și a inițiatorului acestora!

Toteudomnulcaneto:

Propunerile sunt absolut pertinente, ca vodca cu aceeași denumire, și aș fi un impertinent dacă nu aș spune că sunt perfecte și nu mai  e nimic de adăugat. În plus, aș adăuga că, pentru îndeplinirea punctului 4 din ordinea serală propusă de către mult iubitul şi stimatul nostru avancronicar-şef caneto, poate ar trebui să mai facem şi alte propuneri pentru domnii ceferişti care să ia loc în picioare-pas alergător în prezidiul de start. Domnul Ivo Pinto a participat acerb la toate şedinţele de până acum, așa că poate ar trebui învoit pentru un sejur la Herculane. Poate ar trebui încercat, în locul dânsului, domnul Aguirregaray, care trebuie rapid integrat în procesul de producție puncte pe toate planurile. Domnul  Sougou ar trebui să-şi reia locul obișnuit din teren, pentru a înlătura orice dubii, întrebări și necunoscute. Susținătorii muncii ceferiste trebuie să nutrească speranţa că întâmplarea de miercuri, de pe terenul din occidentul peninsular aflat în stare de putrefacţie, a fost doar o mare sperietură și nu ceva cu consecinţe dureroase. Cunoscând importanţa meciului, precum şi faptul că oamenii sindicatului condus de liderul Grigoraș joacă asemănător cu imperialiştii de la Sporting Braga, poate ar trebui utilizată aceeași componență a prezidiului ca cea de miercuri, urmând a folosi alţi membri ulterior, în şedinţe teoretic mai puțin dificile (chiar dacă practica ne cam omoară!). Eventual, se pot face mici modificări, pe ici, pe colo – primesc! – astfel încât să nu se schimbe modul tactic de abordare a meciului la victorie. Să nu excludem nici o utilizare pentru şedinţă a unui prezidiu proaspăt fizic, alcătuit din membri supleanți meseriași, care mai mult ca sigur au şi ei un tonus foarte bun după marea victorie din Portugalia și o mare dorință de afirmare. Îi numesc aici pe domnii Piccolo, Maftei, Hora, Bjelanovici. Propun încă un punct pe ordinea serală: desemnarea domnului Andone ca responsabil cu identificarea și rezolvarea tutulor problemelor, care sper să nu apară.

Domnul caneto:

Mulţumim domnului Toteumareledomncaneto, dacă bine i-am reținut numele, pentru intervenţia foarte utilă! Iar acum, să vedem cine este pentru ordinea serală? 1, 2, 3… Deci, s-a votat în unanimitate. Andone, stai jos! [Aplauze și urale incredibil de puternice, interminabile. Se scandează din plămâni: ”caneto și 1-2!”, ”caneto și caneto!” și ”m…e Lemnaru!”]

În încheiere, asigur întregul popor cititor că nu voi permite nicio abatere de la planul rezultatului final! Musai să bată CFR-ul cât e cald. Echipa feroviară clujeană este cu mult peste orice echipă din liga cooperativistă a domnului Mitică (cel puțin câte o repriză), iar locul ei în întrecerea sportivă este cel de fruntaș (acolo unde deasupra nu mai nimeni pe panoul de onoare). Pentru a ajunge cât mai repede în postura de fruntaș, trebuie neapărat obținută victoria duminică, apoi şi luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbăta, duminică, când s-o mai juca. [Aplauze şi urale isterice, prelungite mult. Se scandează îndelung ”caneto – CFR!”, ”caneto – victorie!”, ”CFR – victorie!” și ”Kapetanos, dă-le gol cu cratimă! De ce nu le dai?!”]

Dragi domni, pretini și pretini de pahar (tovarăși),

Cu câteva minute în urmă am încheiat lucrările de ctitorire a marii avancronici a meciului cu Pandurii, în care am hotărât să acţionăm în deplină unitate pentru ridicarea CFR-ului pe noi culmi ale clasament, până pe prima poziție sau cam mai sus, pentru obținerea unui nou titlu pe termen scurt și mediu şi a hegemoniei CFR-ului în România și în lume pe termen nu foarte îndelungat! [Aplauze turbate şi urale nemaipomenite, prelungite la infinit. Se scandează îndelung, din toate piepturile de nefumători și neafemeiați ”caneto – CFR!” și răzleț ”CFR – hegemonia!”]

Hotărârile adoptate de subsemnatul în deplină unanimitate asigură dezvoltarea continuă a jocului, a non-posesiei, a tuturor sectoarelor de activitate, înflorirea lui Bastos, acomodarea lui Luis Alberto, recuperarea lui Martinez  şi, pe această bază, ridicarea generală a nivelului de joc, de bunăstare şi fericire a întregului nostru popor frânar! [Aplauze până la fractură de palme și urale puternice, prelungite, demente. Se scandează îndelung ”caneto şi cititorii!”, ”caneto – CFR!” și ”caneto – fericire!”. Se fredonează ”aseară la televizor, n-am văzut cașcaval, că cuvânta caneto”]

După cum bine se ştie, pe această tribună au avut loc mai multe adunări ale cititorilor nostri, care au sprijinit necondiționat țelul CFR-ului de a obține victorii multiple – în campionat, Cupă, Supercupă și una dintre competițiile europene (la alegere) – dar şi voinţa nestrămutată  a clubului de a deveni fff puternic, invincibil (acasă și în deplasare, în prima și a doua repriză) şi de a construi o hegemonie sănătoasă, de bună calitate, aşa cum doreşte poporul gruian, fără amestec extern din partea lui mironică. [Aplauze şi urale puternice, dar obosite, neprelungite. Se scandează moderat plictisit ”caneto – hegemonia!” și ”cine plm-i mironică?!”]

Aţi ascultat cu urechile şi cuvântul meu elaborat de încheiere, de aceea nu mai insist să vorbesc prea mult în cuvântul de post-încheiere. Doresc numai să mulţumesc tuturor cititorilor de pe Tribuna, întregului nostru popor frânar (dar progresist), pentru activitatea depusă în dezvoltarea suflării ceferiste şi afirmarea hotărârii de a acţiona cu şi mai multă fermitate în vederea înfăptuirii Programului de cucerire a celor trei puncte, de înaintare spre visul de aur, spre hegemonie, spre dă next levălul următor. [Aplauze gingașe şi urale răzlețe. Trei aplaudaci plătiți în pachete la meciurile din CL scandează ”caneto – CFR!”, ”caneto, mai dă-ne trei puncte!” și ”caneto e doar unul! bine că nu-s mai mulți!”]

Repet ceea ce am spus în cuvântul de încheiere, poate nu s-a subînțeles pe deplin: asigurăm întreaga tribună, întregul popor frânar că vom face totul pentru realizarea în cele mai bune condiţii a programului de recoltare a punctelor, că întreaga activitate a tribunei, a poporului nostru frânar, va avea ca ţel suprem urcarea în clasament, ridicarea nivelului de joc, întărirea continuă pe benzile laterale și multe altele… Vă doresc și ne doresc multe succesuri! [Aplauze izolate, bocăneli din bocanci, urale de ușurare, extenuate, căscaturi. Se scandează dintr-un piept de nevastă ”caneto! caneto!, hai acasă odată, că mi-am pregătit sucitorul!”]

71 de comentarii

  1. Tovarăşu’ Caneto, steaua Dvs. urcă pe cerul patriei noastre dragi, precum CFR-ul nostru drag în clasamentele imperialiste din ieuropa. Dar (pentru că întotdeauna urmează un „dar”) : aveţi mare grijă la sănătatea Dvs., să Vă luaţi -preventiv- nişte „badigarzi”, pentru că viaţa de „vraci” e scurtă, e suficient să se comită o singură greşeală şi se ajunge ca la triburile sălbatice din Africa, unde vraciul vinovat este tranşat în patru bucăţi aproximativ egale, aşa cum ne-a povestit tovarăşul P. Howard, pe care sunt convins că l-a mai lecturat şi Măria Dvs. în tinereţe sau chiar în bătrâneţe…

    Apreciază

    • Normal, si in tinerete, si la batranete :), trebuie reaprofundate periodic cugetarile pline de intelepciune ale domnului Jimmy si tras invataminte din experienta de viata a domnului John Fowler 🙂 N-am eu frica de transare, nu risca nimeni sa se aleaga cu patru bucati de mine, mai ales ca si unu e mult (vezi mai jos) 🙂

      Apreciază

      • aşa-ţi trebe’, bătrâne, dacă ai fost (eşti, şi vei fi) comunist…ca şi subsemnatul, şi -probabil- mulţi alţii de pe aici. Ne-am ramolit, ce mai…Stai o leacă, că mi-o căzut proteza în vodcă, ok, am remediat problema…Cu P.Howard m-am întîlnit prima dată în ’72 (ultima dată acu’ 3 zile…), şi făceam cu prietenii nişte exerciţii de traducere a unor titluri mai haioase, de ex. :”Căpitanu’ Fred Murdaru’ intervine spre regretul sincer al lu’ Jimmy-Până-la-Ureche”…

        Apreciază

        • cu siguranta amne are cuvant. are el baiurile lui, ca noi toti, de altfel, insa cuvant si coloana vertebrala, din cate-mi dau eu seama, are! il tot bat la cap pt ca scrie bine si e pacat sa nu o faca 🙂
          07, tu nu ai avut net la meci, eu, stiindu-mi trairile precedente, m-am culcat si am vazut numai ultimele 10 minute din meci(cu mari emotii si alea 🙂 ). turul de la basel idem, am refuzat sa-l vad ca sa nu-mi stea inima de emotii asa ca am ales sa-mi gasesc de lucru desi eram liber dupa masa si, pe urma, in repriza a 2a nu mai stiam cum sa calc acceleratia sa ajung acasa 🙂 eu sunt multumit ca a iesit bine pt noi. meciul cu manchester il voi vedea la tv asa ca imi fac, din timp, provizii de calmante. norocul fie cu noi! 🙂

          Apreciază

    • inaltator 🙂 dar nu se compara cu comentariile de la clip si de la cele vecine. Cred ca o sa-mi reconsider parerea despre postacii de serviciu de pe prosport si gsp 🙂

      Apreciază

  2. Hmmm…sincer acum…e cineva sub 40 de ani pe aici? Se uziteaza un umor putin ranced pe tribuna, tot saitul are un vag, slab sesizabil, insa un ascuns si mohorat miros de mucegai si regret enorm sa consemnez aceasta realitate, dar n-as fi sincer cu mine insumi preferand sa trec cu vederea or sa par disponibil si agreabil numai din complezenta. Strict la obiect: sa zicem ca ironizarea discursurilor propagandistice comuniste ar putea contine un sambure de haz, dar naiba, e o tema atat de invechita, atat de batranicioasa, bolnavicioasa, atat de prezenta inca in radacinile profunde ale acestui popor ce incearca sa se elibereze fara sa stie cum incat trezeste mai degraba repulsie, indiferent de talentul artistic al celui care incearca sa abordeze un astfel de umor.Apoi, e musai ca unii dintre voi, tribunistii, sa-si pomeneasca numele la fiecare articol/tema de dezbatere/pamflet pe care-l impartasesc lasand senzatia unui mic cult al personalitatii absolut neinteresant pentru o comunitate de fani microbisti?(evident, cu trimitere directa la autorul de mai sus). Dragi domni, dragi seniori, bagati putin sport, putin house-club-techno, faceti-va de cap cu gagicile/prietenele/nevestele ceva mai des si apoi hai la taclale, ca te apuca depresia cand vezi asemenea inventii cu iz nomenclaturist. Caneto, ce e si mai rau, e ca nu razbate pe nicaieri hazul stilului literar pe care ai dorit sa-l parodiezi.E un esec, regret sa o zic, din toate punctele de vedere. Sigur, ai fost primit cu simpatie datorita volumului de munca depus, in plus pe tribuna ai lasat o impresie de om bun, pasnic, decent, relativ bine dispus, deci ca si om nu poti fi contestat si eu ma voi supune in mod firesc acestei tendinte, insa ca si stil literar, fantezie, abordare, dezbatere esti mediocru. Si tie, si celor care te-au aplaudat mai sus le recomand sa se trezeasca putin, fiindca acest sait tinde sa devina un fel de azil de batrani online. Cheers!

    Apreciază

    • Cel mai tânăr din azil face săptămâna viitoare 60. Sunt și câțiva morți printre noi; mă mir cum de mai postează câte un comentariu din când în când. Tu ești cel mai tânăr și mai neprihănit din zonă. Mediocrul și netalentatul domn caneto e suporter CFR de pe vremea când tu te jucai cu pixulețul în nisipul din Zalău. E al nostru, și-l acceptăm așa cum e, bătrân și defect. Perfecții să mai meargă și în PULA (Croația)! Cheers!

      Apreciază

      • Zambesc pe Caneto nu l-am citit ca is rupt de obosit ,lui Bone i-am citit doar primele randuri…si iar zambesc ma voi cand nu aveti ce face va plictisiti? Caneto scrie,bone e critic fiecare se uita la filmul lui care-i place ce plm e asa de greu? P.S. Dar ca sa fiu rau pana la capat ,inca ii astept pe Cocora si pe IQ cu comentariile meciului de la Braga (daca tot e sa bagam discordie intre franari)

        Apreciază

    • dom’le critic, se poate sa ai dreptate in unele lucruri insa eu tot astept sa apuc ziua cand vei scrie ceva pe tribuna si noi vom critica de zor! sa ne ajute Cel de sus sa apucam ziua aia la cate toamne poarta umerii nostri garboviti si la cat de bolnaviciosi suntem!

      Apreciază

      • ffan, stiu ca am fost rau si al dracu’ in comentariul de mai sus, dar uneori – iar asta o zic din propria experienta – nu strica un soc de resuscitare. Adormim aici cu povesti din astea patriotice intinse pe sute, mii de randuri. Rog pe canetto, albu sau 07 sa citeasca si editorialele de pe cheferetv scrise de chefere sau Joo Francisc…mai scurte, mai la obiect, mai concise, fara prea multi de „eu-chefere” si „eu-Joo” inclusi in text, deci cu mai putin narcisism si supraestimare de sine, trasaturi care ucid orice om, in orice domeniu in ziua de azi unde munca, modestia si atentia dau cele mai sanatoase roade. Sa fim bine intelesi…eu nu caut sa-mi fac prieteni si nici nu umblu dupa un premiu de simpatie sau popularitate pe net, insa deschid gura de cate ori simt ca lucrurile iau o directie gresita, in my way, T-Bone style. :))

        Apreciază

      • Normal ca nu fac bosorog pe cineva, dimpotriva, eu sunt pe principiul ca nu exista om tanar sau batran, ci doar oameni. Am fost sarcastic si agresiv pentru a redirectiona Tribuna din drumul plictisitor si anost pe care tinde sa-l ia in piept, cu sau fara voia sa. Nu incerc sa-mi fac prieteni, fani, simpatizanti si nu particip la concursuri de popularitate pe net, dar daca mi se pare ca ceva nu e in regula ma simt obligat fata de propria persoana sa-mi fac numarul, in stilul consacrat deja :)) Nu ma gandesc niciodata la efecte si consecinte, ma gandesc doar la ce-mi dicteaza ratiunea si constiinta, daca as lua in calcul posibilele reactii adverse starnite de comentariile mele atunci n-as fi in stare sa fiu eu insumi.

        Apreciază

      • Ba nuuu! L-am prins, eu sunt un om al subtilitatilor si detaliilor, am maini agere de cowboy si privire de superman, insa n-o fost deloc amuzant, sau aproape deloc. O fost un cascaval stricat pus la fript in tigaie, lungit din Gruia si pana-n Pata Rat. :((

        Apreciază

        • Exagerezi (exagerati) stimabile. In ce ma priveste, nu am sarit nici o virgula, nici o scandare si am plecat ultimul ( ca sa nu ma vada ,,cineva,, ca m-am oprit din aplaudat).

          Apreciază

    • Draga T-parvulescule, e foarte binevenita interventia ta (n-am intrerupt subit transmisia tv, nici nu te-am scos din cartile de istorie :)), ai si tu dreptatea ta, dar ia in considerare si faptul ca aici postam articole o juma’ de mana de oameni, si talentati si netalentati, ocupati in timpul nostru liber si cu serviciul, multe articole sunt facute la repezeala, unele reusite, altele nu, unele pricepute de unii, altele neintelese de altii. De asemenea, este inevitabil ca in unele perioade sa nu apara platitudinea si uzura, iar daca unul ca mine, lipsit de stil literar (aici ai perfecta dreptate), s-a apucat sa scrie a facut-o doar ca sa deschida apetitul si pentru alti franari lipsiti de talent si stil literar, pentru ca scopul Tribunei asta ar fi, sa scriem noi pentru noi, pentru placerea noastra. Daca site-ul ar produce bani am angaja profesionisti ca mironica ori geambasu.

      Apreciază

      • Sfatul meu, de critic literar wannabe, este sa nu scrii nimic daca nu esti capabil sa te autocenzurezi, fie pentru ca esti stresat, fie pentru ca scrii in graba, la serviciu, seara, cand esti obosit, adormit, si diverse alte stari ce nu-ti permit sa ai mintea limpede pe masura unor subiecte voluminoase, care cer multa inspiratie si atentie(precum textul redactat de tine la aceasta pagina), cu atat mai mult cu cat o faci intr-un spatiu public. Internetul musteste de mediocritate, fiindca din cvasimotive, omul nu e in stare sa constientizeze ca acel computer, cumparat din banii lui, de pe biroul sau, din camera sa, din blocul sau e un portal spre o lume la care toata planeta are acces vizual si acustic, fiind expus criticii de oriunde.Iti dau un exemplu mai banal…iti faci o casa, reusesti sa o termini insa ajungi la o dilema…in ce culoare sa o zugravesti? Iei paletarul si te uiti cand la nuante, cand la casa, si tot asa, ore si ore in sir pana cand te decizi.Totusi, exista o portita de scapare daca nu vrei sa-ti bati capul cu aceasta problema, cu precizarea ca doresti o rezolvare corecta. Este culoarea alb, potrivita in orice loc de pe aceasta planeta, care te salveaza de timp pierdut, intr-adevar, fara a impresiona prin fantezie si imaginatie. La fel iti zic si tie…n-ai timp, chef, dorinta, atunci scrie ceva mai simplu, mai scurt, care sa-ti permita sa scrii bine.Prioritar nu este sa scrii ci sa o faci bine si corect. De cuvinte e plin internetul, dar nu si de cuvinte atent si delicat insiruite. Cheers!

        Apreciază

        • Mai T-Bone, sunt sigur ca multe din textele mele sunt caraghioase, infantile, nereusite, tampite etc, probabil si asta intra in categorie, dar acest lucru se intampla des si la case mari, la pilotii de formula 1 ai scrisului. Eu mi-s simplu tractorist, fara carnet. Dar nu stiu de ce, eu am impresia ca saliceanu are dreptate, nu cred ca te-ai prins unde vrea sa bata textul. Uite un mic ajutor: citeste partea asta din comentariul tau, apoi reciteste articolul, poate te prinzi: “e musai ca unii dintre voi, tribunistii, sa-si pomeneasca numele la fiecare articol/tema de dezbatere/pamflet pe care-l impartasesc lasand senzatia unui mic cult al personalitatii”.

          Apreciază

          • Mai T-Bone, diferitele tipuri de umor fac ca unii sa rada cand se grimaszkodaleste Jim Carrey, iar altii cand citesc Kafka.
            Noi astia, criticii, trebuie sa’i intelegem si pe unii si pe altii. Sau tu vrei sa fii numa’ spurcat? Apoi daca’i ase, asta’i o ramura la care esti numa’ in dezvoltare…

            Apreciază

        • T-Bone, nu stiu ce cruciada ai inceput tu aici de unul singur, si nu vad rostul comentariilor astora. Caneto a scris si de data asta un articol amuzant, are un stil foarte tare. Daca tie nu-ti place, asta este. Posibil nici altora sa nu le placa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne apucam sa scriem romane despre „megalomania lui caneto” :)). Nu exista nicio megalomanie a niciunui caneto, e doar un text amuzant, trateaza-l ca atare, nu-ti consuma tu energiile pe un astfel de subiect, ca n-are rost.

          Apreciază

  3. Voua nu va aduce nimic de aminte golul lui Bastos? Un gol scos la indigo a marcat Adrian Ilie la campionatul mondial din ’98, gol care a fost clasat pe locul 3 in Top celor mai tari goluri de la acel mondial: ________________ Top 5 Coupe du Monde 1998: 1. Bergkamp (Olanda) vs Argentina / 2. Owen (Anglia) vs Argentina / 4. Zenden (Olanda) vs Croaţia / 5. Ronaldo (Brazilia) vs Maroc. Dupa acel gol fabulos a lui A.Ilie imi amintesc ca marele Pele a spus ceva despre gol, cumva ca e un gol foarte rar intalnit sau ceva in genul. Sa completeze cineva daca isi aminteste spusele lui Pele. link Sunt curios daca golul lui Bastos va fi in Top la aceasta editie de ChampionsLeague. link

    Apreciază

    • ba chiar m-am gandit la golul ala. insa nu cred ca are importanta asa mare golul lui bastos. pt simplul fapt ca vor urma altele, mult mai spectaculoase ! 🙂

      Apreciază

  4. Sunteti nebuni de legat:))….am ajuns sa deschid tribuna incomparabil mai des decat zisele fituici sportive centrale. S-o tineti tot asa ca siturile sudiste vor da faliment:)))
    Felicitari pt articol!!

    Apreciază

    • Asa e. Nu se compara gsp si prosport cu Tribuna. Acolo se scrie pentru clic, nu pentru informare sau pasiunea de a scrie. Slava Domnului ca avem astfel de spatii aerisite si neintinate de „magia” banului.

      Apreciază

  5. Tovarase Caneto sunteti genial, va iubim! Pentru ca ati facut trimitere la activitatea noastra pe ramura, Panoul de onoare va asigura ca va afisa doar rezultatele conforme cu directivele, adica rezultatele excelente si bune. Traiasca lupta pentru pace, traiasca lupta pentru sistemul nostru cooperatist. Transmitem mesajul „in plm” elementelor cartitoare, ciocoiului marsav miornica si agenturilor gesepiste.

    Apreciază

  6. M-am spart de ras la articolul asta =)). Putea fi adaugat in ca un paragraf la incheiere, ceva de genul: [In sala incepe sa se auda murmur de nemultumire, publicul incepe sa se agite]. Caneto, ingrijorat: Dragi franari si pretini, va anunt ca vom mari posesia cu 20% si vom scadea numarul ratarilor din fata portii cu 10%! [Murmurul e din ce in ce mai puternic, se aud strigate razlete „Huo” si „Jos dictatorul”]. Caneto, panicat de-a dreptul: Castigam campionatul! Vom ajunge in semifinalele intrecerii imperialiste Champions League! [Toti din sala au devenit furiosi si striga incontinuu „CFR!” (jumatatea din stanga salii) „Libertate!” (raspund cei din dreapta), si apoi la unison „CFR! CFR! CFR!”. Caneto fuge de la pupitru.

    Apreciază

  7. Daca ne uitam un pic in urma vedem ca am cam castigat toate meciurile cu echipele dificile:Basel, Vaslui, Dinamu si Braga.Sa intre oare si Pandurii in aceiasi categorie? Sau va urma un nou esec.Un egal va fi considerat tot un esec de cei din conducere si suporteri.Eu asa il vad chiar daca ne-au cam incins acasa in ultimii ani.Ar fi pacat sa nu incheiem o saptamana frumoasa cu un rezultat bun. Hai CFR-ul meu!

    Apreciază

    • Am scris-o de acu’ doua saptamani, batem Dinamo, Pandurii si Steaua, dar mi-e groaza de meciul cu Bistrita. Intr-adevar, singurul meci pierdut cu adversar ce n-a parut facil a fost cu Rapidul, insa si in aceasta partida am avut sacii in caruta, prea devreme din pacate. Si Otelul trebuie trecut la adversari dificili, in schimb din cei de mana a doua n-am batut pe niciunul.

      Apreciază

  8. @fotbalfan et all – articolul pozitiv la adresa conducerii franei o sa-l scriu, cum am promis. Dar vreau s-o fac cand o sa am inspiratie, ceea ce nu mai e cazul de vreo juma de an (cand spun „inspiratie”, nu ma refer nici la procesul somatic, nici la ce inteleg scriitorii adevarati, i.e. acces la muza, ci la abilitatea personala de a ma convinge ca sunt capabil sa insir niste fraze care ar putea interesa pe cineva). „Problema” e ca, mai nou, ceea ce era menejemant la CFR in trecut, chiar incepe sa miroasa a management semiprofesionist, o imbunatatire evidenta fata de acum un an doi. -//-

    @T-Bone – nu poti sa-i refuzi cuiva dreptul de a-si expune ideile conform experientelor de viata pe care le are. La fel de bine poti sa-i ceri lui Eco sa scrie numai despre hipsteri sau lady gaga, ca-s la moda. Ca realizezi, ca nu, ceea ce faci tu se numeste „flaming” si, de obicei, este o practica interzisa, scriptic si/sau tacit, de toate comunitatile serioase de pe net.

    Apreciază

  9. Rugăminte către ALBUSIBIU, CJ-07-CFR, CANETO, sau alţii : am cam finalizat softul de votare promis, spre seară (în jurul orelor 19.00 – 20.00) pot contacta pe cineva să încercăm încărcarea lui pe Tribună ? Practic trebuie să vă trimit o adresă, iar voi să faceţi undeva pe platforma Tribunei un buton „votează”. După ce se dă click pe el, avem două cazuri : 1-am dezactivat softul şi atunci apare un mesaj în acest sens, sau 2-apare o listă de jucători , partida şi scorul şi se poate vota. Vor apărea doar jucătorii care au jucat măcar un minut în partida respectivă, şi trebuie să dai obligatoriu o notă (între 1 – 10) pt. toţi ăştia, altfel te avertizează. Nu intru în detalii, eventual o să fac o mică descriere, care poate fi şi ea pusă undeva lângă butonul de votare să ştie oamenii ce-i de făcut. Dacă seara asta (sau mâine dimineaţa) reuşim să implementăm softul, mâine îl şi putem testa, iar după meciul cu pandurii putem trece la votarea reală (m-am gândit s-o lăsăm activă cam 48 de ore, dar şi asta se poate modifica de la un meci la altul).

    Apreciază

  10. Bravo Caneto, fain articol. In cat il priveste pe Tibone, nu cred ca intentia lui a fost cea de flaming. Iata ca am ajuns la peste 50 de commenturi la acest articol. Si asta nu se datoreaza doar geniului tov.Caneto, ci si lui Tibone. O discutie in contradictoriu nu strica niciodata, important sa nu degenereze.

    Apreciază

    • Discutiile in contradictoriu nu strica niciodata, Nea Silica, dar mai conteaza uneori si cum spui ceea ce vrei sa transmiti. Intotdeauna citesc cu interes ceea ce are de spus T-Bone asta, de cele mai multe ori sunt de acord cu el, dar uneori mi-e sila de felul in care intelege el sa critice. Pacat, pentru ca la inteligenta lui ar trebui sa inteleaga lucrurile astea fara ca sa i le spuna cineva. Si mai este un lucru: dupa destule articole inspirate postate de Caneto, oare nu e loc, macar din cand in cand, si de unul mai putin reusit? (Nu ca acesta din urma ar fi unul nereusit, cel putin dupa gusturile mele). T-Bone ne spune ca prefera sa stea relaxat in fotoliul sau si sa critice de acolo tot ce nu-i convine. De acord cu el, desi un pistolar adevarat poate ca ar trebui sa aiba curajul sa mai si iasa inaintea gloantelor uneori, nu numai sa puna degetul pe tragaci si satraga incotro vede cu ochii. Sa nu inteleaga acum ca-i cer cumva sa nu mai critice. Criticile intotdeauna pot sa ajute, iar daca vin de la oameni care iubesc site-ul asta, cu atat mai mult. De asta nu cred ca poate fi ”acuzat” T-Bone, sunt sigur ca si el vrea binele Tribunei aproape la fel de mult cum i-l dorim unii dintre noi. O repet (poate va intelege odata si odata), singurul lucru cu care nu sunt de acord in privinta lui e modul in care intelege el sa indrepte ceea ce i se pare ca este stramb. Asezat atat de confortabil in fotoliul lui cel moale, el se face ca nu intelege ca cei care se caznesc sa scrie cate ceva pe aici nu sunt nici profesionisti, poate nici prea talentati (cu cateva exceptii) si nici platiti pentru ceea ce fac ( decat cu, vorba lui Caneto, cate-o sucitoare peste spinare uneori) … 🙂 Cred ca macar putina decenta ar merita toate astea. Si mai cred, daca tot ne-am amintit de epoca de aur, ca uneori pe Tribuna e prea multa ”democratie”. Cand si cand, cate unul care mai sare calul tot ar trebui impuscat, chiar fara prea multe explicatii.

      Apreciază

      • Mai, din punctul meu de vedere, cea mai slaba, proasta, neinspirata si mediocra expunere de caneto, albu sau 007 e mai buna decat cel mai reusit si bine scris articol, editorial, postare de blog din gsp sau prosport. Asemeni suporterilor ceferisti care au tendinta de a-si fluiera echipa cand joaca la rezultat impotriva uneia inferioare valoric, la fel procedez si eu aici sau pe cheferetv, daca e cazul, altfel spus, am asteptari ridicate de la scribii alb-visinii. Foarte important e ca eu nu zic „aia da” si „aia nu” doar sa ma aflu in treaba, ci argumentez nemultumirile.Am spus ce-am avut de spus, n-are rost sa mai bat moneda pe noi si noi explicatii la un comentariu scris din franchete.

        Apreciază

  11. Am pus si eu o intrebare mai sus legata de biletele pt CL,dar nu s-a deranjat nimeni sa dea un raspuns,se pare ca sunt mai interesante discutiile in contradictoriu cu T-Bone. Desi nu locuiesc in Cluj,am mers la stadion sa vad cum stau lucrurile. Pentru cei interesati si care nu au pe nimeni pe la club sa-i rezolve,grabiti-va ca s-ar putea sa vedeti meciurile doar la tv. Pachetele s-au pus in vanzare azi de la ora 10 pt abonati si interesul e foarte mare. Suspect de mare as adauga,avand in vedere ca dupa cateva ore deja nu mai sunt bilete la peluza si nici in sectoarele bunicele din T2,40-42,49-51(cele cu 300 pacchetul). Se mai gaseau pachetele de 400 lei la T1 sect 21 sau la cele mai putin cautate de pe margini. Cred ca e o paine buna de mancat pt bisnitari,care-si vor scoate banii de pe un pachet,doar din biletul cu MU. Stie cineva de ce nu s-a omologat si Peluza 2 pt meciurile din CL? Acolo sunt vreo 4000 de locuri care ar fi prins tare bine acum,cand mai mult ca sigur se va juca,cu casa inchisa!

    Apreciază

  12. Am scris un comentariu,dar nu stiu unde a disparut,asa ca incerc sa sintetizez aici. Puneam mai sus o intrebare legata de biletele pt CL,dar n-am primit nici un raspuns. Am fost sa ma conving singur(desi nu locuiesc in Cj) si pe la ora 15,deja nu mai erau bilete la peluza si in sectoarele bunicele din T2. Mai erau cateva in sect 21 din T1 si prin sectoarele marginase.

    Apreciază

    • Avand in vedere viteza suspecta cu care s-au dat,cred ca va fi o paine buna de mancat pt bisnitari. Stie cineva de ce nu s-a omologat peluza 2,ca tare bine ar fi prins acum cele vreo 4000 de locuri de acolo?

      Apreciază

      • Mi se pare ca UEFA a respins acreditarea peluzei 2 din cauza faptului ca este o structura exclusiv metalica ceea ce contravine noilor normative de licentiere a stadioanelor.pentru meciuri de Ch.L.

        Apreciază

      • pt ca e pe schelet metalic si nu se mai acepta in CL. da, din pacate am auzit si pe altii care s-au plans de modul de distribuire al biletelor. cum ziceam si alta data, mai avem mult de lucru ca sa ajungem un club cat de cat profesionist. si relatia cu suporterii lasa de dorit. daca as avea putere de decizie la CFR as da afara oamenii care lucreaza pe sub mana cu bisnitarii. in Gruia lucrurile trebuie sa fie altfel decat in tara, ca asa ne laudam ca suntem, nu ?

        Apreciază

        • Marti,cu siguranta doar la bisnitari. Sau poate cu noroc, un sector 37,45,pe capete la 250 bucata. Ceea ce doream sa evidentiez de fapt,era lipsa de transparenta si profesionalism. Nu era timp fizic suficient sa se poata vinde 18 mii de pachete,in doar cateva ore,pt ca fiecare pachet inseamna 3 bilete,scoase de o masinarie,in ritmul ei,numaratul banilor si pretentiile celui care cumpara,care mai cerea un alt sector,alte randuri,toate astea implicand timp.

          Apreciază

  13. Pe site-urile digi, LPF, prosport, gsp a fost trecut ca ora de incepere a meciului cu Pandurii 21.30, iar Brasov-Vaslui 19.00. Pe digi, LPF si prosport este in continuare 21.30, in timp ce gsp-ul a modificat la 19.00 Pandurii-CFR si la 21.30 Brasov-Vaslui. Oare de ce? Cand se joaca? N-as vrea ca plin de stres sa astept sa inceapa meciul, iar acesta sa se fi terminat de mai bine de juma’ de ora 🙂

    Apreciază

  14. unii zic ca bastos s-a schimbat si ca urmare a faptului ca a avut o discutie cu suporterii. oare n-ar fi bine sa discute suporterii si cu el hegemonicus si sa-i ceara sa rezolve unele probleme legate de relatia club-suporteri? ma refer aici si la distributia/vanzarea de bilete, articole promotionale si alte cele.

    Apreciază

  15. Tov. Caneto, din cauza unei nunti la departare (ce chestie, tocmai la Cluj), cred ca sunt ultimul ce apuca sa rada copios la articolul tau. Daca ne vom transforma vreodata in CAP, propun ca tu sa fii tractoristul sef… Singura mea alinare (sau alienare) pana la citirea acestui articol a fost ca macar am apucat sa ma intalnesc ieri, pe la Saliste (Sibiu) cu rata oficiala ce ducea ceferistii la Targu Jiu. Fara geamuri sparte de stelistii din zona, doar depasea cu glorie linia continua a insucceselor fotbalului romanesc.

    Apreciază

  16. T-Bone, in privinta narcisismului propriu, as tine sa constat ceva. Nu cred ca in blogosfera asta din jurul CFR-ului ai vazut vreun articol nesemnat. Asta fie din cauza (nu „datorita”) setarilor de pe site-uri, fie macar din asumarea propriilor idei ale fiecarui autor. Acum, probabil ceea ce diferentiaza foarte mult aceasta zona este faptul ca fiecare dintre noi are propriul stil de scriere/exprimare, total diferit de ceilalti (asta e valabil pentru absolut fiecare dintre cei care scrie pe Tribuna). Si cred ca este foarte bine ca e asa. Faptul ca ti se pare ca mergem prea departe pe aceasta linie este dat, probabil de lungimea unor articole, de ideea de a petrece prea mult timp alaturi de un autor. Mi s-a imputat deseori acest lucru si mereu am stiut asa: decat sa las ceva nespus (pentru unii neimportant, pentru altii esential), mai bine il scriu – numai timp sa am pentru a scrie. Ce se uita, de regula, atunci cand cineva se plange de lungimea unui articol este ca altcineva a stat sa scrie toate acele randuri. Si, te asigur, inca nu s-a inventat mana care sa scrie mai repede decat poate citi ochiul uman. De regula, un astfel de articol ca al lui caneto estimez ca ia minimum 3-4 ore pentru realizare, asa ca nu pot decat sa il apreciez pentru cum se dedica acestui site. Cat despre narcisismul ultimelor articole (cu propriul interviu sau acest cult al personalitatii din acest articol), eu zic sa fim rezonabili, onesti in aprecierea unei licente de scriere, sa nu cautam doar nodul in papura si sa nu ne pierdem umorul, fiindca atunci vom inceta sa mai vedem alte culori decat cenusiu, vom deveni doar critici.

    Apreciază

  17. In fine, despre bilete, consider ca prin ideea pachetelor si prin acordarea de intaietate celor de la galerie si abonatilor clubul a incercat sa filtreze cat mai bine suporterii. Chiar daca aceasta idee ma va tine si pe mine departe de venirea la vreun meci Champions League al CFR-ului, remarc totusi ca, fiind doar 18,000 de bilete, este bine ca in acest fel s-au filtrat suporterii adevarati de cei gura-casca. De pilda, doar eu am avut 9 solicitari de bilete pentru Man. Utd. (doar pentru acest meci), ale unor telespectatori (nu suporteri CFR). Acest gen de oameni au renuntat la idee atunci cand au auzit ca „nu se pot lua decat pachete”. Sincer, nu vad o alta metoda prin care s-ar fi putut face aceasta vanzare mai echitabila.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.