Bastos a îngenunchiat Braga, Felgueiras a ținut CFR-ul în picioare, Caneto a fost foarte aproape de Nostradamus


Din păcate, datorită invenției minunate de tot rahatul care se numește internetul, am reușit să văd, cu întreruperi agonizante, cam 35 minute din meciul SC Braga – CFR Cluj (0-2). Am ”intrat” exact când scăpa Kapetanos spre poarta lui Beto (și-și potrivea mingea pe piciorul stâng în loc să și-o ridice pe cap!) și ”m-au scos” prin minutul 70, probabil gândindu-se că-s om bătrân, cu palpitații la inimă. Așadar, prieteni, am intrat aici doar ca să felicit CFR-ul pentru o victorie mare și să vă zic să nu vă bazați pe mine cu cronica meciului. Vă cer iertare că ați scăpat de ea! Vă las să vă stoarceți impresiile în rubrica de comentarii și eu mă retrag în plm, să urlu în continuare de ciudă…

Una dintre puținele imagini grăitoare pe care le-am putut surprinde în timpul meciului, după o navigare furioasă pe zeci de mii canale

76 de comentarii

  1. NU ESTI SANATOS ! ACUM ?!?!? TOCMAI ACUM ?!?! Suna-ma si iti povestesc eu tot meciul minut cu minut ! si refaci cronica ! 07… daca nu acum atunci cand ? 😦

    Apreciază

  2. Felicitări CFR pt victorie, sănătate multa lui Sougou, sper să nu fie nimic grav! Am strigat la goluri de sunt răgușit și la scris, „prietenii” mei U-iști din Manastur devin încet, încet obișnuiți cu strigătele mele de la goluri, mașina din parcare în continuare neatinsă, albă în continuare, semn că se gândesc și la modul în care as putea asorta eventual masina cu puțin vișiniu. Dar nu sunt ei chiar atât de Cfr- iști. Multă sănătate lui Sougou încă o data, Însănătoșire grabnică!

    Apreciază

  3. http://digi-hdsport.com/
    asta merge tot timpul….nu are intreruperi (cu internet bun)
    PS: binenteles ka eram la munca pe drum si nu am gasit nicaieri internet de Doamne ajuta asa ka am ascultat repriza a doua la radio gsp…:(((
    va rog cine are inregistrarea meciului sa o posteze. multumesc mult

    Apreciază

  4. Dinule, de multe ori m-am intrebat daca tu mai poti sa te si bucuri in timpul si dupa meciurile reusite ale CFR-ului, sau esti mai mult cu gandul la primele impresii pe care urmeaza sa le asterni imediat dupa meci, pentru noi. Nici nu se termina bine partida, si tu ne si livrezi ”pita”- un nou material de care sa ne bucuram (sau pe care sa-l criticam, mai ales)… Daca tot n-ai putut savura meciul asta minunat, eu zic sa te bucuri macar de scor, si sa lasi urletele de ciuda pentru mitici.

    Apreciază

  5. Felcitari franari pentru victorie.Cand au intrat echipele pe teren si am vazut ca jucam in acel verde dezgustator(cand puteam juca in alb complet),m-au luat nervii.Dar victoria asta mare (care e cel putin la fel de valoroasa ca cea de la Roma) m-a facut sa uit de alb,verde si alte nuante.Victoria asta spun ca e huge deoarece am batut in Portugalia,locul de unde culegem jucatori iar victoria aceasta ne va face multa reclama in Portugalia,se va vorbi toata saptamana despre ea acolo.

    Apreciază

  6. Spuneam acum cateva zile dupa meciul cu Dinamo ca daca Bastos s-ar mentine la acelasi nivel ar putea ajunge la nivelul lui Hagi. Am exagerat bineinteles, dar adevarul e ca in prima repriza a meciului de azi a fost senzational. Nu doar pentru cele doua goluri, dar prin intreaga evolutie. Pacat ca nu a fost in forma asta si in primii doi ani petrecuti la noi. Desi, ma rog, probabil ca daca ar fi fost, acum ar fi la alta echipa deja.

    Apreciază

  7. Caneto ar fi bine sa stea pitit un timp pt. ca s-ar putea ca americanii sa-l ia la ,,studiat,, (puricat?) ca sa vada de unde-i vin prorocirile (cu stransu din fese, chiar si la 2-0 / +-1).

    Apreciază

  8. Felicitari CFR!!! Din Montreal s-a vazut binisor(mai ales ca eram si la serviciu)!!!!
    Am colegi din Spania – fani Real Madrid – si cand o vazut scorul final Braga-CFR o venit sa ma felicite! Ca sa vezi ce chestie si cu CFRul asta al nostru!!!!

    Apreciază

  9. Am fost perfecti in aparare, criminali in contraatac, iar comentatorii nostrii penali. Exact asa cum mi-am dorit:)))))) Ieri am crezut ca exagerez spunand ca vom bate la scor, dar nu am fost departe (Kapetanos). CFR este o echipa mare in sfarsit. Daca v-a continua in acest fel eu consider ca pasul spre o noua etapa este posibil din iarna. Devenim o forta si asta depinde doar de echipa si staf. Cel mai mult conteaza faima acestei echipe in Europa in acest moment, altfel suntem priviti, altfel ne vad jucatorii. Forta CFR!!!!!!!!!! Noi intr-adevar suntem diferiti domnilor mitici si ne place. Asta-i sa nu creada comentatorul de la Digi si Dolce ca am uitat ca azi joaca ovinele in tara rottweillerilor. Forta CFR!!!

    Apreciază

  10. HANDBAL MASCULIN, în grupele Ch.League : Braga-CFR 0-2 !! Andone a brevetat sistemul defensiv care obligă echipa adversă să se comporte ca o echipă de handbal : atacuri pe semicerc, de la stânga la dreapta şi invers, şi din nou, şi din nou. „Interii” Bragăi n-au strălucit, „extremele” au mai mişcat ceva în front, dar , în general, linişte şi pace. Acest sistem nu e foarte spectaculos, dar extrem de eficient : dacă o interpretezi ca la carte, echipa adversă are şanse 0 (spre 0,5) să înscrie. Andone (dar şi băieţii) mă tot surprinde cu câte o noutate la fiecare meci, titularizarea lui Alberto i-a ieşit (până l-a ţinut benzina), iar surpriza reală (dar foarte bine concepută) a fost aşezarea lui Camorra în faţa lui Sepsi. Acest Camorra a fugit ca un descreierat, cât juma’ de echipă a Bragăi, bravo lui şi lu’ A1 !! Deja sunt curios cu ce ne va surprinde peste două săptămâni cu MU, că ceva va muta , iarăşi, sunt sigur. HAI CFR !!

    Apreciază

  11. Yeeeeeeeeeees!!! Unu la mana 🙂 Felicitari Andone! Un adevarat specialist in organizare tactica defensiva 🙂 Felicitari baietilor! Felicitari suporterilor care au fost in tribuna la Braga!

    Apreciază

  12. 07, 🙂 pe cuvant, exact la fel am spus imediat dupa ratarea lui Kapetanos, de ce nu si-a potrivit mingea pe cap, sigur nu rata 🙂 Oricum n-avea sens sa ne epuizam toate gloantele, urmeaza in CL meciul cu MU, de ce sa nu fie Kapetanos atunci omul serii? 🙂 A ratat, a mai pasat gresit, dar atat de mobil nu cred ca l-am mai vazut. La primul gol el a respins cu capul din careul de 5, iar peste cateva secunde era langa Bastos, in careul lui Beto. Curios, pana si arbitrul a tinut pasul cu Bastos la acel contraatac, numai fundasii portughezi s-au pierdut pe drum 🙂

    Apreciază

    • Ai dreptate,am remarcat si eu efortul si implicarea lui Kape,pe tot parcursul meciului si in special la faza primului gol,cand a respins din 6 metri apoi a alergat pana in careul lor de 6 metri. Pacat pentru el ce n-a marcat dar are suficiente alte ocazii sa o faca.Il asteptam chiar peste doua sapatamani in marele meci cu MU. Hai CFR !!!

      Apreciază

    • btw. Kape a driblat!!, a și șutat!! și n-a făcut-o deloc rău. Plus ca a alergat tot meciul, neobosit. Poate dă Domnul să-l învețe nea Ando (sau alții) cum să-și folosească picioarele. Daca vor reusi, Kape va fi un atacant complet, unul din marii atacanti ai lumii!

      Apreciază

    • aşa e caneto, bună observaţia ta, aia cu arbitrul făcând pressing lângă Bastos la primul gol…L-a furat şi pe el frumuseţea fazei, cine ştie , a vrut să înscrie şi el…Acest sistem defensiv gândit de Ando are 2 linii strategice mari : 1-apărare de „handbal”, care îi face pe adversari să se concentreze 100% la cum se poate desface carapacea, neglijând oarecum „viitorul”, adică ce va fi când pierd mingea, şi 2-lansarea contraatacului, imediat cum au recuperat mingea. Evident, că sunt în avantaj, mai mult mental, că chiar apărându-se, ei au deja motoarele turate pt. contratac, în timp ce adversarul reacţionează cu o secundă-doi mai târziu. Suficient în fotbalul de astăzi să ajungi în situaţie de 3 contra 1 şi să şi marchezi. HAI CFR !!

      Apreciază

  13. Ce-ar mai fi de zis…un meci antologic, asa cum anticipam. Se pare ca Regadas ne-a recomandat jucatori chiar mai buni decat ai Bragei, daca ne luam dupa rezultatul de pe tabela, am lasat ziarele portugheze cu o fotografie frumoasa despre Cluj, jucatorii lor care ajung aici si despre Romania.A fost perfect, ne-am facut jocul exact cum am vrut, iata, Andone este si un mare tactician daca vrea. FORTA CFR! Batem si pe Utd, ce naiba!

    Apreciază

  14. Boier mare Beto, vad ca a predat lui Felgueiras punctele de 7.5 in sus, uitate in jeb la plecarea din Cluj 🙂 Asta ca sa nu uitam de note 🙂 Felgueiras 9 (is mai pretentios ca gsp-ul) – Ivo Pinto, Aguirregaray, Cadu, Rada, Sepsi, Camora, Muresan, Luis Alberto, Godemeche, Rui Pedro, toti 7.5 (asa de multi au fost tot timpul in careul nostru ca nu mai stii cine a respins, cine a deposedat, cine a blocat, asa ca, sa ma scuze cel care merita 8, si sa zica multam ala care a jucat doar de 7), Bastos 9 (doar de-aia, cum am mai spus, ca sa nu si-o ia in cap), Sougou 8 (doua pase de gol, nu-i vina lui ca nu s-a marcat decat o data), Kapetanos 7.5 (a avut ghinion ca i-a venit mingea numai pe picior, dar a muncit mai mult ca niciodata).

    Apreciază

  15. Şi încă ceva : mi s-a făcut rău şi mie când l-am văzut pe săracu’ Sougou după aterizarea pe teren la faza aia de „dat cu cap în cap”. Am crezut că-şi înghite limba, era inconştient, îngrozitor, ce mai…Iar faultul lu’ ăla de-l crezi lituanian e din alt film, demn de divizia C cel mult, aşa jucam noi la Venus Cluj , anno ’78-82, sus pe zgura de lângă CMC. Îl puneai pe atacantul advers de 2-3 „pe zgură” la început, apoi n-aveai treabă…Staţi liniştiţi, îi batem şi pe alcoolicii ăştia de la MU, caneto deja lucrează la scor, iar eu chiar acum caut ceva pile la divinitate…HAI CFR !!

    Apreciază

    • La fiecare participare in CL de pana acum biletele la bucata s-au pus in vanzare cu cateva zile inainte de fiecare meci. Se vinde la bucata ce mai ramane dupa ce se termina perioada de vandut pachete, interesul este sa se vanda cat mai multe pachete. Probabil ca asa va fi si anul asta. Dar trebuie sa iei in considerare faptul ca anul asta Peluza 2 va fi inchisa deci, automat, mai putine locuri disponibile. Iar din informatiile pe care le am din interior se pare ca cererea pentru pachete este foarte mare. Asadar totul va depinde de cate pachete se vor vinde si ce mai ramane disponibil. Impresia mea este ca vor ramane locuri putine si prost asezate.

      Apreciază

  16. Oare cum se socotesc cartonasele galbene? Felgueiras a luat unul in preliminarii cu Basel (sper ca unul, pe cel de la faza care a dus la penalty-ul ratat de Frei il tin doar minte), unul aseara, ar fi bine sa reziste nesuspendat pentru restul de 5 meciuri din grupa.

    Apreciază

  17. Sa fiu sincer cand am vazut la inceput echipa am cam inghetat. Ma gandeam ca iar face Ando experimente la meciuri importante cu asezare noua si jucatori fara meciuri in picioare (ex Luis Alberto, Sepsi). Mi-am amintit brusc de Famagusta si m-au trecut fiori reci.
    Insa de data asta lui Ando i-a iesit. Asa ca ce mai poti spune decat Felicitari Ando si felicitari tuturor baietilor! Iar Bastos daca o tine tot asa ajunge la Chelsea (sa moara Jiji de invidie!).
    Dar lasandu-i deoparte pe Bastos, Felgueiras si ceilalti jucatori pe care ii cunoastem bine pe mine m-a impresionat Aguiregarray (s-au cum s-o fi scriind). Tipul asta a intrat in meci cu tupeu maxim, foarte bataios si tare pe picioare. Cred ca orice observator neutru si neinformat ar fi jurat ca este unul dintre jucatorii de baza si nicidecum unul care e abia la primul meci in echipa asta.
    Ori asa ceva vezi foarte rar. Se pare ca am mai castigat un jucator de valoare.

    Apreciază

    • Da, probabil a fost indrumat de Hora in materie de acomodare la echipa 🙂 De multe ori am spus in trecut, ala-i fotbalist care dimineata semneaza contractul, iar seara joaca bine in noua echipa.

      Apreciază

    • corect, e un jucător promiţător, să-l mai vedem, totuşi. Pe de altă parte, în acel moment (era cam min.70, parcă) puteai să-l bagi şi pe Nicoară, sau pe cine vrei, că fiecare murea pe teren, echipa era montată, „transpira” robusteţe, concentrare, seriozitate. Mă contrazic, totuşi : Godmeche nu prea a intrat în meci cum trebuie, a dat câteva pase simple aiurea în doar câteva minute, e adevărat, s-a achitat destul de onorabil de sarcinile defensive, mai mult pe segmentul de „închidere culoare”. Sub Alberto, în orice caz, care -în schimb- are nevoie de încă vreo 2-3 săptămâni să-i ajungă pe ceilalţi cu pregătirea, că cu mentalul şi ştiinţa jocului stă bine. Mi-a fost dor de Sare, credeţi-mă, rolul lui se vede mai bine când lipseşte. HAI CFR !!

      Apreciază

    • De acord si mie mi-a placut mult Aguiregarray,infipt,determinat ceea ce dovedeste (inca odata) faptul ca,conducerea nu mai face transferuri dupa ureche 🙂

      Apreciază

      • Nu vreau sa cred ca sunt un caz singular. Personal, ma dezic de toata generatia asta de copii (nu te gandi ca eu as fi vreun veteran 🙂 ) care uraste mai mult CFR-ul decat iubeste Universitatea. La Braga ati predat o lectie de FOTBAL si nu-mi ramane decat sa-mi scot, admirativ, Sapca Rosie. Bafta in continuare!

        Apreciază

        • Multumim,inca odata ! Si eu aseara m-am uitat la meci cu un vecin uist 🙂 din superstitie,intotdeauna cand ne-am uitat impreuna la meciurile CFR-ului CFR a castigat ….Acu’ nu stiu cum sa fac la meciul cu Manchester…Oare sa il inchid la mine in casa ?!

          Apreciază

          • Dantesc, ati incercat vreodata sa mergeti impreuna la meciurile CFR-ului? Asa, ca fapt divers, de cate ori intra tata in camera mea (cand CFR joaca in deplasare), „feroviarii” marcheaza. Asa s-a intamplat si ieri. I-am spus de „n” ori sa vizioneze partidele singur, sa nu ma mai intrerupa, dar… degeaba! Culmea, pe cand duceam o veritabila munca de convingere cu el, a venit si dubla lui Bastos. Apoi a plecat :)).

            Apreciază

  18. Am rasfoit ziarele portugheze de sport si am facut o selectie: O cronica mai complexa, cu multe fotografii, se gaseste pe zerozero Cateva pasaje: „Meciul SC Braga – Cluj se poate rezuma ca povestea unui jucator care a trecut prin orasul de arhiepiscopi (adica Braga), fara succes, si care s-a decis sa se întoarca ca sa iasa în evidenta prin faptul ca a reusit sa pulverizeze echipa arsenalista (adica Sporting Braga). Fotbalistul în cauza se numeste Rafael Bastos si a fost, nici mai mult dar nici mai putin, autorul a doua goluri prin care campioana Romaniei a lovit SC Braga, ramasa uimita de contraatacurile celor din Cluj. Cele doua goluri marcate de mijlocasul brazilian în prima jumatate, in minutele 19 si 34 minute mai precis, face ca Braga sa inceapa cu stangul meciurile din grupele Champions League. SC Braga a fost avertizata. Clujul a trebuit sa lupte in calificari pentru a ajunge in faza grupelor, si întotdeauna a marcate in deplasare, si se putea ghici pericolul pe care românii l-ar putea provoca. […] Cu lectia bine studiata, Clujul a permis rareori ca SC Braga sa creeze pericol, în schimb, a profitat excelent de slabiciunile defensive, în special de cele de pe partea stanga, acolo unde apararea s-a expus prea mult la contraatacurile letale ale românilor.” /// Un interviu cu Bastos in portugheza: maisfutebol /// Cateva fotografii excelente: ojogo /// Comentariul partidei in portugheza, live scris: ojogo /// Spicuri din comentariile cititorilor portughezi: Vitor Lopes la transmisia meciului pe O Jogo: „Traiasca echipa portugheza cea mai buna din CL. Portughezii au fost mai buni decat brazilienii de la Braga.” Volgin la cronica de pe Zerozero: „Aceasta echipa din Cluj este foarte puternica. Noi am jucat slabut si am primit doua goluri seci. Trist.”

    Apreciază

  19. superb meci. cred ca o fost meciul carierei lui Ando. dupa cum am observat, cred ca s-a pregatit extrem de bine acest meci, pana la cele mai mici detalii..daca ne uitam numai la cate suturi au avut cei de la Braga spre poarta si cate au fost respinse de jucatorii nostrii inainte sa ajunga la poarta..cred ca s-a studiat pana si cum tind jucatorii sa sute.. in alta ordine de idei, omul meciului in opinia mea, cred ca a fost Felgueiras, si apoi Bastos..dar cred ca cel mai important lucru care l-am castigat aseara a fost o ECHIPA! (in adevaratul sens al cuvantului)

    Apreciază

  20. La naiba … am stricat traditia,n-am mai batut cu 2-1 in primul meci,am gresit si-am dat un 2-0. 🙂
    Nu-i bai! 🙂 Bravo baieti! Bravo Andone! Bravo CFR! Bravo sustinatorilor! Multa sanatate Sougou!!!

    Apreciază

  21. bravo cfr,bravo pt toata echipa ,bravo Bastos dar trebuie sa recunoastem prestatia exceptionala a lui Felgueiras,nici acum nu stiu cum a reusit sa intinda mina aceea stinga la 3-4 suturi prin surprindere ori la citeva suturi in care a fost mascat.Fara inspiratia lui cred ca ne bateau cu tot jocul nostru bun.Braga este o echipa foarte buna ,parca nici acum nu cred ca i-am batut.Deci multumim Felghi,ai fost magnific

    Apreciază

  22. cineva din cj cu abonament la cfr? nu am reusit sa-mi iau abonament, si as vrea sa ma asigur ca reusesc sa cumpar un pack pentru champions leage. daca se ofera cineva sa ma ajute…Thank You!

    Apreciază

  23. Frumos meci , felicitari CFR !!!!!!! Si cum am reusit sa vad doar o parte din prima repriza, pana la 2-0 cred ca am prins ce a fost mai important :O) .Era un post tv cu comentariul in engleza, am scapat de „romanasii” de bucale,de nota 10 comentatorul.Stie fotbal, stie sa fie impartial, comenteaza fotbal, nu manele .Si ma gandesc ca as putea sa-i dau nota 11 , ca se referea la suporterii Cfr-ului pe care ii arata televiziunea in prim plan dupa goluri ceva de genul ” Cluj fans from Transylvania” , nici pomeneala de romania. Gotta love it !!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  24. …echipa Clujului,cunoscuta si in europa drept „The Blatisti”, a avut un noroc extraordinar, a marcat dintr-o jumatate de ocazie doua goluri impotriva echipei de juniori a celor de la braga, care au dominat tot meciul, dar arbitrii platiti de mafia ungara de la cluj in frunte cu boc, au privat echipa bragai de o victorie meritata,si o stire de ultima ora, hapciu si chiriches sunt urmariti la stuttgart de catre mourinho, care a declarat ca fara cei doi nu poate emite pretentii in europa, si nu uitati ca joi seara joaca steaua in direct peste tot,mai sunt 5 ore, patru minute,trei secunde….

    Apreciază

      • ,,Pamfletu,,? A se vedea prima pagina gsp.ro dupa 20 ore de la victoria CFR-ului (urna 4) in deplasarea din CL.- nu mai intereseaza pe nimeni (?!).Tot feluri de speculatii si can-can-uri.E deja jalnic acest caraghioslac de site ,,de sport,, (din Romania? ha,ha,ha, – din capitala tarii? nu cred, – dintr-o localitate de pe Dambovitza? s-ar putea).

        Apreciază

  25. „Senegalezul a ajuns la secţia de Neurochirurgie a spitalului din Braga, unde i s-a făcut o radiografie la cutia toracică.
    După două ore de aşteptare, Sougou a primit rezultatul, unul îmbucurător: doar o leziune în zona toracică. Jucătorul a plecat apoi la hotel, iar azi va reveni la Cluj împreună cu echipa.” – gsp. E de bine daca e bine.

    Apreciază

    • a intrat putin paskany azi la digi si a spus ca sougou a stat aseara la spital pana in jurul orei 03.00 si apoi a insistat sa ii dea drumul ca sa revina impreuna cu echipa, singura problema este ca a ramas sub perfuzii (ceva calmante din cate am inteles) tot timpul, si la hotel si pe avion, pentru ca avea dureri destul de mari..partea buna este ca nu e o accidentare foarte serioasa care sa il tina mult departe de gazon..

      Apreciază

  26. Felicitari CFR! Mandrie, onoare, puncte si bani! Uriasa victorie. Urmeaza meciul cu Pandurii, sa speram ca ai nostri se aduna si Ando gaseste formula potrivita, tinand cont de problemele de efectiv. Luis Alberto e clar peste Godemeche, iar Aquirregaray e impresionant pentru primul lui contact cu echipa noastra. Bastos in sfarsit culege toti laurii!

    Apreciază

  27. Am aratat ca o echipa aseara. Toti au muncit, au alergat, au fost umili(in sensul bun al cuvantului). Au stiut sa profite de greselile fundasilor adversi si nu le-au dat aproape nici o sansa atacantilor.
    Sah-mat le-am dat. Bravo lor ! Echipa merita toate felicitarile noastre.

    Apreciază

  28. Felicitari CFR-ului, incepind de aseara echipa are anvergura europeana. De data aceasta nu a mai fost vorba de o surpriza, pentru ca diriguitorii clubului au anuntat ca merg la victorie! Bravo lor ca le-a iesit.
    Sper ca patronul sa-si negocieze mai bine orele de disputare ale jocurilor de acasa din campionat, dupa modelul Bayern – pe care il admira atit de mult. Daca tinta dinsului e clasa de mijloc, apoi in nici un caz nu poti sa o atragi pe stadion daca joci meciurile la ore foarte tirzii, mai ales daca urmeaza zile lucratoare. Mi-as dori foarte mult ca echipa sa joace acasa doar simbata la ora 16:30 in sezonul rece, si la 19:30 in sezonul cald. Iar derby-urile nocturne sa nu inceapa mai tirziu de 20:30, ca peste tot in Europa.

    Apreciază

    • Meciul s-a incheiat odata cu eliminarea „pandurului” iar in alta ordine de idei gorjenii nu se stiu apara nu au acea maturitate necesara pentru asa ceva punct in minus pentru Grigoras.Plus…au inceput sa deranjeze, interesant e insa ca la meciuri de genul asta revine mereu obsesiv acelasi Tudor ..Nu Vladimirescu…

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.