Onoare muncii și tradiției grele! Braga – CFR 1-2


Motto: „Sporting Braga, spune tu / Cine va fi lideru’!”

„Am vorbit cu preşedintele Iuliu Mureşan şi am stabilit ca primele pentru victoriile din campionat să fie corelate cu cele din Liga Campionilor. Când au semnat cu CFR Cluj, jucătorii nu au semnat doar ca să joace în Liga I sau în Liga Campionilor, ci în ambele competiţii. Nu neglijăm niciuna dintre cele două competiţii, este foarte important să ajungem în primăvara europeană, iar apoi să luăm titlul ca să participăm din nou în cea mai importantă competiţie europeană”, a spus Paszkany.

E musai să batem Braga la Braga, altfel planul genial (Gigi Becali ar da orice ca să aibă 200% din ideile CFR-ului sau măcar idei!) prin care Paszkany şi Mureşan vor să-i ţină în priză pe jucători în campionat şi în Liga Campionilor se duce dracului. Degeaba am bătut Dinamo, degeaba vom bate Pandurii, degeaba egalul cu Bistrița, fără cele 3 puncte de la Braga nu ies 10 puncte din 12, şi-atunci adio prime uriaşe. Trebuie să fim optimiști, să fim încrezători că jucătorii CFR-ului se vor bucura de prime cum ne-am bucura noi de ele. Și-apoi, când să fim optimişti dacă nu acum, când, după zero etape, ne aflăm pe primul loc în grupă (ce-i drept la egalitate perfectă cu celelalte 3 echipe), la numai 6 pași de primăvara europeană?

E drept că și dinspre Braga răzbate optimismul în acest început de sezon. Absolut nefondat, după părerea mea, cel puţin în privinţa CL. Cum poţi fi optimist când ai drept adversar CFR-ul? Mai ales că ai noştri pricep ce vorbesc braghezii(?)/brăgarii(?) pe teren, în schimb cei de la Sporting nu vor înţelege limba română decât la timpul viitor, adică după transferul lor la CFR. Totuşi, mulţi dintre suporterii portughezi cred că Braga se află înaintea unui sezon mare. Se bazează pe eliminarea lui Udinese, pe faptul că au antrenor nou, școlit la Rapid, pe mişcările de trupe din lot. Nu ştiu cum au procedat în alţi ani, dar acum au adus 13 jucători și au renunțat la 27! Degeaba, şi aici i-am bătut: noi avem 14 nou-transferaţi, iar de plecat au plecat doar 3,5 (Beto, Vranjes, Lionn + Edimar). Mă rog, puteam zice 4,5, pentru că Beto poate fi considerat cât doi, dar nici ei nu sunt prea convinşi că are cine să-l înlocuiască pe Lima.

„S-au schimbat lucrurile, acum avem un joc cu o calitate și o posesie mult mai bună. Ruben Amorim, Micael și Helder Barbosa vor mingea doar la firul ierbii”, a declarat Mossoro, unul dintre marii beneficiari ai noului stil de joc impus de Peseiro. Bine, măi tată, înțeleg că până acum n-ai putut juca la valoarea ta – valoarea ta, pentru că nu te-ai pliat pe sistemul de joc, dar avem şi noi unul care a renăscut, Bastos, deci până acum e unu la unu la capitolul replieri. Și-ţi urez sănătate maximă de 100% și posesie bună de 72%, pentru că sunt total de acord cu modul în care preşedintele Mureşan a împărţit responsabilităţile în Champions League: adversarii cu posesia, ceferiștii cu golurile, clubul cu milionul de la UEFA pentru victorie.

Să vedem loturile celor două echipe:

Sporting Braga:

Quim, Cristiano (transferat de la Valencia), Beto (CFR Cluj – via Porto), Bruno Martins (lista B), Tiago Sá (B), Pedro Sousa (B), Rafael Alves (B) – portari;

Nuno André Coelho, Baiano, Elderson, Ismaily (Olhanense), Paulo Vinícius, Douglão, Afonso Figueiredo (B), Aníbal Capela (B), Artur Jorge (B), Ricardo Bouças (B), Sandro Costa (B) – fundași;

Ruben Amorim (Benfica – împrumut), Mossoró, Rúben Micael (Atletico Madrid – împrumut), Djamal, Leandro Salino, Custódio, Alan, Guilherme (B), Hugo Viana, Nuninho (B), Carlinhos (B), Luís Silva (B) – mijlocași;

Paulo César, Hélder Barbosa, Michel (Benfica – împrumut), Éder (Académica), Zé Luis, Carlão (Kashima Antlers), Aleen (B), Erivaldo (B) – atacanți.

Antrenor (pe vremea când antrena Rapidul n-am reuşit să-i citesc pe buze “in pulao minha”): José Peseiro.

CFR Cluj:

Mário Felgueiras, Mihai Mincă, Eduard Stăncioiu, Cristian Man (lista B) – portari;

Ivo Pinto, László Sepsi, Vasile Maftei, Felice Piccolo, Cadú, Ionuţ Rada, Camora – fundași;

Gabriel Mureşan, Diogo Valente, Rafael Bastos, Nicolas Godemèche, Luís Alberto, Rui Pedro, Matías Aguirregaray, Constantin Păun-Alexandru (B) – mijlocași;

Pantelis Kapetanos, Viorel Nicoară, Sergiu Buş (B), Saša Bjelanović, Modou Sougou – atacanți.

Antrenor (nici la el pe buze nu se poate citi “in pulao minha”): Ioan Andone.

Habar nu am cu ce echipă va începe meciul Peseiro. În afară de Beto, eu nu-l ştiu pe niciunul dintre ceilalţi 38, așa că nu văd cum dracu’ aș putea să aleg încă 10 dintre ei, ca să fiu sigur că-i batem măr, pară sau lebeniță!? Întâi aştept să fie transferaţi la CFR, să văd care ce poate, apoi putem vorbi şi despre echipa lor de start. Apropo, cred că e momentul prielnic, oblu înaintea meciului direct, să pun(em) presiune pe ei. Auziți, bă’ jucătorilor din lotu’ lui Braga? Suntem foarte tare interesaţi de transferul vostru la CFR! Hélder Barbosa, ţi-am pregătit un pachet salarial cum nici nu visezi în Portugalia. Vii la noi în iarnă? Peseiro! Îţi ținem postul cald, ești primul pe lista noastră, un pic de răbdare doar, peste 14 ani Andone iese la pensie și urmezi tu.

În ceea ce priveşte echipa noastră, mari schimbări față de meciul cu Dinamo nu cred că vor fi, vom juca tot în unşpe, tot în verde (ce ghinion pe E. Dică: dacă prindea pe vremea lui culoarea asta nu-l mai găsea nimeni pe teren), tot la victorie. Iar dacă am ajuns cu discuția la victoria de mâine, precizez că este obligatoriu să fie obținută cu 2–1! E păcat să stricăm șirul victoriilor obţinute cu acest scor în meciurile de debut din grupele Champions League. E vorba de tradiție, iar la CFR tradiția trebuie prețuită. Vă mai amintiți de Cârțu? Ei bine, chiar dacă mai striga la câte un jucător ”Shimano, dă pasa mai repede, să curgă jocul lanț, ghidonul cui te-o făcut!”, Sorinaccio și-a făcut datoria și a scos cu echipa lui Mandorlini 2-1 cu Baselul, adică același scor obținut de Trombetta cu echipa lui Andone pe Olimpico! Acum e rândul lui Andone, să scoată al treilea 2-1, cu echipa lui Andone. Totodată, ce fain ar suna în 2027, prin noiembrie, înainte de meciul din grupele CL contra lui AS Monaco, să citim în editorialul publicat de France Football că, începând cu 8 august 2012, echipa clujeană a câștigat toate meciurile din deplasare, disputate în Champions League, cu scorul de 2-1. E simplu de obţinut acest scor, mai ales când știi exact ce dorești. Intră pe teren Felgueiras – Ivo Pinto, Cadú, Piccolo, Camora – Godemèche, Mureşan – Sougou, Bastos, Rui Pedro – Kapetanos, se încălzesc, trag la sorți jumătatea de teren cu stânca golașă dinspre ”Mașiniștilor” (pentru ca defensiva să nu fie expusă presiunii suporterilor gazdă din peluză în prima repriză), apoi dau două goluri cu capul lui Kapetanos sau cu piciorul, încasează unul, ne fac să strângem din buci până în final, apoi ne oferă ocazia să ne relaxăm mușchii fesieri, să ne bucurăm, iar după meci să ne pregătim cu toții, în liniștea mormântală oferită de gsp și pro sport, pentru următoarea victorie, cea de la Târgu Jiu.

Hai băieţii, ştiu că se poate şi ştiu că şi voi ştiţi că știu că se poate. Vrem victoria. Urmați tactica mea simplă și o veți obține. Cu 2-1… Hai CFR!

PS: Vă implor să nu pariați pe scorul Braga-CFR 1-2! Chiar dacă acest rezultat nu va fi blocat de casele de pariuri, câștigul va fi oricum insignifiant.

39 de comentarii

  1. Caneto, prietene, trebuie să te contrazic : scorul va fi Braga-CFR 2-3 !! Şă ştii, că am şi vorbit cu nişte şefi ai divinităţii (unul era contabil şef, celălalt inginer şef, ca pe vremuri, când mai exista şi producţie pe lumea asta…), şi mi-au propus un compromis : „băi nea kirujule, înţelege-ne şi pe noi, nu-l putem supăra pe nea caneto, că ne leagă şi pe noi la un ochi , aşa că-ţi propunem un 1-3, să împăcăm şi capra şi oaia…pardon, varza”. Ce zici, maestre, merge? Oricum, la tine o deviere de +/- 1 se acceptă…HAI CFR !!

    Apreciază

    • Bine ar fi sa iasa rezultatul de compromis 🙂 Daca al treilea gol se va inscrie in min.90+2, vor ramane macar 120 de secunde in care nu trebuie sa strangem din buci 🙂

      Apreciază

  2. Important e ca suntem in grupe si trebuie sa fim cu totii multumiti pentru asta. De-acuma orice rezultat bun scos de echipa noastra va fi un bonus. Sa stam relaxati si sa ne bucuram de cele 6 meciuri pe care echipa noastra le disputa in cea mai importanta competitie intercluburi din lume. Suntem acolo cu cei mai buni si asta conteaza.
    Sa avem o toamna frumoasa domnilor!
    Hai CFR!

    Apreciază

    • Ce-i drept, la adversari aproximativ de aceeasi valoare, am egalat deja performanta Otelului din editia trecuta, dar eu nu o sa ma pot uita relaxat la un meci al CFR-ului nici macar impotriva lui AS Berceni in cupa, d-apoi intr-unul de CL. 🙂

      Apreciază

  3. Greu meci si daca suntem realisti pana la capat Braga e peste CFR ,noi visam ca de aia suntem suporteri dar va fi greu de tot si atentie Braga nu ii nu stiu ce echipa! Predictia mea pentru acest meci X ,,,si pe mai departe mergem in primavara europa league…cam atat pe anul asta 🙂

    Apreciază

    • Dantesc, poa’ sa zica oricine orice, eu vreau sa cred ca CFR e o echipa mai buna si decat Manchester United 🙂 Macar acum cand inca nu s-a dovedit contrariul 🙂 Deci, 1. batem la Braga. 2. ne calificam din grupa de pe primul loc.

      Apreciază

    • Caneto are dreptate. CFR e cea mai bună echipă de pe Terra. Bineînțeles, tot pe Terra mai sunt câteva echipe mai bune decât CFR… 🙂 PS – Sunt semne că s-ar putea să scoatem un rezultat bun. De regulă, mie nu-mi ies pronosticurile, spre deosebire de romanescu sau caneto. Dimpotrivă. Întotdeauna sunt foarte departe de rezultat. Ori, azi-noapte am visat că ne dau 6!!!

      Apreciază

  4. Meciul cu Braga este mult mai important decat pare la prima vedere. Pe langa bani, orgoliul jucatorilor portughezi, punctele puse in joc, mediatizarea mondiala, apare si un aspect foarte important pentru noi, perceptia jucatorilor, cluburilor, scouterilor vizavi de CFR ! Pentru noi aceasta piata portugheza este vitala, de aici reusim sa aducem jucatori, antrenori importanti, piata care are legaturi puternice cu campionatele din america de sud ! Daca vom reusi un rezultat pozitiv, cu siguranta in urmatoarele campanii de achizitii vom avea mai multe sanse, deschiderea ar fi mai mare si probabil vom reusi sa atragem jucatori cu un nivel calitativ mai ridicat, peste tot ce avem astazi. Acest meci pentru noi, pentru viitorul nostru este mai mult decat important !!!!!! O victorie ar fi de vis, desigur nici un egal nu-i de lepadat :))))))))

    Apreciază

    • Corect, transferurile lui Alvaro Pereira si Traore de la CFR, calificarea in grupe, transferul la CFR al unor jucatori cu nume ca De Zerbi, Beto sau Martinez (chiar accidentat), un rezultat bun deseara cu Braga – tocmai pe cea mai importanta piata de jucatori pentru noi, toate astea sunt pasi importanti care ne pot aduce mai aproape de mult-pomenitul next-level.

      Apreciază

  5. Daca v-a juca precum cu Basel si nu ca si cu Dinamo/Rapid/Iasi/Petrolul (uff ce multe sunt) atunci vom castiga. Daca vor trata serios si vor muri pe teren pentru orice minge atunci sunt sigur ca vom castiga. Hai CFR!!!!! Credeti-ma ca uneori noi suporterii suntem mai pesimisti decat altii, pentru ca vedem in asemenea meciuri partea goala a paharului, defectele, slabiciunile echipei noastre drage si nu vedem ca avem o echipa solida, puternica capabila sa o invinge chiar si la scor pe Braga!!!!! Na ca am ziso…Asta e. Mai da-i in mama masii de braghezi ca doar nu sunt nici Barcelona si nici Real, trebuie sa luptam, sa nu ne fie TEAMA si gata! Hai CFR!!!! Lupta CFR!!!!

    Apreciază

  6. CFR pe gsp.ro , pe prima jumatate de pagina apare cu stiri legate de pariuri sau stadionul din Braga. In rest:Steaua. Pe digi1:Steaua. Ma intreb ce va fi maine pe cele 2 site-uri (caricaturi) de sport si pe impartialele noastre posturi tv.(corect e: Praga= pragari, Braga=bragari).

    Apreciază

  7. Intrarea in grupele CL e deja o mare performanta pentru CFR. Ca jucator profesionist,cand ai ajuns sa joci in cea mai galonata competitie intercluburi,trebuie sa dai tot ce ai mai bun in tine in astfel de meciuri. E o sansa uriasa la care o multime de alti jucatori doar viseaza. Sunt convins ca baietii nostri sunt constienti de aceste lucruri si se vor bate pe teren 95 de minute pentru fiecare minge,la fiecare faza. Trebuie sa abordam meciul cu mult curaj,avem doar de castigat si cum zicea cineva mai sus,doar nu jucam cu Barca sau Real. Un 2-1 pentru noi ar fi fantastic,un egal ar fi excelent. Hai CFR!!!

    Apreciază

  8. Nu stiu de ce, dar am impresia ca Braga nu e perceputa intre noi la adevarata ei valoare. Ma tem ca e o echipa f.f.puternica, o echipa care ne va pune multe probleme in seara asta. Acum doi ani Braga a jucat o finala de cupa europeana, in campionat au depasit-o deja pe Sporting (cea care in mod traditional reprezenta cea de-a treia forta a campionatului lusitan), incepe sa le puna deja probleme serioase si celor doi granzi ai Portugaliei (Porto si Benfica), iar in play-off au trecut de Udinese, o echipa puternica, pe care au dominat-o copios. Nu inseamna ca nu avem si noi sansa noastra (eu imi pun mari sperante pe azi mai ales in Sougou si Bastos). N-as vrea insa sa patim si noi la fel ca-n fabula aceea cu amaratul ala de catar, care, ingrasandu-se de atata orz mancat si privind la caii frumosi de pe langa el, a inceput sa se creada si el cal, si sa se laude ca tatal sau n-a fost de fapt un biet magar, ci un bidiviu de toata frumusetea. A inceput deci sa se creada si el iute, mandru si plin de toate calitatile, la fel ca Bucefal – unul dintre stramosii sai, bineinteles. Asta pana-ntr-o zi, cand stapanul sau l-a scos din grajd si l-a bagat intre alti cai, spre a concura cu ei; intre cai insa se facuse de rusine, caci toti l-au intrecut si l-au batjocorit pe urma. Abia atunci a reusit, bietul de el, sa traga urmatoarea concluzie: ”Intr-adevar, acum zic si eu ca tatal meu a fost magar!”. 🙂 Sper ca dupa meciul din Portugalia (ca si dupa celelalte cinci) sa nu ne aducem aminte niciunul de fabula aceasta, ci sa se gandeasca doar mititcii nostri la cea cu strugurii acri (din Champions League). HAI DRAGA CFR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  9. Acum vad imagini cu jucatorii nostri in drumul lor spre vestiare. BASTOS si SOUGOU, baietii in care imi pun cele mai multe sperante, asculta, relaxati, muzica. Sa fie oare de bun augur? Sa dea Domnul!

    Apreciază

    • cine ştie ce ascultă, florinaccio ? Poate sunt conectaţi la sedinţa tactică a celor de la Braga…HAI CFR !! Unul pentru toţi, toţi pentru unul !! Hai muşchetarii !!

      Apreciază

  10. Primul 11: FELGUEIRAS; PINTO, CADU, RADA, SEPSI; G.MURESAN, L.ALBERTO; SOUGOU, BASTOS, CAMORA; KAPETANOS. Marea surpriza a lui Ando: SEPSI. Cred ca pe aparare Sepsi va trece uneori chiar mai spre centru, iar Camora va cobori ca al V-lea fundas. Mie imi place mutarea asta, parca ma linisteste putin.

    Apreciază

    • Mișcare de întărire a defensivei. Ando nu vrea să-l mai vadă pe Camora chinuit de adversari ca la Basel. Probabil Sepsi (mai lent) va rămâne să acopere urcările lui Camora. O să atacăm pe drepta și pe centru. Omul cheie mi se pare Luis Alberto, pentru că-și cunoaște foștii coechipieri. Mai sunt 5 minute, așa că… multă baftă, CFR!

      Apreciază

  11. Nu ma mai satur sa vad reluarile cu golurile noastre!!!!!!!! Ce bine ni se potriveste LIGA CAMPIONILOR! Pacat de accidentatrea lui Sougou; sper sa-si revina la pauza, sa nu fie ceva foarte grav.

    Apreciază

  12. Care Ronaldo? Bastos! Bravo baieti. Superba victorie! Sper sa nu se fi accidentat serios Sougou, superstarul nostru. Fantastic Felgueiras! Bravo Aguirregaray! Bravo echipa! Bravo nea Ando!

    Apreciază

  13. Splendida seara! Superba victorie! Bravo baieti,bravo nea Ando! Ma rog sa nu fie grave accidentarile lui Sougou si Bastos. Ar fi pacat pentru seara asta frumoasa si infinit mai greu de acum inainte. Sougou e deja la spital,declara Ando. Felicitari galeriei noastre de la Braga! Hai CFR !!!

    Apreciază

  14. i-am redus pe ţărănoii ăştia la o simplă echipă de handbal, cu atacuri sterile pe semicerc. Vă spun absolut sincer, n-am avut nicio emoţie în repriza a doua. Rar mi se întâmplă. Bravo băieţi !! Un plus, ca de obicei pt. bastos, dar şi pt, Muri. Surpriza a fost Rada, nesperat de sigur. Blocul defensiv (nu linia defensivă!) a fost excelent conceput, obligându-i să plimbe mingea minute întregi de-a latul terenului. FELICITĂRI !! SE POATE !! SE POATE !!

    Apreciază

  15. Felicitari echipei!
    O victorie mare mare de tot. Ce frumos e clasamentul. Ce poti sa mai zici? Inca o data ne surprinde echipa noastra. Inca o data. Bravo lor.
    Hai CFR!

    Apreciază

  16. Ma uit la reluarile cu accidentarea lui Sougou si ma doare pe mine cand vad ce rau a cazut la acea lovitura primita la cap. Asta dupa ce anterior fusese lovit de uratul ala de brazilian cu fatza de primata si nume de lituanian. Sper sa nu fie grav ca deja e prea mult. Doamne ajuta!

    Apreciază

  17. Caneto, te rog sa’ti reglezi viziunile. Mi se par pesimiste si nelalocul lor. Demoralizeaza si aduc o nota pesimista si neconstructiva.
    Cum adica 1-2 ?

    Apreciază

    • L-am criticat eu (pentru ca am observat ca in ultima vreme devenise prea optimist) si vad acum ca s-a reorientat. Bine ca are bun ochiu’ stang, cel cu care vede victoriile!… Recunosc ca la 2-0 si eu il injuram deja pe Caneto, pentru ca n-aveam chef de emotii si mai mari pe final. Mi-as fi dorit un 3-0, ca sa fie scorul pe care l-a tot cerut Ciobanul zilele astea. 🙂

      Apreciază

    • Scuze, salicene, e cam mare dezordinea la mine in acte, am incurcat scorurile, l-am trecut din greseala pe cel de duminica, cu Pandurii. Se vede clar din motto ca am vrut sa scriu 0 – 2 🙂 Dar uite aici: “Sporting Braga zice amu / CFR e lideru’”, “avem şi noi unul care a renăscut, Bastos”, “adversarii cu posesia, ceferiștii cu golurile, clubul cu milionul de la UEFA pentru victorie.”, “Antrenor (nici la el pe buze nu se poate citi “in pulao minha”): Ioan Andone.”, “În ceea ce priveşte echipa noastră, mari schimbări față de meciul cu Dinamo nu vor fi, vom juca tot în unşpe, tot în verde, tot la victorie.”, “trag la sorți jumătatea de teren cu stânca golașă dinspre ”Mașiniștilor” “, “dau două goluri”, “ne fac să strângem din buci până în final, apoi ne oferă ocazia să ne relaxăm mușchii fesieri, să ne bucurăm, iar după meci să ne pregătim cu toții, în liniștea mormântală oferită de gsp și pro sport, pentru următoarea victorie, cea de la Târgu Jiu.” Vrem victoria. Urmați tactica mea simplă și o veți obține.”, “Hai CFR!”. Zece previziuni exacte, si n-am pus la socoteala ca l-am indicat pe Felgueiras titular in poarta 🙂

      Apreciază

      • Io am alta tactica, asta dupa ce’am patit’o de cateva ori cu stransul din buci, ramanand cu o febra musculara babana. Si e normal sa caut alternative, ca in ritmul asta – etapa in campionat – etapa in Liga, durerea devine insuportabila.
        Asadar, cu 3 ore inainte de fluierul de inceput, se administreaza un unguent stomacal cu grade multe ( indicate ar fi 52 ), care relaxeaza muschii fesieri.
        Si tot indicat ar fi sa se administreze cu masura, nu ca mine care am scapat’o in luhara, si’am tastat textul complex de mai sus in 5 minute, folosind degetul aratator si inchizand ochiul stang ca sa nimeresc tasta corecta. Asa nu.

        Apreciază

        • Baiu’ la mine e ca unguentul respectiv imi relaxeaza, pe langa muschii fesieri, si pleoapele, asa ca mai bine il administrez preventiv, cu zi inainte de meci. Merge si dupa meci. Singura problema e ca in timpul meciului ramane sa strang in continuare de buci.

          Apreciază

  18. fratilor….. marturisesc si ma caiesc:
    1. am strigat „liniste liniste se gandeste andone”
    2. i-am bagat .p.i g .m. la Bastos in primavara …. ma duc in genunchi sa-mi cer iertare
    cu o singura conditie la tot
    sa o tina tot asa!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.