Cu un ochi râd și cu altul mi-e groază


Victorie în București, la ”ei” acasă! Să-i vezi și să-i auzi pe toți ”ei” cum sucombă de ciudă, îngurgitând frustrare! Magic! Așa ceva nu se poate cumpăra nici cu Mastercard, nici cu butelii. 1-0, 3 puncte. Ratările nu se pun nicăieri în clasament. Despre ele se vorbește doar la final de meci, ca despre scurte partide de sex protejat. Ratările nu produc nimic în afară de regrete sau ușurare (și ce era să mă ușurez pe mine de groază de vreo 2-3 ori!). Voi ați avut atâtea, noi am avut atâtea. La final, tot ce contează pentru posteritate este penetrarea porții de pe Arena Națională de către Rui Pedro. Ce vreți mai mult? Mai poate fi ceva mai apetisant dincolo de Rai?…

Aaa… vreți și victorie la Braga? Apoi măcar egal cu United, victorie cu Galata și iar victorie cu Braga?… Și, de ce nu, poate o victorie și cu United?… Dar asta-i deja altă mâncare de piranha, următorul nivel al lui next level. Trecerea de la Raiul românesc la Heaven-ul continental nu e doar un simplu pas pentru omenirea din Gruia, ci un salt fără plasă de siguranță. CFR-ului nu-i poate reuși acest salt decât în condiții ideale, repetabile la fiecare meci din grupă. În Champions League trebuie să fim perfecți și poate tot nu-i destul. Balanța noroc-ghinion e cea care contează cel mai mult în cazul outsiderilor. Dacă ceferiștii, în frunte cu Andone, n-au păpat destul maro când erau mici, vor urma doar 6 meciuri și atât.

CFR e departe de perfecțiune. Meciul de la Dinamo ne-a arătat că e foarte posibil să mai treacă sezoane bune până când mecanismul va funcționa șnur, așa cum și-l imaginează probabil Paszkany. Ceferiștii trebuie să mai urmeze destule cursuri de chirurgie pe viu, până-și vor perfecționa manoperele. Ocazia și golul. Ocazia și golul. Ocazia și golul. De abia apoi pot trece la partea de joacă cu ocaziile, la ora de anatomie patologică, când exersează pe cadavre. În două deplasări consecutive la București, CFR n-a dat loviturile de grație când era cazul. La Rapid, rezervele noastre conduceau în mod cu totul neașteptat și entuziasmant cu 2-0, ca apoi să încaseze 3 goluri venite de nicăieri, iar la Dinamo ne-a vâjâit egalul pe la urechi (și egalul însemna înfrângere) pentru că doar ne-am rănit adversarul, nu l-am transformat în decedat când am avut ocazia.

E prima dată când am suferit pentru Andone, cel care mi se pare că și-a făcut corect treaba și a rămas la mâna sfintei bunăvoințe a jucătorilor de a juca fotbal adevărat. Andone a tras în mod clar la victorie, pentru că numai apărarea nu mai putea câștiga și acest campionat. S-a văzut această tendință mai ales în primele 20 minute, când am rămas cu impresia că putem mătura pe jos cu Dinamo. Un Dinamo constipat, care se limita să încerce să ne blocheze și să arunce niște mingi penibile, din altă epocă fotbalistică, pentru devierile cu capul ale unui Țucudean aflat în poziții cu șansă zero de finalizare.

Primul care l-a trădat pe Andone a fost Godemeche, care a tratat pasa primită în adâncime ca un amator, nu ca un fost căpitan de echipă. Un fotbalist care nu are curajul să atace poarta din acea poziție e un fotbalist de care nu poți fi sigur în momentele tensionate. Godemeche a continuat destul de palid, semn că nu și-a înțeles importanța rolului pe teren. Depășit foarte ușor, lent, parcă revenit la ”forma” de la început, m-a făcut să-l regret amarnic pe Sare. De altfel, Andone l-a și chemat la margine pentru indicații speciale în momentul când meciul era întrerupt pentru o accidentare. Apoi a venit rândul lui Diogo Valente să dezamăgească, la pasa ”de gol” a lui Sougou. În loc să devină erou, Valente a ales să fie penibil și penibil a fost toată repriza. Nu-i vina lui Andone că portughezul nu-și dă seama că trebuie să-și arate clasa, dacă o are. La Valente mi se pare că și mimica-i trădează lipsa de încredere în propriile forțe. Două ocazii de gol ratate dezamăgitor, și scorul rămânea 0-0, în loc ca meciul să fie deja terminat. Echipele mari din Europa nu prea te iartă din astfel de ocazii.

Kapetanos a fost pe undeva prin atac, dar practic n-a existat. Să zicem că are și el dreptul la o zi liberă. Pe plan european însă, nu-i indicat ca singurul atacant să fie în concediu. Și de Sougou s-ar putea spune că a fost inexistent, cu excepția unui total de maxim 60 secunde în care a dat pasa perfectă spre Valente și și-a făcut două ocazii imense de gol pe care s-a încăpățânat să le rateze.

Ca în toate meciurile de până acum, și Felgueiras a avut momentul său de eclipsă. Din fericire, de data aceasta a fost doar unul – o ieșire pe sub minge. În rest, Felgueiras a fost sigur pe el, dar să nu uităm că în Europa fotbalistică mare chiar și o singură eroare poate fi fatală. La CFR parcă se pregătește un dezastru atomic când mingea depășește perechea de fundași centrali Cadu-Piccolo, la angajările în adâncime sau la centrările de pe extreme, indiferent de pe care parte. Prea multe mingi aterizează exact pe jucători adverși pe care parcă nu-i vede și nu-i marchează nimeni din apărarea noastră. Comunicarea din apărare pare că s-a stins din nou, după ce în sezonul trecut ne obișnuisem să-i auzim tot timpul gura lui Beto. La prima mare ocazie din acțiune a lui Dinamo, Cadu și Piccolo atacau același jucător, în timp ce Gabi Mureșan făcea semne disperate indicând locul unde cineva ar fi trebuit să aștepte centrarea. N-ar trebui ca fundașii să-și știe deja fișa postului? Nu-i păcat de frumusețea de centrare de gol dată de Ivo Pinto, dacă pe final de meci fundașul portughez se uita neputincios cum un adversar ratează incredibil din fața sa?

E ciudat că după o victorie la Dinamo aproape că nu-i poți lăuda pe deplin decât pe Bastos și Camora. De fapt, la modul general, numai cam 75% din brazilianul din Rafael merită lăudat. Celelalte 25% de brazilian (cu demoni cu tot) sunt în plus, ba-i și dăunează. Cu drag i-aș transplanta 25% de galez de la Ryan Giggs în schimb. I-ar tripla valoarea. Oricum, din hulitul tribunelor, se pare că Bastos a cam devenit un mic idol, indispensabil echipei. Cine ar fi crezut vreodată că Bastos va ajunge un fel de Culio?!

Nu l-am uitat pe Rui Pedro, stați liniștiți! Rui Pedro are meritul golului, dar Andone mai are mult de muncă cu el, poate în sesiune separată, între patru ochi și două palme. Rui Pedro trebuie să înțeleagă că a apus vremea lui Cămătaru, cel care se retrăgea cu mingea din careul advers până la mijlocul terenului. Portughezul știe cu loabda, dar e prea mult cu spatele la poartă, ține prea mult de minge, frânează jocul și dă timp adversarilor să se reașeze pe pozițiile de apărare. La 0-0, când echipa e obligată să înscrie, nu se face așa ceva. Culmea e că la 1-0, când stilul lui Rui Pedro se plia perfect pe ideea de păstrare a rezultatului, nu i s-a mai dat mingea să țină de ea, deși era plin de energie și încredere după golul marcat.

Ce m-a mai supărat la meciul cu Dinamo? M-a enervat Piccolo când i-a tras un picior adversarului. Deși jocul era oprit, putea încasa cartonaș galben (ar fi fost al doilea) sau roșu. Nici Kapetanos n-a fost departe, când a călcat un dinamovist, chiar înainte să fie schimbat. Ce naiba? Ne pregătim să batem Europa în 10, când ne e greu și în 11?

Nu mi-a plăcut nici lălăiala din careul advers la cornerul executat de Diogo Valente. Un fundaș a respins până la Camora, care n-a putut centra în careu pentru că erau 3-4 ceferiști în poziție de ofsaid, care se retrăgeau alene. Nu-mi place să văd ceferiști în ofsaid, nici ceferiști care se retrag alene…

În fine, cred că am criticat în mare cam tot ce era imperios de criticat la o victorie cu 1-0 în fața lui Dinamo. De ce critic la victorie? E normal să critic la victorie? Nu. Dacă ar fi să mă refer strict la meciul cu Dinamo, ar trebui să fiu blând, să sar peste critici, să laud echipa, să mă mulțumesc cu rezultatul și cu faptul că am ajuns în clasament la distanța de două meciuri directe de Pandurii. Dar nu cred că sunt singurul suporter care a urmărit partida de la București cu gândul la cea de la Braga. Nici jucătorii CFR-ului nu mi s-au părut cu gândul fixat strict pe câinii roșiatici. M-am gândit ce s-ar fi întâmplat la cele 3 ocazii mari de gol ale dinamoviștilor, dacă în loc de tineri fotbaliști români de perspectivă, cu lacune evidente în tehnica de lovire a mingii, în poziția de a înscrie se aflau jucători de la Braga. Oare-mi mai râdea ochiul la 1-3? Nu-i ușor să rupi campionatul de Champions League. Mai degrabă e imposibil. Dacă ce a oferit CFR la București a fost suficient pentru o victorie cu emoții, o repetare a prestației la Braga nu garantează că asigură măcar o înfrângere onorabilă. Dacă CFR e în stare de mai mult, trebuie să se dea peste cap și să livreze tot ce poate. Să lupte din toți Godemechii și din toți Diogo Valenții!

Ca să dea lovitura în Europa, CFR trebuie să funcționeze ca un mecanism bine pus la punct, în care piesele componente să dea impresia de unitate pe toată durata partidei, nu doar la poza de început de meci. Chiar dacă s-a terminat cu o victorie, partida cu Dinamo trebuie privită ca o lecție din care CFR și Andone trebuie să învețe câte ceva. Feroviarii trebuie să încerce să-și rezolve cât mai multe dintre punctele vulnerabile, nu să se bazeze pe noroc. Norocul vine singur, dacă vrea, nu răspunde la chemări. Baftă, CFR! Și… era să uit… felicitări pentru victoria de la Dinamo!

46 de comentarii

  1. am invatat sa nu fiu extrem de pretentios. imi doresc sa jucam in continuare slab si sa acumulam puncte. si in liga 1 si in europa, daca se poate! ca astia sunt jucatorii si antrenorul pe care-i avem, cu ei defilam cel putin pana la iarna! Doamne ajuta si sa curga norocul peste noi!

    Apreciază

  2. Foarte buna analiza meciului… Sunt de acord cu majoritatea aprecierilor din articol. Mi s-a parut si mie ca (1) Godemeche a jucat slab, (2) Kapetanos a fost inexistent (dar lui i-o iert fiindca stiu ca oricand poate sa dea un gol esential), (3) Piccolo a jucat modest iar la faza faultului facut dupa fluierul arbitrului a fost iresponsabil, (4) Diego Valente e deocamdata de umplutura, (5) Sougou a fost egoist, (6) Ivo Pinto a jucat bine in atac, dar in aparare au fost o multime de ocaziii pe partea lui, (7) Bastos pare la momentul actual cel mai bun jucator din lot (uneori e efectiv o incantare sa-l vezi la minge; cred ca daca ar mentine nivelul la care e acum, ar putea fi mai bun decat Hagi), (8) Camora a jucat ok. Am castigat meciul pe de o parte pe merit fiindca am parut pe ansamblu mai buni decat Dinamo, dar si cu foarte mult noroc fiindca la fel de bine cum se putea termina meciul 3-0 pentru noi, se putea termina si 3-1 pentru ei. Din pacate sezonul asta se pare ca fiecare meci va fi un fel de loterie pe care uneori o castigam (ca in meciurile din preliminariile Ligii, sau aseara), iar alteori o pierdem (Rapid, Petrolul, Iasi, Ceahlaul, Medias, Supercupa, etc.). Cred ca cu lotul asta s-ar putea scoate mult mai mult decat s-a scos pana acum.

    Apreciază

    • nu te supara dar ai mers un pic cam departe… Cum sa il pui pe Bastos la nuvelul lui Hagi ? Intr-adevar a crescut in joc, dar pana la il compari cu Hagi nu mai are ani fotbalistici sa se apropie de el nu sa il egaleze…

      Apreciază

  3. Bastos, intr-adevar, foarte bun, asta si pentru ca ama observat ca Andone incearca mai nou si penetrari (ca sa reiau un termen-cheie al analizei de mai sus) pe mijlocul terenului, pe axa Cadu/Maftei (cand joaca, pentru ca Piccolo e mai putin curajos) – Muresan – Bastos. Ceea ce mi-as dori ar fi ca si Godemeche si Valente sa intre in combinatii mai rapide, cred ca jocul echipei ar creste foarte mult. Prin urmare, asa cum se observa din ce in ce mai mult, se pare ca aceste 2 piese sunt punctele slabe. As sugera, astfel, pe Luis Alberto in locul lui Godemeche si pe Rui Pedro in locul lui Valente. Nu cred insa ca Luis Alberto e bine orientat inca, si ar fi riscant sa incepem cu un proaspat-venit in meciul cu Braga, insa e de luat in calcul pe termen mediu, pana se refac Sare si Vass. In locul lui Valente l-as mai vedea si pe Nicoara, care e mai vivace, alearga mai mult si e mai hotarat sa traga la poarta cand e in preajma careului (sau in careu, vezi fazele criticate in articol, indeosebi non-sutul lui Godmeche).

    Apreciază

  4. Analiza jocului e perfecta insa nu ai de unde stii daca jucatorii intentionat au facut greselile si miscarea lenta pe teren. Explicatia poate fi inducerea in eroare a trimisilor de la Braga si de la Galata. E mult mai usor sa induci in eroare si apoi sa surprinzi pe teren. Sper sa nu gresesc dar sunt ferm convins ca veti vedea alta fata a CFR-ului in meciul cu Braga.

    Apreciază

  5. Un meci cu emotii…..se pare ca deja m-am obisnuit sa traiesc asa la meciurile CFRului,…multe emotii..teama de a nu fi infranti…si bucuria de la final cand rasuflam usurati. Aseara..parca erau cu capul in alta parte..cel putin Sougou, Godemeche, Valente, Kape….Ai descris perfect partida. Avem mare nevoie de ei s-ai revina, pt ca pana la urma Bastos sau Camora nu se pot tripla pe teren. Mie mi-a placut revenirea lui Sasha, desi a fost pt cateva minute. Ma bucur ca am asistat la o victorie pe National Arena, insa in UCL clar trebuie sa ne trezim, altfel ne vom trezi ca nu reusim mai mult de 3-4 pcte. HAI CFR

    Apreciază

  6. Mi-a placut echipa, am stat bine in teren, am controlat ostilitatile. Am aratat ca o echipa matura, tactic am fost peste adversar. Insa inexplicabil avem momente cand totul scapa de sub control, asa s-a intamplat spre sfarsitul partidei. Echipa emana forta, isi domina adversarul, controleaza partida intr-o maniera categorica dar apar aceste gafe inexplicabile si nu mai avem pe nimeni cu capul limpede. In loc sa practicam un joc de posesie intram in jocul disperarii a adversarilor. Daca vom reusi sa controlam aceste perioade dificile si sa le evitam, iintr-adevar nu vom avea emotii in campionatul intern. Ne lipseste foarte mult Beto, Ivo Pinto sub orice critica, fara pasa de gol era de departe cel mai slab din echipa, Valente parca,parca incepe sa arate ceva, pacat ca s-a accidentat si el. Avem probleme pe partea stanga, Valente si Godmeche nu se ridica la nivelul unei echipe cu pretentile Cfr-ului.

    Apreciază

  7. agentule, de acord cu toate criticile tale (pe fond), dar îţi dau un sfat, aşa, de la un boşorog : râde, tată, cu ambele ochi, că viaţa-i scurtă şi nu ştim ce ne rezervă ziua de mîine (ceferistic vorbind, dar nu numai). Altceva : băi, fraţilor, ăştia care stau prin Cluj : daţi-i un şut lu’ Sougou când îl vedeţi la mall, că mi-a stricat pronosticul (2-0 pt CFR). Am avut şi eu o şansă să fiu un fel de Caneto mai mic, de la ţară, şi uite nu se poate…Pe joc : Bastos deja e o certitudine (a trecut pragul de „promisiune”), este şi cel mai bun „transfer” din acest sezon, dar şi acel coordonator pe care îl tot aşteptam în vară. Mai are el nişte momente scurte când reapare imaginea acelui Bastos din trecut (amintirile îl chinuiesc şi pe el, ce naiba…), dar -din fericire- sunt din ce în ce mai puţine. Tot pe joc : era destul de evident, că băieţii s-au menajat oarecum şi de eventualele accidentări, şi de suprasolicitare fizică, în general. Practic au dat cât era necesar. Individual : mă simt mai liniştit când joacă Piccolo, să ştiţi. Are scoala italiană în sânge, un plasament peste ceilalţi, problema lui e viteza. Şi -în sfârşit- o critică suplimentară de la mine : problemele apărării se reduc de fapt la problemele de închidere de la mijloc. Se joacă un fel de apărare în zonă (care-i un sistem extrem de preţenţios), dar una de „remake” : în loc să se închidă posibilele culoare de construcţie ale adversarului (necesitând spirit de anticipaţie, dar şi o aşezare/mişcare-de-grup adecvată, care să oblige adversarul să joace pe culoarele „moarte, lăsate intenţionat libere), noi practic ne repoziţionăm în funcţie de ce face adversarul, care -astfel- este cu un pas înaintea noastră tot timpul. Din această cauză apar adversari nemarcaţi în faţă apărării propriu-zise, care devine astfel mai expusă. În concluzie : avem probleme nu neapărat cu linia de fund, ci cu blocul de apărare (sau în faza de apărare), unde chiar şi atacanţii îşi au rolul lor foarte bine stabilit. ÎN FINAL : dă-o-n p…măsii de critică, de apărare, de tot, să-i frigem miercuri pe ţărănoii ăştia de la Braga şi atunci articolul tău , agentule, va avea titlul : „Beto , cu un ochi plânge, cu altul râde”… HAI CFR !!

    Apreciază

  8. Uneri am avut senzatia ca pasam ca Barcelona sau ca oricare echipa de top , dezinvolt, sigur pe noi si creandu-ne spatii de pase alergand tot timpul.Ceea ce e foarte placut pt ei ca le da siguranta si frustrant pt adversar .Dar alteori parca ne schimbam 5 in timpul meciului si jucam ca pe caldaram ceea ce e foarte rau pt noi si benefic pt adversar.Daca Andone si baietii ar sti sa gaseasca solutia definitiva si durabila pt acel joc de pase sigur si dezinvolt am alerga cu pletele in vant in campionat si am face o figura frumoasa in CL. Hai CFR.

    Apreciază

  9. Andone: „Am controlat jocul prin posesie, dar nu am ştiut să îl închidem. Dinamo putea să facă 2-1 în prelungiri. I-am felicitat pe băieţi, dar nu mi-au plăcut deloc. […] Obiectivul rămâne campionatul. Liga Campionilor? Vom vedea! Trebuie să lăsăm visele, să nu mai viseze jucătorii! Li s-a spus clar că titlul contează, să uite de restul. O să fie schimbări în echipă, e normal să fie”.

    Apreciază

    • EXTREM de dezamagitoare declaratia asta a lui Andone. Si bineinteles nu i-o reporosez lui, ci conducerii. Mi se pare ca in ultimul an, Pazkany a renuntat la ideea de a face performanta cu CFR-ul si in schimb a schimbat obiectivul principal in a face bani. Exista ceva corelatie intre cele doua teluri in sensul ca nu poti face bani multi fara sa castigi campionatul, dar sa pui meciurile din Liga Campionilor pe planul doi mi se pare o blasfemie. Probabil ca Pazkany asteapta din nou ca Steaua sa faca punctele din Europa care sa o tina pe Romania intr-o pozitie din care sa aibe access in Liga. Niciodata nu isi va castiga CFR-ul respect in tara in randurile neutrilor doar castigand campionate, daca nu facem si ceva performanta in Europa. Sunt foarte dezamagit.

      Apreciază

      • N-ai de ce sa fi dezamagit. Nu stiu de ce luati ad litteram declaratiile conducerii sau ale lui Ando. Sigur, campionatul este un lucru tangibil. L-am mai luat. Cupa idem. CL este un vis. Daca comparam valoric echipele din grupa noastra, suntem clar pe ultimul loc din grupa. Repet. E un vis sa mergem perfect in gupele CL. Dea Domnul sa fie asa, dar e tare greu. Cred cu tarie ca baietii vor da totul in aceste meciuri, ca nea Ando vrea din tot sufletul sa castige aceste partide. Insa de aici, pana la a face declaratii aiurite dumul e lung. Luptam pe trei planuri: campionat, CL si cupa. Cu tot lotul destul de echilibrat si maricel nu ne va fi usor. Cum zicea si 07, vor trece poate ani, pana vom vedea o echipa care nu iarta nimic si merge brici. Dar mie mi se pare ca suntem pe un drum bun.

        Apreciază

  10. Eu nu pot sa trec atât de ușor peste egoismul cu E mare de care a dat dovadă Sougou. Mai las-o în aia masii de individualism. Ar trebui scuturat un pic gazela noastră că așa ceva nu este permis. Înțeleg că este momentul lui de glorie dar ieri acest jucător nu a tras pentru echipă ci pentru cota lui. Să nu devină o mică vedetă și să ne îngroape!!!

    Apreciază

    • ai dreptate,Sougou a devenit foarte, foarte egoist! Cineva trebuie sa ii readuca aminte ca fotbalul e un sport colectiv si ca o pasa de gole mai apreciata decat o ratare jalnica…. Altfel va ajunge ca si Traore cand vedetismul il facuse si pe el egoist, si era fluierat copios de suporteri pe stadion….

      Apreciază

  11. Mai importanta, decat orice analiza a meciului, este imaginea care s-a creat in jurul acestei partide. Oare produce Dinamo SURPRIZA? N-a produs-o. Am mai reprodus de n ori declaratia de acu’ 6-7 ani a lui Dorinel Munteanu (urmeaza a n + 1 oara) in care zicea ca inca 10 ani de-acum incolo nicio echipa din provincie nu va putea emite pretentii la locurile fruntase in fata granzilor din Bucuresti. No, de-atunci avem 3 titluri de campion in vitrina clubului, iar ieri unul din “granzi” n-a reusit, pe teren propriu, sa produca SURPRIZA in fata unor “desculti din provincie” care nici macar n-au facut un meci mare, fiind cu gandul la alte mese, mai bogate 🙂

    Apreciază

    • Foarte bine punctat, Caneto! De-aia-mi place de tine, ca-ntotdeauna pui punctul pe i. Pe ”i”-ul meu, desigur. 🙂 Si eu am savurarat discutiile alea de dinaintea meciului, n-aveau cum sa nu ma satisfaca… Si cand te gandesti cat de multumiti ar da azi din codita catelusii daca le-ar mai cadea si lor acum din faramiturile cu care ne ospatam noi, de ani buni deja, pe la mesele bogate de prin Europa! Vin acum meciurile cu Pandurii I, Bistrita si, vorba lui Condescu, Pandurii II. Daca iesim cu bine din ele – 7 puncte macar – (6 cu Pandurii + 1 cu Bistrita), n-are cum sa ne scape titlul! Dar nu calculele mele conteaza (ale mele nu ies mai niciodata), ci ale tale, asa ca astept(am) cu nerabdare viitoarele tale profetii. Mai nou ma tot intreb daca nu cumva despre tine o fi scris poetul aici: ,, …Universul fara margini e in degetul lui mic, / Caci sub fruntea-i viitorul si trecutul se incheaga, / Noapte-adanc-a vesniciei el in siruri o dezleaga;/ Precum Atlas in vechime sprijinea cerul pe umar / Asa el sprijina Gruia si vecia intr-un numar”. Caneto sa fie deci batranul dascal al lui Eminescu, cu care ne tot toca odata profesorul de romana? Asteptam, deci, confirmarea, dar si niste pronosticuri (pardon, rezultate) care sa ne mai lumineze putin.

      Apreciază

  12. catre Orezzzaru’: Merci fain, dar nu am meritat nota data de tine……Dar in acelasi timp multumesc pentru aceasta nota guvernului malayesiei si mai ales primei ministre, femeii de serviciu de la mine de la firma, vecinei mele care are niste saaaani wauv….(cateva lacrimi) si nu in ultimul rand mie, ca is destept, intelijent, invatat si tate hale’

    Apreciază

  13. Timp de 78 de minute am controlat jocul si nu le-am dat nici o sansa,apoi dintr-o data am cedat initiativa, am jucat cu frica, cu panica, am bubuit mingile din careu. In loc sa controlam pana la final, eventual sa le dam lovitura de gratie(Sougou, Sougou!), am stat si am tremurat si doar norocul si calitatea jucatorilor dinamovisti ne-au salvat. Pacat de finalul meciului. Suntem cu o clasa peste dinamo la ora asta, e clar. Dar avem momente in joc cand lasam si echipele astea mici sa se urce peste noi, si asta conteaza la impresia lasata.
    Sa vedem ce-o fi cu Braga. Daca reusim sa ne concentram 90 de minute , nu va fi asa rau. Nu zic ca nu vom pierde, dar vor avea ceva probleme cu noi.
    Hai CFR!

    Apreciază

  14. amintiri din viitor (după Braga-CFR 2-3) : 1-Mureşan :”ne-am dorit mai mult victoria”, 2-Andone : „atacul merge, avem ceva probleme în apărare, dar le corectăm”, 3-Mitică : „Vedeţi-vă de trabă, ăştia (CFR) vor bate şi la Manchester, ascultaţi-mă pe mine”, 4-Ciobanul :”Ungurul Beto i-a vândut meciul, o să ajungă în iad”, 5-Nuno Claro : „Beto a jucat mai slab pt. că l-au înfometat la Cluj”, 6-Platini : „adevărata surpriză a serii este CFR, această frumoasă echipă romănească din Budapesta”…Lista este deschisă…HAI CFR !!

    Apreciază

  15. Extrem de buna analiza ta 07, felicitari. Eu mai am doar atat de (ne)adaugat :), victorie chinuita a CFR-ului, dar per total meritata. Sper sa obtinem una asemanatoare si in C.L., la Braga.

    Apreciază

  16. articol perfect …. pe de alta parte …. de ce sa nu recunoastem ca teoretic o partida cu o bucuresteana pe national arena e mai dificila deoarece echipele noastre au timp sa se studieze si arhistudieze reciproc luni si ani …. pe cand la nivel european e mai dificil sa iti cunosti adversarul prea bine …. forzza cfr !!!

    Apreciază

  17. Să nu uităm cât noroc am avut cu Dinamo ieri seară (mulțumim lui Dumnezeu). Așa că să nu ne umflăm în pene ci să privim realiști un alt meci de pe o altă planetă (CH L) cu o echipă mult peste echipa noastră (finalista Europa League). Desigur putem avea noroc din nou. Și noi avem multe rezultate slabe cu echipe mult sub noi (Mediașul, Iașiul, etc). Cu au jucat cu noi acestea? S-au închis și ne-au lovit pe contraatac. Iar când n-au mai avut ce pierde au împins liniile cu curaj peste noi, cu fundașii la centrul terenului în pressing sufocant pentru noi. Avem imaginea a ceea ce ar trebui să facem la Braga. Dumnezeu să fie cu noi.

    Apreciază

  18. felicitari pentru articol
    felicitari CFR-ului
    am fost o clasa peste dinamo 70% din meci, si cu o clasa sub ei in rest=>de ce=> staful clubului ar trebui sa stie mai bine
    succes cu Braga
    ps. La meciu cu Basel am fost in tribuna 1 din Gruia. A FOST SUPER!

    Apreciază

  19. Evolutie tipica pt.acest sezon: momente bune de posesie si accelerare pe baza unor individualitati care au tehnica si viteza(din nou s-a vazut clasa lui Bastos-sper sa-l tina cat mai mult forma si noua atitudine,Sougou- plecari excelente pacat de finalizari,Camora si Pinto),alternand cu momente slabe( retragerea cu fundul in poarta dupa gol,la fel ca- n alte meciuri,invitand adversarul ( slab!) sa vina peste tine,slabiciuni in centrul apararii,ocazii clare ratate cu nonsalanta) .Evident rezultatul final a fost decis( a nu stiu cata oara !!!)de sansa: ieri era cazul sa revina norocul,altfel acum ne lamentam din nou ca dupa atatea meciuri avute in mana,dar in care am pierdut puncte grele:iasul,rapidul,petrolul etc.Inca ceva : ma bucur ca toti mai multi tribunisti remarca jucatorii pe care de mult i-am nominalizat ca non valori si care in mod constant demonstreaza ca n-au ce cauta decat cel mult pe banca: godemeche,valente pt.ziua de ieri;din pacate vad ca „nea Ando”mai are nevoie de timp sa se lamureasca.Sunt convins ca daca i-am fi avut ,de exemplu ,de la inceput pe luis alberto respectiv pe nicoara sau pedro ( nu mai vorbesc de sare si deac)in locul lor am fi dominat jocul mult mai categoric..Lista mea ” neagra” cu jucatori de care trebuie rapid sa scapam ii cuprinde pe:stancioiu,minca,diogo,rada,kivuvu,hora,celestino,asta la o prima triere care va avea loc in iarna.

    Apreciază

  20. Andrei, eu sunt unul dintre suporterii ceferisti (nu stiu daca multi sau putini) pentru care campionatul a inceput abia aseara, pe National Arena, sau, hai sa spunem, acum doua saptamani, odata cu meciul impotriva Petrolului. Asta pentru ca pana acum m-a preocupat cu adevarat doar Liga Campionilor, deci rezultatele scoase de CFR in Europa. Ti-am spus aceasta ca sa intelegi ca sunt 200% de acord cu tine atunci cand vorbesti despre rezultate convingatoare prin Europa. Si eu imi doresc performante in Champions League cel putin la fel de mult ca tine, de asta poti sa fii sigur. Spre deosebire de tine insa, eu inteleg altceva din declaratiile lui Paszkany, Andone sau Muresan (asta nu inseamna insa ca nu pot sa gresesc eu). Cred insa ca altceva urmaresc declaratiile astea: cauta sa-i aduca pe fotbalistii nostri cu picioarele pe pamantul Ligii I, pentru ca inteleg prea bine ca la meciurile din Europa oricum baietii sunt conectati mai mult decat e cazul. Printre cele patru partide din play-off s-au pierdut insa mult prea multe puncte deja, iar din sincopele astea e cazul ca, in sfarsit, fotbalistii nostri sa invete ceva. Conducerea vad ca isi doreste ca in campionat sa incepem sa legam titlurile de campioni, ceea ce pe noi ceferistii n-ar trebui decat sa ne bucure. Nu inseamna insa ca Arpi si ceilalti ar neglija UCL, ci mie declaratiile lor imi spun ca sunt niste oameni realisti (ceea ce e bine), si chiar pragmatici (ceea ce iar nu e rau deloc).

    Apreciază

      • Dinule, am vazut si eu rezumatul, iar concluzia pe care am tras-o de pe urma lui e aceea ca isi au si portughezii ”miticii” lor. Poate ai observat si tu, comentatorii meciului respectiv se bucurau la golul lui Pacos cam la fel de mult cat s-a bucurat Dan Cornel Stefanescu, la Digi, dupa golurile lui Sougou din Elvetia. Unul dintre comentatorii portughezi parca a scos la un moment dat si un ”ioi”; astept deci, cu nerabdare, si ”vai-ul” miticului nostru. 🙂

        Apreciază

  21. Andrei, conducerea marșează pe titlu din cauza rezultatelor slabe din campionat. Jucătorii oricum vor fi supermotivați în CH L ca să ajungă la mai bine. E bună politica clubului, care urmărește rezultate atât în CH L dar și în campionat.

    Apreciază

  22. Povesti,fain articol… scris la cald si pentru asta un +10 celui care la scris …In rest despre meci ….trenul a tras cand a avut nevoie si si-a atins obiectivul .Bastos fenomenal,Ivo si Camora de asemenea ,Muri balbait ( de aia si scaderile de la mijloc) restul in nota obisnuita. Andone si doi „spioni” in tribuna ,aka Manchester ne ia in serios dar nu are bani de spionaj …Fotbalul asta tinde sa devina tot mai murdar,bravo baieti,bravo Ando …Inca ceva, vad ca dati cu pietre in Sougou ,omu’ daca va uitati bine la ultima ratare a vrut sa paseze,Balgradean a fost mai fasnet…se intampla si CR s-a suparat pe salariu’ 🙂 Bafta multa CFR la Braga !

    Apreciază

  23. haha, ce tare, 07… dinamovistii au ratat mimand sexul protejat….hahahaaaaaaaaaaaaaa, nu ma pot opri din ras…sa inteleg ca noi am facut si protejat si neprotejat, si-ai? :))))))) Peste 8-9 luni sper sa avem iar un ficior frumos medaliat cu aur in Liga 1.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.