Tragerea primei linii


Nu, nu are legătură cu Mutu și transferul său ratat la CFR! E vorba de o analiză deosebit de competentă a primei părți a sezonului competițional, plus alte treburi și sinteze competente. Nici chestiile de sinteză nu se referă la Mutu.

I). Ce a ”comis” CFR până acum?

Preliminarii Champions League:

Turul III preliminar: CFR – Slovan Liberec  1–0 (Cadu – 11m)

Slovan – CFR 1–2 (Kapetanos, Sougou)

Play-off: FC Basel – CFR 1–2 (Sougou – 2)

CFR – FC Basel 1–0 (Kapetanos)

Supercupa României:

Dinamo – CFR 2–2 (Valente, Kapetanos), 6–4 după lovituri de departajare de la 11 m. Au marcat Kapetanos și Mureșan. Au ratat Sougou și Hora.

Liga 1 Bergenbier:

Etapa 1: CFR – Gaz Metan 1–1 (Kapetanos)

Etapa 2: Ceahlaul – CFR 2–2 (Kapetanos, Maftei)

Etapa 3: CFR – FC Vaslui 3–0 (Cadu – 11m, Bastos 2)

Etapa 4: Oțelul – CFR 1–2 (Mureșan, Ronny)

Etapa 5: CFR – CSMS Iași 2–2 (Cadu – 11m, Hora)

Etapa 6: Rapid – CFR 3–2 (Ronny, Maftei)

Etapa 7: CFR – Petrolul 2–2 (Kapetanos, Mureșan)

Concluzii, socoteli, comentarii, observații și altele:

1). Ne-am calificat în grupele Champions League – ce-a fost mai important!

2). Am pierdut, pe termen lung, 4 jucători: Deac (accidentat în meciul cu Vasluiul), Ronny (vs. Rapid), Vass (vs. Rapid), Bakary Sare (vs. FC Basel) – ce-a fost mai dureros

3). 6 victorii, 5 egaluri, o înfrângere – ce-a fost trecut la catastif, la zestrea și istoria clubului

4). Marcatori: Kapetanos – 6, Cadu – 4 (3 din 11m + 1 autogol), Sougou – 3, Ronny – 2, Maftei – 2, Bastos – 2, Mureșan – 2, Valente – 1, Hora – 1.

5). Jucători folosiți: 25  [SENZAȚIONAL! – voi acorda note jucătorilor, la cererea majorității covârșitoare a cititorilor mei (kiruj și florinaccio)]

Portari:

Stăncioiu (reloaded) – 3 meciuri, nota 5, pentru că a rămas surprins de 5 ori.

Felgueiras – 9 meciuri, nota 7, pentru că notele de la 7,5 în sus, pentru acest post, au rămas la Beto în jeb. Sper să le trimită urgent înapoi, traduse în limba română.

Fundași:

Ivo Pinto – 12 meciuri (fără câteva minute), nota 8, pentru că demult n-am putut da o notă mare pentru acest post (ce-i drept, n-am dat nici de-aia mică până acum, dar dacă dădeam note, erau mici :)).

Panin – 1 meci, nota 5, pentru că s-a potrivit să intre în teren într-un moment nepotrivit.

Cadu – 10 meciuri, nota 7.5, pentru că în meciurile de CL a fost pentru echipă ce e regina-matcă pentru albine.

Maftei – 7 meciuri, nota 6. Sorry, dar și-a ales prost meciurile (în 6 meciuri din cele 7 jucate de el nu am câștigat). Are un bonus de 0.5 pentru golul cu Ceahlăul. Are bonus și pentru cel cu Rapidul, 0.0.

Piccolo – 4 meciuri, nota 6. N-a dat gol, n-are bonus, dar a jucat și cu Vasluiul și cu Oțelul, deci a pus picioarul, fruntea și cotul la două victorii importante.

Rada – 5 meciuri, nota 6.5, pentru că a semnat perfect condica în 4 cazuri din 5, chiar dacă ne-au mai tremurat izmenele din cauza lui. O fi de la izmene…

Nuno Diogo – 1 meci, nota 3.(3), pentru că așa a ieșit media. A primit un 10 pentru prima repriză a meciului cu Rapid, deoarece mingea s-a ferit de zona în care evolua Nuno și doi de 0 pentru repriza a doua, pentru că i-a meritat pe amândoi.

Camora – 9 meciuri, nota 7, pentru că a răspuns prezent la 5 din totalul de 6 victorii. Absent a fost mai puțin.

Sepsi – 3 meciuri, nota 6. Cam mică diferența de notă față de Camora, dar trebuie încurajat omul, pentru etapele în care portughezul va fi suspendat.

Mijlocași:

Deac – 5 meciuri, nota 6,5. Are bonus (spor de periculozitate) pentru că a căzut la datorie, rănit de Sânboulean.

Bastos – 10 meciuri, nota 7.5, pentru că e viața lui și n-a jucat la viața lui așa bine ca în acest început de sezon.

Hora – 3 meciuri, nota 5, pentru încurajare. Nu-i decât de vreo 3 ani la echipă, trebuie să avem răbdare cu el până trece perioada de acomodare.

Bakary Sare – 9 meciuri, nota 7.5. Căzut și el datorie tocmai când apăruse soarele și pe ulița lui și-i bătea dimineața în figură.

Mureșan – 10 meciuri, nota 6.5. Cu el sunt mai pretențios, pentru că nu-mi place Bourceanu.

Vass – 8 meciuri, nota 6, cu bonus de fractură la metatarsiene.

Godemeche – 6 meciuri, nota 6, pentru că-i bine, sănătos, care sănătate le-aș dori-o și altora (nu, nu mă refer la ”virușii verzi”).

Diogo Valente – 7 meciuri, nota 6, pentru pusul mingii pe capul lui Kape în meciul cu Basel.

Edimar – 4 meciuri, nota 5, pentru că nu s-a văzut nicio diferență față de acum 2 ani. În plus, a plecat împrumutat, așa că pot face pe durul fără teama că va contesta nota.

Rui Pedro – 5 meciuri, nota 6, pentru că așa vreau eu când nu vrea el!

Atacanți:

Sougou – 11 meciuri, nota 8. Avea 10 de la mine dacă mai dădea măcar un gol la Basel și dacă dădea gol cu Petrolul în loc să rateze Cadu penalty-ul.

Kapetanos – 10 meciuri, nota 8, pentru că n-a jucat nimic, dar a dat goluri când ne-au ars mai tare izmenele. Nu era de la izmene. De notat seceta prelungită a picioarelor lui Kapetanos: n-a mai dat gol cu vreunul dintre ele de la meciurile amicale din pregătiri, dar a fost bine și așa, vorba ceea din bătrâni – ”unde-i cap… nu contează picioarele!”.

Ronny – 8 meciuri, nota 7,5, pentru că e și el căzut la datorie. În plus, și-a făcut treaba când a fost nevoie de el.

Nicoară – 7 meciuri, nota 7, pentru că e iute/ager la picioare (picioare am zis, nu cap).

Antrenori principali folosiți: 1

Ioan Andone (zis ”Fălcosul A1”) – 12 meciuri, nota 7,5. A făcut o pregătire de vară perfectă în pregătirea preliminariilor Champions League, în Supercupă a rămas repetent (când e vorba de trofee, locul 2 e înfrângere), iar în campionat corijent. Pentru domeniul intern trebuie să mai cizeleze nițel pregătirea de vară, pe viitor.

6). Dacă până acum ne-au interesat în primul rând meciurile din tururile de calificare, de-acum încolo trebuie pus accentul pe meciurile din campionat și lăsat dracului norocului CL. Punctele de obținut în grupe oricum se vor obține prin ambiția jucătorilor (stiți voi… bonusul, creșterea cotei, transferul la Barcelona etc.)

7). N-a fost meci în care să nu jucăm cel puțin o repriză foarte bine!

II). Transferuri făcute la spartul târgului, din postura de echipă așezată la masa bogaților

–  Jorge Martinez (29 ani, mijlocaș ofensiv, Juventus, internațional uruguayan)

–  Matías Aguirregaray (23 ani, mijlocaș/fundaș dreapta, mijlocaș defensiv,Palermo, internațional uruguayan)

–  Luís Alberto Santos dosSantos(28 ani, mijlocaș central defensiv,Braga)

–  Saša Bjelanović (33 ani, atacant,Verona, fost internațional croat)

–  Sergiu Buş (19 ani, atacant, readus de la Mediaș, internațional român U21)

–  Adofo Godfred (18 ani, mijlocaș central,Verona, internațional ghanez U21)

–  Ndiaw Ndiaye (18 ani, atacant, junior adus din Nigeria)

–  Anthony Carter (18 ani, junior adus din Australia)

–  Jeremy Butnaru (18 ani, junios adus din Australia)

–  Dominique Kivuvu (24 ani, revenit după împrumutul în Suedia)

– Matteo Lignani (22 ani, mijlocaș central defensiv, Livorno)

III). S-au stabilit cei 21 jucători cu care CFR Cluj se va prezenta în UEFA Champions League

– PORTARI: Mario Felgueiras, Eduard Stăncioiu, Mihai Mincă

– FUNDAȘI: Ricardo Cadu, Ivo Pinto, Vasile Maftei, Camora, Felice Piccolo, Ionuţ Rada, Laszlo Sepsi, Matías Aguirregaray

– MIJLOCAȘI: Rui Pedro, Nicolas Godemèche, Diogo Valente, Gabriel Mureșan, Luis Alberto, Rafael Bastos

– ATACANȚI: Pantelis Kapetanos, Modou Sougou, Viorel Nicoară, Saša Bjelanović

Lipsesc:

– Accidentați pe mai multe luni: Adam Vass, Bakary Sare, Ciprian Deac, Ronny, Liviu Ganea și Jorge Martinez

– Neconvocați: Nuno Diogo, Cristian Panin, Adofo Godfred, Dominique Kivuvu, Pedro Celestino, Ioan Hora, Matteo Lignani și Sergiu Buș.

– ANTRENOR PRINCIPAL: Ioan Andone!

Referitor la componența acestui lot, de ținut minte și de pus în ramă (bănuiesc că Hora nu e de acord cu mine): „L-am salvat pe Sougou pentru că avem o înţelegere între Porto şi agenţii jucătorului prin care la o anumită sumă noi suntem obligaţi să-l cedăm şi e o limită de sumă peste care noi nu primim mai mulţi bani, indiferent de valoarea de transfer”, a dezvăluit finanţatorul Arpad Paszkany. Dacă mai adăugăm și spusele lui cum că multe transferuri sunt făcute în coproprietate (50-65% CFR), pentru că, vorba patronului, “știți cum e, mai bine împarți un tort cu prietenii, decât…”, să nu ne mirăm și să nu-i învinovățim prea tare pe conducători dacă la iarnă vor pleca un Sougou, un Ivo Pinto sau mai știu eu care jucător de bază! Mai ales că există deja precedentul Weldon, pe care l-am pierdut când ne era mai drag, pușca-i-aș China!

23 de comentarii

    • N-ar fi o problema nici sa ramanem la o singura repriza buna, dar sa se respecte ecuatia: nr. goluri marcate repriza buna + nr. goluri marcate/nemarcate repriza proasta > nr. goluri primite/neprimite repriza buna + nr. goluri primite repriza proasta 🙂

      Apreciază

  1. Excelenta analiza! Iata ca si eu am devenit cititorul tau, nu doar Florinaccio si Kiruj 🙂 De scord cu notele. Pacat ca Matteo Lignani a ajuns prea tarziu pentru a prinde echipa din grupele CL. Cred ca am fi avut nevoie de el.

    Apreciază

  2. Caneto, eu aş da 8 la Bastos, 6.5 la Godemeche şi 5.5 la Sepsi. E democraţie, păi nu ? Dacă tot ai lansat aceste note, vă pun la dispoziţie din nou acel tabel cu note, aveţi linkul aici . Este o variantă de lucru, să-mi spuneţi orice părere despre această iniţiativă, inclusiv dacă o consideraţi inutilă, nu-i nicio problemă.

    Apreciază

    • Din precautie i-am dat doar 7,5 lui Bastos. S-a incheiat perioada de transferari, deci e sigur pe el ca nu mai ajunge pe faras, daca ii mai dau si nota 8, si-o ia in cap si s-ar putea sa se puna din nou omu’ pe stand-by, cum a facut-o dupa primele etape din campionatul trecut 🙂 Cu Godemeche si Sepsi suntem pe aceeasi lungime de unda, media e 6 🙂 In legatura cu tabelul, parerea mea este ca trebuie lansat oficial :), n-are sens sa ne coim prea mult, se pot aduce imbunatatiri si noutati pe parcurs, mai multe ar fi de discutat despre soft, daca s-ar putea realiza atat pentru completarea tabelului prezentat, cat si pentru fiecare votant in parte, sa vedem la sfarsit cine dintre noi va fi mai aproape de media generala 🙂

      Apreciază

    • Sigur că dăm drumul la ”Tabelul Kiruj”, dar încă n-am primit o rezolvare practică pentru modul în care cititorii Tribunei pot nota jucătorii. Eu zic să notăm jucătorii pentru perioada trecută din sezon, iar apoi, după ce ajungem la zi, după fiecare partidă. Kiruj, cred că trebuie să te sacrifici și să introduci datele în tabel.

      Apreciază

  3. @CJ-07-CFR , @CANETO : fraţilor, am priceput aluzia cu „coirea” , hai să ne apucăm de f…t, pardon, de muncă !! Am , totuşi, nişte întrebări pe variantele de lucru posibile : 1 – fac eu un site special pt. treaba asta, unde va fi disponibil (numai după meciuri şi numai 48 de ore) softul de votare (îl fac şi p-ăsta, că nu ne coim, ce dracu’ !), iar rezultatele le bag în tabel. Pentru treaba asta trebuie să-mi faceţi un link (cu apariţie periodică, după meciuri) pentru votare şi un alt link (permanent) de accesare al tabelului, care va fi permanent reactualizat de mine. 2 – softul de votare îl punem DIRECT pe Tribună, dar atunci am nevoie de tipul de portal (DRUPAL, JOOMA, etc.) şi ceva drept de administrare. În acest caz punem şi tabelul pe Tribună, undeva, unde spuneţi voi. În concluzie , să-mi spuneţi care variantă o agreaţi, în rest , de softul de votare tot trebuie să mă apuc, în ambele cazuri. HAI CFR !!

    Apreciază

    • Tribuna e pe Wărdpress. Daca ai nevoie de Joomla sau Drupal, cred ca se poate rezolva fara probleme, hostingul e asigurat de Albu si banuiesc ca iti poate da si tie o feliuta din tortul pe care il imparte cu prietenii (adica spatiu separat, baza de date dedicata, linkurile etc). Ia legatura cu el.

      Apreciază

    • Omule, de azi dimineață mă chinui cu o mizerie de site de surveys. Aveam de gând să dau drumul la notare, pentru meciurile de până acum (ca să nu ne prindă meciul cu Dinamo), dar nu merge. Eu votez pentru varianta nr.1. Dacă reușești să implementezi undeva softul de notare și tabelul, mergem pe pagina ta cu linkuri postate pe Tribuna.

      Apreciază

  4. Faina analiza. Sper sa publici si cronica meciului cu Dinamo pana cel tarziu joi la ora 23:59:59. Poti sa ma treci printre cititorii tai fideli (acum suntem 3 daca bine am inteles).

    Apreciază

  5. Rog pe cineva sa-mi dea adresa lui Minca. Am inteles, din extrem de serioasa presa de sport romaneasca, ca bietul de el o trebuit sa ceara bani de la parinti, ca n-are de chirie si nici ce manca. Ma ofer sa-i dau din salata de boeuf facuta aseara de nevasta-mea (cu pui de casa, din Viisoara, nu d-ala de plastic, ca la K*C – ca sa nu-i facem reclama-), o juma de sac de cartofi, si, de va grabiti, si-un canceu cu supa de taietei. (Bani n-am sa-i dau, ca nici pe mine nu ma mai plateste Arpi sa scriu de bine despre el.)

    Apreciază

    • Ori de cate ori intru pe http://www.lpf.ro/comunicate.htm pagina este plina de litigii cu opis al cauzelor aflate pe rol, in special pretentii financiare, de la cluburi, din partea unor jucatori, dar n-am dat, in trecutul apropiat, de niciun nume de la CFR. N-am cum pune la indoiala veridicitatea stirilor dintr-o presa extrem de serioasa, deci, in cazul lui Minca nu poate fi vorba decat de o neintelegere: ori parintii lui Minca sunt in administratia clubului si raspund de obligatiile financiare ale clubului fata de jucatori, ori ca, doar ca niste parinti grijulii, administreaza banii castigati de fecior 🙂

      Apreciază

  6. @CJ-07-CFR : OK, aşa facem , mergem pe varianta 1, fac site-ul, softul de votare şi când sunt gata ( va dura totuşi 6-7 zile, am o groază de alte treburi ), te anunţ, ca să faceţi link-urile necesare, să testăm, etc. Mai vorbim.

    Apreciază

  7. Caneto, prietene ! Da’, de unde pana unde ” admiratia” asta pentru „eclecticul ” Bourceanu ( ce nume frumos, diafan! ). A , stiu ! I-ai citit „inteligenta ” pe fatza . Defapt , chiar „demiurgul stanei ” l-a botezat ; ” gagalitor ori gangaitor (cam asa ceva, ca io n-am ajuns la nivelul ala de intelegere , inca). Explica-te, te rog , abia astept „dizertatia” ta !! hi,hi,hi……

    Apreciază

    • Ce “dizertatie” mai trebuie? Nu-i de ajuns sa spui ca, oameni buni, asta este/a fost (habar nu am) capitanul celei mai iubite echipe din sud-estul Europei? Va place de el? 🙂

      Apreciază

  8. Foarte faina analiza ta caneto, felicitari ! Sunt total de acord cu notele acordate ceferistilor nostri cu exceptia celor primite de Sepsi si Edimar. Cred ca pt a-l incuraja pe Sepsi,ia-i luat brazilianului o jumatate de punct,pe care l-ai trecut in contul lui Laszlo, pentru ca stiai ca oricum brazilianul de acolo din Portugalia nu va protesta. 🙂 In alta ordine de idei tin sa te anunt ca unul dintre cei doi fideli cititori ai tai, florinaccio, momentan nu poate sa-ti citeasca articolul, dar sunt sigur ca se va delecta cu el ceva mai incolo, pe undeva prin week-end, probabil.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.