Revenirea cu picioarele pe gazon românesc [CFR – Petrolul 2-2]


Înapoi la fotbal, așadar…

În ligile de fotbal engleze – dar bănuiesc că și în alte campionate – după un astfel de meci, spectatorii aplaudă în picioare ambele echipe, antrenorii își dau mâna, iar jucătorii celor două echipe se bat prietenește pe spate. Când fotbalul oferă luptă și spectacol, e păcat ca acestea să fie puse în umbră de rezultat (chiar dacă nu e primul care retează puncte la ”adevăr”).

După ce i-a fericit pe medieșeni și pe ieșeni, CFR a mai pierdut 2 puncte în Gruia. Nu-i plăcut. Pandurii se îndepărtează și gorjenii încep să semene tot mai mult din spate cu Urziceniul sau Oțelul din trecutul recent. Lumea fotbalistică e convinsă că CFR suferă de sindromul participării în Champions League și ratarea campionatului e ceva normal, absolut de înțeles. Cică echipele românești nu fac față pe două-trei fronturi. Rămâne de văzut! Rămâne de văzut!

Deși s-a încheiat tot la egalitate, ca meciurile de care aminteam, partida contra Petrolului mi s-a părut altceva. Dacă CFR a fost constanta (ne-am obișnuit deja cu trecerea de la perioade cu demonstrații de forță nimicitoare, la momente de slăbiciune și inerție – sau invers – pe durata aceleiași partide), formația oaspete a fost variabila. Față de ”ciupitorii” care și-au scos până acum punctul în Gruia, Petrolul a fost un adversar solid. Până spre final, când s-au speriat că pot pierde totul, cei de la Petrolul nu s-au baricadat în apărare, dimpotrivă. Priviți cele două imagini de mai jos și remarcați numărul mare de jucători cu care au venit peste noi. Nu sunt faze izolate; atacurile în val s-au repetat de suficiente ori. Nu mi s-a părut o tactică disperată, a unui antrenor care aruncă totul în foc pentru a-și salva scaunul sau locul pe bancă (cum vreți să-i ziceți). Aș zice mai degrabă că Petrolul are forță și are jucători de valoare, iar Dinamo… mai mult noroc decât CFR.

Partida se anunța grea. De altfel, se pare că de 39 ani sunt grele partidele contra petroliștilor. Probabil, când o să-i batem, la anul, o să ținem o mică sărbătoare la Ploiești pentru aniversarea celor patru decenii de la ultima victorie. Povestea meciului de astăzi o știți deja. Am plecat de la bucurie frântă (a fost ofsaid la Sougou, din păcate), am dat de necaz și ciudă (cum naiba să primești gol imediat?! – dar măcar mai aveam suficient timp la dispoziție), am trecut prin secunde de groază (cred că numai Felgueiras n-a ”văzut” 0-2 pe tabelă) și am ajuns la explozia de satisfacție (fabuloasă cursa și centrarea lui Ivo Pinto, absolut ”banală” reluarea cu capul al lui Kapetanos). Apoi ne-au dat o pauză. Repriza a doua a fost și mai criminală: ne-au băgat în corzi, dar am ieșit din ele teferi (unde-i comunicarea din apărare, fraților?!), Sougou a fost inspirat… Cadu nu, apoi Cadu a fost total neinspirat (căpitane, căpitane…). Gabi Mureșan i-a prins lui Vasili Hamutovski singurul călcâi al lui Achillovski din întreaga partidă și meciul s-a încheiat cu o nouă remiză, deși ne-a lipsit puțin ca să încheiem seara cu 66% mai fericit.

A fost un meci care ridică valoarea Ligii 1 în lume și vinde mai mult Bergenbier. Uneori parcă asistam la un meci cu o cupă pe masă, atât de mult doreau cele două echipe să dea lovitura de grație. Întâi am zis în glumă, dar acum mai că încep să devin serios: parcă gazonul din Gruia îmbie orice echipă din țară să joace mai bine! Mi-e dor de Mioveni, de băltoaca în care Nuno Diogo juca perfect, iar Rui Pedro magnific…

Rednic a lovit primul, Andone a trebuit să răspundă. Când se părea că Andone trece la controlul partidei, pe Rednic l-a salvat clopoțelul de la pauză. Speram ca petroliștii să iasă sufocați de la cabine, dar cele 15 minute i-au revigorat. Rednic a continuat să dea lovituri, iar Andone să răspundă. Finalul l-a prins pe Andone în colțul advers, cărându-i pumni prietenului hunedorean și dinamovist, dar Rednic a reușit să termine în picioare.

Despre Andone, echipa aruncată în ring și tactica încercată, probabil o să vă povestească altcineva. Cea mai interesantă a fost folosirea lui Maftei în fața lui Cadu și Piccolo. Pe Maftei l-am văzut și în atac, încercând zadarnic să construiască ceva (prin dribling?) și în apărare, între fundașii centrali sau suplinind pe câte unul dintre ei. Deși pe teren erau și alți doi mijlocași cu profil defensiv (Gabi Mureșan și Godemeche), CFR s-a clătinat parcă mai rău decât de obicei în apărare. Cu 7 jucători cu profil defensiv pe teren! Din păcate, cu atât de mulți accidentați, Andone nu are posibilități nelimitate și pare tentat să abordeze meciurile prudent. Da, în repriza a doua, schimbarea Maftei – Nicoară a adus clar un plus de mobilitate și o mișcare mai accentuată spre înainte, dar nu ne oferă garanția că era mai bine dacă se începea cu Nicoară. Niciunul dintre mijlocașii valizi lăsați de Andone pe bancă sau în tribună nu este o certitudine în momentul de față (Nicoară, Rui Pedro, Diogo Valente, Hora). Andone are încă nevoie de o doză masivă de inspirație în alegerea formulei de echipă, mai ales că trebuie să țină cont și de principiul rotației. Meciul contra Petrolului mi-a arătat – și poate că nu numai mie – că ne cam arde buza după mult-așteptatele întăriri.

Știu că tuturor ne place în lumea mare, grandioasă, numită Champions League. Din doi în doi ani parcă e însă prea rar, nu vi se pare? Dacă reușim să câștigăm trofeul, nu-i nicio problemă, la anul ne calificăm din oficiu! 🙂 Altfel, tot prin amarnicul nostru campionat intern e drumul spre lumină și muzică. Sper din suflet să reușim să ținem pasul cu Pandurii Tg.Jiu, cea mai periculoasă echipă din lume la ora actuală. Până la următoarea bătălie, să aplaudăm englezește efortul de astăzi al jucătorilor și să le mai iertăm o dată greșelile, începând cu Cadu. Luptă, CFR! Hai, că se poate!

105 comentarii

  1. Dupa cum mai spuneam si in alte comentarii, desi Andone ne-a castigat campionatul si ne-a dus in CL, eu tot nu prea sunt incantat de evolutia echipei noastre. Tot timpul am asa o senzatie ca am putea realiza mult mai mult daca am fi o echipa organizata, dar din pacate jucam cumva la intamplare si ne bazam mult pe sclipirile lui Kapetanos, Sougou sau Bastos in atac, iar in aparare pe noroc atunci cand e sa avem noroc – cand nu, atunci incasam cateva goluri pe meci. N-am vazut meciul cu Vaslui, dar in rest cu exceptia primei reprize a meciului cu Rapid si partial a meciului de acasa cu Basel, nu prea am dat senzatia de „echipa mare”. Stiu si eu ca e imposibil de demis Andone acum, dar parca tare mi-as dori sa vad cum ar arata CFR-ul cu Grigoras la conducere. Poate ca ar fi un experiment esuat, dar poate ar fi combinatia care sa ne ajute sa trecem la nivelul urmator. Cu Andone cam cred ca stiu cum sta treaba: o sa scoatem cateva puncte in CL si o sa ratam complet campionatul asta. Ma tem ca cei de la Dinamo, Vaslui sau Rapid il vor lua pe Grigoras inaintea noastra pana ne trezim noi sa renuntam la Andone. Inca o data o spun, ii sunt recunoscator lui Andone pentru ce a facut pentru CFR, dar nu am mari sperante de la echipa cat va fi el antrenor.

    Apreciază

  2. Eu va spun fratilor, campionatul acesta s-a dus !!!! Cam 30-35 % sanse mai avem ! S-au pierdut puncte pretioase ! Sper din suflet sa ma insel, dar nu cred ! -apararea a fost grogy aseara…

    Apreciază

  3. Sezonul asta in Liga 1 nu suntem CFR, ci CBR – Casa de Binefacere Romana! Ando a gresit tactica, Maftei la mijloc fiind total nepotrivit; intrarea lui Nicoara de pe final a schimbat datele problemei (acum Ando a declarat ca l-a scos pe Maftei ca avea galben, deci n-a inteles ca era in eroare si trebuia sa schimbe tactic ofensiv). Si tactica asta falimentara cu 7 jucatori defensivi avea o sansa daca Ricardo Cadu nu facea „dubla”. Oricum, e un sezon de recul, in buna traditie, prin urmare un loc 3 ar putea fi de vis. Avem o aparare de kakao, dezastru total: deja am luat in 7 etape goluri cat pentru un tur intreg. Iar intaririle nu vizeaza apararea. A revenit Sasa Bjelanovic, care nu m-a convins pe mine nici acum 2 ani; are o varsta aproape de pensionare, nu e varful de atac pe care il asteptam eu. Luis Alberto si Aguirregaray par promitatori. Iar Martinez e in stand-by, probleme medicale. Sa speram ca ziua de azi ne va aduce surprize placute, inca ar mai fi nevoie (pentru Champions League indeosebi). O apreciere deosebita pentru Bastos, care face meciuri tot mai bune, pacat ca nu are inca coechipieri cu care sa poata combina.

    Apreciază

  4. Anul asta se pare ca vom lua din nou o pauza la titlu, macar cupele europene sa le prindem.Din ce se vede pana acum, in afara de Pandurii si steaua (care cumva reusesc sa adune puncte importante), vasluiul, rapidul si dinamo se impiedica si ele de echipele mici.
    Daca ne revenim si legam cateva victorii la rand vom ajunge pe podium. Sa vedem cat vor rezista si Pandurii acolo. Ca lot stam mult mai bine decat echipele enumerate mai sus problema este jocul prestat. Vine o pauza de 2 saptamani in care antrenorul trebuie sa-i integreze pe noii veniti si sa regleze defensiva . Sa speram ca o va face.

    Apreciază

  5. Nici nu-mi mai aduc aminte cand a avut Cadu o prestatie atat de slaba ca si aseara, chiar fara a lua in considerare penalty-ul ratat si autogolul. S-a vazut ca a fost o adevarata tortura meciul pentru el. Nici Maftei si Godemeche n-au fost mult mai breji. In schimb, Ivo Pinto si Bastos merita felicitari. Ma tot intrebam, mai de mult, ce vede de-a dura lex la Bastos, cand ne tot repeta ca brazilianul este singurul jucator din lot (pe atunci) care poate face diferenta. Pacat ca acum, cand ii merge jocul din plin, nu prea are coechipieri cu profil asemanator, dispusi la un joc de combinatie. Dubla cu Baselul a necesitat un consum foarte mare de energie, in special de natura psihica, asa ca nu e de mirare ca n-am reusit sa invingem nici Petrolul. Trebuie sa speram ca in pauza de campionat, ce urmeaza, ne vom putea reface fortele, iar noii veniti vor aduce un pic de prospetime in joc.

    Apreciază

    • Mi se pare că din nou nu există o comunicare ca lumea în apărare. S-a văzut încă de la faza în care Felgueiras era să-l accidenteze pe Ivo Pinto (ar fi fost o catastrofă) și mai ales la ocaziile Petrolului de după pauză. Bastos vrea să demonstreze că el e mijlocașul de creație care trebuie ”adus” la echipă. 🙂

      Apreciază

      • No, de asta mi-e frica, sa nu intre Bastos, dupa incheierea perioadei de transferuri, intr-o stare de automultumire datorita faptului ca a ramas “adus” si nu a fost “dus”, imprumut sau definitiv 🙂

        Apreciază

  6. Am ajuns intr-o situatie in care trebuie sa ne alegem prioritatile. Aceste 2 saptamani de pauza sunt foarte importante pentru ca dupa vom juca din 3 in 3 zile pe 3 fronturi: campionat, champions league si cupa romaniei. Prioritatea numarul 1 trebuie sa fie calificarea in primavara europeana. In campionat o sa mai pierdem puncte. Important acolo e sa ramanem in primele 5-6 echipe la finalul turului si atunci in retur putem sa ne concentram pe campionat. Important e sa prindem iarasi anul viitor un loc de cupa europeana, pentru ca acum avem un avantaj foarte mare si anume faptul ca vom fi cap de serie indiferent in ce competitie europeana vom juca.

    Apreciază

  7. Nu prea inteleg de ce a fost readus Sasa Bjelanovici. N-a aratat mare lucru si nici acum nu cred ca ne va fi de ajutor. Daca numarul transferurilor bate spre 8, incape si Sasa in lot 🙂 In alta ordine de idei, mi-a placut echipa, cu plusuri: Ivo Pinto, Bastos (daca acesta din urma ar sti sa centreze si sa execute bine loviturile libere ar fi superjucator) si minusuri (cpt.). Oricum, felicit echipa! Au stiu sa lupte pana la capat. Pacat de punctele pierdute. Cred ca daca vor fi adusi in lot macar 2-3 jucatori de valoare, vom putea juca de la egal la egal cu cei din grupa noastra. Si vom recupera aceste puncte pierdute.

    Apreciază

    • Sasa nu e un jucator rau. Are un joc de cap foarte bun, e inteligent, are stiinta jocului, stie unde sa se plaseze. In plus, el va fi probabil folosit mai mult in campionat cu echipele slabe, si in cupa, ca sa-l hodineasca pe Kapetanos. Venind si gratis, cred ca e un transfer bun.

      Apreciază

    • Nu cred că lui Bjelanović i s-a promis că o să fie titular. La Verona a marcat 5 goluri în 26 meciuri, deci nu mai e un golgeter. Probabil o să joace rolul lui Diego Ruiz și o să intre când e nevoie.

      Apreciază

  8. La meciul asta tin sa mentionez 4 aspecte: 1. O mana de oameni in tribune dupa o calificare istorica in Ch.L. Halal rasplata pentru munca si eforturile acestor oameni care tocmai acum aveau nevoie de sustinere, intr-un meci in care era dificil sa te concentrezi. 2. Lipsa de fairplay a celor care au ales totusi sa vina la meci, incapabili sa incurajeze si sa sustina echipa frenetic si constant, sa-i aplaude eforturile de a castiga acel meci, chiar si dupa fluierul de final pentru a le transmite ideea ca suntem intotdeauna alaturi de jucatori, chiar si atunci cand esueaza.Au dovedit caracter, trebuiau aplaudati la final si nu ignorati. 3. Mi-a parut extrem de rau pentru ratarea lui Sougou din ultimele minute fiindca era o victorie ce s-ar fi datorat in proportie de 70% unui jucator care a ales sa nu dezerteze si sa ramana alaturi de CFR macar pana la iarna, in ciuda unei oferte foarte bune primita din Anglia. Probabil cei care au preferat sa-si bage mainile in buzunar dupa ultimul fluier nu stiau ce caracter au in fata ochilor pe gazon. 4. Bastos e fenomenal !

    Apreciază

    • Gestul lui Sougou de a refuza să plece la Wigan este fantastic! Dacă-ți aduci aminte, nici Alvaro Pereira nu era foarte disperat să părăsească CFR-ul, dar a lăsat clubul să decidă cum e mai bine. Fotbaliști adevărați.

      Apreciază

      • mi-ar placea sa cred ca stirea este una adevarata si nu din categoria lui jiji a refuzat opt milioane de la Real Madrid pentru Dodel sau Chiriches. In afara de prosport, a mai aparut undeva informatia cu Wigan?

        Apreciază

    • In legatura cu „mana de oameni” din tribuna, oamenii au inteles mesajul conducerii: campionatul nu e important… si atunci de ce sa dea banii pe ceva neimportant? In vara ziceau ca au un lot numeros si echilibrat valoric, PENTRU A FACE FATA pe toate planurile! Cum ti se pare: 7 meciuri, 11 puncte pierdute, 11 goluri incasate? Onorabil pentru o campioana? De cand a preluat echipa, Andone zicea ca avem probleme in aparare, acum dupa multe luni si un stagiu de pregatiere, zice ca avem probleme in aparare si ca in pauza de 2 saptamani va lucra…pana acum ce a facut? Stiu, imi veti spune: Bine, dar calificarea? Da, ne-am calificat, dar acolo jucatorii au jucat pentru ei , pentru 60-70 de mii de euro si mai ales pentru ca acolo pot fi vazuti, pot sa isi creasca rapid cotele si sa plece la bani mai buni… Conducerea anunta ca in cazul calificarii in grupe, vom vedea niste transferuri „bomba”…vedem bomba: Sasa Bjelanovici… In concluzie: daca continua in acest fel, vom vedea tribunele si mai goale la meciurile din campionat… Am mai vazut asta, dar conducerea nu a invatat nimic…

      Apreciază

      • Cand ti se accidenteaza 4 jucatori de baza atunci chiar nu poti arunca vina pe conducere.Intr-adevar, gafam in aparare, Maftei-Rada-Diogo-Sepsi scartaie, nu stiu ce le poate face Ando, dar categoric nu-i in regula, dar asta nu inseamna ca la CFR nu exista vointa de a face performanta pe toate fronturile…iar daca din transferurile noastre tu ai auzit doar de Sasa atunci asta e, te priveste…iti zic eu ca pana acum, ora 14:24, 3 septembrie s-a semnat cu 6 jucatori. Si last but not least: eu intotdeauna sper si imi doresc ca fotbalistii sa joace pentru ei.Face parte din filozofia mea de viata: cat timp fiecare isi face treaba lui toti ceilalti vor fi fericiti, multumiti si capabili sa se concentreze la randul lor pe propriile nevoi.

        Apreciază

        • tutusi cei 4 nu s-au accidentat toti deodata, multe puncte s-au pierdut cu ei in teren… Eu stiu pana acum doar de 4 jucatori transferati…si exemplul cu Sasa era dat pentru ca defineste strategia de transferuri: sa dam bani cat mai putini sau deloc. Sunt de acord cu filozofia ta cum ca fiecare jucator e bine sa joace pentru el, sa isi faca treaba, problema e ca unii nu prea isi fac treaba la nivelul banilor multi pe care ii primesc. Rezervele nostre castiga mult mai bine decat titularii echipelor care ne-au luat puncte, dar valoric nu se pastreaza raportul….

          Apreciază

          • Ma dau batut :)). Nu mai critic…Sper ca CFR sa continue parcursul formidabil de pana acum din campionat, sunt incantat de capacitatea echipei de a incasa 1.57 goluri pe meci, sunt incantat de punctul scos de CFR in meciul cu Iasiul, ultima clasata si care are pana acum doar 2 puncte, sunt incantat de calitatile lui Andone de comentator sportiv, de claritatea cu care vede si remarca problemele echipei……. E mai bine asa????

            Apreciază

          • Mai bine ca te dai batut iar ironiile astea care se vor de o finete extraordinara 🙂 eu zic sa le expui pe alte siteuri ,alea unde se vorbeste de Steaua, cred ca acolo ar prinde mult mai bine…Fiindca de tipul asta de suporter eu personal sunt satul pana peste cap .Cand echipa merge bine si are rezultate taceti cu totii (astia contestatarii) ca si ******* in papusoi cand echipa are probleme imediat scoateti capul si scuipati veninul din voi. Toata lumea sau ma rog aproape toata lumea e multumita de jocul echipei de aseara si da vina pe ghinion voi nu si nu batman,batman …In fine dar nu stiu de ce nu ma mir fiindca si aseara de exemplu au fost unii in T2 care il injurau de mama focului pe Bastos da noh poate nu ne pricepem noi restul si voi sunteti specialistii. Da’ cum am mai dat un sfat cuiva de ce nu va faceti voi echipa? Nu de alta dar tare curiosi am fi cam ce capacitati manageriale aveti voi,astia „spezialistii”

            Apreciază

          • @Dantesc..imi cer scuze, nu toti putem fi la fel de inteligenti, de priceputi, si de detinatori ai adevarului absolut ca si tine! In rest, sfaturi nu ti-am cerut! Inteleg ca esti prototipul suporterului perfect, si ma bucur pentru tine… Eu nu mi-am propus sa fiu perfect…

            Apreciază

  9. Haideţi, oameni buni, să nu ne necăjim degeaba ! Era destul de limpede că nu vom putea „performa” pe 2-3 planuri, chiar dacă toată lumea asta vrea şi asta declară…Miza financiară şi de imagine din CL e imensă (cea financiară s-a şi realizat, între timp), cam toată lumea (conducere, jucători, A1,suporterii) doreşte sincer ca lucrurile să meargă bine şi în campionat, dar psihicul, subconştientul „lucrează” 24/24 şi 7/7, concentrarea scade, asta e…Acel next level de care tot vorbim este de fapt unul intermediar (înainte de-a-i ajunge pe cei de la Şahtior) : să te poţi concentra şi mobiliza în ambele direcţii, an de an…cam asta e trambulina de unde trebuie să facem saltul la adevăratul „next level”, nu poţi sări etape intermediare obligatorii. Banii nu rezolvă totul, dă o siguranţă, dar nu garantează că ai ajuns automat la un nivel superior…T-Bone : perfect de acord cu observaţiile tale vizavi de Sougou şi Bastos (de fapt şi cu celelalte), poate dintre ăştia care vin vreunul va reuşi să formeze cu Bastos o linie de mijloc orientată spre construcţie şi nu spre defensivă. Vom vedea…Şi mai spun : spre campionat ne vom întoarce cu toate armele din dotare (montaţi şi psihic) când cărţile din CL vor fi făcute deja, pe la 20 noiembrie. Că va fi târziu sau nu, vom vedea şi asta. Esenţial este (ar fi) să nu renunţăm la a-i susţine pe ai noştrii, să avem încredere în ei, în conducere (cu toate stângăciile inerente acestei etape de evoluţie), trendul e crescător, asta contează. Istoria, renumele unei echipe se clădeşte mai încet, zi de zi, câte o cărămidă azi,câte una şi mâine, şi poimâine…CFR trebuie să existe şi peste 50 de ani, când majoritatea dintre noi vom „dialoga” altundeva, cu Altcineva…În rest , legea lui Ohm : om trăi, om vedea…HAI CFR !!

    Apreciază

    • Pai, aici e problema, daca iesim total din carti pentru locurile fruntase din campionatul intern (de fapt Paszkany a repetat de multe ori in trecut, nu ma intereaza decat locul 1) s-ar putea ca la iarna sa asistam din nou la o “lichidare de stoc”, ca si acum doi ani, si sacrificarea totala a returului pentru a face loc pregatirii campionatului urmator. Mi se pare mult prea bun lotul CFR-ului in acest moment, ca sa nu incercam recuperarea in clasament. Cam toate punctele pierdute pana acum au fost din prostie si nu din cauza unui joc inferior decat cel al adversarilor, nu stiu de ce, dar am o presimtire (stiu, e cam devreme :)) ca vom bate si Dinamo, si Pandurii.

      Apreciază

      • Sper ca pe 20 noiembrie (am o obsesie pentru această dată) să nu fim totuşi prea departe în clasament şi să ne regrupăm cu toate pânzele sus spre „gazoanele noastre”…Chiar dacă ieşim din grupe (eu sper că va fi aşa , echipa chiar poate), vorbim de o dublă partidă în primăvară, de regulă înainte de-a începe returul, deci concentrarea pe acea dublă ipotetică nu se suprapune cu concentrarea mai departe pe retur. Perioada critică se va termina -probabil- pe 20 noiembrie (nu includ ultimul meci cu MU, că nu prea va conta, după mine), şi atunci tragem linie şi refacem strategia sezonului. Cu 7-8 puncte în CL, cu o clasare printre primii 4 în campionat, plus „Cupa” (de ce nu ?) ar fi o realizare mai mult decât onorabilă, ar asigura o continuitate spre…”next level”. HAI CFR !

        Apreciază

      • Asa va fi , Caneto ! Vom bate Dinamo, Pandurii si oaia club ( scuzati-ma , dar nu pot sa-mi maschez „obida” impotrivul acestui club, precum si a asa zisei ; istorica , romaneasca, iubire ardelenilor….u Cj ). Eu asa vad !!!

        Apreciază

  10. Ando e catastrofa, cum stiam cu totii . Prea multe laude pt calificare, care s-a datorat in principal jucatorilor, acestia murind pe teren si stiind ce trebuie sa faca pt glorie si cei 70.000 de euro . Apoi Baselul nu mai e cea care a eliminat-o pe United, ca sa fim sinceri pina la capat . Iar Ando s-a tot jucat cu tactica, inca de la meciurile de pregatire . LUI i se datoreaza inceputul catastrofal, nimeni altuia ! Pai sa vezi cum ai pierdut cu Rapidul si sa insisti in prostie cu 5 fundasi, cu superdepasitul Maftei la centru, asta e prea de tot ! Si sa lasam prostiile ca participarea la CL cauzeaza esecuri, doar tot esecuri am avut de la supercupa incoace. Parca suntem blestemati !!! PS. Si ca tacamul sa fie complet, atacantul de nivelul cel putin a lui Weldon este pensionarul Sasa, bravos conducere ! Si acum chiar am crezut in promisiunile lui Arpi, cu atat mai mult, cu cat in Portugalia nu se mai pot imprumuta jucatori . Dar Arpi, din pacate, a ramas consecvent in a ne crea prin minciuni iluzii desarte . Pacat …

    Apreciază

    • Nu sunt de acord. Probabil ca nea Ando nu e un superantrenor, dar a gestionat acceptabil situatia: a jucat cu aproape toti jucatorii din lot la toate meciurile, indiferent de nivelul lor. Reamintesc ca nea Ando a preluat un lot preexistent, nu prea a avut posibilitatea de a-si alege jucatorii. Plus au intervenit accidentarile (Deac, Sare, Rony, Vass – jucatori de baza, cel putin primii trei). Inteleg ca nu ai (avem) rabdare cu echipa. Eu zic ca baietii merita sprijiniti. Sper ca intaririle (nu ma refer la Sasa) ne vor ajuta. Un singur lucru ma nelinisteste. Lipsa unui portar, cel putin de valoarea lui Felgueiras. Imi vine greu sa cred ca Dl. Paszkany nu-si da seama ca Felgue se poate accidenta oricand. Si atunci jucam in grupele CL cu Stancioiu in poarta? Ori cu Minca? Ar fi tragicomic…

      Apreciază

      • la sfarsitul pregatirii Ando zicea ca nu mai are nevoie de intariri, ca e multumit cu lotul de care dispune…. Daca era multumit, inseamna ca nu poate invoca aceasta scuza. Am inteles ca au intervenit accidentarile, dar poate nu inteleg eu termenul „lot echilibrat valoric”… Apoi daca ne uitam la salarii, rezervele nostre de baza au salarii mai mari decat titularii adversarelor cu care facem egal sau pierdem. 2 victorii in 7 meciuri, eu nu consider a fi „gestionat acceptabil”… Apoi conducerea, astepta banii pentru calificarea in grupe pentru a face acele transferuri bomba, dar odata ce s-au vazut cu banii asigurati, aduc jucatori gratis de 33 de ani…

        Apreciază

  11. Un meci foarte frumos, atat de frumos incat am si uitat de faptul ca am castigat doar un punct. M-am trezit binedispus azi dimineata., ca dupa o victorie. Felicitari CFR ! Felicitari Andone! Felicitari Bastos !

    Apreciază

    • Bravo, bgabry , aşa trebuie să abordăm problema ! Din partea mea, eu sunt mândru că sunt contemporan cu acest proiect CFR lansat de Árpi, am o satisfacţie permanentă că sunt fanul unei echipe construită pe baze sănătoase, orientat spre performanţă. În rest, ce să zic : fluctuaţii vor exista tot timpul (există şi la echpele mari), linia generală contează. Eu vreau o construcţie şi o evoluţie nu neapărat spectaculoasă, dar constantă, şi vom ajunge şi noi la un moment dat unde trebuie. HAI CFR !!

      Apreciază

  12. si eu sunt foarte multumit de joc, cu exceptia inceputurilor de repriza cand au fost pe noi. chiar numai cu 3 oameni de atac pur-sange am reusit sa ii ingramadim in careu (mai ales dupa minutul 65) si daca intra una din cele 3- 4 ocazii de dupa golul lui muresan, cred ca am fi exaltat cu totii acum. imi amintesc de 1-0 chinuite din vremea lui mandorlini, cand, da, aveam certitudinea ca nu vom lua gol, dar cand ne petreceam meciul cascand.
    altminteri cred ca asezarea de ieri (4-3-3 stil real acum 2 ani contra barca, cu trei inchizatori? sau 3-4-3? sau 5-3-2?, ce-o fi fost) poate fi explicata si printr-o oarecarez criza de jucatori, datorata accidentarilor, dar poate si de dorinta lui ando de a testa un modul mai defensiv, in vederea probabil a meciului cu manchester. nu m-as mira ca la acel meci sa ii vad me cadu piccolo maftei muri godemeche simultan in teren.
    altminteri, un pic de optimism – mai sunt 27 de etape, sunt multe exhipe care se bat acolo sus care se pot incurca reciproc, am avut pana acum program relativ dificil, vreme este.

    Apreciază

  13. Am pierdut 2 puncte importante pe fondul oboselii, nu neaparat fizice, mai degraba psihice. Din pacate gafa monumentala a lui Felgueras ne-a ingropat, trebuia sa facem tot posibilul sa-l pastram pe Beto, singurul lucru pe care=l reprosez conducerii. Nici Andone nu a fost la inaltime, gaselnita cu Maftei in fata fundasilor n-a mers nici ieri din pacate. Transferurile mi se par decente, echipa se intareste cu siguranta, insa in atac era nevoie si de un atacant rapid, de travaliu, de contraatac. Am vazut in ultimele partide situatii multe in care la centrarile pe jos Kapetanos nu ajunge la timp, rateaza intalnirea cu mingea la milimetru, acolo ne trebuie un atacant mai fasnet.

    Apreciază

  14. Adevarul este undeva pe la mijloc!, foarte bine, trebuie sa-ti aplauzi echipa si cind nu castiga !!!!-dar nu poti sa nu vezi si neajunsurile……la un moment dat eram sigur ca vom primi gol , dupa un asalt de 10 min. la poarta noastra !!!!! Ando nu a vazut nimic ?????-golul plutea in aer !!!!-fundasii nostrii erau ca niste jaloane !!!!! -in afara de ultimele 20 de minute, au jucat ca niste amatori…..nu poti ignora apararea in totalitate !!!!–asa a-m vazut eu lucrurile !!!!-in fine….FORZZA CFR !!!!!

    Apreciază

  15. @dan dan – Din ce se vehiculează pe facebook, CFR a adus următorii jucători: – Jorge Andrés Martínez (29 ani, mijlocaș ofensiv, Juventus, Uruguay 18 j/4 g, accidentat) – Matías Aguirregaray (23 ani, fundaș/mijlocaș dreapta, mijlocaș defensiv, Palermo, selecționat recent în Naționala Uruguayului) – Luís Alberto Santos dos Santos (28 ani, mijlocaș central defensiv, Braga) – Saša Bjelanović (33 ani, atacant, Verona, fost internațional croat, fost jucător la CFR 13 j/2 g) – Adofo Godfred (18 ani, mijlocaș central, Verona, internațional ghanez U21) – Ndiaw Ndiaye (18 ani, atacant, junior adus din Nigeria) – Anthony Carter (18 ani, junior adus din Australia) – Jeremy Butnaru (18 ani, junior adus din Australia).

    Apreciază

  16. L-am vazut pe Arpi imediat dupa meci pllecand de la stadion, foarte nervos. Muresan era negru de suparare, la fel si Andone la conferinta de presa… Se pare ca s-a terminat cu rabdarea, am intrat in grupe dar in campionat suntem varza. Sper sa nu faca vreo prostie si sa-l demita pe Andone. Avem in tur 3 meciuri grele, cu dinamo, pandurii si steaua. Trebuie sa batem aproape tot daca vrem sa mai speram la titlu, nu va fi usor, dar nici imposibil, sa strangem randurile si sa ne mobilizam , avem 2 saptamani sa-i acomodam si pe cei noi veniti.

    Apreciază

  17. De apreciat atitudinea publicului prezent la meci. Au incurajat constant echipa. Am pierdut meciul din cauza catorva greseli, dar meciul a fost unul bun. Si mi se pare mie, sau CFR joaca mult mai bine ca sezonul trecut? (lasand la o parte rezultatele). Un joc mai frumos, mai legat…

    Apreciază

      • nu cred, cfr chiar joaca mai bine decat sezoanele trecute. am acoperit in sfarsitt gaurile fundasilor laerali, camora si ivo sunt 2 jucatori forate buni si utili pe posturile lor, bastos pare sa devina ceea ce aveam nevoie la centrul terenului, sugou in banda e poatte cel mai bun jucator pe care cfrul l-a avut pe aces post, kapetanos e letal cu capul si acum chiar are de la cine primi centrari…un semn de intrebare am eu legat de folosirea destul de rar a lui diego valente care in meciul retur cu basel a arata ca e cel mai bun jucator din lot pe postul de mijlocas de bada stanga… ma intreb si va intreb si pe voi (cfr)tribunisti ce ziceti de un sistem 4-1-3-2 in care cei 2 attacanti ar fi kape si sasha, un sistem in care sa venim cu zeci, sute de centrai in careu iar cei doi, care nu mai au nevoie sa demonstreze la nimeni ar inscrie doar cu capul :)…am ajuns la concluzia ca talentul lui andone este de a citi foarte bine calitatile jucatorilor pe care ii are la dispozitie si de a construi echipa in asa fel incat sa puna in valoare maximum de la acesti jucatori…ii lipsese totusi curajul de a aborda mai ofensiv unele meciuri, mai ales cele cu echipe mici…in returul cu basel, desi cred ca aici multa lume o sa ma contrazica, a surprins cu tacttica ofensiva pe care a ales-o, baselul era debusolata, nu intelegea ce se intampla, de unde atata curaj pe echipa…am facut un ghiveci, esenta e ca la ce lot avem acum trebuie, e musai, sa abordam toate meciurile din campionat ofensiv si sa marcam doar cu capul daca la asta ne pricem cel mai bine, statisica e de partea mea cape 6 goluri cu capul…hai cfr

        Apreciază

  18. Supararea lui Arpi pt situatia din campionat este justificata . Dar apropo de parerea lui Nea silica privind portarii, am si eu o intrebare : daca se accidenta Felgueiras, cu Stancioiu in poarta ne mai calificam ? cred ca si cei mai fanatici dintre noi recunosc ca nu ! Apoi in atac avem un golgheter care e mare exclusiv cu capul, adica Kape, si mai aducem unul care ne-a aratat ce stie cand era mai putin batrin cu 2 ani, acum la 33 vai, vai, vai ! Si atunci o reluare cu piciorul, o depasire etc cine puii mei sa faca, poate Maftei cum a incercat cu gazarii … In concluzie, neaducerea unui portar de incredere si a unui varf autentic e o mare iresponsabilitate, nu de alta dar fotbalul se joaca pe goluri, nu ?! Iar faptul ca Muresan a stat cateva zile cam degeaba in Portugalia atat la inceputul verii, cat si acum, dovedeste faptul ca portughezii ne-au depistat ca smecheri care cauta tunuri fara sa investim nimic. Si asa am ajuns in Italia, unde lumea inca nu ne stie. Pina intr-o zi … PS . Tu ce crezi 07, chiar era imposibil de adus un atacant mai acatarii cu cca 1 mil euro ?

    Apreciază

    • de acord cu tine in toate privintele…se gaseste si atacant bun la 1 milion de euro cum spuneai tu, dar diferenta dintre Sasa si acel atacant e 1 milion de euro….Si nu mai critica ca imediat iti sar unii in cap ca nu esti suporter exemplar….:)))

      Apreciază

    • Cu 1 milion a venit Weldon, care s-a pliat perfect pe stilul CFR-ului. Numai că tot pe 1 milion a plecat. Probabil nici nu venea dacă nu-i era acceptată clauza. S-ar putea ca lui Mureșan să nu-i fi ieșit toate transferurile pe care le spera (poate așa se explică aducerea lui Bjelanovic, jucător cunoscut nouă, ca soluție de umplutură). E greu să aduci jucători de clasă în România, oricât ne-am dori noi. De aia suntem obligați să așteptăm până la finalul perioadei de transferări, poate-poate punem și noi mâna pe unul al cărui transfer la altă echipă cade. Uite că nici măcar mirajul participării în Champions League nu garantează succesul la transferuri. Puțini jucători consacrați și cu o cotă bună vin pentru 6 meciuri internaționale, iar după ce se termină acestea să joace cu pasiune în Liga 1.

      Apreciază

  19. Despre achizitiile lui Arpi. Cu exceptia lui Martinez (probleme medicale?), Aguirregaray si Luis Alberto n-am adus mare lucru. Nu inteleg de ce nu-si dau seama cei din conducere ca este criminal sa incepi jocul in grupele Ligii cu un singur portar de valoare? Avem noroc cu carul ca bravul de Sougou (multumim din suflet), n-a vrut sa ne paraseasca. Scuze daca agit apele, puteti veni cu critica.

    Apreciază

    • Conform unui articol din Prosport, Arpi zice ca Ronny va fi apt de joc doar la anul, Bakary Sare doar spre finalul campionatului. Vass sta cel putin 2 luni (septembrie-octombrie) iar Cipri (daca avem mare noroc) va trece la recuperare la sfarsitul lunii. Asta inseamna ca niciunul din ei (poate cu exceptia lui Cipri) nu vor putea juca in grupe. Adaug si accidentarea proaspatului achizitionat Martinez, a carui revenire pe gazon va fi in cam trei luni, daca avem noroc. Asta inseamna, pe scrut, ca va trebui sa facem fata campionatului, grupelor CL si cupei cu restul jucatorilor. Stiind toate astea, judecati cat de bune au fost achizitiile facute in aceasta vara.

      Apreciază

  20. Pentru ca am lipsit cateva zile de pe Tribuna, vreau sa-l felicit abia acum pe 07 pentru articolul excelent pe care vad ca l-a scris intre timp despre U. Am vazut in cuvintele lui 07 si dragoste, dar si durere; dragoste pentru ceea ce a insemnat candva U, dar si durerea pe care o simti atunci cand cineva drag te-a dezamagit crunt in viata: poate copilul care a apucat-o pe cai gresite, sau poate ca tatal, prietenul sau iubita pe care afectiv nu reusesti sa-i mai recunosti de la o vreme incoace… Vreau totodata sa-i felicit si pe franarii mei pentru felul in care au primit si comentat articolul lui zero sapte. In timp ce pe site-ul oficial al lui U noi nu meritam nici macar sa ni se pomeneasca numele, ei se bucura pe la noi de comentarii civilizate, chiar daca nu toate favorabile lor. Cam asta e deocamdata diferenta dintre noi si ei. Ce sa spun despre U? Eu ii doresc sincer sa ramana in prima liga, daca nu pentru altceva, fie numai si pentru ca aduna pe langa ea, fara sa se forteze prea tare, o parte importanta din raia si paduchii Clujului iubitor de fotbal. N-ar fi rau sa reuseasca sa-si formeze si o echipa cu aspiratii mult mai inalte, cu care sa ne batem chiar la campionat.Atunci frustrarile lor ar fi mai mici, iar noi mai puternici, pentru ca o astfel de lupta n-ar avea cum sa nu ne intareasca. Am inteles ca Boc incearca sa atraga niste investitori nemti, ceea ce ar fi excelent pentru fotbalul nostru. In plus, poate ca ei ar reusi sa mai civilizeze putin niste ”suporteri” care de vreun deceniu incoace s-au salbaticit si indobitocit de-a dreptul. Am constatat asta de destula vreme, iar ultimul derby pe care l-am trait printre ei, pe stadionul ”lor”, n-a facut decat sa-mi confirme ceea ce banuiam de ani buni deja. Fanatismul lor, ura lor nemasurata fata de o echipa care decenii la rand le-a furnizat fotbalisti importanti, ignoranta, prostia pe care le-am gasit atunci la aceste primate care-si spun suporteri, nu mi-au produs decat scarba, dar si dorinta de a scapa cat mai repede din iadul lor. Numai cine trece pe acolo si ajunge pe urma pe civilizata arena din Gruia poate sa inteleaga ceea ce spun acum. De fanatismul lor, ca si de ideile lor inguste (mereu aceleasi, de parca li se pune zilnic spre auzire aceeasi placa) ne-am putut ”bucura” si noi pe Tribuna cu ocazia acestui articol. Putinii care mai gandesc printre ei cred ca au zilele numarate ca u-isti. Cum dracu sa urasti o echipa cu care ar trebui sa se mandreasca azi toti clujenii? Bun, nu poti sa tii cu CFR. Sa spunem ca pe asta o mai inteleg. Dar cum sa tii atunci, sau cel putin sa nu detesti din tot sufletul tau, cele doua lepre ale fotbalului romanesc – Steaua si Dinamo?!? // Despre jocul alor nostri, ce putem spune? Bine ca a venit pauza asta, ne mai tragem sufletul cu totii, jucatorii vor incepe sa se mai gandeasca si la campionat, iar rezultatele tot vor aparea. Au mai venit si cei patru fotbalisti (toti cu cv-uri interesante), iar asta n-are cum sa nu se simta si in rezultate. Sa aduci un fotbalist (Jorge Martinez) pe care Juve (JUVE!!!) a platit acum doi ani 12 milioane, nu cred ca e putin lucru. Sa mai aduci odata cu el si un coechipier de-al sau din nationala Uruguayului (Aguirregaray), nu cred ca e nici asta de neglijat. Plus Luis Alberto, un fotbalist de care aveam mare nevoie la mijloc dupa plecarea lui Peralta (Paszkany spune ca e chiar de profilul lui Sixto) si care cred ca va lega mult mai bine compartimentele. Pe langa ei mai e si Bjelanovic, suplinitorul perfect, spun eu, al lui Kapetanos, dar si pustii care in 2-3 ani vor fi vanduti poate pe bani grei, la fel ca Traore odata. Inca o data, jos palaria in fata conducatorilor nostri! // Vad pe aici deja murmure la adresa lui Andone. Cu tot respectul, dar nu le gasesc deloc rostul: s-a si uitat deja ca omul asta ne-a facut campioni? S-a si uitat ca tot el ne-a bucurat zilele astea cu inca o calificare in Champions League? Ne pregatim sa le primim la Cluj pe Man.United, Braga si Galatasaray, ne pregatim sa dam piept cu Rooney, Van Persie, Beto, Kaka si-atatia altii, acum sa-l dam afara pe Andone?! Acum, cand Bastos joaca de-a dreptul incantator, si cu atata ambitie cum n-am vazut sub Mandorlini, Cartu, Minteoan si Costa la un loc? Cum naiba sa uiti ca asta i se datoreaza poate numai si numai tehnicianului Ioan Andone?!? Cand s-a castigat, tot datorita ”Falcosului”, un fotbalist atat de bun precum Bouba Sare (ce mare pacat de accidentarea lui!), cand te uiti la Godemeche, la Nicoara, la Ronny sau la altii, te freci la ochi si nu-ti vine sa crezi ca ei sunt cu adevarat apaticii din primavara, cand AM INCEPUT SI NOI, IN SFARSIT, SA JUCAM FOTBAL, un fotbal de-a dreptul incantator in destule momente, oare nu ar fi strigator la cer sa-l schimbi tocmai pe artizanul acestor realizari ?! Imi amintesc ca in primavara, in vremea lui Costa, si ani buni inca inainte de el, atatia dintre noi ne doream chiar rezultate mai slabe, dar un fotbal bun, placut ochiului. Acum avem si rezultate (eliminarea lui Basel e, sa nu si uitam deja, o performanta) dar si JUCAM FOTBAL, ne bucuram de meciuri frumoase, cum numai enlezii, spaniolii, francezii se mai bucura probabil prin competitiile lor; abia a inceput sezonul, iar noi deja am vazut destule partide de care nu multi suporteri au parte (vezi meciul din supercupa, vezi meciurile cu Liberec si cu Basel, vezi partidele din campionat cu Vaslui, Rapid, Petrolul, etc). , Indiferent de adversar, ne creem nenumarate ocazii meci de meci. Practicam un fotbal care place ochiului, nu credeti ca ar fi o crima sa ne gandim tocmai acum la schimbarea antrenorului? E adevarat, s-au ratat niste victorii care nu ar fi trebuit nicidecum sa ne scape din maini. O fi avand si Ando partea lui de vina in asta, dar nu pot sa nu intreb: cu ce e de vina Andone pentru ca Ricardo Cadu n-a fost in stare sa inscrie de data asta de la 11 m? Ce vina are antrenorul, cand fotbalistii – pe care-i antreneaza ca sa-si creeze situaii de gol – rateaza ocazii dupa ocazii in meciuri pe care ar fi trebuit sa le inchida inca din prima repriza? Repet, probabil ca are si el o parte din vina la astea, dar greselile lui sunt infime pe langa realizarile pe care le are deja in numai cateva luni de antrenat prin Gruia. Sa se integreze odata si cei patru nou-veniti, vor mai reveni pe teren si Deac, Ganea si poate si Vass, iar echipa asta va zburda pe teren! Imposibil ca pana la finele turului sa nu mai recuperam din punctele pierdute fata de Pandurii si Steaua, iar in retur, eliberati de povara prezentei in Champions League, vom ataca cu putere cel de-al patrulea titlu de campioni. Eu asta cred, iar ”responsabili” pentru asta sunt jocul bun practicat de baietii nostri, antrenorul (care in vara aceasta mi-a castigat increderea), dar si conducatorii nostri (cu cateva clase peste toti ceilalti din fotbalul romanesc).

    Apreciază

  21. aceasta e lista pt CL, cica: http://www.cfr1907.ro/ro/stiri/2573/lista-cu-cei-21-de-jucatori-cu-care-vom-ataca-faza-grupelor/ ceva juniori crescuti de club cred ca mai intra aici insa nu sunt sigur. deci pe martinez l-am adus pt primavara CL 🙂 bine si asa. fereasca sfantul sa se accidenteze felgueiras ca suntem fiii lu’ stancioiu. din lotul asta cine e mijlocasul de creatie ? si, dupa mintea mea, lipseste un varf mobil. oare pascani la cine s-a referit cand a zis ca aduce un varf de profilul lui weldon? la sasa ? 🙂 insa, cine stie, poate se mai fac modificari pana la ora 24. numa’ bine! eu nu imi doresc sa jucam spectaculos, vreau puncte!

    Apreciază

  22. 07, ce tot vorbesti ca-i greu cu strainii la CFR ? Weldon n-a costat 1 mil, ci doar 200.000, iar cu 1 mil atacanti buni de careu se puteau aduce, la fel si mijlocasi valorosi de creatie, cum este Adrian Silve sau Castro . Crezi ca Porto nu a avut ce sa ne ofere ? Ba da, dar cum si noi imprumutam pe bani-vezi Renan – si ei cer ceva. Dar noi ne-am obisnuit sa nu platim nimic, la imprumuturi ba sa mai plateasca din suma din contract echipa de la care vine jucatorul . Cu 2 mil incasabile pe Pereira, Porto ne asigura tot ce ne trebuia, dar nu, noi vrem toti banii, ca apoi se vor ruga de noi sa luam cativa in imprumut . Dar nu ne-a iesit, am ramas cu buzele umflate, nu-i nimic, banii intra la tv-urile lui Arpi, care ne-au si delectat cu transferurile uriase si cu senzationala revenire a lui Sasa, bla-bla-bla !

    Apreciază

    • 🙂 Da, ai dreptate, am greșit eu. Trebuia să scriu ”de 1 milion” în loc de ”cu 1 milion”! Tu plângi după Adrien Silva și Castro. De ce? Pentru că s-a auzit că CFR ar fi în negocieri cu ei. Deci tot CFR te-a făcut să plângi după ei, nu FC Porto. Cât timp nu știu sigur din ce cauză au căzut unele negocieri, n-am cum să sar la gâtul lui Mureșan. Poate fotbalistul Cutarinho ar fi venit, dar n-a vrut să-l lase soacră-sa în România. Adio! Nu mă mai interesează. Dacă dintre cei 4 nou-veniți 2 prind un tricou de titular, sunt alți doi pași înainte făcuți de CFR. Pe mine mă mulțumesc jucătorii buni (sau care s-au adaptat perfect) ajunși la CFR (Sougou, Camora în principal), nu-mi mai bat capul cu cei care n-au venit.

      Apreciază

      • Dar portarul lipsa, te deranjeaza 07? Voi sunteti specialistii. Chiar ma intereseaza parerea voastra. Nu criticati conducerea prea dur, nu vreau asta, dar spuneti-va parerea, prego! Voi nu v-ati gandit ce-ar insemna CFR cu poarta aparata de Stanciu in grupele CL?

        Apreciază

        • Bun, inchei subiectul acum. Am impresia ca patronul joaca un fel de pocher. Daca Felghe nu va avea probleme de sanatate, ba mai si apara bine, patronul reuseste un fel de „royal flush”. Daca nu, ei bine, n-au intrat anii in sac (adevarat, nici banii!)…. Asta e impresia mea.

          Apreciază

        • La portari se pricepe Albu mai bine, ce să mai zic de domnul Lengyel. Poate-și vor spune și ei părerea. Eu mă rog să facă față Felgueiras, nici nu ajung să mă gândesc la Stăncioiu sau Mincă. Deocamdată nu-mi dă senzația de siguranță pe care mi-o dădea Beto, deși nu pot să afirm că pe ansamblu ar fi o diferență valorică mare între ei (în favoarea lui Beto, normal).

          Apreciază

          • felgueiras este un portar bun,este un portar de linie excelent,mai jos caneto a sesizat foarte bine ca nesansa lui este ca vine dupa Beto,un Beto care prin orice miscare emana talent.Felgueiras este mai ponderat,nu este un artist ,nu iese in evidenta dar mie imi place foarte mult si pot sa spun ca la mingile centrate pe sus iese bine din poarta ,in schimb are o problema cind trebuie sa iasa la blocaj la firul ierbii.Asa a luat doua goluri si a provocat doau lovituri de 11 m.Nu este ceva grav,se poate corecta la antrenament,personal cred ca iese fricos si intotdeauna ajunge al doilea la minge.La intrebarea de ce nu se mai aduce un portar bun nu pot sa raspund,s-a cistigat doua campionate cu doi portari chiar slabi si eu chiar m-am saturat sa tot scriu de vreo 3 ani ca orice echipa se incepe de la portar.Nu avem decit sa ne rugam sa nu pateasca ceva Felgueiras.Minca este mai bun decit Stancioiu,nu inteleg de ce trebuie eliminat un jucator pt o singura greseala,asa au procedat si cu Hirschfeld si cu celalalt portar portughez,imi scapa numele.Dupa cum vad si Felgueiras are ceva ,nu este la capacitate maxima,sa speram ca nu se va accidenta sau nu va gresi

            Apreciază

    • Mai Bela bacsi, daca nu-ti plac tv-urile lui Arpi uita-te la Antene. Iar ai aparut tu Gigi-contra la tot ce decid cei din conducere. Condu-ti afacerea ta asa cum iti place si lasa oamenii sa si-o conduca pe a lor, daca nu-ti place ai optiunea de a nu te uita la ei si a deveni suporterul Sanatatii de exemplu daca nu chiar al lui U, macar acolo te-ai putea lua de Prodanca. Mie unul imi place cum joaca acum echipa fata de anul trecut cand bajbaiam dupa minge. Daca voi vreti joc minunat si jucatori cumparati cu multe milioane de euro orientati-va spre alte echipe.

      Apreciază

  23. Cum zicea nea Imi : „să nu-ţi faci iluzii că o să ai deziluzii”…Aşa-i şi cu marea campanie de transferuri, care -dincolo de aşteptări- este aşa şi aşa, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Adică în nota ultimelor campanii. Dragi prieteni , eu zic că aceste achiziţii oricum sunt peste ce au făcut restul echipelor din RO (şi atunci e bine, nu-i aşa?), şi măcar umple vidul creat de accidentări. Ei, că noi avem nişte pretenţii mai ridicate, asta-i altă mâncare de peşte..Să fim corecţi : anul trecut, când s-a adus Sougou, Renan, acum Ivo Pinto, ştia cineva ceva concret despre ei ? Şi atunci doream mai mult, nume sonore, etc., dar uite, aceşti „necunoscuţi” au devenit oameni de bază ai echipei (inclusiv Kapetanos, şi parţial Maftei, despre care toată lumea a zis la vremea respectivă că sunt nişte petarde, fiind luaţi chiar accidentaţi). Aceste „petarde” ne-au câştigat un campionat, aceste „no name”-uri ne-au băgat în grupele CL…Cine-i de „vină” ? OK, sunt absolut de acord cu toată lumea care ridică problema portarului, n-am linişte deloc nici cu Stăncioiu, nici cu Mincă. Neapărat ne trebuie un portar apropiat valoric de Felgueiras , eventual cu alt profil (care e stăpân pe centrări, de ex.). De ce nu se rezolvă ? N-am nici cea mai mică idee, poate are Ando totuşi încredere în ei, poate îi va resuscita şi pe ei cumva. În final : cel mai bun „transfer” al începutului de sezon este de departe Bastos, iar dacă dintre ăştia noi măcar unul va reuşi să facă cu el un tandem de creaţie , atunci va fi chiar foarte bine. HAI CFR !

    Apreciază

  24. 07, nu mi-ai raspuns la intrebarea daca se putea aduce un atacant bun cu cca 1 mil., si plusez acum, inca un portar cu pina la 1 mil. Sau ce crezi despre abordarea CL si campionat-cupa cu doar Kape si Sasa . Eu repet, am curajul s-o spun, ca si-au batut joc de noroc ! Cineva scria ca am facut achizitii mai bune ca altii . Dar altii au incasat 25-26 mil de euro ??? La aceste cifre sa te prezinti cu un singur portar si cu doar doi atacanti, dintre care unul e bun doar cu capul, celalalt pt semnarea cuponului de pensii, e o bataie de joc asupra fotbalului si vorba cuiva, continuarea jocului la cacealma care a tinut naiba stie cum pana acum !

    Apreciază

    • Si n-ai tu ce pune pe masa seara cand vii de la lucru daca incaseaza Arpi 26milioane? Din banii de alocatie ai copiilor tai isi trage banii aia sau cum? Eu de asa „batjocura” cu jucatori gen Martinez si Aguirregaray tot sa am parte! Asta e, si mie mi s-o parut ca era bun un atacant, poate si un portar, dar compara putin ce transferuri mai fac si alte cluburi din tara fata de noi, ia arunca ochii peste gard la vecinii nostri de „suferinta” sa vezi ce miscari grozave fac pe piata de jucatori.Apoi, un aspect care scapa tuturor…oare nimeni nu-si da seama ca nivelul salarial de la CFR e deja destul de ridicat, si cum avem jucatori echilibrati valoric asta insemna cheltuieli de 7-8mil euro/an pentru intreg lotul doar cu salariile anuale, fara prime si alte bonusuri? Ia uite unde se duc zecile de milioane…a bun, 1-2-3 milioane mai intra si prin buzunarele patronilor&actionarilor, ca doar putina remuneratie pentru eforturile lor e cat se poate de logica si fireasca, doar traim in capitalism, nu in comunism, fara sa mai pun la socoteala alea 23milioane de euro cheltuiti cu stadionul, cheltuiala pe care sper ca Arpi sa si-o amortizeze.Si uite asa, CFR reuseste sa isi formeze de la un an la altul un lot tot mai competitiv, cu jucatori tot mai bine cotati, cu performante tot mai bune si asta doar dintr-un management exceptional care a reusit sa creeze un club de fotbal ce astazi se autofinanteaza. Tine minte, e in folosul tau, al meu si al tuturor simpatizantilor CFR ca Arpi sa fie multumit nu numai de fotbalul jucat de clubul pe care-l detine, dar si de profitabilitatea sa. Bucura-te daca el se bucura, fiindca asta inseamna ca se va implica cu acelasi interes si cu aceeasi constiinciozitate ca pana acum, iar daca ne place ceva la CFR-ul ultimilor 12 ani, asta se datoreaza intr-o buna masura lui Paszkany.

      Apreciază

    • Totul depinde de orizontul fiecăruia de așteptare. Pentru mine, eșecul din campionat este mult mai neplăcut decât unul în Champions League. Eu văd CL ca pe un bonus care încununează triumful nostru în campionat și o sursă fabuloasă de finanțare a echipei pentru viitor. Aș prefera să batem într-un singur meci în grupe (de preferință la ManU), dar să câștigăm campionatul an de an. Și cu portar de 1 milion și cu atacant de 1 milion, adversarii te pot spulbera, precum Bayern pe Basel. Oricum am întoarce-o, în CL tot la cacealma o să jucăm. Important e doar să ajungem să jucăm. Bineînțeles că performanța în CL este obligatorie pentru acel ”next step” al CFR-ului, dar vorbim de un pas, nu de un salt. Cred că totul stă în răbdarea lui Paszkany (și a celorlalți investitori). Dacă Paszkany ar fi atât de nerăbdător ca tine să ardă etapele, cred că CFR s-ar duce naibii. Nu cred că vrei să urmăm exemplul Portsmouth, care a ajuns din cupele europene în liga a 3-a engleză! Deci, răbdare și tutun. Dacă nu fumezi, doar răbdare. 🙂

      Apreciază

  25. Pe site-ul CFR a aparut lista cu jucatorii cu drept de joc in Champions League. Lipseste Martinez ! Nici Deac nu figureaza, desi el putea aparea in plus, fiind crescut de clubul nostru.

    Apreciază

    • exista posibilitatea, parca am citit ceva in acest sens, ca Deac, Bus, Tiut sa poata fi trecuti pe lista B, ori trecuti ca buni de joc cu 24 de ore inainte de meci. nu-s sigur.

      Apreciază

    • Nu stiu pe unde am citit ca Martinez e accidentat. Nu necesita operatie, dar va lipsi minim 2 luni. Citind printre randuri, mi-am mai dat seama ca Martinez, pentru moment, e un fel de „special guest star” al conducerii (presupun ca nu s-a semnat nici un fel de contract cu el).

      Apreciază

  26. Aşa este, caneto, cum zici tu. Există această listă B, ce poate fi completata cu 24 de ore înainte de meci NUMAI cu jucători crescuţi de club.

    Apreciază

  27. Lotul pentru CL:

    1. MARIO FELGUEIRAS [POR] GK
    3. IVO PINTO [POR] DF
    6. GARBIEL MURESAN [ROM] MF
    8. LASZLO SEPSI [ROM] DF
    9. PANTELIS KAPETANOS [GRE] FW
    10. DIOGO VALENTE [POR] MF
    11. VIOREL NICOARA [ROM] FW
    12. VASILE MAFTEI [ROM] DF
    13. FELICE PICCOLO [ITA] DF
    16. RAFAEL BASTOS [BRA] FW
    19. SASA BJELANOVIC [CRO] FW
    20. RICARDO CADU [POR] DF
    23. NICOLAS GODEMECHE [FRA] MF
    24. IONUT RADA [ROM] DF
    25. LUIS ALBERTO [BRA] MF
    30. RUI PEDRO [POR] MF
    31. MATIAS AGUIRREGARAY [URU] MF
    32. MIHAI MINCA [ROM] GK
    44. EDUARD STANCIOIU [ROM] GK
    45. MARIO CAMORA [POR] DF
    99. MODOU SOUGOU [SEN] FW

    Apreciază

  28. Lista B poate contine jucatori de maxim 21 de ani, crescuti de club; deci Deac nu poate fi trecut pe aceasta lista ; Lista A poate avea maxim 25 de jucatori dintre care 4 trebuie sa fie crescuti de club , 4 crescuti in tara (in cazul nostru, Romania) iar 17 pot fi de oriunde. Conducerea a inscris doar 21 de jucatori pt ca nu are nici unul care sa corespunda primei cerinte (crescut de club) deci se pare ca Deac nu isi va reveni in timpul turului caci altfel ar fi putut fi al 22-lea pe lista. Bus, Tiut, Negrut pot fi trecuti pe lista B; Oricum, sa pui 3 portari mi se pare o prudenta exagerata cand ai la dispozitie doar 21 de jucatori.

    Apreciază

  29. Tot ce s-a adus consider ca au fost achizitii bune, mai putin Valente si Vass…, dar mai speram sa-si revina. In schimb nu vad nimic spectaculos la Felgueiras, gafe peste gafe, cate o parada si atat. Mi se pare ca devine, usor dar sigur, un fel de Nuno Claro. De cate ori se apropie mingea de el am emotii, la centrari nu iese deloc sau si mai grav, iese prost, pai la Basel era sa fac infarct la fiecare centrare, cu Petrolul primul gol era de cascadorii rasului. Trebuia retinut Beto cu orice pret, mai bine renuntam la cateva transferuri ulterioare. Referitor la atacant, cred ca tinta noastra a fost Yazalde, ghinionul nostru a fost ca am picat fix cu Braga si aia nu l-au mai dat, iar noi n-am avut alte variante. L-am luat pe Sasa in disperare de cauza. M-am uitat la vecinii nostri asa cum sugera cineva mai sus si constat ca sunt peste noi in clasament, au 3 victorii comparativ cu noi care avem 2…, ba mai mult m-am uitat si la Viitorul care a incasat 8 goluri comparativ cu noi 11… Asadar chiar nu-i cazul sa lesinam (inca) de bucurie si satisfactie, nu-i o problema ca suntem pe locul 7 in clasament, dar cele 9 puncte diferenta atarna ca piatra de moara!!! Sper sa ne revenim.

    Apreciază

  30. Cea mai mare problema a lui Felgueiras este ca a venit la CFR dupa Beto, era considerat un zeu daca aparea dupa Nuno Claro si Stangaciu. Este totusi un portar bun, cu reflexe, cu priza, clar ca nu-i inca la nivelul lui Beto, dar poate creste. Nu are stiinta si experienta lui Beto, de-aici, probabil, si ezitarile la iesirile din poarta. Oricum, am avut ocazia in acest inceput de sezon sa constatam diferenta intre el si Stangaciu.

    Apreciază

    • ai dreptate, dar sa nu uitam ca daca se accidenteaza Doamne fereste Felgueiras, cine va fi in poarta? Si sa nu mai uitam ca Beto ar fi vrut sa ramana la noi si chiar era suparat ca s-a renuntat asa usor la el…. Poate mai bine scapam de cele doua si il aduceam pe Arlauskis sau o alta varianta…. La Stancioiu puteau sa nu ii prelungeasca contractul daca nu au gasit pe nimeni nimeni care sa dea ceva bani pe el… In fine, asta e…. Sa speram ca langa jocul frumosvor veni si victoriile. Primim prea usor gol si in general primim atunci cand se decide retragerea in aparare. Cand jucam mai ofensiv, adversarii ajung mult mai greu la poarta nostra! Hai CFR !!!

      Apreciază

  31. Dragi prieteni, să-mi zică şi mie cineva ce se înţelege prin sintagma „crescut de club” ? (vorbim de celebrele liste A şi B). Are ea o definiţie exactă, verificabilă de UEFA , sau merge pe „declaraţie pe propria răspundere” a clubului ca la recolta de porumb? (am glumit…) Că eu pot da nişte definiţii, aşa, „de la mine din sat”, cum ar fi : 1-acel jucător care a avut prima legitimare făcută de clubul în cauză. 2-acel jucător, car ela împlinirea vârstei de X ani era legitimat la clubul în cauză. 3-acel jucător care a primit mâncare gratis de la club şi nişte palme părinteşti de la preşedinte…(şi aici am glumit…). Şi să nu uit : HAI CFR !!

    Apreciază

      • Asa stiam si eu ca un jucator este considerat crescut de un club daca pana la varsta de 21 de ani are 3 ani legitimati la acel club, dar Deac nu intruneste aceasta conditie si totusi este productie proprie 🙂

        Apreciază

  32. 07, Tiut, Mandrusca si Negrut sunt imprumutati la Alba-Iulia, au si jucat in prima etapa . In alta ordine de idei chiar ca n-am rabdare, nu de alta, dar ne-am calificat cu multa truda, apoi tragerea la sorti e una istorica pt noi, ca doa sarcina nu mai e imposibila, chiar Arpi a declarat ca ne putem califica de pe locul 1 ! La fel situatia din campionat a contribuit la nerabdarea mea . Si auzind tot de la Arpi, ca IN CAZ DE CALIFICARE aduce jucatori valorosi, eu chiar am crezut ca asa va fi . Nu-i nimic, voi rabdatorii sa admirati marile faze de atac in careu, driblinguri, depasiri in viteza , suturi din pozitii dificile etc, si D-ne feri, in caz de avarie, pe simpaticul Edi in poarta si sa fumati in liniste in acest timp !

    Apreciază

  33. Comentarii pe site-ul de fotbal portughez zerozero.pt la stirea despre transferul lui Luis Alberto de la Braga la CFR:

    „Această plecare era de așteptat, deoarece jucătorul nu are nici un loc clar în echipa.”; „N-am inteles, ei vând unul dintre cei mai buni jucatori in ultima zi de mercato si intaresc cu asta un club cu care va juca în Liga Campionilor!?”; „Ce manevra e asta?”; „Mie nu-mi miroase a bine, in loc sa consolideze adversarii din CL, ar fi trebuit vandut in Portugalia, nu cred ca n-au existat cluburi aici care sa nu-l doreasca pe Luis”

    Apreciază

    • o spun în şoaptă, aşa, „între patru ochi” : nici mie nu-mi miroase bine…adică marele Yazalde de la Braga nu poate veni că doar suntem advesari în CL, dar marele Alberto (tot de la Braga) poate veni…N-o fi vreun „cal troian” (mă rog, „lusitan”) ? La ce s-o fi gândit ăia de la Braga când ni l-au pasat pe Alberto ? În niciun caz să ne ajute. O singură explicaţie mai de doamne’ ajută poate exista : afacerea s-a perfectat -fără să ştim noi- înainte de tragerea la sorţi…Sau, cine ştie, în realitate nici nu-i a Bragăi, ci doar în coproprietate cu ei, sau , impresarul lui l-a „răscumpărat” de la Braga şi ne-a pasat nouă…La acest nivel există un hăţiş de nu ştii cine cu cine votează, impresari, cluburi, jucători, procente…Un singur lucru e limpede de tot : HAI CFR !!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.