Nu enervaţi CFR-ul!


Este unul dintre acele rare momente în care toată lumea se prosternează în faţa clubului nostru. Că vor, că nu vor, toţi trebuie să admită că CFR-ul a reușit un lucru remarcabil, tocmai a făcut o clipă de istorie!

Bombănind, ca cei din presă, respectuoşi, precum majoritatea fanilor rivalelor sau extatici, precum noi, vişiniii, toţi remarcăm acest moment, pe deplin glorios pentru o echipă de club românească. Să câştigi în Elveţia poate că nu e mare lucru, prin definiţie (deşi nimeni de la noi n-a mai făcut-o), dar să câştigi în faţa unei echipei al cărei buget îl depăşeşte de câteva ori pe al tău, ba chiar în Play-off-ul Ligii, în pragul caviarului, acesta într-adevăr este un lucru ce nu poate scăpa vederii.

Fiecare astfel de moment magic oferit de CFR este unic şi trebuie trăit la maximum, atât cât ne va permite conjunctura, în cazul de faţă, până sâmbătă, la meciul cu Rapidul. Apoi ne întoarcem la pregătirea propriu-zisă a meciului şi spre ceea ce vorbesc ceilalţi despre noi. Se fac acum o sumedenie de comparaţii cu meciul de la Roma şi despre cum reuşeşte să întoarcă CFR-ul un meci, se fac calcule premature despre grupele Champions League, se vorbeşte despre transferuri şi despre priceperea conducătorilor de la CFR.

Să iau pe rând aceste teme. Nu ştiu cât a semănat meciul de faţă cu cel de la Roma, dar, mai aproape, a semănat pe alocuri cu cel de vineri, cu Iaşiul. Dincolo de ce s-a întâmplat în a doua repriză, am avut în startul meciului momente în care am dat dovadă de prea multă frică. Nu slăbiciune, lipsă de valoare, ci frică! Acea stare eu n-am cum s-o uit şi mă va urmări până în minutul 94 al meciului retur din Gruia. În luptă oarecum egală, elveţienii au părut mult mai puternici decât noi şi mi-e teamă că un meci întreg le este mai mult decât suficient pentru a recupera, pentru a marca 2 goluri (fiindcă, în principiu, doar atât trebuie să facă). I-am surprins pe final de meci, i-am năucit cu două lovituri rapide, i-am decalibrat, obligându-i să arunce mingi lungi, dar asta e la trecut. Se vor calma, îşi vor scuipa în palme şi vor veni cu lecţia echipei mai puternice la Cluj. Asta rămâne impresia, indiferent de scor, de statistică sau de elogiile noastre pentru ceferişti: elveţienii au fost mai buni, dar ai noştri au fost câştigători. Aşa e în sport, nu doar în tenis. Totuşi, mi-e teamă de calculele de grupele Ligii Campionilor, sper ca declaraţiile prevăzător-temperate ale jucătorilor şi ale conducătorilor să nu fie doar de complezenţă. Mai e atât de puţin şi totuşi atât de mult!

CFR-ul a reuşit să întoarcă un meci, într-adevăr. Aici nu este nimic de obiectat, dar mă miră mirarea celorlalţi, din afară. Mai mult decât mintea, la noi contează sufletul. Am văzut asta în atâtea momente decisive, am văzut o putere de regenerare a forţelor fantastică. Sunt momente precum revenirea din meciul cu U sau victoriile pe final din sezonul trecut, este şirul de succese de după cutremurul cu Chiajna pe care toţi ceilalţi le-au trecut prea uşor cu vederea. Se pare că într-adevăr au crezut în aberaţiile presei: că suntem ajutaţi de arbitraj, că Vasluiul joacă mai bine etc. Iată că avem acum în mâinile noastre confirmarea. CFR-ul demonstrează şi în “teză” ceea ce arătase lecţie de lecţie.

Cât despre transferuri şi priceperea conducătorilor, aici lucrurile sunt cam alunecoase. Pe de o parte, a face transferuri după ce treci de 2 tururi preliminare, din perspectiva CFR-ului, este ca şi cum te-ai înarma după ce lupta se va fi sfârşit. Ar fi nedrept pentru jucătorii ce au dus acum greul, pentru cei ce au fost eroi, să-i înlocuim cu “vedete”. Ar fi ceva în genul greşelilor pe care le fac nou-promovatele de la noi, din B în A, care aruncă grabnic mulţi jucători care au pus umărul la promovare în detrimentul unor jucători “nomazi” din prima divizie, jucători fără identitate faţă de club şi care nici nu mai simt fiorul competiţiei.

Apoi, în privinţa priceperii conducerii, trebuie văzut clar ce-i cu nebuloasa aceea a prevederii regulamentare care era să se soldeze cu un 0-3. Toţi oficialii noştri au aruncat pisica în curtea FRF-ului. Sunt curios ce dovezi au în acest sens. Măcar un mail, o dovadă palpabilă, ceva tot trebuie să fie şi atunci ne-ar fi foarte foarte la îndemână să acuzăm federaţia de sabotaj. Dacă totul se bazează pe convorbiri verbale/telefonice, pe vorbit/auzit, adică “din auzite”, atunci e foarte grav să-i acuzăm pe alţii de greşeala noastră. Este complet neardelesc! Fiindcă, în lipsa unei dovezi, eu tind să-i acuz pe ai noştri de proastă informare şi, deşi nu-mi place ceea ce zic, de amatorism într-o formă foarte gravă. Poate fi un nou caz de “Monaco în loc de Nyon”, pentru care deja avem antecedente. Am scăpat fără 0-3, dar faptul că nu avem 2 fundaşi esenţiali în acest retur va fi o mare problemă şi o mare piedică pe care ne-am pus-o singuri. Doar Muri, introdus între Rada şi Cadu (sau, la nevoie, chiar în locul lor), ne mai poate salva!

Recunosc că mă aşteptam să zic despre acest meci “plai cu of”. Eram foarte mulţumit de-ar fi ieşit un 0-0, poate chiar şi cu un 2-1 pentru elveţieni. Iar după cum au arătat ai noştri în debutul meciului, asta era şi ţinta echipei: 0-0 şi amânarea deznodământului pentru retur. Să nu exagerăm acum cu laudele, să nu spunem că ne-am dus să învingem, fiindcă ştim prea bine că n-a fost aşa. Doar disperarea pauzei, a faptului că eram cu spatele la zid, încolţiţi, ne-a făcut să avem un impuls de adrenalină, acel curaj nebun şi acea putere pe care ţi-o dă priveliştea de pe marginea prăpastiei. Şi, să fim sinceri: nici elveţienii nu erau din cale-afară! După ce prima repriză au fost şi ei destul de prudenţi (de înţeles, doar nu puteau risca un gol acasă!), la pauză starea lor de spirit s-a schimbat: erau relaxaţi, zâmbitori, cu acel 1-0 confortabil şi cu gândul poate la faptul că ai noştri stau mai rău cu nervii, aşa cum văzuseră în urmă cu 2 ani. Ei, ce să vezi? Atunci le-am spart banca, acum le-am spart poarta! Aşadar, nu enervaţi CFR-ul!

Cât de rău putea să fie pentru noi? Socotim doar fazele cu palpitaţii şi discuţii din prima parte, golul, ocaziile lui Streller şi Degen (doar Kapetanos răspunzând de la noi), dar, mai ales, penalty-ul neacordat în primul minut, la intervenţia aiurea a lui Rada şi, la fel de important, posibilul cartonaş roşu pe care l-ar fi putut lua Kapetanos pe final de repriză, atunci când a lovit cu cotul, în săritură. Cum este însă vorba de mediu european, nimeni nu poate vorbi de vreo favorizare din partea arbitrajului, ci doar de greşeli personale ale oficialului. Şi apoi, ne putem şi noi plânge de destule: un off-side neacordat la faza din care a ieşit cornerul de la primul gol şi, mai ales, în a doua parte, un roşu cât se poate de clar la Degen, pentru intrarea din spate asupra lui Rui Pedro şi, la fel de clar, măcar un al doilea cartonaş galben pentru Dragovic, atunci când, de jos, l-a lovit intenţionat pe Sougou. Totuşi, ţinând cont de secvenţialitatea erorilor, cu un 0-2 şi cu un om în minus la pauză, totul era terminat pentru noi.

Vorbim de multe elemente de turnură în acest meci. Putem spune că toate schimbările au avut efect, dar, mai cu seamă, aş spune despre transformarea clară de atitudine de la pauză. Iar aici meritul este al bombănitorului Andone, cel care o repriză întreagă a vorbit singur. S-a văzut apoi imediat că se vrea altceva. Cum cu Kapetanos jocul era cam prea static, s-a găsit soluţia cu Ronny, cel care instant, prin mobilitatea sa mai mare pe teren, a tras jucători după el, a făcut acele spaţii de alergare pentru Sougou. Indubitabil, Sougou este omul meciului. 2 goluri şi încă 3 ocazii mari (una la începutul meciului) ne fac să-i iertăm toate off-side-urile în care iarăşi a fost prins şi ne fac să credem că primăvara nu-l va prinde la Cluj. Eu i-am socotit 3 off-side-uri doar între minutele 20 şi 35, dar treaba asta în cazul lui este o “ruletă rusească” pentru adversar. Destul să scape o dată, destul să aibă o dată glonţ pe ţeavă!

Faza cheie a meciului a fost cea din minutul 66 şi ea este mai puţin meritul lui Sougou, al cărui şut a fost mai mult deviat în plasă, cât mai ales a lui Bastos. Dribling printre 2 adversari la mijlocul terenului şi deschidere decisivă pentru Sougou. E tot ce se putea cere de la un mijlocaş de creaţie!

La fel de important a fost şi aportul lui Mureşan. Pasa de gol, dar şi o consistenţă deosebită în închiderea culoarelor din apărare. După ce a intrat pe teren, dintr-o dată, intrările elveţienilor între linia mijlocaşilor şi a fundaşilor noastre au dispărut. Prin comparaţie, la Godemeche, deşi îi notez pasa filtrantă spre Kapetanos la cea mai mare ocazie a noastră din prima repriză, tot la fel nu pot uita că faza de la care ar fi ieşit penalty în primul minut a pornit de la o minge pierdută de el, în terenul nostru şi, la fel, faptul că la cornerul de la golul elveţian a fost complet depăşit. Sigur, francezul nu mai este a doua rezervă de închizător (cum îl consideram sezonul trecut), a făcut mari progrese în angrenaj, dar nici nu poate fi folosit în locul lui Mureşan. Un mijlocaş însă constant bun a fost şi trebuie remarcat – Sare. Face exact atât cât şi ce trebuie!

Apărarea noastră a fost destul de elveţiană, deci caşcaval. Dacă despre Cadu şi, mai ales despre Ivo Pinto nu se prea pot spune decât cuvinte de laudă, despre Felgueiras, Camora şi, cel mai mult, despre Rada, găsim multe umbre. Felguieras, deşi a scos în 2 rânduri extraordinar, tot aşa a ieşit de 2 ori cam dezordonat la mingi. Are uneori gafe în aprecierea traiectoriilor de centrare, dar îl ajută ba norocul, ba felul în care ştie să se redreseze pe picioare. Camora a fost complet absent în atac, iar în apărare a fost năucit de egipteanul Salah, dar şi copleşit de situaţiile 2 contra 1, fiindcă Rui Pedro nu a putut aproape deloc să facă faza defensivă (dar nici să ţină de minge în atac). Prilej numai bun pentru Steinhofer să urce şi el în atac şi să creeze mare superioritate. Am scăpat nesperat de uşor, la câte ne puteau face elveţienii pe partea stângă a apărării noastre, până să intre acolo Nicoară şi să se închidă robinetul! Cât despre Rada, îi notez atât penalty-ul pe care l-ar fi comis, adormirea de la gol, cât şi ratarea unei lovituri libere centrale, de la 17 m, atunci când acela era primul moment periculos al nostru. Acolo era destul să fie pusă mingea pe spaţiul porţii, cumva, fiindcă, haideţi să recunoaştem, portarul lor, Sommer, a fost minunat… pentru noi.

Rămân momentele golurilor lui Sougou, al doilea exact din poziţia din care Traore zguduia bara la Roma, rămâne şutul în bară de la faza şnur cu centrarea lui Nicoară (o situaţie similară cu aceea a lui Peralta de pe Olimpico, dacă vă mai amintiţi), mingea furată din plutire, de Sougou, la ultima fază a meciului, rămâne impresia că ne puteam împinge norocul şi mai mult, dar, toate acestea trebuie acum date rapid deoparte, lăsate pe youtube împreună cu bucuria făţarnică a comentatorilor. Acum la Cluj vine meciul de 20 de milioane de euro, acolo trebuie să ne asigurăm că nu suntem risipitori în Europa (aşa cum am fost de-atâtea ori) şi, cumva, trebuie să găsim o cale de a fi enervaţi şi miercuri, încă de la primul fluier al meciului. Doar aşa arătăm ambiţie, doar aşa ne vom garanta un loc meritat între primele echipe europene. Deocamdată văd că publicul român simte asta, că se întoarce cu faţa spre noi, estimez că toate biletele pentru retur vor fi rapid epuizate şi că probabil va fi o atmosferă rară, pe care ai noştri o merită. Cât de mare e interesul? De pildă, sibieni pe care nu-i auzeam altcândva să ţină cu CFR-ul, deja întrebau miercuri dimineaţa de „cum facem rost de bilete la CFR-Basel?”.

Aşa se construieşte istoria: cu triumfuri, cu eroi, cu situaţii în care cel slab îl învinge pe cel puternic şi, imperativ pentru retur, cu dârzenie până la capăt!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. articol excelent !!!!! .dar ce zici de gambasoi si sendristi etc. -parerea mea, neaparat trebuie replica cit mai acida din partea ta , fiindca apari pe gsp !!!–-eu l-am intrebat pe geambasu ieri, oare strainii si ungurul de la CFR sunt de vina pt. numai cele doua medalii de aur ale Romaniei ????? -l-am rugat sa-mi raspunda, dar miticul mic a sters comentariul meu !!!!

    Apreciază

    • De la un timp, de vreo juma’ de an, geambasu nu mi-o mai acceptat niciun comentariu.Ultimul pe care l-am trimis mai de mult , din curiozitate, era: “foarte bun articolul, felicitari!” S-a intamplat imediat ce a aparut articolul lui, dar nu a aparut nici asta 🙂 Asa ca ieri am postat sub nick-ul kaneto, alt e-mail, alt IP, vezi minune, a aparut 🙂

      Apreciază

    • In privinta Geambasului, eu am priceput tot, din ultimul sau articol. Omul nu este decat un soi de Gabi Safta al GSP-ului. Acum are o ciuda mortala fata de CFR. Asadar sa-i transmitem condoleante si sa cerem la UEFA ca punctele pe care noi le facem sa nu fie atribuite Romaniei ci….Transilvaniei/Ardealului. 🙂

      Apreciază

    • Eu cred ca Clubul ar trebui sa trimita o scrisoare de protest ziarelor si posturilor sportive in care sa-i atentioneze sa inceteze defaimarea echipei si sa o trateze ca pe o echipa romaneasca care joaca in cupele europene, nu ca pe ceva suspect. Andone a facut foarte bine ca a boicotat Digi Sport dupa meci, sa pot face actiuni similare si in viitor, daca neprofesionalismul si ura continua.

      Apreciază

  2. Cred ca miercuri va trebui sa mizam pe toti jucatorii cu experienta, pe cei cu sange rece carora nu le va tremura sortul la gandul mizei uriase. Cred ca CFR-ul a aratat si-n returul trecut si-n meciurile recente ca are nerv, stie sa gestioneze situatiile tensionate si au mentalitate de invingatori. Nu mai conteaza remizele cu ultimele clasate in Liga 1, acum va trebui sa jucam ca si cu Vaslui: rapid, in forta, cu ambitie si, mai ales, cu daruire maxima. Tribunele vor fi pline, noi vom fi al 12-lea jucator, sper ca la finalul celor 90 de minute sa coboram toti in centru sa ne bucuram impreuna. FORTA CFR!!!

    Apreciază

  3. Albule, de ce sa nu interpretam in mod pozitiv comportarea din prima repriza 🙂 Nu de mult, aici pe Tribuna, b_o_g_d_a_n posta un serial despre evolutia fotbalului. Intr-un episod, nu mai stiu cine explica ca Dinamo Kiev din anii 60 (sau 70?) folosea un presing fenomenal, dar este imposibil sa-l utilizezi in continuu, timp de 90 de minute. Asa si noi, nu puteam iesi la joc un meci intreg. Stress, caldura, miza, presiune etc, mai bine stai la cutie o prima repriza intreaga, iti ramane prospetimea si luciditatea necesara sa le bagi mortu’-n casa in a doua repriza :). Asta cu cotul lui Kapetanos…cred ca ne-o bolunzit pe toti la cap Craciunescu cu disecarile de faze ale lui 🙂 Daca ar fi dupa cum explica el, meci de meci s-ar acorda 7-8 cartonase rosii. Si galbenul a fost mult din partea arbitrului. In plus, n-am vazut niciun fault acordat, tot meciul, la vreo interventie asemanatoare cu cea a lui Rada, din min.2.

    Apreciază

  4. Inca ceva, foarte multi franari, pe diferite forumuri, au fost de parere ca Godemeche a fost cel mai bun jucator al nostru, in prima repriza. Si mie mi-a placut cum a jucat, nu le prea am cu cititul tacticii, dar este posibil sa fi avut sarcini mai obositoare 🙂 ca ceilalti colegi si de aceea a fost schimbat.

    Apreciază

  5. Multumim Alex.Articolul tau citit face aproape cat un meci al CFRului in Liga I.E o placere sa degustam aceste articole care sunt ca niste vinuri vechi.

    Apreciază

  6. Halbule, la partea de arbitraj am sa-ti zic ceva, ca mie musai mi-i sa te critic tot timpul: am intrat pe site-uri helvete si nu am vazut pe nimeni sa se planga de asa-zisul penalty presupus facut de Rada, dar multi au zis ca Basel-ul a scapat ieftin fara eliminari. Macar cand adversarii nu ne reproseaza ar fi fain sa nu mai avem reactia-reflex de a ne scuza pentru arbitraj. Altfel? Biensur, numa’ binie die la Cluuuj!

    Apreciază

    • De acord. Nici disgisportistii nu au vazut un penalty clar in minutul 2. La saritura lui Kapetanos s-au cam mirat de intrebarea a fost sau n-a fost rosu. Daca si ei vad asa ….

      Apreciază

  7. Sa fim recunoscatori divinitatii ca am scapat usor in prima repriza si jumatatea reprizei a doua.Sa fim recunoscatori arbitrului suedez care nu a dat rosu la intrarea criminala asupra lui Rui pedro, pentru ca altfel, elvetienii ramanand in 10 se retrageau pt conservarea rezultatului fragil si noi nu cred ca mai reuseam sa marcam 2 golurisi sa fim recunoscatori lui Ando, care daca a pregatit meciul in tactica cu care se lauda acum dupa meci, aunci este unul dintre granzii antronoratului planetar.

    Apreciază

  8. Importanta victorie e, importanta calificare ar fi. Prestatia CFR Cluj deschide orizonturile. Pana si la Buzau, am auzit de persoane interesate de bilete la meci. Performanta sportiva, managementul superior, canalizarea pe actul sportiv si nu pe scandal, toate acestea conving si atrag, incet, dar sigur. Hai CFR Romania!

    Apreciază

  9. Albule, în ch.league la faze ca a lu’ rada din min.2 nu se dă penalty. Cu cotul lui Kape se poate discuta. Cu frica ai dreptate şi nu, mie mi s-a părut că i-am cedat deliberat terenul (= i-am obosit) pentru a-i surprinde apoi pe contratac. Spun asta nu pentru că aşa zice Ando, Muri şi Árpi , pur şi simplu aşa mi s-a părut mie. Cu enervatu’ cefereului , ai perfectă dreptate, în multe partide am văzut această atitudine de „urs rănit”, cu consecinţele de rigoare pt. adversari. Excelentă observaţia ta cu Bastos, asta se cere de la un mijlocaş al unei echipe de contraatac, plus munca de jos în apărare, de care tot s-a achitat de minune. Am mai zis, acest Bastos ediţia 2012 este după mine invenţia sută la sută a lui Ando, atât ca distribuirea lui în angrenaj, cât şi -mai ales- mobilizarea lui. În final, mi se pare că şi păstrarea lui Nicoară are explicaţiile / roadele ei, omul e o rezervă perfectă pentru echipa noastră croită pe contraatac : unii obosesc fundaşii adverşi, pe urmă vine Nicoară şi îi face praf. În plus , se achită onorabil şi de apărare.

    Apreciază

    • A doua zi dupa meci, la digi, au reluat de multe ori faza, au cazut de acord pana si marii nostri admiratori de la bucale ca nici vorba de vreun cot din partea lui Kapetanos. A fost fault, dar arbitrul a gresit dandu-i cartonas galben.

      Apreciază

    • Am avut frica; s-a simtit inainte sa inceapa meciul din interviurile realizate la fata locului. Nu aveau o idee clara despre cum se va desfasura jocul – sperau sa poata sta mai sus un pic si sa puna mai multe probleme. In ultimele 15 min credeam ca nu vom rezista fizic, insa au cazut psihic si fizic elevetienii.

      Apreciază

  10. 2 chestiuni, sunt in discutie. In primul rand diferenta dintre frica si tactica de a contraatac. Spuneti si voi daca Iasul a prestat una sau alta cu noi, vineri. Tactica de contraatac este atunci cand controlezi propriul teren si cand reusesti, cand si cand, sa o zbughesti catre poarta adversa. Tactica defensiva (si atat), adica frica, este atunci cand cealalta echipa ajunge fara probleme pana la 30 de metri de poarta ta, cand dublezi fiecare fundas cu inca un mijlocas. Si, ca sa fie si mai rau, aproape toate mingile trimise intre liniile noastre au avut adresant. Noroc ca elvetienii n-au insistat pe centrul terenului, ci au mizat totul pe centrari si posibila superioritate in careu a lor… Daca intrau pe acolo aveam mari probleme si nu mai vorbeam azi de o superba tactica. Andone nu a fost genial in tactica, ci poate doar in modul in care a stiut sa redreseze un pic ambitia echipei. Si, nici chiar asta n-ar fi fost de-ajuns, daca nu era faza lui Bastos. O sclipire a schimbat tot jocul. Cat despre faulturi, nu cred ca vreunul dintre noi poate spune ca Rada a atins mingea acolo. Nu a fost nici vorba de umar la umar, aparatorul nostru venind din cu totul alta parte. Nu ma astept ca elvetienii sa faca vreun caz din asta (pur si simplu nu le sta in caracter), totusi, sa recunoastem ca daca s-ar fi dat penalty nu cred ca noi am fi comentat azi: „am fost nedreptatiti de arbitraj”. Despre Kapetanos, sariturile pe care le face el de obicei sunt foarte ok, insa acolo a venit un pic cu avant, a fost normal ca in saritura sa ridice cotul, insa, daca a apucat sa loveasca in fata (evident, involuntar), faza poate fi judecata dupa regulament.

    Apreciază

    • Sunt de acord ca nu am castigat meciul asta pe „tactica lui Andone”, ci pe noroc si pe sclipirile lui Bastos si Sougou. Sper ca in alte meciuri, lucrurile sa fie cumva diferite.

      Apreciază

  11. La faza cu din min 2,Rada l-a imbrancit pe elvetian…….putea sa dea 11m pentru ca al nostru fundas nu prea l-a interesat obiectul.Dar judecand astfel ,arbitrul n-a dat fault nici la faza din min 44 cand elvetianul s-a urcat literalmente pe Godmeche.La faultul lui Kape la reluare nu se observa o miscare a cotului inspre adversar…….chiar daca mainile le avea ridicate.Chiar nu vad cum poti sari cu mainile la spate sau pe langa corp.
    Deci arbitrajul in niciun caz nu poate fi considerat de catre elvetieni ca fiind unul umpotriva lor.Daca s-ar face o contabilizare a deciziilor pro-contra a acestei partide probabil ar fi un 1-6 sau 7……..adica sa spunem ca era normal sa se dicteze 11m la elvetieni.Apoi impotriva noastra ar fi:
    -ofsaid la faza de unde a iesit cornerul si implicit golul
    -fault la Godmeche
    -cartonas rosu la Rui Pedro
    -ofsaid in repriza a 2 a la faza cand Felgueiras a respins la 6m si a scos din nou
    -un fault in repriza a2 a la Nicoara cred in coltul careului de 16m la elvetieni
    -un alt cartonas galben la faza cu Sougou din min 92
    Si astea-s doar din memorie.Plus ca in repriza a 2 a au mai fost vreo 2 faze suspecte de ofsaid pe care elvetienii nici nu le-au mai reluat.Pentru noi aceste lucruri nu au reprezentat ceva deosebit pentru ca noi suntem deja obisnuiti cu astfel de greseli din campionat nostru.
    Iata ca atacurile repetate de cativa ani incoace a detractorilor de la capitala nu au ramas fara urmari……deja orice faza care este la limita uni dintre noi se grabesc s-o evidentieze ca un avantaj pentru noi.Dar inca o data ma intreb ce s-ar intampla daca o echipa dintre steaua,rapid,dinamo sau vaslui ar avea intro partida 5,6 decizii grave impotriva lor?

    Apreciază

  12. Albule, sa stii ca Ando l-a inlocuit pe Kapetanos la cererea lui, nu neaparat pentru ca ar fi vrut antrenorul o schimbare tactica. Am vazut un interviu cu Kape, si a spus ca el a cerut schimbarea, pentru ca a simtit ceva dureri la inghinali si n-a vrut sa riste. In rest, cred ca analiza ta e corecta. Si cat priveste comentatorii meciului, eu m-am uitat pe TVR1, nu pe dolce, si nu era raraitul ala enervant. Comentariul a fost acceptabil. La golurile noastre nu am auzit daca s-au bucurat sau nu, pentru ca am facut si eu „spam cu decibeli”.

    Apreciază

  13. Asa este, aducerea a noi jucatori dupa eventuala calificare este ca o inarmare dupa razboi, dar cum in fericitul caz de calificare va fi un razboi mult peste ce a fost pana acum, de intariri este nevoie ca de aer ! Privitor la meci, dupa mine Ando a facut 3 mari greseli la inceput, si anume : folosirea lui Rada in dauna lui Piccolo, a lui Pedro si nu a lui Nicoara si in sfarsit, utilizarea lui Sougou ca al doilea varf ( cand a facut rocada Bastos-Sougou s-a vazut rezultatul ). Ca nefolosirea lui Piccolo s-a dovedit salvatoare, e o chestie conjuncurala, pt care responsabilitatea integrala o are Muresan , ma refer desigur la situatia penibila creata . Iar legat de joc, stau si ma-ntreb si intreb, noi chiar nu putem invata sa iesim in constructie la repunerile din careu ? Pai pt asta avem o posesie asa mica, pt asta suntem tot timpul dominati ! M-as bucura sa ma dumireasca cineva in acesta privinta.

    Apreciază

  14. Felicitari pt articol! Daca reusim calificarea miercuri, ma voi uita la meciurile din acest sezon precum elvetienii din Basel – relax, no stress. Pentru contestatari – multa sanatate si no comment, in rest rezultatele vorbesc, atat despre CFR, cat si despre echipele lor favorite. In scurt timp doar noi si Steaua vom mai ajunge in grupe pentru ca fara a fi cap de serie am vazut ce se intampla cu restul.

    Apreciază

  15. Daca tot avem aici specialisti mai mari sau mai mici ar fi fain de auzit niste idei despre cum trebuie abordat returul. Nu ca sa le transmitem lui Ando, doar pentru cultura noastra fotbalistica.

    Apreciază

  16. eu am fost ieri sa iau bilete,,,inclusiv pentru cineva din husi (vasluliul este cu noi::))),,,,,,sectoarele centrale ieri la ora 14,30 erau ocupate,,,,,biletele erau cumparate,,,,asa ca vom avea stadion plin,,,,,articolul ca de obicei, unul f bun,,,

    Apreciază

  17. Sincer eu nu am vazut frica. Sa nu uitam ca am avut doua ocazii bune in prima repriza. Si ei au avut doua, una pe o gresala la mijloc celalata pe iesirea anapoda a lui Fuelguiras. Altele nu au fost.
    Am fost timorati si am fost intr-o asteptare dar nu am vazut frica.

    Ieri am vazut Braca Real, Real aparandu-se tot meciul cu toata echipa. Asta nu e frica e tactica.
    Deacord ca golul primit ne-a ajutat sa depasim momentul dar restul e valarea echipei noastre.

    Eu sper sa incercam un joc cu o posesie mai buna in retur. Pana la urma cea mai buna aparare e atacul iar defensiva elvetienilor e destul de varza.
    Nu stiu daca Vass e pe foaie, eu as juca cu el si Godmeche in centru. Amandoi sunt mai tehnici decat Muresan sau Sare si pot da pase decisive.
    Cu toate elogiile pt Sougou sau Muresan, eu am fost impresionat de Godemeche, a fost singurul care in prima repriza nu a parut deloc afectat de moment.
    Cel mai mult m-a dezamagit Fuelguiras, sper ca a fost doar un accident

    Apreciază

  18. Si mie mi-a placut Godmeche……a prestat un joc bun si n-a fost coplesit de situatie.Comentatorii in momentul schimbarii lui Godmeche cu Muri spuneau ca este o schimbare defensiva!Apoi stai sa-l vezi pe Muri ca a fost lansat in careu la elvetieni ,plus ca a dat pasa decisiva la Sougou.A jucat (chit ca a jucat mai putin) cel putin la nivelul lui Godmeche ,plus ca a avut niste recuperari in defensiva fabuloase.

    Apreciază

  19. […] sursă: Tribuna CFR window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.