Speed dating (sau cum a făcut Basel cunoștință cu Sougou în numai 5 minute)


Mi-a scris Romanescu imediat după tragerea la sorți, când am picat cu Baselul, deși, din motive strict geografice, aș fi preferat Celtic drept adversar: <<Nu-ți face griji, 07, îi vom elimina! Nu pot să spun că sunt un „clarvăzător”, dar sunt lucruri care fac parte integrantă din viața mea și pe care le trăiesc la intensitate maximă. De aceea, curios, am unele ”flash”-uri, pe care le văd pentru câteva momente… Așa mi se întâmplă și cu CFR-ul, fiindcă eu trăiesc intens ceea ce se întâmplă cu această echipă. Câteodată poate prea intens, ceea ce îmi face rău fizic.>> Așa că mi-am agățat toate speranțele în previziunea prea-bunului Romanescu și am așteptat destul de calm meciul din Elveția. Deși Andone tocmai reușise să se mai împiedice o dată de ieșeni, ultima brumă de gânduri gri-petrol-metalizat mi-a fost spulberată de caneto și al său senzațional 1-3 (la câțiva centimetri de a intra oblu în folclorul feroviar!).

Și elvețienii au început țaca-paca pe gazonul propriu din Basel. Din păcate, în prima repriză, noi ne-am limitat să le răspundem cu un caca-maca ce m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva Andone s-a inspirat din Ionuț Popa Ieșeanul, Gruia 1-45. Jocul ăsta la 0-0, bată-l vina, poate avea niște efecte adverse de toată urâțenia: 1) te poate face să arăți a echipă mică, pusă pe ciupeală, pe ciugulit de la masa bogaților (de altfel, CL nu e gândită drept o competiție de masă, ci doar ca o masă la care bogații sunt preferați tacit); 2) se lasă impresia că golul plutește în aer (iar comentatorii TV mi-au lăsat impresia că nu i-ar deranja prea tare dacă golul ar începe să cadă, la plural chiar), mai ales când apărarea scârțâie destul de dramatic, iar portarul nu pare 100% apt fizic; 3) fazele de atac și contraatac arată cam trase de păr, pentru că, nu-i așa?, ca să scoți un 0-0 nu-i musai să dai gol; 4) jocul la 0-0 se poate încheia ”fericit”, exact cu scorul dorit; în retur poți însă să primești un gol și ești obligat să dai două.

Poate Andone n-a gândit întregul joc la 0-0, de ce să-i iau scalpul? Poate nici măcar prima repriză. Poate spera să-i înțepăm mai scorpionic pe contraatac, dar echipa n-a reușit să se mobilizeze așa cum trebuia și nu i-a aplicat perfect tactica. Poate a dorit să testeze mai întâi jocul elvețienilor. Dânsul știe cel mai bine. De obicei știe și unde greșește. La televizor s-au văzut numai efectele, nu s-au difuzat și desene animate cu tacticile celor doi antrenori. În primele 45 minute, neamțul mi s-a părut mai bun decât românul nostru. S-a văzut cât de bine a studiat jocul CFR-ului și cât de bine a știut să speculeze punctele vulnerabile. E drept, are și cu ce jucători să speculeze. Streller i-a făcut o seară grea lui Rada și nu numai lui. Steinhofer aproape l-a mâncat de viu pe Camora (specularea faptului că la noi cuplul Camora – Rui Pedro nu era rodat; situația s-a îmbunătățit la intrarea lui Nicoară) și a arătat că știe centra, nu intră doar aiurea prin apărarea CFR-ului. Pasele între fundașii noștri de bandă și fundașii centrali ne-au destabilizat deseori. Elvețienii nu s-au încăpățânat să spargă zidul Sare – Godemeche, ci au ales să-l ocolească. Omul reprizei mi s-a părut Stocker, genul de jucător după care uneori ne arde buza în Gruia. În privința atacului nostru, pot spune că aproape ni l-au anihilat. Două șuturi pe colțul porții, nu prea puternice, sunt două floricele cu care nu prea se face toamnă în Champions League. Apoi, izolarea lui Kapetanos a fost teribilă. E drept, grecul a scăpat o dată, dar în rest a fost inutil. Adversarii s-au ferit în mod clar să ne acorde lovituri de colț sau lovituri libere, faze la care Pantelis putea mușca letal. N-a fost o primă repriză prea reușită, iar după golul căzut în minutul 44, sunt sigur că rata optimiștilor a scăzut considerabil. Pe mine m-a îngrijorat cel mai tare Felgueiras. Au fost faze dramatice, în care un portar de valoarea lui putea alege niște soluții mai clare, mai hotărâte. Felgueiras mi s-a părut un portar care suferă fizic, care nu poate da totul, deci nu-și poate face treaba ca la carte. Dacă m-am înșelat cumva în privința primei reprize, și de fapt lucrurile erau sub control, să fiu iertat! Însă din reacțiile lui Andone, care spumega pe margine, sunt destul de sigur că nu-s prea tare ieșit în decor…

Ce s-a întâmplat după pauză ne poate duce cu gândul tot la ieșeni (care au părut împănați cu pene provenite din pasărea Phoenix și ne-au curentat de două ori în Gruia), dar mai degrabă ne aduce aminte de cel mai drag episod din istoria recentă a CFR-ului, încheiat cu un scor identic: Olimpico din Roma! Culio – 2, Sougou – 2! Epic!

Risc și spun că golul primit în buza tunelului spre vestiare e cel care ne-a salvat meciul! Deși poate părea aiurea, chiar cred că un 0-0 era mai nociv decât 0-1. Scatoalca primită ne-a făcut un mare bine. Andone a trebuit să riște, pentru că altfel cariera sa europeană se încheia înainte să înceapă. Nu-i prima dată când am văzut la CFR o altă fațetă. Nu-i nici măcar patentul lui Andone; ne-au obișnuit cu asta și Mandorlini și Jorge Costa. Ce s-a putut ghici însă din primele secunde ale minutului 46 este faptul că Andone și-a mânat/cravașat sportivii în luptă. A fost riscant, a urmat un sfert de oră în care Baselul a fost la un pas să ne masacreze, dar a meritat! Uneori, norocul e de partea celor care cutează. Schimbările lui Andone au fost bune, deși au fost primite cu reticență de comentatorii ”noștri”, care l-ar fi scos numai pe Camora. Kapetanos și Rui Pedro (de obicei se stinge după pauză) erau deja în plus, iar intrarea lui Gabi Mureșan s-a dovedit inspirată. Însă viața tot n-ar fi devenit mai frumoasă dacă Sougou nu și-ar fi arătat clasa, cea pe care și-a protejat-o cu grijă în acest început de sezon, special pentru Basel! În doar 5 minute, l-au scăpat de două ori singur acasă al ei și asta le-a fost fatal. Se putea încheia funebru pentru elvețieni, cu un incredibil 1-3 sau 1-4, de probabil își spărgea Cârțu televizorul de bucurie… Dar e bine și așa. Când poate numai puțini mai credeau, iar eu uitasem complet de vorbele lui Romanescu, CFR a reușit o răsturnare de scor extraordinară. A înghețat un stadion întreg, le-a dat teme de casă pentru o săptămână întreagă elvețienilor și ne-a făcut să explodăm de bucurie și mândrie. A fost o victorie pentru care Andone a transpirat serios. Comentatorii TV, care (parcă) au transmis o partidă dintre două echipe din străinătate, s-au bucurat moderat-potolit-ma non troppo la golurile lui Sougou, care nu îmbrăca culorile… Baselului (roșu-albastru). Iliuță Dumitrescu m-a uns pe suflet folosind la infinit ”noi” în analiza de după meci, deși cei din jur se uitau la el cam boringiți.

Calificarea nu-i jucată. Tot cei din studiou mi-au reamintit cum le-a dat Baselul 3 boabe celor de la United și 3 boabe celor de la Oțelul. Euforia e ceva mai mică decât după acel 3-0 contra Vasluiului, deși victoria de la Basel e mult mai importantă. Toată lumea a văzut – iar cei din teren au simțit – nu doar gloanțele, ci și obuzele care ne-au șuierat pe la ureche, mai ales în prima oră de joc. Orice se poate întâmpla în retur (deși prefer varianta Romanescu). Însă în Gruia nu noi suntem cei care trebuie să ne ridicăm din genunchi, ci adversarii. Dacă Andone e antrenorul care știe să-și strângă jucătorii în jurul său – cum se aude – o să facă el încă o șmecherie și o să fie bine! Dacă în Gruia nu luăm 2 goluri, luăm 20 milioane euro! Plus gloria. Alegerea e simplă. Baftă, CFR!

0 comentarii

  1. Asa e, golul primit chiar inainte de pauza a fost golul care ne-a salvat meciul. A spus-o si Cadu imediat dupa meci. Redau aproximativ: „nu mai aveam ce pierde, asa ca hai sa ne facem jocul pe care il stim”. Iar privirea lui Andone imediat dupa revenirea de la vestiar spunea totul despre ceea ce va urma. Merita sa o vedeti, o vom mai intalni in meciurile viitoare. Mi-am dat seama atunci de ce e Andone omul potrivit pentru CFR. Nu e un tactician de exceptie, dar are nativ o calitate care e esentiala pentru echipa noastra (o echipa valoroasa, dar care are nevoie de moral si motivatie pentru a face treaba). Stie sa ii mobilizeze pe jucatori in momentele intense, dificile. Chiar mai mult, le insufla elanul si energia necesara, ii impinge puternic in directia urmarita, adica exact ceea ce are nevoie echipa in momentele de cumpana.

    Apreciază

    • As mai adauga ca daca scorul final era 1-3 sau 1-4 nu era bine, in retur jucatorii nostri ar fi intrat prea relaxati si am vazut cu Iasiul ce se petrece cand se relaxeaza (si Basel nu e Iasi). Sa nu uitam nici ocaziile switerlanzilor. Cat despre comentatorii de la Digi (cei de la emisiune, nu cei de la meci), mi s-au parut corecti, mult mai corecti decat ne-am fi asteptat. Digi nu e GSP.

      Apreciază

      • Flacara nu stiu daca agentul se refere la comentatorii de la digi,dar cel de la DOlce a fost PENIBIL ,dupa meci Arpy lea si spus ca acel comentator nu a tinut cu Clujul.

        Apreciază

      • Chiar nu te supăra, dar nu știu unde pe lumea asta 1-2 e mai bun decât 1-4!
        Și personal cred ca, păream mai relaxați în repriza a 2-a când am ieșit la joc, decât în prima repriza când linia porții lui Felgueiras a fost depășită doar de golul lui Streller și de…. pătrunjelul nostru’. Când a dispărut pătrunjelul, au apărut golurile. Ca în Matrix 🙂
        După axioma asta,Baselul ar putea spune că e mai bine ca au pierdut, pt ca așa vor mai concentrați și se vor califica în meciul retur. ( pauza…. mă puteai scuti acum sa-mi dau peste bot). Tu roaga-te sa nu ai dreptate 🙂

        Apreciază

    • Ce oribil era dacă primeam golul în minutul 46 în loc de 44! Era mult mai greu – dacă nu imposibil – pentru Andone să schimbe total tactica de pe margine. Așa, a avut un întreg vestiar și 15 minute la dispoziție ca să pregătească replica. Și s-a observat clar că CFR a tras la victorie, nu s-a mulțumit cu egalul, deși 1-1 era deja mai bun decât 0-0. Asta denotă potențial.

      Apreciază

  2. Cum dracu am facut 2-2 cu Iasiul???:)) Bravo, felicitari . Daca ma i aduce Arpi 2 jucatori de valoare facem si ceva puncte in CL! Mult succes. Poate ca daca bateam Iasiul cu 4-5 -0 nu castigam azi….

    Apreciază

    • Asta am zis si eu dupa meciul cu iesenii, ca o sa iasa bine la Basel datorita dusului rece din Gruia. O victorie la scor nu ar fi facut decat sa le insufle jucatorilor o incredere nefondata. A fost mai bine asa. In campionat avem tot timpul din lume sa revenim in varful clasamentului. Anul trecut am inceput mai rau si s-a dovedit a fi bine in final. Noapte faina!

      Apreciază

    • Meciul cu Iasiul a fost pierdut de jucatori nu de ANdone, au intrat prea relaxati dupa 1-0 au crezut ca e gata meciul. Cat despre jucatori Arpy a zis ca daca mergem in grupe o sa aducem cel putin 2 jucatori foarte buni.

      Apreciază

  3. Nu stiu daca ati observat dar inainte de meci ANdone a zis ca, Kape e in toane bune si da goluri dau dupa cum a zis si agentul pur si simplu a fost sugrumat de aparatori adversi. Tin sa cred ca totul a facut parte din strategia lui ANdo exact ca si la meciul cu DInamo cand Bonetti a dato in bara si a scos afara uni dintre cei mai buni jucatori doar sa nu fie influentati de ANdone si cu acele 3 puncte am castigat campionatul.
    Ceam mai tare faza din meciul de azi a fost un-doiul Rooney-Nicoara si centrarea lui Nicoara.
    Sare zici ca nici nu a fost in joc dar a fost foarte eficient, joaca curat, la final el a avut cele mai multe pase din echipa CFR evident.
    Am ramas surprins sa vad ca noi am avut mai multe attempts decat ei.
    Oricum vorba lui agentu nost , nu luam 2 goluri si mergem mai departe………Bravo CFR si bravo 07 pentru editorial.
    PS: sa nu uit Bravo Romanescu

    Apreciază

    • Putem sa luam si o caruta de goluri daca le intoarcem „favoarea”.
      Totusi,eu nu pot sa uit deposedarea lui Bastos la faza premergatoare golului , in stilul lui Dennis Bergkamp
      ,centrarea de manual a lui Nicoara, sa nu mai zic de pasele in adancime ale lui Muresan si Bastos
      Rada , s-a „scos” inca odata (a fost ajutat) si ii recomand sa nu fie suparat pe elvetieni ca le-a pus lemne pe foc in vestiar , pt ca elvetienilor se pare ca ,nu le-a prins bine aerul conditionat la pauza si au facut un soc hipertermic pt. ca am avut impresia la un moment dat ca , au cazut rau de tot fizic.
      Nu am priceput iesirile anapoda ale lui Felgueiras , de ce Rui Pedro nu il ajuta pe Camora si comentatorii ce comentau cum batea „briza” Alpilor, arbitru care fript fiind cu arta dramatica de la noi din tara , nu ne dadea fault decat daca ne rupeau basilicii T-bonele si sincer cred ca daca stia deznodamantul final , le dadea 11-le’ ala din minutu’ 2 cu vreo 5 minute inainte.
      Acu’ , daca tot stim ce ii doare mai mult pe tzivilizatzii aia , ar trebui sa facem o partitura separata a meciului retur care sa includa obligatoriu bonusuri specifice lui Bastos si Sougou ,care sa-i „antreneze”
      SPIRITUAL. Am vazut ca in aceste situatii isi pierd luciditatea,lucru de care putem profita daca vom avea mai mult tupeu decat acum , plus ca au un portar varza caruia ii tremurau efectiv picioarele(chiar m-am mirat cand am vazut ce cota are ) si cu niste suturi cadrate ‘a la Muresan , sincer , il vad in balcoanele vecinilor de pe Masinistilor facand cu mana dupa Saint Bernardu’ lor.
      Mai trebuie sa recunosc ca am fost destul de sceptic dupa ce au marcat ei desi, chiar nu imi sta in fire lucrul asta , dar imi fac Mea Culpa ca nu am avut incredere deplina in baieti ( in genunchi nu ma pun ,ii las pe ei inca o saptamana ca m-au enervat rau ).
      Toata stima pt. suporterii helveti , care in schimb au demonstrat ca nu Yeti e stramosul lor , mai degraba cu Arthur Honegger celebrul lor muzician pt.modul cum au cantat tot meciul ,indiferent de scor ( celebru pe naiba , ca a trebuit sa ma uit pe Wiki dupa el , pt nu stiam niciunul . )
      Imi amintesc de un film clasic in care protagonistii,aflati in Elvetia pe timpul razboiului, isi strigau dragostea prin Alpi cu un ” Helelei iuhuuu ” nestiind pericolele unei astfel de „manevre”, dar am uitat numele filmului si sper doar sa scoboare avalansa pe planurile lor si sa-i ingropam definitiv aici.(no’ ca’s rau).
      Hai CFR !

      Apreciază

  4. tin sa mentionez ca mai sunt cel putin 2 ceferisti care au avut ceva presimtiri legate de basel:caneto si subsemnatul. nu prea cred in lucrurile astea insa s-a intampalt sa presimt ca vom cadea cu basel si vom trece de ei(am si scris asta la momentul respectiv, alaturi de caneto). matematic (si 1+1 nu minte niciodata 🙂 ) sunt peste noi, au jucat mai bine, au jucatori mai buni; deci: buget, joc, lot, stadion peste ce avem noi. luat la rece, oricand pot intoarce rezultatul insa asta e, presimtirile sunt si speram sa se si indeplineasca 🙂
    pentru retur trebuie intarita partea noastra stanga unde camora nu a fost ajutat suficient de rui pedro care a si faultat aproape de careu in cateva randuri. la fundasii centrali nu avem ce sa schimbam (oare daca ar fi luat rada galben era muri mai bun decat el in rol de fundas central?) insa trebuie facut ceva pt ca elvetienii au combinat aproape nestingheriti acolo si au fost extrem de periculosi. golul lor a fost precedat de un offside evident nesemnalizat. sa speram ca ando, jucatorii si conducerea vor avea o saptamana in care vor pregati cu mare grija si responsabilitate meciul retur. la rapid sper sa fie odihniti parte din jucatori. Doamne ajuta sa trecem de elvetieni, indiferent cum: gol din 11m, prelungiri si lovituri de departajare, doar sa trecem cumva!

    Apreciază

  5. Cadu, Godemeche, Sare, Bastos si Sougou au jucat bine. Rada si Camora au fost dezastru. Felgeuiras a facut cateva greseli destul de mari la iesiri care puteau sa ne coste. restul au jucat ok, desi uneori cam sters (Kapetanos, Pinto, Pedro, Ronny). Eu zic ca am avut destul de mult noroc in meciul asta fiindca se putea linistit termina cu 3-0 pentru ei, dar am avut si ghinion in partea a doua la cele 2 ocazii ale lui Sougou. Oricum, pe ansamblu sunt multumit de rezultat dar deloc multumit de joc. Am fost penibili in prima ora a meciului si mi se pare destul de dezamagitor sa constat ca suntem campionii Romaniei si mergem la Basel de parca am juca la retrogradare in Romania. Inteleg si eu ca am mers sa scoatem un 0-0, dar in primele 60 de minute am fost chiar penibili. Atat in atac unde nu am contat mai deloc, cat mai ales in aparare. Ma rog, sper sa ne calificam, dar mi-ar place sa vad mai multa consistenta in joc. Altfel o sa scoatem doar un punct in Liga si atunci singura diferenta va fi ca Arpy va mai avea vreo 10 milioane de bagat in televiziunile lui, ceea ce e mai mult decat nimic, dar totusi cam irelevant pentru mine.

    Apreciază

  6. Ma intrebam dupa prima repriza,ce vorbim noi despre CL cu echipa asta care nu joaca nimic? Sa recunoastem,in primele 50-60 de minute am fost mai rau ca iesenii la Cluj si putea fi lejer 3-0 pt Basel. Apoi,in ultima jumatate de ora am renascut si diferenta putea fi mai mare. Felgueiras ne-a scos in vreo 3 situatii clare de gol,dar a si gafat de cateva ori. Sper sa ne mentinem concentrarea si peste o saptamana,pe toata durata partidei si sa nu irosim o sansa imensa de calificare. In final am doua intrebari: ce povestesc astia de la sport.ro de suspendarea lui Piccolo,care era sa ne coste si Ronny asta e chiar brazilian,ca nu pare? Hai CFR!!! Se poate!!!

    Apreciază

  7. Elvetienii astia chiar sunt o echipa de eliminat. Nu suntem cu nimic mai prejos ca ei. Cel putin asta este impresia mea dupa meciul de aseara. Nu inteleg de ce a trebuit sa stam cu fundul in poarta o repriza si ceva,doar nu jucam cu real sau barcelona. Calificarea nu e jucata dar s-a inclinat bine de tot balanta spre noi
    .De comantatorii meciului nu mai zic nimic, am schimbat dupa 10 minute de pe digi pe tvr, ca nu ii mai puteam asculta pe aia 2.
    Ieri ma tot uitam pe site-ul celor de la Joma,ma bate gandul sa-mi comand un tricou replica alb, dar dupa cum stateau aseara pe jucatorii nostri…..Poate mai astept pana vin la Cluj .

    Apreciază

  8. De ce o fi fost Andone atat de suparat la final de meci? In loc de un Bravo ma! i s-a putut citi pe buze un „bp” plin de naduf, bun de pus langa milioanele de „plm” care le-o fi zis in timpul meciului. Excelent rezultat!

    Apreciază

  9. Ce bine prindea un Beto in poarta, cu experienta lui. Felgueiras mi s-a parut foarte crispat, ori i s-a trasat sarcina in mod expres de catre antrenori sa iasa intotdeauna la mingile aruncate in careu si din aceasta cauza nu s-a simtit in apele lui. A remarcat si invitatul din studioul digi.hu ca, pe langa multe iesiri aiurea din poarta, patrunderea prin centru a lui A.Frei l-a prins perfect pe Felgueiras pe linia careului de 6 atunci cand normal trebuia sa fie in poarta.

    Apreciază

  10. bun rezultat, bravo Andone. Dar sa nu uitam ca am jucat antifotbal 1 ora. Daca jucam asa in grupe, in minutul 10 vom fi condusi cu 3-0 in fiecare meci. Sper ca antrenorul sa gasesca varianta castigatoare pentru retur. Ii remarc pe Ronny si Muresan, Sougou nu mai e o surpriza pentru noi!

    Apreciază

  11. Nenorocire mare la DIGI Sport, erau distrusi saracii comentatori, erau stupefiati, nu mai stiau cum sa formuleze ca sa descrie, totusi, ceea ce vedea toata lumea, ca CFR juca fotbal, nu asa cum isi doreau ei.
    Nu au comentat, practic, din punct de vedere tehnico-tactic, nicio faza creata de CFR si nu au apreciat nici o ocazie, dintre cele cam 20!
    Au refuzat cu obstinatie sa se refere la CFR CLUJ ca „echipa noastra”, „echipa romaneasca” sau „clujenii”, agasandu-ne cu buruienosul „cei de la CFR Cluj”, in timp ce aminteau tot la 10 minute ca arbitrul a refuzat un penalty pentru Basel in minutul 2 la o faza complet neclara ! (cred ca acum Mironica, Buzarin si Fornade cauta disperati legaturi de afaceri intre arbitrul suedez si ungurul suspect Paszkany Arpad).
    Atata ura in media sportiva romaneasca nu se poate insa justifica doar pe considerente „istorice” si „etnice”, oricum niste prostii imense, e vorba de imbecilitate si rautate pura, iar aceste jegguri de comentatori vor fi taxati de public. Nimeni nu mai da 2 bani pe ce cred ei.

    Cateva comentarii din presa straina (exprimari preluate si de alte zeci de media):
    „Basel a fost surclasata (outclassesd) de Cluj” (sbnation.com);
    „Basel naucita (stunned) de Cluj” (Chicago Tribune);
    „Cluj a revenit in Elevetia cu o impreionanta (impressive) victorie impotriva lui FC Basel” (Australian FourFourTwo)

    Apreciază

    • Aceeasi atmosfera de inmormantare si la gsptv dupa meci. In schimb, m-a surprins neplacut faptul ca nici Transilvania live si nici look nu au avut o emisiune de analiza-post a meciului. Eu as fi intrerupt emisiunea cu superbele manechine care isi etalau nurii pe Transilvania look pentru a savura bucuria unui astfel de rezultat, pana la urma istoric pentru toata suflarea fotbalistica din tara. Dar, ma rog…

      Apreciază

    • ce mi-a placut aseara (pe langa rezultatul extraordinar, binenteles), e faptul ca Andone i-a refuzat pe cei de la digi ca sa le dea interviu…:)ce stupefiati erau…cum de si-a permis, mai ales dupa un asemenea meci, cand toti se bat ca sa ia cele mai tari interviuri..:)

      Apreciază

  12. E bine ca s-a terminat cu bine insa prima ora am jucat execrabil. Sa fim sinceri pana la capat, Baselul e cu mult peste noi ca joc, valoare, organizare, potenta. Doar o minune ne va face sa trecem peste ei in Gruia chiar cu avantajul luat. Daca castigam la 3-4 goluri diferenta stateam mai linistit insa cred ca o sa vedem cum joaca elvetienii in deplasare. Imi doresc din suflet sa ne calificam insa daca jucam tot asa nu avem nici o sansa in grupe. Doamne da sa ma-nsel.

    Apreciază

  13. Doua reprize ciudate.Dupa cum zice si piesa celor de la Savage Garden-Flying to the moon and back.In 90 de minute CFRul ne a trecut prin strafundurile pamantului(1-0) apoi ne a readus cu picioarele pe pamant(1-1) dupa care ne a expulzat de bucurie pana pe luna si inapoi(1-2).
    Dupa prima repriza deja ma gandeam si faceam calcule cu cine vom pica in grupele Europa League,cum ne vom descurca,vom iesi pe 3…etc.Bine ca s-a gandit Sougou sa i ia locul lui Culio de nou idol.
    Interesant,cat timp Kapetanos a fost in teren Sougou a stat in umbra lui,acesta nu a indraznit prea mult.Cred ca citesc si ei presa,iar astia l-au laudat pe Kape non stop ca fiind marcatorul perfect pt CFR.Abia cu Kape iesit de pe teren responsabilitatea de marcator il determina si l motiveaza sa iasa in fata.

    Apreciază

  14. Am privit acest meci in timp ce derulam din memorie meciurile Ch.L. disputate de ai nostri in 2008 si 2010.Vedeam cum greselile individuale de ordin tehnic, preluare, protejare a balonului sunt aproape inexistente, cum viteza, sprintul, vointa si talentul si increderea in fortele proprii sunt superioare celorlalte doua prezente.(sigur, admitand ca Basel e totusi o echipa de Ch.L.), cum jucatorii schimbati tin stacheta cel putin la fel de sus ca si cei inlocuiti.Este matematica in forma pura…s-au adus jucatori mai buni, care presteaza mai bine si care obtin rezultate mai bune.CFR e la cel mai bun nivel sportiv din toata istoria sa de 105 ani.Sa ne bucuram de aceste clipe.

    Apreciază

    • Nu vreau să fiu înțeles greșit sau sa par nemulțumit, dar pt a mă putea bucura complet de aceste clipe, trebuie să scoatem mai mult de o repriză capul din pământ.
      As vrea sa-i văd abordând meciurile cu tupeu de campioni pt.ca pot.
      Basel au fost voinici doar pâna am reacționat noi.
      Nu spun că tactica lui Ando nu a fost buna, dar încă mai seamănă a ciupeala.
      Ca sa arătăm ca o echipă mare, trebuie să ne impunem NOI stilul de joc.
      Dacă totuși adoptăm acest stil de joc, trebuie să nu mai facem erori crase în apărare.
      Trebuie să recunoaștem că suntem și norocosi și chiar dacă norocul face parte din joc, nu ne poate ajuta la infinit.
      Acum, se pare că am trecut cu toții de boemia jocurilor din trecut și avem așteptări și obiective îndrăznețe, ceea ce e f. bine dar, în C. L. fără o organizare perfecta nu ne putem bucura împreună la primăvară. Și asta ne dorim cu toții…

      Apreciază

  15. PUBLICITATE NEMASCATĂ!!! 14 editorialiști pe gsp, 8 editorialiști pe prosport. Până la ora asta, nici măcar unul nu s-a obosit să scrie despre meciul de aseară, FC Basel – CFR 1907 Cluj! Poate e prea devreme și încă n-au apucat să vadă ce ”prim 11” a ales Reghe’, ca să se poată exprima liber. Acum înțeleg și eu mai clar de ce există Tribuna CFR! 🙂

    Apreciază

    • “No, a mers repede. Ma refer la lecturarea editorialelor scrise la cald de redactorii celor doua uriase site-uri de sport din Romania. Se pastreaza baietii pentru maine noapte, sa vedem daca lacrimile nu-i vor incurca la tastat.” Asta am scris acu’ o juma de ora buna, dar am fost deranjat cu treburi de servici (culmea, in timpul programului de lucru :)) si am uitat de el 🙂

      Apreciază

    • 07, s-ar putea sa acuzam bietii oameni pe nedrept. Nu-i exclus sa fi avut pregatite editorialele de ieri, de la pranz, si a trebuit sa le arunce 🙂

      Apreciază

  16. FELICITARI ECHIPEI ! Un meci mare, castigat de CFR ! In prima repriza s-a vazut lipsa de experienta, am fost crispati, ne tremurau picioarele, ne aparam pe linia portii, felgueiras nesigur, rada gafe multe, pe flancul stang eram tocati marunt, am scapat ieftin. In a doua repriza SPECTACOL, SHOW de zile mari, am jucat perfect, am inscris de 2 ori, ocazii peste ocazii, SUPERB. La goluri cred ca am trezit tot cartierul. Era sa sparg televizorul, fratilor, comentatorii astia de la digi sunt ceva de nedescris. Inteleg cu nu pot tine cu CFR dar macar o bruma de bun simt poti sa ai in tine. Foarte bine a facut Andone ca nu le-a dat nici o declaratie dupa meci, nici pe stadion nu i-as lasa sa intre.

    Apreciază

  17. Punctez doar doua lucruri. Golul 2 al lui Sougou a fost de kinograma, absolut superb. Altceva: in prima repriza, la un moment dat, Felgueiras a avut probleme. Parea sa se fi reaccidentat (Doamne freste). Iar camerele il aratau pe Edy. Am cam inghetat. Nu vrea sa fiu nedrept, dar cu el in poarta luam vreo doua-trei boabe cu siguranta. Indiferent de calificarea in grupele ligii, problema noastra majora ramane portarul. Felgueiras este un portar bun si va mai creste. Dar avem neaparata nevoie de un portar de rezerva BUN. Nu putem sta intr-un singur portar (accidentat, deci nesigur). Plus ca nea Ando schimba echipa pentru fiecare meci, dar n-o poate face si in cazul portarului. Greu de crezut ca domnii Paszkany si Muresan nu vad acest lucru.

    Apreciază

    • La orice echipa mare titularul postului de portar este batut in cuie la inceputul sezonului, nu intra in grupul celor ce joaca prin rotatie. Asta nu exclude faptul ca s-ar putea sa existe un portar ochit de conducere. Tocmai ce am citit ca Minca a fost pus pe lista de transferari.

      Apreciază

      • Sa-i dea Domnul sanatate! Ma bucur de stire (daca e adevarata), si sper ca i se va aduce un inlocuitor pe cinste (nu foarte scump, dar de incredere, asa cum a fost si Felgueiras). Edy si cu Tiut raman ca rezerve ale rezervei.

        Apreciază

  18. Bravo băieţi, Bravo Andone ! Cei 11 muşchetari (sau 22, cum zicea 07) şi-au salvat din nou onoarea reginei. Cel mai mult mi-a plăcut nu de Sougou , ci de Bastos, un fel de Athos în acest început de sezon. În mod cert „revanşa” din Gruia va fi extrem de grea, dar tot ne calificăm noi cumva…Am încredere în primul rând în capacitatea de mobilizare a lui Ando, am mai vorbit despre asta, este un doctor docent la acest capitol. Când a venit în mai la CFR, practic doar prin mobilizare i-a resuscitat pe adormiţii noştrii, ducându-i spre titlul 3. Acum asistăm şi la lecţii de tactică aplicată, iar Ando -fiind un băiat modest, lucrând cu materialul clientului- a analizat lotul existent şi a zis aşa : pasul-1 : vom crea o echipă de muşchetari, toţi pt. unu, unu pentru toţi. pasul-2 : văzând/cunoscând calităţile jucătorilor, a optat pentru un joc cu precădere defensiv, bazat pe contraatacuri tăioase, cât mai multe , dacă se poate. Eu zic că nici amânarea aducerii unui mijlocaş „box-to-box” nu este întâmplătoare : dincolo de aspectele financiare, putem vedea limpede că acest stil de joc le vine ca o mănuşă lui Sougou, Ronny, Nicoară, Kapetanos (parţial), săgeţile acestui sistem de joc. Cine-i lansatorul, acel 10 box-to-box ? Bastos, care poate interpreta perfect rolul de lansator (dar şi alţii, la nevoie). Aţi văzut ce a făcut la golul egalizator ? A luat în „stil Aramis” mingea de la doi adormiţi elveţieni, a şi ieşit din clinci cu mingea la picior ŞI CU FAŢA SPRE POARTĂ ŞI ÎN VITEZĂ , iar în acest moment golul era deja marcat în proporţie de 40%, restu’ le face Sougou,etc. Deci pentru acest stil de joc Bastos e perfect, nu e nevoie de de Xavi sau de Pirlo, ei se potrivesc în alt sistem de joc. Eu cred că şi Andone a lucrat în pregătiri la acest aspect, nu degeaba a devenit Bastos o surpriză plăcută aşa peste noapte, cineva i-a explicat ce şi cum (inclusiv în apărare) şi i-a şi injectat doza necesară de „muşchetarism”… Mă rog, nu intru în detalii mai mult, felicit toată echipa, HAI CFR !!! PS : şi eu am început meciul pe dolce, dar când în min.2 comentatorul era să plângă (repetând obsesiv şi indignat : „a fost penalty clar”, ), m-am transferat pe TVR1. Pt. Caneto : cum comentează ăia de pe Digi.hu ? Nu la limbă mă refer , ci la stil / pasiune, etc. Mărturiresc , că în trecut am urmărit nişte meciuri ale echipelor noastre (inclusiv CFR) în Ch.League pe la M1 sau M2, etc. , dar lipseşte acea implicare emoţională din partea comentatorului, fără de care totul pare doar o piesă de teatru fascinantă, dar fără adrenalină…

    Apreciază

        • Țin minte comentariul meciurilor cu Liberec de pe Transilvania Look, în care comentatorul nostru era pe lângă subiect, nu știa să te introducă în atmosferă etc. dar pt. CFR-iști, nu era cazul, 🙂 în schimb avea acea apartenența față de echipa noastră, acel subiectivism pe care dorim sa-l auzim cu toții în meciurile noastre.
          La ei ( a se înțelege, mitici) nu se simțea asta…… și crede-mă, nu cred ca suferim( chiar) toți de paranoia.

          Apreciază

          • Am vazut inregistrarile cu golurile noastre pe Digi…omul doar a ridicat putin vocea intr-o emotie fortata si nesincera…chiar foarte aiurea, nu ma mir ca Ando a avut ban pentru interviuri la Digi dupa meci din partea conducerii, e inadmisibil sa comentezi o echipa romaneasca din Ch.L. atat de rece, in sila, strans cu usa parca.

            Apreciază

    • In primul si in primul rand nu este iritant. N-as spune ca a lipsit total aspectul emotional dar mai presus a fost obiectivitatea si competenta. Un comentariu curat si cu ritm. Apoi mi-a placut invitatul din studiou (parca Juhar Tamas, fost international maghiar, daca bine am inteles). In pauza meciului, in replica la ironiile conducatorului emisiunii privind jocul nostru din prima repriza, a atras atentia ca oricand se pot schimba datele problemei in repriza a doua pentru ca Clujul nu arata ca o echipa precipitata, se vede ca este organizata, are stiinta jocului si e posibil sa fi stat premeditat la cutie pentru a astepta momentul prielnic unui raspuns. Iar la sfarsitul partidei a spus ca numai o echipa valoroasa, cu un moral foarte bun si plin de incredere de sine poate intoarce un meci, impotriva unei echipe ca FC Basel, la acest nivel de competitie si cu o asemenea miza. A remarcat luciditatea lui Nicoara (:D) la faza ce a dus la bara lui Sougou (mor cand imi aduc aminte, b***** si **** care **** si ***, ***,***) spunand ca 9 jucatori din 10, la un scor favorabil in deplasare, ar fi incercat ceva individual pana ar fi iesit mingea in aut de poarta, mai treceau niste secunde. Si a mai avut multe observatii pertinente de plus si minus atat in privinta echipei noastre cat si a elvetienilor. PS. Nici in timpul partidei, nici in studiou, Vass n-a fost in centrul atentiei, n-a facut nimeni un caz ca nu a jucat.

      Apreciază

  19. Daca cineva se astepta ca CFR sa domine jocul in Elvetia si sa conduca la toate capitolele meciul trebuie sa fie naiv. Echipa a jucat cum normal trebuia sa ne asteptam: aparare urmata de contraatac prin jucatorii rapizi pe care ii avem in fata, exploatarea greselilor adversarului. Desigur ca in prima repriza trebuia sa fim un pic mai incisivi, sa inchidem mai bine flancurile, s-au mai bine spus s-a vazut lipsa aportului defensiv al lui Rui Pedro. Golul a venit dintr- greseala de liga II al lui Rada care se uita la minge ca un copil la artificiile de pe Gruia, uitand sensul existentei sale pe teren. Felguerias chiar daca ne-a scapat de goluri ca si facute, mi-a dat fiori reci ori de cate ori iesea la minge. Unde esti tu Beto cu arcada ta sparta spulberand totul in fata ta. Pierderea acestui portar consider ca este o greseala mare a conducerii. Nu ma intereseaza vinzarea sau lipsa vreunui jucator de camp din lot, dar lipsa acestui jucator lasa o mare gaura in defensiva echipei si nu se gaseste inlocuitor. Toata lumea vorbeste de Sougou, insa nimeni de Bastos care a creat acea faza din nimic la mijlocul terenului pierzand mingea in prima faza dupa care depaseste doi adversari, recastga mingea iar pasa este perfecta. Este un jucator care a inviat si cred ca lipsa lui la meciurile care au trecut, secondat de lipsa unui mijlocas de creatie ar fi cantarit foarte greu, iar rezultatele nu ar fi aratat astfel. In concluzie victoria este una meritata, calculata, pragmatica, poate un pic inestetica dar cred ca golul doi a infrumusetat-o, tacticizata si bine gandita de antrenor. In rest comentatorilor TVR un mare deget din mijloc precum si programelor jesepe si prosteaua care cu un sfert de ceas inainte de inceperea meciului discutau tactica si contractul lui Reghe. Sincer imi doresc sa-si rupa gatul cu Ekranas pentru ca o placere mai mare dupa o victorie a CFR-lui, nu-mi aduce dacat sa-l vad pe Jiji facand zabalute, iar comentatorii sa se transforme in bocitoare. Nu ma acuzati de lipsa de nationalism dar aceasta Steaua, imaginea ei, pupata in cur zi de zi, precum si lipsa de interes fata de alte echipe, de exemplu intrebarea de dupa meci al moderatorilor Jesepe: Cine este acest Sougou? mi-a sters definitiv cea mai mica farama de respect fata de acest club comunist la nastere, mitocan azi. Pun eu intrebarea : Daca nu ar fi fost echipa lui Nicu, a armatei, nationala Romaniei (ori de cate ori isi scotea capul vreun jucator de valoare era impartit de Steaua sau Dinamo), cate campionate ar fi castigat? Steaua si Dinamo sunt echipe de carton sustinute de istoria lor manjita cu bocanci de bolsevici si generali soiosi. Asa ca sper sa-si rupa gatul. Forta CFR! Forta Ardealul!

    Apreciază

  20. Gabriel sunt intru totul de acord cu ceea ce ai scris, de la tactica adecvata pentru acest joc si pana la greata profunda ce ti-o provoaca Steaua cu toti pupincuristii ei. Jocul pe contraatac e si dupa parerea mea arma noastra cea mai letala, iar mie nu mi-e deloc rusine cu aceasta tactica din moment ce aceasta ne duce in mod constant catre indeplinirea obiectivelor. Stim cu totii ca jocul de fotbal nu are numai faza de atac, ci si cea de aparare, care e probabil mai importanta decat prima, de aceea nu degeaba se tot zice in fotbal ca atacantii iti vand biletele, iar fundasii iti castiga meciurile. Tocmai de aceea tactica de joc consider ca trebuie sa ti-o concepi nu dupa criteriul estetic, ci in functie de adversar, dar si in functie de calitatile jucatorilor de care dispui. Momentan CFR-ul are jucatori extraordinari de contraatac si ar fi o prostie crasa din partea noastra, ca dispunand de jucatori atat de rapizi cum sunt : Usain Bolt – Sougou, Hora, Nicoara, Bastos … noi sa incercam sa copiem jocul de pase bine pus la punct al adversarelor noastre din C.L. Ce patea oare Chelsea daca se lua la tranta cu Barca si se deschidea in meciul din primavara ? Mai prindea ea finala ? Mai punea mana pe trofeu ? Eu zic ca nu. Ori daca lor care dispun de un buget atat de mare, poate cel mai mare din Europa, nu le-a fost rusine sa stea cu fundul in poarta timp de 180 de minute ci au preferat sa muste pe contraatac, noua de ce ar trebui sa ne fie rusine ca ne aparam ? Englezii si-au vazut lungul nasului, au stiut ca nu pot sa puncteze in acelasi timp si pe tabela, dar si la impresie artistica si au preferat sa stea in transee, aparandu-se cat mai exact au putut. Au stiut ca adoptand aceasta tactica defensiva, au nevoie sa fie si ocrotiti si de sansa, dar au mai stiut cert un lucru: ca doar apararea le poate castiga acea partida, altfel sunt pierduti. De la CFR-ul actual eu nu ma pot astepta cel putin momentan sa joace de la egal la egal cu marile forte ale Europei, de aceea m-as multumi ca trupa noastra de suflet sa devina in Europa in viitorul apropiat o foarte temuta echipa de contraatac. Cand vom dispune de un alt buget, sa zicem de vreo 5 ori mai mare 🙂 atunci mi-ar placea sa putem puncta si la impresie artistica. Pana atunci ma multumesc sa stam asezati bine in aparare si sa muscam de 2-3 ori pe meci din adversar. Aceasta mi se pare momentan tactica potrivita pentru teamul nostru, oricare alta ar fi pentru mine o dovada clara de naivitate fotbalistica.

    Apreciază

  21. Trebuie sa va marturisesc ca din minutul 15 am inceput sa-mi doresc sa luam gol. Era nevoie de un soc cat mai urgent, pentru a putea raspunde. Meciul se ducea catre un rezultat cu 0 in dreptul nostru, iar daca luam pe final, nu mai aveam timp sa reactionam, si fara sa inscrii in deplasare, e foarte greu acasa. Si un 0-0 mi se pare foarte riscant pentru retur.. daca iei gol, trebuie sa dai doua. Mi-au placut(in afara de eroul serii): Bastos(unul din preferatii mei chiar si sezonul trecut, cand suporterii il huiduiau), Godemeche(nu ma asteptam la ascensiunea lui din ultima perioada), Sare, Cadu, Pinto si Nicoara. Felgueiras nesigur, Rui Pedro palid, Rada cel mai slab.
    Am fost urmariti de noroc, pentru retur am niste presimtiri sumbre. Trebuie sa recunosc, Basel a fost peste noi la posesie, ocazii, joc. Ne asteapta un asalt total, daca ne limitam la autobaza suntem pierduti. Nu poti rezista prea mult, eu personal as juca cu apararea sus, i-as mai tine in corzi, cum am facut in repriza a doua. Dar e alegerea lui Andone, se va vedea daca merita sa fie in CL acum 4 ani. Dumnezeu sa fie cu noi !

    Apreciază

    • Eu eram un car de nervi chiar in ultimele noastre 7-8 minute cand ne aparam nu in careul de 16, ci in 11metri…mi-era o ciuda de numa’, un 2-2 nu era un rezultat deloc bun dupa toate ocaziile ratate de Sougou pana atunci, fara sa pun la socoteala meciurile bune din deplasari facute de Basel.Am fost usurat cand s-a terminat, am jucat destul de riscant, se vede ca multi fotbalisti n-au experienta si stiinta gestionarii presiunii din astfel de meciuri, chiar daca nu duc lipsa de talent, calitati fizice si ambitie.

      Apreciază

  22. Not bad…..As vrea ca Basel sa cada in aceeasi grupa cu stelutza……. Sa vedem dupa aceea pe unde scot miticii camasa. Comentatorii patetici, frustrarea lor este de-a dreptul ridicola….. RUSiNE

    Apreciază

  23. Am citit un comentariu pe gsp, am zis sa-i dau un copy/paste pentru a se vedea ca echipa noastra este simpatizata sincer si de „mitici”.Eu recomand sa lasam dusmaniile si preferintele romanesti deoparte cand vine vorba de CFR, suntem o echipa care in aceste saptamani strange simpatizanti din toata tara(evolutiile europene reusite au un lipici special pentru microbisti). „Sunt Pitestean .Imi placea foarte mult de Steaua si inca mi-ar place daca as vedea un fotbal frumos.Inainte de toate este FC Arges pt mine, dar am inceput de vreo 2 ani incoace sa strig si sa ma bucur alaturi de CFR .Bravo CFR !! Sunteti mari mari de tot ! Apoi bravo Vaslui(alta echipa serioasa unde se vrea intradevar) !Ambele echipe practica un fotbal frumos, curat si cand au victorie dar si la esec.Foarte frumos.Multa bafta in continuare CFR si Vaslui .Restul echipelor le doresc salase “valizele” si sa aduca jucatori de fotbal.”

    Apreciază

    • Nobilă inițiativa ta, deși ca atitudine nu cred că ești primul care încearcă aceasta temerara conciliere.
      Aici stau exemple de suporteri din diferite zone ale tarii care au fost acceptați cu brațele deschise dacă ideologiile au coincis.
      E greu însă să relationezi cu indivizi de speță joasă cu nivel educațional redus și idei inoculate de „presa centrala”, ștersi pe creier, cu comunicare zero.
      Bineînțeles, e vorba strict de cei cu care avem conflict direct, numiți de noi mitici, nicidecum de majoritatea lor. Atât doar ca sunt mulți…. 🙂
      Și în plus ce ar trebui? Să – i primim cu flori sa nu ne mai urască?
      Crede-mă, nu la noi e problema principala. Avem și noi „hibele” noastre dar avem puterea de a ne corecta. Suporteri puțini la noi? Se prea poate! Important e sa fie de calitate 🙂

      Apreciază

      • Nu cred ca m-ai inteles.Chestia e ca daca vom persevera sa jignim pe cei de la sud de Carpati atunci simpatizanti ca acel pitestean se vor simti nedoriti, alungati si impinsi intr-o mocirla in care ei nu se regasesc, si pe cale de consecinta insultati.Eu nu zic sa nu injuram(daca musai ne mananca limba) pe unul din Bucuresti sau de unde o fi…dar important, FOARTE IMPORTANT, e SA NU GENERALIZAM, aruncand cu noroi peste o intreaga regiune.Sa abordam astfel de specimene la nivel de individ, sa nu promovam niste false principii ca adevaruri absolute.

        Apreciază

        • Te-am inteles ! Doar ca vad lucrurile putin altfel. Am sa-ti dau un exemplu sa vezi ca nici mie nu imi place sa generalizez , dar niste evidente nu le pot nega !:)
          Ipoteza : – Daca de exemplu , fac parte dintr-o breasla mai ingrata ( gen avocat , politist,taximetrist,controlor de bilete 🙂 ce vrei tu ), iar eu ma consider o persoana onesta , nu am sa incerc sa-mi schimb meseria doar pt. ca are vreo „pecete” pusa.
          .Am sa incerc sa schimb mentalitatea celui care incearca sa ma judece dupa aceste aspecte , prin conduita si comportamentul meu in relatie directa cu el , adica fiind onest , civilizat , profesionist,amabil, comunicativ etc. Prin asta , daca reusesc , ii ofer o alta perspectiva celui ce inainte m-a judecat.Daca nu ,n-am pierdut nimic !
          Dar asta nu inseamna ca nu INCERC inteleg pe cel care din diferite motive , intemeiate sau nu , ma priveste circumspect. Repet , trebuie doar sa-i dovedesc ca nu e asa.
          Concret ! Sunt taximetrist in Cluj si imi iau zilnic portia de la unii participanti la trafic doar pt ca am cupola . Daca gresesc , mea culpa!Cu totii o facem!La mine diferenta o face cupola. Dar de cele mai multe ori ,se intampla cu totul gratuit , si stii ceva ? Daca stiu ca sunt nevinovat , e clar ca el greseste 🙂 , pt ca ii e afectata perceptia, vazandu-mi cupola,patratelele….Dar nu reactionez ( decat F. rar 🙂 ) pt ca stiu ca experienta lui neplecuta cu taximetristii (cei multi) l-a facut sa reactioneze in cele din urma negativ.
          Daca as reactiona la fiecare privire , DOAR pt ca se uita urat la mine , ar insemna ca eu sunt idiotul , iar el ar fi in continuare „indreptatit” sa ma judece in continuare.
          Concluzia : Poti sa te uiti urat la mine , pt ca te-ai ars de cele mai multe ori cu cei din categoria mea ( slujba , afacere , regiune geografica , tara , GENERAL) dar eu in schimb , pot sa-ti demonstrez ca NU E ASA prin cele enumerate mai sus, incercand sa te fac sa intelegi confuzia in care te afli. Daca tu contrar noii evidente , continui sa te uiti chioras la mine , nu inseamna ca eu sunt ignorantul!
          Am inteles bine ? :))))))

          Apreciază

          • In exemplul tau te-ai substituit „miticului”, desi chiar nu e cazul, taximetristii conduc previzibil(ceea ce se traduce prin soferi buni in limbajul meu), doar ca opresc aiurea blocand benzi de circulatie in timp ce debarca/imbarca clienti.Tu esti miticul exceptie, cel care nu se substituie naravurilor celorlalti, alegand sa se poarte corect si civilizat in contact cu restul societatii.Dar vezi tu, cand restul participantilor la trafic te sicaneaza continuu, in mod nejustificat pierzi si tu teren in actul tau stoic de a tolera nedreptati si incepi sa reactionezi, mai cu putina gestica, mai cu o sudalma, si cine-stie, pana la furie incontrolabila de moment.Nimeni nu poate intoarce obrazul pentru a fi palmuit continuu si benevol la nesfarsit, deci atentie, cum miticul nostru simpatizant tolereaza asemeni tie anumite nedreptati, la fel se poate intampla ca paharul sa se umple intr-o buna zi pentru el, ca si pentru tine. :)))

            Apreciază

  24. Dincolo de Sougou am remarcat pe Cadu care juca foarte concentrat, de multe ori recuperand sau incercand sa recupereze mingea dupa ce ala a trecut de portar. Imi parea foarte implicat si sigur pe el, un capitan la locul lui (tin minte de cate ori salva pe Nuno Claro de un gol catastrofal, atunci credeam ca e din cauza filialei portugheze, azi mi-am dat seama ca nu, asa e Cadu, ocrotea, ajuta acum si pe Felgueiras, care dupa mine nu a prins o zi mare, cu toate ca a aparat multe mingi dificile). Celalalt remarcat e Bastos. Omul chiar ca a renascut, a mai facut el meciuri bune cand era proaspat venit in Gruia, dar acum e altceva, e mai copt, printr-o sclipire poate rezolva un meci. Si nu stiu daca ati remarcat, dar dupa gol camerele aratau pe Andone cum il felicita pe Bastos pentru pasa de gol de la 1-1. Era o imagine care arata doi oameni dedicati, s-au imbratisat si se uitau in ochi unu la celalalt de parca unul spunea „asta ti-am spus!!!” iar celalalt ” daaa, asa facem!!!”. E clar ca Bastos 2012 e inventia lui Andone.

    Apreciază

    • Ehhhhh…oftez cu ochii’n lacrimi 🙂 De cand tot spun eu asta…. Bastos,Andone…Bravo CFR ! Bravo celui care a scris acest articol,bravo celor care au comentat acest articol si meciul totodata .Inca odata hai CFR ! P.S. Pe Caneto insa nu il iert 🙂 eu ma bazam pe acel 1-3 si toata noaptea m-am perpelit visand ca in minutul 95 am dat si al treilea gol..dar a venit dimineata si tot 1-2 era 🙂

      Apreciază

  25. Ma bucur enorm ca am castigat. Asa cum am scris, fanii Basel-ului stiau ca echipa lor are unele probleme. Punctele slabe au fost pe centru, acolo pe unde Sougou a fost lansat la viteze ametitoare. Aceleasi puncte slabe s-au vazut si in meciul cu Molde.
    Avem sanse reale de a intra in CL, daca jucam la fel si la Cluj, deci cu cap si daruire poti castiga un meci si desigur noroc.

    Apreciază

  26. Am incercat sa-l citesc pe Ioanitoaia, insa greata m-a oprit sa continuu dupa lecturarea primului paragraf: „Învingînd cu 2-1 la Basel, CFR Cluj a făcut un pas important pe drumul către grupele Champions League. Că a meritat ori n-a meritat victoria contează mai puțin sau deloc, important e că a obținut-o și că a devenit favorită la calificare grație ei.” Tipic pentru aceasta lacusta otravita, uitati cum strecoara perversa …”…ca a meritat ori n-a meritat…” Este o tehnica in psihologie, tehnica sandvis(iar Ioanitoaia aplica aceasta procedura neintrerupt, fara exceptie, cand vorbeste de CFR), adica imbraci mesajul pe care vrei sa-l transmiti receptorului in doua straturi de impresii calde si pozitive(Ex: „- Ma bucur mult sa te revad, Dane, sper ca mi-ai adus banii, ce fain ti-ai asortat camasa cu pantofii, de unde ti-ai luat-o?”.).Asta e smecheria de ultima speta a acestei soparle, isi asigura spatele si linistea cu o dibacie diabolica.Am observat ca sunt destui care se prind de perversele lui si ma bucur sincer ca nu toti pica in contemplatie,ca niste virgine naive.

    Apreciază

      • Geamba-Bamba are o chestie cu Arpi…in 2008, dupa castigarea campionatului o intrat Arpi in direct la Antena3(sau GSP, nu mai stiu sigur), si lui Geamba i s-o parut prea calm si condescendent Arpi in vorbire, iar dupa dialog era rosui ca un rac simtindu-se luat de sus – el, un bucuresteano vero – de un „neica-nimeni”, abiat intrat in fotbal.Evident, nu e in stilul lui Arpi sa fie flamboaiant si coleric, dar Geamba-Wamba a simtit el un ton de superioritate care-i zgandarise demnitatea de respectabil jurnalist sportiv pe malurile Dambovitei….noa, si de atunci el asociaza imaginea CFR-ului cu ceva arogant, lipsit de scrupule, rece, devotat banilor indiferent de mijloace. :)))))))

        Apreciază

        • Nu sunt atat de masochist sa-mi murdaresc ochii cu nesimtirile lui „nea Ovi”, si fara umbra de indoiala nu se compara Ioanitoaia cu Albu, iar asta i-o zic in fata la orice ora si i-o demonstrez rapid.De ce? Fiindca unul scrie din inima, celalalt din obligatie si slugarnicie fata de angajator; unul scrie ce gandeste, celalalt scrie ce i se dicteaza…unul e demn si neintinat, celalalt garbovit si istovit dupa atatea plecaciuni.Cum poti sa-i compari?!

          Apreciază

  27. In retur ma astept ca Uefa sa trimita o brigada de arbitri cu tema de casa.Nu ca ar avea Uefa ceva cu CFR,departe de asa ceva dar cred ca isi doresc ca in sezonul competitional ce sta sa inceapa mai degraba bancile elvetiene din Basel sa intre in competitie,cu care au partnership decat un CFR romanesc.
    Sper ca Andone sa se gandesca si la acest aspect si sa si puna n garda jucatorii,acestia sa evite contctele de cartonas portocaliu deoarece pe ele va scrie rosu.

    Apreciază

  28. Eu am avut tot timpul meciului sentimentul ca vom castiga, nu stiu de ce, chiar si cand era evident ca nu jucam foarte bine, imi ziceam ca e un plan, e ceva tactic… La sfarsit am avut un sentiment de deja-vu, mi s-a parut ca am revazut meciul AS Roma – CFR 1-2 de acum 4 ani, si nu numai in ceea ce priveste scorul ci si maniera de joc, controlul tactic si precizia unor faze (pase, driblinguri, suturi etc.) E trist ca media sportiva din Romania e atat de jalnica, de la comentatorii meciului la editorialisti. Sunt nulitati profesionale, si probabil ca ei o stiu, si isi fac treaba doar din tembelism si ura.

    Apreciază

  29. Bravo baietilor nostri pentru cadoul minunat pe care ni l-au facut (si) aseara! Au dovedit inca o data ca nu intamplator au avut puterea sa revina in atatea randuri si in campionat dupa ce erau condusi. Cine punea asta numai pe seama norocului, acela cu siguranta era un nataflet. Mie mi-a fost tare frica de meciul cu elvetienii, si inca mai cred ca nu au spus tot ceea ce mai aveau de spus pentru dubla cu noi, desi nu m-as supara deloc ca meciul de peste o saptamana sa nu-mi dea dreptate. Sa nu uitam ca pana acum rezultatele le sunt mai bune in deplasare decat pe propriul stadion. Inclusiv in dubla cu Molde au demonstrat asta. Sa nu uitam apoi ca au fost privati de aportul celor doi Frei, care amandoi veneau dupa niste accidentari, si tocmai pentru aceasta au fost introdusi abia mai spre final. Apropo de cei doi Frei, vreau sa remarc un lucru: cel mai putin celebru dintre ei, Fabian, are pe tricou, pentru recunoastere, un ”F”. Pe tricoul celuilalt insa, deasupra numarului 13, scrie doar atat: ” FREI”… Nici urma de ”A”-ul de la Alexander. De ce oare? Pentru ca, spre deosebire de Fabian, Alex nu mai are nevoie de alte prezentari, ajunge numai atat: FREI. La el numele vorbeste de la sine, restul e de prisos. A fost in doua randuri golgeterul campionatului francez. Din Ligue I s-a mutat mai apoi in Bundesliga, la Borussia, unde intr-un sezon a inscris 25 de goluri. De cand s-a intors la Basel a inscri vreo 70 de goluri in 90 de partide, iar la nationala are 42 de goluri in 84 de jocuri! Mult, exagerat de mult, mai ales pentru o aparare ca a nostra, cu destule probleme. Tare ma tem ca lipsa lui din teren aseara a fost poate cea mai importanta sansa a noastra. Un FREI apt 100% timp de 90 de minute ne-ar fi casapit aseara fara niciun fel de mila, de asta nu ma indoiesc! 😦 Sfertul de ora pe care l-a prins cu noi aseara a fost primul pe teren dupa cateva saptamani de convalescenta, si aceasta a fost, spun eu, sansa noastra in Elvetia. Sper sa fim constienti de asta, sa o pretuim cum se cuvine si sa nu ne batem joc de ea la retur! Daca reuseste sa-si revina cat de cat pana peste exact o saptamana, ma tem ca nu ne va fi deloc bine in Gruia! Plus ca elvetienii vor fi deja avizati de forta noastra, si isi vor lua masurile cuvenite de precautie. Eu as fi in stare sa pun pariu cu oricine ca la Cluj vor inscrie cele doua goluri de care in momentul de fata au nevoie pentru calificare. Totul e ca si noi sa reusim sa punctam – ceea ce sper si cred – pentru ca avem si noi atuurile noastre, iar helvetii slabiciunile lor. Aici tin sa-l felicit pe T-Bone pentru ca a vazut bine ca in aparare, pe centru, nu stau deloc grozav, si ne-a spus-o deja de vreo 10 zile. Toata lumea vorbea despre plecarile celor doi fotbalisti ofensivi in Bundesliga (Shaqiri si Xhaka), dar poate ca mai mult s-a simtit lipsa fundasului central Abraham, plecat in vara asta la Getafe. Poate ca daca le era apt de joc si Degen (fundasul dreapta) , Steinhoffer putea fi trecut in centru, sau chiar dincolo, pe partea sud-coreeanului Park, acolo unde Sougou a mancat in Elvetia o paine atat de buna…yam yam. 🙂 Cred ca ati observat cu totii ca toate ocaziile noastre mari, inclusiv cea a lui Kapetanos, au venit pe o angajare lunga a atacantului pe zona dintre stopperul Dragovic si fundasul stanga Park. La un moment dat, disperat deja, Vogel l-a trecut cateva minute pe coreean pe dreapta, inversand cu Steinhoffer, dar nu banuiau nici unul de ce e in stare senegalezul nostru atunci cand prinde o zi buna : pana si lui Steinhoffer i-a venit de hac, la ultima noastra mare ocazie. 🙂 As fi tare curios sa aflu cam ce o fi visat fundasii care au dat ochii cu ”frumosul” nostru atacant senegalez. Nu-mi doresc sa fi fost in locul lor azi-noapte, decat, poate, daca mi-ar fi dat mie banii cuveniti pentru orele respective de somn. (Spun si eu, cam la fel ca Ionut Popa, bani, ca sa nu citeasca cumva nevasta-mea… 🙂 Macar cele cateva miare cuvenite pentru orele respective de cosmar m-ar mai fi consolat astazi, de asta nu ma indoiesc. 🙂 HAI CFR!

    Apreciază

    • “Eu as fi in stare sa pun pariu cu oricine ca la Cluj vor inscrie cele doua goluri de care in momentul de fata au nevoie pentru calificare.” De nespus cat de mult ma bucur pentru aceste randuri. Ai demonstrat deja ca nu le prea nimeresti pe astea, asa ca m-am mai linistit un pic in privinta meciului retur 😀

      Apreciază

      • Cu Alex Frei in teren chiar nu vad cum am putea scapa de gol primit.Astia au inscris 3 goluri pe Trafford, e o echipa tare de tot in atac, fac niste 1-2uri in careu de te ametesc, nici nu stii la cine o ajuns mingea.In repriza a doua de la Basel ceferistii au cam ghicit traseele astea si le-au dejucat frumos, dar sunt foarte periculosi, rup orice defensiva fara probleme cu asa pase scurte si rapide pe stilul Barcei.

        Apreciază

      • Maestre Caneto, tocmai ce voiam sa-ti sar putin in cap, ca sa-mi apar punctul de vedere, cand vad ca altii (in speta tgv-ul) mi-au si sarit in ajutor. Nu te supara pe fratele meu, astea-s ”apucaturi” dobandite inca din pruncie, cand, daca se lua vreunul de careva dintre noi, stia ca va avea de furca cu amandoi, ca doar sangele, apa nu se face! 🙂 La meciul cu Liberec eu vedeam un 2-1 sau 1-1 final. Era sa-mi iasa 1-1, dar Sougou n-a fost de acord cu mine, spre bucuria mea. Mi-as dori sa ai dreptate si de data asta, la fel cum ai avut si cu acest 3-1 din Elvetia de povestit nepotilor tai. (Observi ca pentru mine e ca si cum ai si nimerit exact scorul, doar bara a avut ce-a avut cu tine… Poate ca ar fi cazul sa iei exemplul lui Silviu Lung de dupa returul acela de pomina cu Benfica si sa faci si tu o excursie pana la Basel, pe St.Jakob- Park, ca sa vezi daca bara aceea e pusa la locul ei, si nu cu cativa cm prea spre centru…). Daca zici insa ca le nimeresc atata de rau, poate ca n-ar fi cazul sa stai chiar atat de linistit pana miercuri: putin mai incolo spuneam ca eu cred ca vom reusi sa marcam si noi macar un gol, ceea ce ne-ar aduce calificarea pe care ne-o dorim atat de mult cu totii. Sau imi citesti si tu comentariile cam cum citeste T-Bone articolele lui Ioanitoaia? 🙂 // Eu si acum, in loc sa ma gandesc la derbyul cu Rapid, tot pe Frei si pe ceilalti ii am in cap. Mi-e inca asa de frica de ei, ca tot la returul de saptamana viitoare mi-e capul. Nu pot sa cred ca elvetienii astia nu sunt capabili sa ne dea doua goluri in Gruia, chiar daca am mare incredere si in echipa noastra. Mi-e insa teama si de o mare rusine pe care ar putea-o indura CFR-ul nostru dupa ce se vede acum cu sacii aproape in caruta. N-as vrea sa vina Frei, Streller si toti ceilalti si sa ni-i fure tocmai acum! HAI CFR!

        Apreciază

  30. Bună comparaţia ta cu sandvişu’, T-Bone, chiar foarte bună. Nea Ovidiu (şi nu numai) fiind şcolit în ale jurnalismului în „epoca de aur”, şi-a însuşit la perfecţie această tehnică, de agent dublu. Vrea să furnizeze „material” ambelor tabere, vrea să-şi asigure spatele ( o altă tehnică de pe vremea odiosului ) şi rezultă aceste articole-sandviş. Nu duce în extaz niciuna dintre tabere, dar nici prea hulit nu este. La el nu vorbim neapărat de rea intenţie, ură, etc.,mai degrabă de reflexe dobândite acu’ 30-40 de ani. În cazul lui Geambaşu şi generaţia lui, vorbim de altceva. Ei, copii „revoluţiei”, atacă frontal, le doare-n cot de asiguratul spatelui, ei ştiu una şi bună : consumatoriilor care aduc rating ( şi bani, şi implicit siguranţă materială) trebuie să le livreze 24/24 şi 7/7 iluzia de strălucire a echipei favorite, concomitent cu minimalizarea duşmanului etern (în cazul de faţă CFR). Într-adevăr, şi asta este o tehnică arhicunoscută, afişarea unui duşman închipuit, care să abată atenţia de la probleme mai mari, mai grave…În concluzie : ei nu fac altceva decât MANIPULARE din considerente de rating, de etică profesională, deontologie şi altele asemenea nu prea putem vorbi, cu excepţiile de rigoare. Nouă nu ne rămâne decât să-i ignorăm în totalitate, ideal ar fi ca această tribună să ofere în viitor suficiente păreri / analize ale unor ceferişti declaraţi, pentru că şi indignarea noastră face parte tot din manipularea regizată de ei…

    Apreciază

  31. Dimineata va adresam o intrebare legata de suspendarea lui Piccolo,dar nu mi-a raspuns nimeni. Citind pe prostsport am inteles ca un jucator suspendat nu-si ispaseste suspendarea daca nu e trecut pe lista UEFA pt faza respectiva a competitiei. Asa ca Maftei are in continuare 3 etape de suspendare,iar Piccolo inca una. Lipsa de profesionalism a celor de la FRF imi era cunoscuta,dar de ce nu s-a sesizat nimeni din partea clubului nostru?

    Apreciază

  32. apropo …am vazut rezumatul meciului cu comentariu in rusa (ceva televiziune din rusia a transmis meciu)…comentatoru rus a reactionat extraordinar la golurile noastre..

    Apreciază

  33. Victoria cu Basel este la nivelul celei cu Roma din 2008,chit ca elvetienii nu au sonoritatea italienilor.In schimb ca forta stau mai bine ca ei ,dovada si ultimele rezultate din CL.Baselul a repurtat victorii cu Manchester si Bayern M.Aminteam asta pentru ca sunt cfristi nemultumiti de jocul din teren.Dar trebuie sa intelegem ca dominarea si posesia nu asigura si victoria.Nu mai mult decat la meciul cu Basel statistica partidei ne arata nemilos ca in afara de posesie CFR avea toti parametrii in favoarea ei,de la suturi la ,pe poarta ,la cornere.Apoi nu trebuie uitat ca avem practic jumatate de echipa noua in teren.De la portar ,la Rada,Ivo Pinto,Rui Pedro……nu poti sa ai omogenitate mare cu atatea achimbari in echipa.Suntem o echipa speculativa care profita la maximum de atuurile si sansele sale.Ceea ce este foarte bine in final.Nici pe vremea lui Didi,Fabiani si Semedo nu jucam ceva diferit.La fel contraatac,viteza centrare si gol……simplu daca poti interpreta asta.
    Acum foarte nemultumiti de joc nu trebuie sa fim…..mie personal mi s-a parut ca galatenii ne-au inghesuit mai tare ca Baselul.La goluri nici nu m-am putut exterioriza ,asa de afectat eram de ursul jocului.Nici acum nu debordez de incredere gandindu-ma la urmatoarele 90 de min.Cine isi mai aduce aminte de victoria de la Cluj cu 2-1 impotriva elvetienilor poate sa isi imagineze cum va decurge jocul.Eu zic ca pe aceleasi coordonate ,cu dominarea lor si coontraatacurile noastre.
    Indiferent de rezultatul returului ce-am facut noi pana acum in CL nu a realizat nimeni in Romania ,cel putin in actualul format.
    Cat despre discutiile vizavi de atitudinea presei de la capitala fata de echipa noastra ar trebui sa trecem la un nivel superior.Creerea unei prese in Transilvania(ceea ce s-a si intamplat deja….) care sa contrabalanseze in prima faza ,apoi ignor total.Ceea ce se intampla de ex in Spania unde catalanii nu cred
    ca-i intereseaza ce spun aia de la Madrid!Din moment ca au presa sportiva si televiziuni in regiune.

    Apreciază

  34. Tineti minte , fratilor : ” RIIICARRRDO / CADUUU , …RIIIICARRRDO / CADUUU,…RIIICARDO /CADUUU….. !!!!! EU ,ASTA AM AUZIT, FRATILOR !!!

    Apreciază

    • Eu am auzit cum rapaie ploaia(de goluri in poarta noastra).. 😐
      Sper sa intre si in poarta lor, altfel e de rau..
      Astept o prestatie salvatoare de la Gabi Muresan !

      Apreciază

      • Esti obraznic si nesimtit , asta esti baaaaaaaaaa black -barry !!! Da’ sa faci glume din astea cu tata-to si cu ma-ta ba neobrazatule !!!

        Apreciază

  35. Am si eu o curiozitate off-topic…oare astia de CFR SA-Calatori-Marfa n-ar putea sponsoriza cu macar 1 leu pe CFR Cluj pentru beneficiile de imagine aduse pana acum? M-am mai gandit la asta, mi se pare de o nesimtire golaneasca sa nu ai initiativa de a da ceva inapoi pentru cadoul primit datorita fotbalului de inalta clasa jucat in Gruia de Caile Ferate Romane 1907 Cluj.Fara suparare, dar din acest considerent n-o sa fiu foarte suparat daca se va decide candva schimbarea denumirii clubului.

    Apreciază

  36. caneto, daca ne spui tu ca putem sa stam linistiti in retur atunci asa e, suntem deja in grupele C.L. Totusi eu nu l-as subestima total nici pe cel ce a profetit marcarea celor doua goluri de catre elvetieni in meciul de la Cluj. In avancronica meciului ne-a dovedit ca le cam nimereste pe astea cu elvetienii, caci a ”ghicit” atat sistemul de joc, cat si primul 11. Solutia mea pentru meciul de miercurea viitoare e una care va ”impaca” pe amandoi, un 3-3 / un 2-2, cu calificare pentru noi. 🙂 P.S. Am si o propunere pentru viitor in privinta voastra: tu caneto fa te rog echipa lui Ando, pentru ca vad ca le cam ”nimeresti” la loto 11 din 27, iar florinaccio sa ne faca echipele adverse, asta cel putin pana cand ne dam si noi seama care dintre voi e profetul cel mincinos si care e caracatita Paul :). Albu cel pe care mizam in trecut, vad ca si-a cam luat putin concediu. 🙂

    Apreciază

    • Da, sa ramana pe viitor, acum trebuie sa ne ocupam de o echipa capabila sa le returneze dublu giulestenilor cele 5 goluri din primavara 🙂

      Apreciază

  37. Trebuie sa vedem si sa intelegem fotbalul la un alt nivel decat de cel spectaculos, dominant si estetic. De fata este si acest site care are niste specialisti de prim rangin acest sens, caracterizati prin profesionalism, obiectivitate si caracter, calitati care lipsesc cu desavarsire la posturile de dupa Carpati. Asa ca daca la inceputul turului european spuneam ca orice gol, faza conteaza si trebuie utilizat pana la cel mai mic avantaj, ca tactica este mai presus de spectacol, ca banii conteaza mai mult decat esteticul (vezi echipe mari, gen Chealsea, Inter chiar si Real M), ca fotbalul este sah si nu „dea prinsea” atunci hai sa privim si acum aceste jocuri ale CFR-lui cu aceeasi ochi. Nu mai trebuie sa fim naivi si sa visam la stele, pragmatismul si tactica dusa pana la lungimea firului de iarba din agzon hotaresc castigatorii in fotbal . S-a terminat un meci, bine gestionat, tactic inestetic, pragmatic, zic eu sustinut si de sansa (si ea face parte din reteta), iar acum continua partea a doua. Nu ced ca v-a fi ploaie de goluri dar va fi momentul in care CFR-ul cred ca isi v-a atinge apogeul ca echipa. Hai CFR!

    Apreciază

  38. link Cu cine vreti in grupa? My pick: 1.Arsenal 2.Braga (daca trece de Udine, desi-i putin probabil), Schalke daca nu 3.Kobenhavn (vechi amici, daca trec de Lille), Panathinaikos daca nu. Aici ar fi rost de facut puncte, desi e tot uberfantastic de puternica fata de grupa aia de Intertoto de care-o avut bafta Uimirea. Grupa naspa, cu sanse mici de punct(e): 1.Bayern (n-au simtul umorului) 2.Man City 3.Juventus. Am avea „reteta”, totusi.

    Apreciază

    • Ma ispiteste si pe mine subiectul, asa c-o sa ma bag si eu, chiar daca inca mor de frica sa nu cadem de FREIeri saptamana viitoare cu elvetienii. Macar sa visez si eu la altceva decat la strelleri, stockeri, degeni si alti monstruleti … Asadar,1- BARCELONA, ca sa ma pot lauda si eu la nepoti ca am vazut, si inca la mine acasa, in Gruia, cea mai buna si mai frumoasa echipa de fotbal a tuturor timpurilor; 2- BRAGA, ca sa-l mai aplaud o data pe Beto; si 3 – BATE, ca sa … batem si noi pe cineva. Ma tem insa ca balticii nu vor fi in urna a treia, dar, daca tot visam, macar sa visam frumos pana la capat, nu? 🙂 Ei mi-au venit in cap acum, pe ei vi i-am spus. Cu grupa asta, dar si cu putina sansa, cred ca am putea sa speram chiar la primavara Champions League. PENTRU CEI CARE AU APUCAT SA VADA MAI MULT FOTBAL DECAT MINE, PS: sunteti de acord ca omenirea inca nu s-a bucurat de o echipa mai buna decat cea a catalanilor?

      Apreciază

      • Echipa lui Ajax din ’95. Preferata mea, ever. The Invincibles, Arsenalul lui Wenger, trecut prin 38 de meciuri de EPL neinvinsi -EPIC. Divealona? Meh…

        Apreciază

  39. felicitari pt rezultatul din elvetia,dar asta seara daca fac un egal cu acesta garnitura care o bagat-o ando e mai mare miracolul decat la basel.

    Apreciază

  40. Egal? Cu 2-0 la pauza si un om in plus, e foarte greu de crezut. Pacat de Ronny, sper sa nu fie grav. Andone a surprins si tactic cu 3 fundasi centrali. Uite ca se poate juca mai ofensiv cu 5 fundasi decat cu 4.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.