IA ŞI du-te cu punctele!


Ar fi putut fi doar o repetiţie cu public, pentru meciul de la Basel. Un lucru cum nu se poate mai util, liniştitor, numai bun de pus pe “rana aşteptării” serii de vineri. Am fi putut avea o victorie facilă, poate şi la scor, al cărei răsunet să se audă până în Prosportul şi GSP-ul elveţiene, îngrozite şi ele de teribila forţă a CFR-ului.

Probabil că gândurile ne erau demult plecate în Elveţia, dar involuţia de ieri te face să te întorci de urgenţă în ţară şi să aplici metoda „Cârţu” pe prima bancă de plexiglas. La prima vedere, a părut un soi de amical, un act de prezenţă pentru CFR şi un act de curaj pentru ieşeni (cărora le tremurau genunchii mai ceva decât dinamoviştilor în faţa Barcelonei). Un meci între campioana în exerciţiu şi o nou-promovată, codaşa clasamentului, o ipostază care nu se deosebea prea mult de ceea ce aveam de jucat  în vară la Abtenau, atunci când dădeam peste echipele locale, de amatori. Am avut acelaşi semicerc imaginar trasat în terenul adversarilor, în faţa căruia CFR obosea mingea de pe o parte pe alta. Timp de 55 de minute ieşenii nu s-au apropiat nici măcar o dată periculos de poartă, încât cred că jucătorii noştri se gândeau deja la ce să pună în bagajele către Basel. În tot acest timp s-au crezut probabil în Austria, în catonament, iar pe la ora 22 s-au pus să doarmă. Ceea ce a urmat e deja „de tristă amintire”. Nu ştiu dacă ne-a trezit la realitate, însă sper să ne fi … deşteptat.

Nicio clipă n-am crezut că vom avea parte de acest deznodământ. Nici măcar atunci când meciul basculase la 2-1 pentru ieşeni, când părea că avem un nou caz „Concordia Chiajna”. Ştiam că jucătorii noştri pot strânge rândurile, se pot aduna şi pot întoarce scorul, că pot da un gol în ultimele minute, aşa cum o tot făcuseră în sezonul trecut, cu Voinţa, Dinamo sau U. Aşteptare zadarnică şi un egal care, oricât ne-am ascunde pe după cuvinte, nu poate fi decât o înfrângere. Cine să fie de vină?

Probabil, principala vină i-ar fi atribuită lui Andone. Aşa cum l-am lăudat pentru cum a ştiut să stăpânească echipa la Liberec şi la Galaţi, acum tot el cred că trebuie să fie primul învinuit. A scăpat meciul din mână. La pauză au intrat 2 formaţii la vestiare, cu o stare de spirit şi la revenire, au ieşit cu totul altele. Ieşenii nu cred că s-ar fi aruncat nici atunci prea repede la atac, doar că, ai noştri nu mai erau aceiaşi. Un pas în spate inexplicabil, de netolerat de către un antrenor care ştie gestiona situaţia. Dacă în prima repriză Vass şi Sare recuperau mingi şi de 2 ori pe minut, în terenul ieşenilor, după pauză mijlocaşii noştri de închidere au coborât mult prea mult lângă fundaşi. Nu pot să cred că aceasta a fost o decizie pe care au luat-o ei, de la sine putere. Andone a permis echipei să se înmoaie, în loc să tranşeze simplu şi cât mai rapid victoria.

A doua chestiune gravă care s-a văzut ieri (din nou) este slaba organizare ofensivă a noastră. Putem juca doar dacă avem adversar pozitiv pe teren, doar dacă speculăm, doar dacă ni se oferă spaţii. Dacă însă se stă în faţa noastră pe două linii suntem complet lipsiţi de idei. Mingea circulă frumos până pe la 25-30 de metri, dar exact lovitura de maestru, pasa decisivă lipseşte complet. Asta nu ar fi doar o problemă pentru situaţiile acestea, în care există acest decalaj valoric, dar să ne gândim în perspectiva programului complicat care urmează: cum ne vom descurca împotriva unui adversar de acelaşi nivel cu al nostru dacă vom avea, de pildă, de redresat scorul? Cu un atac atât de bont şi cu o apărare atât de nesigură (atât la situaţii poziţionale, dar şi la cele de contraatac) ne putem aştepta la deznodăminte groaznice. Echipa suferă la organizare, angrenajul scârţâie din toate încheieturile. Ne mai salvează o intervenţie a lui Felgueiras, o alunecare disperată a vreunui apărător sau, în atac, o imprudenţă a adversarilor atunci când îşi pierd răbdarea de a lăsa să plimbăm mingea prea multă vreme. Dar asta nu e strategie, ci letargie!

Să avem 45 de minute o dominare absolută, perioade lungi în care mingea nici nu mai ajunge la mijlocul terenului măcar şi să nu dăm decât un gol (şi acela din penalty) eu zic că este o problemă gravă. Poate că nu avem jucătorii necesari – şi atunci o mare felie de vină preia conducerea. Atacantul acela de careu care ar fi trebuit să-l facă pe Kapetanos rezervă încă tot n-a apărut. Probabil se aşteaptă deznodământul dublei cu Basel. E totuşi o mare greşeală asta. Indiferent dacă vom învinge sau pierde, în grupe europene tot vom participa în toamnă, aşadar avem nevoie de întăriri pentru a nu ne face de ruşine. Ca mijlocaşi, cu puţină răbdare, cred că putem avea ceva aşteptări de la Bastos şi Valente, doar că ceea ce lipseşte acum la ei este acea închegare pe zona careului şi acea încăpăţânare pe centru (nu doar pe laterale). E ciudat cum la mijlocul terenului merge aşa de bine acel „dă şi du-te”, iar la 16 metri se lasă bezna, ne precipităm inutil în driblinguri sau în şuturi din unghiuri moarte, în loc să se încerce rezolvările cele mai simple. Avem acum şi centrări de mult mai bună calitate decât întrecut. Valente este, într-adevăr, un maestru al plasării mingii la punct fix, Pinto nu este nici el departe, iar Camora este stăruitor în acest procedeu (uneori cu succes). Dar şi aici e o problemă, fiindcă, în afară de Kapetanos, niciunul dintre jucătorii noştri ofensivi nu ştie să lovească o minge cu capul. Sougou poate fi scuzat, dar nu îl înţeleg pe Ronny. Când a dat el ultimul gol dintr-o lovitură de cap? Cred că limitarea asta o conştientizează şi echipa. Văd mai nou că de câte ori se poate centrările noastre merg pe jos. Ar fi un procedeu util, atunci când se joacă în viteză, doar că… nu şi atunci când avem de-a face cu o apărare aglomerată.

În fine, deja am menţionat, problema din apărare. De 5 ori au încercat ieşenii poarta şi de 4 ori a ieşit mare deranj: 2 goluri, un şut scos de Felgueiras în corner şi o minge scoasă de pe linia porţii de Pinto. O vraişte totală domneşte în apărarea noastră, cea pe care o credeam revigorată după ultimele victorii. La primul gol, ca să îl înţelegeţi, trebuie să vedeţi ce se întâmpla la cornerul care l-a precedat. Felgueiras îl împingea alarmat pe Keita, în careul mic şi chema pe cineva în ajutor „să ia jucătorul în piept”. În fine, vine Sare (cam alene) şi se pune acolo. Cornerul se bate pe colţul lung şi, ce să vezi; 3 jucători în alb şi doar Sare al nostru acolo; noroc că mingea depăşeşte pe toată lumea. Ai noştri se bulucesc, doi deodată, să blocheze recentrarea, evident, de la mare distanţă de omul care ajunsese deja la minge, iar în careu Maftei cu Cadu se invită unul pe altul să marcheze bine adversarii. Urmează lovitura de cap lângă bară şi liniştea noastră de „învingători cu 1-0” este spulberată. La golul doi, Hora este cel care, din prea mult avânt, a uitat să ia şi mingea cu el. Chiar şi aşa, puteam avea pretenţia de la fundaşii noştri centrali să mai intervină. Un lucru este însă destul de clar: apărarea centrală va trebui făcută cu Piccolo singurul om care pare să ştie nu doar cum se stă într-o poziţie ci şi DE CE să stă tocmai acolo.

Bun, la 1-2 am remarcat ceva interesant. În acel minut care a trecut până la egalare, ai noştri au părut nişte tauri furioşi. Imediat au şi marcat. Apoi, ştiind că oricum mai au încă vreo 20 de minute până la final, s-au calmat, taurii parcă erau la păscut. Mi se pare inexplicabil cum în minutul 80, la 2-2, ieşenii să-şi permită să se oprească pe teren, cu mingea la picior şi nimeni de la noi să nu-i atace. Un fotbal de anii ’90, în care doar 2-3 jucători aleargă. N-am văzut absolut nimic din iureşul pe care-l aşteptam. Oboseală sau lipsa stresului/ interesului? Fără furie, fără ambiţie, cum să mai putem fi „campioni ai ultimei secunde”, aşa cum ne reuşea în sezonul trecut?!

Despre jucători n-am să spun mare lucru acum. Poate că fiecare, luat individual, nu a greşit flagrant. Dar, la fel de sigur, nici nu a contribuit cu multe lucruri notabile. Observ marginal doar că grecul Kapetanos nu este susţinut de nimeni, că Sougou cât e Ramadanul nu poate fi folositor (nu duce 90 de minute), că ambele goluri încasate au plecat de pe partea lui Pinto şi că, cel mai clar, echipa pare o orchestră fără dirijor. E drept că, din nou, s-a făcut o rotaţie de cadre, că puţini titulari de la Galaţi s-au regăsit în teren, dar trebuie să ne gândim că nucleul echipei joacă aşa, în permutări, încă din aprilie! Deci asta nu poate să fie o scuză atunci când nu reuşim să batem în Gruia, ultima clasată.

Singurele lucruri bune ar fi pressing-ul excelent din primele 20 de minute, cu cei 3 mijlocaşi stăpâni ai terenului şi, în ansamblu, prestaţia bună a lui Bastos, cu driblinguri şi destul de multă alergare. Dacă ar fi fost atent şi la loviturile libere, dacă nu le-ar irosi atât de uşor şi dacă ar încerca măcar să ridice capul din pământ după ce driblează, zău că ar putea să fie mijlocaşul ăla pe care l-am aşteptat atâta timp!

Cât despre penalty-ul de la Kapetanos, o fi fost, n-o fi fost, transmisiunile noastre de milioane de euro nu pot lămuri complet aşa ceva fiindcă, motiv profesionist: nu-s destule camere. Cred că e o situaţie la care arbitrul, dacă nu dădea lovitură de la 11 m nu am fi comentat prea mult. Mi-a adus aminte de acela de la U-CFR, cu intervenţia lui Szukala. Poate, să fi fost acum un pic mai clar decât atunci. Mult mai evident mi s-a părut că ar fi fost penalty la intervenţia lui Mitrea asupra lui Cadu, la un corner, în debutul celei de-a doua reprize. Mai cred însă că ai noştri continuă „cultul plonjoanelor” şi se mulţumesc cu asemenea de lucruri primite şi nemuncite. Golul dat aşa a fost mai mult o pacoste. Cred că dacă ar fi trebuit să mai forţăm un pic în prima repriză pentru a da gol din acţiune, cu totul alta ar fi fost evoluţia ulterioară a lucrurilor.

Deocamdată dăm repede pagina aceasta fiindcă ne aşteaptă meciul cu Baselul. După ce va trece şi asta ne vom întoarce faţa către campionat, sperând să mai putem cumva câştiga. Nu uitaţi însă: anul trecut Vasluiul a pierdut campionatul pe punctele pierdute risipite prosteşte în debutul sezonului, atunci când ei se concentrau şi scoteau rezultate foarte bune în Europa. Acel decalaj n-au mai putut să-l recupereze până la final. Întrebarea grea este: aţi da un campionat pe o calificare în grupele Ligii Campionilor? Pentru un suporter, alegerea este foarte dificilă. Ceva îmi spune că din punctul de vedere al conducerii opţiunea este mult mai simplă. La Basel este singurul loc unde se poate răscumpăra catastrofa de aseară.

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Am eu o presimtire si anume faptul ca daca noi bateam Iasiul, ne-o furam rau de la Basel. O sa vedeti ca dusul asta rece e exact ce ne trebuia inainte de meciul tur cu elvetienii. Cu Basel vom face 2 meciuri mari si ne vom califica.

    Apreciază

  2. La Vaslui a dat Ronny gol cu capul (si-atunci mi s-a parut pe moment ca a sarit in contratimp :)) Nu stiu, parca sunt mai multe centrarile perfecte cand adresantul nu e Kapetanos. I-am vazut in meciurile de pana acum pe Sougou, Ronny, Maftei, Nicoara primind centrari perfecte si irosindu-le. Aseara, Kapetanos n-a primit nicio pasa ca lumea, a beneficiat doar de doua centrari bune, inainte de penalty si in min.90. La prima, cea din care a iesit penalty, a avut prim-planul, mingea venea perfect, nu cred ca a renuntat la lovitura cu capul pentru o simulare. Mor de ciuda ca Ivo Pinto n-a avut lucididatea sa-i paseze lui Kapetanos, aflat singurel in careul mic, la acea angajare a lui Vass, imediat dupa gol.

    Apreciază

  3. Anul trecut, dupa 5 etape am avut 3 victorii si doua infrangeri. Acum, 2 victorii si 3 egaluri, deci la numarul de puncte nu-i nicio diferenta. Nu zic ca-i bine ca irosim puncte cu echipe ca Ceahlaul sau Iasiul, dar e mai avantajos asa decat sa le fi batut iar egalurile sa le fi avut cu Vasluiul si Otelul.

    Apreciază

    • Daaa, prietene ! Da’ , anu’ trecut, n-am avut in fata noastra celebra ,faimoasa , tata , mama fotbalului mondial , cei superiori tuturor : „oaia club „….cureshti….

      Apreciază

  4. ce comparatie cu referendumu a facut si popa…:) pe langa faptul ca din ’55 jucatorii nostrii „au plecat la pescuit”, am observat o alta chestie…cred ca 60-70%, daca nu gresesc, din fazele fixe/meci, sunt risipite din cauza centrarilor proaste. cum observa si caneto, si o spuneam si am observat-o si eu ieri la meci, kapetanos a avut o singura centrare de calitate, in ’90… nu ai cum sa dai gol asa..mai bine il scoti pe kapetanos din teren daca se joaca asa… inainte, ce mult pret puneam pe fazele fixe.. deci, pe langa problemele din aparare pe care le-am observat toti, si lipsa pressingului, pe langa alte probleme, am observat si modul lipsit de responsabilitate in care sunt tratate fazele fixe.

    Apreciază

  5. O sa vedem cu Basel ce echipa avem. Eu vreau CFR in CL!!

    Echipa avem, doar un Weldon ne mai lipseste. Kapetanos nu e tipul de jucator cu care sa faci 1-2 ori. Am vazut ca au incercat sa atace pe jos, combinativ si pe mijloc, dar Kape nu prea le are cu astea, la el trebuie doar pase filtrante sau centrari, apoi el sa finalizeze, altfel nu merge. Mai bine juca cu Ronny, dar asta e fotbalul. In aparare trebuie Piccolo + Cadu, altfel e de rau. Vass e un mijlocas perfect si astept sa joace mereu 90 de minute.

    Apreciază

    • Pariu ca vine Mutulica de trecem de Basel?! Tiiii, ce as rade…eu l-am auzit raspunzand intrebarilor cu potentialul sau transfer si mi s-o parut ezitant in a da un raspuns concis si vehement impotriva zvonului cu CFR-ul.Sa nu va mirati, atentie, sa nu va mirati daca ne trezim cu el la Cluj! He-he!

      Apreciază

  6. daca vine mutu se strica vestiarul.il vedeti pe el sa ciuleasca urechea la Cadu?refritor la centrari intradevar f.slabe,toate prin spate.Bag p… 2-0 pt.vaslui

    Apreciază

    • Nu se strica nimic, stai lejer.Eu am fost mare fan Mutu, e drept insa, acum 10-12 ani, cand juca la Parma.Din acest punct de vedere ar fi un fel de vis implinit pentru mine, dar la rece judecand, multe incertitudini apasa pe eventualitatea realizarii unui astfel de transfer, si n-am sa le mai enumar, pentru ca le stim cu totii, motiv pentru care ar fi bine sa ne orientam spre jucatori mai tineri si mai motivati.Mutu are acum alte griji.

      Apreciază

  7. Mi s-a parut pe final ca am picat si fizic. Un meci se joaca 90 de minute, cel putin si nu ai voie sa te relaxezi la 1-0, poate nici chiar la 2-0. Dar ai nostri sunt romani si o comit mereu. Sa speram ca la Basel ne vom mobiliza cu adevarat.

    Apreciază

  8. Dupa un astfel de joc (in special a doua repriza),nu poti fi decat dezamagit oricat de pozitiv incerci sa gandesti. Din nou,in a doua parte a meciului am aratat ca o echipa fara dorinta,fara luciditate,fara orizont. Meciul a semanat oarecum cu cel cu Vointa,doar ca aseara n-a mai aparut sutul norocos al lui Maftei. Nici macar n-am avut puterea sa ma bucur la golul lui Hora si nici n-am crezut ca mai putem castiga. Pe Cluj Arena,la 0-2,inconjurat de tot felul de primate,eram mult mai increzator decat aseara. Sper sa ne revenim si sa facem jocuri bune cu Basel. Nu pot sa inteleg modul de a gandi al conducerii,de ce trebuie sa asteptam deznodamantul dublei cu Basel ca sa mai facem transferuri?! Oricum vom juca in grupe (CL sau EL),ne asteapta meciuri grele si in campionat si atunci,ce mai asteptam? Imi pare rau ca nu l-am abordat aseara pe Iuliu Muresan,dar am zis ca nu e momentul si oricum eram cu totii tare necajiti la final. Hai CFR!

    Apreciază

  9. deci, anul acesta trebuie sa ne luam adio de la campionat,Cfr-ul nu are echipa pt a sustine trei competitii.Deci dupa mine prioritar ar fi grupele Uefa si cupa Romaniei.Baselul este o echipa net superioara si in mod normal nu avem nici o sansa si dupa mine decit codas la oras mai bine fruntas la tara.Da, se vor pierde niste bani, dar banii aceea oricum nu vor intra pt echipa,iar daca banii acestea il vor aduce pe derbedeul acela, atunci de o suta de ori este mai bine sa jucam in Uefa

    Apreciază

    • Amice, sa ne intelegem…de derbedei ca Mutu tot sa avem parte.Eu am o vorba…nu mi-as petrece nici macar un ceas alaturi de un fotbalist profesionist in timpul lui liber(!!!!!!), sunt vulgari, obsceni, frivoli, needucati(generic vorbind se trag din familii mai modeste), insa treaba mea este sa-i judec strict dupa aportul lor sportiv la clubul meu de fotbal favorit, CFR Cluj.La fel iti zic si tie…sa nu te frece grija de ce face Mutu in timpul sau liber, sa te preocupe comportamentul lui sportiv strict.Si apoi, vrei niste cifre despre ce a facut Mutu pentru nationala Romaniei si pe la unele cluburi din Italia?Mai bine nu, este? De cheflii n-a dus niciodata CFR-ul lipsa pana acum, doar ca ei nu s-au remarcat in plan sportiv ca si Mutu pentru a fi mediatizati, pur si simplu au fost toti cu zece clase sub Mutu(nu e nici o jignire sa fac astfel de afirmatii), si evident, n-au atras atentia decat celor direct interesati(conducere, prieteni, unii suporteri cu informatii „pe surse”).Hai sa n-avem pretentii nejustificate, si sa lasam oamenii sa-si faca viata privata exact cum le place, sunt platiti sa joace si sa performeze, nu reusesc, din cvasimotive(printre care poate fi si viata extrasportiva, de ce nu), ciao si la gara, next!

      Apreciază

      • Coco, cafteala, intalniri cu mafia sarba……numai servicii la tarisoara noastra si la fotbal….
        Hai, ma, incearca sa fii serios, macar cand e vorba de oarecare decenta….

        Apreciază

        • Ia zi…Maradona in top cati fotbalisti se incadreaza? Vocile zic in Top 2, ca nah, Messi pare a fi mai al dracului…si stim cu totii ce prostii a facut…degeaba, repet, sa nu judecam fotbalistii dupa viata lor privata.Daca nu suntem rude, prieteni, cunostinte apropiate atunci sa nu ne frece grija de cate liniute baga ei la 12 noaptea.Foarte bine, sa traga liniute, ca doar si organismul nu-i pe Duracell, el trebuie alimentat si intretinut corespunzator.Iti bati joci de el, iti intoarce favorul cand nu te astepti.Si atunci ghici ce…esti expulzat, trimis la plimbare, ti se rupe contractul de munca, ciao, pa, goodbye and farewell…crezi ca Mutu putea sa dea atatea sute de goluri cu distractie in cap non-stop? No way.Pentru Maradona la fel…a dus-o cat a dus-o si apoi i s-au inchis usile ca fotbalist de la sine, organismul n-a mai rezistat si a intrat in concediu, cu sau fara voia lui Mara.De aia zic…sa nu ne stresam cu ce nici nu stim si nici nu conteaza atat de mult…viata va intoarce spatele oricarui sportiv neglijent pana-n panzele albe cu organismul sau, Mutu nu-i vreo exceptie.

          Apreciază

      • domnul meu ratacit intimplator pe aici,un jucator profesionist adevarat nu este niciobscen nici needucat,nicivulgar nici needucat.Descrirea ta se potriveste de minune la tiganul sudist, mare briliant de Trivale,care nu a fost si nici nu poate fi considerat un profesionist in fotbal. Marele fotbalist este profesionist in droguri,chefuri,lumea interlopa,batai,scandalurietc.Din pacate el a ajuns un idol in mintea unor rataciti .Ramin la convingerea mea ca marul putred nu are ce cauta la noi,nu trebuie sa ne amestecam cu sudul putred, episodul Cirtu cred ca va da de gindi.Cfr-ul intotdeauna a fost o echipa serioasa,in care ingineri,economisti,studenti,elevi mereu au avut o comportare normala .Regretatul Pista bacsi inainte sa te primeasca la primul antrenament iti cerea carnetul de note.Aducerea lui Mutu la Cfr inseamna amestecul familiei interlope Becali in afacerile Cfr-lui,iar daca se intimpla acest lucru,puteti sa va luati adio de la echipa voastra favorita.

        Apreciază

        • Exagerezi si spui prostii in numele unui puritanism desantat.Fentezi realitatea si negi adevarul.In fine, te priveste, e alegerea ta, nu ti-o contest.

          Apreciază

          • Citat aproximativ: „daca pui un mar stricat intre mere sanatoase, nicidecum marul stricat se va insanatosi, ci cele sanatoase se vor strica” (Traian Vuia)

            Apreciază

  10. Cred ca echipa noastra a fost conectata la acest meci asa cum au fost si suporterii ei, adica aproape deloc. Eu cel putin nu am fost mai deloc atent la aceasta partida si nu neaparat pentru ca as fi fost chiar atat de sigur de victorie, ci mai degraba pentru ca deja incep sa intru in febra meciului de marti. Pentru mine cel putin, o calificare in grupele C.L.- e drept dublata si de o primavara europeana- ar insemna mult mai mult decat un campionat castigat in liga lu’ Mitica, mai ales daca tinem cont si de ce echipe ne-au iesit in cale in tururile preliminare, cele mai redutabile dintre cele pe care le puteam intalni. Nu cred ca e chiar la indemana oricui sa treaca de campioanele Cehiei si Elvetiei. Sper sa fim in stare noi. P.S. Ieri seara atata eram de conectat la meci, ca dupa golul lui Cadu, am inceput sa joc o tabla cu un amic, fiind cu un ochi pe televizor si cu unul pe zaruri. Daca vineri nu mi-au iesit prea multe, nici la table, dar nici la fotbal, sper din tot sufletul ca marti seara CFR-ul nostru sa le dea un mart de pomenire elvetienilor. 🙂 Hai CFR !

    Apreciază

  11. @Albu – Fara sa stau prea mult pe ganduri as da campionatul pentru o primavara europeana! Desi de felul meu sunt destul de dilematic, si nu-i privesc deloc cu ochi buni pe oamenii care au prea multe certitudini, de data aceasta oricine ar incerca sa-mi aduca orice fel de argumente, eu tot voi ramane convins ca in Europa inca nu ne-am ridicat la inaltimea performantelor din campionat. Un titlu castigat in Liga I, ar fi, dupa parerea mea, cam echivalentul unei calificari din grupele competitiilor europene, plus inca un tur trecut pe urma, pe fondul unui joc frumos, care place ochiului. Asta-i pohta ce-o pohtesc eu. Poate si de asta, dupa pasii gresiti facuti prin campionat, eu nu pot (inca) sa fiu extrem de necajit: gandul imi zboara tot la campania din Europa. Necaz mare va fi insa pentru mine daca vom iesi – rusinos, sau dupa prestatii mediocre – din cupele europene.
    @ ”Ecologistul” – Si eu mi-as dori o venire a lui Mutu in Gruia. Cred ca in momentul de fata la CFR ar fi nimerit sa incercam si niste lovituri de imagine, iar Mutu, cu toate minusurile lui, ar fi cu siguranta una. Macar o singura data, macar asa, ca sa vedem daca e profitabil sau nu, cred ca n-am gresi deloc daca am incerca inrolarea ”Briliantului”. Bineinteles, daca mai e si cu putinta, poate ca noi vorbim acum numai prostii cand pomenim de Adisor. Despre CFR, vrand, nevrand, ar incepe sa se vorbeasca prin tara si altfel decat in termenii: ”blatistii”, ”bozgorii”, ”echipa arbitrilor”, etc, care fac mult mai mult rau echipei noastre decat isi inchipuie poate unii dintre noi. Echipa ar castiga pe termen lung foarte multi suporteri, mai cu seama daca aceasta aducere a lui Mutu ar fi dublata pe urma de o politica de marketing inteligenta si triplata de o prezenta foarte consistenta prin Europa. Roadele le-am culege deja incepand cu sezonul urmator, ba chiar si din toamna aceasta. // Mai cred ca sfatuitorii lui Paszkany n-ar face rau sa-i mai sugereze sefului lor inca ceva: sa inceapa sa-si indrepte privirile, cat mai insistent, si inspre campionatul ungar, sau inspre produsele deja exportate in ultimii ani de acesta. Recunosc ca nu prea am habar despre ce se intampla pe acolo, nu cunosc deloc campionatul, insa am senzatia ca in ultimii ani sportul din Ungaria se trezeste din nou la viata. Rezultatele de la Olimpiada (daca nu ma insel eu locul 9 ) cred ca sunt graitoare. Si la fotbal cred ca au mai crescut, nationala lor incepe sa mai scoata iar capul prin lume, iar fotbalistii magiari tineri incep sa fie tot mai prezenti prin campionatele puternice ale batranului continent. Daca este intr-adevar asa, atunci ”KVSC”-ul nostru ar putea avea foarte mult de castigat: pe fotbalistii maghiari mai promitatori i-ar cam trage ata inspre ”Kolosvar” , la fel cum a facut-o deja si Adam Vass. In plus, socotita fiind deja CFR-ul de catre foarte multi ca fiind ”echipa ungurilor”, cred ca si impatimitii de fotbal din tara vecina, obositi deja de contraperformantele echipelor lor, si-ar putea indrepta atentia, inima si mai pe urma chiar pasii, inspre aceasta ”echipa a lor” de care ii desparte doar granita.

    Apreciază

  12. Cineva le regleaza pe toate. La Galati nu am jucat nimic si am castigat, aici a fost invers. Mi-a placut Adam Vass pana a luat galbenul(un arbitru mai idiot decat asta nu am vazut de mult, mai ales asistentul de la tribuna 1 )dupa care a fost foarte fricos. Valente n-a dat o pasa precisa si a jucat foarte dezordonat.

    Stimati domni, de multi ani de cand ma duc la fiecare meci al CFR ului si spun mereu ca in Cluj exista cei mai civilizati spectatori, vineri mi s-a furat telefonul din buzunar.

    Tribuna 1, sector 23 rand 14, loc 7. la doi pasi de oficiala.

    Jenant .

    Apreciază

  13. Sindromul balansoar. Odata sus, odata jos. Ii laudam pentru jocul „perfect”, apoi dam de pamant cu ei. Egal cu Gazul (a) si cu Ceahlaul (d), victorii cu Vasluiul (a) si Galatiul (d) si acum iar un egal acasa cu „lampa rosie”. Fizica ne spune ca balansoarul se ridica acum, nu? Bine ar fi sa batem la Basel, desi nu prea vad cum… Hai baietii, haide CFR!

    Apreciază

  14. În prima repriză Iașiul aproape că n-a avut contact cu mingea. În repriza a doua au avansat 20-30 m cu toate liniile și nu ne-au mai tras peste ei. Aici au început problemele noastre. Trebuia să săltăm mingea peste liniile lor pentru viteza lui Sougou și Ronny sau Nicoară sau cu pase la firul ierbii la mijlocul distanței dintre fundașii lor. Am fi câștigat la scor. Schimbarea lui Sougou cu Hora la doar 1-0 a fost prostească. Fără să se supere Ando, asta e realitatea. Am și plătit-o scump la primul gol pornit tocmai de la greșeala lui Hora. Dacă ne retragem cu Baselul să-i prindem cu contre, e posibil să ne iasă, dar de asemenea e posibil să ne înghesuie de ne sar capacele până greșim și luăm gol, după care ieșim la atac și ne prind ei cu contre. În prima repriză ne-am mulțumit cu posesia după gol, fără să atacăm direct pe poartă. De aici și lipsa de ocazii de gol. Am avut o posesie zdrobitoare doar de dragul posesiei, ca să nu luăm noi gol. De asta n-am închis meciul din prima repriză cu încă un gol necesar ca aerul.

    Apreciază

  15. Pe cheferetv s-a lansat o ipoteza mai interesanta si mai probabila decat Mutu in cazul unei calificari in Ch.L…Marica.La Schalke scartaie, CFR-ul are relatii bune cu Schalke, el n-ar zice nu unui transfer, CFR n-ar zice nu unui jucator experimentat, tanar inca, cu bune calitati tehnice, plus ca exista posibilitatea unui imprumut daca nemtii doresc totusi sa-l mai pastreze.E si dinamovist ca Ando, sigur cei doi se cunosc, ar fi o oportunitate pentru ambele parti inregimentarea lui Marica la CFR, intr-o forma sau alta.La Mutu sunt alte prioritati, are prunci, nevasta, adora Italia, salariu mare, forma sportiva in scadere, deci SA VINA CIPRIAN MARICAAAA !!! :)))

    Apreciază

  16. Nu e o tragedie.
    Era de asteptat o cadere.

    Meciul s-a complicat pt ca nu am marcat golul 2 in prima repriza. Andone nu a gresit atat de mult, jucatorii in partea a doua nu au fost la acelasi nivel de concentrare.

    Sa speram intr-un meci bun la Basel dupa care sa avem sanse de calificare.
    FORTZA CFR !!!!

    Apreciază

  17. SE POATE SA NU MAI JUCAM CU 2 INCHIZATORI? ce ar fi sa nu mai jucam ca o echipa de nivel 2 sau 3 din campionatul nostru cu multi jucatori de defensiva ? rui pedro dc nu joaca ?el cu bastos ar face minuni in spatele atacantului …. si cand mai vin jucatori ? daca tot asa jucam eu prefer sa nu ne calificam ca nu merita sa vad in CL cum stam cu curu in poarta 90 minute si 2-3 contraatacuri pe meci .

    Apreciază

    • Baselul joaca pe posesie.In ultimele lor doua jocuri, pe care le-am si vazut, au avut posesie de peste 70%, deci garantat CFR-ul va sta cu autobaza „decenta” in careul de 16 metri, mizand pe sprinturile lui Pinto-Camora-Bastos-Nicoara, fiindca din pacate stilul nostru a devenit eminamente defensiv.Daca ne deschidem nitel luam cate doua fie de la Ceahlaul, fie de la Iasi.Pacat.Sper ca Streller-Frei-Salah sa prinda o zi mai proasta.Oricum, ne vom roade unghiile zdravan, se misca foarte bine Baselul in atac, vom suferi si vom strange din dinti serios.Sigur, daca am stii sa ne aparam la 24-25 de metri ar fi ceva, dar cand Otelul te comaseaza in careul de 16metri timp de 70 minte atunci e clar ca si Baselul poate face asta fara nici o problema.

      Apreciază

  18. Intr-adevar, o eventuala intrare in grupele Champions League asigura bugetul clubului pe vreo 2 sezoane (asta in conditiile in care nu facem un pas in fata, in care ramanem acelasi club cu jucatori la acest plafon salarial). Totusi, cu acest nivel este greu de crezut ca vom prinde mai mult de un loc 3 in grupele Champions League, poate o primavara scurta in Europa League si atat. Si iarasi acelasi cerc: an de mediocritate interna, an de campioni si… roata merge inainte. Sincer, daca n-ar fi deloc factorul financiar, mi-as dori ca, in primul rand, sa castigam an de an campionatul intern si de-abia apoi sa ne gandim la partea a doua, planul extern. Asa, fiindca e nevoie si de bani, inteleg imperativul banilor europeni, insa, tocmai de aceea nu inteleg de ce nu se investeste cu forta pentru ei. Nu Mutu trebuie adus, salariul sau este intangibil pentru noi si nici n-am vazut ceva deosebit la el in ultimul sezon de la Cesena. Daca era de fortat la cineva, atunci probabil ca ar fi trebuit sa insistam la jucatorii portughezi pe care i-am dorit. Din 2 jucatori de sub 25 de ani, unul sigur confirma, unul sigur acoperea sumele de transfer si, foarte probabil, aducea acest plus de valoare, decisiv, din atacul nostru…Se pare ca avem o sinusoida, dar performanta si valoarea trebuie sa fie continua, sa aiba continuitate, asta este cresterea durabila.

    Apreciază

    • Poate ca transferul unor jucatori mai valorosi fata de ce avem in lot, inainte de dubla cu Basel, nu a depins exclusiv de vointa conducerii noastre. Este posibil, pe langa plusul la buget asigurat de calificarea in grupe, ca jucatorul ochit sa nu accepte venirea in Romania decat cu conditia intrarii in grupele CL, poate altele sunt conditiile financiare pentru transfer, poate clubul proprietar al jucatorului (daca e vorba de un imprumut) are pretentii diferite pentru imprumut in functie de intrarea noastra sau nu in grupe. Nu avem cum sa cunoastem dedesubturile unor astfel de afaceri. Ori, pur si simplu jucatorii mai acatarai asteapta spartul targului pentru a se transfera. S-a zvonit mult intr-o perioada venirea lui Adrien la CFR. Din cate stiu n-a semnat nici pana acum cu vreo echipa, impresarul lui sustine ca saptamana viitoare ii va rezolva situatia.

      Apreciază

  19. @ lenngyel attila -,,raman la convingerea ca…NU TREBUIE SA NE AMESTECAM CU SUDUL PUTRED, episodul Cartu cred ca va da de gandit”. Cartu n-avea ce cauta din start la CFR. Orice echipa din prima liga care-si doreste mai mult decat sa se salveze de la retrogradare este deja o palarie prea mare pentru el. Niciodata n-am inteles de ce a fost adus Cartu la Cluj, anul acela, nu intamplator cel mai negru pentru CFR din era Paszkany, l-am inceput chiar cu Sorinaccio pe banca. Cu privire insa la ”sudul putred”, o intrebare numai: Eugen Trica ce era? Pana sa vina la noi, numai gura era de el: performante aproape egale cu zero, iar comportamentul sau aducea mai degraba aminte de descrierea ”tiganului sudist” la care faceai tu referire, decat de fotbalistul care mai pe urma a contribuit din plin la realizarea primelor performante notabile ale clubului nostru. Nu spun ca neaparat si un eventual experiment Mutu ar da rezultatele asteptate la CFR, s-ar putea sa fie un mare fiasco. Spun numai ca Ad.Mutu a fost un fotbalist prea mare ca sa nu merite macar sa ne gandim la a-l aduce in Gruia daca ni se va ivi vreo oportunitate. Sa joci mai bine de 10 sezoane in Serie A, sa inscrii mai bine de 100 de goluri pe acolo, iar in vreo 5 editii sa te numeri printre golgeterii campionatului italian, sa fii desemnat intr-un sezon chiar cel mai bun jucator din Italia si sa ai un oras intreg ca Firenze la picioare, nu cred ca e la indemana oricui. Toate astea le-a realizat printre nenumaratele sale probleme cu drogurile, ospatarii, curvele,etc. De ce atunci noua sa nu ne spuna nimic toate performantele lui si sa ne uitam numai la ce-a lasat rau in urma lui? La CFR, sa nu uitam, n-am avut numai sfintisori prin echipa ( vezi Fabbiani, Trica, Y.Kone, Traore, etc), insa cei ce se ocupau de destinele clubului stiau de obicei sa-i tina in frau si sa se foloseasca de ei pentru realizarea performantelor dorite. Calitatea asta cred ca o are si Ando astazi, ca si ceilalti oameni care se ocupa in prezent de destinele CFR-ului.

    Apreciază

    • Florinaccio nu ne cunoastem,dar asta nu inseamna ca nu putem dialoga civilizat.Poate sint subiectiv,dar in toata viata mea am avut numai de suferit de pe urma tiganilor sudisti,iar daca ar depinde de mine cei de dincolo de Carpati ar intra cu pasaport in Ardealul nostru drag.Nu stiu cine sinteti,de unde a-ti aparut,tu si T-Bone dar ardeleni nu sinteti sigur.Acum in legatura cu Trica,el a fost unul din cei mai buni fotbalisti ai Cfr-lui,daca l-am avea acum conducator de joc,sigur am avea o alta echipa.L-am vazut la Munchen inainte de meci intr-un grup de suporteri ceferisti,traind si suferind pt echipa, intr-un moment ce el nu mai era la Cfr.Referitor la briliantul narcoman al vostru,crede-ma,el este o epava,l-am vazut un an intreg cum a fost fluierat de un stadion intreg,iar faptul ca este impresariat de Giovani il face indezirabil la Cluj.Tu nu esti ardelean,chiar daca traiesti in Cluj,dupa cum si ce scrii radacinile tale sint departe de idealurile si aspiratiile ardelene,dar asta nu inseamna sa nu putem comunica.

      Apreciază

      • Asta cu cine-i ardelean si cine-i sudist vad ca te framanta profund.Eu zic sa-ti vezi de gulasul tau( a se intelege „lungul nasului) si sa nu bagi strambe aiurea din cauza neintelegerilor tale cu alti romani.In plus, daca le nimeresti cu Mutu cum le nimeresti cu ardelenii mai bine iesi la pensie si esuezi pe un colt de plaja pustie la marea Balaton.Hai noroc!

        Apreciază

      • Nu inteleg ce e cu atitudinea asta a ta, de vreme ca Florinaccio ti-a adresat o simpla intrebare! Il cunosc pe Florinaccio si pot sa-ti spun cu certitudine ca e ardelean si un mare CFR-ist. Daca tie ti se pare ca Satu Mare nu e in Ardeal,atunci ai o problema,pentru ca atitudinea si discursul lui Florinaccio n-au nici o asemanare cu sudistii. Sau problema ta e legata de „Ardealul tau drag”?

        Apreciază

      • Stimabile, Florinaccio a pus dupa nickul sau literele SM, insemnand Satu Mare presupun. Asadeci si prin urmare, domnia sa este ardelean, dupa cum puteai sa constati si tu daca ai fi fost ceva mai atent.

        Apreciază

  20. Cand doua tabere ceferiste se cearta pentru ”marul putred” MUTU, castiga se pare cea de-a treia, cea milaneza. (: ”Diavolii” considera se pare ca ”drogatul” nostru merita o sansa, chiar daca au o echipa tixita de vedete. Noua nu ne place ”tiganul asta sudist” ca e prea bun pentru CFR.

    Apreciază

  21. Suntem cu toţii „nervoşi cu nervii”, egalul de vineri nu ne-a picat bine, se apropie meciul cu Basel…Totuşi, ar fi un lucru nemaipomenit dacă am putea evita -măcar între noi- confruntările verbale mai tăioase…Cu toţii suntem -sper- ceferişti adevăraţi, indiferent de naţionalitate, de crezul nostru politic, etc., şi asta trebuie să ne strângă, nu să ne dezbine. Dacă am da cărţile pe faţă, probabil am afla că printre noi există şi pesedişti-penelişti, şi pedelişti sau udemerişti, maghiari şi români (şi nu numai), şamd. Opţiunile noastre (geo)politice, declarate aici -chiar dacă ne sunt sacre- pot deranja însă alţi ceferişti şi atunci am deviat-o întro direcţie greşită şi periculoasă. Ştiu că suntem diferiţi, dar ideal ar fi să ne concentrăm exclusiv pe „ceferism”-ul care ne uneşte, putem fi şi noi un club (virtual) select, care să se detaşeze de toate mizeriile care -în mod sigur- ne înconjoară. Scuze pentru „teoriile” mele expuse aici, nici eu nu vreau ca acest forum să devină unul „academic”, dar decenţa e oricând binevenită. Revenind la meciul de vineri : îmi menţin părerea că avem de-a face cu o decizie (nu foarte fericită) a lui Ando de-a testa şi de-a antrena „live” sistemul defensiv, cu gândul -evident- la Basel. Cei care au jucat fotbal, ştiu foarte bine despre ce vorbesc, chiar în ligile inferioare era (este) la modă această abordare a unor meciuri oficiale aparent mai uşoare, în ajunul unor partide -tot oficiale- mai importante. În colateral , vorbim şi de un anume risc (în privinţa rezultatului), şi aici am ajuns la dilema mea iniţială : acest risc a fost unul asumat sau nu de către Ando. Dacă DA, atunci are circumstanţe atenuante („nu-mi pasă de rezultat, campionatul e lung”,etc.), dacă NU, atunci chiar vorbim de o abordare greşită, neprofesionistă. Revenind la Ando : şi eu cred, că în acest moment este cea mai bună soluţie pentru CFR, el fiind maestru în a uni vestiarul, în a mobiliza băieţii, pe segmente psihologice, vasăzică. CFR nu are -deocamdată- decenii întregi de performanţe la nivel înalt, în primul rând din cauza „timpului”, care nu poate fi accelerat. Noi dominăm fotbalul din RO în primul rând datorită unei abordări occidentale a fenomenului fotbalistic (la conducere mă gândesc aici), dar nu putem emite pretenţii de „next level” dacă nu există o strategie pe termen mediu şi lung, iar aici primordial este siguranţa financiară. Altfel putem ajunge foarte rapid în situaţia unor echipe ca Urziceniu’, etc., şi n-am făcut nimic. În opinia mea, dacă se va continua cu aceaşi seriozitate, avem şanse să ajungem la nivelul „Şahtior” în 6-7 ani, iar dacă ajungem acolo (Doamne’ ajută…), tot vom avea perioade mai proaste şi eşecuri / semieşecuri cu echipe mici, ca şi Barcelona, ca şi Şahtior, până la urmă… Ce pronostic am pentru marţi ? Joc în apărare, cu contraatacuri tăioase, scor 1-1 şi calificare pe urmă… HAI CFR !!

    Apreciază

    • Sa te auda Domnul(cum care?!) si in privinta rezultatului si a „next level”,doar ca eu nu prea cred in proiectul acesta! Nu acum,cel putin.

      Apreciază

      • Să fiu sincer ? Am şi eu rezerve (cu proiectul), nu-mi plac proiectele clădite pe potenţa financiară şi/sau seriozitatea/cheful unui singur om. Carevasăzică, nu-mi plac palatele construite pe nisipe mişcătoare… Totuşi, am observat la Árpi o dorinţă de-a consolida fundamentul cefereului prin atragerea de noi investitori ( şerioşi, se înţelege), dar siguranţa financiară deplină nu-ţi dă decât o schemă de autofinanţare viabilă pe termen lung. Ei, aici e aici, vorbim deja de venituri sigure / minimale din bilete, din vânzări de tricouri/fanioane,etc., de vânzări planificate de jucători (concomitent cu înregimentarea altora, mai ieftini, dar promiţători ; aici cred că stăm destul de bine), da, vorbim şi de listarea la bursă ( aoleo…) şi tot tacâmul…Până când toată construcţia depinde de un singur element (om), ea este vulnerabilă, iar noi, suporterii , expuşi la posibile decepţii. Ca să fiu sincer până la capăt, am încredere -totuşi- în seriozitatea actualei conduceri, şi faţă de alte echipe din RO există o siguranţă financiară / existenţială ( sper să nu mă înjure Sartre din mormânt…) mult mai mare.

        Apreciază

    • De acord cu apelul la decenta a lui Kiruj. Fara sa-i nominalizez aici, sunt cativa oameni care au tendinta de a se exprima mai taios decat ar fi cazul. Si nici de ironii nu e nevoie, nici macar de alea fine. Nu in acest scop a fost creat de 07, Albu si altii acest site. Daca vreti cearta, aveti la dispozitie gesepeul si prostsportul. Acolo-i plin de zapaciti, asta ca sa nu folosesc cuvinte grele. Haideti sa fim „toti pentru unul si unul pentru toti” 🙂

      Apreciază

        • Am zis eu c-oi fi vre-un sfant? Daca da, imi cer iertare. Uneori imi mai pierd si eu „medicamentul”. N-am pretins vreodata ca m-as pricepe la fenomen. Comentez ca un iubitor al fotbalului in general si al CFR-ului in special. Nu incerc sa jignesc pe nimeni si ii respect toti cei de pe acest site. Si astept acelasi lucru din parte voastra. Chiar si din partea unor fosti amici virtuali.

          Apreciază

          • Nea Silica, sper ca nu te-am suparat cu ceva. Ultimul lucru pe care mi l-as dori ar fi sa jignesc in dreapta si-n stanga, si cu atat mai putin pe domnia ta! Eu in general nu ma prea uit la numele celui care posteaza, pentru ca nu-mi plac taberele si nici nu-mi doresc sa creez bisericute aici. SIngura mea ”Biserica”, pe langa cea in care m-am botezat, e cea din Gruia. Cine este de partea ei, este si de partea mea, chiar daca opiniile se poate intampla sa nu ni se potriveasca. Daca uneori eram de partea lui T-Bone, se intampla pentru ca pur si simplu ne coincideau opiniile, si nicidecum pentru altceva. Eram constient ca prin asta s-ar putea sa devin putin nepopular, dar sunt obisnuit sa caut adevarul, si-l caut, chiar daca nu intotdeauna il gasesc. Sper ca prin asta nu s-a inteles ca doresc sa fiu impotriva cuiva, fereasca Bunul Dumnezeu! Daca am gresit fata de tine, sau fata de un altul de pe Tribuna, imi cer inca o data scuze! Poate ca pe viitor ar fi cazul sa-mi masor mai bine cuvintele, mai cu seama atunci cand dialoghez cu tine, cu Caneto sau cu alti tribunisti pe care va respect si admir totodata. Iertare inca o data! Ma opresc acum, pentru ca parca sunt la iertaciunile de la inmormantare, si inca n-am murit. 🙂 HAI CFR!

            Apreciază

          • Nu am fost niciodata suparat pe tine Florinaccio, nu ai pentru ce sa-ti ceri iertare. Dar macar m-ai facut sa rad cu lacrimi (la faza cu: Ma opresc acum, pentru ca parca sunt la iertaciunile de la inmormantare, si inca n-am murit. :). Multumesc! Esti un tip pe cinste!

            Apreciază

          • Nea Silica, stiam eu ca tu esti unul de-al meu ( sufleteste, ca sa nu se inteleaga cumva ca pe aici am fi impartiti in tabere). Simteam eu ca nu esti un suparacios si ma bucura sa aflu ca nu m-am inselat. Poate, cine stie, da odata Domnul sa ne si vedem la un meci in Gruia, ca sa ne incurajam impreuna favoritii si sa ne bucuram si de meciurile CFR-ului. Daca n-o sa ma gasesti altfel, te uiti dupa al mai galagios dintre suporteri, si nimeresti la sigur. Numa’ sa nu ne nimereasca pana atunci si pe careva dintre noi vreun glont de-al lui T-Bone, pentru ca vad ca inca nu i s-a terminat munitia si pe aici ni se tot subtiaza randurile. 🙂

            Apreciază

  22. Lucrurile in general nu trebuie complicate fara rost…….fiecare are principiile lui si se conduce dupa ele.Eu personal fata de o persoana (fie ea si din familie) care greseste grav n-am multe pe viitor in comun.Tot asa spun ca decat sa am de-a face cu un roman prost prefer fara discutie un ungur de bun nivel……dar mergand pe logica asta voi putea spune ca voi dialoga cu orice suporter cu bun simt (indiferent de regiunea de provenienta) si voi ignora un cfrist mojic ,fie el chiar din Cluj………

    Apreciază

  23. Mai Attila, pui de dac (sper ca se poate glumi cu tine), imi pare rau pentru tine daca spui ca toata viata ai avut de suferit din cauza impielitatilor de sudisti. De fapt, daca ma mai gandesc putin, cred ca aici ne leaga ceva pe amandoi: si eu am avut de suferit din cauza unora dintre ei ( Ceausescu, de exemplu). 😦 Vreau sa stiii ca in general nici eu nu am o parere deloc grozava despre ”sudisti”, dar de aici si pana la a-i baga pe toti intr-o oala e cale lunga. De exemplu, eu am o parere in general buna despre maghiari, dar chiar ieri am auzit despre una ca ar manca-o paduchii de lenesa ce e si ca tocmai si-a lasat copiii si sotul pentru ca acesta indraznea sa o mai si puna la treaba. Copiii ii urlau de foame in urechi, iar ea statea cat era ziua de lunga tolanita in pat! Acuma, io ce sa fac: sa trag concluzia ca toate unguroaicele din lumea asta sunt lenese si curve? Ma tem ca as gresi. Am senzatia ca la fel gresesti si tu cand spui despre sudisti ca toti sunt niste ”tigani”. Apropo de sudisti, tot nu mi-ai raspuns la intrebare: EUGEN TRICA CE E, ca tot n-am inteles?!? Nu vrei sa ma lamuresti? // Cat despre concluzia pe care ai tras-o, cum ca n-as fi ardelean (desi traiesc in Cluj ?!? – ce bine ar fi… traiesc in SM ) vreau sa stii ca aici n-ai nimerit-o chiar deloc! Daca ai fi luat la intamplare orice alt forumist de pe aici, sau de oriunde altundeva, si tot n-ai fi nimerit-o mai rau! 😦 De ce? Pentru simplul motiv ca…ups…eu sunt Ardelean pana si cu numele! 🙂 Si sunt, desigur, mandru de asta. As fi tare curios insa sa stiu cum ai reusit tu sa tragi concluzia asta gresita. Cu respect. HAI CFR!

    Apreciază

    • Numa atata?……Nu junje, crede-ma…..dar discutia asta nu trebe pe tribunacfr…..
      Ca „pentru ca daca incepem”….’junjem la nivel de 0 tv….sau chiar despuiA3….
      Nu cred ca vrem asta…..

      Apreciază

    • florinaccio SM,am fost la bazin si dupa doua ore de inot si citeva beri reci sint foarte bine dispus.Recunosc ca nu prea sint la curent cu tot ce se scrie pe Tribuna,inca lucrez mult ,de fapt toata ziua,deci simbata dm,si duminica citesc pe sarite cam tot ce se scrie intr-o sapt.M-a enervat T-bone prin citeva postari agresive si mi s-a parut ca ii tii partea.Nu pot sa stiu de unde esti,eu personal sint departe de Clujul nostru drag ,oras de care imi este dor in fiecare zi care trece.Daca esti din SM ,imi cer scuze, dar prin rindurile tale adie o aroma de sud la care recunosc sint alergic.Mutu nu merita sa ne certam intre noi.Convingerea mea ferma este ca el si Giovani nu are ce cauta in sinul echipei,indiferent ce briliant a fost .Referitor la Trica,da este oltean, dar ai auzit pe undeva legat de numele lui referiri despre cocaina,batai,lume interlopa?Personal imi pare rau de controversa declansata de mine in legatura cu marele briliant,obiectivul Tribunei nu este cearta intre suporterii Cfr-lui,deci Albule si Dinu va rog sa ma scuzati,nu se va mai repeta.

      Apreciază

      • lengyel attila, nu cred ca mai era nevoie sa specifici ca nu prea erai la curent cu ceea ce se intampla pe Tribuna, pt ca daca erai, atunci cu siguranta ca nu m-ai fi suspectat ca tin partea cuiva pe aici. Singura careia ii tin partea intotdeauna e CFR 1907 CLUJ. Si pe mine ma deranja intr-o vreme T-Bone, i-am si spus-o cand am socotit de cuviinta, dar per total cred ca e nevoie si de el printre noi, asa cum e nevoie de o opozitie puternica in orice parlament dintr-o tara normala. (Nu stiu daca am gasit cea mai fericita comparatie, dar cam asta poate ca e rolul sau pe aici uneori). E cam taios el, poate ca uneori nu loveste intamplator, poate are si niste clinciuri mai vechi cu cate unul dintre Tribunisti, dar eu cel putin intotdeauna il citesc cu interes, iar daca n-ar sari calul uneori, cred ca ar fi chiar ok. Din pacate, ma tem ca nu e singurul care mai sare calul pe aici cateodata. In ultima vreme pare ca s-a mai ”cumintit” si el, ori i s-au terminat gloantele? 😉 Atunci insa cand posteaza si el, cu siguranta ca Tribuna e mai vie, chiar daca uneori goleste cartus dupa cartus. 🙂 . In fine, ce ma bucura cel mai mult e ca pe aici cam toate disputele se termina cu cate-o prietenie sau la un pahar de bere, asa cum le sade bine unor oameni inteligenti. // In alta ordine de idei, nu stiu ce arome mirosi tu ca adie dinspre Satu Mare, sigur berile alea bune nu ti le-a servit vreun oltean sau alt sudist? 🙂 Vreau sa stii ca eu pe Mutu mi l-am dorit, si l-am cerut pe Tribuna inca in urma cu vreo doua-trei luni, atunci cand T-Bone nu stiu sa fi postat pe aici si cand nici nu prea puteam spera ca ”Briliantul” si-ar dori cumva sa poposeasca in Gruia. Atunci, in febra mercato-ului de vara, ma intrebam daca n-ar fi cumva indicat sa se incerce si achizitionarea unui jucator cu nume (gen Mutu, Chivu, Marica, etc) care sa ridice putin echipa dpdv valoric, dar si al imaginii. Poate ca am gresit si atunci, si poate ca mai gresesc si acum cand cred asta, dar pentru asta cu siguranta nu e de vina niciun mitic. Singurul vinovat ar putea fi tot un Ardelean, tatal meu, pentru ca nu m-a inzestrat cu minte mai multa. 😦 // Si mie mi-e intotdeauna dor de Clujul nostru drag, asa ca te inteleg de minune. Sper sa revii cat de curand acasa si sa te bucuri de el, de CFR si de prietenii care te asteapta in tara. HAJRA CFR!

        Apreciază

  24. Scurt/2: Cine este Ardelean?
    raspuns: Cine se simte Ardelean si RESPINGE tot ce este „venitism” din sud…..
    Ca sa-i parafrazez pa ei; noi la nimeni nu munceste, dar ciupim bani de unde apucam si investim unde e mai bine……
    La noi: cam toti muncim…..nu ciupim bani, ca munca nu inseamna ciupeala de bani…si ne interesam de cum ar fi bine sa ne fie si noua bine…..
    Doamne…filozof am ajuns…..dar, scapa-ne de mitici…ca altfel vin si debitez noi conceptii….
    Si NIMENI nu va scapa viu din debitarile mele!!!!

    Apreciază

  25. Hai sa incheiem subiectul cu nationalitatile.Chestia e simpla: trebuie sa fim toleranti cu toate natiile, minoritatile si rasele omeneste de pe aceasta planeta! Nu calcam pe un drum murdar parcurs de altii inaintea noastra, state care astazi se erijeaza in modele civilizationist-culturale…bem cu totii un pahar de apa plata cu lamaie si scriem cu mintea limpede, nu intram in prejudecati ieftine.Nu-s ardelenii cei mai harnici si nu-s nici muntenii cei mai lenesi, nu-s ungurii cei mai blonzi si nu-s nici oltenii cei mai bruneti…hai sa ne bucuram de diversitate si sa ne vedem cu modestie si optimism de traiul nostru zilnic.

    Apreciază

  26. Dupa ce un Ardelean a fost ”acuzat” ca de fapt nu e ardelean, am trait s-o vad si pe asta: lupu se transforma in mielusel, pistolaru’n pacifist, iar retard_ila ajunge… filozof. 🙂 Vedeti de ce mi-e atat de draga Tribuna? HAI DRAGA CFR! Si maine careva cu o avancronica, pentru ca deja incepem sa explodam! Caneto ”zece-trei”, esti pe receptie?

    Apreciază

  27. iti multumesc pt sustinere,prin toamna sper sa ajung la Cluj si vreau sa ne intilnim neaparat ,am sa las nr telefonului la Dinu in Oxford,eventual trimite si tu un mail la Dinu cu nr tau si te voi suna eu.Multumesc anticipat

    Apreciază

  28. Am citit pe sarite si imi cer scuze celor pe care nu i-am citit pe de-a intregul …dar din ceea ce am citit io am dedus ca e vorba de Mutu 🙂 Ma io zic ca nu vine ,nu avem noi atatia bani…Apoi daca vine ,ma… e bun… cu toate ca e neserios,e batranel dar e bunicel si sa nu uitam ca pe DeZe la luat chefereul de la divizia patru si de’ unii dintre noi a fost considerat no’1 ase ca mai usor cu povestile si fiti o tzara mai obiectivi . Inca un lucru spre dezamagirea multora ,nici banatul nici ardealul nu’i fruntea ,eventual buricul ,in cel mai bun caz…Cat despre Basel nu va faceti mari iluzii… e care pe care si aia ne bat aproape din toate punctele de vedere plus ca si alora le trebe banii celor de la UEFA deci va fi greu de tot ,da hai sa traim cu speranta …Meciul cu Iasiul… se pune in ciuda tuturor aparentelor si pentru prima data il acuz pe Andone ,trebuia sa ii tina in priza a doua repriza dar s-a relaxat si el (om ii si el) dar e o greseala mare ,vedem ,o seara buna tuturor

    Apreciază

    • Dantesc, nici in Divina comedie nu cred ca ai spus mai bine ceea ce aveai de spus. 🙂 Din pacate, ma tem ca ai multa dreptate si in privinta venirii lui Mutu, si in privinta dublei cu Basel, dar si in ceea ce-ai spus despre nea Ando.

      Apreciază

  29. Doar printr-un miracol putem trece de Basel. Dar 4 reprize de noroc la nivel european sunt raritati. Diferenta este mare intre noi si ei. Basel este o echipa de nivelul 2, gen Benfica, Porto, Lille, OM, Shahtior, TSK Moscova (nivelul 1 fiind locurile 1-2 din Spania, Anglia, Italia, Germania), noi suntem undeva pe nivelul 3 cu Bate Borisov, Anderlecht, Sparta Praga, Celtic de exemplu. Daca tot e vorba de preferinte si cadouri as alege CL cu o clasare pe 3 in grupe in locul titlului in acest sezon. Speranta ar fi la un egal cu gol marcat maine, astfel incat la retur sa putem juca pe contraatac (din nou) si sa speculam spatiile libere din apararea helveta.

    Apreciază

  30. Andone trebuia sa fi fost prezent in Ghencea, sa vada cum se trateaza un meci cu o echipa mica. Cata minte sau cata experienta iti trebuie sa-ti dai seama ca echipele mici indraznesc daca le lasi, iar odata ce ai luat gol, se inchid si greu le dai doua(asta daca iti si doresti 3 puncte). Cand se fluiera startul ai tabarat pe ei si nu le dai nici o sansa. E intr-adevar nevoie de efort si indarjire, dar macar te relaxezi in repriza a doua, joci cu rezervele, joci pe contraatac. Nu e prima(si n-o sa fie nici ultima) data cand ne pacalim cu echipele ‘mici’. Am avut noroc(sau poate ghinion) ca am primit un penalty aproape gratuit. Modul asta de arbitraj contribuie la relaxarea nejustificata a jucatorilor, iar fotbalul se razbuna, nu-l poti pacali. 😐

    Apreciază

  31. Legat de meciul cu CSMS Iasi: prima repriza buna, a 2-a execrabila. Marele meu off este Valente – daca Andone nu va sti sa-i dea incredere si sa se foloseasca de calitatile lui, se va pierde si va fi imprumutat in iarna. Acum Valente este doar un iepuras speriat, cu 3-4 pase bune pe meci si in rest omul in minus. La lovituri libere, in loc sa aibe tupeu si sa execute, doar ii aseaza mingile lui Bastos, cu urmarile cunoscute. Ma repet si spun ca inainte de a visa lovituri mai mici sau mai mari de imagine, trebuie sa ne folosim la potentialul complet de jucatori pe care ii avem deja: Pedro, Valente, Nicoara.

    Apreciază

  32. […] sursă: Tribuna CFR window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); […]

    Apreciază

  33. Total de acord cu afirmatia referitoare la exploatarea potentialului din lotul avut……..ce nu inteleg de ce i se acorda credit lui Valente si nu lui Rui Pedro care imi pare mai clar in executii.Pentru mine Valente pana acum este o mare deceptie ,cum ai spus si tu omul in minus.

    Apreciază

  34. Retardila, imi poti spune te rog care sunt ”ai lui” de pe aici? Sau care sunt ”ai lui” si nu si ai tai? De ce toata galceava asta? Nu e pacat de razboiul asta care tinde sa fie al tuturor impotriva tuturor? Daca tot nu te intelegi cu T-Bone (sau cu oricare altul), nu mai usor ar fi, si mai intelept, sa-l(i) ignori pur si simplu? Daca CFR-ul e mai important decat orgoliile dintre noi, atunci hai sa fim uniti in jurul lui si sa le lasam pe toate celelalte la o parte! HAI CFR!

    Apreciază

  35. In afara de diferendul cu Tibone nu vad de ce ar trebui sa parasesti acest forum. Am ajuns (slava Domnului) la un numar de peste 50 de insi (presupun), care folosesc siteul; stafful redactorilor se completeaza cu noi membri. E normal ca pot iesi uneori scantei din disputele noastre, dar ca ceferisti adevarati trebuie sa stim sa trecem peste ele. E pacat sa se piarda oricare din noi. Eu te stiu de multa vreme, si intotdeauna mi-a placut stilul tau (nu acesta cu injuraturi).

    Apreciază

    • Si eu as regreta daca Retardila, ale carui opinii le-am citit intotdeauna cu multa placere, ne-ar parasi. Tocmai de aceea o spun ca sper ca plecarea lui sa fie numai o simpla suparare de moment. Eu, de pilda, as fi fost incantat daca ar fi apucat sa ne spuna si noua mai multe despre fotbalul pe care l-a trait dumnealui in tinerete. Am inteles ca a fost poate cel mai fotbalist dintre noi, iar unor astfel de oameni as fi in stare sa le ascult povestile ore in sir. Eu in felul acesta m-am indragostit de fotbal, cu tot soiul de povesti de pe stadioane: despre cum il intaratau suporterii Olimpiei pe ambitiosul, dar deloc talentatul fundas osan Bocsa, despre posteriorul -deloc sexxy – pe care Gabi Both l-a aratat candva, cine stie din ce motive, satmarenilor, despre golul lui Iancu inscris din foarfeca in poarta lui Dinamo, despre ”surtul” cu care ”Gascanul” Dobrin l-a facut de mandra minune pe Kempes, etc, etc… Cred ca de astfel de povesti ar fi loc, macar cand si cand, si pe Tribuna noastra si sunt convins ca multi dintre noi le-am savura, de-a dreptul. Eu intotdeauna ma intristez atunci cand vad oamenii dand inapoi dinaintea lucrurilor care nu le plac. // Pe T-Bone, daca il citesti intr-o alta cheie, mai a la Conu Iancu, poti chiar sa-l indragesti. Asta, desigur, daca-ti place putin si adrenalina, sau daca esti cumva un nou Socrate, cel despre care se spune ca s-a insurat cu Xantipa numai si numai ca sa-si puna rabdarea la incercare. Dar cati dintre noi n-am facut oare odata, fara sa stim, alegerea asta? Cu inca o Xantipa in plus oare nu suntem tot acolo? Macar de-ar da Domnul ca maine seara, pe postul Xantipei, sa nu fie CFR-ul! 🙂

      Apreciază

      • Mersi, mersi, accept si flori sa stii; le ador…pistolul meu are o aura fermecatoare asezat printre petalele viu colorate ale unor boboci de trandafir, iar mirosul intepator de ars, cand descarc glontul, e mai degraba fructat si dulceag. :)))))))

        Apreciază

  36. Uite inca un motiv:…….” si nu despre impresiile bolnave ale unor mitocani dezaxati, lipsiti de bun simt.” Cred ca eu asta is! Auf Wiedersehen….

    Apreciază

    • Adio dar raman cu tine ? 🙂 Mie asa imi miroase Retardila fara suparare …. Asa ca lasati mai oameni buni impresiile astea de dive deranjate in momentele ei de intimitate, fiindca parerea mea astea’s fite de fata mare. Fiecare, inclusiv subsemnatul o mai da cu bota in balta si mai are micile si neinsemnatele lui razvratiri . Dar ganditi-va chiar are sens? Ce ne-a adus si aici si ne duce si pe stadion ? CFR-ul asa cum e el, uneori cel mai mandru ficior, alteori doar un urias schiop …dar oricum ar fi dragostea nu dispare si-atunci intreb? Ce rost au haraielile astea de copii aflati la pubertate? Io zic ca nici una ,da’ ma rog voi hotarati…Auf Wiedershen inseamna La revedere…las’ ca nu’i nici dracu atat de negru…:) Hai CFR !

      Apreciază

  37. O sa scriu propozitii scurte sa priceapa si Dantesc. Nu vreau sa’i bruiez intelegerea setata pe lucruri simple.
    Mai, io intru rar pe’aici. Chestie de gusturi. Ca sincer, prefer altfel de prosti. Insa vad una: ori de cate ori o scris Ciontu’ cate’o parere, hop si Retardila coada cu un comment. Iarasi nu vaz unde l’ar fi suparat cu ceva!… Mai degraba am avut senzatia ca Retardila s’a enervat de la propriile comentarii. Iar observatia omului cu privire la chestii dezaxate mi se pare – sa ma ierte dumnezeu – pertinenta. Dupa ce pomenim de mamici, nu putem sa pozam in mimoze…sau sa binedispunem publicul cu chestii teatrale gen ” bye-bye cruel world”…
    Retardila, ce’ai patit, mate? Vrei sa te sinucizi?

    Apreciază

  38. Zero sapte, vezi ca ai primit ceva pe mail, poate va prinde bine. Meciul se apropie, Tribuna fierbe, iar poporu e flamand, asa ca m-am gandit ca poate nitica paine pe mult fotbal (sper ca nu circ) n-ar strica. Sper ca nu am gresit. HAI CFR!

    Apreciază

  39. Mitocan dezaxat, lipsit de bun simt cum is caracterizat, o sa mai postez (cred din consideratie pentru Florinaccio_SM, ca alta iesplicatie acuma nu gasesc) cate o amintire de acu’ vreo 127 de ani.
    Iata una:

    Meci CFR-FC Arges, pare-mi-se in 1974…..arbitrul da un 11 m absolut gratuit pt Pitesti…..Bineinteles huiduieli cat duce trenu’…..Dobrin imediat fuge si ia mingea in mana ca el va da……Il aseaza pe punct, isi ia avant…..da mingea peste gard pe Masinistilor….. S-a vazut extrem de clar CA A VRUT SA RATEZE…..gascanu’ nu a fost de acord sa se dea gol pe nedrept…..Minute in sir si tribuna si peluza scandau DOBRIN-DOBRIN….
    Mai, eu totusi am amintiri…..

    @Saliceanu: eu nici pe teren n-am injurat, nici pe santierele tarii nu am ridicat niciodata tonul……dar nu permit ca cineva sa-si bata joc de Lengyel Attila…..mi-a fost „pilda” cand am fost june viitor portar neperformant….Dar cum am spus, mai postez numai amintiri de-ale mele, asta din dragoste pentru un sport si pentru o echipa de care nu mai gasesti pe pamant…..

    Apreciază

    • Retardila, uite un comentariu de-al meu mai vechi, postat pe blog lui 07: “caneto18 martie, 2011 21:58
      Foarte bun articolul, felicitari!
      La o varsta „ante-buletin”, daca ai boala, te marcheaza profund si o intalnire cu un mic erou local de divizia C, d-apoi cu un fotbalist asa cunoscut, care-ti va deveni si profesor.
      Imi apare si mie foarte vag in fata ochilor tipul de caricatura (parca de Al.Clenciu) din revista Fotbal: intr-una din ele, gura tunului continua cu bustul unui fotbalist avand pieptul foarte bombat (Petru Emil?).
      Apropos de amintiri, Marcu nu l-a iertat pe frate-to, in schimb eu am vazut unul mai milostiv. Era sezonul ’75-76, stateam”ultracentral” la peluza, in Gruia, meci cu FC Arges, ne conduc cu 1-0, in repriza a 2-a atacam ca disperatii, centrarile in careul pitestenilor sunt la juma’ de minut, apoi la un moment dat mingea ajunge la unul de-al lor, Dobrin (n-avea conditia fizica a lui E.Dica, dar era un fotbalist bun), pasa printre la Radu II care intra in careu, singur cu portarul (parca Moldovan), cand sa traga, din spate este agatat clar (piedica rudimentara) de un fundas, arbitrul fluiera 11 m. Radu II aseaza tacticos mingea la „punctul cu var”, dar poarta (dinspre peluza) e goala, ai nostri cu mic cu mare pe arbitru calare. Cand au vazut ca ala nimic, s-au mutat si au format o gramada ordonata in jurul lui Dobrin. Dupa cateva minute, Dobrin a dat a lehamite din mana, s-a indreptat tantos spre careul nostru, i-a facut semn lui Radu II ca valea, a luat mingea si a executat lovitura puternic pe langa si peste poarta, apoi a cerut (ordonat) schimbare.” Deci, ti-amintesti intamplarea cu doua mici erori 🙂 1. Faultul a fost clar (Radu II cosit taraneste din spate-stanga lui) 2. Penalty-ul a fost la poarta dinspre peluza. Mi-aduc aminte perfect, s-a terminat 1-1, era sfarsitul lui noiembrie, dar timp fain de tot, cu soare, tin minte si faptul ca dupa meci am coborat la gara sa ajut un coleg, ce venea de-acasa cu trenul, la carat bagaje. Erau pline cu potol 🙂

      Apreciază

      • Alt meci…….alte amintiri……Desi timpii trece…..Chestia povestita am discutat-o si cu amicul meu Kempe’, doua amintiri aproape identice……Dar, cum am fost zisa: timpii trece…

        Apreciază

    • Da’ o zis cineva sa nu’l respecti pe Lengyel Attila? Numa ca nu’l respecti injurandu’l pe altu’. Amu’ zi si tu daca n’am dreptate.

      Apreciază

  40. Hai, ca mai vin cu una, din „interior”…..Meci de pregatire echipa mare cu tineret-rezervele……”Fane” Borbely trece de doua ori (avea viteza si tehnica, pacat ca s-a pierdut…) pe langa Mugurel…..Si Lupu ii spune: ma inca una ca asta si gardu’…..(Gardul era la vreo 2 m de margine, daca-ti mai amintesti). Ne-am intrebat atunci oare ce poate spune Mugurel la adversar la meci pe viu ?! 🙂

    Apreciază

    • Retardila ! Daca ai fost portar la tineretu’ cu Fane Borbely , atunci trebuie sa fii… : „Pasarila ” , nu ?
      Eu asa imi amintesc. Da’ , mai era si „Bortzu’ „(Budusan) portar atunci. Ati fost „trupa” buna ! Imi amintesc de cei doi portari, de Toczegy, Hexan (maseurul de la Nationala), Tasnady (saracu’,am auzit ca a ajuns rau), Nicu Moldovan, Mircea Cigleneanu, chiar si Bakos. Au mai fost Onet, Adi Moldovan,Sipos(mai tineri, din ’58) , Ghita Voroneanu (de la C. Turzii-„Dumnezeu sa-l odihneasca in pace).. Gresesc ??? Si acuma, ceva „off-topic” ; ce mult ma afecteaza disensiunile de mai sus dintre mai muti post-aci !!
      QUI PRODEST ??

      Apreciază

        • Detalii, doar cat sa nu ma „deconspir”….nu am fost legitimat la CFR ca am „fugit” de la U si „aia” nu mi-au dat carnetul…..Am facut doar antrenamente, pe urma mi-am vazut de scoli…Atat, nimic mai mult!

          Apreciază

        • Ei !! Nu sunt de acord cu tine in legatura cu expresia ” am ajuns …nicaieri” !!! Ai ajuns un om matur, care incearca sa-si traiasca viata in mod onest. Da , esti un om !!!! Si asta se datoreaza si educatiei primite din acea perioada de la nea Chisu, Pisti bacsi, Demeni, Munteanu , Doctoru’.nea Albu, dela toti prietenii de atunci …Totul este sa nu uiti sa lupti … Crezi ca mie mi-a fost usor ??
          Si eu, nu m-am realizat in viata datorita fotbalului .. Am stiut atunci, prin anii ’70 , ca nu pot avea viitor in fotbal, asa ca, am „luat” alte doua licente universitare , cu doctorat cu tot. Insa , mi-a ajutat mult „pregatirea de viata din curtea CFR-ului”. Ma intelegi, prietene ???

          Apreciază

          • O secunda sa nu crezi ca nu m-am realizat in viata……M-am realizat….si inca bine…Tot ce am spus a fost ca nu m-am realizat dpdv sportiv….nici acuma nu stiu daca am facut bine ca am renuntat la performanta pt. scoli…..Inclin sa cred ca totusi am facut bine sa-mi vad de scoli….desi, daca erau vremurile atunci cum „ele este” acuma, poate era mai bine 3-4 ani de fotbal profi decat aproape 40 de ani de munca/eforturi fizice si/sau intelectuale…..Regretele sunt virtuale, sau mai precis ele nici macar nu „sezista”…

            Apreciază

          • Iti spun in secret (sa nu mai zici la nime’) antrenorii mei de la care am invatat mai mult decat pot invata liceenii de acuma…..Vostinariu (Sc.Sp.Viitorul) Petru Emil (din pacate f.putin) Bandi bacsi (Sepsy Andras, sr), DOMNUL Szoboszlay…..Cam atat pentru perioada in care am crezut ca voi face performanta…..Dar, fi discret!! 🙂

            Apreciază

  41. amintiri din cluj, la câţiva paşi de stadionul CFR : între ’78 – ’82 (cât eram la facultate), jucam la Venus Cluj, în judeţ, era un fel de satelit a lu’ CMC…Jucam pe zgura de lângă terenul CMC, acasă eram „zmei”, la început am dat de 2-3 ori de pământ (- de zgură) cu atacantul advers, pe urmă pace şi prietenie…Jucam stoper sau libero (asta nu-i un stat african, era un fel de măturător în spatele apărării), antrenor era Öcsi Crişan (să se odihnească în pace), îmi aduc aminte de Mircea Chiorean (era şi el pe la CMC, parcă), de unul Mureşan la mijloc, de Buia „Ţăranul” în atac, unul Toth Matyi…Jucam chiar amicale pe stadionul CFR-ului, cam un meci pe sezon. Manager (mă rog, organizator de competiţii…) era unul Gherheş, parcă, după mecurile mai grele îmi dădea câte 50 de lei (de atunci), era să-l pup de bucurie…În calitate de „suporter” mergeam des la meciurile CFR-ului (îi simpatizam încă din 72-73), dar şi la „U”. Mai ştie careva dintre voi câte ceva despre echipa asta, sau despre cei enumeraţi ?

    Apreciază

    • Daaaaaa, „kiruj ” draga !! Muresean era Adi Muresean , care a fost si la juniorii CFR-ului „59 ,apoi a mai jucat si pe la Beclean , cred.. Imi mai amintesc de Mathy Thot… Dar , spune-mi te rog : cum il chema pe antrenorul sau Presedinte de la CMC din acea vreme , lunganu’ ala roscat …???

      Apreciază

      • chiar nu-mi aduc aminte…Mureşan era din Fundătura, parcă. Mi-am mai adus aminte de unul „Iepuraş” (îmi scapă numele…), juca în atac. De la CMC îmi aduc aminte de Mircea Pop, era tot libero (alt stat african…), tot timpul am avut clincuri cu el, când jucam amicale cu ei…Echipele de tot de atunci din judeţ erau : Gherla, Metalul Roşu (acolo a jucat şi fostul „U”-ist Manu, de fapt băimărean, parcă, zis şi „Dulapul”), Cazanele Mici, Tehnofrig. Îmi mai aduc aminte de Dermata, Sticla Turda, Aghireş, Vlădeasa Huedin, Mintiu Gherlii, Suat…Sunt nespus de bucuros că ai cunoştinţe despre acea grupare , simt că am întinerit vreo 34 de ani..

        Apreciază

        • Electrometal, Flacara,Tehnofrig, Viitorul Iclod, Unirea Dej, Cimentul Turda……divizia faimoasa „nationala” judet…..Doamne, ce frumos a fost……
          Oare mai gasim „documente”???

          Apreciază

          • retardila, vezi ca in acele vremuri Unirea Dej era o Gloria Bistrita de mai tarziu din B, din C 🙂 Tot timpul termina pe locul 2 sau 3 🙂 Mult mai tarziu a ajuns si ea si prin judeteana. CFR 🙂 Dej era o constanta de prima parte a campionatului judetean. Si Izolatorul Turda. Si Motorul IRA (URA).

            Apreciază

          • Am eu o diploma de campion judetean cu Izolatorul Turda. Am iesit campioni judeteni in ’86 cu linie de clasament 30-4-0. O, tempora!

            Apreciază

  42. Hai, ca incepe sa arate „Tribuna” cam cum a fost ea „proiectata”…..OAMENI pasnici care-si impartasesc amintirile frumoase, parerile decente despre tzefere, comenteaza jocuri si nu oameni….

    Apreciază

  43. Amintiri: CFR-Steaua…….5-0 0-6…….3-0 0-4……Tegean preia cu pieptul la coltul 16m, doua duble….sut din intoarcere……coltul lung….vinclu….castiga CFR cu 1-0

    Apreciază

  44. Frumoase amintiri, mersi mult pentru ca ati binevoit sa ni le impartasiti si noua !… Cea cu Dobrin mi-a placut cel mai mult, poate chiar pentru ca deja a ajuns mit si a inceput sa aiba mai multe variante. Miturile insa numai in jurul oamenilor cu adevarat mari reusesc sa se teasa, iar ele spun multe despre persoana respectiva, caci nu oricine se invredniceste sa lase in urma lui astfel de povesti, chiar daca uneori inflorite putin. Nu sunt gazda aici, dar eu va astept cat mai des cu astfel de povesti fascinante, care atrag copiii spre fotbal. Pe cea cu Dobrin, si pe altele pe care le-am aflat pe aici, le voi transmite si eu mai departe copiilor si nepotilor mei… Multam fain! // As fi foarte curios sa vad cum ar arata un prim 11 al Tribunei noastre, compus din numele care au ajuns cel mai sus in fotbal (diviziile A,B,C,D…). Eu mai sus de genunchiul broastei nu am reusit sa ajung, desi destui si-au pus sperante si in mine. Unchiul meu, cel de la care am luat microbul acesta, cand a auzit ca am renuntat la fotbal in favoarea scolii, s-a pus pe baut ( bine, ca era el prieten cu Bacchus si mai inainte… :), si in 2-3 ani s-a si curatat, din pacate. Din ziua aceea, si pana a murit, nici n-a mai vrut sa stie de noi…Maidanul din fata blocului, copiii Olimpiei si victoriile din curtea scolilor pe la care am invatat , astea-s singurele mele ”realizari” de ”fotbalist” . A…si un loc doi (pe Ardeal) ocupat la Sibiu cu echipa scolii mele generale, campioana a judetului.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.