Cum se vede Baselul de la Satu Mare


Florinaccio, suporterul CFR-ului din Satu Mare, a muncit prea zdravăn pentru ca munca lui să rămână un simplu comentariu de subsol. Mai jos, textul său. În fapt, o analiză a viitorului adversar al CFR-ului, o veche cunoștință elvețiană: FC Basel. Mulțumim!

*****

Mă gândeam că poate vreți să știți și voi mai multe despre fotbaliștii lui FC Basel, dar nu aveți timp sau chef să căutați prea mult cine știe pe unde. Eu am căutat, pentru că nu cunoșteam mare lucru despre ei, și doream neaparat să știu cât mai bine cu cine ne vom bate pentru cele 20 de milioane și pe cine voi huidui pe 29 august. Pe urmă m-am gândit că dacă tot știu acum FC Basel pe de rost, poate că n-ar fi rău să vă transmit și vouă câte ceva din ce am aflat. Iată ce am găsit eu și ce concluzii am tras, atât cât m-a ajutat mintea (sper că nu sunt foarte departe de adevăr; dacă ”dezinformez”, îmi cer scuze încă de pe acum și vă rog să mă corectați).

Așadar… Basel a pierdut în vara asta cel puțin trei fotbaliști f.f.importanți (SHAQIRI > Bayern, XHAKA > Monchengladbach și fundașul ABRAHAM > Getafe), plus cei doi foști internaționali – HUGGEL (elvețian) și CHIPPERFIELD (australian) – care au avut și ei un cuvânt greu de spus în ultimii ani, dar la care s-a renunțat probabil din cauza vârstei. Celelalte plecări (HERZOG, COLOMBA, KUSUNGA și TEMBO) cred că sunt nesemnificative. Au venit în schimb patru fotbaliști pe care elvețienii contează încă din startul sezonului: D.DEGEN (Y.B.Berna), SAURO (Boca), SALAH (Egipt) și mai ales MARCELO  ”Xavi” DIAZ, cel mai scump dintre toți. Pe ultimii trei cred că s-au achitat sume destul de frumoase, la care noi, ceferiștii, poate că doar visăm. La aceștia patru s-au mai adăugat în vară: portarul VAILATI (venit de la St.Gallen), fundasul  FABIAN SCHAR (internațional elvețian U-21), plus trei ”puști”, se pare promițători, promovați de la echipa a doua: portarul SAlVI, mijlocașul GRETHER și atacantul VULETA.

Din ce observ până acum, APĂRAREA, compartimentul în care spune Hagi că trebuie să existe relațiile cele mai sudate între coechipieri, pare aproape bătută în cuie. În poartă, SOMMER (un portar cu o cota de piață foarte bună – 4,5mil); linia de patru fundași formată din STEINHOFFER  (fost internațional german U-21, trecut , desigur, și prin Bundesliga), R.KOVAC (fost internațional ceh, trecut pe la Sparta Praga, Spartak Moscova și West Ham; dacă nu mă înseală memoria, la echipa moscovită l-a ținut rezervă pe Gabi Tamaș al nostru, făcând pereche cu Nemanja Vidic); DRAGOVIC (internațional austriac – 15 selecții deja, deși are doar 21 de ani!) și sud-coreeanul PARK JOO-HO (internațional și el). O apărare în care se îmbină, nu știu dacă în mod fericit sau nu, experiența cu tinerețea. Cred că singura dilemă pe care neamțul  VOGEL o are cu privire la fundașii săi este aceasta: să-l titularizeze pe cehul KOVAC, ori pe  argentinianul SAURO? Dacă PHILIPP DEGEN (fostul fundas al lui Dortmund și al lui Liverpool) nu s-ar accidenta mult prea des, cu siguranță că antrenorul neamț de pe banca lui Basel ar mai avea încă o soluție importantă și pe banda dreaptă. Așa, cred că titularul de drept va fi STEINHOFFER.

La MIJLOC, cu siguranță că mai mult chiar decât CFR, echipa elvețiană încă se caută. În cele 8 meciuri oficiale de până acum, nu cred să fi întâlnit două formule identice în ceea ce privește mijlocul lor. Nici sistemul de joc nu cred că e încă definitivat: am văzut și așezări cu 4 mijlocași, dar și cu trei. Să joace 4-4-2, să joace 4-4-1-1, 4-3-3 sau 4-2-3-1? Aici sunt cam depășit de situație, poate mă ajutați voi.

ATACUL. Eu nu văd o formulă de joc fără cei doi atacanți cu mare, mare greutate – ALEXANDER FREI și STRELLER! Că tot veni vorba de cei doi, numai câteva cifre care spun mai mult decât mii de cuvinte: FREI – fotbalistul anului în Elveția în două rânduri, 42 de goluri înscrise pentru Naționala Elveției în 84 de partide jucate (deci mai multe decât Mutu al nostrum; cred că e și golgeterul all time al lor), meciuri multe și goluri pe măsură în campionate precum cele ale Elveției, Franței și Germaniei (Servette – 64 prezențe/36 goluri, Rennes – 100 prezențe/47 goluri, Borussia Dortmund 74 prezențe/34 goluri, Basel 88 prezențe/68 goluri). Peste tot, o medie de 1 gol cam la două meciuri, uneori chiar mai bine! Colegul său, STRELLER, căpitanul echipei, e un atacant de 1,95 m, trecut și el prin Bundesliga (Stuttgart, Koln). La Basel are 63 de goluri înscrise în 134 de jocuri. Iată ce mă face să cred că echipa elvețiană nu poate începe niciun joc fără cei doi în primul 11. Pe lângă ei mai au însă în lot un internațional camerunez de 21 de ani (21? – e african, poate îl veți vedea careva mai de aproape și ne veți lămuri 🙂 – ZOUA – care începe să joace tot mai des (13 goluri în 60 de meciuri pentru Basel), SALAH (internațional egiptean de 20 de ani, adus, probabil pe bani frumoși, în vara aceasta), dar și ”puștiul” VULETA (18 ani), promovat de la echipa a doua.

Cred că și în atac, ca și în apărare, sunt acoperiți foarte bine pe fiecare post. La fel și la mijloc, numai că aici nu se poate ști exact cine e titular și cine rezervă. La fel ca și la CFR, am putea spune. De altfel, echipele astea două, CFR și Basel, cred că seamănă în multe privințe: profesionalism, transferuri  făcute cu cap, cumpără relativ ieftin, vând scump, domină competițiile interne în ultimii ani etc.

Așadar, închizător va fi probabil CABRAL, o mai veche cunoștință. De lângă el nu cred că poate să lipsească sud-americanul MARCELO DIAZ, supranumit ”Xavi” nu numai datorită înălțimii, cred eu, ci mai ales pentru calitățile de care se spune că dispune internaționalul chilian: foarte bun control al ”balonului”, excelent pasator, viziune a jocului… Toată  vara ne-am dorit să vină în Gruia un mijlocaș ”box-to-box”. Ei, uite că nu ne putem plânge: va veni în curând! 🙂 Alți fotbaliști importanți de la mijlocul terenului ar fi: FABIAN FREI (23 ani, internațional elvețian, 4 selecții), STOCKER (23 ani și el, dar cu 9 selecții la Națională), YAPI YAPO (internațional ivorian, 36 selecții), DAVID DEGEN (fratele geamăn al mai celebrului fundaș Philipp, dar tot de bandă dreapta; deși gemeni, nu le prea seamănă carierele: Philipp a trecut pe la echipe mai mari, dar n-a prea jucat pe acolo din cauza accidentărilor, David, în schimb, deși a strâns 14 selecții la Naționala Elveției, a trecut pe la echipe mai mici – G’ladbach, Young Boys –  însă nicăieri n-a prea făcut tușa). Poate că ne așteptam ca, în urma plecărilor din vara asta, Basel să stea mai prost la mijloc. Poate că o fi așa, nu zic nu, dar până și aici numără cel puțin 5 internaționali pe cele 3 sau 4 posturi! Cred că am numărat , în total, 14 fotbaliști care își reprezintă țările la echipele lor naționale. Și nu sunt țări din lumea a treia fotbalistică. Așa că, dacă avem cumva impresia, precum cei de la GSP-TV, că vom întâlni un adversar destul de slăbuț, cu siguranță că ne înșelăm. Eu însă tot cred (presimt și eu, ca și fotbalfan, deși în general nu pun cine știe ce preț pe presimțirile acestea) că ne vom califica.

Autor: Florinaccio

0 comentarii

  1. [Florinaccio, am încercat să te contactez pe adresa de email. Nu știu din ce cauză, nu am reușit. Mi-a dat eroare.] Referitor la analiza ta (pentru care te felicit), am doar o întrebare: în căutările tale, ai dat cumva peste lotul lui FC Basel înscris pentru play-off? (nu-i foarte important; bănuiesc că jucătorii cei mai importanți ai Baselului au drept de joc împotriva CFR-ului) Am remarcat și eu cota ridicată a portarului! 4,5 milioane pentru un portar e destul de mult! S-ar părea că nu ne mai putem permite să ratăm atât de mult ca în meciurile cu Vaslui sau Liberec. Avem nevoie de o eficiență foarte bună și nu mă refer doar la Kapetanos. În privința optimismului, eu mă bazez cel mai mult pe ”feelingul” domnului Romanescu (foarte pozitiv!), care se pare că rareori dă greș! Așa să fie!

    Apreciază

    • Andone a declarat ca lista cu jucatorii pentru play-off trebuie trimisa pana luni la amiazi. Banuiesc ca e valabil si pentru elvetieni, mai mult ca sigur nu-i stabilit inca lotul nici la ei.

      Apreciază

      • Fa-ti cont pe gmail Sorinaccio (ti-am trimis invite, nu te speria daca nu e semnat cu nea_), intr-asta poti avea incredere, din pacate Yahoo nu e prea grozav in zilele astea… Salve!

        Apreciază

  2. Felicitari Florinaccio, foarte utile informatiile. Astfel de articole ma astept sa citesc ca avancronica a unui meci intr-o gazeta a sportului. Din pacate la noi nu exista o gazeta a sportului, nu ca nu s-ar gasi oameni care sa o faca, ci pentru ca nu se vrea. Inca odata felicitari proiectului Tribuna, si suporterilor ei. Un loc in care intodneaua poti sta simtindu-te bine, la o cafea cu alti cfristi, discutand decent despre fotbal. Hai CFR.

    Apreciază

    • Dezerbi, pe ”principiul” – ,, daca tot nu avem paine, e bun si cozonacul” -, la fel spun si eu acum: daca nu avem gsp, bine ca avem Tribuna. 🙂

      Apreciază

  3. Faina treaba Florinaccio, dar sa vedem pe cine intalnesc elvetienii. Asta a fost lotul pentru dubla cu Slovan: Portari: Stăncioiu, Felgueiras, Mincă şi Tiut Fundaşi: Lionn, Rada, Sepsi, Camora, Ivo Pinto, Cadu şi Nuno Diogo Mijlocaşi: Deac, Mureşan, Sare, Vass, Diogo Valente, Bastos, Edimar Atacanţi: Nicoară, Kapetanos, Sougou şi Ronny. La portari nu cred ca se va umbla. Daca Felgueiras n-ar avea probleme medicale, probabil unul dintre Stancioiu si Minca ar elibera un loc. In locul lui Deac nu cred ca intra nimeni in lot, nu stiu care e situatia fostilor juniori de la fostul CFR II. Acum ca s-a confirmat si pe site-ul oficial al clubului, Lionn si Edimar au plecat, vor fi inlocuiti de Piccolo respectiv Godemeche. La Panin nu cred ca se va apela, rezerva pentru Ivo Pinto va fi Nuno Diogo, ori e posibil sa riste Andone si-l scoate pe Nuno introducandu-l pe Maftei, bun de joc pentru retur. Nu este exclus nici faptul ca ii va lasa in afara pe amandoi ca sa poate umple golul lasat de Deac, intra in discutie Hora sau Rui Pedro. Alte variante nu cred ca mai sunt, doamne feri sa pateasca careva ceva la Galati. Ba, mai este o varianta, doua transferuri surpriza pe ziua de maine 🙂 Ne vom lamuri in nici 24 de ore 🙂

    Apreciază

  4. Bravo fratioare,te-ai ajuns! Felicitari pntru analiza facuta,precum si lui 07 pentru ca a asezat-o la loc de cinste. La cum te cunosc si la cat suflet pui in tot ceea ce faci,meritai o astfel de apreciere. Sper sa nu te insele feelingul in legatura cu calificarea,sa ma faci sa sper in zadar,ca ne suparam! Ma rog ca baietii sa intre bine in ritm si sa-l poata tine,avand in vedere programul care ne asteapta. Dar daca astia de la Barca pot juca din doua in doua zile,noi de ce n-am putea macar din trei in trei?
    Hai CFR !!!

    Apreciază

    • Saule, Saule…Ai grija de ”scouterii” aia doi care te tot supervizeaza mai nou, poate-poate prinzi si tu odata ”Liga Campionilor”. Nu de alta, dar cred ca ai merita si tu un loc la masa bogatilor. 🙂 Mai vorbim…

      Apreciază

  5. Fratioare, pe la 7-8 ani atunci cand invatatoarea ne-a intrebat pe fiecare ce vrem sa (ne) facem atunci cand vom creste mari, tin minte ca eu am zis ca vreau sa ajung fotbalist iar tu ”ziarist sportiv”. Anii au trecut peste amandoi, eu ca ”fotbalist” (de curtea scolii) nu ma pot lauda dacat cu cele trei ”titluri” din liceu si mai ales cu cele doua din facultate la care recunosc, ai pus si tu umarul vartos. (uneori le puneai cate ”un umar” de-i trimiteai pe atacantii adversi prin boscheti:). Ce vremuri… Ce catenaccio desavarsit… Ce antijoc…Ce joc ( incalcit (doar in aparenta), CFR-ul de azi e copia fidela a cea ce jucam noi atunci, iar noi aveam meciuri cu nimeni altcineva decat ”Barcelona Universitatii de Nord”. Ce bulan ziceau unii mai neavizati, ii batem in finala cu 8-0. Venea si finala, si dupa 1-0 (pentru noi) in grupe (cand altii castigau cu 12-1 sau 18-5, ca doar era curtea scolii ori a facultatii), noi faceam 0-0 si in finala si castigam la penaltyuri. Apropo, Razvan-Zidane cum ii ziceam noi nu ti se pare ca mai degraba seamana cu Xavi?; iar jocul lor perfect de pase nu e oare tiki-taka Barcelona de acum?… Eu ca ”fotbalist” atat de sus am reusit sa ajung, iar tu datorita lui CJ 07 iata ai reusit ”sa ajungi” ceea ce ai visat candva ”jurnalist sportiv”. Felicitari, dar nu uita sa-i faci cinste o bere lui CJ 07 !

    Apreciază

    • TGV-ule, am ajuns si eu ziarist cam cum e Jiji antrenor. Am spus-o inca de la inceput, si nu ratez prilejul sa o repet: cand am gasit pentru intaia oara Tribuna, am avut senzatia ca intru din divizia B direct in Champions League. Nu-mi schimb parerea nici acum. O fi fost Gattuso coleg la Milan cu Pirlo, insa tot rusine ii era cand altii-i spuneau ca-i fotbalist. Poate ca printre ”lilliputanii” din camin insemnam si eu ceva, insa eu aici o sa-mi vad intotdeauna lungul nasului. Macar pana invat si eu cam cu sta treaba cu virgulele. 😦 ,,Tribuno, ma gandesc mereu, / Si-mi este dor de tine, / Iar eu ma lupt aici din greu / Cu virgulele pagane!” 🙂

      Apreciază

  6. Ii scoatem,simt eu ca-i scoatem pe elvietenii astia.Si dupa astept ca toti romanii si toata presa sa felicite CFR-ul,sa lase acuzele cu arbitrii(acuze false ) deoparte!Nu stie nimeni cu ce as putea pe data de 29 august sa ajung la Cluj de la Caransebes?Forzza CFR!

    Apreciază

    • Ai de la ora 10.00 curse cu Fany din Timisoara, autogara Super Imposer.Sosire Cluj-Napoca, autogara Fany: ora 17.00(zona garii, faci 20 minute pana la stadion pe jos.Ai de urcat Gruia).Pret: 65 lei. La intoarcere este autobuz doar a doua zi de la 10:30 din autogara Fany, sosire in Timisoara la ora 17:00, pret 65 lei.

      Apreciază

    • Daca ramai peste noapte iti recomand sa intri pe saitul piata-az.ro la sectiunea inchirieri in regim hotelier daca vrei ceva mai ieftin pana in 60-70 lei/noapte.Sunt destule oferte.

      Apreciază

    • referitor la cazare, paote iei legatura cu unii ceferisti, cine stie, poate te ajuta ei cu cazarea. incearca sa arunci intrebarea si pe cheferetv.net. din cate stiu, mai sunt si alti ceferisti mai aproape de tine. numa’ bine!

      Apreciază

  7. De fiecare data cand scriu cate ceva pe aici caut sa fiu cat mai sincer si sa spun numai ceea ce cred. La fel voi fi si acum: cand m-a sunat fratele meu, tgv-ul, ca sa ma intrebe daca stiu cumva ca mi-a aparut un articol pe Tribuna, nu stiam ce sa cred: mai degraba il suspectam ca face misto de mine. Pe urma, vazand ca are dreptate, nu stiu de ce in minte mi-au venit cuvintele unui imparat roman, care scria odata in memoriile sale cam in felul urmator: ,, …am trait un moment extraordinar: intrasem in camera aceea ca student proscris, am parasit-o ca cezar si sot. Schimbarea era uluitoare”. De ce mi-oi fi amintit de ele? Nicidecum pentru ca m-oi crede acum vreun cezar, ci pentru ca nu puteam sa nu fiu putin ironic cu bietul meu comment si sa nu ma gandesc ca la fel ”a patit-o” si el: aparuse intr-o buna zi discret pe undeva pe la ”peluza”, si, dupa numai cateva ceasuri, se trezise ditamai ”imparatul’, 🙂 caci de aici, din ”peluza” lui satmareana, s-a trezit pus tocmai la Tribuna. Si nici nu oriunde, inca la VIP! 🙂 Acuma, ca sa fiu sincer pana la capat, vreau sa va spun ca nici nu credeam ca e cine stie ce de capul comentariului meu. Stiind ca in general pe Tribuna trendul e sa se scrie cat mai concis, ma gandeam ca poate cei mai multi dintre voi ori veti sari peste el, ori va veti plictisi de moarte daca va veti incumeta sa-l cititi pana la capat. Se vede insa ca n-a fost chiar asa, si nu pot sa nu recunosc ca nu ma bucura asta. Am vrut numai sa va fiu de folos unora dintre voi si sper ca am reusit. // Vreau insa sa va mai spun ceva: am vazut cuvinte frumoase, de apreciere, pentru ” munca” mea. Va multumesc pentru ele! Am vazut insa si multumiri. Nu cred ca e cazul: la cat de multe a facut si continua sa faca CFR 1907 CLUJ pentru mine, la cate bucurii mi-a adus deja in suflet, si la cat inseamna deja Tribuna pentru mine, cu siguranta ca n-am dat nimic inapoi. Despre mamele noastre se spune ca ele sunt singurele fiinte din lumea asta fata de care, oricat ne-am stradui, nu ne vom putea achita niciodata, oricat bine am incerca sa le facem. (Cuvintele astea am inceput sa le inteleg cu adevarat abia in ultima vreme, de cand sunt si eu parinte). Asa ca, daca prin cele scrise de mine am ajutat intr-un fel CFR-ul (ma tem insa ca deja incep sa ma joc cu cuvintele), n-o socotesc decat ca pe o rata infima platita din imensa-mi datorie. HAI CFR! ps: De la voi cum se vede Baselul?

    Apreciază

    • Rau.Am vazut meciul din campionat cu FC Thun(castigat cu 3-1) si pot zice ca joaca bine, compact, disciplinat, cu posesie, paseaza frumos, repede, la firul ierbii, 1-2-uri reusite in careul advers, unde Frei si Streller nu trec neobservati.Overall…CFR si Basel sunt echipe de aceeasi valoare, insa nu pot sa nu remarc un plus de disciplina si coeziune in dreptul elvetienilor fata de noi.Totusi, in defensiva lor apar si erori individuale ce musai trebuiesc speculate de un CFR care poate inscrie la Basel fara probleme.Depinde de cum ne vom mobiliza si concentra.Sanse sunt, Basel va porni insa in mod cert favorita in aceasta dubla.

      Apreciază

      • T-Bone, ai reusit sa intelegi si in ce sistem jucau, 4-3-3 cumva? Pe mine m-ar interesa. Si, daca nu-ti cer prea mult, poate ne spui si care dintre jucatori au fost remarcatii tai, ca despre Frei si Streller stiam ca-s fotbalisti. 😦 Cum se descurca in spatele lor chilianul Diaz? // Au cumva si vreo ”petarda” in echipa? Poate ne mai tii la curent si pe viitor…

        Apreciază

        • Mi s-o parut un 4-4-2 care se transforma in 4-3-3 din cand in cand, desi nu prea am obiceiul sa urmaresc chestiile astea, ca nu-s Albu si nici vreun coach wannabe.Ofensiv joaca bine, consistent.Au si petardute, gen Varela, dar is relativ echilibrati, erori individuale in defensiva si in zona centrala(prin Varela mijl. central) rasar, se pot specula relativ usor de CFR, 100% ni se vor ivi astfel de oportunitati, dar vom avea la randul nostru probleme in defensiva fiindca asa cum ziceam ataca frumos, consistent, rapid, mijlocasii tind uneori sa verticalizeze cu pase filtrante spre Frei si Streller, sau centrari in careu spre ei in cel mai rau caz, dar bine expediate.Musai sa jucam cu Muri la mijloc, asa avem o sansa buna sa-i impingem in jumatatea lor, dar repet, ei joaca mai compact, mai disciplinat, one-touch.Cu Edi in poarta vom lua sigur gol.Aia dau eu in scris.Toata chestia e sa nu luam multe si sa fructificam ceva din erorile lor individuale in aparare.

          Apreciază

  8. Felicitari Florinaccio, la cat mai multe analize din astea, numai primele 100 sunt mai grele, restul vine de la sine 😀 Bafta si HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Tomy CJ, daca prinde Florinaccio 100 de articole la Tribuna, sigur pe la al 50-lea e deja in divort 🙂 Cumnatica-mea nu prea le gusta pe astea, sa stea ea cu fata in brate, iar sotiorul ei non stop pe ”Tribuna”. Stiu eu ce vorbesc. 🙂 … Hai ca ti-am mai bagat o stramba frac-meu (2-0). 🙂

      Apreciază

  9. Sebi, stai linistit, acuzele impotriva CFR-ului nu se vor sfarsi repede. Vom mai bea inca multe cupe cu venin de Dambovita pana sa fie apreciat si clubul asta asa cum ar merita. Asta e crucea noastra a ceferistilor, ce poti sa faci?

    Apreciază

  10. Cred ca meciul din retur cu Basel se va desfasura dupa aceleasi coordonate ca cel din 2010 cu posesie majoritara a elvetienilor.I-am vazut in ultima partida de campionat cu Thun ,unde beneficiind si de superioritate (portarul celor de la Thun fiind eliminat) au avut posesie si au dominat partida.Au avut o buna dispozitie de joc si au jucat cu zambetul pe buze.
    Bine ,CFR nu-i Thunul……se pot schimba multe in disputa cu noi dar se vede ca au o trupa careia ii place sa aiba posesia si sa conduca jocul.Daca vom lasa liniile aproape de careul nostru va fi vorba de o cvasidominare a lor……..daca ne vom lua la tranta dreapta cu ei……cine poate sa stie?Avem specialisti ei trebuie sa gaseasca partitura potrivita pentru ai nostri.Este evident ca avem si noi atuurile noastre si putem sa-i surprindem…….poate vine mutulica si le arata cum se baga o liniutza

    Apreciază

  11. Din cate vad eu, ma tem ca nu trecem de Basel, poate doar daca ii prindem intr-o zi foarte proasta. Cam toate atuurile sunt de partea lor, in timp ce noi ii avem doar pe Sougou si Felgueiras. Kapetanos nu se va descurca bine intr-un joc pe contraatac cum presimt ca va dori sa impuna Ando, si ceilalti doi jucatori foarte buni pe care ii avem, Camora si Ivo Pinto, presupun ca nu vor urca prea mult, de frica sa nu lase echipa prea descoperita. Tactica va fi „toata lumea cu fundul in poarta, si cand recuperam dam lung la Sougou, si Doamne-ajuta”. Sper din toata inima sa ma insel, dar eu deja incerc sa ma consolez cu faptul ca macar intram in Europa League si acolo avem sanse sa iesim din grupe.

    Apreciază

    • Nu e chiar asa.Nu-s toate atuurile de partea lor.Avem si noi jucatori buni, tehnici, rapizi, inteligenti, putem sa ne luptam de la egal la egal cu ei, chiar daca posesia le va apartine(oricum, CFR-ul nu se mai omoara cu acest aspect de o vreme incoace).Asa cum zicea gica10 si cum am zis si eu, nu trebuie sa ii lasam sa ne comaseze in careu, ori macar sa se intample asta cat mai rar, fiindca Frei si Streller au calitati foarte bune, atat fizice cat si tehnice.Eu anticipez un tur-retur de 1-2, suntem cam la acelasi nivel.

      Apreciază

  12. Gica, si eu ”vad” meciurile acestea tot cam la fel ca tine, dar mai vreau sa cred ca ii va pacali grecul nostru cumva si pe elvetieni. Inaintea meciului retur cu Liberec spuneam sa stati linistiti, pentru ca fiecare meci din sezonul acesta va incepe cu 1-0 pentru noi, atat timp cat Kapetanos va fi pe teren. Macar la meciurile astea cu elvetienii sper sa mi se confirme banuiala asta, dar nu ca sa fiu oracol pe Tribuna, ci ca sa se califice echipa noastra. CATA, nu-ti doresc decat atat: ca la finele lunii august sa te ”consolezi” cu faptul ca ne-am calificat in grupele Ligii Campionilor! 🙂

    Apreciază

  13. La ce ora o fi luni la pranz la Andone? Asta-i termenul spus de el pentru transmiterea listei de jucatori la Uefa. Unde-i lista? Vreau lista! 🙂

    Apreciază

  14. În opinia mea, şanse reale cu Basel avem doar dacă-i prindem în zi proastă, iar noi evoluăm măcar la media ultimelor partide. Să mă explic : pe o scară absolută de la 1 la 100 a evoluţiilor posibile din fotbalul mondial (1 fiind meciul prost al unei echipe din fidji, de ex., iar 100 evoluţia perfectă a barcelonei ), noi ne plasăm undeva între 30-50, în timp ce Basel între 30-70, adică cu o fluctuaţie mai mare între evoluţii proaste / excelente, dar cu un maxim relativ mai mare ca al nostru (dat de valoarea echipei). De aici începe nebunia : dacă-i prindem la 30 (zi proastă) iar noi „prestăm” de măcar 40 (la media noastră), deja avem şanse reale. Dacă ambele joacă prost (la câte 30), şansele sunt egale, Dacă ambele joacă f.bine, au ei o şansă în plus, etc.
    W.Churchill zicea că are încredere doar în statisticile pe care el însuşi le falsifică, dar o concluzie tot putem trage : în cazul unor evoluţii medii, şansele sunt de 60 la 40 pt Basel. Sper din toată inima să fiu contrazis de rezultate. HAI CFR !!

    Apreciază

    • Te contrazic eu scurt si la obiect, inaintea meciului de la Basel, pentru ca tu vorbesti fara sa-i fi vazut pe elvetieni, sau cine stie, fara sa-i fi urmarit pe ceferisti.Suntem la acelasi nivel valoric ca lot, deci lasa stresul deoparte si fii optimist…sanse 50-50, cu un plus pentru ei la organizarea ofensiva.

      Apreciază

  15. siteul cheferetv.net.. cand e accesibil (ca in dimineata asta, dar doar la citire).. cand e inaccesibil.. ceva e.. si ne lipseste dialogul de pe acel site.

    Apreciază

  16. Nea Silica, unde mi-ai trimis invite? Contul meu pe gmail e florinaccio (si nu sorinaccio, cum vad ca ai scris). Daca nu ma gasesti, poate dai de mine pe adresa de mail de mai sus.// Ce facem cu Otelul, mai reusim un blat? Eu nu m-as supara prea tare nici sa avem parte de data asta de unul adevarat. Daca tot avem renumele de blatisti, macar sa ni-l meritam din plin! HAI CFR!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.