„Revanșa” – un film în regia lui Ioan Andone


Din nou FC Basel! Chiar dacă la Cluj i-a bătut Cârțu, putem zice că la Basel ne-au eliminat (iar Cârțu s-a autoeliminat). Așadar, nu-i greșit dacă vorbim de o revanșă.

De cunoscut, ar trebui să ne cunoaștem propria echipă. Ce diferențe sunt însă între adversara noastră din ediția 2010-2011 (pe care am întâlnit-o în grupele CL) și cea de acum, din play-off? Iată mai jos loturile lui FC Basel (sursa: transfermarkt.de):

Vă las să decideți dacă sunt mai tari sau mai slabi decât atunci și dacă lotul actual al CFR-ului este pregătit să treacă peste elvețieni și fără întăriri.

Baftă CFR! Sper ca Ioan Andone să regizeze „Revanșa” mai bine decât Sergiu Nicolaescu.

0 comentarii

  1. Au in plus fata de noi doar o mai bogata experienta a meciurilor europene.Noi ar trebui sa avem o dorinta mai mare, ca doar de aia au venit toti jucatorii anul trecut si anul asta din Portugalia, sa joace in Champions League cu CFR-ul. Un Cadu, Piccolo, Muresan ar trebui sa-i stranga in jurul lor si sa ii motiveze si pe ceilalti. Cu atentie, dorinta si noroc se poate. Sansele sunt cam egale.

    Apreciază

    • Cam așa zic și eu. Iar la șanse egale, de obicei contează golurile înscrise în deplasare. De data asta avem primul meci la ei. Într-un fel e mai bine. Dacă jucam primul meci la Cluj, m-aș fi temut de un joc al CFR-ului la 0-0, 1-0.

      Apreciază

  2. O echipa care se califica in dauna lui MU nu poate fi decat una de valoare.Anul trecut in grupe a castigat de 2 ori cu Otelul.Se vede experienta lor internationala.Daca ma gandesc la meciurile de acum 2 ani cu Basel retin ca in Gruia au avut posesia si au si inscris chiar daca au pierdut 1-2.Acolo am incercat sa jucam si ne-am luptat cu ei ……ne-a lipsit un plus de valoare.Tin minte ca Traore a fost schimbat la pauza.Aveam mai multe valori ,dar parca acum suntem echilibrati.
    Pe de alta parte se pare ca Basel a inceput mai prost in campionat avand 1 victorie si 3 egaluri.Oricum noi trebuie sa jucam cu piese mai predispuse la efort…….sper ca Ando sa fie inspirat si fara frica sau s-o aiba de dimensiuni rezonabile (nu ca Sumi)!

    Apreciază

  3. Ei au transferat mai multi jucatori cu 1-4 milioane de euro. Nu cred ca au dat atitia bani doar pentru ca bancile elvetiene au cu un pic mai multi bani decat ale noastre, ci pentru ca jucatorii or fi mai valorosi. Dar cu vointa, spirit de echipa si noroc ii facem harcea-parcea.

    Apreciază

  4. Stie cineva ce transferuri au facut elvetienii la capitolul veniri? Stiu ca in vara asta i-au parasit Shaqiri ( Bayern Munchen, 10 sau 12 milioane) si Stocker ( M’gladbach, 8 milioane). Daca nu au adus ceva de calitate in locul lor, cred ca jocul lor nu va mai arata la fel de bine ca in sezoanele trecute.

    Apreciază

    • Dacă te uiți pe primul tabel, vei vedea că cei 9 jucători aduși recent sunt notați cu ”Neu”. Eu mă bucur că am scăpat de Almerares, cel care ne-a marcat golul de la Basel.

      Apreciază

  5. Am intrat pe pagina de fb oficiala a basiliscilor si comentariile suporterilor sunt similare cu cele ale noastre (i.e. ale franarilor); jumatate’s optimisti, o parte din ei chiar sunt siguri de calificare, ceilalti sunt cam ca mine, sumbri si le ploua mai ceva decat in „Plumbul” lui Bacovia. Din cate am inteles, lasand la o parte rezultatul strans cu Molde, se pare ca au jucat chiar prost, de unde si comentariile ceva mai retinute. Pentru cei care vor sa-si strice ochii cu o francogermana de Basel-Alsace: link

    Apreciază

    • Unii par plictisiți că joacă cu o echipă cu care au mai jucat, alții atrag atenția că CFR nu e o echipă slabă, foarte puțini sunt optimiști, iar cei mai mulți sunt îngroziți de ideea că Basel ar putea juca la fel de slab precum împotriva lui Molde.

      Apreciază

  6. Eu zic ca avem sansa.

    Aici e un link si cu jucatorii care au plecat si cu cei care au venit. link
    Din cele citite pe un forum al fanilor lui FC Basel sansele sunt 51-60% pt ei, deci nici ei sunt prea optimisti si zic ca dintre toate echipele cu care puteau cadea, noi suntem cei mai dificili. Din cele citite nu prea au jucat cine stie cu Molde. Se pare ca si ei sunt la inceput si inca nu s-au integrat inca.

    Basel-Molde: link

    Daca jucam combinativ si pe centru putem inscrie. 😀

    Le-au plecat cei mai importanti jucatori de la mijlocul terenului, poate acesta ar fi avantajul nostru.

    O sa traim si o sa vedem. 🙂

    Eu zic ca avem 60% sanse 🙂

    Apreciază

  7. Basel ca Basel, dar eu am o curiozitate off-topic, daca mi se ingaduie…deci acest sait se cheama „tribunacfr”, adica un loc unde ceferistii ies in fata si spun ce au in gand si suflet, idee foarte faina, ce nu poate fi contestata, dar chestia e ca doar o mana de oameni pot scrie articole de sine statatoare, iar restul doar sa comenteze pe marginea subiectelor propuse de la „pupitrul” tribunei.Acum, intrebarea mea e…saitul se cheama tribunacfr sau tribuna-unor-ceferisti, pentru ca doar cativa par sa se bucure de dreptul la libera exprimare in acest loc? Nu spun nici ca e bine si nici ca e rau, spun doar ca tribuna Albu, canneto, cj-07-cfr si restul enumerati mai sus nu este echivalentul CFR-ului din numele saitului.Deci, urmand strict firul logic, orice ceferist ar trebui sa poata scrie aici(si nu doar comenta), cat timp scrie in interesul clubului, suporterilor, adevarului, bunului simt.Stiu ca acest proiect nu e foarte ferm sustinut de cei care l-au pus pe roate, dar, poate sustinerea trebuie cautata in sanul tuturor ceferistilor si nu a catorva, fie ei simpatizanti alb-visinii foarte dedicati.

    Apreciază

    • Te inseli , prietene „Tiberiu Bone” ! TRIBUNA CFR este un forum deschis tuturor suporterilor CFR-isti. Si tu poti sa scrii articole (bineinteles legate de sport si CFR), asa cum am facut-o si eu si multi altii : Gadalean , C. Cocora ..Caneto ..Este simplu : doar sa te adresezi unuia dintre „fondatori”; Albu, 007, etc si vei fi printre „cronicari”. Eu te astept ! Dar , sa nu cumva sa incepi ca suntem „nu stiu cum…. sau nu stiu ce „…adica , expresii si comentarii „subluminale ” impotriva CFR-ului , suporterilor, conducerii,….antrenorilor ….Ca, eu sunt foarte „violent” impotriva celor care au „masca bunavointei critice ca si cum ne-ar ajuta….” Sunt satul de manevre tip ” cal troian ” asa cum a fost trimis acel ” ualtar ” la U Cluj si acum inlocuit cu o ” iapa troiana”, rapandula asta… Cica,sa salveze onoarea Clujului .. Doamne !!!! Eu te astept, si, in mine vei avea un sustinator !!!
      In ce priveste Basel-ul ….. NU VA FIE TEAMA , PRIETENI !!! II VOM INVINGE SI NE VOM CALIFICA !!!!!!!! EU ASA VAD !!

      Apreciază

    • Inițial a fost vorba de un alt proiect de site, cu o participare mai largă, dar, din păcate, acel proiect a căzut. Am demarat Tribuna CFR, cu un număr mai redus de autori și mult mai târziu decât ar fi trebuit. Am ales denumirea dintre mai multe propuneri. Nu toate aveau ”CFR” inclus în denumire. ”Tribuna CFR” a prins cel mai bine și denumirea asta a rămas. Ideea e, de fapt, de Tribuna pro-CFR, dar ne-am ferit de cuvântul ”pro” din motive ușor de înțeles. Nu noi suntem CFR, doar scriem despre CFR. Pe parcursul timpului am publicat destule articole scrise de suporteri ceferiști pe care-i știam de pe net sau pe care nici măcar nu-i cunoașteam. Am avut doar pretenția să stăpânească suficient de bine limba română, pentru a nu ne bate joc de cititori. Unii au scris foarte bine, cu alții am convenit să corectăm noi eventualele greșeli de exprimare sau gramaticale. Nu i-am cenzurat și nu le-am impus o ”linie a partidului”. Apoi, o parte dintre autori s-au retras și am rămas puțini. Dacă se dă impresia că noi, ăștia rămașii, am acaparat tot timpul de emisie, e din cauză că alții au găsit proiecte mai bune sau n-au mai avut timp pentru Tribuna. E dreptul lor. O să publicăm, ca și până acum, orice material bine scris despre CFR, dar nu o să riscăm să dăm necunoscuților drept de autor, numai pentru că se declară ceferiști! E doar o măsură de siguranță, nimic mai mult, și sper să fie înțeleasă logica ei. În rest, nu ținem ședințe și nu stabilim ce să publicăm, decât dacă e o situație deosebită. Uneori nici nu suntem de acord cu ce scriu ceilalți, dar e dreptul lor să-și susțină punctul de vedere și să se explice în comentarii. Există și prieteni ceferiști care au spus de la început că nu ne pot ajuta la capitolul articole, dar că ne sprijină cu orice și vor fi foarte activi în comentarii. Se știu ei, cei care sunt incluși în această categorie, și le mulțumesc! Sincer, nu știu dacă ar mai fi ceva de adăugat. Dacă am uitat ceva sau răspunsul meu e incomplet, sper să mai comenteze și ceilalți.

      Apreciază

      • Mi s-ar parea mai simplu ca oricine doreste sa scrie sa aiba din start drept de autor, dar sa fie de tipul „comment approval” pentru a tine sub control rauvoitorii sau pe cei care nu se incadreaza in etica si conditiile generale impuse de autorii saitului pentru ca materialul propus spre publicare sa fie luat in considerare.In principiu, e bine daca aici poate scrie orice fan ceferist care doreste sa transmita ceva.Mersi pentru invitatie, „romanescu”, daca voi avea ceva de spus voi scrie.

        Apreciază

        • Asta a si fost ideea de pornire, sa fie cati mai multi “tribunisti”. Nu sunt in tema, dar nu cred ca s-a intamplat, de la pornirea site-ului, ca cineva sa fi dorit sa-i apara un articol iar administratorii sa-l fi refuzat (in fond tot un “comment approval” :)). Consider foarte buna observatia ta, s-ar putea sa prinda mai multi curaj pentru a fi “tribunisti” si poate s-ar muta aici macar o parte din discutiile de pe FB :), dar nu stiu daca tehnic este posibil de realizat. Sa vedem ce zic cunoscatorii.

          Apreciază

        • „aku” cateva zile te plangeai de cei ce scriau prea mult ca nimeni nu isi face timp sa-i citeasca. „aku” te iei de oamenii astia care au avut o initiativa de laudat ca nu lasa robinetu deschis la scris. „I hate to be bipolar, its awesome.”

          Apreciază

          • Totul, caneto. Omul era fie pe langa subiect, fie rauvoitor si asta e…si-a luat glontul in T-Bone style. :)) Imi dau seama ca unii fac atacuri de panica daca se vad luati peste picior, dar eu le-as recomanda ca inainte de a se hiperventila sa vada din ce cauza au fost luati peste picior.In mod normal, daca au mintea parguita ar trebui sa inteleaga ca uneori problemele pleaca din tastatura lor naravasa.Altfel, ne contram aiurea si facem circ.

            Apreciază

  8. @t-bone
    Am inteles ca daca doresti sa faci un articol, il trimiti unuia cu drept sa posteze, acesta il posteaza daca il considera potrivit, specificand ca tu esti autorul. Iar cand ai avut cateva articole postate iti vor da si tie accesul potrivit sa postezi direct.

    Apreciază

  9. Faptul ca jucam cu Basel e consecinta faptului ca ne-am batut joc de precedentele participari din cupele europene si nu am fost cap de serie acum.

    Apreciază

  10. Noi si Porumboiu:Europa League? Fix q..a.Nu ne intereseaza.Noi suntem CFR si FC Vaslui.Noi vrem doar Liga Campionilor,de parca noi avem nume ca Anderlecht,Celtic ,Panathinaikos,Fenerbahce..nume cunoscute in intreaga lume nu doar in Europa. Cine suntem noi? La tragerile la sorti,cand numele CFR Cluj sau FC Vaslui apare pe ecran oare ce isi spun ceilalti.. Da astia cine frana mea mai is!??

    Apreciază

    • Da’ cine-i fener – bah-ce asta ? Ce rezultate mari a avut de-a lungul istoriei fotbalului ? Stiu ca-i o echipa puternica , momentan, in Turcia ( si-n bucur-esti) Aaaa ! De Anderlecht stim multe( de pe vremea lui Van Himst) , la fel si de Celtic (inca de pe vremea marelui Johston din anii „60 ) . De ce sa ne „atasam ” mentalitatea celor din sud de Carpati, adica a celor ce se autointituleaza „balcanici” . Prietene !! CFR- deja are un renume in Europa , nu suntem chiar de neglijat…Eu cred ca-i vom invinge pe Basel si ne vom califica in C . L. Eu asa vad si sa tii minte asta !!!!!!!!!

      Apreciază

  11. nu stiu cum functioneaza exact presimtirile astea si nu pot sa zic ca imi bazez viata pe ele. stiu doar ca am avut gandul ca vom pica cu basel si ca vom si trece de ei. daca as sta sa judec loturile, bugetele, fotbalul practicat de cele 2 echipe, suportul publicului, ciocolata, ceasurile, laptele, muntii, marmotele si alte cele tare mi-e ca elvetienii ies pe plus. asta nu inseamna ca ai nostri nu se vor lupta (mirosul grupelor ligii si al celor 50 de mii de bani europeni va adia puternic) si nu vor face tot ce tine de ei sa elimine baselul. acum ramane ca si norocul sa fie de partea noastra, Domnu de sus si felgueiras de jos sa ne ajute! eu sunt extrem de multumit ca am ajuns in grupele EL unde sper, daca nu trecem de basel, sa mai adunam ceva puncte pt coeficientul echipei. oricum, in amintirea unor jurnalisti elvetieni adevarati, sper sa-i batem la f***** gol si sa-i expunem in pata rat 🙂

    Apreciază

  12. Basel are in spate experienta cupelor europene din fiecare an,cu bune si rele.Sa bati MU si Bayern este ceva de vis…….ca au luat-o si cu 7-0 este altceva.I-am vazut si aici cand au pierdut cu 2-1 jucand cu dezinvoltura si tupeu.Sper ca acum in aceasta dubla sa le tinem piept si sa nu le dam obiectul in posesie exagerat de mult.Oricum va depinde mult si de rezultatul din tur.Daca ai nostri vor juca total 180 min si nu se vor uita la tabela vom avea sanse la calificare.

    Apreciază

  13. Îi doresc lui Andone mult succes cu acest film! Totuşi, o întrebare : cine va fi distribuit în rolul lui Paraipan ? ( evident, cei de la Basel). Şi încă una : asta va fi „ultimul cartuş” pentru CFR?
    Pe naiba, urmează „Războiul stelelor”…HAI CFR !

    Apreciază

  14. T-Bone (suporter CFR, M): „orice ceferist ar trebui sa poata scrie aici (si nu doar comenta), cat timp scrie in interesul clubului, suporterilor, adevarului, bunului simt.” Ulterior, cu un bun-simț desăvârșit, T-Bone (suporter CFR, M) o trimite pe fox fire (suporter CFR, F) la cratițe: ”Mai bine ai grija de spiritul iahniei de fasole care-ti bolboroseste pe aragaz, lasa filozofiile filozofilor, n-ai tu treaba.” Doar pentru o simplă observație, foxy și-a luat niște gloanțe în stil mare! Tribuna CFR consideră că singurii care au treabă cu fasolea sunt mucii cu care a dat T-Bone în ea. T-Bone, la revedere! Nu te mai așteptăm pe la noi…

    Apreciază

    • Ah, era fata…pacat…o chemam la suc daca stiam. :)) E in regula, mersi fain pentru ca m-ai/m-ati suportat pana acum, iar unora dintre voi(n-o sa-i nominalizez ca iar pozez in rolul de agresor) le recomand sa judece cu mintea proprie si nu cu a vecinului.Ne vedem la stadion.Daca nu ne vedem ne vom simti.FORTAAA CFR !!!!!

      Apreciază

      • Esti ori ipocrit, ori ne crezi tampiti. Ca unul care-i suficient de arogant si inteligent ca sa fi jignit deja multa lume stiu sa recunosc cand cineva incearca sa se prezinte pe el insusi ca fiind arogant si inteligent. Tie iti lipseste inteligenta, asa ca dorita ta aroganta nu-i decat o fudulie ieftina. Adica pe foxy o trimiti la „cratita”, ca dupa o jumatate de ora sa faci pe inocentul, pretinzand ca n-ai fi stiut ca-i femeie? Poate la nivelul gastii tale de „duri”, a societatii in care te invarti, pari un geniu, ca vad ca scrii relativ corect, dar un CJ07 e de alt nivel. Iti recomand calduros site-urile stelemistilor, acolo pana si tu poti aparea un geniu.

        Apreciază

        • Multumesc de indrumare.Orice sfat e oricand binevenit in casa mea, mai gresesc, din pacate.Si da, recunosc, sunt ipocrit si te consider inteligent. :))

          Apreciază

      • „@fox: Mai bine ai grija de spiritul iahniei de fasole care-ti bolboroseste pe aragaz, lasa filozofiile filozofilor, n-ai tu treaba…” –––„Ah, era fata…pacat…o chemam la suc daca stiam. :)” Esti, am ajuns la concluzia asta de o nesimtire rara,ceva in genul lui Cacarau Apoi –-(„aku” cateva zile te plangeai de cei ce scriau prea mult ca nimeni nu isi face timp sa-i citeasca. „aku” te iei de oamenii astia care au avut o initiativa de laudat ca nu lasa robinetu deschis la scris. „I hate to be bipolar, its awesome.”) ––Raspuns a’ la t-bone” „aku” cateva zile erai beat si acum esti in coma alcoolica.” Faine raspunsuri ce sa zic ! Mi-ar fi rusine ! Auzi nu trecI tu la vecinii din vale ?!? Nu de alta dar ti s-ar potrivi ca o manusa ! NESIMTITULE !

        Apreciază

  15. Cred ca o minima decenta ar trebui pastrata pe site. Pe de alta parte nu cred ca ar trebui ca cineva de aici sa-mi interzica sa-mi dau cu parerea…….daca prin absurd dau cu muci-n fasole as putea fi ignorat. Fiecare trebuie sa fie responsabil de actiunile lui. Mi se pare o reactie exagerata expulzarea lui Tbone….imi vine greu sa cred ca stia ca-i vorba de o fata. Oricum nu ar trebui sa fim asa de sensibili. Erau multe alte ocazii in care puteam sa facem morala fata de anumite luari de pozitie. In fine, eu nu cunosc tot firul acestui razboi fratricid. La teme mai bine ca va tineti numai de prostii!

    Apreciază

    • „.imi vine greu sa cred ca stia ca-i vorba de o fata” – pentru ca, de obicei, indivizii care recomanda altora sa-si vada de cratita, asa cum a facut-o acest T-Bone, nefericita creatura, nu sunt niste misogini descreierati, ci doar niste genii neintelese. gica10 – poti sa-i banui pe altii de bun simt, sau sa le acorzi prezumtia de nevinovatie, dar asta nu le confera decenta pe care o ai tu. Unii oameni is, pur si simplu, nasoi. Asta ti-o spune un nasol.

      Apreciază

    • Gica ,mai citeste odata dialogul sau ultima mea postare,in aceelasi timp adu-ti aminte ca fox posteaza si pe chefereTV de foarte multa vreme,la fel ca si Bone… deci hai sa nu fim cadane ok? Cat despre muci si ignorat in primul rand eu cred ca noi ar trebui sa ne controlam iesirile si apoi da daca ai/am gresit intr-un anumit moment si nu esti intr-un anumit spirit, iti poti cere scuze asa cum am facut-o si eu fiindca ai/am avut o ratacire intr-un anumit moment,dar hai sa stabilim o chestie da? auto-controlul e sau nu cel mai important? Nu te poti alinia la ceea ce se intampla pe site? esti liber sa nu il mai vizitezi (si atentie nu vorbesc acum de tine!) si in aceelasi timp sa nu mai comentezi. Asta e parerea mea iar in alta ordine de idei daca 07 la invitat afara pe t-bone intr-un stil pur englezesc, apoi amne i-a aratat „oglinda”,eu sunt mai „marlan” si ii spun sa plece direct si imi asum asta crede-ma…numai bine

      Apreciază

      • Dantesc, sunteti pe aici o mana de baieti simpatici care posteaza doar cand au pretext de a se lega de persoana mea, invitandu-ma la decenta prin jigniri, trivialitati si insulte. E treaba voastra sa va complaceti in minciuna pseudo-justitiarului ceferist care taie cu sabia in stanga si dreapta pentru a securiza acest spatiu alb-visiniu.Sunteti caraghiosi si rautaciosi. Daca pacaliti pe unii foarte bine, felicitari, insa eu sunt prea versat pentru a degusta aceasta ambrozie otravita oferita cu multa generozitate saitului tribunacfr, in spiritul libertatii si fraternitatii. Fie va calmati si va vedeti de treaba, respectiv de CFR, fie va scaldati in continuare in mocirla pe care voi ati promovat-o si ati intretinut-o in jurul meu de ceva timp incoace. Cum am mai zis, eu de gloante nu duc lipsa never ever.

        Apreciază

  16. Culmea ,cand acest _|_ –Bone uita sa-si ia medicamentele gaseste TribunaCfr loc de dat cu capu.Eu inteleg problemele lumii si ca multi au probleme de sanatate,dar de ce trebuie sa ne strice atmosfera de fiecare data cand are amintiri din copilarie sau lipsa de afectiune din partea tatalui sau?
    Eu stiam ca in tribuna la CFR e interzis accesul cu seminte.Cine ii da dreptul acestui individ sa sparga seminte aici si sa scuipe cojile pe unu sau altul?

    Apreciază

  17. Când o ţară anume ajunge în UE , este atent monitorizată un anumit timp, recte dacă respectă principiile democraţiei, regulile uniunii, bla bla. Cam aşa trebuie procedat şi aici : noii veniţi (dar nu numai ) să fie atent supervizaţi de şefii site-ului (probabil există un nucleu în acest sens), şi dacă se încadrează în nişte principii proprii de „deontologie forumistă” e OK, dacă nu, să vină atenţionarea, mustrarea şi…desfacerea „contractului de muncă”, ca la fabrică.
    Punctual, la T-Bone (să mă scuze că-i fac profilul ) se observă că se inflamează destul de uşor (şi urmează aragazul şi fasolea…), dar are şi destule păreri pertinente, chiar interesante. Cer scuze , dacă am deranjat pe cineva, nu asta era scopul. HAI CFR !!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.