Tête-à-…Fête!


Englezescul termen „derby” era prea puţin pentru meciul de sâmbătă. Poate că nu există suficientă tradiţie în confruntarea dintre CFR şi Vaslui, dar acest deficit este suplimentat, în surplus chiar, de rivalitatea exacerbată din ultimele sezoane. S-au pompat bani, de-o parte şi de alta, dar, mai abitir, prea multe ambiţii şi, mai ales, declaraţii. Cum să nu se ridice enorm cota acestei încleştări? Meciul dintre campioana şi vice-campioana en-titre, meciul dintre echipele recunoscute de toată lumea ca având cele mai valoroase loturi şi investiţiile cele mai susţinute în ultimii ani din România, întâlnirea dintre performerele româneşti ale ultimei săptămâni în Europa şi, în primul şi-n primul rând, un mare rest rămas din precedentul sezon. Am auzit până la saturaţie expresia: „Da, CFR a luat campionatul, dar Vasluiul a avut un joc mult mai bun, merita să câştige”. N-a trecut prea mult de atunci, loturile celor două formaţii sunt aproximativ la fel, aşadar, această nelămurire a ultimului sezon se regla chiar acum, chiar aici, aşa cum stă bine în fotbal: pe gazon. Era mai mult decât un derby, era o ciocnire tête-à-tête, iar după deznodământul avut, putem spune că pentru CFR a fost tocmai un tête-à-fête, fiindcă ce sărbătoare mai mare putea fi decât acest K.O. aplicat în gala de unificare a centurilor tuturor versiunilor de titluri de campioană a sezonului trecut: cel propriu-zis, cel onorofic + cel părtinitor şi îndoilenic faţă de CFR?

Cred că s-a lămurit, o dată pentru totdeauna, acest diferend al verii. Nu este loc de alte nuanţări, de scuze. Se pot invoca fapte precum lipsa lui Wesley, meciul de mare artă cu Fenerbahce şi relaxarea după un asemenea rezultat bun, se pot contrabalansa cu argumentele noastre, cu faptul că noi am folosit destui obişnuiţi ai băncii de rezerve sau că şi noi, la rândul nostru, am avut un meci contra unei echipe campioane, în exact aceeaşi competiţie ca şi moldovenii. Aşadar, nuanţări ce se anulează reciproc. Rămâne însă faptul principal, ceea ce a văzut absolut toată lumea: diferenţa enormă de pe teren. Un 3-0 de masa verde prin care Porumboiu şi-a descalificat întreaga pledoarie de aşa-zis păgubit al unui titlu de campioană. Când vorbim despre o victorie de o asemenea manieră, de o dominare atât de categorică, la absolut toate capitolele, cred că nu mai ţine nicio scuză. Este cea mai dură revanşă a CFR-ului la întreaga fanfaronadă a lui Porumboiu, cel care a trebuit să recunoască, mormăit, superioritatea noastră. Nici nu se putea mai bine, mai clar, mai evident totul!

Am fost acolo, am fost pe stadion. Chiar dacă au trecut destule ore de la încheierea meciului, voi încerca, de astă dată, să relatez ceea ce s-a simţit/văzut pe viu, fără filtre de televiziune, fără reluări. Am avut parte de bucuria de a putea sta acolo, în picioare, până ce a ieşit ultimul jucător ceferist de pe gazon, să aplaud şi să le mulţumesc frenetic, ca un spectator de teatru, dorindu-mi încă o apariţie pe scenă, a întregii distribuţii vişinii.

Am luat pulsul şi momentelor premergătoare meciului. Am simţit în rândul spectatorilor o stare de încordare, combinată cu acea linişte dată de evoluţia bună de miercuri. O atmosferă de încordare, încărcată însă de praf de puşcă. A fost de-ajuns ca echipa să aprindă primele faze de poartă ca totul să sară în aer. Tribuna s-a dinamitat/dinamizat deodată cu jocul echipei, dovedind poate că asta, calitatea, este calea perfectă de a ajunge la sufletul oamenilor. Nu cred că cineva care a văzut la faţa locului executarea moldovenilor nu va reveni la următorul meci. Calitatea fotbalistică trebuie că va recâştiga inimi, nu are cum să nu, dar ar fi bine ca fenomenul să fie de astă dată de durată. Să vină ceva şi de la club, de la organizatorii fiecărui meci şi de la echipă, de la jucătorii ce s-au avântat ca sâmbătă, mereu primii la minge. Însă, la fel de mult, aş avea pretenţii şi de la suporteri. Un pic mai multă răbdare, un pic mai multă înţelegere, o idee mai mult ceferism şi, neapărat, o civilizaţie desăvârşită. Mi-am schimbat poziţia pe stadion şi am ajuns de această dată, din nou, pe tribuna a II-a. Am fost uimit de cât de puţin este nevoie să se strice mediul dintr-o zonă. E destul ca doi-trei, aşa-zişi hâtri, beneficiind de o voce tumultoasă, să înceapă a „dialoga” cu un arbitru, cu un adversar sau cu echipa adversă, la general. Nu spun că astfel de lucruri nu fac parte din peisajul fotbalistic, dar totul ţine până la o limită a civilizaţiei; vă spun cinstit – am văzut oameni pălind de jenă la auzul anumitor vorbe. Până la urmă totul a fost uitat în exuberanţa finalului de meci, dar stau şi mă întreb: ce se întâmplă, cotidian, în astfel de momente? Cred că ne putem simţi bine pe stadion doar contribuind fiecare dintre noi la asta, fiindcă toţi purtăm răspunderea pentru efectul complet al trăirii celorlalţi. Iată, la un astfel de meci este totul simplu: publicul a fost magnific, a participat parcă mai mult ca niciodată la show-ul oferit de pe gazon. Totuşi, mi-aş dori cel mai mult ca să poată fi asta realizabil şi în lungile perioade grele de „secetă fotbalistică”.

Înapoi la fotbal acum. Cine ar putea găsi un mare cusur acestui meci? Cu greu voi putea menţiona câteva lucruri, mai jos. În ansamblul său, prestaţia CFR-ului de sâmbătă ar fi cam cea mai bună din ultimii ani, probabil cel mai frumos (şi complet) meci făcut după multe campionate. Au mai fost fapte eroice, au mai fost licăriri, dar, de prea mult timp, nu a mai fost o astfel de minunăţie, cap-coadă. După impresia mea, cred că punctul de reper este, ce coincidenţă, tot un CFR-Vaslui, tot 3-0, în primăvara lui 2009, ultima prezenţă pe banca tehnică a lui Uhrin. Da, de-atunci n-am mai văzut un CFR atât de convingător. Mecanismul nostru a funcţionat, s-a jucat foarte bine, dar asta şi fiindcă s-a jucat fotbal – meritul e şi al adversarilor. Vasluiul a vrut să joace deschis, a vrut să câştige, s-a crezut puternică, iar acest lucru ne-a ajutat. Rămâne semnul de întrebare pe viitor: cum vom câştiga împotriva sabotorilor, a celor mici şi închişi în carapace? Ultimele 2 victorii le-am avut împotriva unor formaţii care ne-au tratat de la egal la egal. Au ieşit la joc, ne-au făcut spaţii mai mari, ne-au lăsat astfel să fugim. Să vedem cum se va schimba foaia şi în situaţiile contra echipelor mici, care nu fac altceva decât să ascută ţepuşe şi să le pună contra noastră.

Vaslui a venit să câştige. Doar Nicolae Stanciu a lipsit şi poate că a fost de-ajuns chiar numai asta. În schimb, noi am folosit o serie întreagă de improvizaţii. Parte cauzate de accidentări (cred că absenţa lui Mureşan este pricinuită de acest fapt), parte din nevoia de a odihni titulari-cheie, precum Sougou. Totuşi, înainte de orice, cel mai clar s-a văzut diferenţa între antrenori: Andone – mult mai profesionist decât gureşul/ridicolul Şumudică, cel care nici măcar după meci nu a avut bărbăţia de a-şi asuma greşelile. Cât de clare au fost diferenţele? La pauză CFR avea doar 1-0 şi îşi deconspirase deja toată strategia. Aţi văzut vreo schimbare de tactică şi de atitudine din partea Vasluiului din minutul 45 încolo? Eu n-am văzut nimic, ba chiar au părut şi mai buimaci decât înainte. Veşnica pasă către Sânmărtean, pentru care Godemeche şi Sare aveau încă de la începutul meciului antidotul. Cred că cele mai multe mingi acolo s-au recuperat de către ai noştri, exact la pasele către starul cu numărul 18 al Vasluiului. Mare jucător până sâmbătă, nemernic caracter, de-acum încolo… Apoi, trebuie remarcat că Andone a reuşit să motiveze excelent echipa. Demult n-am mai văzut ca într-o partidă toate duelurile egale să fie câştigate doar de o tabără. Mereu ceferiştii au fost primii la minge, au pus osul, s-au dublat şi au alergat parcă de două ori mai mult decât de obicei. Andone a reuşit să câştige un meci, de o asemenea manieră, folosind cei mai improbabili mijlocaşi centrali ai noştri: Godemeche și Sare. Secretul a stat în folosirea, din nou, a celor 3 mijlocaşi ofensivi în spatele vârfului. Un 4-2-3-1, cu Nicoară, Bastos şi Valente schimbând între ei destul de des poziţiile. Răspunsul lui Şumudică? Nici măcar n-a deschis umbrela la ploaia de centrări ce a urmat. Să fi avut noi încă un jucător măcar priceput, cât de cât, la a lovi mingea cu capul, făceam demult 2 sau 3-0. Aşa, doar cu Kapetanos la primire, e un pic mai greu. Nu foarte greu, atâta vreme cât Charalambous sau Varela au făcut nişte erori greu imaginabile pentru o formaţie ce e încă în cărţi înspre Liga Campionilor. Cel mai clar s-a văzut „priceperea” lui Şumudică la fazele noastre clasice. Cât de greu era pentru un antrenor advers să ştie că, de regulă, la cornerele noastre este căutat Cadu, la colţul lung? Observaţi cât de mult a fost marcat Cadu la acele faze. Sau, aruncarea lui Pinto; nu putea decât să fie foarte lungă. Un antrenor care şi-a făcut temele ştia şi asta. Şumudică a fost prea ocupat cu „declaraţii mişto”. Mă bucur că este la Vaslui. După Hizo, anul trecut, acum el este cea mai bună frână de mână pentru un contracandidat foarte periculos al CFR-ului.

Singurul moment negru al serii de sâmbătă a fost accidentarea gravă a lui Deac. L-am văzut din momentul în care a părăsit terenul sprijinit şi cu genunchiul întins. Amintisem mai devreme de Sânmărtean şi a sa decădere de pe soclu. Nu găsesc acum nicăieri faza aceea discutată, filmată, pozată. Voi spune ceea ce am văzut cu ochii mei: minutul 92, la scorul de 3-0 Deac reuşeşte să-l deposedeze pe Sânmărtean undeva la 30 de m de poarta noastră, lateral dreapta. Vasluianul se agaţă de jucătorul nostru preţ de câteva momente, vede că nu-l poate opri nici aşa, că Deac e gata-gata să scape din ţinere, aşa că încearcă să-i pună o piedică, îi aplică o lovitură peste picioare. Fatal! Deac era chiar atunci cu piciorul întins, vai de genunchiul lui! Mai face un pas, apoi îşi dă seama că de fapt calcă în gol şi se prăbuşeşte încet pe gazon. Un fault tâmp, grav prin gest şi urmări, pornit din frustrare, un fault care îi poate ucide definitiv visul lui Deac de a reveni la echipa naţională. O accidentare gravă la ligamente impune o recuperare de lungă durată şi apoi va avea mare impact asupra siguranţei în alergare. Iar pentru un jucător de viteză, precum Deac, acesta poate fi anularea celui mai mare atu. Întotdeauna îl dau ca exemplu de rău augur pe Didi şi a sa odisee de după prima accidentare. Rămâne doar speranţa că Deac are altă osatură, că va trage serios de el în recuperare şi că astfel va mai avea o şansă. Cât despre Sânmărtean, văd că acum nu se vorbeşte deloc de cine şi cum l-a rupt pe Deac. Sunt curios dacă măcar el îşi dă seama ce-a făcut. Un jucător cu experienţa sa, la anii lui, ar trebui să realizeze cum şi în ce moment a distrus un coleg de sport. Nu a intrat tare, la rupere, ci doar şmechereşte, din nervi. A prins şi un moment neprielnic, dar asta nu îi poate oferi o scuză. Sunt tare curios să văd dacă apare vreo poziţie oficială din partea lui Sânmărtean în zilele următoare. Dacă nu, sunt convins că pe baza filmării, LPF-ul ar trebui sesizat. Fiindcă, ştim prea bine, în rest Porumboiu vorbea întruna despre Cadu şi Mureşan, ca despre durii campionatului. Deac este sigur absent până la primăvară, o pierdere clară pentru noi şi un imperativ nou transfer pe lista noastră din toamnă. Mai ales dacă vom continua tactic ca până acum, un jucător de viteză şi execuţie este obligatoriu, măcar de-ar fi împrumutat de la Porto.

Cei mai buni ceferişti ai meciului de sâmbătă sunt aceiaşi ca şi miercuri: Camora şi Pinto. Perfecţi în apărare, unul l-a dezintegrat pe Antal, celălalt, Pinto, m-a fascinat prin viteza şi disponibilitatea sa la efort. Cred că de la Pereira n-a mai avut CFR-ul un astfel de jucător de flanc. Acum are doi! Camora, mai atent la faza defensivă, Pinto, însă, mereu avântat, săgeată atunci când vede un spaţiu liber pe zona lui şi foarte interesant la centrări sau un-doiuri. Ei pot şi trebuie să fie oamenii-cheie şi de la Liberec!

Urmează apoi cele două cupluri centrale: Cadu-Piccolo şi Sare-Godemeche. Piccolo a demonstrat de ce Maftei şi Rada nu se pot apropia de eleganţa sa. Au fost, e drept, în prima repriză, două situaţii în care nici el şi nici Cadu nu au strâns la timp, au fost două şuturi la o palmă de poarta noastră, dar, în rest, au fost zeci de situaţii în care cei doi fundaşi centrali au smuls ropote de aplauze din tribune. Pe Piccolo l-am văzut interceptând ca un mijlocaş la închidere şi dând imediat pasă filtrantă spre Kapetanos. Plecase spre mingea aceea cam cu o secundă înainte să paseze adversarul, ca un om care citise tot viitorul. Iar la Cadu, pe lângă dăruirea sa specifică pe teren, am remarcat un fapt simpatic în momentul penalty-ului. Coman s-a dus şi l-a luat de după cap înainte de executare. I-a spus ceva. Ce? Doar ei ştiu. Nu cred însă că l-a încurajat: „Succes să-mi dai gol”. Mai degrabă i-ar fi putut spune „Ştiu cum tragi”. Drept urmare Cadu a bătut atipic, cu latul şi într-un colţ.

Sare şi Godemeche au avut şi scăpările lor (mai ales francezul). Totuşi, sarcina lor a fost să pună o plasă la mijlocul terenului. Faptul că mijlocul vasluian a fost inexistent este doar meritul lor. Ştim cine sunt moldovenii, deci asta chiar nu e puţin lucru. Nu pot miza pe o constanţă a lui Godemeche, bătăios, solid, dar încă prea lent şi dezordonat în execuţii. Însă…  Sare este acum titular absolut, un „factotum”. Ar fi indicat să stea clubul de capul său un pic, pentru a nu-l mai pierde din nou din mână.

Cel mai lăudat a fost Bastos. Logic, a dat 2 goluri. Era culmea să nu-l dea pe primul! La al doilea are meritul de a fi venit să-l sprijine pe Kapetanos. A fost cam singura centrare la care am atacat în doi, unul pe scurt, altul pe lung. Ce mi-a plăcut, însă, în mod special la el? Acel cartonaş galben luat la sacrificiu, la 0-0, când Vasluiul scăpa pe contraatac. Intrare de fault, galben, apoi o admonestare virulentă a coechipierilor. Omul chiar era conectat la meci! Mi-a plăcut şi pacea oferită de galerie, cea care l-a aclamat pe Bastos la final. Avem nevoie de asemenea atitudini şi sper ca şi Bastos să ştie a preţui gestul făcut de cei din tribună. Un public care încă mai are câte ceva de învăţat. La 2-0 a fost schimbat Kapetanos. Doar 10-20 de oameni de pe tribuna a II-a ne-am ridicat să-l aplaudăm în picioare. La cât a alergat grecul miercuri şi apoi şi sâmbătă, la cât s-a bătut şi zbătut, indiferent de faptul că a negociat greşit câteva faze (precum enorma ratare de la 1-0, singur cu Coman), tot merita un „standing ovation”. Şi el – şi alţii. Ar fi bine să facem un obicei din asta, să avem cultul respectului efortului depus de majoritatea jucătorilor noştri.

Neapărat amintesc şi de Nicoară, acest Sougou de conjunctură. Uite aşa îşi salvează pielea, îşi schimbă condamnarea! Alergând ca un nebun în echipă şi pentru echipă. Nu ştie să facă ceea ce reuşeşte senegalezul, dar aleargă mai mult parcă decât el. Cel mai mult îmi place cum ştie să vină în spate, să strângă chiar şi din postura de vârf lângă mijlocaşul ce încearcă o construcţie (adesea doar N’ Doye, sâmbătă). Şi, trebuie spus ceva şi despre Felgueiras, chiar dacă e probabil să se fi accidentat mai serios şi să nu poată juca miercuri. La prima ocazie a vasluienilor a sărit total nepregătit, lovindu-se straşnic la şold. Acelea sunt dureri osoase, nervoase. Se inflamează zona, durerile nu trec cu una-cu două, nu scapă nimeni de ele doar cu masaj, ci doar cu repaus. În rest, îmi menţin afirmaţiile în privinţa lui Super Mario. Nu are calitatea şi mobilitatea lui Beto, e cu o clasă sub eroul de anul trecut, dar, cu toate acestea, îmi place felul în care se integrează în echipă. Vorbeşte din ce în ce mai mult, chiar dacă încă se vede pe el nesiguranţa. Are încă multe ezitări.

Singura mică-mare problemă sesizată rămâne, în continuare, Valente. Risc să repet la fiecare articol asta, dar l-am văzut acum mult mai atent, pe viu. Pasă bună, centrare bună, alergare şi viteză – zero. Nu, nu are ce să caute în flanc. În timp ce Bastos-Pinto şi chiar Godemeche (!!!) aruncă 3-4 centrări, Valente cu Camora de-abia dacă duc o fază. Din punctul meu de vedere, ţinând cont că are şi șut foarte interesant, cred că Valente trebuie dus în mijloc, poate chiar în spatele vârfului. Măcar o dată, măcar o surpriză să mai încerce Andone! Valente a părut sâmbătă singurul vasluian din echipa CFR-ului.

Da, să fie clar: bucuria noastră este sigur exagerată! Sunt două meciuri bune legate, se risipeşte amintirea primelor eşecuri din campionat. Poate că lucrurile sunt pe care să se rezolve. Mai repede sau mai încet asta e inevitabil. Totuşi, cel mai tare îmi este teamă să nu învăţăm nimic din lecţia vasluienilor de sâmbătă. Bucuria prea mare, jubilarea prea lungă, laudele în cascadă, de peste tot, pot aduce o stare de euforie. Care numai bună nu ne este înainte de Liberec. Altfel, riscăm să fim noi vasluieni, să ne trezim doar când vor avea cehii deja 2-0 pe tabelă. Luna August nu este luna sărbătoririlor. Evenimentele se succed prea rapid, unul după altul, şi dacă zăbovim prea mult pe un episod, atunci suntem în pericol să-l ratăm pe următorul. Andone, dă-le în continuare jar!

PS: Mă tot gândesc cum ar portretiza Alecsandri lupta de sâmbătă. Probabil aşa:

Leneş Curcănoiu

Plecat-am 11 din Vaslui, cu Jumulică doisprezece,

Şi dacă CFR voia, azi luam chiar şi vreo treisprezece!

Dar cin’ cutează, după turci, cu noi a se întrece,

Să ne dea moarte în război şi să ne lase rece?

Cum pot plăieşii să conceapă că pot să se îndoaie,

Cu Antal, Coman, Sânmărtean şi namila N’Doye?!

Când se iţiră toti, deodată, sus, peste parapet,

Reduta Gruia i-a zdrobit, de i-a făcut tapet!

Şi pân’ să se dezmeticească puteau deja lua cinci,

De parcă fotbalişti erau, de judeţ, în opinci;

Iar când clujenii s-au mâniat, devreme-au pus probleme,

Au început a tremura şi a uda izmene;

Înfometaţi ei au muşcat ţărâna şi noroiu’

Şi-amarnic şi-au mai siderat, boierul, Porumboiu!

Pe  Jumulică, tot vocal şi fals, închipuit sergent,

Andone, mare mareşal, l-a lăsat corigent,

Prin pase, goluri şi centrări, cu zeci de mari vedete,

Clujenii azi le-au demonstrat că sunt numai curci bete!

I-au rupt şi aprig i-au zdrobit, i-au lăsat fără cârmă,

Că urlau toţi înfricoşati: „Feriţi, bre, că e sârmă!”

În Cluj cu CFR patit-au o gravă ruşinare,

Că mic s-ar face de ar şti al lor Ştefan cel Mare.

Cum Porumboiu, la TV, tot face pe nebunul,

Aşa astăzi i-au decimat, tot unul câte unul.

I-au umilit, i-au curăţat, i-au luat cu măturoiu’,

Şi la final doar le-au strigat: „Aţi înţeles, Vaslui?! Hai, roiu’!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. bravo tuturor pt efort si rezultat! cfrul poate mult mai mult de aceea chibitam noi pe margine 🙂
    meciul de la liberec e de o importanta covarsitoare(trebuie sa-mi schimb lecturile, prea sun oficial 🙂 ), sper si ma rog sa ne calificam. eu incerc sa-mi tin picioarele pe pamant(nu intru in amanunte, doar repet ca mai avem mult pana departe) si sper ca andone reuseste sa faca acelasi lucru cu jucatorii si conducerea. si mai sper ca edimar si lionn nu vor fi cedati la rio ave pana dupa dubla cu slovan. ar fi pacat de forma buna a lui edimar si ale sale centrari. sunt genul care nu crede nimic pana nu se anunta pe pagina oficiala insa zvonul e prea bun ca sa nu fie impartasit: cica la pinto cfrul avea optiune de cumparare care a si fost activata. sper sa avem si confirmarea oficiala pe undeva candva. si inca un gand: daca am avea meci de meci macar 10000 de spectatori care sa creeze o atmosfera frumoasa, „ah ce vis fierbinte” 🙂

    Apreciază

    • Lionn si Edimar sunt dati plecati atat de Wikipedia cat si de transfermarkt.E clar.Sincer sa fiu nu plang dupa ei.Edimar e acelasi,un jucator slab care a parut ca da randament cat de cat doar pentru ca a slabit ,e mai athletic acum .Iar cat despre Lionn…nici nu are rost sa comentez.

      Apreciază

      • Edimar, dadea mici semne de trezire. Lionn insa nu a mai aparut, iar cu Pinto pare acum integrat, cred ca ne vom descurca doar cu Panin la acoperirea lui. Ma gandesc ca, la nevoie, sunt luati in calcul si Rada si Maftei ca potentiali inlocuitori pentru oamenii din flanc. Acum e tura a II-a de transferuri, imprumuturile. Vreo 2 imprumuturi esentiale de la Porto ar rezolva definitiv problemele.

        Apreciază

  2. sunt suparat rau pt Deac…parca nici nu ma mai pot bucura asa de mult din cauza ka l-am pierdut.Sper sa nu ii distruga cariera accidentarea asta.

    Apreciază

    • La ora la care scriam aseara nu stiam exact ce-i cu el. Era suspect de ligamentele incrucisate – moartea fotbalistilor. Acum vad ca este vorba doar despre colaterale (insa interne). Asta poate fi o prima veste buna in cazul lui. Oricum, nu cred ca-l vedem mai devreme de noiembrie. Si, atunci, decat sa reintre nerefacut total, pe terenurile grele din acea perioada, mai bine sta pana in primavara.

      Apreciază

    • daca e sa judecam dupa ce spui, defapt incepem meciul de la 1-1.. dar totusi.. incepem meciul de la 1-0 pentru noi ! hai sa fim mai optimisti ! HAI CFR !

      Apreciază

  3. Felicitari !!!

    Sper sa nu li se urce la cap si sa fie concentrati la maxim cu Libereec!!!
    Sunt sanse mari sa ajungem in urna capilor de serie in urmatorul tur pt CL.

    FORTZA CFR !!!

    Apreciază

  4. As vrea sa va ganditi ce ar fi scris presa de Dambovita daca meciul nu ar fi fost cu Valsui, daca era cu Otelul sau oricare alta echipa, acum am fi vazut articole de genu blat ordibar al CFR-ului etc.

    Oricum de acum inainte toate victoriile vor fi sub umbra..

    Apreciază

    • Tocmai la aia ma gandesc, ca tot ce-ar fi scris presa s-ar fi subsumat zicerilor „porumbosciene”. De-acum inainte nu victoriile noastre vor fi puse in umbra, ci scrierile lor. Avem argumentul forte al acestui 3-0 in meci direct, incontestabil chiar si pentru Porumboiu. Inainte de meci, sambata, Buzarin scria ca in Europa singura echipa care a jucat a fost Vaslui. Acum, articolul lui pare o melodie cumplit de falsa. 🙂

      Apreciază

  5. Sinmartean un nenorocit, ii doresc viitorul lui Deac pentru urmatoarele trei luni. Sa-i fie rusine, ….mare fotbalist,…… un RAHAT. Pacat ca nu a fost timp. Il bagam pe Diogo sa-i rupa picioarele si lui. Am pierdut un jucator important, nici nu te poti bucura cu adevarat de victorie. Taranoaia dracului.

    Apreciază

  6. S-a tot vorbit ca a noastra conducere n-a fost pe faza sau n-a vrut sa-i transfere pe Coman, Antal ori Salageanu. Sambata am vazut de ce. Daca nu te ajuta echipa, poa’ sa te cheme oricum ca portar, tot ti-o incasezi, in plus la o comparatie Felgueiras-Coman, al nostru iese castigator. Nu pare a fi o diferenta de valoare, dar superMario are talie mai buna si-i mai tanar. Pe postul lui Antal ii avem pe Deac (ma rog, l-am avut, mare pacat, grea lovitura accidentarea), Sougou, Bastos si Hora. Poate doar ultimul e sub Antal, ceilalti clar sunt mai buni. Iar o comparatie intre Camora si Salageanu nici nu merita facuta, si il mai avem si pe Sepsi. E prima oara cand am vazut Vasluiul in acest sezon, poate ca au facut meci mare cu turcii, poate au jucat bine cu Rapidul si Petrolul (dar nu-s meciuri concludente), totusi eu nu-i consider un mare adversar in lupta pentru titlu. Noi suntem clar mai buni decat in sezonul trecut, sigur ne vom mai intari la sfarsitul lunii cu 1-2 jucatori valorosi, in schimb Vasluiul a pierdut mult fata de editia trecuta de campionat prin plecarile lui Inacio, Wesley, Adailton si Papp.

    Apreciază

    • La comparatia Antal-Hora, da-mi voie sa te contrazic, prietene !! Cu toate ca-mi place de Antal (fiind salajan de-al meu,din Simleu) ,cred ca Hora-i mai tehnic . Pacat ca nu a prins, inca , un antrenor care sa stie sa-l foloseasca.Poate ca Andone il va revalorifica, inca-i tanar. Aminteste-ti meciul doi cu Roma,la Roma, ce bine a jucat , sau, pasa de la golul lui Culio din meciul cu Steaua. Eu cred ca-i un jucator valoros (adica , mie-mi place „stilul” lui). Asta-i parerea mea ….!!

      Apreciază

      • De-aia am inceput cu poate 🙂 Mi-am pus si eu mari sperante in el, sper in continuare sa “explodeze”, am vaga banuiala ca problema lui e increderea in sine.

        Apreciază

  7. Nu stiu ce va fi in Cehia, astazi nici nu ma intereseaza. De 2 zile ma bucur, dansez si cant !!!!!! Astept acest moment de prea multa vreme, am suferit, am strans din dinti, ne-au facut praf si pulbere, DAR in aceste zile numai CFR-ul exista si le-am tras o palma imensa tuturor, numai stele verzi vad toti contestatarii nostri !!!!!! Aprorpo, in tribuna 1 toti suporterii l-au aplaudat pe Kapetanos, in PICIOARE !

    Apreciază

  8. Iar ai scris mult….pfff :)))) Am un singur amendament: vom fi conectati la Liberec, deoarece la mijloc sunt transferuri spre echipe importante din vest, prime generoase si salarii superioare celor pe care le castiga acum.100% se va juca concentrat.Banii vorbesc dulce si tandru fotbalistilor. :)))

    Apreciază

  9. Albule, ce-mi place când folosești cuvinte proaspăt culese cu mâna din limba latină! ”…lovindu-se straşnic la şold.” Strașnic cuvânt, ”strașnic” ăsta! Vezi? Te mai miri că unii te fac USL-ist! 🙂

    Apreciază

  10. Dupa aproape doua zile de la meciul cu moldovenii am reusit in sfarsit sa citesc toate articolele si comentariile voastre. Evident ca in linii mari ati cam punctat voi ceea ce era mai important, asa ca prea multe nu stiu daca ar mai fi de spus. Ceea ce nu cred sa fi fost spus pe aici, si demn dupa parerea mea de a nu fi trecut cu vederea, ar fi doar cum a reusit I.Andone de la venirea sa sa resusciteze sau inventeze cativa fotbalisti de care pana mai ieri nu stiam cum ar fi mai bine sa scapam: de la Bakary Sare-1, la Nicoara-2, Edimar-3, Godemeche-4 sau…Bastos-5. Chiar Rui Pedro-6, Ronny-7 sau Hora-( 8 !!!) au parut altii odata cu venirea acestui antrenor pe care destui dintre noi l-au contestat pana nu demult. Inclusiv eu mi-am aratat o oarecare neincredere vizavi de ”nea Ando”, si nu ascundeam faptul ca nu m-as supara prea tare sa fie debarcat, dar numai in cazul in care am rata inceputul de sezon si campania europeana. Cuvinte mai ”grele” nu cred sa fi spus la adresa antrenorului, insa chiar si asa cred ca ar cam fi cazul sa mi le retrag acum si sa ii felicit pe cei care au stiut sa vada in Andone un antrenor potrivit pentru clubul nostru. Incep sa cred ca nu s-au inselat. Pe mine m-a fermecat si ma incanta in continuare jocul prestat de trupele lui Grigoras, antrenor care peste tot pe unde a trecut a stiut sa formeze echipe frumoase. Acum, ca-l are in lot si pe Mamele, ar fi si culmea sa nu aiba o echipa frumoasa si interesanta! 🙂 // As mai aminti doar atat: pana acum am adunat 5 puncte. Daca batem si la Galati in etapa viitoare adunam 8, deci o medie de 2 puncte pe meci, demna de o echipa care se afla in lupta pentru titlu si spre sfarsitul campionatului. Ramane pe urma ca in celelalte 30 de etape sa mai imbunatateasca putin media aceasta, ca sa castige campionatul fara prea multe emotii. Cred insa ca deja tintesc prea departe, asa ca ar cam fi cazul sa ma opresc aici cu calcule din astea. HAI CFR!

    Apreciază

    • Sezonul trecut dupa 4 etape aveam 6 puncte. Deci inca putem contabiliza un start mai bun. Deac se pare ca nu e asa de grav, dar tot va lipsi 2 luni de zile. Da, Ando e reinventat jucatori, dar mai are multe hibe in exprimarea tactica si e nevoie de timp ca noii jucatori sa fie reintegrati si cei mai vechi sa fie relansati. Plus, e nevoie ca de aer de intaririle necesare, care sa ofere si calitate in plus si mai multe variante tactice.

      Apreciază

    • Nu-i momentul acum sa minimalizez unele merite de-ale lui Ando 🙂 (sper sa nici nu ne dea degraba ocazia sa carcotim la adresa lui), dar tre’ sa carcotesc un pic la cele 8 puncte ale tale 🙂 1, 2, si 5. Bakary Sare, Nicoara, Bastos – OK 3. Edimar nu a aratat mare lucru, nu exclud folosirea lui la impunerea/rugamintea conducerii cat tine perioada de transferari (punerea lui pe taraba :)). S-a si rezolvat un imprumut la Rio Ave. 4.Godmeche a venit la solicitarea lui Costa, care a incercat sa-l si impuna ca titular, dar francezul s-a accidentat in primul meci ( cu Tg.Muresul, parca). Pe cand si-a revenit, Costa a fost schimbat. Asa ca nu stim cat a inventat sau resuscitat Andone. 6, 7 si 8. Imi pare ca Ronny, Rui Pedro si Hora joaca mult mai putin si nu cred ca mai bine decat au facut-o in perioada lui Costa.

      Apreciază

    • @Florinaccio,Andone nu a probat ca e un mare tactician, nu inca. A gasit cheia meciului (blocarea lui Sanmartean), o cheie usor de depistat, chiar fara sa vezi Vasluiul jucand, era suficient sa numeri transferurile si sa-ti amintesti ca acolo antrenorul a ajuns cu 3 saptamani in urma. Odata anihilat bistriteanul nu mai avea cine sa construiasca, cine sa lege jocul echipei. Sa nu ma intelegi gresit, Ando are merite certe pentru ultimele 2 victorii, dar minusurile sale inca nu au disparut. tacticizarea fazei defensive ar face din CFR o echipa imbatabila in liga 1, o echipa net superioara oricarui adversar. Chiar cu cele cateva minusuri CFR are indiscutabil cel mai bun lot din liga, spun fara teama de greseala ca e vorba de macar o clasa in plus. Faptul ca stie sa umble la moralul jucatorilor, ca stie sa mobilizeze pana si pe un aproape ratat(Bastos), e un merit incontestabil. Cu noroc, Ando va castiga inca un campionat si nu-i exclus sa ajunga in grupele CL, jucatori care sa poata asta are. Ce imi doresc eu e ceva ce-l va face si pe Ando mare antrenor. E vorba de o echipa cu stil propriu, cu multa siguranta defensiva si capacitate tactica solida, o echipa care sa-si subordoneze adversarul indiferent de modul in care acesta se manifesta. Vreau o echipa care sa-si impuna jocul indiferent de adversar, cel putin in liga 1, iar in competitii europene vreau sa vedem o echipa cu personalitate. Cu lotul actual usor imbunatatit, Ando trebuie sa arate ca poate, ca are puterea si calitatile pentru „next level”. Ramane sa vedem daca poate fi doar de uz intern sau confirma si devine antrenor cu adevarat, unul de uz extern.

      Apreciază

      • Caline, pana la jumatate sunt de acord cu 99% din ceea ce spui aici. 1% e cuvantul… stai sa verific… ”indiscutabil” , cu care nu sunt de acord. In privinta lui Ando-tacticianul, eu cred cam asa: daca nu e tactician pana la varsta asta (aici nu vreau sa ma pronunt daca e sau nu), atunci nu cred ca va mai putea fi nici de acum inainte. Timpul cred ca ne va mai lamuri. HAI CFR!

        Apreciază

  11. Fie sa renasca numai cel ce har
    Are de-a renaste curatit prin jar,
    Din cenusa-i proprie si din propriul scrum,
    CFR renaste pururi si acum. (versuri de odinioara)

    Apreciază

    • Apropo, ‘Oase’! Dupa ce am citit majoritatea postarilor tale, trebuie sa fac un singur lucru; sa-mi cer scuze fata de ceea ce am spus despre tine. Asta, desigur, daca si tu o sa ai puterea sa-ti ceri scuze fata de; canad, florinaccio,07, albu, si altii. No ofence!

      Apreciază

      • None taken.Esti barbat, deci cinste tie.Iti accept scuzele si ti le ofer pe ale mele.A fost o neintelegere, se mai intampla, ma bucur ca am reusit sa trecem cu bine de acel episod.Fata de Albu n-am de ce sa-mi cer scuze, nu l-am desconsiderat nici o clipa, iar restul care au intrat atunci in conflict sunt invitati sa-si recunoasca vina de a ma hartui nejustificat la acel moment ca apoi sa le transmit si ce simt eu.

        Apreciază

  12. Bine te-am regasit, Albule! Nu am reusit sa citesc inca tot comentariul tau dar, fara suparare, trebuie sa ma opresc la o anumita afirmatie a ta; „Mi-am schimbat poziţia pe stadion şi am ajuns de această dată, din nou, pe tribuna a II-a. Am fost uimit de cât de puţin este nevoie să se strice mediul dintr-o zonă.” Iar eu, spre surpinderea ta si a altor CFR-isti, pun o singura intrebare; ai cumva cea mai mica idee ca pana la ora 20:30-21:00 in sectorul rezervat tribunei 2 au intrat 80-85 % suporteri U-isti?

    Apreciază

    • Posibil, nu contest asta, insa eu n-am intrat pe stadion decat la ora 21.30-35. Iar daca sunt U-isti care vin la CFR chiar n-as suferi de asta, ba dimpotriva, as crede ca pot fi relocati. Totusi, cei la care ma refeream cred ca erau cfristi. Prea bine stiau temele „Porumboiu vs CFR”, „Al. Tudor vs CFR”, „toti vs CFR”. Un U-ist nu cred ca sta in loc prea mult de aceste chestiuni. 🙂

      Apreciază

  13. Citesc mai departe si iarasi ma opresc, Albule! „Totuşi, mi-aş dori cel mai mult ca să poată fi asta realizabil şi în lungile perioade grele de “secetă fotbalistică”.” Asta graiesti tu pe site-ul Tribunei.
    Dar, poate ca sunt eu un spirit neanteles (asemeni bietului Albu). Dar, parerea mea este numai una. Atata timp cat exista fractiuni in galeria CFR, gen: ‘Romaniacs’, ‘KVSC’, ‘Copmando-Gruia’, ‘Juvenes’, etc…nu o sa poata fi niciodata o armonie deplina in tribuna. Mereu o sa apara disensiuni. Iar din aceste disensiuni, echipa nu o sa poata simtii niciodata sprijinul neconditionat al tribunelor… Cu ata mai mult in perioada de “secetă fotbalistică”.

    Apreciază

  14. @Florinaccio
    Fiecare are propriile viziuni despre fenomen si trebuie respectate!Ca este vorba de contestarea tacticii antrenorului sau anumitor jucatori.Eu cel putin am apreciat din primul moment jocul lui Bouba.Cat despre Rony pot spune ca a fost jucatorul introdus in partea a 2 a si de Costa si de Ando care a schimbat fata jocului prin insistenta,presingul lui in returul trecut.Nicoara si Rui Pedro au fost cateva guri de tun folosite la sfarsitul returului trecut care au dat alta fata echipei,revigorand-o!Cat despre Edimar voi spune ca are certe calitati si ar fi fost foarte util echipei.Are o vigoare,forta si forta care nu o regasesc la alti mijlocasi laterali.Urmareste ce lovitura a executat in 6 m la ratarea lui Picolo.Alti au stat cateva sezoane aici in Gruia fara o executie de acest nivel.Parerile ca sfarsitul de august ne pot aduce transferuri(de fapt imprumuturi moka…..) de marca nu ma duce in extaz……asta-i ca si vrabia din mana cu cioara de pe gard.

    @ Ciollo
    Pai uistii nu merg la meciurile echipei lor…..mi-e greu sa cred ca sunt asa de subversivi.Nu cred ca-s asa de cerebrali sa atace din interior

    Apreciază

    • Salut, gica,10! U-isti nu au fost nici subversivi si nici cerebrali. Pur si simplu stiu ca a fost un mare numar de U-isti in tribuna a-2-a la meciul cu Vaslui-ul.

      Apreciază

  15. Am găsit pe siteul KVSC o poză foarte sugestivă pentru jocul CFR-ului contra Vasluiului. Lovitură liberă, nu fază din acțiune, e adevărat, dar oricum ai mai degrabă impresia că ne apărăm, nu că atacăm, când în fotografie apar Piccolo, Sare si Godemeche! 🙂

    Apreciază

    • sunt si alte faze interesante: cadu a recuperat la un moment dat si a intrat cu mingea la picior i nterenul advers si a facut un un-doi pe atac si, mai ales, faza de la sfarsitul meciului cand godemeche a sutat la poarta iar mingea respinsa de coman a fost atacata de sare 🙂

      Apreciază

  16. Pe mine nu ma bucura faptul ca U-istii se dau pe brazda. Modul lor de a sustine o echipa este unul violent, vulgar, antisemit, golanesc. S-ar deteriora semnificativ valoarea suporterilor nostri oricat de putini sunt considerati ei. Mai bine as vrea sa-i vad odata in Gruia in stilul lor caracteristic de frustrati si odata in Cluj Arena cand vroiau sa sara de la balcon de ciuda. (nu o spun la figurat).
    Forta CFR!

    Apreciază

  17. Caneto, vad ca noi doi facem ce facem, si tot ne gasim cate-o disputa… In atatea puncte am sa te contrazic si de data asta, ca nici nu stiu de unde sa incep. Imi vei raspunde poate, in stilul tau hatru, ca mai de la sfarsit. 🙂 Asa o sa si fac poate, desi am chef sa enervez si eu pe cineva la ora asta. Din pacate insa, fiica-mea cea mica ( nascuta cam odata cu… Tribuna) are si ea chef de putin scandal, asa ca nu stiu pana unde voi reusi sa-mi duc ”lupta” cu tine. Inainte insa, pana n-apuc sa te supar cu ceva, o rugaminte: stii cumva pe ce post transmit ungurii meciul lui Debrecen? Mai nou am devenit fanul lor, si as fi tare curios sa vad cum BATE DEBRECEN. Am observat ca in general esti la curent cu ceea ce se intampla prin fotbalul maghiar, de asta am cutezat sa te intreb. Koszonom szeipen! (Sper ca nu te-am injurat!). // Revenind la oile noastre, o sa incep tare disputa cu tine (ca derby nu indraznesc sa o numesc, pe astea le joaca altii, nu eu), si-o sa te felicit intai pentru ca in sfarsit ai reusit sa inveti si tu cum se scrie corect numele lui Sala, satmareanului meu drag: SALAGEANU, si nu ”Salajan” sau cum il tot poceai tu intr-o vreme. 🙂 Asta e de bine, pentru ca inseamna ca esti pe drumul cel bun: dupa ce i-ai invatat in sfarsit numele, poate o sa incepi sa-i vezi si calitatile! 🙂 Acuma, redevenind serios, iti spun ca eu il doream pe baiatul asta la CFR doar inainte de 1 iunie. Stii ce-a fost atunci? Ai ghicit…ziua in care copilului batran din Vaslui i s-a furat o jucarie tare faina. Careva dintre voi ati postat atunci cam asa: ,,Un transfer secsi”. Dupa ce a venit Laci ca dublura pentru Camora nu cred ca m-ai mai auzit sa-l cer pe Sala. Nici nu prea aveam de ce: Sepsi poate ca e si putin mai bun, si e si mai tanar. 2 – ANTAL. Spuneai ca pe postul sau ii avem pe urmatorii: Deac, Sougou, Bastos, Hora. Te anunt ca trei dintre astia joaca in mod normal titulari. Si atunci, nu pot sa nu te tachinez putin si sa te intreb: toti joaca pe postul lui Antal? 🙂 Ma tem ca nu, nu pentru ca nu ar putea-o face, dar pentru ca mai e nevoie de ei si pe altundeva. De exemplu, Sougou a fost mutat (de) o vreme pe postul de atacant. Bastos spune ca joaca mai bine in centru, si a si dovedit-o. Acolo i-ar cam fi si locul, macar pana mai vin super-transferurile de la finalul lui august. Hora inca joaca mai mult tzurca decat fotbal, iar Deac o sa joace pentru o vreme doar pe la Marjana aia din Serbia si prin spitale. Uite, accidentarea asta urata a lui Deac a fost unul dintre lucrurile de care ma temeam eu atunci cand spuneam ca l-am putea strecura si pe Antal in lotul acesta cu care vrem sa cucerim Europa. In plus, socoteam ca e nevoie pe cele doua benzi de trei-patru fotbalisti pe care sa putem conta oricand, si nu doar cand au ei chef sa joace ( vezi Hora, Nicoara, Bastos, chiar Valente, pentru ca locul acestuia nu prea pare in banda). In cazul acesta, pe langa Antal i-am mai fi putut numara si pe Deac si Sougou, nu? Eu as fi preferat, pana-l vindem pe Sougou, sa incercam sa-l dam pe Hora pentru o vreme pe mana lui Grigoras, poate scotea omu’ ala fotbalist si din Hora. Daca nu, chiar sa incercam un schimb cu galatenii intre Hora si Antal. Sunt convins ca nu ieseam in pierdere. Ma opresc acum, pentru ca mi-a reinceput ”derby-ul” cu fiica-mea, si-i cazul sa o mai dublez si eu pe nevasta-mea … 😦 Cred ca de data asta o sa joc la temporizare… 🙂 HAI CFR!

    Apreciază

    • Debrecen-Bate Borisov, azi, marti, 07.08.2012, ora 21.30 m2 /// Ce calitati sa vad la SALAGEANU :), sambata a fost de departe cel mai slab de pe teren 🙂

      Apreciază

      • Caneto draga ! Eu cum pot sa-l vad pe internet, fiindca „io traiesc dincoace de ocenel” ( ca Ocenoiu-i altu, mai mare si nu vreau s-ajung in China sau Japonia )…hi,hi,hii

        Apreciază

      • Daaaaaaaaaaa, multumesc mult,prietene Retardila !!! Fotbalisti „unu’ si unu’ ” ! Dupa ce i-ai enumerat, mi i-am amintit pe toti. Da’ Joska Vigu , nu a fost in perioada aia la ASA ( stiu ca jucat la Olimpia Satu-Mare mai mult)….. Bai, da’ ce echipa aveau si Satu-Mare atunci… !!!! Ti-i amintesti pe Naum, Keiser, Both… Caneto , tu-i mai stii ???

        Apreciază

        • Da, Olimpia a fost singura echipa pe care i-am putut bate sanatos, fara sa ne chinuim, in Gruia, in campionatul la finalul caruia am retrogradat in 1976 🙂 Nu mai tin minte exact scorul, 4, 5 sau 6 la 1. Tot intr-un meci disputat in Gruia, in acelasi sezon, sau in editia anterioara,’74-75, l-am vazut prima data pe viu pe Boloni, era tinerel bine dar se vedea clar ca el e sefu’ in vestiarul celor de la ASA. Tot timpul isi indruma colegii de echipa, ii incuraja, ii critica, si s-a sucarit rau de tot pe unul (nu stiu daca n-a fost chiar Hajnal) care a simulat intr-o faza, numai ca nu l-a luat la palme 🙂

          Apreciază

          • Ma, oameni buni…pe la Olimpia s-o fost nascuta ideea de portar „libero”……ala care iesea pana pe la centrul terenului…..
            O fi fost Speriatu??
            Va mai aduceti aminte??

            Apreciază

          • Speriatu la Olimpia?!? Io satmarean si nu stiu asta? Vad ca-s mult mai tinerel decat voi ( Caneto, imi cer scuze daca poate ca mi-am permis cam multe, credeam ca esti/sunteti mai de-o varsta cu mine…) .Stiu insa ca Speriatu a jucat la FC.Arges, nu la Olimpia. In orice caz, daca era chiar atat de ”ofensiv” cum spuneti, cu siguranta ca nu-si merita numele. 🙂

            Apreciază

    • Mersi mult! Incepusem deja sa rosesc in fata tastaturii. Desi, ca sa fiu sincer, acum nu ma supar prea tare ca nu i-am prea prins pe Speriatu, Mateianu… 🙂

      Apreciază

  18. Kiruj, Caneto, va multumesc mult pentru informatii. // Cred ca o cam lungesc deja cu subiectul acesta, asa ca in afara de postarea asta nu cred ca o sa ma mai refer la fotbalistii pe care-i pomenisem mai sus. Ce inteleg eu ca a schimbat Ando in bine la echipa de cand a revenit in Gruia? (Vorba lui Caneto, acum e momentul sa il laudam, nu? :)). In afara jocului din ce in ce mai convingator al echipei in general, cred ca si ”schimbarea la fata” a unora dintre componentii lotului. Sa-i (re)iau pe rand, pentru ca cu unii dintre ei n-ati prea fost de acord. In privinta lui BOUBA, Ando a fost cel care i-a dat incredere deplina – iar azi e un jucator pe care se poate conta cu adevarat. Aici nu cred ca sunt discutii, s-a castigat un fotbalist, si inca unul tanar. Bv Ando! Pe RONNY, sa nu uitati, Ando l-a scos din banda, unde se zbatea ca pestele pe uscat, si l-a trimis acolo unde ii era locul: in centrul atacului. De aici si randamentul (mult) mai bun pe care l-a dat atacantul dupa debarcarea lui Costa, materializat si prin cateva goluri decisive. Bv Ando! BASTOS, pe la inceputul anului era…pasta, iar acum, daca o tine tot asa, va fi un alt…Van BASTen. EDIMAR – Cand a revenit la echipa in vara asta, cam toti am strambat din nas. Nu cred ca am intalnit pe aici ceferisti prea incantati de revenirea sa. Acum insa, cand se aude ca a semnat cu Rio Ave, unii dintre ei incepem sa-l cam regretam. Aici tot ”vina” lui Andone cred ca e, chiar daca l-o fi introdus pe brazilian si la sugestia conducatorilor; el a stiut sa-l faca sa arate mai bine in teren, el l-a folosit, spre surpriza noastra, la mijloc, si nu Cartu sau care l-o mai fi antrenat acum 2-3 ani. Cred ca tot un plus in dreptul lui Ando trebuie sa trecem si aici. Mai cred, desi de data asta nu sunt la fel de convins ca si-n privinta lui Edimar, ca si in cazul lui RUI PEDRO s-ar potrivi cam aceleasi argumente. Mi se pare ca si Rui a evoluat mai convingator in mandatul lui Ando, asta chiar daca J.Costa a fost cel care l-a adus in Gruia. Dar poate ca aici ma insel eu. GODEMECHE: desi inca de la primele jocuri (amicalele din iarna) a fost contestat cam din toate partile ( tv, peluza, Tribuna, etc) uita ca incepe sa-si dea drumul si el la joc. Cui ar trebui sa-i multumim? In plm, ma tem ca tot falcosului! 🙂 Despre Sala, Antal si Hora am vorbit mai sus, spun doar atat acum: daca nu venea Sepsi (si nu ne parasea Edimar acum) am fi avut nevoie mare de el. Chiar daca Mario Camora e peste el (nu cu atat de mult cu cat considera unii), Salageanu ar fi fost, totusi, un concurent de care portughezul trebuia sa tina seama. In privinta celorlalti doi, ANTAL si HORA, eu zic sa lasam timpul sa vorbeasca. Eu mi-as dori sa confirme amandoi, pentru ca, la fel cum tin cu CFR, in egala masura iubesc si fotbalul romanesc, si-i doresc binele. Imi doresc ca toti fotbalistii rivalelor noastre sa fie macar niste Weslei si Adailtoni, doar ca cei ai CFR-ului sa ii depaseasca de fiecare pe teren cum au facut-o sambata seara. Pentru ca pe mine nu ma incanta deloc sa fim noi ceferistii singurii chiori intr-o tara a orbilor.

    Apreciază

    • Singurul meci in care mi-a placut cum a jucat Edimar a fost cel de la Roma, in toamna lui 2010, cand a fost folosit de Cirtu la mijloc.

      Apreciază

  19. Mai baieti, eu n-am auzit sa fi aparat la Olimpia un ”Rene Higuita”, dar daca totusi ziceti ca a existat un astfel de portar la Satu Mare, atunci probabil o fi fost Feher titularul de atunci al acestui post.

    Apreciază

    • Din pacate conduc cei de la Bate cu 1-0 din min 25. Ar fi prea frumos sa intoarca ungurii rezultatul. Important este sa ne pastram noi concentrarea si sa facem un joc bun maine seara,ca altfel degeaba ne uitam la rezultatele altora.

      Apreciază

  20. Pauza la Debrecen. 1-0,conduce Bate. Sper sa nu ne fi parasit de tot norocul din sezonul recent incheiat,dar daca ne uitam cum s-au calificat cei de la Bate si cei de la Dinamo Zagreb,cu goluri inscrise in minutele de prelungiri,atat in tur cat si in retur,se pare ca da.Eu inca mai sper!

    Apreciază

  21. […] sursă: Tribuna CFR window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); Autor: Alexandru Buiuc | Data: 08-08-2012 | Categorie: Editoriale […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.